Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet



Relevanta dokument
Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckleln

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Magiska dörren. Tuva Lundström


Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 - Hej Jag heter Gustav och min kompis heter Olle. Vi är bästa vänner. Jag går på Lönnskolan och jag är 8 år. Min kompis är 8 år.

Jag gick till dörren och såg ett brev. Jag var nyfiken och öppnade brevet, det stod på pappret:

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 Hej! Jag heter Jessica Knutsson och jag går på Storskolan. Jag är nio år. Jag har blont hår och små fräknar. Jag älskar att rida.

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

2.Brevet! Idag har något konstigt hänt i skolan. Det var ett brev som stack ut i en liten springa i dörren, på. det såhär

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Den magiska dörren. By Alfred Persson

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Kapitel 2 brevet. Kapitel 1 Hej

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Författare Sebastian Fihn. klar 9/ Kapitel 1 den magiska dörren

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 Hej Kapitel 2 Brevet

Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Av: Nils Åkerblom AV NILS ÅKERBLOM

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Den Magiska Dörren Av Hugo Flink & Milly Herkestam

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kapitel ett- Den magiska dörren

Författare Tilde Brännström Den magiska dörren

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Magiska dörren. av Sara Pavlova

kapitel 4 en annan värld

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok.

Den magiska. dörren skriven av. Diana och Leia.

Kapitel 1 Personen Hej jag heter Lars jag är 9 år och jag går på Söderskolan. Jag tycker om min morfar. Jag har 4 syskon 2 bröder och 2 systrar. Mina

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Adele! Jag är 10 år. Idag har jag en T-shirt och shorts på mig. Min bästa vän heter Sofia och hon har en tunika på sig.

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Kapitel 1 Ljudet. -Nej, hur lät det? undrade Kalle -Det lät "wha wha"


Denna bok är tillägnad till mina bröder Benjamin,Pont us,theo och min syster Celina.

By: Noah 5b MAGISKA DÖRREN

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Karl. Jag är 10 år. Jag är rädd för Mimom. Han är en elev som går på min skola och han är dum mot mig.

Ellen Andersson Lindell Den magiska dörren 2017

Den magiska dörren. Författare Deni saeed

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Magiska dörren Av: Filippa

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.

Kapitel 1 HEJ! Hej jag heter Emile Olson.

Den magiska dörren Av julia


Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

Kapitel 3. Kapitel 4. j-jag vå-ågar inte.

Den magiska dörren. Kapitel 1 Johan

Den magiska dörren. Elsa hallén


Kap,1. De nyinflyttade

Av Alicia Belsing, Cornelia Ivarsson

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

Den magiska dörren. av Oskar Åsén

Den hemliga dörren...

Den magiska dörren. By Liam Holmström Svanold

Molly brukade vara en så glad och sprallig tjej, men idag förändrades allt. Molly stirrade på lappen någon hade lagt i hennes skåp.

Kapitel 1. Matten var jättetråkig vi bara skrev massor av tråkiga tal men typ efter en timma av matte så gick vi äntligen ut på rast..

Av: Martina Gustafsson

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Gustaf. Jag är 8 år. Jag är rädd för läraren i klass 6. Men jag har en kompis: Adolf. Jag går på Borgsskolan.

Den magiska dörren. Wilma Fahlgren

Den magiska dörren. - ett romanprojekt

Tills någon annan öppnar dörren.

Den magiska dörren Av: Maja

Pojke + vän = pojkvän

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nycklarna

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Tom var på väg till klassrummet, i korridoren såg han en affisch det stod så här:

Den magiska dörren Av: Minna

Den magiska dörren skriven och illustrerad av Allan Runnerström & Milo Johansson Karlsson

Den magiska dörren. Linn Larsson

Magiska dörren. Julia Björklund

Kapitel 1 Hej! Jag heter Putte, jag är 9 år och går på skolan i kulköping! Min bästa kompis heter Berra, vi är världens bästa vänner.

Magiska dörren Elin Gustafsson

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Jojo 5B Ht-15. Draken

Anna Siverbo 5B Ht-15

I Surte finns professionella instrument. Jag spelar på fiol, flöjt och piano.

Kapitel. Tillägnad min. mamma Cecilia

Transkript:

Den magiska dörren

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Cecil. Jag är äldst i klassen för jag är 12 år. Min skola heter Stjärnan. Min klasskompis Edvin tycker jag om. Vaktmästaren är jag rädd för, han är mystisk. Det finns en annan sak på skolan som också är mystisk och det är en dörr. Ingen vet vad som finns innanför den dörren.

Kapitel 2 Brevet En dag såg jag ett brev som låg utanför dörren.vem kunde det vara ifrån? Oj,vad nyfiken jag blev. Jag tog upp brevet och började läsa. Så här stog det: Hjälp mig jag är fångad bakom dörren. Den elaka vaktmästaren har tagit mig. Du måste hjälpa mig. Hälsningar Vilma.

Kapitel 3 Nycklarna Oj, hur skulle jag nu få tag i nycklarna? Vart kunde de vara? Precis då gick den mystiska vakt mästaren förbi och vad såg jag? Jo i hans ficka stack en nyckelknippa ut. Jag sprang förbi honom och tog nycklarna ur fickan. Han sprang efter mig. Jag sprang för livet!

Kapitel 4 En annan värld Jag fick in nyckeln i hålet, yes det är rätt nyckel! Jag puttade upp dörren och gick in. I samma stund kom vaktmästaren. Just då stängdes dörren. Jag var innanför den mystiska dörren, och vaktmästaren var utanför, vilken tur! Men vart är jag?jag ser mig omkring och ser att jag är i en skola. Det är i framtiden. Jag ser barn långt borta och de har rymdkläder på sig.genom ett fönster ser jag flygande bilar.oj, skolan rör sig. Det kan bara betyda en sak, skolan svävar i luften.

Kapitel 5 En annorlunda vän Plötsligt kommer en flicka springande mot mig. -Är du Vilma? -Ja sa Vilma. -Oj vad du är lik min kompis Edvin. Du har samma hårfärg, lika färg på ögonen och så har du en likadan klocka som han. -Har jag? sa Vilma Men vem är du? Nej, jag vet tror jag. Du är den som ska rädda mig och alla andra här, sa Vilma glatt. -Jag fick ditt brev, men vad ska jag rädda dig från? - Den elaka vaktmästaren har gjort så att jag och alla andra i skolan inte kan komma hem, eftersom den här skolan svävar i luften. -Okey, men hur ska jag kunna få skolan ner till marken igen?jag får fundera.

Kapitel 6 Mitt uppdrag Men, så kom jag på hur jag skulle göra. -Det måste finnas ett ställe här där man kan fixa sånt. En central eller nåt sånt, sa jag. Men först måste jag ordna lite saker. Jag måste få tag i: Pilåge 5 pilar yxa -Vi syns här så fort jag ordnat det. -Bara du skyndar dig, jag längtar hem så mycket, sa Vilma.

Kapitel 7 Tillbaka i skolan Jag gick till en affär och köpte en pilbåge och 5 pilar. Nu gick jag ur affärn - Hejdå! Jag gick hem för att hämta en yxa. Men pappa var och högg ved. Pappa sa: -Vad det var jobbigt! Jag måste dricka vatten. När pappa gick in och drack vatten då gick jag och hämtade yxan.

Oj vart är nyckeln? Oj jag borde tappat den när jag cyklade hem. Jag såg något som glimmade på vägen. Jag cyklade och kollade vad det som glimmade på vägen. Det är nyckeln! Yes jag har hittat den! Nu cyklade jag till skolan. Oj jag gick fel i skolan men vart är dörren? Nu såg jag dörren. Nu tog jag fram nycken. Nu gick jag genom dörren.

Kapitel 8 Sanningens ögonblick Nu var jag tillbaka i den magiska världen. Vilma väntade på mig. Vi gick till centralen. Där slog jag upp dörren med yxan. Jag ser en knapp men det är laser strålar i vägen. Då tar jag fram min pilbåge. Pilarna gick igenom laser strålarna och vilken lycka, jag träffade knappen! Jag hörde ett surr och kände ett skak, skolan var på väg ner mot marken igen. Vilma stod brevid mig och jublade.

-Nu kan jag komma hem igen, tack snälla du, jag kommer aldrig att glömma dig. -Inte jag dig heller,säger jag.ha det så bra,hej då. Jag tittar ut genom fönstret igen, nu ser jag de flygande bilarna ovanför mig, så nu vet jag att skolan är nere på marken igen. På väg tillbaka till dörren ser jag skolbarnen med rymddräkter igen. Vilken tur att man inte behöver sånt i min värld.

Kapitel 9 Tills någon annan öppnar dörren igen På rasten såg jag vaktmästaren. Han var sur som vanligt. Han gick omkring och frågade alla barnen om de sett hans nycklar. -Är det här dina? frågade jag -Var har du fått de ifrån? svarade han argt. I samma sekund halkade han på en sten.när han reste sig igen skrattade han.jag gav honom nycklarna.han såg snäll ut och tackade mig.undra om han slog i huvudet när han halkade och blev snäll? -Du säger väll inget, sa han -Självklart inte sa jag Sen spang jag till Edvin för att spela kula. AV TIMMY HOLMBERG