Den magiska dörren. Elsa hallén



Relevanta dokument
Kapitel 2 Brevet Nästa dag gick Lisa och jag ner i källaren igen. Då såg vi ett brev. Lisa öppnade brevet. På brevet stod det: Hej, vi bor i ett

Kapitel 2 Kapitel 3 Brevet Nyckeln

Kapitel 1 - Hej Hej, jag heter Lisa och är 9 år. Jag har en vän som heter Julia. Vi går på samma skola, den heter Bokskolan. Det finns någon som jag

Kapitel 1. Jag gillar inte honom sa jag, inte jag heller svarade Emil. När vi hade rast gick vi till dörren

Den magiska dörren. Kapitel 1 Hej. Jag vaknar av att mamma skriker: - Benny dags att gå upp!

Kapitel 1 - Hej Hej jag heter Lisa och går på Hästskolan. Min bästa vän heter Wilma. Jag tycker att vår rektor är lite läskig. Hon heter Svea och hon

kapitel 4 en annan värld


Malte är snäll och rolig han är smart, vi brukar leka dinosaurier på fotbollsplan, när gympalärarn kommer så springer vi och gömmer oss i de höga

En dag var jag ner i källaren då såg jag ett brev vid den magiska dörren jag gick dit men jag var lite rädd men det vart bättre när jag öppnde det.


Magiska dörren. Gjord av Emma K

Min kompis heter Sofie och har ljust kort hår. Hon älskar marsvin. Min ärkefiende Lisa, läraren Lisa, utan hår är läskig. Det känns som att hon

Den magiska dörren. kapitel 1-hej

dom hem och hämtade en stor badbalja och stoppade mig i den. - vad ska vi kalla den? undrade ett barn. - Då sa ett anat barn kanske Padis. - Ja!

En dag såg jag och Anna ett brev under den mystiska dörren. Jag tog upp brevet och läste det. Så här stod det:

Jag blev rädd när jag läste brevet.är jag verkligen den utvalda som kan gå in i porten. Jag. Kapitel 2 BREVET

Den magiska dörren Av: Minna

Ljuden Kap 1. -Vad var det där, sa Moa?

Av: Martina Gustafsson

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Anna Siverbo 5B Ht-15

AYYN. Några dagar tidigare

Den Magiska Dörren Kapitel 1 Den låsta dörren


Magiska dörren Elin Gustafsson

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids. Songkids Vi är Songkids Songkids Vi är Songkids

Det finns ett monster i våran källare han tog fram sina vassa klor och...

- Hörde du ljudet? sa Eveline. - Vilket ljud? sa William. - Hör du inte att det låter från golvet? sa Eveline. - Jaja fortsätt och baka, sa William.

Kapitel 1 hej. Det finns en dörr i skolan som jag undrar över. Den är i mitt klassrum och fröken säger att dörren aldrig har öppnats.

Kåre Bluitgen. Sjalen. Översättning: Catharina Andersson illustrationer: Kirsten raagaard. nypon förlag AB. Publicerat med tillstånd.

En dag så gick vi runt på skolan och pratade. Då så såg vi en konstig dörr. Den var vit och hade en svart ruta och den luktade inte gott.

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Drogad. AHHH! skrek Tim. Vad har hänt! skrek jag. Det är någon som har kört av vägen och krockat med ett träd! Men ring 112! Ge mig min mobil da!

André 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Den magiska dörren. Av William Larsson Tell

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Den magiska dörren. By Alfred Persson


Det visar sig att hon har fått diabetes. Pappa tittar ner på Moa som är ledsen.! -Moa du kan inte ha kalas i morgon. Säger pappa.! -Va? Säger Moa.!

Min dagbok. Av: Iris Frick

Från bokvagn såg jag att det var ganska mörkt ute sen sprang jag till

Kapitel 2 Brevet När jag är på väg hem går jag förbi den rostiga dörren ser jag ett brev sticka ut genom dörren jag tar upp brevet och läser det.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

- Nej. Sa jag - Det betyder Gamla. Araber. I. String. Sa Herbert - Ha ha ha ha.

Jag är så nyfiken på den konstiga dörren. Jag frågar alla i min klass om de vet något om den konstiga dörren, men ingen vet något.

Simon K 5B Ht-15 DRAKEN. Av Simon Kraffke

Den magiska dörren. Kapitel 1

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Ljudet Johan satt i kemisalen. Peter kastade pennor på honom som vanligt. Johan

Den magiska dörren. Albin Vesterlund

Spöket i Sala Silvergruva

Räkna med Rutiga Familjen

Kapitel 1: Hej Hej jag heter Agnes och jag är en tjej på 10 år. Jag går på en skola som

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Magiska dörren. Tuva Lundström

Bo år slutar Fsk.Södra

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

19688 Rödluvan/Hans och Greta/Tre små grisar

När vi kom dit nästa dag såg vi ett BREV. Jag ropade till Alice: -Titta, ett BREV. Jag tog upp brevet och där stog DET:

Inledning. Övning 1: Frågestund

Innehållsförteckning. Kapitel 1

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

Magiska dörren. Av Vilgot Eriksson

Bella gick ner i källaren och plötsligt händer det... Hon kunde inte tro sina ögon. Plötsligt kom...

jonas karlsson det andra målet

Om författaren. Om boken Den här boken handlar om en tjej som heter Andrea som är med om sitt livs äventyr.

Min försvunna lillebror

Thomas i Elvsted Kap 3.

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Illustrationer: Hugo Karlsson, Ateljé Inuti Projektledare: Elinor Brunnberg. Mälardalens högskola Text: Kim Talman, Jeanette Åkerström Kördel, Elinor

LasseMajas Teater. Tågmysteriet. av Martin Widmark. En pjäs från Valleby i tre akter. text Martin Widmark bild Helena Willis.

Övning 1: Vad är självkänsla?

Annie märker en dag att de spökar i källaren på skolan. En dag var Lena sjuk och då bakade Sanna och Annie en monstergodis till monstret och försökte

Den magiska dörren. Åldersgräns 19. Farlig bok

Lärarmaterial BROTT PÅ NÄTET. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Christina Wahldén

Gjord av Kapitel 1 - Hej! Sid: 4-5


Mini-kören på Fårö Texter

Den magiska dörren. av David Olsson Bergmansson

Hjälp min planet Coco håller på att dö ut. Korvgubbarna har startat krig Kom så fort du kan från Tekla

Santos visste att det bara var en dröm men han fortsatte ändå att leka med bollen varje dag för det fanns inget han älskade mer.

Emmy 5C Ht-15. Författare: Emmy jansson. Målade bilderna: Emmy Jansson

Den magiska dörren. Av: Daniela Marjasin.

BARNHEMMET. En liten berättelse om en tid då man sålde barn som arbetskraft ROLLER FÖRESTÅNDARINNAN SYSTER SARA. Barnen STINA GRETA IDA LOTTA

Alice, Junie och Mia börjar höra konstiga ljud på skolan. Det är även flera konstiga lärare på skolan. Dom kan inte förstå vad det är för några ljud.

ina är 9 år och går på Svettpärlan. Hennes bästa vän r Maja. Maja är också 9år och går också på vettpärlan. Hörde du ljudet? Vad menar du?

Den Magiska dörren av Tilde och Saga Illustrationer av Tilde

Musen Martina vinner en baktävling

en möjlighet för alla

Kapitel 2 -Brevet Två dagar senare. Så såg jag och min BFF ett brev som låg under dörren. På brevet stod det

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11: Författare: Morten Dürr

INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 JACK FRANZÈN

-Ja, tack. -Är du rädd för något? -Nej! -Känns det bättre nu? -Ja. -Hejdå!

Sociala berättelser 1

Det finns en konstig dörr på skolan och ingen har gått in där på 70 år. Den vill jag gärna gå in i för nästan ingen vet vad som finns där inne.

Signalhunden Loke numera också Kunglig hovleverantör

Transkript:

Den magiska dörren Elsa hallén

1. Hej Hej! Jag heter Kajsa och jag är 10 år. Jag går på Svartviks skola, jag gillar att ha jans och tröja och jag har långt svart hår och blå ögon. Min bästa kompis heter Maja. Hon har långt brunt hår, hon gillar att hav mjukis byxor och tröja och hon har bruna ögon. Det har börjat en ny lärare på skolan som heter Pontus. Jag har honom i engelska. Han är väldigt sträng! När han ska vara restvärd ser man inte honom någonstans. Jag och Maja är väldigt rädd för honom! Om man går fram och fråga honom något skriker han, försvinn här ifrån!! En dag ser vi honom gå ned till källaren. Vi följde efter honom. När vi kom ned till källaren var alla dörrar låsta men vi såg att han försvann ned till källaren.

2 Brevet Nästa dag gick jag och Maja ner till källaren och när vi kom ner såg vi ett brev fastkilat under dörren. Jag tog upp brevet och läste högt. Hej! Den här skolan var ett barnhem för länge sedan. Hon som tog hand om oss låste in mig här för hon tyckte att jag var olydig. Jag har fått suttit här enda sen dess. Jag har fått bröd och vatten av henne. Snälla hjälp mig att komma ut här ifrån! Nycklarna har Pontus den nya läraren. Han har nycklarna i höger ficka. Men han lägger nyckeln i sitt skår. Lycka till! Hälsningar Lexie! :) Vi måste hjälpa henne, sa Maja! Men tänk om Pontus uppsteker oss, sa jag. Tänk om du satt där inne och behöver hjälp, sa Maja. Ok då, sa jag. Vi hjälper Lexie.

3 Nycklarna Nu vart jag tvungen att få tag i nycklarna till dörren. Lexie sa att Pontus hade nycklarna. Jag var väldigt nervös. Pontus är den strängaste och läskigaste läraren på hela skolan. Nu var det lunchrast och jag gick och hämtade Maja. Ok sa, Maja nervöst. Du lurar ut Pontus och försöker få nycklarna. Ok sa Maja. Maja gick till Pontus och sa, snälla Pontus kom och titta på när jag hjular sa Maja. Ok sa Pontus men bara en liten stund. Jag smet in i Pontus klassrum och letade. Jag skakade väldigt mycket. Tillslut hittade jag nyckeln. Jag kände mig stolt. Då kom Pontus. Jag hoppade ut genom fönstret och sprang till ingången. Där stod Maja med nycklarna. Vi gick till hans skåp och låste upp. Vi såg nyckeln på dörren. Maja tog nyckeln och vi gick ned till källaren och Maja satt i nyckeln.

4 En annan värld När jag öppnade dörren så frågade jag Maja, ska du följa med? Ja sa Maja. Då går vi. Jag går först sa jag. Men jag hörde en smäll bakom mig! Maja var kvar i den vanliga välden. Jag var ensam och det var lite rysligt. Jag kom till ett land där det var mörkt och där solen aldrig kommer till baka. Jag visste inte vart jag var. Jag hörde någon som ropade på hjälp. Det luktade dött här. Jag försökte hitta den som ropade men det var omöjligt. Jag tittade på klockan och tänkte att det var dags att gå till baka men klockan var 1 och den var 1 när jag gick hit. Klockan måste har stannat när jag gick in hit. Men jag visste inte vart jag har hamnat.

5 En annorlunda vän Jag satte mig ned och tänkte, jag kommer aldrig hem igen. Jag hörde någon som ropade hjälp igen fast den här gången var det närmare och jag hittade den som ropade. Den hade fasnat i lera. Jag drog upp den och märkte att den hade lika dana kläder. Jag frågade: - Hej, vem är du? - Jag är Lexie. Vem är du? - Jag är Kajsa och jag fick ett brev av dig som det stod att du behövde hjälp. - Ja jag behöver hälp med att komma till mitt hemland. - Är inte det här dit hemland? - Nej. Jag bor där solen alltid skiner och aldrig går ner där det växer blommor hela tiden. Men här skiner solen aldrig och jag saknar min mamma, pappa, mina syskon, släktingar och solen.

- Jag ska försöka men det kann bli svårt. Vi satte Vi satte oss ned och tänkte men vi komm inte på nogot. Inte en enda idé. De enda vi tänkte på var mamma och pappa. Det var hopplöst att komma på nogot. Vi klarar det aldrig, tänkte jag.

6 Mitt uppdrag Jag lyckades sluta tänka på mamma, pappa och Maja och kom på hur vi skulle göra. Vi behöver: * Ett korvpaket * En nyckel * Två glassar * Långt rep * Ett fiskenät * Två spadar * Ett köttbulle paket Vi skulle Loka henne med korv och köttbullar. Jag skulle knyta fast en korv och köttbulle i repet och när hon tog i paketet så ramlar nätet ner på henne och under henne ska vi gräva en grop satt hon ramlar ner, vi bländar henne med nyckeln och så äter vi upp glassarna som efterrätt.

7 Tillbaka i skolan När jag kom tillbaka till skolan var alt som vanligt. Jag gick och hämtade ett rep som var 2,5 meter lång. Jag kom på att jag hade en nyckel i väskan så ja sprang och tog den. Jag sprang till vaktmästaren och frågade: - Fins det något fiskenät i källaren - Ja, vad ska du göra med de? - Jag och pappa ska fiska men vi har inget fiskenät - ok det ligger i pannrumet

Jag hämtade fiskenätet och sedan sprang jag till en lärare och frågade: - När kommer glassbilen? - Om 1 minut. Jag sprang till förrådet och hämtade 2 järnspade. Nu kom glassbilen. Jag sprang dit och köpte 2 glassar. Jag sprang till matsalen men andelens vid dörren står ett jäng killar som frågade: - Varför ska du hit? - Jag ska fråga mattanterna en grej - Vad då Jag jög och sa:

- En av mattanterna är min moster och jag ska sova hos henne i helgen. - Jaha gå då men vi står kvar här ute! Jag gick in och frågade: - Fins det kvar ett korv- och köttbullepaket kvar som är oöppnat? - Nej tyvärr det är slut men bilen är här och snart ska åka. Jag sprang ut till bilen men den åkte men som tur så var Maja där och stoppade bilen. Så jag tog det jag behövde. Jag sa: - Tack Maja - Det var så lite - Nu måste jag gå Jag tänkte att Jag har dåligt samvete för jag har inte berättat för Maja att jag har fått en ny kompis.

8 Sanningens ögonblick Jag gick in i den magiska världen och letade upp Lexie. Tillslut hittade jag henne och sa: - Nu har jag allt så vi kan sätta igång - Bra. Varför har du med dig två glassar? - Jag vill ha en och du kanske vill ha en. Jag knöt fast repet i två träd och så grävde vi ett stort hål. Jag knöt fast en korv och tre köttbullar i repet. Nätet satt fast i fyra träd. Vi hörde att någon kom så vi gömde oss. Det var en tjej som tyckte om korv och köttbullar. Hon tog tag i repet och nätet ramlade ner på henne och så ramlade hon ner i hålet.

Vi gick fram tittade ner i hålet. Jag såg henne i ögona och jag kände igen dom ögona. Hon ropade: - SNELLA!! DRA UPP MIG SNELLA!!! Då kom jag på vem det var. Det var Pontus!!! Hon kände igen mig och hon sa: - HJÄLP mig Kajsa! - Varför skulle jag hjälpa dig, du som har låst in Lexiei i hundratals år och hon har inte fått vara med sin familj Jag tog upp telefonen ur backfickan och ringde 112. Hon sa: - Vem ringer du? - Jag ringer mamma. Ljög jag.

- Ge oss nycklarna till Lexies värld. - Härdå. - Tackar. Och dig gör jag fri när Lexie har gått igenom dörren. Jag sa hej då till Lexie och så öppnade hon dörren och hennes familj tog emot henne med öppna armar. Jag gick tillbaka till hålet efter jag hade sakt hej då till Lexie. Jag gädde tanten repet och drog upp henne. Jag tog med mig mina saker och gick till dörren och öppnade dörren.

9 Nästa dag när jag kom tillbaka till skolan tänkte jag på allt som hade hänt. Nu var det rast och jag lekte med Maja. Men jag såg att Pontus hade ramlar ner i ett stort hål som dom i 2:an hade gjort. Jag sa till Maja att jag kommer snart. Jag sprang dit och drog upp Pontus. Han sa: - Tack men var är mina nycklar. - Å du menar dom här? - Ja. Hade du dom? - Nej, jag hittade dom. - Var då? - Här bredvid hålet. Lova att inte berätta för någon om det här! - Jag lovar. Jag gick tillbaka till Maja och fortsatte leka. Nu var skolan slut och jag och Maja ska cykla hem. När vi kom hem frågade vi om Maja fick äta och sova över hos mig och det fick hon. Sen när vi la oss berättade jag allt, om den nya världen, nyckeln och solklart om Lexie. Sen somnade vi lätt. Tills någon annan öppnar dörren