Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret

Relevanta dokument
Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR

Matchreferat säsongen 2009/10

1 Ormen (Dribbla + Skott) Beskrivning: Förste spelaren i ledet springer i högt tempo med boll och dribblar genom konerna. Efter några koner gör nästa

Övningsbank för ungdomar

UTGÅNGSPOSITIONER. Försvar (krymp ihop) Anfall (blomma ut)

3. Innebandyövningar. I klubbens bibliotek finns det ytterligare material i ämnet. Här följer några förslag på grundläggande övningar:

Sidledsförflyttning 1

Organisation: 4v4, boll, 35x20m 15min, 2 småmål. Anvisningar: När man är på sin egna planhalva får man bara spela 2 touch

3.1 Vinna tillbaka bollen direkt

Spelare A och B skjuter på liggande boll varannan gång. Ställer sig sedan sist i respektive led. Målvakten jobbar i sidled.

SPELSYSTEM 7-manna (10-12 år)

Övningar inom Innebandy

ÖVNING 1b Kategori: Lätt Syfte: Bättre individuell skicklighet 1mot 1, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (1, 2) Utmana 1mot 1(Halvplansövning)

Innebandyövningar - Medelsvåra

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER

Hemfrågor FACIT

1 Spelplanen Korphockey spelas på ishockeybana med sarg och ishockeymål (se vidare Kommunförbundets "Stora måttboken").

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut?

Åkersberga P05: Röd & Blå

Försvar. 1. Förberedande försvarsträinng (5 eller 6 spelare). 2. Försvar mot 1:a-tempo följt av 3:e-tempo (minst 6 spelare).

Var gör man målen i power play i svensk elithockey?

Grundförutsättningar i anfallsspel: Anfallstermer

SPELSYSTEM för 17-åringar

Instruktion Finta/dribbla

F05 Övningsbank Våren2016 BOLLEN OCH VI!

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll.

Ett arbete om att skapa fler målchanser med ett aktivt backspel

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

Övningsbank Sigtuna IF P03

Utvecklingscamp U16. Pass 1: Skridskoåkning & Passning/Mottagning. Tid: 60 min. Spelare: 6 Backar 9 forwards + 2 Mv + DK

SPELSYSTEM för åringar

Pixbo P07s. enkla regelbok

Grundförutsättningar i anfallsspel

Driva bollen. Delad syn

Helgträning

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING

Så blir du bäst på Fifa 18. Det nya, svåra försvarsspelet. Anfallsspelet. Ultimate Team.

Kapitel 3. Publicerat med tillstånd Tufft spel Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar "per lag".

MÅLVAKTSTIPS. Hans Gartzell Certifierad Målvaktstränarinstruktör

Målvakten. i innebandy. Har stor betydelse för laget finns bara en på planen. Aldrig målvaktens fel behöver alltid hjälp av utespelarna

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association

Övning 1. Pass, pass, löpning avslut skott

Före vändningen. Finter före vändningen

SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år)

Rinkbandy spelas på ishockeybana med sarg och ishockeymål (se vidare Kommunförbundets "Stora måttboken").

U15 Sportlovscamp. Pass 2: Backar/forwards detaljer 1. Tid: 60 min. Spelare: 6 backar, 9 Forwards & 2 MV. Inledning.

INNEBANDY-ÖVNINGAR. Hämtade från

Allmänna fotbollstermer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

SAMLING 1. Träning 1-90min

Inledning Speed-ups pang, pang, pang (3 utan och tre med puck. Korta explosiva!)

Övningsbank Lomma FBC

Teknik, Spel & Taktikguide

MÅLVAKTSTRÄNING BK HÖLLVIKEN P02

Att man inte lyckas beror ofta på att man inte vill, oftare på att man inte vågar, sällan på att man inte kan. Handboll gemensamma riktlinjer

SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Member of the International Ice Hockey Federation

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsongsstart 2014

FÖRSVARSSPEL. Högt försvarsspel Spelare samarbetar för att vinna boll på motståndarlaget planhalva.

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

= anfallande spelare, spelare i anfallande lag eller i ett av lagen. = tredje lag t ex vid spel med 3 smålag eller joker. = spelarens väg med boll

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning

Övningsbank 9/11-manna

INNEHÅLL. Praktisk ISTRÄNING. Teckenförklaring 2. Målskytte 3. Skridskoteknik 8. Backspel 16. Närkampsspel 26. Passning och mottagning 32

Förbättra kommunikationen mellan målvakt och backar. Torbjörn Johansson

Övningar P03, v37 och v Tema: - Utmana - övningar/match i högt tempo - målvaktsövningar måndag 12/9

Regler och tolkningar Giltiga fr.o.m 1 juli 2014

Träningsprogram (T) - :: Secrets to Soccer ::

Utvecklingscamp U15. Pass 1: Skridskoåkning & Passning/mottagning (alla spelare) Tid: 75 min. Spelare: 14 Backar, 20 Forwards, 4 Målvakter.

Transkript:

30/10 2015 H2 Älvstranden - Frölunda Period 1: Redan 0.22 in i matchen så kommer Emil på avslut mot deras kasse. 3.52 så åker vi på dagens första 2min o det är Mats B som åker på slag Första fem: Frölunda håller mycket i boll och de drar ned tempot till anklarna. Vi ställer upp o försvar o bara väntar *Gäsp*. Därför så har vi inte mycket boll. När vi väl får den så kontrar vi o gör en hel del enkla misstag som ger bollen tbx till Frölunda 5.03 0-1 det var deras första skott på vår kasse och den sitter. Lite väl enkel Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret 9.28 så kör Freter kedjan på där Patrik F hittar Emil som har ett riktigt bra läge. Dock så blir det ingen utdelning Andra fem: Vi skapar mer när vi väl får bollen och det öppnar sig en del oreda i Frölunda försvaret. Frölunda fortsätter att vårda boll en hel del. Det trista är att de inte vill ha ett högre tempo. Men de gör väl rätt om man ser till att äga så mycket boll som möjligt 10.33 0-2 Ett riktigt bra mönsteranfall av Frölunda där spelare drar upp på vår Vänster o hittar igenom med en diagonalare till Höger. Öppet mål inte mycket att göra för Rasmus. 11.00 Darrell kedjan gör en riktigt bra sekvens och får till 2 avslut men de tar tyvärr inte på mål 13.23 Freter kedjan med ett mönster anfall där Emil hittar Patrik F som i sin tur hittar Andreas F. Riktigt snygg sekvens Tredje fem: Vi skapar mer chanser men vi har tydligen svårare idag att pricka deras kasse. Frölunda gör också väldigt många kvalificierade brytningar på våra passningar. De är snabba på klubban och vi gör alldeles för öppna o enkla passningar 16.55 2min för Patrik F som åker för trängning mot sarg. Patrik kände sig orättvist utvisad men det var korrekt då armbågen åkte upp. Mer finess måste till här Patrik om du skall klara dig ifrån 2min här. 17.24 och 17.30 så öser Frölunda på och Rasmus gör två enhandsräddningar. Snyggt av Rasmus men mindre bra av försvaret här. 18.17 så får Frölunda på ett skott som studsar över Rasmus och det ser ut som mål. Domaren längst bort dömer mål meddans domaren närmast dömer bort. Efter en konferens sinsemellan så blir det bortdömt. Bra jobbat av domarna som tar diskussionen och gör om bedömningen gemensamt. 18.42 0-3 Här är vi inte alls vakna. Frölunda har frislag i högra hörnet och en gubbe bakom vår kasse som får passen o bara rundar bollen runt målet o in. Här måste back alltid hålla sin stolpe men här stod alla o tittade på bollen. Billigt men effektivt av Frölunda 19.20 1-3 av Patrik F Emil B. Patrik får passen av Emil och han halkar på en Frölunda klubba och det ser ut som om chansen försvinner men lyckas med att få iväg skottet som äntligen går in.

Sammanfattning av perioden. Frölunda vårdar bollen bra o drar ned på tempot rejält de första tio. För oss som ser på så blir det ganska tråkigt men det är naturligtvis så att de vill hålla nere tempot. När vi väl får bollen så gör vi alldeles för enkla passningar och Frölunda är duktiga på att bryta och återta bollen. Man märker de sista 10 att det ä Frölundas försvarsspel som inte funkar så bra och de sätter sig gärna i stressade situationer och då blir det slag och knuff. Sett till vårt spel så tar det 10min innan vi vaknar till. Eller kanske snarare så ändrar vi lite från att snabbt ställ upp i försvarsspel till att vara lite mer aggressiva mot deras bollinnehavare. Vi gör alldeles för enkla passningar som allt för oftast bryts eller också kommer passningarna för sent o då snor Frölunda bollen väldigt snyggt ifrån oss. Sedan har vi nu svårt att pricka mål vilket vi har blivit bättre o bättre på i varje match som går. Skulle säga att vi ger Frölunda 3 mål ganska billigt där första måste tas av Rasmus, Andra målet vart galet försvars agerande och även tredje vart en försvarsmiss. Frölunda lyckades att hamra på 9 skott på Rasmus som räddade 67%. Vi hade endast 6 skott mot deras kasse och utdelningen blev 17%. Inget av resultaten är upplyftande så det är rättvist just nu att Frölunda leder. Period 2: 1.39 Filip kedjan skapar ett bra anfall o man ser hur Frölunda försvaret blir grötigt och att det inte funkar helt här. 3.04 så kommer då Frölundas första 2min och de åker på slag 3.35 2-3 av Darrell Emil B. Riktigt snyggt 4.00 så skapar Darrell kedjan en bra sekvens där Karlsson hittar Bergstrand som tar skott. Men utanför 4.58 2-4 inte så mycket att säga Första fem: Första minuten är seg men sedan ökar tempot och man märker att Frölunda är vassare i sina passningar. Skulle säga Div 2 rutin som vi saknar. 6.09 3-4 av Patrik F själv. Patrik bryter och snurrar runt och skjuter och den sitter direkt i nätet. 6.30 3-5 Vi täcker alldeles för dåligt ut detta skottet som får gå rakt igenom vår annars så starka försvarsmur 7.22 Filip drar på skott och Martin täcker föredömigt framför deras kasse. Så nära. 7.36 3-6 nu är det Hawaii i matchen och det kontras fullt ut av bägge lagen. Rasmus byter nu platsen i målet och Daniel kommer in. 7.45 så drar Patrik F på ett bra skott men det hade varit garanterat mål om han hade passat till Emil på andra kanten som hade öppen kasse. Ibland är det bra att skjuta men ibland är det bättre att passa. Inte alltid lätt att se allt i farten 8.14 Andreas F bryter ett Frölunda uppspel och försöker med en tunnel på deras målvakt. Hade denna gått in så hade det varit jätte snyggt. Andra fem: Matchen har ett högre tempo nu och Frölunda försöker inte längre att dra ned på tempot. Det blir väldigt mycket Hawaii nu.

Tredje fem: Samma som i den andra femminutaren. Vi fortsätter med plottriga passningar och lite väl dålig rörelse utan boll. Patrik F har vaknat till och antagligen surnat till att vi släpper in Frölunda så lätt. Det är bra för det är då vi ser en Patrik med fart under galoscherna 18.14 2min till Patrik F för hårt spel. Sammanfattning av denna period. Vi fortsätter att plottra med passningarna som då gör att Frölunda kontrar på. Vi har inget bra spring i benen utan boll vilket är konstigt tycker jag. Vi är tre kedjor och var o en är inne en minut. Är det då för mycket begärt att man skall springa under denna minuten och inte stå o avvakta i 50% av denna tiden? Alltid passningsbar o röra runt i motståndarens försvar borde vara mottot. Perioden blir väldigt mycket Hawaii och det borde gynnat oss men det gör det inte då vi tappar i försvaret. Frölunda är bättre på sin snabbhet med klubban göra brytningar och att hitta passningarna. Frölunda har en alldeles för hög utdelning på sina skott och det är inte bara Rasmus som skall ta på sig att de prickat in 6 mål. Försvarsmässigt gör vi det sämre med att täcka ut skotten idag. Patrik F har vaknat o blivit syrak och lyckas då både skapa lägen och även dra på sig 2min. Kanske för många av den sistnämnda. Man vinner inte matcher i BP. Vi hade endast 6 skott mot vår kasse och Rasmus räddade 50%. Vi hade nu 7 skott mot deras kasse och utdelningen blev 29%. Bra siffra o hade vi haft en högre procent på räddningssidan så hade matchen varit oavgjord nu Period 3 Vi startar perioden med att gå ned på två kedjor och det är Filip kedjan som får sitta. Bra beslut då denna kedja hade det svårt idag och vi var tvungna att få till ett bättre tryck 1.15 4-6 av Emil B själv 4.32 5-6 av Karlsson Darrell. Snyggt jobb här där hela femman vart med i ett bra anfall Första fem: Frölunda slarvar med sina uppspel och vi är mer taggade och bryter o återtar boll. Frölunda har inte ett skott på vår kasse. 5.45 Andreas F hittar Emil B som tar skott men deras målis räddar. 6.10 Emil återigen med avslut och Freter kedjan är verkligen på G nu 8.14 Andreas kommer fri mot sista backen och försöker att passa sig själv med bollen på ena sidan o springa runt på andra sidan motståndaren. Snyggt om det lyckats o jag har bara sett Skogslund göra denna fint o lyckas. 8.24 Frölunda 2min för slag Vi gör ett sämre PP och Frölunda lyckas föredömligt spela bort en hel minut innan vi får tbx bollen Andra fem: Vi skapar ett bra tryck på Frölunda o de är skakiga i sitt försvar. Allt detta tills vi får spela i PP där vi gör ett klart sämre PP än vi borde. Frölunda har fortsatt inte fått till ett skott på vår kasse 10.25 Frölunda tar Time out. Vill inte tappa denna match 14.31 första skottet i denna perioden som Frölunda får på vår kasse. Bra betyg till vårt spel nu 15.37 Emil drar på men stolpen är i vägen 15.40 vi tar time-out

17.01 så kommer Frölunda i vasst anfall med skott som tar på Daniel o retur i ribban 18.30 Freter kedjan skapar rejäl oreda nu i Frölunda zonen 19.56 så åker Patrik F på 2min för eftersläng. Knepig situation där jag skulle sagt att både Patrik o Frölunda spelaren skulle åkt ut. Frölunda spelaren mer eller mindre lyfte Patrik o välte ned honom. Sedan tog han ett onödigt slag. Sammanfattning för denna period. Helt klart vår period där vi kan se att vi hade 12skott o de enbart 3. Hade vi spelat som sista perioden i hela matchen så hade segern varit helt klart vår. Frölunda har problem med sitt försvar. Vi har ett bättre försvar mer aggressiv mot deras bollinnehavare och vi skapar mer lägen o skott som tar på deras kasse. Det är snarare mer otur att det inte blir fler mål i denna perioden än de som kommer. Frölunda kändes stressade och pressade. Vi hade 3 skott mot vår kasse och Daniel räddade 100%. Vi hade 12 avslut och utdelningen var nu 17%. Sammanfattning: Match nummer 5 hemma mot Frölunda. Kan inte säga att jag hade någon koll på Frölunda då vi inte mötts förut. Frölunda öppnar i första perioden med att spela mellan backar o det går ganska långsamt. Det blir lite tråkigt att se på. Vi ställer snabbt upp i försvarsspel och då blir det heller inget tryck mot deras bollinnehavare. Alltså blir det mycket spel mellan backarna för Frölunda. De får in 3 ganska lätta mål på oss och det kanske beror på att vi väntar på att de skall komma över till vår planhalva så länge att vi redan blivit kalla i benen. I andra så gör vi ett bättre jobb med att bryta o jaga o det blir mer Hawaii av det. I tredje så är spelet helt klart vårat. Så sett med facit i handen så skulle vi varit mer aggressiva från starten mot deras bollinnehavare. Frölunda hittar varandra bra med sina passningar och det märks att det inte går att göra plottriga o alldeles uppenbara passningar då de är snabba med sin klubba. Dock så är Frölundas försvarsspel deras akilleshäl. De blir lätt stressade och det blir en hel del slag och knuff vid sargerna. Om man ser till vårt spel. Försvarsspelet i första vart inte så lyckat mot detta lag. Om man tittar i backspegeln så har vi mött 3 tunga lag och då måste man snabbt ställa om, men detta Frölunda vart inte det tunga laget så då kanske vi skulle ha haft mer tryck på deras bollinnehavare. Det hade skapat stress i Frölunda försvaret tidigare. Vi blir också fortsatt alltför stillastående utan boll och våra passningar alldeles för uppenbara. Detta leder till att Frölunda allt för ofta bryter våra uppspel. Detta ändrar sig under matchen och vi är klart bättre i sista perioden. Även försvarsmässigt så gör vi det dåligt i första perioden och det blir klart bättre i de efterföljande perioderna. I sista perioden så ser vi facit att vi hade 12skott o de enbart 3 skott. Det tog nästan 15 min innan Frölunda fick sitt första skott mot vår kasse. Hade vi spelat på detta sättet under tre perioder så hade vi vunnit denna matchen och det är mot denna typen av motstånd som vi måste vinna om vi inte skall göra en snabb sorti till Div 3 igen. Gillar: Patrik F: När du går in med vilja i en match så blir er kedja stark men om du inte gör detta så blir er kedja plottriga o inte samspelta. Du har en viktig roll men det gäller också att balansera ditt humör. Idag så blev det lite i överkant och du fick tre utvisningar vilket är två för mycket. Darrell kedjan: Har det tungt i första perioden men växer in mer o mer. Skapar ihop med Freter kedjan i sista perioden en match som är ganska ensidigt på Frölundas försvarszon. Dock så saknas de vassa avsluten som blir till mål OBS! Har slutat kalla er för Första, Andra o Tredje kedjan då man har ändrat detta och säkert kommer att göra så fler ggr. Så nu är det centerns namn som står för kedjan.

Sedan kan jag meddela att Rasmus hade en räddningsprocent på 60% och Daniel 100%. Vår egen utdelning på våra skott landade på 20% vilket är bra. Eder allas E.V.H