Relevanta dokument
Kundutvärdering (Mari Paulsson)

Kundutvärdering (Sture Tingström)

Namn: Eleonor Palmér Resa: Krka långritt/ Kroatien Datum: 31/5-7/6

Kundutvärdering (Björn Hörvallius)

Kundutvärdering (Simone Lindsten)

Kundutvärdering (Helen Tandrup)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

Kundutvärdering (Ann Margret Pehrsson)

Kundutvärdering (Pernilla Rydberg)

Kundutvärdering (Olaug Garborg)

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -

Kundutvärdering (Susanna Lindberg)

Kundutvärdering (Eva Lindberg)

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - En härlig stämning, vänligt och trevligt!

Kundutvärdering (Isabelle Fadat)

Kundutvärdering (Eva Sundberg)

Kundutvärdering (Gudrun Svedberg)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Över all förväntningar, fantastisk inblick i det ungerska köket

Kundutvärdering (Kristina Rheborg)

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: -Fick bara vänta 30 minuter på flygplatsen,helt OK

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska).

Kundutvärdering (Suzanne Line Liss Haukeli)

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut.

Kundutvärdering (Malin Skog)

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi)

Namn: Tina Jansson Resa: Lobez, Polen Datum:

1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Fantastiskt mottagande av en kunnig och engagerad guide

Kundutvärdering (Lena Hedlund)

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

Kundutvärdering (Lena Cederlöf)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - Helt suveränt, fint upplagt, trevlig servicepersonal, matupplevelse

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: juli 2014

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

Kundutvärdering (Tommy Leckborn)

Kundutvärdering (Helena Håkansson)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - Generöst och många valmöjligheter, såååå gott!

Kundutvärdering (Jeanine Westerberg)

Kundutvärdering (Elisabeth Jonsson)

Utvärdering Filmkollo målsman

KENTAURS LÄSARRESA DOMINIKANSKA REPUBLIKEN 1-8/3-2014

Kundutvärdering (Caroline Stern Olsson)

Utvärdering 2014 målsman

Kundutvärdering (Mari Eriksson)

Kundutvärdering (Anne Christin Hedlund)

Kundutvärdering (Anna-Lena Bermås )

Kommentar omhändertagande: -ETTERSOM DET VAR MIN TUR N.R.3 SOM EN GOD VENN,MED SAMME ROM OG MINE FAVEORITTHESTER SOM VAR RESEVERT KUN MEG.

7. Vad är ditt allmänna intryck av resan?: mycket bra Kommentar allmänt intryck: Över all förväntan! Vi vill åka tillbaka!

2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar boende: Mycket charmigt och fint boende, över förväntan!

7. Vad är ditt allmänna intryck av resan?: mycket bra Kommentar allmänt intryck: En avkopplande vecka i lyxig miljö med fantastiska hästar.

Utvärdering 2015 målsman

Kundutvärdering (Karen Öien)

5. Hur blev du omhändertagen?: mycket bra Kommentar omhändertagande: Både Dagmar och Mike trevliga och hjälpsamma.

Heta tips för dig som går i grundskolan och snart ska ut på din första PRAO

Kleindagarna Snabbrapport

Utvärdering deltagare

Kundutvärdering ( Sveland Djurförsäkringar Therese Wijkmark)

7. Vad tyckte du om informationsmaterialet från InShape Travel?: mycket bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

STADSLEDNINGSKONTORET

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

DAGBOK FÖR MATSVINN SAKER ATT TÄNKA PÅ NÄR DU FYLLER I DAGBOKEN

Pedagogens manus till BILDSPEL 2 Åk 6 KROPPEN OCH MAT

- Go mat - Kiosk stängde kl. 17 på fredagen. lördag åkte maten hem tidigare än utlovat. Otrevligt bemötande av cateringkillen också

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Utvärdering deltagare 2013 v deltagare

Utvärdering Målsman 2011

22-29/1 & 31/1-7/2 OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR

ITALIEN Reggio Emilia

Hej! Jag heter Peter Siepen. I år är jag värd för Vår Ruset där den här trevliga Träningsdagboken lanseras. Ge mig ett par minuter så ska jag visa

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Du borde bli ombud! Riksmöte november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

OMAN SAGOLIK ÖKENRITT MOT STRÄNDER & TIDVATTENS DYNINGAR

Pärlan vid Asundens strand

Sammanställning av enkätundersökning

Namn: Merja Helminen Resa: Gotland: träningsläger och livsnjut Datum: Hur blev du mottagen vid ankomsten?

<< Huvudmeny Logga ut. Resultat. Tabell. Skriv ut STATISTIK. Antal svar : 19 Antal inbjudna : 39. svarsdatum. antal

Resa Island augusti 2012

2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar boende: -Rent fräscht och SPAavdelningen!! Vilken positiv överraskning

8. Vad tyckte du om informationsmaterialet från Häst & Sport Resor?: bra Finns det något vi borde förbättra i informationsmaterialet?

Kundutvärdering (Tone Hvinden Haug)

Resultat av SBFs kundundersökning 2013

Reseguide till London

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

STADSLEDNINGSKONTORET

Reserapport från Barcelona VT-2013


Reserapport efter utbytesstudier i Italien HT 2012 Lisa SSK

Kundutvärdering (Suzanne Line Liss Haukeli)

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Min bok. När mamma, pappa eller ett syskon är sjuk

FÖRÄLDRAENKÄTER-BARN. Magelungen Kolloverksamheter BONDEGATAN STOCKHOLM TELEFON

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

Standard, handläggare

Riksmöte november - Nässjö

Ä V E N T Y R S R E S A I KROATIEN

Transkript:

Kundutvärdering (Marie-Louise Borger) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? kvalitén på ridningen? kvalitén på hästarna? omhändertagen? Vad är ditt allmänna intryck av resan? informationen på hemsidan? Hur upplevde du kontakten med HorseXplore? Skulle du vilja åka med HorseXplore igen? g godkänner att mina 10 vi var tidiga de andra kom på em. så vi fick en god lunch. vi hade varit uppe sen 4.30 så vi var väldigt hungriga. maten var god och vällagad men vin som skulle ingå i måltiden fick vi betala extra för på två boenden vilket inte stod angivet i resebeskrivningen. och trevliga hästar som va i kondition. de kändes som om man var mycket mån om att vi fick hästar som passade oss och som vi trivdes med mkt service speciellt vid luncherna. man plockad snabbt fram mat och dryck och såg tillsammans med oss till att hästarna hade de och kunde äta dricka och vila en stund. de kändes att de verkligen var måna om att vi skulle trivas. de enda jag har att kommentera är att de inte stämde med att de vin vi drack till kvällsmålet inte ingick på alla ställen

synpunkter publiceras på hemsidan: g godkänner att mina kontaktuppgifter lämnas ut om någon vill kontakta mig om hur resan var:

Kundutvärdering (Anita Teleman) Avresedatum: 2015-05-09 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? kvalitén på ridningen? kvalitén på hästarna? omhändertagen? Vad är ditt allmänna intryck av resan? informationen på hemsidan? Hur upplevde du kontakten med HorseXplore? Skulle du vilja åka med HorseXplore igen? Nio deltagare Luka tog emot oss väl. Vi blev först förvånade över att dela rum med en norska. Det fungerade utmärkt att vara tre på rummet tack vare att hon var så trevlig och lätt att vara med. Det fanns inga enkelrum. Det var vällagad kroatisk mat frukost och middag. Smörgås till lunch var sisådär. Det var härliga galopper varje dag. Säkra, lätthanterade och välmående hästar. De var i mycket god kondition. Vår guide Luka såg till att ridningen blev en fantastisk upplevelse. Ägaren Bosko och hjälpredan Ivan var på plats vid lunch och några andra pauser och kollade hästarna samt såg till att vi och hästarna fick vatten mm. Inez såg till att frukost och middag blev. Bosko har verkligen ordnat ett trevligt program och gav tillsammans med sina medarbetare oss en upplevelse av att rida i Kroatien.

g godkänner att mina synpunkter publiceras på hemsidan: g godkänner att mina kontaktuppgifter lämnas ut om någon vill kontakta mig om hur resan var:

Kundutvärdering (Yvonne Vilén) Avresedatum: 2015-06-13 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? kvalitén på ridningen? kvalitén på hästarna? omhändertagen? Vad är ditt allmänna intryck av resan? informationen på hemsidan? Hur upplevde du kontakten med HorseXplore? Skulle du vilja åka med HorseXplore igen? 10 med lapp med resenärernas namn på, inte alltid men kopplar när bara ranchens namn står. Trebäddsrum som kanske inte är det bästa. Två åker ofta som vänner och den som åker ensam kanske känner sig besvärad av att tränga sig på. Härlig rustik vällagad mat med färska egenodlade grönsaker och närproducerad mat. Brödet kunde vara mer varierat. Första dagarna tyckte vi att galopperna var väl snabba, men guiden tog inte illa upp när vi påpekade detta. Långa skritturer som kunde kännas tråkiga. Hästarna blev mycket och kärleksfullt omhändetagna. Vi kunde inte bli bättre omhändetagna, bästa tänkbara. Servitrisen tog så naturligt hand om oss så hon kändes som vår kusin och guiden var trots sin unga ålder mycket duktig, observant och vänlig. Skulle gärna vilja att kartor bifogades. En överskådlig där man ser var området ligger i landet och en detaljerad där man ser ridvägar och övernattningar. Vore mycket kul att ha som minne. Hade endast kontakt i samband med beställningen och den fungerade perfekt. Får intrycket att ni väljer ut era resmål noga. Har rest med er flera gånger och kvalitén har alltid varit den högsta-.

g godkänner att mina kontaktuppgifter lämnas ut om någon vill kontakta mig om hur resan var:

Kundutvärdering (Ann-Louise Forneman) Avresedatum: 2015-09-12 Destination: Kroatien, Split - Krka långritt Fråga Svar Kommentarer Hur många deltagare var ni i gruppen? mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? kvalitén på ridningen? kvalitén på hästarna? omhändertagen? Vad är ditt allmänna intryck av resan? informationen på hemsidan? Hur upplevde du 9 Vi blev hämtade vid flygplatsen och skjutsade till ranchen där vi fick dricka och sedan blev serverade lunch. Vi var 4 st från Sverige och istället för att dela på oss med 3 i ett rum och den 4e tillsammans med några okända, fick vi ett stort rum och där vi fick plats alla fyra, vilket vi uppskattade mycket. Jättegod mat, ett par ggr fick vi helgrillad fisk. grönsaker, tomaterna de godaste jag ätit! Ofta fick man en egen skål med sallad till maten. Et litet minus var att lunchen ute var mycket vitt bröd men hungriga som vi var slukade vi allt:) Hästarna var ju underbara och vi fick härliga snabba men kontrollerade galopper många ggr. Vår turledare Luca var bäst, mycket seriös och duktig. g har varit på många sådana här resor och detta var klart de bästa hästarna någonsin!! stabila och helt orädda för allt! Det var aldrig några oklarheter och alla både ägare, turledare, serveringspersonal och familjer vi bodde hos backade upp oss till 100% och var supertrevliga! Det var en av de bästa resorna jag varit på. Bosco med familj och personal samt hästar var bäst! Kul med mycket bad i floder och sjöar. Det enda minus var att Kroatien är ett bergigt land och då är det mycket sten där man måste skritta låånga sträkor som kan vara jobbiga både för hästar och ryttare. Själva prorammet stämmer inte riktigt. Det fungerar alltid när man kontaktar HorseXplore.

kontakten med HorseXplore? Skulle du vilja åka med HorseXplore igen? g godkänner att mina synpunkter publiceras på hemsidan: g godkänner att mina kontaktuppgifter lämnas ut om någon vill kontakta mig om hur resan var: med tips på resor som man är lämpad för. Planerar redan nästa resa:)