Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker"

Transkript

1 Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 Firma och inledande bestämmelser Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Till Folkets Hus och Parker hör en regional nivå, bestående av regionala allmännyttiga ideella föreningar, benämnda XX Folkets Hus och Parkregion. 2 Ändamål Folkets Hus och Parkers ändamål är: att utgöra en riksorganisation för juridiska personer som utan enskilda ägarvinstintressen bedriver verksamhet som överensstämmer med vad som anges i dessa stadgar, att med sina ideal hämtade från de demokratiska folkrörelserna verka för att medlemmarna upplåter allmänna samlingslokaler i syfte att främja yttrande- och mötesfriheten, anordnande av kultur- och nöjesarrangemang och därigenom verka för ett allsidigt föreningsliv samt skapandet av möjligheter för ökad integration och jämställdhet i vårt samhälle, att som idéorganisation vara övergripande organ i frågor om samlingslokaler, att som kultur- och nöjesorganisation samordna och medverka till medlemmarnas utveckling av verksamheter i form av konst, film, dans, teater, konserter och andra upplevelseformer, att som idéorganisation vara övergripande organ i frågor om kultur- och nöjesutveckling, att verka för ett bra och brett samarbete med andra organisationer, både lokalt, regionalt, nationellt och internationellt, att biträda medlemmarna i frågor som rör deras roll som arbetsgivare, innefattande exempelvis förhandlingsverksamhet, samt automatiskt omfatta medlemmarna av kollektivavtal. att i övrigt biträda medlemmarna med den service som slås fast av styrelse och föreningsstämma. 3 Säte Folkets Hus och Parkers styrelse har sitt säte i Stockholm. 4 Medlemskap Mom 1 Till medlem i Folkets Hus och Parker kan antas varje juridisk person som bedriver en verksamhet som inryms inom dessa stadgars ändamålsparagraf. Ansökan om medlemskap i Folkets Hus och Parker ska göras skriftligen till styrelsen. Medlemskap prövas och godkänts av styrelsen. Om medlemskap vägras av styrelsen kan frågan överprövas av föreningsstämman. Medlemsförändringar rapporteras på föreningsstämman. Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Sida 1 (6)

2 Mom 2 Mom 3 Medlem kan utträda ur Folkets Hus och Parker genom att skriftligen anmäla om utträde till styrelsen. Medlemskapet och plikten att betala medlemsavgift upphör ett år från det månadsskifte som inträffar närmast efter det att styrelsen mottagit den skriftliga anmälan. Medlem kan uteslutas ur Folkets Hus och Parker om medlem underlåter att betala årsavgifter eller andra avgifter för erhållna tjänster/varor eller på annat sätt bryter mot Folkets Hus och Parkers stadgar, skadar eller motarbetar Folkets Hus och Parkers intressen. Medlem som under ett år underlåtit att betala sin medlemsavgift till Folkets Hus och Parker utesluts tills dess medlemmen fullgjort sina skyldigheter mot Folkets Hus och Parker. Styrelsen kan besluta om undantag. Beslut om uteslutning i övriga fall fattas av styrelsen. Överprövning av uteslutningsbeslut kan alltid tas upp av föreningsstämman. Regionårsmötet är Folkets Hus och Parkregionens högsta beslutande organ. Övriga regionorgan är regionstyrelse, revisorer samt valberedning. 5 Avgifter Varje medlem i Folkets Hus och Parker är skyldig att erlägga årsavgift. Föreningsstämman fastställer med vilket belopp årsavgift ska utgå. 6 Rapporter Medlem och Folkets Hus och Parkregion ska utan dröjsmål och anmaning tillställa Folkets Hus och Parker följande uppgifter: Sedan val av styrelse skett ska uppgift om namn och adress över styrelsens ledamöter med angivande av vilka funktioner respektive personer har inom styrelsen; om förändring av styrelsens sammansättning sker under verksamhetsåret; styrelsens årsredovisning med verksamhetsberättelse och resultat- och balansräkning samt revisorernas berättelse. 7 Organisation Föreningsstämman är Folkets Hus och Parkers högsta beslutande organ. Styrelsen är Folkets Hus och Parkers högsta verkställande organ och leder verksamheten mellan föreningsstämmorna. Av styrelsen utsedd VD handhar den löpande förvaltningen enligt styrelsens riktlinjer och anvisningar. 8 Ordinarie föreningsstämma Ordinarie föreningsstämma ska hållas vart tredje år före oktober månads utgång på plats som styrelsen beslutar. På ordinarie föreningsstämma ska följande ärenden förekomma till behandling: 1. Mötets öppnande, vilket ombesörjs av styrelsens ordförande eller, vid förfall för denne, vice ordföranden, eller om inte heller vice ordföranden är tillstädes, av den närvarande ordinarie styrelseledamoten som har flest år i styrelsen. 2. Upprättande och godkännande av röstlängd samt förteckning över övriga närvarande. Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Sida 2 (6)

3 3. Val av ordförande för mötet. 4. Val av sekreterare, tillika protokollförare. 5. Val av två justerare att jämte mötesordföranden justera protokollet. Rösträknare kan utses. 6. Prövning av att kallelse ägt rum i stadgeenlig ordning. 7. Godkännande av dag- och arbetsordning 8. Föredragning av förvaltningsberättelse och revisionsberättelse. 9. Fråga om fastställande av resultat- och balansräkning samt beslut med anledning av överskott eller underskott enligt balansräkning. 10. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsens ledamöter och organisationens VD. 11. Fastställande av arvoden till styrelsens ledamöter. 12. Val av sju till elva styrelseledamöter och högst fyra ersättare, varav en av personalen utsedd styrelseledamot jämte ersättare för denne fastställes. Bland stämmovalda styrelseledamöter utses styrelsens ordförande samt vice ordförande. 13. Val av två lekmannarevisorer jämte ersättare för dessa, samt utse en revisionsbyrå som tillsammans med styrelsen utser en auktoriserad revisor. 14. Val av fem ledamöter till valberedningen. 15. Bestämmande av årsavgiftens storlek. 16. Fastställande av mål och riktlinjer för Folkets Hus och Parkers verksamhet. 17. Behandling av motioner som i stadgeenlig tid insänts till föreningsstämman. 18. Övriga ärenden. Ärenden som inte inkommit i stadgeenlig tid och som icke omedelbart enligt dessa stadgar ska behandlas på stämman får ej heller upptas till avgörande om inte 60 procent av samtliga medlemmar är representerade på stämman och att minst 60 procent av medlemmarna medger att ärendet omedelbart avgörs. 9 Extra föreningsstämma Extra föreningsstämma hålls, då styrelsen finner skäl därtill, eller då två av revisorerna eller minst en fjärdedel av samtliga röstberättigade medlemmar begärt det hos styrelsen med angivande av ärende. 10 Kallelse till föreningsstämma Kallelse till föreningsstämma ska meddelas medlem genom brev per post, eller till medlemsregistret meddelad epostadress. Föreskrivna kallelseåtgärder ska vara vidtagna senast tre månader före ordinarie föreningsstämma och senast tre veckor före extra föreningsstämma. Handlingar till ordinarie föreningsstämma utsänds till anmälda ombud senast en månad före ordinarie föreningsstämma, enligt samma regler som för utsändandet av kallelsen. Handlingar ska innehålla: 1. Ärenden anmälda enligt 8, punkt Valberedningens förslag till styrelse och revisorer. 3. Stadgeenliga punkter. 4. Handlingar till extra föreningsstämma utsänds till anmälda ombud senast en vecka före extra föreningsstämma. 5. Handlingar ska innehålla ärenden anmälda till upptagande på den extra föreningsstämman. 6. Extra föreningsstämma må ej fatta beslut i andra ärenden än de vilka uppgivits i kallelsen. 7. Anmälan av ombud och övriga deltagare ska vara riksorganisationen tillhanda senast två månader före ordinarie stämman och senast två veckor före extra föreningsstämma. Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Sida 3 (6)

4 Medlem eller Folkets Hus och Parkregion som önskar få fråga behandlad på ordinarie föreningsstämma ska skriftligen anmäla fråga/motion som önskas behandlad senast två månader före ordinarie stämman. 11 Rösträtt på föreningsstämma På föreningsstämma har varje medlem och Folkets Hus och Parkregion en röst samt rätt att utse ett röstberättigat ombud och ersättare för denne. En förutsättning för rösträtt är dock att medlem eller Folkets Hus och Parkregion fullgjort sina skyldigheter att betala årsavgifter, och eventuellt andra debiterade avgifter, till Folkets Hus och Parker fram till den 31 december föregående år. Medlem eller Folkets Hus och Parkregion som ej fullgjort sin betalningsskyldighet har närvarorätt men ej rösträtt eller yttranderätt på föreningsstämma. Yttranderätt medges dock för ej röstberättigat ombud i frågor som gäller medlems överklagade enligt 4, överprövning av medlemskap eller uteslutning. Medlem eller Folkets Hus och Parkregion företrädes av befullmäktigat ombud på föreningsstämma. Varje befullmäktigat ombud kan endast företräda en medlem eller Folkets Hus och Parkregion. 12 Beslut på föreningsstämma Mom 1 Mom 2 Mom 3 Mom 4 Beslut på föreningsstämma fattas med öppen omröstning, såvida ej minst en femtedel av de på föreningsstämman närvarande ombuden påfordrar sluten omröstning, utom vid val, då sluten omröstning ska företagas om något röstberättigat ombud så påfordrar. Beslut på föreningsstämma fattas med enkel majoritet om ej annat anges i dessa stadgar. För ändring eller tillägg till dessa stadgar erfordras beslut med minst två tredjedels majoritet av de på föreningsstämman närvarande medlemmarna. Ändring av stadgarna kan dock också ske genom beslut med enkel majoritet av två på varandra följande föreningsstämmor, av vilka den som sist hålls ej må sammanträda tidigare än tre månader efter den första föreningsstämman. För ändring av stadgans 21 (upplösning) erfordras beslut av två föreningsstämmor, varav en ordinarie och med minst tre fjärdedels majoritet av de närvarande medlemmarna på de båda föreningsstämmorna, av vilken den som sist hålls ej må sammanträda tidigare än sex månader efter den första föreningsstämman. 13 Valberedning För beredning av val av ny styrelse utses på ordinarie föreningsstämma en valberedning. Denna ska bestå av fem ledamöter. 14 Nomineringsordning till styrelseval Valberedningen ska tillse att det senast i samband med kallelsehandlingar, senast tre månader före föreningsstämman, utsänds en uppmaning till varje medlem att nominera förslag till styrelseuppdrag. Nomineringstiden från medlem avslutas två månader före föreningsstämmans genomförande. Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Sida 4 (6)

5 Valberedningen utsänder sitt förslag till styrelse senast fyra veckor före föreningsstämman. Endast medlem som fullgjort sina förpliktelser enligt 11 äger rätt att nominera till styrelse och revisorer. 15 Styrelse Folkets Hus och Parkers styrelse ska bestå av sju till elva ledamöter och högst fyra ersättare, varav vilka en ledamot och en ersättare utses av de anställda. Folkets Hus och Parkers styrelse väljs på ordinarie föreningsstämma för en tid av tre år till dess nästa ordinarie föreningsstämma hållits. Föreningsstämman utser bland de stämmovalda ledamöterna styrelsens ordförande och vice ordförande. Samtliga ersättare kallas till styrelsemötena. 16 Styrelsens åligganden Styrelsen ansvarar för Folkets Hus och Parkers organisation och förvaltning av Folkets Hus och Parkers löpande angelägenheter. Styrelsen utser och entledigar organisationens VD. Styrelsen fastställer riktlinjer och anvisningar för VDs handhavanden av föreningens löpande angelägenheter. 17 Styrelsesammanträden Styrelsens ordförande ska tillse att styrelsen håller minst tre sammanträden per år. Därutöver hålls styrelsesammanträde då det erfordras. Kallelse till styrelsesammanträde ska utsändas per post, eller meddelad epostadress minst en vecka innan sammanträdet hålls och innehålla uppgift och handlingar om de ärenden som ska upptas till behandling. Styrelsen är beslutsför när de vid sammanträdet närvarande antalet överstiger hälften av hela antalet styrelseledamöter, med den begränsningen att det alltid ska vara minst hälften av ordinarie ledamöter som biträder ett förslag. Som styrelsens beslut gäller den mening om viken de flesta röstande förenar sig och vid lika röstetal den mening som biträds av ordföranden. Vid styrelsesammanträde ska protokoll, som justeras av ordförande och ytterligare en justerare, föras. 18 Styrelsens VU Folkets Hus och Parkers styrelse utser ett verkställande utskott bestående av styrelsens ordförande, vice ordförande samt ytterligare en styrelseledamot. Folkets Hus och Parkers VD ingår i Folkets Hus och Parkers VU. VUs huvudarbetsuppgift är att bereda de frågor vilka ska behandlas av styrelsen. I övrigt beslutar VU utifrån av styrelsen beslutad delegationsordning. 19 VD för Folkets Hus och Parker VD för organisationen ska för handläggande av Folkets Hus och Parkers löpande angelägenheter organisera och driva ett kansli, eventuella utskott och arbetsgrupper i den omfattning och inom de ekonomiska ramar styrelsen beslutar. Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Sida 5 (6)

6 Beträffande Folkets Hus och Parkers medelsförvaltning och redovisning har VD de befogenheter och skyldigheter som gäller för verkställande direktör vid var tidpunkt gällande lag om ekonomiska föreningar. 20 Firmateckning Folkets Hus och Parkers firma tecknas, förutom av hela styrelsen, av dem bland styrelsens ledamöter, ersättare, VD eller annan person som styrelsen utser därtill, dock minst två i förening. 21 Räkenskapsår och årsredovisning Föreningens räkenskapsår omfattar kalenderår. För varje räkenskapsår ska styrelsen och VD före den 31 mars påföljande år avge årsredovisning. Denna ska bestå av resultaträkning, balansräkning och förvaltningsberättelse. 22 Revision För granskning av styrelsens förvaltning och föreningens räkenskaper ska på ordinarie föreningsstämma, för tiden till dess nästa ordinarie föreningsstämma hållits, utses en auktoriserad revisionsbyrå och två förtroendevalda lekmannarevisorer med ersättare för dessa. Revisorerna ska för varje räkenskapsår avge revisionsberättelse. Revisionsberättelse, vari ansvarsfrihet för styrelseledamöter och VD tillstyrks eller avstyrks, ska avges före den 15 april efter räkenskapsårets utgång. 23 Upplösning För Folkets Hus och Parkers upplösning erfordras beslut av två föreningsstämmor, varav en ordinarie och med minst tre fjärdedels majoritet av de närvarande medlemmarna på de båda föreningsstämmorna, av vilken den som sist hålls ej må sammanträda tidigare än sex månader efter den första föreningsstämman. Vid Folkets Hus och Parkers upplösning ska eventuella överskott, efter betalning av Folkets Hus och Parkers skulder, förvaltas av Landsorganisationen i Sverige tills dess att annan organisation med likartat syfte som Folkets Hus och Parkers har bildats. Tillgångarna ska därefter tillfalla den nya organisationen. Stadgarna senast reviderade vid Folkets Hus och Parkers föreningsstämma 20 oktober Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Sida 6 (6)

Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker.

Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. Stadgar för Riksorganisationen Folkets Hus och Parker (FHP) 1 Firma Riksorganisationen är en allmännyttig ideell förening. Organisationens firma är Riksorganisationen Folkets Hus och Parker. 2 Ändamål

Läs mer

STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY

STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY STADGAR FORUM FÖR HEALTH POLICY 1. ORGANISATIONSFORM OCH FIRMA FORUM FÖR HEALTH POLICY (nedan kallad föreningen) är en ideell förening. 2. INTRÄDE Föreningen består av företag, myndigheter och organisationer

Läs mer

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000.

Stadgar. För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgar För Vänföreningen till Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne med säte i Göteborg, Västra Götalands län. Föreningen är bildad den 24/8 2000. Stadgarna är fastställda den 24/8 2000. Allmänna bestämmelser

Läs mer

STADGAR FÖR ASSISTANSANORDNARNA

STADGAR FÖR ASSISTANSANORDNARNA STADGAR FÖR ASSISTANSANORDNARNA Med personlig assistans förstås i dessa stadgar insatsen personlig assistans i enlighet med lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, eller

Läs mer

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker

STADGAR VÄLLINBGY FOLKETS HUS-FÖRENING Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker Stadgar för lokala medlemsföreningar anslutna till Riksorganisationen Folkets Hus och Parker 1 NAMN Vällingby Folkets hus förening är en allmännyttig ideell förening. 2 ÄNDAMÅL Föreningens ändamål är att,

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

S T A D G A R för föreningen Fridhems folkhögskola

S T A D G A R för föreningen Fridhems folkhögskola S T A D G A R för föreningen Fridhems folkhögskola 1 Egenskap och ändamål Föreningen Fridhems folkhögskola är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening med säte i Svalöv. Föreningen är huvudman

Läs mer

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige

STADGAR FÖR. SOS-Animals Sverige STADGAR FÖR SOS-Animals Sverige Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 31a maj 2008 1 Ändamål SOS-Animals Sverige är en ideell förening som skall verka för djurs välbefinnande i och utanför Sverige.

Läs mer

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige

Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Stadgar för föreningen ECPAT Sverige Reviderade 2016-04-26 1. Namn Föreningens namn är ECPAT Sverige. 2. Ändamål ECPAT Sverige, som är en politiskt och religiöst obunden ideell organisation, har som ändamål

Läs mer

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern

STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern STADGAR Scen och Bio Nordret - en förening inom Riksteatern Inledande bestämmelser 1 Föreningen "Scen och Bio Nordret en förening inom Riksteatern" är en ideell förening och är medlem i Riksteatern genom

Läs mer

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28.

Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. Sid 1 Stadgar för Forum Östersjön allmännyttig ideell förening antagna 2010-06-28. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Forum Östersjön - allmännyttig ideell förening. 2 Föreningens ändamål Föreningens

Läs mer

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR

EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR EXEMPEL PÅ STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGAR Observera att detta enbart är ett exempel på hur en förenings stadgar kan vara utformade. Varje förening är individuell och måste därför alltid noga överväga vad

Läs mer

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF

STADGAR för. Dalarnas Besöksnäring Ekonomisk Förening, DBEF STADGAR för, DBEF 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE 1.1 Namn Föreningens namn är, DBEF. 1.2 Ändamål Föreningens ändamål är att främja och tillvarata medlemmarnas intressen samt verka för Dalarnas besöksnärings utveckling.

Läs mer

Öppna Händer Välgörenhet

Öppna Händer Välgörenhet Öppna Händer Välgörenhet Stadgar Antagna: Antagna vid föreningsmöte 2010-01-20. Innehåll Allmänt 3 Styrelsen 3 Revision 4 Årsmöte 4 Stadgeändring 5 Övrigt 5 2 Allmänt 1 Föreningens firma Föreningens firma

Läs mer

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening

Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA. Ideell Förening Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Ideell Förening 1 Stadgar för Föreningen Svenska Pensionsstiftelsers Förening, SPFA Namn, ändamål och organisation 1 Föreningens namn är

Läs mer

Stadgar Sveriges Fellponnyförening

Stadgar Sveriges Fellponnyförening Stadgar Sveriges Fellponnyförening 1 Ändamål.. Föreningen är till för att främja Fellponny rasens användande i såväl avel som arbete. Föreningen jobbar för att öka kunskapen om Fellponnyn i Sverige och

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation

STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS. 1 1 Föreningens firma och organisation 1.1 Föreningens firma är Convictus. STADGAR FÖR FÖRENINGEN CONVICTUS 1 1 Föreningens firma och organisation 1.2 Convictus är en ideell stödförening för hemlösa och för människor på väg ur hemlöshet, drogberoende

Läs mer

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF)

Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Stadgar för Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) Förslag till stadgar beslutade en första gång vid extra föreningsmöte med Skånes Miljö- och hälsoskyddsförbund (SMHF) den 8 november 2012 i Hässleholm.

Läs mer

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY

Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena och XY STADGAR FÖR SVERIGES HÄRADSALLMÄNNINGSFÖRBUND Förbundet bildades 1918 och stadgarna omarbetades helt under 2016 och de nya stadgarna godkändes på årsmötena 2016-05-20 och 2017-05-XY ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

STADGAR Sveriges Miljökommuner

STADGAR Sveriges Miljökommuner STADGAR Sveriges Miljökommuner www.fah.se STADGAR för Sveriges Miljökommuner Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 4 maj 2018. Förbundet bildades den 24 mars 1919 av stadsläkarna. 1. Firma 1.1. Förbundets

Läs mer

KIDS FUTURE

KIDS FUTURE STADGAR för KIDS FUTURE Beslutade i Stockholm den 11 maj 2016 1 FIRMA Föreningens firma är Kids Future. 2 ÄNDAMÅL Kids Future är en partipolitiskt och religiöst obunden, ideell förening som bedriver internationellt

Läs mer

Stadgar för Haflingersport Sverige

Stadgar för Haflingersport Sverige Stadgar för Haflingersport Sverige Bildad den 28 september 2014. Förslag på ändringar på stadgar, beslutas av årsmöte samt extra allmänt möte 2017. 1 Ändamål Föreningen skall skapa en plattform för alla

Läs mer

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening.

STADGAR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE FÖR. 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. STADGAR FÖR HELLO WORLD! IDEELL FÖRENING FIRMA, ÄNDAMÅL OCH SÄTE 1 Firma Föreningens firma är Hello World! Ideell Förening. 2 Ändamål och verksamhet Hello World! är en allmännyttig ideell förening. Föreningen

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR CLASSIC CAR WEEK ATT FÖRSTA GÅNGEN BEHANDLAS AV FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 Förslaget har upprättats av Anders Klasson, Göran Wendelin och Jan Säbb 1 KAP ALLMÄNNA BESTÄMMELSER

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, bildad av registrarer för den nationella

Läs mer

We Effects prioriterade arbetsområden är att bidra till utvecklingen av den kooperativa och sociala ekonomin i samarbetsländerna.

We Effects prioriterade arbetsområden är att bidra till utvecklingen av den kooperativa och sociala ekonomin i samarbetsländerna. STADGAR FÖR WE EFFECT 1 ÄNDAMÅL We Effect är en ideell förening som i samverkan med sina medlemsorganisationer arbetar för att skapa engagemang, bilda opinion, mobilisera resurser och vinna människors

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

STADGAR FÖR. Folkets Park i Norrköping

STADGAR FÖR. Folkets Park i Norrköping Folkets Park i Norrköping 1. Namn Folkets Park är förkortning för Azech syrianska föreningen med org. nr 825003-2391 och S: ta Maria församlingen med org. nr 825002-1709 i Norrköping. 2. Säte Styrelsen

Läs mer

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006.

Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. Stadgar för Föreningen Energikontor Sydost Antagna vid Energikontor Sydost konstituerande styrelsemöte den 00 månad 2006. 1 Firma Föreningens firma är Energikontor Sydost. Föreningen är ideell. 2 Säte

Läs mer

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för

Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för Stadgar för Mälaröarnas Montessori, ek. för 2000-04-29 1 FIRMA Föreningens firma är Mälaröarnas Montessori, ek. för. 2 ÄNDAMÅL Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom

Läs mer

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön

STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR FAH Kommunerna och Miljön STADGAR för Förbundet för Allmänt Hälsoskydd Kommunerna och Miljön Senast ändrade vid förbundets årsmöte den 3 april 2014. 1. Firma 1.1. Förbundets firma är Förbundet

Läs mer

STADGAR. för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE. Antagna den 16 juni 2014

STADGAR. för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE. Antagna den 16 juni 2014 STADGAR för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE Antagna den 16 juni 2014 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Firma Föreningens svenska namn är Internet Society:s svenska avdelning (ISOC-SE). Föreningens

Läs mer

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun.

STADGAR FÖR CLUB 65. Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. STADGAR FÖR CLUB 65 Club 65 är en ideell förening inom Falkenbergs Golfklubb med hemort i Falkenbergs kommun. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att bedriva ideell och social verksamhet

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

Läkemedelsindustriföreningen

Läkemedelsindustriföreningen STADGAR Läkemedelsindustriföreningen 1 FIRMA Föreningens firma är Läkemedelsindustriföreningen. 2 INTRÄDE Föreningen utgör en sammanslutning av i Sverige verksamma läkemedelsföretag, som dock inte behöver

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm.

STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. Stadgar STADGAR FÖR FÖRENINGEN REFUGEES WELCOME STOCKHOLM 1 Föreningens firma Föreningens firma är Refugees Welcome Stockholm. 2 Föreningens syfte Refugees Welcome Stockholm är en ideell förening som har

Läs mer

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund 1 Ändamål Förbundets namn är Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, i det följande kallat Förbundet. Förbundet har till ändamål att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening

Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening Stadgar för Registrars.se, Ideell Förening 1 Firma Föreningens namn är Registrars.se, Ideell Förening. 2 Ändamål Registrars.se är en icke vinstdrivande intresseförening, med syfte att arbeta för en svensk

Läs mer

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04

MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 MONTESSORIFÖRSKOLAN BLÅSIPPAN EKONOMISK FÖRENING Stadgar 2011-09-04 Stadgar för Montessoriförskolan Blåsippan Ekonomisk förening. 1 Firma Föreningens firma är Montessoriförskolan Blåsippan ekonomisk förening.

Läs mer

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun.

Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Stadgar för SkottaNet Ekonomisk förening Namn 1 Föreningens firma är SkottaNet ekonomisk förening. Säte 2 Föreningens styrelse har sitt säte i Kungälvs kommun. Ändamål 3 Föreningen har till ändamål att

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening

STADGAR för. SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening STADGAR för SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening 1 FIRMA, ÄNDAMÅL, SÄTE Namn Föreningens namn är SAMVERKAN VISIT SÖDRA DALARNA ekonomisk förening Ändamål Föreningens ändamål är att främja och

Läs mer

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10.

Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 Revidering och komplettering 6. och 10. Edsvallaskolan Ekonomisk Förening Version B Stadgar Historik A 2015-03-26 Dessa stadgar har blivit antagna vid bildandemötet 2015-03-26 B 2015-04-23 Revidering och komplettering 6. och 10. vid styrelsemöte

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING

S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING S T A D G A R FÖR ALFA VISION EKONOMISK FÖRENING ÄNDAMÅL 1 Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att via kabel distribuera TV-program till medlemmarna att erbjuda

Läs mer

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar 1 (5) Stadgar för Föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar Stiftare, namn, säte, firmateckning och verksamhet 1. Den ideella föreningen Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar

Läs mer

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013.

STADGAR FÖR. Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun. Bildad den 9 september Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013. STADGAR FÖR Kommunbygderådet i Karlskrona Kommun Bildad den 9 september 2011 Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den 11 april 2013 1 Ändamål Kommunbygderådet i Karlskrona kommun är en ideell förening

Läs mer

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden

Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden Sida 1/5 Rekommenderade stadgar för lokalförening i CISV Sweden CISV Sweden har tidigare presenterat normalstadgar eller rekommenderade stadgar för lokalföreningar. Dessa är framtagna som ett verktyg för

Läs mer

STADGAR FÖR ABF FOTOKLUBB STADGARNA ÄR ANTAGNA PÅ ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 22 FEBRUARI 2018

STADGAR FÖR ABF FOTOKLUBB STADGARNA ÄR ANTAGNA PÅ ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 22 FEBRUARI 2018 STADGAR FÖR ABF FOTOKLUBB STADGARNA ÄR ANTAGNA PÅ ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA DEN 22 FEBRUARI 2018 OM KLUBBEN... 3 1 Namn... 3 2 Form och ändamål... 3 3 Verksamhet... 3 4 Säte... 3 5 Förbundstillhörighet...

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

STADGAR för föreningen TELLUS

STADGAR för föreningen TELLUS STADGAR för föreningen TELLUS 1 Föreningens namn Föreningens namn är i Uddevalla 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att genom berättarprogram skapa möjligheter för alla att delge sina berättelser

Läs mer

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015

VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 VIKTIGA SKILLNADER MELLAN NUVARANDE STADGAR OCH FÖRSLAGET TILL FÖRENINGSSTÄMMAN DEN 15 MARS 2015 1 Namn, säte, ändamål m.m. Föreningens namn skall vara Classic Car Week. Föreningen är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för Eskilstuna Stadsmission

Stadgar för Eskilstuna Stadsmission Stadgar för Eskilstuna Stadsmission 1 Ändamål Eskilstuna Stadsmission, i det följande kallad föreningen, är en allmännyttig och ideell förening, som har till ändamål att utifrån diakonal och kristen grundsyn

Läs mer

Stadgar för #jagärhär

Stadgar för #jagärhär Stadgar för #jagärhär ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1. Firma Föreningens namn är #jagärhär. 2. Syfte / ändamål #jagärhär är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som arbetar för ett inkluderande

Läs mer

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder

Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1(4) Dessa stadgar har antagits vid interimistiskt årsmöte i Helsingfors den 10 oktober 2008. Stadgar för Föreningen Nordiska Trästäder 1 Firma Föreningens firma är Föreningen Nordiska Trästäder ideell

Läs mer

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

STADGAR. för. Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. STADGAR för Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för. Förslag till stämma den 21 maj 2015 1. Föreningens ändamål Föreningen, vars firma är Sjogerstads Elektriska Distributionsförening ek. för.

Läs mer

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF)

Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF) STADGAR 1 Föreningsnamn och säte Föreningsnamn är Libanesiska Kultur och idrotts förening (LKIF). Föreningen har sitt säte i Göteborgs kommun, Västra Götalands

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

Rödöns Bygdegårdsförening

Rödöns Bygdegårdsförening Förslag till nya stadgar Rödöns Bygdegårdsförening Stadgar Gällande fr.o.m. 2015 1 Föreningens firma är : Rödöns Bygdegårdsförening. 2 Ändamål Föreningen som är en ideell förening, politiskt och religiöst

Läs mer

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening.

Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Stadgar för Lund Citysamverkan, ideell förening. Antagna av föreningsstämman den 26 april 2017. 1 Firma och säte Föreningen driver sin verksamhet under firma Lund Citysamverkan, ideell förening, och har

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är den bransch- och näringspolitiska organisationen för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a:

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action På årsmötet 2015 beslutades att föreningen byter namn till Fair Action och att stadgarna ändras i enlighet med beslutet. Stadgarna antogs av Fair Trade Centers konstituerade

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår

Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Scouterna, Stadgar Sollentuna Norra scoutkår Stadgar för Sollentuna Norra Scoutkår Organisationsnummer: 814800-3513 Antagna av Kårstämman den 2012-10-10 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda

Läs mer

Stadgar för Svenska Vård

Stadgar för Svenska Vård Stadgar för Svenska Vård 1 Uppgift och ändamål Svenska Vård är en bransch- och näringspolitisk organisation för verksamheter inom vård, behandling, omsorg och rehabilitering. Svenska Vård ska bl.a: - verka

Läs mer

Stadgar för Centralparkens odlarförening

Stadgar för Centralparkens odlarförening Stadgar för Centralparkens odlarförening 1. Föreningens bildande, namn och säte 1.1. Föreningens namn är Centralparkens odlarförening och konstituerades 13 februari 2014. 1.2. Föreningen är en ideell förening.

Läs mer

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige TillallaantroposofisktorienteradeverksamheterochintresseradepersoneriSverige AntroposofiskaSällskapetiSverige Inbjudertillbildandetavdenideellaföreningen TrialogTankesmedja enfristående,antroposofisktorienterad,tankesmedja

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

Bilaga SmåKom. Stadgar. Antagna vid SmåKoms föreningsstämma i i Charlottenberg

Bilaga SmåKom. Stadgar. Antagna vid SmåKoms föreningsstämma i i Charlottenberg Bilaga 3 2014-04-23 SmåKom Stadgar Antagna vid SmåKoms föreningsstämma i i Charlottenberg 2014-04-23 Stadgar för SmåKom Ingress SmåKom är en partipolitiskt oberoende ideell förening med syfte att stärka

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

SJA. Stadgar. För. Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund. Antagna , ändrade , och

SJA. Stadgar. För. Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund. Antagna , ändrade , och SJA Stadgar För Sveriges Jordbruks- Arrendatorers Förbund Antagna 1980-11-20, ändrade 1995-11-23, 2003-11-26 och 2008-11-25 STADGAR För Sveriges Jordbruksarrendatorers förbund 1 Firma Förbundets firma

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar

Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar Västerås Astronomi- och Rymdforskningsförening (VARF) Stadgar 1 Föreningens firma Föreningens firma är Västerås Astronomi- och RymdforskningsFörening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål

Läs mer

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008.

Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. Stadgar Antagna vid konstituerande stämma den 17 juni 2004, stadgeändring i punkt 5 och 20 vid stämman den 11 februari 2008. 1 Firma Föreningens firma är Nätverket för Elektroniska Affärer, förkortat NEA.

Läs mer

STADGAR för World Animal Protection Sverige

STADGAR för World Animal Protection Sverige STADGAR för World Animal Protection Sverige FÖRENINGENS FIRMA OCH SÄTE Föreningens firma är World Animal Protection Sverige, med organisationsnummer 802447-4481. Föreningen är en allmännyttig ideell förening

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund

Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund Stadgar för Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund 1 Namn Detta förbund, vars firma är Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund kallas i det följande för SKKF. SKKF bildades 1957 och förbundets stadgar

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

Distriktsförenings Normalstadgar

Distriktsförenings Normalstadgar Distriktsförenings Normalstadgar Datum: 2017-01-01 Förslag till Normalstadgar för Distriksföreningar inom Svenska Ridtravarförbundet Distrikt: Bildat den Stadgarna fastställda/ändrade av årsmöte den enligt

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO

STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO STADGAR FÖR FÖRENINGEN SUICIDE ZERO 802472-0891 Antagna vid ordinarie stämma för Suicide Zero 2014-02-11 1 Ändamål Suicide Zero är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening. Suicide Zeros

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet STADGAR för Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 1. FIRMA Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 2. ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Utgöra ett samarbetsorgan mellan aktörer inom

Läs mer

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7)

Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version , , , Bilaga 1 Sida 1(7) Förslag reviderade stadgar Länsbygderådet Sjuhärad version 081016, 090212, 090219, 090305 Bilaga 1 Sida 1(7) 1 Föreningens namn är Länsbygderådet Sjuhärad som bildades 1998 12 05. 2 Föreningen har sitt

Läs mer

Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma

Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma Stadgar för Realstars ideell förening Sverige Reviderade vid föreningsstämma 2017-05-23 1 NAMN Föreningens namn är Realstars ideell förening Sverige (nedan Realstars eller föreningen ). Realstars är en

Läs mer

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Normalstadgar. för. Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Normalstadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar Stadgar för Intresseförening för Riksbyggens bostadsrättsföreningar

Läs mer

Stadgar för Automation Region ideell förening

Stadgar för Automation Region ideell förening Automation Region ideell förening organisationsnummer 802438-2916 Senast reviderade vid årsmötet 2015-03-06 Stadgar för Automation Region ideell förening Firma 1. Föreningens firma är Automation Region

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA

STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA ARBOGA 2009-03-03 STADGAR FÖR FÖRÄLDRAKOOPERATIVET SOLKATTEN I ARBOGA 1. Firma Föreningens firma är Föräldrakooperativet Solkatten i Arboga. 2. Ändamål Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

STADGAR antagna 1962

STADGAR antagna 1962 STADGAR antagna 1962 med ändringar 1982, 1986, 1988, 1994, 1999, 2000, 2007, 2009, 2011 och 2012 1 Namn Föreningens namn är Föreningen för Svenskar i Världen. 2 Ändamål Föreningens ändamål är att företräda,

Läs mer

Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING. 1 Ändamål

Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING. 1 Ändamål Stadgar för STOCKHOLMS TRÄVARUHANDELSFÖRENING 1 Ändamål Stockholms Trävaruhandelsförening är en organisation för företag inom handeln med byggoch trävaror inom Stockholmsregionen Föreningen har till ändamål

Läs mer

PCOS Sveriges stadgar Föreningen har organisationsnummer:

PCOS Sveriges stadgar Föreningen har organisationsnummer: PCOS Sveriges stadgar Föreningen har organisationsnummer: 802519-5812 1 Namn Föreningens namn är PCOS Sverige. Föreningen är en ideell förening. 2 Organ Föreningens organ är årsstämma, styrelse, revisor

Läs mer

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening

Wisingsborgs Grevskaps Intresseförening STADGAR Stadgarna antagna vid bildandemöte den 2012 02-19 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen skall verka för historiska värden angående Wisingsborgs Grevskap och Grevarna Brahes påverkan och betydelse

Läs mer

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017

Stadgar. för. Studentbostadsmässan 2017 2014-08-26 Stadgar för Studentbostadsmässan 2017 1 Föreningens namn Föreningens namn är Studentbostadsmässan 2017. 2 Ändamål Föreningens övergripande syfte och ändamål är att öka attraktionen för Stockholms

Läs mer