Årsmöte den 10 februari 2011 Liljenäs skola Värmskog

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsmöte den 10 februari 2011 Liljenäs skola Värmskog"

Transkript

1 Grums Jaktvårdskrets Årsmöte den 10 februari 2011 Liljenäs skola Värmskog

2 Grums Jaktvårdskrets Dagordning årsmöte den 10 februari Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av årsmötesfunktionärer Val av mötesordförande Val av två personer att jämte ordförande justera årsmötets protokoll Anmälan om av styrelsen utsedd sekreterare 4. Fråga om årsmötet stadgeenligt utlyst. 5. Fastsällande av dagordning 6. Styrelsens verksamhets- och förvaltningsberättelse 7. Revisorernas berättelse 8. Fastställande av balansräkning 9. Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 10. Val av ledamöter och suppleanter i styrelsen 11. Val av en av ledamöterna i styrelsen till kretsens och styrelsens ordförande 12. Val av två revisorer och suppleanter 13. Val av ombud och suppleanter till länsstämman 14. Val av utbildningsansvarig 15. Val av ungdomsansvarig 16. Val av rovdjursansvarig 17. Val av eftersöksansvarig 18. Val av valberedning 19. Styrelsens förslag a) I ärende, varöver länsjaktvårdsföreningen infodrar yttrande b) Ang inkomna motioner c) Ang övriga ärenden 20. Fastställande av verksamhetsplan för verksamhetsåret Bestämmande av sättet att kalla till nästa årsmöte och eventuellt extra möte 22. Övriga frågor som årsmötet beslutar att ta upp till behandling

3 Grums Jaktvårdskrets Verksamhetsberättelse för 2010 Styrelsens sammansättning har under året varit: Hans Turtell, Slottsbron Maria Bergenheim, Long Christer Skog, Nolby Åshammar Kjell-Åke Skogström, Pikenberg Bo Nilsson, Torpstöd Kjell Andersson, Segmon Lars Gustavsson, Borgvik Göran Knutsson, Grums Göran Johnsen, Segmon Sofia Carlsson, Torpstöd Stefan Olsson, Körsvik Ordförande Hemsidan Sekreterare, älg Kassör Ledamot, skytte Ledamot, hund, resor Vice ordförande, rovdjursansvarig Suppleant Suppleant, Ungdoms- och utbildningsansvarig JAQT-samordnare Samordnare eftersök trafik Medlemsutveckling Kretsen hade vid den 31 december st. medlemmar. Kretsen har blivit 5 stycken färre medlemmar och hamnat under 400 st. medlemmar. Detta påverkar bl.a. antal ombud till länsstämman. Årsmöte Årsmöte hölls den 12 februari i Eds sockenstuga. Årsmötet gästades av 2:vice ordförande Roland Kylén från JF Värmland. Styrelsen Styrelsen har haft åtta stycken protokollförda styrelsemöten. Ett av styrelsemötena genomfördes vid Jägarförbundet Värmlands kursgård, Jägartorpet. Styrelsearbete i kombination med jakt. Ordförande har deltagit i två stycken ordförandekonferenser i länet. Älg Spillningsinventering Första majhelgen genomförde jägarna i kretsen spillningsinventering för sjätte året i rad. Mellansjöarnas älgskötselområde valde i år att inte delta i spillningsinventeringen eftersom de genomfört en flyginventering. Kretsen valde då att inte inventera de områden i den västra delen som ingår i A-licenslag. Kretsens östra del inventerades som vanlig och nytt för året var att området söder om E18 inventerades. Den östra delen visade en kraftig ökning och resultatet blev 21,6 älgar/1000 ha. En ökning med 20%. Älgobsen 2009 visade en ökning på 25% så utan tvekan är älgstammen i området kraftigt uppåtgående. För den södra delen var resultatet bara 8,8 älgar/1000 ha. Även om det var få ytor som inventeras i det området är det ändå en markant skillnad på älgstammen norr och söder om E18 i Grums. Kretsen vill tacka alla inventerare för deras värdefulla arbete.

4 Antal/1000 ha 25 Spillningsinventering 21,4 21,5 21,6 21, ,213,413 12,1 12,6 11,4 16,9 13,813,614 13, Kretsen Öst ~19000 ha 10 Väst ~11500 ha Lokala samrådet Efter samrådsmötet med jaktlagen och i det lokala samrådet blev förslaget till länsstyrelsen att höja tilldelningen med 0,5 vuxna älgar per 1000 ha. Ny tilldelning blev 3+3/1000 ha. Älgobsen Den älgobs som hittills är rapporterad till viltdata för 2010 i jämförelse med 2009 är att Älgobsen per mantimme är konstant högt. Kalvandelen har ökat från 65 till 77 kalvar per 100 hondjur. Tjurandelen av vuxna älgar har ökat från 29 till 37%. Den sista punkten blir intressant att följa kommande säsongen om den siffran kan hålla i sig och öka ytterligare för att komma upp i dom 40% som är målsättningen i handlingsplan ÄLG. Det är viktigt att jaktlagen rapporterar älgobsen på Viltdata. Det används som underlag vid förslag på älgtilldelning. Samarbete Under 2010 har lagen mellan sjöarna arbetat med att bilda kretsens fjärde älgskötselområde och om allt går enligt planerna ska området vara bildat under våren Efter det kommer den absolut största delen av kretsens jaktlag ingå i något älgskötselområde. Grums har idag en av Värmlands absolut tätaste älgstammar och är ett av de få områden som saknar märkbar rovdjurspåverkan. Älgstammen är till och med för stor i delar av kretsen. Vi har alldeles utmärkta möjligheter att skapa en älgstam av högsta kvalitet. Slaktvikterna på kalv måste öka och fler tjurar måste få chansen att bli äldre men det går bara om vi inom jägarkåren samarbetar. Fortfarande trots att vi har mycket älg är det inte många som pratar om höga slaktvikter på kalv eller att vi har för många skoveltjurar.

5 Vinterutfodring Året både började och avslutades med ett tjock snötäcke och sträng kyla. Behovet av stödutfodring av rådjur har varit stort. Många jägare och även övriga har gjort en stor insats för att hjälpa rådjuren. Glädjande nog kunde man se mycket rådjur under våren som överlevt vintern och när man ser rågetter med trillingar så förstår man att stödutfodringen gett resultat. Stödutfodring på Stockåkers Gård av Bengt Wangsten Länsförbundsstämman Länsföreningsstämman 2010 arrangerades av Kristinehamns jaktvårdskrets. Kretsen hade 4 st ombud. Stämman behandlade tre inkomna motioner. Dessa behandlade verksamheten på Jägartorpet, införande av vargpass och jakt på korp. Votering Fjolårets motion från Grums, där vi önskade en utökning av styrelsen, ledde till att årets stämma beslutade utöka styrelsen till sju ordinarie ledamöter. Stämman omvalde de ledamöter som var i tur att avgå.

6 Maria Bergenheim fick rockslagsmärke i silver för sitt arbete med att starta upp Jaqt i Grums och i Värmland. Maria Bergenheim Hund - Kretsmästerskap Kretsmästerskapet i viltspår genomfördes den 4 augusti. Det var 7 st ekipage som ställde upp. Vädret var mycket bra då det kommit lite regn strax före start. Vittringsförhållandena blev optimala för kretsmästerskapet. Tävlingen blev mycket jämn. Att skilja ettan och tvåan blev en grannlaga uppgift för domarna. Det som skilde ut de två hundarna var att tvåan ringade vid spårslutet vilket inte ettan gjorde. Förstaplaceringen fick representera Grumskretsen i länsmästerskapen den 14 augusti. Arrangörer och domare, med Carina Olsson och Kjell Andersson i spetsen skall ha en stor eloge för ett väl genomfört arrangemang.

7 Deltagare i KM Placeringar 1. Wachtelhund, Carl-Hermans Trix. Ägare: Ove Johansson, Flokerud. (1:a pris, hederspris) 2. Petit Basset Griffon Vendeen, Goldqueen s I m Unicue and Mighty. Ägare: Annika Sjöstedt- Johannesson, Medskog. (1:a pris, hederspris) 3. Petit Basset Griffon Vendeen, Smebäckens Qvintus. Ägare: Hans Lagerström, Grums (1:a pris) 4. Rottweiler, SVCH Spårmarkens Hazel, Ägare: Christer Henriksson & Nathalie Skoglund, Grums (1:a pris) 5. Golden Retriever, Belutraces Byrette. Ägare: Annica Wuopio & Kent Nilsson, Slottsbron. (1:a pris) 6. Labrador Retriever, SVCH Korpklons Lärka, Ägare: Åke Hansson, Gansbyn (1:a pris) 7. Stabyhound, Naessgårdens Barnyard Bonanza. Ägare: Kristoffer Davidsson, Segmon. (1:a pris) Ove Johansson fick representera Grumskretsen i länsmästerskapet med sin Wachtelhund.

8 Första, andra och tredjepristagarna i KM Hund Länsmästerskap Den 14 augusti stod grumskretsen som värdar för länsmästerskapet i eftersök. Tävlingen utgick från det vackert belägna Café Bryggstuga i Borgvik. Endast 6 av 16 kretsar fanns representerade, men tävlingen blev trots detta mycket spännande. Dagen var mycket varm vilket säkert påverkade både hundar och förare. När segraren skulle utses visade det sig stå mellan två ekipage: Jämthunden Sörombäckens Drilla med ägare Gunther Heidkamp och wachteln Carl-Herman Trix ägd av Ove Johansson, men för dagen förd av Peter Hedlund. Det var små detaljer som avgjorde men till slut stod Drilla och Gunther som segrare. Arrangörer och domare, med Carina Olsson och Kjell Andersson i spetsen skall även vid detta arrangemang ha en stor eloge för ett väl genomfört arrangemang. Placeringar 1. Jämthund, Sörombäckens Drilla, Ägare: Gunther Heidkamp,Hagfors 2. Wachtelhund, Carl-Herman Trix, Ägare: Ove Johansson, Grums 3. Labrador Retriever, Sasha, Ägare: Karin Björk, Karlstad 4. Curly Coated Retriever, Huckleberry Finn, Ägare: Yvonne Magnusson, Kil/Forshaga 5. Flat Coated Retriever, Easy, Ägare: Gunnel Sandberg,Storfors 6. Jämthund Ricko, Ägare: Anders Källgren, Sunne Rovdjur Domare, deltagare LM

9 Vi anordnade en studiecirkel i Vargjakt i januari 2010 det blev så många anmälningar att 2 cirklar fick startas. Vi träffades 4 gånger. Tre gånger med teori och en gång på skjutbanan för skytte på vargfigur. Så det verkade som att intresset för vargjakt var stor inom kretsen. Föresten inte bara inom kretsen, jag fick samtal från TV, Radio och Göteborgs universitet om att de ville komma och vara med en kväll. Spårinventering skall genomföras nu i januari, februari 2011 bara det kommer ett lämpligt snöfall. Viktigt för att få en högre Lo tilldelning till jakten. Det verkar finnas en hel del lodjur inom kretsen i vissa områden, varg verkar det som att det kommer någon då och då och stryker genom kretsen enligt rapporter jag fått. Lodjursjakt Borgvik 2010 Jaktuellt Något nummer av Jaktuellt kom inte ut under Problemet var att styrelsen inte kunde finna någon redaktör samt någon som kunde sätta tidningen. Styrelsen beslutade att tillsvidare låta tidningen vila till dess någon i kretsen är villig att påta sig uppdraget att göra en tidning. JAQT Under våren genomfördes några viltspårträffar. Deltagarna träffades för att mellan spårläggning och spårning utbyta erfarenheter och stötta varandra. Året som gått har man försökt ordna med gemensamma jakter för kvinnor.

10 Skytte Älgträffen Den 26 september anordnade Grums jaktskytteklubb Älgträffen. Tävlingen består av tre serier på älgbanan. Dagens högsta resultat stod Johan Widstrand för med 59 poäng. Samtidigt anordnade kretsen Länsälgen som är en hemmabanetävling som skjuts i hela Värmland. Högsta resultat i Grums hade Bo Nilsson med 69 poäng av maximala 70. Resultat Mästare Länsälgen Johan Widstrand Halla 59 8 st 5 67 Mattias Grändås 55 8 st 5 58 Jägare Länsälgen Stefan Andersson Segoltan 47 5 st 5 57 K-G Larsson Malsjö 45 4 st 5 Veteran Bille Johansson Skruvstad 57 7 st 5 Lennart Pettersson 52 7 st 5 Sven-Åke Johansson Skruvstad 49 4 st 5 Östen Gustavsson 40 Länsälgen Dam Länsälgen Sofia Carlsson 52 3 st 5 Ann-Charlotte Carlsson 49 3 st 5 60 Jaktledare Länsälgen Bo Nilsson Skruvstad 53 3 st 5 69 Stefan Lundahl Högen 52 4 st 5 67 Urban Svensson Långsta 51 3 st 5 65 Morgan Eriksson Likenäs 50 5 st 5 55 LAG Skruvstad Bille Johansson 57 Bo Nilsson 53 Sofia Carlsson Kretskampen Den 8 maj anordnades kretskampen i Värmland, med Grums jaktskytteklubb som arrangörer. Nio lag kom till start och eftersom några kretsar hade flera lag var totalt 6 st kretsar representerade. Vann

11 gjorde ett av lagen från Kil/Forshaga med Årjäng på andra plats. Dessa blev därmed uttagna att representera Värmland vid SO-finalen i Lindesberg. Resultat: 1. Forshaga lag p 2. Årjäng 201 p 3. Kil 188 p 4. Torsby lag p 5. Grums 175 p 6. Forshaga lag p 7. Finnskoga/Dalby 167 p 8. Säffle 163 p 9. Torsby lag p Älglotteri Ett älglotteri anordnades med dragning den 28 oktober. Vinnare blev: 1:pris Kjell-Åke Skogström, 2:pris Kjell-Åke Skogström och 3:dje pris Agneta Månsson. Utbildning Jägarskolan En jägarskolecirkel slutfördes under våren med Bo Nilsson som cirkelledare och med 6 deltagare. Under hösten startades en ny cirkel upp med 8 deltagare. I jägarskolan, som genomförs genom Studiefrämjandet, ingår både teori och skytte. Dessutom har man tillgång till Studiefrämjandets skyttesimulator. Under sommaren 2010 kom Jägareförbundet ut med ett nytt studiematerial bestående av en teoribok, en lagbok och en studiehandledning. Vilthörnan Vilthörnan finns numera i Hembygdsförenings museums lokaler i Borgvik. Djur- och fågelsamlingen sam trofésamlingen kompletterar den befintliga utställning av svenska djur som finns på museet. Kretsen har också fått tillgång till ett sammanträdesrum där kretsen även kan förvara utbildningsmaterial. Eftersöksorganisation Stefan Olsson är samordnare för eftersöksorganisationen. Listor för kontaktpersoner och likaså listor för eftersöksekipage hålls uppdaterade. Hemsidan Kretsens hemsida har gjorts om och håller på att byggas upp på nytt. Den nya adressen är: Det går också bra att gå in via Jägarförbundets hemsida och klicka sig fram till Grums JVK. Träffar/möten Den 15 mars genomfördes ett Jägarcafé med älgjaktslagen inför det lokala samrådet och spillningsinventeringen i SEM. Bussresan till Grimsö forskningsstation Grimsödagen fick ställas in på grund av för få anmälda.

12 Kretsen deltog med en monter på Borgviks motordagar den 10 juli. Motordagen i Borgvik Ett jägarkafé hölls i SEM den 22 september. Olof Nilsson informerade om viltförvaltningsområdena. Vårens spillningsinventering redovisades. Christer Johansson visade och berättade om hur du kan göra din egen jaktkniv. Bo Nilsson visade handladdning. Nya Jägarskolan presenterades. Tyvärr så mötte det inte upp så många jägare denna kväll. Jägarcafé Jägarcafé Hans Turtell Maria Bergenheim Kjell-Åke Skogström Christer Skog Bo Nilsson Kjell Andersson Lars Gustavsson Göran Knutsson Göran Johnsen

13

14

15 Grums Jaktvårdskrets Verksamhetsplan 2011 Information o Hemsidan o Vilthörnan Jägarcafé på hösten Jaqt o Viltspårträning o Tjejjakter Ungdom/Utbildning o Skolkontakt o Jägarskolekurs o Övriga kurser o Deltagande i Kretskampen för ungdom (går i Grums 2010) o Ungdomsskytte o Ungdomsjakter o Studiebesök Skytte o Skyttekvällar, bl.a. simulatorskytte o Länsälgen o Erbjuda en skyttedag på en friluftsdag för skolelever Hund/Eftersök o Kretsmästerskap i viltspår o Eftersöksorganisationen o Eftersöksutbildning, eftersökekipage Älg o Möte inför lokala samrådet (vårens jägarcafé) o Lokala samrådet o Spillningsinventering Rovdjur o Sammanställning av rovdjursobs o Rovdjursspårning Medlemsvärvning

16

Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga

Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga Grums Jaktvårdskrets Årsmöte den 11 februari 2010 Eds Sockenstuga Grums Jaktvårdskrets Dagordning årsmöte den 11 februari 2010 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängd 3. Val av årsmötesfunktionärer

Läs mer

Årsmöte den 7 februari 2012 Sockenstugan i Borgvik

Årsmöte den 7 februari 2012 Sockenstugan i Borgvik Grums Jaktvårdskrets Årsmöte den 7 februari 2012 Sockenstugan i Borgvik Grums Jaktvårdskrets Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen Hans Turtell, Slottsbron Lars Gustavsson, Borgvik Christer Skog, Nolby

Läs mer

Årsmöte den 5 februari 2015 Grums församlingshem SEM

Årsmöte den 5 februari 2015 Grums församlingshem SEM Jä gärefö rbundet Grums Jäktvä rdskrets Årsmöte den 5 februari 2015 Grums församlingshem SEM Jägareförbundet Grums Jaktvårdskrets Dagordning årsmöte den 5 februari 2015 1. Mötets öppnande 2. Fastställande

Läs mer

VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI!

VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI! VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI! DAGORDNING 1. Fastställande av röstlängd. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande för årsmötet- Förslag Lage Löwén. b) Val av

Läs mer

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa

Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma Gammelkroppa Protokoll från Filipstads Jaktvårdskrets årsstämma 2005-02-10 Gammelkroppa 1. Öppnande: Ordförande Rolf Ericsson inledde mötet med allmän information. Medlemsantalet i Filipstads Jaktvårdskrets är oförändrat

Läs mer

PROTOKOLL. fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga

PROTOKOLL. fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga PROTOKOLL fört vid ÅRSMÖTE med Jägarförbundet Rättviks Jaktvårdskrets torsdagen den 12 februari 2016 i Backa bystuga Närvarande: 35 deltagare enligt närvarolista. Rättvikskretsens ordförande Inge Brorsson

Läs mer

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola Osby Norra Älgskötselområde C/O Bengt Åke Svensson Gunnänga 283 91 Osby Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksskola 2014-02-25 1 Mötets öppnande. Ordförande Bengt Åke Svensson förklarade

Läs mer

VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI!

VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI! VÄLKOMNA! NI DELTAR NU I UTLOTTNING AV EN ÅTELJAKT I FORSMARK I JUNI! DAGORDNING 1. Fastställande av röstlängd. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande för årsmötet b) Val av två personer att jämte

Läs mer

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma

Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma Protokoll Kristinehamns JVK Årsstämma 2017-02-13 1. Fastställande av röstlängd - Godkändes. 2. Årsmötesfunktionärer a) Val av ordförande - Tommy Sander b) Val av två personer att jämte ordförande justera

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Färila-Kårböle Jaktvårdskrets. Plats: Hembygdsgården i Valla, Färila. Datum: 19 februari 2014.

Protokoll fört vid årsmöte med Färila-Kårböle Jaktvårdskrets. Plats: Hembygdsgården i Valla, Färila. Datum: 19 februari 2014. Protokoll fört vid årsmöte med Färila-Kårböle Jaktvårdskrets. Plats: Hembygdsgården i Valla, Färila. Datum: 19 februari 2014. Närvarande: 36 personer enligt separat närvarolista. Se bilaga 1. 1.Årsmötets

Läs mer

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande.

Beslutades att röstlängd skulle upprättas om så erfordrades. Noterades att representanter för jaktlag med tillsammans 76 röster var närvarande. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 26 januari 2017. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2017 års älgmöte. 1. Val

Läs mer

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014

PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014 JÄGAREFÖRBUNDET SIGTUNA JAKTVÅRDSKRETS PROTOKOLL ÅRSMÖTE 2014 1) Olov Söderman välkomnade medlemmarna öppnande årets årsmötet 2) Röstlängd justerades och 20st medlemmar räknades 3) Årsmötesfunktionärer

Läs mer

NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE

NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE 1 NORRA FROSTA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTE 2018-03-27 PLATS: HALLARÖDS FÖRSAMLINGSHEM, ANTAL DELTAGARE : 30 ST 1 Årsmötet öppnas. Björn Holm hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. 2

Läs mer

Jägareförbundet Varbergs JVK

Jägareförbundet Varbergs JVK Sida 1 av 5 Protokoll för 2017 års ordinarie kretsårsmöte Datum: Plats: Närvarande: 2017-02-22 Grimetons bygdegård 30 medlemmar plus inbjudna 1 Öppnande Ordförande Bo Eierborg hälsade alla deltagarna välkomna

Läs mer

Revisor Rolf Lydahl 2015 Revisor Olle Widell 2015 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2015 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2015

Revisor Rolf Lydahl 2015 Revisor Olle Widell 2015 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2015 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2015 Jägareförbundet Mellersta Sörmlands jaktvårdskrets Årsberättelse 2015 Styrelse Ansvarsområde Vald tom Ordförande Rovvilt, eftersök, älgförvaltning Göran Ahlström 2015 Ledamot Sekreterare, kassör, studier

Läs mer

Skruvstad-Torpstöd VVOF

Skruvstad-Torpstöd VVOF PROTOKOLL JAKTSTÄMMA Skruvstad-Torpstöd VVOF 1. Mötets öppnande 2015-08-17 Klockan19,00 Skruvstad Gamla Skola Ordförande Göran Nilsson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat 2. Val av ordförande

Läs mer

Förslag till dagordning vid årsmöte i Munkedal Lysekils Jaktvårdskrets

Förslag till dagordning vid årsmöte i Munkedal Lysekils Jaktvårdskrets Förslag till dagordning vid årsmöte i Munkedal Lysekils Jaktvårdskrets 2018-02-10. 1. Fastställande av röstlängd. 2. Val av årsmötesfunktionärer. a) Val av ordförande b) Val av två justeringsmän att jämte

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll fört vid ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo

Läs mer

Svenska Jägareförbundet

Svenska Jägareförbundet VERKSAMHETBERÄTTELSE 217 Styrelsen för får härmed avge följande verksamhetsberättelse för perioden 217-2-11 till 218-2-19. Kretsens medlemsantal uppgick per 31 december 217 till 933 medlemmar, en ökning

Läs mer

Föreningar och ombud enligt bifogad röstlängd Hedersledamöter Åke Nordmark, Orvar Grundström VFF:s styrelse Revisor Börje Rundqvist Särskilt inbjudna

Föreningar och ombud enligt bifogad röstlängd Hedersledamöter Åke Nordmark, Orvar Grundström VFF:s styrelse Revisor Börje Rundqvist Särskilt inbjudna Protokoll fört vid Värmlands Fotbollförbunds årsmöte 2003 Dag och tid: Söndagen den 2 mars 2003, kl. 10.00 Plats: Värmlands Museum, Karlstad Närvarande: Föreningar och ombud enligt bifogad röstlängd Hedersledamöter

Läs mer

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksgymnasium

Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksgymnasium Osby Norra Älgskötselområde C/O Bengt Åke Svensson Gunnänga 283 91 Osby Protokoll Årsmöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksgymnasium 2013-02-28 1 Mötets öppnande. Ordförande Bengt Åke Svensson

Läs mer

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15

Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15 Dagordning SMC Värmlands årsmöte 24/10-15 1. Mötets öppnande 2. Val av ordförande, vice ordförande samt protokollförare för mötet 3. Val av två justerare, tillika rösträknare, att jämte ordföranden justera

Läs mer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer

SVENSKA RIESENSCHNAUZERKLUBBEN SBK:s rasklubb för Riesenschnauzer Protokoll fört vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Årsmöte 2014-03-01 på Tånga Hed, Vårgårda Mötets öppnande Ordförande Alf Karlström hälsade alla välkomna till årsmötet. Efter ett kort anförande om klubbens

Läs mer

Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände sig särskilt till Slänsmåla jaktlag.

Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände sig särskilt till Slänsmåla jaktlag. Ringamåla älgskötselområde. Protokoll från älgmöte 22 januari 2019. Plats: Höga Böke hembygdsgård. Närvarande: Se bifogad närvarolista. Jesper Bengtsson hälsade välkommen till 2019 års älgmöte och vände

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse

SMC Kronoberg. Verksamhetsberättelse SMC Kronoberg Verksamhetsberättelse 2012-2013 Årsmöte SMC Kronoberg 131006 DAGORDNING 1. Mötets Öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare. 4. Val av 2st justeringspersoner, tillika

Läs mer

Revisor Rolf Lydahl 2017 Revisor Olle Widell 2017 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2017 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2017

Revisor Rolf Lydahl 2017 Revisor Olle Widell 2017 Revisorssuppleant Carl Gustaf Palm 2017 Revisorssuppleant Gunnar Boethius 2017 Jägareförbundet Mellersta Sörmlands jaktvårdskrets Årsberättelse 2017 Styrelse Ordförande Ledamot Ansvarsområde Ordförande, Firmatecknare, kassör, VFO5 Rovvilt, Studier Sekreterare, VFO5, Trafikeftersök,

Läs mer

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15.

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15. Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 19 mars 2011 på Örnvik Hotell och konferens KL. 13.00-15.00 1. INLEDNING. Ordförande i Jägareförbundet Norrbotten, Robert

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för NÄSHULTA ÄLG- OCH KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna den 20 september 202 och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde

Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde Stadgar/Bestämmelser för..älgskötselområde Antagna den.och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina fastigheter till Namn, beslutande

Läs mer

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen

Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Protokoll från årsmötet 2014 Svenska Hamiltonstövareföreningen Tid: Lördag17/5 i Flen Närvarande: 24 stycken. 1 Fastställande av röstlängd Mötet beslutar att använda röstlängden vid behov. 2 Val av mötesordförande

Läs mer

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt

Lunds KFUK-KFUM Scoutdistrikt Följebrev Hej Dessa handlingar är skickade i pappersform till postmottagarna i respektive kår. Årsmötet kommer äga rum söndagen den 13 mars med början klockan 15.00 i Uppåkra scoutkårs lokal i Hjärup.

Läs mer

Befattningsbeskrivning

Befattningsbeskrivning Sid 1/6 Nedanstående befattningsbeskrivningar är förslag på vad man inom olika ansvarsområden kan ha som arbetsuppgifter. Det är fritt för varje krets att justera arbetsuppgifterna. Syftet med dokumentet

Läs mer

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING

HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING HAMMARBY IF ORIENTERINGSFÖRENING Dagordning för Hammarby IF Orienteringsförenings årsmöte för 2011 1. Hammarby IF Orienterings 89:e årsmöte öppnas. 2. Fastställande av röstlängd för mötet. 3. Val av ordförande

Läs mer

STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde

STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Stora Sävsjöns Älgskötselområde 1 STADGAR för Stora Sävsjöns älgskötselområde Antagna den 13-04-2008 och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina

Läs mer

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 23 oktober 2012

Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 23 oktober 2012 Umeå Jaktvårdskrets UJVK 1 Styrelsemöte Plats och tid: Jägarna, tisdag 23 oktober 2012 Närvarande: Curt Ekström Ethel Eriksson Hans Jonsson Gottne Lindgren Alf Pettersson Jens Andersson Roger Lundström

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson

Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson Protokoll fört vid årsmöte den 30 maj 2015 Koloniföreningen Solhällan. Närvarande ur styrelsen: Hanna Wallin, Tomas Gustavsson, Stefan Carlzohn och Eva Alexandersson 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande

Läs mer

Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5.

Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5. Stadgar och bestämmelser för Laske älgskötselområde. 1/5. Fastställda och antagna 2012-02-09 vid möte i Södra Lundby bygdegård och gällande för de jaktlag, som genom insänd fullmakt anslutit sina jaktområden

Läs mer

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011

Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 SVERIGES MODELLFLYGFÖRBUND Förbundsstämma 2011-03-27 1 (5) Protokoll SMFF förbundsstämma 2011 Den 27 mars 2011, Quality Hotel Ekoxen, Linköping Närvarande: Ett 30-tal personer var närvarande, representerande

Läs mer

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF

SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF SVENSKA BOUVIER DES FLANDRESKLUBBEN SBK:s avelsavdelning för Bouvier des Flandres, AfBF www.bouvierklubben.com Protokoll fört på Svenska Bouvierklubbens årsmöte lördagen den 7 mars på Lerums Brukshundklubb.

Läs mer

Tångeråsa Älg/Kronhjorts skötselområde

Tångeråsa Älg/Kronhjorts skötselområde 1 Sammanfattning Tångeråsa ÄSO är en frivillig samverkansorganisation för jaktlag inom området Lekeberg Vretstorp Laxå - Hallsberg - Kumla. Huvudsyftet för organisationen är att samordna älgjakten och

Läs mer

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 24 mars 2018 på Örnvik hotell och konferens.

Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 24 mars 2018 på Örnvik hotell och konferens. Protokoll fört vid Jägareförbundet Norrbottens ordinarie årsstämma lördagen den 24 mars 2018 på Örnvik hotell och konferens. 1. Inledning Ordförande i Jägareförbundet Norrbotten, Mikael Samuelsson hälsar

Läs mer

Informationsunderlag till media

Informationsunderlag till media Informationsunderlag till media 2015-10-08 Älgen har under många år varit Värmlands mest betydelsefulla jaktbara vilt. Älgjakten har långa traditioner och vi har historiskt sett haft en älgstam som varit

Läs mer

Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde

Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde Bestämmelser för Vissefjärda älgskötselområde antagna den 20 september 2016 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE

Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Stadgar/Bestämmelser för Södra Vi ÄLG- och KRONSKÖTSELOMRÅDE Antagna 2017-08-15 och gällande för de jaktlag, fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älg- och kronskötselområde

Läs mer

Kallelse till distriktsårskonferensen 2016

Kallelse till distriktsårskonferensen 2016 Kallelse till distriktsårskonferensen 2016 Vänsterpartiet Värmland Karlstad den 16 december 2015 Till Partiföreningarna Distriktets valberedning och revisorer Landstingsgruppen Länets riksdags- och partistyrelseledamöter

Läs mer

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003

Protokoll från Västkustens Isjaktsällskaps, VIS, årsmöte 2003 1(5) Västkustens Isjaktssällskap - VIS Protokoll från ordinarie årsmöte 20/11 2003 Plats: Johan Gregerssons kontor i Johanneberg Närvarande: 12 st. medlemmar 1 Fastställande av röstlängd för mötet. Enligt

Läs mer

FÖRENINGS- BREV. Skjutdagen på Kärrshålan. söndag 12 aug kl 09:00

FÖRENINGS- BREV. Skjutdagen på Kärrshålan. söndag 12 aug kl 09:00 FÖRENINGS- BREV Medlemsblad för Sotenäs jaktvårdskrets. Nr.2, 2018. Årgång 26 www.jagareforbundet.se/vast/sotenas/ VI FINNS PÅ NÄTET! Sotenäs Jaktvårdskrets har en egen hemsida. Där kan du alltid läsa

Läs mer

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken)

INBJUDAN / KALLELSE. Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) INBJUDAN / KALLELSE Årsmöte - Stockholms Islandshästförbund (StIF) Tid: 2018-03-14 Kl 18.00 Plats: Anmälan: Sankt Göransgatan 69 (porttelefon till Rubanken) Senast 2018-03-07 till mail annika.floren@tele2.se

Läs mer

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs

Årsmöte måndag 27/ Scandic Bollnäs Årsmöte måndag 27/2 2017. Scandic Bollnäs I ordförandes och vice ordförandes frånvaro, öppnade ledamot Pontus Forsmark mötet och hälsade alla välkomna. 1. Fastställande av röstlängd för mötet. En närvarolista

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Verksamhetsberättelse 2017 SSJ besöker Overtake SPORTVAGNSSÄLLSKAPET I JÖNKÖPING Föredragningslista enligt 21 i stadgarna 1. Fastställande av röstlängd för mötet. 2. Val av ordförande och sekreterare för

Läs mer

STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR STJÄRNSUNDS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Stadgar antagna den 2011-08-24 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet.

Läs mer

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen

Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Protokoll fört vid stadgeenligt årsmöte 2016-03-30 inom Sällskapet Quatre Boule i Malmö på Bouletoftahallen Årsmötet öppnas av föreningens ordförande Roland Bengtsson. Alla närvarande hälsas välkomna.

Läs mer

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla.

Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. Protokoll nr 1/2014 Östervåla Hembygdsförenings Årsmöte söndagen den 16 mars 2014, kl 17.00 i Korskyrkan, Östervåla. 1 Inledning och mötets öppnande. Ordförande Anette Jerresand förklarade årsmötet öppnat.

Läs mer

Höja hyran för aktiveter som t ex Carina och Studiofrämjandet ( betalar idag 500: /gång)

Höja hyran för aktiveter som t ex Carina och Studiofrämjandet ( betalar idag 500: /gång) Byalaget extra möte den 26 november 2009 11 26 Förslag, mina funderingar Vi jobbar för att behåller ovanvåningen! Har haft samtal idag med Stefan, att få ner hyran till 5.000: /månad dom dom 6 förste månaderna

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Information från styrelsen om GNAOS älgskötselplan och planerat älgförvaltningsarbete

Information från styrelsen om GNAOS älgskötselplan och planerat älgförvaltningsarbete Information från styrelsen om GNAOS älgskötselplan och planerat älgförvaltningsarbete 2017-03-14 Årsmöte GNAO Vi har gjort en älgskötselplan (ÄSP) för jakten 2016, 2017, 2018 Denna plan gjorde vi förra

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE STADGAR FÖR BJÖRNÅSENS ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Fastställda och antagna 1998-08-13 och korrigerade 5, 9 och 10 på Älgmöte 2008-08-11 och gällande för de jaktlag som genom Avtal om samgående i älgskötselområde

Läs mer

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte.

Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Protokoll ordinarie älg/kronviltmöte Årsmöte. Roland Svensson hälsar alla mycket välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Val av ordförande och sekreterare. Mötet föreslog och valde Jan Elmeklo som ordförande

Läs mer

Jägareförbundet Österåker Vaxholm Grandalsvägen 72, 184 38 Åkersberga

Jägareförbundet Österåker Vaxholm Grandalsvägen 72, 184 38 Åkersberga 1 2 Kallelse Härmed är du kallad till s årsmöte Datum: Onsdagen den 19 feb 2014, kl. 19.00 Plats: Vasagården Rydbo (se karta) Under årsmötet kommer följande aktiviteter att äga rum - Frågestund - Djur

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05

Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 Protokoll Svenska Jämthundklubbens klubbmöte. Hotell Scandic Östersund City 2011-02-05 1. Justering av röstlängden. Mötet beslutar att justering skall ske vid behov. 2. Val av ordförande för mötet. Som

Läs mer

STADGAR för ÄSO Mark SO

STADGAR för ÄSO Mark SO STADGAR för ÄSO Mark SO Antagna den 4-4-2017 och gäller för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden till älgskötselområdet. Namn, beslutande

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte Osby Norra Älgskötselområde. Osby Naturbruksgymnasium 2008-05-15

Protokoll. Styrelsemöte Osby Norra Älgskötselområde. Osby Naturbruksgymnasium 2008-05-15 Protokoll Styrelsemöte Osby Norra Älgskötselområde Osby Naturbruksgymnasium 2008-05-15 Närvarande: Ej närvarande Jan Axel Axelsson Per Anders Andersson Hans Åke Clarberg Nils Lauritzson Holger Persson

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

Verksamhet - och ekonomisk berättelse

Verksamhet - och ekonomisk berättelse Medlem i Hallands godmans och förvaltarförening Verksamhet - och ekonomisk berättelse 2018 Förslag till dagordning 1. Årsmötets öppnande 2. Beslut om årsmötet är behörigt utlyst 3. Fastställande av dagordning

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

Kallelse till årsmöte för

Kallelse till årsmöte för Kallelse till årsmöte för Tid och plats: 2015-02- 03, klockan 18.00 Närke Kultur Bryggeri (på I3- området på Norr) Anmälan: Anmälan och eventuella motioner skall skriftligt skickas senast 2015-01- 27 via

Läs mer

Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE

Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Regler/Riktlinjer för.. ÄLGSKÖTSELOMRÅDE Antagna den. och gällande för de fastigheter eller del av fastighet som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina fastigheter till Namn, beslutande

Läs mer

Vojakkala vvo Jaktstämma

Vojakkala vvo Jaktstämma Vojakkala vvo Jaktstämma PROTOKOLL Datum: 2015-08-09 Tid: 16.00 Plats: Palogården 1. Öppnande Ordförande för Viltvårdsområdesföreningens styrelse Sven Forsberg hälsar de närvarande välkomna och förklarar

Läs mer

Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde

Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde Stadgar för Vippentorpets Älgskötselområde Fastställda och antagna 2000 02 29 och gällande för jaktlag som genom "Avtal om samgående i älgskötselområde" anslutit sig till ovanstående älgskötselområde.

Läs mer

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018

Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018 Protokoll från Svartbyns Viltvårdsområde Jaktstämma 2018 Tid och plats 16 augusti 2018, Bagarstugan, Norra Svartbyn Närvarande Ulla Hedlund Simon Vestin Jonas Backman Erik Larsson Kent Larsson Peder Hansson

Läs mer

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB.

STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. STADGAR FÖR BILLERUDS JAKTSKYTTEKLUBB. 1 Föreningens firma Föreningens firma är Billeruds Jaktskytteklubb. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att främja intresse och färdighet i jakt- och

Läs mer

Stefan Hedin, förklarade stämman öppnad. De närvarande hälsades välkomna.

Stefan Hedin, förklarade stämman öppnad. De närvarande hälsades välkomna. Ideella föreningen Protokoll Sambruk Föreningsstämma 2007-04-23 Plats och tid: Ordenssällskapet W:6, Klara Östra Kyrkogata 8, Stockholm 2007-04-23, kl. 10.00-12.00 Närvarande: Borlänge kommun Botkyrka

Läs mer

Tid: Onsdag den 7e oktober kl Plats: Bromboda bygdegård. Närvarande: 75 representanter för anslutna områden antecknades som närvarande.

Tid: Onsdag den 7e oktober kl Plats: Bromboda bygdegård. Närvarande: 75 representanter för anslutna områden antecknades som närvarande. VISSEFJÄRDA ÄLGSKÖTSELOMRÅDE PROTOKOLL 2014-10-07 Tid: Onsdag den 7e oktober kl. 18.30 Plats: Bromboda bygdegård. Närvarande: 75 representanter för anslutna områden antecknades som närvarande. 1 Mötets

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 29 MARS 2008 I HUDIKSVALL 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30

2014-04-29. Bostadsrättsföreningen. ÅRSTÄMMAN 2013 Sammanträdesdatum 1-20. Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61. Tid 19,00-19,30 1-20 Plats Kvarterslokalen på Mjölkvägen 61 Tid 19,00-19,30 ande De närvarande medlemmarna i brf Trollbacken Enligt den bifogade röstlängden. Övriga Nils Johansson, ordförande Ulf Nygård, Riksbyggen Sekreterare

Läs mer

Årsmöte Söderhamn Norrala VVO / Söderhamn Norrala Jaktstugeförening. Verksamhetsberättelse

Årsmöte Söderhamn Norrala VVO / Söderhamn Norrala Jaktstugeförening. Verksamhetsberättelse Årsmöte 2015 Söderhamn Norrala VVO / Söderhamn Norrala Jaktstugeförening Verksamhetsberättelse år 2014 Söderhamn Norrala VVO/ Söderhamn Norrala Jaktstugeförening Söderhamn Norrala VVO styrelse får härmed

Läs mer

Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014.

Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014. Protokoll Lunds stifts kyrkomusikerförenings årsmöte i Ängelholm den 12 maj 2014. Årsmötet inleddes med morgonkaffe följt av morgonbön, ledd av Ulf Berggren. 1 Mötets öppnande Ordföranden Ulf Berggren

Läs mer

Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017)

Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017) Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet 2017-08-27 1 Stadgar för Stora Sävsjöns ÄSO (Reviderad 2017) Stora Sävsjöns Älgskötselområde Reviderade på Årsmötet 2017-08-27 2 STADGAR för Stora

Läs mer

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med.

4 Upprop och fastställande av röstlängd Ombuden ropades upp och sekreteraren noterade närvarande samt ersättare för de ombud som inte var med. Årsmötesprotokoll Datum: 2016-02-06 Plats: Mössebergsgården, Falköping Närvarande: Enligt särskild deltagarförteckning 1 Årsmötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppnat. 2 Frågan om mötet utlyst

Läs mer

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10

Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Plats: Örebro BK 2007-03-10 Svenska Dobermannklubben Årsmötesprotokoll Sid 1(5) Årsmötets öppnande Ordförande Thord Byström hälsade alla välkomna, förrättade prisutdelning och förklarade därefter årsmötet öppnat. 1 Fastställande

Läs mer

2010-04-16 1 (4) Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30. Beslutande medlemmar: Övriga: Utses att justera:

2010-04-16 1 (4) Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30. Beslutande medlemmar: Övriga: Utses att justera: Plats: Breanäs konferenshotell, Sibbhult Tid: 10.00 10.30 2010-04-16 1 (4) Beslutande medlemmar: FVO=fiskevårdsområde FVF=fiskevårdsförening Bromölla kommun (Åke Hammarstedt) CEJN AB (Ilpo Axenhus) Immelns

Läs mer

Föreningar och ombud enligt bifogad förteckning. Hedersledamöter Orvar Grundström, Jan-Erik Weinebäck VFF: s styrelse Personal Särskilt inbjudna

Föreningar och ombud enligt bifogad förteckning. Hedersledamöter Orvar Grundström, Jan-Erik Weinebäck VFF: s styrelse Personal Särskilt inbjudna Protokoll fört vid Värmlands Fotbollförbunds årsmöte 2011 Dag och tid: Lördagen den 12 mars 2010, kl. 10.00 Plats: Värmlands Museum, Karlstad Närvarande: Föreningar och ombud enligt bifogad förteckning.

Läs mer

PROTOKOLL Sid 1(4) Ordinarie jaktstämma i Haraortens VVO

PROTOKOLL Sid 1(4) Ordinarie jaktstämma i Haraortens VVO PROTOKOLL Sid 1(4) Plats: Jaktstugan Anneberg Närvarande: Markägare och arrendatorer, Per-Axel Ericsson, Johan Haglund, Jan Eriksson, Karl-Erik Bergkvist, Kalervo Mättää, Sven Sandberg, Hasse Halvarsson,

Läs mer

Årsstämma Sikfors VVO

Årsstämma Sikfors VVO Plats: Jaktkojan, Borgfors När: 2010-05-16 Tid: 18.00 Närvarande Jens R Oskar Ö Allan L Jan L Nicklas P Fredrik P Staffan R Reinhold M Lars Ö Sven S Bo J Alex D Ture D Hasse N Ulf L Erland J Torsten N

Läs mer

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004

Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Protokoll fört vid årsstämma för Föreningen GIS i Västmanland den 31 mars 2004 Närvarande enligt bilaga 1. Föreningens ordförande Håkan Eriksson öppnar stämman och hälsar deltagarna välkomna. 1 Fråga om

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga

Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te pa SKKs kansli, Spa nga Protokoll fo rt vid Svenska Riesenschnauzerklubbens Å rsmo te 2015-03-01 pa SKKs kansli, Spa nga Mötets öppnande Brith Andersson välkomnade alla till SKKs lokaler och berättade lite om deras verksamhet

Läs mer

1 Älgskötselområdets namn skall vara Norra Frosta Älgskötselområde. (Nedan förkortat ÄSO )

1 Älgskötselområdets namn skall vara Norra Frosta Älgskötselområde. (Nedan förkortat ÄSO ) Sida 1 (5) Stadgar för Norra Frosta Älgskötselområde. Antagna vid årsmötet den 29 mars 2017. Rev. efter årsmötet den 27 mars 2018. Med de två sista styckena under 8. Namn, beslutande organ och säte. 1

Läs mer

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen.

2 Beslutande organ inom älgskötselområdet är årsstämma, extra stämma och styrelsen. BESTÄMMELSER FÖR ÄLGSKÖTSELOMRÅDET Bilaga avtal 1. sid 1. Antagna den 25 januari 2011 och gällande för de jaktlag/jakträttsinnehavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina jaktområden

Läs mer

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen.

Alliansen Varbergs Boulehall. Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014. kl. 17.00 i Boulodromen. Alliansen Varbergs Boulehall Handlingar till Alliansens ordinarie årsmöte onsdagen den 26 februari 2014 kl. 17.00 i Boulodromen.se DAGORDNING: 1 Parentation 2 Mötets öppnande 3 Frågan om mötet kallats

Läs mer

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Prioritet Serneke Arena, Kviberg

Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte i Prioritet Serneke Arena, Kviberg Protokoll fört vid Göteborgs- och Bohusläns årsmöte 2017-03-12 i Prioritet Serneke Arena, Kviberg 1. Mötets öppnande GBBF:s vice ordförande Bert Nilsson hälsade alla hjärtligt välkomna och förklarade mötet

Läs mer

Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde.

Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde. Stadgar för Ringamåla Älgskötselområde. Antagna 2003-03-24, reviderade vid årsmöte 2015-02-03 och gällande för de jaktlag/jakträttshavare som genom Avtal om samgående i älgskötselområde anslutit sina marker

Läs mer