Mallorcas medlemsblad april 2018 STORT TACK TILL Britt- Marie som i två omgångar om fyra år har varit ordförande för SWEA Mallorca.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mallorcas medlemsblad april 2018 STORT TACK TILL Britt- Marie som i två omgångar om fyra år har varit ordförande för SWEA Mallorca."

Transkript

1 Mallorcas medlemsblad april 2018 STORT TACK TILL Britt- Marie som i två omgångar om fyra år har varit ordförande för SWEA Mallorca. Dessa vackra rosor står hemma och påminner om hur Britt-Maries generöst delade ut rosor till alla som hjälpt henne under de senaste fyra åren.

2 Program april 2018 Torsdagen den 5 april besök på Alfabiaträdgården klockan (med buss) Kom med till det moriska godset Alfabia med den vackra trädgården och dess gröna arkader, porlande brunnar och dammar. Alfabia ligger strax innan tunneln till Soller. Elisabeth Karlström kommer att guida oss genom trädgården. Det går utmärkt att åka buss dit från Palma. Vi åker med buss 211 klockan och är framme cirka klockan Hållplats Jardins d Alfabia. Om du har bil kan du åka direkt till Alfabia och det finns en parkering alldeles intill. Inträdet kostar 7:50 Vi räknar med att åka tillbaka med bussen som går Om ni är intresserade av att äta en gemensam lunch runt Plaza de Espana så anmäl det också. Välkommen med din anmälan till sweamallorca.anml@gmail.com senast den 1 april. Tisdagen den 17 april klockan besök på Palma Music studios Välkomna till Palma Music Studios! Fredrik Thomander hälsar oss välkomna och visar oss runt i den stora nybyggda musikstudion i Son Espanyolet i Palma. Efter visningen äter vi som vill en gemensam middag på Bar El Puente, cirka 10 minuters promenad från studion.

3 Alla är välkomna. Maxantal 20 stycken. Bindande anmälan dig till senast den 13 april till Måndagen den 23 april klockan Louise Sarrion och hennes företag Grounded Living erbjuder växtbaserad matlagningskonst baserad på det traditionella sättet att äta runt Medelhavet. I hennes lokal GRO i Santa Catalina har hon skapat en kulinarisk mötesplats med hemma hos-känsla. Louise brinner för att inspirera andra till att välja mer grönt och anser sig själv vara en passionerad matlagare. Louise Sarrion berättar om sin verksamhet och vi bjuds på sex stycken växtbaserade tapas, varav en är dessert. Dessutom två glas vin eller öl var. Allt för 20 Euro. Bindande anmälan senast den 18 april till sweamallorca.anml@gmail.com Här kommer länken till hennes video:

4 Måndagen den 30 april Valborgsmässoafton Den firar vi i Sant Blai utanför Campos. Sant Blai är en fin gammal kyrka med en vacker trädgård. Vi blir först underhållna av Trio Quinta i kyrkan och sedan sjunger Svenska kyrkans kör in våren vid valborgselden. Grillplatser finns i anslutning till kyrkan, så ta med något att grilla samt dricka. Buss avgår klockan från Paseo Marítimo nedanför kyrkan, och kostar 10. Hemfärd cirka klockan Om du vill åka buss så anmäl dig på mallorca@svenskakyrkan.se eller till sweamallorca.anml@gmail.com senast 24 april. Kommer du med bil så kör in i Campos och ta sedan vägen mot Colonia de Sant Jordi, ca 3 km till Sant Blai på vänster sida. Det är skyltat. SWEA och Svenska kyrkan önskar alla välkomna.

5 Kommande program: 7 maj. Nätverkslunch och bussutflykt till Llucmajor 22 maj Besök på museo historico militar de SAN Carlos 6 juni Nätverkslunch och nationaldagsfirande på the Boathouse 22 juni Midsommarfirande på stranden i Can Pastilla 15 september kräftskiva i svenska skolan Och regionmöte för vår region mellan 18 och 21 oktober Ordförandens rader Arbetet med höstens stora Regionmöte upptar det mesta av tiden just nu för hela styrelsen och flera andra Sweor. Avdelningsordföranden från två regioner kommer att mötas för att diskutera hur vi vill bygga SWEA för framtiden - VEMA (Västra Europa/Mellanöstern/Afrika, totalt 10 avdelningar) och OEMA (Östra Europa /Mellanöstern/Afrika, totalt 12 avdelningar). Sweor från hela världen välkomnas till mötet! Mycken planering går åt när personer under kort tid ska hinna med ett späckat program. Transporter, boende, stora och små utflykter, stora och små möten mm - allt måste gå enligt planen! Logistik i alla dess former och nästan allting dessutom parallellt. Intresset från våra systrar i världen att delta, är mycket stort och vi kommer att göra vårt absolut bästa för att både visa upp denna vackra ö och en del verksamheter samt skapa förutsättningar för SWEAs framtida utveckling. Det är just i dessa möten Sweorna delar med sig av sina erfarenheter av framgång eller misslyckanden i vardagen. Vi hoppas det blir ett oförglömligt och positivt minne för alla!

6 Vi har även mycket annat på gång i form av nya grupper som ska startas och gamla som ska väckas till liv och vi hoppas även få idéer och förslag från våra nuvarande och blivande medlemmar. Information kommer att läggas ut på sociala medier så småningom. Vi är många nya i styrelsen och vi håller som bäst på att bli varma i kläderna bokstavligen! Vårt mål är att både öka antalet medlemmar och utbudet på aktiviteter. Åter igen vi är så tacksamma för all input vi kan få av er alla. Vad fattas, vad önskas, vad vill ni och vad kan vi göra? På internationella kvinnodagen den 8 mars demonstrerade många kvinnor på olika ställen i Palma och Metoo-rörelsen märktes med många svartklädda! Roligt att se att det även fanns män med i tågen. Nu ser vi fram emot påsken och mer sol och mindre vind! Elisabeth Köster Avdelningsordförande SWEA Mallorca Betala årsavgiften på 50 till SWEA Mallorca Iban: ES BIC/SWIFT: GBMNESMMXXX Bank BMN Banca Mare Nostrum Är du au pair eller studerande betalar du halv avgift 25. Obs! Bindande anmälan till alla aktiviteter: sweamallorca.anml@gmail.com. Om vi ska åka bil skriv vid anmälan om du kan ta med passagerare eller om du behöver skjuts. Om du är passagerare betalar du 3 till chauffören. SWEAs aktiviteter är till för dess medlemmar om inte annat anges. Är du nyfiken på SWEA är du välkommen att vara med på EN aktivitet. Nätverkslunch är enbart för kvinnor där vi utbyter kontakter både privata och professionella. Ibland anges att även familjemedlemmar kan bjudas in. Kassören uppskattar om du tar med jämna pengar.

7 Tio frågor besvaras denna gång av nyblivna Swean Anne Morenius Hur länge och var har du bott utomlands? Jag har bott på Mallorca sedan augusti 2016 men innan dess så jobbade jag en del utomlands, bland annat för Ving här på Mallorca, i Turkiet och på Barbados. Jag har också haft feriejobb i Tyskland och i England Vad gjorde du innan - i Sverige? Jag har varit i spa- och hälsobranschen i 25 år, både som anställd, chef och egen företagare. De sista åren innan jag flyttade till Mallorca arbetade jag med egen utbildningsverksamhet där vi utbildar spaterapeuter, hudterapeuter och massör med ekologisk och naturlig inriktning. Jag jobbar fortfarande med den verksamheten och åker till Sverige med jämna mellanrum men har en del av verksamheten här också Vilken är den största förändringen? Avstånden till mina vuxna barn. 2 av den är kvar i Sverige. Det är också en stor förändring att sköta allt arbete hemifrån. Jag saknar en arbetsplats att gå till samtidigt som det är skönt att vara så flexibel. Jag jobbar fortfarande mycket men får ändå mycket mer tid till mina egna intressen Vilka är fördelarna med att bo utomlands? Värmen. Jag har bott i Åre de sista 12 åren innan vi kom hit och även om det är kyligt under vintern så är det en milsvid skillnad att ha en kort vinter där det mest av tiden ligger över nollan. I Åre kan vintern vara från oktober - april Har du upplevt några nackdelar och i så fall vilka? Det finns saker som är annorlunda som att vissa saker är krångligare här, mer byråkratiskt, men det handlar om anpassning och att lära sig att leva på ett annat sätt. Det finns säkert en del nackdelar men inget jag kan komma på just nu. Hur ser din vardag ut? Jag jobbar i stort sett varje dag även om det bli kortare dagar ibland och längre ibland. Jag jobbar ju hemifrån så jag äter en bra frukost innan jag sätter mig och jobbar. Jag sköter mycket av mitt jobb online, via en webbportal jag har till våra elever och via sociala medier. Jag jobbar med utveckling, administration och marknadsföring. Förutom utbildningsverksamheten i Scandinavian Academy for Spa and Beauty som är jag lite delaktig i en spaverksamhet i Åre där jag sköter all administration.

8 Här på Mallorca jobbar jag som konsult inom ekologisk hudvård för ett svenskt hudvårdsmärke och ordnar utbildningar för de svenska återförsäljarna. Jag jobbar också med att hitta samarbetspartners på spahotell på ön. Vad gör du helst på din fritid? Jag älskar att gå långa promenader i och runt Palma, gärna tillsammans med min man. Även jag har blivit helt begeistrad i Padel och spelar på Pins Padel ett par gånger/vecka. Jag läser också en hel del och blandar historiska romaner med deckare och faktaböcker. Tycker också mycket om att upptäcka ön och framför allt den fantastiska vandringen Vad är du bäst på? Hitta lösningar och se möjligheter. De som känner mig riktigt väl skulle nog säga att jag är lösningsorienterad. Och sämst? Jag är tidsoptimist och jobbar ständigt med att få struktur på mitt arbete. Jag får mycket gjort men har ständigt en känsla av att jag kunde vara ännu mer organiserad När blev du SWEA och varför? Jag gillar nätverk där man hjälps åt och jobbar för att göra något tillsammans. Jag är född och uppväxt på Öland och är i princip fostrad i en ideell idrottsföringen. I Åre var jag med och startade ett informellt nätverk med kvinnliga företagare och jag kan verkligen se fördelarna med den energi som det blir när man lyfter och stöttar varandra. Jag hoppas att jag ska få samma känsla med SWEA. ler läsbidrag emottages tacksa Återkommer! Glad påsk hälsar Kickan Berglund Häxans Apotek Häxan håller på att flytta. Till Blåkulla?????

9 15% rabatt till Sweor! Sweorna 30% på progressiva glasögon och 10% på linser hos Optica La Ronda. Vi får också rabatt från 65 euro till 50 euro hos Patric naprapat. 10% på de flesta varor på Perfumeria Gisela med sex affärer i Arenal och fyra i Alcudia. Vi ska bara säga till i kassan att vi är Sweor. Hänt se n sist Den första mars på Balearernas dag var vi fyra Sweor som trängdes med halva Palma bland alla stånd med hantverk och mat. Mycket att titta och smaka på var det. Vädret var soligt och skönt och stämningen på topp. Vi besökte också museet Es Baluard som hade öppet hus denna dag. Els Britt Mir

10 Elva personer på SWEA-utflykt till pärlornas stad. Manacor är mycket känd för sin forna tillverkning av konstgjorda pärlor, som räknas till de vackraste i världen. Numera tillverkas pärlorna i Barcelona, men dom finns fortfarande att köpa i Manacor. Vår ciceron på tågresan till Mallorcas näst största stad var Monika Söderström, som varit turistguide på ön under många år. Hon berättade att Manacor betyder handen på hjärtat. Men när intresset för att köpa pärlorna var som störst brukade hon uppmana turisterna att istället hålla handen på plånboken. Vid vandringen genom stadens centrum stannade vi och tittade in i flera intressanta affärer. Vi gjorde också ett besök i den stora kyrkan Sant Vicenc Ferrer, med altartavlan med Jesus med äkta hår. Manacor är också känd för att det var här tennisstjärnan Rafael Nadal föddes och växte upp. Vi besökte hans tennismuseum, som är tekniskt mycket avancerat. Där möts man av stora video- och ljusshower. Nadal finns på plats som ett hologram. Det finns också möjligheter att utöva en mängd sporter. Cykling i hög fart nerför ett berg. Det fanns också en tennissimulator på plats. Själv testade jag störtlopp på skidor med 3D glasögon på ett skakande underlag. Otroligt realistiskt, men helt hemskt!!!

11 Besöket avslutades med en trerätters lunch på museet, som var mycket prisvärd och god. Text Pelle Edin Foto Anita Ljung och Pelle Edin 12 tenorer på Auditorium. Vi var tolv personer som träffades den 16 mars för ett mål mat på trevliga La Placita och pratade så vi nästan höll på att komma försent, trots att vi valt en restaurang som ligger så nära som möjligt, innan vi gick på Auditorium och lyssnade på tolv tenorer. Det bjöds på fantastisk show som vanligt och de sjunger ju bara helt underbart. Vi bjöds till och med på lite striptease fast inte alltför mycket. Show och konst i en trevlig blandning. Kersti Winblad von Walter Lördagen den 17 mars hade Birgitta Danielsson vernissage med teaterinslag i restaurang BonoBonos lokaler med ca 20 stycken tavlor, främst akvareller men även i vattenbaserad olja. Tema Sverige-Spanien. Ungefär 30 personer, ca 10 Sweor, kom och beundrade tavlorna och bjöds på svenska och spanska tapas. Svenska teatergruppen underhöll med improvisationer och monologer till allas jubel. Els Britt Mir Det här har jag aldrig gjort så det kan jag säkert!

12 Om SWEA SWEA är ett GLOBALT NÄTVERK med svensktalande kvinnor i ett 70-tal avdelningar och ett 30-tal länder. SWEA är en organisation som kan utveckla karriärmöjligheter för 8000 kvinnor världen över. SWEA besitter en unik kunskap och erfarenhet med ett otal nätverk SWEA är den största sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och vårt syfte är att främja det svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition. SWEA ger donationer och delar ut stipendier för nära två miljoner per år. SWEA är en icke vinstdrivande ideell organisation som erbjuder ett personligt kontaktnät. SWEA representeras på många platser i världen och spelar en viktig roll i svenska UD:s krisberedskap Vad får man som medlem i SWEA? Tidningen SWEA Forum två gånger/år. Vara med på Sverigemiddagen med stipendieutdelning mm Vara med på Sverigeresa som går till olika delar av Sverige varje år Utnyttja Sweas B&B Utnyttja Sweas rabatter Kyrkan har café och sopplunch torsdagar klockan till Söndagen den 1 april påskdagsmässa med efterföljande påsklunch. Anmälan senast 26 mars. Onsdagen den 25 april klockan damlunch. Anmälan senast den 22 april till. mallorca@svenskakyrkan.se eller i pärm i kyrkan. Pris 15 euro för medlemmar och 20 euro för övriga.

Ordförandens rader. Nyhetsbrev November Hänt sen sist. Medlemsinfo. Spaning. Program November. Nätverkslunch 5 november vi ses på Il Paradiso

Ordförandens rader. Nyhetsbrev November Hänt sen sist. Medlemsinfo. Spaning. Program November. Nätverkslunch 5 november vi ses på Il Paradiso Nyhetsbrev November 2018 Ordförandens rader I FÖRRA VECKAN VAR DET LA GRANDE FINALE det stora mötet för två av Europas SWEA-regioner VEMA (Västra Europa, Mellanöstern och Afrika) och OEMA (Östra Europa,

Läs mer

Mallorcas medlemsblad oktober 2018

Mallorcas medlemsblad oktober 2018 Mallorcas medlemsblad oktober 2018 Rosor i oktober Program oktober 2018 Onsdagen den 3 oktober träffas vi för nätverkslunch klockan 13.30 Vi besöker den nyöppnade restaurangen Tony Roma s vid Porto Pi.

Läs mer

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt.

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt. Hänt sen sist 17 kvinnor träffades den 28 februari i Svenska Kyrkan för att prova på MediYoga med Annika Undeborn. Annika började med att lära oss att andas rätt för att må bra. Sittande på stolar och

Läs mer

Mallorcas medlemsblad maj

Mallorcas medlemsblad maj Mallorcas medlemsblad maj Program maj 2017 Tisdagen den 9 maj klockan 13.30 nätverkslunch Den 9 maj klockan 13.30 äter vi nätverkslunch på restaurant Picco. Passeig Mallorca har det senaste året klättrat

Läs mer

Mallorcas medlemsblad september 2018

Mallorcas medlemsblad september 2018 Mallorcas medlemsblad september 2018 Lördag 15 september klockan 19.30 äger SWEAs årliga kräftskiva rum på svenska skolans gård Vi återkommer även i år till Svenska skolans terrass för vår årliga traditionsenliga

Läs mer

Mallorcas medlemsblad sommar 2018

Mallorcas medlemsblad sommar 2018 Mallorcas medlemsblad sommar 2018 Kossa blir fönad. Foto Kersti Winblad von Walter Program juni 2018 Onsdagen den 6 juni klockan 13.30 nätverkslunch på Nationaldagen Nationaldagsfirandet den 6 juni sker

Läs mer

Mallorcas medlemsblad november 2016

Mallorcas medlemsblad november 2016 Mallorcas medlemsblad november 2016 Lissabon i oktober Foto Jan Winblad von Walter Kersti Winblad von Walter berättar om SWEA VEMAs regionmöte i Lissabon senare i bladet Program november 2016 Nätverksmiddag

Läs mer

Mallorcas medlemsblad juni 2017

Mallorcas medlemsblad juni 2017 Mallorcas medlemsblad juni 2017 Program juni 2017 Tisdagen den 6 juni klockan 13.30 nätverkslunch på Nationaldagen Nationaldagsfirandet den 6 juni sker i år på The Boat House som ligger på Paseo Maritimo

Läs mer

Mallorcas medlemsblad oktober 2016

Mallorcas medlemsblad oktober 2016 Mallorcas medlemsblad oktober 2016 Program oktober 2016 Onsdagen den 5 oktober klockan 13.00 nätverkslunch på kloster Vi besöker byn Randa som ligger mellan Algaida och Lluchmajor. I byn bodde på 60-talet

Läs mer

Mallorcas medlemsblad febuari

Mallorcas medlemsblad febuari Mallorcas medlemsblad febuari När mandelträden blommar då då är det jul. Citat och foto Jan Winblad von Walter Mandelblommorna hittade vi på de tre kungarnas dag. Program februari 2018 Torsdagen den 8

Läs mer

Mallorcas medlemsblad maj 2018

Mallorcas medlemsblad maj 2018 Mallorcas medlemsblad maj 2018 Utsikt från nya kyrkans altan. Foto Jan Winblad von Walter Program maj 2018 Måndagen den 7 maj nätverkslunch Vi träffas måndagen den 7 maj för en nätverkslunch på Palma Sport

Läs mer

Mallorcas medlemsblad mars 2018

Mallorcas medlemsblad mars 2018 Mallorcas medlemsblad mars 2018 SWEA Mallorcas gamla ordförande Britt Marie Ericson Batle och vår nya ordförande Elisabeth Köster Program februari 2018 Torsdagen den 1 mars Balearernas dag och vi träffas

Läs mer

Mallorcas medlemsblad februari 2017

Mallorcas medlemsblad februari 2017 Mallorcas medlemsblad februari 2017 Nu har de kommit; de första mandelblommorna Program februari 2017 Torsdagen den 9 februari gourmetlunch Vi träffas den 9 februari för att äta en bättre nätverkslunch

Läs mer

Mallorcas medlemsblad maj 2016

Mallorcas medlemsblad maj 2016 Mallorcas medlemsblad maj 2016 Vi börjar med en repris från förra bladet, fast här med bussanvisning. Lördagen den 30 april klockan 19.00 firar vi Valborgsmässoafton tillsammans med Svenska kyrkan med

Läs mer

Mallorcas medlemsblad september 2017

Mallorcas medlemsblad september 2017 Mallorcas medlemsblad september 2017 Foto Jan Winblad von Walter Program Fredagen den 8 september klockan 19.30 äger SWEAs årliga kräftskiva rum på svenska skolans gård Stora, härliga kräftor ligger just

Läs mer

Mallorca. Ordförandens rader. Nyhetsbrev Februari Händer i februari. Hänt sen sist Händer december. SWEA presenterar.

Mallorca. Ordförandens rader. Nyhetsbrev Februari Händer i februari. Hänt sen sist Händer december. SWEA presenterar. Mallorca Nyhetsbrev Februari 2019 Ordförandens rader GOD FORTSÄTTNING ALLA SWEOR! Festerna avlöser varandra och i skrivande stund hör jag musik från Placa Mercat med diskjockey, Placa del Rei Joan Carles

Läs mer

Mallorca. Ordförandens rader. Nyhetsbrev Januari Händer i januari. Hänt sen sist. Händer december. Hänt sen sist.

Mallorca. Ordförandens rader. Nyhetsbrev Januari Händer i januari. Hänt sen sist. Händer december. Hänt sen sist. Mallorca Nyhetsbrev Januari 2019 Ordförandens rader Nytt år stundar med förväntningar och drömmar! 2018 har varit ett otroligt roligt år men med mycket arbete för få personer. Konstateras kan emellertid

Läs mer

Mallorca. Maj Vi önskar er alla en glad valborg & maj månad! Programmet. Se mera information på nästa sida

Mallorca. Maj Vi önskar er alla en glad valborg & maj månad! Programmet. Se mera information på nästa sida Mallorca Maj 2014 Programmet Datum SWEA Programmet 30 april Valborg 15 maj Besök på Raitxa i Bunyola 24 maj Skogsvandring i Bellver 28 maj After work på Bar Nicolas Datum 14 maj 7 maj Övrigt Filmkväll

Läs mer

SWEA Mallorcas medlemsblad mars 2017

SWEA Mallorcas medlemsblad mars 2017 SWEA Mallorcas medlemsblad mars 2017 Program mars 2017 Onsdagen den 1 mars klockan 12.00 Balearernas dag Den 1 mars firas Balearernas dag med marknadsstånd fulla med hantverk, souvenirer, mat från olika

Läs mer

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan

Träna svenska A och B. Häfte 7 Klockan Träna svenska A och B Häfte Klockan 0 Del analog klocka Vad är klockan? Läs klockan är tolv klockan är ett klockan är två klockan är tre klockan är fyra klockan är fem klockan är sex klockan är sju klockan

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

The Spirit of real Crete!!

The Spirit of real Crete!! The Spirit of real Crete!! Dag 1 Dag 2 Avgång från Malmö/sturup Airport den 26 maj-2016 kl. 16,40 med ankomst Chania flygplats kl. 20,55 Transfer till Sunny Bay Hotel, Kissamos på Västra Kreta för incheckning.

Läs mer

Mallorcas medlemsblad november 2017

Mallorcas medlemsblad november 2017 Mallorcas medlemsblad november 2017 Fredagen den 13 oktober firade SWEA Mallorca 25 årsjubileum på Restaurante & finca Es Moll d es Comte, Establiments Mingel på innergården med lite goda tilltugg och

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2017 SEPTEMBER. Fredag 15/9 kl Nätverkslunch

PROGRAM HÖSTEN 2017 SEPTEMBER. Fredag 15/9 kl Nätverkslunch PROGRAM HÖSTEN 2017 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se Web:bokanerja.se 2 VÄLKOMMEN TILL NERJA Nerja med sina 3000 soltimmar om året. En stad värd att upptäcka,

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2013 SEPTEMBER

PROGRAM HÖSTEN 2013 SEPTEMBER PROGRAM HÖSTEN 2013 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

PROGRAM VÅREN 2014 JANUARI FEBRUARI

PROGRAM VÅREN 2014 JANUARI FEBRUARI PROGRAM VÅREN 2014 Varmt välkomna till vårens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program, läs

Läs mer

Swea - Houston ÅRET Bästa Eventet Lucian var det mest besökta! ÅRSBOK. Årets alla händelser

Swea - Houston ÅRET Bästa Eventet Lucian var det mest besökta! ÅRSBOK. Årets alla händelser ÅRSBOK Swea - Houston Första årsboken Årets alla händelser Läs om alla fester, möten och firanden Swea Houston har haft under året! Bästa Eventet Lucian var det mest besökta! 23 JANUARI Årsmöte Plats:

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april

Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Tjuvstarta sommaren 2016 med en härlig yogavecka i Nerja 9-16 april Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Andalusien. Den 9-16 april

Läs mer

Mallorcas medlemsblad september 2016

Mallorcas medlemsblad september 2016 Mallorcas medlemsblad september 2016 Foto Gun Thomander Program september 2016 Lördagen den 10 september 19.30 kräftskiva på Hotel Feliz Vår traditionsenliga kräftskiva kommer återigen att vara på Hotel

Läs mer

Program för hösten 2019

Program för hösten 2019 Program för hösten 2019 Medlemsinformation. Vi vill att så många som möjligt anmäler sin e-postadress. Då sänder vi utskicken via den. Vi bidrar också alla till att minska miljöbelastningen genom minskad

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL

2/ GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL APRIL 2019 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 1/4 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.14 Tisdag 2/4 09.30 GEMENSAM SOLBUSSRESA TILL ÖLAND Start på Ekåsen kl.09.30, sedan hämtar vi upp på Äringen och Frikadellen.

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016

PRO Kävlinge på rundtur på Gotland augusti 2016 PRO Kävlinge på rundtur på Gotland 22-26 augusti 2016 Resan startade tidigt i ottan klockan 05:30 från Furulund och 06:00 från Kävlinge! Reseledaren Per Arne, chauffören Joakim och alla vi andra var på

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas i södra Portugal Landskapsmåleri i akvarell Kurserna utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet

Läs mer

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni

Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Sommarvecka med Yoga i Nerja 9-16 Juni Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 juni 2014 med

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en en vecka med YOGA på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien.

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Mallorcas medlemsblad januari 2017

Mallorcas medlemsblad januari 2017 Mallorcas medlemsblad januari 2017 Vi alla önskar er alla en GOD JUL och ETT RIKTIGT GOTT 2017 Tomtarna i Sa Rapita får vänta länge på julgröten. Program januari 2017 Lördagen den 7 januari klockan 11.00

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca

Programförslag. Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca Programförslag Gruppresa för 10 personer till Palma de Mallorca 2013 En vacker och sofistikerad pärla Palma De Mallorca Vackra Palma de Mallorca har under årtionden varit ett mycket populärt resmål. Som

Läs mer

& Sång i Nerja 9-16 April 2015

& Sång i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja med en vårvecka Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2015 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017

Reseprogram Moheda SPF Seniorerna Budapest med Pusztan, Ungern 6-11 september 2017 Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var tidigare två självständiga städer. Buda ligger på vänstra sidan av floden Donau och Pest på den högra. År 1873 blev de till en stad som idag

Läs mer

Vårprogram nr 2, 2007

Vårprogram nr 2, 2007 Vårprogram nr 2, 2007 Vintern, den lilla som blev, försvann lika plötsligt som den kommit och krokus och julrosor stod på kö och slog ut på ett par dagar. Vilken lovande start på våren! I Gillet kommer

Läs mer

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013

Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Hössna prästgård Kursprogram hösten 2013 Välkommen till Hössna prästgård! Välkommen till den vackra prästgården vid Hössna kyrka, strax utanför Ulricehamn. Vi är glada över att få hälsa dig välkommen till

Läs mer

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en Yogavecka i vackra Nerja 9-16 April 2014 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol,

Läs mer

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015

Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Låt sommaren börja redan i april med en Yogavecka i solen i Nerja 9-16 April 2015 Har glädjen att kunna erbjuda en yogakurs på din resa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga,

Läs mer

Ett drömboende. blir verklighet

Ett drömboende. blir verklighet Upplev Ölandstid Ett drömboende blir verklighet Om det är något önskeliv och drömboende som får allt mer uppmärksamhet så är det livet och boendet nära naturen, närmare något tryggt som vi känner till.

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. om /

Läs mer

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014

Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Förläng våren med en ALLA KAN VECKA Yoga & Sång i Nerja 9-16 April 2014 Nu är det möjligt! För Alla som vill! Har vi glädjen att kunna erbjuda en yogakurs kombinerat med Alla kan sjunga på din resa till

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 68 svar, 76 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 2 1 Ja Nej Varför, varför inte? - För jag älskar att sjunga o här sjunger man varje dag! - Jag har fått nya vänner

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9.

Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Solsäkra din höst med en Yogavecka i vackra, soliga Nerja 9-16/9. Har glädjen att kunna erbjuda en yogaresa till vackra Nerja vid Medelhavets strand, Costa del sol, Malaga, Andalusien. Den 9-16 september

Läs mer

www.swea.org/chicago chicago@swea.org

www.swea.org/chicago chicago@swea.org www.swea.org/chicago chicago@swea.org SWEA i ett Nötskal... SWEA är ett GLOBALT NÄTVERK med ca. 8000 svenska kvinnor i ett 70-tal avdelningar och 30-tal länder. SWEA är den största Sverigefrämjande organisationen

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse

Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Resebrev från Gran Canaria, Tenneriffa, La Gomera, El Hierro och med besök av Lisa o Sivert, Anette o Kenneth, Monica o Peter o Inger o Hasse Under denna period har vi hunnit besöka Gran Canaria, Teneriffa;

Läs mer

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter!

Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Nytt år - ny styrelse och nya aktiviteter! Kallelse till medlemsmöte i KLIPPAN för att välja styrelse (bifogas) Vårprogram för Träffpunkten i Täby (bifogas) Ny styrelse i FUB i Södra Roslagen Ordförande:

Läs mer

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe

Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg. av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe 1 Uppsala universitet Slaviska institutionen Ryska A Muntlig språkfärdighet/jn Dialoger i övningsboken Möde i Petersborg.av B. Hertz, H. Leervad, H. Lärkes, H. Möller, P. Schousboe Översättning från danska

Läs mer

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl.

Rikslägerträff på äventyrsbanan i Ryssby söndagen den 17 maj kl. 16:00-20:00 Rikslägerträff och korvgrillning 26 maj kl. På G i Kronoberg Riksläger i Stockholm 17-24 juli 2015 För alla som fyller 13 eller är äldre så finns möjligheten att följa med på årets riksläger där 4H:are från hela Sverige träffas och umgås. Lägret

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan! Fritidsverksamheten Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dig när jag kan!

Läs mer

MARS 2011 PALMANOVA-MAGALUF Onsdag 2/3 *Besök Sineu s marknad (Anmälan 28/2) Fredag 18/3

MARS 2011 PALMANOVA-MAGALUF Onsdag 2/3 *Besök Sineu s marknad (Anmälan 28/2) Fredag 18/3 MARS 2011 PALMANOVA-MAGALUF Onsdag 2/3 *Besök Sineu s marknad (Anmälan 28/2) 9.30 *Besök hantverksmässan för lergods i Marratxi 15.45 Promenad med guide Son Ferrer s marknad (2) 9.30 Lördag 5/3 Utomhus

Läs mer

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst

Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013. Dag 1- ankomst Yoga- och vandringsresa till Costa Blanca 3-10 februari 2013 Dag 1- ankomst 15.45 Avresa från Arlanda 19.40 Ankomst till Alicante Transfer tlll hotellet - incheckning 21.00 Lätt middag på hotellet Information

Läs mer

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken

Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken 1 Reglerna för när man sätter punkt och när man kan eller måste sätta kommatecken En huvudsats kan ensam bilda en mening Flera huvudsatser kan bilda en mening En huvudsats + en bisats kan bilda en mening

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN 2014 VINTERN 2015 Välkommen med! Torsdag 28 augusti kl. 11.00 Besök Kungliga slottet Följ med på en guidad visning av Representationsvåningarna på Kungliga

Läs mer

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018

Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa för Filharmonikernas Vänner - Bryssel 23 november - 26 november, 2018 Konsertresa till Bryssel där ni under en

Läs mer

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur

konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur konfirmand 2010/2011 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

PRO Kävlinge - Resekommittén

PRO Kävlinge - Resekommittén Bussen hämtade oss kl 07.30 i Kävlinge och 7.40 i Furulund. Alla var på plats och färden kunde börja. Förutom oss PRO:are från Kävlinge hade vi sällskap med ett trevligt gäng från Landskrona. Observera

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

2013/2014. konfirmand

2013/2014. konfirmand 1 2013/2014 konfirmand Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Sverigemiddagen 2016

Sverigemiddagen 2016 Sverigemiddagen 2016 Varmt välkomna till årets Sverigemiddag den 4 6 augusti i Göteborg Välkommen till Göteborg och årets Sverigemiddag med tillhörande aktiviteter. I år är det 30 år sedan SWEA Göteborg

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Välkommen med! Onsdagar 13 januari 27 april kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100 :- per termin för

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Bästa SPF:are Vecka

Bästa SPF:are Vecka Bästa SPF:are Vecka 16 2018 Vilka fantastiska dagar! Nu kanske vi kan hänga in vinterkappor och vinterrockar? Och snart kommer rapporter om höga flöden och översvämningar, aldrig kan man vara riktigt glad.

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen där skratten, värmen, och gemenskapen blomstrar! Juli Vecka 27 Måndag 1 Sittgymnastik kl.

Läs mer

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari

SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari SPORTLOVSPROGRAM 2014 15-23 februari Föreningen RegioLAN presenterar LAN 2014 i Sporthall. Lördag 15/2 till tisdag 18/2. Insläppet börjar kl.15.00 på lördagen. Det blir turneringar i League of Legends,

Läs mer

Swedex Examen i svenska som främmande språk

Swedex Examen i svenska som främmande språk Examen i svenska som främmande språk A2 Läsförståelse 45 min Namn:... A2 LÄSFÖRSTÅELSE Läs texterna och svara Ja eller Nej på fråga 1-8.! " # $$! % % $ $$ %!& % % $% & % $$ % % & $" % % ' " " ' ( % ( &

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015

Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Program för Fältjägarresa till Wien,Bratislava och Salzburg 27 april - 4 maj 2015 Välkomna med på en resa till Österrike och Slovakien. Vi börjar i Salzburg de första två dagarna. Staden där så många berömdheter

Läs mer

Walking the path of gratitude

Walking the path of gratitude Walking the path of gratitude Walk your Talk Under dessa dagar kastar vi oss ur boet och flyger vinge till vinge med den store anden, vi vet att våra egna vingar bär. Vi lär känna vår själsresa i detta

Läs mer

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell

Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015. Landskapsmåleri i akvarell Akvarellkurs på Golden Club Cabanas, Portugal 2015 Landskapsmåleri i akvarell Kursen utgår från det klassiska landskapsmåleriet och går mot det mer förenklade och abstrakta gestaltandet av landskapet och

Läs mer

Resa för kropp och själ Costa Brava, Hotel Garbi, Calella de Palafrugell 6-9 oktober

Resa för kropp och själ Costa Brava, Hotel Garbi, Calella de Palafrugell 6-9 oktober Tordag 6 oktober Resa för kropp och själ Costa Brava, Hotel Garbi, Calella de Palafrugell 6-9 oktober Ni anländer på kvällen till Costa Brava, välkomstdrink och tapas (beställes i förväg, ingår ej i priset).

Läs mer

Kom i form med oss på Mallorca

Kom i form med oss på Mallorca Kom i form med oss på Mallorca Pernilla Lisa Vicky Välkomna att åka med oss till denna underbara plats Can Martorell 11 18 oktober 2014 Här ger vi dig ett utbud av härlig träning för både kropp och själ.

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter

Musik. Gudstjänster. Café. Utflykter Musik Gudstjänster Café Utflykter Sommar 2018 Sommarutflykter Utflykten till Gammelkil går med buss som startar från Hackeforsgården, passerar Hjulsbro och vändplatsen vid sidan av Ekholmens centrum. Utflykten

Läs mer

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet

Fritidsgårdarnas sommarverksamhet Fritidsgårdarnas sommarverksamhet 2013 Kalendarium Vecka 25 Tisdag 18 juni kl 12-21 Onsdag 19 juni kl 14-21 Torsdag 20 juni kl 13-21 Danmark Bakken Fiske och annat kul vid Snogeholmssjön Vecka 26 Måndag

Läs mer

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol

Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol Då och nu: en jämförelse mellan hur jag upplevde undervisningen i en svensk skola i Sverige kontra en svensk skola på Costa del Sol När jag skulle börja skriva denna texten, visste jag inte exakt vad jag

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER PROGRAM HÖSTEN 2014 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf

LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf LINKÖPINGS GOLFKLUBB Vi älskar golf Vi älskar golf! Välkommen att dela vår passion för världens roligaste spel. Elitspelare, nybörjare, barnfamilj, pensionär kom precis som du är. För oss är det viktigt

Läs mer

Fritidsnytt. Nr 2/2013

Fritidsnytt. Nr 2/2013 Fritidsnytt Nr 2/2013 Här kommer höstens program! Här kommer en del av de aktiviteter som erbjuds denna termin. Det finns aktiviteter som du känner igen sedan innan, och vi erbjuder nya cirklar som vi

Läs mer