Mallorcas medlemsblad mars 2018

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Mallorcas medlemsblad mars 2018"

Transkript

1 Mallorcas medlemsblad mars 2018 SWEA Mallorcas gamla ordförande Britt Marie Ericson Batle och vår nya ordförande Elisabeth Köster

2 Program februari 2018 Torsdagen den 1 mars Balearernas dag och vi träffas klockan Den 1 mars firas Balearernas dag med marknadsstånd fulla med hantverk, souvenirer, mat från olika regioner med mera. Huvuddelen finns på Passeig Sagrera och i Sa Faixinaparken. Vill du ha sällskap med att uppleva folklivet och kanske äta några tapas eller något av allt grillat kött som serveras kom till Plaza La Lonja framför Börshuset klockan Anmälan till sweamallorca.anml@gmail.com Fredagen den 2 mars strax före klockan tågutflykt till Manacor Tågutflykt till Manacor med Monika Söderström Vi träffas strax före kl 10 nere på järnvägsstationen på Plaza Espana där vi själva köper vår tågbiljett. Tåget går och tar ca 1 timme. Vi promenerar upp till centrum och tittar in i någon rolig affär på vägen. Efter en fikapaus besöker vi den fina kyrkan Sant Vicenc Ferrer med altartavlan med Jesus med äkta hår. Efteråt går vi cirka 20 minuter till Rafa Nadal Akademy där vi tittar oss omkring och besöker museet (frivilligt). Pris 8 för pensionärer och 14 för övriga. Dagens lunch i deras matsal efter eller före, två valmöjligheter finns, 10 plus dryck. Till tågstationen är det sen en dryg halvtimmes promenad eller så beställer vi taxibilar. Alla välkomna. Anmälan senast den 27 februari till sweamallorca.anml@gmail.com Fredagen den 16 mars klockan Tolv Tenorer på Auditorium Gör som vanligt handla din biljett snarast för att före föreställningen gå ut och äta en bit på italienska restaurangenl Sa Placita som ligger precis bredvid Auditorium Anmäl dig till senast den 11 mars till sweamallorca.anml@gmail.com Lördagen den 17 mars klockan konst med teaterinslag på Restaurang BonoBono, C/ Soler 2a. Vid busshållplats Comte de Barcelona Akvareller och vattenbaserad olja av Birgitta Danielsson med tema Sverige Spanien.

3 Svenska teatergruppen presenterar korta improvisationer och monologer på svenska och bjuder på svenska och spanska tapas. VÄLKOMNA! BIENVENIDO! Lördagen den 24 mars klockan påsklunch Sweas påsklunch blir traditionsenligt på Hotel Ponent Mar. På terrassen väntar en välkomstdrink och senare i restaurangen fin påskbuffé och kanske också ett påskägg. Kvinnliga gäster är välkomna och extra välkomna är påskkärringar. Vin eller öl, vatten, liten snaps och kaffe på maten ingår i priset som är 27. För gäster 31. Ta gärna med jämna pengar. Adressen är Calle Marqués del la Torre i Palma Nova. Om du kommer med bil åker du motorvägen mot Palma Nova och efter första rondellen rakt ner mot havet och därefter till vänster och första till höger och du kommer direkt till Ponent Mar som har egen parkeringsplats. Om du åker buss är det 104 eller 106 från Plaza España till Av de la Platja som gäller. Anmälan senast 18 mars till sweamallorca.anml@gmail.com Ordförandens rader I det senaste medlemsbladet skrev vår duktiga veteran Britt-Marie sitt sista Ordförandes rader och för mig blir det nu det första! Jag ser framför mig ett nytt år med nya utmaningar, nya möjligheter och förmånen att jobba med fantastiska positiva kvinnor! I höst arrangerar SWEA Mallorca också ett regionmöte för VEMA och OEMA. Ett mycket stort arrangemang som kommer att pågå i flera dagar och som Britt-Marie skrev alla kommer att behövas och alla är välkomna som deltagare eller åhörare.

4 SWEAs syfte är att värna om det svenska språket, svensk kultur och svenska traditioner, förmedla personliga och professionella kontakter, samt etablera ett nätverk Sweor emellan över hela världen kort sagt stödja svenska kvinnor i världen! Mina tankar i skrivande stund är att inom dessa områden skapa attraktiva möjligheter för såväl gamla som nya medlemmar att tillsammans kunna både utvecklas, ha roligt och bidra. Vi är så tacksamma för all input vi kan få av er alla. Vad fattas, vad önskas, vad vill ni och vad kan vi göra? Allt arbete inom SWEA är volontärt och alla som har en idé som är möjlig att genomföra får gärna komma med den men då också vara beredd att själv hjälpa till. Det kan vara allt från miljöarbete till teater och allt däremellan. Tillsammans kan vi åstadkomma så mycket och dessutom ha kul. Jag ser verkligen fram emot detta arbete och hoppas att vi får in många nya medlemmar i alla åldrar! Elisabeth Köster Avdelningsordförande SWEA Mallorca Betala årsavgiften på 50 till SWEA Mallorca Iban: ES BIC/SWIFT: GBMNESMMXXX Bank BMN Banca Mare Nostrum Är du au pair eller studerande betalar du halv avgift 25. Obs! Bindande anmälan till alla aktiviteter: sweamallorca.anml@gmail.com. Om vi ska åka bil skriv vid anmälan om du kan ta med passagerare eller om du behöver skjuts. Om du är passagerare betalar du 3 till chauffören. SWEAs aktiviteter är till för dess medlemmar om inte annat anges. Är du nyfiken på SWEA är du välkommen att vara med på EN aktivitet. Nätverkslunch är enbart för kvinnor där vi utbyter kontakter både privata och professionella. Ibland anges att även familjemedlemmar kan bjudas in. Kassören uppskattar om du tar med jämna pengar.

5 Ananas (Ananas Comosus) Ur Häxans Apotek. Härstammar från Sydamerika men numera odlas den i stora delar av den tropiska världen för dels den goda smakens skull men till stor del också för sina användbara bladfibrer. Ananasen är en av de få frukter som innehåller ett enzym som kan spjälka protein vilket ska skötas naturligt i kroppen av enzymer som produceras av körtlarna i mag- och tarmkanalen. Men den extra tillförseln av proteinspjälkande enzym som man kan få när man äter ananas gynnar och påskyndar matsmältningsprocessen. Frukten, som är rik på vitaminer, mineraler och fibrer används också inom folkmedicinen för sina blodrenande och urindrivande egenskaper. Läkande effekt. En av de viktigaste substanserna är alltså ett enzym som heter bromelain och lindrar matsmältningsrubbningar samt avlastar bukspottkörteln, är kramplösande och inflammations-hämmande, Ananasen ser också till att slaggämnen lättare förs ur kroppen. Frukten är rik på mineraler som kalcium, magnesium, mangan, jod, kalium, fosfor, koppar, järn och zink och citronsyra, Man blir frisk bara man läser om den och jag rekommenderar den verkligen till måltider och efterrätter. Det är ju så gott med ananas. Dosering. Eftersom ananasen gör oss så gott så passar det bra att dricka 1 dl färskpressad juice före dagens tre huvudmål. Juicen kan bytas ut mot en skiva färsk ananas om man så önskar. Gå ner i vikt med ananas! Målet med en bantningsdiet är att förbränna fettvävnad, men följden blir också att blodet renas från olika slaggprodukter. Tack vare ananasens vattendrivande och proteinspjälkande egenskaper, påskyndar den nedbrytningen av giftiga substanser i kroppen.

6 Vid magsaftbrist. Den färska juicen från en mogen ananas är snarlik vår magsaft i sin sammansättning och det finns vetenskapliga belägg på att besvär orsakade av magsaftbrist minskar om man dricker 2 dl ananasjuice om dagen. Vid kronisk förstoppning har många provat att dricka juice från gröna omogna ananasfrukter och märkt att det kunnat hjälpa. Inte ens en inälvsmask lär klara av den utdrivande effekten som nog också smakar bittert. Bittert som vi vet, gör ju vår lever på gott humör! Som tex maskroste. Inköpstips Köp alltid färskpressad ananasjuice eller pressa din egen. Det är bara färsk frukt som har allt innehåll av nyttigheter. Frukt på burk utsätts för uppvärmning och konservering vilket gör att läkekraften nästan helt försvinner. Så känner du igen mogen ananas i affären! Skalet har en rödaktig färg och fjädrar lätt när man trycker lätt och det ska också gå lätt att dra ut bladen ett och ett ur bladrosetten. Hoppas detta kan vara ett tips och lite hjälp och kul nästa gång du köper en ananas! Hälsningar Kickan Berglund Häxans Apotek SWEA i ett nötskal SWEA Swedish Womans Educational Association är ett globalt nätverk med över svensktalande kvinnor i ett 70-tal avdelningar och ett 30-tal länder. SWEA är en icke vinstdrivande ideell organisation som erbjuder ett personligt kontaktnät samt är ett starkt socialt stöd för den svenska industrin utomlands. SWEA är den största Sverigefrämjande organisationen utanför Sverige och vårt syfte är att främja det svenska språket samt sprida svensk kultur och tradition. SWEA ger donationer och delar ut stipendier till projekt med svensk anknytning för två miljoner kronor per år. SWEA representeras på många platser i världen och spelar en viktig roll i svenska Utrikesdepartementets krisberedskapsplan.

7 Svenska kyrkan flyttar efter 40 år till gatuplanet Våra nuvarande lokaler på Joan Miró 113, välkända för de flesta av er, har under åren uppdaterats och byggts om. Senast med en helt nyinredd kyrkolokal ritad av arkitekten och hedersmedlemmen Ulf Axén. Men allteftersom verksamheten i lokalerna ökat med stora barngrupper, bröllop, gudstjänster och social samvaro har också utmaningarna blivit tydligare. Tillgängligheten ligger inte i linje med dagens krav och Svenska kyrkans policy om bland annat säkerhet för anställda och besökare. Idag ligger vi två trappor under gatuplanet och har bara en utrymningsväg nedåt. Att dessutom planlösningen idag ger en del att önska för mixen av administration och besöksutrymmen bidrar till vår önskan att flytta. Tänk om en lokal med direktaccess från gatuplanet och en stor terrass för allt från barnverksamhet, bröllop och grillaftnar skulle gå att hitta. Och som ett svar på bön aviserar arkitektkontoret i samma hus i gatuplanet att man flyttar. Var vi intresserade att ta över frågade såväl arkitekterna som husets communidad. Och så startade en process med lobbying, övervägande av konsekvenser såväl ekonomiskt som logistiskt och så mer lobbying. För vi äger inte vår nuvarande lokal och vi har inte på kontot som en flytt med inköp, skatter och ombyggnad beräknas kosta. Men samfundet i Uppsala kanske har Gudskelov har samfundet en generalsekreterare som har satt som mål att all utlandsverksamhet ska vara helt laglig, säker och fylla även svenska krav på tillgänglighet och nytta som kyrka. Generalsekreterare Helen Ottosson Lovén uppvaktades, rätt intensivt ska jag medge, men hon höll med och uppdrog åt utlandskyrkans fastighetsavdelnings chef Marlene Hök att gå igenom förutsättningarna som bad oss ta kontakt med vår advokat och finna en arkitekt som kunde upprätta förslag. Det blev Jessica Fdez-Canaveral Malmborg som också är Sweamedlem. Hon kom, såg, lyssnade och presenterade flera olika planlösningar. Och hör och häpna. Pärleporten öppnades och nu är det klart. Vi är i fart med att få diverse tillstånd från staden klara. Kvarnarna där mal ju inte särskilt fort, men vi planerar för att begära bygglov för en helt ny inredning i lokalerna till sommaren och kanske byggstart till senhösten. Håll tummarna för en invigning till sommaren Håll dem gärna hårt

8 Här ett av Jessicas och kyrkorådets förslag till inredning. I nya kyrkorummet får vi en andra nödutgång direkt mot gatan. Och så får vi en terrass på 141 kvm. En tillgång på en ö med fler än 300 soldagar. Här ser vi nya terrass två trappor ovan dagens kyrka. Mellan gamla och nya lokalen ligger ett garage. Bilden är tagen från småbåtshamnen utanför kyrkan. Varmt tack till alla inblandade på lokal nivå under ledning av kyrkoherde Mikael Jonsson och ordförande Anne-Lie Åkerlund. Och framförallt vår ekonom Carina Hillgren. Utan hennes långa och många samtal med ägare, jurister, fastighetsingenjörer, arkitekt och framförallt fastighetsavdelningen i Uppsala hade vi nog strandat nu. Själv har jag mest agerat slaven på triumfvagnen som viskat i generalsekreterarens öra. Och grattis till hela församlingen. Nu börjar nästa epok i vår verksamhet på den lilla ön i söder. Janne Winblad von Walter Senior adviser församlingen i Palma de Mallorca.

9 Agneta Rahmqvist har nu svarat på våra tio frågor Hur länge och var har du bott utomlands? Jag har bott sex år i Geneve. Samt deltid på Mallorca i sjutton år. Vad gjorde du innan i Sverige? I Sverige jobbade jag som lärare och rektor i grundskolan. Vilken är den största förändringen? Den största förändringen är naturligtvis språket som jag anser är viktigt att kunna. Vilka är fördelarna med att bo utomlands? Fördelarna här på Mallorca är klimatet och så var det också i Geneve. Har du upplevt några nackdelar och i så fall vilka? Nackdelarna var just att inte kunna språket. Hur ser din vardag ut? Som numera pensionär lever jag ett behagligt självständigt liv med hundpromenader, språklektioner, vandringar, träning och att träffa vänner. Vad gör du helst på din fritid? Jag gillar att segla och vara ute på havet. Se film och läsa, samt njuta av livet. Vad är du bäst på? Bäst på att vara glad och positiv samt nyfiken på utmaningar. Och sämst? Sämst på att passa tider;tidsoptimist med andra ord. När blevdu SWEA? Blev SWEA första gången i Geneve på 80-talet, fortsatte i Stockholm och gick med här på Mallorca år 2000.

10 15% rabatt till Sweor! Sweorna 30% på progressiva glasögon och 10% på linser hjos Optica La Ronda. Vi får också rabatt från 65 euro till 50 euro hos Patric naprapat. 10% på de flesta varor på Perfumeria Gisela med sex affärer i Arenal och fyra i Alcudia. Vi ska bara säga till i kassan att vi är Sweor. Hänt se n sist Tisdagen den 30 januari träffades 13 st sweor för en liten brunch på Zivas. Vi fick välja på olika smothie bowls, granola, sallad eller smörgås med kaffe. Efteråt blev vi bjudna på flera smakprover av deras goda tårtor och bakelser. Oliva Aguas berättade vad rawfood är och innehåller. En trevlig och nyttig brunch i glada sweors sällskap. Els Britt Mir

11 Årsmötet lockade ett trettiotal medlemmar. Många nya skulle väljas in i styrelsen inklusive en ny ordförande. Elisabeth Köster tog över ordförandeklubban och uppdraget att tillsammans med övriga styrelsen utveckla SWEA vidare. Efter sedvanliga årsmötesförhandlingar avtackades avgående styrelsemedlemmar och övriga medarbetare med en vit ros av avgående ordförande. Vi fick veta att två regionmöten från VEMA och OEMA kommer att vara på Mallorca mellan den oktober. Det brukar dra mellan kvinnor från hela världen. Traditionsenligt bjöds det på goda pajer och vin/vatten som avslutning på en mycket trevlig kväll. Vi önskar den nya styrelsen lycka till! Birgitta Danielsson Kyrkan har café och sopplunch torsdagar klockan till Onsdagen den 14 mars klockan damlunch. Anmälan senast den 12 mars. Pris 15 euro för medlemmar och 20 euro för övriga. Onsdagen den 21 mars klockan stämma och middag Anmälan senast den 19 mars. Pris 10 euro för medlemmar och 15 euro för övriga. Anmälan i pärm i kyrkan eller på kyrkans hemsida. Gå in på svenskakyrkan.se/mallorca och klicka fram till damlunch/stämmomiddag där du kan anmäla dig.

Ordförandens rader. Nyhetsbrev November Hänt sen sist. Medlemsinfo. Spaning. Program November. Nätverkslunch 5 november vi ses på Il Paradiso

Ordförandens rader. Nyhetsbrev November Hänt sen sist. Medlemsinfo. Spaning. Program November. Nätverkslunch 5 november vi ses på Il Paradiso Nyhetsbrev November 2018 Ordförandens rader I FÖRRA VECKAN VAR DET LA GRANDE FINALE det stora mötet för två av Europas SWEA-regioner VEMA (Västra Europa, Mellanöstern och Afrika) och OEMA (Östra Europa,

Läs mer

Mallorcas medlemsblad oktober 2018

Mallorcas medlemsblad oktober 2018 Mallorcas medlemsblad oktober 2018 Rosor i oktober Program oktober 2018 Onsdagen den 3 oktober träffas vi för nätverkslunch klockan 13.30 Vi besöker den nyöppnade restaurangen Tony Roma s vid Porto Pi.

Läs mer

Mallorcas medlemsblad september 2018

Mallorcas medlemsblad september 2018 Mallorcas medlemsblad september 2018 Lördag 15 september klockan 19.30 äger SWEAs årliga kräftskiva rum på svenska skolans gård Vi återkommer även i år till Svenska skolans terrass för vår årliga traditionsenliga

Läs mer

Mallorcas medlemsblad maj

Mallorcas medlemsblad maj Mallorcas medlemsblad maj Program maj 2017 Tisdagen den 9 maj klockan 13.30 nätverkslunch Den 9 maj klockan 13.30 äter vi nätverkslunch på restaurant Picco. Passeig Mallorca har det senaste året klättrat

Läs mer

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt.

Hänt sen sist. Den 5:e mars var vi 12 Sweor som åt en god menu del dia på Casa Paco i Portals Nous. Det var gott och trevligt. Hänt sen sist 17 kvinnor träffades den 28 februari i Svenska Kyrkan för att prova på MediYoga med Annika Undeborn. Annika började med att lära oss att andas rätt för att må bra. Sittande på stolar och

Läs mer

Mallorcas medlemsblad april 2018 STORT TACK TILL Britt- Marie som i två omgångar om fyra år har varit ordförande för SWEA Mallorca.

Mallorcas medlemsblad april 2018 STORT TACK TILL Britt- Marie som i två omgångar om fyra år har varit ordförande för SWEA Mallorca. Mallorcas medlemsblad april 2018 STORT TACK TILL Britt- Marie som i två omgångar om fyra år har varit ordförande för SWEA Mallorca. Dessa vackra rosor står hemma och påminner om hur Britt-Maries generöst

Läs mer

Mallorcas medlemsblad november 2016

Mallorcas medlemsblad november 2016 Mallorcas medlemsblad november 2016 Lissabon i oktober Foto Jan Winblad von Walter Kersti Winblad von Walter berättar om SWEA VEMAs regionmöte i Lissabon senare i bladet Program november 2016 Nätverksmiddag

Läs mer

Mallorcas medlemsblad sommar 2018

Mallorcas medlemsblad sommar 2018 Mallorcas medlemsblad sommar 2018 Kossa blir fönad. Foto Kersti Winblad von Walter Program juni 2018 Onsdagen den 6 juni klockan 13.30 nätverkslunch på Nationaldagen Nationaldagsfirandet den 6 juni sker

Läs mer

Mallorcas medlemsblad febuari

Mallorcas medlemsblad febuari Mallorcas medlemsblad febuari När mandelträden blommar då då är det jul. Citat och foto Jan Winblad von Walter Mandelblommorna hittade vi på de tre kungarnas dag. Program februari 2018 Torsdagen den 8

Läs mer

SWEA Mallorcas medlemsblad mars 2017

SWEA Mallorcas medlemsblad mars 2017 SWEA Mallorcas medlemsblad mars 2017 Program mars 2017 Onsdagen den 1 mars klockan 12.00 Balearernas dag Den 1 mars firas Balearernas dag med marknadsstånd fulla med hantverk, souvenirer, mat från olika

Läs mer

Mallorcas medlemsblad juni 2017

Mallorcas medlemsblad juni 2017 Mallorcas medlemsblad juni 2017 Program juni 2017 Tisdagen den 6 juni klockan 13.30 nätverkslunch på Nationaldagen Nationaldagsfirandet den 6 juni sker i år på The Boat House som ligger på Paseo Maritimo

Läs mer

Mallorca. Ordförandens rader. Nyhetsbrev Februari Händer i februari. Hänt sen sist Händer december. SWEA presenterar.

Mallorca. Ordförandens rader. Nyhetsbrev Februari Händer i februari. Hänt sen sist Händer december. SWEA presenterar. Mallorca Nyhetsbrev Februari 2019 Ordförandens rader GOD FORTSÄTTNING ALLA SWEOR! Festerna avlöser varandra och i skrivande stund hör jag musik från Placa Mercat med diskjockey, Placa del Rei Joan Carles

Läs mer

Mallorcas medlemsblad februari 2017

Mallorcas medlemsblad februari 2017 Mallorcas medlemsblad februari 2017 Nu har de kommit; de första mandelblommorna Program februari 2017 Torsdagen den 9 februari gourmetlunch Vi träffas den 9 februari för att äta en bättre nätverkslunch

Läs mer

Swea - Houston ÅRET Bästa Eventet Lucian var det mest besökta! ÅRSBOK. Årets alla händelser

Swea - Houston ÅRET Bästa Eventet Lucian var det mest besökta! ÅRSBOK. Årets alla händelser ÅRSBOK Swea - Houston Första årsboken Årets alla händelser Läs om alla fester, möten och firanden Swea Houston har haft under året! Bästa Eventet Lucian var det mest besökta! 23 JANUARI Årsmöte Plats:

Läs mer

PROGRAM VÅREN 2014 JANUARI FEBRUARI

PROGRAM VÅREN 2014 JANUARI FEBRUARI PROGRAM VÅREN 2014 Varmt välkomna till vårens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program, läs

Läs mer

www.swea.org/chicago chicago@swea.org

www.swea.org/chicago chicago@swea.org www.swea.org/chicago chicago@swea.org SWEA i ett Nötskal... SWEA är ett GLOBALT NÄTVERK med ca. 8000 svenska kvinnor i ett 70-tal avdelningar och 30-tal länder. SWEA är den största Sverigefrämjande organisationen

Läs mer

Mallorcas medlemsblad november 2017

Mallorcas medlemsblad november 2017 Mallorcas medlemsblad november 2017 Fredagen den 13 oktober firade SWEA Mallorca 25 årsjubileum på Restaurante & finca Es Moll d es Comte, Establiments Mingel på innergården med lite goda tilltugg och

Läs mer

Mallorcas medlemsblad september 2017

Mallorcas medlemsblad september 2017 Mallorcas medlemsblad september 2017 Foto Jan Winblad von Walter Program Fredagen den 8 september klockan 19.30 äger SWEAs årliga kräftskiva rum på svenska skolans gård Stora, härliga kräftor ligger just

Läs mer

Mallorca. Ordförandens rader. Nyhetsbrev Januari Händer i januari. Hänt sen sist. Händer december. Hänt sen sist.

Mallorca. Ordförandens rader. Nyhetsbrev Januari Händer i januari. Hänt sen sist. Händer december. Hänt sen sist. Mallorca Nyhetsbrev Januari 2019 Ordförandens rader Nytt år stundar med förväntningar och drömmar! 2018 har varit ett otroligt roligt år men med mycket arbete för få personer. Konstateras kan emellertid

Läs mer

Mallorca. Maj Vi önskar er alla en glad valborg & maj månad! Programmet. Se mera information på nästa sida

Mallorca. Maj Vi önskar er alla en glad valborg & maj månad! Programmet. Se mera information på nästa sida Mallorca Maj 2014 Programmet Datum SWEA Programmet 30 april Valborg 15 maj Besök på Raitxa i Bunyola 24 maj Skogsvandring i Bellver 28 maj After work på Bar Nicolas Datum 14 maj 7 maj Övrigt Filmkväll

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2017 SEPTEMBER. Fredag 15/9 kl Nätverkslunch

PROGRAM HÖSTEN 2017 SEPTEMBER. Fredag 15/9 kl Nätverkslunch PROGRAM HÖSTEN 2017 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

Mallorcas medlemsblad maj 2018

Mallorcas medlemsblad maj 2018 Mallorcas medlemsblad maj 2018 Utsikt från nya kyrkans altan. Foto Jan Winblad von Walter Program maj 2018 Måndagen den 7 maj nätverkslunch Vi träffas måndagen den 7 maj för en nätverkslunch på Palma Sport

Läs mer

Mallorcas medlemsblad oktober 2016

Mallorcas medlemsblad oktober 2016 Mallorcas medlemsblad oktober 2016 Program oktober 2016 Onsdagen den 5 oktober klockan 13.00 nätverkslunch på kloster Vi besöker byn Randa som ligger mellan Algaida och Lluchmajor. I byn bodde på 60-talet

Läs mer

Mallorcas medlemsblad maj 2016

Mallorcas medlemsblad maj 2016 Mallorcas medlemsblad maj 2016 Vi börjar med en repris från förra bladet, fast här med bussanvisning. Lördagen den 30 april klockan 19.00 firar vi Valborgsmässoafton tillsammans med Svenska kyrkan med

Läs mer

Fritidsnytt Augusti-September 2017

Fritidsnytt Augusti-September 2017 Augusti-September 2017 2015-03-24 Länsdans Datum: Plats: Tid: Avresa: Kostnad: : Fredag 25 augusti ABB, Magneten Västerås 19.30-23.00 18.45 från Q8 100 kr inträde och 100 kr buss Senast tisdag 22 augusti

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

SVENSKA Inplaceringstest A

SVENSKA Inplaceringstest A SVENSKA Inplaceringstest A Välj ett ord som passar i meningen. Använd bara ordet en gång. Exempel: Smöret står i kylskåpet. Det ringer på dörren. Han fick ett brev från mamma. De pratar om vädret. om /

Läs mer

Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juni 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Glad sommar önskar kristallen! Juni Vecka 23 Måndag 3 Sittgymnastik kl. 10.00 11.00 Bingo kl. 14.00-15.30

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

Bästa SPF:are Vecka

Bästa SPF:are Vecka Bästa SPF:are Vecka 12 2018 Kallt men vackert! Så har det varit i helgen. Efter högmässa i Slottskyrkan mötte jag (Kia) högvakten för vaktombyte och de såg riktigt, riktigt frusna ut. Onsdagsvandringen

Läs mer

Hur mycket frukt och grönsaker äter du varje dag?

Hur mycket frukt och grönsaker äter du varje dag? Hur mycket frukt och grönsaker äter du varje dag? Det här är 500 gram frukt och grönsaker till frukt och grönsaker hör: frukt, bär, torkad frukt och juice grönsaker och rotfrukter, men inte potatis torkade

Läs mer

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll!

Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Ännu en fantastisk afton med Kungens Kundkväll! Tisdagen den 17 april 2012 höll ICA Kvantum i Kungens Kurva sin årliga kundkväll. Över 500 gäster samlades för att avnjuta god mat och dryck samt för att

Läs mer

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016

PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR VÅREN SOMMAREN 2016 Välkommen med! Onsdagar 13 januari 27 april kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100 :- per termin för

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

Människans hälsa. Människans hälsa. 1 Diskutera i gruppen och skriv ner några tankar.

Människans hälsa. Människans hälsa. 1 Diskutera i gruppen och skriv ner några tankar. Människans hälsa beror på mycket. Vi gör många val som påverkar hur vi mår. Hur lever vi Hur äter vi Vad äter vi Hur mycket sover vi Hur mycket tränar vi Många saker att tänka på för att kunna må bra.

Läs mer

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN:

Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: Muntliga övningar till: Introducera Ord ISBN: 978-91-47-11782-6 Här finns extra uppgifter till vare kapitel i boken. Alla dessa övningar är muntliga. Gör uppgifterna i par. I uppgifterna övar ni samma

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER PROGRAM HÖSTEN 2014 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

Sverigemiddagen 2016

Sverigemiddagen 2016 Sverigemiddagen 2016 Varmt välkomna till årets Sverigemiddag den 4 6 augusti i Göteborg Välkommen till Göteborg och årets Sverigemiddag med tillhörande aktiviteter. I år är det 30 år sedan SWEA Göteborg

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice

Varje dag. 09.00-16.00 Skidskola för alla inriktningar. Bokas i Sportservice PÅSKPROGRAM 2015 Varje dag 07.00-20.00 Badavdelningen är öppen. Simma till lugn musik, från 16 år. Alla dagar kl. 07:00-09:00 & 18:30-20:00. 07.00-10.00 Frukostbuffén står uppdukad i kopparsalen 08.45-16.30

Läs mer

Bra mat för seniorer

Bra mat för seniorer Bra mat för seniorer Tips på hur du bör äta för att må bra på äldre dar. Vacker, god och energirik mat är bra mat! Ät den mat du tycker om! Variera livsmedelsvalet! Behov av mat för äldre Med ökad ålder

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2

Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT. Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Byablad Nr 1 2010 SKOTERUTFLYKT Lördagen den 20 mars är det dags igen! Samling vid kunskapshuset kl 10.00. se sid 2 Skoterutflykt Ekonomiska föreningens skoterutflykt blir i år lördagen den 20 mars. Färden

Läs mer

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna MÖTESPLATSER FÖR HÖSTEN 2017 Kom och umgås, ta en kopp kaffe och nåt gott Mötesplatserna arrangeras i samverkan med lokala

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar och kan!

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar och kan! Personal Fritiden: Alice Lönnemalm Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer så ringer Jag upp dej när jag jobbar

Läs mer

Foto: Per-Arne Andersson

Foto: Per-Arne Andersson Foto: Per-Arne Andersson Föreningsbladet Program våren 2018 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad

Läs mer

Kom med på bio och se en fartfylld och rolig film!

Kom med på bio och se en fartfylld och rolig film! Medlemsblad 01/16 Kom med på bio och se en fartfylld och rolig film! Innehåll Ledare..... s. 3 Biodag: Alvin och gänget, Gasen i botten s. 4 Motionskampanj 8.4-7.5...s. 5-7 Kallelse till årsmöte....s.8-9

Läs mer

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro

Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Månadsprogram Juli 2019 Mötesplatsen Kristallen på Flintebro Öppet för alla seniorer i Skurups Kommun Kristallen där skratten, värmen, och gemenskapen blomstrar! Juli Vecka 27 Måndag 1 Sittgymnastik kl.

Läs mer

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma)

Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Schema för mottagningen! (OBS ändringar kan förekomma) Grill, lek och häng i Slottsskogen - 27/8 torsdag Vi möts vid Götaplatsen (högst upp på Avenyn vid Poseidon- fontänen) kl. 14.00. Ring till Johanna

Läs mer

Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga

Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga Program November 2017 Mötesplatsen Solhaga Välkommen till Mötesplatsen Solhaga Solhagsvägen 15 Telefon: 0510-77 09 42 Öppettider: Måndag-Torsdag 10:00-16:00 Fredag 11:00-16:00 Söndag 14:30-16:30 Måndagar:

Läs mer

succé i Kungens Tisdagen stand up Pga det med i Alby. I och med detta så Diamantjaktkunder verantörer. en gång tack Skatt

succé i Kungens Tisdagen stand up Pga det med i Alby. I och med detta så Diamantjaktkunder verantörer. en gång tack Skatt Ytterligare en succé med Kungens Kundkväll! Tisdagen den 15 Mars 2011 höll ICA Kvantum i Kungens Kurva sin andra kundkväll. Denna gång varvades god mat och dryck med skratt när Babben Larsson gästadee

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15

Våren I SAMVERKAN MED. HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 HIK Kick Off:s övriga aktiviteter: Boccia Kungsgårdshallen Lördagar 13.00 15.00 Kontaktperson: Gerry Gullberg 0431 135 15 I SAMVERKAN MED Bowling Måndagar 15.30 16.30 Nybörjare & Motion 16.30 17.30 Fortsättning

Läs mer

Stödverksamhetens. Sommaraktiviteter

Stödverksamhetens. Sommaraktiviteter Stödverksamhetens Sommaraktiviteter 2012 Vem kan anmäla sig till aktiviteterna? Du som har en funktionsnedsättning är välkommen att anmäla dig. Så här anmäler du dig om du bor på gruppbostad: Tala om för

Läs mer

Förord. Det ni nu har i er hand är inbjudan till SveGuide årsmöte den mars 2018.

Förord. Det ni nu har i er hand är inbjudan till SveGuide årsmöte den mars 2018. Halland november 2017 Förord Det ni nu har i er hand är inbjudan till SveGuide årsmöte den 23-25 mars 2018. Jag som har lagt upp programmet för dessa dagar heter Marie Gustafsson. 1995 så började jag en

Läs mer

Namnuppgifter. Barndomen

Namnuppgifter. Barndomen Tilltalsnamn (eventuell smeknamn) Namnuppgifter Tidigare efternamn Barndomen Min födelseplats och boendeplatser under uppväxten Här kan det stå om platser jag bott på och vad det har betytt för mig och

Läs mer

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön

Kompis med kroppen. 5. Bra för mig bra för miljön Kompis med kroppen 5. Bra för mig bra för miljön 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, föräldern, syskon, tränare eller någon annan du känner om varför de tycker att man ska äta

Läs mer

Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten

Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten Mötesplatsen 60+ Program Aktiviteter Hösten 2018 Konstnär Eva Petterson Mer information om aktiviteterna och nytillkomna händelser under hösten Se Ale Kuriren på Kommunens informationssida och på kommunens

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

Lägerskola i Piispala, Yttermark skola

Lägerskola i Piispala, Yttermark skola Lägerskola i Piispala, Yttermark skola Piispalaresan var rolig förutom bussen. I bussen blev det långtråkigt eftersom mina kompisar spelade en lång kortlek men de hann avsluta leken innan vi var framme

Läs mer

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön

Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Lektion nr 5 Bra för mig bra för miljön Copyright ICA AB 2011. 5 om dan gör kroppen glad Intervjua kompisen, skolsköterskan, personalen i matsalen, vaktmästaren, en annan lärare, syskon, föräldrar, idrottstränare

Läs mer

Närståendebrev mars 2017

Närståendebrev mars 2017 Sid 1 (9) Hej alla närstående! Nu närmar sig våren och ljusare tider. Det märks att våra boende är mer angelägna om att få gå ut på kortare eller längre promenader. Vi har startat en promenadgrupp som

Läs mer

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00

Hur gör du? Balans Mat Rörelse. Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Balans Mat Rörelse Örebro kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Förebyggande området orebro.se 019-21 10 00 Hur gör du? Det är bara du själv som kan göra förändringar i ditt liv. Förändringar

Läs mer

Mallorcas medlemsblad april 2017

Mallorcas medlemsblad april 2017 Mallorcas medlemsblad april 2017 Bild från SWEA Mallorcas påsklunch 2006 Program april 2017 Lördagen den 8 april klockan 13.30 påsklunch Sweas påsklunch blir traditionsenligt på Hotel Ponent Mar. På terrassen

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2013 SEPTEMBER

PROGRAM HÖSTEN 2013 SEPTEMBER PROGRAM HÖSTEN 2013 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

Bästa SPF:are Vecka

Bästa SPF:are Vecka Bästa SPF:are Vecka 16 2018 Vilka fantastiska dagar! Nu kanske vi kan hänga in vinterkappor och vinterrockar? Och snart kommer rapporter om höga flöden och översvämningar, aldrig kan man vara riktigt glad.

Läs mer

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se

Juicer & Smoothies. 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & Smoothies 031-780 27 00 www.hebe.se Juicer & smoothies Hälsosamma juicer, både med frukt & grönsaker är populärt! De passar som snabb påfyllning när du är på språng, som ett nyttigt mellanmål

Läs mer

GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET

GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET GULD 2 - BRÖLLOPSPAKET Guld 2 - Ett Startklart Bröllopsalternativ På Direkten Mallorca har fantastiska stränder, och detta är en av de allra trevligaste! Anländ bara med ringarna, bröllopsstassen och gästerna

Läs mer

Kalender november 2015

Kalender november 2015 Mallorca Kalender november 2015 Kalender Datum SWEA Programmet Datum Övrigt 1 november Jazz på Auditorium 4 november Seminarium i kyrkan 12 november Besök hos konstnär 9 november Kyrkans damlunch 18 november

Läs mer

swedish taste konferenser

swedish taste konferenser swedish taste konferenser swedish taste konferenser Välkommen att konferera mitt i Göteborg; vi erbjuder ljusa och trevliga lokaler i det gamla Hasselbladhuset med utsikt över hamnen. Vi har konferenspaket

Läs mer

Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com

Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare. Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com På Rätt VägV Lisa Kaptein Kvist Lic. Personlig Tränare Tel. 0708-552882 E-mail: kaptein-kvist@telia.com Kolhydrater Kolhydratrik föda f kommer från n växtriketv Vår r hjärna vill ha minst 100 g per dag

Läs mer

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se

finns Som respektive snabbt som Ingmar Olsson .se Sommarens resor 2016 Semester! Koppla av och njut av er ledighet. Vi hoppas att det finns något som skall passa just Dig i årets reseprogram. Som vanligt samordnar Fritid LSS resan i era respektive kommuner.

Läs mer

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se

BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA. Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se. Web:bokanerja.se BOK ANERJA.SE RIDNING I NERJA Calle Granada 62 Nerja Tel: +34 952 52 0467 E-Mail: magnus@bokanerja.se Web:bokanerja.se 2 VÄLKOMMEN TILL NERJA Nerja med sina 3000 soltimmar om året. En stad värd att upptäcka,

Läs mer

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet!

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna Mötesplatser för hösten 2019 Kom och umgås, ta en kopp kaffe och något gott Mötesplatserna arrangeras i samverkan med

Läs mer

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten

Sommarsemester. Arrangeras av Fritidsverksamheten Stöd- och serviceenheten Sommarsemester 2011 Arrangeras av Stöd- och serviceenheten Vi möts Sommarkurs på Önnestads folkhögskola 4 8 juli 2011 Spela teater. Spela trumma. Spela boll. Spela roll Du ska ta plats! Sjunga, dansa och

Läs mer

Programblad april-maj 2019

Programblad april-maj 2019 Programblad april-maj 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 April Måndag 1/4 Besök från Blomstermåla Träffpunkten från Blomstermåla kommer och besöker oss. Tisdag 2/4 Baka med

Läs mer

BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE GENOM ATT ÄTA RÄTT!

BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE GENOM ATT ÄTA RÄTT! BLI EN BÄTTRE FOTBOLLSSPELARE GENOM ATT ÄTA RÄTT! För att orka prestera måsta du tanka kroppen med rätt mat! Som fotbollsspelare och idrottare behöver vi få i oss mat från alla energikällor men framför

Läs mer

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK

Riksfotoutställningen. RIFO 2014 9 11 maj. på Fotografiska i Stockholm. Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Riksfotoutställningen RIFO 2014 9 11 maj på Fotografiska i Stockholm Arrangör: Enskede FK, Midsommargårdens FK och Stockholms FK Fotografiska En av världens främsta samlingsplatser för fotografi År 2010

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl.

Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016. Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. Vattenfalls Veteraner i Stockholm PROGRAM FÖR HÖSTEN - VINTERN 2015/2016 Välkommen med! Onsdagar 9 september 16 december kl. 11-12 Gymnastik Plats: Hässelby Strands kyrkas motionslokal Avgift: 100:- per

Läs mer

konfirmand Nu är det din tur

konfirmand Nu är det din tur konfirmand 2009 Nu är det din tur 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande.

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Månadsprogram BRUKSGÅRDEN. Juni 2018

Månadsprogram BRUKSGÅRDEN. Juni 2018 Månadsprogram BRUKSGÅRDEN Juni 2018 Aktiviteterna på Bruksgården är öppen för alla seniorer i Skurups kommun. På de flesta aktiviteterna behövs ingen föranmälan, om så är fallet meddelas detta i programmet

Läs mer

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014

Wellness weekend/tjejresa. Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Wellness weekend/tjejresa Sitges, Barcelona Maj, juni, hösten 2013 tom april 2014 Varmt välkomna till Katalonien! Välkomna till den pittoreska och populära badorten Sitges, ca 45 min från Barcelona. Sitges

Läs mer

En upptäcktsresa. Tid för konfirmation

En upptäcktsresa. Tid för konfirmation En upptäcktsresa Tid för konfirmation 2019-2020 Till dig som funderar på att bli konfi rmand och till din vårdnadshavare. Konfi rmation läsåret 2019-2020 och sommaren 2020. En upptäcktsresa! Konfirmandtiden

Läs mer

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec

Sprallsång höst 2014. Välkommen till Stallet och Sprallsången. Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Sprallsång höst 2014 Välkommen till Stallet och Sprallsången Kom klockan 11.00 12.00 eller klockan 13.00 14.00. 18 okt 8 nov 22 nov 6 dec Stallet Folk- och världsmusik, ingång från Blasieholms torg 10,

Läs mer

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg

Kultur & Aktiviteter. för seniorer i Västra Göteborg Kultur & Aktiviteter för seniorer i Västra Göteborg Juli - Augusti 2014 Åkerhus Åkerhus Träffpunkt, Juteskärsgatan 2 Flexlinjens mötesplats 2435 Telefon 031-366 44 15 Öppettider: Måndag till fredag kl.

Läs mer

Sommaraktiviteter 2013

Sommaraktiviteter 2013 Sommaraktiviteter 2013 Nu är det snart sommar igen och med sommaren kommer det som vanligt roliga aktiviteter. Det som gäller även detta år är att anmälan är bindande, vilket betyder att om du tackar ja

Läs mer

Nu har planeringen för vårt nya Swea- år börjat, och vi är jätte entusiastiska!

Nu har planeringen för vårt nya Swea- år börjat, och vi är jätte entusiastiska! Toronto Kalendern Kära Sweor, Mars 2011 Nu har planeringen för vårt nya Swea- år börjat, och vi är jätte entusiastiska! Vi har många skojiga och intressanta evenemang på gång. Jag hoppas att det finns

Läs mer

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER

TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER TRÄNING FÖR ALLA - MALLORCA 22-29 OKTOBER TRÄNINGSÄVENTYR OCH UTFLYKTER Vanlig träning i all ära men om du vill utmana dig själv lite så erbjuder vi ett utflykts- och äventyrsprogram som är lite utöver

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Din Fritid Sommaren 2016

Din Fritid Sommaren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Sommaren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten......

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter sommaren 2018 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer, när du anmäler dig till

Läs mer