Kursplan Marknadsföring och försäljning, 65 YH-poäng

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kursplan Marknadsföring och försäljning, 65 YH-poäng"

Transkript

1 Kursplan Marknadsföring och försäljning, 65 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 18 augusti 2010 och gäller från och med hösten Syfte Innehåll Mål Kursens syfte är att skapa möjligheter för den studerande att utveckla kunskaper, färdigheter och egenskaper för att kunna förstå och hantera företagets verksamhet utifrån ett varumärkes- och affärsperspektiv samt kunna arbeta praktiskt med marknads- och försäljningsaktiviteter. Kursen är uppdelad på flera delkurser och behandlar marknadsföring i mötesindustrin, marknadsplan, upplevelsebaserad kommunikation, entreprenörskap med produktutveckling, personlig försäljning, affärskommunikation och affärsengelska. Efter kursen ska den studerande kunna - grunderna i marknadsföring med särskild förståelse för tillämpning i mötesindustrin och kopplingen till ledarskapet, - upprätta en marknadsplan och praktiskt tillämpa teorier, modeller och principer i marknadsföring, - grunderna i upplevelsebaserad kommunikation med särskild förståelse för möten som kommunikationsform, - grunderna i praktiskt entreprenörskap och utveckla, paketera och presentera sälj- och bokningsklara produkter riktade till både företag och privatpersoner, samt - grunderna i personlig försäljning och affärskommunikation och arbeta praktiskt med olika marknads- och försäljningsaktiviteter. Undervisning Undervisning ges i samband med föreläsningar, gästföreläsningar, handledning, seminarier och praktiska övningar. Kursens genomförande bygger i övrigt på studerandedrivna aktiviteter där de studerande arbetar både individuellt och i grupp. Observera att det krävs närvaro i samband med

2 Undervisning forts Examination Betyg Betygskriterier undervisning för att den studerande ska kunna uppnå kursens mål. All undervisning som innehåller moment av examination är obligatorisk. Examination sker löpande under kursen genom skriftliga prov, praktiska prov, inlämningsuppgifter, projektarbeten. Betyg på kursen ges med något av betygen Icke godkänd (IG), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). För betyget Godkänd (G) krävs, att den studerande kan - redogöra för och med egna ord och exempel förklara centrala teorier, modeller och principer i marknadsföring, - visa på grundläggande förståelse för kopplingen mellan marknadsföringen och ledarskapet i ett företag, - visa på grundläggande färdigheter vid tillämpning av teorier, modeller och principer i marknadsföring, - visa på grundläggande färdigheter i praktiskt entreprenörskap, personlig försäljning och affärskommunikation, - ta ansvar för sin egen och medverka till andra studerandes inlärning och utveckling. För betyget Väl Godkänd (VG) krävs, utöver vad som krävs för betyget G, att den studerande kan - analysera och göra kopplingar mellan olika teorier, modeller och principer i marknadsföring, - visa på utvecklad förståelse för kopplingen mellan marknadsföringen och ledarskapet i ett företag, - visa på utvecklade färdigheter i praktiskt entreprenörskap, personlig försäljning och affärskommunikation, samt - bidra aktivt på ett tydligt sätt till andra studerandes inlärning och utveckling. Observera att tre av kriterierna här ovan måste vara uppfyllda för betyget Väl Godkänd (VG).

3 Kursplan Ekonomi, 40 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 18 augusti 2010 och gäller från och med hösten Syfte Innehåll Mål Kursens syfte är att skapa möjligheter för den studerande att utveckla kunskaper, färdigheter och egenskaper för att kunna förstå det ekonomiska språket i mötesindustrin och konsekvenserna av företagets verksamhet utifrån ett lönsamhetsperspektiv. Kursen är uppdelad på två delkurser och behandlar extern redovisning med bokföring och bokslut och ekonomistyrning med intern redovisning, budgetering och kalkylering. Efter kursen ska den studerande kunna - grunderna i extern redovisning och arbeta praktiskt med enklare bokföring, - grunderna i intern redovisning, budgetering och kalkylering med särskild förståelse för tillämpning i mötesindustrin, lönsamhetsbegreppet och kopplingen till ledarskapet, samt - kunna arbeta praktiskt med budgetering och kalkylering i mötesindustrin och utföra lönsamhetsbedömningar av olika beslut. Undervisning Undervisning ges i samband med föreläsningar, gästföreläsningar, handledning, seminarier och praktiska övningar. Kursens genomförande bygger i övrigt på studerandedrivna aktiviteter där de studerande arbetar både individuellt och i grupp. Observera att det krävs närvaro i samband med undervisning för att den studerande ska kunna uppnå kursens mål. All undervisning som innehåller moment av examination är obligatorisk.

4 Examination Betyg Betygskriterier Examination sker löpande under kursen genom skriftliga prov, inlämningsuppgifter och projektarbeten. Betyg på kursen ges med något av betygen Icke godkänd (IG), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). För betyget Godkänd (G) krävs, att den studerande kan - redogöra för grunderna i extern redovisning och visa på grundläggande färdigheter i bokföring, - redogöra för grunderna i ekonomistyrning och visa på grundläggande färdigheter i budgetering, kalkylering och lönsamhetsbedömning, - visa på grundläggande förståelse för lönsamhetsbegreppet och hur ekonomistyrning tillämpas i mötesindustrin, - visa på grundläggande förståelse för kopplingen mellan ekonomistyrningen och ledarskapet i företaget. - ta ansvar för sin egen och medverka till andra studerandes inlärning och utveckling. För betyget Väl Godkänd (VG) krävs, utöver vad som krävs för betyget G, att den studerande kan - visa på utvecklade färdigheter i budgetering, kalkylering och lönsamhetsbedömning, - visa på utvecklad förståelse för lönsamhetsbegreppet och hur ekonomistyrning tillämpas i mötesindustrin, - visa på utvecklad förståelse för kopplingen mellan ekonomistyrningen och ledarskapet i ett företag, samt - bidra aktivt på ett tydligt sätt till andra studerandes inlärning och utveckling. Observera att tre av kriterierna här ovan måste vara uppfyllda för betyget Väl Godkänd (VG).

5 Kursplan Ledarskap, 65 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 18 augusti 2010 och gäller från och med hösten Syfte Innehåll Mål Kursens syfte är att skapa möjligheter för den studerande att utveckla kunskaper, färdigheter och egenskaper relevanta för att kunna leda sig själv och andra mot individuella och gemensamma mål. Kursen är uppdelad på flera delkurser och behandlar presentationsteknik och retorik, arbetspsykologi, krishantering, arbetsrätt, projektledning samt praktiskt ledarskap med rekryterings- och medarbetarsamtal, information, mötesledning och konflikthantering. Efter kursen ska den studerande kunna - genomföra muntliga presentationer både med och utan tekniska hjälpmedel, - grunderna i arbetspsykologi med avseende både på individer och grupper och deras utveckling, - grunderna i krishantering, - grunderna i arbetsrätt, - genomföra rekryterings- och medarbetarsamtal, informera, leda möten och hantera konflikter, - grunderna i projektledning med särskild förståelse för mötesprojekt, samt - arbeta i och leda projekt relaterade till mötesindustrin.

6 Undervisning Undervisning ges i samband med föreläsningar, gästföreläsningar, handledning, seminarier och praktiska övningar. Kursens genomförande bygger i övrigt på studerandedrivna aktiviteter där de studerande arbetar både individuellt och i grupp. Observera att det krävs närvaro i samband med undervisning för att den studerande ska kunna uppnå kursens mål. All undervisning som innehåller moment av examination är obligatorisk. Examination Betyg Betygskriterier Examination sker löpande under kursen genom skriftliga prov, praktiska prov, inlämningsuppgifter och projektarbeten. Betyg på kursen ges med något av betygen Icke godkänd (IG), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). För betyget Godkänd (G) krävs, att den studerande kan - visa på tillfredsställande kunskaper i arbetspsykologi, krishantering, arbetsrätt respektive projektledning, - visa på grundläggande färdigheter i presentationsteknik, - visa på grundläggande färdigheter i samband med praktiska prov i övrigt, samt - ta ansvar för sin egen och medverka till andra studerandes inlärning och utveckling. För betyget Väl Godkänd (VG) krävs, utöver vad som krävs för betyget G, att den studerande kan - visa på utvecklade kunskaper arbetspsykologi, krishantering, arbetsrätt respektive projektledning, - visa på utvecklade färdigheter i presentationsteknik, - visa på utvecklade färdigheter i samband med praktiska prov, samt - bidra aktivt på ett tydligt sätt till andra studerandes inlärning och utveckling. Observera att tre av kriterierna här ovan måste vara uppfyllda för betyget Väl Godkänd (VG).

7 Kursplan Bransch- och möteskunskap, 55 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 16 juni 2010 och gäller från och med hösten Syfte Innehåll Mål Kursens syfte är att skapa möjligheter för den studerande att utveckla kunskaper om centrala begrepp, olika mötesprodukter, aktörer och samarbeten i mötesindustrin samt kunskaper, färdigheter och egenskaper relevanta för planering, genomförande och uppföljning av olika mötesprodukter. Kursen är uppdelad i flera delkurser och behandlar mötesindustrin och möten generellt samt mötesprodukter som kongresser, konferenser och event mer ingående. Hållbar utveckling, gröna möten och säkerhet behandlas särskilt, liksom branschengelska och aktuella trender. Efter kursen ska den studerande kunna - orientera sig bland centrala begrepp och trender, olika mötesprodukter, aktörer och samarbeten i mötesindustrin, - grunderna i mötesproduktion, - arbeta med planering, genomförande och uppföljning av olika mötesprodukter, samt - arbeta i mötesindustrin utifrån ett helhetsperspektiv med förståelse för olika aktörer och deras respektive perspektiv. Undervisning Undervisning ges i samband med föreläsningar, gästföreläsningar, handledning, seminarier och praktiska övningar. Kursens genomförande bygger i övrigt på studerandedrivna aktiviteter där de studerande arbetar både individuellt och i grupp. Observera att det krävs närvaro i samband med undervisning för att den studerande ska kunna uppnå kursens mål. All undervisning som innehåller moment av examination är obligatorisk.

8 Examination Betyg Betygskriterier Examination sker löpande under kursen genom skriftliga prov, praktiska prov, inlämningsuppgifter och projektarbeten samt genom en sammanfattande hemtentamen. Betyg på kursen ges med något av betygen Icke godkänd (IG), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). För betyget Godkänd (G) krävs att den studerande kan - redogöra för centrala begrepp och trender, olika mötesprodukter, aktörer och samarbeten i mötesindustrin, - redogöra för olika perspektiv på mötesproduktion med avseende på planering, genomförande och uppföljning, - visa på grundläggande färdigheter relevanta för mötesproduktion, - visa på grundläggande förståelse för olika aktörer och deras respektive perspektiv inklusive kundnyttan i relation till olika mötesprodukter, samt - ta ansvar för sin egen och medverka till andra studerandes inlärning och utveckling. För betyget Väl Godkänd (VG) krävs, utöver vad som krävs för betyget G, att den studerande kan - analysera likheter och skillnader mellan olika perspektiv på mötesproduktion, - visa på utvecklade färdigheter relevanta för mötesproduktion, - visa på utvecklad förståelse för olika aktörer och deras respektive perspektiv inklusive kundnyttan i relation till olika mötesprodukter, samt - bidra aktivt på ett tydligt sätt till andra studerandes inlärning och utveckling. Observera att minst två av kriterierna här ovan måste vara uppfyllda för betyget Väl Godkänd (VG).

9 Kursplan Examensarbete, 45 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 18 augusti 2010 och gäller från och med hösten Syfte Innehåll Mål Syftet med kursen är att skapa möjligheter för den studerande att utveckla kunskaper, färdigheter och egenskaper för att självständigt kunna söka, bearbeta och analysera information och presentera resultat och slutsatser samt att skapa kontakter och utveckla fördjupade kunskaper inom ett specifikt kompetensområde. Kursen behandlar presentationsteknik, projektledning, utredningsmetod och verktyg för självcoaching. Innehållet i övrigt skapas av den studerande individuellt och/eller i grupp med andra studerande. Efter kursen ska den studerande kunna - söka, bearbeta och analysera information självständigt, - presentera resultat och slutsatser både skriftligt och muntligt, samt - definiera, planera, genomföra, slutföra och redovisa ett eget projekt som också innebär att han eller hon specialiserar sig, skapar kontakter och utvecklar fördjupade kunskaper inom ett specifikt kompetensområde. Undervisning Undervisning ges i samband med föreläsningar, gästföreläsningar, handledning och seminarier. Kursens genomförande bygger i övrigt och till mycket stor del på studerandedrivna aktiviteter där den studerande arbetar individuellt och/eller i grupp. Observera att det krävs närvaro i samband med undervisning för att den studerande ska kunna uppnå kursens mål. All undervisning som innehåller moment av examination är obligatorisk.

10 Examination Betyg Betygskriterier Examination sker både muntligt och skriftligt genom löpande redovisning av det egna projektet samt genom löpande opposition på andra studerandes arbeten. Betyg på kursen ges med något av betygen Icke godkänd (IG), Godkänd (G) eller Väl Godkänd (VG). För betyget Godkänd (G) krävs, att den studerande kan - visa på tillfredsställande kunskaper inom det valda kompetensområdet, - visa på grundläggande färdigheter i både skriftlig och muntlig presentation, - visa på tillfredsställande trovärdighet och självständighet i presenterade resultat och slutsatser, - ta ansvar för sin egen och medverka till andra studerandes inlärning och utveckling. För betyget Väl Godkänd (VG) krävs, utöver vad som krävs för betyget G, att den studerande kan - visa på utvecklade kunskaper inom respektive kompetensområde, - visa på utvecklade färdigheter i både skriftlig och muntlig presentation, - visa på betydande trovärdighet och självständighet i presenterade resultat och slutsatser, - bidra aktivt på ett tydligt sätt till andra studerandes inlärning och utveckling. Observera att tre av kriterierna här ovan måste vara uppfyllda för betyget Väl Godkänd (VG).

11 Kursplan Lärande i arbete LIA 1, 30 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 18 augusti 2010 och gäller från och med hösten Syfte Innehåll Mål Kursens syfte är att skapa möjligheter för den studerande att praktiskt tillämpa och utveckla kunskaper, färdigheter och egenskaper relevanta för arbete i mötesindustrin samt att skapa kontakter och utveckla sitt personliga nätverk. Kursen ska ge den studerande en bred introduktion av verksamheten i LIA-företaget, dess olika delar och funktioner och särskilt till hur företaget arbetar med mötesproduktion och i relation till mötesindustrin i övrigt. Innehållet mer i detalj skapas av den studerande och LIAhandledaren med utgångspunkt i matchningen mellan personliga mål och förutsättningar hos den studerande och i förutsättningarna på LIA-företaget. Efter kursen ska den studerande kunna - arbeta självständigt med vanligt förekommande arbetsuppgifter i verksamheten, - arbeta utifrån ett helhetsperspektiv med grundläggande förståelse för olika delar och funktioner och deras respektive perspektiv, samt - arbeta med grundläggande förståelse för ledarskapets betydelse i verksamheten. Undervisning Undervisning ges i samband med handledning inför perioden och på plats under periodens genomförande. Observera att det krävs närvaro för att den studerande ska kunna uppnå kursens mål. Examination Betyg Examination sker löpande under perioden samt genom skriftlig inlämningsuppgift. Betyg på kursen ges med något av betygen IG (Icke godkänd), G (Godkänd) eller VG (Väl Godkänd).

12 Betygskriterier För betyget G (Godkänd) krävs, att den studerande kan - genomföra vanligt förekommande arbetsuppgifter med eller utan viss handledning (vilket också inkluderar aktiviteter kopplade till processen där den studerande söker LIA-plats), - redogöra skriftligt för vilka arbetsuppgifter som han eller hon har arbetat med under perioden, - redogöra skriftligt för verksamheten i LIA-företaget och särskilt för hur företaget arbetar med mötesproduktion och i relation till mötesindustrin i övrigt, - redogöra skriftligt för likheter och skillnader mellan teori och praktik, - redogöra för och reflektera över ledarskapet på LIAföretaget. - ta ansvar för och reflektera över sin egen inlärning och utveckling under perioden. För betyget Väl Godkänd (VG) krävs, utöver det som krävs för betyget Godkänd (G), att den studerande kan - analysera likheter och skillnader mellan teori och praktik och redogöra skriftligt för slutsatser, samt - sätta mål framåt för sin egen inlärning och utveckling och på egen hand identifiera och redogöra för vad som krävs för att nå sina mål.

13 Kursplan Lärande i arbete LIA 2, 50 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 18 augusti 2010 och gäller från och med hösten Syfte Innehåll Mål Kursens syfte är att skapa möjligheter för den studerande att praktiskt tillämpa och utveckla kunskaper, färdigheter och egenskaper relevanta för arbete i mötesindustrin samt att skapa kontakter och utveckla sitt personliga nätverk. Kursen ska ge den studerande en introduktion till hur företaget arbetar med ekonomi, marknadsföring och försäljning. Innehållet i övrigt och mer i detalj skapas av den studerande och LIA-handledaren med utgångspunkt i matchningen mellan personliga mål och förutsättningar hos den studerande och i förutsättningarna på LIA-företaget. Efter kursen ska den studerande kunna - arbeta självständigt med vanligt förekommande och vissa mer kvalificerade arbetsuppgifter i verksamheten, - arbeta utifrån ett helhetsperspektiv med utvecklad förståelse för olika delar och funktioner och deras respektive perspektiv och särskilt för ekonomi, marknadsföring och försäljning, samt - arbeta med utvecklad förståelse för ledarskapets betydelse i verksamheten. Undervisning Undervisning ges i samband med handledning inför perioden och på plats under periodens genomförande. Observera att det krävs närvaro för att den studerande ska kunna uppnå kursens mål. Examination Betyg Examination sker löpande under perioden samt genom skriftlig inlämningsuppgift. Betyg på kursen ges med något av betygen IG (Icke godkänd), G (Godkänd) eller VG (Väl Godkänd).

14 Betygskriterier För betyget G (Godkänd) krävs, att den studerande kan - genomföra vanligt förekommande och vissa mer kvalificerade arbetsuppgifter med eller utan viss handledning (vilket också inkluderar aktiviteter kopplade till processen där den studerande söker LIA-plats), - redogöra skriftligt för vilka arbetsuppgifter som han eller hon har arbetat med under perioden, - redogöra skriftligt för LIA-företagets verksamhet och särskilt för de delar där den studerande genomfört mer kvalificerade arbetsuppgifter - redogöra skriftligt för hur företaget arbetar med ekonomi, marknadsföring och försäljning, - redogöra skriftligt för likheter och skillnader mellan teori och praktik, - redogöra för och reflektera över ledarskapet på LIAföretaget. - ta ansvar för och reflektera över sin egen inlärning och utveckling under perioden. För betyget Väl Godkänd (VG) krävs, utöver det som krävs för betyget Godkänd (G), att den studerande kan - analysera likheter och skillnader mellan teori och praktik och redogöra skriftligt för slutsatser, samt - sätta mål framåt för sin egen inlärning och utveckling och på egen hand identifiera och redogöra för vad som krävs för att nå sina mål.

15 Kursplan Lärande i arbete LIA 3, 50 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 18 augusti 2010 och gäller från och med hösten Syfte Innehåll Mål Kursens syfte är att skapa möjligheter för den studerande att praktiskt tillämpa och utveckla kunskaper, färdigheter och egenskaper relevanta för arbete i mötesindustrin samt att skapa kontakter och utveckla sitt personliga nätverk. Innehållet i kursen skapas av den studerande och LIAhandledaren med utgångspunkt i matchningen mellan personliga mål och förutsättningar hos den studerande och i förutsättningarna på LIA-företaget. Innehållet kan med fördel/bör vara kopplat till det kompetensområde som den studerande har valt att fördjupa sig inom i kursen Examensarbete. Efter kursen ska den studerande kunna - arbeta självständigt med vanligt förekommande och mer kvalificerade arbetsuppgifter i verksamheten, - arbeta utifrån ett helhetsperspektiv med fördjupad förståelse för olika delar och funktioner och deras respektive perspektiv, samt - arbeta med fördjupad förståelse för ledarskapets betydelse i verksamheten. Undervisning Undervisning ges i samband med handledning inför perioden och på plats under periodens genomförande. Observera att det krävs närvaro för att den studerande ska kunna uppnå kursens mål. Examination Betyg Examination sker löpande under perioden samt genom skriftlig inlämningsuppgift. Betyg på kursen ges med något av betygen IG (Icke godkänd), G (Godkänd) eller VG (Väl Godkänd).

16 Betygskriterier För betyget G (Godkänd) krävs, att den studerande kan - genomföra vanligt förekommande och mer kvalificerade arbetsuppgifter med eller utan viss handledning (vilket också inkluderar aktiviteter kopplade till processen där den studerande söker LIA-plats), - redogöra skriftligt för vilka arbetsuppgifter som han eller hon har arbetat med under perioden, - redogöra skriftligt för LIA-företagets verksamhet och särskilt för de delar där den studerande genomfört mer kvalificerade arbetsuppgifter, - redogöra skriftligt för likheter och skillnader mellan teori och praktik, - redogöra för och reflektera över ledarskapet på LIAföretaget. - ta ansvar för och reflektera över sin egen inlärning och utveckling under perioden. För betyget Väl Godkänd (VG) krävs, utöver det som krävs för betyget Godkänd (G), att den studerande kan - analysera likheter och skillnader mellan teori och praktik och redogöra skriftligt för slutsatser, samt - sätta mål framåt för sin egen inlärning och utveckling och på egen hand identifiera och redogöra för vad som krävs för att nå sina mål.

Kursplan Bransch- och möteskunskap, 55 YH-poäng

Kursplan Bransch- och möteskunskap, 55 YH-poäng Kursplan Bransch- och möteskunskap, 55 YH-poäng Kursplanen är fastställd av ledningsgruppen för utbildningen den 16 juni 2010 och gäller från och med hösten 2010. Syfte Innehåll Mål Kursens syfte är att

Läs mer

Datum Förkunskapskrav och andra villkor för tillträde till kursen Sh A samt Eng B

Datum Förkunskapskrav och andra villkor för tillträde till kursen Sh A samt Eng B 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Internationella relationer Engelsk benämning: International Relations Kurskod: 1FK001 Gäller från: HT 2013 Fastställd: Kursplanen är fastställd av det gemensamma ämnesrådet

Läs mer

KURS-PM för. Lärande i arbete 1 (YTLW17) 20 Yhp. Version 1.1 Uppdaterad

KURS-PM för. Lärande i arbete 1 (YTLW17) 20 Yhp. Version 1.1 Uppdaterad KURS-PM för Lärande i arbete 1 (YTLW17) 20 Yhp Version 1.1 Uppdaterad 2019-02-28 Kursens syfte: LIA-periodens syfte är att den studerande ska kunna hantera olika delar i ett projekt, samt om möjligt även

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER

INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER INSTITUTIONEN FÖR GLOBALA STUDIER HU1232 Hållbar utveckling - Historia och nuvarande kontext, 15 högskolepoäng The History of Sustainable Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga

Läs mer

KURS-PM Produktionsutveckling

KURS-PM Produktionsutveckling KURSPM Produktionsutveckling Lärande i arbete 2 25 Yhp Version 1.1 Uppdaterad 20181213 Kursens syfte: Kursen syftar till att den studerande ska få fördjupade praktiska kunskaper och färdigheter inom modern

Läs mer

KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN

KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN Grafisk formgivning och Illustration 1 Graphic design and Illustration 1 26,5 högskolepoäng / 26,5 credits Kurskod:

Läs mer

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen ges till de studenter som visar förmåga att:

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen ges till de studenter som visar förmåga att: Ekonomihögskolan FEKA90, Företagsekonomi: Grundkurs i företagsekonomi, 30 högskolepoäng Business Administration: Introductory Course in Business Administration, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMI. Ämnets syfte

FÖRETAGSEKONOMI. Ämnets syfte FÖRETAGSEKONOMI Ämnet företagsekonomi behandlar företagande i vid bemärkelse och belyser såväl ekonomiska som sociala och miljömässiga aspekter. I ämnet ingår marknadsföring, ledarskap och organisation,

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMI. Ämnets syfte

FÖRETAGSEKONOMI. Ämnets syfte FÖRETAGSEKONOMI Ämnet företagsekonomi behandlar företagande i vid bemärkelse och belyser såväl ekonomiska som sociala och miljömässiga aspekter. I ämnet ingår marknadsföring, ledarskap och organisation,

Läs mer

ht 2007-08-09 Viktig information till LIAhandledare LIA1! Ewa Ekholm 1

ht 2007-08-09 Viktig information till LIAhandledare LIA1! Ewa Ekholm 1 Viktig information till LIAhandledare LIA1! Ewa Ekholm 1 Inledning Den här informationen riktar sig till handledare som tar emot studerande under Lärande I Arbete (LIA) på KY - utbildningen Avancerad Våradministration,

Läs mer

Kursen är en obligatorisk kurs inom Kandidatprogrammet i equality and diversity management och ges termin 3.

Kursen är en obligatorisk kurs inom Kandidatprogrammet i equality and diversity management och ges termin 3. Samhällsvetenskapliga fakulteten EDMB34, Juridik i teori och praktik ur ett genusperspektiv, 30 Law in Theory and Practice - A Gender Perspective, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

ENTREPRENÖRSKAP. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

ENTREPRENÖRSKAP. Ämnets syfte. Kurser i ämnet ENTREPRENÖRSKAP Ämnet entreprenörskap är tvärvetenskapligt. Det har sin bas inom psykologi och företagsekonomi, men även andra kunskapsområden såsom retorik och juridik ingår. Med hjälp av begrepp, teorier,

Läs mer

Kursen är en obligatorisk kurs inom Kandidatprogrammet i equality and diversity management och ges termin 3.

Kursen är en obligatorisk kurs inom Kandidatprogrammet i equality and diversity management och ges termin 3. Samhällsvetenskapliga fakulteten EDMB34, Juridik i teori och praktik ur ett genusperspektiv, 30 Law in Theory and Practice - A Gender Perspective, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

KURSPLAN. Dnr J 2010/

KURSPLAN. Dnr J 2010/ KURSPLAN 1 2012-05-15 Dnr J 2010/172 Juridiska fakultetsstyrelsens utbildningsnämnd Kursplan för Individuell arbetsrätt (Individual Labour Law), 15 högskolepoäng (15 ECTS), Avancerad nivå JUCN20 A1N Fastställd

Läs mer

Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall. Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln!

Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall. Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln! Karriär i handeln? Utbilda dig i studentstaden Sundsvall Näringslivet behöver fler kompetenta medarbetare inom handeln! Med en kvalificerad yrkesutbildningsexamen i handel blir du attraktiv på arbetsmarknaden.

Läs mer

Företagsekonomi A, Företagets affärer och styrning, 30 högskolepoäng Business Administration, Corporate Business and Control, Basic Course, 30 Credits

Företagsekonomi A, Företagets affärer och styrning, 30 högskolepoäng Business Administration, Corporate Business and Control, Basic Course, 30 Credits 1(5) Kursplan Handelshögskolan vid Örebro universitet Företagsekonomi A, Företagets affärer och styrning, 30 högskolepoäng Business Administration, Corporate Business and Control, Basic Course, 30 Credits

Läs mer

KURSPLAN. Graphic Design and Illustration 6 30 högskolepoäng / 30 credits

KURSPLAN. Graphic Design and Illustration 6 30 högskolepoäng / 30 credits KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN Graphic Design and Illustration 6 30 högskolepoäng / 30 credits Kurskod: GIK305 Fastställd av: Prefekt, efter

Läs mer

ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle

ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna Fastställande ÄEND03, Engelska 3, 15 högskolepoäng English 3, 15 credits Grundnivå / First Cycle Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för centrum för genusvetenskap att gälla från och med , höstterminen 2016.

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för centrum för genusvetenskap att gälla från och med , höstterminen 2016. Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVA61, Genusvetenskap: Juridik i teori och praktik ur ett genusperspektiv, 30 högskolepoäng Gender Studies: Law in Theory and Practice - a Gender Perspective, 30 credits

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG301 Marknadsföring, kandidatkurs, 15 högskolepoäng Marketing, Bachelor Course, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5

Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 Studiehandbok 1FE196 Introduktion till ekonomistyrning, 7,5 högskolepoäng Inledning Introduktion till ekonomistyrning är den första av fyra kurser i ekonomistyrning. Mål och innehåll utgörs av tre områden:

Läs mer

PRÖVNINGSANVISNINGAR

PRÖVNINGSANVISNINGAR Prövning i Företagsekonomi 2 PRÖVNINGSANVISNINGAR Kurskod FÖRFÖR2 Gymnasiepoäng 100 Läromedel Prövning Skriftlig del Muntlig del Kontakt med examinator Bifogas E2000 Classic Företagsekonomi 2, Faktabok

Läs mer

KURS-PM Produktionsutveckling

KURS-PM Produktionsutveckling KURSPM Produktionsutveckling Lärande i arbete 1 (YTLF18) 50 Yhp Version 1.1 Uppdaterad 20180905 Kursens syfte: Kursen syftar till att den studerande ska få kunskap om yrkesrollen, modern produktion och

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SPK040 Språkkonsultprogrammet, kurs 4, 30 högskolepoäng Language Consultancy Programme, Course 4, Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för svenska språket

Läs mer

KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN

KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN KONSTFACK Institutionen för design, inredningsarkitektur och visuell kommunikation KURSPLAN Grafisk formgivning och Illustration 2 Graphic design and Illustration 2 26,5 högskolepoäng / 26,5 credits Kurskod:

Läs mer

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen kommer att ges till studenter som:

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen kommer att ges till studenter som: Ekonomihögskolan FEKH40, Företagsekonomi: Kandidatkurs i organisation och ledarskap, 15 högskolepoäng Business Administration: Organization and Leadership - Bachelor Course, 15 credits Grundnivå / First

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMI. Undervisningen i ämnet företagsekonomi ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande:

FÖRETAGSEKONOMI. Undervisningen i ämnet företagsekonomi ska ge eleverna förutsättningar att utveckla följande: FÖRETAGSEKONOMI Ämnet företagsekonomi behandlar företagande i vid bemärkelse och belyser såväl ekonomiska som sociala och miljömässiga aspekter. I ämnet ingår marknadsföring, ledarskap och organisation,

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK

INSTITUTIONEN FÖR FYSIK INSTITUTIONEN FÖR FYSIK LGTK50 Teknik 5 för gymnasielärare, 15 högskolepoäng Technology 5 for Teachers in Upper Secondary Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för fysik 2016-12-27 att

Läs mer

Kursens innehåll Kursen består av tre huvudmoment: matbröd, vetebröd och kavlade degar.

Kursens innehåll Kursen består av tre huvudmoment: matbröd, vetebröd och kavlade degar. Kurs: PRO 902 Bröd och kaffebröd 40 poäng Mål för kursen Undervisningen i kursen Bröd och kaffebröd syftar till att de studerande utvecklar fördjupad kunskap i rationell produktion och hantering av matbröd,

Läs mer

Kursplan 3.3 a Produktutveckling

Kursplan 3.3 a Produktutveckling Kursplan 3.3a Produktutveckling Utbildningens benämning Kursen namn Utbildningsnummer Slöjd och hantverk form och kultur 3.3 a Produktutveckling MYH2014/430 Beslutat av ledningsgruppen 2016-08-18 Gäller

Läs mer

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen ges till de studenter som visar förmåga att:

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen ges till de studenter som visar förmåga att: Ekonomihögskolan FEKA90, Företagsekonomi: Grundkurs i företagsekonomi, 30 högskolepoäng Business Administration: Introductory Course in Business Administration, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

KURS-PM för. Lärande i arbete 2 (YTLR27) 40 Yhp. Version 1.0 Uppdaterad

KURS-PM för. Lärande i arbete 2 (YTLR27) 40 Yhp. Version 1.0 Uppdaterad KURS-PM för Lärande i arbete 2 (YTLR27) 40 Yhp Version 1.0 Uppdaterad 2019-09-10 Kursens syfte: LIA-periodens syfte är att den studerande ska delta i projekt på LIA-arbetsplatsen där studenten får arbeta

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG220 Logistiska informationssystem, 15 högskolepoäng Logistics and Information Systems, 15 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

LAU670, Allmänt utbildningsområde 2, Lärarprofessionens didaktiska uppdrag, 30 högskolepoäng

LAU670, Allmänt utbildningsområde 2, Lärarprofessionens didaktiska uppdrag, 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 12 LAU670, Allmänt utbildningsområde 2, Lärarprofessionens didaktiska uppdrag, 30 högskolepoäng General Education Field 2, The Teaching Profession and Education, 30 higher education credits

Läs mer

RÄSK02, Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen, 30 högskolepoäng Sociology of Law: Bachelor Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

RÄSK02, Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen, 30 högskolepoäng Sociology of Law: Bachelor Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten RÄSK02, Rättssociologi: Examensarbete för kandidatexamen, 30 högskolepoäng Sociology of Law: Bachelor Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄFRD04, Franska 3, 30 högskolepoäng French 3, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med ansvar för grundutbildning

Läs mer

Kursöversikt. Utbildningens mål

Kursöversikt. Utbildningens mål Datum 15-01-29 Utbildningens mål Yrkesroller Yrkesroll 1: Receptionschef, ansvarig reception Yrkesroll 2: Supervisor, Housekeeping/reception Yrkesroll 3: Shiftleader Yrkesroll 4: Assisterande receptions-,

Läs mer

FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course

FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course KURSPLAN FEG100 FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course Grundnivå 1. Beslut om inrättande av kursen samt fastställande av kursplan Kursplanen är godkänd

Läs mer

Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning

Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning Riktlinjer för VFU- verksamhetsförlagdutbildning Kurs: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap Kurskod: UV6021 Vfu-period: v. 13-16 Vfuansvarig: Mia Paulsson Examinator: Bo Nurmi LHS Akademin

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för institutionen för strategisk kommunikation att gälla från och med , vårterminen 2018.

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för institutionen för strategisk kommunikation att gälla från och med , vårterminen 2018. Samhällsvetenskapliga fakulteten SKOC40, Strategisk kommunikation: Ekonomistyrning, finansiell analys och ekonomisk rapportering, 15 högskolepoäng Strategic Communication: Management Accounting, Financial

Läs mer

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN

STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN STATSVETENSKAPLIGA INSTITUTIONEN SK1523 Examensarbete i statsvetenskap, 15 högskolepoäng Dissertation, 15 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhälls fakultetsnämnden 2006-11-14

Läs mer

ÄRED02, Religionskunskap 2, 30 högskolepoäng Religious Education 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ÄRED02, Religionskunskap 2, 30 högskolepoäng Religious Education 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ÄRED02, Religionskunskap 2, 30 högskolepoäng Religious Education 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Prodekanen med

Läs mer

KURSPLAN Fjäll- och äventyrsledare 15/16, 300 p

KURSPLAN Fjäll- och äventyrsledare 15/16, 300 p KURSPLAN Fjäll- och äventyrsledare 15/16, 300 p Kurser Fjäll- och friluftsteknik Ledarskap och projektledning Lärande i arbete Aktivitetsturism 1 Lärande i arbete Aktivitetsturism 2 Natur och miljö Sjukvård

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION LV1212 Litteraturvetenskap, Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Comparative Literature, Intermediate Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis

Kursplan. Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete. Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Militärteknik, Metod och självständigt arbete Engelsk benämning: Military-Technology, Methods and Thesis Kurskod: 1OP302 Gäller från: VT 2016 Fastställd: Denna kursplan

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Ledningsgruppen för Bachelor in Development Studies att gälla från och med , höstterminen 2017.

Kursplanen är fastställd av Ledningsgruppen för Bachelor in Development Studies att gälla från och med , höstterminen 2017. Samhällsvetenskapliga fakulteten UTVC25, Utvecklingsstudier: Utvecklingssamarbete i praktiken, 15 högskolepoäng Development Studies: Development Cooperation in Practice, 15 credits Grundnivå / First Cycle

Läs mer

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen Ekonomihögskolan FEKH49, Företagsekonomi: Examensarbete i organisation på kandidatnivå, 15 högskolepoäng Business Administration: Bachelor Degree Project in Organization Undergraduate Level, 15 credits

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION

INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION INSTITUTIONEN FÖR LITTERATUR, IDÉHISTORIA OCH RELIGION RKT135 Nya testamentet med grekiska, fördjupningskurs, 15 högskolepoäng The New Testament in Greek, Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap.

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK5: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Riktlinjer för VFU5 170125 Akademin för Lärande Humaniora och Samhälle Mia Paulsson Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK5: Sociala relationer, konflikthantering

Läs mer

SOAN40, Socialt arbete med äldre, 15 högskolepoäng Social Work with Elderly, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOAN40, Socialt arbete med äldre, 15 högskolepoäng Social Work with Elderly, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN40, Socialt arbete med äldre, 15 högskolepoäng Social Work with Elderly, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga

Läs mer

FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course

FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course KURSPLAN FEG100 FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course Grundnivå 1. Beslut om inrättande av kursen samt fastställande av kursplan Kursplanen är godkänd

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC1112 Arbets- och organisationspsykologi 1, 30 högskolepoäng Occupational and Organizational Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Kursplan. Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration, Basic Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå.

Kursplan. Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration, Basic Course, 30 Credits. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. 1(5) Denna kursplan har ersatts av en nyare version. Den nya versionen gäller fr.o.m. Vårterminen 2015 Kursplan Handelshögskolan vid Örebro universitet Företagsekonomi A, 30 högskolepoäng Business Administration,

Läs mer

Kursplan. Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer. Engelsk benämning: International Law of Military Operations

Kursplan. Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer. Engelsk benämning: International Law of Military Operations 1 (5) Kursplan Kursens benämning: Folkrätt i militära operationer Engelsk benämning: International Law of Military Operations Kurskod: 1FR005 Gäller från: HT 2017 Fastställd: Denna kursplan är fastställd

Läs mer

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten SGEG20, GIS: Geografiska Informationssystem för samhällsvetenskap - introduktion med tillämpningar, 30 högskolepoäng GIS: Geographical Information System for the Social

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PX1101 Organisationspsykologi, 30 högskolepoäng Organizational Psychology, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Psykologiska institutionen 2015-09-23

Läs mer

Kursplan. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. Kursens mål. Handelshögskolan vid Örebro universitet

Kursplan. Mål 1(5) Mål för utbildning på grundnivå. Kursens mål. Handelshögskolan vid Örebro universitet 1(5) Kursplan Handelshögskolan vid Örebro universitet Företagsekonomi, Företagets affärer och styrning, grundkurs, 30 högskolepoäng Business Administration, Corporate Business and Control, Basic Course,

Läs mer

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen

G2E, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav, innehåller examensarbete för kandidatexamen Ekonomihögskolan FEKH69, Företagsekonomi: Examensarbete i redovisning på kandidatnivå, 15 högskolepoäng Business Administration:Bachelor Degree Project in Financial and Management Accounting Undergraduate

Läs mer

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap.

Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom. Förskollärarutbildningen. UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap. Riktlinjer för VFU5 141014 Sektionen för lärarutbildning Camilla Kristén Riktlinjer för Verksamhetsförlagd utbildning inom Förskollärarutbildningen UVK4: Sociala relationer, konflikthantering och ledarskap

Läs mer

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen ges till de studenter som visar förmåga att:

G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav. Ett godkänt betyg på kursen ges till de studenter som visar förmåga att: Ekonomihögskolan FEKA90, Företagsekonomi: Grundkurs i företagsekonomi, 30 högskolepoäng Business Administration: Introductory Course in Business Administration, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOLP02, Rättssociologi i teori och praktik, 15 högskolepoäng Socio-Legal Theory and Practice, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

Kursen är en obligatorisk kurs inom Kandidatprogrammet för service management och ges tredje terminen.

Kursen är en obligatorisk kurs inom Kandidatprogrammet för service management och ges tredje terminen. Samhällsvetenskapliga fakulteten KSMB32, Redovisning och ekonomistyrning i serviceverksamheter, 15 högskolepoäng Financial Accounting and Management Accounting in the Service Sector, 15 credits Grundnivå

Läs mer

KURSPLAN Projektledning, 30 högskolepoäng

KURSPLAN Projektledning, 30 högskolepoäng 1(6) KURSPLAN Projektledning, 30 högskolepoäng Project Management, 30 credits Kurskod: TPRG10 Fastställd av: VD 2011-06-17 Reviderad av: Utbildningschef 2014-06-09 Gäller fr.o.m.: 2014-08-01 Version: 3

Läs mer

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav

G2F, Grundnivå, har minst 60 hp kurs/er på grundnivå som förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten Fastställande KSMC51, Strategi och verksamhetsstyrning i serviceverksamheter, 15 högskolepoäng Strategy and Management Control Systems in Service Organisations, 15 credits

Läs mer

SPAK01, spanska, kandidatkurs

SPAK01, spanska, kandidatkurs Språk- och litteraturcentrum Spanska SPAK01, spanska, kandidatkurs Studiebeskrivning Fastställd 2007-09-10 av lärarkollegium 3 att gälla fr.o.m. höstterminen 2007 Introduktion SPAK01, 61-90 högskolepoäng,

Läs mer

KURSPLAN Projektledning, 30 högskolepoäng

KURSPLAN Projektledning, 30 högskolepoäng 1(6) KURSPLAN Projektledning, 30 högskolepoäng Project Management, 30 credits Kurskod: TPRG18 Fastställd av: VD 2018-04-06 Gäller fr.o.m.: 2018-08-01 Version: 1 Utbildningsnivå: Grundnivå Utbildningsområde:

Läs mer

SOAN47, Socialt arbete i skolan, 15 högskolepoäng Social Work at Schools, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

SOAN47, Socialt arbete i skolan, 15 högskolepoäng Social Work at Schools, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN47, Socialt arbete i skolan, 15 högskolepoäng Social Work at Schools, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga

Läs mer

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för centrum för mellanösternstudier att gälla från och med , höstterminen 2018.

Kursplanen är fastställd av Styrelsen för centrum för mellanösternstudier att gälla från och med , höstterminen 2018. Samhällsvetenskapliga fakulteten CMEN21, Mellanösternstudier: Miljö och hållbar utveckling i Mellanöstern, 7,5 högskolepoäng Middle Eastern Studies: Environment and Sustainable Development in the Middle

Läs mer

JUCN20, Individuell arbetsrätt, 15 högskolepoäng Individual Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

JUCN20, Individuell arbetsrätt, 15 högskolepoäng Individual Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Juridiska fakulteten JUCN20, Individuell arbetsrätt, 15 högskolepoäng Individual Labour Law, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Juridiska fakultetens nämnd

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE SQ4247 Missbruk och beroende, 10 högskolepoäng Substance Abuse and Addiction, 10 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för socialt arbete 2012-10-05

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMI. Ämnets syfte. Kurser i ämnet

FÖRETAGSEKONOMI. Ämnets syfte. Kurser i ämnet FÖRETAGSEKONOMI Ämnet företagsekonomi behandlar företagande i vid bemärkelse och belyser såväl ekonomiska som sociala och miljömässiga aspekter. I ämnet ingår marknadsföring, ledarskap och organisation,

Läs mer

STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten STVK02, Statsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Political Science: Bachelor's Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP

INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP INSTITUTIONEN FÖR SOCIOLOGI OCH ARBETSVETENSKAP SC1113 Kriminologi: Introduktion till studier av brott och sociala avvikelser, 30 högskolepoäng Criminology: Introduction to the study of crime and social

Läs mer

BVPL01, Projektledning för beteendevetare, 15 högskolepoäng Project Management in a Behavioural Perspective, 15 credits Grundnivå / First Cycle

BVPL01, Projektledning för beteendevetare, 15 högskolepoäng Project Management in a Behavioural Perspective, 15 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten BVPL01, Projektledning för beteendevetare, 15 högskolepoäng Project Management in a Behavioural Perspective, 15 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen

Läs mer

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling!

Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Tack för att du handleder våra studenter i deras professionsutveckling! Utöver dig själv som handledare är en ytterligare person involverad i VFU-kursen: VFU-lärare är lärare vid och utformar kursen utifrån

Läs mer

Lärande i arbete LIA. Mål. LIA 1, 20p termin 1. UTBILDNING INOM YRKESHÖGSKOLA Vårdadministratör medicinsk sekreterare Kristinehamn

Lärande i arbete LIA. Mål. LIA 1, 20p termin 1. UTBILDNING INOM YRKESHÖGSKOLA Vårdadministratör medicinsk sekreterare Kristinehamn Lärande i arbete LIA Poäng: 100p Kursen LIA ska ge praktiska erfarenheter inom patientrelaterad dokumentation, vårdadministrativa datorsystem och datasäkerhet. Kursen ska också ge förståelse för och kunskap

Läs mer

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete.

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete. Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN44, Socialt arbete: Handledning inom verksamhetsförlagd utbildning i socialt arbete, 7,5 högskolepoäng Social Work: Supervision in Social Work Field Education, 7.5

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE

INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE INSTITUTIONEN FÖR SOCIALT ARBETE SQ5172 Psykosocialt arbete, 25 högskolepoäng Psychosocial Work, 25 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Institutionen för socialt arbete 2013-11-25 och senast

Läs mer

Undervisningsspråk: Svenska moment på andra skandinaviska språk och engelska kan förekomma. G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav

Undervisningsspråk: Svenska moment på andra skandinaviska språk och engelska kan förekomma. G1N, Grundnivå, har endast gymnasiala förkunskapskrav Samhällsvetenskapliga fakulteten SOCA63, Sociologi: Organisationer och sociologisk omvärldsanalys, 30 högskolepoäng Sociology: Organisations and Sociological Analysis, 30 credits Grundnivå / First Cycle

Läs mer

LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniska fakultetskansliet

LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniska fakultetskansliet LINKÖPINGS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniska fakultetskansliet FÖRSLAG TILL PROGRAMNÄMND INFÖR ÅR 2008 NÄMND/NÄMNDER: EF, DM, IL Förslagsställare (Namn, funktion, Inst/Enhet) Nicolette Lakemond, studierektor,

Läs mer

Kursplan. IK1024 Kommunikation, gruppdynamik och etjänster. 7,5 högskolepoäng, Grundnivå 1. Communication, Group Dynamics and eservices

Kursplan. IK1024 Kommunikation, gruppdynamik och etjänster. 7,5 högskolepoäng, Grundnivå 1. Communication, Group Dynamics and eservices Kursplan IK1024 Kommunikation, gruppdynamik och etjänster 7,5 högskolepoäng, Grundnivå 1 Communication, Group Dynamics and eservices 7.5 Higher Education Credits *), First Cycle Level 1 Mål De övergripande

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1133 Retorik, grundkurs, 30 högskolepoäng Rhetoric, Introductory Course, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden 2011-10-19

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PC1224 Arbets- och organisationspsykologi 2, 30 högskolepoäng Occupational and Organizational Fastställande Kursplanen är fastställd av Samhällsvetenskapliga fakultetsnämnden

Läs mer

Lärarutbildningsnämnden Svenska språket. Kursplan

Lärarutbildningsnämnden Svenska språket. Kursplan Dnr: FL 2011/12 Lärarutbildningsnämnden Svenska språket Kursplan Beslut om inrättande av kursen Kursplanen är fastställd av Lärarutbildningsnämnden, 2011-10-27 och gäller från höstterminen 2011 vid Karlstads

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTIONEN FEG100 Företagsekonomi 1, 30 högskolepoäng Business Administration 1, Introductory Course, 30 credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Handelshögskolans fakultetsnämnd

Läs mer

GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVK02, Genusvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd

Läs mer

LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng

LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng LMS210, Människa, natur och samhälle för lärare 2, 30 högskolepoäng Man, Nature and Society 2 for Teachers in Primary School, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

Kursplan. Personalarbetets teori, 15 högskolepoäng Personnel Work, Theory, 15 Credits. Mål. Kursens huvudsakliga innehåll 1(5)

Kursplan. Personalarbetets teori, 15 högskolepoäng Personnel Work, Theory, 15 Credits. Mål. Kursens huvudsakliga innehåll 1(5) 1(5) Denna kursplan har ersatts av en nyare version. Den nya versionen gäller fr.o.m. Höstterminen 2016 Kursplan Institutionen för humaniora, utbildnings- och samhällsvetenskap Personalarbetets teori,

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET

INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET INSTITUTIONEN FÖR SVENSKA SPRÅKET SV1133 Retorik, grundkurs, 30 högskolepoäng Rhetoric, Introductory Course, 30 higher education credits Fastställande Kursplanen är fastställd av Humanistiska fakultetsnämnden

Läs mer

ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle

ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Humanistiska och teologiska fakulteterna ENGK01, Engelska: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng English: Level 3 - B. A. Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av utbildningsledaren

Läs mer

Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering

Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering Konsthistoria, visuell kommunikation och konstorientering Kursens syfte är att ge en kulturorienterande allmänbildning, en omfattande kännedom om och förståelse för konstens, designens och kulturindustrins

Läs mer

SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle

SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten SGEK03, Samhällsgeografi: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Human Geography: Bachelor Thesis, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av

Läs mer

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete.

Kursen ges som fristående kurs i huvudområdet socialt arbete och kan ingå i en masterexamen i samhällsvetenskap med fördjupning i socialt arbete. Samhällsvetenskapliga fakulteten SOAN41, Socialt arbete med missbruk och beroendeproblematik, 15 högskolepoäng Social Work with Addiction and Substance Misuse, 15 credits Avancerad nivå / Second Cycle

Läs mer

Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp

Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp Betygskriterier NS2031, Svenska II, 30 hp Fastställda av institutionsstyrelsen 2016-12-07. Gäller fr.o.m. vt 2017. Delkurs 1. Nordiska språk och svensk språkhistoria, 7,5 hp Förväntade studieresultat För

Läs mer

GNVA22, Genusvetenskap: Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle

GNVA22, Genusvetenskap: Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Samhällsvetenskapliga fakulteten GNVA22, Genusvetenskap: Fortsättningskurs, 30 högskolepoäng Gender Studies: Level 2, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande Kursplanen är fastställd av Styrelsen

Läs mer

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN

PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PSYKOLOGISKA INSTITUTIONEN PT2410 Handledarutbildning i psykoterapi med inriktning kognitiv beteendeterapi, 45 högskolepoäng Psychotherapy Supervision, focusing on cognitive behavioural therapy, 45 higher

Läs mer

Medie- och kommunikationsvetenskap

Medie- och kommunikationsvetenskap Samhällsvetenskapliga fakulteten MKVK04, Medie- och kommunikationsvetenskap: Kandidatkurs, 30 högskolepoäng Media and Communication Studies: Bachelor Thesis Course, 30 credits Grundnivå / First Cycle Fastställande

Läs mer

LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng

LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng Gäller fr.o.m. vt 10 LMN120, Matematik för lärare, tidigare åldrar 30 högskolepoäng Mathematics for teachers in Primary School, 30 higher education credits Grundnivå/First Cycle 1. Fastställande Kursplanen

Läs mer

INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER

INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER INSTITUTIONEN FÖR MATEMATISKA VETENSKAPER L921MA Verksamhetsförlagd utbildning 2 för lärare åk 7-9 i matematik, 7,5 högskolepoäng Teaching Practice 2 for Teachers in Secondary School Year 7-9 in Mathematics,

Läs mer

Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft/Flexus samt gås igenom i anslutning till kursstart av läraren.

Detaljerad kursplan. Dokumentet finns under Alla filer och länkar i Schoolsoft/Flexus samt gås igenom i anslutning till kursstart av läraren. Ämnesfördjupning Kursens syfte är att förstärka och fördjupa den studerandes kunskaper om konstnärliga tekniker och den kreativa processen. Efter slutförd kurs ska den studerande: - förstå samspelet mellan

Läs mer