Höstprogram 2015 Anhörigcentrum

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Höstprogram 2015 Anhörigcentrum"

Transkript

1 Höstprogram 2015 Anhörigcentrum

2 Att hjälpa en älskad eller vän i vardagen ger mycket, men kräver också mycket. Du som hjälper kanske själv behöver stöd ibland för att må bra och kunna fortsätta ge kraft, inspiration och hopp. Då är du välkommen till Anhörigcentrum, vi finns till för dig. Anhörigstödet finns för både ung och äldre Vi finns för dig som är anhörig och som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person över 21 år. Du kan vara make eller maka, livskamrat, förälder, barn, syskon, annan släkting, vän eller granne. Du stödjer någon som har en psykisk ohälsa eller funktionsnedsättning, som är långvarigt sjuk eller är äldre. Olika former av stöd, de flesta utan kostnad Hos oss kan du få samtal enskilt eller i grupp, delta i anhöriggrupper och friskvårdsaktiviteter, få möjlighet till egen tid och rekreationsvistelser. Stöd för dig som är anhörig Våra anhörigkonsulenter erbjuder information, rådgivning och stödsamtal till dig som är anhörig. Hos oss kan du prata i förtroende. Du behöver inte vänta länge utan kan boka en tid direkt, eller komma in spontant för ett samtal. Samtalen journalförs inte. Vi har självfallet tystnadsplikt. Anhöriggrupp Upplever du ibland att du är ensam i din situation, och att ingen annan har det som du? Då kan en anhöriggrupp vara ett bra stöd. I våra anhöriggrupper kan du dela med dig av dina erfarenheter, prata med andra som förstår hur det är och hämta både kunskap och kraft. Vi startar kontinuerligt nya grupper. Grupperna består av 5 8 personer som träffas vid 6 tillfällen och leds av personal från Anhörigcentrum och frivilliga med lång erfarenhet, engagemang och kunskap om hur det är att vara anhörig. Grupperna har olika inriktningar, t ex: Anhörig till någon med psykisk ohälsa Anhörig till någon med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning Make/maka till äldre person med fysisk sjukdom Make/maka till person med demenssjukdom Vuxna barn till förälder med demenssjukdom

3 Demensvårdsstöd Våra demensvårdskonsulenter erbjuder råd och stöd till dig som har en demenssjukdom och till dig som är anhörig. Möjlighet till information, rådgivning och stödsamtal som kan underlätta vardagen. Vi anordnar även studiecirklar för dig som nyligen diagnostiserats med demenssjukdom. Egen tid Har du svårt att lämna den du stödjer ensam? Behöver du uträtta ärenden, vill du gå på bio eller bara få tid att läsa en bok? Hos oss kan du som bor tillsammans med den du hjälper få egen tid 24 timmar i månaden (dagar, kvällar och helger). Du och din närstående lär känna en eller två anhörigstödjare som är tillsammans med din närstående när du behöver eller vill göra något annat. Egentidsstödet finns även som gruppverksamhet. Friskvård Anhörigcentrums sjukgymnast leder vattengympa för anhöriga, ger massage och håller i avspänningstillfällen/grupper. Föreläsningar och information, se caféprogrammet! Vissa dagar och kvällar bjuder vi in föreläsare inom områden som är intressanta och viktiga för anhöriga. Välkommen till Anhörigcentrum och prata med andra, dela erfarenheter, lär dig något nytt eller bara ta en kopp kaffe. Även du som arbetar som omvårdnadspersonal eller i ditt yrke kommer i kontakt med anhöriga är välkommen! Anhörigcaféer anordnas även på andra håll i Uppsala. Rekreation Att få komma iväg en dag eller en helg och bara få rå om sig själv är en otänkbar lyx för många anhöriga. Anhörigcentrum arrangerar tillsammans med Anhörigföreningen och Diakonistiftelsen Samariterhemmet rekreationsdagar dit du som anhörig är varmt välkommen. Under tiden du är borta kan du få hjälp av en anhörigstödjare som är tillsammans med din närstående. Se hemsidan eller kontakta Anhörigcentrum för mer information.

4 Återkommande information Vi anordnar återkommande informationstillfällen varje vår och höst med teman och frågor som ofta kommer upp i anhöriggrupper och på telefon eller i e-post till oss. Frågorna som tas upp handlar om god man, arv, testamente och fullmakt, tandvårdsstöd, färdtjänst och sjukresor samt biståndshandläggning. Torsdag 17 sept. kl Information om god man, arv, fullmakt, testamente Örjan Swing, Humanjuristerna informerar och svarar på frågor om god man, arv, fullmakt och testamente samt andra juridiska frågor. Medverkar gör även en jurist från Överförmyndarförvaltningen. OBS! Lokal: Drakensalen, Studieförbundet Vuxenskolan. Torsdag 22 okt. kl Information om tandvårdsstöd Tandhygienist Marie-Louise Hagman, Kunskapscentrum för äldres tandvård informerar om vikten av god munhälsa hos äldre och möjligheten att få tandvård enligt sjukvårdstaxa. Måndag 2 nov. kl Torsdag 26 nov nov. kl Information om färdtjänst och sjukresor Lotta Nenzén, Sjukreseenheten berättar om sjukresor och en representant för Kontoret för samhällsutveckling informerar om färdtjänst. Om att vara anhörig Författaren Anna Jörgensdotter har i boken intervjuat anhöriga i Uppsala. Röster om hur det är att vara den som hjälper sin demenssjuka pappa, sin man med bipolär diagnos, sin flickvän som inte vill leva längre Boken finns att köpa på Anhörigcentrum.

5 Caféprogram hösten 2015 Vi bjuder på fika vid programpunkterna. Mer information finns på September Torsdag 3 sept. kl Prova på sittande avspänning Anhörigcentrums sjukgymnast Siv Gustafsson leder sittande avspänning. Tisdag 8 sept. kl Onsdag 16 sept. kl Äldreombudsmannen Karin Udenius informerar om sin funktion som äldreombudsman och svarar på frågor. Tisdag 15 sept. kl Anhörigcentrums verksamhet Våra anhörigkonsulenter informerar om Anhörigcentrums verksamhet. Måndag 28 sept. kl Prova på sittgympa Anhörigcentrums friskvårdsinspiratör Anna Ekenor leder sittgympa. Nationellt kompetenscentrum anhöriga för ett anhörigvänligt samhälle

6 Oktober Torsdag 1 okt. kl Vad vet du om medicinen? Apoteksinformation Informationsträff om läkemedel. Apotekare Shuva Paul från Apoteket AB informerar om olika sätt att ta läkemedel, biverkningar m.m. Det finns möjlighet till frågor och diskussion. Tisdag 6 okt. kl ,00 Anhörigdagen Se vidare information. Onsdag 7 okt. kl Kurs med 4 tillfällen Keramik målning med glasyr. Cristina Ljungberg håller i en minikurs i målning av keramik med glasyr. Första tillfället består av introduktion samt val av färger och ett alster i keramik. OBS! Föranmälan till Anhörigcentrum, begränsat antal platser. Måndag 12 okt. kl Polisen informerar Hans Wallin, Uppsalapolisen informerar om hur man bäst skyddar sig mot inbrott och stöld. Tisdag 13 okt. kl Grundmålning, kurstillfälle 2 Cristina Ljungberg håller i en minikurs i målning av keramik med glasyr. OBS! Föranmälan till Anhörigcentrum, begränsat antal platser. Tisdag 20 okt. kl Grundmålning, kurstillfälle 3 Cristina Ljungberg håller i en minikurs i målning av keramik med glasyr. OBS! Föranmälan till Anhörigcentrum, begränsat antal platser.

7 Tisdag 20 okt. kl Stödjer du någon med psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk diagnos? Här kan du träffa anhöriga i liknande situation som du själv. Under kvällen kan du även träffa representanter från olika intresseföreningar. Tisdag 27 okt. kl Utställning av färdiga arbeten, kurstillfälle 4 Cristina Ljungberg håller i en minikurs i målning av keramik med glasyr. OBS! Föranmälan till Anhörigcentrum, begränsat antal platser. Anhörigåret 2015 Se hemsidan eller kontakta Anhörigcentrum för mer information om olika evenemang! November Torsdag 5 nov. kl Prova på sittande avspänning Anhörigcentrums sjukgymnast Siv Gustafsson leder sittande avspänning. Tisdag 10 nov. kl samt kl Patientnämnden informerar Patientnämnden kommer och informerar om sin verksamhet, hur de kan hjälpa till om du har frågor eller synpunkter på vård, behandling eller bemötande. Tisdag 17 nov. kl Alzheimer Café Kerstin och Kees Geurtsen samt Solveig och Bertil Teodorsson sjunger och berättar om sångaren och diktaren Cornelis Vreesvijk. En kväll för dig som har en demenssjukdom och dig som är anhörig till någon med en demenssjukdom.

8 Tisdag 24 nov. kl Bind din adventskrans Anhörigkonsulenterna Ida Lindecrantz och Anna Ekenor leder arbetet med att tillverka egna adventskransar. OBS! Föranmälan till Anhörigcentrum. Begränsat antal platser. Måndag 23 nov. kl Torsdag 26 nov. kl Minnesmottagningen Vid kvällstillfället kommer Dr. Lena Kilander och informerar om Alzheimers sjukdom och andra demenssjukdomar: var står forskningen idag? Vid dagtillfället blir det information om övriga teamets professioner i en demensutredning. December Tisdag 1 dec. kl Stödjer du någon med psykisk ohälsa eller neuropsykiatrisk diagnos? Här kan du träffa anhöriga i liknande situation som du själv. Under kvällen kan du även träffa representanter från olika intresseföreningar. Torsdag 3 dec. kl Prova på sittgympa Anhörigcentrums friskvårdsinspiratör Anna Ekenor leder sittgympa. Onsdag 9 dec. kl Luciafirande på Anhörigcentrum Vi får besök av Lucia medan vi njuter av ett luciafika i vintermörkret.

9 Ta hjälp av syn- och hörselinstruktören Har du eller din närstående syn- och/eller hörselskada kan kommunens syn- och hörselinstruktörer ge råd och tips som förenklar vardagen. Syn- och hörselinstruktörerna ger stöd och träning som underlättar för dig som är syn- och/eller hörselskadad att klara vardagslivet i din hemmiljö och ditt närområde. Du kan också få orienteringsträning och ledsagning till syn- och hörcentralen, ögon- eller öronläkare och andra syn- och hörselrelaterade aktiviteter. Syn- och hörselinstruktörerna gör hembesök och har även fasta mottagningstider på olika platser i kommunen. Aktuell information om öppettider och adresser finns på Anhörigcentrums hemsida. Verksamheten är avgiftsfri. Telefonnummer: och Tänk på de personer som har allergier och är överkänsliga mot dofter. Undvik gärna parfym när du besöker Anhörigcentrum.

10 Anteckningar

11

12 VARMT VÄLKOMNA TILL ANHÖRIGCENTRUM Besöksadress S:t Persgatan 10 A, S:t Per Gallerian. Telefon E-post Hemsida Öppettider Vi har telefontid och öppet för besök: Måndag torsdag kl 9 16 och fredag kl 9 15 Vi har öppet även under lunchtid Under öppettiderna finns en anhörigkonsulent eller demensvårdskonsulent på plats som tar emot dig, även om du inte bokat in en tid. Välkommen in på en kopp kaffe och en pratstund

Anhörigstödet finns för både ung och äldre

Anhörigstödet finns för både ung och äldre Anhörigstöd Höstprogram 2016 Att hjälpa en anhörig i vardagen ger mycket, men kräver också mycket. Du som hjälper kanske själv behöver stöd ibland för att må bra och kunna fortsätta ge kraft, inspiration

Läs mer

Vårprogram 2016 Anhörigcentrum

Vårprogram 2016 Anhörigcentrum Vårprogram 2016 Anhörigcentrum Att hjälpa en älskad eller vän i vardagen ger mycket, men kräver också mycket. Du som hjälper kanske själv behöver stöd ibland för att må bra och kunna fortsätta ge kraft,

Läs mer

Program Anhörigcentrum

Program Anhörigcentrum Program 2019 Anhörigcentrum Det här är Anhörigcentrum Anhörigcentrum erbjuder anhörigstöd till dig som stödjer någon som är 21 år eller äldre. Det kan vara en make eller maka, en livskamrat, en förälder,

Läs mer

Anhörigstöd Vårprogram 2017

Anhörigstöd Vårprogram 2017 Anhörigstöd Vårprogram 2017 Att hjälpa en närstående i vardagen kan ge glädje men ibland kan man som anhörig själv behöva stöd. Har du någon i familjen, släkten eller vänkretsen som har svårt att klara

Läs mer

Hos oss arbetar anhörigkonsulenter och demensvårdskonsulenter,

Hos oss arbetar anhörigkonsulenter och demensvårdskonsulenter, Anhörigstöd program 2018 Det här är Anhörigcentrum Anhörigcentrum erbjuder anhörigstöd till dig som stödjer någon som är 21 år eller äldre. Det kan vara en make eller maka, en livskamrat, en förälder,

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE

ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE ANHÖRIGSTÖD I KARLSTAD FÖR DIG SOM STÖTTAR ELLER VÅRDAR NÅGON NÄRSTÅENDE INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sida Vi är Anhörigcentrum s.5 Det här erbjuder vi s.7 Någon nära mig är äldre eller långvarigt sjuk s.9 Jag

Läs mer

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen

Det händer hos oss! program. vår/sommar. Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Det händer hos oss! program vår/sommar 2014 Anhörigstödsverksamheten Omvårdnadsförvaltningen Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person

Läs mer

anhörigstöd Höst 2015

anhörigstöd Höst 2015 anhörigstöd Höst 2015 Stöd från vård- och omsorgsförvaltningen För dig som tar hand om en närstående som är äldre, långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning. Vad är anhörigstöd? Vårdar du en partner

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Anhörigstöd för dig som stödjer och vårdar en anhörig

Anhörigstöd för dig som stödjer och vårdar en anhörig Anhörigstöd för dig som stödjer och vårdar en anhörig Foto Jesper Molin Jag vet inte vad jag skulle ha tagit mig till utan anhörigstödet. Kvinna, 65 + som vårdar sin make Som anhörig har man ofta inte

Läs mer

Anhörigstöd Program juli - december 2018

Anhörigstöd Program juli - december 2018 Anhörigstöd Program juli - december 2018 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg

ANHÖRIGÅRET 2016. Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg ANHÖRIGÅRET 2016 Det händer hos oss i vår och sommar! PROGRAM VÅR/SOMMAR 2016 Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd,

Läs mer

Program våren Anhörigstöd Hisingen. Anhörigstöd Hisingen. Våren goteborg.se

Program våren Anhörigstöd Hisingen. Anhörigstöd Hisingen. Våren goteborg.se Program våren 2019 Anhörigstöd Hisingen Anhörigstöd Hisingen Våren 2019 goteborg.se Vad är anhörigstöd? Program våren 2019 Stöd för dig som har en närstående som på grund av sjukdom, beroendesjukdom, fysisk

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 september 31december 2015 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Anhörigstöd Program oktober december 2015

Anhörigstöd Program oktober december 2015 Anhörigstöd Program oktober december 2015 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Anhörigstöd Program juli - december 2019

Anhörigstöd Program juli - december 2019 Anhörigstöd Program juli - december 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Höstprogram 2015 ANHÖRIGLOTS. - För dig som stödjer en person som är äldre, funktionsnedsatt eller långvarigt sjuk och själv är i behov av stöd.

Höstprogram 2015 ANHÖRIGLOTS. - För dig som stödjer en person som är äldre, funktionsnedsatt eller långvarigt sjuk och själv är i behov av stöd. - För dig som stödjer en person som är äldre, funktionsnedsatt eller långvarigt sjuk och själv är i behov av stöd. ANHÖRIGLOTS Höstprogram 2015 Vård- och omsorgsförvaltningen, Mölndals stad Anhörig? En

Läs mer

Anhörigstöd. Program hösten ulricehamn.se. Foto: Helena Lundberg

Anhörigstöd. Program hösten ulricehamn.se. Foto: Helena Lundberg Anhörigstöd Program hösten 2018 Foto: Helena Lundberg ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i

Läs mer

Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum

Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum Höstprogram 2019 på Anhörigcentrum I höst händer det mycket på Anhörigcentrum. Programmet innehåller till exempel samtalsgrupper, föreläsningar i olika ämnen och friskvårdsaktiviteter. Hör av dig till

Läs mer

Anhörigstöd Program april - juni 2017

Anhörigstöd Program april - juni 2017 Anhörigstöd Program april - juni 2017 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM HÖSTEN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Anhörigstödet program våren 2019

Anhörigstödet program våren 2019 Anhörigstödet program våren 2019 Anhörigstödet i Partille Har du en närstående som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har behov av din hjälp? Om du känner att du ibland

Läs mer

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december

För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december För dig som är anhörig Anhörigcenters program september - december 2017 Detta programblad vänder sig till dig som vårdar, stöttar eller hjälper en närstående som är långvarigt sjuk, äldre eller har någon

Läs mer

Anhörigstöd. i Sollentuna. Vård- och omsorgskontoret

Anhörigstöd. i Sollentuna. Vård- och omsorgskontoret Anhörigstöd i Sollentuna Vård- och omsorgskontoret Anhörigstödet i Sollentuna finns för dig som hjälper och stödjer en person som inte klarar vardagen på egen hand, beroende på ålder, långvarig sjukdom

Läs mer

Anhörigstöd Program januari - mars 2017

Anhörigstöd Program januari - mars 2017 Anhörigstöd Program januari - mars 2017 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Anhörigcenter. Centrum och Majorna-Linné. Anhörigcenter. Höstprogram 2015. September december

Anhörigcenter. Centrum och Majorna-Linné. Anhörigcenter. Höstprogram 2015. September december Anhörigcenter Centrum och Majorna-Linné Anhörigcenter Höstprogram 2015 September december Anhörigcenter FRISKVÅRD Ljusrum Ljusrummet är öppet varannan onsdag kl 10 16 För frågor, kontakta Anhörigcenter

Läs mer

Anhörigstödet anordnar kostnadsfria cirklar under 2016 för dig som vårdar eller stödjer någon som inte själv klarar sin vardag.

Anhörigstödet anordnar kostnadsfria cirklar under 2016 för dig som vårdar eller stödjer någon som inte själv klarar sin vardag. Anhörigstödet anordnar kostnadsfria cirklar under 2016 för dig som vårdar eller stödjer någon som inte själv klarar sin vardag. Anhörig kallar vi dig som vårdar. Du behöver inte vara släkt eller bo tillsammans

Läs mer

Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum

Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum Vårprogram 2019 På Anhörigcentrum I vår händer det mycket på Anhörigcentrum. Programmet innehåller till exempel samtalsgrupper, föreläsningar i olika ämnen och friskvårdsaktiviteter. Hör av dig till oss

Läs mer

ÄLDREDAGEN i Borås Stad plats: Parkhallen Arrangör Vuxenskolan och Mötesplatserna. Anhörigstödet medverkar. Se program i BT.

ÄLDREDAGEN i Borås Stad plats: Parkhallen Arrangör Vuxenskolan och Mötesplatserna. Anhörigstödet medverkar. Se program i BT. Anhörigträff Centrum Anhörigträffarna vänder sig till dig som ger omsorg, stöd eller vård i hemmet till någon närstående. Vi träffas över en kopp kaffe för att ge information och stöd, du får tillfälle

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad?

TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad? ANHÖRIGSTÖD INFORMATION OCH STÖD TILL DIG SOM VÅRDAR EN ANHÖRIG ANHÖRIGSTÖD 2 TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG ELLER NÄRSTÅENDE Har du en anhörig eller närstående som är sjuk, gammal eller funktionshindrad? Du

Läs mer

Öppna grinden. sök kunskap, gemenskap och värme. Anhörigstödet

Öppna grinden. sök kunskap, gemenskap och värme. Anhörigstödet Öppna grinden sök kunskap, gemenskap och värme Anhörigstödet Program för våren 2017 öppet hus - Svenljunga bibliotek Under fem tisdagar mellan 17.00-19.00 har du möjlighet att träffa Svenljungas anhörigrådgivare

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2017

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2017 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2017 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt välkomna och

Läs mer

Anhörigstödet program hösten 2019

Anhörigstödet program hösten 2019 Anhörigstödet program hösten 2019 Anhörigstödet i Partille Har du en närstående som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har behov av din hjälp? Om du känner att du ibland

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet

Senaste nytt från Anhörigstödet Senaste nytt från Anhörigstödet Augusti 2015 Till dig som är anhörig till någon närstående familjemedlem, släkting, god vän eller granne, vilken är långvarigt sjuk, har ett missbruk/beroende, är äldre,

Läs mer

Anhörigcenters program våren 2019

Anhörigcenters program våren 2019 Anhörigcenters program våren 2019 Stöd till dig som hjälper Har du en familjemedlem, vän eller annan närstående som behöver hjälp och stöd från dig? Kommunens anhörigcenter vänder sig till dig som stöttar

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015

Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015 Mötesplatser för anhöriga Program våren 2015 taby.se/anhorigstod samtalsgrupper Mötesplatser för anhöriga Anhörigstödet arrangerar mötesplatser där du får information som kan vägleda och inspirera dig.

Läs mer

Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig

Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig Tar du hand om någon som är sjuk? Låt oss få ta hand om dig Givande och självklart Men oj, så slitsamt ibland De allra flesta ställer upp när någon behöver hjälp. Ofta är det helt självklart att hjälpa

Läs mer

Mötesplatser för kunskap

Mötesplatser för kunskap Täby kommuns anhörigstöd Mötesplatser för kunskap taby.se/anhorigstod Täby kommuns anhörigstöd riktar sig till dig som vårdar eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Du ska bo

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter

Stöd till anhöriga Aktiviteter Stöd till anhöriga Aktiviteter Februari Maj 2019 Ger du stöd, hjälp eller omsorg till någon? Vi vänder oss till dig som på något sätt ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet och som inte

Läs mer

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015

Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015 NÄTVERK FÖR ANHÖRIGA Mötesplatser för anhöriga Program hösten 2015 taby.se/anhorigstod NÄTVERK HÖSTEN FÖR ANHÖRIGA 2015 Mötesplatser för anhöriga Täby kommun ordnar mötesplatser där du som anhörig får

Läs mer

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående

Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro Kommun Telefon 0481-456 69 Ingen fråga är för liten Ni som förlorat er närstående

Läs mer

Anhörigstöd i Bodens kommun

Anhörigstöd i Bodens kommun Anhörigstöd i Bodens kommun Vad är anhörigstöd Anhörigstöd är insatser som syftar till att underlätta för dig som ger stöd och omsorg till någon närstående. Insatserna kan vara biståndsbedömda, dvs. ges

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015

Senaste nytt från Anhörigstödet. Hösten 2015 Senaste nytt från Anhörigstödet Hösten 2015 Under hösten finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, gå på caféer, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt

Läs mer

Anhörigstödet program hösten 2018

Anhörigstödet program hösten 2018 Anhörigstödet program hösten 2018 Anhörigstödet i Partille Har du en närstående som på grund av hög ålder, långvarig sjukdom eller funktionsnedsättning har behov av din hjälp? Om du känner att du ibland

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016

Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016 Stöd till anhöriga Aktiviteter 1 maj 31 augusti 2016 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter

Foto: Sofia Sabel. Aktiviteter Foto: Sofia Sabel Aktiviteter Äldreomsorgen 1 januari-30 april 2015 Anhörigcenter Anhörigcenter är en informations- och mötesplats som vänder sig till dig som inom familjen, släkten eller vänkretsen stödjer

Läs mer

Torsdag 6. Fredag 7. ANHÖRIGDAGEN Under förmidagen tillfälle att prova på massage, avslappning, bastu, fotbad på anhörigcentralen,

Torsdag 6. Fredag 7. ANHÖRIGDAGEN Under förmidagen tillfälle att prova på massage, avslappning, bastu, fotbad på anhörigcentralen, Anhörigträff Centrum Anhörigträffarna vänder sig till dig som ger omsorg, stöd eller vård i hemmet till någon närstående. Vi träffas över en kopp kaffe för att ge information och stöd, du får tillfälle

Läs mer

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i höst! HÖSTPROGRAM. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg

ANHÖRIGÅRET 2015. Det händer hos oss i höst! HÖSTPROGRAM. Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg ANHÖRIGÅRET 2015 Det händer hos oss i höst! HÖSTPROGRAM 2015 Anhörigstödsverksamhet Sektor vård och omsorg Vem berörs av anhörigstöd? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg

Läs mer

Anhörigstöd. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen

Anhörigstöd. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen. Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Anhörigstöd Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Skövde kommun Omvårdnadsförvaltningen Stödjer och hjälper du en maka/make, livskamrat, förälder, barn, syskon, annan släkting, vän eller granne? Vi vänder

Läs mer

Anhörigstöd. Vård & Omsorg

Anhörigstöd. Vård & Omsorg Anhörigstöd Vård & Omsorg Stöd till dig som stödjer Anhöriga står för en mycket stor del av vården av närstående. Det kan gälla någon som blivit långvarigt sjuk, drabbats av psykisk eller fysisk funktionsnedsättning,

Läs mer

Anhörigstöd. Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG

Anhörigstöd. Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG Anhörigstöd Stöd för dig som hjälper eller stödjer en person i din närhet SEKTOR VÅRD OCH OMSORG Drygt 7000 personer i Skövde kommun stödjer, hjälper eller ger omsorg till någon de bryr sig om. Är du en

Läs mer

Stöd till anhöriga. Vård och omsorg Kungsbacka kommun. Aktiviteter

Stöd till anhöriga. Vård och omsorg Kungsbacka kommun. Aktiviteter Stöd till anhöriga Vård och omsorg Kungsbacka kommun Aktiviteter Juni Augusti 2019 Ger du stöd, hjälp eller omsorg till någon? Vi vänder oss till dig som på något sätt ger stöd, hjälp eller omsorg till

Läs mer

Anhörigstöd Program januari mars 2016

Anhörigstöd Program januari mars 2016 Anhörigstöd Program januari mars 2016 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Information om anhörigstöd 2010

Information om anhörigstöd 2010 SÖDERMALMS STADSDELSFÖRVALTNING STÖD OCH SERVICE TIL L PERSONER MED FUNKT IONSNEDSÄTTNING ANMÄLNINGSÄRENDE SID 1 (5) 2010-11-22 Handläggare: Kerstin Larsson, Ninnie Jonsson och Siv Lundgren Telefon: 08-508

Läs mer

Till dig som är äldre

Till dig som är äldre Till dig som är äldre Information och telefonummer Stenungsunds kommun Hej! I den här broschyren hittar du som är äldre information och bra telefonnummer till kommunens verksamheter samt andra aktörer.

Läs mer

Lever du nära någon med psykisk ohälsa?

Lever du nära någon med psykisk ohälsa? Lever du nära någon med psykisk ohälsa? Du behöver inte vara ensam om ansvaret. Kontakta oss på Anhörigcentrum. Vi har stöd att erbjuda och kan lotsa dig vidare om så behövs. Människor är lojala och ställer

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN ulricehamn.se

ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN ulricehamn.se ANHÖRIGSTÖD PROGRAM VÅREN 2019 ulricehamn.se Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Kommunen erbjuder anhörigstöd till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet som är långvarigt

Läs mer

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten

Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Socialtjänsten Vårprogram för anhörigstödsverksamheten Extra fokus kommer vi under våren lägga på gruppen anhöriga till person med psykisk funktionsnedsättning. Detta gör vi med en serie föreläsningar,

Läs mer

Till dig som stödjer någon i din omgivning

Till dig som stödjer någon i din omgivning Till dig som stödjer någon i din omgivning En presentation av stödinsatser som kan underlätta både för dig som är anhörig och för den du stödjer Köpings kommun, Vård & Omsorg Vi ger stöd när det behövs

Läs mer

Program för anhörigstödsverksamheten våren 2018 Funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och äldreomsorg

Program för anhörigstödsverksamheten våren 2018 Funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och äldreomsorg Socialtjänsten Program för anhörigstödsverksamheten våren 2018 Funktionsnedsättning, individ- och familjeomsorg och äldreomsorg Välkommen till öppet anhörigcafé inom äldreomsorgen Anhörigcafé var tredje

Läs mer

Stöd till anhöriga Vård & Omsorg januari april 2017

Stöd till anhöriga Vård & Omsorg januari april 2017 Stöd till anhöriga Vård & Omsorg januari april 2017 Anhörigstöd inom Vård och Omsorg Vi vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar av vardagen

Läs mer

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER

TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER TRÄFFPUNKTEN LINDOME HÖSTEN 2018 SEPTEMBER-DECEMBER OM OSS MÖTESPLATS LINDOME - En meningsfull fritid för alla! Du håller just nu höstens program i din hand, allt som kommer att hända finns inte med i

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter

Stöd till anhöriga Aktiviteter Stöd till anhöriga Aktiviteter Maj Aug 2018 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Vi på anhörigstöd vänder oss till dig som ger stöd, hjälp eller omsorg till en närstående i din närhet som inte klarar

Läs mer

Anhörigstöd. i Älvdalens kommun

Anhörigstöd. i Älvdalens kommun Anhörigstöd i Älvdalens kommun Ett stöd betyder så mycket vi finns till för dig! De allra flesta ställer upp när någon behöver hjälp. Ofta är det självklart att hjälpa en kär vän, ett sjukt barn, en gammal

Läs mer

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37.

Om du får ett negativt beslut kan du överklaga. För mer information, ring mottagningsgruppen på 011-15 27 37. Hemtjänst i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden erbjuder stöd, omsorg och omvårdnad i livets olika skeden. I vård-

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Juni - augusti 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter

Läs mer

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar!

Välkommen till höstterminen med Attentions cafékvällar! Uppsala Augusti 2012 Innehåll Kalendarium... sid 1 Höstens cafékvällar... sid 1 Inbjudan till kurs om brukarrevision... sid 2 Inbjudan till föräldrautbildning via VITS... sid 4 Kurser i NPHS:regi... sid

Läs mer

Senaste nytt från Anhörigstödet

Senaste nytt från Anhörigstödet Senaste nytt från Anhörigstödet Våren 2019 Under våren finns det möjlighet att vara med i samtalsgrupper, må gott aktiviteter m.m. Tillsammans med de olika aktörerna hälsar vi er hjärtligt välkomna och

Läs mer

Stöd till anhöriga. För dig som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre, eller stödjer en närstående som har funktionshinder

Stöd till anhöriga. För dig som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre, eller stödjer en närstående som har funktionshinder För dig som vårdar en närstående som är långvarigt sjuk eller äldre, eller stödjer en närstående som har funktionshinder Stöd till anhöriga hällefors, lindesberg, l jusnarsberg och nor a 1 I vårt samhälle

Läs mer

för äldre i Karlskrona

för äldre i Karlskrona Anhörigstöd för äldre i Karlskrona Design och layout Marie-Louise Bescher Denna broschyr är framtagen av äldreförvaltningen 2010-09-14. Tryckeri: Karlskrona kommun, Psilander Grafiska Denna broschyr ger

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Program Anhörigcenter

Program Anhörigcenter Har du frågor, förslag eller funderingar - ta gärna kontakt. Du når oss säkrast måndag - torsdag 08.30-11.30 046-35 82 40 eller via e-post anhorigcenter@lund.se Anhörigkonsulent Maria Boberg Anhörigstödjare

Läs mer

En anhörigvänligare värld, helt enkelt

En anhörigvänligare värld, helt enkelt 2008-12-24 En anhörigvänligare värld, helt enkelt 1 Anhöriga en viktig partner i utveckling av stöd till anhöriga Drygt 1,3 miljoner människors erfarenheter och kunskaper. Minst 900 000 av dessa förvärvsarbetar.

Läs mer

Information till dig som är äldre

Information till dig som är äldre e inf ko pe ve inf ve Re gra sju dig Information till dig som är äldre e ha är ha bo iso 03 enungsunds kommun växel 0303-73 00 00 w.stenungsund.se mmunala pensionärsrådet mmunala pensionärsrådet är ett

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för hösten 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456

Läs mer

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA

STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA STÖD OCH FÖREBYGGANDE VERKSAMHETER I JÄRFÄLLA Verksamhetschef: Karoline Lundvall 08-580 229 28 Karoline.lundvall@jarfalla.se Ansvarar för Stöd och förebyggande,

Läs mer

Mötesplatser i Norr December 2015

Mötesplatser i Norr December 2015 Blombacka Duvan Anhörigträff Mötesplatser i Norr December 2015 Foto Matton.se Broschyr om alla aktiviteter för Anhörigträffarna i Norr och för Mötesplatserna Duvan och Blombacka Mötesplats Blombacka Våra

Läs mer

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur

Trivselpunkten. En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun. Foto: Couleur Trivselpunkten En social mötes plats för Seniorer samt vuxna med psykisk ohälsa i Staffanstorp kommun Foto: Couleur Aktivitetsprogram för Oktober 2019 Information Trivselpunkten är en öppen social mötesplats.

Läs mer

Anhörigstöd. Vårprogram 2014. Föreläsningar, kurser, grupper, rekreation, information och café mm.

Anhörigstöd. Vårprogram 2014. Föreläsningar, kurser, grupper, rekreation, information och café mm. Anhörigstöd Vårprogram 2014 Föreläsningar, kurser, grupper, rekreation, information och café mm. Anhörigstöd- för vem? Vi vänder oss till dig som är anhörig till en person som på grund av sjukdom, ålder

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Januari 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter Aspen

Läs mer

Stöd till anhöriga. Kungsbacka kommun

Stöd till anhöriga. Kungsbacka kommun Stöd till anhöriga Kungsbacka kommun Du får stöd Att hjälpa eller vårda en närstående ger både glädje och trygghet. Men det kan också skapa oro och trötthet. Därför är det viktigt att du som är anhörig

Läs mer

Stöd till anhöriga Aktiviteter

Stöd till anhöriga Aktiviteter Stöd till anhöriga Aktiviteter September 2018 - Januari 2019 Ger du stöd, hjälp eller omsorg till någon? Vi vänder oss till dig som på något sätt ger stöd, hjälp eller omsorg till en person i din närhet

Läs mer

Svårt att minnas, Demens... Har du en demenssjukdom? Eller är orolig för att ha drabbats?

Svårt att minnas, Demens... Har du en demenssjukdom? Eller är orolig för att ha drabbats? Svårt att minnas, Demens... Har du en demenssjukdom? Eller är orolig för att ha drabbats? Vad är demens? Demens är ett samlingsnamn på olika demenssjukdomar som kan drabba människor i olika åldrar. Sjukdomen

Läs mer

Aktiviteter Hösten 2015 Rådgivning för personer med funktionsnedsättning

Aktiviteter Hösten 2015 Rådgivning för personer med funktionsnedsättning Aktiviteter Hösten 2015 Bildtext: Träd i höstfärger Rådgivning för personer med funktionsnedsättning LaSSe Brukarstödcenter för dig som söker information & kvalificerad rådgivning LaSSe Brukarstödcenter

Läs mer

Verksamhetsuppföljning

Verksamhetsuppföljning Verksamhetsuppföljning Anhörigcentrum Strigeln Hösten 2012 Eskilstuna kommun Vuxenförvaltningen Uppdragskansliet 1 Verksamhetsuppföljning på Anhörigcentrum Strigeln 1 Inledning Syftet med verksamhetsuppföljningen

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Maj 2018 2 Innehåll Skärholmens stödenhet 4-10 Stödenheten 4-5 Aktivitetscenter Eken 6-7 Aktivitetscenter Björken 8-10 Anhörigstöd 11-12 - Stöd

Läs mer

Anhörigvård är frivilligt

Anhörigvård är frivilligt Stöd till anhöriga Anhörigomsorg I vårt samhälle finns det många människor som på olika sätt hjälper andra i deras vardag. Det kan bero på att dessa personer på grund av fysiska eller psykiska funktionsnedsättningar,

Läs mer

Aktiviteter på Anhörigcenter

Aktiviteter på Anhörigcenter Aktiviteter på Anhörigcenter Hösten 2019 Under hösten erbjuder vi många olika aktiviteter som du är välkommen till. De vänder sig främst till personer som stöttar en närstående. Du anmäler dig genom att

Läs mer

ANHÖRIGLOTS - EN DEL AV STADENS ANHÖRIGSTÖD

ANHÖRIGLOTS - EN DEL AV STADENS ANHÖRIGSTÖD ANHÖRIGLOTS - EN DEL AV STADENS ANHÖRIGSTÖD För att komma i kontakt med Anhöriglots hör av dig på: Telefon: 031-315 26 25 E-post: anhoriglots@molndal.se Hemsida: www.molndal.se/anhorigstod Besök: Kulturhuset

Läs mer

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet?

Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Vårdar eller stöttar du någon i din närhet? Anhörigcenters program september - december 2019 Lunds kommun Vård- och omsorgsförvaltningen Anhörigcenter Margaretavägen 2A 222 40 Lund E-post: anhorigcenter@lund.se

Läs mer

Anhörigstöd. för dig som stödjer och vårdar en anhörig

Anhörigstöd. för dig som stödjer och vårdar en anhörig Anhörigstöd för dig som stödjer och vårdar en anhörig Jag vet inte vad jag skulle ha tagit mig till utan anhörigstödet. Kvinna, 65 + som vårdar sin make Som anhörig har man ofta inte kraft att söka upp

Läs mer

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping

Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Stöd och service till pensionärer och personer med funktionsnedsättningar i Norrköping Det är vård- och omsorgsnämnden som har ansvar för kommunens äldre- och handikappomsorg. Vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Program hösten Anhörigstöd Hisingen. Anhörigstöd Hisingen. Hösten goteborg.se

Program hösten Anhörigstöd Hisingen. Anhörigstöd Hisingen. Hösten goteborg.se Program hösten 2019 Anhörigstöd Hisingen Anhörigstöd Hisingen Hösten 2019 goteborg.se Vad är anhörigstöd? Anhörigstöd är stöd för dig som har en närstående, som på grund av sjukdom, beroendesjukdom, fysisk

Läs mer

ANHÖRIGLOTS - EN DEL AV STADENS ANHÖRIGSTÖD

ANHÖRIGLOTS - EN DEL AV STADENS ANHÖRIGSTÖD ANHÖRIGLOTS - EN DEL AV STADENS ANHÖRIGSTÖD För att komma i kontakt med Anhöriglots hör av dig på: Telefon: 031-315 26 25 E-post: anhoriglots@molndal.se Hemsida: www.molndal.se/anhorigstod Besök: Kulturhuset

Läs mer

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun

Anhörigstöd 2013. i Lessebo kommun Anhörigstöd 2013 i Lessebo kommun Vem anhörigstödet finns till för Det kan ge såväl glädje som trygghet att hjälpa och stödja en närstående, men det kan också innebära oro och trötthet. Du som stödjer

Läs mer

Örgryte-Härlanda. Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Höst 2015. www.goteborg.se

Örgryte-Härlanda. Anhörigstöd. För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Höst 2015. www.goteborg.se Örgryte-Härlanda Anhörigstöd För dig som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående Höst 2015 www.goteborg.se Program höst 2015 Anhörig är du som stödjer, hjälper eller vårdar en närstående. Du kan vara

Läs mer

ANHÖRIGSTÖD I HAGFORS KOMMUN

ANHÖRIGSTÖD I HAGFORS KOMMUN ANHÖRIGSTÖD I HAGFORS KOMMUN HAGFORS KOMMUN STÖD TILL DIG SOM ÄR ANHÖRIG Som anhörig är du ett ovärderligt stöd för den som behöver din hjälp i sin vardag. Din omsorg om en närstående kan betyda mycket

Läs mer

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016

Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörigstödets verksamhet Program för våren 2016 Anhörig är den person som har omsorg om och stödjer närstående Lenitha Petersson, Anhörigsamordnare Omsorgsförvaltningen Nybro kommun Telefon 0481-456 69

Läs mer