Stadgar för Kalmar Rotaryklubb

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stadgar för Kalmar Rotaryklubb"

Transkript

1 Stadgar för Kalmar Rotaryklubb Paragraf Sida 1 Val av styrelse och revisorer 1 2 Styrelse 1 3 Styrelsens åligganden 1 4 Övriga tjänster utanför styrelsen 2 5 Möten 2 6 Medlemsavgifter 2 7 Omröstning 3 8 Kommittéer 3 9 Kommittéernas arbetsuppgifter 4 10 Närvarodispens 5 11 Finanser 5 12 Inval av medlemmar 5 13 Beslut 6 14 Arbetsordning 6 15 Ändringar 6 Bilaga 1 Instruktion för presidenten 7

2 Sid. 1 Stadgar för Kalmar Rotaryklubb Antagna den 19 november Val av styrelse och revisorer 1 mom. Vid ett klubbmöte senast en månad före årsmötet, där val av styrelse sker, ska den tjänstgörande presidenten tillkännage att förslag mottas från medlemmarna till val av president, inkommande president, nominerad president, vice president, sekreterare, skattmästare, klubbmästare och en särskild ledamot som ska ha lång erfarenhet av Rotarys verksamhet. Till vice president utses en förutvarande president. Nomineringen görs av en särskild kommitté som består av de tre senaste årens past presidenter med vice presidenten som sammankallande. Val sker genom öppen omröstning på årsmötet. De kandidater som får en majoritet av rösterna ska förklaras valda. Den så valde medlemmen tjänstgör i styrelsen som inkommande president under det år som börjar den 1 juli året efter valet och tillträder presidentposten den 1 juli andra året efter valet, då uppdraget som inkommande president avslutats. 2 mom. Vakans i den tillträdande styrelsen fylls enligt beslut av återstående styrelsemedlemmar i den tillträdande styrelsen. 2. Styrelsen Styrelsen består av åtta ledamöter; president, inkommande president, nominerad president, vice president, sekreterare, skattmästare, klubbmästare och en särskild ledamot. Dessa personer är också klubbens ämbetsmän. 3. Styrelsens åligganden I frågor som icke närmare reglerats nedan i fråga om styrelseledamöternas ansvarsområden gäller Grundlagen för Kalmar Rotaryklubb. 1 mom. Presidenten leder förhandlingarna vid klubbens och styrelsens sammanträden samt fullgör sådana andra uppgifter som åligger befattningen och som anges såväl i den instruktion som gäller för Kalmar Rotaryklubb (se bilaga 1) som i Article 4 i RI Club Bylaws. 2 mom. Inkommande presidenten ansvarar för programverksamheten vid klubbens möten. I enlighet med instruktionen för president ingår skyldighet att delta i distriktets förberedande möten för tillträde till befattningen som president (se bilaga 1). 3 mom. Vice presidenten övertar vid presidentens frånvaro ledningen av klubb- och styrelsemöten. 4 mom. Nominerade presidenten är ordförande i kommittén för klubbtjänsten. 5 mom. Sekreteraren för protokoll vid styrelsens sammanträden och ansvarar för att underlag för beslut finns tillgängligt för styrelseledamöterna senast en vecka före ordinarie styrelsemöten. Sekreteraren sänder ut meddelanden om klubbmöten och sammanträden med styrelsen och kommittéerna, sammanställer föreskrivna rapporter till Rotary International, bl.a. halvårsrapport över medlemskapet till RI:s sekretariat per 1 januari och 1 juli varje år. Sekreteraren ansvarar också för klubbens medlemsregister.

3 Sid. 2 6 mom. Skattmästaren förvaltar klubbens medel och redovisar dem för årsmötet och på begäran för styrelsen samt fullgör andra skyldigheter som tillhör ämbetet. Vid avgång från ämbetet lämnar skattmästaren över alla medel, räkenskapsböcker och annan egendom som tillhör klubben till styrelsen. 7 mom. Klubbmästaren ansvarar för de praktiska arrangemangen vid veckomötena samt andra uppgifter som styrelsen beslutat. 8 mom. Den särskilde ledamoten ska med sina kunskaper om och erfarenhet av Rotary vara ett stöd för styrelsen. 4. Övriga tjänster utanför styrelsen. Styrelsen utser 1:e vice sekreterare och andre vice sekreterare en eller flera vice klubbmästare Matrikel- och IT-ansvarig Arkivarie. Styrelsen fastställer arbetsrutin för var och en av dem. Vid vakans utser styrelsen en ersättare. 5. Möten 1 mom. Årsmöte hålls senast i december månad. Följande ärenden ska behandlas Ekonomisk redogörelse för det gångna Rotaryåret Revisionsberättelse Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen Val av styrelse och revisorer. 2 mom. Klubbens ordinarie veckomöte hålls helgfria fredagar kl Närmare regler för att ställa in ett veckomöte finns i Grundlag för Kalmar Rotaryklubb, V mom. 1. Medlemmarna ska underrättas om ändrat eller inställt veckomöte. Medlem måste närvara eller på annat sätt gottgöra frånvaron vid minst 50 % av klubbmötena under varje halvår. Som närvaro räknas även besök hos andra Rotaryklubbar eller andra Rotarymöten än ordinarie möten. Medlem måste dock delta i minst 30 % av den egna klubbens möten varje halvår. Detta gäller inte medlem med permanent närvarobefrielse eller honorär medlem. 3 mom. En tredjedel av klubbmedlemmarna utgör beslutsmässigt antal såväl vid årsmöte som vid ordinarie veckomöte. 4 mom. Styrelsen sammanträder efter kallelse av presidenten eller på begäran av två (2) styrelseledamöter. 5 mom. Styrelsen är beslutför då minst fem ledamöter är närvarande. Vid lika röstetal har presidenten utslagsröst. 6. Medlemsavgifter Inträdes- och årsavgiften fastställs på ett veckomöte. Inträdesavgiften betalas vid inträde i klubben och årsavgiften halvårsvis (terminsavgift) under juli och januari.

4 Sid Omröstning Omröstning sker muntligt. 8. Kommittéer 1 mom. a) Presidenten utser med styrelsens godkännande följande ständiga kommittéer avseende Rotarys fem tjänstegrenar: Kommittén för klubbtjänst Kommittén för yrkestjänst Kommittén för samhällstjänst Kommittén för internationell tjänst Kommittén för ungdomstjänst. b) Vid bemanningen av de fem tjänstegrenarna är det av stort värde med kontinuitet. Medlemmar bör därför utses för olika perioder så att byte av medlemmar kan ske successivt. c) Presidenten kan med styrelsens godkännande utse underkommittéer för speciella ändamål inom de fem tjänstegrenarna. d) Kommittéerna för yrkestjänst, samhällstjänst, internationell tjänst och ungdomstjänst består vardera av en ordförande och vid behov av ytterligare en eller flera medlemmar som alla utses av presidenten med styrelsens godkännande. e) Presidenten är ex officio medlem av alla kommittéer och åtnjuter de privilegier som är förenade med uppgiften att vara president. f) Varje kommitté utför de uppgifter som den tilldelats enligt stadgarna samt de ytterligare uppdrag, som den kan få från presidenten eller styrelsen. Utan särskilt tillstånd från styrelsen får dessa kommittéer inte vidta några åtgärder innan en rapport har lämnats in till och godkänts av styrelsen. g) Presidenten kan vid behov utse en eller flera kommittéer för olika aktiviteter som kan sortera under kommittéerna för yrkes-, samhälls-, internationell tjänst och ungdomstjänst. h) När klubben beslutar att införa Club Leadership Plan ska denna paragraf omarbetas och anpassas till den nya modellen för en Rotaryklubb 2 mom. Kommittén för klubbtjänst a) Nominerade presidenten, som också är ordföranden i kommittén, är ansvarig för alla klubbtjänstaktiviteter och övervakar och samordnar arbetet i alla kommittéer inom de olika grenarna av klubbtjänsten b) Kommittén för klubbtjänst består av nominerade presidenten och ordförandena i alla kommittéer som klubbtjänstkommittén har tillsatt. c) Presidenten kan med styrelsens godkännande utse följande kommittéer för särskilda grenar av klubbtjänsten: Medlemskommitté Klubbmöteskommitté Programkommitté Kommitté för Rotaryinformation.

5 Sid. 4 d) Vid bemanningen av kommittéerna är det lämpligt att utse en eller flera medlemmar för ytterligare ett tjänstgöringsår eller för en två- eller treårsperiod för att därigenom skapa kontinuitet. Ingen medlem kan väljas att tjänstgöra i samma kommitté under mera än två på varandra följande mandatperioder. e) Kommittén för Rotaryinformation ska bestå av tre medlemmar företrädesvis past klubbpresidenter, varav en i sänder utses årligen för en treårsperiod. 9. Kommittéernas arbetsuppgifter 1. Kommittén för klubbtjänst Kommittén utarbetar och genomför planer för vägledning till klubbens medlemmar när det gäller deras åtaganden inom klubbtjänsten. Ordföranden i kommittén är ansvarig för kommitténs möten och rapporterar aktiviteterna till styrelsen. a) Medlemskommittén Kommittén arbetar för att främja klubbmedlemmarnas närvaro vid alla Rotarymöten, distriktskonferenser, intercitymöten, regionala konferenser och internationella kongresser. Kommittén ska speciellt uppmuntra närvaro i den egna klubben men också i andra klubbar, hålla klubbmedlemmarna informerade om närvarokraven och i övrigt bidra till att skapa en hög närvaro i klubben. b) Veckobrevskommitté Kommittén strävar efter att öka intresset för Rotary och klubben genom att skriva veckobrev som innehåller referat från föredrag, klubbmeddelanden och information om Rotaryaktiviteter på distrikts- och internationell nivå. 2. Kommittén för yrkestjänst Kommittén utformar och genomför planer för vägledning och stöd till medlemmarna i klubben då de uppfyller sina plikter inom affärs- och yrkeslivet och bidrar till att höja den allmänna affärs- och yrkesstandarden. Kommitténs ordförande ansvarar för klubbens verksamhet inom yrkestjänsten och övervakar och samordnar arbetet i särskilda kommittéer, som kan utses för skilda grenar av yrkestjänsten. Kommittén ansvarar för att kandidater till klubbens yrkesutmärkelse presenteras för styrelsen för beslutsfattande. 3. Kommittén för samhällstjänst Kommittén utformar och genomför uppslag att tjäna klubbmedlemmarna till ledning och stöd vid uppfyllandet av deras plikter gentemot samhället. Kommitténs ordförande ansvarar för klubbens verksamhet inom samhällstjänsten och övervakar och samordnar arbetet i olika kommittéer, som kan utses för särskilda grenar av samhällstjänsten. 4. Kommittén för internationell tjänst Kommittén utformar och ställer upp planer till ledning och hjälp för klubbmedlemmarna då de uppfyller sina skyldigheter inom den internationella tjänsten. Kommitténs ordförande ansvarar för klubbens verksamhet inom den internationella tjänsten och övervakar och samordnar arbetet i särskilda kommittéer, som kan utses för olika grenar av den internationella tjänsten. Särskild kommitté för Rotary Foundation utses av styrelsen. Kommitté för Rotary Fellowship och andra internationella verksamheter kan inrättas av styrelsen.

6 Sid Kommittén för ungdomstjänst En femte tjänstegren infördes av 2010 års Lagråd. Den heter Kommittén för ungdomstjänst och betonar den positiva förändring som förs in av ungdomar och unga vuxna genom utvecklingen av ledarskapsaktiviteter, engagemang i samhälls- och internationella aktiviteter och utbytesprogram som betonar och utvecklar världsfred och förståelse för olika kulturer. 10. Närvarodispens Efter skriftlig ansökan kan styrelsen befria medlem från att närvara vid klubbens veckomöten under högst 12 månader i följd. 11. Finanser 1 mom. Skattmästaren deponerar klubbens medel i bank. 2 mom. Alla räkningar attesteras av presidenten eller vice presidenten. 3 mom. Klubbens räkenskapsår löper från 1 juli till 30 juni. Årsavgiften betalas halvårsvis i juli och januari. 4 mom. Av klubben utsedda revisorer, som ska vara kvalificerade för sitt uppdrag, ska före september månads utgång erhålla räkenskaperna för granskning och därefter lämna en berättelse över den föregående styrelsens förvaltning 5 mom. Senast under maj månad upprättar inkommande presidenten en budget över intäkter och kostnader för Rotaryåret som börjar den 1 juli. Beräknade kostnader ska betraktas som en övre gräns för kostnader för de olika ändamålen, om inte annat bestäms av styrelsen. Budgeten ska godkännas av styrelsen och fastställas på ett klubbmöte senast under juni månad. 12. Inval av medlemmar 1 mom. Medlem kan föreslå ny medlem genom att skriftligen lämna in förslag till styrelsen Den föreslagna medlemmen ska informeras om Rotarys syfte samt klubbmedlemmens privilegier och skyldigheter. Föreslagen medlem ska skriva under en intresseanmälan och därmed ge tillstånd till att både namn och föreslagen klassifikation offentliggörs i klubben. En överföring av en medlem föreslås av medlemmens tidigare klubb. Förslaget ska tills vidare hållas konfidentiellt, med undantag för vad som här nedan anges. 2 mom. Styrelsen säkerställer, att föreslagen medlem uppfyller kraven på klassifikation och medlemskap enligt Grundlagen för Kalmar Rotaryklubb, VI-VII. Styrelsen ska därutöver försäkra sig om att kandidaten inte är medlem i annan serviceorganisation. I förekommande fall förväntas det av kandidaten att han/hon avslutar sitt medlemskap i andra serviceorganisationer såvida styrelsen inte beslutar annorlunda. 3 mom. Styrelsen godtar eller förkastar förslaget inom 30 dagar och informerar sedan förslagsställaren om sitt beslut. 4 mom. Om styrelsens beslut är positivt informeras klubbmedlemmarna om förslaget genom att offentliggöra den föreslagna medlemmens namn, befattning, klassifikation och namnet på den som lämnat förslaget.

7 Sid. 6 5 mom. Aktiv medlem kan lämna skriftlig invändning mot förslaget, med motivering till styrelsen senast tio dagar efter offentliggörandet av förslaget. I annat fall ska den föreslagne medlemmen anses vara invald i klubben. Om invändning till förslaget lämnats in, ska styrelsen företa sluten omröstning om saken på ett styrelsemöte. Om antalet negativa röster hos närvarande styrelsemedlemmar inte överstiger en ska den föreslagne medlemmen, mot erläggande av föreskriven inträdesavgift, anses invald i klubben. 6 mom. Efter det att medlemmen valts in ska presidenten se till att den nya medlemmen introduceras klubbsekreteraren rapportera den nye medlemmens namn till RI klubbsekreteraren vid behov ställa ut ett medlemskort och kommittén för Rotaryinformation tillhandahålla lämplig litteratur att överlämnas vid intagningen. 13. Beslut Klubben får inte ta upp till behandling yrkande eller resolution, som i något avseende förpliktar klubben till ståndpunktstagande, innan ärendet övervägts av styrelsen. Sådant yrkande eller sådan resolution, som väckts vid klubbmöte, ska utan diskussion bordläggas och överlämnas till styrelsen. 14. Riktlinjer för veckomöte Mötet öppnas Besökande rotarianer och övriga gäster presenteras Korrespondens och meddelande Kommittérapporter Ej slutbehandlade ärenden Nya ärenden Föredrag eller annan programpunkt Mötet avslutas. 15. Ändringar Beslut om ändring av klubbens stadgar sker vid ett ordinarie veckomöte. En stadgeändring kräver att minst två tredjedelar av närvarande medlemmar biträder ändringsförslaget. Dessutom måste minst en tredjedel av klubbens medlemmar vara närvarande vid detta möte. Förslag till stadgeändring ska presenteras för medlemmarna senast tio dagar före det möte då stadgeändring ska behandlas. Beslut får inte fattas om ändringar i eller tillägg till dessa stadgar, som inte står i samklang med klubbens grundlag och med Rotary Internationals grundlag och stadgar.

8 Sid. 7 Bilaga 1 INSTRUKTION FÖR PRESIDENTEN I KALMAR ROTARYKLUBB Det är en stor förmån att bli president i Kalmar Rotaryklubb. Det är en av Sveriges äldsta och största klubbar som starkt bidragit till Rotarys tillväxt i vårt land. Presidentskapet är dessutom en förutsättning för fortsatta uppdrag på distrikts- och internationell nivå. Klubbmedlemmarna förväntar sig att uppdraget sköts med den fasthet och vänlighet som alltid kännetecknat tidigare presidenter. Därutöver finns traditioner som bör följas i möjligaste mån. I enlighet med Rotarys regelverk krävs följande kvalifikationer för att bli president i Kalmar Rotaryklubb. Hon/han 1. måste vara en medlem med gott anseende i klubben 2. ska ha förmågan att åta sig ledarskapet i klubben och ha klubbkamraternas högaktning och förtroende 3. skall som inkommande president delta i: PETS inkommande presidenters utbildningsseminarium i distriktet Rotary Foundation-seminariet som anordnas i distriktet Distriktssamrådet Distriktskonferensen Alla kostnader i samband med ovanstående betalas av klubben. På distriktskonferensen står klubben även för kostnaden för presidentens följeslagare. Om presidenten inte kan närvara vid minst tre av ovanstående aktiviteter, skall hon/han avstå från presidentskapet. Presidenten ska vara beredd att skänka all den tid och kraft som behövs för att leda och fullfölja klubbens planer 4. ska ha tjänstgjort i klubben som styrelsemedlem, eller medlem i en eller flera av de större kommittéerna 5. bör ha varit närvarande vid en eller flera distriktskonferenser eller andra möten 6. bör ha god kunskap om Rotarys syften, klubbens grundlag och stadgar. Jag är helt införstådd med betydelsen av att följa ovan givna instruktioner och förstår vikten av att företräda Kalmar Rotaryklubb på bästa sätt i enlighet med de traditioner och regler som gäller för presidentskapet. Kalmar den.

Godby Rotaryklubb Stadgar

Godby Rotaryklubb Stadgar Stadgar för Godby Rotaryklubb (District 1410, Club No. 9928) Stadgarna antagna vid klubbmöte den 17 juni 2004. (Klubben upptagen som medlem i Rotary International den 12 september 1965) 1. Val av styrelsemedlemmar

Läs mer

STADGAR FÖR GÖTEBORG HISINGENS ROTARYKLUBB

STADGAR FÖR GÖTEBORG HISINGENS ROTARYKLUBB STADGAR FÖR GÖTEBORG HISINGENS ROTARYKLUBB Distrikt 2360 Stiftad 1955 Dessa stadgar ersätter de stadgar som tidigare gällt för Göteborg Hisingens Rotaryklubb. 1 Utöver vad som är stadgat i Enhetlig grundlag

Läs mer

Stadgar för Växjö S:t Sigfrid Rotaryklubb i distrikt 2400

Stadgar för Växjö S:t Sigfrid Rotaryklubb i distrikt 2400 Stadgar för Växjö S:t Sigfrid Rotaryklubb i distrikt 2400 1 Definitioner 1. Styrelsen: klubbens styrelse. 2. Styrelseledamot: en ledamot i klubbens styrelse. 3. Medlem: en klubbmedlem som inte är hedersmedlem.

Läs mer

Ansvarsområden och arbetsordning för Valberedning, Ämbetsmän och övriga funktionärer

Ansvarsområden och arbetsordning för Valberedning, Ämbetsmän och övriga funktionärer 1(6) Malmö Södra Rotaryklubb Valberedningen Ansvarsområden och arbetsordning för Valberedning, Ämbetsmän och övriga funktionärer består av föregående års president och tillträdande president. skall påbörja

Läs mer

1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ekenäs rotaryklubb och dess hemort är Ekenäs.

1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ekenäs rotaryklubb och dess hemort är Ekenäs. EKENÄS ROTARYKLUBB ALLMÄNT 1 Föreningens namn och hemort Föreningens namn är Ekenäs rotaryklubb och dess hemort är Ekenäs. 2 Medlemskap i Rotary International Ekenäs rotaryklubb är medlem i Rotary International.

Läs mer

Stockholms Spiritualistiska Förening

Stockholms Spiritualistiska Förening 1 Stockholms Spiritualistiska Förening STADGAR Slutligen fastställda på årsmötet den 28 april 1998. (Justerade enligt beslut på årsmötet den 20 april 2009.) (Justerade enligt beslut på årsmötet den 22

Läs mer

Stadgar för D 21 av Zonta International

Stadgar för D 21 av Zonta International Stadgar för D 21 av Zonta International 1 Medlemskap Zontaklubbarna i Sverige och Lettland utgör Distrikt 21. Distriktet skall vara indelat i sex områden (areas) på följande sätt: Area 01: Norrbottens,

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL

STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN. Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL STADGAR FÖR FÖRENINGEN STÖDKOMPISARNA Stödförening för cancerpatienter 1 - FÖRENINGENS NAMN Föreningens namn är Stödkompisarna 2 - ÄNDAMÅL Mom 1 Föreningen skall verka för att personer som har eller har

Läs mer

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske

Stadgar för Malmö Dövas Förening Svenske Dessa stadgar är antagna den 26 mars 2011 efter att ha behandlats vid föreningsmöte den 16 oktober 2010 och vid föreningens årsmöte den 26 mars 2011. Malmö Dövas Förening Svenske är ansluten till Sveriges

Läs mer

Stadgar SAS Group Club Sweden 2016

Stadgar SAS Group Club Sweden 2016 Stadgar SAS Group Club Sweden 2016 Denna upplaga ersätter SAS Group Club Swedens tidigare utgåvor. INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ÄNDAMÅL... 2 2 MEDLEMSKAP... 2 3 ÅRSAVGIFT... 2 4 VERKSAMHETSÅR... 2 5 STYRELSE...

Läs mer

FLOTTANS MÄN VÄSTERÅS

FLOTTANS MÄN VÄSTERÅS T(R) 135 Västerås FLOTTANS MÄN VÄSTERÅS Stadgar för lokalavdelningen Flottans Män i Västerås 1 Ändamål Flottans Män i Västerås är en av f.n. 24 lokalavdelningar i Sverige underställda Riksförbundet Flottans

Läs mer

Stadgar för Brage Gille

Stadgar för Brage Gille Stadgar för Brage Gille 1 Ändamål Brage Gille (Gillet), som tillhör Svenska Folkdansringen, har till uppgift att väcka och tillvarata intresset för svensk kultur främst genom verksamhet omfattande folkdans,

Läs mer

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond STADGAR för Föreningen Svenska Sågverksmän och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond Reviderad juni 2009 STADGAR för FÖRENINGEN SVENSKA SÅGVERKSMÄN 1 Ändamål Föreningen har till ändamål: att att skapa ett

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) 1 Föreningens firma Föreningens firma är Parent Teacher Association vid Internationella Engelska

Läs mer

Stadgar för BMW Sport Club

Stadgar för BMW Sport Club Stadgar för BMW Sport Club 1 Namn Klubbens namn är BMW Sport Club, vilket förkortas BMWSC. 2 Natur och ändamål BMWSC är en ideell förening utan ekonomiska, politiska, eller religiösa intressen. Klubben

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län

Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län 1 Stadgar för Kommunförbundet Kalmar län Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Kalmar län är en intresseorganisation för Kalmar läns primärkommuner med uppgift att tillvarata kommunernas intressen,

Läs mer

STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994.

STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994. Sida 1 av 5 STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994. ÄNDAMÅL Flottans Män på Gotland är en lokalförening till Riksförbundet Flottans Män och omfattar Gotlands län.

Läs mer

Stadgar för Seldingersällskapet för Vaskulär och Interventionell Radiologi. antagna vid SSVIRs årsmöte i Lund 15 april 1994

Stadgar för Seldingersällskapet för Vaskulär och Interventionell Radiologi. antagna vid SSVIRs årsmöte i Lund 15 april 1994 Stadgar för Seldingersällskapet för Vaskulär och Interventionell Radiologi antagna vid SSVIRs årsmöte i Lund 15 april 1994 Artikel I: Namn Namnet skall vara Seldinger-Sällskapet för Vaskulär och Interventionell

Läs mer

Stadgar för Svenska Fysikersamfundet

Stadgar för Svenska Fysikersamfundet Stadgar för Svenska Fysikersamfundet 1 Namn och ändamål 1.1 Svenska Fysikersamfundet 1 (härefter benämnt Samfundet) är en sammanslutning av den fysikaliska vetenskapens utövare, främjare och vänner. 1.2

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Stadgar för Systraföreningen Junebäcken Dessa stadgar är antagna på föreningens årsmöte 2012-01-18

Stadgar för Systraföreningen Junebäcken Dessa stadgar är antagna på föreningens årsmöte 2012-01-18 Stadgar för Systraföreningen Junebäcken Dessa stadgar är antagna på föreningens årsmöte 2012-01-18 Namn, ändamål samt styrelsens säte 1 Namn Denna förenings namn är Systraföreningen Junebäcken. 2 Ändamål

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

Norrbottens Körsångarförbund

Norrbottens Körsångarförbund Styrelsens förslag Norrbottens Körsångarförbund www.bdkör.se info@bdkor.se 1. Namn Norrbottens Körsångarförbund. 2. Ändamål Förbundet har till ändamål att verka för körsångens utveckling att sprida kännedom

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

Stadgar för Motormännens Riksförbund

Stadgar för Motormännens Riksförbund Stadgar för Motormännens Riksförbund Antagna vid ordinarie kongress 2010 Gäller från den 1 juli 2011 Senast ändrad den 27 april 2014 enligt beslut vid kongress 2012, fastställt vid kongress 2014 1. kap.

Läs mer

Stadgar fö r Riksfö reningen Sveriges Stadsmissiöner

Stadgar fö r Riksfö reningen Sveriges Stadsmissiöner Stadgar fö r Riksfö reningen Sveriges Stadsmissiöner Antagna 2009-04-23 Reviderade 3, 2010-04-22 Reviderade 2 och 8, 2011-04-08 Reviderad 6, 20170601 Revidering 1-14, 20180518 1 Ändamål Riksföreningen

Läs mer

WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA

WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA WINGS HOCKEY CLUB ARLANDA STADGAR Antagna vid extra årsmöte 2015- xx- xx ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål, sammansättning och hemort Wings Hockey Club Arlanda ( Föreningen ) har som ändamål att bedriva

Läs mer

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~

STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Sid 1 (8) STADGAR för den ideella föreningen Västerås Modellflygklubb VMFK ~o~ Innehåll sida 1 ÄNDAMÅL 2 2 SAMMANSÄTTNING 2 3 ANSLUTNING TILL ANDRA ORGANISATIONER 2 4 BESLUTANDE ORGAN 2 5 FIRMA OCH FIRMATECKNING

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar

Hembygdsgillet i Karlstad Stadgar ÄNDAMÅL 1 Hembygdsgillet i Karlstad, Gillet, är en ideell förening vars ändamål och syfte är att med folklig tradition som grund verka för ett sunt nöjesliv i förening med god arbetsvilja. Gillets verksamhet

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING

STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING STADGAR FÖR Sid 1/5 SPÅRVÄGENS BADMINTONFÖRENING Stiftad den 29 maj 1991 och som har sin hemort i Stockholm. (Föreningen ursprungligen bildad som sektion den 8 december 1943) Stadgarna senast fastställda/ändrade

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid riksmöte 2014-09-27 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

Stadgar för Business and Professional Women, BPW Sweden Antagna vid förbundskongressen i Härnösand april 2008

Stadgar för Business and Professional Women, BPW Sweden Antagna vid förbundskongressen i Härnösand april 2008 Stadgar för Business and Professional Women, BPW Sweden Antagna vid förbundskongressen i Härnösand 26-27 april 2008 1 Förbundets namn Förbundets namn är Business and Professional Women Sweden -BPW Sweden.

Läs mer

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014)

STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) STADGAR FÖR VÄSTERSOCKENS MOTIONSFÖRENING (aug 2014) 1 kap Allmänna bestämmelser 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att utveckla, stödja och bedriva motionsverksamhet för alla åldrar, samt i övrigt verka

Läs mer

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1 Allmänna bestämmelser Stadgar för Hovenäsets Intresseförening 1. Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 2. Föreningens ändamål Föreningens ändamål är att verka för åretrunt-

Läs mer

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association).

Föreningens namn är Kreditförsäkringsföreningen (förkortat KFF) med säte i Stockholm, (på engelska: the Swedish Credit Insurance Association). STADGAR Dessa stadgar har antagits vid Föreningsstämma 23:e mars 2015 och är en uppdatering av ursprungliga Stadgar antagna på Ordinarie Föreningsstämma från 26:e juni 2013 samt uppdateringar vid extra

Läs mer

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål

KARLEKONS STADGAR. Kapitel 1. Sammansättning och ändamål KARLEKONS STADGAR Kapitel 1 Sammansättning och ändamål 1.1 Sammansättning Karlstads ekonomistuderandes förening (KarlEkon), är en självständig ideell förening vid Karlstads universitet. KarlEkon är fackligt

Läs mer

STADGAR för Elevkåren vid Ebersteinska Gymnasiet i Norrköping

STADGAR för Elevkåren vid Ebersteinska Gymnasiet i Norrköping STADGAR för Elevkåren vid Ebersteinska Gymnasiet i Norrköping antagna den 15/2 1931 och den 22/5 1931 den 11/4 1978 och den 30/5 1978 den 26/2 1986 och den 21/5 1986 samt den 24/2 2009 och den 28/5 2009

Läs mer

Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm.

Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm. Stadgar för Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm. Föreningen bildades den 27 mars 1913 Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf är föreningens höge beskyddare 1 Föreningen, vars benämning är Föreningen

Läs mer

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK Stadgar för Obbola Båtklubb OBK 1 Ändamål Obbola Båtklubb bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Långhalsviken, Obbola. Klubben är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening.

Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening. 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. Förslag på stadgar för Bastuträsk by byaförening 1 Namn Föreningens namn är Bastuträsk by byaförening. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att verka för en levande landsbygd och tillvarata

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422

S T A D G A R. för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING. org.nr: 822000-8422 S T A D G A R för LINKÖPINGS VILLAÄGAREFÖRENING org.nr: 822000-8422 Dessa stadgar har antagits vid årsmöte i Linköpings Villaägareförening 2010-03-16 1 Ändamål och verksamhetsområde 1 1. Linköpings Villaägareförening,

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar

Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Normalstadgar för Svenska Celiakiungdomsförbundets medlemsföreningar Dessa normalstadgar är den ram utifrån vilken SCUF:s medlemsföreningar ska utforma sina stadgar. Stadgarna går att ändra så länge medlemsföreningen

Läs mer

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte

Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte Stadgar för distrikt inom Autism- och Aspergerförbundet reviderade vid extra riksmöte 2009-09-05 1 Namn och Distriktets namn och geografiska verksamhetsområde geografiskt fastställs av Autism- och Aspergerförbundets

Läs mer

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1

Bilaga 1 INSTRUKTION. för LOKALAVDELNINGARNA SOS BARNBYAR SVERIGE. LEGAL#1483290v1 Bilaga 1 INSTRUKTION för LOKALAVDELNINGARNA i SOS BARNBYAR SVERIGE Antagen vid årsmöte den 15 maj 2004 Antagen vid årsmötet den 23 april 2005 Antagen vid årsmötet den 22 april 2006 Antagen vid årsmötet

Läs mer

Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening

Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening Bilaga till motion om förslag till nya stadgar för Hovenäsets Intresseförening Gamla stadgar 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hovenäsets Intresseförening 3 Styrelsens säte Styrelsens säte är Hovenäset.

Läs mer

Stadgar för Agronomförbundet

Stadgar för Agronomförbundet 1. Ändamål [STADGAR FÖR AGRONOMFÖRBUNDET] Antagna den 9 mars 2013 Stadgar för Agronomförbundet Medlemskap i Agronomförbundet tillkommer den som besitter agronomexamen eller som bedriver studier för att

Läs mer

STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994.

STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994. Sida 1 av 6 STADGAR FÖR FLOTTANS MÄN GOTLAND FASTSTÄLLDA VID ÅRSMÖTET DEN 19 FEBRUARI 1994. ÄNDAMÅL Flottans Män på Gotland är en lokalförening till Riksförbundet Flottans Män och omfattar Gotlands län.

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ)

Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) Stadgar för Parent Teacher Association (PTA) vid Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) 1 Föreningens ändamål 2 Säte Internationella Engelska Skolan i Järfälla (IESJ) har en föräldraförening

Läs mer

Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda

Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda Lidingö Båtförbunds stadgar i lydelse 2013-11-21 1 (5) S T A D G A R för Lidingö Båtförbund fastställda 2013-11-21 1 NAMN Lidingö Båtförbund, stiftat den 14 maj 1935, är ett ideellt, gemensamt förbund

Läs mer

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening

STADGAR. Stora Rörs Intresseförening STADGAR för den ideella föreningen Stora Rörs Intresseförening med hemort i Stora Rör, Borgholm och Mörbylånga kommuner. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Ändamål Föreningen har som ändamål att ta till vara och

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

STADGAR. för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE. Antagna den 16 juni 2014

STADGAR. för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE. Antagna den 16 juni 2014 STADGAR för Internet Society:s svenska avdelning eller ISOC-SE Antagna den 16 juni 2014 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1 Firma Föreningens svenska namn är Internet Society:s svenska avdelning (ISOC-SE). Föreningens

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland

Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland 2013-11-21 Sida 1 (5) Stadgar för ideella föreningen FMK Södermanland 1.kap Ändamål FMK Södermanland är en ideell förening med verksamhet inom trafiksäkerhet, trafikmiljö och konsumentfrågor. Föreningen

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening Stadgar för Örebro Universitets Spelförening 1 Allmänt 1:1 Definition Örebro Universitets Spelförening är en ideell förening och medlem i Sveriges Rolloch Konfliktspelsförbund (Sverok). Medlem i föreningen

Läs mer

http://villaagarnasavean.se Normalstadgar för förening ansluten till Villaägarnas Riksförbund Normalstadgar för föreningar fastställda 2012-12-05 Stadgarna har antagits vid Villaägarna i Lerums kommuns

Läs mer

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS).

FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). 1(6) FÖRSLAG TILL REVIDERADE STADGAR FÖR KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS). INTRESSEFÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE 1. Den ideella intresseföreningens namn är KOLLEKTIVTRAFIKANT STOCKHOLM (KTS) och har sitt

Läs mer

1 GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETE

1 GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETE STADGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNA ÖSTERGÖTLAND, ANTAGNA PÅ ÅRSMÖTET 25 APRIL 2005 1 GRUNDLÄGGANDE VÄRDERINGAR FÖR HANDIKAPPFÖRENINGARNAS SAMARBETE Inom handikapprörelsen arbetar vi tillsammans för alla

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening

Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening sid 1 (6) Svenska Folkdansringen Föreningarnas förening Stadgar för Föreningarnas förening 1 ÄNDAMÅL Föreningarnas förening, i fortsättningen kallad Föreningen, är en förening för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

STADGAR för Kamratföreningen Lapplands Jägare i Mälardalen

STADGAR för Kamratföreningen Lapplands Jägare i Mälardalen Stadgar Sida 1 (5). STADGAR Ändring / tillägg i dessa stadgar har antagits vid årsmöte 1996-05-22 och 2004-03-27 samt 2007-03-31.. Stadgar Sida 2 (5). 1. MÅLSÄTTNING Föreningens målsättning är i huvudsak

Läs mer

STADGAR. Normalstadgar för Lokalföreningar antagna vid kongressen 9-10 juni 2001

STADGAR. Normalstadgar för Lokalföreningar antagna vid kongressen 9-10 juni 2001 STADGAR Normalstadgar för Lokalföreningar antagna vid kongressen 9-10 juni 2001 1 2 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Hjärt- och Lungsjukas förening i och den är en lokalförening inom Hjärt-

Läs mer

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005.

Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. Stadgar för föreningen Gesneriasterna Senast reviderade 2005. DEFINITION 1 Föreningen Gesneriasterna är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden. MÅLSÄTTNING 2 Föreningens mål är att sprida

Läs mer

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1

STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 STADGA KALMAR ESS Antagen av årsmötet den 11 januari 2011 samt av extra föreningsstämman den 10 februari 2011 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1. ALLMÄNT... 4 1.1 Namn... 4 1.2 Ändamål och syfte... 4 KAPITEL

Läs mer

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006)

NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den oktober 2006) NORMALSTADGAR för lokalföreningar (Antagna av kongressen i Västerås den 20-22 oktober 2006) 1 Lokalföreningens namn Föreningens namn är Afasiföreningen i Södertälje/Nykvarn och föreningen är ansluten till

Läs mer

STADGAR FÖR Författarcentrum Öst

STADGAR FÖR Författarcentrum Öst STADGAR FÖR Författarcentrum Öst (organisationsnr: 802008-2031), antagna 20 februari 1976, 15 december 1977, 25 mars 1998, 27 mars 2006, 26 mars 2007, 18 april 2013, 31 mars 2014, 22 januari 2015 och 30

Läs mer

Stadgar NTF Gävleborg

Stadgar NTF Gävleborg Stadgar NTF Gävleborg Styrelsens förslag till nya stadgar för NTF Gävleborg. Beslutsordning. Beslut om stadgeändring skall ske på två på varandra följande årsmöten, varav ett skall vara ordinarie. Minst

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

Föreningen Lästringebygden

Föreningen Lästringebygden Stadgar för Föreningen Lästringebygden Namn och verksamhetsområde Föreningens namn är Föreningen Lästringebygden. Föreningen är medlem i Södermanlands hembygdsförbund och därigenom ansluten till Sveriges

Läs mer

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund

Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund Bilaga 1 Stadsledningskontorets förslag till stadgar för Tyresåns vattenvårdsförbund STADGAR FÖR TYRESÅNS VATTENVÅRDSFÖRBUND Förslag till stadgar att godkänna på förbundsmötetoret förordar Förslag med

Läs mer

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16)

Stadgar. Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden. (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) Stadgar Stadgar för NTF Normalstadgar för NTF förbunden (Fastställda av NTF:s kongress 2015 04 16) INNEHÅLL 1 NTF:s Ändamål 1 2 Föreningens säte 1 3 Organisatorisk uppbyggnad 1 4 Medlemskap 1 5 Medlemsavgifter

Läs mer

Stadgar för Stureby SK

Stadgar för Stureby SK Stadgar för Stureby SK 1 Föreningen har till uppgift främja och genom sina medlemmar utöva allmän idrottslig verksamhet. För detta ändamål skall föreningen verka för idrottens bästa, välja ändamålsenliga

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING

STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING STADGAR EDSÄNGENS VILLAÄGAREFÖRENING Dessa stadgar har blivit initialt antagna vid föreningsmöte den 28 mars 1996. Revidering har beslutats och införts vid årsmöte: I. Den 9 mars 2008. II. Den 11 mars

Läs mer

Stadgar för Linköpings fäktklubb

Stadgar för Linköpings fäktklubb 1(6) Stadgar för Linköpings fäktklubb Syfte 1 Föreningens namn är Linköpings fäktklubb, i förkortad form LFK. Föreningens syfte är att bedriva fäktning i Linköping. Föreningen skall vara organiserad enligt

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB)

1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB) Tynningö 2011-08-31 Föreningsstadgar 1 Föreningens namn Föreningens namn är: Tynningö/ Ramsö Byalag & Bygdegårdsförening (TRBB) 2 Föreningens ändamål Föreningen, som är en ideell förening, politisk och

Läs mer

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg

Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg 2015-01-07 Stadgar för INNOVAIR Strategiskt innovationsprogram för flyg INNOVAIR bildades 2014 efter att Vinnova, Energimyndigheten och Formas tillsammans, på uppdrag av regeringskansliet, godkänt sex

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Stadgar för föreningen Mutomoprojektet

Stadgar för föreningen Mutomoprojektet Stadgar för föreningen Mutomoprojektet Stadgarna har antagits vid konstituerande möte i föreningen Mutomoprojektet Antagna vid möte den xxxx xxxx 2018 och medlemsmöte den xxxx xxxx 2018 1 Föreningens namn

Läs mer

Stadgar för SYLF Blekinge

Stadgar för SYLF Blekinge Stadgar för SYLF Blekinge Erkänd som lokalavdelning av Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Senast ändrade vid SYLF Blekinges årsmöte 20:e januari 2016 och ändringen godkänd av SYLF:s styrelse XX månad

Läs mer

StorStockholms Genealogiska Förening

StorStockholms Genealogiska Förening StorStockholms Genealogiska Förening Förslag till revidering av stadgarna för SSGF. Nu gällande stadgar. 1 Föreningens namn är StorStockholms Genealogiska Förening, förkortat SSGF. Föreningen är en ideell

Läs mer

STADGAR FÖR KAMRATFÖRENINGEN VAPEN-

STADGAR FÖR KAMRATFÖRENINGEN VAPEN- STADGAR FÖR KAMRATFÖRENINGEN VAPEN- BRÖDERNA AMFIBIEREGEMENTETS KAM- RATFÖRENING Antagna vid årsmöte den 23 maj 1965 och ändrade vid årsmötet Den 27 maj 1978, den 31 maj 1980, den 25 maj 1983, den 26 maj

Läs mer

Stadgar för Täby Tennisklubb

Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Stadgar för Täby Tennisklubb 1 Omfattning och ändamål Täby Tennisklubb (TTK), som bildades den 29 mars 1973 under namnet Erikslunds Tennissällskap och namnändrade den 28 oktober 1999, är en ideell förening

Läs mer

Stadgar för Gefle Ölsellskaps

Stadgar för Gefle Ölsellskaps för s En ideell förening med hemort i Gävle kommun. Organisationsnummer: 885002-2024 Styrelsen 2019 Bildad den na fastställs av årsmöte den 6e februari 2019,

Läs mer

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015

STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 STADGAR i lydelse efter årsmötet 2015 1. ÄNDAMÅL Svenska Motorvagnsklubben (SMoK) är en riksomfattande ideell förening. Dess huvudsyfte är att bevara kulturarvet i form av äldre svenska motorvagnar, och

Läs mer

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar

Stadgar för Alla ska kunna bo kvar Stadgar för Alla ska kunna bo kvar 1. Firma Föreningens namn är Alla ska kunna bo kvar 2. Syfte Föreningens syfte är att sätta fokus på de sociala aspekter som finns när fastighetsägare höjer hyrorna kraftigt

Läs mer

NTF Sydost ska arbeta för att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken.

NTF Sydost ska arbeta för att ingen ska dödas eller skadas allvarligt i trafiken. Stadgar för NTF SYDOST 2012-02-16 1 ÄNDAMÅL NTF (Nationalföreningen för Trafiksäkerhetens Främjande) Sydost är en fri, självständig och idéburen organisation som arbetar för en säker trafik. NTF arbetar

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

2 Område och gränser De territoriella gränserna för klubben är i princip lika med Eksjö kommuns gränser. Klubbens säte är Eksjö kommun.

2 Område och gränser De territoriella gränserna för klubben är i princip lika med Eksjö kommuns gränser. Klubbens säte är Eksjö kommun. Sida 1 (8) Stadgar för Eksjö Gamla Stan Rotaryklubb Stadgar antagna 2012 06 29 vid verksamhetsmöte. ALLMÄNT 1 Namn Klubbens namn är Eksjö Gamla Stan Rotary Klubb. Klubben är registrerad som Eksjö Gamla

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer