Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande"

Transkript

1 VECKOBLAD v Till elever Veckans ordspråk: Så länge det finns liv, finns det hopp. Cicero På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar känna stolthet över sin skola och förskola. Ledorden kunskap, glädje, trygghet och självständig tänkande ska genomsyra verksamheten. Vi förutsätter öppen kommunikation och goda relationer i möten med elever, personal och föräldrar. Hej! I måndags var sex elever i år 7-9 på arbetsmiljöutbildning. De hade en väldigt lärorik dag. Deras nyvunna kunskaper kommer vi säkert ha nytta av på något vis i vårt arbetsmiljöarbete på skolan. I samband med avslutningen vill vi passa på att tacka Camilla Ivarsson för sina fina insatser för barnen i Klagshamns rektorsområde. Vår kurator avslutar sin anställning efter fyra fina år hos oss. Camilla har varit starkt bidragande till skolornas likabehandlingsplan. Vi önskar alla henne lycka till i sitt nya uppdrag. Julavslutningen närmar sig med stormsteg och med den kommer frågan om var vi ska hålla till. F-1 kommer vara i Tygelsjö kyrka. År 2-9 kommer hålla till på Strandskolan. På Strandskolan kommer inga föräldrar kunna närvara på avslutningen på grund av utrymmesskäl. I år 2-9 kommer avslutningarna hållas i matsalen där grötätande och underhållning kommer varvas om vart annat. Jullovet och fritidsverksamheten; 19, 22,23 december är fritidshemmen på Strandskolan och Klagshamnsskolan öppna som vanligt. Resterande dagar dvs dec och 2, 5 januari är all fritidshemsverksamhet på Klagshamnsskolan. Fritidshemmen är stängda den 7 januari 2015 och skolan börjar igen torsdagen den 8 januari. Eleverna går enligt schema på torsdagen. Ses i korridorerna Pär Rektor på Klagshamns skolområde Allmän information 1. Föräldraföreningsmöte onsdag 3 dec Föräldraföreningen Internationellt samarbete med Sierra Leone Skolan har ett fortsatt samarbete med Sierra Leone, trots att läget blivit annorlunda pga Ebolaepidemin, och att skolan i Sierra Leone är tillfälligt nerlagd. Strandskolan har drivit ett projekt som heter Panta Flaskor. Det har varit till stor del barnen själva som har haft hand om det. Barn i åk 2-9 har deltagit. De fick in 3200 kronor via panten och ytterligare 800 kr av sponsorer. Det blev totalt 4000 kr som skickades ner till Sierra Leone. Det kommer att hanteras som mikrolån av rektorn på skolan där nere. Lärare Anne Hector kommer fortsätta hålla kontakten (även om hon är tjänstledig under våren).

2 Matrådet har köpt in en tavla som gjordes av fotograf Lasse som var med ner till Sierra Leone under VT Tavlan ska sättas upp nu under jullovet. Det diskuterades om en loppis till våren, till förmån för barnen i Sierra Leone. Är man intresserad av loppis till våren, kan man höra av sig till anna.gardenfors@gmail.com Nya elever till Strandskolan Efter jul kommer det in nya elever, både de som har gått här tidigare och nya som har sökt in. Det blir totalt 12 nya elever. Utvecklingssamtal IUP ordning Skolan har fått feedback att det varit positivt, att eleven själv håller i samtalet. Fokus i de yngre årskurserna blir på matte och svenska. IUP-Planen skrivs mellan jan-mars och den gäller åk 1-5. IUP skrivs en gång per år. Skriftliga omdömen sker också en gång om året. Eleverna i årskurs 6-9 har ingen IUP utan de gör en egen reflektion kring de terminsbetyg de har fått vid ett uppföljningssamtal terminen efter, och hur eleven kan utveckla/förbättra sig. Läxhjälp Som det är nu finns ett tillfälle för åk 7, och två i de högre årskurserna, men inget för de yngre barnen. Nästa läsår kommer det att kunna lösas för fler årskurser, men denna termin har det inte gått pga planeringstekniska skäl Ljudnivå på Klagshamnsskolan Vissa elever tycker att det är högt ljud i matsalen. Det finns sk trafikljusöra det har skolan haft tidigare. De fungerar bättre om man har örat tillfälligt, och inte permanent. Har man det permanent riskerar man att bli hemmablind. Det gjordes ljudmätningar på Klagshamnsskolan för 3-4 års sedan. Då vidtog man åtgärder för detta bl.a. genom att det sattes upp ljudabsorberande plattor i rummet på andra våningen i stora byggnaden på Klagshamnsskolan. Byggprojekt - Det är ett pågående dräneringsarbete inne på skolgården. - Det kommer att utföras ett avloppsarbete på Klagshamnsskolan, skolan kommer ut med info när det blir aktuellt. - ytterligare förändringar på Klagshamnsskolan; den gamla parkeringen ska införlivas med skolgården och parkeringen utanför matsalen kommer att ändras. Det blir en bättre lösning vi lämning och hämtning. Trafikgruppen - infart Gessievägen (söder ifrån) dämpning i form av väggupp är planerat - Gågatan vid Hermods Plats Det sitter en skylt nu, som gör att bilarna kör sakta Mötesplatsen Det ska dra igång ett nytt projekt efter jul, med ett prova på projekt som startar vecka 3 I det här projektet har man valt att satsa på idrott - målgruppen för Mötesplatsen är år, medan Strandskolan vill gärna ha med barn från 10 års ålder. Det här är ett samarbete med Strandsskolan och Gottorpsskolan. Varje idrott ska man ha möjlighet att testa fyra ggr Det kommer att vara på onsdagar kl 16-17, och det som kommer att testas är lite udda sporter (inte de vanliga som innebandy, fotboll och handboll som redan finns här ute). Mötesplatsen har haft skrivprojekt under hösten. Det har varit ett samarbete med flera skolor. De som har varit med i det projektet har de träffasts vid nio tillfällen, och fått träffa en författare.

3 Julavslutning Den är fredagen den 19/12. Separat info kommer att skickas ut. Det blir avslutning i kyrkan för Klagshamnsskolans elever. För eleverna på Strandskolan blir det avslutning i matsalen med gröt och elevuppträdande. Inga föräldrar får plats, tyvärr. Folkhälsorapport Barn och Unga i Skåne, fokus Klagshamn åk 6 och åk 9 Presentation av Mattias Grahn, som arbetar inom folkhälsoenheten på Region Skåne. De gör undersökningar med jämna mellanrum. Undersökningen är från VT De gjordes anonymt och deltagandet var frivilligt. Det var ca 82% av eleverna som svarade. 18 pojkar och 18 flickor i åk 6, 32 pojkar och 16 flickor i åk 9. Nästa undersökning är planerad att göras under våren Enkäten var på 25 sidor, och det behandlade ämnen (i urval) såsom; Dig själv och din familj 90% har två förvärvsarbetande föräldrar, 80% bor tillsammans med både mamma och pappa Hälsa hur de mår rent allmänt, pojkarna mår generellt bättre än flickorna. Pojkarna mår bättre i Klagshamn än i resten av Malmö. Föräldrarnas sysselsättningsgrad spelar in för hur bra barnen mår. Olycksfall Fritidsvanor 75% av pojkarna i nian sitter minst 3 timmar vid datorn/tv per dag, mot 38% av flickorna. matvanor alkohol, tobak, narkotika inga elever i åk6 hade testat att röka, 2 pojkar i åk nio snusar dagligen. 60% av pojkarna i åk hade rökt vattenpipa, och av flickorna var det var fjärde. Debutåldern för alkohol är 14 år sker oftast våren i åk 8. En pojke och en flicka hade använt hasch och marijuana den senaste månaden, lägre än Malmö i snitt sex (ej elever i åk 6) skolan 94% av både pojkar och flickor i åk 6 trivs bra på skolan. Varannan flicka i åk 9 känner sig stressad men bara var 10:e pojke i åk 6 trygghet och utsatthet 8 elever har blivit hotade, 5 elever har blivit rånade och 5 elever har blivit bestulna, totalt för både åk 6 och 9 i Klagshamn. Vid tangenterna Anna Englund

4 2. Lucia och skolavslutning Luciatåg, F-3 är i idrottshallen och år 2 håller i tåget För föräldrar i år2: 8:30 För elever år f-3: 9.30 Skolstart/slut som vanligt. År 4 och 9 håller i luciatåget, År 4-6, År 7-9, 9,45-10,30 Luciaträning År 4 på ordinarie musiklektion 9a, 9b på ordinarie musiklektion samt 9/12 kl. 7,55-8,30 i musiksalen. Genrep sker 8,00-9,30 torsdagen den 11/12 Skolavslutning Skolbussen går följande tider: Bussarna hämtar 9,15 med start i Tygelsjö. Bussarna hämtas på Strandskolan År F-1 Barnen börjar ; Gröt serveras från bussar går från Klagshamnsskolan kl. 11,30. Vid behov kommer en buss tillbaka på dubbelvarv. Mellan skolavslutning i Kyrkan (140 elever), Två bussar från kyrkan kl Skoltid: År 2-4 Skoltid: i matsalen 10:45 Tillbaka till klassrummen År 5-9 Eleverna börjar sammanfattning av terminen i respektive klassrum, grötavslutning med uppträdande till (225 elever). Skoltid:

5 Klagshamns rektorsområdes fritidshem Inför julen; Vad bra att så många lämnat in lappar för lovet. Som det ser ut nu kommer Strandskolans fritidshem hålla öppet tom 23 dec. Resten av jullovet kommer all fritidsverksamhet att vara på Klagshamnsskolan. Meddela fritidshemspersonalen om det blir ändringar. Observera att alla fritidshem är stängda för planering den 7 januari. Om någon behöver tillsyn hör av er till Britta J-son Holmgren på tel senast 4 dec. Strandskolan år Kurators tider v.50; Vecka 50. är jag på Strandskolan på måndag kl , tisdag kl och onsdag dag kl Vill du ha en samtalstid kontakta mig på min mobil , du kan ringa eller sms:a och lämna ett meddelande. Jag vill också meddela alla er fina elever att jag kommer sluta på Strandskolan och jobbar min sista dag här onsdagen den 17:e december. Titta gärna in och säg hej då. Ha det gött!/ Camilla 4. Elever i cafét, Vi börjar med elever i 6a. Arbetstiden är från till I arbetsuppiften ingår försäljning och tillagning samt sätta upp stolar och torka bord i matsalen. Detta fråntar inte eleverna som är matvärdar sitt ansvar. 5. MAAPPS, nu kan ni gå in på MAAPPS genom utb(tre första bokstäver i för- och efternamn)@skola.malmo.se. Lösenord samma som inloggning på datorn. 6. SYV info, Välkommen Vi välkomnar SYV-kandidat Sandra Halvarsson, som kommer att vara med SYV Julija v och v 2-6. Alla nior om gymnasievalet Den 15 januari öppnar webben för ansökan till gymnasiet och har öppet fram till den 15 februari. Ett brev med användarnamn, lösenord och instruktioner kommer att skickas hem till er folkbokföringsadress. Tänk på att behålla användarnamnet och lösenordet tills ni börjat på gymnasiet. Öppet hus på de olika gymnasieskolorna kommer att finnas igen under januari och februari. Ta en titt i gymnasiekatalogen när de olika skolorna har öppet hus eller titta på respektive skolas hemsida för information. Den nya gymnasiekatalogen kan ni hämta hos mig om ni inte har den. Välkomna in till mig för att boka vägledningssamtal eller så kan ni kontakta mig via mail julija.radeson-lindeberg@malmo.se eller tel Denna vecka är jag på skolan måndag , tisdag 8-12, onsdag 8-12 /Julija, SYV

6 7. Mötesplats Klagshamn,

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 49 2014 Till elever Veckans ordspråk: Livet innebär att man står på öronen ibland. Leo Buscaglia På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar känna stolthet över sin skola

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 3 2015 Till elever Veckans ordspråk: Den kloke kryddar sitt språk med ordspråk, den osmarte med svordomar. Österländskt ordspråk På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 8 2015 Till elever Veckans ordspråk: Med en liten bil hittar man snabbare parkeringsplats. I gengäld får man leta längre efter bilen. På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 42 2014 Till elever Veckans ordspråk: Vi är för evigt länkade samman inte bara med varandra men också med vår miljö, Herbie Hancock På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar

Läs mer

VECKOBLAD v. 12 2015 Till elever

VECKOBLAD v. 12 2015 Till elever veckobrev elever v. 12 2015 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 12 2015 Till elever Veckans ordspråk: För den som inte vill se, hjälper inga glasögon, tyskt

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 9 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 9 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 9 2014 Till elever Veckans ordspråk: Det största förtroende en människa kan ge en annan människa är självförtroende. Stig Johansson Hej! Välkomna

Läs mer

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan.

Hej och välkomna till årets första föräldraföreningsmöte torsdagen den 14 februari kl 18.30 på Strandskolan. VECKOBLAD v. 7 2013 Till elever Veckans ordspråk: Det är när man upptäcker musiken som många unga hjärtan också lär sig älska. Richard Strauss Hej! En vecka med massor av nationella prov har tagit sitt

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk veckobrev v.6 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 6 2016 Till Elever Veckans ordspråk: Musiken öppnar vägen för kärleken. Latinskt ordspråk Hej! Vi hälsar

Läs mer

VECKOBLAD v. 20 2015 Till elever. Klagshamns rektorsområde är numera på Twitter; vi heter klagshamnsro, @strandskola

VECKOBLAD v. 20 2015 Till elever. Klagshamns rektorsområde är numera på Twitter; vi heter klagshamnsro, @strandskola veckobrev elever v. 20 2015 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 20 2015 Till elever Veckans ordspråk: Utanför fönstret slår våren ut marken blir grön igen.

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 10 2014 Till elever Veckans ordspråk: Wanting to be someone else, is a waste of the person you are. Curt Corbain Hej! Vi hälsar Linda Masalkovski

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.4 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 4 2016 Till elever Veckans ordspråk: A good book is the best of friends, the same today and forever.

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 19 2014 Till elever Hej! Kommande vecka drar nationella proven igång igen, snart är det hela över och våra elever har verkligen gjort sitt

Läs mer

VECKOBREV v Till elever

VECKOBREV v Till elever VECKOBREV v. 42 2011 Till elever Veckans ordspråk: Små stjärnor lyser också i mörkret. Finland Hej! Gröna skolgårdar är nu ett faktum på Klagshamnsskolansskolan. Det går med rykande fart och de första

Läs mer

VECKOBLAD v. 41 2015 Till elever

VECKOBLAD v. 41 2015 Till elever veckobrev v.41 2015 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 41 2015 Till elever Veckans ordspråk: Var och en kan förändra världen genom sin makt att välja, t

Läs mer

VECKOBLAD v Till Elever

VECKOBLAD v Till Elever veckobrev v.7 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 7 2016 Till Elever Veckans ordspråk: Fördomar fördummar. Mia Törnblom Hej! I veckan har det varit många

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 51 2009 Till elever Veckans ordspråk: Många ting, som inte kan övervinnas när de står tillsammans, ger efter, när vi tar itu med dem ett och ett. Plutarchos Hej! Tack för ett jättefint luciatåg

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 24 2012 Till elever Veckans ordspråk: Skratta alltid när du kan. Det är billig medicin. Lord Byron Hej! Välkomna tillbaka! Det ska verkligen bli kul att få se er alla igen. Vi hoppas att sommarlovet

Läs mer

Hjälp oss att hjälpa!

Hjälp oss att hjälpa! VECKOBLAD v. 47 2014 Till elever Veckans ordspråk: Ännu har det inte kommit en vår då knopparna glömt att brista, Maragaret Sangster På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar känna

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 46 2013 Till elever Veckans ordspråk: Om alla krävde fred istället för en ny teve, då skulle det äntligen bli fred. John Lennon Hej! Under nästa

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 7 2014 Till elever Veckans ordspråk: Den mänskliga rasen har egentligen bara ett riktigt effektivt vapen och det är skrattet. Mark Twain Hej!

Läs mer

VECKOBLAD v. 50 2009 Till elever

VECKOBLAD v. 50 2009 Till elever VECKOBLAD v. 50 2009 Till elever Veckans ordspråk: Det finns ingen så fattig att han inte kan hjälpa och ingen så rik att han inte behöver hjälp. Finland. Hej! Det har varit en intensiv vecka och det märks

Läs mer

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever

Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever Kunskap Glädje Trygghet - Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 13 2014 Till elever eckans ordspråk: Musik det enda språk som inte behöver översättas. Berthold Auerbach Hej! Nu är det mycket nationella prov

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever. Veckans ordspråk: För att komma till källan måste man simma mot strömmen. Sanislaw Jerzy Lec

VECKOBLAD v Till elever. Veckans ordspråk: För att komma till källan måste man simma mot strömmen. Sanislaw Jerzy Lec veckobrev v.6 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 6 2017 Till elever Veckans ordspråk: För att komma till källan måste man simma mot strömmen. Sanislaw

Läs mer

VECKOBLAD v Elever

VECKOBLAD v Elever VECKOBLAD v. 46 2008 Elever Veckans ordspråk: Lita på din intuition. Oftast bygger den på fakta som arkiverats strax under medvetandenivån. Joyce Brothers Hej! På onsdag är det återigen föräldraföreningsmöte.

Läs mer

VECKOBLAD v. 49 2008 Elever

VECKOBLAD v. 49 2008 Elever VECKOBLAD v. 49 2008 Elever Veckans ordspråk: Man ser direkt om någon är kär för då blir de alldeles röda i ögonen. Martin 9 år Hej! Vintern var här!! Snöbollarna med dem!!! Snöbollskastningen skötte ni

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.45 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 45 2017 Till elever Veckans ordspråk: Om en människa kan visa så mycket hat, tänk hur mycket kärlek

Läs mer

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet

8:30-9:30 4a 10-11 3a 11-12 Stängt 12-13 Öppet VECKOBLAD v. 11 2013 Till elever Veckans ordspråk: Om du kan gå, så kan du dansa. Om du kan prata, så kan du sjunga. Ordspråk från Zimbabwe Hej! Vi önskar våra 8:or en trevlig tillvaro ute i arbetslivet

Läs mer

VECKOBLAD v VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.43 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 42 2017 VECKOBLAD v. 43 2017 Till elever Veckans ordspråk: Om en människa kan visa så mycket hat,

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.39 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 39 2017 Till elever Veckans ordspråk: Den som gör gott för andra gör gott mot sig själv. Den som gör

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 51 200 Till elever Veckans ordspråk: Många ting, som inte kan övervinnas när de står tillsammans, ger efter, när vi tar itu med dem ett och ett. Plutarchos Hej! Tack för ett jättefint luciatåg

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 47 2013 Till elever Veckans ordspråk: Man behöver inte vara perfekt för att vara ett gott föredöme. Okänd Hej! Den 18 november kommer Charlotte

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.40 2015 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 40 2015 Till elever Veckans ordspråk: Växterna är det viktigaste på jorden. De behöver inte människan,

Läs mer

VECKOBLAD v. 10 2011 Till elever

VECKOBLAD v. 10 2011 Till elever VECKOBLAD v. 10 2011 Till elever Veckans ordspråk: Ingen människa är fri som är herre över sitt eget sinne. Epictetus Hej! Välkomna tillbaka från sportlovet. Många har säkert haft en skön och vilsam period.

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 3 2011 Till elever Veckans ordspråk: Ingen är så blygsam att han inte gärna hör beröm. Anonym. Hej! På måndag drar våra 3:or och 4:or iväg till Baltiska hallen och spelar handboll mot andra

Läs mer

VECKOBLAD v Till Elever

VECKOBLAD v Till Elever veckobrev v.10 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 10 2016 Till Elever Veckans ordspråk: Fördomar fördummar. Mia Törnblom Hej! PRAO! Kommande två veckor

Läs mer

Sammanfattning av Folkhälsorapport Barn och Unga i Skåne. - Hässleholm 2012

Sammanfattning av Folkhälsorapport Barn och Unga i Skåne. - Hässleholm 2012 Sammanfattning av Folkhälsorapport Barn och Unga i Skåne - Hässleholm 2012 Introduktion Våren 2012 genomfördes Folkhälsoenkäten Barn och Unga i Skåne 2012, bland skolelever i årskurs 6, årskurs 9 och gymnasiets

Läs mer

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: Gräset är alltid grönare på andra sidan. Svenskt ordspråk

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: Gräset är alltid grönare på andra sidan. Svenskt ordspråk veckobrev v.23 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 23 2016 Till Elever Veckans ordspråk: Gräset är alltid grönare på andra sidan. Svenskt ordspråk Hej!

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 46 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 46 2014 Till elever VECKOBLAD v. 46 2014 Till elever Veckans ordspråk: Ännu har det inte kommit en vår då knopparna glömt att brista, Maragaret Sangster På Klagshamns rektorsområde ska elever, personal och föräldrar känna

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 24 2009 Till elever Veckans ordspråk: När vi blir gamla är det bara en sak vi kan ångra att vi inte gav tillräckligt av oss själva. Eleonora Dusa Hej! Skolavslutning! Sista veckan på terminen

Läs mer

VECKOBLAD v. 42 2009 Till elever

VECKOBLAD v. 42 2009 Till elever VECKOBLAD v. 42 2009 Till elever Veckans ordspråk: Optimisten ser en möjlighet i varje problem. Pessimisten ser ett problem i varje möjlighet. Anonym Hej! Nu startar snart höstens stora nyhetshändelse,

Läs mer

Redovisning av ANT-undersökningen vt 2013

Redovisning av ANT-undersökningen vt 2013 Redovisning av ANT-undersökningen vt 2013 Innehåll: Sid 2 Förord Sid 3-7 Samtliga frågor och svar Sid 8-13 Jämförelser av vissa frågor avseende pojke/flicka och årskurs. Sid 14-17 Jämförelser med tidigare

Läs mer

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot

SKOLNYTT. Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35. MATSEDEL vecka 34/35. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås, pot SKOLNYTT Röbroskolan 2013/2014 Vecka 34/35 MATSEDEL vecka 34/35 Måndag LOV Tisdag LOV Onsdag LOV Torsdag Makaroner, korv Fredag Fläskkarré, sås, pot. Måndag Köttfärssoppa, mj. bröd Tisdag Köttbullar, sås,

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.41 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 41 2017 Till elever Veckans ordspråk: Den som gör gott för andra gör gott mot sig själv. Den som gör

Läs mer

VECKOBLAD v. 9 2011 Till elever

VECKOBLAD v. 9 2011 Till elever VECKOBLAD v. 9 2011 Till elever Veckans ordspråk: Vad frost är för blomsterknoppen, det är själviskhet för vänskap. M. Tupper. Hej! Veckan som gick var det inte mycket närvaro från min sida. Jag går på

Läs mer

VECKOBLAD v. 48 2015 Till elever

VECKOBLAD v. 48 2015 Till elever veckobrev v.48 2015 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och VECKOBLAD v. 48 2015 Till elever Veckans ordspråk: Att plantera träd är att ge sina drömmar om en bättre värld kropp och liv.

Läs mer

VECKOBLAD v. 18 2011 Till elever

VECKOBLAD v. 18 2011 Till elever VECKOBLAD v. 18 2011 Till elever Veckans ordspråk: Ingenting försummar vi så ofta och oåterkalleligt som det tillfälle som erbjuds oss varje dag. Marie von Ebner-Eschenbach. Hej! Nu har sommaren kommit,

Läs mer

Nu gäller det att öva flitigt på sångtexterna som skickades hem förra veckan! :)

Nu gäller det att öva flitigt på sångtexterna som skickades hem förra veckan! :) Hej på er alla! Sista veckan med utvecklingssamtal går av stapeln. Om ni har glömt vilken tid ni har bokat är det bara att gå in på Doodle och dubbelkolla! Tack till er som redan har varit på samtal och

Läs mer

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum

MÅNADSBREV JANUARI. -Måndag kl.14.30-15.30 på Söder i klassrum 3 -Tisdag kl.14.10-14.45 i Karins klassrum -Fredag kl.13.45-14.20 i Johannas klassrum MÅNADSBREV JANUARI 2013 God fortsättning och välkomna till en ny termin hos oss på Midimalen norr. Vi vill börja med att tacka för de goda och fina julklapparna vi fick av er och era barn. Vi blev väldigt

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Själständigt tänkande. VECKOBLAD v Till personal

Kunskap-Glädje-Trygghet-Själständigt tänkande. VECKOBLAD v Till personal Kunskap-Glädje-Trygghet-Själständigt tänkande VECKOBLAD v. 36 2007 Till personal Veckans ordspråk: Att ibland stanna upp ett tag, kan vara enda möjligheten att orka gå vidare. Olle Wedholm Hej! Skadegörelse

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 36 2009 Till elever Veckans ordspråk: Den största uppenbarelsen är stillheten. Lao-Tse Hej! I veckan som kommer är det tid för årets första föräldramöte. Föräldramötet kommer vara på onsdag

Läs mer

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare.

MÅNADSBREV FEBRUARI. Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. MÅNADSBREV FEBRUARI 2013 Hej! Nu är vi inne i februari och dagarna börjar långsamt bli ljusare. Viktiga datum: Åk 4 13/2 åker på teater till Tivolihuset på fm. Åk 5 Brandstationen blev inställd förra gången.

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.04 2018 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 4 2018 Till elever Veckans ordspråk: Rötterna under jorden kräver ingen lön för att de fyller grenarna

Läs mer

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14!

Hej och välkommen. till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Hej och välkommen till Fjälkestads fritidshem, ht-14! Fritidshemsverksamheten tar vid när skolan slutar för dagen och i dagsläget håller vi öppet till 17.30. (De dagar det är behov och efter överenskommelse

Läs mer

VECKOBLAD v. 15 2016 Till Elever

VECKOBLAD v. 15 2016 Till Elever veckobrev v.15 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan Hej! VECKOBLAD v. 15 2016 Till Elever Veckans teaterföreställning lämnade ingen oberörd, ett viktigt område kring

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 8

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 8 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 8 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 17 2011 Till elever Veckans ordspråk: Den som ruvar på hämnd håller sina sår öppna. Francis Bacon Hej! Välkomna tillbaka från ett välbehövligt lov. Nu när ni är tillbaka så ber jag er alla

Läs mer

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor

Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015. Klastorp-Essinge skolor Välkommen till ett nytt läsår 2014/2015 Klastorp-Essinge skolor 1 Förväntansdokument Som elev kan du förvänta dig av oss Att vi strävar mot att du ska få den bästa möjliga inlärningssituationen. Att vi

Läs mer

Visättraskolan informerar December 2015

Visättraskolan informerar December 2015 Semira Vikström (Rektor) Visättraskolan Visättravägen 61-63 141 50 HUDDINGE Tel: 08-535 345 02 E-post: semira.vikstrom@huddinge.se Hemsida: http://grundskolor.huddinge.se/visattraskolan/ Visättraskolan

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 11 2009 Till elever Veckans ordspråk: Man vet om man tycker om någon om man gifter sig med henne. Danny 8 år Hej! Nu är vi mitt uppe i en väldigt hektisk period och vi kavlar åter upp ärmarna.

Läs mer

Kultur- och fritidsförvaltningen Drogförebyggande. Nyhetsbrev nr 3, 2014. Till dig som är förälder i Vimmerby kommun

Kultur- och fritidsförvaltningen Drogförebyggande. Nyhetsbrev nr 3, 2014. Till dig som är förälder i Vimmerby kommun Drogförebyggande Nyhetsbrev nr 3, 214 Till dig som är förälder i Vimmerby kommun Nyhetsbrev nr 3, 214 Nyhetsbrevet till dig som är förälder i Vimmerby kommun. Syftet är att informera och stötta dig i arbetet

Läs mer

Förhandspresentation. Folkhälsoenkät Ung 2013 - Årskurs 9 och årskurs 2 på gymnasiet Jönköpings län 2014-03-18

Förhandspresentation. Folkhälsoenkät Ung 2013 - Årskurs 9 och årskurs 2 på gymnasiet Jönköpings län 2014-03-18 Förhandspresentation Folkhälsoenkät Ung 13 - Årskurs 9 och årskurs 2 på gymnasiet Jönköpings län 14-3-18 Länsrapport med fokus på årskurs 9 och gymnasiets årskurs 2 Vidareutveckling av en ANDT-enkät, genomfördes

Läs mer

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen.

Dokumentet om detta ska fyllas i och lämnas tillbaka till skolan. Bifogar även ett brev från skolledningen angående nya läroplanen. Utflykten till Skansen var en härligt blöt dag! Vi såg många djur och hade en fantastisk klass som det var en fröjd att åka på utflykt med, och de tog även hänsyn till andra passagerare på både Roslagsbanan

Läs mer

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni

MARIA KLUBBNYTT STOR TURNERING I. PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! 11 15 juni MARIA 11 15 juni KLUBBNYTT STOR TURNERING I BILJARD PÅ MÅNDAG BARN MOT PERSONAL! Två riktiga biljardrävar Charlie och Casper! . aktiviteter pa MFK 11-15 juni LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter

Läs mer

VÄLKOMNA TILL ORMSTASKOLAN

VÄLKOMNA TILL ORMSTASKOLAN VÄLKOMNA TILL ORMSTASKOLAN En kort beskrivning av skolan Vi är en grundskola med klasserna F-6 samt förskoleverksamhet och fritids Vi har ca 500 elever Personalen består av ca 90 personer med olika kompetens

Läs mer

Utvecklingssamtal. som du som är elev i klass 3a leder!

Utvecklingssamtal. som du som är elev i klass 3a leder! Utvecklingssamtal som du som är elev i klass 3a leder! Hitta tid för samtal n Fråga förälder om när samtalet kan passa bäst. Skriv på en lapp, ta med till skolan. n Välj en tid (av de förslag du fått)

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 09/10

Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 09/10 Utvärdering/sammanställning av UM Lönnens utåtriktade arbete läsåret 9/ Grundskolor Ungdomsmottagningen Lönnen gör inför varje ny termin ett utskick till 19 grundskolor där vi erbjuder deras elever (i

Läs mer

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: En bok är en trädgård som kan bäras i fickan. Arabiskt ordspråk

VECKOBLAD v Till Elever. Veckans ordspråk: En bok är en trädgård som kan bäras i fickan. Arabiskt ordspråk veckobrev v.24 2016 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och VECKOBLAD v. 24 2016 Till Elever Veckans ordspråk: En bok är en trädgård som kan bäras i fickan. Arabiskt ordspråk Hej! Tack

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever veckobrev v.40 2017 Malmö stad Klagshamns rektorsområde Klagshamnsskolan och Strandskolan VECKOBLAD v. 40 2017 Till elever Veckans ordspråk: Den som gör gott för andra gör gott mot sig själv. Den som gör

Läs mer

VECKOBLAD v Till elever

VECKOBLAD v Till elever VECKOBLAD v. 2 2010 Till elever Veckans ordspråk: Endast en sak behöver ändra på sig för att vi ska uppleva lycka i våra liv var vi fokuserar vår uppmärksamhet. Greg Andersson Hej! Välkomna tillbaka till

Läs mer

Tonårsförälder? Finns det droger bland ungdomarna? Hur mycket dricker unga i vår kommun? Men inte skulle väl mitt barn...?

Tonårsförälder? Finns det droger bland ungdomarna? Hur mycket dricker unga i vår kommun? Men inte skulle väl mitt barn...? Tonårsförälder? Hur mycket dricker unga i vår kommun? Men inte skulle väl mitt barn...? Finns det droger bland ungdomarna? En broschyr om alkohol och droger DANDERYDS KOMMUN 1 Varför har du fått den här

Läs mer

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013

Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 Kvalitetsarbete för Fyrklöverskolan period 2 (okt dec), läsåret 2012/2013 1 Systematiskt kvalitetsarbete Enligt Skollagen (SFS 2010:800) ska varje huvudman inom skolväsendet på huvuvdmannanivå systematiskt

Läs mer

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta

Brev för v.37. Eslövs museum. F-1:or med Sara Kuseta Brev för v.37 Vi vill välkomna vår praktikant Kerstin och vår elevassistent Julia. Hjärtligt välkomna till vår fina skola. Eslövs museum Vi har under veckan varit på Eslöv museum. Vi hade en guide som

Läs mer

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014

Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Månadsbrev Bergfotens fritidshem januari 2014 Den nya terminen rullar på och det blir ljusare och ljusare. Alla pedagoger arbetar aktivt med att erbjuda nya, spännande aktiviteter för era barn. I sin planering

Läs mer

BILAGA 1. FRÅGEFORMULÄR gällande skolelevers datorvanor (åk 3-9) 1. Kön Pojke Flicka. 2. Årskurs

BILAGA 1. FRÅGEFORMULÄR gällande skolelevers datorvanor (åk 3-9) 1. Kön Pojke Flicka. 2. Årskurs BILAGA 1. FRÅGEFORMULÄR gällande skolelevers datorvanor (åk 3-9) 1. Kön Pojke Flicka 2. Årskurs Kryssa för endast ett svarsalternativ per fråga om inget annat nämns! 3. Hur länge sitter du vid datorn i

Läs mer

Till dig som är tonårs förälder i Solna

Till dig som är tonårs förälder i Solna Till dig som är tonårs förälder i Solna Solna_original.indd 1 09-04-14 09.31.07 Din TONÅRING är viktig Solna bedriver sedan många år ett förebyggande arbete riktat till barn och ungdomar. Tillsammans med

Läs mer

Drogvaneundersökning 2017

Drogvaneundersökning 2017 Drogvaneundersökning 17 Drogvaneundersökning 17 Genomfördes på Arenaskolan och Ala skola 11-14 september 17 Webb-enkät för första gången 476 av 64 elever deltog (bortfall: 21,2%) Åk 7: 178 av 2 elever

Läs mer

Om mig 2015. Snabbrapport år 8. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2015. Snabbrapport år 8. Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2015 Snabbrapport år 8 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: Antal svarande: 1072

Läs mer

Arbetsmiljöenkät vt 2010 genomförd med elever i åk 2, 5 och 8

Arbetsmiljöenkät vt 2010 genomförd med elever i åk 2, 5 och 8 Arbetsmiljöenkät vt 2010 genomförd med elever i åk 2, 5 och 8 Möjliga svar Svarande Bortfall flickor 76 75 1% pojkar 62 62 totalt 138 137 1% Åk 5 flickor 53 52 2% Åk 5 pojkar 79 75 5% Åk 5 totalt 132 127

Läs mer

Här följer en presentation av resultaten från drogvaneundersökningen som gjordes på Nossebro skola i Essunga kommun Årskurs 7-9 Våren 2014

Här följer en presentation av resultaten från drogvaneundersökningen som gjordes på Nossebro skola i Essunga kommun Årskurs 7-9 Våren 2014 Här följer en presentation av resultaten från drogvaneundersökningen som gjordes på Nossebro skola i Essunga kommun Årskurs 7-9 Våren 2014 Drogförebyggare Håkan Fransson 1 Undersökning genomförd i Essunga

Läs mer

GRUNDSCHEMA FÖR ÅK 2 ÖRNAR I GRIPSHOLMSSKOLAN KLASSLÄRARE: FANNY. Hej på er alla!

GRUNDSCHEMA FÖR ÅK 2 ÖRNAR I GRIPSHOLMSSKOLAN KLASSLÄRARE: FANNY. Hej på er alla! Hej på er alla! Denna vecka är det igen dags för simning i Åkersbadet! Vår simtid är som bekant på måndag morgon. Bussen avgår från skolan kl. 8.15 så det är extra viktigt att komma i tid! Maria åker med

Läs mer

Drogvaneundersökning 2015

Drogvaneundersökning 2015 Drogvaneundersökning 215 Drogvaneundersökning 215 Genomfördes på Arenaskolan och Ala skola den 26-27 augusti 215 Utomstående funktionärer 513 av 579 elever deltog Åk 7: 165 av 184 elever Åk 8: 162 av 188

Läs mer

Veckobladet. V. 23 2012 ELEVinformation

Veckobladet. V. 23 2012 ELEVinformation Veckobladet V. 23 2012 ELEVinformation Veckobladet ska läsas upp för klassen av den lärare som har första lektionen på måndagar DENNA VECKA INGA LEKTIONER FÖR ELEVER I ÅK 3 Se sep. program Måndag 12-06-04

Läs mer

Barns och ungdomars hälsa i Kronobergs län. Resultat från enkätundersökning 2012

Barns och ungdomars hälsa i Kronobergs län. Resultat från enkätundersökning 2012 Barns och ungdomars hälsa i Kronobergs län Resultat från enkätundersökning 2012 Att börja med Barns och ungdomars hälsa är en viktig angelägenhet för alla. I Kronobergs län är barns hälsa generellt sett

Läs mer

Vi vill veta vad tycker du om skolan

Vi vill veta vad tycker du om skolan Vi vill veta vad tycker du om skolan 1 1 Hur gammal är du? år 2 Är 1 2 du Flicka Pojke 3 Går du i skolår 1 4 2 5 3 6 4 Har du och dina föräldrar valt en annan skola än den som ligger närmast ditt hem?

Läs mer

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling

Nyborg Skola och Behandling. Läsåret 2013-2014. Nyborg Skola och Behandling. Doterödsvägen 19-21. 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling Nyborg Skola och Behandling Läsåret 2013-2014 Nyborg Skola och Behandling Doterödsvägen 19-21 444 40 STENUNGSUND Skola/Fritidshem/Behandling 2013-09-10 ACJ ANTECKNINGAR Sida 12 ANTECKNINGAR Innehållsförteckning

Läs mer

Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen-

Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen- Rektor / Förskolechefsbrev April 2019 Sigfridsborgs skolen- Då var det påskvecka och härliga lovaktiviteter på våra förskolor och fritidshem. Idag kom även värmen på allvar till Älta och det ser vi fram

Läs mer

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG

aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG 18 22 augusti aktiviteter på MFK 18 22 augusti LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Sommarfritids Sommarfritids 15.00 Tvspelsturnering (Peter) 14.00 Biljardturnering (Abbe) 14.45 Film

Läs mer

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00

Välkommen till Eklundaskolan F 3. Läsåret 2015/2016. Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till Eklundaskolan F 3 Läsåret 2015/2016 Örebro kommun Eklundaskolan orebro.se/eklundaskolan 019-21 10 00 Välkommen till oss! Eklundaskolan är en F 3-skola i Ängens skolområde. På Eklundaskolan

Läs mer

Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling

Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling Ålidhemsskolan 2009-08-20 Likabehandlingsplan mot diskriminering och annan kränkande behandling INLEDNING Vid Ålidhemsskolan ska det råda nolltolerans mot all diskriminering och annan kränkande behandling

Läs mer

Varmt välkomna till Naturkunskap- och geografistugan

Varmt välkomna till Naturkunskap- och geografistugan Spanskastöd Spanskstöd - onsdagar i sal 401 mellan 14.30 och 15.30 Måndagar kl. 15.00-16.00 i sal 505. Alla som vill är välkomna. Hälsningar Boel Nohre Carlsten Mattecentrum på skolan Mattecentrum har

Läs mer

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014

Plan för fritidsverksamheten 2013-2014 Plan för fritidsen 2013-2014 Stockholm International Academy Sulvägen 52 A-B 126 40 Hägersten 08-646 46 98 www.stockholmskolan.se info@stockholmskolan.se Sammanfattning Inför HT 2013 har vi vidtagit en

Läs mer

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever.

Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Information till handledare Tack för att Du / Ni ställer upp som handledare för våra elever. Detta blad lämnas direkt till praoplatsen. * Efter avslutad praoperiod, lämnas bladet åter ifyllt till eleven.

Läs mer

Månadsblad september Hej alla föräldrar!

Månadsblad september Hej alla föräldrar! Månadsblad september 2015 Hej alla föräldrar! Information: Det har gått fem veckor sedan skolstarten och vi är full igång med verksamheten. Vi har börjat med aktiviteterna och det gör givetvis att barnen

Läs mer

Barn och föräldrar i Skåne hur mår och lever de skånska familjerna?

Barn och föräldrar i Skåne hur mår och lever de skånska familjerna? Barn och föräldrar i Skåne hur mår och lever de skånska familjerna? Nätverksmöte för föräldrastödjande aktörer den 4 mars 215 Maria Fridh Enheten för folkhälsa och social hållbarhet Region Skånes epidemiologiska

Läs mer

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA!

INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! INFORMATIONSBREV VECKA 45-46 HEJ PÅ ER DÄRHEMMA! Hoppas att allt är bara bra med er inför den stundande All Helgonahelgen. Dagen idag bjuder ju på ett härligt höstväder. Vi får hoppas det håller i sig

Läs mer

Enkät i grundskolan. Rapporten innehåller totalresultaten för åk 2, 5 och 8. STADSLEDNINGSKONTORET SIDAN 1 6/10/2011

Enkät i grundskolan. Rapporten innehåller totalresultaten för åk 2, 5 och 8. STADSLEDNINGSKONTORET SIDAN 1 6/10/2011 Enkät i grundskolan Rapporten innehåller totalresultaten för åk, och. //0 SIDAN 1 Fakta om undersökningen En undersökning inom skolans område har genomförts våren 0. Undersökningen är en totalundersökning

Läs mer