SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 29 mars 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:41, Västra Esplanaden 18.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 29 mars 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:41, Västra Esplanaden 18."

Transkript

1 Tid och plats Den 29 mars 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:41, Västra Esplanaden 18. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M) Pia Philipsson (M) Lars-Erik Larsson (C) Andreas Olsson (C) Magnus Wåhlin (MP) Rikard Pumplun (S) tjänstgörande ersättare för Sara Fransson (S) Per Hultman (S) tjänstgörande ersättare för Eva Kjellberg (S) Marie-Louise Gustavsson (S) Sara Löfqvist (S) tjänstgörande ersättare för Anton Dackenberg (S) Anders Göranson (V) Ellen Franzén (SD) tjänstgörande ersättare för Pontus Nordfjell (SD) Övriga närvarande Ersättare Anton Olsson (M) Göran Kannerby (KD) Berith Swalander (M) Jonathan Ekros (M) Annika Stacke (L) Kerstin Kindstrand (MP) Robert Armblad (V) Tjänstepersoner Per Sandberg, förvaltningschef Ulrika Boström, avdelningschef Anna Hammarsten Rosander, avdelningschef Charlotta Brag, avdelningschef Erik Håkansson, lokal och säkerhetssamordnare 62 Edona Gustavsson, kommunikationsstrateg 1 (36)

2 Övriga Justering Justerare Socionomstudenter Linneuniversitetet Martin Edberg Plats och tid Förvaltningskontoret, Justerade paragrafer 49-57; Omedelbar justering Ajournering Fika 9:45-10:00 Underskrifter Sekreterare Veronica Ionescu Ordförande Oliver Rosengren Justerare Martin Edberg 2 (36)

3 Bevis om anslag av protokoll nämnden för arbete och välfärds protokoll från sammanträdet är justerat. Anslagsdag Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Förvaltningskontoret, Västergatan 17 B Den som vill överklaga ett beslut ska göra det skriftligt inom tre veckor från anslagsdagen Underskrift Veronica Ionescu 3 (36)

4 Förteckning över nämnden för arbete och välfärd ärenden 49 Dnr Närvaro Dnr Val av justerare Dnr Allmänhetens frågestund Dnr Information från nämndens ordförande Dnr Information från förvaltningen Dnr Redovisning av delegeringsbeslut Dnr Inkomna skrivelser till nämnden Dnr Redovisning om åtgärdsplan Budget- och skuldrådgivningen Dnr Redovisning om utredning skyddad boende för män Dnr Beslut om ersättningsnivåer för Växjölöftet Vuxenutbildningen Dnr Beslut om yttrande till Kommunstyrelsen - Medborgarförslag rörande nattomsorg för barn i Växjö (KS ) Dnr Beslut om yttrande till Kommunstyrelsen Motion Om "Bostad först!" - en metod mot hemlöshet. Carin Högstedt (V) och Anders Göranson (V) Dnr Budgetuppföljning Dnr Redovisning av översyn av säkerheten på Willans Park Dnr Kvalitetsberättelse Dnr (36)

5 Information flyktingmottagande Dnr Beslut om åtgärdsplan med anledning av inspektion från Arbetsmiljöverket Dnr Arbetsutskottets beslut avseende Winter & Schenström AB ansökan om stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten: Serveringsställe: Rustique Dnr Utredning avseende föräldraskap inledd Dnr Utredning avseende föräldraskap inledd Dnr Information individutskottet Dnr Övrigt (36)

6 49 Dnr Närvaro s beslut noterar informationen i protokollet. 6 (36)

7 50 Dnr Val av justerare s beslut s arbetsutskott väljer Martin Edberg som justerare den 3 april klockan 10:00. 7 (36)

8 51 Dnr Allmänhetens frågestund s beslut noterar att ingen allmänhet är närvarande. Bakgrund Studenter från Socionomprogrammet, Linneuniversitetet är närvarande på nämndens sammanträde 49-66/ (36)

9 52 Dnr Information från nämndens ordförande s beslut noterar informationen i protokollet. Bakgrund Nämndens ordförande informerar om/från: Möte revisionen den 6 mars. Integration och mångfaldsberedningen 6 mars. Möte Arbetsförmedlingen 8 mars. DUA konferens Stockholm 9 mars. Till NAV den 29 mars Värends Samordningsförbund ägarsamråd den 15 mars. Arbetsmarknads- och näringslivsdagar i Uppsala mars. Uppföljning arbetsmiljöverket 22 mars. 9 (36)

10 53 Dnr Information från förvaltningen s beslut noterar informationen i protokollet. Bakgrund Förvaltningschefen informerar om/från: Information om extratjänster (från nämnden 1/3) Information om auktorisation sysselsättning den 9 mars. Araby park arena Information om studiebesök Sydafrika 10 (36)

11 54 Dnr Redovisning av delegeringsbeslut 2017 s beslut tar del av delegeringsbesluten. Bakgrund har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av nämnden antagen delegeringsordning. Dessa beslut ska redovisas till nämnden. Redovisningen innebär inte att nämnden får ompröva eller fastställa delegeringsbesluten. Däremot står det nämnden fritt att återkalla delegering. Delegeringsbeslut är fattade i följande ärende: tagna av ordförande och vice ordförande i nämnden, förvaltningschef samt av avdelningschefer/enhetschefer inom arbete och lärande, barn och familj, avdelningen Vuxna, förvaltningskontoret, avdelningen planering och ekonomi samt administration och utveckling till och med Beslutsunderlag Delegationslista (36)

12 55 Dnr Inkomna skrivelser till nämnden 2017 s beslut noterar informationen i protokollet. Bakgrund För kännedom NAV Tillsynsrapport från IVO för 2016 KS Kommungemensam funktion för mottagande av ansökningar om föreningsstöd samt ge förslag till reglemente för föreningsstöd. NAV Inkommen rapport från IVO Unga personer inom missbruks- och beroendevården. KS Finansiering av projektet Brobyggarna för år KF Pensionsregler för anställda i Växjö kommunkoncernen. 12 (36)

13 56 Dnr Redovisning om åtgärdsplan Budget- och skuldrådgivningen. s beslut 1. tar del av uppföljningsplanen. 2. Nämnden förutsätter att samtliga beslutade åtgärder kontinuerligt genomförs. 3. Ny uppföljning redovisas inför nämnden i juni Bakgrund Snabbspår för de med tuffast situation. Ekonomiskt bistånd kommer kunna ge budget- och skuldrådgivning som insats för personer i ekonomiskt tuff situation. Så kommer de som är i störst behov snabbare till den hjälp de behöver. Alla som står i vår kö har en tuff situation. Förtur ges till de som har pågående skuldsanering och behöver stöd och hjälp med t.ex. att ansöka om omprövning. Ansökan om omprövning ska ske vid ändrade förhållanden som påverkar den enskildes ekonomi. Inga snabbspår i övrigt. Personalen på EBS har inte kompetens för att arbeta med budget och skuldrådgivning. Större egenansvar. Vid varje besök ska den som söker budget- och skuldrådgivning fyllt i förvaltningens blanketter, som ger en bild av den aktuella skuldsituationen. Vi har tagit fram en blankett för den som söker budget och skuldrådgivning. Blanketten gör att den sökande vet vilka uppgifter som de behöver ta fram och de hinner tänka igenom sin ekonomiska situation före första besöket. Blanketten är till stor hjälp för Bus, genom att vissa sökande har alla handlingar med sig. De som inte klarar att fylla i sin blankett får dock hjälp av Bus. Aktualisering av kön. Utskick till alla som står i kö om öppna drop in-tider innan midsommar. I juni 2015 fick alla som stod i kö ett brev med erbjudande om en drop-in tid. De som inte kom eller hörde av sig ströks från vår kö. Väntetiden för ett besök blev därefter mindre än tre månader. Vi har fortsatt med samlade utskick med erbjudande att boka tid till personerna i vår kö. De som inte hör av sig och bokar tid stryks från kön. 13 (36)

14 Utbildningsinsatser. Gode män kommer ges utbildning för att kunna hjälpa sina klienter att hålla ordning på privatekonomin. Inga utbildningsinsatser är planerade. Vi har vid två tillfällen haft utbildning för goda män. Utbildningen har fokuserat på vad göra och tänka på när det gäller skulder och skuldsanering. Även information om Skuldsaneringslagen och ärendets gång. Ingen ska falla mellan stolarna. De som avaktualiseras från kön kommer att få ett uppföljande samtal. På så sätt glöms ingen med skulder bort i hanteringen. De personer som inte bokar tid när de får erbjudande stryks från kön. De är välkomna att ställa sig i kö igen om de vill. De har 2-3 veckor på sig att meddela oss att de vill boka tid efter att de fått brevet. Vi erbjuder inte uppföljningssamtal till de som inte bokar tid utan utgår från att personen har valt att inte boka tid. Etablera samlad ekonomirådgivning med konsumentrådgivning + budgetoch skuldrådgivning Budget och skuldrådgivningen och Konsumentvägledningen inledde ett samarbete i september 2016 när vi tog över Konsumentvägledningen från Konsument Södra Småland. För närvarande finns det ingen Konsumentvägledare i Växjö kommun. Budget och Skuldrådgivare har inte kompetens att arbeta som Konsumentvägledare och tvärtom. Dock ska arbetet med Konsumentrådgivning och budget och skuldrådgivning samlas under det gemensamma namnet ekonomirådgivning. Beslutet skickas till För åtgärd Budget- och skuldrådgivningen 14 (36)

15 57 Dnr Redovisning om utredning skyddad boende för män. s beslut noterar informationen i protokollet. Bakgrund Enhetschef har av förvaltningschef fått i uppdrag att utreda behovet av ett skyddat boende för män och hur polisen och Brottsförebyggande rådet (Brå) ser på utvecklingen av våldsutsatta män. Bakgrunden till uppdraget är det kompletterande avtalet om partnerskap mellan Arbete och välfärd Växjö kommun och kvinnojouren Blenda, som ska ses som en bilaga till det länsavtal som 2016 upprättades mellan länets östra kommuner och kvinnojouren Blenda. Av det kompletterande avtalet framgår att Växjö kommun utreder förutsättningar och behov för ett skyddat boende för män eller andra våldsutsatta i nära relationer. Bedömning och konsekvensanalys Lagstiftning och styrande dokument reglerar socialtjänstens ansvar för personer utsatta för brott. När en våldsutsatt person söker skydd ligger riskbedömning till grund för bedömning av vilka insatser som ska erbjudas, på kort (akut) och lång sikt. Insats i form av placering på skyddat boende sker efter behov, utifrån riskbedömning. Det gäller oavsett om det är en våldsutsatt kvinna eller våldsutsatt man. Det är i dagsläget få män som söker sig till socialtjänsten och är i behov av skyddat boende. I de fall hotbilden är så pass stor att den enskilde bedöms vara i behov av ett skyddat boende, kommer vi troligtvis inte kunna placera den enskilde på skyddat boende i närområdet utan får då söka efter ett skyddat boende för våldsutsatta män utanför länet. Förvaltningen samlade bedömning är att det i dagsläget inte finns ett sådant behov att det finns anledning att inrätta ett skyddat boende i Växjö för våldsutsatta män. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 51/2017 föreslagit att nämnden för arbete och välfärd noterar informationen i protokollet. 15 (36)

16 Förvaltningschefen har i en tjänsteskrivelse daterad redogjort för ärendet och gjort en bedömning av behovet av skyddad boende för män. Beslutet skickas till Arbete och välfärd 16 (36)

17 58 Dnr Beslut om ersättningsnivåer för Växjölöftet Vuxenutbildningen s beslut 1. antar ersättningsnivåerna för Växjölöftet Vuxenutbildningen enligt förvaltningens tjänsteskrivelse daterad Nämnden uppdrar till förvaltningen att annonsera förfrågningsunderlag för Växjölöftet Vuxenutbildning. 3. Punkten förklaras omedelbart justerad. Reservation Socialdemokraterna reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Bedömning Ersättningar fastställs av nämnden för Arbete och välfärd och utgår från en resultatbaserad ersättningsmodell där utbildning i svenska för invandrare (sfi) ersätts med per deltagartimma och kurser på grundläggande och gymnasial nivå ersätts per verksamhetspoäng. Utbetalningen delas i en resultatbaserad grundersättning (80% av ersättningen) samt en resultatbaserad ersättning (20% av ersättningen) när eleven har uppnått godkänt betyg A-E. För yrkesutbildningar på gymnasial nivå utgår en bonus när eleven går vidare till arbete inom utbildningsområdet inom 2 månader efter avslutad sammanhållen yrkesutbildning och med minst 4 månaders varaktighet. Bonus betalas ut för slutförd sammanhållen yrkesutbildning. Utbildningsanordnaren får enbart ersättning för nationellt fastställda kurser och orienteringskurser godkända av kommunen. Ersättning utbetalas för elever som kommunen har antagit. Ersättning till utbildningsanordnare utbetalas enligt kommunens fastställda rutiner. För perioden tom är ersättningen fastlagd. Från justeras ersättningen årsvis. Ersättningen för det kommande kalenderåret fastställs av nämnden för Arbete och välfärd senast den 30 juni året före. Justeringen baseras på huvudmannens erfarenhet, förutsättningar för kvalitet och genomförande samt riktade statsbidrag. 17 (36)

18 Förvaltningens beräkning av ersättning per utbildningsområde (för betyg A-E) Utbildning i Svenska för invandrare Studieväg 1, kurs A-D Studieväg 2, kurs B-D Studieväg 3, kurs C-D 40:-/tim 35:-/tim 35:-/tim Distansundervisning, samtliga studievägar 25:-/tim. Utgår för 15 tim/vecka. Resultatersättning för utbildning i svenska för invandrare: Ersättning ges per deltagartimme för SFI. Resultatersättning styrs genom kontinuerlig uppföljning av elevs progression. Grundläggande vuxenutbildning Svenska som andra språk Övriga kurser Distansundervisning samtliga kurser 38:-/vp 32:-/vp 25:-/vp Gymnasial vuxenutbildning Teoretiska kurser Samtliga (ej Nk/Bi/Fy/Ke) Nk/Bi/Fy/Ke Distansutbildning, samtliga kurser 38:-/vp 42:-/vp 25:-/vp Yrkeskurser, karaktärskurser inom respektive program Barn, fritid (BF) Bygg (BA) El, energi (EE) Fordon (FT) exkl förarutbildning Fordon (FT) förarutbildning Handel, administration (HA) Hotell, turism (HT) Industri (IN) Naturbruk (NB) Restaurang, livsmedel (RL) 40:-/vp 70:-/vp 63:-/vp 70:-/vp 99:-/vp 40:-/vp 40:-/vp 70:-/vp 70:-/vp 63:-/vp 18 (36)

19 VVS, fastighet (VF) Vård och omsorg ((VO) Distansutbildning, samtliga kurser Orienteringskurser 63:-/vp 40:-/vp 25:-/vp 35:-/vp Bonus För yrkesutbildningar på gymnasial nivå utgår en bonus på 4000 kronor när eleven går vidare till arbete inom utbildningsområdet inom 2 månader efter avslutad sammanhållen yrkesutbildning och med minst 4 månaders varaktighet. Bonus betalas ut för slutförd sammanhållen yrkesutbildning. Utbildningsanordnaren ansöker om bonus hos huvudmannen. Beslutsunderlag Ordföranden har i en skrivelse daterad lämnat förslag till beslut. Förvaltningschefen har i en tjänsteskrivelse daterad redogjort för ärendet. Bilaga 1. Kostnadsberäkning Yrkanden Ordföranden yrkar enligt undertecknads förslag till beslut. Martin Edberg (S) med instämmande från Anders Göranson (V) och Per Hultman (S) yrkar på att bonus stryks ur både förfrågningsunderlaget och ersättningsnivåer. Beslutet skickas till För åtgärd Arbete och välfärd Arbete och lärande avdelningen för full sysselsättning För kännedom Berörda aktörer 19 (36)

20 59 Dnr Beslut om yttrande till Kommunstyrelsen - Medborgarförslag rörande nattomsorg för barn i Växjö (KS ) s beslut föreslår Kommunstyrelsen att avslå Medborgarförslaget med hänvisning till förvaltningens bedömning. Reservation Socialdemokraterna reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Bakgrund Kommunstyrelsen har begärt yttrande från nämnden för arbete och välfärd gällande medborgarförslag (KS ) angående nattomsorg för barn i Växjö kommun. Utbildningsnämnden har fått en liknande begäran och lämnar särskilt yttrande. I medborgarförslaget från Charlott Lundgren-Andersson föreslås att föräldrar ska kunna söka bistånd enligt Socialtjänstlagen (SoL) från arbete och välfärd till nattomsorg, som efter utredning kring behoven ska kunna lämnas i form av en ersättning till någon i barnets nätverk eller till en anställd barnskötare ( änglavakt eller hemvårdare). I medborgarförslaget nämns också korttidsboende för barn med särskilda behov, som ett alternativ. Konsekvensanalys I det fall medborgarförslaget skulle införas som en social insats, enligt Socialtjänstlagen (SoL), skulle det medföra ekonomiska konsekvenser för nämnden för arbete och välfärd, beroende på omfattningen och behoven av en sådan insats. 20 (36)

21 Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 54/2017 föreslagit att nämnden för arbete och välfärd föreslår Kommunstyrelsen att avslå Medborgarförslaget med hänvisning till förvaltningens bedömning. Ordföranden har i en skrivelse daterad lämnat förslag till beslut. Förvaltningschefen har i en tjänsteskrivelse daterad redogjort för ärendet. Förvaltningen gör bedömningen att det inte är förenligt med Socialtjänstlagen (SoL) att införa begreppet nattomsorg som en biståndsbedömd insats. Inte heller ger Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) sådana generella möjligheter som medborgarförslaget efterlyser. Förskola och barnomsorg är verksamheter som regleras enligt Skollagen och kan ses som generella insatser för alla barn i kommunen. Att omdefiniera nattomsorg för barn till föräldrar som arbetar på nätterna, till någon form av social insats innebärande individuell biståndsprövning enligt Socialtjänstlagen (SoL), eller korttidsboende enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) är vare sig lämpligt eller förenligt med rådande lagstiftning. Yrkanden Ordföranden yrkar enligt arbetsutskottets förslag till beslut. Martin Edberg (S) med instämmande av Anders Göranson (V) yrkar enligt följande: besvarar medborgarförslaget och tackar för engagemanget. Nattomsorg ska erbjudas de föräldrar och barn som behöver utan särskild prövning. Då Växjö kommun har valt att organisera sin verksamhet så att barnomsorg ligger i utbildningsnämnden ansvarsområde, ska även nattomsorg hanteras där. Det handlar inte om förskolans pedagogiska uppdrag, utan om kommunens skyldighet att erbjuda barnomsorg. Nämnden ser positivt på nattomsorg då det skulle ha positiva effekter på människors möjlighet att nå egen försörjning. Beslutsordning Ordföranden ställer yrkanden mot varandra och konstaterar att nämnden för arbete och välfärd beslutar enligt arbetsutskottets förslag till beslut. Omröstning begärs. godkänner följande omröstningsordning: Ja för bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. 21 (36)

22 Nej för bifall till Martin Edbergs (S) yrkande. Omröstningsresultat beslutar enligt arbetsutskottets förslag med 8 röster mot 7 röster för Martin Edbergs yrkande. Ledamöter Oliver Rosengren (M) ordförande Martin Edberg (S) vice ordf Patric Mrad (KD) 2 vice ordf Irené Bladh (M) Tor Lejdfors (M) Pia Philipsson (M) Lars-Erik Larsson (C) Andreas Olsson (C) Magnus Wåhlin (MP) Ersättare som tjänstgör Ja-röst Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nejröst Nej Sara Fransson (S) Rickard Pumplun (S) Nej Eva Kjellberg (S) Per Hultman (S) Nej Marie-Louise Gustavsson Nej (S) Anton Dackenberg (S) Sara Löfqvist (S) Nej Anders Göranson (V) Nej Pontus Nordfjell (SD) Ellen Franzen (SD) Nej Omröstningsresultat 8 7 Ja Avstår Beslutet skickas till Kommunstyrelsen 22 (36)

23 60 Dnr Beslut om yttrande till Kommunstyrelsen Motion Om "Bostad först!" - en metod mot hemlöshet. Carin Högstedt (V) och Anders Göranson (V) s beslut rekommenderar Kommunstyrelsen att besvara motionen med hänvisning till förvaltningens bedömning Reservation Socialdemokraterna reserverar sig mot beslutet till förmån för eget yrkande. Bakgrund Carin Högstedt (V) och Anders Göransson (V) har i en motion föreslagit kommunfullmäktige att uppdra åt nämnden för arbete och välfärd att införa metoden Bostad först! I Växjö kommun för att minimera hemlöshet och därmed sammanhängande sociala problem. Bedömning Bostad först är en metod, som med ett visst vetenskapligt stöd, rekommenderas av Socialstyrelsen för att motverka hemlöshet bland personer med missbruks- och beroendeproblematik, liksom personer med schizofreni och schizofreniliknande tillstånd. Vårdkedjemodellen eller boendetrappor kan också ha vissa effekter, om det finns vård- och stödinsatser kopplade till dessa. Det vetenskapliga underlaget, liksom programtroheten, kring Bostad först är ännu för svagt. Växjö kommun är inte formellt anslutna till programmet Bostad först och ingår inte heller i det nätverk som skapats kring att utveckla metodiken. Växjö kommun bedömer att man i vissa fall tillämpar metodiken Bostad först, men att man även använder andra modeller för personer med missbruksproblematik eller psykisk ohälsa. Det finns ett intresse från verksamheten att följa utvecklingen kring metoden Bostad först, detta överskuggas av ett mer generellt problem av brist på bostäder för särskilt utsatta grupper. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 55/2017 föreslagit att nämnden för arbete och välfärd yttrar sig till Kommunstyrelsen med hänvisning till förvaltningens bedömning. 23 (36)

24 Förvaltningschefen har i en tjänsteskrivelse daterad redogjort för ärendet och gjort en bedömning. Av den framgår bland annat att Växjö kommun inte är formellt anslutna till programmet Bostad först och ingår inte heller i det nätverk som skapats kring att utveckla metodiken. Växjö kommun bedömer att man i vissa fall tillämpar metodiken Bostad först, men att man även använder andra modeller för personer med missbruksproblematik eller psykisk ohälsa. Det finns ett intresse från verksamheten att följa utvecklingen kring metoden Bostad först, detta överskuggas av ett mer generellt problem av brist på bostäder för särskilt utsatta grupper Yrkanden Ordföranden yrkar enligt arbetsutskottets förslag till beslut. Martin Edberg (S) med instämmande från Anders Göranson (V) yrkar på att nämnden för arbete och välfärd rekommenderar till Kommunstyrelsen att besvara motionen med att metoden bostad först ska prövas i budgetarbetet för Beslutsordning Ordföranden ställer yrkanden mot varandra och konstaterar att nämnden för arbete och välfärd beslutar enligt arbetsutskottets förslag till beslut. Omröstning begärs. godkänner följande omröstningsordning: Ja för bifall till arbetsutskottets förslag till beslut. Nej för bifall till Martin Edbergs (S) yrkande. Omröstningsresultat beslutar enligt arbetsutskottets förslag med 9 röster mot 6 röster för Martin Edbergs yrkande. Ledamöter Oliver Rosengren (M) ordförande Martin Edberg (S) vice ordf Ersättare som tjänstgör Ja-röst Ja Nejröst Nej Avstår Patric Mrad (KD) 2 vice ordf Ja 24 (36)

25 Irené Bladh (M) Tor Lejdfors (M) Pia Philipsson (M) Lars-Erik Larsson (C) Andreas Olsson (C) Magnus Wåhlin (MP) Sara Fransson (S) Rickard Pumplun (S) Nej Eva Kjellberg (S) Per Hultman (S) Nej Marie-Louise Gustavsson Nej (S) Anton Dackenberg (S) Sara Löfqvist (S) Nej Anders Göranson (V) Nej Pontus Nordfjell (SD) Ellen Franzen (SD) Ja Omröstningsresultat 9 6 Ja Ja Ja Ja Ja Ja Beslutet skickas till Kommunstyrelsen 25 (36)

26 61 Dnr Budgetuppföljning 2017 s beslut tar del av budgetuppföljningen efter februari Bakgrund Förvaltningsekonom tillsammans med avdelningschefer för avdelningen Vuxna, Arbete och lärande samt Barn och familj redovisar budgetuppföljning efter februari För år 2017 ligger kostnadsbudgeten inklusive äldre statsbidrag på 895,2 mkr. Nettobudgeten för 2017 ligger på 597,8 mkr och resultaten för perioden januari- februari ligger på -6,6 mkr (6,6 %). Prognosen för helår redovisar ett underskott på 18,1 mkr. (-3,0 %) Beslutsunderlag Budgetuppföljning efter februari 2017 samt bilagor avseende arbetsmarknadsinsatser. 26 (36)

27 62 Dnr Redovisning av översyn av säkerheten på Willans Park s beslut noterar informationen i protokollet. Bakgrund Arbetet med säkerhet och rutiner är ständigt pågående för förvaltningens reception. Dels för att förebygga att incidenter och tillbud sker, men också reaktivt för att undvika att incidenter inträffar igen. Efter ett antal incidenter och tillbud i receptionen i slutet av 2016 har en arbetsgrupp tillsatts för att se över säkerheten i och runtomkring receptionen ytterligare. Denna skrivelse syftar till att informera nämnden om det arbete som pågår och som planeras framöver. Förutsättningar Under 2016 och januari 2017 inträffade 12 incidenter i receptionen eller receptionens väntrum som rapporterats i kommunens incidentrapporteringssystem Prevnet. Sex av dessa tolv incidenter inträffade december 2016-januari Konsekvensanalys Här beskriver du hur ni som tjänstepersoner ser på konsekvenserna av det föreslagna beslutet (för såväl den egna organisationen som för andra inblandade och berörda). Redogör i synnerhet för följande: Ekonomiska konsekvenser Konsekvenser för ett hållbart samhälle (folkhälsa, mångfald, miljö) Om du inte bedömer att det blir några konsekvenser ska du särskilt ange detta. Implementering och uppföljning Hur ska implementeringen gå till? Hur ska beslutet kommuniceras? När och på vilket sätt ska beslutet följas upp? Beslutet skickas till För åtgärd Arbete och välfärd 27 (36)

28 63 Dnr Kvalitetsberättelse 2016 s beslut tar del av kvalitetsberättelsen för Bakgrund Både socialtjänstlagen och skollagen ställer krav på systematiskt kvalitetsarbete. Socialtjänstens kvalitetsarbete regleras i Socialstyrelsens föreskrift om ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete. Ett systematiskt kvalitetsarbete inom socialtjänsten innebär att identifiera, beskriva och fastställa de processer i verksamheten som behövs för att säkra kvaliteten. Dessa ska finnas i ett ledningssystem som används för att systematiskt och fortlöpande utveckla och säkra verksamhetens kvalitet. Med stöd av ledningssystemet ska verksamheten planera, leda, kontrollera, följa upp, utvärdera och förbättra verksamheten. Förvaltningen har beslutat att alla verksamheter ska ingå i ett och samma ledningssystem, i syfte att säkra kvaliteten i hela organisationen. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 48/2017 föreslagit att nämnden för arbete och välfärd tar del av kvalitetsberättelsen för Kvalitetsberättelse 2016 Beslutet skickas till Utvecklingsenheten arbete och välfärd 28 (36)

29 64 Dnr Information flyktingmottagande s beslut tar del av informationen. Bakgrund NAV Inkommen skrivelse från Migrationsverket Förändring i anvisningsmodellen för ensamkommande barn samt andelstal 2017 NAV Beslut från Länsstyrelsen i Kronobergs län om ny fördelning av anvisningar av nyanlända - s.k. kommuntal - för kommunerna i Kronobergs län år 2017 NAV Migrationsverkets uppdrag att anvisa kommuner att ta emot nyanlända Beslutsunderlag Förvaltningschefen informerar om flyktingmottagandet PP presentation om flyktingmottagandet till NAV. Beslutet skickas till Arbete och välfärd 29 (36)

30 65 Dnr Beslut om åtgärdsplan med anledning av inspektion från Arbetsmiljöverket 2017 s beslut uppdrar åt förvaltningschefen att utarbeta en åtgärdsplan som förklarar bakgrunden till anmärkningarna och beskriver insatser som planeras och bör vidtas, mot bakgrund av Arbetsmiljöverkets inspektionsmeddelande. Åtgärdsplanen ska redovisas för nämnden 24 maj Bakgrund Arbetsmiljöverket har under en period gjort en inspektionssatsning av kommunala socialsekreterares arbetsmiljö. Insatsen omfattar hela landet har följande syften: - Arbetsbelastningen för socialsekreterarna ska vara i balans med krav och förutsättningar. - Riskerna för hot, våld och trakasserier för socialsekreterare ska minska. - Arbetsgivarna ska ordna med funktionella rutiner för att förebygga riskerna. - Arbetsgivare ska ha kunskaper om organisatorisk och social arbetsmiljö. Arbetsmiljöinspektörer från Arbetsmiljöverket träffande vid ett inledande möte den 27 januari 2017 bl.a. förvaltningsledningen och huvudskyddsombud för information om Arbete och välfärds verksamhet och systematiska arbetsmiljöarbete. Arbetsmiljöverket har därefter haft gruppsamtal med socialsekreterare med efterföljande möte med chefer och skyddsombud. I inspektionsmeddelande redovisar Arbetsmiljöverket brister och krav inom sju områden. Skriftligt svar ska redovisas till Arbetsmiljöverket senast den 21 augusti 2017, dock ska ett av områdena Säkerhetsrutiner tekniskt underhåll av larm redovisas senast den 28 april Vid Arbetsmiljöverkets återbesök den 4 september 2017 vill verket få en beskrivning av hur förvaltningen uppfyllt kraven samt hur skyddsombud och arbetstagare varit delaktiga i åtgärderna. 30 (36)

31 Beslutsunderlag Ordföranden har i en skrivelse daterad lämnat förslag till beslut. Inspektionsmeddelande från Arbetsmiljöverket daterad Beslutet skickas till För åtgärd Per Sandberg, förvaltningschef 31 (36)

32 66 Dnr Arbetsutskottets beslut avseende Winter & Schenström AB ansökan om stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten: Serveringsställe: Rustique s beslut godkänner arbetsutskottets beslut att med stöd av 8 kap 2 alkohollagen (2010:1622) bevilja Winter & Schenström AB, org. nr tillstånd att stadigvarande servera starköl, vin, spritdrycker och andra jästa alkoholdrycker till allmänheten i lokalen på Sandgärdsgatan 12 i Växjö. Tillståndet gäller året runt, med serveringstid alla dagar kl. 11:00-01:00 enligt markerat serveringsområde på ritning. Beslutsunderlag Arbetsutskottet har i 57/2017 beslutat att med stöd av 8 kap 2 alkohollagen (2010:1622) bevilja Winter & Schenström AB, org. nr tillstånd att stadigvarande servera starköl, vin, spritdrycker och andra jästa alkoholdrycker till allmänheten i lokalen på Sandgärdsgatan 12 i Växjö. Tillståndet gäller året runt, med serveringstid alla dagar kl. 11:00-01:00 enligt markerat serveringsområde på ritning. Förvaltningschefen har i en tjänsteskrivelse daterad redogjort för ärendet och lämnat förslag till beslut. Beslutet skickas till För åtgärd Alkoholhandläggare För kännedom Winter & Schenström AB 32 (36)

33 70 Dnr Övrigt s beslut noterar informationen i protokollet. Bakgrund Marie-Louise ställe frågan om Barnahuset: - Förvaltningschefen svarar att preliminärt startdatum är 2 maj. Marie-Louise ställer frågan om medborgarkontoret Teleborg: - Förvaltningschef svarar att ett mobilt medborgarkontor finns på Teleborg. Anders ställer frågan om familjecentral Teleborg: - Ordföranden svarar att ett möte är inbokad med utbildningsnämnden nästa vecka. Martin ställer frågan om JO anmälan som berör nämnden för arbete och välfärd. - Ordföranden svarar. 36 (36)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärds arbetsutskott Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Tid och plats Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstepersoner Justering Justerare Den 11 april, kl. 08:30-10:30 på 11 gården Storgatan 83. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 26 april 2017 i A-salen, Västra Esplanaden 18 kl. 09:00-11:06 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 28 mars 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 28 mars 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:00 Tid och plats Den 28 mars 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 21 juni 2017 i A-salen, Västra Esplanaden 18 kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 19 september 2018 A-salen, kl. 09:00-11:12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 19 september 2018 A-salen, kl. 09:00-11:12 Tid och plats Den 19 september 2018 A-salen, kl. 09:00-11:12 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 08:30-11:21 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M) ordförande Martin Edberg (S) vice ordf Patric Mrad (KD) 2 vice ordf Irené Bladh (M) Tor Lejdfors (M) Berith Swalander (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 08:30-11:16 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Beslutande Ledamöter Den 1 Mars 2017 kl. 09:00-10:30 i A salen, Västra Esplanaden 18 Oliver Rosengren (M), Ordförande Rikard Pumplun (S) tjänstgörande ersättare för Martin Edberg (S), 1:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Beslutande Ledamöter Den 16 december 2016, kl. 09:00-11:30 på Parketten, Växjö. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl. 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 7 februari 2018 i A-salen, kl. 09:00-11:53 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Den 28 februari 2018 i A-salen, Västra Esplanaden 18 kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Den 28 februari 2018 i A-salen, Västra Esplanaden 18 kl. Tid och plats Beslutande Ledamöter Den 28 februari 2018 i A-salen, Västra Esplanaden 18 kl. 09:00-10:50 Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 30 augusti 2018 i A-salen, kl. 9:00-11:25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 30 augusti 2018 i A-salen, kl. 9:00-11:25 Tid och plats Den 30 augusti 2018 i A-salen, kl. 9:00-11:25 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 20 juni 2018 i A-salen, Västra Esplanaden 18 kl.

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 20 juni 2018 i A-salen, Västra Esplanaden 18 kl. Tid och plats Den 20 juni 2018 i A-salen, Västra Esplanaden 18 kl. 09:00-11:00 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Göran Kannerby (KD) tjänstgörande ersättare för Patric Mrad (KD), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd 2016-03-31

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd 2016-03-31 Tid och plats E-salen, kl. 09:00-11:40 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 8 februari 2017 i A-salen, kl. 09:00-11:35. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats A-salen, kl. 14:30-14:40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Camilla Albinsson (KD), 2:e vice ordförande Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats A-salen, kl Tid och plats A-salen, kl. 09.00-12.10 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande, 60 68, 71-79 Ricardo Chavez (KD), 1:e vice ordförande, ordförande 69, 70, 80, 81 Tomas Thornell (S), 2:e vice

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Beslutande Ledamöter Den 24 augusti 2016 klockan 9:00 11:15 i A-salen, Västra Esplanaden 18. Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08:30 10:20 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Den 14 december i Kronobergsrummet, kl. 09:00-11:45. Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 16.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Ulf Hedin (M) Anna Hultstein

Läs mer

Social- och arbetsmarknadsnämnden protokoll Kl. 08:30. Nejonögat, Rådhusgatan 104

Social- och arbetsmarknadsnämnden protokoll Kl. 08:30. Nejonögat, Rådhusgatan 104 Social- och protokoll Kl. 08:30 Nejonögat, Rådhusgatan 104 2(14) Plats och tid Nejonögat, Rådhusgatan 104, onsdagen den 17 april 2019, kl 08:30-10.00, -11.15-12.05, 13.00-15.30 Paragrafer 53-59 Beslutande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 12 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo måndagen den 26 maj 2014 kl 14.00 16.15 ande Lars Altgård, ordf (s) Gull-Britt Sandefors, v ordf (c) Charlotta Book (s) Jim Lindberg (s) Annette Åstrand

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 50 Godkännande av ärendelista... 61 51 Delgivningar... 62 52 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 63 53 Ansökan om serveringstillstånd jml 8 kap 2 Alkohollagen... 64 54 Ansökan

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten, Svalöv, kl 15.10-16.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Ingrid

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Valnämnd Tid och plats H-salen, kl. 09:00-10:10 Beslutande Ledamöter Anna Hultstein (M), Ordförande Bengt-Göran Sandell (S), 1:e vice ordförande Yvonne Ekaremål (C) Tobias Adersjö (MP) 16-23 Ulla Svensson (M) 24-27

Läs mer

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet.

Socialnämnden (10) Melleruds kommunkontor senast den 16 januari 2015, klockan samt 8 justeras omedelbart vid sammanträdet. Socialnämnden 2015-01-12 1(10) Tid och plats Måndadagen den 12 januari 2015, klockan 08.30 11.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Christina Andersson (C) Karin Nodin (C)

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30. Beslutande DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2008-11-18 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee, tisdag 18 november 2008 kl 8.30-12.30 Beslutande Övriga närvarande Justerande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson

Läs mer

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M)

Socialkontoret IFO, Malung, kl Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) o 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret IFO, Malung, kl. 08.00-12.00 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Brita Sohlin (M) Övriga deltagande Kerstin Perjos, sekreterare Anna-Karin

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Individnämndens protokoll 2015-04-14

Individnämndens protokoll 2015-04-14 Datum: Tisdagen den 14 april 2015 Tid: 17.00 19.30 Plats: Familjecentralen, Ekaråsen Justeringsdag: Onsdagen den 15 april 2015 Paragrafer: 27-34 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Tisdagen den 27 maj 2014 Tid: 17.00 18.55 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 28 maj 2014 Paragrafer: 26-31 Utses att justera: Andreas Nelin (M) Underskrifter:

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP),

Margareta Jonsson (C) Mikael Svensson (MP), Tid och plats A-salen, kl. 13:30-16.40 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), 1:e vice ordförande Karl-Erik Nedfors (C), tjänstgörande ersättare för Anna Zelvin (KD), 2:e vice

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Ajournering mellan 7 och 8 kl. 11:10 11: Paragraferna behandlades i följande ordning: 1, 3-8, 2, 9-11.

Ajournering mellan 7 och 8 kl. 11:10 11: Paragraferna behandlades i följande ordning: 1, 3-8, 2, 9-11. Nämnden för individ- och familjeomsorg 2018-01-09 1(14) Plats och tid Sammanträdesrummet K1, Parkgatan 6 Alvesta 9 januari 2018 kl. 10:00 11:45 Ajournering mellan 7 och 8 kl. 11:10 11:30 Justerade paragrafer

Läs mer

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin Edberg (S) Catharina Carlsson (M) Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.20 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Datum. Per Ågren (S) Lars Andersson (C) Anne-Marie Düring (L) Karolina Glogowska (SD) Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Datum Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 13.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie Lundin (S) Abdul Qorbani (S) Ann-Charlott Pettersson

Läs mer

Individnämnden protokoll

Individnämnden protokoll Datum: onsdag 12 december 2018 Tid: 17:00-18:00 Plats: Östra Roten Justeringsdag: fredag 14 december 2018 Paragrafer: 93-99 Utses att justera: Fredrik Enström (C) Underskrifter: Sekreterare Ingela Flodin

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 10. Kultur- och utbildningsnämnden (13) Nr 10 Kultur- och utbildningsnämnden 2016-11-23 1(13) Tid och plats onsdagen den 23 november 2016, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet

Socialnämnden (12) Tisdagen den 29 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet Socialnämnden 2016-03-29 1(12) Tid och plats Tisdagen den 29 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kristoffer Nilsson

Läs mer

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

Omedelbart justerat SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö klockan 14.00-16.00 Eva Johansson (C), ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Omsorgsförvaltningens stora konferensrum, kl. 15:10-15:25 Beslutande Ledamöter Ulf Hedin (M), Ordförande Anna Zelvin (KD), 1:e vice ordförande Julia Berg (S), 2:e vice ordförande Benny Johansson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sida 1 Beslutande organ Plats och tid Hemön, Stadshuset kl. 08:30-11:50 Beslutande Jan Hallström (FP) ordförande Janne Jansson (S) vice ordförande Leif Johansson (S) ledamot May-Brith

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2015-01-21 Tid och plats Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Samlingssalen Galaxen, Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7 Växjö, klockan 14.00-16.00 Eva Johansson

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S)

Anders Mårtensson (V) Annika Stacke (FP) Tony Lundstedt (S) Plats C-salen Tid Kl. 13.30 15.30 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Justering Justerare Plats och tid Per Schöldberg (C) Åsa Karlsson Björkmarker (S) Anna Hultstein (M) Martin

Läs mer

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl

Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Lillågatan 1, Orsa måndagen den 16 maj 2016, kl 13.00 16.30 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S) Susann

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 18 november 2013 Tid: 15.30 17.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 20 november 2013 Paragrafer: 106-112 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP)

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 5. Socialnämnden (13) Tisdagen den 26 maj 2015, klockan , i Skållerudsrummet Nr 5 Socialnämnden 2015-05-26 1(13) Tid och plats Tisdagen den 26 maj 2015, klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson

Läs mer

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S)

Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) 1 (9) Plats och tid Blosset, måndagen den 8 oktober 2018 kl 13:30-14:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Bert Roos (S) Irena Alm (S) Stig-Arne Svalö (S)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Omsorgsnämnden Tid och plats Kronobergsrummet, kl. 13:30-16.25 Beslutande Ledamöter Elaine Sandell Belin (M), tjänstgörande ersättare för Ulf Hedin (M), Ordförande Tomas Thornell (S), tjänstgörande ordförande Camilla

Läs mer

Barn och utbildningsnämnden

Barn och utbildningsnämnden 1 (13) Plats och tid Travmuseet, 16.00 17.30 Beslutande Övriga närvarande Tony Nilsson, Ordförande (MP) Daniel Markstedt (S) Ulla-Britt Svensson (S) Lena Svensson (S) Thord Andersson (C) Anneli Elovsson

Läs mer

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker

Beslutande Bo Frank (M), ordförande. Åsa Karlsson Björkmarker Plats A-salen Tid Kl. 10.00 11.00 Beslutande Ledamöter Bo Frank (M), ordförande Åsa Karlsson Björkmarker (S) Per Schöldberg (C) Anna Tenje (M) Nils Fransson (FP) Gunnar Storbjörk (S) Carin Högstedt (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Tid och plats Parketten, kl. 09:00 11.45 Beslutande Ledamöter Oliver Rosengren (M), Ordförande Martin Edberg (S), 1:e vice ordförande 233-244 Patric Mrad (KD), 2:e vice ordförande Iréne Bladh (M) Tor Lejdfors

Läs mer

Bevis om tillkännagivande av protokoll

Bevis om tillkännagivande av protokoll 1(9) Plats och tid Beslutande Hjässan Solgården, tisdagen den 26 februari 2019 kl 09:00-12.00. Sammanträdet ajournerades mellan 10:00-10:15. Ledamöter och tjänstgörande ersättare Johan Kollberg (S), Ordförande

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS,

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Sammanträdesdatum. Mervi Kostet, kvalitetsledare, 44 Andreas Uusitalo, MAS, PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(18) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-11-30, kl 0900-1150 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Maria Alldén, V Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl 13.00-14.30 Beslutande Bengt Petersson ordf (C) Lis Melin (M) PG Risberg (M) Jolanta Andersson (M) Linda Strömblad (C) Börje Malmborg (KD) Jacquline Lynd-Johansson

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sida 1 av 11 Plats och tid Kommunhuset, Lessebo onsdagen den 28 augusti 2013 kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagare Utses att justera Mats Högberg ordf (s) Angelica Karlsson (c) Per-Magnus Pettersson (m)

Läs mer

Protokoll för Utbildnings- och omsorgsnämnden

Protokoll för Utbildnings- och omsorgsnämnden Protokoll för Plats: Kommunhusets sessionssal, Skutskär Datum: Tid: 09.00-12.00 Justering Plats: Kommunhuset, Skutskär Datum: 2019-01-24 Paragrafer: 7-20 Sekreterare: Gunvor Pettersson Ordförande: Jenny

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl 2014-11-19 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 19 november, kl. 9.00-11.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2009-04-29 Sid 35 Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 16.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2013-04-16 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 16 april 2013 kl. 8.30 11.15 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Berith Krook (M), vice ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Gun-Britt

Läs mer

kl Ajournering mellan 41 och 42 kl

kl Ajournering mellan 41 och 42 kl Nämnden för individ- och familjeomsorg 2016-09-26 1(13) Plats och tid Arbetsmarknadsavdelningens lokaler, Hagavägen 3, Alvesta 26 september 2016 kl. 13.15 16.00 Ajournering mellan 41 och 42 kl. 14.30 15.00

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 4 mars 2015, kl 13.00 14.30 Beslutande Håkan Yngström (C), ordförande 24-29, 31-39 Gunilla Elings-Friberg

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 14 december 2016 Tid: 17.00 20.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Fredagen den 16 december Paragrafer: 78-86 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Lisbeth Madsen (M) Gert-Åke Liljenborg (SD) 1 (13) Plats och tid Blosset, torsdagen den 19 maj 2016 kl 13:00-14:45 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert Roos

Läs mer

Socialnämnden (11) Tisdagen den 19 januari klockan , i Skållerudsrummet.

Socialnämnden (11) Tisdagen den 19 januari klockan , i Skållerudsrummet. Socialnämnden 2016-01-19 1(11) Tid och plats Tisdagen den 19 januari klockan 08.30 12.00, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson (S)

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden (10)

Barn- och ungdomsnämnden (10) Barn- och ungdomsnämnden 2014-04-23 1 (10) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens tid Landeryds skola 13:00 16:15 Tommy Edenholm (KV) ordförande Magnus Rasmusson (S) vice

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Britt Karlsson Ledamot (SD) Ankie Boklund

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Susanne Persson (M) för Henrik Gradén (M) Hans Callerfelt (L) Gerhard Isacsson (KD) Conny Loftander (S) Clas Rosander (MP) Sven-Åke Pedersen (KB)

Susanne Persson (M) för Henrik Gradén (M) Hans Callerfelt (L) Gerhard Isacsson (KD) Conny Loftander (S) Clas Rosander (MP) Sven-Åke Pedersen (KB) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet Klockan 15:30 Beslutande Ledamöter Christian Johansson (M), ordförande Eva Glansén (KD), vice ordförande Fredrik Hansson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(7)

Sammanträdesprotokoll 1(7) Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Matsalen, Öjersbogården, 15.00-17.15 ande Inga-Stina Hesselius (S), ordförande Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S) tjg ersättare Åke Andersson (V) Övriga närvarande

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Myndighetsutskottet välfärd Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT. Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C) Sammanträdesprotokoll OFFENTLIGT 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal Roten kl. 14.30 16.00 Ajournering kl. 14.45 15.05 Beslutande Krister Olsson (S) ordförande Thomas Löfgren (M) Agnetha Persson (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

PROTOKOLL 1 (14)

PROTOKOLL 1 (14) PROTOKOLL 1 (14) 2019-01-10 Socialnämnden Plats och tid Stadshuset kl. 9.40-11.30 Beslutande Iosif Karambotis (S), ordförande Anna Lundström (S), vice ordförande Magnus Nilsson (S) Rose-Marie Lundström

Läs mer

2011-11-16 1 (10) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30

2011-11-16 1 (10) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30 2011-11-16 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdag den 16 november, kl. 9.00-10.30 ande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Anna-Greta

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Socialnämnden (13) Tisdagen den 1 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet. Märta Collén (MP)

Socialnämnden (13) Tisdagen den 1 mars 2016, klockan , i Skållerudsrummet. Märta Collén (MP) Socialnämnden 2016-03-01 1(13) Tid och plats Tisdagen den 1 mars 2016, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Eva Larsson (S) Christina Andersson (C)

Läs mer

Grästorps kommun Sociala utskottet

Grästorps kommun Sociala utskottet Sidan 1 av 13 Plats och tid Kommunens hus, samlingssalen, Grästorp, kl 08.15 12.00 Beslutande Närvaro/Frånvaro Ordinarie N/F Tjänstgörande ersättare Carina Torpenberg (M) N Tobias Svensson (S) F Tore Emanuelsson

Läs mer

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson.

Socialchef Christel Sundberg Nämndsekreterare Anders Svensson. Jane Holmström Björkman. Omedelbart efter sammanträdet. Anders Svensson. Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Åsljungarummet, tisdagen den 5 april 2016, klockan 17.00-17.15 Arne Andersson (M), ordförande Christer Unosson (KD), 1:e

Läs mer

Individnämndens protokoll 2014-03-25

Individnämndens protokoll 2014-03-25 Datum: Tisdagen den 25 mars 2014 Tid: 17.00 18.35 Plats: Elffröken, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26 mars 2014 Paragrafer: 19-28 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström

Marita Lindsmyr, socialchef Johan Brodin, ekonom 48 Maria Hedström, sekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Hedström 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum A, kl. 09:00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), Ordförande Carina Nordqvist (S), 1:e vice ordförande Lars Jingåker (S) Ulla Mortimer (M) Deisy Hellsén (C) Anne

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden

Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 2 (15) Social- och omvårdnadsnämnden Social- och omvårdnadsnämnden 2012-04-17 1 (15) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 15.15 Paragrafer 34-45 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare ÖVRIGA Ersättare Namn Christer Johansson

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg

Socialnämndens arbetsutskott 2011-12-02 1. kl 8:00-11:20. Maria Gustafsson (S) Kommunkontoret, Ödeshög ... Ordförande/Birgitta Widén Blomberg 2011-12-02 1 Plats och tid Kommunkontoret, Ödeshög, fredagen den 2 december 2011 kl 8:00-11:20 Beslutande Birgitta Widén Blomberg (KD), ordförande Ove Bäck (C) Maria Gustafsson (S) Övriga deltagande Ywonne

Läs mer