Häst. För din hästs hälsa och välbefinnande. backontrack.se

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Häst. För din hästs hälsa och välbefinnande. backontrack.se"

Transkript

1 Häst För din hästs hälsa och välbefinnande backontrack.se

2 Foto: C. Kulneff

3 Innehållsförteckning 3 Välbefinnande i 10 år 4 Hasskydd 34 Vår textil 5 Hasskydd med öppning 35 Funktion 6 Knäskydd 36 Nättäcke 8 Pillow Wrap 37 Täcke Classic Haze / Täcke Classic 9 Padd Classic 38 Stalltäcke Supreme 10 Paddar No Bow 40 Fleecetäcke Supreme 12 Fleecelinda 42 Fleecetäcke med halsdel 13 Kombilinda 43 Regntäcke 14 Nackskydd 44 Täcke Misty 110 g 16 Grimmludd 46 Täcke Rime 160 g 17 Svansskydd 47 Täcke Frost 330 g 18 Boots 48 Halsdel 20 Tvättråd 49 Skrittäcke Haze 22 EQ2 - Ridhjälmen 50 Skrittäcke Fleece Supreme 23 Nyponpulver 52 Skrittmaskinstäcke 24 Human & hund 53 Ländtäcke 25 Dubbel blindstudie 54 Ryggvärmare 26 Back on Track-effekten 55 Schabrak, dressyr 28 Cool on Track 56 Schabrak, hoppning 29 Back on Track Wear 57 Benskydd Royal 30 Storleksguide 58 Arbetsdamasker 32 Back on Track på webben 59 Foto omslag: C. Kulneff 3, J. Rau.

4 4 Vi har skapat välbefinnande i 10 år Ett ungt och innovativt svenskt företag För cirka tio år sedan besökte företagets grundare Kina och kom i kontakt med den gamla kinesiska läkekonsten och fick idén att skapa produkter tillverkade av keramiska funktionstextilier. Företaget Back on Track AB startades. Genom åren har en innovativ produktutveckling ägt rum och många unika produkter har utvecklats och ingår idag i vårt breda sortiment. Huvudkontoret har sitt säte i Uppsala, Sverige. Dotterbolag har vi i Danmark, Finland, Frankrike, Holland, Kanada, Tyskland, Storbritannien och Österrike. Försäljningen sköts av många duktiga och engagerade återförsäljare. Vi har även distributörer runt om i världen: Australien, Iran, Irland, Italien, Island, Japan, Malta, Norge, Nya Zeeland, Schweiz, Slovakien, Slovenien, Spanien, Sydafrika, Tjeckien, Ungern och USA. Nya återförsäljare tillkommer hela tiden, i Sverige och i resten av världen. Originalet det rätta valet Back on Track är stolt över att ha fått betyget Trippel A som representerar den högsta kreditvärdigheten i de nordiska länderna fick vi även utmärkelserna Gasell- och Superföretag av tidningarna Dagens Industri och Veckans Affärer.

5 Vår textil 5 Back on Track AB säljer led- och muskelskydd. Produkterna säljs under det registrerade varumärket Back on Track. Textilien reflekterar kroppsvärmen i form av infraröd strålning en energiform som verkar för ett ökat välbefinnande. Den reflekterade värmen kan minska spänningar i musklerna och ökar blodcirkulationen så att återhämtningen påskyndas. Infraröd värme Textilen är vävd av polypropylen, bomull eller polyester i vilket kerampulver är insmält. Kunskap om förmågan hos en keram att avge infraröd strålning, samt vetskapen om det infraröda ljusets effekt för ökat välbefinnande har kombinerats med goda kunskaper inom textilframställning. Tillverkningen sker i egna fabriker i Kina och varje gång ett nytt parti textil tillverkas, mäter ett oberoende universitetslaboratorium mängden värme och våglängden som reflekteras. På så vis kan vi garantera samma kvalitet och effekt år efter år. Swerea institutet Swerea Institutet har tagit bilden på Back on Track-tyget med ett elektronmikroskop och har utfört en röntgenanalys av de vita partiklarna. De vita partiklarna i de svarta fibrerna utgörs av keramiken. Kommentar från Swerea Institutet: Bilden visar fibrerna i ett tvärsnitt. Det ljusa partiet runt om fibrerna är den epoxiplast som fibrerna är inbäddade i. I de mörkare fibrerna kan tydligt ses inneslutna ljusa partiklar. Partiklarnas sammansättning av aluminiumoxid och kiseldioxid visar att det är mineral alternativt kerampartiklar.

6 Funktion Alla våra produkter är tillverkade i Back on Track-tyg, ett material som ger en värmande behaglig känsla och ett välbefinnande som består. För bästa effekt är det viktigt att tyget ligger nära hästens hud, detta för att det ska ha möjlighet att reflektera kroppsvärmen. Funktionen bygger på att ju mer värme hästen själv producerar, desto mer effekt ger produkten. Därför är det bra att använda Back on Tracks produkter vid uppvärmning, träning och annan fysisk aktivitet. Tyget ger en varm och behaglig känsla utan att hästen för den delen blir svettig. Back on Track kan användas för att värma muskler innan träning, men viktigast är produktens förmåga att förebygga skador. Information om storlek hittar du på sidan 58.

7 Produkter

8 8 Nättäcke Art nr 2118 Storlek cm Färg 00 Det optimala täcket för dig som vill kunna ge din häst Back on Track-känslan året om med ett och samma täcke. Det tunna tyget omges av ett tunt textilnät som ger maximal andningsfunktion. Täcket kan i och med detta användas året om: i stallet, under transporten, under ett regntäcke en kulen höstdag eller i kombination med ett varmt vintertäcke ute i hagen. Detta täcke är vår storsäljare. Täcket har teddyfoder vid manken, dubbla bogspännen (bältesknäppning) och kryssgjordar (snabbknäppning). Den har även svansskydd med svansrem och öglor för bensnören. För att få en optimal passform mot kroppen har nättäcket en formsydd rygglinje.

9 Täcke Classic Haze / Täcke Classic 9 Art nr Storlek 2122 (Classic) 2123 (Classic Haze) cm Färg 00 Täckena har stort användningsområde. Beroende på årstiden, kan de användas både inne och ute. Många använder också täckena som transporttäcke och undertäcke. Täckena kan med fördel användas före träning eller tävling för att förvärma musklerna och efter träning eller tävling för att hjälpa musklernas återhämtning. Dessa ofodrade täckena finns i två varianter med olika yttertyg: - Täcke Classic Haze har ett yttertyg i polyester. Det används med fördel utomhus då polyester är starkare och tål viss väta. - Täcke Classic har ett yttertyg i bomull/polyester. Det är ett täcke som lämpar sig väl att använda i stallet. Andningskapaciteten är mycket bra. Täcket är dock inte vattenavvisande. Täckena har teddyfoder vid manken, dubbla bogspännen (bältesknäppning) och kryssgjordar (snabbknäppning). Båda modellerna har svansskydd med svansrem och öglor för bensnören. För att få en optimal passform mot kroppen har sommartäckena en formsydd rygglinje.

10 10 Stalltäcke Supreme Art nr 2111 Storlek cm Färg 00 Stalltäcke Supreme har en otroligt hög tygkvalitet! Täcket är ett ofodrat stalltäcke för inomhusbruk och lämpar sig bra under varmare årstider. Yttertyget är kraftigt och har en hög andningskapacitet. Bogveck finns för maximal passform. Täcket är svart med champagnefärgad brodyr.

11 11 Back on Tracks produkter är verkligen de bästa produkter som finns tillgängliga för att bibehålla värmen i den känsliga ryggmuskulaturen hos mina hästar. Särskilt min främsta häst, Abraxxas, bär Back on Tracks nättäcke och effekten är riktigt bra. Även transportpaddarna, som vi använder, främjar torra och fina ben. Back on Track bidrar verkligen till att hålla mina hästar fräscha och på topp. Ingrid Klimke, framgångsrik ryttare i fälttävlan och dressyr. Foto: J. Rau

12 12 Fleecetäcke Supreme Art nr 2110 Storlek cm Färg 00 Ett underbart svettäcke med enormt hög fleecekvalitet. Täcket är mycket populärt och har nu även en ny och fin champagnefärgad logga. Fleecetäcket består av ett fleecetyg i polypropylen med extremt bra andningskapacitet. Fleecetäcke Supreme är idealiskt att ha i och runt träning samt vid transport. Då täcket andas är det utmärkt att använda vid kalla dagar då hästen förblir varm, särskilt efter träning. Täcket är även lämpligt att använda när det är varmt ute, både vid uppvärmning och nedvarvning av hästen. Fleecetäcket Supreme är utrustat med avtagbara kryssgjordar. Praktiskt om du vill skritta fram utan gjordar. Tips: häng gjordarna vid ridhuset eller banan och sätt på dem igen efter träning.

13 Fleecetäcke med halsdel 13 Art nr 2117 Storlek cm Färg 00 Ett härligt svettäcke som gör att din häst torkar fortare och inte kyls av. Fleecetäcket täcker halsen och kroppen i ett stycke. Det är optimalt att använda före och efter träning. Täcket är bra under svala och kalla årstider då det värmer och ger hästens nacke en ökad blodcirkulation. Fleecetäcket består av ett fleecetyg i polypropylen med extremt bra andningskapacitet. Under halsen stängs täcket med kardborreband och det finns möjlighet att fästa täcket i grimman.

14 14 Regntäcke Art nr 2140 Storlek cm Färg 04 En unik produkt som gör att hästen kan få Back on Trackeffekt även vid dåligt väder! Regntäcket har ett innertyg av polypropylen. Täcket är vattenavvisande och tål många väderförhållanden. Har kryssgjordar, bogveck och svanslapp. Regntäcket är nougatfärgat med beige brodyr och kantband. Toppryttare och deras hästar älskar täcket och vi är glada över att nu ha denna uppskattade nyhet i sortimentet. Hur vattentät en väv är anges i måttet vattenpelare. Normalt ser man värden mellan 1500 mm och 2000 mm. Vi är stolta över att erbjuda 3000 mm. En vävs andningsförmåga eller genomsläpplighet mäts i gram/ m²/24 tim. Ju högre värde desto bättre förmåga har väven att släppa ut överskottsvärme och vattenånga. Vi är likaså stolta över att ha ett täcke med 3000 gram/m²/24 tim.

15 15 Back on Tracks produkter har en genialisk funktion. Det är ett enkelt sätt att öka cirkulationen i både rygg och ben. Back on Track är ett självklart val för mina hästar. Tinne Vilhelmson Silfvén, svenska dressyrlandslaget. Foto: C. Kulneff

16 16 Täcke Misty 110 g Art nr 2115 Storlek cm Färg 00 Med täcket Misty får man ett rejält och funktionellt täcke samtidigt som man får Back on Track-effekten på bogen, ryggen och korset. Täcke Misty kan användas både inne och ute beroende på årstiden. Täcket lämpar sig extra bra under hösten och våren, då det inte är för kallt, och fungerar som ett mycket bra undertäcke på vintern. Förutom innertyget av polypropylen har täcket en isolerande 110 grams fyllning. Yttertyget är av polyester och tål därmed viss väta. Täcke Misty har formsydd rygglinje, teddyfoder vid manken, dubbla bogspännen (bältesknäppning), kryssgjordar (snabbknäppning) och svansskydd med svansrem.

17 Täcke Rime 160 g 17 Art nr 2119 Storlek cm Färg Detta täcke är utmärkt att använda under hösten och början på vintern när du vill ha Back on Track-effekten. Det är ett perfekt stalltäcke som är lätt att hålla rent då det glansiga yttertyget av polyester gör så att smutsen lätt kan borstas av. Täcket har ett innertyg i polypropylen samt en isolerande 160 grams fyllning. Det är kanalsytt och har formsydd rygglinje för att få innertyget att ligga an mot hela ryggen. Täcke Rime har ryggband, dubbla bogspännen (snabbknäppning), kryssgjordar (snabbknäppning) och svansrem.

18 18 Täcke Frost 330 g Art nr 2113 Storlek cm Färg 03 Täcke Frost är ett perfekt täcke att ha under den kallaste årstiden, då det har mest fyllning av våra täcken. Det är ett kraftigt täcke med regnavvisande nylonyttertyg som andas. Till täcket finns en härlig krage som värmer och har samma Back on Track-effekt som täcket. Med halsdelen får du dessutom ett heltäckande skydd för vind, väta och kyla samtidigt som du har Back on Track-effekten på hela muskulaturen. Täcket har ett innertyg i polypropylen samt en 330 grams isolerande fyllning, dubbla bogspännen (bältesknäppning), kryssgjordar (snabbknäppning) och bensnören. Svansskyddet är försett med reflex. För att minska risken för skav har täcket teddyfoder vid manken. Halsdel finns att köpa till.

19 19 Det finns vissa saker i livet som vi inte kan vara utan. För min del är Back on Track något jag inte kan vara utan. Tack vare Back on Track är jag tillbaka på rätt spår. Jag har använt pro-dukterna för mina hästar under en längre tid och jag använder själv humanprodukterna. Jag är väldigt nöjd med den känsla av välbefinnande Back on Tracks produkter ger mig och mina hästar. Jessica Kürten, framgångsrik hoppryttare. Foto: K. Lindh

20 20 Halsdel Halsdel till täcke Frost 330 g Art nr 2212 Storlek cm Färg 03 Halsdel till täcke Misty 110 g Art nr 2215 Storlek cm Färg 00 Till täcket finns en härlig krage som värmer och har samma Back on Track-effekt som täcket. Med halsdelen får du dessutom ett heltäckande skydd för vind, väta och kyla samtidigt som du har Back on Track-effekten på hela muskulaturen. Halsdelen har tre karbinhakeknäppningar. Till täcket finns en härlig krage som värmer och har samma Back on Track-effekt som täcket. Med halsdelen får du dessutom ett heltäckande skydd för vind, väta och kyla samtidigt som du har Back on Track-effekten på hela muskulaturen. Halsdelen har tre kardborreknäppningar.

21 Halsdel 21 Halsdel till fleecetäcke Art nr 2216 Storlek cm Färg 00 Halsdel till nättäcke Art nr 2218 Storlek cm Färg 00 Ett oerhört bra komplement till fleecetäcket, särskilt under svala dagar då det är extra viktigt att halsen är varm. Tyget är gjort i polypropylen och har ett yttre lager av fleece. Genom att halsdelen är avtagbar ökar valmöjligheterna och du kan styra användandet utefter hästens behov. Ett oerhört bra komplement till nättäcket, särskilt under svala dagar då det är extra viktigt att halsen är varm. Halsdelen består till störst del av ett lager tyg med extremt bra andningskapacitet. Tyget är gjort i polypropylen och har ett yttre lager av fleece. Genom att halsdelen är avtagbar ökar valmöjligheterna och du kan styra användandet utefter hästens behov.

22 22 Skrittäcke Haze Art nr 2125 Storlek cm Färg 00 Skrittäcke Haze har en underbar passform. Täcket ses ofta på framridning inför tävlingar samt hos ryttare som njuter av en ridtur ute i den vintriga naturen. Modellen har ett vattenavisande yttertyg samt en stoppning för att ge hästen ytterligare värme.

23 Skrittäcke Fleece Supreme 23 Art nr 2124 Storlek cm Färg 00 Skrittäcke Fleece Supreme har en underbar passform och en fantastisk fleecekvalitet. Modellen har fått en ny skärning. Då täcket fungerar som ett svettäcke och har en utskärning för skänkeln erbjuder vi nu ett täcke med optimal Back on Track funktion vid lättare ridning. Täcket ses ofta på framridning inför tävlingar samt hos ryttare som njuter av en ridtur ute i den vintriga naturen.

24 24 Skrittmaskinstäcke Art nr 2128 Storlek cm Färg 00 Skrittmaskinstäcket är perfekt att använda när hästen går i skrittmaskin eller longeras. Täcket är utformat för att ge maximal rörelsefrihet och minska risken för skav på bogarna när hästen rör sig. Genom att använda Back on Track när hästen arbetar optimeras effekten. Detta på grund av att hästen producerar mer värme som reflekteras när den rör sig än när den står stilla i boxen. Skrittmaskinstäcket har ett innertyg i polypropylen och ett yttertyg av polyester. Täcket har ett enkelt bogspänne (snabbknäppning) och kryssgjordar (snabbknäppning) och tål viss väta.

25 Ländtäcke 25 Art nr 2126 Storlek cm Färg 00 Ländtäcket har mycket bra effekt för hästar med korsförlamning. Många tidigare heta hästar lugnar ned sig när de slipper känna obehaget av ömmande muskler i korset. Genom att slippa anstränga kalla muskler förebygger man mycket obehag för hästen. När man, som vi, bor i kalla Norden är detta en härlig hjälp. Ländtäcket är mycket omtyckt av distansryttarna.

26 26 Ryggvärmare Art nr 2100 Storlek Färg cm cm För hästar som känner av en ömmande rygg är detta verkligen en underbar hjälp. Genom att öka rörligheten i ryggen kommer man tillrätta med många vardagsproblem för såväl promenadhästen som tävlande elithästar i alla grenar. Hästar som har problem med korsförlamningar får genom hästryggvärmaren lindring samt kortare konvalescenstid. Det var denna Back on Track-produkt som var med i dubbelblind studien som gjordes på Strömsholms Ridskola. Under veterinär Chris Johnstons ledning fann man att både beridare och veterinärer var överens om bedömningen beträffande rörligheten i hästens rygg: den ökade med cirka 50% både i trav och galopp Mer information om blindstudien på sidan 54. Obs! Remmar ingår inte.

27 Westernschabrak 27 Art nr 2133 Storlek En storlek 17" Färg 00 Det tunnare westernschabraket används normalt under en tjockare sadelpadd/filt. Storleken är utformad så att den ska kunna täckas av en showfilt vid tävlingar. Tack vare Back on Track-tyget, bidrar westernschabraket till att minska eventuella ömma ryggar genom att hålla hästen mjuk och smidig när du rider. Den tunna stoppningen gör den lätt att tvätta.

28 28 Schabrak, dressyr Art nr 2130 Storlek En storlek 17" Färg Vid användning av schabraket får man ett ökat rörelsemönster hos hästen. Många toppryttare känner en ökad följsamhet och lösgjordhet hos sina hästar. Inom travet värms allt fler hästar under sadel inför lopp. De blir verkligen hjälpta av Back on Tracks schabrak, eftersom de ofta har en mindre utvecklad ryggmuskulatur och därför lättare blir ömma. I Nordamerika är detta vår bäst säljande produkt. Dressyrschabraket finns med eller utan kantband.

29 Schabrak, hoppning 29 Art nr 2131 (fast) 2132 (mjuk) Storlek En storlek 17" Färg Vid användning av schabraket får man ett ökat rörelsemönster hos hästen. Hoppryttarna berättar att man inte behöver hjälpa hästen det där sista över hindret. I Nordamerika är detta vår bäst säljande produkt. Hoppschabraket finns med eller utan kantband.

30 30 Benskydd Royal Art nr 2031 Storlek Färg 00 S cm M cm L cm Man tror på det man ser! Så sa en av de stora franska travtränarna, Fabrice Souloy, efter att ha provat benskydd Royal under en period i sitt tävlingsstall. Han kunde konstatera att gallor var ett minne blott samt att hästarna nu på ett bättre sätt tålde sin hårda träning. Nu används de regelbundet i hans stall. Man kan heller inte bortse från att det är väldigt bekvämt att slippa linda hästens ben. Med de kraftiga kardborreknäppena är det lätt att på kort tid få optimal passform runt hästens ben, utan att behöva oroa sig för varken sentryck eller att benet blir stasat. Vi har ändrat formen runt kotan på denna uppföljare till vår populära modell så att den nu sitter perfekt ner mot kronranden. Den mjuka padden omges av ett extra tjockt neoprenhölje. Benskydd Royal säljs endast i par.

31 Transportskydd 31 Art nr Storlek 2012 (framben) En storlek, full Färg 00 Art nr Storlek 2013 (bakben) En storlek, full Färg 00 En sedan länge efterfrågad produkt kompletterar vårt redan breda sortiment av olika skydd för hästens känsliga ben. Ett högkvalitativt transportskydd som ger den välgörande Back on Track-effekten under tiden du transporterar din ögonsten till eller från tävling eller träning. Benen håller sig varma, samtidigt som de skyddas från yttre skador av det kraftiga yttertyget. Med högsta kvalitet på utförandet, kraftig förstärkning nertill och utmärkt passform, borgar det för en lång livslängd på en genomarbetad produkt. Kraftiga kardborreband, försedda med vår välkända, champagnefärgade logotype markerar en exklusiv kvalitet utöver det vanliga. En storlek som säljes i 2-pack för fram- eller bakben.

32 32 Arbetsdamasker Art nr Storlek 2044 (framben) S - L Färg Art nr Storlek 2045 (bakben) S - L Färg Detta är produkten många uppmärksammat! Bästsäljare i Tyskland där Isabell Werth tycker detta är den bästa produkten på marknaden idag. Arbetsdamasken är tillverkad i kraftig stryktålig neopren. Skydden har en mycket bra passform för att lätt kunna ligga bra an mot senan och kotan. Grus har svårare att tränga in och arbetsdamasken har en hög kvalitet, vilka är några av de anledningar som gör att produkten är så oerhört populär. För att spara tid är arbetsdamasken ett utomordentligt bra val i stället för att behöva ta på både linda och padd. Nu kan du börja träna med en gång och ha Back on Track- effekten under hela träningen. Arbetsdamasken stängs med kardborreknäppning och används i förebyggande syfte för att minska risken för senoch ligamentskador samt även för hästar som lätt får kotledsinflammation. Insidan består av 50% bomull och 50% polyester.

33 33 Jag är övertygad om funktionen i Back on Tracks produkter. Vi använder skydden på alla våra hästar, som då känns betydligt bättre och mer avspända. Isabell Werth, flerfaldig guldmedaljör i dressyr. Foto: K+C Foto

34 34 Hasskydd Art nr Storlek 2015 höger 2016 vänster S - XL Färg 00 Hasleden är en led som är svår att täcka, men dock så viktig. Hasskydden fungerar oerhört bra på hästen. De finns i två modeller: ett heltäckande och ett med öppning för hasspetsen. De har tre kardborrespännen och finns för höger och vänster ben. Skydden är mycket bra om hästen har piphas, spatt eller andra hasproblem. Insidan består av 50% bomull och 50% polyester, medan skyddens stomme är av neopren. För att minska risken att skyddet glider ner, rekommenderar vi att man lindar en padd på benet nedanför hasskyddet. Padden hindrar skyddet från att glida ner, vilket gör att skyddets kardborreband inte behöver spännas så hårt. Därmed minskas risken för stasning när hästen ligger ner och böjer hasen.

35 Hasskydd med öppning 35 Art nr Storlek 2025 (höger) 2026 (vänster) S - XL Färg 00 Detta hasledsskydd har en öppning för hasspetsen vilket gör att den sitter bättre på plats än den utan. Den har tre kardborrespännen och finns för höger och vänster ben. Skydden är mycket bra om hästen har spatt eller andra hasproblem. Insidan består av 50% bomull och 50% polyester, medan skyddens stomme är av neopren.

36 36 Knäskydd Art nr Storlek 2035 höger 2036 vänster S - XL Färg 00 Knäskydden används vid olika problem i knän (carpus) och i vävnaderna runt leden, ofta i förebyggande syfte innan problem uppstår. Travet är vår största kundgrupp för denna produkt, men fler och fler upptäcker dess fördelar. Med sina tre kardborrespännen är knäskydden enkla att sätta på och de finns både för höger och vänster ben. Knäskyddet har ett slitstarkt ytterhölje av neopren. För att undvika att skyddet glider ned, rekommenderar vi att man sätter på skyddet och sedan lindar benet under skyddet till någon centimeter över, så stannar det på plats och man behöver heller inte dra åt skyddet så hårt. Ett annat alternativ är att vända skyddet upp och ner, eftersom den undre öppningen är något mindre än den övre.

37 Pillow Wrap 37 Art nr 2011 Storlek cm cm Färg Helena Lundbäck konstruerade denna produkt för att åstadkomma minsta möjliga tryck mot hästens känsliga senor. Inga hårda kanter som kunde skava var målet. Resultatet blev en härlig padd med extra mycket stoppning, mjuk och skön. Padden finns i två olika storlekar. Flera stora namn inom hästsportens alla discipliner använder nu dessa paddar som nattbandage, transportbandage samt mellan hårda träningar eller tävlingar. Yttertyget består av polypropylen medan den tjocka mjuka fyllningen är i polyester.

38 38 Padd Classic Art nr 2010 Storlek cm cm cm cm cm cm Färg Hästar runt hela världen har haft stor glädje av denna produkt. Back on Track fick sitt stora genombrott genom Padd Classic inom hästvärlden. Stig H Johansson satte världsrekord i USA med Victory Tilly som använde Back on Track s blå paddar och våran produkt nådde en ny världsdel och framgången var ett faktum. Padden lindrar effektivt vid problem med uppdrivna kotor, svullna kotsenskidor, senskador samt i viss mån även hovledsproblem. Tack vare sin mjuka innerkant är den lätt att linda.

39 39 Vi har använt paddarna som nattbandage på hästar med kotledsreaktioner. Jag tycker att hästarna känns fräschare när de har haft paddarna på sig. Att man genom dessa paddar slipper liniment är en stor fördel då linement kan ge hudirritationer eller ett tjockt ben som kan vara förödande för tävlinghästar. Nu använder vi istället kinabandagen över kotlederna. Stig H Johansson, legendarisk travtränare och kusk.

40 40 Paddar No Bow Art nr 2050 Storlek Färg cm cm cm cm cm cm No Bow är ursprungligen framtagen till den Nordamerikanska marknaden. Där vill man gärna ha denna kanalsydda padd då den är enklare att linda samt har väldigt mjuka kanter. Genom sin konstruktion undviks veck på tyget och därmed minskar risken för så kallat sentryck. I övrigt har den alla de positiva egenskaper som kännetecknar våra övriga paddar. No Bow-paddarna säljs parvis.

41 41 Man kan verkligen känna det, Back on Track hjälper till i normal träning och efter ansträngande tester och ger ett definitivt välbefinnande för mina hästar. Jag svär att detta är produkter som går utöver det vanliga! Michael Jung, framgångsrik Fälttävlansryttare. Foto: J. Rau

42 42 Fleecelinda Art nr 2040 Storlek 3,35 m 12 cm Färg Fleecelindorna använder du direkt på hästens ben vilket ger bäst effekt. De är mycket lätta att linda och du behöver inte ha någon padd under. Fleecelindan har en elasticitet som gör att den fungerar utmärkt under träning. Den finns i tre färger och den vita är mycket uppskattad och används flitigt vid framridning på tävlingar.

43 Kombilinda 43 Art nr 2041 Storlek En storlek Färg 00 Kombilindan är verkligen en välkommen produkt, när kraven ökar på din häst. I denna produkt har man en mycket smidig padd och linda i ett. Genom att öka blodcirkulationen med upp till 50% under aktivitet, förebyggs många skador. Många erfarna hästmänniskor har även uttalat att de upplever att deras fyrbenta vänner blir litet smidigare och därmed positivare till sina uppgifter. Kombilindan består av en 155 cm lång Back on Track padd som sitter fast i en 165 cm lång elastisk del.

44 44 Nackskydd Art nr 2043 Storlek S / M, M / L Färg 00 Nackskyddet täcker både atlas- och axiskotan. Till skillnad från andra produkter går nackskyddet längre bak på nackkotorna så Back on Track-effekten kan verka även där. Nackskyddet är oerhört bra att ha i stallet före träning för att hästen ska få en ökad genomblödning i nacken. Många hästar har problem med spända nackar och tack vare detta skydd blir de uppvärmda och avslappnade i nacken. Skyddet har haft stor genomslagskraft i Tyskland och är mycket omtyckt av travtränare. Kardborreknäppningen finns till för maximal storleksanpassning. Det finns band för knytning i grimman eller käkremmen och förstärkningar på yttersidan där grimman/huvudlaget ligger mot nacken.

45 45 Jag är väldigt nöjd med effekten hos Back on Tracks produkter, både gällande mina hästar och mig själv. Mina hästar verkar mer avslappnade och glada efter att ha använt täckena och benvärmarna. Jag finner dem särskilt användbara för hästar som reser ofta, då de ger samma grad av komfort som de är vana vid att få när de bär dem hemma utöver sina vanliga täcken. Bettina Hoy, världmästare med det tyska tävlingslaget. Foto: J. Toffi

46 46 Grimmludd Art nr 2061 Storlek 31 cm 43 cm Färg 02 Grimmluddet ger hästen Back on Trackeffekten över nosryggen och nacken. Skyddet är mjukt och är bra att använda under transport. Det lämpar sig också vid kalla dagar i hagen då det ger en ökad genomblödning och hästen får då en varm känsla i det berörda partierna. Grimmluddet säljs i en 2-pack. Nosluddet är 31 cm långt och nackluddet är 43 cm långt.

47 Svansskydd 47 Art nr 2060 Storlek En storlek Färg 00 Ett tecken på fysisk avslappning är att hästens svans pendlar. Svansen är en förlängd del av ryggkotan som även den behöver ökad genomblödning för att bli avslappnad. Vi är därför glada över att vi nu kan presentera ett svansskydd med Back on Track-effekten. Skyddet är optimalt vid transporter under kalla dagar. Svansskyddet har kardborreknäppning.

48 48 Boots Art nr 2042 Storlek S - L Färg 00 Dessa boots är idealiska vid problem med hovlederna eller kronränderna då de ökar genomblödningen i hoven. Bootsen används främst vid ridning och förhindrar balltramp och skador i karleden. De är gjorda i kraftig neopren med utsida av skinnimitation. Utrustade med kardborreknäppning. Säljs parvis.

49 Tvättråd 49 Back on Track-produkterna kan maskintvättas i 30 C med milt tvättmedel utan blekningsmedel. Notera: - Använd inte mjukmedel. - Torktumla ej för då förstörs produkten. - Strykning av produkten kan göras vid en temperatur av max 50 C. Foto: O. Brandt

50 50 EQ2 Ridhjälm Art nr 9400 Storlek M - L Färg 00 EQ2-ridhjälmen är utvecklad i samarbete med Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm. Olycksstatistiken visar att de vanligaste olyckorna, med hjärnskador som följd, uppstår genom sneda islag mot huvudet. Dessa resulterar i ett s.k. rotationsvåld mot hjärnan och eftersom hjärnan är mer känslig för sneda än raka islag blir konsekvensen oftast en allvarlig skada. Trots detta testas hjälmar av alla sorter genom att släppas vertikalt mot en horisontell yta! Idag har de godkända hjälmarna en god skyddsförmåga mot raka islag, vilka är de minst förekommande. MIPS MIPS AB har därför utvecklat MIPS teknologin (Multi Impact Protection System) som väsentligt ökar skyddet mot de sneda islagen. Man imiterar helt enkelt det säkerhetssystem som redan finns i människans huvud. När huvudet utsätts för ett snett islag kan hjärnan röra sig i cerebrospinalvätskan som omsluter denna och därmed minskar kraften som hjärnan utsätts för. Detta system har nu implementerats i EQ2 -hjälmen. I hjälmen som innehåller MIPS -teknologin är inner- och ytterskalet åtskilda av ett glidskikt. När en hjälm som har denna funktion utsätts för ett snett islag kan ytterskalet glida mot skiktet. Tester visar att denna glidning kan reducera kraften mot hjärnan med upp till 40 %! Användningsområde EQ2 är utformad och godkänd för ridning i alla discipliner, oavsett om du ägnar dig åt hoppning, dressyr, distansritt, fälttävlan, islandshästoch westernridning eller om du bara promenadrider.

51 51 Testad och godkänd EQ2 är godkänd enligt samma regler som andra ridhjälmar: EN 1384, 1996/ A1:2001. CE. I dessa tester utsätts ridhjälmar för raka islag. EQ2 är dessutom testad efter hur de flesta fall från hästryggen ser ut: man faller och får ett snett slag mot huvudet. De sneda islagen simuleras i en speciellt fram - tagen hjälmprovningsrigg. Precis som med andra hjälmar bör du köpa en ny hjälm efter ett kraftigt islag, då frigoliten som bygger upp själva stommen kan ha blivit förstörd. Detta har inte med den speciella säkerhetsmekanismen att göra utan är en generell rekommendation för alla hjälmar, då det kan hända att deformationen inte syns med blotta ögat. Foto: C. Kulneff Geir Gulliksen Norsk hoppryttare med meriter från världscupen 09, OS samt VM. Geir är en flitig användare utav EQ2 ridhjälmen.

52 52 Nyponpulver Art nr 6000 Storlek 1,5 kg 12,5 kg 25,0 kg Bästa valet Bästa valet Bästa valet Nyponpulver kan vara ett bra alternativ till mediciner och används för att öka rörligheten i lederna för dig och din häst. Nyponpulvret är rikt på många av de vitaminer, mineraler och spårämnen som kroppen behöver för en bättre hälsa och ett ökat välbefinnande. Det innehåller antioxidanter som bidrar till att skydda kroppens celler. Nyponpulvret är en ren naturprodukt. Hela 98% skal och bara 2% kärnor Till produkten används endast vilt växande nypon från bergen i Chile, utan konstgödsel och besprutning. Nyponen är ugnstorkade, ej soltorkade utomhus, vilket är en fördel för att bevara innehållet av C- och B-vitamin. För ett effektivt bevarande av vitaminerna gäller det att snabbt få ner vattenhalten till en jämn och lagom temperatur. Vid ugnstorkning har man full kontroll över torkprocessen. Nyponpulvret består av 98% nyponskal och bara 2% nyponkärnor. Back on Tracks nyponprodukt har nu en mycket godare smak på nyponpulver, tack vare mindre andel kärna och mer skal. Nyponpulvret har en karenstid på 96 timmar.

53 Människa & Hund 53 Vi har också produkter för människor och hundar. Skydden ger oss människor och våra hundar ett ökat välbefinnande. Tillsammans lever vi ett mer aktivt liv och det är viktigt för att må bra. Människa Knäskydd Vadskydd Ryggbälte Armbågsskydd Handledsskydd Nackskydd Polotröja T-shirt Handskar Strumpor Långkalsonger Sjal Kudde Bäddmadrass Hund Standardtäcke Nättäcke Regntäcke Greyhoundtäcke Filt Madrass Hundbäddsöverdrag Hasskydd Benskydd Foto: J. Alvin

54 54 Dubbel blindstudie En dubbel blindstudie gjordes år 2004 på Strömsholms ridskola av veterinär Chris Johnston (världsberömd ryggforskare) samt av Sara Grundström och Stina Burström, som båda gick Hippologutbildningen vid Strömsholm. Hälften av hästarna fick använda Back on Track-tyget under sina vanliga täcken och efter tre veckor utvärderade en veterinär och en beridare hästarna utan att veta vilka som använt Back on Track. Därefter bytte man, så att hästarna som varit utan Back on Track-tyget nu fick det under sina vanliga täcken och de andra hästarna fick endast sitt ordinarie täcke, och efter tre veckor utvärderades hästarna igen. Åtta av tio hästar förbättrade sin trav (statistiskt signifikant förändring) och sju av tio sin galopp. Beridare och veterinär gjorde samma bedömning helt oberoende av varandra! Resultat från bedömningen (y-axeln) av ryggens rörelse i skritt, trav och galopp under veterinärkontroll. Noll anger dålig ryggrörelse och 1,0 anger bra ryggrörelse. Samtliga tio hästar redovisas i varje stapel. 0,9 0,8 0,7 0,6 0,5 0,4 0,3 0,2 0,1 Med vanligt täcke Med Back on Track-täcke Skritt Trav Galopp

55 Back on Track-effekten 55 Bilderna nedan illustrerar hur en pågående inflammation påverkas av Back on Track. Graden av återhämtning varierar individuellt beroende på vad som orsakar smärtan samt hur lång - varigt smärttillståndet har varit. Alla Back on Track produkter skall man börja använda gradvis. Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Efter introduktionsperioden bör man öka användningen till minst 8 timmar per dygn, gärna längre. Använd produkten endast enligt instruktionerna och rådgör med läkare om symptom kvarstår. Bör inte användas under dräktighet. First 2-3 days Max 4h Day 4 to Min 8h Do not use during pregnancy Före användning: Viss ökad värme (rött område), vilket är ett tecken på inflammation. Efter 30 minuters användning: En avsevärd ökning av blodcirkulationen. Det önskade resultatet: Efter 10 till 20 dagars användning har inflammationen gått tillbaka.

56 56 Cool on Track Art nr 9200 Storlek 500 ml Cool on Track kyler huden och ökar blodcirkulationen. Svullnad och inflammation avtar och muskler, senor och ledband får hjälp till självläkning. Sprayas eller stryks på hästens ben. 1. Kyler inom någon minut 2. Verkar i ca min 3. Ger snabb återhämtning efter träning och skada 4. Förebygger svullnad, muskelspänning och inflammation 5. PH-neutral Cool on Track har en karenstid på 96 timmar.

57 Back on Track Wear 57 Back on Track tillverkar inte bara lindrande produkter för hästar, hundar och människor, utan även vanliga kläder av hög kvalitet Back on Track Wear. Produkterna från Back on Track Wear har inget Back on Track-tyg. Syftet med plaggen är att till - handahålla funktionella kläder för aktiva människor. Produkterna är tillverkade för att passa olika årstider och tillfällen. Låt dig inspireras på backontrack.se/wear

58 58 Storleksguide TÄCKEN ( 1 ), Från manken till svansrot A / B / C-ponny C / D-ponny D-ponny /Cob /Full Full X-Full XX-Full Längd 115 cm 125 cm 135 cm 145 cm 155 cm 165 cm 1 BOOTS ( 2 ) S M L Omkrets 21 cm 23 cm 27 cm BENSKYDD ROYAL S M L Höjd 35 cm 40 cm 45 cm Bredd 40 cm 40 cm 40 cm ARBETSDAMASKER S M L Höjd 35 cm 40 cm 45 cm Bredd 40 cm 40 cm 40 cm KNÄSKYDD S M L XL Överkant (3) 25 cm 29 cm 32 cm 35 cm Underkant (4) 21 cm 24,5 cm 27 cm 30 cm HASSKYDD S M L XL Överkant (5) 37 cm 41 cm 44 cm 47 cm Underkant (6) 29 cm 32 cm 36 cm 40 cm

59 Back on Track på webben 59 backontrack.se backontrack.se Vägen till ett liv fullt av rörelse är inte längre bort än ett musklick. Låt sidorna inspirera dig! Produkterna kan med tiden ge dig och din häst ett välbefinnande som består.

60 SVERIGE DANMARK FINLAND TYSKLAND Back on Track AB Head Office Sofielundsgatan 5a Uppsala Tel: Fax: backontrack.se Back on Track ApS Livøvej Viborg Tel: backontrack.com/dk Back on Track Oy Teollisuuskatu 24a Riihimäki Tel: Fax: backontrack.fi Back on Track GmbH Zum Schürmannsgraben 12e Moers Tel: Fax: backontrack.de

www.apoteksamariten.com

www.apoteksamariten.com Människa Välbefinnande ² handlar om att må bra för stunden och att bevara känslan. Ditt liv blir återigen fullt av rörelse! För din hälsa och ditt välbefinnande SVERIGE DANMARK FINLAND TYSKLAND Välbefinnande²

Läs mer

Gällande prislista 2015. Storlek Färg Rek. Utpris. 2 010 00 00 30x40 cm Svart 329 kr 2 010 00 01 40x40 cm Svart 329 kr

Gällande prislista 2015. Storlek Färg Rek. Utpris. 2 010 00 00 30x40 cm Svart 329 kr 2 010 00 01 40x40 cm Svart 329 kr Gällande prislista 2015 Art. Nr. HÄST Storlek Färg Rek. Utpris inkl. moms Hästpadd Classic 2 010 00 00 30x40 cm Svart 329 kr 2 010 00 01 40x40 cm Svart 329 kr Hästpadd Transport Mjuka och tjocka, helt

Läs mer

prepare perform recover Produktkatalog

prepare perform recover Produktkatalog prepare perform recover Produktkatalog Back on Track AB (2018). Produktkatalog Hund [Broschyr]. Uppsala, Sverige. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel och ändringar gällande design/utformning eller

Läs mer

SATIN. Satin Intentions andas exklusivitet och självklarhet. Intentions

SATIN. Satin Intentions andas exklusivitet och självklarhet. Intentions SATIN Intentions HANSBO SPORT grundades från början utifrån en produkt; kombitäcket. Grundarna Hans och Bo lyssnade på dom som då i 1977 sökte ett täcke som kunde andas, men som samtidigt höll hästen torr.

Läs mer

Ekologiskt sortiment 2014

Ekologiskt sortiment 2014 Ekologiskt sortiment 2014 t-shirts av bambu 1 bambu-strumpor 1 bambu-frotté Bra för dig. Bra för miljön. Bra för klassen (eller laget). Tack! Ditt köp förstärker vår klass-/lagkassa. Hälsningar Förening

Läs mer

fukt utan att kännas våt och värmer även i fuktigt tillstånd.

fukt utan att kännas våt och värmer även i fuktigt tillstånd. 22 BARN 23 Ruskovillas barnplagg tillverkas i, silke och ekologisk bom. Den mjuka merinoen lämpar sig för kallare årstider som underställ och mellanplagg. Ullen andas och sköter om kroppens värmereglering,

Läs mer

Artikelnummer Storlek Mått Färg, antal. Knäskydd i polyester och bomull

Artikelnummer Storlek Mått Färg, antal. Knäskydd i polyester och bomull Artikelnummer Storlek Mått Färg, antal Knäskydd i polyester och bomull Mät lårets omkrets 13 cm ovanför centrum av knäskålen. 1 100 01 01 Small 33-38 cm Grå 1 100 01 02 Medium 39-41 cm Grå 1 100 01 03

Läs mer

Gillar du jeans gillar du Up Front med jeanspassform!

Gillar du jeans gillar du Up Front med jeanspassform! Gillar du jeans gillar du Up Front med jeanspassform! Up Front PLAGG Up Front midjebyxa med jeanspassform Tycker du om att bära jeans? I så fall törs vi nästan lova att detta blir din favorit på arbetet.

Läs mer

Miljövänligt Bambusortiment 2015/16

Miljövänligt Bambusortiment 2015/16 Miljövänligt Bambusortiment 2015/16 Bra för dig. Bra för miljön. Bra för klassen (eller laget). Tack! Ditt köp förstärker vår klass-/lagkassa. Hälsningar Förening / Klass Bra för både dig och naturen Alla

Läs mer

Workwear. Designed to work.

Workwear. Designed to work. Workwear. Designed to work. Hi-Vis Premium Låt oss stolt presentera vår premiumserie i Hi-Vis-segmentet Hi-Visklädernas främsta syfte är ju att synas. Vi har sett till att göra den här kollektionen lite

Läs mer

Människa. För din hälsa och ditt välbefinnande. backontrack.se

Människa. För din hälsa och ditt välbefinnande. backontrack.se Människa För din hälsa och ditt välbefinnande backontrack.se Innehållsförteckning 3 Välbefinnande sedan 10 år 4 Strumpor 34 Welltex 5 Iläggssulor 35 Funktion 6 Handskar 36 Ryggbälte, smal front 9 Mössa

Läs mer

Back on Track. Keramisk textil Lindrar smärta och värk. Peter Schiergen. Björn Nolting. Ingrid Klimke. Meredith Michaels-Beerbaum

Back on Track. Keramisk textil Lindrar smärta och värk. Peter Schiergen. Björn Nolting. Ingrid Klimke. Meredith Michaels-Beerbaum Back on Track Keramisk textil Lindrar smärta och värk Peter Schiergen Björn Nolting Ingrid Klimke Meredith Michaels-Beerbaum Back on Track-effekten Lindrar inflammation Torkar ur gallor Ger torr värme

Läs mer

>> Klubbdesign. >> Kompletteringsgaranti

>> Klubbdesign. >> Kompletteringsgaranti SKIDOR Skapa din egen profil! Trimtex hjälper dig! >> Klubbdesign Vi utformar tillsammans med er en unik design för just er klubb. I designen inkluderar vi även alla tryck, det betyder att ni slipper onödiga

Läs mer

NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE!

NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE! SMILA TRIKÅ NY SKÖN TRIKÅ KOLLEKTION SNYGGA PLAGG SOM HÅLLER FÄRG OCH FORM LÄNGE! Snygg på jobbet www.smila-workwear.se NY HÖG KVALITATIV TRIKÅ KOLLEKTION FRÅN SMILA I MÅNGA SKÖNA FÄRGER! Syftet med vår

Läs mer

TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE.

TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE. HERR A200 TRÄNA HÅRDARE. PRESTERA BÄTTRE. > Använd under träning och tävling för att öka din prestation och minska risken för skador > Baserad på en unik BMI-storleksalgoritm (Body Mass Index) för att

Läs mer

Ullmax för dig! Coolmax Sock Basic. Ullmax för föreningslivet i Norden. Nyhet! Produktkatalog 2009-2010. 4 pairs 149:-

Ullmax för dig! Coolmax Sock Basic. Ullmax för föreningslivet i Norden. Nyhet! Produktkatalog 2009-2010. 4 pairs 149:- Ullmax för dig! Ullmax för föreningslivet i Norden Coolmax Sock Basic Produktkatalog 2009-2010 4 pairs 149:- Fler produkter och spännande nyheter >> Ullmax kollektion 2009-2010 Micro 4-13 Skön microfiber

Läs mer

Varm i alla väder 24

Varm i alla väder 24 22 Barn Ruskovillas barnplagg tillverkas av rena naturfibrer och behandlas inte med onödiga kemikalier. Den mjuka merinoullen lämpar sig som underställ och mellanplagg för kalllare årstider. Ullen andas

Läs mer

Hygieniska mjölkarkläder. Mjölkaroverall Mjölkarförkläde Mjölkarbälte Mjölkarhandskar Smittskyddsutrustning

Hygieniska mjölkarkläder. Mjölkaroverall Mjölkarförkläde Mjölkarbälte Mjölkarhandskar Smittskyddsutrustning Hygieniska mjölkarkläder Mjölkaroverall Mjölkarförkläde Mjölkarbälte Mjölkarhandskar Smittskyddsutrustning 2 4 6 8 10 DeLaval mjölkaroverall och djurskötarbyxa 12:02 Art nr: 88579401-06 XS-XXL 89104701-02

Läs mer

HÄSTENS FORM. När vi talar om hästens form menar vi den del av utbildningen där hästen ska lära sig att arbeta på mest ändamålsenliga sätt.

HÄSTENS FORM. När vi talar om hästens form menar vi den del av utbildningen där hästen ska lära sig att arbeta på mest ändamålsenliga sätt. HÄSTENS FORM När vi talar om hästens form menar vi den del av utbildningen där hästen ska lära sig att arbeta på mest ändamålsenliga sätt. Med ändamålsenlig form menas den form där just den här hästen

Läs mer

UPPSALA PONNYKLUBB TEORI För Ryttarmärke 1

UPPSALA PONNYKLUBB TEORI För Ryttarmärke 1 UPPSALA PONNYKLUBB TEORI För Ryttarmärke 1 HÄSTENS DELAR Nosrygg Ganash Hals Manke Länd Rygg Kors Svansrot Bringa Bog Bakknä Underarm Framknä Kastanj Has Skenben Kota Krona Skenben Karled Hov Så här är

Läs mer

visa din klubbkänsla 30 år tillsammans med de bästa åker i craft craftprincipen förbättrat prestationer sedan 1977 craftprincipen

visa din klubbkänsla 30 år tillsammans med de bästa åker i craft craftprincipen förbättrat prestationer sedan 1977 craftprincipen XC club collection craftprincipen förbättrat prestationer sedan 1977 your skin visa din klubbkänsla Sedan 1977 har vi arbetat aktivt med forskning och utveckling av ventilerande och fukttransporterande

Läs mer

Keramisk textil för hundar Lindrar smärta och värk

Keramisk textil för hundar Lindrar smärta och värk Keramisk textil för hundar Lindrar smärta och värk Back on Track - effekten Sofia Olsson Lindrar inflammation Förebygger skador Ger torr värme Back on Track är namnet på våra unika textilprodukter, som

Läs mer

VÅREN 2014 PRESENTERAR. Jan Brink COLLECTION

VÅREN 2014 PRESENTERAR. Jan Brink COLLECTION PRESENTERAR Jan Brink VÅREN 2014 Jan Brink För ett par år sedan föddes idén om att ta fram en exklusiv kollektion med förstklassig kvalité, finess och funktion i samarbete mellan Tullstorp och Hansbo Sport.

Läs mer

Nyhet! Ekologiska kläder av bambu

Nyhet! Ekologiska kläder av bambu Nyhet! Ekologiska kläder av bambu Får bara säljas av skolklasser och idrottslag Läs mer om hur ni kan tjäna pengar till laget/klassen och samtidigt bidra till en lite bättre värld. bamboo ecowear Fyll

Läs mer

NYHETER HÖST/VINTER 2018/2019 DURABILITY AT WORK SINCE 1975

NYHETER HÖST/VINTER 2018/2019 DURABILITY AT WORK SINCE 1975 ER HÖST/VINTER 2018/2019 DURABILITY AT WORK SINCE 1975 2 3 1383 PRACTICAL 2199 FODRAD JACKA VARSEL Vind- och vattentät med tejpade sömmar. Generöst med fickor. Avtagbar huva för ökad säkerhet. Vadderad

Läs mer

Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax

Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax Bäddmadrasser med funktion Sensity /TempSmart /Coolmax För en naturligt renare sängmiljö Rätt temperatur hela natten För en torr och luftig komfort Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd

Läs mer

100 % ULL 100 % BOMULL 100 % SILKE

100 % ULL 100 % BOMULL 100 % SILKE 48 Sängkläder I vår ekologiska kollektion med sängkläder har vi kuddar, täcken och bäddmadrasser för alla åldrar. Allt i rena naturfibrer som ull, silke, bomull och hirsagnar. En god sömn gör livet så

Läs mer

Gällande prislista 2015

Gällande prislista 2015 Artikelnummer HUMAN Gällande prislista 2015 Storlek Mått Färg, antal Rek. Utpris inkl. moms Knäskydd i polypropylen Mät lårets omkrets 12 cm ovanför centrum av knäskålen 1 100 00 01 Small 33-38 cm Svart

Läs mer

NYHETER HÖSTEN 2011. www.catell.se. Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt!

NYHETER HÖSTEN 2011. www.catell.se. Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt! NYHETER HÖSTEN 2011 Saknar du vår ordinarie katalog? E-posta din adress till info@catell.se så skickar vi en direkt! FÖRETAGET Catell grundades 2009 och är ett helsvenskt företag med säte i Stockholm.

Läs mer

Lev livet enkelt. Innehåll

Lev livet enkelt. Innehåll Lev livet enkelt Innehåll Produktinformation s. 3 Armbågsskydd s. 4-5 Knäskydd s. 6-7 Handledsskydd s. 8-9 Nackskydd s. 10-11 T-shirt s. 12-13 Tröja s. 14-15 Vristskydd s. 16 Strumpor s. 17 Ryggbälte s.

Läs mer

a Swedish brand Est. 2000

a Swedish brand Est. 2000 www.backontrack.com a Swedish brand Est. 2000 En gång i världen skrev vi på skrivmaskiner. Klockorna blev digitala och tappade sina visare. Nyligen trodde vi att äta piller var ett bra sätt att må bättre.

Läs mer

Min Jakthund testar. GPS-västar

Min Jakthund testar. GPS-västar Min Jakthund testar GPS-västar Fördelarna med en GPS-väst är många i jämförelse med att ha en pejl i ett band runt halsen på hunden. Men då förutsätter det att västen sitter bra, att hunden trivs med västen

Läs mer

Klädbeställning 2012

Klädbeställning 2012 Följande plagg går att beställa inför 2012: Tävlingströja - Battle (tight) - O-top (kort eller lång ärm) Överdragsjacka - Soft-shell jacka - Nyhet - Löparjacka Retrojacka T-shirt Linköpings OK Klädbeställning

Läs mer

Jubileums-Carpenter. Jubileums-Carpenter!

Jubileums-Carpenter. Jubileums-Carpenter! Jubileums-Carpenter! 2 PLAGG Hantverksbyxa, Jubileums-Carpenter Byxan har en utmärkt passform och är förstärkt med Cordura på utsatta ställen, bla på knän och nertill. Rymliga, slitstarka sidfickor, D-ringar

Läs mer

Hjälp för din rygg. Living Proof. mediroyal.se

Hjälp för din rygg. Living Proof. mediroyal.se Hjälp för din rygg mediroyal.se MediRoyal använder bomull av specialkvalitet som kallas för MCC - Micro Climate Cotton. Nya Dorsum-serien Den nya Dorsum-serien från DeRoyal har uppdaterats för att möta

Läs mer

Bruksanvisning. Blue Wave

Bruksanvisning. Blue Wave Bruksanvisning Blue Wave Denna bruksanvisning ger information om montering, inställningsmöjligheter, säkerhetsföreskrifter och skötselråd för badstolen Blue Wave. Genom att läsa igenom och följa anvisningarna

Läs mer

Broderbar ridjacka 495,-

Broderbar ridjacka 495,- Broderbar Olivgrön jacka med rosa vindslå och brodyr. Två Två innerfickor med kardborreknäppning. Fleecetyg inuti ryggen. Vindslå med tryckknappar över dragkedjan (YKK dragkedja eller klassisk dragkedja).

Läs mer

Our products do what we say they will do Bob Gore. Butikshandbok. Gore Workwear

Our products do what we say they will do Bob Gore. Butikshandbok. Gore Workwear Our products do what we say they will do Bob Gore Butikshandbok Gore Workwear GORE-TEX TECHNICAL GARMENTS Varför GORE-TEX yrkesplagg? Det här är anledningen till att hundra- tusentals i Europa valt att

Läs mer

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB

TEMPUR. PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB TEMPUR PRODUKT GUIDE www.tempur.com PRODUKT GUIDE // TEMPUR SVERIGE AB 1 MADRASSER 80 x 200 x 15 cm 90 x 200 x 15 cm 105 x 200 x 15 cm 120 x 200 x 15 cm 140 x 200 x 15 cm 1 Övre skikt 7 cm viskoelastiskt

Läs mer

vid snarkning Näsvidgare Instruktion New Kvar på plats hela natten Vidgar näsan varsamt Kliniskt testad Lindrar även: Nästäppa Torr mun

vid snarkning Näsvidgare Instruktion New Kvar på plats hela natten Vidgar näsan varsamt Kliniskt testad Lindrar även: Nästäppa Torr mun New Näsvidgare Instruktion MegaVent vid snarkning Kvar på plats hela natten Vidgar näsan varsamt Kliniskt testad Extra mjuk komfort Lindrar även: Nästäppa Torr mun Syns ej Känns ej www.snarkskena.nu Bäst

Läs mer

Hjälp för din rygg 1 HJÄLP FÖR DIN RYGG. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se

Hjälp för din rygg 1 HJÄLP FÖR DIN RYGG. mediroyal.se. facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se Hjälp för din rygg 1 HJÄLP FÖR DIN RYGG mediroyal.se facebook.com/mediroyalnordic mediroyal.se 2 Hjälp för din rygg MediRoyal använder bomull av specialkvalitet som kallas för MCC - Micro Climate Cotton.

Läs mer

Modellbeskrivningar. Dressyr- korta hästar

Modellbeskrivningar. Dressyr- korta hästar Modellbeskrivningar Amerigos sadlar Rätt anpassad= bättre ridbarhet. Amerigos "Topline Adjustment System" ökar din hästs scope och ridbarhet. Vi vill ge hästen bättre förutsättning att hoppa med rundad

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Stjärnbädden bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma

Läs mer

Grandeur informationsblad

Grandeur informationsblad Grandeur informationsblad Grandeurmodeller Standard Basmodellen i Grandeurs sortiment. En mycket bra, kraftig och anatomiskt formad standardpad som lämpar sig till alla typer av sadlar. Hög kvalitet, tappar

Läs mer

NEXT GENERATION TEAMWEAR

NEXT GENERATION TEAMWEAR T E A M W E A R K A T A L O G 2 0 1 7 NEXT GENERATION TEAMWEAR 45 ISOLATE JACKET MEN 1905983 Vadderad, vind- och vattenavvisande jacka perfekt för uppvärmning eller som representationsjacka. Avtagbar huva,

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Ekens bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma sig efter

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Hilding bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma sig

Läs mer

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear.

Endast 499:- Mixa och matcha modeller och färger! Storlekar upp till 4XL. Välj 2 plagg fritt! Snygg på jobbet www.smila-workwear. SMILA BLUE LABEL Generös komfort Upp till storlek 4XL Slitstark väv Tvätt 85 i grader samt industritvätt Detaljer som ökar din funktion på jobbet Välj 2 plagg fritt! Endast 499:- Mixa och matcha modeller

Läs mer

GET THE RIGHT SUPPORT!

GET THE RIGHT SUPPORT! 9 ADJUSTABLE SPORTS BRA Rätt stöd och god komfort är A och O för alla sport-bh:ar, men extra viktigt för dig med lite större byst. Den här modellen har inbyggda kupor och är framtagen för just dig med

Läs mer

Massage. Fördjupningsarbete Amatörtränare steg 3 ht-2015 Lotta Möller

Massage. Fördjupningsarbete Amatörtränare steg 3 ht-2015 Lotta Möller Massage Fördjupningsarbete Amatörtränare steg 3 ht-2015 Lotta Möller Inledning Jag är diplomerad massör på häst och hund. Jag gick på Axelsons Animal massage school och blev färdig 1996 på häst. Jag har

Läs mer

FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV

FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV FÖR ETT AKTIVT FRILUFTSLIV Kennel Equip är en serie högkvalitativa produkter utvecklade för ett aktivt uteliv med hunden. Med inspiration från norskt friluftsliv är de noggrant anpassade till vårt nordiska

Läs mer

Publicerat med tillstånd Märtas hästbok Text och bild Erika Eklund Wilson Bonnier Carlsen 2011

Publicerat med tillstånd Märtas hästbok Text och bild Erika Eklund Wilson Bonnier Carlsen 2011 Jag heter Märta. Jag älskar hästar! Det här är min bästa häst Julia. Hon bor på ridskolan. Där finns ridläraren Kattis, alla hästarna och mina ridkompisar. Jag rider där varje vecka. 7 Använd skänklarna!

Läs mer

Jubileums-Carpenter PLAGG

Jubileums-Carpenter PLAGG Jubileums-Carpenter ACE PLAGG 1 Carpenter ACE Carpenter ACE har fler smarta detaljer än någonsin! D-ring och löstagbart nyckelband i fickan Dubbla verktygsfack som är förstärkta Pennficka Förstärkta hantverksfickor

Läs mer

Våra ekologiska sängkläder omfattar täcken, kuddar och bäddmadrasser i rena naturfibrer ull, silke, bomull och hirsagnar för baby, barn och vuxen.

Våra ekologiska sängkläder omfattar täcken, kuddar och bäddmadrasser i rena naturfibrer ull, silke, bomull och hirsagnar för baby, barn och vuxen. 44 SÄNGKLÄDER Våra ekologiska sängkläder omfattar täcken, kuddar och bäddmadrasser i rena naturfibrer ull, silke, bomull och hirsagnar för baby, barn och vuxen. En god sömn gör livet så mycket lättare.

Läs mer

Plugghäfte inför teoriprov för Ryttarmärke III. Ryttarmärke III

Plugghäfte inför teoriprov för Ryttarmärke III. Ryttarmärke III Plugghäfte inför teoriprov för Ryttarmärke III Ryttarmärke III Innehåll Sida Krav Ryttarmärke III (Rött) 2 Tränsens olika delar 3 Olika typer av Nosgrimmor 4 Sadelns olika delar 5 Hästens olika kroppsdelar,

Läs mer

Hund. För din hunds hälsa och välbefinnande. backontrack.se

Hund. För din hunds hälsa och välbefinnande. backontrack.se Hund För din hunds hälsa och välbefinnande backontrack.se Innehållsförteckning V Välbefinnande sedan 10 år 4 Vår textil 5 Funktion 6 Standardtäcke 9 Nättäcke 10 Standardtäcke tax 12 Nättäcke tax 13 Greyhoundtäcke

Läs mer

Grupp 7 POINTER Nordisk Kennel Union

Grupp 7 POINTER Nordisk Kennel Union Grupp 7 FCI-nummer 1 FCI-standard på engelska publicerad 2009-10-28 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 2009-07-28 Översättning fastställd av SKKs Standardkommitté 2010-09-14 POINTER Nordisk

Läs mer

Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977.

Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977. Kort om distansritt Den första moderna distansritten i Sverige hölls 1977. Sporten blev en erkänd FEI-gren 1982. Distansritt är numera den tredje största ridsportsgrenen ansluten till FEI, näst efter hoppning

Läs mer

teamkänslan Den sanna

teamkänslan Den sanna nyheter höst 2014 Den sanna teamkänslan föds ur ständiga utmaningar. På fjället en kylig vinterdag, under arbetsdagar med fokus på samarbete och i andra situationer där natur och yrkesliv stimulerar till

Läs mer

AUTUMN / WINTER COLLECTION 2013 No.1. STÖD OSS! Med ditt köp kommer vi närmre vårt mål. Tack! idrottslag/förening/skolklass. and you will have glory

AUTUMN / WINTER COLLECTION 2013 No.1. STÖD OSS! Med ditt köp kommer vi närmre vårt mål. Tack! idrottslag/förening/skolklass. and you will have glory AUTUMN / WINTER COLLECTION 2013 No.1 STÖD OSS! Med ditt köp kommer vi närmre vårt mål. Tack! idrottslag/förening/skolklass and you will have glory STÖTTA DIN LOKALA FÖRENING/SKOLKLASS Bäste kund, det brukar

Läs mer

Jacka Softpile Adele Hundtäcke Adele

Jacka Softpile Adele Hundtäcke Adele HÖST 2016 Jacka Softpile Adele Jacka i mjuk softpile med två fickor framtill. Insida av krage i kontrastfärg och tvåfärgade kantband längs med tvåvägsdragkedjan. 280 gsm, 100% polyester. Marin art.nr 586299-304

Läs mer

DRÖM DIG BORT MED VÅRT SKÖNA SORTIMENT!

DRÖM DIG BORT MED VÅRT SKÖNA SORTIMENT! KUDDAR & TÄCKEN DRÖM DIG BORT MED VÅRT SKÖNA SORTIMENT! Ta del av vårt sortiment av täcken och kuddar allt som behövs för att din sömn ska bli så god och skön som möjligt. Hos oss får du välja mellan dun/fjäder

Läs mer

Om Nyttadesign. Vårt syfte är att erbjuda inspirerande, innovativa och funktionella produkter som underlättar vardagen.

Om Nyttadesign. Vårt syfte är att erbjuda inspirerande, innovativa och funktionella produkter som underlättar vardagen. Om Nyttadesign Vi utvecklar, designar, tillverkar och marknadsför etiskt producerade textilprodukter i ekologiska material (ekologisk bomull och hampa). Vårt syfte är att erbjuda inspirerande, innovativa

Läs mer

dröm dig BOrt Med VÅrt nya SOrtIMent!

dröm dig BOrt Med VÅrt nya SOrtIMent! kuddar & täcken dröm dig BOrt Med VÅrt nya SOrtIMent! nu kan du ta del av vårt helt nya sortiment av sköna täcken och kuddar allt som behövs för att din sömn ska bli så god som möjligt. Hos oss får du

Läs mer

nu i Sverige Hur fungerar magnetterapi? Vad säger läkaren? Patenterad teknologi Jag blev smärtfri efter en vecka!

nu i Sverige Hur fungerar magnetterapi? Vad säger läkaren? Patenterad teknologi Jag blev smärtfri efter en vecka! Succémadrassen nu i Sverige Hur fungerar magnetterapi? Vad säger läkaren? Patenterad teknologi Jag blev smärtfri efter en vecka! Så fungerar magnetterapi Läkaren uttalar sig Magnetfälten återupprättar

Läs mer

Pain Relief Experts. Dr. Michael Ho. Bruksanvisning

Pain Relief Experts. Dr. Michael Ho. Bruksanvisning Pain Relief Experts Dr. Michael Ho Bruksanvisning Innehåll Meddelande från doktor Michael Ho Vem kan använda produkten? 2 3 Olika funktioner För perfekt stöd och komfort För perfekt ryggmassage För perfekt

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Ekens bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma sig efter

Läs mer

PULI. Grupp 1. FCI-nummer 55 Originalstandard 2000-04-06 FCI-Standard 2000-09-13; tyska SKKs Standardkommitté 2003-10-08, ändrad 2004-03-29

PULI. Grupp 1. FCI-nummer 55 Originalstandard 2000-04-06 FCI-Standard 2000-09-13; tyska SKKs Standardkommitté 2003-10-08, ändrad 2004-03-29 Grupp 1 FCI-nummer 55 Originalstandard 2000-04-06 FCI-Standard 2000-09-13; tyska SKKs Standardkommitté 2003-10-08, ändrad 2004-03-29 PULI Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands

Läs mer

Innehåll. Mästarklass. RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG

Innehåll. Mästarklass. RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG höst / vinter 2014 RAVELLI EN UNIK KOLLEKTION FÖR TRÄNING OCH VARDAG Mästarklass. När Ravelli introducerades i våras handlade det om ett test. Hur skulle produkterna tas emot, hur skulle försäljningen

Läs mer

Skötselråd bäddmadrasser

Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser Skötselråd bäddmadrasser För att du ska bli riktigt nöjd med din nya Hilding bäddmadrass så är det viktigt att du följer några enkla råd. Sängen och bäddmadrassen ska forma sig

Läs mer

SOV GOTT I ULL! Det naturliga valet för en skön rogivande och hälsosam sömn. Sömnproblem, stelhet eller värk i kroppen?

SOV GOTT I ULL! Det naturliga valet för en skön rogivande och hälsosam sömn. Sömnproblem, stelhet eller värk i kroppen? SOV GOTT I ULL! Det naturliga valet för en skön rogivande och hälsosam sömn Sömnproblem, stelhet eller värk i kroppen? Ull i sängen kan bli din räddning. När du sover gott kommer kropp och själ till ro,

Läs mer

Om stress och hämtningsstrategier

Om stress och hämtningsstrategier Om stress och åter erhämtningsstrat hämtningsstrategier Av Christina Halfor ord Specialistläkare vid CEOS Att tala inför en grupp personer man inte känner är något som kan kännas obehagligt för de allra

Läs mer

GE DIN HÄST DET VÄLBEFINNANDE DEN FÖRTJÄNAR

GE DIN HÄST DET VÄLBEFINNANDE DEN FÖRTJÄNAR NYHET GE DIN HÄST DET VÄLBEFINNANDE DEN FÖRTJÄNAR SUPEREFFEKTIVA VÄRMELÖSNINGAR FÖR STALLMILJÖ TILL ETT PRIS FÖR ALLA SOLAMAGIC 2 SUPEREFFEKTIVA VÄRMELÖSNINGAR FÖR STALLMILJÖER SUPEREFFEKTIVA VÄRMELÖSNINGAR

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Fråga gärna oss - vi hjälper gärna till! Sjukgymnasterna och kassapersonalen!

Fråga gärna oss - vi hjälper gärna till! Sjukgymnasterna och kassapersonalen! Shopen Dessa produkter är noggrant utvalda för att underlätta Din rehabilitering och stödja Dig att komma tillbaka till ett aktivare liv. Produkterna är specifikt framtagna av Capio Artro Clinics sjukgymnaster

Läs mer

PINSCHER. (Deutscher Pinscher)

PINSCHER. (Deutscher Pinscher) Grupp 2 FCI-nummer 184 Originalstandard 2007-03-06 FCI-Standard 2007-04-18; tyska SKKs Standardkommitté 2007-06-13, ändrad 2008-08-26 PINSCHER (Deutscher Pinscher) Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub

Läs mer

Inget läckage Ingen sårig hud

Inget läckage Ingen sårig hud Inget läckage Ingen sårig hud 8 OLIKA STORLEKAR nu även storlek 20 och 41 Känn dig säker med Dermacol Har du problem med läckage och sårig hud? Då ska du prova Dermacol. Denna enkla men effektiva stomikrage

Läs mer

MIXED COTTON VI ÄR SKJORT- MAKARE

MIXED COTTON VI ÄR SKJORT- MAKARE MIXED COTTON VI ÄR SKJORT- MAKARE MIXED COTTON För att ge en del av våra skjortor ytterligare egenskaper i utseende och funktion har vi blandat bomullen med andra material. Polyester gör att skjortan

Läs mer

Stolta, trygga. och professionella. arbetskläder

Stolta, trygga. och professionella. arbetskläder Målare & murare Stolta, trygga och professionella arbetskläder 02 Målare & murare Endast naturliga tillsatser Är dina kläder giftiga? Många tillverkare av kläder har fått för sig att plaggen blir bättre

Läs mer

AZAWAKH. Grupp 10. FCI-nummer 307 Originalstandard 1994-08-22 FCI-Standard 1998-06-03; franska SKKs Standardkommitté 2005-06-09

AZAWAKH. Grupp 10. FCI-nummer 307 Originalstandard 1994-08-22 FCI-Standard 1998-06-03; franska SKKs Standardkommitté 2005-06-09 Grupp 10 FCI-nummer 307 Originalstandard 1994-08-22 FCI-Standard 1998-06-03; franska SKKs Standardkommitté 2005-06-09 AZAWAKH Nordisk Kennel Union Dansk Kennel Klub Hundaræktarfélag Íslands Norsk Kennel

Läs mer

DERBY OF SWEDEN kvalitet som känns

DERBY OF SWEDEN kvalitet som känns Produktkatalog 2005 DERBY OF SWEDEN kvalitet som känns Redan då vi tillverkade vår första skjorta 1933, alltså för över sjuttio år sedan, så hade vi bestämt oss för att arbeta med material och sömnad av

Läs mer

L.Brador workwear autumn/winter 2014

L.Brador workwear autumn/winter 2014 Hösterbjudande 2014 L.Brador workwear autumn/winter 2014 Erbjudande Vid köp av L.Brador-kläder för 1500 kr exkl. moms från utvalt sortiment i höstens kollektion får du en weekendbag samt ett års förbrukning

Läs mer

AW14 KOLLEKTION ACCESSOARER

AW14 KOLLEKTION ACCESSOARER AW14 KOLLEKTION ACCESSOARER 110523/4 COMPRESSION SOCK Ger stöd under och efter löpning 110523-8070 110523-0900 110524-0211 110524-0900 Särskilt utformade strumpor för effektiv kompression och bättre prestation

Läs mer

Ergonomiska sadlar. Speciellt utformade för kvinnor. Jeanette Karlsson - Saddlefit 4 Life - Sadelergonom 0709-948 304, www.stallrustorp.

Ergonomiska sadlar. Speciellt utformade för kvinnor. Jeanette Karlsson - Saddlefit 4 Life - Sadelergonom 0709-948 304, www.stallrustorp. Ergonomiska sadlar Speciellt utformade för kvinnor FÖREBYGGER SKADOR PÅ HÄST OCH RYTTARE Byter namn till Jeanette Karlsson - Saddlefit 4 Life - Sadelergonom 0709-948 304, www.stallrustorp.se Förebygger

Läs mer

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfödem i över 50 år. JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat

JOBST. Elvarex. Kompressionsbehandling. lymfödem i över 50 år. JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat JOBST Elvarex Kompressionsbehandling av lymfödem i över 50 år JOBST Elvarex vid behandling av lymfödem brett sortiment för gott resultat BSN medical BSN medical AB, Uggledalsvägen 13, SE-427 40 Billdal

Läs mer

Medicinska kompressionsstrumpor

Medicinska kompressionsstrumpor Medicinska kompressionsstrumpor JOBST kompressionsstrumpor för alla tillfällen Enligt tysk standard RAL Varför JOBST kompressionsstrumpor? Problem med venerna? Friska ben har vener med glatta och elastiska

Läs mer

KLUBBKLÄDER 2010. www.lidkopings-vsk.se

KLUBBKLÄDER 2010. www.lidkopings-vsk.se www.lidkopings-vsk.se Tävlingströja Trimtex Extreme ol-tröja Den mest efterfrågade orienteringströjan på marknaden. Detta är en ventilerande teknisk orienteringströja. Optimal kombination av material säkrar

Läs mer

av din patient på bästa sätt.

av din patient på bästa sätt. Thermoplaster DeRoyal kan genom ett brett och komplett sortiment, tillgodose varje patients unika behov av ortoser oavsett om denne är gammal eller ung. Med denna broschyr vill vi ge dig en inblick i DeRoyals

Läs mer

Mattor med valfri design.

Mattor med valfri design. Mattor med valfri design. Mörkare och ofta gråa nyanser på en entrématta är så klart bra under hösten och vintern när mattan tar mycket stryk. Det är smutsigt ute och vi drar in både snö, slask och grus

Läs mer

Tove Andersson IT-Pedagoglinjen 09/10. hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota.

Tove Andersson IT-Pedagoglinjen 09/10. hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota. Pausgympa Rygg: Övning 1. Stå upp med fötterna en bit isär. Böj dig ner med armarna hängande mot golvet, stå så några sekunder för att sträcka ut hela ryggen. Rulla sakta upp kota för kota. Övning 2. Sträck

Läs mer

WE ARE WORKWEAR NYHETER!

WE ARE WORKWEAR NYHETER! WE ARE WORKWEAR NYHETER! Flexjacka Polyester med hög stretch ger smidighet Dragsko i kragen för vindskydd Förstärkt framsida och ärmar ökar slitstyrkan 5162 Flexjacka (Lager 2) Lätt jacka i polyester med

Läs mer

Kampanjpris. :-/paket rek. Pris 547 :- 2507 JEANS 9001 STRETCHBÄLTE. Rek. styckpris i butik: 438 kr. Rek. styckpris i butik: 109 kr

Kampanjpris. :-/paket rek. Pris 547 :- 2507 JEANS 9001 STRETCHBÄLTE. Rek. styckpris i butik: 438 kr. Rek. styckpris i butik: 109 kr RUSTA UPP DIG MED PROJOB I VÅR! 2507 JEANS Rek. styckpris i butik: 438 kr 9001 STRETCHBÄLTE Rek. styckpris i butik: 109 kr Kampanjpris 329 :- :-/paket rek. Pris 547 :- Box 67, 791 22 Falun, 023-15000 Priser

Läs mer

Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor. Praktiska råd och instruktiva bilder

Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor. Praktiska råd och instruktiva bilder Att lägesändra och avlasta med positioneringsdynor Praktiska råd och instruktiva bilder Att positionera För en sängliggande patient är det viktigt att regelbundet ändra ställning. Klarar patienten inte

Läs mer

text Emma Rost & Annelie Lundkvist illustrationer HellaStening.com RIDBYXOR

text Emma Rost & Annelie Lundkvist illustrationer HellaStening.com RIDBYXOR text Emma Rost & Annelie Lundkvist illustrationer HellaStening.com UTRUSTNING HIPPSON TESTAR: RIDBYXOR hitta rätt byxa för din kropp Hur många gånger står man inte i provrummet och svär över byxor som

Läs mer

COLLECTION 2013 SPORTS UNDERWEAR

COLLECTION 2013 SPORTS UNDERWEAR COLLECTION 2013 SPORTS UNDERWEAR UNLIMITED PERFORMANCE Vi är stolta att presentera en serie lyxiga underställsplagg i exklusiv och välsittande design. Våra kläder är gjorda av mjuk och skön bambu det bästa

Läs mer

TVÄTTA OCH TA BORT SPÅREN AV HÅRT ARBETE

TVÄTTA OCH TA BORT SPÅREN AV HÅRT ARBETE Skötsel, certifikat & material Skötsel, certifikat & material TVÄTTA OCH TA BORT SPÅREN AV HÅRT ARBETE Alla verktyg och maskiner behöver regelbundet underhåll också arbetskläderna. När arbetskläderna sköts

Läs mer

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter

Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter Prislista 2011/2012 PRISLISTA PRISLISTA 2011/2012 2013 Det finns ett stort utbud av hudvårdsprodukter på marknaden i dag och för många blir det förvirrande. Mitt medvetna val är att de produkter jag använder

Läs mer

Liten Satin Danska: Lille Satin Finska: pieni satiini

Liten Satin Danska: Lille Satin Finska: pieni satiini Liten Satin Liten Satin Danska: Lille Satin Finska: pieni satiini Viktskala Allmänna bestämmelser sidan 34. Norska: Liten Satin Ungdjur För ungdjur anges en idealvikt i förhållande till åldern som ger

Läs mer

SLOVENSKÝ HRUBOSRSTÝ STAVAC

SLOVENSKÝ HRUBOSRSTÝ STAVAC Grupp 7 FCI-nummer 320 FCI-standard på tyska publicerad 1996-07-24 FCI-standard fastställd av FCI General Committee 1995-01-06 Översättning fastställd av SKKs arbetsgrupp för standardfrågor 2013-10-09

Läs mer

STICKAD PROFILERING SOM VÄRMER

STICKAD PROFILERING SOM VÄRMER STICKAD PROFILERING SOM VÄRMER Vårt varumärke är byggt på sköna, stickade mössor och strumpor. Nu kan du bygga ditt på samma sätt. Seger är ett varumärke förknippat med absolut högsta kvalitet och komfort.

Läs mer