BOREAS DEMETER

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "2 0 1 5 BOREAS DEMETER"

Transkript

1 2 015 BO R E AS DEMETER

2 BLI EN VINNARE I RIKSGALOPPEN! Riksgaloppen är tävlingen där du för en engångsinsats av 400 kronor blir delägare i en lovande galopphäst och samtidigt delägare i ett stall som kämpar mot fyra andra stall. Riksgaloppen har sedan den startade 2011 varit en sportslig succé med framgångsrika hästar. VÄLJ STALL Du kan välja mellan fem olika stall men kan självklart vara delägare i flera om du så önskar. Förutom gemenskapen och tävlingsnerven får du möjlighet att engagera dig i hästens utveckling och vardag. En fantastisk sport i kombination med en trivsam gemenskap skapar spänning och upplevelser för Riksgaloppens delägare. TRÄNARENS ROLL När du har blivit delägare är din roll enbart att ha roligt! Tränarens roll innebär lite mer, han eller hon har valt ut och köpt en lovande galopphäst. Nästa uppgift, den viktigaste, blir förstås att sköta om och träna hästen samt anmäla till lämpliga lopp så att poäng och prispengar ramlar in. Och självklart se till att medlemmarna i ditt stall trivs och får så mycket skoj och spänning som möjligt. I travet är det vanligt att tränaren också är kusk, i galoppen är det bara några få tränare som både är tränare och jockey. Tränarna kommer att välja vilka jockeys som ska rida hästarna i loppen. Jockeyn får 10 % av prispengarna precis som tränaren. Tränarens budget är totalt kr som ska täcka allt från inköp av häst till tränings- och tävlingsavgifter. SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT BLI HÄSTÄGARE I RIKSGALOPPEN. TÄVLINGSSÄSONG Riksgaloppens tävlingssäsong pågår mellan den 1 april och den 31 oktober. Under den perioden får hästarna poäng efter hur de placerar sig i de lopp de deltar i. Det stall som samlat flest poäng under säsongen vinner kronor att arrangera en segerfest för. 1 Hitta ditt favoritstall i den här foldern. Säsongen avslutas i samband med att riksgalopphästarna säljs. Köpeskillingen för hästen och årets insprungna pengar, utöver tränarens och jockeyns provision, delas sedan ut till delägarna. u får ett värdebevis med 4 D en värdekod. LÄS MER OM POÄNGRÄKNINGEN OCH AKTUELL INFO PÅ esök din galoppbana eller något av 2 B Sveriges cirka ATG-ombud. äg till i kassan vilket stall du vill 3 S bli delägare i. 5 R egistrera koden och godkänn Riksgaloppens avtal på in registrering bekräftas 6 D genom e-post. 7 D u som registrerar senast 2 mars 2015 får ett välkomstbrev med ett personligt delägarkort* som gäller för entré när din häst startar. Du får också tre månaders gratis ATG Premium* om du registrerar din andel senast den 31 mars. 8 D u är nu med i Riksgaloppen och äger en del i en galopphäst! *Du får ett delägarkort per stall du deläger. Tre månaders gratis ATG Premium gäller en gång per person oavsett hur många andelar du äger. Delägarkort och ATG Premium är personliga och kan ej överlåtas till annan person. Delägarkort gäller endast delägare som registrerar sin andel senast 2 mars 2015 och ATG Premium om du registrerar din andel senast den 31 mars.

3 BO R E AS * Boreas var i grekisk mytologi nordanvinden. Både gudar och människor fruktade hans styrka och vrede, ty han hade ett rysligt humör. HEMMABANA: TÄBY MARIA SANDH Vi är ett superteam i stallet som har roligt tillsammans. Jag är ju rätt ny i gamet men jag har lite nya idéer som jag tror kan hjälpa mig att vinna Riksgaloppen! Maria är 29 år och ny tränare i Riksgaloppen. Maria tog ut sin tränarlicens under 2012 och fick en bra start med 31 % vinnare debutåret. Hon har 18 hästar i träning och har precis som Madeleine Smith en kombinerad jockeyoch tränarlicens, men nu har hon lagt ridstövlarna på hyllan. Aidan O Brian i ett år. Jag ångrar inte att jag blev tränare istället, jag älskar det verkligen, säger Maria glatt. Pappa är guld värd, han ställer alltid upp och är verkligen intresserad av att hästarna ska bli bättre hela tiden. Minsta lilla skavank så är han där, säger Maria. Pappa veterinären Göran Sandh köpte en galopponny till henne när hon var barn. -Jag blev fast direkt och började jag rida ponnygalopp när jag var 12 år. Hela familjen flyttade till Irland 2001 och då började Maria på RACE, en skola som utbildar professionella hästskötare och ryttare. Hon har varit hos topptränare både på Irland och i England, bland annat jobbade hon hos stortränaren -Han fascinerade mig med att alltid ha koll in i minsta detalj, där lärde jag mig att man måste ta sig tid att se hästen och koncentrera sig på varje individ. Pappa Göran betyder förstås mycket för stallet. Med i teamet finns också sambon jockeyn Gustavo Solis som är en mycket duktig ryttare och får ordning på krångliga hästar. Vi är ett superteam i stallet som jobbar hårt och har roligt tillsammans. Jag är nyfiken på att lära mig hela tiden och jag tror att det är en fördel att jag ridit mycket löp själv. Jag är ju rätt ny i gamet men jag har lite nya idéer som jag tror kan hjälpa mig att vinna Riksgaloppen, avslutar Maria. WHO KNOWS Who Knows och är ett irlandsfött sto som har tränats i Frankrike av C Lerner. Who Knows är efter Captain Rio Festivite/ Fasliyev, hon har startat fyra gånger i Frankrike med två tredjeplatser som bästa resultat. Who Nows har 74 i handicap och köptes privat i Frankrike. Vi köpte henne efter att ha fått ett tips av en vän. Hon har fina resultat i loppen i Frankrike och jag föll direkt för hennes blick och hennes huvud. Hon är exteriört perfekt. Vi kommer att satsa lite extra på de loppen som endast är öppna för ston.

4 DEMETER * Demeter var en fruktbarhets- och skördegudinna i grekisk mytologi. Hon var en av de främsta av gudinnorna i grekisk mytologi. HEMMABANA: JÄGERSRO PETER JARDBY I år vill jag ha revansch efter strulet som inledde förra året och Gold Pursuit är hästen som kan ge mig det. Efter sex raka amatörchampionat hemma på Jägersro Galopp är Peter sedan 2013 proffstränare med drygt 20 hästar i träning. Team Jardby är ett riktigt familjeföretag som består förutom Peter av fru Gisela, f d jockey, sonen Filip som hunnit med att prova ponnygalopp och dottern Madeleine som är mycket framgångsrik inom ponnygaloppen. Paret driver även ett transportföretag för hästar hemma på gården i Skåne. Vi tycker alla om att ha hästarna hemma på gården, då kan vi vara nära dom hela tiden, säger en nöjd Peter hade Peter sitt hittills bästa år med nästan 1,9 miljoner intjänade kronor och stallets hästar tog tillsammans 21 segrar. Peter reser gärna med sina hästar och letar alltid upp rätt lopp till rätt häst. Oavsett var i Skandinavien det går. Begreppet hemmabana finns inte för de hästar Peter tränar. Som Rikstränare har jag fått träffa så många nya och positiva människor, vi har haft återkommande ägarträffar på gården och grillat och haft trevligt. En del har inte kunnat något om galopp och det är extra roligt för det är ju lite meningen med det här, att bjuda in nya människor till vår härliga sport. Vårt mål är att leverera många vinnare till nöjda hästägare. Förra årets start i Riksgaloppen blev strulig när den första hästen jag köpte inte var frisk, så i år vill vi ha revansch i Riksgaloppen. Peter har lång erfarenhet inom ridningen jag har ridit alla discipliner själv. Hästarna i stallet har blandade åldrar men Peter tränar många äldre hästar. Jag vill att hästarna ska hålla länge och då gäller det att vara uppmärksam på hästen hela tiden. GOLD PURSUIT Skimmelvalacken Gold Pursuit efter Pastoral Pursuit Goldeva/Makbul, började sin karriär sitt födelseland England där han tränades av Alan Swinbank. Gold Pursuit har startat tre gånger som tvååring och han har en andraplats och två fjärdeplatser på sin meritlista, det har gett honom handicaptalet 77. Alla starterna är gjorda över 1000 meter så han bör vara en ren sprinter. Gold Pursuit är en trevlig häst med mycket utstrålning. Han har glimten i ögat, bra stam och fina linjer. Dessutom har han gjort bra prestationer i sina starter. Nu hoppas jag att turen vänder för oss och att allt går enligt planerna. Gold Persuit är hästen som kan ge mig revansch i år i Riksgaloppen, säger en nöjd Peter Jardby.

5 * Herakles var den störste av Greklands alla hjältar och kallas ofta den som gjorde världen säker. HEMMABANA: JÄGERSRO HANS ADIELSSON Galoppen är min stora passion! Jag ser verkligen fram emot att få träna min häst i Riksgaloppen, det här är en kul grej. Det är första gången Hans är tränare i Riksgaloppen. Hans har en enastående karriär bakom sig. Han tog sitt första championat Det blev nio raka championat efter det och han älskar fortfarande sitt jobb. sitt första galopplopp 1964 och körde sitt första travlopp Bördig från Östersund gick flyttlasset med fru Mai ner till Malmö och Jägersro Hans var lärare på högstadiet i Malmö när de flyttade ner. Man lär sig hela tiden och ändå har jag lagt varje minut av mitt liv på det här sedan jag var 10 år. Jag har fortfarande nyfikenhet, ambition och passion för gamet. Galopptränarlicensen tog han ut 1972 och tog då tjänstledigt från Augustenborgskolan i Rosengård för att prova tränaryrket. Idag står det 10 hästar i stallet, en är en travhäst. Jag satsar på att träna unghästar, det är roligast. Han skrattar ödmjukt åt sina gamla meriter och säger: Man ska aldrig titta bakåt som yrkesman. Man är aldrig bättre än sin senaste seger. Jag är fokuserad varje dag på jobbet. När det gäller galopphästarna så var det kärlek vid första ögon kastet. Hans red Jag är nog fortfarande tjänstledig faktiskt, för jag sa aldrig upp mig, skrattar Hans. Fru Mai har en stor del i framgångarna och har alltid arbetat i stallet. Hans hyllar gärna sina medarbetare i stallet och som gammal lärare vet han nog hur han ska få medarbetarna att känna sig duktiga. Efter en framgångsrik galoppkarriär sadlade han om till travet och blev framgångsrik travtränare. Dessutom har han hunnit med en tredje karriär som galopptränare i England åt Erik Penser, och just i England köpte han sin Riksgalopphäst Burning the Clocks. BURNING THE CLOCKS Burning The Clocks efter Tagula Precipitious/Indian Ridge. Han startade sju gånger för sin förra tränare Peter Chapple-Hyam, två av dessa var i större lopp. Burning The Clocks har ännu inte vunnit utan börjar sin nya karriär i Sverige i novissammanhang. Han har ett handicaptal på 78. Han är en väldigt cool kille och han har gjort fina prestationer i sina starter. Det verkar vara en sund häst med gott temperament och jag ser verkligen fram emot att träna den här hästen, säger en mycket nöjd Hans Adielsson.

6 * Medea var en trolldomskunnig kvinna i grekisk mytologi, dotter till Aietes, som var kung i Kolchis. HEMMABANA: TÄBY MADELEINE SMITH Vi går för seger igen! Det bästa med Riksgaloppen är alla nya positiva ägare som engagerar sig och kommer och hejar i orangea färger! Madeleine som kallas Malle har för andra året i rad lyckats ta hem segern i riksgaloppen med Senator Sam och 2014 med Shepherd Gate. Malle är 47 år har haft tränarlicens sedan hösten 96 och har alltså varit tränare i 17 år. Till skillnad från medtävlarna i Riksgaloppen rider Madeleine Smith sina hästar själv i löpen. Det innebär att dagarna blir långa och intensiva, dessutom måste en jockey vara i absolut topptrim. Jag älskar djur och i mitt yrke kan jag kombinera det med spänningsmomentet, det explosiva, att på banan ta snabba beslut, det handlar om hundradels sekunder, det är en kick som inte går att beskriva. Jag är verkligen en vinnarskalle. Malle lägger stor vikt vid att försöka ge varje häst en individuell och varierande träning. Hästar är olika och därför ska de behandlas olika. Målet är att få mina hästar bra i alla situationer. Jag gillar att träna unghästar, att bygga från början är utmanande och utvecklande. I teamet i stallet ingår Malles sambo Börje Wetterlind som är hovslagare. Börje är engagerad i utveckling av skor till galopphästar. Även duktiga amatörryttaren Maria Nilsson arbetar i stallet. De är ett toppteam som ställer upp till 100% och fixar alla detaljer så att jag kan rida löp. Jag är mycket laddad inför nästa år och släpper inte tronen utan går för seger i Riksgaloppen igen, säger en laddad Madeleine Smith. TYPHOON SEASON Stall Medeas häst 2015 är efter Kyllachy Alovera/King s Best och är en mörkbrun hingst som tränats i England av Richard Hannon. Han har startat tre gånger under 2014 och han har en seger över 1200 meter, en fjärdeplats och en femteplats på sitt CV. Typhoon Season har det höga handicaptalet 81. Jag föll direkt för Typhoon Season, hans ögon utstrålar klass. Han är en mycket trevlig individ och jag tror han är en sprinter men jag hoppas att han ska kunna stå upp till 1600 meter.

7 * Pegasos är i grekisk mytologi en bevingad häst som användes av Bellerofon när denne besegrade monstret Chimaira. HEMMABANA: TÄBY PATRICK WAHL Just The Tip är ett fynd! Jag är så glad att vi vann budgivningen för hon borde kostat mycket mer. Nu går vi för guld! Fransmannen Patrick Wahl har tillhört de ledande galopptränarna i Sverige de senaste tio åren. Han blev championtränare Patrick bestämde sig tidigt för att satsa på galoppsporten och började lärlingsskolan i Paris som 14-åring med ambitionen att bli jockey. Totalt blev det 170 segrar i sadeln. Han kom till Sverige en kall vinter Här har han gått hela vägen från jockey till stallarbetare för att sedan avancera till assisterande tränare åt tränarnestor Tommy Gustafsson. Patrick tog ut egen tränarlicens1998. Nu driver han ett stall på Täby Galopp med ca 45 hästar. Stallet har tagit drygt 300 segrar och vunnit 4 klassiska lopp samt en Black Type seger. Min passion är att träna unghästar, att bygga från grunden är spännande. Patrick tänker försöka vinna Riksgaloppen efter att ha tagit brons 2011 och silver Det är verkligen roligt med alla glada delägare i Riksgaloppen. Målet är såklart att vinna 2015, säger tränaren med ett leende. Patrick har nio anställda i stallet. Han driver företaget P Wahl Racing AB tillsammans med sin sambo Anneli Camilleri som har en viktig roll inom stallet. Jag har ganska många anställda men jag tror vi tjänar på det i längden. Mitt team är oerhört viktigt för stallet och jag har många duktiga som jobbar hos mig. Jag tror det viktigaste är att alla mår bra, både hästar, anställda och även kunderna ska må bra. Om alla mår bra presterar de bättre. JUST THE TIP Det bruna stoet Just The Tip efter Kodiak Annus Iuncundus/Desert King ropades in av Patrick på Newmarkets höstauktion. Hon har startat nio gånger under året och vunnit tre av dessa. Tränare i England var Keith Dalgleish och Just The Tip har en ett handicaptal på 79. Just The Tip är ett fynd och hon vann i sin senaste start i England i oktober. Hon är en livlig dam och det kan hon vända till sin fördel tror jag. Hon är atletisk, snygg och har ett bra löphuvud. I början av 2015 börjar uppträningen inför säsongen och i år kommer stall Pegasos att gå för guldet, avslutar en mycket optimistisk Patrick Wahl.

8 Har spelandet blivit ett problem? Ring stödlinjen Samtliga fotografier tagna av Thomas Blomqvist & Mickey Törnblad ALLMÄNNA VILLKOR FÖR DELTAGANDE I RIKSGALOPPEN INLEDNING Svensk Galopp (SG AB) har startat ett projekt - Riksgaloppen - med syfte att bilda fem (5) lag. Varje lag ska bestå av andelar och priset per andel är 400 kronor. Fem (5) särskilt utsedda professionella galopptränare (Tränaren) tilldelas möjligheten och skyldigheten att inköpa en engelsk fullblodshäst för att under perioden den 1 januari -10 november 2015 träna och managera denna häst. Insatt kapital i respektive lag, kronor, ställs till Tränarens förfogande för att via ett klientmedelskonto täcka inköpskostnad, träningsavgifter, försäkring, veterinärvård, transporter, boxhyror, m.m. Försäljning av andelarna pågår mellan den 17 december och den 1 april. Riksgaloppens projektgrupp administrerar och ansvarar för Riksgaloppen för SG:s räkning. DELTAGANDE Rätt att delta har fysisk person som är myndig, folkbokförd på adress i Sverige, ej försatt i konkurs, ej fått förvaltare enligt 11 kap 7 föräldrabalken samt accepterar dessa villkor samt ATG:s villkor för samtliga innehavare av ATG-konto och ATG- kort. Genom betalning av en engångsinsats om 400 kr hos en galoppbana eller ett ATG-ombud erhålls ett kvitto med ett kodnummer. Koden skall registreras på Riksgaloppen. se senast den 2 mars för att erhålla delägarkort och senast den 31 mars för erbjudande om ATG Premium. Genom registreringen blir kunden ägare till en andel, av de ett tusen andelar som valt Riksgalopp lag består av. Ägarskapet till andelen är personligt och andelen kan inte överlåtas till annan. Om koden ej registrerats senast den 31 oktober 2015 tillfaller andelen Svensk Galoppsport AB. Kunden blir av administrativa skäl även innehavare av ett ATG-konto och är skyldig att acceptera de allmänna villkor som gäller för samtliga innehavare av ATG-konto och ATG-kort. Kunden är skyldig att behålla ATG-kontot så länge kunden äger andel i Riksgalopphäst. Någon ytterligare kostnad kan ej tillkomma för andelsägaren. Tecknad andel återlöses ej, förutom om Svensk Galoppsport AB väljer att inte fullfölja projektet Riksgaloppen. Vid andelsägares eventuella dödsfall innan tävlingssäsongens start (1 april 2015) återbetalas kostnaden för andelen till andelsägarens dödsbo. Vid andelsägares dödsfall under tävlingssäsongen utbetalas eventuellt överskott till andelsägarens dödsbo efter tävlingssäsongens slut. ÄGARFORM Varje andel i ett Riksgaloppen lag innebär en tusendels ägarandel i ett enkelt bolag. Det enkla bolaget företräds av Svensk Galoppsport AB (ett av Svensk Galopp AB helägt dotterbolag) och genom accepterande av dessa villkor befullmäktigar oåterkalleligen andelsägaren Svensk Galoppsport AB att, till och med den 31 december 2015, vidta samtliga åtgärder som Svensk Galoppsport AB anser är behövliga med undantag för representantansökan nedan. Tränaren (def 1) erhåller fullmakt från respektive andelsägare att underteckna och inlämna handling beträffande representantansökan för enkla bolag för sin mervärdesskatt. Svensk Galoppsport AB blir företrädare för det enkla bolaget och skall bland annat svara för redovisning av moms som hänför sig till verksamheten och i övrigt företräda det enkla bolaget i frågor som rör moms. Insprungna prispengar (exkl. tränar-/ jockeyprovisioner) deponeras på ett särskilt konto under tävlingsperioden. Samtliga Riksgalopphästar kommer att säljas på auktion 1-8 november Köpeskilling, insprungna prispengar (exkl. provisioner) samt kvarvarande insatt kapital utdelas därefter till andelsägarna i det enkla bolaget. Utbetalning sker till andelsägarens ATG-konto. Svensk Galoppsport AB utför ej någon utbetalning direkt till andelsägaren. Varje andelsägare ansvarar själv för eventuell skattskyldighet för uppkommet överskott. Svensk Galopp AB äger rätt att ändra datum för försäljningen. ÖVRIGT Andelsägare skall inneha en fungerande e-postadress och ansvarar själv för att kunna motta e-post från Riksgaloppen. Postförsändelser kan enbart skickas till den adress andelsägaren är folkbokförd på. Andelsägare erhåller ett delägarkort per stall, oavsett antalet ägda andelar i stallet. Andelsägare erhåller ett erbjudande om ATG Premium oavsett antal ägda andelar i Riksgaloppen. Koden skall registreras på Riksgaloppen.se senast den 2 mars för att erhålla delägarkort och senast den 31 mars för erbjudande om ATG Premium. TVISTER Tvister med anledning av detta avtal skall avgöras enligt svensk lag av svensk domstol

9 KUNDSUPPORT FÖLJ ENKLAST DIN HÄST PÅ: #riksgaloppen

BLI EN VINNARE I RIKSGALOPPEN! SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT BLI HÄSTÄGARE I RIKSGALOPPEN.

BLI EN VINNARE I RIKSGALOPPEN! SÅ HÄR GÖR DU FÖR ATT BLI HÄSTÄGARE I RIKSGALOPPEN. 2 014 DEMETER BLI EN VINNARE I RIKSGALOPPEN! Riksgaloppen är tävlingen där du för en engångsinsats av 375 kronor blir delägare i en lovande galopphäst och samtidigt delägare i ett stall som kämpar mot

Läs mer

AVTAL OM ENKELT BOLAG

AVTAL OM ENKELT BOLAG AVTAL OM ENKELT BOLAG Mellan registrerande bolagsmän har denna dag överrenskommits om att i enkelt bolag bedriva tränings- och tävlingsverksamhet med travhäst. Verksamheten bedrivs som enkelt bolag under

Läs mer

AVTAL OM ENKELT BOLAG

AVTAL OM ENKELT BOLAG AVTAL OM ENKELT BOLAG Mellan registrerande bolagsmän har denna dag överrenskommits om att i enkelt bolag bedriva tränings- och tävlingsverksamhet med travhäst. Verksamheten bedrivs som enkelt bolag under

Läs mer

SAMMANFATTNING Stall Örebrohästarna

SAMMANFATTNING Stall Örebrohästarna SAMMANFATTNING Stall Örebrohästarna I och med de fina framgångarna för Donatella Center och Combonumberfive på tävlingsbanorna, har Juhani Partanen för avsikt att på internetauktionen den 3:e juli köpa

Läs mer

SAMMANFATTNING STALL QUIZ TÖLL

SAMMANFATTNING STALL QUIZ TÖLL SAMMANFATTNING STALL QUIZ TÖLL Nedan följer en kortfattad sammanfattning av upplägget kring tänkt köp och delägarskap i travhästen Quiz Töll. Thomas Uhrberg har för avsikt att köpa travhästen Quiz Töll

Läs mer

spelstrategier 76 GALOPP MAGASINET

spelstrategier 76 GALOPP MAGASINET 76 GALOPP MAGASINET 76-81 Spelstratergier-del-2.indd 76 08-01-16 14.04.19 Spela på Galopp! BLI RIK PÅ ATT KUNNA MER ÄN ANDRA Åldersvikter... utveckling... tränarstall... och födelsedag viktiga faktorer

Läs mer

SAMMANFATTNING STALL FALCO DI QUATTRO

SAMMANFATTNING STALL FALCO DI QUATTRO SAMMANFATTNING STALL FALCO DI QUATTRO Nedan följer en kortfattad sammanfattning av upplägget kring tänkt köp och delägarskap i travhästen Falco di Quattro. Erik Lindegren har för avsikt att köpa travhästen

Läs mer

Världens snabbaste, tuffaste och största hästsport. Galopp!

Världens snabbaste, tuffaste och största hästsport. Galopp! Världens snabbaste, tuffaste och största hästsport. Varje vecka i Sverige. Galopp! Galopp är världens största hästsport. Både vad gäller publik och spel. Spänning. Fa rt. Skönhet. Jockeys. Full blod. Högsta

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Andelsstall unghästar anno 2016

Andelsstall unghästar anno 2016 Honey Badger Racing i samarbete med galopptränaren Marie Lustig presenterar Andelsstall unghästar anno 2016 Andel i två unghästar Spelskola Besök på träningscampen och tävlingsbanor Livesändningar på internet

Läs mer

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor?

TappaTrampet 2015. Höstens stora aktivitetstävling. Utmana dina kollegor i. Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Utmana dina kollegor i Höstens stora aktivitetstävling TappaTrampet 2015 17 sep tem 5 nove ber mber Klarar ni att gå 7 storstäder på 7 veckor? Gör något roligt och aktivt tillsammans på jobbet! Läs om

Läs mer

Andelsstall unghästar anno 2016

Andelsstall unghästar anno 2016 Honey Badger Racing i samarbete med galopptränaren Marie Lustig presenterar Andelsstall unghästar anno 2016 Andel i tre unghästar Spelskola Besök på träningscampen och tävlingsbanor Livesändningar på internet

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Investera i Dig själv & våga förändra!

Investera i Dig själv & våga förändra! Investera i Dig själv & våga förändra! Bli en av oss på Milook 1 Är Du redo att prova på något nytt, få in flärd och glamour i Din vardag? Som återförsäljare/stylist väntar spännande utmaningar och personlig

Läs mer

Årsberättelse 2013-2014

Årsberättelse 2013-2014 Årsberättelse 2013-2014 Optima Paul Hallvar gata madebyloveuf@hotmail.com Affärsidé/ Verksamhetsidé Vårt företag virkar mattor och korgar. Vi har gjort en produktionsplan där vi har delat upp uppgifterna

Läs mer

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav

Johan Arneng har haft en lång. Uppfödarprofilen. Uppfödarprofilen: Johan Arneng kombinerar fotboll med trav TEXT OCH FOTO: Anne Adre-Isaksson 22 Det var fascinationen för stammar och avel som lockade Johan Arneng in i travet. Idag är han avelsansvarig på Stall Zet och har egen uppfödning tillsammans med hustrun

Läs mer

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer!

Enkätsvar. Tack till alla som tog sig tid att svara och fortsätt gärna komma med förbättringsförslag eller nya idéer! Enkätsvar Under hösten 2013 skickades en enkät ut till de som valt att inte förnya sin B-licens vid Solängets travsällskap mellan åren 2000-2010. Detta för att försöka förstå anledningen till varför man

Läs mer

Vägen till en NY RelationsBlueprint...

Vägen till en NY RelationsBlueprint... Vägen till en NY RelationsBlueprint... Kommer du ihåg... sist gick vi igenom den viktigaste delen som kontrollerar din lycka, framgång och tillfredsställelse i kärleksfulla och passionerade relationer

Läs mer

Tips vid propositionsskrivning inom ponnytravet

Tips vid propositionsskrivning inom ponnytravet Tips vid propositionsskrivning inom ponnytravet Inledning Det är en konst att skriva bra propositioner, men med fantasi och god kännedom om materialet som kan tänkas anmäla kommer man långt! Börja med

Läs mer

Auktionen hålls söndagen den 9 november efter sista start på Jägersros tävlingar.

Auktionen hålls söndagen den 9 november efter sista start på Jägersros tävlingar. Auktion Riksgalopphästar 2014 Auktionen hålls söndagen den 9 november efter sista start på Jägersros tävlingar. Plats: Auktionen sker via storbildsskärm på Jägersro Galopp, Caféläktaren. Hästarna kommer

Läs mer

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013.

Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Presentationerna skrevs av ryttarna under hösten 2012 och har kompletterats med kommentar till mål 2013 av ryttarna själva under hösten 2013. Sandra Nilsson Född 95 Meriter : Lag-SM medaljer på ponny Startat

Läs mer

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012

FEBRUARI 2012. JVM-Distans. den 22 februari 2012 FEBRUARI 2012 JVM-Distans den 22 februari 2012 Då var första tävlingen avklarad för oss äldre igår, resultatet från min egen sida var inte alls suveränt, faktiskt inte ens i närheten.. Men med tanke på

Läs mer

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE

KRAFT TRÄNING RESULTAT FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE MER BUSINESS TYDLIGARE LEDARSKAP HÖGRE VÄLMÅENDE KRAFT & RESULTAT TRÄNING FÖR ENTREPRENÖRER & EGEN FÖRETAGARE! Denna Kraft & Resultat Träning syftar till att göra dig kapabel att leda ditt företag alt.

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Preliminär Propositiontext

Preliminär Propositiontext Tävlingsdatum: 151206 38. dagen Söndag 6 december 2015 kl 12.45 Anmäles Måndag 23 november före kl 14.00 Vikter Fredag 27 november kl 12.00 Startanm Måndag 30 november före kl 09.30 1 1. GOLDEN NOTEHANDICAP

Läs mer

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan

Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan Äntligen blev det julshow! Jag tror hästarna hade längtat också för de taggade till ordenligt och såg så glada ut. Trots att showen började klockan 13.00 så började de första gästerna droppa in vid kvart

Läs mer

Stall Flitige Lise. Resan. Boende

Stall Flitige Lise. Resan. Boende Stall Flitige Lise Jag hade min praktik med Klara Winkler, vi åkte ner till Holland, till stall Flitige Lise. Stall Flitige Lise är ett försäljnings och tillridningsstall. De flesta av hästarna ägs av

Läs mer

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen

Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Positiv Ridning Systemet Negativ eller positiv? Av Henrik Johansen Man ska vara positiv för att skapa något gott. Ryttare är mycket känslosamma med hänsyn till resultatet. Går ridningen inte bra, faller

Läs mer

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip

Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 1 hej! Sid: 5 Kapitel: 2 brevet Sid: 6 Denna bok är tillägnad till mina bröder Sindre och Filip Kapitel: 3 nycklarna Sid: 7 Kapitel: 4 en annan värld Sid: 9 Kapitel: 5 en annorlunda vän Sid: 10

Läs mer

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget.

Som man uppfattar medarbetaren så uppfattar man också företaget. Boksammanfattning Ditt professionella rykte - Upptäck DIN främsta tillgång. av Per Frykman & Karin Sandin Företag över hela världen lägger ner enorma summor på att vårda och stärka sitt varumärke, rykte

Läs mer

tema avelsstoet Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl 52 hästfocus #

tema avelsstoet Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl 52 hästfocus # 52 hästfocus #1 2012 www.hastfocus.se Kulltorps stuteri har en tanke bakom varje nytt föl R På Kulltorps stuteri har det i många år fötts upp vackra och framgångsrika welshponnyer sektion B, som har hävdat

Läs mer

1 december B Kära dagbok!

1 december B Kära dagbok! 1 december B Kära dagbok! (Fast egentligen är det ju ingen dagbok, utan en blå svenskaskrivbok från skolan. Jag bad fröken om en ny och sa att jag hade tappat bort den andra. Sen kan jag bara säga att

Läs mer

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008

Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning. Public Relations Enkät Juli 2008 Idrottsstjärnors syn på ekonomi och ekonomisk rådgivning Public Relations Enkät Juli 2008 Bakgrund Capture och Impera kommunikation har genomfört och sammanställt följande enkät riktat till svenska toppidrottare

Läs mer

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström

Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström Du har bara en kropp - ta hand om den! av Elin Häggström Du är värdefull! Det är viktigt att få höra att man är värdefull och att man är duktig på något. Så kom ihåg, beröm dina kompisar och personer i

Läs mer

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem.

Detta är dagens deltagare från Bk Bryggan. En trupp som består av 15 st vältränade atleter under ledning av Dannä, Ulf och Ghasem. Geråscupen 2010 Denna strålande höstdag 9 oktober drog våra brottare österut för ännu en kamp i den ädla sporten brottning. Vi möttes några timmar efter skymningen vid Geråshallen. Solen sken som den bästa

Läs mer

Stress hos hästar i träning

Stress hos hästar i träning Stress hos hästar i träning Stress är något som ofta hör till vardagen hos en galoppör. De tränas tidigt att bli explosiva, reagera snabbt och springa fort. De vi använder oss av är deras naturliga flyktinstinkter.

Läs mer

Hur du tacklar intervjusituationen!

Hur du tacklar intervjusituationen! Hur du tacklar intervjusituationen! Denna artikel är skriven av Linda U Johansson, KarriärCoachen Informationen får ej spridas eller kopieras utan författarens medgivande www.karriarcoachen.nu Inledning

Läs mer

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst?

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Nr 1 INNEHÅLL Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA Sid 3. Intervju med Ms Ekholm Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Sid 6-7 Vad tyckte eleverna om teatern Tant Meier? Sid

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

UPPSALA. Klubbens framtidsmål? Fortsätta att vara Sveriges bästa klubblag och slåss om guldet på Europacuperna.

UPPSALA. Klubbens framtidsmål? Fortsätta att vara Sveriges bästa klubblag och slåss om guldet på Europacuperna. UPPSALA Bildades år? 12 juni 1934 Klubbens historia? Deltog i den första lagtävlingen mot Stockholm i slutet av 30-talet. Tog silver i Svenska Serien 1939. Första individuella guldet togs av Nils Gunnarsson

Läs mer

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes

Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes Sundsmåla gård ligger några mil söder om Linköping. Här bor familjen Rinné, en riktig hästfamilj, där mamma Gunnel ridit i hela sitt liv, pappa Claes har ridit och sen Jonas som är hoppryttare och systern

Läs mer

Företagande mot sporten

Företagande mot sporten Företagande mot sporten Att driva företag och samtidigt fokusera på hoppsporten Fredrik Spetz 2015-01-06 Innehåll Inledning och syfte... 3 Metod... 4 Insamlad data från intervjuer... 5 Analys... 7 Slutsats...

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet

Ta med dig idrottens. mentalitet in i arbetslivet Ta med dig idrottens mentalitet in i arbetslivet Företag letar efter dig Genom träning och föreningsliv utvecklar du beteenden som kan kännas självklara. Till exempel ledarskap, teamkänsla och dedikation.

Läs mer

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv

Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Häng med tjejerna från Malmö Ridklubb `` en dag i mitt liv Johanna Stjärnqvist: Tävlingsdag på Ribersborg 16/5-2015 Jag tänkte berätta om en tävlingsdag på Ribban. Först vaknar jag av att min väckarklocka

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG

MASKINTEKNOLOGSEKTIONENS YRKES- & ARBETSMARKNADSDAG Postbeskrivningar KASSÖR Du kommer vara projektledarens högra hand genom att ständigt ha en uppdaterad bild av det ekonomiska läget tillgängligt för att möjliggöra snabba beslut. Du arbetar strukturerat

Läs mer

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj

Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj Nummer 1-13,15 Lördag 14 maj 1 Innehåll Ledare 3 Incheckningen 4 Elins dagbok 5 Caroline - Festivaldrotning 2005 6 Peter - The king is Back(stage) 7 2 Ledare Äntligen har det blivit dags! UKM Regional

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman

Utvärdering Filmkollo 2010 - målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman Utvärdering Filmkollo 2010 målsman v.26, 27 & 31. Var informationen innan kollot tillräcklig? (57 svar) 60 50 40 30 20 10 0 Ja (98%, 56 st) Nej (2%, 1 st) Om nej, vad

Läs mer

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra

Vårkänslor. Aktuellt. //Sandra Vårkänslor Nu har väl ändå sista snön rasat ut, eller? Nu vill i alla fall jag och kaninerna ha vår, sol och värme! Våren bjuder på en mängd aktiviteter i klubben, några av dem kan du se mer av längre

Läs mer

Riksidrottsgymnasiet. Racing

Riksidrottsgymnasiet. Racing Riksidrottsgymnasiet Racing Framtidens racingförare ska utbildas Målet med Riksidrottsgymnasiet Racing i Mjölby är att utbilda talangfulla förare och ge dem förutsättningar att kunna bli morgondagens internationella

Läs mer

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com

Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie Petersson, Ordförande 070 377 02 27 Sofie.petersson91@hotmail.com Sofie är 21 år och sitter som ordförande i DUS Värmland för året 2012. Hon har varit aktiv i DUS sedan 2007 där hon tidigare suttit

Läs mer

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar?

Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Vad tror du att du håller på med egentligen? eller Vad händer med inlärda beteenden när du tävlar? Av: Eva Bertilsson och Emelie Johnson Vegh, publicerad i Canis vintern 2004/2005 Så här i juletider när

Läs mer

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1

TALANG TILL TOPP TIPs från coachen TANkAr från dig 1 TALANG TILL TOPP Tips från coachen tankar från dig 1 Innehåll Förord 3 Du är en del av svensk ridsport 4 En idrott med hästen i centrum 6 Tillsammans 8 Vad är talang? 10 Vad motiverar dig? 12 Sätta mål!

Läs mer

PATRULLTID & PYJAMASBÖN

PATRULLTID & PYJAMASBÖN PATRULLTID & PYJAMASBÖN Till dig ledare Det viktigaste under lägret är kanske samlingen i den lilla gruppen/patrull? Här finns möjligheten att varje morgonen och kväll på ett särskilt sätt se varandra,

Läs mer

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press.

Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Att vara förälder i Världens bästa? Att vara tennisförälder är inte alltid så lätt. Du ska engagera dig, men inte för mycket. Du ska stötta, men absolut inte sätta press. Det finns inga givna svar på hur

Läs mer

10 000 steg om dagen tar dig till målet i tid! Antar ni utmaningen? på en steg- och aktivitetstävling - Var med och försvara Sveriges ära!

10 000 steg om dagen tar dig till målet i tid! Antar ni utmaningen? på en steg- och aktivitetstävling - Var med och försvara Sveriges ära! Vi aktiverar Sverige Nu utmanar vi norrmännen på en steg- och aktivitetstävling - Var med och försvara Sveriges ära! Vi har utmanat vårt norska systerbolag för att främja hälsa och teamwork på arbetsplatser

Läs mer

1 Börja samtalet med tjejerna idag! EnRigtigMand.dk. Äger alla rättigheter

1 Börja samtalet med tjejerna idag! EnRigtigMand.dk. Äger alla rättigheter 1 Börja samtalet med tjejerna idag! Starta samtalet en kort introduktion Denna bok är skrivit med ett syfte. Syftet är att ge dig de redskapen som krävs, för att träffa människor. Varken mer eller mindre.

Läs mer

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018

Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Foto: Mattias Löfgren Presentation av landslagstruppen i lydnad 2018 Camilla Kjellström och Nisses Sly Sly Min största merit är 5:a på lydnads-sm 2015 med Slys pappa Jax. Det året blev vi även inbjudna

Läs mer

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT

Blandade resultat ÄLVNÄS TVÄTT Blandade resultat Nu var det riktigt länge sedan jag fick iväg någon rapport om hur skoteråkandet går för min del. Jag kan väl säga att det varit mer än fullt upp med arbete, familj, garagetid och träning/tävling.

Läs mer

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016

Kurser i Parelli Natural Horsemanship sommarhalvåret 2016 Kurser i Parelli sommarhalvåret 2016 Maj Börja med Parelli 30 april-1 maj Vill du få en ännu bättre relation med din häst? Vill du känna dig säker i hanteringen av din häst? Vill du förbereda din unghäst

Läs mer

Tjäna pengar på din blogg

Tjäna pengar på din blogg Köp och ladda ner den kompletta e-boken Tjäna pengar på din blogg Den kompletta e-boken är på 65 sidor, fullmatade med inspiration, konkreta tips, förslag och idéer. Boken kostar 179 kr, men håll utkik

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

HÄSTFÖRETAG vad krävs?

HÄSTFÖRETAG vad krävs? HÄSTFÖRETAG vad krävs? HÄSTFÖRETAGARFORUM 27 FEBRUARI 2014 NÄRINGSVERKSAMHET kan det vara när Det inte är uppfödningsverksamhet Ointresserad av hästar- hatar hästar Rider inte själv Ensamstående utan släkt

Läs mer

Mellan undertecknande personer (i det följande kallade Bolagsmännen) har följande avtal träffats.

Mellan undertecknande personer (i det följande kallade Bolagsmännen) har följande avtal träffats. HANDELSBOLAGSAVTAL Mellan undertecknande personer (i det följande kallade Bolagsmännen) har följande avtal träffats. 1 Bakgrund 1.1 Överenskommelse Bolagsmännen har beslutat att gemensamt driva verksamhet.

Läs mer

BÖRJA MED TRAV MÅNGA VÄGAR IN I TRAVSPORTEN FRÅN TRAVSKOLA TRAVGYMNASIUM PONNYTRAV RIDNING/MONTÉ FRÅN PUBLIK TILL AKTIV FÖRÄLDRAR/SLÄKTINGAR

BÖRJA MED TRAV MÅNGA VÄGAR IN I TRAVSPORTEN FRÅN TRAVSKOLA TRAVGYMNASIUM PONNYTRAV RIDNING/MONTÉ FRÅN PUBLIK TILL AKTIV FÖRÄLDRAR/SLÄKTINGAR UNGA TRAVET BÖRJA MED TRAV MÅNGA VÄGAR IN I TRAVSPORTEN FRÅN TRAVSKOLA TRAVGYMNASIUM PONNYTRAV RIDNING/MONTÉ FRÅN PUBLIK TILL AKTIV FÖRÄLDRAR/SLÄKTINGAR LEDARE SÄTT IN I TRAVSPORTEN Välkommen till travsporten!

Läs mer

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan

Svenska från början. 1 Studieförbundet Vuxenskolan Svenska från början 1 1 Hej! - Vad heter du? - Jag heter. - Hur gammal är du? - Jag är år. - Var bor du? - Jag bor på. - Hur många barn har du? - Jag har barn. - Vilket land kommer du ifrån? - Jag kommer

Läs mer

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez

På fritiden tycker jag mycket om att åka båt och att fiska. Jag brukar grilla fisken över en eld, det är jätte-mysigt. Hälsningar Antonio Rodríguez Jag heter Antonio och jag arbetar som tandläkare. En tandläkare hjälper människor med deras tänder. Om du inte går till tandläkaren så kommer du att få hål i tänderna och väldigt ont. Att gå till tandläkaren

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden.

Var och bli den förändringen du vill se i omvärlden. Inspirationsboken Du är källan till glädje. Låt dig inspireras av dig själv. Gör ditt välmående till ett medvetet val och bli skapare av ditt eget liv. För att du kan och för att du är värd det! Kompromissa

Läs mer

HÄVSTÅNGSEFFEKTEN 10 STEG Till ETT rikare liv Niklas Forser, 2012

HÄVSTÅNGSEFFEKTEN 10 STEG Till ETT rikare liv Niklas Forser, 2012 HÄVSTÅNGSEFFEKTEN 10 steg till ett rikare liv Niklas Forser, 2012 Hävstångseffekten Copyright 2012, Niklas Forser Ansvarig utgivare: Niklas Forser Illustration: Mats Forser Omslag: Frida Forser Framställt

Läs mer

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening

Sponsorbrev 2014. Trelleborgs Ryttarförening Sponsorbrev 2014 Trelleborgs Ryttarförening Trelleborgs Ryttarförening är en helt ideell förening som grundades 1971 och driver sin verksamhet på Brosjödals gård, föreningen har ca 350 medlemmar. Vår vision

Läs mer

Verktygslåda för mental träning

Verktygslåda för mental träning Lek med tanken! Instruktioner för Verktygslåda för mental träning Här hittar du några verktyg som hjälper dig som är aktiv idrottare att bli att bli ännu bättre i din idrott. Är du tränare eller förälder

Läs mer

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007

Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 Sammanställning av Utvärdering HÄLSODAG samtliga elever Barn- & fritidsprogrammet Onsdag den 17/10 2007 1. Fanns det något bra med Hälsodagen? Det var roligt Frukost och priser Ja absolut! Jag tycker att

Läs mer

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare.

Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Daniel Johannes Petri skola Nacka Värdens bästa lärare tycker jag är Daniel på Johannes petri skola som ligger i Nacka. Han är gympalärare. Jag tycker att Daniel är Sveriges bästa lärare därför att han

Läs mer

Övning 1: Vad är självkänsla?

Övning 1: Vad är självkänsla? Självkänsla Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen: Föreläsaren

Läs mer

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011

Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 Pressinformation ANDELSÄGARMETODEN December 2011 PRESSMEDDELANDE Innehåll 3 Pressmeddelande 5 Varför behövs Andelsägarmetoden? 6 Allmän presentation av Andelsägarmetoden hur går det till? 7 Vad avtalen

Läs mer

LAGETS BÄSTA AFFÄR. Få mer tid till idrotten! Tjäna pengar till lagkassan på ett nytt, enkelt och tryggt sätt.

LAGETS BÄSTA AFFÄR. Få mer tid till idrotten! Tjäna pengar till lagkassan på ett nytt, enkelt och tryggt sätt. LAGETS BÄSTA AFFÄR Få mer tid till idrotten! Tjäna pengar till lagkassan på ett nytt, enkelt och tryggt sätt. TJÄNA PENGAR TILL LAGKASSAN, MED EGEN WEBBUTIK! SÄLJ POPULÄRA PRODUKTER PÅ ETT NYTT OCH TRYGGT

Läs mer

Den europeiska socialundersökningen

Den europeiska socialundersökningen Supplementary questionnaire A Ubnr ESS 2006 SC A Den europeiska socialundersökningen Du har blivit intervjuad av en av SCB:s intervjuare. Vi är mycket tacksamma om du även vill besvara frågorna i detta

Läs mer

Min tävlingssäsong 2013

Min tävlingssäsong 2013 Min tävlingssäsong 2013 2013 2013 har varit ett fantastiskt år för mig. Jag blev antagen till Sveriges Olympiska Kommittés Topp- och talangprogram, vann åtta mästerskapsmedaljer varav sex guld, tog studenten

Läs mer

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit?

Personligt varumärke. Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? Personligt varumärke Jag vill till toppen, hur ska jag nå dit? CV Korrekturläs! Framhäv dina kunskaper och din kompetens, men utan att skryta Ta med relevant erfarenhet för jobbet du söker Var ödmjuk Använd

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo

Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo Utvärdering 2015 deltagare Filmkollo 284 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 99 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Vi har gjort roliga och väldigt varierade saker! - För att

Läs mer

En sann Taekwon-Do mästare

En sann Taekwon-Do mästare En sann Taekwon-Do mästare Master Per Andresen, 7 Dan Pionjär av TKD ITF i Europa. Ledare för en av världens största ITF organisationer, National Taekwon-Do Norway med drygt 6000 medlemmar. Huvudinstruktör

Läs mer

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015

Presentation av talangtrupp och spetsgrupp fr o m lägret 1 3 maj 2015 Spetsgruppen Ann Landberg Emenems True Sisu "Sisu" Tävlar för klubb: Fagersta BK Tävlar i klass: Elit Det ändras ju lite hela tiden, men från att verkligen ''inte gilla'' fritt följ så är det något jag

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska).

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Jättegod mat och mycket trevligt att det ingick gott vin (på flaska). Namn: Anna Maria Lidström Resa: Alentejo - dressyr Datum: 24/4-3/5-14 Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: bra Kommentar boende: -Helt OK. Jag sov på en bäddsoffa

Läs mer

BRONSDIVISIONEN, FÖRSÖK 1 I MEETING 2 (FINAL SOLVALLA 2 April 2016) JÄGERSRO 2640, V Avd 1) 1 Panoramic. En fantastisk fin häst som har gjort 2

BRONSDIVISIONEN, FÖRSÖK 1 I MEETING 2 (FINAL SOLVALLA 2 April 2016) JÄGERSRO 2640, V Avd 1) 1 Panoramic. En fantastisk fin häst som har gjort 2 v75info.sev75 Jägersro Fredag kväll info BRONSDIVISIONEN, FÖRSÖK 1 I MEETING 2 (FINAL SOLVALLA 2 April 2016) JÄGERSRO 2640, V Avd 1) 1 Panoramic. En fantastisk fin häst som har gjort 2 starter i brons

Läs mer

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv.

Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Detta är vad som händer om du byter bort din drömmar, passioner och ditt liv. Hej, jag mitt namn John. Jag har inte velat posta det här, men nu har jag äntligen tagit mig modet att göra det. Jag måste

Läs mer

Pluggvar familjens bästa vän!

Pluggvar familjens bästa vän! Pluggvar familjens bästa vän! Välkommen till min skog och Pluggvars vänner! Historien om Pluggvar och det perfekta kastet Långt inne i den djupa skogen bor en lustig figur vars namn är Pluggvar. Pluggvar

Läs mer

IKC Moneypenny Skyfall London Mayor Rimfrost Cara Blanca Secret Charge Stormzig Silmara

IKC Moneypenny Skyfall London Mayor Rimfrost Cara Blanca Secret Charge Stormzig Silmara Lopp 1 IKC Moneypenny har fin form och jag är ganska säker på att den längre distansen är en fördel. Göteborgs långa upplopp talar också till vår fördel. Jag tror på chans, säger Johan Reuterskiöld. Skyfall

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0

Utvärdering 2013 deltagare Filmkollo 2.0 Utvärdering 13 deltagare Filmkollo 2. 66 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 6 4 98 2 Ja Nja Nej Varför eller varför inte? - För att kollot är så galet roligt! :D - För

Läs mer

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN

Lättläst. Gula Pressen. Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Lättläst / GULA PRESSEN gp FDUV Lättläst Gula Pressen Förbundet De Utvecklingsstördas Väl r.f. Nummer 1 FEBRUARI 2012 Lättläst / GULA PRESSEN 1 Islandshästar på Ankis stall Det är en fin dag på Ankis ridstall. Det är kallt i

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

Sida 1 av 7 Bil & Trafik Bostad Resor Mera Jobb sök söndag 11 december 2011 Malmö5 C Kontakt Kundservice Om oss Malmö Sida 2 av 7 Hennes lägenhet försvann i kraschen Blev uppsagd. Comintegra var ett av

Läs mer

PRINS CARL PHILIPS PRIS 2011 KVALSEGRARE

PRINS CARL PHILIPS PRIS 2011 KVALSEGRARE PRINS CARL PHILIPS PRIS 2011 KVALSEGRARE Prins Carl Philips Pris I år är det 24 år sedan kungafamiljen donerade Prins Carl Philips Pris till Stockholmsdistriktet. Nu ska det avgöras vem som blir årets

Läs mer

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare

Utvärdering deltagare 2013 v.7-9 31 deltagare Utvärdering deltagare 13 v.7-9 31 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på läger? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - För att man fick nya kompisar, fick göra det man tycker om

Läs mer

Vad svarade eleverna?

Vad svarade eleverna? Vad tycker eleverna om sina skolor? Vad svarade eleverna? Tjej 78 50 % Kille73 47 % Vill inte svara 8 5 % Vad är det bästa med din skola? att man känner alla. maten och att fröknarna har tid med en bra

Läs mer

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012

MAJ 2012. Sommartider. den 27 maj 2012. Södergarn. den 17 maj 2012 MAJ 2012 Sommartider den 27 maj 2012 Har hunnit vara hemma en vecka nu och vila upp mig lite från lägret ute på Lidingö, eller vilat och vilat, det har varit tester på schemat den gågna veckan. Men har

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer