handbok för isolerad transport

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "handbok för isolerad transport"

Transkript

1 handbok för isolerad transport Utrustning för matförvaring och Transport

2 Isolerade transportlösningar Cambro isolerade transportlösningar Cambro tillverkar världens bredaste sortiment av isolerad transportutrustning. Vår omfattande serie med isolerade produkter svarar på alla behov inom catering och kök som hanterar färdiglagad mat. Med en kombination av ett brett utbud av stilar, en stor mängd färger och oöverträffad hållbarhet och design är Cambro ryggraden i livsmedelstransporter. Med kapacitet att motstå stränga tester och efter årtionden av bevisad prestanda har produkterna från Cambro varit det självklara valet av livsmedelstransportprodukter för caterare, hotell, skolor, sjukhus, universitet, militära enheter, anstalter och humanitära biståndsorganisationer över hela världen. Livsmedelssäkerhet På Cambro designar vi våra produkter med livsmedelssäkerheten i åtanke. Det är därför vi har gjort våra produkter lätta att rengöra, med en hållbar exteriör i polyeten och tjock isolering i polyuretan som gör att säkra livsmedelstemperaturer kan upprätthållas. En betydande risk för försummelse av tid- och temperaturvillkoren föreligger efter att maten tillagats. Att hålla rätt mattemperatur är en avgörande utmaning för att hålla och transportera mat säkert. Säker drift är obligatoriskt, men det behöver inte vara svårt. Faktum är att med Cambros kompletta sortiment av innovativa StoreSafe -produkter blir det lättare än någonsin HACCP-vänliga lösningar som hjälper dig att skapa en säker miljö för mathantering. Under transport måste maten hållas under 4 C eller över 65 C. Programmet StoreSafe skapades för att identifiera de Cambroprodukter som hjälper driftsledare att uppfylla riktlinjer för livsmedelssäkerhet. StoreSafe har blivit synonymt med produkter som reducerar antalet hanterings- och kontamineringspunkter samt är enkla att rengöra, vilket underlättar för driftsledare inom matservice att driva ett kök i överensstämmelse med HACCP. De produkter som beskrivs i denna handbok underlättar kontrollen av de två största hoten mot säkra mattransporter: Försummelse av tid- och temperaturvillkor Korskontaminering Alla Cambros produkter är gjorda för att minimera hantering och spara tid och på så vis reducera risken för livsmedelsburen sjukdom. Genom att använda befintliga och innovativa produkter fortsätter Cambro att gå i täten för livsmedelsindustrin och hjälper driftsledare att servera säker mat.

3 full 1/2 long 1/2 1/3 1/4 1/6 1/9 Fyra saker att tänka på för att få en optimal lösning UPCS140 UPCS160 UPCS180 CD160 UC500 1 Vilken typ av behållare som används Cambro saluför specialdesignade behållare för drycker, GN-matkantiner, bakplåtar, brickor och matlådor. Alla kantiner som tillverkats enligt specifikationerna i Gastronorm SS-EN kan lastas och förvaras i alla Cambros GNkantintransporter för mat eller GN-vagnar. För GN-matkantiner i storlekarna 1/2 eller 1/3 passar topplastade Camcarriers eller frontlastade transporter eller vagnar med modellnummer mellan 140 och Behov av förvaringsutrymme Tänk på sällskapens genomsnittsstorlek eller antalet gäster som ska serveras vid valet av isolerade behållare. UPCS400 kan förvara ca 180 portioner. (En portion = 280 ml) Välj sådan storlek på mat- och dryckesbehållare som kan fyllas helt vid flertalet användningsområden. Transportvagnar som lastas så fullt som möjligt gör att temperaturen kan hållas längre. Utrymmet i mattransporter och vagnar anges med antalet fullskaliga GN-matkantiner 100 mm. Till exempel: UPCS400 innehåller 4 x GN 1/1 100 mm. 2 Krav på hållningstid Alla Cambros isolerade behållare kan hålla säker temperatur i upp till fyra timmar. Cambros instrument för temperaturhållning, Camchiller "kall eutektisk plåt", Camwarmer "varm eutektisk plåt" och ThermoBarrier "isolerad delning", förbättrar prestandan genom att förlänga hållningstiden. Använd de elektriska Ultra Pan Carrier H-serierna om maten ska varmhållas en längre tid eller om transporten öppnas och stängs ofta. 4 Transport-rekommendationer Se över yttre mått och kontrollera stapelhöjden med eller utan vagn, så att du är säker på att behållaren/behållarna får plats i förvaringsutrymme och transportfordon. Tänk på vem som ska bära, stapla eller dra behållarna och hur långt de ska transporteras. På behållare som kan lyftas och bäras finns på kort-eller långsidorna, ingjutna handtag. Sammanfattning av GN-behållarstorlekar full 1 1/2 long 1/2 1/3 1/4 1/6 1/ lång GN 1 1 matkantin Djup: 20 cm 15 cm 10 cm 6,5 cm Utrymme: 25,6 L 19,5 L 13 L 8,5 L Portioner:

4 Egenskaper för isolerade behållare Skumisolering Tjock, freonfri isolering av polyuretanskum har samma densitet som trä, vilket gör att höga eller låga mattemperaturer kan hållas i timmar. Hård utsida Hård utsida av polyeten eller polypropen* som inte bucklas, spricker, rostar, flisas eller går itu. * UPCS product lines Dörr Frontlastade Camcarriers, Camcarts och Combo Carts har dörrar som kan öppnas hela 270 grader för att underlätta i- och urlastning. Avlastningsyta Ingjutna spår på ovansidan på flertalet enheter ger en avlastningsyta. Handtag De ingjutna bär- och lyfthandtagen är ergonomiska och kan inte böjas eller gå itu. Lås Robusta lås som ger säker tillslutning och som är lätta att öppna och stänga. Bärfalsar Ingjutna bärfalsar eller bärskenor maximerar förvaringsutrymmet. Alla Cambros transporter för GN-matkantiner överensstämmer med standarderna SS- EN-631. Ventil En patenterad ventil eller ett självventilerande utförande utjämnar trycket så att ånga släpps ut och dörrar och lock lätt öppnas. Stötfångare Ingjutna stötfångare hjälper till att förebygga skador. Hjul Förstärkta hjul är förankrade vid tjocka stålaxlar eller ingjutna plåtar för en jämn och stabil transport. Obs! Kyl alltid metallkantiner i sekunder till 121 C innan de placeras i en Cambrobehållare eller på någon behållares ytskikt. Förvaring och transport Livsmedelssäkerhe Uppfyller hygien- och rengöringskrav. Lämplig för matprodukter Kan diskas i diskmaskin

5 Fem steg för högsta prestanda 3 Använd grunda kantiner och håll dem täckta när det går Grunda kantiner på 6,5 cm eller 10 cm hjälper till att hålla säker mattemperatur och att bevara kvaliteten under alla steg i matlagnings-, förvarings- och serveringsprocessen. Använd lock för att undvika matspill och minska risken för korskontaminering. Cambro GripLids är specialdesignade för att förhindra spill vid användning tillsammans med polykarbonatkantiner och H-Pans för högvärme. Minska kostnader för förpackningar, folie och personal genom att använda återanvändbara lock när det är möjligt. Återanvändbara lock ger också säker stapling och förvaring i kylrummet eller frysen och maximerar förvaringsutrymmet. 1 2 Se till att alla delar är hela och fungerande För att maximal temperaturhållning ska kunna ske måste packningar, lås, gångjärn, dörrarmar och ventiler hållas rena, på plats och i gott skick. Utnyttja fördelarna med packningsfria produkter som UPCS140, UPCS160, UPCS180 och UPCS400. Förvärm eller förkyl Förvärmning eller förkylning av behållare innan ilastning rekommenderas för att få bäst resultat och förlänga hållningstiden. Förvärmning För in en varm Camwarmer "varm eutektisk plåt" eller en fullskalig, otäckt kantin med 88 C vatten på de nedre bärfalsarna. Håll dörren stängd i minuter. Förkyl För in en frusen Camchiller "kall eutektisk plåt" eller en fullskalig, otäckt kantin med isvatten på de övre bärfalsarna. Håll dörren stängd i minuter. Om det finns plats placeras behållarna i kylrum eller frys över natten med dörrarna öppna och locken av. 4 5 Minimera antalet gånger dörrarna öppnas och stängs Varje gång dörrarna öppnas eller lock lyfts sjunker temperaturen på mat och vätskor. För att minska antalet öppningar. Märk varje behållare på utsidan med tejp, etiketter eller lappar så att innehållet kan identifieras utan att öppna dörrarna. Minimera mängden tomt utrymme Tomt utrymme i en behållare leder till att temperaturen på maten sjunker, eftersom temperaturen på luften i hålrummet och matens temperatur kommer att utjämnas. För att detta inte ska ske bör transportvagnarna vara så fulla som möjligt. Vid arbete med delvis fyllda transporter, maximeras säker mattemperatur och hållningstid genom att en ThermoBarrier (isolerad delning) förs in under varm mat som lastats i det övre utrymmet eller ovanför kall mat som lastats i det nedre utrymmet. Gastronormmatkantiner Tom Beverage Containers För att förvärma eller förkyla dryckesbehållare fylls de med varmt vatten eller isvatten och hålls sedan täckta med låset stängt under minuter. Obs!: Kokande vätska, 88 C eller varmare, bör inte hällas direkt i en Cambrobehållare. GN 1/1 GripLid för att hindra spill under transport.

6 Skötsel och underhåll Enkla skötseltips Schemalägg en noggrann, regelbunden rengöring samt inspektion av dörrar, packningar, kranar, lås och gångjärn. Kontrollera att de är i gott skick och byt ut om det behövs. Rengöring Ta av och rengör lock, ventiler, packningar och kranar. Vid rengöring av packningar placeras de i en vask med varmt såpvatten, torkas av med en mjuk trasa eller borste, sköljs med varmt vatten och torkas av med en torr trasa. Om det är möjligt tas dörrarna av och området runt gångjärn och dörrarmar rengörs. Rengör med en mjuk trasa eller borste och ett milt rengöringsmedel som finns i handeln. Saneringslösningar rekommenderas. Använd inte stålull, slipande tvättsvampar, borstar eller rengöringsmedel innehållande ammoniak eller blekningsmedel. Skölj med rent, varmt vatten. Torkning och förvaring Lufttorka om det är möjligt eller torka ordentligt med en torr, ren och mjuk trasa. Förvaras med lock och dörrar på glänt. Lukt och fläckar som inte går bort För att ta bort lukt och fläckar som kan ha uppkommit vid förvaring av kaffe och/eller mat med stark doft, används en luktborttagningsvätska eller ett saneringsmedel. En utspädd lösning bestående av en matsked bakpulver per liter varmt kranvatten eller en del citronjuice eller vit vinäger till fyra delar varmt vatten är också effektivt. Skölj noga med varmt vatten och torka. Tips för många års säker användning Använd aldrig matlagningsbränsle eller något brännbart på eller inuti en Cambrobehållare. Kyl alltid metallkantiner under sekunder till 121 C innan de placeras i en Cambrobehållare eller på någon behållares ytskikt. Kokande vätska, 88 C eller varmare, ska inte hällas direkt i en Cambrobehållare. Placera inte produkten mot någon direkt värmekälla som en varm ugn eller grill. Använd aldrig vagnar med skadade hjul.

7 Specifikationer för Isolerade Behållare Original Camtainers * Standard för många måltidsleverantörer, välj mellan fyra storlekar för dryckesbehållare. De fyra robusta plastlåsen på varje enhet är lätta att öppna och stänga och rostar aldrig. Ultra Camtainers * En modern modell med två breda nylonlås som är lätta att öppna och stänga. CEL Finns i kulörerna 250LCD, 350LCD, 500LCD: (157), (401). CEL Finns i kulörerna UC250, UC500, UC1000: (401), (191), (192). 250LCD Yttre mått: 42 x 23 x 47 cm Utrymme: 9,4 L 210 ml muggar: 45 Vikt: 5,8 kg Vagn: CD100, CD100H, CD100HB UC250 Yttre mått: 42,5 x 30 x 50 cm Utrymme: 10,4 L 210 ml muggar: 50 Vikt: 6,85 kg Vagn: CD100, CD100H, CD100HB LCD This model comes without a spigot for soup service. Yttre mått: 42 x 23 x 47 cm Utrymme: 12,7 L 210 ml muggar: 60 Vikt: 6 kg Vagn: CD100, CD100H, CD100HB UC500 Yttre mått: 42,5 x 30 x 68 cm Utrymme: 19,9 L 210 ml muggar: 94 Vikt: 8,55 kg Vagn: CD100, CD100H, CD100HB LCD Yttre mått: 42 x 23 x 62 cm Utrymme: 18 L 210 ml muggar: 85 Vikt: 7,3 kg Vagn: CD100, CD100H, CD100HB UC1000 Yttre mått: 52 x 41,5 x 65,5 cm Utrymme: 39,7 L 210 ml muggar: 192 Vikt: 13,24 kg Vagn: CD300, CD300H, CD300HB Varm Kall 250LCD 87 C 84,5 C 82 C 79 C 77 C UC C 85,5 C 84 C 82 C 80 C 250LCD 1 C 1,5 C 2 C 3 C 4 C UC250 0,5 C 1 C 1 C 1,5 C 2 C Start 1 tim. 2 tim. 3 tim. 4 tim. Obs! Häll inte i vätska varmare än 88 C direkt i en Cambrobehållare. *Alla Camtainers och Ultra Camtainers kan göras om till soppbehållare med Cambros massiva nylonpropp, artikelnummer För information om produktkulörer se Cambrokatalogen eller besök

8 UPCS400 & UPC400 Ultra Pan Camcarriers för transport av gastronormmatkantiner Isolerade Matransporter UPCS400 & UPC400 Dessa robusta, pålitliga och isolerade mattransporter transporterar varm och kall mat up till 4 timmar. Polyuretanskum isolering ökar temperatur hållbarheten med en säkrare exteriör jämfört med heta metallskåp. Hållbar konstruktion som aldrig kommer att bucklas, spricka, rosta, flisas eller går itu. Dörrar som kan öppnas hela 270 grader för att underlätta i- och urlastning. Enheterna är stapelbara och kan placeras på vagn. UPCS400 UPC400 UPCS400 Kulörerna 480 CD UPC400 Kulörerna NUMMER UPCS400 UPC400 Mått l x b x h(cm) 46 x 63,5 x x 63,3 x 62 CEL FINNS I KULÖRERNA Förpackning om: 1 Spräcklig Grå (480) Skifferblå (401) Stapelbar med både UPCS400 and UPC400. Passar på CD400 transportvagn. Valfria hjul kan monteras för mjuk marktranport. Top Loaders UPC400 / UPCS400 Varm 87,8 C 85,6 C 84,5 C 82,8 C 81,7 C Kall 3 x 2 1/2 in 1 x 6 in 1,05 C 2 x 4 in 1,2 C 1,5 C 1,8 C 2,1 C Start 1 tim. 2 tim. 3 tim. 4 tim. 1 x 8 in Camdolly CD400 för UPCS400 och UPC400 Yttre mått: 71 x 53 x 23 cm Utrymme: 136 kg 4 x 2 1/2 in 3 x 4 in Skiss över utrymmen: UPCS400/UPC400 2 x 6 in 1 x 8 in & 1 x 2 1/2 in 66 x 6,5 2 1/2 cm in 51 L 4 4 x x4 10 incm 52 L 3 x 3 x 15 6 incm 58,5 L 2 x 820 in cm 51,2 L CEL Finns i kulören: (401). Camchiller, ThermoBarrier och Camwarmer NUMMER CP DIV 1200DIV* Mått l x b x h 53 x 33 x 3,8 cm 54 x 33 x 2,5 cm 34 x 27,5 x 4 cm CEL FINNS I KULÖRERNA Isblå (159) Grå (180) Granitgrå (191) Förpackning om: 1 For product colour details, refer to your Cambro Catalog or

9 Ultra Camcarts för Transport av Gastronormmatkantiner Ultra Camcarts för GN-matkantiner Oömma och pålitliga matbehållare med hjul. CEL Finns i kulörerna UPC800, UPC1600: (192), (194), (401). CEL Finns i kulörerna UPC600, UPC1200: (401) Varm Kall UPC800 87,7 C 85,5 C 84,2 C 82,9 C 81,7 C UPC ,1 C 85,9 C 85,1 C 84,3 C 83,7 C UPC800 0,3 C 0,8 C 0,9 C 1,2 C 1,4 C UPC1600 0,6 C 1 C 1,2 C 1,5 C 1,5 C Start 1 tim. 2 tim. 3 tim. 4 tim. UPC600 Yttre mått: 52 x 69 x 114,5 cm Fackens mått: 34 x 54 x 35,5 cm Vikt: 32,48 kg Tillbehör: 300DIV, CP1220, 1210PW UPC1200 Yttre mått: 72,5 x 82 x 116 cm Fackens mått: 54 x 66,5 x 34,5 cm Vikt: 49,29 kg Tillbehör: 1200DIV, CP1220 Top Loaders Skiss 3 x 2 1/2 över in utrymmen: 2 x 4 in UPC600 (x2), UPC1200 (x4) 1 x 6 in 1 x 8 in UPC600 4 x 2 1/2 in 4 x 6,5 cm 34 L 3 x 4 in 3 x 10 cm 39 L 2 x 6 in 2 x 15 cm 39 L 1 x 8 in & 1 x 2 1/2 in 6, cm 34,1 L UPC1200 UPC800 Yttre mått: 52 x 69 x 137 cm Top Loaders Fackens mått: 34 x 54,5 x 48,5 cm Vikt: 39,01 kg Tillbehör: 400DIV, CP1220, Front 1210PW Loaders 6 x 2 1/2 in 3 x 2 1/2 in 4 x4 in 2 x 4 in UPC1600 Yttre mått: 71,5 x 82 x 135 cm 3 x 6 in 2 x 8 in Fackens mått: 53,5 x 66,5 x 53,5 cm 1 x 6 in 1 8 in Vikt: 55,34 kg Tillbehör: 1600DIV, CP1220 Skiss 4 x 2 1/2 över in utrymmen: 3 x 4 in UPC800 (x 2), UPC1600 (x 4) 2 x 6 in 1 x 8 in & 1 x 2 1/2 in 66 x 6,5 2 1/2 cm in 51 L 4 4 x x4 10 incm 52 L 3 x 3 x 15 6 incm 58,5 L 2 x 820 in cm 51,2 L UPC800 UPC1600 ThermoBarrier, Camchiller och Camwarmer NUMMER 300DIV 400DIV 1200DIV* 1600DIV CP PW PASSAR I UPC600 UPC800 UPC1200 UPC1600 UPC800 UPC1200 UPC1600 BESKRIVNING Thermo Thermo Thermo Thermo Camchiller Barrier Barrier Barrier Barrier ANTAL PER FACK UPC600 UPC800 Camwarmer Mått l x b x h (CM) 53 x 33 x 2,5 54 x 33 x 2,5 53 x 33,5 x 3,5 53 x 33,5 x 3,8 53 x 33 x 3,8 34 x 27,5 x 4 FÖRPACKNING CEL FINNS I Kaffebeige KULÖRERNA (157) * Denna finns ej på CEL-lager. Grå (180) Mörkbrun () * Skifferblå (401) Isblå (159) Granitgrå (191) För information om produktkulörer se Cambrokatalogen eller besök

10 Ultra Pan Carriers och Ultra Camcart H-serier för transport av GN-matkantiner Ultra Pan Carrier och Camcarts H-Serier Dessa elektriska och isolerade behållare förlänger varmhållningstiden för varm mat och garanterar livsmedelssäkerhet samt tål att öppnas och stängas ofta. UPCH-produkterna elförbrukning är endast en bråkdel av vanliga metallförvaringsskåps UPCH4002 Yttre mått: 46 x 67 x 63 cm Fackens mått: 33,5 x 53,3 x 48,6 cm Volt: 220 Watt: 265 Vikt: 20,45 kg Vagn: CD400 UPCH4002 Tjock skumisolering håller temperaturen i timmar även om den inte är kopplad till ström. Top Loaders Tid- och Temperaturprestanda Varmhållning Medeltemperatur 65 C to 74 C inuti facket. Uppvärmningstid Från rumstempererad 45 minuter till varm. Återställningstid Efter att dörren har varit 3 minuter öppen i 30 sekunder. Transporttid* Den tid som enheten 4 timmar + kan stå/vara utan ström efter att varm temperatur uppnåtts till dess att temperaturen sjunker till 65 C. * Baserat på tester med fyra fullskaliga, 10 cm djupa H-Pans fyllda med 87,7 C varmt vatten. Varmhållning utan ström UPCH ,8 C 82,8 C 81,7 C 80 C 78,9 C UPCH ,8 C 83,9 C 82,8 C 81,1 C 80 C UPCH ,8 C 83,9 C 82,8 C 81,1 C 80 C 3 x 2 1/2 in 2 x 4 in 1 x 6 in 1 x 8 in Start 1 tim. 2 tim. 3 tim. 4 tim. CD400 Skiss över utrymme: 4 x 2 1/2 in 3 x 4 in 2 x 6 in 1 x 8 in & 1 x 2 1/2 in UPCH4002, UPCH(T)8002 (x2), UPCH16002 (x4) UPCH8002 / UPCHT8002 Yttre mått: 52 x 69 x 137,2 cm Fackens mått: 33 x 54,5 x 48,5 cm Volt: 220 Watt: 265 Vikt: 43,36 kg 66 x 6,5 2 1/2 cm in 51 L 4 4 x x4 10 incm 52 L UPCH16002 Yttre mått: 73 x 84,7 x 137,5 cm Fackens mått: 53,5 x 66,5 x 53,5 cm Volt: 220 Watt: 506 Vikt: 67,13 kg 3 x 3 x 15 6 incm 58,5 L 2 x 820 in cm 51,2 L UPCH8002 Övre och nedre dörrar är uppvärmda. UPCHT8002 Övre dörr är uppvärmd. Nedre dörr är inte uppvärmd. CEL Finns i kulörern UPCH4002, UPCH8002, UPCHT8002,UPCH16002: (401). UPCH16002 För information om produktkulörer se Cambrokatalogen eller besök

11 Isolerad Combo Cart Plus för transport av olika formstorlekar Combo Cart Plus Det mest mångsidiga thermoskåpet på marknaden! Klarar av att hålla en stor variation av mat varm eller kall, med eller utan el. Perfekt för cateringföretag, skolor, hotell och stora institutioner. Med 7 par justerbara universalskenor i rostfritt stål: Den höga vagnen klarar 14 fullstora plåtar, 28 halvstora plåtar, 28 GN 1/1 långpannor, 14 vardera 40 cm x 60 cm plåtar eller stora pizzakartonger! Den låga vagnen klarar hälften av denna kapacitet. ELEKTRISKA MODELLER Varmhållning Medeltemperatur inuti facket. Uppvärmningstid Från rumstempererad till varm. Återställningstid Efter att dörren har varit öppen i 30 sekunder. 65 C till 74 C 45 minuter 3 minuter Varmt temperaturförlust i genomsnitt 16,11 C/timme. 87,8 C 85,6 C 84,4 C 82,3 C 81,7 C 1,1 C 1,2 C 1,5 C 1,8 C 2,1 C Start 1 tim. 2 tim. 3 tim. 4 tim. Kallt temperaturen ökar i genomsnitt 16,94 C/timme. 615 Vagn utan el Tillverkad i hållbar, slagtålig, rostfri polyetylen. Genomgående tjock isolering av polyuretan håller värme eller kyla i minst 4 timmar. Behåller matfuktigheten naturligt. Packnings- och slitfri dörr behåller en tät försegling för maximalt temperaturbevarande. Breda dörrlås för att enkelt öppna och stänga med en hand. 12,7 cm x 20,3 cm Menyficka för enkel identifiering av produkten. Ergonomiska vertikala (hög vagn) eller horisontella handtag (låg vagn), omgivande stötupptagare och fyra 15 cm högprestandahjul som förenklar manövrerbarheten. CMBPL CMBP Elektrisk uppvärmd vagn Inkluderar alla egenskaper som vagnen utan el har plus: Perfekt för applikationer som kräver att man ofta öppnar och stänger dörren. Till skillnad från metallvagnar: Förblir sval vid beröring under användning. Håller maten på säkra temperaturer även när den inte är inkopplad. I genomsnitt 50 % mer energieffektiv än ledande metallvagnar. Förvarar maten säkert mellan 65 C till 74 C med praktisk, förinställd och varsam, icke-strålande värme. Den höga vagnen har separata dubbelfunktionsfack med värmare på en eller båda dörrarna för maximal menyflexibilitet. Tillgänglig som V- eller 220V-modell. CMBPLH CMBPH LÅGA MODELLER STANDARDHJUL VIKT HJUL FÖR TYNGRE LAST VIKT Icke-elektrisk CMBPL 60 kg CMBPLHD 64,3 kg Elektrisk (V) CMBPLH 65,7 kg CMBPLHHD 70 kg Elektrisk (220V) CMBPLH2 65,7 kg CMBPLH2HD 70 kg HÖGA MODELLER STANDARDHJUL VIKT HJUL FÖR TYNGRE LAST VIKT Icke-elektrisk CMBP 95,3 kg CMBPHD 99,6 kg Elektrisk (V) CMBPH, CMBPTH 105,2 kg CMBPHHD, CMBPTHHD 109,5 kg Elektrisk (220V) CMBPH2, CMBPTH2 105,2 kg CMBPH2HD, CMBPTH2HD 109,5 kg Yttre mått: 70,2 x 85,1 x 167,3 cm (hög) / 70,2 x 85,1 x 104,5 cm (låg) Fackens mått: 53,7 x 73,7 x 67,3 cm (alla modeller) Watt: 506 / värmare

12 Isolerad Bageribehållare Avsedd för bageriindustri som använder 60 x 40 cm kalla bakplåtar. Idealisk för transport av produkter vid jämn kyla till satellitplatser eller för vanlig extern leverans. 186 CEL Finns i kulörern: (186). BK60406 BK60406* Yttre mått: 76,5 x 57 x 82 cm Inre mått: 42 x 63,5 x 67,5 cm Antal bärfalsar: 7 Falsavstånd: 8,7 cm Vikt: 23 kg Vagn: CD300 Tillbehör: CP6040 (kall eutektisk platta) *Säljs med eutektisk platta CP6040 Isolerade Topplastade GN Matkantintransport S-serier Gjord i hållbar polypropen, inbyggd tillslutning och stora nylonlås. Modern design och utomordentlig temperaturhållning till ett lågt pris. CEL Finns i kulörern UPCS140, UPCS160, UPCS180: (480). UPCS160 Varm Kall 87 C 85 C 83 C 81 C 79 C 0 C 1 C 2 C 2 C 2,5 C Start 1 tim. 2 tim. 3 tim. 4 tim. 480 Djup: 20 cm 15 cm 10 cm 6,5 cm Utrymme: 25,6 L 19,5 L 13 L 8,5 L Portioner: full full 1/2 long 1/2 long 1/2 1/2 1/3 1/3 Skiss över utrymmen GN 1/1 GN 1/4 GN 1/2 GN 1/6 GN 1/3 1/2 long 1/2 1/3 1/4 1/6 1/9 UPCS140 Yttre mått: 64 x 43,5 x 22 cm Utrymme: 1 GN 1/1-10 cm/13,0 liters Vikt: 7,91 kg Vagn: CD160 UPCS180 Yttre mått: 64 x 43,5 x 30,5 cm Utrymme: 1 GN 1/1-20 cm/25,6 liters Vikt: 8,88 kg Vagn: CD160 UPCS160 Yttre mått: 64 x 43,5 x 26 cm Utrymme: 1 GN 1/1-15 cm/19,5 liters Vikt: 8,6 kg Vagn: CD160 Camdolly CD160 For UPCS Yttre mått: 62 x 42 x 26,5 cm Utrymme: 136 kg 180 CEL Finns i kulören: (180). CAMBRO U.S.A. TEL: (714) FAX: (714) international@cambro.com CAMBRO EUROPEAN LOGISTICS TEL: (49) FAX: (49) cambrosweden@cambro.com För information om produktkulörer se i Cambro-Katalogen eller besök Copyright Cambro Manufacturing Company. Printed in the U.S.A. LITX13INSBRSWE I101212

Mattransport - Transportboxar, mm.

Mattransport - Transportboxar, mm. Mattransport - Transportboxar, mm. ScanBox AB grundades med en affärsidé att utveckla ett flexibelt produktionssätt för tillverkning av isolerade transportboxar. Detta möjliggjorde kundanpassade och kostnadseffektiva

Läs mer

Disksystem för storkök

Disksystem för storkök Disksystem för storkök Cambro erbjuder ett komplett sortiment av produkter för diskning, förvaring, transport och tömning av tallrikar utan extra hantering Camrack Disksystem för Storkök Camrack 4-i-1

Läs mer

Hinken som är en affärsinvestering

Hinken som är en affärsinvestering Hinken som är en affärsinvestering Flerfunktionell, hygienisk design och oöverträffad hållbarhet gör den här 20-litershinken till en smart investering för varje verksamhet. En problemlösare, oavsett hur

Läs mer

Manual för ScanBox Basic Line Hot ScanBox matvagnar. ScanBox stapelbara boxar SBE & SBK.

Manual för ScanBox Basic Line Hot ScanBox matvagnar. ScanBox stapelbara boxar SBE & SBK. Manual för ScanBox Basic Line Hot ScanBox matvagnar. ScanBox stapelbara boxar SBE & SBK. Bäste Kund Grattis till ditt val av en ny ScanBox mattransportvagn. Vi är glada över att ni har valt en av våra

Läs mer

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDARMANUAL Maskiner med automatisk vattenpåfyllning UM_SV Part No.: 1764079_01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN INFORMATION... 4 Inledning...4 Varningar...4 Försiktighetsåtgärder...4

Läs mer

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I

MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I MATTRANSPORTVAGN METOS TERMIA 1000, 1500 H, HL, I Installations- och bruksanvisningar 31.05.2013 3755281 3755280 3755279 3755278 3755277 1. Allmänt...3 1.1. I anvisningarna använda symbolers betydelse...3

Läs mer

PT 3 SERIEN 1400 LITERS KYL- OCH FRYSSKÅP ZANUSSI SORTIMENT FUNKTION OCH KONSTRUKTION

PT 3 SERIEN 1400 LITERS KYL- OCH FRYSSKÅP ZANUSSI SORTIMENT FUNKTION OCH KONSTRUKTION SORTIMENT Serien består av 4 stycken 1400 liters kyloch frysskåp. Skåpen har fläkt för att ge bästa kyleffekt. De finns i varianter med heldörr, 1/2 dörr och glasdörr. 1400 LITERS KYL- OCH FRYSSKÅP FUNKTION

Läs mer

Hot Line varmhållningsskåp

Hot Line varmhållningsskåp Hot Line varmhållningsskåp Idealisk matförvaring Mångsidiga, praktiska och användarvänliga Hot Line varmhållningsskåp Servering av varm mat Hot Line-seriens uppvärmningsskåp är särskilt utformade för restauranger,

Läs mer

Crisper Ugnskorg NYHET! Frasig mat på ett ögonblick! Pat.Pending. Hållbar Kostnadseffektiv Robust konstruktion. Spar pengar och miljö!

Crisper Ugnskorg NYHET! Frasig mat på ett ögonblick! Pat.Pending. Hållbar Kostnadseffektiv Robust konstruktion. Spar pengar och miljö! Crisper Ugnskorg Frasigare mat, med perfekt resultat varje gång! NYHET! Frasig mat på ett ögonblick! Spar pengar och miljö! Pat.Pending Hållbar Kostnadseffektiv Robust konstruktion Används i restauranger,

Läs mer

INNGANGSDÖRRAR YTTERDÖRRAR OCH DUBBEL SLAGPORTAR

INNGANGSDÖRRAR YTTERDÖRRAR OCH DUBBEL SLAGPORTAR INNGANGSDÖRRAR YTTERDÖRRAR OCH DUBBEL SLAGPORTAR ECO Line TERMO Line since 1995 MODERN DESIGN. PRAKTISK TILLÄMPNING. THERMO Line NYHET! INNGÅNGS OCH YTTERDÖRRAR THERMO 60 OCH THERMO 70 Naturlig skönhet

Läs mer

TRANSPORT & FÖRVARING AV KYLD MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969

TRANSPORT & FÖRVARING AV KYLD MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969 TRANSPORT & FÖRVARING AV KYLD MAT SDX THERMOBOX ORIGINALET SEDAN 1969 SDX välkända kvalitet och livslängd Insidan helt i rostfritt Extremt hög driftsäkerhet Pressade gejdrar, enkel rengöring och ökad säkerheten

Läs mer

Insidan helt i rostfritt...

Insidan helt i rostfritt... Insidan helt i rostfritt... Insidan helt i rostfritt R-serien av Thermobox är en vidareutveckling av ett beprövat koncept. Alla produktens uppskattade egenskaper som lång livslängd, elektronisk temperaturstyrning,

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

Kylskåp och frysskåp. Tel

Kylskåp och frysskåp. Tel Kylskåp Kommersiella Commercial och Cabinets frysskåp skåp Tel. 0156-48 40 Kylskåp och frysskåp 59 Stor, lättläst digital skärm, enkel att använda med en inbyggd mikroprocessorstyrd enhet. Helgjutna, tippfria

Läs mer

EUROENGEL FLExIbLA TRANSPORTLöSNINGAR FöR KYL- OCH FRYSVAROR

EUROENGEL FLExIbLA TRANSPORTLöSNINGAR FöR KYL- OCH FRYSVAROR PROFESSIONELL mobil KYLA KYL- OCH FRYSVAROR LÄKEmEDELS- OCH SPECIALTRANSPORTER EUROENGEL FLExIbLA TRANSPORTLöSNINGAR FöR KYL- OCH FRYSVAROR EUROENGEL A WORLD OF COmFORT 2 PROFESSIONELL mobil KYLA KYL-

Läs mer

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN

UNDERHÅLL OCH RENGÖRING AV APPARATEN VID FÖRSTA ANVÄNDNING Anslut stickkontakten till eluttaget. På vissa modeller kan en ljudsignal höras, detta betyder att temperaturlarmet har aktiverats: Tryck på knappen som tystar ljudlarmet. Anmärkning:

Läs mer

Användarmanual för kyl och frys aggregat

Användarmanual för kyl och frys aggregat 2013-02-27 Användarmanual för kyl och frys aggregat Instruktions manual för kommersiella aggregat För ett korrekt användande av aggregat fyllda med köldmedium måste denna manual läsas igenom ordentligt

Läs mer

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda, låg energiförbrukning

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda, låg energiförbrukning Cold Line Bänkar För mat- och dryckesförvaring Enkla att använda, låg energiförbrukning Cold Line för professionell förvaring av livsmedel och drycker Cold Line-produkterna är designade och tillverkade

Läs mer

Future - kyl-, medeltemperaturoch frysskåp

Future - kyl-, medeltemperaturoch frysskåp Future - kyl-, medeltemperaturoch frysskåp Tel. 0156-48 40 Porkkas koersiella skåp är utformade med kraftfulla och effektiva kylaggregat så att skåpen även kan användas vid höga omgivningstemperaturer.

Läs mer

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino

Användarmanual. Great Northern Popcorn - Little Bambino Användarmanual Great Northern Popcorn - Little Bambino För manual på Danska, Finska, Norska och Engelska vänligen besök vår hemsida. For manual in Danish, Finnish, Norwegian or English, please visit our

Läs mer

FILTERBRYGGARE FÖR GLAS- OCH TERMOSKANNOR FILTERBRYGGARE FÖR GLAS- OCH TERMOSKANNOR. från. M-Line

FILTERBRYGGARE FÖR GLAS- OCH TERMOSKANNOR FILTERBRYGGARE FÖR GLAS- OCH TERMOSKANNOR. från. M-Line FILTERBRYGGARE FÖR GLAS- OCH TERMOSKANNOR FILTERBRYGGARE FÖR GLAS- OCH TERMOSKANNOR från M-Line M-LINE KAFFEBRYGGARE FÖR GLAS- OCH TERMOSKANNOR FÄRSKBRYGGT OCH SMAKFULLT KAFFE NÄR DET ÄR SOM BÄST! MÄNNISKOR

Läs mer

AX 310/410 ett måste för professionell mattrengöring

AX 310/410 ett måste för professionell mattrengöring AX 310/410 ett måste för professionell mattrengöring Två rengöringslägen (renovering eller underhåll) för bästa resultat (AX 410) Robust och driftsäker utan en massa finesser, enkel att använda (AX 310)

Läs mer

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning

Cold Line Bänkar. För mat- och dryckesförvaring. Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line Bänkar För mat- och dryckesförvaring Enkla att använda med låg energiförbrukning Cold Line för professionell förv Cold Line-produkterna är designade och tillverkade för att uppfylla de strängaste

Läs mer

BenchTop utsugsarm FX2 75 Original

BenchTop utsugsarm FX2 75 Original Den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för applikationer där små, flexibla samt lättanvända armar krävs. Nedermans FX2-armar är gjorda av lätta anodiserade aluminiumprofiler, med tre justerbara

Läs mer

BenchTop utsugsarm FX2 100 Original

BenchTop utsugsarm FX2 100 Original Den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för applikationer där små, flexibla samt lättanvända armar krävs. Nedermans FX2-armar är gjorda av lätta anodiserade aluminiumprofiler, med tre justerbara

Läs mer

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL

KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL KYL- OCH FRYSBOX MODELL: DC-25P DC-35P DC-62P DC-82P INSTRUKTIONS MANUAL Art: 22-1670 DC-62P Art: 22-1680 DC-82P Gratulerar till köpet av denna kvalitets kyl- och frysbox. Vi som tillverkare och leverantör

Läs mer

Prestige Connex. Gjord vit och förblir vit. Whiteboardtavlor Blädderblocksställ Mobil whiteboardtavla Magnetiska anslagstavlor. noboeurope.

Prestige Connex. Gjord vit och förblir vit. Whiteboardtavlor Blädderblocksställ Mobil whiteboardtavla Magnetiska anslagstavlor. noboeurope. Gjord vit och förblir vit noboeurope.com Prestige Connex Whiteboardtavlor Blädderblocksställ Mobil whiteboardtavla Magnetiska anslagstavlor Kontakta din återförsäljare för information om alla Nobos tavlor.

Läs mer

Vilken stil har ditt drömkök? I denna broschyr hittar du ett urval av köksprodukter att välja bland.

Vilken stil har ditt drömkök? I denna broschyr hittar du ett urval av köksprodukter att välja bland. Vilken stil har ditt drömkök? I denna broschyr hittar du ett urval av köksprodukter att välja bland. Standard lucka Standard Handtag Lucka VEDDINGE Vit VEDDINGE i vitt är en avskalad, blank dörr som ger

Läs mer

Think. Tar Livsmedelsäkerheten till högsta nivå

Think. Tar Livsmedelsäkerheten till högsta nivå Think Think Yellow Think Orange Think Red Think Green Think Blue Think Purple Tar Livsmedelsäkerheten till högsta nivå Fler produkter i f ler färger än någon annan Väggupphäng Borstar Golv- & Vägg Borstar

Läs mer

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING

VATTENKOKARE BRUKSANVISNING VATTENKOKARE BRUKSANVISNING MODELL: BKE1700 Läs bruksanvisningen noggrant innan du börjar använda kokaren och spara den för framtida behov. SÄKERHET! 1. Läs anvisningarna före användning. 2. Kontrollera

Läs mer

Kyl/frys, 201 cm och bredd 70 cm Rostfritt stål easyclean KG 49EBI40. Produktegenskaper

Kyl/frys, 201 cm och bredd 70 cm Rostfritt stål easyclean KG 49EBI40. Produktegenskaper easyclean Produktegenskaper Förbrukning och prestanda k Energiklass: A+++, 175 kwh/år k Nettovolym total: 413 l Design och komfort k Dörr i rostfritt stål easyclean, sidor i krom-inox-metallic k Elektronisk

Läs mer

Hinkvis med fördelar

Hinkvis med fördelar Hinkvis med fördelar för hygienisk livsmedelshantering och rengöring 12-litershink Ny förbättrad design En ny och förbättrad 12-litershink gör den prisbelönta hinkserien från Vikan till en ännu bättre

Läs mer

Kommersiella skåp. Skycold kyl- och frysskåp

Kommersiella skåp. Skycold kyl- och frysskåp med dynamiskt (fläkt) kylaggregat och elektronisk temperatur- och avfrostningsstyrning. Digital temperaturvisning. Enheterna är tillverkade i rostfritt stål både på in- och utsidan. Produkterna har en

Läs mer

PRO PACK V.4 vakuumföpackare

PRO PACK V.4 vakuumföpackare PRO PACK V.4 vakuumföpackare Vakuumförpackaren hjälper dig hålla maten fräsch längre i kylskåpet, frysen och skafferiet. Pro Pack är lättanvänd med sin stilfulla design och låga vikt, den suger effektivt

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

DeLaval September 15% månadserbjudanden! 15% 15% Kalvhink. Kalvbarer. Kalvtäcke NU 184:- NU 751:- NU 38:- NU 667:- NU 320:- Kalvbarer

DeLaval September 15% månadserbjudanden! 15% 15% Kalvhink. Kalvbarer. Kalvtäcke NU 184:- NU 751:- NU 38:- NU 667:- NU 320:- Kalvbarer DeLaval September månadserbjudanden! NU 184:- Art nr 8710101 NU 751:- Art nr 8780301 Du finner produkterna hos din DeLaval servicetekniker Återförsäljande butik DeLaval Webbutik Kalvbarer Erbjudande på

Läs mer

MANUAL FÖR FÖLJANDE MODELLER: KS7-US, KS24-ISL, KS24-ISR, KS38-UD, KS46-UD, KS166-UD

MANUAL FÖR FÖLJANDE MODELLER: KS7-US, KS24-ISL, KS24-ISR, KS38-UD, KS46-UD, KS166-UD Grattis till din Kingston-kyl! Vinkyl FÖR FÖLJANDE MODELLER: KS7-US, KS24-ISL, KS24-ISR, KS38-UD, KS46-UD, KS166-UD samt KS188-UD Denna bruksanvisning innehåller viktig information, inklusive säkerhets-

Läs mer

Riskokare 1,5L. Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W. Instruktionsmanual Engelska Svenska. Modell: RE100

Riskokare 1,5L. Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W. Instruktionsmanual Engelska Svenska. Modell: RE100 Riskokare 1,5L Rostfritt stål Varmhållningsfunktion 500W Instruktionsmanual Engelska Svenska Modell: RE100 INLEDNING Med din nya riskokare kan du nu koka det perfekta riset, på ett enkelt och problemfritt

Läs mer

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi.

Använd vattenkokare när du ska koka vatten. Det går snabbt och du sparar energi. När kylan har slagit till ordentligt är det normalt att elförbrukningen ökar men med några små enkla spartips kan man undvika att kostnaderna för hushållselen gör hål i plånboken. Köp en varm filt och

Läs mer

SYSTEM 2000 Skydda värden Perstorp Plastic Systems

SYSTEM 2000 Skydda värden Perstorp Plastic Systems SYSTEM 2000 Skydda värden Perstorp Plastic Systems System 2000 Skydda värden Perstorp Plastic Systems 1 PPS skyddar värden överallt. Vad jobbar du med? Oavsett bransch har PPS en logistik- och materialhanteringslösning

Läs mer

VISP / STAVMIXER NYHET

VISP / STAVMIXER NYHET VISP / STAVMIXER NYHET Restaurang - STORKÖK - Catering - Butikskök MINI SERIEN 220 W 250 W 270 W 310 W KOMPAKTA SERIEN CMP 350 W 400 W MP Ultra 440 W STORA SERIEN 500 W ROSTFRITT MOTORBLOCK Nytt ergonomiskt

Läs mer

Nya DL-Display Line. Exponeringskylmonter. Varuexponering av hög kvalitet som säljer och säljer

Nya DL-Display Line. Exponeringskylmonter. Varuexponering av hög kvalitet som säljer och säljer Nya DL-Display Line Exponeringskylmonter Varuexponering av hög kvalitet som säljer och säljer Flexibla alternativ ger bättre marknadsföring med ökade försäljningsmöjligheter Display Lines självbetjäningsmodell

Läs mer

Saromica Perkolator, kaffemaskin

Saromica Perkolator, kaffemaskin Saromica Perkolator, kaffemaskin Modell Saromica 6005 / Saromica 6010 / Saromica 6015 Bruksanvisning 1 1. Allmän information Läs noga igenom bruksanvisningen med viktig information för säker och korrekt

Läs mer

ORIGINAL LINE M ANVÄNDARMANUAL

ORIGINAL LINE M ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDARMANUAL Maskiner med manuell vattenpåfyllning UM_SV Part No.: 1764086_01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN INFORMATION... 4 Inledning...4 Varningar...4 Försiktighetsåtgärder...4

Läs mer

Film, nyckeln till färskhet

Film, nyckeln till färskhet 212 Film, nyckeln till färskhet Duniform erbjuder ett komplett sortiment av filmer för alla formar och maskiner. Nu kan vi också profiltrycka filmen - enkel marknadsföring. Välj bland många produkter och

Läs mer

Din Cool Control. Symbolbeskrivning Varningar: OBSERVERA Följ alltid de anvisningar som är

Din Cool Control. Symbolbeskrivning Varningar: OBSERVERA Följ alltid de anvisningar som är Din Cool Control Cool Control Symbolbeskrivning...41 Viktig information 43 Användning för avsett ändamål...43 För din säkerhet...43 1 Förberedelse och idrifttagning 44 Leverans...44 Uppställning och anslutning...44

Läs mer

KANTINER och tillbehör

KANTINER och tillbehör KANTINER och tillbehör www.idesta.se 521446000-Rev 1 IDESTA ESS-NORM KANTINER 530 650 2/1 325 162 162 1/1 2/4 2/4 Redan 1971 anslöt sig IDESTA som första och enda nordiska tillverkare till det måttsystem,

Läs mer

Future Roll-in kyl- och frysskåp

Future Roll-in kyl- och frysskåp Future Roll-in kyl- och frysskåp Kyl- och frysskåp enbart för användning med vagnar. RIC 960 och RIF 960 är avsedda för förvaring av förkylda livsmedel och redan frysta produkter. De kan rymma olika storlekar

Läs mer

Godkända leverantörer

Godkända leverantörer Hygien H.A.C.C.P Rutiner Vad är HACCP och varför har EU fått detta direktiv, hur ska vi förhålla oss till detta direktiv och jobba så att vi säkerhetsställer livsmedelskedjan från inköp till att den förtärs

Läs mer

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning

Material till flyttstädning. Planering av flyttstädning Material till flyttstädning Här är en lista på städmaterial du behöver för att uppnå bästa resultat vid flyttstädning. Glöm inte heller att du behöver ha tillgång till (varmt) vatten och el under städningen.

Läs mer

Always here to help you

Always here to help you Always here to help you Register your product and get support at www.philips.com/welcome HD7699 HD7697 HD7695 HD7685 3 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 1 HD7697, HD7695, HD7685 SVENSKA

Läs mer

Lyfta. Flytta. Värma. Kyla. Samlingsbroschyren för storkök

Lyfta. Flytta. Värma. Kyla. Samlingsbroschyren för storkök Lyfta Flytta Värma Kyla Samlingsbroschyren för storkök Matglädje från kök till bord Lyfta, flytta, tillaga, transportera, värma, kyla, förvara och servera. Vi har utrustningen som gör det enklare, säkrare

Läs mer

VISP / STAVMIXER NYHET RESTAURANG - STORKÖK - CATERING - BUTIKSKÖK

VISP / STAVMIXER NYHET RESTAURANG - STORKÖK - CATERING - BUTIKSKÖK VISP / STAVMIXER NYHET RESTAURANG - STORKÖK - CATERING - BUTIKSKÖK KOMPAKTA SERIEN CMP MP Ultra MINI SERIEN 750 W 850 W 500 W 350 W 400 W 440 W 220 W 240 W 270 W 290 W 310 W STORA SERIEN ROSTFRITT MOTORBLOCK

Läs mer

INSTALLATIONS- OCH ANVÄNDARMANUAL

INSTALLATIONS- OCH ANVÄNDARMANUAL INSTALLATIONS- OCH ANVÄNDARMANUAL 1 och 2 ZONER s VINKYLARE Fristående och inbyggda 2009-09-01 Sid. 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1- ÖVERSIKT...3 2- VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR...4 3- FÖRBEREDELSE & INSTALLATIONSANVISNINGAR...5

Läs mer

Den nya generationen boxar och vagnar för sunda och smarta mattransporter

Den nya generationen boxar och vagnar för sunda och smarta mattransporter Den nya generationen boxar och vagnar för sunda och smarta mattransporter hela vägen från köket En rykande varm Janssons frestelse, en krispig sval skaldjurssallad, färskt frasigt bröd, husmanskost när

Läs mer

SPARA DESSA INSTRUKTIONER

SPARA DESSA INSTRUKTIONER bruksanvisning för keramikskål Innehållsförteckning Säkerhetsföreskrifter för keramikskål Viktiga säkerhetsföreskrifter...5 Använda keramikskålen Sätta fast keramikskålen...6 Ta loss keramikskålen...7

Läs mer

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER

SKÖTSEL OCH STÄDNING GOLV LINOLEUMMATTA OLJADE ELLER SÅPADE TRÄGOLV STEN- OCH KLINKER SKÖTSEL OCH STÄDNING Bostadens material och ytskikt är i regel tåliga och lätta att hålla rena. De flesta materialleverantörer har omfattande dokumentation om materialens egenskaper i olika avseenden,

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA

COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA COFFEE MILL CM 3260 SVENSKA A B C D E 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av olämplig

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 10-110 Driven vändskiva 180º HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 14 35 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

Animo ComBi-serien Professionell, modern och snabb

Animo ComBi-serien Professionell, modern och snabb Stora kaffe och tebryggare ComBi Animo ComBiserien Professionell, modern och snabb Varje dag njuter miljontals människor av den utsökta aromen och fylliga smaken hos en kopp nybryggt kaffe och te på olika

Läs mer

Rutiner för livsmedelshantering

Rutiner för livsmedelshantering Rutiner för livsmedelshantering När man säljer mat gäller lite andra regler än när man kokar ihop sin matlåda i hemmet. Dels för att betalande gäster förväntar sig en viss kvalité, samt dels för att ett

Läs mer

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab och Forma Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab har representerat Forma* i mer än 42 år på den svenska marknaden och levererat många tusen lågtemperaturfrysar till svenska laboratorier.

Läs mer

VISP / StAVMIXER NYHEt REStAuRANG - StoRKÖK - CAtERING - butikskök

VISP / StAVMIXER NYHEt REStAuRANG - StoRKÖK - CAtERING - butikskök VISP / STAVMIXER nyhet Restaurang - STORKÖK - Catering - utikskök STAVMIXER De olika modellerna visas i översikten. Vispens start, stopp och varvtalsväljare är lätt att manöverera från handtagets topp.

Läs mer

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR KONE ReNova Förbättrad säkerhet och tillgänglighet börjar med dörren Många driftsäkerhetsproblem för hissar är följden av föråldrade eller dåligt fungerande

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TDS + Tovenco Damper System + Tovenco AB Vinnersjövägen 9-11 810 40 Hedesunda Tele 0291-10750 Fax 0291-10940 info@tovenco.se www.tovenco.se Inledning Bäste kund, gratulerar!

Läs mer

PROFESSIONAL HAIR STYLER

PROFESSIONAL HAIR STYLER PROFESSIONAL HAIR STYLER HS 8980 SVENSKA A 2 B C D E G F 1 2 3 4 5 SÄKERHET Säkerhet Observera följande instruktioner vid användning av enheten. 7 Enheten är bara utformad för användning i hemmet. 7Använd

Läs mer

GRANDE. GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING

GRANDE. GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING GRANDE GRANDE elgrill MONTERINGS - OCH BRUKSANVISNING LÄS ALLA ANVISNINGAR NOGGRANT, ÄVEN OM DU TROR ATT DU ÄR BEKANT MED DEN ELEKTRISKA GRILLEN OCH HUR DU SKA ANVÄNDA DEN. SÄKERHETSINFORMATION! VIKTIGA

Läs mer

Tekniken. bakom Quooker

Tekniken. bakom Quooker Tekniken bakom Quooker I den här broschyren hittar du den tekniska beskrivningen och specifikationer för Quooker. Kranar Vår krankollektion består av åtta modeller - Basic, Classic, Design, Modern, Nordic

Läs mer

Skötsel och handhavandeinstruktioner för badrumsmodul Racks.

Skötsel och handhavandeinstruktioner för badrumsmodul Racks. Skötsel och handhavandeinstruktioner för badrumsmodul Racks. Sida ~ 1 2. Innehållsförteckning Benämning Sida / sidor 1. Försättsblad 1 2. Innehållsförteckning 2 3. Underhåll och skötselinstruktioner 3-4

Läs mer

SV Användarhandbok SCF 702 SCF 704 SCF 706 SCF 708 Register your product and get support at www.philips.com/avent Svenska 1 Viktigt! Läs användarhandboken noggrant innan du använder produkten. Behåll

Läs mer

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll

HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll 10-109 Driven vändskiva 900 HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Doc. nr. 521 11 80 Edition1 2010/02 Om handboken I den här handboken hittar du all information som behövs för att

Läs mer

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Vattenkokare. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Vattenkokare Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner Vänligen läs dessa instruktioner noggrant innan du använder apparaten första

Läs mer

DESINFEKTIONSMEDEL FÖR INSTRUMENT

DESINFEKTIONSMEDEL FÖR INSTRUMENT DESINFEKTIONSMEDEL FÖR INSTRUMENT DESINFEKTIONSMEDEL FÖR INSTRUMENT Effektivt skydd LM-ProColor är ett nytt aldehydfritt desinfektionsmedel för handinstrument. Medlet kombinerar ett brett effektspektrum,

Läs mer

Beredning - Grönsaksskärare/snabbhack

Beredning - Grönsaksskärare/snabbhack Beredning - Grönsaksskärare/snabbhack Mångsidig 2 maskiner i 1! Ett motorblock med både snabbhack och grönsaksskärare! Oumbärlig: Snabb och effektiv. Hacktillsatsen hackar, blandar, mixar och knådar snabbt

Läs mer

Alterna Atella 600 mm. Alterna Atella 900 mm. Vit högglans. Ljus ek. Ljus ek. Vit högglans. Alterna Atella 900 spegelskåp

Alterna Atella 600 mm. Alterna Atella 900 mm. Vit högglans. Ljus ek. Ljus ek. Vit högglans. Alterna Atella 900 spegelskåp Nilo Gioacchini, en välrenommerad italiensk designer, har nu satt sin prägel på en stor del av det nya Alterna-sortimentet. Han har mångårig erfarenhet av funktionell design och erbjuder här genomtänkt,

Läs mer

BenchTop utsugsarm FX2 100 CHEM

BenchTop utsugsarm FX2 100 CHEM Den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen för utsugning av farliga luftburna föroreningar, i applikationer där små, flexibla samt lättanvända armar krävs. Nedermans FX2-armar är gjorda av lätta anodiserade

Läs mer

HANDBOK. Vattenbadsvärmeri/ Värmeskåp Med inredning. viktiga handlingar för installation och underhåll 5-002,-004. Bruksanvisningen i orginal

HANDBOK. Vattenbadsvärmeri/ Värmeskåp Med inredning. viktiga handlingar för installation och underhåll 5-002,-004. Bruksanvisningen i orginal 5-002,-004 Vattenbadsvärmeri/ Värmeskåp Med inredning HANDBOK viktiga handlingar för installation och underhåll Bruksanvisningen i orginal Doc. nr. 521 11 75 Edition2 2015/05 Om handboken I den här handboken

Läs mer

Houseware. SodaMaster gazelle // Type 6511, 6512, 6513, 6514, 6515, 6516, 6517, espresso nero// espresso nero// mineral water dispenser //

Houseware. SodaMaster gazelle // Type 6511, 6512, 6513, 6514, 6515, 6516, 6517, espresso nero// espresso nero// mineral water dispenser // espresso nero// espresso and cappuccino maker// Houseware espresso nero// espresso and cappuccino maker// SodaMaster gazelle // mineral water dispenser // 1 litre // Adjustable amount of CO2 in water //

Läs mer

NEW ARRIVALS. Serie Base & Solid Beslag Design 2018

NEW ARRIVALS. Serie Base & Solid Beslag Design 2018 NEW ARRIVALS Serie Base & Solid Beslag Design 2018 Base & Solid, skapad för badrummet nu även i svart! Svart är en effektfull och sober kulör i inredningen. Något som alltfler upptäcker. Låt de svarta

Läs mer

KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013

KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013 KVALITET TILL ett RIMLIGT PRIS! BastuUGNAR VEDELDADE PRODUKTER 2012 2013 1 TRADITIONELLT Under nästan ett halvt sekel, har Kota bastuugnar och murgrytor erbjudit aktiva bastubadare kvalitet till ett rimligt

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

BOKLOK FLEX KÖK. BÄNKSKIVA IKEA PERSONLIG, ekmönstrad HANDTAG IKEA BLANKETT. DISKBÄNK IKEA BOHOLMEN (ovanlimmad) LUCKA IKEA METOD, Veddinge vit

BOKLOK FLEX KÖK. BÄNKSKIVA IKEA PERSONLIG, ekmönstrad HANDTAG IKEA BLANKETT. DISKBÄNK IKEA BOHOLMEN (ovanlimmad) LUCKA IKEA METOD, Veddinge vit KÖK BÄNKSKIVA IKEA PERSONLIG, ekmönstrad Fukt-, värme- och reptålig laminatbänkskiva som är lätt att rengöra. Rengör med mjuk trasa fuktad i vatten och ev. milt rengöringsmedel eller tvållösning. Eftertorka

Läs mer

6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN

6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN 6 TH SENSE UGN MED UNIKA STARCLEAN - EN TALANGFULL STJÄRNA SOM DU ENKELT OCH MILJÖVÄNLIGT HÅLLER SKINANDE REN EN NY STJÄRNA ÄR FÖDD WHIRLPOOLS GREEN GENERATION STARCLEAN UGN Om din kärlek till matlagning

Läs mer

2010-04-05 SE. för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T

2010-04-05 SE. för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T 2010-04-05 SE för nöd och lust E L E K T R I S K F Ö R B R Ä N N I N G S T O A L E T T Ditt bästa val av toalett! Toamoa är en elektrisk förbränningstoalett som är framtagen specifikt för Dig som har fritidshus

Läs mer

K 5185 LS. Bruksanvisning

K 5185 LS. Bruksanvisning K 5185 LS Bruksanvisning Register INNAN DU BÖRJAR...2 Säkerhetsinstruktioner... 2 Rekommendationer... 3 Installation och uppstart av apparaten... 4 Innan du börjar använda apparaten... 4 FUNKTIONER OCH

Läs mer

FISKELÅDOR EURO SVENSK TYSK

FISKELÅDOR EURO SVENSK TYSK FISKELÅDOR EURO SVENSK TYSK Det kloka sättet att skydda dina livsmedel Cellplast är ett material med nika egenskaper och god formbarhet. Det består av lftfyllda celler av polystyren (EPS) eller polypropylen

Läs mer

Produktpresentation. S-serien Ministickugnar

Produktpresentation. S-serien Ministickugnar Produktpresentation S-serien Ministickugnar S-serien stora små ugnar för ett perfekt bakresultat För att baka gott bröd med hög kvalitet krävs inte bara råvaror eller bake-off produkter av hög kvalitet.

Läs mer

Frysboxar och frysgondoler Skopglassdiskar

Frysboxar och frysgondoler Skopglassdiskar Frysboxar och frysgondoler Skopglassdiskar Frysbox med isolerat rostfritt lock GTL GTL-frysboxarna är designade för att motstå tung belastning. De är byggda av material med högsta kvalitet för lång livslängd

Läs mer

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens.

Bruksanvisning. Brödrost. Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. Bruksanvisning Brödrost Instruktioner för användning. Spara bruksanvisningen för framtida referens. 1. Viktiga instruktioner 1. Läs instruktionerna innan du använder apparaten och spara dem för framtida

Läs mer

Manual för värmepress Secabo TC2

Manual för värmepress Secabo TC2 Manual för värmepress Secabo TC2 Gratulerar till ditt köp av en Secabo värmepress! För att kunna använda din värmepress på bästa sett och komma igång med din produktion, läs igenom manualen noggrant. Kopiering

Läs mer

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388g-0 Printed in U.S.A.

rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388g-0 Printed in U.S.A. rainbowsystem.com Rexair LLC Troy, Michigan 2011 Rexair LLC R14388g-0 Printed in U.S.A. kundvårdsnummer Som en del av Rexairs kundvårdsprogram får varje Rainbow AquaMate ett serienummer för kundvård,

Läs mer

ANVISNINGAR FÖR KAFFEPRESSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING

ANVISNINGAR FÖR KAFFEPRESSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING ANVISNINGAR FÖR KAFFEPRESSEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING SVENSK DELAR OCH FUNKTIONER...2 Delar och tillbehör...2 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER FÖR KAFFEPRESSEN...3 Viktiga säkerhetsföreskrifter...3 ANVÄNDA KAFFEPRESSEN...5

Läs mer

Badrumsmöbler. September 2012

Badrumsmöbler. September 2012 Badrumsmöbler September 2012 Nilo Gioacchini, en välrenommerad italiensk designer, har nu satt sin prägel på en stor del av det nya Alterna-sortimentet. Han har mångårig erfarenhet av funktionell design

Läs mer

CareVan & Tillbehör. Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar

CareVan & Tillbehör. Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar CareVan & Tillbehör Läkemedelsvagnar Data- & Journalvagnar Akutvagnar Rondvagnar Konstruktion Stommen i CareVan är framställd av 16 mm spånplatta, belagda med melamin i vit kulör (RAL K101PE). Alla sidor

Läs mer

GRILLSERIE. Maximal matlagning på minimalt utrymme

GRILLSERIE. Maximal matlagning på minimalt utrymme GRILLSERIE Maximal matlagning på minimalt utrye S t e k h ä l l Tillverkas i bredderna 40, 60 och 100 cm i flertal utföranden: slät, räfflad samt kombination av båda. Stekytan är tillverkad i extra kraftigt

Läs mer

Tovenco Bruksanvisning

Tovenco Bruksanvisning Tovenco Bruksanvisning För system TSS Tovenco Support System Tovenco AB Vinnersjövägen 9-11 810 40 Hedesunda Tele 0291-10750 Fax 0291-10940 info@tovenco.se www.tovenco.se Inledning Bäste kund, gratulerar!

Läs mer

MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA

MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA MILK FROTHER MF 5260 SVENSKA SV A B C D E F G H 3 SÄKERHET OCH INSTALLATION Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund

Läs mer

Kyl/frys, 201 cm Rostfritt stål easyclean KG 39EAI40

Kyl/frys, 201 cm Rostfritt stål easyclean KG 39EAI40 easyclean Produktegenskaper k Energiklass: A+++, 156 kwh/år k Dörr i rostfritt stål easyclean, sidor i krom-inox-metallic k Elektronisk temperaturstyrning, den inställda temperaturen är exakt avläsbar

Läs mer