ATTITYDUNDERSÖKNING INSTÄLLNINGEN TILL ATT BLI BLODGIVARE DROPPEN BLODGIVNING, SAHLGRENSKA UNIVERSITETSSJUKHUSET (REVIDERAD 7 FEB 2013)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ATTITYDUNDERSÖKNING INSTÄLLNINGEN TILL ATT BLI BLODGIVARE DROPPEN BLODGIVNING, SAHLGRENSKA UNIVERSITETSSJUKHUSET (REVIDERAD 7 FEB 2013)"

Transkript

1 ATTITYDUNDERSÖKNING INSTÄLLNINGEN TILL ATT BLI BLODGIVARE DROPPEN BLODGIVNING, SAHLGRENSKA UNIVERSITETSSJUKHUSET (REVIDERAD 7 FEB 2013)

2 BAKGRUND METOD UPPDRAGSGIVARE UPPDRAG UNDERSÖKNINGSMÅLGRUPP MÄTTILLFÄLLE Vecka ANTAL INTERVJUER METOD Droppen Blodgivning, Sahlgrenska Universitetssjukhuset Undersökning rörande blodgivning och potentiella blodgivare. Kvinnor och män år (51% män / 4 kvinnor) Samtliga svarande i undersökningen har angett att de ej är blodgivare idag intervjupersoner Webbpanel. Undersökningen är genomförd utifrån ett riksrepresentativt urval av Sveriges befolkning i åldern år.

3 BAKGRUND FRÅGESTÄLLNINGAR 1. Är du blodgivare? Om nej: 1. Har du någon gång funderat på att bli blodgivare? Ja/Nej 2. Kan du tänka dig att bli blodgivare? (Ja/ Nej/ Vet inte) 3. Har du någon gång anmält dig för att bli blodgivare, men aldrig kommit igång att ge blod? (Ja/ Nej) 4. Vilka är de två främsta skälen till att du inte är blodgivare? (tvåvalsfråga) Vet inte hur jag ska göra. Jag har inte tid. Jag glömmer bort det. Jag är rädd/ tycker det är obehagligt. Öppettiderna passar inte mig Jag får inte ge blod : 5. Vad skulle kunna få just dig att bli blodgivare? (Öppen fråga) 6. Om du skulle behöva få reda på mer om blodgivning och vad blod används till; hur skulle du vilja få den informationen? (Öppen fråga)

4 FUNDERAT ATT BLI BLODGIVARE Har du någon gång funderat på att bli blodgivare? Bas: Alla (1010 ip) Totalt Man Kvinna 77% 2 76% 24% 7 21% Ja Nej Man år Man år Man år Kvinna år Kvinna år Kvinna år MÅLGRUPPE R 16% 1 28% 2 26% 7 71% 91% 84% 81% 74% Ja Nej 77% av samtliga tillfrågade har någon gång funderat på att bli blodgivare. Inga skillnader mellan kvinnor och män utan andelen är lika oavsett kön. I den yngre åldersgruppen år finns de som i högst utsträckning har funderat på att bli blodgivare. Den grupp som i allra högst utsträckning har funderat på att bli blodgivare är män i åldrarna år, där hela 91% anger att de har funderat på detta.

5 POTENTIELLA BLODGIVARE Kan du tänka dig att bli blodgivare? Bas: Alla (775 ip) 68% Totalt 24% 58% Man 17% 2 60% Kvinna 18% 2 Ja Nej Vet ej MÅLGRUPPE R Man år 1 28% Man år 2 24% Man år 7% 17% Kvinna år 16% 2 Kvinna år 24% 2 Kvinna år 17% 24% % 61% 51% 5 Ja Nej Vet ej 68% av samtliga tillfrågade kan tänka sig att bli blodgivare och fördelningen är jämn bland kvinnor och män. Det finns en målgrupp som i högre utsträckning kan tänka sig att bli blodgivare, vilket är män år, där hela 76% svarar att de kan tänka sig att bli blodgivare. Bland kvinnorna är spridningen av de som kan tänka sig att bli blodgivare jämnare sett över ålder.

6 ANMÄLAN ATT BLI BLODGIVARE Har du någon gång anmält dig för att bli blodgivare, men aldrig kommit igång att ge blod? Bas: Alla (1010 ip) 1 Totalt 87% Man 91% 17% Kvinna 8 Ja Nej MÅLGRUPPE R Man år 7% Man år Man år Kvinna år Kvinna år Kvinna år 11% 8% 1 16% 21% % 84% 7 Ja Nej 1 har någon gång anmält sig för att bli blodgivare men därefter aldrig kommit igång att ge blod. En högre andel kvinnor än män har anmält sig att bli blodgivare men ej kommit till skott att ge blod. Bland kvinnorna ökar andelen som har anmält sig vid en stigande ålder.

7 SKÄL ATT EJ GE BLOD Vilka är de två främsta skälen till att du inte är blodgivare? (tvåvalsfråga) Bas: Alla (1010 ip) Jag glömmer bort det 40% Jag är rädd/ tycker det är obehagligt 31% Jag har inte tid 2 Jag får inte ge blod 2 Vet inte hur jag ska göra 2 Öppettiderna passar inte mig 11% 41% KÖN Jag glömmer bort det 4 38% Jag är rädd/ tycker det är obehagligt 30% 31% Jag har inte tid 37% 21% Jag får inte ge blod 17% 34% Vet inte hur jag ska göra 26% 1 Öppettiderna passar inte mig 14% 3 48% Man Kvinna De två främsta anledningarna till att man inte är blodgivare idag är i första hand pga att man glömmer bort det följt av att man är rädd/tycker det är obehagligt samt att man inte har tid. Anledningarna till varför man inte är blodgivare skiljer sig inte nämnvärt mellan kvinnor och män, med undantag för att en större andel män anser att de ej har tid och en större andel kvinnor säger att de ej får ge blod.

8 POTENTIAL BLODGIVARE Vad skulle kunna få just dig att bli blodgivare? (Öppen fråga) Bas: Alla (1010 ip) Bättre tillgänglighet (Öppettider / Platser) Hindras av medicinering / blodvärden / ohälsa 1 1 Bättre information om var / hur Övervunnen rädsla Bättre ersättning Ändrade regler / Att jag får Motivation / Spark i baken / Att en vän tog med mig Om jag hade mer tid över Om någon närstående var i behov av blod Att jag får en inbjudan/kallelse/påminnelse God gärning / Meningsfullt / Viktigt Stort behov / Akut blodbrist Inget 6% 4% 1% 8% Vet ej 20% 6% 0% 10% 20% 30% KÖN Bättre tillgänglighet (Öppettider / Platser) Hindras av medicinering / blodvärden / ohälsa Bättre information om var / hur Övervunnen rädsla Bättre ersättning Ändrade regler / Att jag får Motivation / Spark i baken / Att en vän tog med mig Om jag hade mer tid över Om någon närstående var i behov av blod Att jag får en inbjudan/kallelse/påminnelse God gärning / Meningsfullt / Viktigt Stort behov / Akut blodbrist Inget Vet ej 1 14% 7% 10% 7% 7% 4% 4% 1% 8% 8% 1 7% 6% 2 Man Kvinna 2 0% 10% 20% 30% Bättre tillgänglighet och bättre information om och hur man kan lämna blod är de främsta förbättringspunkterna man ser för att i framtiden lämna blod. Att hjälpa människor att övervinna sin rädsla och öka ersättningar, ökad motivation, att få draghjälp av en vän är också saker som nämns som skulle kunna göra att man ökade potentialen att bli blodgivare. Inga skillnader mellan könen med undantag för kvinnorna där en betydligt större andel nämner att de hindras av medicinering.

9 INFORMATION Om du skulle behöva få reda på mer om blodgivning och vad blod används till; hur skulle du vilja få den informationen? Bas: Alla (1010 ip) Internet / Hemsida / Google 2 E-post / Mail Postalt hemskick 1 1 Direktinfo av vårdpersonal / Broschyr via vårdinrättning 7% TV-reklam Tidningsannons Via blodbussen/blodgivarcentralen Personlig/Muntlig info på möte/seminarium Radioreklam 1% Inget Vet ej 11% 14% 0% 10% 20% 30% 40% KÖN Internet / Hemsida / Google 26% 3 E-post / Mail 18% 1 Postalt hemskick 11% 18% Direktinfo av vårdpersonal / Broschyr via vårdinrättning TV-reklam 7% 8% 4% Tidningsannons 1% 4% Via blodbussen/blodgivarcentralen Man Kvinna Personlig/Muntlig info på möte/seminarium Radioreklam 1% 0% Inget Vet ej % 0% 10% 20% 30% 40% Information om blodgivning osv. vill man främst få via internet följt av information i mailen. Ytterligare nämner1 att post hemskickad är en bra informationskälla. Information via internet och mail anser både kvinnor och män vara den absolut bästa informationskällan. En större andel kvinnor än män nämner att de tycker att post är en bra informationskanal.

10 SAMMANFATTNING Det är i bland de yngre som man hittar den största potentiella målgruppen av blivande blodgivare och i synnerhet bland männen där hela 91% av männen i åldrarna år har funderat i tankebanor kring att ge blod. 68% av samtliga tillfrågade kan tänka sig att bli blodgivare och fördelningen är jämn bland kvinnor och män. Det finns en målgrupp som i högre utsträckning kan tänka sig att bli blodgivare, vilket är män år där hela 76% svarar att de kan tänka sig att bli blodgivare. Ytterligare har hela 1 någon gång anmält sig för att bli blodgivare men därefter aldrig kommit igång att ge blod. En högre andel kvinnor än män har anmält sig att bli blodgivare men ej kommit till skott att ge blod. Det finns tydligt en stor potential som dock behöver lite draghjälp för att bli aktiva blodgivare. De två främsta anledningarna till att man inte är blodgivare idag är i första hand på grund av att man glömmer bort det följt av att man är rädd samt att man tycker det är obehagligt. Även brist på tid och att man inte vet hur man ska gå tillväga är anledningar som spelar in till att man inte är blodgivare idag. Bättre tillgänglighet och bättre information om och hur man kan lämna blod är de främsta förbättringspunkterna man ser för att i framtiden lämna blod. Att hjälpa människor att övervinna sin rädsla och öka ersättningar, ökad motivation, att få draghjälp av en vän är också saker som nämns som skulle kunna göra att man ökade potentialen att bli blodgivare. Information om blodgivning vill man främst få via internet följt av information i mailen. Ytterligare nämner 1 (främst kvinnor) att hemskickad post är en bra informationskälla för den här typen av information.

11 CARAT REDEFINING MEDIA. LOVISA LINDMARK COMMUNICATION ANALYST +46 (0)

SMS-deklaration är populärast bland kvinnor. Undersökning från Länsförsäkringar mars 2009

SMS-deklaration är populärast bland kvinnor. Undersökning från Länsförsäkringar mars 2009 SMS-deklaration är populärast bland kvinnor Undersökning från Länsförsäkringar mars 200 Sammanfattning 77 procent av svenskarna kontrollerar de förtryckta uppgifterna i sin deklaration, 11 procent gör

Läs mer

Folkhälsomyndigheten Attityder till och kunskap om hiv Nollmätning Hösten 2015. Kontakt: Monica Ideström, Hälsa och sexualitet

Folkhälsomyndigheten Attityder till och kunskap om hiv Nollmätning Hösten 2015. Kontakt: Monica Ideström, Hälsa och sexualitet Folkhälsomyndigheten Attityder till och kunskap om hiv Nollmätning Hösten 2015 Kontakt: Monica Ideström, Hälsa och sexualitet 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Novus har på uppdrag av Folkhälsomyndigheten

Läs mer

Skolfrågan i Luleå. Martin Ahlqvist Caroline Theorell

Skolfrågan i Luleå. Martin Ahlqvist Caroline Theorell Skolfrågan i Luleå Martin Ahlqvist Caroline Theorell 201-12-1 12 Om undersökningen Genomförande Antal intervjuer: 1 000 Metod: telefonintervjuer Målgrupp: allmänheten i Luleå kommun, 1 år och äldre. Urval:

Läs mer

Parlameter Eurobarometer för Europaparlamentet (EB/EP 78.2)

Parlameter Eurobarometer för Europaparlamentet (EB/EP 78.2) Generaldirektoratet för kommunikation ENHETEN FÖR UPPFÖLJNING AV DEN ALLMÄNNA OPINIONEN Bryssel den 14 februari 2013 Parlameter Eurobarometer för Europaparlamentet (EB/EP 78.2) FOKUS PÅ ÅLDERSGRUPPER Analysen

Läs mer

GRAFRAPPORT SÄKERHETSBRANSCHEN

GRAFRAPPORT SÄKERHETSBRANSCHEN GRAFRAPPORT SÄKERHETSBRANSCHEN Kund: SäkerhetsBranschen Kontakt: Mikael Johansson Datum: 3 juni2013 Helena Björck Tel: 0720-700418 Helena.bjorck@novus.se Målgrupp och genomförande MÅLGRUPP: Målgrupp för

Läs mer

Attitydundersökning mars 2015 Projekt Väg 77, delen länsgränsen - Rösa

Attitydundersökning mars 2015 Projekt Väg 77, delen länsgränsen - Rösa Attitydundersökning mars 2015 Projekt Väg 77, delen länsgränsen - Rösa 1 2015-05-28 Sammanfattning Kännedom 70 procent av respondenterna känner till projektet. Kännedomen är högst bland äldre, närboende

Läs mer

GULDLÅDAN 2007. Brief Guldlådan. Kund: Blodcentralen Uppgift: Kampanj via postalt DR Tid för inlämning: 12 oktober 2007 Arrangör: Posten Meddelande AB

GULDLÅDAN 2007. Brief Guldlådan. Kund: Blodcentralen Uppgift: Kampanj via postalt DR Tid för inlämning: 12 oktober 2007 Arrangör: Posten Meddelande AB GULDLÅDAN 2007 Brief Guldlådan Kund: Blodcentralen Uppgift: Kampanj via postalt DR Tid för inlämning: 12 oktober 2007 Arrangör: Posten Meddelande AB Bakgrund om Guldlådan 2007 - uppdrag för Blodcentralen

Läs mer

VOLVIA BARNSÄKERHET 2018 RAPPORT 22 FEBRUARI 2018

VOLVIA BARNSÄKERHET 2018 RAPPORT 22 FEBRUARI 2018 VOLVIA RAPPORT 22 FEBRUARI 1 METOD Målgruppen för studien har varit individer 20 65 å5 som har tillgång till bil i hushållet som de också regelbundet kör. Deltagarna i studien skall också ha barn i åldern

Läs mer

En undersökning om vad svenskarna tycker om reklam. DR-monitorn. DR-akademien

En undersökning om vad svenskarna tycker om reklam. DR-monitorn. DR-akademien En undersökning om vad svenskarna tycker om reklam DR-monitorn DR-akademien Vi har låtit TNS Sifo genomföra en telefonundersökning om svenskarnas inställning till reklam. Här bjuder vi på ett axplock ur

Läs mer

Akademiska lab kundenkät Copy

Akademiska lab kundenkät Copy Akademiska lab kundenkät Copy 1. Befinner du dig på Blodcentralen i Uppsala eller på Närtappen i Enköping? 2. Besöksorsak 3. Ålder 4. Kön 5. Jag har varit blodgivare i ungefär? 6. Hur ofta lämnar du blod?

Läs mer

Investeringar i och uppföljning av företagens externa webbplatser. Sifo Research & Consulting AB Projektnr , Per Grenert/Emma Raaschou

Investeringar i och uppföljning av företagens externa webbplatser. Sifo Research & Consulting AB Projektnr , Per Grenert/Emma Raaschou Investeringar i och uppföljning av företagens externa webbplatser Undersökningen 400 telefonintervjuer Fältperiod april-maj 000 Totalt intervjuades 00 av de 500 största företagen inom privat sektor och

Läs mer

MÅLGRUPPSANALYS BRANSCH POTENTIELLA BILKÖPARE

MÅLGRUPPSANALYS BRANSCH POTENTIELLA BILKÖPARE Med fakta från Kantar Sifo Orvesto Helår 2016 MÅLGRUPPER Den här målgruppsanalysen innehåller två olika målgrupper beroende på vilken frågeställning det gäller. 1. Regionen Boende i Region A. 16-80 år.

Läs mer

Fairtrade. Kännedomsundersökning. Uppdragsgivare: Ola Höiden, Fairtrade Sverige. Projektledare: Alexandra Matschy, TNS Sifo Henrik Petersson, TNS Sifo

Fairtrade. Kännedomsundersökning. Uppdragsgivare: Ola Höiden, Fairtrade Sverige. Projektledare: Alexandra Matschy, TNS Sifo Henrik Petersson, TNS Sifo Fairtrade Kännedomsundersökning Uppdragsgivare: Ola Höiden, Fairtrade Sverige Projektledare: Alexandra Matschy, TNS Sifo Henrik Petersson, TNS Sifo Projektnummer:1521165 Datum: 2011-02-08 1 Om undersökningen

Läs mer

Novus Unga om vården. Vårdförbundet. 2010-05-10 Lina Lidell

Novus Unga om vården. Vårdförbundet. 2010-05-10 Lina Lidell Novus Unga om vården Vårdförbundet 2010-05-10 Lina Lidell 1718 Om undersökningen Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av Vårdförbundet. Intervjuerna har genomförts inom ramen för Novus

Läs mer

Parlameter Eurobarometer för Europaparlamentet (EB/EP 78.2)

Parlameter Eurobarometer för Europaparlamentet (EB/EP 78.2) Generaldirektoratet för kommunikation ENHETEN FÖR UPPFÖLJNING AV DEN ALLMÄNNA OPINIONEN Bryssel den 14 februari 2013 Parlameter Eurobarometer för Europaparlamentet (EB/EP 78.2) FOKUS PÅ YRKEN Analysen

Läs mer

Starkt stöd för RIT- avdraget en brygga för de yngre att hjälpa de äldre in i IT-samhället. SILENTIUM AB COPYRIGHT

Starkt stöd för RIT- avdraget en brygga för de yngre att hjälpa de äldre in i IT-samhället. SILENTIUM AB COPYRIGHT Starkt stöd för RIT- avdraget en brygga för de yngre att hjälpa de äldre in i IT-samhället. Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Denna

Läs mer

Opinionsundersökning. Oktober Genomförd av Sifo på uppdrag av Moderaterna i Landstinget Västmanland

Opinionsundersökning. Oktober Genomförd av Sifo på uppdrag av Moderaterna i Landstinget Västmanland Opinionsundersökning Oktober 2016 Genomförd av Sifo på uppdrag av Moderaterna i Landstinget Västmanland Om undersökningen Utförare Sifo Fältarbete 29 september 12 oktober 2016 Antal intervjuer Målgrupp

Läs mer

För sjätte året i rad har Posten intervjuat

För sjätte året i rad har Posten intervjuat Brevvanor 2011 p r i v a t p e r s o n e r s v a n o r o c h a t t i t y d e r t i l l f y s i s k o c h e l e k t r o n i s k K o m m u n i k a t i o n Kommunikation måste ske på mottagarens villkor svenska

Läs mer

på julhandeln 2014 2014-11-28

på julhandeln 2014 2014-11-28 PostNord tar tempen på julhandeln 2014 2014-11-28 PostNord tar tempen på julhandeln METOD Denna rapport bygger på en undersökning med 2007 respondenter genomförd den 23-25 november 2014 med ett riksrepresentativt

Läs mer

Allmänheten om politisk TV-reklam

Allmänheten om politisk TV-reklam Novus Allmänheten om politisk TV-reklam 9 april, 2010 För: Sveriges Annonsörer Kontakt: Anna Lindström Kontakt på Novus: Annelie Åström Gun Pettersson Om undersökningen Syftet med undersökningen är att

Läs mer

UR TALRÄDSLA BLAND UNGDOMAR

UR TALRÄDSLA BLAND UNGDOMAR UR TALRÄDSLA BLAND UNGDOMAR Rapport framtagen för Utbildningsradion (UR) Beställare: Linnéa Hallgren Upplägg och rapport: Christina Persson Genomförande: April-maj 20 Projektnummer: 0209 Uppdragsgivaren

Läs mer

Undersökning om Stureplanerna

Undersökning om Stureplanerna Undersökning om Stureplanerna 18 september 2017 Johan Orbe Om undersökningen Undersökningen genomfördes under perioden 8-15 september 2017 i Sifos webbpanel. Totalt tillfrågades 1003 personer boende i

Läs mer

ALLMÄNHETEN OM KRIG OCH DESS KONSEKVENSER Kund: Röda Korset Kontakt: Viken Wetlesen/Malin Barnö Datum: 7 maj, 2012

ALLMÄNHETEN OM KRIG OCH DESS KONSEKVENSER Kund: Röda Korset Kontakt: Viken Wetlesen/Malin Barnö Datum: 7 maj, 2012 RAPPORT ALLMÄNHETEN OM KRIG OCH DESS KONSEKVENSER Kund: Röda Korset Kontakt: Viken Wetlesen/Malin Barnö Datum: 7 maj, 2012 Peter Blid Tel: 0739-40 39 22 peter.blid@novusgroup.se Jenny Franzén Tel: 0739-40

Läs mer

DIAGRAMRAPPORT ALLMÄNHETEN OM VÄLGÖRENHET. Kund: Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII Kontakt: Annika Prine Datum: 15 april 2013

DIAGRAMRAPPORT ALLMÄNHETEN OM VÄLGÖRENHET. Kund: Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII Kontakt: Annika Prine Datum: 15 april 2013 DIAGRAMRAPPORT ALLMÄNHETEN OM VÄLGÖRENHET Kund: Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII Kontakt: Annika Prine Datum: 15 april 2013 Peter Blid Tel: 0739-40 39 22 peter.blid@novus.se Målgrupp och

Läs mer

Rapport. Kampanjuppföljning Skydda dig mot brand MSB

Rapport. Kampanjuppföljning Skydda dig mot brand MSB Rapport Kampanjuppföljning Skydda dig mot brand MSB 201-01-08 Om undersökningen Undersökningens målgrupp var allmänheten från 1 år. Totalt genomfördes 1 90 intervjuer i slumpmässigt telefonrekryterad webbpanel.

Läs mer

Opinionsundersökning om slutförvaring av använt kärnbränsle

Opinionsundersökning om slutförvaring av använt kärnbränsle Opinionsundersökning om slutförvaring av använt kärnbränsle Telefonintervjuer i Uppsala län, Gävle kommun och Norrtälje kommun under november- av SKOP -research ab December 12 SKOP har på uppdrag av och

Läs mer

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA?

SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? INDENTIVE AB 1 SVENSKARNA OCH IOT INTERNET OF THINGS HISS ELLER DISS FRÅN SVENSKARNA? Dörrar, larm, lampor, bilar, uppvärmning och

Läs mer

Malmöpanelen 9 Medborgardialog och bibliotek. April/maj 2013

Malmöpanelen 9 Medborgardialog och bibliotek. April/maj 2013 Malmöpanelen 9 Medborgardialog och bibliotek April/maj 2013 Metod Bakgrund och syfte I denna rapport presenteras resultaten från undersökning 9 med Malmöpanelen. Frågorna rör denna gång medborgardialog

Läs mer

Elsäkerhetsverket USB-laddare. September 2017 Per Sanne

Elsäkerhetsverket USB-laddare. September 2017 Per Sanne Elsäkerhetsverket USB-laddare September 2017 Per Sanne Om undersökningen Målgrupp Metod Antal intervjuer Mätperiod 16-79, riksrepresentativt Sverige Kantar Sifos webbpanel I Sverige 2016, 1003 intervjuer

Läs mer

Gäller fr o m 2 april Brevvanor en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information

Gäller fr o m 2 april Brevvanor en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information Gäller fr o m 2 april - en rapport om svenska folkets vanor och attityder till fysisk och elektronisk information Posten AB - 1 Förord Kommunikationssamhället har under det senaste decenniet präglats

Läs mer

Allmänhetsundersökning Jan Ekblom 2012-01-27

Allmänhetsundersökning Jan Ekblom 2012-01-27 Allmänhetsundersökning Jan Ekblom 2012-01-27 1 Mål och syfte Syftet och målet med undersökningen är att förstå allmänhetens inställning till golfen samt förstå vilket potential som golfen har mot allmänhet.

Läs mer

Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningen har i SKOP:s arkiv referensnummer S4DEC18.

Huvudresultaten redovisas i denna rapport. Undersökningen har i SKOP:s arkiv referensnummer S4DEC18. Rapport till Mölndals stad -analys, har på uppdrag av Mölndals stad gjort en varumärkesundersökning bland stadens invånare och bland dem som bor i övriga delar av Storgöteborg. Huvudresultaten redovisas

Läs mer

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017

Patent och registreringsverket Statens medieråd. Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 Patent och registreringsverket Statens medieråd Attityder bland ungdomar till upphovsrättsskyddat material online November 2017 1 Innehåll 1 Bakgrund och syfte 03 2 Sammanfattning 04 3 Resultat 05 4 Om

Läs mer

Rapport. Allmänhetens digitala nedladdning. Copyswede

Rapport. Allmänhetens digitala nedladdning. Copyswede Rapport Allmänhetens digitala nedladdning Copyswede 28-6-2 Om undersökningen Antal intervjuer 43 intervjuer Metod Demoskops OnlinePanel, telefonrekryterad baserat på ett slumpmässigt urval Målgrupp Allmänheten

Läs mer

Örebro kommun. Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009

Örebro kommun. Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009 Örebro kommun Rapport: Kartläggning av företagens informationsbehov 2009 Markör Marknad & Kommunikation AB December 2009 Bakgrund Örebro kommuns näringslivskontor ger fyra gånger per år ut tidningen Goodwill.

Läs mer

Föräldraledighet, ekonomi och pension

Föräldraledighet, ekonomi och pension Föräldraledighet, ekonomi och pension En undersökning genomförd inom ramen för DemoskopPanelen AMF 2--3 Om DemoskopPanelen 2 Metod Sedan 22 gör Demoskop kontinuerliga mätningar kring svenska folkets värderingar,

Läs mer

Inställning till vindkraftpark i Falkenberg. Maj Johan Orbe Caroline Theorell

Inställning till vindkraftpark i Falkenberg. Maj Johan Orbe Caroline Theorell Inställning till vindkraftpark i Falkenberg Maj Johan Orbe Caroline Theorell Om undersökningen Ämne: Inställning till havsbaserad vindkraftpark i Falkenberg Tid för fältarbete: 20 mars 3 april 202 Intervjupersoner:

Läs mer

MSB. Attitydsundersökning brandsäkerhet. november Genomförd av Enkätfabriken

MSB. Attitydsundersökning brandsäkerhet. november Genomförd av Enkätfabriken MSB Attitydsundersökning brandsäkerhet november 2018 Genomförd av Enkätfabriken Innehållsförteckning 1. Utgångspunkt och genomförande 3 2. Bakgrundsfrågor 6 3. Utbildning i brandskydd 8 4. Erfarenhet av

Läs mer

Kännedomsundersökning 2013

Kännedomsundersökning 2013 Fairtrade Sverige Ola Höiden TNS Sifo Ulla Holmberg Lovisa Öhmark Sammanfattning Den spontanta kännedomen om Fairtrade som produktmärkning ligger kvar på ungefär samma nivå som förra året dock ökar även

Läs mer

Insamlingsforum Kontakt FRII: Annika Prine Kontakt Novus: Jessica Åkerström Datum: 8 april 2016

Insamlingsforum Kontakt FRII: Annika Prine Kontakt Novus: Jessica Åkerström Datum: 8 april 2016 Kontakt FRII: Annika Prine Kontakt Novus: Jessica Åkerström Datum: 8 april 2016 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av FRII. Syftet med undersökningen är

Läs mer

Barn och internet - Sverige. Kontakt: Angelica Gustafsson & Viktor Wallström Kontakt Novus: Mats Elzén & Anita Bergsveen Datum: 22 juni 2017

Barn och internet - Sverige. Kontakt: Angelica Gustafsson & Viktor Wallström Kontakt Novus: Mats Elzén & Anita Bergsveen Datum: 22 juni 2017 - Sverige Kontakt: Angelica Gustafsson & Viktor Wallström Kontakt Novus: Mats Elzén & Anita Bergsveen Datum: 22 juni 2017 5 Bakgrund & Genomförande - Sverige BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus

Läs mer

UNIONEN ALLMÄNHETEN OM EGET FÖRETAGANDE

UNIONEN ALLMÄNHETEN OM EGET FÖRETAGANDE UNIONEN ALLMÄNHETEN OM EGET FÖRETAGANDE MINDRE MÄTNING I SYFTE ATT TITTA PÅ INTRESSET FÖR MENTORSKAP VID START AV FÖRETAG Kund: Unionen Kontakt: Åsa Märs Datum: 2014-09-18 Kontakt på Novus: Mats Elzén

Läs mer

OMNIBUSRAPPORT VG REGIONEN

OMNIBUSRAPPORT VG REGIONEN OMNIBUSRAPPORT VG REGIONEN KAN Energi Juni 2007 Gårdavägen 1 412 50 Göteborg Tel: 031 703 73 70 Fax: 031 703 73 71 www.statistikkonsulterna.se Sammanfattning Statistikkonsulternas Västra Götalands-omnibus

Läs mer

Flexibel pension. Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 150513

Flexibel pension. Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 150513 Kontakt: Åsa Märs Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 150513 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Unionen. Undersökningen syftar bl a till att ta reda

Läs mer

Frågor om självmord. Kontakt Mind: Helena Mehra Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 12 februari 2016

Frågor om självmord. Kontakt Mind: Helena Mehra Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 12 februari 2016 Kontakt Mind: Helena Mehra Kontakt Novus: Freja Blomdahl Datum: 12 februari 2016 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Mind. Syftet med undersökningen

Läs mer

Enkätundersökning: information om kärnkraftsolyckan i Fukushima. Genomförd av Sifo på uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten maj 2011

Enkätundersökning: information om kärnkraftsolyckan i Fukushima. Genomförd av Sifo på uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten maj 2011 Enkätundersökning: information om kärnkraftsolyckan i Fukushima Genomförd av Sifo på uppdrag av Strålsäkerhetsmyndigheten 16 23 maj 2011 Om undersökningen Den 11 mars 2011 inträffade en allvarlig kärnkraftsolycka

Läs mer

Opinionsundersökning - uppföljning TULL-KUST. Kontakt: Johan Lindgren TULL-KUST Kontakt Novus: Liza Pettersson Datum: 30 juni 2017

Opinionsundersökning - uppföljning TULL-KUST. Kontakt: Johan Lindgren TULL-KUST Kontakt Novus: Liza Pettersson Datum: 30 juni 2017 - uppföljning TULL-KUST Kontakt: Johan Lindgren TULL-KUST Kontakt Novus: Liza Pettersson Datum: 30 juni 2017 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av TULL-KUST.

Läs mer

Alkoholreklam i sociala medier. Kontakt: Simon Holmesson Kontakt Novus: Annelie Önnerud Datum: 21 juni 2017

Alkoholreklam i sociala medier. Kontakt: Simon Holmesson Kontakt Novus: Annelie Önnerud Datum: 21 juni 2017 Kontakt: Simon Holmesson Kontakt Novus: Annelie Önnerud Datum: 21 juni 2017 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av IOGT-NTO. Syftet med undersökningen är

Läs mer

Nollmätning om ny frivillighetsbaserad lagstiftning 2018

Nollmätning om ny frivillighetsbaserad lagstiftning 2018 Nollmätning om ny frivillighetsbaserad lagstiftning 2018 Matador Kommunikation / Brottsoffermyndigheten Juli 2018 Anett Finch Om undersökningen Nollmätning om ny frivillighetsbaserad lagstiftning 2018

Läs mer

Civilförsvarsförbundet Nya influensan. Civilförsvarsförbundet: Anders M. Johansson Novus Group: Gun Pettersson Viktor Wemminger Datum: 2009-08-31

Civilförsvarsförbundet Nya influensan. Civilförsvarsförbundet: Anders M. Johansson Novus Group: Gun Pettersson Viktor Wemminger Datum: 2009-08-31 Civilförsvarsförbundet Nya influensan Civilförsvarsförbundet: Anders M. Johansson Novus Group: Gun Pettersson Viktor Wemminger Datum: 2009-08-31 Inledning Bakgrund På uppdrag av Civilförsvarsförbundet

Läs mer

Mindre än ett år 14% år 57% år 21% 3 Mer än 10 år 0% 0 Vet ej/vill ej svara 7% 1 Svarande 14

Mindre än ett år 14% år 57% år 21% 3 Mer än 10 år 0% 0 Vet ej/vill ej svara 7% 1 Svarande 14 Bilaga 4 Teletal Procent Mer än en gång per dag 36% 5 En gång per dag 21% 3 2-4 gånger per vecka 36% 5 1 gång per vecka 0% 0 Några gånger per månad 7% 1 1 gång per månad 0% 0 Några gånger per år 0% 0 Procent

Läs mer

DIAGRAMRAPPORT. Peter Blid Tel: 0739-40 39 22 peter.blid@novus.se

DIAGRAMRAPPORT. Peter Blid Tel: 0739-40 39 22 peter.blid@novus.se DIAGRAMRAPPORT ALLMÄNHETEN OM IDEELLA ORGANISATIONER - OM MAN HADE OBEGRÄNSAT MED TID ELLER PENGAR Kund: Frivilligorganisationernas Insamlingsråd, FRII Kontakt: Annika Prine, Maria Ros Jernberg Datum:

Läs mer

RAPPORT: PRIVATA TJÄNSTEMÄN OM ATT VOBBA & VABBA 2014

RAPPORT: PRIVATA TJÄNSTEMÄN OM ATT VOBBA & VABBA 2014 RAPPORT: PRIVATA TJÄNSTEMÄN OM ATT VOBBA & VABBA 2014 Kund: Unionen Kontakt: Hanna Wallinder Datum: 11 FEBRUARI 2014 Kontakter på Novus: Jenny Andersson jenny.andersson@novus.se Mats Elzén mats.elzen@novus.se

Läs mer

RFSU AB. Nordisk undersökning om sexleksaker. Mars 2008

RFSU AB. Nordisk undersökning om sexleksaker. Mars 2008 RFSU AB Nordisk undersökning om sexleksaker Mars 2008 Kort presentation - Zapera Zapera grundades år 2000 som det första nordiska undersökningsföretaget med fokus på att utveckla och använda effektiva

Läs mer

Attityder till svininfluensan december 2009. Datum 2009-12-18

Attityder till svininfluensan december 2009. Datum 2009-12-18 Attityder till svininfluensan december 2009 Beställare Socialstyrelsen Konsult Lars Aldemark Projektnummer 1184 60 Datum 2009-12-18 Syfte På uppdrag av Socialstyrelsen har vi genomfört en attitydundersökning

Läs mer

Apotekets Hälsorapport 2017:Vi lever sundare men mår sämre. Kontakt: Freja Annamatz, Apoteket Datum:

Apotekets Hälsorapport 2017:Vi lever sundare men mår sämre. Kontakt: Freja Annamatz, Apoteket Datum: Apotekets Hälsorapport 2017:Vi lever sundare men mår sämre Kontakt: Freja Annamatz, Apoteket Datum: 2017-03-17 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Apoteket.

Läs mer

Bilaga till rapporten om berörda försäkrades kännedom om de nya reglerna i sjukförsäkringen

Bilaga till rapporten om berörda försäkrades kännedom om de nya reglerna i sjukförsäkringen 1 (26) Bilaga till rapporten om berörda försäkrades kännedom om de nya reglerna i sjukförsäkringen 2 (26) Bilaga 1- studiens frågeformulär I bilaga 7 redovisas hur varje målgrupp besvarar kunskapsfrågorna.

Läs mer

Allmänheten om monarkin

Allmänheten om monarkin Novus Allmänheten om monarkin 2010-04-21 Lina Lidell 1767 Om undersökningen Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av Republikanska Föreningen. Intervjuerna har genomförts inom ramen

Läs mer

Allmänheten om passioner

Allmänheten om passioner Kund: FRII, Frivilligorganisationernas Insamlingsråd Kontakt FRII: Maria Ros Jernberg Peter Blid Viktor Wemminger Tel: 0739 40 39 22 0739 40 39 18 peter.blid@novus.se viktor.wemminger@novus.se 1 Bakgrund

Läs mer

En Sifo-undersökning om läkemedelsanvändning bland äldre

En Sifo-undersökning om läkemedelsanvändning bland äldre En Sifo-undersökning om läkemedelsanvändning bland äldre Förord Läkemedel hjälper många äldre att behålla ett hälsosamt liv men läkemedelsanvändningen har även en mörk baksida. Sverige är ett rikt land,

Läs mer

Rapport till Ekobrottsmyndigheten undersökning i Sverige oktober/november 2003

Rapport till Ekobrottsmyndigheten undersökning i Sverige oktober/november 2003 Rapport till Ekobrottsmyndigheten undersökning i Sverige oktober/november 2003 IMRI AB, International Market Research Institute har på uppdrag av Ekobrottsmyndigheten under oktober och november månad intervjuat

Läs mer

Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media

Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media Kultur Skåne Bibliotek, bildning och media Biblioteksundersökning Höör Användare Sammanställning 110106 Jema Kulturundersökningar Bakgrund Jema Kulturundersökningar har på uppdrag av Kultur Skåne under

Läs mer

RAPPORT ÖGONSJUKDOMAR, DECEMBER 2013

RAPPORT ÖGONSJUKDOMAR, DECEMBER 2013 RAPPORT ÖGONSJUKDOMAR, DECEMBER 2013 Helena Björck Tel: 0720 700418 helena.bjorck@novus.se Annelie Önnerud Åström Tel: 0739 403761 annelie.astrom@novus.se Målgrupp, genomförande och nedbrytningar MÅLGRUPP

Läs mer

Vattenfall Vindkraft Bruzaholm MarkCheck Juni 2014

Vattenfall Vindkraft Bruzaholm MarkCheck Juni 2014 Vattenfall Vindkraft Bruzaholm MarkCheck Juni 2014 4. Resultatredovisning Bakgrundsuppgifter Kön 0% Man 59% Kvinna 41% Ålder Yngre än 45 år 24% 45-64 år 65 år eller äldre 37% 38% Permanent boende på orten

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN TÄNK OM DECEMBER 2011 EFTERMÄTNING

LÄNSSTYRELSEN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN TÄNK OM DECEMBER 2011 EFTERMÄTNING LÄNSSTYRELSEN VÄSTRA GÖTALANDS LÄN TÄNK OM DECEMBER 0 EFTERMÄTNING METOD & MODELL BAKGRUND Metod: Uppdrag: Webbpanel Eftermätning av radiokampanjen Tänk om Kommunikationsmålgrupp: Kampanjperiod: Vecka

Läs mer

Undersökning bland medlemmar inom kriminalvården. Martin Ahlqvist Malin Grundqvist Johan Orbe 12 december 2017

Undersökning bland medlemmar inom kriminalvården. Martin Ahlqvist Malin Grundqvist Johan Orbe 12 december 2017 Undersökning bland medlemmar inom kriminalvården Martin Ahlqvist Malin Grundqvist Johan Orbe december 07 Info om undersökningen På uppdrag av Seko har Kantar Sifo undersökt hur medlemmar som arbetar inom

Läs mer

Andel UVAS 2014 i åldersgrupper

Andel UVAS 2014 i åldersgrupper Andel UVAS 2014 i åldersgrupper Under 2014 var det nästan 165 000 unga i åldern 16-29 år som varken arbetade eller studerade. Här redovisar vi andelen UVAS i tre åldersgrupper. Andelen UVAS stiger med

Läs mer

Läsarundersökning av effekt.-bilagan Den skandinaviska 8 miljonersstaden. Juni 2014

Läsarundersökning av effekt.-bilagan Den skandinaviska 8 miljonersstaden. Juni 2014 Läsarundersökning av effekt.-bilagan Den skandinaviska 8 miljonersstaden Juni 2014 Undersökningsmetod Webbintervjuer via en internet Till den här undersökningen har vi anlitat Cint Access för urval. Urvalet

Läs mer

Marknadsundersökning E-ID

Marknadsundersökning E-ID Marknadsundersökning E-ID Genomförd av Mistat AB på uppdrag av.se mellan 24-26 augusti 2011 Syfte Att kartlägga användandet av användar-id och lösenord på Internet Intresset för en lösning som är standardiserad

Läs mer

Dagens program. Villaägarnas varumärke, medlemmar och värvning. Pia Dahlén 24 september 2011. Varumärket Villaägarna

Dagens program. Villaägarnas varumärke, medlemmar och värvning. Pia Dahlén 24 september 2011. Varumärket Villaägarna Villaägarnas varumärke, medlemmar och värvning. Pia Dahlén 24 september 2011 Dagens program Varumärket Villaägarna Vad tycker våra medlemmar - Medlemsundersökningen 2011 Värvning via olika kanaler sidan

Läs mer

Allmänheten om samhällskris och volontärarbete

Allmänheten om samhällskris och volontärarbete Allmänheten om samhällskris och volontärarbete Kontakt Röda Korset: Josefine Karlsson Kontakt på Novus: Peter Blid, Linda Rudhult Datum: 21 december 2018 1 1 Novus 2018. All rights reserved. www.novus.se

Läs mer

Nedsatt psykiskt välbefinnande (GHQ5)

Nedsatt psykiskt välbefinnande (GHQ5) Psykisk hälsa Psykiskt välbefinnande är en del av en god hälsa. Frågeinstrumentet GHQ5 i Nationella folkhälsoenkäten avser främst att mäta nedsatt psykiskt välbefinnande, inte psykisk ohälsa. GHQ bestod

Läs mer

Ärende 5 - Sammanfattning av genomförda dialoger. Rapport från dialogerna Hälso och sjukvårdsstrategin

Ärende 5 - Sammanfattning av genomförda dialoger. Rapport från dialogerna Hälso och sjukvårdsstrategin Ärende 5 - Sammanfattning av genomförda dialoger Rapport från dialogerna Hälso och sjukvårdsstrategin Uppdrag från regionstyrelsen till lokala nämnder De lokala nämnderna ska under mars och/eller april

Läs mer

Attitydmätning ursprung. Malmö februari 2017

Attitydmätning ursprung. Malmö februari 2017 Attitydmätning ursprung Malmö februari 2017 2 Om undersökningen Metod Bakgrund och syfte I april 2016 lanserades den nya frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som är avsedd för livsmedel, råvaror

Läs mer

Lättläst sammanfattning av Undersökning om läsvanor och läsförmåga bland Sveriges invånare

Lättläst sammanfattning av Undersökning om läsvanor och läsförmåga bland Sveriges invånare Lättläst sammanfattning av Undersökning om läsvanor och läsförmåga bland Sveriges invånare Myndigheten för tillgängliga medier, MTM, vill ta reda på hur bra Sveriges invånare är på att läsa, och vad de

Läs mer

Kännedomsundersökning Fairtrade Sverige. Kännedomsundersökning 2016

Kännedomsundersökning Fairtrade Sverige. Kännedomsundersökning 2016 Kännedomsundersökning Fairtrade Sverige Kännedomsundersökning TNS -0- Allmän inställning till livsmedel och produktmärkningar I vilken grad instämmer du i följande påståenden? Omgivningen pratar ofta om

Läs mer

Pensionsgapet störst bland kvinnorna SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE

Pensionsgapet störst bland kvinnorna SILENTIUM AB COPYRIGHT WWW.SILENTIUM.SE Pensionsgapet störst bland kvinnorna Presentationsupplägg Fakta om undersökningen Sammanfattning Undersökningsresultat FAKTA OM UNDERSÖKNINGEN Undersökningen är gjord av Silentium under perioden 21-27

Läs mer

Föräldrar om mobiler i skolan

Föräldrar om mobiler i skolan Novus Opinion för TV4 Föräldrar om mobiler i skolan 1 september 2009 David Ahlin Föräldrar om mobiler i skolan Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av TV4 Nyheterna Intervjuerna har

Läs mer

Nästan alla (97%) har kunskap om organ- och vävnadsdonation

Nästan alla (97%) har kunskap om organ- och vävnadsdonation Sammanfattning 97 av samtliga respondenter känner till möjligheten att efter sin död donera organ och vävnader, vilket är samma siffra som för 08. De flesta (77) kan tänka sig att donera organ och vävnader,

Läs mer

Rapport om medborgarundersökningen 2013

Rapport om medborgarundersökningen 2013 1 [16] Referens Susanna Evert Mottagare Rapport om medborgarundersökningen 2013 Inledning Under våren 2013 genomförde kultur- och fritidsförvaltningen en undersökning bland Botkyrkas medborgare med frågor

Läs mer

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012

Ingen avkoppling. utan uppkoppling. en undersökning om bredband och det viktiga med internet. Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling en undersökning om bredband och det viktiga med internet Februari 2012 Ingen avkoppling utan uppkoppling Internet tillgodoser allt fler av våra behov, oavsett om det handlar

Läs mer

Svenskarna om inkontinens

Svenskarna om inkontinens Svenskarna om inkontinens Resultat från en SIFO-undersökning, september 2004 En pressrapport från Pfizer AB Kontaktperson: Carolin Moro, Informationsansvarig, Pfizer AB Tel: 08-519 067 44, mobil: 0733-68

Läs mer

Novus Allmänheten om Majblomman och dess tre sakpolitiska frågor. Juni 2010. 23 juni Helen Nilsson

Novus Allmänheten om Majblomman och dess tre sakpolitiska frågor. Juni 2010. 23 juni Helen Nilsson Novus Allmänheten om Majblomman och dess tre sakpolitiska frågor Juni 2010 23 juni Helen Nilsson 1862 Om undersökningen Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av Majblomman. Intervjuerna

Läs mer

Fairtrade Kännedomsundersökning

Fairtrade Kännedomsundersökning Fairtrade Kännedomsundersökning Uppdragsgivare: Maria Granefelt, Fairtrade Kundansvarig: Ulla Holmberg, TNS SIFO Projektledare: Maria Rönnberg, TNS SIFO Projektnummer:1521165-02-24 Om undersökningen Under

Läs mer

Djurens rätt Julen 2018

Djurens rätt Julen 2018 Djurens rätt Julen 2018 Kontakt: Peter Nilsson Kontakt på Novus: Liza Pettersson Datum: 07 12 2018 1 1 Novus 2018. All rights reserved. www.novus.se Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har

Läs mer

Allmänheten om spellicens. Kontakt: Andreas Drufva och Jenny Nilzon Kontakt Novus: Jessica Åkerström Datum:

Allmänheten om spellicens. Kontakt: Andreas Drufva och Jenny Nilzon Kontakt Novus: Jessica Åkerström Datum: Kontakt: Andreas Drufva och Jenny Nilzon Kontakt Novus: Jessica Åkerström Datum: 2016-06-23 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Postkodlotteriet. Syftet

Läs mer

Tryggheten viktigast för den som ska sälja bostad

Tryggheten viktigast för den som ska sälja bostad Tryggheten viktigast för den som ska sälja bostad Sammanfattning Varför välja mäklare? 74 procent av Sveriges befolkning från 15 år och uppåt uppger i undersökningen att de skulle anlita mäklare om de

Läs mer

IPv6. MarkCheck. Maj 2012

IPv6. MarkCheck. Maj 2012 IPv6 MarkCheck Maj 12 1 Sammanfattning (1/2) Planering av införande samt kännedom om IPv6 Rapporten visar att företag inom såväl den privata som den offentliga nu i högre grad vet vad IPv6 är och har även

Läs mer

Svenska pärlor Världsnaturfonden WWF

Svenska pärlor Världsnaturfonden WWF TNS Sifo 8 maj 205 53233 Svenska pärlor Världsnaturfonden WWF Del 2 Skydd av svensk natur Innehåll. OM UNDERSÖKNINGEN 03 2. SAMMANFATTNING 04 3. RESULTAT 06 Oro och ansvar 07 Skydd av naturen 3 Resurser

Läs mer

Anställda i staten synen på pension och information

Anställda i staten synen på pension och information Anställda i staten synen på pension och information FÖRORD Pensioner är på flera sätt ett aktuellt ämne. Många funderar på när man skulle vilja pensionera sig och vad olika val kan betyda för privatekonomin.

Läs mer

Nordeas Boendebarometer Om bostadspriser, räntor och boendeplanering

Nordeas Boendebarometer Om bostadspriser, räntor och boendeplanering Nordeas Boendebarometer Om bostadspriser, räntor och boendeplanering Ingela Gabrielsson, privatekonom 2017-04-19 Sammanfattning I denna mätning har vi utökat den tillfrågade åldersgruppen från 18-65 år

Läs mer

Rapport till KF i samarbete med konsumentföreningarna maj/juni 2004

Rapport till KF i samarbete med konsumentföreningarna maj/juni 2004 SKOP Skandinavisk opinion ab KF i samarbete med konsumentföreningarna SKOP, Skandinavisk opinion ab, gör regelbundna undersökningar bland personer i åldern 18-84 år bosatta i hela riket. Mellan den 19

Läs mer

SÖNDAGSÅNGEST.SE 23 MARS 2015

SÖNDAGSÅNGEST.SE 23 MARS 2015 SÖNDAGSÅNGEST.SE 23 MARS 2015 BAKGRUND & GENOMFÖRANDE BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Nackademin. Syftet med undersökningen är att ta reda på hur allmänheten upplever söndagsångest.

Läs mer

Barn och unga om miljö

Barn och unga om miljö Barn och unga om miljö Kontakt: Niklas Birgetz, Rättighetsbyrån Kontakt på Novus: Liza Pettersson Datum: Januari 2019 Har jobbat deltid 35% 1 1 Novus 2019. All rights reserved. www.novus.se Bakgrund &

Läs mer

THE POWER OF PRODUCT MEDIA 2017

THE POWER OF PRODUCT MEDIA 2017 THE POWER OF PRODUCT MEDIA 2017 OM UNDERSÖKNINGEN Undersökningen är genomförd maj- augusti 2017. Resultatet bygger på svar från tre olika målgrupper; Mottagare av mediet Allmänheten Denna del av undersökningen

Läs mer

Research International Sweden AB 2

Research International Sweden AB 2 Research International Sweden AB 2 Inställning till livbolagen AMF Pension 2004-06-09, 1512132 Fakta om undersökningen Metod: Research International/SIFOs telefonomnibus med riksrepresentativt urval Fältarbete:

Läs mer

Demokratiundersökning. Kontakt Scouterna: Caroline Thunved Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum:

Demokratiundersökning. Kontakt Scouterna: Caroline Thunved Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: Kontakt Scouterna: Caroline Thunved Kontakt Novus: Anna Ragnarsson Datum: 151222 1 Bakgrund & Genomförande BAKGRUND Undersökningen har genomförts av Novus på uppdrag av Scouterna. Syftet med undersökningen

Läs mer

Allmänhetens inställning till reklam 2016

Allmänhetens inställning till reklam 2016 Allmänhetens inställning till reklam 2016 1 Färre är positiva till reklam och fler är negativa jämfört med 2014 FRÅGA: Vilken är din allmänna inställning till reklam? Mycket/ganska positiv Feb 2016 1 3

Läs mer

Novus Opinion för TV4 Kalla Fakta. Allmänheten om september David Ahlin Lina Lidell

Novus Opinion för TV4 Kalla Fakta. Allmänheten om september David Ahlin Lina Lidell Novus Opinion för TV4 Kalla Fakta Allmänheten om 9 11 29 september 2009 David Ahlin Lina Lidell Allmänheten om 9 11 Undersökningen har genomförts av Novus Opinion på uppdrag av TV4 Kalla Fakta Intervjuerna

Läs mer

Retargeting studie. Samarbete Demoskop & Sveriges Annonsörer

Retargeting studie. Samarbete Demoskop & Sveriges Annonsörer Retargeting studie Samarbete Demoskop & Sveriges Annonsörer 217-6-1 Om undersökningen 2 Om undersökningen Bakgrund och syfte Syftet med denna undersökning är att mäta den svenska allmänhetens kännedom,

Läs mer