Nordens största leverantör av licensierad barn- och familjeunderhållning.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Nordens största leverantör av licensierad barn- och familjeunderhållning."

Transkript

1 Nordens största leverantör av licensierad barn- och familjeunderhållning

2 Sveriges största glädjespridare Junior Productions erbjuder live-event med Sveriges största portfölj av licensierade barnfigurer. Från dagens stora internationella stjärnor som SvampBob Fyrkant, Smurfarna och Nickelodeons Paw Patrol till tidlösa svenska klassiker som Pelle Svanslös & Maja Gräddnos, Mamma Mu & Kråkan. Alla våra figurer är mycket välkända från TV, film och litteratur och enormt populära hos svenska barnfamiljer. Att använda sig av våra licensierade figurer för att dra publik till ett arrangemang är en säker succé som flera hundra av våra kunder använder sig av år efter år. Vårt mål är tydligt Genom att skapa trivsel och en positiv atmosfär i samband med våra event vill vi generera ökad besökarfrekvens, större uppmärksamhet och högre omsättning hos våra kunder. Våra figurer drar besökare Våra figurer fungerar som ett enormt starkt dragplåster för alla barnfamiljer. Möjligheten för barnen att träffa någon av dem är ofta helt avgörande när föräldrar ska välja utflyktsmål för dagen. Annonserar du att barnen kan få träffa och få en kram av Mumintrollet är det mer sannolikt att de väljer att besöka just ditt event än något annat den dagen. Det enda som du behöver göra är att annonsera! Bläddra vidare för att se vårt utbud och hur du kommer i kontakt med oss *(Genom att beställa ett evenemang av oss får du som kund även rätten att utnyttja och annonsera med varumärken som hör till några av världens mest kända mediabolag - MTV/Nickelodeon, Warner Bros, Rovio, 20th Century Fox, Sony Pictures och UIP hör till de mediabolag som har valt Junior Productions som eventleverantör i Norden). Självklart kan vi också hjälpa dig med utformning av ditt annonsmaterial.

3 Vi som jobbar på Junior Productions Andreas Sales Sweden & Norway Emelie Event Coordinator Sweden Paul Managing Director / VD paul@juniorproductions.se Bjørn Event Coordinator Norway bjorn@juniorproductions.se Dennis Art Director dennis@juniorproductions.se Drivhusgatan 2A Göteborg

4 Junior Productions välkomnar Paw Patrol Vår stora nyhet 2017, Paw Patrol har tagit världen med storm och snabbt etablerat sig i toppen på listorna för kundmedvetenhet samt produktförsäljning hos svenska barnfamiljer. Utkikstornet från Paw Patrol vann Årets leksak i Sverige 2016! Chase Genom att använda sin polisbil och megafon är schäfern Chase en atletisk, naturlig ledare som gillar att ta ansvar. Han är klok och har koll men han måste se upp för katter och fjädrar eftersom han är tokallergisk! Paw Patrol I Paw Patrol får man följa ett gäng söta valpar som utför riskabla räddningsuppdrag för att skydda sitt hem, Adventure Bay, samtidigt som de lär barn hur man löser problem genom samarbete. Serien visas varje dag i Nickelodeon & Nick Jr. Junior Productions kan nu erbjuda event med figurerna Chase & Marshall. Marshall Från brandstationen till sin brandbil är den fartfyllda dalmatinern Marshall alltid igång, överentusiastisk och klumpigast i gruppen. Valparna kommer alltid höra Marshall säga, Jag är okej!

5 Också från Nickelodeon Utöver årets nyhet Paw Patrol kan Junior Productions erbjuda live-event med flera av Nickelodeons mest kända världsstjärnor. Genom sina TV-kanaler Nickelodeon och Nick Jr., samt interaktiva webplattformar har Viacom International Media Networks lyckats nå ut till barnfamiljer världen över, med enorma framgångar. Dora Utforskaren Även denna serie är baserad på eduhållning att barn lär sig medan de tittar och deltar, här med fokus på språkkunskaper. Dora är en sjuårig flicka som alltid är på äventyr med sina vänner. Dora är förtjust i Boots, som blev hennes bästa vän när hon räddade hennes älskade röda stövlar från räven Swiper. Hon undervisar tittarna i engelska och lär dem korta ord och fraser översatt från svenska. Dora älskar sport och hon kan även spela träflöjt. Serien visas i TV4 och varje dag på Nickelodeon och Nick Jr. SvampBob Fyrkant Med över 200 visade avsnitt och 2 långfilmer över 15 år så är SvampBob Fyrkant utan tvekan en av världens mest kända och populära barnfigurer. Det finns INGEN som inte vet vem han är! Den fyrkantiga gula tvättsvampen SvampBob bor långt nere i havet i undervattensbyn Bikini Botten, i en ananas, älskar sitt jobb på Krånglige Krabban (där han är en mästare på att steka krabburgare) och på något underligt sätt får han ofta problem när han minst anar det. Serien visas varje dag i Nickelodeon och Nick Jr, även säsongsvis i TV4. Teenage Mutant Ninja Turtles En 80-tals klassiker som är lika älskad av barnen nu som av mamma och pappa för 30 år sedan. Leo, Ralph, Mikey och Donnie är muterade sköldpaddor som har blivit tränade i träningsformen Ninjutsu av råttan Splinter. Från sin kloaklya konfronterar reptilbröderna den förunderliga världen i New York City och möter farliga fiender och godare pizza, än de någonsin kunnat föreställa sig. Storfilmerna kom 2007, 2014 och 2016 och även denna serie visas varje dag i Nickelodeon och Nick Jr samt i TV4.

6 Våra figurer är alltid glada... Alla våra figurer är väldigt glada och kramgoa oavsett om de är dinosaurier, grisar eller bin. Barnen har lärt känna alla våra stjärnor via både TV och böcker. Hos oss på Junior Productions har vi lärt oss att när våra älskade figurer är ute på turné strömmar barnfamiljer till för att uppleva dem på nära håll. G r e t a G r i s Greta Gris Greta är en glatt grymtande liten gris som bor med Mamma Gris, Pappa Gris och lillebror Georg. Greta tycker om att spela spel, leka och klä ut sig men det absolut bästa hon vet är att hoppa i lerpölar. Succé-serien från England nådde Skandinavien för ett par år sedan och har stadigt klättrat i kundmedvetenhetsstatistiken i Norden. En otroligt omtyckt figur, populär bland både pojkar och flickor, den absolut mest säljande karaktären i Storbritannien och snart kommer hon på långfilm! Biet Maya Även om hon uppfattas som en modern figur skapades Biet Maya redan Serien har sänts i Barnkanalen på SVT sedan 2014 och Maya är numera väletablerad hos svenska barnfamiljer. Ängen är hennes hem och platsen för äventyr med alla sina vänner - och sin bästis Villy, som trots att han också är ett bi egentligen är en riktig latmask. Hon älskar även att plantera frön med alla barn på våren - se vår Fröplanteringsaktivitet senare i broschyren för ett uppskattat tillägg till ditt event med Maya!

7 ...möjligen med ett undantag :) Den 11 december 2009: uppkomsten av ilska som vi känner den. Den dagen släpptes Angry Birds fritt i AppStore och världen har inte varit densamma sedan dess. Angry Birds är det absolut mest nerladdade och spelade mobilspelet i världshistorien och ingen har missat de finska fåglarnas frammarsch! Inte bara i mobilskärmen utan även en egen TV kanal, samt merchandising i form av kläder, leksaker och mycket annat har fyllt butikshyllorna år efter år. Succéfilmen The Angry Birds Movie hade premiär 2016 och under 2017 fortsätter vi vårt samarbete med Rovio Entertainment och huvudkaraktären Red. En av våra störst säljande figurer 2016! Extraaktivitet Angry Birds activity day I samband med ett besök av Red från Angry Birds har du som kund möjlighet att boka en extraaktivitet med Angry Birdstema. Vi återskapar en miljö från datorspelet där barnen får möjlighet till att kasta Angry Birdsfåglar för att pricka grisar (spela spelet så förstår du ;) ). Antingen som en rolig aktivitet, eller som en tävling för att locka ännu mer uppmärksamhet till ditt event och verksamhet!

8 Årets stora filmnyhet 2017! Den 31 mars 2017 återvänder Smurfarna till biograferna i sin senaste, helt animerade storfilm Smurfarna - den försvunna byn. Premiären är därmed strax före årets påsklov och Sony Pictures påbörjar sin marknadsföring för filmen i hela landet redan i slutet på februari. Har du en familjehelg i åtanke för våren? Då är det kanske dags att boka redan nu! Junior Productions erbjuder live-event med Smurfen, Smurfan & Gammelsmurf. Missa inte din chans att förknippas meden av de största filmhändelserna under 2017!

9 Vår mest uppskattade produkt - kramar Pelle Svanslös är äntligen tillbaka och det med besked! Det var 1939 som den första boken om Pelle Svanslös kom ut och Gösta Knutssons älskade katter från Uppsala nylanserades i samband med 75- årsjubileet 2014 med en hel rad nya historier och böcker. Pelle Svanslös & Maja Gräddnos Under 2014 började Junior Productions sitt samarbete med Sagogränd AB för att leverera levande evenemang med Pelle Svanslös & Maja Gräddnos till hela Sverige. Under 2017 tar vi det ett steg längre. Våga Vara Snäll-stipendium - ditt event bidrar till en god sak! Pelle Svanslös grundvärderingar om alla människors lika värde har varit en genomgående röd tråd i Gösta Knutssons berättelser. Ingen har allt men alla har nå t och Det spelar ingen roll om man har svart eller vit nos, det handlar om hur man är är några exempel på de kloka ord som Pelle har sagt under åren. Idén om att barn som växer upp med sunda ideal, redan från början kan bli bättre människor som vuxna är någonting som vi verkligen tror på. Och av samma anledning har Sagogränd AB instiftat Pelle Svanslös Våga Vara Snäll-stipendium som delas ut den 12 oktober varje år, på Gösta Knutssons födelsedag. Stipendiet delas ut till personer, grupper eller organisationer som på olika sätt har arbetat med att utveckla barns förståelse för allas lika värde. Särskilt ska kommunala eller privata förskolor anställda, klasser, organisationer och personer knutna till dem uppmärksammas. Genom att köpa ett event av Junior Productions bidrar du direkt till detta stipendium.

10 En svensk klassiker Vilka är vi? Ja, det är väl i första hand jag, skulle Kråkan säga. Det är jag och så ja, okey, Mamma Mu då. Det är vi fast mest jag, Kråkan. Och dom andra. Och jag. Mamma Mu och Kråkan är två individer med stark personlighet, men också ett oskiljaktigt par. Under de senaste tio åren har det blivit flera böcker från Jujja Wieslander. Det har också producerats en långfilm, flera datorspel och under senare tid appar förstås samt mycket därtill. Det spelas teater med Mamma Mu och Kråkan på flera håll här i landet samt i Finland och Tyskland. De båda vännerna har flugit vida omkring. Idag är böckerna om Mamma Mu och Kråkan översatta till mer än trettio språk. Mamma Mu & Kråkans musikäventyr Sedan 2015 har Junior Productions haft nöjet av att leverera minishowen Mamma Mu & Kråkans musikäventyr. Showen är baserad på sånger från Mamma Mus värld och alla barnen uppmuntras att vara delaktiga i showen med lite sång och lite rörelser. Önskar du lite mer än ett vanligt meet & greet event vill vi varmt rekommendera detta som alternativ! Designed by Brgfx / Freepik

11 En finsk klassiker Känner du Mumintrollet? Han är ett snällt mumintroll som är mycket intresserat av allt som händer i hans omgivning. Det finns så mycket spännande saker han måste undersöka och han tycker särskilt mycket om att samla på stenar och snäckor. Mumintrollet älskar havet, precis som alla i Muminfamiljen. Mest av allt i världen älskar Mumintrollet sin mamma och familj. Det finns inga problem som Muminmamma inte kan lösa. Och när Muminpappan kommer på en bra orsak att bege sig ut på äventyr är Mumintrollet inte sen att följa efter. Snorkfröken är Mumintrollets käraste och plötsligt förstår han att kärleken ibland kan kännas både vemodig och sorglig. Junior Productions har representerat Moomin Characters i Sverige, Norge och Danmark i över 15 år och 2017 blir inget undantag. Världens mest populära Mumintroll, hans stora kärlek Snorkfröken och hans mamma och pappa finns att boka hos oss.

12 Amerikanska klassiker Amerikanska mediajätten Warner Bros har än en gång valt Junior Productions som samarbetspartner för alla liveevent i den nordiska regionen. Fram tills 2020 har alla våra kunder möjlighet att boka läskiga Halloweenbesök med Scooby Doo & Taz, pynta påskägg med Snurre Sprätt & den söta kanariefågeln Tweetie-Pie (Pip) och låta Tom & Jerry förgylla barnens julfirande. Warner Bros karaktärer är några av världens mest kända figurer med rötter hela vägen tillbaka till 1940-talet och lika aktuella nu som förr. Serierna visas i flera kanaler i hela Norden.

13 Några som älskar att jobba jämt Två av våra äldsta licenser som är fortfarande lika populära - särskilt när brand eller byggtema är på tapeten. Byggare Bob & Brandman Sam Bygger du om i ditt köpcentrum men behöver någon för att visa att det är fortfarande business as usual? Då är Byggare Bob rätt man för dig! Ska ni ha en brandsäkerhetsdag med den lokala brandkåren? Varför inte låta Brandman Sam vara ett extra roligt dragplåster för dagen? I tillägg till besöket kan figurerna även dela ut brand/bygghjälmar till alla barn som en liten extra giveaway och ett minne från deras besök hos er!

14 Vår allergisäkra hund Den fantasifulla och ytterst säkra världsberömda beaglen är en mästare i förklädnad och alter egon. Som Joe Cool är han högdragen och oberörd. Helt enkelt den coola hunden som vi alla skulle vilja vara. Som Flygarässet från första världskriget deltar han i luftstrider med den ökända Röda Baronen. Från toppen av sin hundkoja, begrundar han livet, skriver stora romaner, reser till månen, och planerar hämnd på grannkatten. Charles M. Schultz världskända hund skapades redan på 50-talet och Junior Productions började på allvar sitt samarbete med figuren i samband med storfilmen som kom julen Utöver Snobben själv kan man även få besök av figurerna Kalle (Charlie Brown) och Gullan (Lucy van Pelt).

15 Våra figurer tänker på andra! Julen 2015 klev Paddington upp på den vita duken igen efter många år i skymundan och levererade en av de mest kritikerrosade barnfilmerna i modern tid. Över såg filmen bara i Sverige. Internationellt drog filmen in $270 miljoner och vann BAFTA-statyn för bästa barnfilm. Filmen lyfte Storbritanniens mest populära och folkkära björn till nya höjder och under 2017 är det dags för uppföljaren, denna gång med ingen mindre än Hugh Grant i en av huvudrollerna. Men denna gång blir det mycket mer än bara film. främlingar och framtiden känns väldigt mörk och osäker. För många i världen är inte detta bara en saga, utan en verklighet. Varje dag fylls nyhetskanalerna med rapporter från andra världsdelar där folk är tvungna att fly för att överleva. Under 2017 påbörjar Paddington och den nordiska licensutgivaren Bulls Publishing ett samarbete med välgörenhetsorganisationen SOS Barnbyar, för att ge stöd till barn i världen när det behövs som mest. Genom att boka ett event med Paddington bidrar du också till att stödja denna sak. Detta tackar vi på Junior Productions er för. Historien om Paddington grundar sig i flykten från en naturkatastrof till ett okänt land där alla är

16 Våra figurer är alltid snälla Även dinosaurien Dino är jättesnäll. Vi lovar att alla våra figurer gör sitt bästa för att barnen ska känna sig trygga i deras närvaro. Ibland kan det räcka med att figuren vinkar, ger en slängkyss eller erbjuder en kram för att även de mest blyga barnen ska känna sig bekväma i deras närvaro. All vår personal är också jättesnälla och måna om alla barns bästa under våra event. Miffy Miffy är Dick Brunas mest kända och mest populära karaktär, som har gett ut mer än 30 böcker, långt mer än någon annan karaktär han har skapat. Miffy tilltalar barn över hela världen, framför allt att ingjuta en känsla av trygghet. Många barn kan identifiera sig med Miffy och hennes äventyr. Hon är okomplicerad och oskyldig, har en positiv attityd och är alltid öppen för nya erfarenheter. Hon föddes i Bruna berättade godnattsagor för sin äldsta son - om en liten, vit kanin som lekte i trädgården på hans semesterhem. Denna kanin blev inspirationen till Miffy. Dinosaurietåget Skapad av The Jim Henson Company, bolaget bakom Mupparna. Dino är en Tyrannosaurus Rex-unge som adopterats av familjen Pteranodon, flygödlor. Han ser lite annorlunda ut än de andra dinosaurierna men de gillar honom ändå. Tillsammans åker de med dinosaurietåget genom djungler, kärr, vulkaner, insjöar, hav och till och med tidstunnlar. Vid varje station längs med resan lär Dino känna fler urtidsdjur från olika tidsepoker. Serien har visats under många i år i Bolibompa på SVT, antagligen vår mest färgglada figur!

17 Bilder från vår glada vardag

18 Bilder från vår glada vardag

19 Bilder från vår glada vardag

20 Barngymnastik För 4 år sedan fick vi en förfrågan om en aktivitet som verkligen skulle aktivera barnen - och då föddes idéen som har visat sig vara en av vår mest uppskattade tilläggsaktiviteter hittills - barngympa! Fyra låtar, enkla koreograferade rörelser som barnen kan följa tillsammans med figuren, Du bestämmer själv om du vill att vi ska leverera hela paketet, inklusive ljudutrustning. Har du möjlighet att bistå med egen utrustning blir det såklart lite billigare. Varje gympapass varar i ca.12 minuter (precis lagom för barnen) och efterföljs direkt av Meet & Greet med figuren nedanför scenen. Let s get the kids moving!! Designed by Brgfx / Freepik

21 Aktiviteter Vill du boka något mer utöver en av våra figurer? Vi erbjuder en rad med roliga aktiviteter för barn som man kan ha i samband med besöket, eller vid sidan av. Vi tar med allt som behövs, ni behöver bara säga vart vi ska vara. Nedan ser ni ett urval av vår mest populära tilläggsaktiviteter, men tveka inte att fråga i fall ni önskar något speciellt: Fröplantering Påskpynt Ordsök Bokstavsjakt Pärlverkstad Pepparkaksdekorering Julkortsverkstad Ansiktsmålning Ballongknytning P R O D U C T I O N S K NORDENS STÖRSTA LEVERANTÖR AV LICENSIERAD BARN- & FAMILJEUNDERHÅLLNING

22

Produkter & karaktärer 2016

Produkter & karaktärer 2016 Produkter & karaktärer 2016 BAMSE FYLLER 50 ÅR Världens starkaste (och populäraste) björn fyller 50 år och det vill vi förstås fira med buller och bång. Vi uppmärksammar Bamse och hans vänner under hela

Läs mer

BARN- BÖCKER BARNBÖCKER BABYALBUM NYHET BÄSTSÄLJANDE. 6 9 år år GODNATTSAGA SÖVANDE. När jag var liten Spiral, 220x241 mm art.nr.

BARN- BÖCKER BARNBÖCKER BABYALBUM NYHET BÄSTSÄLJANDE. 6 9 år år GODNATTSAGA SÖVANDE. När jag var liten Spiral, 220x241 mm art.nr. BARN- BÖCKER BARNBÖCKER NYHET BÄSTSÄLJANDE BABYALBUM Världens bästa bebis Spiral, 220x241 mm art.nr. 30993 När jag var liten Spiral, 220x241 mm art.nr. 13979 6 9 år SÖVANDE GODNATTSAGA Sov gott, dröm sött

Läs mer

Januari Statistikrapport Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik

Januari Statistikrapport Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik Statistikrapport 2016-01 Januari 2016 Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik 2016-02-24 Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besöksadress: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon:

Läs mer

Uppgifter till boken Farlig midsommar. Uppgifterna har följande symboler. Titta. Skriv. Rita. Berätta. Lyssna. Gör med handen eller händerna.

Uppgifter till boken Farlig midsommar. Uppgifterna har följande symboler. Titta. Skriv. Rita. Berätta. Lyssna. Gör med handen eller händerna. Uppgifterna har följande symboler. Titta Skriv Rita Berätta Lyssna Gör med handen eller händerna. Fantisera eller fundera. Ta reda på. Innan du läser Uppgift 1 Karta över Granviken sidan 2 Titta på kartan

Läs mer

Statistikrapport 2015-10 Oktober 2015

Statistikrapport 2015-10 Oktober 2015 Statistikrapport 2015-10 Oktober 2015 Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik 2015-11-30 1 (6) Oktober Besök 1 Besök 2015 Besök 2014 Besök 2013 Diff. 15/14 15/14 i % Diff. 15/13 15/13

Läs mer

Statistikrapport November Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik (7)

Statistikrapport November Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik (7) Statistikrapport 2015-11 November 2015 Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik 2015-12-21 1 (7) November Besök 1 Besök 2015 Besök 2014 Besök 2013 Diff. 15/14 15/14 i % Diff. 15/13 15/13

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen

Övning: Föräldrapanelen Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen.

Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Övning: Föräldrapanelen Bild 5 i PowerPoint-presentationen. Material: Bilder med frågor (se nedan) Tejp/häftmassa Tomma A4-papper (1-2 st/grupp) Pennor (1-2 st/grupp) 1) Förbered övningen genom att klippa

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Pelle Svanslös fyller år art.nr. 78831 Pelle Svanslös leker kurragömma art.nr. 78824 Pelle Svanslös Våga vara snäll art.nr. 78800 Berättelser om Pelle Svanslös

Läs mer

Jojo 5B Ht-15. Draken

Jojo 5B Ht-15. Draken 1 Draken Kapitel 1 drakägget - Jojo kan du gå ut och plocka lite ved till brasan frågade mamma - Okej jag kommer sa jag Å föresten jag heter Jojo och jag är 11 år jag bor i ett rike som kallas älvänka

Läs mer

UTSEENDE MED NYTT. så många sätt att leka. Påskpresenter. Gratis appar och massor av annat skoj. LEGO DUPLO ONLINETIDNINGEN Våren 2014

UTSEENDE MED NYTT. så många sätt att leka. Påskpresenter. Gratis appar och massor av annat skoj. LEGO DUPLO ONLINETIDNINGEN Våren 2014 LEGO DUPLO ONLINETIDNINGEN Våren 2014 så många sätt att leka NYTT NUMMER MED NYTT UTSEENDE Påskpresenter Nytt födelsedagskit Gratis appar och massor av annat skoj Vinn påsktävlingen Delta i den spännande

Läs mer

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari

barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari barnhemmet i muang mai fredag 18 januari - söndag 10 februari Nu när ni har det kallt hemma i Sverige blir det bara varmare och varmare här hos oss. Vi går emot den varmaste perioden och det känns verkligen.

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Fotograf: Martin Skoog Kultur i förskolan, 4-5 år Våren 2015 Välkommen till vårens kulturprogram! Varmt välkommen till en vår med teater, sång och mycket musikglädje! I vår får vi uppleva spännande föreställningar

Läs mer

Varför är jag inte normal!?

Varför är jag inte normal!? Hur började allt och hur gick allting snett? Varför är jag inte normal!? Mitt liv har alltid varit perfekt. Jag var så kallad normal. Jag var den som alla ville snacka med och umgås med efter skolan. Men

Läs mer

Farlig midsommar uppgifter och diskussionsfrågor

Farlig midsommar uppgifter och diskussionsfrågor Farlig midsommar uppgifter och diskussionsfrågor Farlig midsommar är den första lättlästa bearbetningen av Tove Janssons berättelse om översvämningen i Mumindalen. Jolin Slotte har återberättat boken som

Läs mer

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet?

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet? 1 Katten us 1 Vad heter katten? Lus Mus us 2 Vad vill us? sova leka äta 3 Vad ser du på bordet? en duk en vas en bok 4 Var är us? i en vas på ett bord på ett fat Kopiering tillåten Författarna och Gleerups

Läs mer

Månadsrapport Februari 2015

Månadsrapport Februari 2015 Månadsrapport 2015-02 Februari 2015 Framtagen av: Anna Sardelis Analytiker, Analys & statistik 2015-03-24 1 (6) Februari Besök 1 Besök 2015 Besök 2014 Besök 2013 Diff. 15/14 15/14 i % Diff. 15/13 15/13

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Display Nalleböcker 260x434 mm (inkl. toppskylt) art.nr. 21610 4 titlar x 8 ex God natt Ingrid art.nr. 83699 Djurungar på gården art.nr. 83439 Nu kör vi! art.nr.

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor firar jul Åsa och Michael Rönn Ingrid Flygare Efter Gösta Knutssons berättelser om Pelle Svanslös Pelle Svanslös börjar skolan art.nr. 83675 Pelle Svanslös firar

Läs mer

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning:

Ha rätt sorts belöning. Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund. Grunden till all träning: Åtta tips för bästa sätt hur du tränar din hund Grunden till all träning: Gör det lätt för hunden! Börja alltid på en nivå som är enkel för hunden och bygg på svårigheterna. På det sättet tycker hunden

Läs mer

Statistikrapport Oktober 2014

Statistikrapport Oktober 2014 Statistikrapport 2014-10 Oktober 2014 Framtagen av: Anna Sardelis Analytiker, Analys & statistik 2014-11-24 1 (7) Ny period för redovisning Från och med januari 2014 har vi övergått till att redovisa besök

Läs mer

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen.

Det goda boksamtalet- en ömsesidig dialog Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. Våra gemensamma tankar för att boksamtalet ska bli bra, Sa 1a och Språkintroduktionen. I boksamtalet vill jag att de andra i gruppen ska- ha ett mordiskt intresse, brinnande blick, öronen på skaft och

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken & Kay Fraser

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål från Lgr 11. Eleverna tränar på att: Författare: Beth Bracken & Kay Fraser sidan 1 Författare: Beth Bracken & Kay Fraser Vad handlar boken om? Boken handlar om Lucy och Soli som är bästa vänner. De har känt varandra sedan de var små, och de gör allt tillsammans. Där de bor finns

Läs mer

Det finns flera böcker om Lea. Du kan läsa dem i vilken ordning som helst! De böcker som kommit ut hittills heter Lea, Lea på läger och Lea, vilse!

Det finns flera böcker om Lea. Du kan läsa dem i vilken ordning som helst! De böcker som kommit ut hittills heter Lea, Lea på läger och Lea, vilse! Läsnyckel Lea och Maja Författare: Helena Karlsson Lea och Maja är en lättläst ungdomsbok som är skriven på Hegas nivå två. Boken passar för läsare som vill ha en gripande berättelse, med ett språk som

Läs mer

Februari Statistikrapport Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik

Februari Statistikrapport Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik Statistikrapport 2016-02 Februari 2016 Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik 2016-03-23 Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besöksadress: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon:

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

www.visitestonia.com

www.visitestonia.com www.visitestonia.com RESAN BÖRJAR Gadgetville är en liten by vid en stillsam plats nära havet. Nästan alla invånarna i byn älskar uppfinningar och att uppfinna saker. Lektionerna i naturvetenskap på skolan

Läs mer

Författare: Helena Karlsson

Författare: Helena Karlsson Läsnyckel Lea, vilse! Författare: Helena Karlsson Lea, vilse! är en ungdomsbok som är skriven på Hegas nivå två. Den riktar sig till dig som vill ha en spännande berättelse, skriven med ett tydligt språk,

Läs mer

Tips på appar med känslor Någonting

Tips på appar med känslor Någonting StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar med känslor Någonting En blandning av appar att Plats för bild i textruta använda när man vill prata om känslor Juli 2015 Känslor

Läs mer

GE DITT BARN 100 MÖJLIGHETER ISTÄLLET FÖR 2

GE DITT BARN 100 MÖJLIGHETER ISTÄLLET FÖR 2 GE DITT BARN 100 MÖJLIGHETER ISTÄLLET FÖR 2 - en bok av Kristina Henkel och Marie Tomicic om genusfällor och genuskrux i vardagen - Olika förlag 2009 LEKFULL JÄMSTÄLLDHET Det är i samspelet mellan dem

Läs mer

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture

Frågor. Svar. Elevuppgifter Kim och Lina badar en bil. Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Elevuppgifter Kim och Lina räddar Sture Frågor 1. Vem är Sture? 2a.Vad gör Sture? 2b. Varför gör han det? 3. Kim vill rädda Sture. Hur gör han då? 4. Varför kommer brand-bilen? 5. Vad gör Sture till sist?

Läs mer

HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON

HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON FÖRSLAG PÅ FRÅGOR OCH AKTIVITETER VAR ÄR MIN KOMPIS? Att Prick blev rädd när Fläck var borta är fullt förståeligt. Att tappa bort sin vän kan skrämma både liten

Läs mer

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor!

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! SKRIVÖVNINGAR Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! Du kan börja att skriva på din övningssida och sedan fortsätta på ett eget papper, så att du får plats

Läs mer

Böcker. Höst & vinter Pussel. Steg för stegrecept. & bok. Pussel & bok: Enhörningar Övrigt, 307x213x50 mm art.nr

Böcker. Höst & vinter Pussel. Steg för stegrecept. & bok. Pussel & bok: Enhörningar Övrigt, 307x213x50 mm art.nr Höst & vinter 2018 Böcker Pussel & bok Gör det själv squishies, slime och putty Flexband, 170x225 mm art.nr. 34144 Pussel & bok: Enhörningar Övrigt, 307x213x50 mm art.nr. 34250 Gör eget slime Häftad, 183x235

Läs mer

Läsnyckel. Yasmins flykt. Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser. Medan du läser

Läsnyckel. Yasmins flykt. Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel. Innan du läser. Medan du läser Läsnyckel Yasmins flykt Författare: Miriam Hallahmy Översättning: Sara Hemmel Yasmins flykt är en gripande berättelse om den femtonåriga flickan Yasmine och hennes lillebror Ali. Tillsammans flyr syskonen

Läs mer

Frågor. Elevuppgifter nivå 13. Kap. 1

Frågor. Elevuppgifter nivå 13. Kap. 1 Elevuppgifter nivå 13 Frågor Kap. 1 1. Vad gick spelet Odysseus ut på? 2. Hur många män hade Odysseus vid spelets början? 3. Vem var Olle? 4. Varför var Olle elak mot Jim? 5. Varför var Jims pappa inte

Läs mer

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland

Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Vokalprogrammet Sara Wiberg Hanna Hägerland Filmer och diktamen Till detta häfte finns en internetsida. Där hittar du filmer om vokalerna. Du kan också träna diktamen. vokalprogrammet.weebly.com Titta

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

Välkomna till oss på Corazon Dance

Välkomna till oss på Corazon Dance Välkomna till oss på Corazon Dance Nu planerar vi inför vårterminen på Corazon Dance och hälsar både gamla och nya elever välkomna till oss. Terminen startar under månadsskiftet januari februari 2014 och

Läs mer

Maj Statistikrapport Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & Statistik Svenska Filminstitutet

Maj Statistikrapport Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & Statistik Svenska Filminstitutet Statistikrapport 2016-05 Maj 2016 Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & Statistik 2016-07-08 Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besöksadress: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon:

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Igloo Mina första djur Boardbook, 240x240 mm art.nr. 30315 Lilla ankan art.nr. 30056 Lilla lammet art.nr. 30063 Var är apan? Boardbook, 160x200 mm art.nr. 30124

Läs mer

Filmen börjar och slutar med att huvudpersonen Frank berättar en metafor. Ta reda på vad begreppet metafor betyder och hur en metafor kan användas.

Filmen börjar och slutar med att huvudpersonen Frank berättar en metafor. Ta reda på vad begreppet metafor betyder och hur en metafor kan användas. Anders Weideman Titta på filmens trailer info r biobeso ket 1. Vad tror eleverna att filmen kommer handla om? Vad bera ttar trailern? Vilka bilder visas i trailern? Vad a r det fo r sta mning och ka nsla

Läs mer

Statistikrapport 2013-09 September och Q1-Q3 2013

Statistikrapport 2013-09 September och Q1-Q3 2013 Statistikrapport 2013-09 September och Q1-Q3 2013 Framtagen av: Johan Fröberg Chef, Omvärldsanalys & statistik 2013-11-06 1 (9) September Besök Besök 2013 Besök 2012 Besök 2011 Diff. 13/12 13/12 i % Diff.

Läs mer

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N

S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N S A V E T H E C O M M U N I C A T I O N Innehållsstrategi för Rädda Barnen Instagram Instagram är ett medium där vi förväntar oss att konsumtionen av innehållet ska gå snabbt. Vi föreslår att ni försöker

Läs mer

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här.

Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Petter och mamma är i fjällen. De ska åka skidor. Petters kompis Elias brukar alltid vara med. Men nu är bara Petter och mamma här. Det är morgon och fortfarande mörkt ute. Utanför fönstret är det bara

Läs mer

Innehållsförteckning. Kapitel 1

Innehållsförteckning. Kapitel 1 Innehållsförteckning Kapitel 1, Zara: sid 1 Kapitel 2, Jagad: sid 2 Kapitel 3, Slagna: sid 3 Kapitel 4, Killen i kassan: sid 5 Kapitel 5, Frågorna: sid 7 Kapitel 6, Fångade: sid 8 Kapitel 1 Zara Hej, mitt

Läs mer

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler En lättläst bok med tilltalande layout. Författarna skriver om barnets utveckling och omvårdnad, med tips om t.ex. amning, sömn, tandborstning

Läs mer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer

Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer 2009-04-16 Sid: 1 (7) Sagan om Kalle Kanin en Metafor för entreprenörer Det var en gång en kanin som hette Kalle. Han bodde på en grön äng vid en skog, tillsammans med en massa andra kaniner. Kalle hade

Läs mer

En lite sötare produktkatalog

En lite sötare produktkatalog En lite sötare produktkatalog Välkommen till Gamla stans polkagriskokeri! På en kullerstensklädd gata i Gamla stan i Stockholm ligger vårt polkagriskokeri. Hit kommer du för att dofta, smaka och handla

Läs mer

Statistikrapport 2014-8 Augusti och sommaren (juni augusti) 2014

Statistikrapport 2014-8 Augusti och sommaren (juni augusti) 2014 Statistikrapport 2014-8 Augusti och sommaren (juni augusti) 2014 Framtagen av: Anna Sardelis Analytiker, Analys & statistik 2014-09-24 1 (9) Ny period för redovisning Från och med januari 2014 har vi övergått

Läs mer

Tips på appar med känslor

Tips på appar med känslor Tips på appar med känslor En blandning av appar att använda när man vill prata om känslor Juni 2019 Känslor Förslag på appar att använda som utgångspunkt eller verktyg när man vill prata om känslor. Exempelvis

Läs mer

Glitterälvorna och den magiska ön

Glitterälvorna och den magiska ön Glitterälvorna och den magiska ön 1 Med glittrande kläder flög dom tvärs över ön. Det här är livet! ropade Rebecca med fladdrande hår. Dom två älvorna, Rebecca och Tristan bodde på Glitterön med deras

Läs mer

-B a han disk ska nog allt gå bra...

-B a han disk ska nog allt gå bra... Man behöver inte alltid köpa diamanter till en prinsessa, tuggummin går också bra - Fredrika 7 år När man gift sig reser man bort en vecka för att beställa en bebis - Hugo 7 år Pappor köper en ring som

Läs mer

#Killmiddag. För högstadiet och gymnasiet. Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång.

#Killmiddag. För högstadiet och gymnasiet. Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång. För högstadiet och gymnasiet Obs: Ladda ned instruktionsbladet på killmiddag.se innan ni sätter igång. Konceptet är framtaget av Make Equal och frågorna är en del avsatsningen Allt vi inte pratar om. Läs

Läs mer

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Thomas Halling

Lärarmaterial. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Thomas Halling SIDAN 1 Författare: Thomas Halling Vad handlar boken om? Boken handlar om Emil, som går i femman. Alla hans klasskamrater har ett husdjur. Men inte Emil. Hans mamma är allergisk och hans pappa förstår

Läs mer

Läsnyckel. Stanna, Milo! Åsa Storck Illustratör: Andréa Räder. Innan du läser

Läsnyckel. Stanna, Milo! Åsa Storck Illustratör: Andréa Räder. Innan du läser Läsnyckel Stanna, Milo! Åsa Storck Illustratör: Andréa Räder Stanna, Milo! är den andra boken av tre om flyktingpojken Milo, som tillsammans med sin familj flyr till Sverige från sitt hemland. De två andra

Läs mer

Rymdresan. Äventyret börjar.

Rymdresan. Äventyret börjar. 1 Rymdresan Äventyret börjar. Isac är en helt vanlig kille på 15 år och är trött på morgonen och han älskar äpplen. Han har en katt som heter Snawboll 2. Han har ett kompisgäng också. I kompisgänget så

Läs mer

Juni och första halvåret 2016

Juni och första halvåret 2016 Statistikrapport 2016-06 Juni och första halvåret 2016 Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besöksadress: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon: 08-665 11 00 filminstitutet.se Framtagen av: Sara

Läs mer

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS

MAR TIN JONOLS Art nr MARTIN JONOLS G I D R A T A H MARTIN JONOLS Alskar dig, hatar dig Martin Jonols 1. Måndagen den 4 april Hej igen dagbok! Ja, jag vet att jag inte skrivit på ett tag. Jag vet att du inte gillar att ligga och bli bortglömd

Läs mer

HANDLEDARSTÖD: BARNKONVENTIONEN

HANDLEDARSTÖD: BARNKONVENTIONEN HANDLEDARSTÖD: BARNKONVENTIONEN INNEHÅLLSFÖRTECKNING 3 3 3 3 4 4 5 6 7 7 Om webbutbildningen Barnkonventionen Förberedelser inför gruppdiskussionen Förberedelser: gruppdiskussionsdagen Få igång ett samtal

Läs mer

Bruno 3000, Tvillingarna Text Åsa Anderberg Strollo Bild Julia Thorell

Bruno 3000, Tvillingarna Text Åsa Anderberg Strollo Bild Julia Thorell 1 Bruno 3000, Tvillingarna Text Åsa Anderberg Strollo Bild Julia Thorell Bruno 3000 är en humoristisk bok om vänskap, saknad och stora känslor för lågstadieåldern. Bruno och hans bästisar, tvillingarna

Läs mer

Skolbio Filmprogram höstterminen 2018

Skolbio Filmprogram höstterminen 2018 Skolbio Filmprogram höstterminen 2018 Välkommen in i filmens värld! I skolbiomörkret får eleverna möta karaktärer från andra tidsperioder eller andra delar av världen. Den gemensamma filmupplevelsen kan

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet

Kapitel 1 Kapitel 2 Hej Brevet Den magiska dörren Kapitel 1 Hej Hej! Jag heter Jonatann. Jag är åtta år. Jag går på Kyrkmons skola. Jag gillar dinosaurier, att läsa och att spela på plattan.jag tycker om min mamma. Jag är rädd för rektorn

Läs mer

istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv sekund kan han flyga iväg som en korp, bort från

istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv sekund kan han flyga iväg som en korp, bort från Reslust Tulugaq tycker att det är tråkigt att öva bokstäverna på tavlan. De gör det så ofta. Varje dag faktiskt! Så han ser ut genom fönstret istället, och reser än hit och än dit i tankarna. På en halv

Läs mer

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm

ELEVFRÅGOR. International Association for the Evaluation of Educational Achievement. Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm ELEVFRÅGOR International Association for the Evaluation of Educational Achievement Bo Palaszewski, projektledare Skolverket 106 20 Stockholm Instruktioner I det här häftet finns frågor om dig själv och

Läs mer

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok.

Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok. Värdparet in Nästa Julkort är inskickat av Julian. Den pojken bor i ett avlägset land där tomten i allra högsta grad är vaken men någonting är på tok. Vi ser skolbarnen komma in. Julian mobbas av Charles.

Läs mer

Tips på appar med känslor

Tips på appar med känslor StoCKK Stockholm Center för Kommunikativt och Kognitivt stöd Tips på appar med känslor En blandning av appar att använda när man vill prata om känslor Oktober 2017 Känslor Förslag på appar att använda

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att

Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att Saiid Min läsning i början och i slutet av det här året är två helt olika saker. Först måste jag säga att jag hade ett gigantiskt problem med att gilla skönlitterära böcker från början, jag var inte van

Läs mer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer

Fråga 1 6 Barnens kommentarer Fråga 1 6 Barnens kommentarer Detta är en sammanställning av barnens kommentarer som lämnats i enkäten. Kommentarerna har grupperats efter fråga. För bättre läsbarhet har stavfel korrigerats. Ett stort

Läs mer

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter.

Följande kanaler ingår för närvarande i grundutbudet och kan ses analogt i alla lägenheter. KABEL-TV Brf Vetterstorp nr 1 anlitar comhem som leverantör av kabel-tv. I månadsavgiften för lägenheten ingår ett antal kanaler som ingår i comhems grundutbud. Betalkanaler utöver detta grundutbud betalar

Läs mer

FÖRENINGS KALENDERN STÖD OSS I VÅR FÖRSÄLJNING AV VACKRA VÄGGKALENDRAR!

FÖRENINGS KALENDERN STÖD OSS I VÅR FÖRSÄLJNING AV VACKRA VÄGGKALENDRAR! FÖRENINGS KALENDERN STÖD OSS I VÅR FÖRSÄLJNING AV VACKRA VÄGGKALENDRAR! Vi har valt att sälja vackra väggkalendrar. Varje såld kalender skulle ge oss möjlighet att förverkliga våra drömmar. En väggkalender

Läs mer

Centralt innehåll och förmågor som tränas enligt Lgr 11:

Centralt innehåll och förmågor som tränas enligt Lgr 11: SIDAN 1 Författare: Jim Højberg Vad handlar boken om? Alex har alltid varit klassens nörd, men nu har det plötsligt vänt. Både Mia och Asmila är kära i honom, och ikväll ska han på bio med Asmila. Alex

Läs mer

av Emanuel Stålhandske 4a

av Emanuel Stålhandske 4a av Emanuel Stålhandske 4a del 1 Hej mamma och pappa! Det har hänt en olycka jag och Sven Ivar klev på en båt vi gick runt och kollade sen skulle vi kliva av. Men då åkte de vi letade upp kaptenen vi sa

Läs mer

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten?

Frågor. Noa gör upp eld. av Kirsten Ahlburg. 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? Frågor Noa gör upp eld av gör upp eld 1. Varför gör Noa upp eld? 2. Vad händer när Noa häller bensin på veden? 3. Varför hämtar Noa vatten? 4. Vem hör när Noa ropar Hjälp!? 5. Vem släcker elden? FRÅGOR

Läs mer

3-åringen ATT VARA FÖRÄLDER TILL EN 3-ÅRING

3-åringen ATT VARA FÖRÄLDER TILL EN 3-ÅRING ATT VARA FÖRÄLDER TILL EN 3-ÅRING Att vara förälder till en 3-åring Jag kan, jag vill, jag ska, jag törs. Att vara förälder till ett barn i denna ålder kan vara både roligt och krävande. Det är inte ovanligt

Läs mer

Juli Statistikrapport Framtagen av: Sara Karlsson, Analytiker, Analys & Statistik Svenska Filminstitutet

Juli Statistikrapport Framtagen av: Sara Karlsson, Analytiker, Analys & Statistik Svenska Filminstitutet Statistikrapport 2016-07 Juli 2016 Framtagen av: Sara Karlsson, Analytiker, Analys & Statistik 2016-08-18 Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besöksadress: Filmhuset, Borgvägen 1 Telefon:

Läs mer

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina Förlåt mig mamma! D et finns bara en människa här på jorden som älskar mig och det är min mamma. Jag är en svår och besvärlig person som jag ofta är fruktansvärt trött på, en människa jag tycker riktigt

Läs mer

Det mystiska huset Av Petter Lidbeck

Det mystiska huset Av Petter Lidbeck 1 2 Det mystiska huset Av Petter Lidbeck Tyra och Siri är enäggstvillingar och ändå så olika som två människor kan vara. De går i samma klass som sin bästis, Pella, som är berättaren i deckarserien Tre

Läs mer

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft

Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Upplevelseentreprenören med passion som drivkraft Robin Åkerman är en entreprenör som drivs av att syssla med det han älskar, att skapa unika evenemang och möten mellan människor. Genom sin passion har

Läs mer

Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar

Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar Utvärdering: Barn, Ungdom & Föräldrar 2008-2010 Vårsols Familjecenter Jönköping 2011-02-08 Föräldrautvärdering (I) 2008-2010 Utvärderingen innefattar de barn och ungdomar som varit inskrivna och blivit

Läs mer

Lässtrategier för att avkoda och förstå texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9)

Lässtrategier för att avkoda och förstå texter. Sökläsning och läsning mellan raderna. (SV åk 7 9) MORTEN DÜRR & LARS HORNEMAN (ILL.) SIDAN 1 Lärarmaterial Vad handlar boken om? är en bildbaserad berättelse med ett enkelt ordförråd. Berättelsens huvudperson är Amina, som tvingas fly över havet i en

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Jonathan Lehtonen DEREALISATION

Jonathan Lehtonen DEREALISATION Jonathan Lehtonen DEREALISATION 1. Ett rum med en hatthylla. och ligger/står intill varandra på scen. Jag kom undan. Jag kom undan med det. Jag gjorde det och jag kom undan. Jag är en hjälte. En hjälte!

Läs mer

Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson

Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Mina föräldrar skall skiljas Text: Nina Ljungberg Bild: Anna Andersson Tack mina underbara barn Natalie och Estelle för att ni finns. Tidigare böcker av Nina

Läs mer

DUNKERSUTSTÄLLNING PETTSON & CO. P

DUNKERSUTSTÄLLNING PETTSON & CO. P 1 PETTSON & CO. P ettson & Co. är en plats där barn och vuxna kan kliva in i en sagovärld skapad utifrån Sven Nordqvists böcker om Pettson och Findus. Men visste du att Sven har skapat så mycket mer? I

Läs mer

Efter originalberättelse av: Lyman Frank Baum Återberättad av: Maria Seidemann Bilder: Silvio Neuendorf Översättning: Marie Helleday Ekwurtzel

Efter originalberättelse av: Lyman Frank Baum Återberättad av: Maria Seidemann Bilder: Silvio Neuendorf Översättning: Marie Helleday Ekwurtzel Läsnyckel Trollkarlen från Oz Efter originalberättelse av: Lyman Frank Baum Återberättad av: Maria Seidemann Bilder: Silvio Neuendorf Översättning: Marie Helleday Ekwurtzel Trollkarlen från Oz är en bearbetad

Läs mer

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 3 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Den stora slummerboken Av Giovanna Zoboli Urax Orättvist! Av Åsa Mendel-Hartvig

Läs mer

Räkna med Rutiga Familjen

Räkna med Rutiga Familjen Räkna med Rutiga Familjen Ett grafiskt mattespel som behandlar de fyra räknesätten med positiva och negativa tal. Utan siffror och symboler. Med lärande agenter. Saga Http://rutigafamiljen.se 2008-11-06

Läs mer

EN FOT I TAGET FAKTA & PRISER SUBVENTIONER FÖR BARN 5-9 ÅR

EN FOT I TAGET FAKTA & PRISER SUBVENTIONER FÖR BARN 5-9 ÅR FAKTA & PRISER FÖR BARN 5-9 ÅR Pris: 6.900 kr. Två fst samma dag och i samma lokal: 11.000 kr. Kostnad för resa, traktamenten och hotell för 2 personer tillkommer. Begär offert för exakt summa! Scenbygge:

Läs mer

Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16

Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16 Från Död till Liv, Joh 11, BK, i trädgården, 17e juli -16 Needbuilder: Kanske är du som jag och kämpar med din tro ibland på olika sätt. - Kanske du är överlåten till församlingen och lever livet för Gud,

Läs mer

Mars och första kvartalet 2016

Mars och första kvartalet 2016 Statistikrapport 2016-03 Mars och första kvartalet 2016 Framtagen av: Sara Karlsson Analytiker, Analys & statistik 2016-04-20 Svenska Filminstitutet Box 27126, 102 52 Stockholm Besöksadress: Filmhuset,

Läs mer

Statistikrapport 2014-9 September och kvartal 1-3, 2014

Statistikrapport 2014-9 September och kvartal 1-3, 2014 Statistikrapport 2014-9 September och kvartal 1-3, 2014 Framtagen av: Anna Sardelis Analytiker, Analys & statistik 2014-10-24 1 (10) Ny period för redovisning Från och med januari 2014 har vi övergått

Läs mer

Mina tankar om empati och sympati hos personer med autismspektrumtillstånd

Mina tankar om empati och sympati hos personer med autismspektrumtillstånd Mina tankar om empati och sympati hos personer med autismspektrumtillstånd Av Henrik Ståhlberg Det sägs ibland att människor med autism inte kan tycka synd om andra. Hos människor som inte kan så mycket

Läs mer

barnhemmet i muang mai torsdag 1 mars - tisdag 20 mars

barnhemmet i muang mai torsdag 1 mars - tisdag 20 mars barnhemmet i muang mai torsdag 1 mars - tisdag 20 mars Det har gått två och en halv vecka sedan sist. Och vi har massor att berätta. Hur barnen ska gå i skolan just nu vet bara våra thailändska kollegor.

Läs mer

Innehållsfrågor till boken Hungerspelen

Innehållsfrågor till boken Hungerspelen Innehållsfrågor till boken Hungerspelen 1. Beskriv Katniss Everdeen så utförligt du kan. 2. Varför är hon så duktig på att jaga? 3. Vem är Prim och varför heter hon så? 4. Berätta hur det ser ut och fungerar

Läs mer

Den magiska dörren. Kasper Lindström

Den magiska dörren. Kasper Lindström Den magiska dörren Kasper Lindström Kapitel 1. Hej Hej! Jag heter Marcus berg och jag är 12 år jag går i Centralskolan i Sundsvall. Min klass är ganska stökig. Min bästis heter Johan och vi har känt varandra

Läs mer

UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL

UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL UGGLEPOSTEN 2010:4 ANSVARIG UTGIVARE: DANIEL GAUSEL Uggleposten Den nya redaktionen är igång! Välkomna till ett nytt spännande år med skoltidningen Uggleposten. Till i år har vi fått TRE nya redaktionsmedarbetare.

Läs mer