Svedala IF - Flickor 99

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Svedala IF - Flickor 99"

Transkript

1 Svedala IF - Flickor 99 Datum: Tid: 11:30 Plats: Gamla IP Svedala Resultat: 2-3 Äntligen dags för årets första match utomhus, på en fin grusplan i Svedala. Efter en något trög inledning där Svedala lyckades göra två mål på snabba kontringar tog vi över spelet en hel del fina passningar och ett par avslutsförsök. I andra halvlek fick vi igång spelet riktigt bra, många fina löpningar och passningar, mycket rörelse och är vi mycket aggresiva och pressar motståndarna hela tiden. Till slut lyckas Alice, Elin och Matilda ocks Svedalamålet. Mycket bra kämpat idag av alla tjejer! GIF Nike - Flickor 98 Datum: Tid: 13:00 Plats: Pilängsplanen Resultat: 4-2 Vi öppnar matchen piggt och aggressivt med bra rörelse och flera fina passningar. Två fina anfall resulte Mot slutet av första halvlek börjar vi tappa lite ork och koncentration och Nike kan också kvittera till 2- tjejerna kämpa jättebra men Niketjejerna är snabba att utnyttja sina chanser när vi inte riktigt orkar jobb kontringsmål. Tjejerna som var med och spelade idag var: Elin, Alice, Nivin, Anna E, Emma G, Matilda S.

2 Torns IF - Flickor 99 Datum: Tid: 10:00 Resultat: 3-7 I strålande solsken begav vi oss till Stångby för säsongens andra seriematch. Tjejerna var lite småtrötta och började rätt stillastående och väldigt avvaktande. Torns IF tryckte på och gjorde första målet, men under andra halvan av första halvleken vaknade Sandby-tjejerna och började röra mer på sig, så i halvlek stod det 2-2. I andra halvlek tog Sandby-tjejerna kommandot och dominerade med bra samspel, härliga passningar och mycket rörelse. Vår målvakt gjorde även några riktigt bra räddningar. Det var tio mycket glada tjejer som vände tillbaka hem till Sandby. Tack för en superbra insats tjejer, ni är bäst! Helena Flickor 98 - IF Lödde Datum: Tid: 11:00 Resultat: 2-1 I stekande sol var det dags för 98-lagets andra seriematch. Redan på uppvärmning såg flera tjejer trötta ut. Sju av dem spelade match på lördagen också så det var kanske inte så konstigt. Julia gör idag sin första match med 98-laget. Återigen börjar vi lite trögt och Lödde kan ta ledningen genom ett fint anfall där vi inte hänger med alls. Efterhand kommer vi som vanligt igång med vårt aggressiva spel med mycket fart, dribblingar och löpningar. I pausen pratar vi om att bara fortsätta springa mycket, dribbla och försöka komma till snabbare avslut i straffområdet. Andra halvlek fortsätter som första slutade, vi dominerar spelet mer och mer.

3 Emma G provar ett skott långt utifrån som letar sig in i mål via både ribba och stolpe, eller? En stund senare dribblar sig Nivin snabbt igenom det duktiga Löddeförsvaret och sätter 2-1 målet. Alla tjejer trotsar den härliga solen och kämpar riktigt bra hela matchen igenom. Lödde skapar inte många chanser efter sitt mål. Vi som spelade idag var Emma G, Emma L, Emma H, Anna L, Nivin, Elise, Matilda, Julia, Frida S och Frida E. / André Vellinge IF - Flickor 99 Datum: Tid: 10:00 Plats: Vellinge IP Resultat: 0-2 Idag styrde vi söderut mot Vellinge IP i strålande solsken. Tjejerna var fokuserade och sugna på match, så spelet kom snabbt igång. Sandby-tjejerna var på hugget och hade många riktigt bra chanser, men bollen ville inte in bakom Vellinges målvakt så i halvleksvilan stod det 0-0. Sandby-tjejerna fortsatte kämpa och ligga på i andra halvlek och ett bra passningssamarbete och ett härligt skott från Elin spräckte till slut nollan. Nästa målskytt belv Jenny, som gjorde sin fotbollsmatch debut! Tillsammans med dagens målsskyttar kämpade Anna L, Emmy, Frida E, Ida, Vilma, Emma H, Julia, Hanna tappert så att vi höll nollan hela matchen. Det var tio mycket glada tjejer och hesa ledare/föräldrar som vände tillbaka hem till Sandby. Tack för en superbra insats tjejer, ni är bäst! Helena Flickor 98 - Torns IF Datum: Tid: 18:30

4 Resultat: 6-1 En strålande fin fredagkväll och dags för ännu en match för våra tjejer. Alla tjejer verkar taggade och sugna på att spela match. Vi börjar piggt med mycket löpningar och tar ledningen redan efter en minuts spel. Vi har bra kontroll på första halvlek med hjälp av vårt aggresiva spel där vi hela tiden stressar Torntjejerna. Vi jobbar bra hemåt när så behövs. Mot slutet av första halvlek hinner inte motståndarna med när vi sätter fart i löpningarna, hittar bra passningar och börjar skjuta mer. 3-0 i halvtid och vi pratar om att fortsätta jobba mycket. Mittfältet måste fortsätta följa med både uppåt och bakåt. Blir vi trötta kommer vi och byter. Vi kämpar lika mycket i andra halvlek, hittar många fina passningar, kommer i bra löpningar och kommer till flera fina skottlägen. Emma G slår flera bra hörnor som blir farliga. Torn lyckas reducera men vi fortsätter dominera och lyckas pricka in tre mål till i andra halvlek. Vi som var med och spelade idag var Anna E, Elise, Emma H, Emma L, Emma G, Matilda, Alice, Elin, Emmy och Anna L. Flickor 99 - Hyllie IK Datum: Tid: 11:00 Resultat: 1-4 Hemmaplan, sommarvarma vindar och vår trogna supporterskara bestående av föräldrar, syskon, vänner och en och annan mor- eller farförälder lovade för ännu en trevlig match med F9-tjejerna. Vi började som så ofta förr lite försiktigt men kom sedan in i spelet och började ligga på och pressa Hyllie. Halvvägs in i matchen gav det resultat och Hanna sparkade in 1-0 till Sandby. Vi springer mycket framåt men orkar inte alltid jobba hem tillbaka och Hyllie var snabba att utnyttja situationen så i halvlek stod det ett lika. Tjejerna jobbar på starkt i början av andra halvlek och stundtals har vi mycket fin rörelse och härliga passningar, men Hyllie är snabba och när de gör sitt andra, tredje och fjärde mål sjunker stämningen hos de blåa. Värmen tog på krafterna och orken räckte idag inte riktigt hela vägen. Hanna, Frida x3, Julia, Felicia, Tove, Vilma, Linn, Jenny ni är ändå bäst, vi kommer igen nästa helg! "We are the winners, we are the best att vi får spela fotboll det betyder mest även om vi förlorar så har vi kul ändå"

5 Uppåkra IF - Flickor 98 Datum: Tid: 13:00 Plats: Skånebyns IP Resultat: 2-8 I stekande sommarsol möter vi idag Uppåkras 10-årstjejer. Detta blir en match som vi har total kontroll över. Vi försöker trots värmen spela aggressivt och hålla farten uppe hela tiden i vårt spel. Många löpningar, dribblingar och mycket spel i och runt Uppåkras straffområde. Ofta blir det röriga situationer där vi oftast till slut kommer till bra avslutslägen. Åtta mål blir det totalt i denna matchen men när vi har tränat upp tjejernas bollkontroll och tillslag ytterligare skulle vi kunna göra många fler mål i en match som denna. I andra halvlek lyfter vi upp Emmy och Frida E högt upp i banan med uppmaningen att våga dribbla och utmana vilket de stundtals gör bra men behöver träna mer på. Bra jobbat i värmen idag, Frida S, Frida E, Matilda, Emmy, Anna E, Nivin, Linn, Alice, Emma G och Elin. / André Flickor 99 - Hörby FF Datum: Tid: 11:00 Resultat: 7-3 Säsongens sista seriematch för F99-laget. För motståndet stog Hörby med ett blandat 99/00- lag. Hörby tar ledningen men vi replikerar omgående med tre mål i rask takt. Många av våra nya tjejer börjar nu bli varmare i kläderna och tar för sig på ett helt annat sätt, kul att se! Vi får stundtals bra fart i spelet och vi ser också flera fina passningssekvenser. Det syns att tjejerna börjar känna varandra mer och mer och att de har kul när de spelar.

6 Hörby har ett par snabba tjejer som vi får jobba hårt för att stoppa. De lyckas också reducera vår ledning två gånger men vi är stået vassare idag och har fler spelare som vill ha boll och vill göra någonting med den. Bra jobbat idag, Jenny, Linn, Hanna, Felicia, Matilda, Ida, Emmy, Vilma, Emma G, Erika och Tove. / André Flickor 98 - Borgeby FK Datum: Tid: 12:00 Resultat: 2-1 Direkt efter 99:ornas sista match för våren var det då dags för 98-lagets sista seriematch. En vårsäsong som varit mycket positiv med endast två förluster trots att laget domineras av 99- tjejer. Många tjejer har tagit stora kliv framåt både på och utanför planen. Mot Borgeby idag får vi kämpa hårt för att vinna bollar och komma framåt. Vi tar dock ledningen med 2-0 genom Alice och Matilda en bit in i andra halvlek. Vi skapar också flera fina chanser där bl a Matilda lyckas skjuta rakt på Borgebys duktiga målvakt ett par gånger. Borgebytjejerna lyckas reducera i slutminutrarna men vi kämpar på bra hela matchen och lyckas hålla ledningen. Vi får idag inte igång något riktigt bra passningsspel som vi haft tidigare matcher, vi springer lite för mycket på samma bollar och vi följer inte riktigt med i löpningar och hjälper varandra. Men en härlig vilja, kämpatakter och glädje räcker också långt! Bra jobbat, Nivin, Elise, Anna E, Emma H, Julia, Matilda, Elin, Alice, Emma G, Anna L och Frida E. / André Flickor 98/99 - Mammorna till F98/99 Datum:

7 Tid: 17:30 Plats: 7-manna planerna Resultat: tjejer ur vår trupp förstärkta med tre 97:or tog sig idag an 13 glada och spelsugna mammor förstärka med ett par 96:or. Det blev en match som böljade mycket fram och tillbaka, stundtals svängdörrar i bägge försvaren. Mammorna blixtrade till med snabba kontringar då och då men väl inne i straffområdet var de för omständliga. Våra härliga tjejer kämpade hela tiden och gav inte mammorna den tid de flera gånger hade behövt för att komma till farligheter. Det såg dock ut som mammorna skulle ta hem drabbningen när de gjorde 4-2 men en stark forcering och en målvakt som såg allt annat än säker ut gjorde att tjejerna lyckades trycka in 4-4 med bara ett par minuter kvar. Matchen fick avgöras på straffar där tjejerna fick oväntat förstärkning av P96-lagets målvakt Viktor. 9 av 17 straffar i mål av tjejerna var riktigt bra, 3 av 13 straffar i mål av mammorna var väl mindre bra men alla verkade ändå glada när sista straffen skjutits. Tack alla tjejer och föräldrar för en jätterolig vårsäsong! / Tränarna Stora Harrie - Flickor 98 Datum: Tid: 10:00 Plats: Harrievallen, Kävlinge Resultat: 0-3 Äntligen höstpremiär och en strålande fin lördag. Dagens kämpar är Nivin, Anna E, Anna L, Matilda, Emma G, Erika, Julia, Alice Frida E och Elin. Vi börjar strålande när Anna E krutar in 1-0 redan i första matchminuten. Första halvlek präglas av mycket kamp men stundtals får vi till ett bra passningsspel. Speciellt kul att se att tjejerna börjar kunna ta emot bollen, avancera framåt, titta upp och slå fina passningar. Avslut måste vi dock träna vidare på. I andra halvlek blir det ännu mer kamp och det märks att tjejerna är trötta efter intensivt sommarlov. Stora Harrie kommer längre upp i plan och skapar ett par bra chanser. Matilda lyckas dock pricka in två snygga långskott och matchen slutar rättvist 3-0. Bra jobbat idag tjejer men vi kan mycket bättre och det ska kommande motståndare bli varse.

8 Hyllie IK - Flickor 99 Datum: Tid: 10:00 Plats: Hyllie IP Resultat: 3-5 Dags för bortamatch på en väldigt bred plan mot ett duktigt gäng Hyllietjejer. Dagens kämpar var Hanna, Julia, Emmy, Frida E, Felicia, Anna L, Matilda, Emma G, Alice och Tove. Vi börjar lite yrvaket och låter Hyllie ta tag i spelet. Men efterhand kommer vårt passningspel och kämpaglöd igång bättre. Hyllie gör två mål i första halvlek men vi lyckas reducera innan pausvilan. I början av andra halvlek dominerar vi spelet fullständigt med ett aggressivt och snabbt spel med bra löpningar och bra passningspel. Emma och Alice slår fina hörnor som vi så när gör mål på. Vi spelar också stabilt bakåt och erövrar snabbt tillbaka bollen när vi tappar den. Vi vänder matchen på åtta minuter till en 5-2 ledning. Matilda gör fyra av målen och Alice och Felicia lyckas tillsammans knäa in ett. Vi tappar lite av vårt fina spel mot slutet av matchen men alla tjejer visar härliga kämpatakter och Hyllie lyckas "bara" reducera genom en straffspark som Julia är ytterst nära att rädda. Detta var Hyllietjejernas första förlust någonsin. Bra jobbat idag samtliga tjejer! Flickor 98 - BK Vången 2 Datum: Tid: 10:30 Resultat: 6-2 Ännu en solig och fin lördagsförmiddag som inleds på sämsta tänkbara sätt, det kommer ingen domare! en pipa, tränare André får döma och Magnus får coacha laget eftersom Håkan är bortrest. Mycket intres domarperspektiv. Vi börjar aningen trevande och spelet böljar ostrukturerat upp och ner. Kanske inte så

9 en minut på sig att förbereda sig. Efter ett tag får vi bättre grepp på händelserna med vårt aggressiva spe passningsspel. Matilda gör två snabba mål och Alice fyller på med ett innan paus. Magnus berömmer tje önskar dock att vi fyller på bättre uppåt med hela diamanten och hemåt med hela diamanten. Andra halvlek fortsätter på samma positiva sätt, alla tjejer jobbar på ett härligt sätt men Vången är ett m tjejer på tuffa prov emellanåt. Elin, Hanna och Jenny håller bra koll bakåt och fyller på framåt ibland på ytterligare tre mål i andra halvlek genom Alice, Julia och Nivin. Julias mål är ett riktigt drömmål där bo backarna, Anna E driver fram bollen, sätter bollen i djupet på Matilda som rycker ner till kortlinjen och diagonalpassning som distinkt förpassas i mål. Anna L gör en riktigt bra halvlek i mål, reaktionssnabb o par baklängesmål. Härligt kämpat idag, Jenny, Julia, Hanna, Matilda, Alice, Elin, Nivin, Ida, Anna E och Anna L Janstorps AIF - Flickor 98 Datum: Tid: 10:00 Plats: Kämpavallens IP Resultat: 4-1 Idag fick vi känna på ett bra och jobbigt motstånd. Janstorpstjejerna spelade tufft och disciplinerat och vi fick inte många stunder att bygga upp något eget spel. Vi börjar lite trögt och passivt och får inte tag i bollen riktigt och Janstorp tar rättvist ledningen med 1-0. Mot slutet av halvleken lyfter vi upp bättre och får bra tryck på dem. Det blir ofta trångt i deras straffområde men vi spelar för omständligt. Gå mer rakt på mål och skjut när vi får lägen tjejer! I andra halvlek fortsätter vi att kämpa på bra, vi lyckas reducera till 2-1 innan Janstorp kontrar och lobbar in två mål. Vi tar med den härliga kämpaglöden och viljan från denna match. Bra kämpat idag, Nivin, Anna E, Elise, Erika, Emmy, Frida E, Frida S, Jenny, Elin och Matilda! Flickor 99 - Torns IF

10 Datum: Tid: 11:00 Resultat: 6-1 Idag ställer vi upp med flera tjejer som inte spelat mycket med oss tidigare. 00:orna Louise och Linnea samt Malva som kommer från Harlösa och gör sin första match i SSIF-tröjan. Bra kämpat och kul att se er! Torntjejerna hade inte mycket att sätta emot idag när vi spelar med bra fart och ett fint passningsspel. 2-0 i paus och fortsatt fint spel, härliga kämpatakter och mycket glädje i andra halvlek ger 6-1 till slut. Bra kämpat Emma G, Alice, Anna L, Julia, Hanna, Felicia, Malva, Louise och Linnea Stora Harrie IF - Flickor 99 Datum: Tid: 13:00 Plats: Harrievallen, Kävlinge Resultat: 0-6 Ännu en imponerande seger för våra härliga F99-tjejer. Tuffhet, aggressivitet, bra löpningar och ett bra passningsspel ger inte våra motståndare många chanser till ordnat spel. Härligt att se denna glöd och glädje tjejerna visar. Kul att se att många tjejer har utvecklats mycket under året. 3-0 i paus och 6-0 till slut efter tre mål av Matilda och ett var av Frida S, Tove och Elin. Många fina mål och framspelningar. Dagens kämpar var Emma G, Elin, Jenny, Hanna, Emmy, Frida S, Frida E, Tove, Malva och Matilda! Flickor 98 - IFK Trelleborg

11 Datum: Tid: 10:30 Resultat: 3-2 Ännu en match utan domare. Det är dags att ta tag i det problemet så tränarna inte behöver döma alla matcherna. Extra kul med två 98:or som gör sina första matcher, välkomna Fannie och Hilma. Idag blev det en tuff och jämn match över hela planen. Båda lagen kämpar hårt och gör det svårt för varandra att komma till bra avslutslägen. Vi blixtrar dock till emellanåt med bra passningsspel, löpningar och dribblingsnummer och tar också ledningen i paus med 2-1 genom mål av Matilda och Fannie. Andra halvlek blir fortsatt jämn, Trelleborg kvitterar men vi lyckas göra 3-2 efter ett snabbt och fint anfall. Ett snabbt inkast där Emma tar med bollen i farten och levererar en fin passning i djupet till Alice som avslutar kallt, fri med målvakten! Bra kämpat idag, Nivin, Anna E, Elise, Fannie, Hilma, Matilda, Emma G, Alice, Julia, Linn och Anna L! Hyllie IK - Flickor 98 Datum: Tid: 11:00 Plats: Hyllie IP Resultat: 1-1 Idag blev det en mycket tät och intensiv kamp mot 15 Hyllietjejer. Mycket kamp och många tuffa dueller. Vi inleder lite yrvaket men tar över taktpinnen mer och mer. Vi löper mycket bra, hittar fina passningar och försöker utmana våra motståndare hela tiden. Alice lyckas hitta Nivin med en fin passning och vi tar ledningen med 1-0. Hyllie lyckas kvittera efter misstänkt ruff på vår back och målvakt. I andra halvlek fortsätter vi dominera utan att lyckas få till avsluten. Vi har många avslut som inte når fram eller går utanför och rakt på målvakten. Samtidigt är Hyllie farliga i sina kontringar. Vi tappar lite rytmen när vi tvingas spela med sex tjejer under några minuter efter att Matilda varnats och visats ut för att ha tagit bollen med handen. Mycket bra kämpat idag samtliga tjejer. Malva, som gör sin första 98-match och Hanna som bara gör sina andra, kämpar bra och är duktiga med bollen i sina uppspel, härligt att se. Likadant Fannie som bara gör sina andra match, kämpar bra och kommer mer och mer in i gänget. Två duktiga målvakter idag, Anna L och Emma, som är vakna och med i spelet. Bra kämpat Nivin, Anna E, Fannie, Moa, Matilda, Emma, Alice, Elin, Anna L, Malva och Hanna.

12 IF Limhamn/Bunkeflo - Flickor 99 Datum: Tid: 11:00 Plats: Limhamns IP, Limhamn Resultat: 1-2 Årets sista seriematch för F99-laget slutade med ännu en seger. Vi har under året bara förlorat två matcher. Riktigt bra jobbat alla tjejer, kul att se er utveckling under året. I dagens match började vi yrvaket utan någon rörelse alls i princip. LB07 tar följdaktligen också ledningen. Vi får dock upp bättre fart och bättre samspel efter ett tag. Matilda kvitterar med ett vänsterskott. Extra kul då vi tränade mycket med vänsterfoten på torsdagsträningen. LB07 får bra tryck på oss men vi försvarar oss bra, kämpar hårt och gör många säkra brytningar. Malva ger oss ledningen kort före paus med 2-1 efter ett härligt volleyskott direkt från en hörna, snyggt! I andra halvlek har vi svårt att få grepp om bollen och våra motståndare. LB07 kommer nära en kvittering då de får en straffspark. Frida E läser straffskytten, står kvar mitt i mål och räddar straffen säkert! Det blir sedan mycket försvarspel men vi lyckas hålla ledningen matchen ut. Bra kämpat idag, Frida S, Frida E, Emmy, Malva, Hanna, Felicia, Jenny, Matilda, Hilma, Erika, Tove och Linn. Flickor 98 - Borgeby FK Datum: Tid: 10:30 Resultat: 2-2 Sista seriematchen för året spelas i hemskt regn- och blåsväder. Vi öppnar bra idag med fint offensivt spel som pressar tillbaka Borgebytjejerna. Emma spelar fram Alice som kan göra 1-

13 0 till oss. Borgeby spelar väldigt defensivt med mycket folk bakåt hela tiden vilket gör det väldigt trångt och svårt för oss att komma till bra lägen. Tyvärr blir vi stressade och tar inte löpningar som vi skall. Vi kommer inte alls runt på kanterna och passningsspelet är inte bra utan det blir mycket grötande i mitten. Borgeby lyfter upp spelet och lyckas också vända till 1-2. Vi kämpar som alltid jättebra och till slut efter många om och men lyckas Anna E på pass av Alice kruta in 2-2, i slutsekunden! Bra jobbat idag, Nivin, Anna E, Elise, Fannie, Matilda, Emma, Alice, Julia, Anna L, Ida och Jenny. MSK-cupen - Södra Sandby IF Flickor 98 Datum: Tid: Plats: Löberöd Resultat: 4-1 MSK-cupen i Löberöd blev en tuff utmaning för våra tjejer då Löberöd i sista stund även kallade in F97-lag för att få ihop lag. 3-7 mot våra F97-tjejer följdes av ytterligare tre förluster och en vinst i sista matchen mot Billebergas 98:or. Det var mycket se och lära, vi tar med oss det härliga humöret och kämpatakterna till kommande turneringar. Allhelgonacupen Eslöv - Flickor 99 Datum: Tid: Plats: Berga konstgräshall i Eslöv Resultat: 2-9 Elva matcher för våra två F99-lag denna Halloweenfredag. Nio segrar och två "otursförluster". Vi kontrollerar de allra flesta matcherna och har ett klart bättre spel än våra motståndare. Ibland tjongas det lite för mycket men vi ser också att tjejerna tar till sig det vi tränar på. Bollmottagning, tillslag, teknik, passningsspel och spelförståelse, allt blir successivt

14 bättre och bättre och vi ligger på en klart högre nivå än de flesta av våra jämnåriga motståndare. Bra jobbat tjejer! Håkan & André Bombi Bitt Cup - Flickor 98 Datum: Tid: Plats: Färsingshallen, Sjöbo Resultat: 0-3 Dramatik i Sjöbo! Fem matcher i Sjöbo denna lördageftermiddag. Vi inleder med två klara segrar mot Stehag och Onslunda. Vi får inget riktigt flyt i vårt passningsspel och vi trycker in tio mål på kraft och vilja. I tredje matchen mot Vången blir det tuffare motstånd och vi höjer oss flera snäpp, vi kämpar bra och ger inte Vången mycket tid att bygga upp sitt spel. Vi gör 1-0 och Elise lyckas göra avgörande 2-0 på en utspark! I nästa match möter vi Vångens andra lag och nu blir det riktigt tufft. Vi är passiva från start och Vången stör oss högt upp och gör tidigt 3-0. Med fyra minuter kvar startar vi en mäktigt upphämtning och går från 1-4 till 4-4 på två minuter. Ytterst nära att vi också lyckas göra 5-4. Plötsligt blev Vångens högljudda hejarklack märkbart tysta! I sista matchen mot Staffanstorp behövde vi en seger för att vinna cupen. Vi missar ett par tidiga frilägen och blir sedan tyvärr för stressade i vårt spel. Staffanstorp backar hem och försvarar sig väl och vi lyckas inte få hål på dem. Matchen slutar 0-0 och Vången lag 2 vinner cupen på bättre målskillnad än oss! Vi gör vårt yttersta idag och kämpar till sista sekunden, bra jobbat Nivin, Anna E, Elise, Fannie, Matilda, Emma, Julia och Hanna! Uppåkra Cup - Flickor 99, 2 lag Datum: Tid: Plats: Hjärup Resultat: 0-6

15 Efter flera återbud under veckan var det "bara" tretton tjejer som åkte till Hjärup denna kalla söndag. Matilda, Emma, Linn, Malva, Tove och Felicia i lag 1 och Alice, Elin, Maja, Emmy, Erika, Hanna och Anna L i lag 2. Återigen tar vi kommandot i alla sex matcher. Vi vågar ofta hålla i bollen, titta upp och försöka hitta varandra med kontrollerade passningar. Ibland lite väl mycket småpassningar istället för att gå rakt på mål men det märks att tjejerna försöker tillämpa det vi tränar på, raka passningar med ett rejält tillslag, noggranna mottagningar, hela tiden på tårna! Vi vinner alla sex matcher, gör fjorton mål (tror jag) och släpper bara in ett enda. Många fina målvaktsinsatser idag, Emmy, Linn, Malva och Tove gör ett par fina räddningar vardera. Anna är med och skapar bra tryck framåt med sitt offensiva målvaktsspel. Maja, som bara gör sin andra turnering i den blåa tröjan, visar ett härligt driv framåt och lyckas också till slut göra sitt första mål. Härligt jobbat idag, alla tjejer! Gof-spelen - Flickor 98/99 Datum: Tid: 13:00 Plats: Idrotthallen Flyinge Resultat: 2-6 Efter en inledande trevlig och oavgjord drabbning mellan våra båda lag blev det klara segrar mot Wormos 00:or. Skabersjötjejerna lyckades bägge lagen också med visst besvär besegra. Mot Nikes duktiga tjejer lyckades vi inte vi igång något bra spel. De spelar tufft, pressar oss högt upp i planen vilket vi inte är vana vid. 0-3 och 1-3 blev nyttiga läxor inför Sandbycupen efter nyår. Några av dagens höjdpunkter är Alice mål som målvakt!, Hannas och Emmas hattrick mot Wormo, Elins solomål direkt på avspark och Majas härliga räddningar mot Nike!

Flickor 98/99 (2 lag) - Sandbycupen F98

Flickor 98/99 (2 lag) - Sandbycupen F98 Flickor 98/99 (2 lag) - Sandbycupen F98 Datum: 2009-01-05 Tid: 08:00 Plats: Killebäckshallen Resultat: 7-4 SILVER I SANDBYCUPEN! Framgångarna för våra F98-lag fortsätter. I Sandbycupen ställde vi upp med

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 23

Staffans sammanfattning vecka 23 Staffans sammanfattning vecka 23 Hej alla VAIF:are och andra läsare, En helt fantastisk helg är över och studentveckan i Lund är i gång samt skolavslutning på fredag i Veberöd. 13 juni börjar sommarens

Läs mer

Vilken Spelare Är du?

Vilken Spelare Är du? Vilken Spelare Är du? Målvakt Målvakten har den viktigaste rollen i laget. En målvakt äger allt i sitt målområde och är den som bestämmer, styr och ställer. En målvakt är orädd och har många viktiga beslut

Läs mer

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev. BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. Vill ni bidra med någon information eller matchbilder

Läs mer

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel

KIF HFK P04 7 MANNA SPEL. Spelidé och organisation för 7 manna spel 2014-02-28 KIF HFK P04 7 MANNA SPEL Spelidé och organisation för 7 manna spel Vårt sätt att spela och agera Häftet du håller i handen kan du bläddra och läsa lite i för att förstå hur vi i KIF vill spela

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005

ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 ÖSK P96 Navet Fotboll Verksamhetsåret 2005 På den här sidan finns dom viktigaste händelserna som publicerats på hemsidan under året sparade för den som vill läsa lite om lagets historia. Rynninges Vinterpool

Läs mer

Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen.

Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 22/3 2015 H3 Älvstranden Burås Period 1: Det är två riktigt taggade lag som ställer upp idag och det märks genast på tempot i matchen. 3.00 så räddar Max kontring två ggr på raken innan han får kontroll

Läs mer

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015

Gimo IF FK P !!! Laget. Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 Årsberättelse 2015 Gimo IF FK P05 2015 Laget Adam Jansson Alvin Hagstedt Alwin Lager Anton Davidsson Daniel Tomov Destin Mamyanga Elias Seppälä Erik Roos Fabian Negga Filip Holm Kasper Björklund

Läs mer

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30

F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 F0607 Föräldramöte Tisdag 28 feb 2017, kl 18:30-19:30 Presentation av tränarna Torbjörn (070-0922674, tobbe.lilja@spray.se ) Thomas (0732315792, thomas.wilton@helsingborg.se ) Tobias (0707-579390, tobias.lindulf@gmail.com

Läs mer

Ni ledare/tränare som kanske har någon bra kontakt med andra lag försök locka dessa till Romelecupen 2016.

Ni ledare/tränare som kanske har någon bra kontakt med andra lag försök locka dessa till Romelecupen 2016. Staffans sammanfattning vecka 43 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Tisdag 20 oktober en gråmulen dag och fotbollen inne i slutet av säsongen även i Allsvenskan och Superettan. Ett otroligt spännande

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 38. Hej alla VAIF:are och andra läsare,

Staffans sammanfattning vecka 38. Hej alla VAIF:are och andra läsare, Staffans sammanfattning vecka 38 Hej alla VAIF:are och andra läsare, En av många fotbollshelger är förbi och tyvärr får vi nog konstatera att Herrar A spelar i division 4 2016. 8 poäng upp och 9 poäng

Läs mer

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013

Kapitel 1. Publicerat med tillstånd Bortdribblad Text Magnus Ljunggren Bild Mats Vänehem Bonnier Carlsen 2013 Kapitel 1 Det är tisdag kväll och som vanligt har ABK:s lag träning. I små grupper dribblar man runt koner, tränar inkast, skjuter på mål eller övar väggpass. Bra! skriker Hanna när Yalam lyckas dribbla

Läs mer

Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret

Runt 9:de minuten så gör Filip kedjan en bra sekvens där man skapar en del oreda hos Frölunda försvaret 30/10 2015 H2 Älvstranden - Frölunda Period 1: Redan 0.22 in i matchen så kommer Emil på avslut mot deras kasse. 3.52 så åker vi på dagens första 2min o det är Mats B som åker på slag Första fem: Frölunda

Läs mer

Damer A "studsade" snabbt tillbaka efter förra helgens förlustmatch hemma mot Skurups AIF och vann med hela 10-0 borta mot jumbon Stehags AIF.

Damer A studsade snabbt tillbaka efter förra helgens förlustmatch hemma mot Skurups AIF och vann med hela 10-0 borta mot jumbon Stehags AIF. Staffans sammanfattning vecka 20 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Ännu en av många helger full av fotbollsmatcher är över och Herrar A tar en viktig poäng borta mot serieledaren Önneköps IF och matchen

Läs mer

Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14

Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14 Matchreferat Senast uppdaterad 2010-09-14 - Almanacka - Bilder - Föräldrar - Ledare - Matchreferat - Spelartrupp - Statistik - Tabell - Tider - Övrigt, Matchreferat 2010 100914 SIS-Husqvarna 1-6 (0-4)

Läs mer

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet

Månadsbrev BK Höllviken Dam/Flickverksamhet BK Höllviken Dam/Flickverksamhet Syftet med detta månadsbrev är att ge samtliga inom klubben en bättre uppdatering kring vad som händer varje månad. November månad har varit en spännande månad för alla

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd

Fotbollsskolan. fintdribbling.indd Fotbollsskolan fintdribbling.indd 1 07-06-05 16.16.18 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att

Läs mer

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2

Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Så spelar vi 7 mot 7 BOO FF P07:2 Inledning I och med denna säsong övergår vi till att spela 7 mot 7. Det är en stor omställning för er som spelare då det innebär att spela på en betydligt större plan.

Läs mer

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut?

3. Under pågående spel förolämpar spelare nr 7 i lag A tränaren i lag B, nr 7 befinner sig på spelplanen och lag A har bollen. Domslut? Svenska Fotbollförbundet Domarkommittén Hemregelprov 2012-12-01 Namn: Tänk på att: Ange om det är direkt eller indirekt frispark Ange eventuell bestraffning Ange hur spelet sätts igång och från vilken

Läs mer

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsongsstart 2014

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsongsstart 2014 Ekerö IK Fotboll Damtrupp M Säsongsstart 2014 Agenda My mission & Fokus Spelsystem Säsongsprogram Målsättning M My mission Att ni ska lyckas Att hitta er maximala M kapacitet Att alltid ha kul Inställning

Läs mer

Fotbollsskolan. mottagning.indd

Fotbollsskolan. mottagning.indd Fotbollsskolan mottagning.indd 1 07-06-05 16.16.51 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll

Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll Järpås/Saleby - Nossebro IF Damlaget fotboll Datum: 2013-04-25 Tid: 18:30 Plats: Järpåsvallen Resultat: 1-0 (0-0) TUNG FÖRLUST I PREMIÄREN Så var den då här den ljuva kvällen för seriepremiären och fy

Läs mer

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011

MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 MIK Fotboll 5-mannaspel 2011 I barnfotboll ska barnen leka och lära sig fotboll. Vid matchlika situationer är det viktigt att alla får delta lika mycket och prova på olika platser i laget. Matchresultatet

Läs mer

Herrar A nu i brygga, men så länge det teoretiskt kan gå ger vi ej upp division 3 platsen.

Herrar A nu i brygga, men så länge det teoretiskt kan gå ger vi ej upp division 3 platsen. Staffans sammanfattning vecka 37 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Tisdagen 8 september och ännu en fullspäckad helg med fotbollsmatcher och också höstens första inställda på grund av regn. P 12 Vit

Läs mer

AKTUELLT: Direktlänk till SSIF serier Lör 1 nov 2014. Sandby-cupen inomhusfotboll för flickor och pojkar

AKTUELLT: Direktlänk till SSIF serier Lör 1 nov 2014. Sandby-cupen inomhusfotboll för flickor och pojkar Sida 1 av 2 SMS Live: Skicka SMS från Din mobil direkt till hemsidan! Klicka här... AKTUELLT: Direktlänk till SSIF serier Lör 1 nov 2014 HUVUDMENY F2014 F98 Genvägar Start Klubben Sektioner Nyhetsarkiv

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 39

Staffans sammanfattning vecka 39 Staffans sammanfattning vecka 39 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Ännu en fotbollshelg full av matcher är över och måste ge kredit till Herrar A spelare som tränare som visar stor moral och går ut mot

Läs mer

Övningsbank 2017 Basövningar 7-manna Version 1.0 BÅSTADS GIF. Basövningar 7-manna

Övningsbank 2017 Basövningar 7-manna Version 1.0 BÅSTADS GIF. Basövningar 7-manna Basövningar 7-manna 1 Bollbehandling Övning: 1 Hela truppen uppdelat på 3-4 spelare per grupp, 1-2 bollar/grupp. Bollhållare driver över bollen till andra sidan och gör överlämning. Insida-insida, utsida-utsida,

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

ÖVNING 1b Kategori: Lätt Syfte: Bättre individuell skicklighet 1mot 1, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (1, 2) Utmana 1mot 1(Halvplansövning)

ÖVNING 1b Kategori: Lätt Syfte: Bättre individuell skicklighet 1mot 1, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (1, 2) Utmana 1mot 1(Halvplansövning) ÖVNING b Syfte: Bättre individuell skicklighet mot, Aggressivitet och tävlingsinstinkt (, ) Utmana mot (Halvplansövning) Para ihop spelarna två och två, en boll per par. Denspelare som har boll försöker

Läs mer

Innebandyövningar - Medelsvåra

Innebandyövningar - Medelsvåra Källa: http://www.gubbe.se/innebandy/ovningar.htm Innebandyövningar - Medelsvåra Namn: Dubbeln Nr: 5 Uppvärmning, Skott och Passningar Svårighetsgrad: Blå Syfte med övningen: Att träna på att ta avslut,

Läs mer

Kommande vecka kör vi vanlig träning på tisdag, på torsdag 27/4 däremot blir det bowling i stället för fotbollsträning.

Kommande vecka kör vi vanlig träning på tisdag, på torsdag 27/4 däremot blir det bowling i stället för fotbollsträning. V.16 Hejsan, Nu är den första "riktiga" fotbollsveckan är slut, vi har haft två bra utomhusträningar på Tunaplan, det är roligt att se att alla spelarna växer med uppgiften och att samtliga jobbar på bra

Läs mer

GIF Nike F2009. Vårsäsongen

GIF Nike F2009. Vårsäsongen GIF Nike F2009 Vårsäsongen 2019 2019-03-23 Kontaktuppgifter Ledare Telefon Klas Sjöberg 0708-61 84 20 Lars Kruger 0709-10 50 28 Magnus Lundegård 0702-94 34 74 Marcus Björk 0761-40 67 69 Epost F2009@gifnike.se

Läs mer

Däremot SkåneKurd FF med halva laget som inte ens tackade och stannade kvar på plan efter slutsignal.

Däremot SkåneKurd FF med halva laget som inte ens tackade och stannade kvar på plan efter slutsignal. Staffans sammanfattning vecka 33 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Den första omgången i alla ungdomsserier med få undantag denna helg som är över. En spelhelg som till slut nästan höll på att bli fler

Läs mer

Övningsbank 9/11-manna

Övningsbank 9/11-manna Övningsbank 9/11-manna 1 Bollkontroll, passningar, vändningar Övning: 1 Yta: 25x25 meter, 8-12 spelare, 1 boll per grupp. Bollhållare i varje grupp startar att driva bollen mot den centrala kon, rundar

Läs mer

Tränarfortbildning 2 av 4 Sigtuna IF FK. Internt 17/5 - Tränare Matchen som utbildningstillfälle

Tränarfortbildning 2 av 4 Sigtuna IF FK. Internt 17/5 - Tränare Matchen som utbildningstillfälle Tränarfortbildning 2 av 4 Sigtuna IF FK Internt 17/5 - Tränare Matchen som utbildningstillfälle SYFTE - MÅLBILD Att ge fördjupad kunskap i hur vi i Sigtuna IF FK tänker kring matchen som utbildningstillfälle?

Läs mer

Det är lättare att hantera att laget vinner mer än det förlorar än att laget förlorar i stort sett alla matcher.

Det är lättare att hantera att laget vinner mer än det förlorar än att laget förlorar i stort sett alla matcher. 7-MANNA FOTBOLL Allmänt Det är en ganska stor omställning från 5-manna till 7-manna. Nu räcker det inte att vara individuellt skicklig, man måste kunna passa, löpa utan boll och framför allt sparka bollen

Läs mer

Åkersberga P05: Röd & Blå

Åkersberga P05: Röd & Blå Åkersberga P05: Röd & Blå Träningsövningar 2015 ÅBK P05: Röd & Blå TRÄNINGSÖVNINGAR 2015 (1) Vändning Vändning och passning. 6-8 spelare. Avstånd mellan A och D ca 30 meter. A passar B, som vänder och

Läs mer

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR

SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR SÅ SPELAR VI 5 MOT 5-FOTBOLL I STOCKHOLM FLICKOR OCH POJKAR 8-9 ÅR Bakgrund Vid Svenska Fotbollförbundets representationsmöte 2017 beslutades att nya nationella spelformer ska införas. Från och med 1 januari

Läs mer

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år

Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Nivå 2 Lära för att träna 9-10 år Fokusområden: - Driva - Passa - Mottagning - Vändning - Riktningsförändring - Avslut - Väggspel - Spelbarhet, Spelavstånd Spelarens mognad Fysisk utveckling Lugn tillväxtperiod

Läs mer

Har du frågor kring eller behöver hjälp i ditt arbete med S2S kontakta gärna någon av föreningens ungdomstränare:

Har du frågor kring eller behöver hjälp i ditt arbete med S2S kontakta gärna någon av föreningens ungdomstränare: För spelarnas utveckling är det bäst om man tränar ett moment åt gången och att det då genomsyrar hela träningen, under uppvärmning, drillövningarna och under spelövningarna. Det är ytterst viktigt att

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 36

Staffans sammanfattning vecka 36 Staffans sammanfattning vecka 36 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Vi har kommit in i september månad och när ungdomslagen ska spela till tredje helgen i oktober återstår endast 4 omgångar i Damer division

Läs mer

Utbildningsplan. Norrala IF. Ungdom och Senior.

Utbildningsplan. Norrala IF. Ungdom och Senior. Utbildningsplan Norrala IF Ungdom och Senior. Spelets skeenden Spelets grundläggande idé är enkel. När det egna laget har bollen spelar laget anfallsspel och när motståndarna har bollen spelar laget försvarsspel.

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar

SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar SPELSYSTEM 4-4-2 för 17-åringar Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner,

Läs mer

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2

SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 SPELSYSTEM INOMHUS 5 Á-SIDE 2-2 Spelarlyftet har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och

Läs mer

Agenda. Säsongsplanering & Info. Vad ska vi träna på och varför

Agenda. Säsongsplanering & Info. Vad ska vi träna på och varför Agenda Säsongsplanering & Info Vad ska vi träna på och varför Ledare Tränare Carina, Sara, Jenny, Ingalill, Patrik, Niclas, Kristian, Håkan Bootcamp mars Tränarutbildning C; 24/4 och 8/5 Lagledare Dilhani,

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Stenkullen GoIK. Fotbollstermer

Stenkullen GoIK. Fotbollstermer Fotbollstermer Allmänna fotbollstermer Anfallsspelare När det egna laget har bollen är samtliga spelare anfallsspelare. Försvarsspelare När det egna laget försvarar är samtliga spelare försvarsspelare.

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion

Den Blå tråden. Annebergs IF:s Ungdomssektion 2011 DenBlåtråden AnnebergsIF:sUngdomssektion DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsif:sungdomssektionspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF:sUngdomssektion

Läs mer

Allmänna fotbollstermer

Allmänna fotbollstermer Allmänna fotbollstermer Andraboll Anfallspelare Back, backlinje är den boll som man får efter första skottförsök, nickförsök etc. Retur är en variant på andraboll från målvakt efter målvaktsräddning, från

Läs mer

I97 matchreferat Senast uppdaterad

I97 matchreferat Senast uppdaterad I97 matchreferat 09-10 Senast uppdaterad 2010-03-10 Seriematcher 2009-2010 Bilder från Vimmerbymatchen Foto: Niclas Bardh 100307 Vimmerby-SIS 2-13 (2-6, 0-4, 0-3) Skillingaryds IS I säsongens sista match

Läs mer

Den 6:e december blev vi inbjudna att vara med i en träningsturnering i

Den 6:e december blev vi inbjudna att vara med i en träningsturnering i Träningsdosen i denna månad har varit blandad mellan futsal och fotboll. Futsal för att hålla oss igång med snabbhet och teknik inför kommande futsalmatcher och fotboll i form av fortsatta uttagningar

Läs mer

Övningsbank för ungdomar

Övningsbank för ungdomar De här övningarna är tänkt att fungera som en guide och inte ett måste. En generell regel bör vara att inte använda för många övningar på samma pass och att vi gör samma övning flera träningar i rad så

Läs mer

Övningar. Utespelare

Övningar. Utespelare Övningar Utespelare Teckenförklaringar - Anfallande spelare (Våra egna spelare i detta dokument). - Försvarande spelare/motståndare M - Målvakt - Småmål - Koner - Madrass - Skott/Avslut L - Ledare - Rörelse

Läs mer

Före vändningen. Finter före vändningen

Före vändningen. Finter före vändningen Före vändningen Innan du får bollen så måste du titta upp och se situationen som du är i Då ser du vad du ska göra när du får bollen Du ser även vilken vändning du ska använda När du ska vända så inta

Läs mer

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER

SPELSYSTEM 5-manna UTGÅNGSPOSITIONER SPELSYSTEM 5-manna För alla 8-9 års lag, rekommenderar vi att man spelar 5-manna fotboll enligt principen 2-2. Spelsystemet präglas av enkelhet där det naturligt uppstår många 1 mot 1 situationer som löses

Läs mer

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll.

SPELSYSTEM. Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till och 11- manna fotboll. P05 SPELSYSTEM Vi kommer att inrikta oss på spelsystemet 2-3-1. Spelsättet kommer senare att ge en bra övergång till 4-3-3 och 11- manna fotboll. Vi kommer att ha inriktning på offensivt spel. Anfallsspelet

Läs mer

Staffans sammanfattning vecka 40

Staffans sammanfattning vecka 40 Staffans sammanfattning vecka 40 Hej alla VAIF:are och andra läsare, Tisdagen 29 september och ännu en helg är över och en massa matcher spelade i föreningen precis som vanligt. Tyvärr lyckades det ej

Läs mer

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon F-97 TRÄNINGSPÄRM Teckenförklaring Försvarspelare Anfallsspelare Spelare med boll Löpning utan boll Löpning med boll Bollens väg Kon Tips & råd Gå gärna igenom övningarna teoretiskt med gruppen först..

Läs mer

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR innebandyspelaren övningar Huvudmoment 1 Växlingar i viss fart (Bollbehandling) 3 2 Ytterligare moment 1 1 2 3 Förklaring Ställ upp 10 konor och spelare i led med var sin boll

Läs mer

P04. Lagets Arbetssätt. i spelets skeenden. Försvarsspel. Anfallsspel. Omställning. Återerövring av bollen. Speluppbyggnad.

P04. Lagets Arbetssätt. i spelets skeenden. Försvarsspel. Anfallsspel. Omställning. Återerövring av bollen. Speluppbyggnad. Lagets Arbetssätt P04 i spelets skeenden Anfallsspel Omställning Försvarsspel Speluppbyggnad - Bra spelbarhet! - Spela centralt om vi kan! - Spela/ta bollen framåt om vi kan, bakåt/sidled om vi måste!

Läs mer

SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år)

SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år) SPELSYSTEM 5-manna (8-9 år) Nässjö FF har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls- och försvarsmetoder

Läs mer

SkåneKurd FF 21 poäng i våras efter sommaren 1 poäng som exempel och total anarki i föreningen för stunden.

SkåneKurd FF 21 poäng i våras efter sommaren 1 poäng som exempel och total anarki i föreningen för stunden. Staffans sammanfattning vecka 38 Hej alla VAIF:are och andra läsare, För 4;e veckan i rad nås undertecknad av det härliga beskedet att Herrar A vinner sin seriematch även denna helg och nu med 1-0 borta

Läs mer

BSK Herrfotboll. Bra att veta när det är dags att DÖMA 5-MANNA! Uppdaterat:

BSK Herrfotboll. Bra att veta när det är dags att DÖMA 5-MANNA! Uppdaterat: Bra att veta när det är dags att DÖMA 5-MANNA! Uppdaterat: 2014-02-10 INNAN MATCH (behövs kanske inte ett minne som en elefant men åtminstone lite koll!) Utvilad och lite frukost i dig! Ta på domarklädsel,

Läs mer

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005

IFK Tumba Fotboll. Träningskompendium 2005 Träningskompendium 2005 Inledning...2 5 - mannafotboll...2 8 års lag...2 9 års lag...2 7 - mannafotboll...3 10 års lag...3 11 års lag...4 12 års lag...4 11 - mannafotboll...5 13 års lag...5 14 års lag...5

Läs mer

Matchreferat Senast uppdaterad

Matchreferat Senast uppdaterad Matchreferat Senast uppdaterad 2010-06-13 Söndag 13 juni 2010 SIS - Smålandstenar 3-1 VILKEN MATCH!!!! Vilket lag våra härliga Tjejer visade upp idag. Ett strålande sammarbete gjorde att vi tog vår första

Läs mer

Den Blå tråden. Annebergs IF

Den Blå tråden. Annebergs IF 2013 DenBlåtråden AnnebergsIF DenBlåtrådenskallvareenhjälpochvägledningförledare,spelareoch föräldrarihurlageniannebergsifspelarfotboll. DenBlåtrådenförAnnebergsIF 2013 Innehåll Vårmålsättning...3 Grundstenarförattuppnåmålsättningen...3

Läs mer

Instruktion Finta/dribbla

Instruktion Finta/dribbla Instruktion Du kan skilja på att finta och att dribbla Finta gör du före dribblingen Du kan finta utan att dribbla efteråt T.ex. en inläggsfint då du vänder och slår inlägget med andra foten istället Du

Läs mer

Andra våg är de spelare som intagit position bakom (djup) de främre anfallspelarna vid ett avslutsförsök, ofta vid inlägg och hörnor.

Andra våg är de spelare som intagit position bakom (djup) de främre anfallspelarna vid ett avslutsförsök, ofta vid inlägg och hörnor. Fotbollstermer Att tala samma språk Vi rekommenderar att dina spelare börjar lära sig fotbollstermer och symboler när de är 10 12 år. Tänk på att inte ta allt på en gång utan koncentrera er på grundförutsättningar

Läs mer

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL

SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL SSK F-05 MANUAL FÖR 7-MANNASPEL INTRODUKTION Tanken med "manualen" är att samtliga spelare i SSK F-05 ska känna till och behärska vårt spelsystem för 7-manna, med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Bötesbeloppet till Torna Hällestads IF sved och kr var kanske mer än undertecknad trodde på?

Bötesbeloppet till Torna Hällestads IF sved och kr var kanske mer än undertecknad trodde på? Staffans sammanfattning vecka 34 Hej alla VAIF:are och andra läsare, En intensiv fotbollshelg är över och till sist blev det 32 matcher IF Löddes knatteserie inräknad, men tyvärr även denna helg där matcher

Läs mer

NÄSET CUP 2015 Välkommen till Näset Cup maj

NÄSET CUP 2015 Välkommen till Näset Cup maj NÄSET CUP 2015 Välkommen till Näset Cup 16-17 maj Vi hälsar Dig och ditt lag välkommen till Näset Cup 2015. Här finner Du all information om cupen. (spelschemat sänds i separat dokument). Samtliga matcher

Läs mer

Så spelar vi 5 mot

Så spelar vi 5 mot Så spelar vi 5 mot 5 2017 Uppdaterad: 170401 1 Bra förutsättningar Jämna matcher Roligt och bra spel Många fotbollsaktioner Alla får vara med 5 mot 5 är på barnens villkor och skall lära dem att spela

Läs mer

Fotboll för pojkar och flickor 6-7 år

Fotboll för pojkar och flickor 6-7 år Fotboll för pojkar och flickor 6-7 år INNEHÅLLSFÖRTECKNING Att vara ledare och förälder 2 Träningens upplägg 2 Spel på träning (yta 1, 3, 5) 3 Övningar dribbla, driva (yta 2) 5 Övningar skott och målvakt

Läs mer

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll

Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Träningsguide för barn och ungdom inom IK Huge Fotboll Detta dokument är en bilaga till Riktlinjer för träning och beskriver hur ett träningsprogram kan läggas upp, vad man ska tänka på under övningarna

Läs mer

INNEBANDY-ÖVNINGAR. Hämtade från www.gubbe.se/innebandy

INNEBANDY-ÖVNINGAR. Hämtade från www.gubbe.se/innebandy INNEBANDY-ÖVNINGAR Hämtade från www.gubbe.se/innebandy Namn: Halvmåne Nr: 1 Typ av övning: Uppvärmning Svårighetsgrad:Grön Syfte med övningen: I första hand att värma upp målvakten, men även att träna

Läs mer

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll

FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll FOTBOLLSTEORI 11-manna fotboll Daniel Häger 2014 FOTBOLLSTECKEN Spelarens väg & riktning med boll Spelarens väg & riktning utan boll Mv Bollens väg & riktning Målvakt Bollhållare Mv / Försvarsspelare Anfallsspelare

Läs mer

FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER

FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER FOTBOLLSTERMER OCH SYMBOLER Innehåll Anfallsspel när det egna laget har bollen... 3 Grundförutsättningar i anfallsspel... 3 Anfallstermer... 3 Försvarsspel när motståndarna har bollen... 5 Grundförutsättningar

Läs mer

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer -

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer - 1 Driva, utmana, finta och dribbla nå1/10 2/10 1 2 3 4 5 6 Teckenförklaring. 1. Springa utan boll 2. Passning eller skott (bollens förflyttning) 3. Driva med boll 4. Boll 5. Spelare 6. Koner Övningarnas

Läs mer

SPELMODELLER 7-16 år

SPELMODELLER 7-16 år SPELMODELLER 7-16 år 1-4-3-3 Spelmodell ( organisation) Spelsätt ( arbetssätt och individuella kvalitéer) Filosofi i match 7-12 år Träna för spela 13-16 år Träna för att tävla 17-19 år Träna för att vinna

Läs mer

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R Namn:...

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R Namn:... SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDET Domarkommittén H E M F R Å G O R 2009-11-18 Namn:... Tänk på att: * Ange om det är direkt eller indirekt frispark * Ange eventuell bestraffning * Ange hur spelet sätts igång och

Läs mer

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF:

Godfoten. Spelets delar. Till match och träning förväntas vissa saker av dig som spelare i Boo FF: Spelmodell Boo FF Pojkar och flickor 10 år Spelfilosofi - Värdegrund, taktik och individuell insats i rätt ordning - Vi vill ha bollen så mycket som möjligt och när vi tappar den vill vi ta tillbaka den

Läs mer

Grundförutsättningar i anfallsspel

Grundförutsättningar i anfallsspel Grundförutsättningar i anfallsspel Spelbarhet Spelavstånd Spelbredd Exempel: https://www.youtube.com/watch?v=w_jg5waqogc https://www.youtube.com/watch?v=luvorhgxbom https://www.youtube.com/watch?v=hba7a3i4hco

Läs mer

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad

TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN. Reviderad TINGSRYDS FOTBOLLSFÖRENINGS SPELARUTBILDNING UNGDOMSSEKTIONEN Reviderad 20070201 Det här vill vi i TFF:s ungdomssektion Att skapa vi-känsla inom Tingsryds FF. Att ge barnen en social och fysisk träning.

Läs mer

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901

Välkomna. Föräldramöte EIF F01/02 140901 Välkomna 140901 Sammanslagning av F01/02 Bakgrund Förväntningar Dagsläget Våren 2014 140102-140617 Spelare i truppen våren -2014 27 F02-14 F01-13 Träningstillfälle 43 Träningsnärvaro 65% 16-17 spelare/tillfälle

Läs mer

VFF läger år. Träningsinnehåll VFF. Passning och mottagning 1 mot 1 offensivt 1 mot 1 defensivt Avslut EN DEL AV SVENSK FOTBOLL

VFF läger år. Träningsinnehåll VFF. Passning och mottagning 1 mot 1 offensivt 1 mot 1 defensivt Avslut EN DEL AV SVENSK FOTBOLL VFF VÄR MLNDS FOTOLLFÖRUND 98 EN DEL V SVENSK FOTOLL Träningsinnehåll Passning och mottagning mot offensivt mot defensivt vslut # Passning och mottagning -isolerat. ra passnings- och mottagningsteknik

Läs mer

Så blir du bäst på Fifa 18. Det nya, svåra försvarsspelet. Anfallsspelet. Ultimate Team.

Så blir du bäst på Fifa 18. Det nya, svåra försvarsspelet. Anfallsspelet. Ultimate Team. Så blir du bäst på Fifa 18 Det nya, svåra försvarsspelet. Anfallsspelet. Ultimate Team. Jag ser att många har problem med nya Fifa. Inte för att spelet på något sätt är dåligt för så är det inte! utan

Läs mer

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsong 2015 Tränings- & Spelfokus

Ekerö IK Fotboll Damtrupp. Säsong 2015 Tränings- & Spelfokus Ekerö IK otboll Damtrupp M Säsong 2015 Tränings- & Spelfokus Agenda Vår spelidé Tränings- & Spelinriktning Spelsystem M Spelsystem Spelidé Vi vill vara ett spelförande lag med högt bollinnehav, vilket

Läs mer

ÅRET SOM GÅTT I MÅL FÖR ASKIMS F94

ÅRET SOM GÅTT I MÅL FÖR ASKIMS F94 F94 Askims IK 2006 ÅRET SOM GÅTT I MÅL FÖR ASKIMS F94 Vi har haft ännu ett mycket framgångsrikt år med våra tjejer. Vi har vunnit många matcher och gjort många mål. Om vi la ihop alla 128 matcher i en

Läs mer

VIGGBYHOLMS IK F01, Örebrocupen juni 2013

VIGGBYHOLMS IK F01, Örebrocupen juni 2013 VIGGBYHOLMS IK F01, Örebrocupen 27-30 juni 2013 Vilken häftig fotbollscup och fantastiskt roliga och intensiva dagar vi har haft! Ett riktigt äventyr. Så spännande, så roligt och vilka fotbollsmatcher!

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN

VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETSPLAN SOLLENTUNA FK P-04 TÖJNAN VERKSAMHETEN 2015 Vi har under 2015 haft två lag anmälda i St:Erikscupen, ett lag i lättserien och ett i medelserien, vilket gör att vi totalt har spelat 28 seriematcher.

Läs mer

Spelprogram - LB07 INDOOR CUP - Kategori P98 (P13) 8 jan 2011

Spelprogram - LB07 INDOOR CUP - Kategori P98 (P13) 8 jan 2011 Spelprogram - LB07 INDOOR CUP - Kategori (P13) 8 jan 2011 GRUPP A GRUPP B GRUPP C GRUPP D LB07 B1 LB07 L2 LB07 L1 LB07 B2 B93 Köpenhamn 1 B93 Köpenhamn 2 B93 Köpenhamn 3 B93 Köpenhamn 4 GIF Nike 2 BK Näset

Läs mer

Nu laddar vi vidare mot nästa match mot Torpshammar nästa onsdag, men först väntar träning på söndag.

Nu laddar vi vidare mot nästa match mot Torpshammar nästa onsdag, men först väntar träning på söndag. Coach har ordet! Kuben-Ånge 3-4 Då var premiären avklarad och man kan sammanfatta matchen på många olika sätt. Min sammanfattning var i alla fall att vi startar matchen med att vara väldigt tillbaka tryckta.

Läs mer

Övningsbank Sigtuna IF P03

Övningsbank Sigtuna IF P03 Övningsbank Sigtuna IF P03 Veckoplanering 3 träningar och 1 match nivå 3 Antal träningar/vecka Vad träna Träning 1 Träning 2 Träning 3 Match sspel - uppbyggnad - skapa målchans och avsluta sspel - skapa

Läs mer

SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt

SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt SPELSYSTEM 4-4-2 Kollektivt Göteborgs Fotbollförbund har en spelarutbildningsplan där det bl.a. ingår att en spelare bör känna till och behärska olika spelsystem med tillhörande utgångspositioner, anfalls-

Läs mer

Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling

Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling Hemuppgift #2 Enskede IK P-01:5 Spelarutveckling Här kommer en repris på den hemuppgift som ni gjorde en gång tidigare. Nu vill vi att ni går hem och svarar på dessa frågor en gång till inför det utvecklingssamtal

Läs mer

Tränarutbildning 6 för P03: Översikt teman 2. Översikt om hur gör vi 1. Hemläxa 2. Övningar v Andy Alzuhn

Tränarutbildning 6 för P03: Översikt teman 2. Översikt om hur gör vi 1. Hemläxa 2. Övningar v Andy Alzuhn Tränarutbildning 6 för P03: 2011-04-27 1. Översikt teman 2. Översikt om hur gör vi 1. Hemläxa 2. Övningar v 17-21 Träningsteman P03 kommer löpande att ha bollbehandling som huvudfokus kompletterat med

Läs mer

Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom

Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom Spelmanual Sunnersta AIF Ungdom Inledning I en växande klubb som Sunnersta AIF finns ett behov av att ha en röd tråd i hur vi ska lära ut fotboll till de som väljer att spela i vår klubb. Vi har många

Läs mer