(7) Reglemente för nämnden för gemensam medborgarservice i Vellinge kommun

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "(7) Reglemente för nämnden för gemensam medborgarservice i Vellinge kommun"

Transkript

1 (7) Reglemente för nämnden för gemensam medborgarservice i Vellinge kommun

2 (7) Reglemente för nämnden för gemensam medborgarservice i Vellinge kommun Detta reglemente är fastställt av Vellinge kommunfullmäktige och gäller från och med den Dokumentet ska fastställas på nytt, eller vid behov revideras, senast i juni månad året efter det att en ny mandatperiod inletts efter det att ordinarie val till Kommunfullmäktige förrättats. I detta reglemente regleras organisation, ansvarsområden och uppgifter för nämnden för gemensam medborgarservice utöver vad som anges i kommunallagen och i det gemensamma reglementet för kommunstyrelsen och nämnderna i Vellinge kommun. Nämndens ansvarsområde omfattar inte de uppgifter inom nämndens verksamhetsområde som enligt kommunstyrelsens reglemente fullgörs av kommunstyrelsen. Kommunfullmäktige föreskriver följande: 1 Organisation Mandatperioden är fyra år, räknat från och med den första januari året efter det år då val till kommunfullmäktige har ägt rum i hela landet. För inrättande av utskott gäller, utöver vad som regleras i kommunallagen, vad som anges i punkt i Reglementet med gemensamma bestämmelser för kommunstyrelsen och nämnderna i Vellinge kommun. 2 Ansvarsområden och uppgifter Nämnden för gemensam medborgarservice är huvudman för och/eller myndighet inom nedan angivna ansvarsområden och fullgör kommunens uppgifter inom dessa samt för sådana uppgifter som enligt annan lag eller författning ankommer på nämnden. Nämnden ska, utifrån sina ansvarsområden, vara remissinstans i frågor som rör fysisk planering.

3 (7) 2.1 Trafikfrågor Nämnden för gemensam medborgarservice ansvarar för och fullgör kommunens uppgifter som avses i lagen om nämnder för vissa trafikfrågor och kommunens övriga uppgifter inom trafikområdet. Nämnden ska, i enlighet med gällande trafiklagstiftning utfärda lokala trafikföreskrifter, besluta om undantag från föreskrifter eller om parkeringstillstånd på grund av sådana föreskrifter och i övrigt fullgöra vad som åligger kommunal nämnd enligt trafiklagstiftningen. Nämnden ska följa trafikförhållandena i kommunen samt verka för förbättrad trafiksäkerhet. Nämnden ska besluta i frågor som rör parkeringstillstånd för rörelsehindrade enligt trafikförordningen och gällande föreskrifter. Nämnden ansvarar för och fullgör kommunens uppgifter enligt lagen om flyttning av fordon i vissa fall. Nämnden ansvarar för bidragsgivning till samfälligheter/vägföreningar. Nämnden ansvarar för och fullgör kommunens uppgifter avseende upphandling och avtal rörande färdtjänsten i Vellinge kommun. Nämnden ansvarar för att utföra färdtjänst med undantag av myndighetsutövning. 2.2 Räddningstjänst Nämnden för gemensam medborgarservice ansvarar för kommunens räddningstjänst och ansvarar för och fullgör kommunens uppgifter enligt lagen om skydd mot olyckor och andra författningar som avser räddningstjänst i den mån uppgiften inte enligt kommunstyrelsens reglemente ankommer på kommunstyrelsen. 2.3 Vatten och avlopp Nämnden för gemensam medborgarservice ansvarar för och fullgör kommunens uppgifter enligt lagen om allmänna vattentjänster. Nämnden ska förvalta kommunens vatten- och avloppsanläggningar och inom ramen för tilldelade medel svara för fortlöpande utbyggnad samt drift och underhåll av vatten- och avloppsanläggningarna. Nämnden svarar för kommunens uppgifter enligt vattendirektivet.

4 (7) 2.4 Renhållningsverksamhet och avfallshantering Nämnden för gemensam medborgarservice ansvarar för och fullgör kommunens uppgifter inom renhållningsverksamheten, avfallshantering och återvinning enligt miljöbalken och annan tillämplig lagstiftning. Nämnden ansvarar för avfallsplaneringen i kommunen och utarbetar de förslag som är påkallade vad gäller renhållningsordning och annan reglering av avfallshanteringen i kommunen. Nämnden ansvarar för transport, återvinning och bortskaffande av avfall som ankommer på kommunen enligt miljöbalken. Nämnden ansvarar för frågor om renhållningsabonnemang inklusive frågor om ändring av abonnemang. 2.5 Gator och vägar Nämnden för gemensam medborgarservice ansvarar för allmän platsmark och anläggningar på denna, där kommunen är huvudman. Nämnden ska, inom ramen för anvisade medel, förvalta och svara för utbyggnad, drift och underhåll av kommunens gatu- och vägnät, gång- och cykelvägar, underhåll av till allmänt underhåll intagna enskilda vägar inom kommunen samt torg, parkmark och kommunens skogs- och fritidsområden. Nämnden ansvarar för kommunens belysningsanläggningar. Nämnden ska förvalta av kommunen ägd offentlig belysning på gator, vägar, gångvägar och cykelvägar. För övriga offentliga belysningsanläggningar, som inte ägs av kommunen, företräder nämnden kommunen. Nämnden företräder kommunen i frågor som avser förvaltning och skötsel av naturreservat i kommunen. Nämnden ska besluta om att upplåta kommunens gatu- och vägmark, parkmark, allmänna platser samt fritidsområden för tillfälliga och speciella ändamål i den mån upplåtelsen inte faller under ordningslagens regler. Nämnden ska avge yttranden över ansökningar om tillstånd att utnyttja allmän platsmark enligt ordningslagens bestämmelser. Nämnden ska besluta om tillstånd för utomstående att gräva och schakta i kommunens gator och vägar och på parkmark samt att, om så erfordras, kräva säkerhet för

5 (7) beräknade kostnader för återställande av kommunens anläggningar. För att undvika olägenhet för kommuninvånare ska grävning och schaktning i största möjliga mån ske i samordning. Nämnden ansvarar för grundläggande information om kommunens tekniska anläggningar och verkar för en effektiv samordning med andra anläggnings- och ledningsägare. Nämnden ansvarar för kommunens hamnverksamhet samt därmed sammanhängande uppgifter. Nämnden ansvarar för samtliga uppgifter som sammanhänger med upplåtelse av mark för badhytter. 2.6 Fritidsverksamhet Nämnden för gemensam medborgarservice ansvarar för kommunens fritidsverksamhet och fritidsgårdsverksamhet. Det innebär att nämnden ansvarar för finansiering, målformulering, uppföljning, kontroll och utvärdering av kommunens uppgifter inom fritidsverksamheten. Dessutom ansvarar nämnden för verksamhet utifrån bestämmelser i lotterilagen. Nämnden ska följa utvecklingen i de frågor som gäller fritidsverksamheten samt ta de initiativ och lägga fram de förslag som nämnden anser behövs och även verka för nya former och ny verksamhet inom fritidsområdet. Nämnden ska hålla en fortlöpande kontakt och ett nära samarbete med inom kommunen verksamma föreningar och organisationer inom idrotts- och fritidsområdet och nämnden ska stimulera det arbete som dessa bedriver. Nämnden ska bevaka behovet av anläggningar och lokaler för idrotts- och fritidsverksamheten och för att inom ramen för fastställd investeringsprocess ta initiativ till nödvändiga investeringar. Nämnden ansvarar för uthyrning och annan upplåtelse av kommunens anläggningar för idrotts- och fritidsverksamhet. Nämnden ska fastställa principer för upplåtelse av anläggningar för idrotts- och fritidsverksamhet och utfärda anvisningar för dessa lokalers användning. Nämnden ska hålla en fortlöpande dialog med föreningarna i frågor inom nämndens ansvarsområde.

6 (7) Nämnden ansvarar för kommunens system för föreningsstöd för barn- och ungdomsverksamhet och ska fördela generella föreningsbidrag till barn- och ungdomsverksamhet. Nämnden ansvarar för livräddarverksamhet vid badstränder. 2.7 Kulturverksamhet Nämnden för gemensam medborgarservice ansvarar för kommunens kulturverksamhet. Det innebär att nämnden ansvarar för finansiering, målformulering, uppföljning, kontroll och utvärdering av kommunens uppgifter inom kulturverksamheten. Nämnden ansvarar för barn- och ungdomskulturverksamhet och övrig kulturverksamhet. I detta ansvar ingår kommunens kulturskola. Nämnden ska se till att det finns tillgång till kommungemensam kulturverksamhet för barn, ungdomar och äldre. Nämnden ansvarar för kommunens konstsamling och svarar för kommunens konstinköp. Nämnden ska delta i samhällsplaneringen utifrån ett kulturperspektiv. Nämnden ska genom olika stödinsatser främja föreningsverksamheten inom kulturområdet. Nämnden ska kunna ge stöd till kulturföreningars, organisationers, bildningsförbunds och enskildas eller grupper av enskildas offentliga kulturarrangemang och övriga insatser för kulturlivet i kommunen. Nämnden ska stödja olika former av kulturverksamhet såsom teater, musik, dans, sång, konst, film, museiverksamhet, och annan utställningsverksamhet. Nämnden ska uppmuntra nya uttrycksformer och nya verksamheter i kulturlivet. Nämnden ska utifrån ett kulturhistoriskt och estetiskt perspektiv ägna uppmärksamhet åt utformning och utsmyckning av offentliga platser och byggnader samt i övrigt, där nämnden är remissinstans, vara rådgivande vid utformning och utsmyckning av bostadsområden. Nämnden ska bevaka behovet av anläggningar och lokaler för kulturverksamhet och inom ramen för fastställd investeringsprocess ta initiativ till de investeringar som anses erforderliga.

7 (7) Nämnden ska vårda och förvalta kulturella institutioner och annan för kommunens kulturella verksamhet avsedd egendom, exklusive förvaltning av de byggnader som verksamheten bedrivs i. Nämnden ska verka för bevarande av estetiskt och kulturhistoriskt värdefulla eller i samhällsbilden karaktäristiska byggnader, anläggningar och anordningar. Nämnden ska medverka till att bevara och utveckla värdefulla traditioner och stödja lokalhistorisk forskning. Nämnden ska ha det samlade ansvaret för arbetet med offentlig konst i kommunen.

(6) Reglemente för tekniska nämnden i Vellinge kommun

(6) Reglemente för tekniska nämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 1 (6) Reglemente för tekniska nämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 2 (6) Reglemente för tekniska nämnden i Vellinge kommun Detta reglemente är fastställt av Vellinge kommunfullmäktige 2018-12-12

Läs mer

(5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun

(5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 1 (5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun 2018-12-12 2 (5) Reglemente för omsorgsnämnden i Vellinge kommun Detta reglemente är fastställt av Vellinge kommunfullmäktige 2018-12-12

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 18:6

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 18:6 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr C 18:6 Kf 91/2018 Dnr KS 2018/160 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kommunfullmäktige den 17 september 2018, Kf 91. Gäller från den 1

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden

Reglemente för tekniska nämnden Utgiven av kommunledningskontoret Antagen av kommunfullmäktige 2018-06-11, 67 Reglemente för tekniska nämnden Ansvarsområde och uppgifter 1 Tekniska nämnden förvaltar och utvecklar kommunens grönområden,

Läs mer

samhällsbyggnadsnämnden

samhällsbyggnadsnämnden Dokumenttyp och beslutsinstans Reglemente Dokumentansvarig Kommunjurist Dokumentnamn Dokumentet gäller för Samhällsbyggnadsnämnden Fastställd/Upprättad KF 2018-12-13, 203 Giltig till och med Tillsvidare

Läs mer

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1 Nummer: 30:1 Blad: (1) Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden KFS 30:1 A Kultur- och fritidsnämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Nämnden är kommunens verkställande organ i frågor om kultur- och fritidsverksamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 165 KS 407/18 Nytt reglemente för tekniska nämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente. Tekniska nämnden. Antaget av kommunfullmäktige

Reglemente. Tekniska nämnden. Antaget av kommunfullmäktige Reglemente Tekniska nämnden Antaget av kommunfullmäktige 2018-12-10 127 Innehållsförteckning Verksamhet... 1 Arbetsformer... 3 Sammanträde... 4 Ordföranden... 5 Justering av protokoll... 5 Reservation...

Läs mer

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige )

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige ) REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige 2016-01-28 20) Tekniska nämnden fullgör kommunens uppgifter i frågor rörande mark och byggnader, gator och vägar, parker,

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden

Reglemente för tekniska nämnden Tekniska nämnden Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Gäller fr o m: Lagakraftvunnet beslut Beslut: KF 72, 2011-05-02, 30 2013-03-04, 87, 2014-06-16 träder i kraft 2015-01-01, 29, 2014-12-01, 11,

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente för utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Utbildningsnämndens verksamhetsområde 1 Nämnden ansvarar för det

Läs mer

(17) Reglemente för kommunstyrelsen i Vellinge kommun

(17) Reglemente för kommunstyrelsen i Vellinge kommun 2018-12-12 1 (17) Reglemente för kommunstyrelsen i Vellinge kommun 2018-12-12 2 (17) 1 ORGANISATION... 3 2 ANSVARSOMRÅDEN OCH UPPGIFTER... 3 2.1 Arbetsmarknad... 4 2.2 Näringsliv och besöksnäring... 5

Läs mer

Heby kommuns författningssamling

Heby kommuns författningssamling Heby kommuns författningssamling KOMMUNFULLMÄKTIGE ISSN 2000-043X HebyFS 2010:13 Infördes i författningssamlingen den 16 november 2010 Reglemente för beredningen för miljö- och samhällsbyggnadsfrågor;

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Beslutsdatum: 2016-05-17,

Läs mer

Reglemente för Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd

Reglemente för Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd Kommunal författningssamling Reglemente för Motala-Vadstena vatten- och avfallsnämnd Motala kommun Beslutsinstans: Kommunfullmäktige Diarienummer: 03/KS 0100 Datum: 2003-03-24 Paragraf: KF 89 Reviderande

Läs mer

Reglemente. Samhällsbyggnadsnämnden Gäller fr.o.m Antagen av kommunfullmäktige

Reglemente. Samhällsbyggnadsnämnden Gäller fr.o.m Antagen av kommunfullmäktige Reglemente Samhällsbyggnadsnämnden Gäller fr.o.m. 2018-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-22 182 Samhällsbyggnadsnämnden Innehållsförteckning Uppdrag och verksamhet... 1 Delegering från kommunfullmäktige...

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden REGLEMENTE 1(5) Kultur- och fritidsförvaltningen Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelser i detta reglemente. Ikraftträdande av handlingar

Läs mer

Sala kommun Kommunal författningssamling

Sala kommun Kommunal författningssamling Sala kommun Kommunal författningssamling REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KFS 102 revision 00 REGLEMENTE ANTAGEN: 2014-12-15 Gäller från och med: 2015-01-01 Ersätter: Övergripande uppgifter 1.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2018-11-14 160 KS 401/18 Nytt reglemente för kultur- och fritidsnämnden Beslut Arbetsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder

Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder Reglemente för tekniska nämnden Ks 2010:523 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Reglemente för tekniska nämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns

Läs mer

Reglemente för nämnden för Laholmsbuktens VA

Reglemente för nämnden för Laholmsbuktens VA Reglemente för nämnden för Laholmsbuktens VA antaget av kommunfullmäktige i Halmstads kommun den 22 juni 2010, 68 och i Laholms kommun den 23 juni 2010, 98 samt med senaste ändring i Halmstads kommun den

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Utbildningsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000959 Sid 1/7 Reglemente för Utbildningsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna

Läs mer

Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:6

Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:6 Österåkers kommuns författningssamling, ÖFS 2019:6 Reglemente för Kultur- och fritidsnämnden Antagen av Kommunfullmäktige 2018-12-10, KF 9:7 Dnr: KS 2018/0353 Ersätter författningssamling ÖFS 2015:5 Kommentar:

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7) B. 6 REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (7) TEKNISKA NÄMNDENS ÖVERGRIPANDE UPPGIFTER 1 Tekniska nämnden, tillika trafiknämnd, har som främsta uppgift att vara samordnande och verkställande

Läs mer

STYRDOKUMENT Reglemente för stadsbyggnadsnämnden

STYRDOKUMENT Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Kommunstyrelsen 1 (5) STYRDOKUMENT Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Beslutad när 2017-04-27, 112 Beslutad av Diarienummer Ersätter Gäller för Kommunfullmäktige KSKF/2017:251 Det senast antagna reglementet,

Läs mer

Reglemente för service- och tekniknämnden

Reglemente för service- och tekniknämnden Styrdokument Reglemente för service- och Katrineholms kommuns författningssamling (KFS nr 1.05) Senast reviderad av kommunfullmäktige, 61 Beslutshistorik Antagen av kommunfullmäktige 2006-12-18, 28 Ändring

Läs mer

Reglemente REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska nämndens verksamhetsområde. Tekniska nämnden är kommunens trafiknämnd..

Reglemente REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska nämndens verksamhetsområde. Tekniska nämnden är kommunens trafiknämnd.. DANDERYDS KOMMUN Kommunal författningssamling 09.01.1 Dokument Beteckning Reglemente 09.01.1 Organ Beslut av KF Tekniska nämnden 1991-12-16, 162 rev. 1995-04-24, 113 rev. 1996-03-04, 30 rev. 1999-06-07,

Läs mer

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN 1 REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-16, 315 Reviderat 1996-03-25, 39, 1997-03-24 37, 1998-10-26 131, 2001-02-26 24, 2005-04-25 68, 2011-09-26 154. Utöver vad som föreskrivs

Läs mer

Reglemente för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden

Reglemente för Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden Skapad av: Ann-Christine Östlund Bäckehag STYRDOKUMENT Datum 2018-11-21 Sida 1(5) Diarienummer: KS 535-18 003 Giltighet fr o m: 2019-02-01 Senast reviderad: 2017-12-12, 159 Godkänt/antaget av: Kommunfullmäktige

Läs mer

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN 1(5) FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 3.17 U02 Ersätter 3.4 U01 Gäller fr.o.m. 2016-11-01 REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN Antaget av Kommunfullmäktige den 17 december 2014, 175, senast reviderad av Kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för Miljö- och byggnämnden

Reglemente för Miljö- och byggnämnden Grästorps kommun Styrdokument Reglemente Dnr 273/2017 Reglemente för Miljö- och byggnämnden Fastställd av Kommunfullmäktige 2018-04-23, 22, uppdateras före 2022-06-30 Dokumentet finns på www.grastorp.se

Läs mer

Reglemente. Tekniska nämnden 1(6) Senast ändrad: Gäller: Tillsvidare. Namn på dokumentet: Reglemente för tekniska nämnden.

Reglemente. Tekniska nämnden 1(6) Senast ändrad: Gäller: Tillsvidare. Namn på dokumentet: Reglemente för tekniska nämnden. 1(6) Namn på dokumentet: Reglemente för tekniska nämnden Version: 1.0 Dokumenttyp: Reglemente Gäller: Tillsvidare Revideras: 2022 Dokumentansvarig: Kommundirektör Senast ändrad: 2018-12-18 Beslutad av:

Läs mer

REGLEMENTE. Tekniska nämndens reglemente

REGLEMENTE. Tekniska nämndens reglemente REGLEMENTE Tekniska nämndens reglemente REGLEMENTE antas av kommunfullmäktige Kommunfullmäktige fastställer reglemente och överlämnar därmed åt nämnderna att ansvara för skilda verksamhetsområden, uppgifter

Läs mer

kommunens gångbanor, cykelvägar, gator, torg, parker, natur- och skogsområden, koloni- och odlingslottsområden samt banhållning för spårväg

kommunens gångbanor, cykelvägar, gator, torg, parker, natur- och skogsområden, koloni- och odlingslottsområden samt banhållning för spårväg REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I LUND Antaget av kommunfullmäktige den 9 december 1999, 173, den 31 januari 2008, 9, den 28 november 2013, 233 samt den 24 september 2015, 174. Ändrat av kommunfullmäktige

Läs mer

Reglemente för teknik- och klimat nämnden

Reglemente för teknik- och klimat nämnden Reglemente för teknik- och klimat nämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs i enlighet

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Antagen av kommunfullmäktige 2014-12-15, 193 Avsnitt A A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet bedrivs i enlighet

Läs mer

Reglemente för Teknik- och klimatnämnden i Norrtälje kommun

Reglemente för Teknik- och klimatnämnden i Norrtälje kommun Reglemente för Teknik- och klimatnämnden i Norrtälje kommun Avsnitt A Antagen av kommunfullmäktige 2019-02-18, 54. A1. Ansvar och rapporteringsskyldighet 1 Samtliga nämnder ska se till att deras verksamhet

Läs mer

Reglemente för Tekniska nämnden

Reglemente för Tekniska nämnden 1(7) Kommunstyrelsens förvaltning Handläggare Patrik Hjalmarsson Tfn 0142-853 73 Antaget av kommunfullmäktige.. Reglemente för Tekniska nämnden Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2018-06-19 Ersätter: 2015-05-21 Gäller fr o m: 2018-07-01 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Utöver det som

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN KOMMUN REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2000-06-20, 66 Reviderat av kf 6/01, 85/02, ks 37/04, kf 73/06, kf 119/2006 2 REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Utöver

Läs mer

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnd

Reglemente för Kultur- och fritidsnämnd Utgivare: Kommunledningskontoret, Kansliavdelningen Gäller från : 1 januari 2017 Antagen: KF 116/2016 Senast reviderad: KF 187/2016 Reglemente för Kultur- och fritidsnämnd Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen

Läs mer

Översyn av ansvaret för mark, byggnader och anläggningar Remiss

Översyn av ansvaret för mark, byggnader och anläggningar Remiss 2012-05-21 1 (16) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/41-003 Kommunstyrelsen Översyn av ansvaret för mark, byggnader och anläggningar Remiss Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta

Läs mer

Reglemente för kommunstyrelsen, Tyresö kommun

Reglemente för kommunstyrelsen, Tyresö kommun Reglemente för kommunstyrelsen, Tyresö kommun Senast reviderat av kommunfullmäktige 2012-10-11 99 Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och det gemensamma reglementet för nämnder i Tyresö kommun gäller

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun (2015) Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26 127 2 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden i Ljungby kommun Utöver det som står skrivet om

Läs mer

Reglemente för teknik- och fastighetsnämnden

Reglemente för teknik- och fastighetsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2017-04-27 Ersätter: 2015-01-01 Gäller fr o m: 2017-05-01 Reglemente för teknik- och fastighetsnämnden Utöver det

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 15/03 2003-03-24 Bun 5 1 Kf 71/06 2006-08-28 ändring Kf 161/10 2011-01-01 Nbfk

FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 15/03 2003-03-24 Bun 5 1 Kf 71/06 2006-08-28 ändring Kf 161/10 2011-01-01 Nbfk FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 15/03 2003-03-24 Bun 5 1 Kf 71/06 2006-08-28 ändring Kf 161/10 2011-01-01 Nbfk REGLEMENTE FÖR BILDNING, FRITID OCH KULTUR Utöver det som föreskrivs om nämnder

Läs mer

REGLEMENTE FÖR STADSBYGGNADSNÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige , 19)

REGLEMENTE FÖR STADSBYGGNADSNÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige , 19) REGLEMENTE FÖR STADSBYGGNADSNÄMNDEN I JÖNKÖPINGS KOMMUN (antaget av kommunfullmäktige 2016-01-28, 19) Stadsbyggnadsnämnden i Jönköpings kommun fullgör kommunens uppgifter inom plan- och byggnadsväsendet

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR FALKÖPINGS KOMMUN KS 2011/171 100 KFS 2011:23 Reglemente för tekniska nämnden (Antaget av kommunfullmäktige den 29 augusti 2011) (Gäller från och med den 1 september 2011)

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) C. 6 DELEGATIONSORDNING FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I LOMMA KOMMUN Delegation till samhällsbyggnadsförvaltningen Ärende/Ärendegrupp 1. Deltagande i kurser och konferenser för förtroendevalda.

Läs mer

NÄMNDENS UPPGIFTER OCH ANSVAR MED MERA

NÄMNDENS UPPGIFTER OCH ANSVAR MED MERA ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 3 REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2013-03-25 40 Reviderat 2014-02-24 25 Att gälla från och med 2014-03-01 Reviderad

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) C. 6 DELEGATIONSORDNING FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I LOMMA KOMMUN Delegation till samhällsbyggnadsförvaltningen Ärende/Ärendegrupp 1. Deltagande i kurser och konferenser för förtroendevalda.

Läs mer

Antaget av kommunfullmäktige den 26 november 2018, 143.

Antaget av kommunfullmäktige den 26 november 2018, 143. Antaget av kommunfullmäktige den 26 november 2018, 143. Utöver det som föreskriv om nämnder i kommunallagen skall följande närmare bestämmelser gälla för teknik- och fritidsnämndens verksamhet och arbetsformer.

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 159/ Sbn 6 1 Sbn 14/ ändring

HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 159/ Sbn 6 1 Sbn 14/ ändring HÄRJEDALENS KOMMUN FÖRFATTNINGSSAMLING BESLUT GÄLLER FR FLIK SID Kf 159/10 2011-01-01 Sbn 6 1 Sbn 14/4 2014-02-06 ändring REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen

Läs mer

Översyn av ansvaret för mark, byggnader och anläggningar

Översyn av ansvaret för mark, byggnader och anläggningar 2013-03-07 1 (13) TJÄNSTESKRIVELSE KFKS 2012/41-003 Kommunstyrelsens stadsutvecklingsutskott Översyn av ansvaret för mark, byggnader och anläggningar Förslag till beslut Kommunstyrelsen remitterar föreslagna

Läs mer

Reglemente. Miljö- och hälsoskyddsnämnden Gäller fr.o.m Antagen av kommunfullmäktige

Reglemente. Miljö- och hälsoskyddsnämnden Gäller fr.o.m Antagen av kommunfullmäktige Reglemente Miljö- och hälsoskyddsnämnden Gäller fr.o.m. 2018-01-01 Antagen av kommunfullmäktige 2017-11-22 181 Miljö- och hälsoskyddsnämnden Innehållsförteckning Uppdrag och verksamhet... 1 Delegering

Läs mer

Reglemente för stadsmiljö- och tekniska nämnden gäller från och med den 1 januari

Reglemente för stadsmiljö- och tekniska nämnden gäller från och med den 1 januari 1 (5) Reglemente för stadsmiljö- och tekniska nämnden gäller från och med den 1 januari 2019 1 Förutom det som skrivs om nämnderna i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. 1. Verksamhetsområde

Läs mer

Reglemente för myndighetsnämnden

Reglemente för myndighetsnämnden REGLEMENTE 2017-11-30 Reglemente för myndighetsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2017-11-30, 148. NÄMNDENS ANSVARSOMRÅDE 1 INLEDNING Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden har till uppgift att svara för verksamheter inom områdena för kultur, idrott och fritid.

Kultur- och fritidsnämnden har till uppgift att svara för verksamheter inom områdena för kultur, idrott och fritid. REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 2013-03-25 94 KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS UPPGIFTER 1 Kultur- och fritidsnämnden har till uppgift att svara för verksamheter inom

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN I SIMRISHAMNS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN I SIMRISHAMNS KOMMUN 1 (5) REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN I SIMRISHAMNS KOMMUN Antaget av kommunfullmäktige den 25 mars 2019, 76 Utöver vad som föreskrivs om nämnder i kommunallagen (SFS 2017:725) gäller bestämmelserna

Läs mer

Reglemente för tekniska nämnden i Ljungby kommun

Reglemente för tekniska nämnden i Ljungby kommun (2015) Reglemente för tekniska nämnden i Ljungby kommun Antaget av kommunfullmäktige 2014-11-26 127 Reviderad efter kommunfullmäktiges beslut 2015-08-31 69 2 Reglemente för tekniska nämnden i Ljungby kommun

Läs mer

Reglemente REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde

Reglemente REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. Kultur- och fritidsnämndens verksamhetsområde Kommunal författningssamling 05.01.1 Dokument Beteckning Reglemente 05.01.1 Organ Beslut av KF Kultur- och fritidsnämnden 1991-12-16, 162 rev. 1993-06-07, 139 rev. 1995-04-24, 113 rev. 1996-03-04, 30 rev.

Läs mer

Ägardirektiv för Norrköping Vatten och Avfall AB

Ägardirektiv för Norrköping Vatten och Avfall AB Ägardirektiv 2016-12-05 Ägardirektiv för Norrköping Vatten och Avfall AB Utfärdat av kommunfullmäktige senast den 26 september 2016 och fastställt av bolagsstämman den 26 oktober 2016. Genom detta specifika

Läs mer

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING. Utgåva februari :4

SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING. Utgåva februari :4 SÖDERTÄLJE KOMMUNALA FÖRFATTNINGSSAMLING Utgåva februari 2017 3:4 REGLEMENTE FÖR MILJÖNÄMNDEN I anslutning till kommunallagens bestämmelser om nämnder skall följande gälla. Verksamhetsområde 1 Miljönämnden

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Karlsborgs kommun Bilaga 22 KF 46 2012-04-26 Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Dokumenttyp: Reglemente Diarienummer: 69.2012 Beslutande: Kommunfullm.:iktige Antagen: 2012-04-26 Giltighetstid: Tillsvidare

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden fullgör kommunens uppgifter inom fritids- och kulturområdet.

Kultur- och fritidsnämnden fullgör kommunens uppgifter inom fritids- och kulturområdet. Reglemente för kultur- och Kultur- och verksamhetsområde 1 Kultur- och fullgör kommunens uppgifter inom fritids- och kulturområdet. I nämndens uppgifter ingår att - stimulera till ett brett fritids-, och

Läs mer

Reglemente för teknik- och servicenämnden i Strängnäs kommun

Reglemente för teknik- och servicenämnden i Strängnäs kommun 1/8 Beslutad: Kommunfullmäktige 2014-12-15 163 Gäller fr o m: 2015-01-01 Myndighet: Kommunstyrelsen Diarienummer: KS/2014:508-003 Ersätter: - Ansvarig: Stabsavdelningen för teknik- och servicenämnden i

Läs mer

Reglemente för Servicenämnden

Reglemente för Servicenämnden Datum 2006-06-02 Reglemente för Servicenämnden fastställt av kommunfullmäktige 2005-04-25 45 (reviderat enligt beslut Kf 06-06-19 54) Utöver det som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna

Läs mer

Reglemente för teknik- och fastighetsnämnden

Reglemente för teknik- och fastighetsnämnden KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2014-12-18 Ersätter: 2014-04-29 Gäller fr o m: 2015-01-01 Reglemente för teknik- och fastighetsnämnden Utöver det

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (9)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (9) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (9) B. 3 REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller för kultur- och fritidsnämnden bestämmelserna i detta reglemente. KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDENS

Läs mer

Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder

Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings kommuns nämnder Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Ks 2010:518 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Reglemente för stadsbyggnadsnämnden Ingår i Allmänna bestämmelser och reglementen för Jönköpings

Läs mer

REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN 1 (6) REGLEMENTE FÖR MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN Miljö- och byggnadsnämndens behörighet mm 1 Nämndens behörighet och uppgifter Miljö- och byggnadsnämnden skall enligt miljöbalken och lagen med särskilda

Läs mer

Svedala Kommuns 4:26 Författningssamling 1(9)

Svedala Kommuns 4:26 Författningssamling 1(9) Författningssamling 1(9) Reglemente för kultur- och fritidsnämnden antaget av kommunfullmäktige 2014-11-10, 144 med ändring 2016-04-13, 50 och 2018-06-13, 59. Gäller från 2019-01-01 För kultur- och fritidsnämnden

Läs mer

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden

Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente för kultur- och fritidsnämnden Reglemente 1992-05-18, 84 Kommunfullmäktige Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (9)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (9) B. 6 REGLEMENTE FÖR TEKNISKA NÄMNDEN FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (9) Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller för tekniska nämnden bestämmelserna i detta reglemente. TEKNISKA NÄMNDENS UPPGIFTER 1 Tekniska

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Antagen av kommunfullmäktige 2015-02-26, KF 46. Gäller från och med 2015-03-04 Reglemente för miljö- och stadsbyggnadsnämnden avseende verksamheten vid miljö- och stadsbyggnadskontoret

Läs mer

Författningssamling. Reglemente för socialnämnden 1(5) Sammansättning

Författningssamling. Reglemente för socialnämnden 1(5) Sammansättning 1(5) Författningssamling Antagen av kommunfullmäktige: 2014-04-24 73 Reviderad: 2014-10-30 153, 2015-09-24 116 Reglemente för socialnämnden Sammansättning 1 Socialnämnden består av elva ledamöter och elva

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5)

FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (5) C. 6 DELEGATIONSORDNING FÖR TEKNISKA NÄMNDEN I LOMMA KOMMUN Delegation till samhällsbyggnadsförvaltningen Ärende/Ärendegrupp 1. Deltagande i kurser och konferenser för förtroendevalda.

Läs mer

Reglemente för kommunstyrelsen i Köpings kommun

Reglemente för kommunstyrelsen i Köpings kommun Reglemente för kommunstyrelsen i Köpings kommun Antaget av kommunfullmäktige 2018-12-17, 116 Giltigt från 2019-01-01 Reglemente för kommunstyrelsen Utöver det som föreskrivs om kommunstyrelsen i kommunallagen

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7)

REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) REGLEMENTE FÖR BARN- OCH UNGDOMSNÄMNDEN 1(7) I anslutning till vad i skollagen och socialtjänstlagen är föreskrivet om den kommunala organisationen för skolan respektive barnomsorgen skall följande gälla

Läs mer

Tekniska nämndens reglemente

Tekniska nämndens reglemente Reglemente Datum Antaget av Kf 2014-04-24 Referens Tn/2014:17 Sida 1(9) Tekniska förvaltningen Helena Pettersson, 0550-881 05 Tekniska nämndens reglemente u:\styrdokument\reglemente\tn_reglemente _2014_04_24.doc

Läs mer

Reglemente för Tekniska nämnden

Reglemente för Tekniska nämnden Nummer: 25:1 Blad: (1) Reglemente för Tekniska nämnden A Tekniska nämndens uppgifter Verksamhetsområde 1 Tekniska nämndens ansvarsområde och uppgifter regleras i detta reglemente. Tekniska nämnden ansvarar

Läs mer

Tekniska nämndens delegationsordning

Tekniska nämndens delegationsordning FÖRFATTNING 1.3.6 Antagen av tekniska nämnden 20/15 Tekniska nämndens delegationsordning Delegation och delegering Beslut i ärenden ska fattas av nämnden. Nämnd har enligt 6 kap 33-38 i Kommunallagen möjlighet

Läs mer

Reglemente för Miljö- och byggnämnden. Fastställt av kommunfullmäktige , 36

Reglemente för Miljö- och byggnämnden. Fastställt av kommunfullmäktige , 36 Reglemente för Miljö- och byggnämnden Fastställt av kommunfullmäktige 2017-06-19, 36 2 (5) Innehållsförteckning Inledning... 3 Miljö- och byggnämndens uppgifter... 3 Verksamhetsområden... 3 Ansvar och

Läs mer

2015-03-30 REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. 2 Nämnden åligger särskilt

2015-03-30 REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN. 2 Nämnden åligger särskilt 2015-03-30 REGLEMENTE FÖR KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 2004-01-19, 10 reviderad KF 2007-09- 24, 87, 2007-12-10, 142, 2011-02-21 34, 2015-03-30 65. Utöver det som föreskrivs om

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Reglemente för miljö- och

Reglemente för miljö- och Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Dokumenttyp: Reglemente Beslutad av: Kommunfullmäktige Gäller för: Varbergs kommun Dokumentnamn: Reglemente för miljö- och hälsoskyddsnämnden Beslutsdatum:

Läs mer

Reglemente. Tekniska nämnden. Mariestad Töreboda Gullspång. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-05-28 Töreboda 2007-05-28 Gullspång 2007-05-28

Reglemente. Tekniska nämnden. Mariestad Töreboda Gullspång. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-05-28 Töreboda 2007-05-28 Gullspång 2007-05-28 Reglemente Tekniska nämnden Mariestad Töreboda Gullspång Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2007-05-28 Töreboda 2007-05-28 Gullspång 2007-05-28 Datum: 2012-01-13 Dnr: TN2007/0261 Sida: 2 (9) Reglemente

Läs mer

Ägardirektiv för Norrköping Vatten och Avfall AB

Ägardirektiv för Norrköping Vatten och Avfall AB Ägardirektiv Ägardirektiv för Norrköping Vatten och Avfall AB Utfärdat av kommunfullmäktige senast den 4 december 2017och fastställt av bolagsstämman den 8 januari 2018. Genom detta specifika ägardirektiv

Läs mer

Delegationsordning. Antagen i Tekniska nämnden , 65

Delegationsordning. Antagen i Tekniska nämnden , 65 Delegationsordning Antagen i Tekniska nämnden 2018-09-18, 65 Allmänna bestämmelser Förslaget till sregler gäller med de förbehåll som anges i 6 kap 34 kommunallagen, och annan lagstiftning. Delegationen

Läs mer

Allmän stadga för Partille kommuns nämnder

Allmän stadga för Partille kommuns nämnder Föreliggande dokument är antaget av kommunfullmäktige 2015-05-19, 54. Dokumentet ska fastställas på nytt, eller vid behov revideras, dock senast i juni månad året efter det att ny mandatperiod inletts.

Läs mer

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden

Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Antaget av kommunfullmäktige 2018-06-14, 129 Reglemente för Tillväxt- och utvecklingsnämnden Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen och i förekommande fall annan lagstiftning gäller bestämmelserna i

Läs mer

Reglemente för nämnden för myndighetsutövning

Reglemente för nämnden för myndighetsutövning Utgivare: Kommunledningskontoret, Kansliavdelningen Gäller från : 1 januari 2015 Antagen: KF 120/2014 Författningssamling Reglemente för nämnden för myndighetsutövning Utöver vad som föreskrivs i kommunallagen

Läs mer

Mellan Nässjö kommun, nedan kallad kommunen, och Nässjö Affärsverk AB, nedan kallat bolaget, har träffats följande

Mellan Nässjö kommun, nedan kallad kommunen, och Nässjö Affärsverk AB, nedan kallat bolaget, har träffats följande Författningssamling Antaget av kommunfullmäktige 2007-05-31 (KF 157), Mellan Nässjö kommun, nedan kallad kommunen, och Nässjö Affärsverk AB, nedan kallat bolaget, har träffats följande Samarbetsavtal 1

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden REGLEMENTE Referens KLK.2015.448 1(5) Socialförvaltningen Reglemente för socialnämnden Utöver det som föreskrivs i kommunallagen gäller bestämmelser i detta reglemente. Ikraftträdande av handlingar Detta

Läs mer

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Valnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 143 Dnr KA 2018/000961 Sid 1/5 Reglemente för Valnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Läs mer

Reglemente för Bygg- och miljönämnden

Reglemente för Bygg- och miljönämnden 2012-04-11 1(5) Reglemente för Bygg- och miljönämnden Utöver vad som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Bygg och miljönämndens ansvar Uppdrag 1 Bygg- och miljönämnden

Läs mer

Reglemente för Samhällsbyggnadsnämnden

Reglemente för Samhällsbyggnadsnämnden Sid 1 (5) Reglemente för Samhällsbyggnadsnämnden Utöver det som föreskrivs i Gemensamt reglemente för kommunstyrelse och nämnder i Gävle kommun, kommunallagen och annan författning gäller bestämmelserna

Läs mer

Reglemente samhällsbyggnadsnämnden

Reglemente samhällsbyggnadsnämnden Reglemente samhällsbyggnadsnämnden Dokumentnamn Dokumenttyp Fastställd/upprättad Beslutsinstans Reglemente Kf170619, 106 Kommunfullmäktige samhällsbyggnadsnämnden REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Styrdokument, reglemente Sida 1(8) Reglemente för socialnämnden Utöver vad som föreskrivs om nämnder i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Socialnämndens verksamhetsområde 1 Ansvar

Läs mer

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad

Reglemente. Socialnämnden. Mariestad. Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad Reglemente Socialnämnden Mariestad Antaget av Kommunfullmäktige Mariestad 2012-01-30 (Reviderat i socialnämnden 2014-08-19 och komplettering 2015-01-13) Datum: 2012-01-13 Dnr: SN 2011/0062-700 Sida: 2

Läs mer