Effektrapport. Maj 2016

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Effektrapport. Maj 2016"

Transkript

1 Effektrapport Maj 2016

2 Författare: Hélène Benno 1(6) 1. Bakgrund Vad vill er organisation uppnå? I vilket organisatoriskt sammanhang verkar er organisation? Vilka strategier har ni för att uppnå era mål? Vilken kapacitet och vilket kunnande har ni för att uppnå ert mål? Hur vet ni om er organisation gör framsteg? Vad har ni åstadkommit så här långt?... 6

3 Författare: Hélène Benno 2(6) Effektrapport Bakgrund Stiftelsen Min Stora Dags syfte och uttryckliga ändamål är att i Sverige stödja åtgärder för att ge barn och unga med livshotande sjukdomar något att se fram emot, uppleva och minnas. Särskilt fokus ligger på aktiviteter som bereder barnen möjlighet att få en önskedröm förverkligad. Kärnverksamheten är Stora Dagar. Även gruppaktiviteter, läger och aktivitetspaket ingår i verksamheten. Min Stora Dag samarbetar med samtliga barn- och ungdomskliniker i Sverige, från Gällivare till Lund. En mängd direkta aktiviteter gjorde 2015 skillnad i en tuff tillvaro för över 2500 sjuka barn. Dessutom gav utskick av biobiljetter till över 5000 barn och unga ett uppskattat avbrott. 2. Vad vill er organisation uppnå? Min Stora Dags mål är att ge så många barn och unga med livshotande sjukdomar som möjligt en viktig och värdefull paus från en vardag med sjukdomsrutiner. Därvid ska samarbete med för samma ändamål intresserade personer, verksamheter och organisationer eftersträvas. Barn och unga i Sverige med svåra sjukdomar ska få en önskedröm uppfylld och vara med om något som sätter guldkant på en vardag med livspåverkande sjukdomar och diagnoser. Min Stora Dag ska vara den organisation som självklart förknippas med ett betydelsefullt avbrott som kan ge extra självkänsla, kraft och nytt perspektiv. En Stor Dag och en Min Stora Dag-aktivitet är något utöver det vanliga som genomförs med hög kvalitet och ger något annat att fokusera på än ständiga sjukhusbesök, långa behandlingstider och mediciner. Svår sjukdom och komplicerade diagnoser innebär inte bara jobbiga provtagningar och fysisk såväl som psykisk smärta utan också påfrestningar för familjen och inte sällan utsatthet och utanförskap. Att först ha något att se fram emot och sedan få känna glädje och styrka när drömmen förverkligas ger mer än tillfällig uppmuntran. Det blir ett minne att plocka fram tunga stunder samt bidrar till att känna sig betydelsefull och att få påfyllning av välbehövlig energi och stolthet när barnet och familjen behöver det som bäst. Barndomsminnen är allas vår grund, något vi bär med oss hela livet. Huvudmålet är i en första fas att 4000 barn varje år ska få del av någon direkt Min Stora Dag-aktivitet för att i en andra fas öka till 5000 barn. För att uppfylla huvudmålet ska Min Stora Dags verksamhet bli än mer effektiv, tydlig och synlig i syfte att öka insamlade medel som ska komma barn och unga till godo.

4 Författare: Hélène Benno 3(6) 3. I vilket organisatoriskt sammanhang verkar er organisation? Min Stora Dag är en politiskt och religiöst obunden insamlingsstiftelse med verksamhet i Sverige. Att alltid verka för barnets bästa enligt kapitel 3 i Konventionen om barnets rättigheter är en självklar värdegrund för Min Stora Dag, precis som för andra organisationer som verkar för barn. Min Stora Dags organisation består av styrelse, generalsekreterare, ledningsgrupp och medarbetare på kontoret i Stockholm. Volontärer och ambassadörer är en betydelsefull del av verksamheten. H.K.H. Prinsessan Madeleine är Min Stora Dags beskyddare. Verksamheten granskas av auktoriserad revisor. Styrelsen är Min Stora Dags högsta beslutande organ. Styrelsen består av sju ledamöter och leds av ordförande, Jan Söderberg. Den dagliga operativa verksamheten leds av generalsekreterare Hélène Benno samt en ledningsgrupp. som utöver generalsekreterare består av ekonomiansvarig, marknads- och insamlingsansvarig samt projektansvarig. Min Stora Dag har fem ambassadörer och ca 250 volontärer runt om i Sverige. Min Stora Dags organisation beskrivs vidare på stiftelsens hemsida Min Stora Dags fokus är att främja och stödja åtgärder till förmån för barn och unga som lever med livshotande sjukdomar och diagnoser. Därvid särskilt tillse att barn med behov ges möjlighet att få en önskedröm förverkligad. Medlemskapet i FRII, innehavet av 90 konto och kontinuerliga kontakter och med andra organisationer som verkar för barns bästa bidrar till att borga för proffessionalism. Samarbete med andra organisationer, föreningar och verksamheter medverkar till att nå Min Stora Dags övergripande ändamål, huvudmål och delmål. Det är också en faktor för att åstadkomma bästa möjliga resultat för störst antal sjuka barn samt ökar möjligheten till breddning och att ytterligare uppärksamma sjukdomar och diagnoser som gagnas av ett avbrott. 4. Vilka strategier har ni för att uppnå era mål? Min Stora Dag har funnits i 15 år och ska genom att erbjuda Stora Dagar som är något utöver det vanliga, ett varierande och brett utbud av gruppaktiviteter samt högkvalitativa och berikande läger ge barn och unga med livshotande sjukdomar och diagnoser såväl kraft och självkänsla som en möjlighet att hitta åter till ett värde i vardagen. Huvudmålet är att i en första fas 4000 barn varje år ska få del av någon direkt Min Stora Dag-aktivitet för att i en andra fas öka till 5000 barn. För att uppfylla huvudmålet ska Min Stora Dags verksamhet bli tydligare och synligare i syfte att öka insamlade medel att använda till aktiviteter för barnen. För att kunna nå och hjälpa fler barn fortsätter de goda kontakterna med sjukhusen, den framgångsrikt inledda uppgraderingen samt utvecklingen av arbetet med volontärer. Det är viktiga delar i att stärka kvalitet och kvantitet samt göra märkbar skillnad för barnen.

5 Författare: Hélène Benno 4(6) Viktiga delar i strategiarbetet är VAD Stadig bas. En seriös grund är basen för den professionella organisation som Min Stora Dag vill vara. Unikitet. Stora Dagar som kvalitetssäkras och gör påtaglig skillnad för barn och unga. Lyhördhet. Gruppaktiviteter som är professionellt anordnade efter önskemål och rådande behov. Livspåverkan. Läger som är väl utförda och som förutom ny kraft ger möjlighet att byta erfarenheter och knyta kontakter med likasinnade. Hänsyn. Aktivitetspaket som är skapade utifrån behov som kan vara svåra att tillgodose i grupp. Lite som betyder mycket. Biobiljetter bl a för uppmuntran vid utsatthet och upprepade provtagningar. HUR Kompetens. Skarpare kompetens och större flexibilitet effektiviserar processer ytterligare och stärker förtroende. Kännedom. En tydlig, aktuell och väl förankrad kommunikationsplattform vidgar och ökar kännedom om och känsla för Min Stora Dag. Kunskap. Större kunskap om berörda områden breddar sjukdomskretsen av barn med livshotande sjukdomar som kan komma i fråga samt bidrar till att anpassa aktiviteter och grupper efter rådande behov. Insamling. En avsevärd ökning av den totala insamlingen genom riktade insatser, bearbetning och lyhördhet för förändringar i omvärlden och givarnas behov. Information. Mer och bredare information om olika diagnoser och svåra sjukdomar bidrar till större förståelse, acceptans och synlighet. Fokus. Få men högkvalitativa erbjudanden. Kontinuerligt arbete med att vara tydlig och relevant. VARFÖR Skillnad. Barndomsminnen finns med hela livet. Ett avbrott i en depression relaterad till sjukdom, diagnos eller i en lång klinisk behandlingsperiod flyttar fokus. Både för stunden och i ett längre perspektiv. Min Stora Dags aktiviteter innebär en skillnad som ska lyftas fram. Insikt. Ökad insikt om olika sjukdomar och diagnoser främjar acceptans för olikheter. I förlängningen kan det påverka utanförskap, utsatthet och ensamhet. En viktig bieffekt till kärnverksamheten.

6 Författare: Hélène Benno 5(6) 5. Vilken kapacitet och vilket kunnande har ni för att uppnå ert mål? Ryggraden i verksamheten är medarbetarna på kansliet i Stockholm och volontärer runt landet. En uppgradering av utbildning och erfarenhet har skett och sker fortlöpande. Medarbetarna har en bred och varierande bakgrund och ett gediget kunnande vilket är en god grund för ökad professionalisering av den diversifierade verksamheten. Förutom kompetenta medarbetare är ca 250 engagerade volontärer runt om i Sverige en förutsättning för genomförandet av Stora Dagar och andra Min Stora Dag-aktiviteter. Min Stora Dag ska vara ett intressant och givande val för den växande skara som vill ägna sig åt volontärarbete för att locka Sveriges mest motiverade volontärer. En viktig del är att fortsätta det påbörjade arbetet med att stärka mångfalden bland medarbetare och volontärer såväl när det gäller kön, etnicitet, funktionshinder som hbtq. Ett genomtänkt mångfalds- och hållbarhetsarbete är nödvändigt för ökad kvantitet och kvalitet. 6. Hur vet ni om er organisation gör framsteg? Det tydligaste framsteget är att Min Stora Dag varje år ökar antalet barn som får någon form av direkt aktivitet eller del av utskick av biobiljetter. Analysinstitut och medicinska experter har gjort mätningar av vad uppmuntran betyder dock ej ännu vad den här specifika typen av uppmuntran innebär för hjärnan. Att mäta det kliniska resultatet av vad ett avbrott och att få en dröm förverkligad betyder för tillfrisknandet för ett barn med svår sjukdom tycks mer komplicerat. Under Min Stora Dags första 15 år har återkommande vittnesmål från läkare, sjuksköterskor, lekterapeuter, föräldrar och framför allt från barn och unga dock pekat klart och tydligt på att en paus i en sjukdomsvardag ger betydande positiva effekter, framför allt psykiskt men även fysiskt. Den extra energi som kommer med glädje, uppmuntran och avbrott i en rutin tycks ha en tendens att påverka både kraft och självkänsla. Verksamheten finansieras genom insamling från privatpersoner, företag, stiftelser och organisationer. Stöd från samarbetspartners och sponsorer är av avgörande betydelse för Min Stora Dags verksamhet. Min Stora Dags nyckeltal: Adm.- och insamlingskostnader i förhållande till Totala intäkter samt Ändamål i förhållande till Totala intäkter, redovisas löpande. Min Stora Dags ekonomi är välskött och i god balans. Tillgångar och ekonomisk ställning i övrigt framgår av Min Stora Dags årsredovisning.

7 Författare: Hélène Benno 6(6) 7. Vad har ni åstadkommit så här långt? Min Stora Dag ger mer, når fler och gör större skillnad än någonsin. Verksamheten utvecklas kontinuerligt. Det första året förverkligade två personer med hjälp av volontärer 32 barns drömmar. Idag har Min Stora Dag växt till att varje år ordna inte bara Stora Dagar utan numera även Gruppaktiviteter och Läger samt aktivitetspaket för över 2500 barn och unga med livshotande sjukdomar och diagnoser. Sedan starten har drygt 1900 enskilda önskningar har uppfyllts. Tillkommit har även utmärkelsen Mitt Stora Stöd för att rikta uppmärksamhet mot den stora skara som finns som stöd i vardagen för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser. Många unga vuxna har positiva minnen från vad Min Stora Dag-aktiviteter betytt för att komma igenom en tung sjukdomsperiod. Vittnesmål från läkare, lekterapeuter, sjuksköterskor, föräldrar och framför allt från barnen pekar enhälligt på positiva effekter och påtaglig skillnad. En positiv bieffekt som märks allt mer är ett ökande intresse för och insikt om hur det är att leva med olika sjukdomar.

Effektrapport 2014. Antagen av styrelsen 26 september 2014

Effektrapport 2014. Antagen av styrelsen 26 september 2014 Effektrapport 2014 Antagen av styrelsen 26 september 2014 Författare: Hélène Benno 1(5) 1. Vad vill er organisation uppnå?... 2 2. I vilket organisatoriskt sammanhang verkar er organisation?... 2 3. Vilka

Läs mer

Effektrapport. Maj 2015

Effektrapport. Maj 2015 Effektrapport Maj 2015 Författare: Hélène Benno 1(5) 1. Bakgrund... 2 2. Vad vill er organisation uppnå?... 2 3. I vilket organisatoriskt sammanhang verkar er organisation?... 2 4. Vilka startegier har

Läs mer

Effektrapport. 16 november 2016

Effektrapport. 16 november 2016 Effektrapport 16 november 2016 Författare: Hélène Benno 1(5) 1. Bakgrund... 2 2. Vad vill er organisation uppnå... 2 3. I vilket organisatoriskt sammanhang verkar er organisation... 3 4. Vilka startegier

Läs mer

Effektrapport Antagen av styrelsen 16 november 2016

Effektrapport Antagen av styrelsen 16 november 2016 Effektrapport 2016 Antagen av styrelsen 16 november 2016 Författare: Hélène Benno 1(5) 1. Vad vill Min Stora Dag uppnå?... 2 2. I vilket organisatoriskt sammanhang verkar er organisation?... 3 3. Vilka

Läs mer

Effektrapport. Arunisha 8 år, besökte Disneyland.

Effektrapport. Arunisha 8 år, besökte Disneyland. Effektrapport Effektrapport Arunisha 8 år, besökte Disneyland. Min Stora Dag gör aktiviteter, Stora Dagar, som flyttar fokus och stärker välmående och livskvalitet hos barn och unga med allvarliga och

Läs mer

Ronald McDonald Barnfond Effektrapport

Ronald McDonald Barnfond Effektrapport Ronald McDonald Barnfond Effektrapport 1. Vad vill er organisation uppnå? Vilken nytta/förändring vill ni åstadkomma? Beskriv för vem ni är till. Vilka är det som ni vill åstadkomma en förbättring för?

Läs mer

Jontefondens Insamlingsstiftelse Organisationnummer: Effektrapport fastställd av styrelsen Skriven av: Gunilla Ivarsson

Jontefondens Insamlingsstiftelse Organisationnummer: Effektrapport fastställd av styrelsen Skriven av: Gunilla Ivarsson EFFEKTRAPPORT 2017 Jontefondens insamlingsstiftelse - En stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en transplantation, och deras syskon. Vårt mål är att skapa guldkant och glädje

Läs mer

Insamlingspolicy. Antagen av styrelsen 26 september 2014 Reviderad Nr 1, 13 februari 2017

Insamlingspolicy. Antagen av styrelsen 26 september 2014 Reviderad Nr 1, 13 februari 2017 Insamlingspolicy Antagen av styrelsen 26 september 2014 Reviderad Nr 1, 13 februari 2017 Författare: Marie-Louise Schöldtz 1(6) 1. Bakgrund... 2 2. Insamling... 2 3. Extern granskning... 2 4. Givare...

Läs mer

Insamlingspolicy. Antagen av styrelsen 26 september 2014

Insamlingspolicy. Antagen av styrelsen 26 september 2014 Insamlingspolicy Antagen av styrelsen 26 september 2014 Författare: Marie-Louise Schöldtz 1(6) 1. Bakgrund... 2 2. Insamling... 2 3. Extern granskning... 2 4. Givare... 3 5. Kommunikation med givare...

Läs mer

Insamlingspolicy Antagen av styrelsen den 27 april 2016

Insamlingspolicy Antagen av styrelsen den 27 april 2016 Insamlingspolicy Antagen av styrelsen den 27 april 2016 Punkt Innehåll Sidan 1. Bakgrund 3 2. Insamling 3 3. Extern givare 3-4 4. Givare 4-5 5. Kommunikation med givare 6 6. Insamlingskanaler 6 7. Bild

Läs mer

Innehåll. Om Effektrapporten 3. Det här vill CancerRehabFonden uppnå 4. Organisatoriskt sammanhang 5. Strategier för att uppnå våra mål 6

Innehåll. Om Effektrapporten 3. Det här vill CancerRehabFonden uppnå 4. Organisatoriskt sammanhang 5. Strategier för att uppnå våra mål 6 Effektrapport 2018 Innehåll Om Effektrapporten 3 Det här vill CancerRehabFonden uppnå 4 Organisatoriskt sammanhang 5 Strategier för att uppnå våra mål 6 Kapacitet och kunnande 8 Så vet vi om vi gör framsteg

Läs mer

Effektrapport 2014. Namn: CancerRehabFonden Organisationsnummer:802008-3534 Jurdisk form: Medlemsorganisation

Effektrapport 2014. Namn: CancerRehabFonden Organisationsnummer:802008-3534 Jurdisk form: Medlemsorganisation Effektrapport 2014 Namn: CancerRehabFonden Organisationsnummer:802008-3534 Jurdisk form: Medlemsorganisation 1. Vad vill er organisation uppnå? Vilken nytta/förändring vill ni åstadkomma? Beskriv för vem

Läs mer

Det här vill CancerRehabFonden uppnå Sid 3. Organisatoriskt sammanhang Sid 3. Strategier för att uppnå våra mål Sid 3. Kapacitet och kunnande Sid 4

Det här vill CancerRehabFonden uppnå Sid 3. Organisatoriskt sammanhang Sid 3. Strategier för att uppnå våra mål Sid 3. Kapacitet och kunnande Sid 4 Effektrapport 2016 Innehåll Det här vill CancerRehabFonden uppnå Sid 3 Organisatoriskt sammanhang Sid 3 Strategier för att uppnå våra mål Sid 3 Kapacitet och kunnande Sid 4 Så vet vi om vi gör framsteg

Läs mer

Suicide Zeros insamlingspolicy

Suicide Zeros insamlingspolicy Suicide Zeros insamlingspolicy Fastställd av styrelsen den 19 september, 2017 Ansvar: Generalsekreterare och insamlingsansvarig Inledning Suicide Zero är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell

Läs mer

Blomsterfondens effektrapport 2015

Blomsterfondens effektrapport 2015 Blomsterfondens effektrapport 2015 Om Blomsterfonden Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård åt dig som är äldre. Vi arbetar för äldres bästa och din rätt till ett tryggt hem,

Läs mer

hjälpverksamhet bland sjuka, handikappade eller på annat sätt hjälpbehövande vård, fostran eller utbildning av barn och ungdomar

hjälpverksamhet bland sjuka, handikappade eller på annat sätt hjälpbehövande vård, fostran eller utbildning av barn och ungdomar Effektrapport 2014 1 INSAMLINGSSTIFTELSEN SVERIGES LIONS HJÄLPFOND Organisationsnummer: 802405-0406 Organisationsform: Insamlingsstiftelse Denna rapport är utformad enligt de anvisningar som anges av FRII

Läs mer

Effektrapport Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse. Beslutad av styrelsen Organisationsnummer:

Effektrapport Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse. Beslutad av styrelsen Organisationsnummer: Effektrapport 2017 Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse Beslutad av styrelsen 2018-06-30 Organisationsnummer: 802425 9189 Dokumentansvarig: Marie-Louise Olsson Sida 1 av 5 Innehåll 1. Om Fibromyalgiförbundets

Läs mer

RAOUL WALLENBERG ACADEMY FOR YOUNG LEADERS INSAMLINGSSTIFTELSE INSAMLINGSPOLICY

RAOUL WALLENBERG ACADEMY FOR YOUNG LEADERS INSAMLINGSSTIFTELSE INSAMLINGSPOLICY FOR YOUNG LEADERS INSAMLINGSSTIFTELSE INSAMLINGSPOLICY INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Introduktion 3 2. Insamling 3 3. Extern granskning 3 3.1 Svensk Insamlingskontroll 3 3.3 Länsstyrelsen 3 3.4 Auktoriserad

Läs mer

VERKSAMHET & REDOVISNING

VERKSAMHET & REDOVISNING VERKSAMHET & REDOVISNING 2014 Cancerhjälpen Pg 900437-5 Bg 900-4375 Bakom varje cancerdiagnos finns en människa, bakom varje människa en familj ETT VARMT TACK TILL GIVARE, MEDLEMMAR OCH ANSTÄLLDA SOM HAR

Läs mer

INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod

INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod ÄNDAMÅL A1 Organisationens ändamål ska beskrivas i stadga/stiftelseurkund. Organisationens juridiska form ska vara ideell förening, stiftelse eller registrerat trossamfund.

Läs mer

Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders Insamlingsstiftelse

Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders Insamlingsstiftelse Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders Insamlingsstiftelse Insamlingspolicy 1 Innehållsförteckning 1. Introduktion 3 2. Insamling 3 3. Extern granskning 3 3.1 Svensk Insamlingskontroll 3 3.3 Länsstyrelsen

Läs mer

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden Värdegrund för HRF Vårt ändamål Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation, vars ändamål är att tillvarata hörselskadades intressen samt värna våra

Läs mer

Stöd vårt arbete din gåva gör skillnad!

Stöd vårt arbete din gåva gör skillnad! Stöd vårt arbete din gåva gör skillnad! Ett bra liv för alla reumatiker och lösningen på reumatismens gåta Framgångsrik forskning har bidragit till effektiva behandlingar som ger många människor med reumatiska

Läs mer

Effektrapport Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse. Beslutad av styrelsen Organisationsnummer:

Effektrapport Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse. Beslutad av styrelsen Organisationsnummer: Effektrapport 2016 Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse Beslutad av styrelsen 2017-09-22 Organisationsnummer: 802425 9189 Dokumentansvarig: Marie-Louise Olsson Sida 1 av 5 Innehåll 1. Om Fibromyalgiförbundets

Läs mer

Stockholms läns landstings Personalpolicy

Stockholms läns landstings Personalpolicy Stockholms läns landstings Personalpolicy Beslutad av landstingsfullmäktige 2010-06-21 1 2 Anna Holmberg, barnmorska från ord till verklighet Personalpolicyn stödjer landstingets uppdrag att ge god service

Läs mer

Effektrapport Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse. Beslutad av styrelsen Organisationsnummer:

Effektrapport Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse. Beslutad av styrelsen Organisationsnummer: Effektrapport 2015 Fibromyalgiförbundets Forskningsstiftelse Beslutad av styrelsen 2016-10-04 Organisationsnummer: 802425-9189 Dokumentansvarig: Marie-Louise Olsson Sida 1 av 5 Innehåll 1. Om Fibromalgiförbundets

Läs mer

EFFEKTRAPPORT 2018 RAOUL WALLENBERG ACADEMY

EFFEKTRAPPORT 2018 RAOUL WALLENBERG ACADEMY EFFEKTRAPPORT 2018 RAOUL WALLENBERG ACADEMY Namn: Raoul Wallenberg Academy for Young Leaders Insamlingsstiftelse Organisationsnummer: 802424-1740 Juridisk form: Insamlingsstiftelse Alla organisationer

Läs mer

Roligt och intensivt år Volontärer Willefonden letar aktivt efter barn med okända hjärnsjukdomar

Roligt och intensivt år Volontärer Willefonden letar aktivt efter barn med okända hjärnsjukdomar Roligt och intensivt år 2010 har varit ett roligt och framgångsrikt år för, mycket tror vi att det beror på reportaget som Malou von Sivers gjorde för Eftertio i TV4, länk finns på www.willefondens.se.

Läs mer

OM KODCENTURM 1 DET HÄR ÄR KODCENTRUM 1 VÄRDEGRUND 1 VARFÖR PROGRAMMERING 1 MÅLGRUPP 1 VERKSAMHETSOMRÅDEN 1 KODCENTRUMS KÄRNVÄRDEN 2

OM KODCENTURM 1 DET HÄR ÄR KODCENTRUM 1 VÄRDEGRUND 1 VARFÖR PROGRAMMERING 1 MÅLGRUPP 1 VERKSAMHETSOMRÅDEN 1 KODCENTRUMS KÄRNVÄRDEN 2 VOLONTÄRPOLICY VOLONTÄRPOLICY FÖR KODCENTRUMS VOLONTÄRER Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till Kodcentrums arbete. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd

Läs mer

INTRODUKTION TILL GIVA SVERIGE:S KVALITETSKOD

INTRODUKTION TILL GIVA SVERIGE:S KVALITETSKOD INTRODUKTION TILL GIVA SVERIGE:S KVALITETSKOD Inledning Syftet med Giva Sveriges Kvalitetskod är att skapa ett ramverk för etisk, transparent och professionell insamling av gåvor och bidrag. Kvalitetskoden

Läs mer

Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem

Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem Riktlinjer för intern kontroll och styrning stödmedlem Antagna av Giva Sveriges årsmöte och lanserade 2007 Uppdaterade maj 2019 Innehållsförteckning Uppdelning och exempel på dokument... 3 Definitioner...

Läs mer

Denna kvalitetskod är en stor uppdatering och förändring jämfört med tidigare kvalitetskod från 2007.

Denna kvalitetskod är en stor uppdatering och förändring jämfört med tidigare kvalitetskod från 2007. FRIIs Kvalitetskod Barndiabetesfonden är medlem i FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd och som ett krav för medlemskap förbinder vi oss att följa FRIIs kvalitetskod som antogs vid FRIIs årsmöte

Läs mer

INTRODUKTION TILL GIVA SVERIGE:S KVALITETSKOD

INTRODUKTION TILL GIVA SVERIGE:S KVALITETSKOD INTRODUKTION TILL GIVA SVERIGE:S KVALITETSKOD Inledning Syftet med Giva Sveriges Kvalitetskod är att skapa ett ramverk för etisk, transparent och professionell insamling av gåvor och bidrag. Kvalitetskoden

Läs mer

Svenska Klätterförbundets idéprogram

Svenska Klätterförbundets idéprogram Antaget av förbundsmötet 2010 Svenska Klätterförbundets idéprogram Klätterförbundets verksamhetsidé Vi främjar och utvecklar alla typer av klättring och gör dem tillgängliga för alla i Sverige. Vi företräder

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Chefs- och ledarskapspolicy Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Södertälje kommuns chefspolicy omfattar fyra delar Din mission som chef i en demokrati. Förmågor, egenskaper och attityder. Ditt konkreta

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning, grupper som

Läs mer

I förteckningen över samtliga krav finns hänvisning till var informationen finns.

I förteckningen över samtliga krav finns hänvisning till var informationen finns. FRIIs Kvalitetskod Barndiabetesfonden är medlem i FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd och som ett krav för medlemskap förbinder vi oss att följa FRIIs kvalitetskod som antogs vid FRIIs årsmöte

Läs mer

Effektrapport. Rasmus Ornstein Fredlund

Effektrapport. Rasmus Ornstein Fredlund 2014 Effektrapport Rasmus Ornstein Fredlund Om Mattecentrum Mattecentrum grundades 2008 av Johan Wendt, som är utbildad civilingenjör på Lunds Tekniska Högskola. Genom en personligt upplevd händelse, då

Läs mer

världens friskaste barn

världens friskaste barn världens friskaste barn En frisk generation vill att Sverige ska ha världens friskaste barn. INSAMLINGSSTIFTELSEN EN FRISK GENERATION Insamlingsstiftelsen En frisk generation startade 2011. Syftet är att

Läs mer

Effektrapport 2015. Mentor Sverige. Namn: Mentor Sverige Insamlingsstiftelse Organisationsnummer: 802402-7560 Juridisk form: Insamlingsstiftelse

Effektrapport 2015. Mentor Sverige. Namn: Mentor Sverige Insamlingsstiftelse Organisationsnummer: 802402-7560 Juridisk form: Insamlingsstiftelse Effektrapport 2015 Mentor Sverige Namn: Mentor Sverige Insamlingsstiftelse Organisationsnummer: 802402-7560 Juridisk form: Insamlingsstiftelse Vad vill er organisation uppnå? Rapporten Jobbiga tankar (2015)

Läs mer

Ågrenska Vänskapsförening 2016 Frii-kodrapport Nivå 1

Ågrenska Vänskapsförening 2016 Frii-kodrapport Nivå 1 Ågrenska Vänskapsförening 2016 Frii-kodrapport Nivå 1 Punkterna om högsta tjänsteman (C3-C6) utgår då ÅVF ej har någon. Syftet med följande krav är att säkerställa att organisationen är transparent med

Läs mer

VILL DU VETA MER?

VILL DU VETA MER? Vår gemensamma värdegrund är en viktig ledstjärna i det dagliga arbetet. Det är dessa värden som Älmhults kommun ska stå för och som ska genomsyra hela vår verksamhet varje dag. VILL DU VETA MER? www.intranat.almhult.se/vardegrund

Läs mer

Vi har en dröm... En folder om arbetsglädje och yrkesstolthet i Pitholms förskoleområde

Vi har en dröm... En folder om arbetsglädje och yrkesstolthet i Pitholms förskoleområde Vi har en dröm... En folder om arbetsglädje och yrkesstolthet i Pitholms förskoleområde Vi har en dröm att bli bäst i Sverige i arbetet med arbetsglädje och yrkesstolthet i verksamheter där alla känner

Läs mer

Blomsterfondens effektrapport 2018

Blomsterfondens effektrapport 2018 Blomsterfondens effektrapport 2018 Om Blomsterfonden Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård åt dig som är äldre. Vi arbetar för äldres bästa och din rätt till ett tryggt hem,

Läs mer

Effektrapport (FRIIs kvalitetskod) Project Playground 2018

Effektrapport (FRIIs kvalitetskod) Project Playground 2018 Effektrapport (FRIIs kvalitetskod) Project Playground 2018 2018-09-24 Avser Project Playground orgnr: 802450-8924 Ideell förening Vad vill Project Playground uppnå Project Playground är en svensk ideell

Läs mer

INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod

INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod Uppdaterad 2017-09 ÄNDAMÅL A1 Organisationens ändamål ska beskrivas i stadga/stiftelseurkund. Organisationens juridiska form ska vara ideell förening, stiftelse eller registrerat

Läs mer

Detta innebär att organisationerna antingen följer riktlinjerna eller förklarar avvikelser.

Detta innebär att organisationerna antingen följer riktlinjerna eller förklarar avvikelser. KODRAPPORT 2011 Denna kvalitetskod är ett uttryck för god sed för verksamheten i FRIIs medlemsorganisationer. Syftet med koden är att öka transparensen och öppenheten inom organisationerna och därigenom

Läs mer

Frågor & Svar om Operation Smile

Frågor & Svar om Operation Smile Frågor & Svar om Operation Smile Varför Autogiro? Att skänka via autogiro är enkelt och bekvämt för dig och det hjälper även Operation Smile att hålla nere de administrativa kostnaderna. Dessutom möjliggör

Läs mer

Vårt mål är att inte ett enda barn skall dö i väntan på ett nytt organ!

Vårt mål är att inte ett enda barn skall dö i väntan på ett nytt organ! Jontefondens insamlingsstiftelse En stiftelse för barn och ungdomar som väntar på eller har genomfört en organtransplantation, och deras syskon. Vårt mål är att skapa guldkant, glädje och trygghet i vardagen

Läs mer

17 - Styrelsens förslag till stadgeändring

17 - Styrelsens förslag till stadgeändring Till FRIIs årsmöte 28 maj 2014 17 - Styrelsens förslag till stadgeändring Bakgund Under det senaste året har FRIIs styrelse haft anledning att se över FRIIs stadgar. Dels har det handlat om en generell

Läs mer

VERKSAMHET & REDOVISNING

VERKSAMHET & REDOVISNING VERKSAMHET & REDOVISNING 2015 Cancerhjälpen Pg 900437-5 Bg 900-4375 Bakom varje cancerdiagnos finns en människa, bakom varje människa en familj ETT VARMT TACK TILL GIVARE, MEDLEMMAR OCH ANSTÄLLDA SOM HAR

Läs mer

Effektrapport Flickors Utbildning i Kamerun IDEELL FÖRENING

Effektrapport Flickors Utbildning i Kamerun IDEELL FÖRENING Effektrapport 2015 Flickors Utbildning i Kamerun 802442-1341 IDEELL FÖRENING Flickors Utbildning i Kamerun FUIK, är en humanitär, ideell, icke-vinstdrivande och ickestatlig organisation som har till uppgift

Läs mer

INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod

INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod INDIANCHILDREN_FRII Kvalitetskod ÄNDAMÅL A1 Organisationens ändamål ska beskrivas i stadga/stiftelseurkund. Organisationens juridiska form ska vara ideell förening, stiftelse eller registrerat trossamfund.

Läs mer

POLICY DOKUMENT FÖR STAR FOR LIFES VERKSAMHET

POLICY DOKUMENT FÖR STAR FOR LIFES VERKSAMHET POLICY DOKUMENT FÖR STAR FOR LIFES VERKSAMHET 2 Innehållsförteckning Insamling 4 5 Partners 6 Finansiering, sparande och kapitalplaceringar 7 Personal 8 9 Volontär verksamhet 9 Jäv 10 Rapportering 10 Motverka

Läs mer

Statistik för insamlingsåret 2018

Statistik för insamlingsåret 2018 Statistik för insamlingsåret 2018 Organisationernas gåvor och bidrag uppgick under året till totalt 21,7 miljarder kronor, det är en ökning mot föregående år med 135 mkr. Privatpersoners givande uppgår

Läs mer

Det här vill CancerRehabFonden uppnå Sid 3. Organisatoriskt sammanhang Sid 3. Strategier för att uppnå våra mål Sid 3. Kapacitet och kunnande Sid 4

Det här vill CancerRehabFonden uppnå Sid 3. Organisatoriskt sammanhang Sid 3. Strategier för att uppnå våra mål Sid 3. Kapacitet och kunnande Sid 4 Effektrapport 2017 Innehåll Det här vill CancerRehabFonden uppnå Sid 3 Organisatoriskt sammanhang Sid 3 Strategier för att uppnå våra mål Sid 3 Kapacitet och kunnande Sid 4 Så vet vi om vi gör framsteg

Läs mer

Detta innebär att organisationerna antingen följer riktlinjerna eller förklarar avvikelser.

Detta innebär att organisationerna antingen följer riktlinjerna eller förklarar avvikelser. KODRAPPORT 2012 Denna kvalitetskod är ett uttryck för god sed för verksamheten i FRIIs medlemsorganisationer. Syftet med koden är att öka transparensen och öppenheten inom organisationerna och därigenom

Läs mer

Uttalade prioriterade områden för år 2013 är. Intressepolitik NHR-fondenForskning Medlemssupport Medlemsvärvning Organisatoriska frågor

Uttalade prioriterade områden för år 2013 är. Intressepolitik NHR-fondenForskning Medlemssupport Medlemsvärvning Organisatoriska frågor Verksamhetsplan 2013 Inriktningen på 2013 års verksamhet är att försöka prioritera ett antal områden där vi lägger ner mer resurser och att vi i dessa uttalade områden har tid för god planering, genomförande

Läs mer

Del 1 Likabehandlingsplan för Sjöbogårdens förskola

Del 1 Likabehandlingsplan för Sjöbogårdens förskola SJÖBO FÖRSKOLEOMRÅDE Stadsdelsförvaltning Norr Del 1 Likabehandlingsplan för Sjöbogårdens förskola 2014-2015 På samtliga förskolor finns en gemensamt framtagen värdegrund som ska genomsyra vardagsarbetet

Läs mer

FRII:S KVALITETSKOD UPPDATERING MAJ 2015

FRII:S KVALITETSKOD UPPDATERING MAJ 2015 FRII:S KVALITETSKOD UPPDATERING MAJ 2015 Inledning Syftet med FRIIs kvalitetskod är att lyfta fram och tydliggöra hur FRIIs medlemmar arbetar för att säkerställa intern kontroll samt en god kvalitet i

Läs mer

PERSONALPOLITISKT PROGRAM

PERSONALPOLITISKT PROGRAM PERSONALPOLITISKT PROGRAM Antagen av kommunfullmäktige: 2011-09-12 Kf 127 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Vision 2 Svedala kommuns personalpolitiska program 2.1 En jämlik arbetsgivare 2.2 En flexibel arbetsgivare

Läs mer

Proposition 2 - Förslag på elevrörelsens principer

Proposition 2 - Förslag på elevrörelsens principer Proposition 2 - Förslag på elevrörelsens principer Bakgrund Sedan Kongressen 2012 har Sveriges Elevkårer och elevkårerna i Sverige 6 respektive 10 vägledande principer. Principerna som lades fram 2012

Läs mer

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107

Värdegrund SHG. Grundvärden, vision, handlingsprinciper. Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Värdegrund SHG Grundvärden, vision, handlingsprinciper Fastställd 2013-11-20 Ver.2 reviderad 140107 Innehåll VÄRDEGRUNDEN SHG... 2 GRUNDVÄRDEN... 2 Respekt... 2 Värdighet... 3 Välbefinnande... 3 Bemötande...

Läs mer

Mind effektrapport 2017

Mind effektrapport 2017 Mind effektrapport 2017 Mind har 90-konto och är medlemmar i insamlingsorganisationernas branschorgan FRII. Som FRII-medlem ska vi varje år avge en effektrapport, i vilken vi besvarar nedanstående 6 frågor.

Läs mer

Blomsterfondens effektrapport 2016

Blomsterfondens effektrapport 2016 Blomsterfondens effektrapport 2016 Om Blomsterfonden Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård åt dig som är äldre. Vi arbetar för äldres bästa och din rätt till ett tryggt hem,

Läs mer

Världsnaturfonden WWFs riktlinjer för insamling

Världsnaturfonden WWFs riktlinjer för insamling Världsnaturfonden WWFs riktlinjer för insamling Dokumentet beskriver hur Stiftelsen Världsnaturfonden WWF (nedan kallad WWF) bedriver insamlingsverksamhet. Syftet är att ge en ökad transparens öppenhet

Läs mer

EFFEKTRAPPORT

EFFEKTRAPPORT EFFEKTRAPPORT 2017.09.25 Uppgiftslämnare: Organisationsnummer: 866001-3229 Juridiskform: Ideell förening Övergripande mål Bufff arbetar föra att stärka barns rättigheter och har som övergripande mål att

Läs mer

Vallentuna kommuns värdegrund:

Vallentuna kommuns värdegrund: PERSONALPOLITISKT PROGRAM Fastställt av kommunfullmäktige 1991. Jämställdhet och mångfald reviderat 2000. Avsnitt "Lön - belöning" reviderat 2001 Reviderat av Kommunstyrelsens arbetsutskott i januari 2007

Läs mer

Insamlingspolicy Beslutad vid Erikshjälpens styrelsemöte 22 maj 2014

Insamlingspolicy Beslutad vid Erikshjälpens styrelsemöte 22 maj 2014 Insamlingspolicy Beslutad vid Erikshjälpens styrelsemöte 22 maj 2014 Erikshjälpen vill förändra världen genom att ge liv åt barns drömmar! För att kunna göra det behöver vi samla in pengar. Så här tänker

Läs mer

Birk 12 år, spanar efter svarta hål och planeter på sin önskedag, sin Stora dag.

Birk 12 år, spanar efter svarta hål och planeter på sin önskedag, sin Stora dag. Birk 12 år, spanar efter svarta hål och planeter på sin önskedag, sin Stora dag. Årsredovisning 2015 Inledande ord från Generalsekreteraren Innehållsförteckning Mål 2015: Inledande ord från Generalsekreteraren

Läs mer

Willefonden för barn med okända hjärnsjukdomar

Willefonden för barn med okända hjärnsjukdomar Willefonden för barn med okända hjärnsjukdomar Willefondens guldkant - din gåva hjälper barnen direkt! Noel är ett av alla barn som har fått Willefondens guldkant! Tack alla donatorer som gör Guldkanten

Läs mer

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige

Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicy för IMs verksamheter i Sverige Volontärpolicyn syftar till att skapa trygghet och tydlighet för alla som bidrar till IMs arbete i Sverige. Volontärpolicyn fungerar som ett stöd för dig som

Läs mer

VEM ÄR DU? VÄGEN FRAMÅT FÖR ATT HJÄLPA DIG? Våra grundläggande värderingar

VEM ÄR DU? VÄGEN FRAMÅT FÖR ATT HJÄLPA DIG? Våra grundläggande värderingar VEM ÄR DU? VÄGEN FRAMÅT VAD Vår KAN strategi JAG GÖRA FÖR ATT HJÄLPA DIG? Våra grundläggande värderingar VÅR ÄNDAMÅLSPARAGRAF Stiftelsen skall i samverkan med Svenska kyrkans församlingar och andra, i

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN

VERKSAMHETSPLAN SAMMANFATTNING Genom HSO Västerbotten arbetar medlemsföreningarna tillsammans och ger varandra stöd i frågor som rör dess medlemmar. HSO Västerbotten arbetar och företräder grupper med funktionsnedsättning,

Läs mer

Uppdatering av FRIIs Kvalitetskod förslag till kodtext

Uppdatering av FRIIs Kvalitetskod förslag till kodtext Uppdatering av FRIIs Kvalitetskod förslag till kodtext Förslag till FRIIs årsmöte 2013 bilaga 1, 14 Inledning Syftet med FRIIs kvalitetskod är att bidra till ett starkt och långsiktigt förtroende för givande

Läs mer

ARBETSORDNING för World Animal Protection Sverige

ARBETSORDNING för World Animal Protection Sverige ARBETSORDNING för World Animal Protection Sverige ORGANISATIONSDOKUMENT Inom World Animal Protection Sverige finns, utöver detta dokument, följande dokument för verksamheten: * Stadgar beslutade av Årsmötet,

Läs mer

Minds effektrapport 2018

Minds effektrapport 2018 Minds effektrapport 2018 Mind är en ideell förening och har organisationsnummer 802002-7291. 1. Vad vill Mind uppnå? Minds övergripande mål för verksamheten är en förbättrad psykisk hälsa hos befolkningen

Läs mer

VERKSAMHET & REDOVISNING

VERKSAMHET & REDOVISNING VERKSAMHET & REDOVISNING 2016 Cancerhjälpen Pg 900437-5 Bg 900-4375 Bakom varje cancerdiagnos finns en människa, bakom varje människa en familj ETT VARMT TACK TILL GIVARE, MEDLEMMAR OCH ANSTÄLLDA SOM HAR

Läs mer

2014-07-15. WWFs riktlinjer för insamling

2014-07-15. WWFs riktlinjer för insamling Foto: naturepl.com / Juan Carlos Munoz / WWF Canon WWFs riktlinjer för insamling 1 Dokumentet beskriver hur Världsnaturfonden WWF (nedan kallad WWF) bedriver insamlingsverksamhet. Syftet är att ge en ökad

Läs mer

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell

Uppförandekod. Hjärt-Lungfonden. Beslutad av styrelsen 2015-06-12. Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Uppförandekod Hjärt-Lungfonden Beslutad av styrelsen 2015-06-12 Dokumentägare: Kristina Sparreljung Dokumentansvarig: Katarina Gunsell Innehåll 1 Övergripande information... 1 2 Personalitet/tonalitet

Läs mer

Stödpersonverksamhet BCF Amazona

Stödpersonverksamhet BCF Amazona Bröstcancerföreningen Amazona Telefon: 08-32 55 90 Frejgatan 56 113 26 STOCKHOLM E-post: info@amazona.se Stödpersonverksamhet BCF Amazona Till dig som är intresserad av att utbilda dig till stödperson

Läs mer

Insamlingsstiftelsen Choice Årsredovisning 2017

Insamlingsstiftelsen Choice Årsredovisning 2017 Insamlingsstiftelsen Choice Årsredovisning 2017 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förvaltningsberättelse 1 Allmänt om verksamheten 2 Väsentliga händelser 3 Resultat och ställning 4 Förvaltning 5 Hållbarhetsupplysningar

Läs mer

Ungas psykiska ohälsa och de växande vårdköerna i Västmanland. 10 moderata förslag för att vända trenden

Ungas psykiska ohälsa och de växande vårdköerna i Västmanland. 10 moderata förslag för att vända trenden Ungas psykiska ohälsa och de växande vårdköerna i Västmanland 10 moderata förslag för att vända trenden Hur ser det ut i Västmanland? Barn och ungdomar i Västmanland har det generell sett bra, men det

Läs mer

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14

MENTORSKAPS- PROGRAMMET 1/14 FÖRETAGSINFORMATION OCH ANSÖKAN MENTORSKAPS- PROGRAMMET CANCER ÄR MER ÄN BARA EN SJUKDOM. CANCER KAN VARA OSÄKERHET PÅ SIG SJÄLV OCH SIN FRAMTID, PÅ SINA VÄRDERINGAR OCH SINA DRÖMMAR. CANCER VÄNDER UPP

Läs mer

Insamlingspolicy för WaterAid Sverige

Insamlingspolicy för WaterAid Sverige Insamlingspolicy för WaterAid Sverige WaterAid Sverige samlar in pengar och bidrar till WaterAids globala verksamhet för att kunna säkerställa att människor i världens fattigaste delar får tillgång till

Läs mer

Blomsterfondens effektrapport 2016

Blomsterfondens effektrapport 2016 Blomsterfondens effektrapport 2016 Om Blomsterfonden Blomsterfonden är en ideell förening som arbetar för hem och vård åt dig som är äldre. Vi arbetar för äldres bästa och din rätt till ett tryggt hem,

Läs mer

Resultat- och balansräkningar för Stiftelsen NHR-fonden åren

Resultat- och balansräkningar för Stiftelsen NHR-fonden åren Neuroförbundets förbundskongress 2017 Fastställande av resultat- och balansräkningar för kongressperioden 2013-2016 Resultat- och balansräkningar för Stiftelsen NHR-fonden åren 2013-2016 Flik 10 b 52 Resultat-

Läs mer

Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten. år 2020

Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten. år 2020 Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten år 2020 1 Vad tycker du? Läs det här först En förklaring av begrepp Landstinget beslutade år 2009 att se över den framtida hälso- och sjukvården i Norrbotten.

Läs mer

FRIIs Kvalitetskod. Ronald McDonald Barnfond. Utarbetad i samarbete mellan FRII och Öhrlings PricewaterhouseCoopers

FRIIs Kvalitetskod. Ronald McDonald Barnfond. Utarbetad i samarbete mellan FRII och Öhrlings PricewaterhouseCoopers FRIIs Kvalitetskod Ronald McDonald Barnfond 2012 Utarbetad i samarbete mellan FRII och Öhrlings PricewaterhouseCoopers Bilaga 2: Mall för kodrapport, FRIIs kvalitetskod (enligt alternativ 2, p 7.1) Kodmall

Läs mer

Ungdomarna behöver vårt stöd - och vi behöver ungdomarna

Ungdomarna behöver vårt stöd - och vi behöver ungdomarna Ungdomarna behöver vårt stöd - och vi behöver ungdomarna Ronald Gustavsson Björkås film När jag ser vad som händer med ungdomarna omkring mig idag vet jag vad det handlar om. Under flera år missbrukade

Läs mer

Bakgrund. Save the Orangutan jobbar för att säkra den utrotningshotade Borneo-orangutangen (Pongo pygmaeus) och dess regnskogshem på Borneo.

Bakgrund. Save the Orangutan jobbar för att säkra den utrotningshotade Borneo-orangutangen (Pongo pygmaeus) och dess regnskogshem på Borneo. EFFEKTRAPPORT 2015 Bakgrund Save the Orangutan jobbar för att säkra den utrotningshotade Borneo-orangutangen (Pongo pygmaeus) och dess regnskogshem på Borneo. Orangutangen finns idag på IUCN:s röda lista

Läs mer

gruppförsäkring Ger dig som anställd ett omfattande försäkringsskydd för en tryggare tillvaro.

gruppförsäkring Ger dig som anställd ett omfattande försäkringsskydd för en tryggare tillvaro. gruppförsäkring Ger dig som anställd ett omfattande försäkringsskydd för en tryggare tillvaro. Ifs gruppförsäkring erbjuder en förmånlig försäkring till flera Principen med Ifs gruppförsäkring är att flera

Läs mer

Effektrapport 2017 Star for Lifes insamlingsstiftelse org nummer Bakgrund

Effektrapport 2017 Star for Lifes insamlingsstiftelse org nummer Bakgrund Effektrapport 2017 Star for Lifes insamlingsstiftelse org nummer 802425-7134 Bakgrund Star for Life startades 2005 av entreprenörsparet Christin och Dan Olofsson när de startade verksamhet i Sydafrika.

Läs mer

Riktlinjer vid olyckor, allvarliga tillbud eller dödsfall på arbetsplatsen.

Riktlinjer vid olyckor, allvarliga tillbud eller dödsfall på arbetsplatsen. Riktlinjer vid olyckor, allvarliga tillbud eller dödsfall på arbetsplatsen. Innehåll Situationer som kan utlösa krisreaktioner... 1 Andra händelser som kan innebära stark psykisk påfrestning... 1 Krisreaktioner...

Läs mer

Välkommen till Huddinge kommuns egenregi ditt trygga val

Välkommen till Huddinge kommuns egenregi ditt trygga val Välkommen till Huddinge kommuns egenregi ditt trygga val Daglig verksamhet Välkommen till Huddinge kommuns egenregi Vi är det kommunala alternativet som bedriver daglig verksamhet med en stor öppenhet

Läs mer

Stadgar för Majblommans Riksförbund Organisationsnummer 857200-5083 Antagna vid Förbundsstyrelsens årsmöte den 20 september 2012

Stadgar för Majblommans Riksförbund Organisationsnummer 857200-5083 Antagna vid Förbundsstyrelsens årsmöte den 20 september 2012 Stadgar för Majblommans Riksförbund Organisationsnummer 857200-5083 Antagna vid Förbundsstyrelsens årsmöte den 20 september 2012 Stadgar för Majblommans Riksförbund 1 Förbundets namn Förbundets namn är

Läs mer

Feel Good by Doing Good. Gary Fleming Åsa Blomberg

Feel Good by Doing Good. Gary Fleming Åsa Blomberg Feel Good by Doing Good Gary Fleming Åsa Blomberg Maj 2001 CANCER 26:e november CANCER kom beskedet CANCER Cancer CANCER CANCER CANCER CANCER CANCER CANCER BESLUT! 27:e november 2002 Start: Fredagen

Läs mer

Spädbarnsfondens effektrapport 2013

Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Spädbarnsfondens effektrapport 2013 Om Spädbarnsfonden Spädbarnsfondens är en ideell organisation som startades 1986 av familjer som förlorat ett litet barn. Idag har vi drygt 3000 medlemmar samt aktivitet

Läs mer

Bris strategi

Bris strategi Bris strategi 2013-2016 1 Bris löfte till barn All verksamhet inom Bris utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter (barnkonventionen): Bris är en barnrättsorganisation där alla arbetar för att stärka

Läs mer

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument

1(8) Personalpolitiskt program. Styrdokument 1(8) Styrdokument 2(8) Styrdokument Dokumenttyp Program Beslutad av Kommunfullmäktige 2019-02-13, 9 Dokumentansvarig Personalchefen Reviderad av 3(8) Innehållsförteckning 1 INLEDNING...4 s personalpolitiska

Läs mer