Skolvägsplan. Näsviken skola

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Skolvägsplan. Näsviken skola"

Transkript

1 Skolvägsplan Näsviken skola

2 Beskrivning av skolan Om skolan Näsvikens skola ligger 1.5 mil från Hudiksvall vid Södra Dellens södra del. Området erbjuder vacker natur med närhet till både skog och badplatser. Näsvikens skola har verksamhet från förskoleklass till årskurs sex. På skolan finns även fritidshem. På fritids kan barnen få plats upp till och med 12 års ålder. I närheten har vi tillgång till elljusspår, idrottsanläggning och skolskog. Både villaområden och bostadsområden med hyreshus finns i skolans närområde. I närheten ligger också Linfröets förskola. Inom skolområdet finns också Näsvikens folkbibliotek, som har öppet för allmänheten två eftermiddagar i veckan. Skolans idrottshall nyttjas av andra skolor samt Kulturskolan, NIK och andra föreningar. Under dagen hämtar och lämnar bussar elever i bussrondellen för idrott, slöjd, hemkunskap och bad. Cykel- och gångvägar är markerade samt de platser där skolskjuts och föräldrar/anhöriga ska lämna och hämta sina barn. Det finns inga övergångsställen vid skolan, vilket gör att många föräldrar släpper av sina barn i bussrondellen eller på personalparkeringen istället för att parkera på folkets hus. Det förekommer även att föräldrar parkerar på personalparkeringen eller i bussrondellen för att gå in och lämna/hämta sina barn. Detta blir ett problem för bussar och taxi som inte kommer runt.

3 Det är viktigt att man respekterar skolans hänvisade platser för lämning och hämtning. På så sätt bidrar alla till att minska olycksriskerna för våra elever. Totalt på skolan går ca.150 elever och här arbetar ett tjugotal pedagoger, resurser, m.fl. En del elever bor i närheten av skolan, med gångavstånd, men inom upptagningsområdet har vi även elever från Norrbo och Forsa. Samt elever utanför upptagningsområdet. Personalen bor både i Näsviken med omnejd men också i Hudiksvall, Friggesund, Norrbo & Forsa. Majoriteten av personalen åker bil till arbetet. Innehåll i skolplan. 1. Trafikkalenderns gå- och cyklatävling. 2. Undersökt skolans resvanor genom en resvaneundersökning samt tagit reda på vad elever, föräldrar och personal tycker om skolvägarna. 3. Inventerat vad vi redan arbetar med som är kopplat till trafik, miljö och hälsa. 1. Gå och cykla tävlingen. Vi har från skolans sida inte uppmanat eleverna i någon gå och cykla - utmaning då vi inte ser det som ett trafiksäkert alternativ att ta sig till och från skolan. Rekommenderad ålder för att cykla i trafiken är 12 år. Under 1960-talet forskade professor Stina Sandels om varför barn skadas i trafiken. Resultaten redovisades i flera Skandiarapporter. Sandels konstaterar att inget barn kan tränas över dess mognad, och ingen vuxen kan påskynda mognadsutvecklingen. Barn kunde enligt Sandels inte klara sig på egen hand i komplicerade trafikmiljöer förrän i årsåldern. Trafikverket. 2. Resvanor. Flertalet tar sig till skolan med buss eller bil. Många väljer också att skjutsa sina barn till skolan istället för att åka skolbuss då barnen måste gå lång väg längs med trafikerade landsvägar. Av dem som inte har rättighet till skolskjuts efter km-gränser, cyklar många barn till skolan trots rekommenderad ålder att cykla i trafiken går vid 12 års ålder. Cykelväg finns endast inne i centrum av Näsviken. From våren 2015 finns beslut på en utökad cykelväg i Näsviken. Under vintertid är skottning av gångbron över Forssån bristfällig.

4 Skolans övergripande mål med skolvägsplanen är att: - Uppmuntra och arbeta för att fler elever och personal cyklar, går eller åker buss till skolan. - Öka skolvägarnas säkerhet ( på kort och lång sikt ) genom ett samarbete med tekniska kontoret och skolskjutsansvariga. - Få mer funktionella och säkrare avlämning/hämtningsplatser. - Arbeta för en ökad elevhälsa och - En ökad trafikkunskap hos eleverna. Resultat av resvaneundersökningen. I ledet att undersöka resvanorna skickades en enkät ut till samtliga elever och personal. Enkäten var en webbenkät som skickades ut till samtliga föräldrar och personal via en länk på veckobrevet. Svarstiden var utsatt till 14 dagar. Svarsfrekvensen på föräldraenkäten var låg då endast 71 st (av 130) svarat. Av personalen svarade 6 st (av 14). Det är flest kvinnor som skjutsar/ följer barnet till skolan. Några få elever bor på olika adresser. Avstånden till skolan ligger från 0-500m till mer än 5 km. Övervägande del har mellan 500m 2 km till skolan. Avståndet till närmaste hållplats för kollektivtrafik är för de flesta 0 500m. 10 av 71 har 1 km eller längre. 40 / 71 känner inte till Kommunens skolskjutsregler. 45 av 71 har inte erbjudits skolskjuts. Majoriteten av personalen åker bil till arbetet. Det saknas bussförbindelser eller så stämmer inte busstiderna med arbetstiderna. En del förflyttar sig under dagen mellan olika skolor.

5 Hur upplever föräldrarna att barnets skolskjuts fungerar. - Norrbovägen klassas som farlig för barn i lågstadiet men inte i mellanstadiet. - Kan inte åka skolskjuts då hon måste gå 80m på väg 84 (7-åring) - Lång hemresa på 1timme. Till skolan tar det 20 min. - Fungerade bra när vi var berättigade skolskjuts (lågstadiet). Nu är avståndet för kort(mellanstadiet) men vägen är inte säker som skolväg. - Skolskjutsen drogs bort från byn. Vägen till och platsen där barnen får vänta på skolskjuts är mycket farlig. - Skolskjutsen passerar 1 km bort. - Skolskjutsen släpper av i en korsning med nerförsbackar åt två håll. På vintern är vägen hal. - Skolskjutsen går 40 min innan skolan börjar. Till /från skolan under vår, sommar och höst är det ungefär lika många som går/cyklar och åker skolbuss som åker bil. Under vintern åker fler bil till /från skolan. Flertalet av dem som väljer att skjutsa sitt barn till skolan gör det för att de ändå åker bil till sitt arbete. Det saknas gång-/cykelbana eller att vägen mellan skolan och bostaden upplevs farlig att gå/cykla. Flera skulle kunna avstå från att skjutsa i bil om det skulle finnas gång/ cykelbana och en trafiksäker skolväg. Eller om de hade möjlighet till skolskjuts i närheten av bostaden. Framtida åtgärdspunkter runt och på vårt skolområde - Övergångsställen. - Inga övergångsställen gör att flera föräldrar parkerar eller släpper av sina barn på personalparkeringen eller i bussrondellen och som då blir full och gör att buss / taxi inte kommer fram.

6 - På personalparkeringen blir det trångt när personal ska parkera samtidigt som föräldrar uppehåller platserna medan de lämnar/hämtar sina barn. Många barn befinner sig på parkeringen med skymd sikt. Vilket ökar risken för olyckor. - Personalparkeringen bör bara användas av personal och stängas av mot skolan för att förhindra att barn genar över parkeringen eller springer ut på den. - Gång- och cykelbanor saknas till skolan från hela området i Näsviken. - Cykelställ saknas. - Väglyktor / belysning vid skolans område. - Se över skolskjutsar. Vad gäller avstånd, vägar och hållplatser. Förslag på aktiviteter under året - En trafikdag /cykeldag för alla elever på våren. - Att arbeta med trafikvett och trafikskyltar. - Att arbeta med miljö, återvinning och hållbar utveckling. - Främja kropp och hälsa. - Arbeta med trafikkalendern och se trafikfilmer. Uppföljning Augusti 2015 Bilagor / Källor Webenkät (Resvaneundersökning)

7 Avsaknad av övergångställe gör att det inte finns en naturlig väg för att ta sig över vägen för dem som dock parkerar på hänvisad plats på folkets hus.

8 Några väljer då att lämna / hämta i bussrondellen istället. Eller på personalparkeringen som på morgon / eftermiddag snabbt blir full av bilar och barn.

9 Bussrondellen behöver vara fri från andra bilar för att bussarna / taxi ska kunna komma fram utan problem. Skolskjutsarna behövs för att eleverna ska kunna ta sig säkert och tryggt fram och tillbaka till skolan.

10 För att ta sig från Folkets hus till Näsviken skola måste du korsa Näsviksvägen. Det finns inga övergångsställen eller på annat sätt markerade övergångsplatser. Det finns i dagsläget ingen gång- eller cykelväg längs Näsviksvägen, norrut. Beslut om utökad gång- /cykelväg är taget våren Skolplanen är gjord av: Lena Björklund, Näsviken skola

Skolvägar och hållbar utveckling. -Västra skolan

Skolvägar och hållbar utveckling. -Västra skolan Skolvägar och hållbar utveckling -Västra skolan Läsåret 2013/2014 1. Beskrivning av skolan Vår skola heter Västra skolan och ligger i Hudiksvalls kommun. Skolan är centralt belägen på stadens västra sida,

Läs mer

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan

20xx-xx-xx. Skolvägsplan för Malsta skolan 20xx-xx-xx Skolvägsplan för Malsta skolan Innehåll 1. Fakta om skolan 3 2. Vi som tagit fram planen 3 3. Resvanor 3 4, Skolvägen 4 5. Trafikmiljön vid skolan 4 6. Mål 5 7. Övergripande syfte 5 8. Insatser

Läs mer

1 (9) Skolvägsplan. Njutångers skola

1 (9) Skolvägsplan. Njutångers skola 1 (9) Skolvägsplan Njutångers skola 2016-03-17 2 (9) Beskrivning av skolan Njutångers skolan byggdes 1983 och ligger naturskönt i en skogsglänta men ändå centralt i Njutånger, Hudiksvalls kommun. Det är

Läs mer

Enkät om resvanor till skola och fritidsaktivitet i Lomma kommun

Enkät om resvanor till skola och fritidsaktivitet i Lomma kommun 1 PM 2017:43 Jonna Milton Karin Neergaard 2017-06-19 Enkät om resvanor till skola och fritidsaktivitet i Lomma kommun Våren 2017 Åldermansgatan 13 SE-227 64 Lund / Sweden Telefon +46 (0)10-456 56 00 info@trivector.se

Läs mer

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

2014-01-21. Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2014-01-21 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2013 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts.

Läs mer

Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg!

Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg! Hjälp oss få kunskap om ditt barns skolväg! Projektet En lättare framtid arbetar nu med att se över barnens resvanor och skolvägar inom Norrtälje kommun. För att detta arbete ska bli så bra som möjligt

Läs mer

Skolskjutsregler. Antagna av kommunfullmäktige 090615

Skolskjutsregler. Antagna av kommunfullmäktige 090615 Skolskjutsregler Antagna av kommunfullmäktige 090615 Innehåll Skolskjutsregler... 3 1. Berättigade till skolskjuts... 3 2. Växelvis boende... 4 3. Avstånd... 4 4. Föräldraansvar... 5 5. Trafiksäkerhet...

Läs mer

Skolskjutsbestämmelser

Skolskjutsbestämmelser Förskoleklass och grundskola Fastställd av bildningsnämnden 2011-11-08 99 Innehållsförteckning Definitioner...1 Avstånd...2 Form av skolskjuts...3 Restid...3 Tidtabeller...3 Självskjuts...3 Ramscheman...3

Läs mer

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan

Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Resultatet av trafikenkät Sturebyskolan Trafikenkät vt 2012 Trafikenkäten fylldes i av elever och föräldrar 415 enkäter sammanställdes(av 950 elever totalt) Ganska jämt fördelat i ålder, men flest i åk

Läs mer

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2013-12-16 TN-295/2012 623 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november-december 2012 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun

Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun Regler och riktlinjer för skolskjutsverksamhet i Götene kommun Antagen av: Barn -och utbildningsnämnden Datum för antagande: 2017-03-21 Innehållsförteckning Vad är skolskjuts?... 3 Ansvar;... 3 Färdvägens

Läs mer

Skolskjutsreglemente. Reglemente. Barn och utbildning. Tills vidare. Barn- och utbildningschefen. Dokumenttyp

Skolskjutsreglemente. Reglemente. Barn och utbildning. Tills vidare. Barn- och utbildningschefen. Dokumenttyp Skolskjutsreglemente Dokumenttyp Reglemente Fastställd/upprättad 2009-04-27 av Kommunfullmäktige 39 Senast reviderad 2011-05-02 av Kommunfullmäktige 128 Detta dokument gäller för Barn och utbildning Giltighetstid

Läs mer

REGLER FÖR SKOLSKJUTS ORUST KOMMUN

REGLER FÖR SKOLSKJUTS ORUST KOMMUN Dnr KS/2018:253 REGLER FÖR SKOLSKJUTS I ORUST KOMMUN från och med 2018-04-01 Fastställt av Barn- och utbildningsnämnden 1998-03-23, 50. Reviderat av utskottet för lärande 2018-03-12, 20 Skolskjutsregler

Läs mer

Var rädd om våra barn i trafiken!

Var rädd om våra barn i trafiken! Var rädd om våra barn i trafiken! Du är förälder till ett barn som just har börjat skolan Nacka kommun arbetar aktivt med trafiksäkerheten och tryggheten runt skolorna. Idag skjutsar många föräldrar sina

Läs mer

Rapport Valboskolan. - Resevaneundersökning elever i Årskurs 3-6

Rapport Valboskolan. - Resevaneundersökning elever i Årskurs 3-6 Rapport Valboskolan - Resevaneundersökning elever i Årskurs 3-6 Jenny Christensen & Lillemor Sanderberg Samordnare Kommunsamverkan Trafiksäkerhet & Miljö Dalslandskommunernas kommunalförbund Bakgrund Färgelanda

Läs mer

Skolskjuts inom Gällivare kommun

Skolskjuts inom Gällivare kommun Skolskjuts inom Gällivare kommun Skolskjuts Avser resor mellan anvisad på- avstigningsplats i hemmets närhet och av kommunen anvisad eller beviljad skola. Skolskjuts omfattar inte förskola, pedagogisk

Läs mer

SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER ORUST KOMMUN

SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER ORUST KOMMUN SKOLSKJUTSBESTÄMMELSER I ORUST KOMMUN från och med 2014-04-01 Fastställt av Barn- och utbildningsnämnden 1998-03-23, 50. Reviderat av Barn- och utbildningsnämnden 2000-09-18, 125. Reviderat av Barn- och

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Laxå Kommun

Skolskjutsreglemente för Laxå Kommun Skolskjutsreglemente för Laxå Kommun 170201 1 Skolskjutsreglemente Laxå kommun Elever i grundskola med offentlig huvudman har rätt till kostnadsfri skolskjuts från en plats i anslutning till elevens hem

Läs mer

Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola

Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Riktlinje för skolskjuts i förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Dokumenttyp Fastställd av Beslutsdatum Reviderat Riktlinje Utbildningsnämnden 2013-05-16 2016-09-26 2015-06-04 2014-09-05

Läs mer

INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA. Läsåret 2015/2016

INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA. Läsåret 2015/2016 INFORMATION OM SKOLSKJUTSRUTINER FÖR GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA Läsåret 2015/2016 KOMMUNENS SKYLDIGHETER OCH ANSVAR VID SKOLSKJUTS. Enligt skollagen, 10 kap 32 samt 11 kap 31, har elever i grundskola

Läs mer

Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012

Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012 Inventering av skolbarnens transporter hösten 2012 I inventeringsarbetet har tekniska förvaltningen och bildningsförvaltningen bett alla rektorer om hjälp att nå ut till samtliga klasslärare i årskurserna

Läs mer

Skolskjutsregler Antagen i Lärande- och kulturnämnden 2013

Skolskjutsregler Antagen i Lärande- och kulturnämnden 2013 Skolskjutsregler Antagen i Lärande- och kulturnämnden 2013 Innehållsförteckning Skolskjuts och elevresor - Vad är skolskjuts?... ṣ.3 - Väntetid och färdtid... s.3 - Val av annan skola i Hudiksvalls kommun...

Läs mer

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? 2015-11-18 TN-2015/0558 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning oktober 2015 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn som reser

Läs mer

Bildning Datum: Sida: 2011-06-08 1 (5)

Bildning Datum: Sida: 2011-06-08 1 (5) Bildning Datum: Sida: 2011-06-08 1 (5) Handläggare: Dokumentnamn: DokumentID Version: Christina Fåhraeus Diarienr 1 Skolskjutsansvarig Skolskjutsreglemente för grundskoleelever Antagen Bn 73/11 Skolskjutsreglemente

Läs mer

Undersökning angående barns säkra skolvägar. Vägverket. November 2006

Undersökning angående barns säkra skolvägar. Vägverket. November 2006 Undersökning angående barns säkra skolvägar Vägverket November 2006 Business & Market Research Group Unr 1325-604 Rune Broo Markus Lagerqvist Jenny Lövsund Vägverket, 604 Barns säkra skolvägar, rapport,

Läs mer

Skolskjutsreglemente för grundskolan samt regelverk för elevresor, gymnasieskolan.

Skolskjutsreglemente för grundskolan samt regelverk för elevresor, gymnasieskolan. Handläggare Direkt telefon Vår beteckning Er beteckning Datum CU Persson 30 36 15 KSN 2016/5309 7.1.4 2017-02-10 Skolskjutsreglemente för grundskolan samt regelverk för elevresor, gymnasieskolan. Karlskrona

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor

Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor 1 Riktlinjer för skolskjuts och andra elevresor i Nordanstigs kommun Gäller från 1 juli 2014 Fastställda av Kommunfullmäktige Nordanstigs kommun 2014-06-02 62 2 Innehållsförteckning Inledning sid 3 Avståndsregler

Läs mer

Skrymmande packning får inte tas med i bussen, som till exempel: cyklar, skidor och pulkor, stora hockeytrunkar och liknande.

Skrymmande packning får inte tas med i bussen, som till exempel: cyklar, skidor och pulkor, stora hockeytrunkar och liknande. Att åka Skolbuss Åka skolbuss Att åka skolbuss till och från skolan är en nödvändighet för många elever. Här får du svar på de vanligaste frågorna om skolskjuts samt information om hur vi tillsammans kan

Läs mer

Enkätsammanställning Hällby skola 2009 2011

Enkätsammanställning Hällby skola 2009 2011 Stadsbyggnadsnämnden Datum 2011-12-04 Stadsbyggnadsförvaltningen Trafikavdelningen Ann Gustafsson, 016 710 76 82 Enkätsammanställning Hällby skola 2009 2011 1. Sammanfattning Hällby skola har varit med

Läs mer

Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun

Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun Riktlinjer och reglemente för skolskjuts och elevresor i Söderhamns kommun Antaget av barn- och utbildningsnämnden, 96 BARN OCH UTBILDNING 1 Vad är skolskjuts? Skolskjuts är transport av elev till och

Läs mer

Skolskjutsreglemente

Skolskjutsreglemente Skolskjutsreglemente Barn och utbildningsförvaltningen Barn och utbildningsförvaltningen 2015-02-03 Fastställd av barn och utbildningsnämnden 2015-02-23 Sammanfattning Barn och utbildningsförvaltningen

Läs mer

Information till va rdnadshavare fo r blivande fo rskoleklasselever

Information till va rdnadshavare fo r blivande fo rskoleklasselever Information till va rdnadshavare fo r blivande fo rskoleklasselever Höstterminen det år barnet fyller sex år ska det börja i förskoleklass. Riksdagen beslutade den 15 november 2017 att förskoleklassen

Läs mer

Regler och riktlinjer Skolskjutsverksamheten för skolorna inom Ödeshögs kommun

Regler och riktlinjer Skolskjutsverksamheten för skolorna inom Ödeshögs kommun Regler och riktlinjer Skolskjutsverksamheten för skolorna inom Ödeshögs kommun Antagna av barn- och utbildningsnämnden 2002-09-09, 62/2002 Kompletterade 2005-01-31, BUN 4/2005 Växelvis boende, sid 3 1

Läs mer

Skolskjutsreglemente

Skolskjutsreglemente Datum Sida 11-06-07 1(1) Skolskjutsreglemente för grund- och särskola i Tibro Kommun Fastställt av barn- och utbildningsnämnden 2011-03-22 Datum Sida 11-06-07 1(7) Innehåll Allmänna lagkrav... 2 Färdvägens

Läs mer

Att åka. Skolbuss. norrkoping.se

Att åka. Skolbuss. norrkoping.se Att åka Skolbuss norrkoping.se Åka skolbuss Att åka skolbuss till och från skolan är en nödvändighet för många elever. Här får du svar på de vanligaste frågorna om skolskjuts samt information om hur vi

Läs mer

Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping Källby

Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping Källby Bilaga 1b BARNKONSEKVENSANALYS Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping Källby Lidköping och Götene kommun, Västra Götalands län Enkät till elever på Källby Gård Skola 2013-05-29. Sammanställning av

Läs mer

Utvärdering av åtgärder vid Viggbyskolan utförda i skolvägsprojektet år 2017

Utvärdering av åtgärder vid Viggbyskolan utförda i skolvägsprojektet år 2017 Utvärdering av åtgärder vid Viggbyskolan utförda i skolvägsprojektet år 2017 Foto Karin Aronsson av Ida Holmgren Entergate AB Innehåll 1. Inledning... 3 Syfte... 3 Enkäten... 3 Urval... 3 Tillvägagångssätt...

Läs mer

RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR FÄRGELANDA KOMMUN

RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR FÄRGELANDA KOMMUN RIKTLINJER Dnr 2016/330 2016-05-25 RIKTLINJER FÖR ANORDNANDE AV SKOLSKJUTSAR I FÄRGELANDA KOMMUN Förskoleklassen Grundskolan Särskolan Gymnasieskolan Gymnasiesärskolan Fastställda av barn- och utbildningsnämnden

Läs mer

Reglemente. Skolskjutsar. i Mariestads kommun. Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan

Reglemente. Skolskjutsar. i Mariestads kommun. Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Reglemente Skolskjutsar i Mariestads kommun Gäller för elever i: Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Antaget av Kommunstyrelsen 2011-0-1 KS 2011/0172 Senast reviderat 2013-05-02

Läs mer

Skolskjutsreglemente Laxå kommun

Skolskjutsreglemente Laxå kommun Skolskjutsreglemente Laxå kommun Ur Skollagen 4 kap 7 Hemkommunen är skyldig att sörja för att eleverna i grundskolan anordna kostnadsfri skolskjuts, om sådan behövs med hänsyn till färdvägens längd, trafikförhållanden,

Läs mer

Regler för skolskjuts. Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola

Regler för skolskjuts. Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola Regler för skolskjuts Kl.öööööööööööööö-ä- ÖÖÖ Förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola 1 Innehållsförteckning Skolskjuts... 3 Rese- och väntetid... 3 Resor inom skolans verksamhet...

Läs mer

Skolreseplan Kungsklippeskolan. Arbetsdokument. Jessica Elmgren Säkra skolvägar Huddinge kommun

Skolreseplan Kungsklippeskolan. Arbetsdokument. Jessica Elmgren Säkra skolvägar Huddinge kommun Skolreseplan Kungsklippeskolan Arbetsdokument Jessica Elmgren Säkra skolvägar Huddinge kommun 2012-02-02 1 Innehåll Bakgrund 3 Varför en skolreseplan? 3 En skolreseplanen kan hjälpa till att 3 Syfte med

Läs mer

Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun

Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun Skolskjutsregler för grundskolan och särskolan Ovanåkers kommun Gäller från och med 15 juni 2012 Antagna av barn- och skolnämnden 14 maj 2012 1 (12) Det här dokumentet beskriver de regler som gäller för

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1. Berga... 2 2. Broby... 4 3. Haga - Björkbacken... 6 4. Mogata... 8 5. Ramunder... 10 6. S:t Anna... 12 7. Skönberga... 14 8. Västra Husby... 16 9. Östra Ryd... 18 1. Berga Sammanställning

Läs mer

SKOLRESEPLAN En mall för skolreseplan på din skola

SKOLRESEPLAN En mall för skolreseplan på din skola SKOLRESEPLAN En mall för skolreseplan på din skola Innehåll Inledning 1 Skolreseplan 2 - Varför en skolreseplan? - Genomförande av Skolreseplan? Syfte 4 - Mål Arbetsgrupp 5 Tidplan 6 Nulägesbeskrivning

Läs mer

Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors

Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors Ansökan skolskjuts vid särskilda skäl för 4 barn boende i Ytterklintfäboda/Stenfors Ansökan Enligt bifogade ansökningar om skolskjuts vid särskilda skäl, ansöker vårdnadshavare för 4 barn boende i Ytterklintfäboda

Läs mer

Skolskjutsinformation inför läsåret 2017/2018

Skolskjutsinformation inför läsåret 2017/2018 Skolskjutsinformation inför läsåret 2017/2018 Till skolskjutsberättigade elever Vi skickar inga brev hem angående skolskjutsen för det nya läsåret. Skolskjutsinformation finns på kommunens hemsida www.olofstrom.se

Läs mer

SKOLRESEPLAN En mall för skolreseplan på din skola

SKOLRESEPLAN En mall för skolreseplan på din skola SKOLRESEPLAN En mall för skolreseplan på din skola Innehåll Inledning 1 Skolreseplan 2 - Varför en skolreseplan? - Genomförande av Skolreseplan? Syfte 4 - Mål Arbetsgrupp 5 Tidplan 6 Nulägesbeskrivning

Läs mer

Skolvägsplan för XXX-skolan

Skolvägsplan för XXX-skolan 2011-03-22 Skolvägsplan för XXX-skolan Innehåll Skolvägsplan... 3 Arbetssätt... 3 Arbetsgång... 3 Skolan... 4 Vi som tagit fram planen... 4 Resvanor... 5 Dagens resvanor... 5 Önskade resvanor... 5 Hur

Läs mer

Årskurs Bostad - skola Bostad uppsamlings- /hållplats Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9

Årskurs Bostad - skola Bostad uppsamlings- /hållplats Förskoleklass Åk 1-3 Åk 4-6 Åk 7-9 1(5) (4) SKOLSKJUTSREGLER Grundskola och grundsärskola Allmänt om kommunal skolskjuts Elever som går vid den grundskola eller grundsärskola (gäller ej fritidshem) som kommunen har anvisat eleven, har rätt

Läs mer

Antaget av skolnämnden 2013-03-21

Antaget av skolnämnden 2013-03-21 2013-03-11 1 SKN 2011/344 Antaget av skolnämnden 2013-03-21 Skolskjutsreglemente Skollagen Rätten till skolskjuts regleras i Skollagen 10 kap. 32, 40 och 11 kap. 31, 32 för elev i grundsärskolan. Ansvarig

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27 SKOLSKJUTSREGLER Antagen i kultur- & utbildningsnämnden 2012-11-27 SKOLSKJUTSREGLER Bestämmelser om rätt till skolskjuts finns för varje skolform och regleras i skollagen för grundskola samt gymnasiesärskola

Läs mer

Skrymmande packning får inte tas med i bussen, som till exempel: cyklar, skidor och pulkor, stora hockeytrunkar och liknande.

Skrymmande packning får inte tas med i bussen, som till exempel: cyklar, skidor och pulkor, stora hockeytrunkar och liknande. Att åka Skolbuss Åka skolbuss Att åka skolbuss till och från skolan är en nödvändighet för många elever. Här får du svar på de vanligaste frågorna om skolskjuts samt information om hur vi tillsammans kan

Läs mer

Skolskjutsregler Robertsfors kommun

Skolskjutsregler Robertsfors kommun Skolskjutsregler Robertsfors kommun Antaget av Barn- och utbildningsutskottet 2014-02-03 INNEHÅLL 1 ALLMÄNNA LAGKRAV... 1 2 REGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GYMNASIESÄRKOLA... 1 2.1 FÄRDVÄGENS LÄNGD...

Läs mer

Skolskjuts i Karlshamns kommun

Skolskjuts i Karlshamns kommun Skolskjuts i Karlshamns kommun Information om Karlshamns kommuns skolskjutsverksamhet inom förskoleklass, grundskola och särskola Karlshamns kommun Utbildningsförvaltningen 374 81 Karlshamn 0454-810 00

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN, GRUNDSÄRSKOLAN och resa till GYMNASIUM och GYMNASIESÄRSKOLA

SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN, GRUNDSÄRSKOLAN och resa till GYMNASIUM och GYMNASIESÄRSKOLA SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN, GRUNDSÄRSKOLAN och resa till GYMNASIUM och GYMNASIESÄRSKOLA GULLSPÅNG KOMMUN GÄLLER FR O M JAN 2019 Antagen Kommunfullmäktige 2018-12-10, KF 189 Dnr: KS 2018/574 Revideras:

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN I

SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN I SKOLSKJUTSREGLEMENTE FÖR GRUNDSKOLAN OCH GRUNDSÄRSKOLAN I GULLSPÅNG KOMMUN GÄLLER FR O M LÄSÅRET 2016-2017 Skolskjutsreglementet ersätter tidigare beslutat dokument kallat Normer för berättigande till

Läs mer

Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN

Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN Beslutat av bildningsnämnden 2011-05-30 SKOLSKJUTSREGLER FÖR ELEVER I GRUNDSKOLA OCH GRUNDSÄRSKOLA I HAMMARÖ KOMMUN Regler Övrig information 1. Fri skolskjuts Rätten till fri skolskjuts omfattar i Hammarö

Läs mer

Regler för skolskjuts

Regler för skolskjuts Styrdokument, regler 2011-01-01 Dnr BUN/2012:54 Regler för skolskjuts Nivå: Utbildningsnämnden Antagen: Av barn- och utbildningsnämnden 2010-12-14, 61 Reviderad: 2012-02-29 Giltig t.o.m: Tillsvidare Ansvarig

Läs mer

Reflektera i skolan och trafiken

Reflektera i skolan och trafiken Reflektera i skolan och trafiken Skolskjutsregler i Simrishamns kommun Barn- och utbildningsförvaltningen informerar Skolskjuts Defi nition: Transport av elev i förskoleklass, grundskola och gymnasieskola

Läs mer

Att åka. Skoltaxi. norrkoping.se

Att åka. Skoltaxi. norrkoping.se Att åka Skoltaxi norrkoping.se Åka skoltaxi Den här broschyren är för dig som har beviljats skoltaxi. Att åka skoltaxi till och från skolan är en nödvändighet för många elever. Här får du svar på de vanligaste

Läs mer

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011

Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Regler för skolskjutsar och elevresor i Marks kommun Gäller från 1 juli 2011 Förskoleklass, grundskola och grundsärskola Utdrag ur Skollagen 2010, kapitel 10 32 och kapitel 11 31 Skolskjuts i hemkommunen

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN

REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN TÖREBODA KOMMUN REGLEMENTE FÖR SKOLSKJUTSAR INOM TÖREBODA KOMMUN Gäller från och med läsåret 2008/2009 Töreboda kommun är enligt skollagen 4 kap. 7 samt 6 kap. 6 skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts

Läs mer

2012-03-16 Bou 27/2011. Regler för skolskjuts i grundskola, grund- och gymnasiesärskola samt elevresor för gymnasieelever i Örebro kommun

2012-03-16 Bou 27/2011. Regler för skolskjuts i grundskola, grund- och gymnasiesärskola samt elevresor för gymnasieelever i Örebro kommun 2012-03-16 Bou 27/2011 Regler för skolskjuts i grundskola, grund- och gymnasiesärskola samt elevresor för gymnasieelever i Örebro kommun Innehållsförteckning Regler för skolskjuts i grundskola, grund-

Läs mer

Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby

Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby BARNKONSEKVENSANALYS Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Lidköping och Götene kommuner, Västra Götalands län 2013-07-01 1 Titel:, Väg 44 förbifart Lidköping, delen Lidköping-Källby Dokumentslag:

Läs mer

Regler för skolskjuts

Regler för skolskjuts Styrdokument, regler Utbildningsenheten 2017-06-14 Haina Berndtsson 08-590 975 19 Dnr UBN/2017:118 haina.berndtsson@upplandsvasby.se Regler för skolskjuts Nivå: Utbildningsnämnden Antagen: Av utbildningsnämnden

Läs mer

TN 2015/ Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun?

TN 2015/ Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? TN 2015/0208-1 Hur väl fungerar skolskjutsen i Norrköpings kommun? Enkätundersökning november 2014 SAMMANFATTNING Varje år genomförs en enkätundersökning bland föräldrar som har barn med skolskjuts. Syftet

Läs mer

Skolskjuts i Karlshamns kommun

Skolskjuts i Karlshamns kommun Skolskjuts i Karlshamns kommun Information om Karlshamns kommuns skolskjutsverksamhet inom förskoleklass, grundskola och särskola Karlshamns kommun Utbildningsförvaltningen 374 81 Karlshamn 0454-813 00

Läs mer

Svar på motion Se över trafiksituationen kring Södertäljes skolor, av Veronica Westergård (KD) Dnr

Svar på motion Se över trafiksituationen kring Södertäljes skolor, av Veronica Westergård (KD) Dnr 1 (3) 2013-10-09 Tjänsteskrivelse Kontor Samhällsbyggnadskontoret Handläggare Anders Eklind 08-523 020 40 anders.eklind@sodertalje.se KDN Svar på motion Se över trafiksituationen kring Södertäljes skolor,

Läs mer

Skolskjutsinformation

Skolskjutsinformation Skolskjutsinformation Läsåret 2014-2015 Säker skolväg skapar vi tillsammans Det är viktigt att du som vårdnadshavare diskuterar de ordnings- och säkerhetsregler som finns i denna folder med ditt barn.

Läs mer

SKOLSKJUTS INFORMATION OM SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN

SKOLSKJUTS INFORMATION OM SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN SKOLSKJUTS INFORMATION OM SKOLSKJUTS I EMMABODA KOMMUN 2018-09-13 Skolskjutsinformation Enligt skollagen har kommunen skyldighet att anordna skolskjuts för elever i grundskolan (10 kap. 32 ) och särskolan(11

Läs mer

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HILLERSTORP 21:1, TRAFIKSÄKERHETSHÖJANDE ÅTGÄRDER VID HILLERSTORPSSKOLAN I HILLERSTORP, GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSHANDLING

PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HILLERSTORP 21:1, TRAFIKSÄKERHETSHÖJANDE ÅTGÄRDER VID HILLERSTORPSSKOLAN I HILLERSTORP, GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSHANDLING PLANBESKRIVNING DETALJPLAN FÖR HILLERSTORP 21:1, TRAFIKSÄKERHETSHÖJANDE ÅTGÄRDER VID HILLERSTORPSSKOLAN I HILLERSTORP, GNOSJÖ KOMMUN SAMRÅDSHANDLING HANDLINGAR Planbeskrivning Behovsbedömning Genomförandebeskrivning

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts. För förskoleklass, grundskola och grundsärskola.

Riktlinjer för skolskjuts. För förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Riktlinjer för skolskjuts För förskoleklass, grundskola och grundsärskola. Innehåll Definition Skolskjuts är kostnadsfri transport av elev från en plats i anslutning till elevens hem till den plats där

Läs mer

Trafikutredning ny paviljong vid Stigslunds skola, Gävle

Trafikutredning ny paviljong vid Stigslunds skola, Gävle Gavlefastigheter Gävle kommun AB Trafikutredning ny paviljong vid Stigslunds skola, Gävle Falun 2015-04-09 Trafikutredning ny paviljong vid Stigslunds skola, Gävle Datum 2015-04-09 Uppdragsnummer 1320013183

Läs mer

Regler för skolskjuts Grästorps kommun

Regler för skolskjuts Grästorps kommun Dnr 234/2016, 54/2017 Grästorps kommun Fastställd av Kommunstyrelsen 2018-03-07, 61. Uppdateras före 2022-05-31 1/9 Innehåll Grästorps kommun... 1 1. Inledning... 3 2. Definitioner... 3 3. Styrande lagstiftning...

Läs mer

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007

SKOLSKJUTSENS A-Ö. Kollektivtrafiknämnden, april 2007 SKOLSKJUTSANSVARIG Varje skola har en skolskjutsansvarig som handlägger skolans skolskjutsfrågor. SKOLSKJUTSFORMER Skolskjuts bedrivs SKOLTAXI Vid skoltaxi skall särskilt beaktas: Skolbarn skall till och

Läs mer

Reglemente. Skolskjuts. Mariestad. Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2011-06-16

Reglemente. Skolskjuts. Mariestad. Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2011-06-16 Reglemente Skolskjuts Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2011-06-16 Innehållsförteckning Allmänna lagkrav... 3 Färdvägens längd... 3 Grundskola, grundsärskola, gymnasiesärskolan... 3 Trafikförhållanden,

Läs mer

Gratis bussresor för barn och unga 6-19 år i Östersunds kommun

Gratis bussresor för barn och unga 6-19 år i Östersunds kommun Gratis bussresor för barn och unga 6-19 år i Östersunds kommun RESULTAT AV FÖREMÄTNING WSP Analys & Strategi BAKGRUND I Östersunds kommun har beslut tagits om att alla barn och ungdomar mellan 6-19 år

Läs mer

Skolskjutsriktlinjer för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola i Nyköpings kommun

Skolskjutsriktlinjer för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola i Nyköpings kommun Dnr KK17/77 RIKTLINJER Skolskjutsriktlinjer för förskoleklass, grundskola, grundsärskola och gymnasiesärskola i Nyköpings kommun Antagen av kommunstyrelsen 2017-01-30 Dnr KK17/77 2/5 Innehållsförteckning

Läs mer

Skolskjutsreglemente. Timrå kommun

Skolskjutsreglemente. Timrå kommun Skolskjutsreglemente - för grundskola, särskola samt gymnasium - i Timrå kommun Efter beslut i barn- och utbildningsnämnden 2011-06-22 105 Innehållsförteckning Skolskjutsreglemente för Timrå kommun...1

Läs mer

Bilaga 2 tabeller och öppna svar föräldrar

Bilaga 2 tabeller och öppna svar föräldrar Barn- och ungdomsnämnden/kollektivtrafiknämnden Bilaga 2 tabeller och öppna svar föräldrar Skolans tider och skolskjuts i Linghemsområdet Februari 2007 AO Statistik & Utredningar Lars-Åke Gustafson, Christin

Läs mer

Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun

Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun 2013 11 08 Reglemente Reglemente för skolskjutsverksamheten i Uppvidinge kommun Gäller elever i skolår F 9 och barn med särskilda behov inom särskolan. Antagen av barn och utbildningsnämnden 2013 12 11

Läs mer

Ingen skolväg är den andra lik. Bilaga 9 Resultat uppdelat på referens-/övriga skolor

Ingen skolväg är den andra lik. Bilaga 9 Resultat uppdelat på referens-/övriga skolor Ingen skolväg är den andra lik Bilaga 9 Resultat uppdelat på referens-/övriga skolor RESULTAT Nedan presenteras resultatet i undersökningen uppdelat på referens-/övriga skolor. Resultat från 2010 och 2012,

Läs mer

värm upp på vägen föräldrainformation om smartare resor till och från träningen1

värm upp på vägen föräldrainformation om smartare resor till och från träningen1 värm upp på vägen föräldrainformation om smartare resor till och från träningen1 Alla vinner på smartare idrottsresor kontakt Katarina Bååth, katarina.baath@regionorebro.se Energikontoret Regionförbundet

Läs mer

INFORMATION TILL FÖRÄLDRAR

INFORMATION TILL FÖRÄLDRAR Bildningsförvaltningen INFORMATION TILL FÖRÄLDRAR OM SKOLSKJUTS Säker skolväg skapar vi tillsammans Skolskjutsinformation Enligt skollagen har kommunen skyldighet att anordna skolskjuts för elever i grundskolan

Läs mer

Säkra och trygga skolvägar

Säkra och trygga skolvägar Säkra och trygga skolvägar Vägverket Region Mitt Britt-Inger Gustafsson Samhällsavdelningen Nattviksgatan 8 871 24 Härnösand britt-inger.gustafsson@vv.se 0611-441 83, 070-521 50 23 Samhällsmål och styrande

Läs mer

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen

Resultat Enkät. Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Resultat Enkät Vad föräldrarna i Rudboda skola anser om de föreslagna evakueringsalternativen Sammanställt av Ulrika Eidenstam skolrådsrepresentant 3B Enkäten Enkät gick ut till alla föräldrar med följande

Läs mer

Trafiksäker väg till fotbollen

Trafiksäker väg till fotbollen Trafiksäker väg till fotbollen www.ntf.se Inledning. 2 NTF Trafiksäker väg till fotbollen Landslagets Fotbollsskola Svenska Fotbollförbundets vision är att alla barn som är med på Landslagets fotbollsskola

Läs mer

SKOLBARNS RESEKEDJOR

SKOLBARNS RESEKEDJOR SKOLBARNS RESEKEDJOR Vägverket Hösten 2003 ARS P0479 SAMMANFATTNING Teknisk sammanfattning av undersökningen Skolbarns resekedjor syftar till att ge Vägverket ett underlag för ett fortsatt arbete inom

Läs mer

Skolskjutsreglemente för Trosa Kommun

Skolskjutsreglemente för Trosa Kommun Skolskjutsreglemente för Trosa Kommun Allmänt Lagar och föreskrifter Trafiksäkerhetsverkets föreskrifter om skolskjutsning (TSVFS 1988:17) Skollagen (SFS 1985:1100). Förordningen om skolskjutsning (SFS

Läs mer

Skolskjutsregler i Västerviks kommun för elever i grundskola och förskoleklass

Skolskjutsregler i Västerviks kommun för elever i grundskola och förskoleklass 2013-10-04 Skolskjutsregler i Västerviks kommun för elever i grundskola och förskoleklass Allmänt Enligt 10 kap 32, 33, 40 i skollagen är kommunen skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts om det behövs

Läs mer

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans

Riktlinjer för skolskjuts. säker skolväg skapar vi tillsammans Riktlinjer för skolskjuts säker skolväg skapar vi tillsammans gäller från och med läsåret 2012/2013 Vem har rätt till skolskjuts i Lessebo kommun Skolskjuts styrs av skollagens10 kapitel Skollagen (2010:800)

Läs mer

Sammanställning av material från Workshops med vårdnadshavare den 26 januari 2016

Sammanställning av material från Workshops med vårdnadshavare den 26 januari 2016 Sammanställning av material från Workshops med vårdnadshavare den 26 januari 2016 Sammanställningen är upplagd efter anteckningar från gruppdiskussioner med vårdnadshavare. Under respektive diskussionspunkt

Läs mer

Regler och riktlinjer för skolskjutsar i Mariestads kommun

Regler och riktlinjer för skolskjutsar i Mariestads kommun Regler och riktlinjer för skolskjutsar i Mariestads kommun Gäller för elever i: Förskoleklass Grundskolan åk 1-9 Grundsärskolan åk 1-9 Gymnasiesärskolan Antaget av kommunstyrelsen 2017-02-13 Gäller från

Läs mer

Regler för skolskjuts och elevresor i Salems kommun

Regler för skolskjuts och elevresor i Salems kommun Regler för skolskjuts och elevresor i Salems kommun Barn och utbildningsförvaltningen Antagen av Barn- och utbildningsnämnden 2011-11-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 1. INLEDNING... 3

Läs mer

(Beslutat av barn- och utbildningsnämnden 2011-11-09, BUN 117/11)

(Beslutat av barn- och utbildningsnämnden 2011-11-09, BUN 117/11) BARN- OCH UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN REGLEMENTE 2011-11-09 Skolskjutsreglemente (Beslutat av barn- och utbildningsnämnden 2011-11-09, BUN 117/11) Bilagor: 1. Kartor 2. Modell för bedömning av risk och otrygghet

Läs mer

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i utbildningsnämnden Reviderad

SKOLSKJUTSREGLER. Antagen i utbildningsnämnden Reviderad SKOLSKJUTSREGLER Antagen i utbildningsnämnden 2012-09-28 Reviderad 2015-08-28 SKOLSKJUTSREGLER Bestämmelser om rätt till skolskjuts finns för varje skolform och regleras i skollagen för grundskola samt

Läs mer

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015

Trygg i trafiken. Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Trygg i trafiken Rapport från dialogmöte den 6:e september 2015 Tr ygg i tra fiken? V i vi ll ve ta va d d u so m b o r i N o rr vi k tr a fi k m il jö e n ty c k e r o m n i d it t o m rå d e. 2/8 Innehåll

Läs mer

REGLER FÖR SKOLSKJUTSAR INOM SKÖVDE KOMMUN

REGLER FÖR SKOLSKJUTSAR INOM SKÖVDE KOMMUN 1(6) REGLER FÖR SKOLSKJUTSAR INOM SKÖVDE KOMMUN Dessa regler har antagits av Skövde kommuns kommunstyrelse den 14 mars 2011, (KS 66/2011), reviderade den 7 juni 2011 (KS 109/2011) och den 5 december 2011

Läs mer

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall

Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Sammanställning av samråd med boende i Njurunda den 25 april ÅVS resor Njurunda-Sundsvall Med vilka färdmedel skulle du vilja resa sträckan Njurunda-Sundsvall? Pendeltåg Cykla, pendeltåg, buss Cykel och

Läs mer