Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden"

Transkript

1 Friluftsliv testar kupoltält Tält som står stadigt i vinden Blåst och regn, rusk och kyla, allt detta klarar friluftsmänniskan, bara utrustningen står pall. Ett bra tält hör till de viktigaste man kan ta med sig vid övernattning i naturen och bra tält finns det många. Friluftsliv testade kupoltält som alla stod stadigt i vinden. av Eva Sahlström publicerad i Friluftsliv nr 3, 2001 (med bilder av Bosse Lind) Om man ofta tältar på klippor eller där marken är hård och det är svårt att slå i pinnar är ett tält av kupolmodell sannolikt det bästa valet. Kupoltältens bågar går i kors vilket gör tältet självstagande. En del tält behöver man inte slå i en enda pinne för, annat än för att förankra tältet så det inte blåser bort. I Friluftslivs test av kupoltält var två Hillebergs Staika och North Face Harrier helt självstagande. För de övriga behövs pinnar när man ska spänna ut absiderna. För alla tälten gäller dock att man kan sätta upp dem och sedan flytta runt dem tills man hittar den allra bästa platsen. VI TESTADE ÅTTA kupoltält under en sommar. Tälten användes av många olika främjare under främst paddelturer med varierande väder. Vi slog också upp tälten på en gräsmatta och lät dem stå där under några dagars ihärdigt regnande för att kolla hur de klarade fukten. Flera av tälten kändes helt torra inuti även efter flera dagar ute i regn. I McKinleys Denali kändes golvet aningen fuktigt, men knappast så det var besvärande. McKinleys Tibet Plus kändes allmänt lite fuktigt. I Fjällrävens Saggat låg det en vattenpöl på innertältets golv eftersom det regnat in genom ventilationshålen. Det är möjligt att man ska stänga ventilationshålen när det regnar kraftigt, men det är inte alltid man vet att det kommer att regna under natten när man går och lägger sig, så vi föredrar tält som det inte regnar in i. VI TESTADE TVÅMANSTÄLT och definierade tvåmanstält som tält som är bekväma för två personer. Tälttillverkare får ofta för sig att det räcker med ett och ett halvt normalt liggunderlag på bredden för två personer, så kolla att bredden verkligen passar för dig och en tältkompis. Ett tält bör kunna sättas upp av en person även om det är gjort för två tältande. Dels kanske man tar med sig tältet när man är ute på egen hand, dels kan kompisen man tältar med bli sjuk. Alla våra testtält gick bra att sätta upp själv, även om en del krävde lite mer övning än andra. För några tält spänner man upp innertältet först och lägger yttertältet ovanpå. På de andra hänger inner- och yttertält ihop och sätts upp samtidigt. Båda modellerna fungerar bra, men regnar det föredrar man varianten där ytter- och innertält hänger ihop eftersom man då kan skydda innertältet från att bli blött. ETT PROBLEM MED kupoltält är att tältduken sluttar över absiderna som blir ganska små. I ett tunneltält har man en större höjd i hela absiden och mer packning ryms. Den sluttande tältduken gör också att det vid regn är svårt att undvika att vatten rinner ner på innertältet när man går ut och in.

2 Vi gillade därför Vaudes Spider som är ett lite udda kupoltält med en absid i ena kortändan. Spiders absid har samma höjd som en absid i ett tunneltält och öppningen sitter långt från innertältet. Ett enkelt sätt att vinna rymd i absiden är att se till att yttertältet går ända ner i marken. I de flesta av våra testtält var yttertältet ganska snålt tilltaget, i en del väldigt snålt så det blev stora glipor mellan tältduken och marken. Då gäller det att packningen som man lägger längs med absidkanten är vattentätt packad. Vi gillade bäst när yttertältet går ner ordentligt mot marken, som på Hillebergstälten. VIND KLARADE alla våra tält bra. Även det allra billigaste, McKinleys Tibet Plus, höll sina testare torra den natten då det blåste m/s i byarna, även om bågarna bågnade en del. Tält med fler bågar än två tenderar att stå stadigast när det blåser. På McKinleys Denali, som spänns upp med fyra bågar, fladdrade det ingenting i duken, utom lite i absiderna. KUPOLTÄLT VÄGER OFTA mer än tunneltält. Har man tältet för aktiviteter där man inte behöver bära på det, till exempel paddling eller bilsemestrar, behöver man inte bekymra sig om vikten utan kan välja tält efter andra kriterier. Vill man ha tältet för vandring kan det dock vara värt att kolla in lättviktarna i vårt test lite noggrannare. PRISMÄSSIGT SKILJER SIG våra tält mycket. En del kvalitetsskillnader relaterade till priset såg vi också. Det allra billigaste tältet i vårt test, McKinleys Tibet Plus, hade bågar av glasfiber istället för det mer hållbara aluminium. Smådetaljer på det här tältet började också ge med sig under testet, som att knytband fransade sig. Andra kvalitetsskillnader var svåra att mäta under en sommar. Vi testade bara tälten i praktisk användning. För att se skillnaderna i till exempel tältdukens hållbarhet behöver man egentligen göra laboratorietest. Det gör att de dyraste tälten, Hillebergs två tält och North Faces Harrier, inte blir riktigt rättvist bedömda i förhållande till sitt pris. Tillverkarna påpekar att det höga priset till stor del är relaterat till materialets höga kvalité. Dock är de dyraste tälten väl dyra för den som inte använder tältet mer än några gånger per sommar. Det är knappast värt att köpa ett sextusenkronorstält för den som inte tältar mycket, eftersom de billigare tälten visade sig fungera bra i vårt test, med undantag från att Fjällrävens Saggat vid ett tillfälle släppte in vatten genom ventilationshålen. Tälttest tabell Hillebergs Staika Tältfakta: Helt självstagande tält med tre lika långa aluminiumbågar. Två absider och två utgångar. Fyra fickor inuti tältet. Inner- och yttertält sitter ihop och sätts upp samtidigt. Vikt: 3,6 kg. Pris: ca kr. + Mycket lätt att sätta upp. Helt självstagande, det går att låta bli tältpinnarna helt, mycket stadigt.

3 Reservdel till bågarna och lagningslappar till tältduken ingår. Relativt stora absider, dessutom kan man lätt haka av innertältet för att göra absiden rymligare om man till exempel lagar mat eller packar om sin ryggsäck. Gott om fickor. Rymligt inuti. - Om det regnar är det svårt att undvika att innertältet blir blött när man öppnar tältet. Sammanfattande omdöme: Ett tåligt tält som är mycket lätt att sätta upp, och som var favorittält hos flera testare. Priset är dock högt om man inte planerar att använda tältet mycket. Hillebergs Niak Tältfakta: Ej helt självstagande tält, två lika långa aluminiumbågar. En absid längs med ena långsidan. Dessutom finns det en dragkedja i innertältets baksida så man kan använda den andra långsidan som miniabsid. En stor utgång, man kan öppna hela långsidan om man vill. Två fickor inuti tältet. Inner- och yttertält sitter ihop och sätts upp samtidigt. Vikt: 2,8 kg. Pris: ca kr. + Lätt att sätta upp. En reservdel till bågarna och lagningslappar till tältduken finns. Den stora ingången är trevlig och man kan öppna absiden på tre olika sätt, på ena sidan, på mitten eller på andra sidan. Dessutom kan man lätt haka av innertältet för att göra absiden rymligare om man till exempel lagar mat eller packar om sin ryggsäck. Rymligt inuti. - Även om tältet är lätt att sätta upp är det svårt att få det att stå snyggt utan stormlinor. Absiden ser stor ut, men duken hänger mycket och skulle behöva spännas upp med en liten båge av något slag. Sammanfattande omdöme: Ett ovanligt lätt kupoltält, men vi var inte riktigt nöjda med att absiden hänger så och att man behöver använda stormlinorna för att få upp tältet snyggt. Dyrt tält om man inte tänker använda det mycket. McKinley Tibet Plus Tältfakta: Ej helt självstagande tält, två jämnlånga bågar och en kortare av glasfiber. Två absider och två utgångar. Två fickor inuti tältet och en hylla i taket. Innertältet sätts upp först och yttertältet läggs ovanpå. Vikt: 4,2 kg Pris: ca kr + Rymligt. Sköna färger inuti. Hylla i taket som man kan lägga grejer på. Relativt stora absider som kan öppnas åt två håll, bra om vinden vänder under natten. - Står inte stadigt upprätt i hård vind, även om det klarar vinden. Inte helt lätt att sätta upp ensam. Det är svårt att undvika att yttertältet ligger mot innertältet om man inte sätter upp stormlinor. Yttertältet knyts fast med band, lite pilligt. Tältpinnarna på tok för veka och viker sig vid minsta motstånd när man trycker ner dem i marken.

4 Dålig kvalité på små detaljer, knytband började fransa sig till exempel. Trång öppning i innertältet. När tältet stått uppställt i flera dagars regn kändes det lite fuktigt inuti. Sammanfattande omdöme: Ett tält med en del brister, men de övervägs till stor del av det låga priset. Tältet fungerar även i hårt väder, men investera direkt i nya tältpinnar. McKinley Denali Tältfakta: Ej helt självstagande tält, fyra aluminiumbågar i två olika längder. Två absider och två utgångar. Två fickor inuti tältet, hylla i taket. Innertältet sätts upp först och yttertältet läggs ovanpå. Vikt: 4,4 kg Pris: ca kr + Står mycket stadigt i vind. Hylla i taket som man kan lägga grejer på. Relativt stora absider. Reservdel finns till bågarna. Tältet ligger i en kompressionspåse, som man kan dra åt för att få ner volymen på det packade tältet. - Krångligt att sätta upp, det krävs övning. Vi fick dessutom inte med någon instruktion för hur tältet skulle sättas upp vilket hade behövts. Öppnar man tältet när det är blött rinner det ner mycket vatten från yttertältet på innertältet. När tältet stått uppställt i flera dagars regn kändes golvet aningen fuktigt. Sammanfattande omdöme: Lite väl krångligt att sätta upp och tungt om man ska bära på tältet. Men det står mycket stadigt i vind. Fjällräven Saggat Tältfakta: Ett litet, ej helt självstagande tält, två jämnlånga bågar och en kortare i aluminium. Två absider och två utgångar. Fickor inuti. Innertältet sätts upp först och yttertältet läggs ovanpå. Vikt: 2,75 kg Pris: ca kr + Lätt att sätta upp. Bra ventilation. Behagliga färger inuti. Reservdel finns till bågarna, dessutom lagningslappar till tältduken och en tub med något att lägga på sömmarna för att få dem vattentäta. Instruktion för hur man sätter upp tältet på påsen. - Ventilationen är lite för bra och det regnade in både i inner- och yttertältet genom takets ventilationshål när tältet stod uppställt under några dagars regn. Väl kort för långa personer. Yttertältet går inte ner ända ner i marken, speciellt inte vid absiderna. Sammanfattande omdöme: Ett litet, lätt och charmigt tält, kanske lite väl litet för längre personer. Enda tältet i testet som läckte in vatten. Vaude Space II Tältfakta: Ej helt självstagande tält, två jämnlånga aluminumbågar. Två absider och

5 två utgångar som sitter på tältets kortsidor. Fyra fickor och hylla i taket. Inner- och yttertält sitter ihop och sätts upp samtidigt. Vikt: 3,5 kg. Pris: ca kr + Lätt att sätta upp. Absiderna kan öppnas åt två håll bra om vinden vänder under natten. Gott om fickor och bra med hylla i taket att lägga grejer på. Reservdel finns till bågarna. Instruktion för hur man sätter upp tältet finns i påsen. - Förskräckliga tältpinnar som man för ont av att trycka ner med handen. Ingången är lite för snäv i både inner- och yttertält och man får krypa in och ut. Inte särskilt rymliga absider. Svårt att undvika att det rinner ner vatten på innertältet om man öppnar tältet när det är blött. Sammanfattande omdöme: Väl fungerande tält, även om ingångarna var lite snäva. Tältpinnar får man dock köpa nya med en gång om man är rädd om sina händer. Vaude Spider II Tältfakta: Ej helt självstagande tält, asymmetriskt med låg fotända och en högre huvudända där utgången och den enda absiden finns. Två jämnlånga aluminumbågar som är böjda vid fotändan. Två fickor inuti tältet. Inner- och yttertält sitter ihop och sätts upp samtidigt. Vikt: 3,7 kg. Pris: ca kr. + Tältet ser litet ut, men skenet bedrar, det är rymligt. Stor absid som är nästan som en absid på ett tunneltält. Lätt att sätta upp. Stor öppning i innertältet, lätt att komma in. Absidens konstruktion gör att inget vatten kan rinna ner på innertältet när man öppnar tältet i regn. Står stadigt. Reservdel finns till bågarna. - Förskräckliga tältpinnar som man för ont av att trycka ner med handen. Instruktion fanns i påsen, men den var svårbegriplig. Sammanfattande omdöme: Ger ett litet och smidigt intryck men är överraskande rymligt inuti. Blev favorittält hos några testare som gillade den ovanliga formen och den höga absiden. Men köp nya tältpinnar om du är rädd om dina händer. North Face Harrier Tältfakta: Helt självstagande tält, tre aluminumbågar, två jämnlånga och en med avvikande längd. Två absider och två utgångar. Tre fickor inuti tältet. Innertältet sätts upp först och yttertältet läggs ovanpå. Vikt: 3,4 kg. + Helt självstagande, det går att strunta i pinnarna helt, mycket stadigt. Gott om fickor. Liten reservdel finns till bågarna, dessutom finns det klister till sömmarna. Finns små fönster i absidernas tak. Tältduken som ligger över absidernas öppning hålls upp av hårda förstärkningar vilket gör att det inte rinner ner vatten så lätt. Dragkedjornas dragskor är självlysande i mörker.

6 - Förskräckliga tältpinnar som man för ont av att trycka ner med handen. Något små absider. Yttertältet kunde gärna gå längre ner i marken. Sammanfattande omdöme: Tåligt och stadigt tält, som hade vunnit på lite mer yttertält så att inte gliporna blivit så stora mellan duk och mark i absiderna. Tältpinnarna behöver bytas ut om man är rädd om sina händer. Dyrt tält om man inte använder det mycket.

Outdoor 2008. tält, sovsäckar, liggunderlag, ryggsäckar

Outdoor 2008. tält, sovsäckar, liggunderlag, ryggsäckar Outdoor 2008 tält, sovsäckar, liggunderlag, ryggsäckar 1 OUTDOOR 2008 Tält 2 OUTDOOR 2008 Tält - camping McKINLEY Nevada 3 Ytterduk: 190T Polyester Innertält: Polyester PolyEuretan Ytter 2.000 mm, golv

Läs mer

Att hantera en tältkåta

Att hantera en tältkåta Att hantera en tältkåta Hej Du har nu fått låna ett av Vässarö:s allra nyaste och finaste tält. Tältpåsen innehåller: Tältduk Golv Mittstång i påse 8 små tältspik och 8 stora tältspik i en påse. Att sätta

Läs mer

Tältguide. Röda Draken den Yngre - Paviljongen LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET

Tältguide. Röda Draken den Yngre - Paviljongen LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET Tältguide Röda Draken den Yngre - Paviljongen LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET 2013-11-15 Innehållsföreckning: Grundläggande beskrivning Inventeringslista Normal uppslagningsrutin Nedtagningsrutin Utrustningsvård

Läs mer

Fjällgott väderskydd. 7 ABSID Tältets farstu 8

Fjällgott väderskydd. 7 ABSID Tältets farstu 8 Fjällgott väderskydd I årets tälttest tampas åtta tunnelmodeller om att bli testarnas favorit. Några är robusta vintertält medan andra är luftiga lättviktare för varma sommarnätter. Text Erika Willners

Läs mer

PRISLISTA DISPLAYPRODUKTER. Utvalda exempel

PRISLISTA DISPLAYPRODUKTER. Utvalda exempel PRISLISTA DISPLAYPRODUKTER Sid 1/4 konsulttjänster. ELIPS + gummiband Smidig golvpratare, alternativ till rollup. Väldigt enkel att ställa upp på plats; vik upp och låt formen stabilisera sig själv! Format:

Läs mer

Visa ditt budskap med tryckta Expotält

Visa ditt budskap med tryckta Expotält Expotält Expotältet är det klassiska valet av eventtält som passar till de?esta typer av evenemang, både inomhus och utomhus. Enkelheten att montera tältet och möjligheten att få tryck på tältets alla

Läs mer

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR

ICOPAL FASTLOCK. Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR ICOPAL FASTLOCK Fler möjligheter än du kan drömma om FÖR OTRADITIONELLA LÖSNINGAR Enkla lösningar är oftast vackrast Med Fastlock kan du skapa moderna och spännande tak till uteplatsen, carporten eller

Läs mer

Njut av vandringen med rätt ryggsäck

Njut av vandringen med rätt ryggsäck Att välja rätt ryggsäck Sida 1 av 5 Njut av vandringen med rätt ryggsäck För att göra din vandring njutbar behöver du en ryggsäck som sitter fint, inte skaver och som är praktisk. Idag finns det obegränsat

Läs mer

MOMENT 300 NORTH. Även om Isabella Moment 300 North har massor av plats när det är uppställt tar det lite plats

MOMENT 300 NORTH. Även om Isabella Moment 300 North har massor av plats när det är uppställt tar det lite plats 2018 Tält Vår North Nature-kollektion har inspirerats av historiska campingtraditioner, där det handlar om att komma ut och njuta av naturen och varandras sällskap. Det är det enkla livet i en uppdaterad

Läs mer

Inspire me... Planering inför mc-trippen. Biker s Stop gör

Inspire me... Planering inför mc-trippen. Biker s Stop gör Biker s Stop gör Inspire me... Planering inför mc-trippen 2014 års mc-säsong är på gång och för många har det varit en längtan att än en gång får starta upp sin hoj och ge sig ut. En del har säkert suttit

Läs mer

AMA MARKISER MODERNT HANTVERK Dina markiser är en investering i funktioner och utseende som ska hålla i många år. AMA markiser tillverkas vid Sveriges västkust med härliga somrar men blåst och regn resten

Läs mer

Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul

Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul Ett förslag på montering- och användar instruktioner för er modul Denna fil skickas till alla våra kunder via epost, vill ni istället ha det utrskrivet och skickat till er så återkom bara till oss via

Läs mer

Tältguide. Muminslottet LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET

Tältguide. Muminslottet LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET Tältguide Muminslottet LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET 2013-11-14 Innehållsföreckning: Grundläggande beskrivning Inventeringslista Normal uppslagningsrutin Nedtagningsrutin Utrustningsvård Tekniska data Grundläggande

Läs mer

Tältguide. Muminhuset LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET

Tältguide. Muminhuset LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET Tältguide Muminhuset LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET 2017-09-30 Innehållsföreckning: Grundläggande beskrivning Inventeringslista Normal uppslagningsrutin Nedtagningsrutin Utrustningsvård Tekniska data Grundläggande

Läs mer

Tejpa fast nålen över hålet på undersidan av locket. Ställ fram muggen, lägg ett sugrör bredvid Sätt på locket.

Tejpa fast nålen över hålet på undersidan av locket. Ställ fram muggen, lägg ett sugrör bredvid Sätt på locket. Klipp hål i botten på muggen. Tejpa fast nålen över hålet på undersidan av locket. Lägg vattenballongen i muggen. Ställ fram muggen, lägg ett sugrör bredvid Sätt på locket. NÄR OFFRET TRYCKER NER SUGRÖRET

Läs mer

MOMENT 300 NORTH. Leveraras som standard med: Gardinsatsen Cube Creme, innertält, stativ- och pinnpåse samt pinnupptagare.

MOMENT 300 NORTH. Leveraras som standard med: Gardinsatsen Cube Creme, innertält, stativ- och pinnpåse samt pinnupptagare. 2019 Tält MOMENT 300 NORTH NORTH-kollektionen tar dig tillbaka till naturen. Till den plats där campinglivet startade: ute i det fria. Utan filter bara ren natur och genuin trivsel. NORTH ger dig tillgång

Läs mer

2-3 person Dome tent 2-3 mans kupoltält/ 2-3 manns kuppeltelt Sarek

2-3 person Dome tent 2-3 mans kupoltält/ 2-3 manns kuppeltelt Sarek Manual / Bruksanvisning / Bruksanvisning 2-3 person Dome tent 2-3 mans kupoltält/ 2-3 manns kuppeltelt Sarek ENG SE NO Item. No 7515-1060 ENG 2-3 person Dome tent Dimensions: L200xB210xH130 cm Water column:

Läs mer

Aritco 4000, Aritco 6000

Aritco 4000, Aritco 6000 Aritco 4000, Aritco 6000 TM När var det senast du funderade på att skaffa hiss till villan? Fördelarna med att ha hiss hemma är något de flesta ännu inte har insett. Men intresset från villaägare ökar

Läs mer

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus

Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus 1 Instruktioner för att bygga Inrha Hobbyväxthus Inrha Hobbyväxthus är lätta att montera upp med endast ett litet antal verktyg. Dessa instruktioner gäller alla modeller, en del instruktioner gäller bara

Läs mer

ATLANTIC. Detta ingår. Skruvfria FixOn-beslag Tält-, stativ- och pinnpåse Gardiner Tältpinnar Vagnskappa Hjulhuskappa. Klassiskt förtält av acryl

ATLANTIC. Detta ingår. Skruvfria FixOn-beslag Tält-, stativ- och pinnpåse Gardiner Tältpinnar Vagnskappa Hjulhuskappa. Klassiskt förtält av acryl SE 2011 En avkopplande campingsemester tillsammans med nära och kära, är det bästa sättet att ladda batterierna inför vardagens slit. Och var tillbringar man de sköna semesterdagarna bättre än i förtältet?

Läs mer

biter på allt Tången för kabel, tråd och spik

biter på allt Tången för kabel, tråd och spik Test Gör Det Själv testar verktyg och material för din räkning. Om du har något förslag till vad vi ska testa, så sänd oss ett mail på redaktionen@gds.se Handtagens material och form ska kunna skydda fingrarna

Läs mer

fler gäster oavsett väder! RESTAURANGMARKISER som Förlänger säsongen

fler gäster oavsett väder! RESTAURANGMARKISER som Förlänger säsongen fler gäster oavsett väder! RESTAURANGMARKISER som Förlänger säsongen SKAPA EN BEHAGLIG UTEMILJÖ OCH PLATS FÖR FLER GÄSTER MED VÅRA REJÄLA MARKISER Skapa en härligt täckt oas för din uteservering Vad är

Läs mer

DÖDLIG törst Lärarmaterial

DÖDLIG törst Lärarmaterial sidan 1 Författare: Peter Gotthardt Vad handlar boken om? I staden där Anna, Siri och Lina bor finns ett gammalt hus som alla kallar Slottet. Det är ett mystiskt hus där helt otroliga saker kan hända.

Läs mer

CAMP-LET PASSION. Avtagbara/nedfällbara delar: Front och gavel kan öppnas helt, garderobstång

CAMP-LET PASSION. Avtagbara/nedfällbara delar: Front och gavel kan öppnas helt, garderobstång Camp-let 2019 CAMP-LET 1 2 3 PASSION CAMP-LET PASSION 4 Med Camp-let Passion får du obegränsade möjligheter att åka iväg och njuta av den fantastiska natur som omger oss. Passion ger dig känslan av frihet

Läs mer

Casita Lusthus. Ägarguide och instruktionsmanual Alla Runda Modeller

Casita Lusthus. Ägarguide och instruktionsmanual Alla Runda Modeller Casita Lusthus Ägarguide och instruktionsmanual Alla Runda Modeller Säkerhets instruktioner 1. Montera ej ihop Casita huset under blåsiga förhållanden. 2. Om starka vindar eller stormar är förutspådda,

Läs mer

Tältguide. Der Köningstält LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET

Tältguide. Der Köningstält LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET Tältguide Der Köningstält LAJVFÖRENINGEN PRYLKOMPANIET 2013-11-15 Innehållsföreckning: Grundläggande beskrivning Inventeringslista Normal uppslagningsrutin Nedtagningsrutin Utrustningsvård Tekniska data

Läs mer

FÖRTÄLT HUSVAGNAR & HUSBILAR

FÖRTÄLT HUSVAGNAR & HUSBILAR FÖRTÄLT HUSVAGNAR & HUSBILAR SE 2015 En campingsemester i harmoni som du tillbringar tillsammans med nära och kära, ger dig förnyad energi. Och var tillbringar du den bättre än i förtältet. Förtältet fungerar

Läs mer

VATTENEXPERIMENT. Undersök hur många vattendroppar som får plats på ett rent tvåeurosmynt innan vattnet rinner över!

VATTENEXPERIMENT. Undersök hur många vattendroppar som får plats på ett rent tvåeurosmynt innan vattnet rinner över! VATTENEXPERIMENT RÄKNA PIPETTDROPPAR! Undersök hur många vattendroppar som får plats på ett rent tvåeurosmynt innan vattnet rinner över! Undersök hur många vattendroppar som får plats men på ett tvåeurosmynt

Läs mer

Växthuskatalog Wexthuset - Tfn:

Växthuskatalog Wexthuset - Tfn: Växthuskatalog 2018 1 Prestige - Växthus att odla och leva i Växthusen i Prestigeserien har alla de egenskaper som är viktiga för ett riktigt odlingsväxthus och är ett perfekt val för dig som både vill

Läs mer

FibertäcketHarmony. Bruksanvisning & Skötselråd

FibertäcketHarmony. Bruksanvisning & Skötselråd FibertäcketHarmony Bruksanvisning & Skötselråd Produktförteckning 1. Fibertäcket Harmony Ett täcke gjort av bomull och polyesterfill med långa kanaler för fiberfodral. 2. Fiberfodral Fibertäcket Harmonys

Läs mer

crescendo S Y S T E M Vad sägs om..

crescendo S Y S T E M Vad sägs om.. g o l v e v e n t Vad sägs om.. Sportevenemang på Torsdag, konsert på Fredag och mässa på Lördag. Snabbt förvandlar Ni er sporthall/ishall till en eventarena för de mest varierande evenemang. Golven består

Läs mer

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE

SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER SE HELA AKTUELLA UTBUDET PÅ WWW.NORDICBRASKAMINER.SE 1 SVERIGES MEST PRISVÄRDA BRASKAMINER 2 NJUT AV ELDENS VÄRME OCH LÅGORNAS SKEN I årtusenden har människan hänförts av elden och vad den kan erbjuda oss. I vår moderna tid är det kanske främst möjligheten

Läs mer

MONTERING AV FÖRTÄLT I 10 STEG

MONTERING AV FÖRTÄLT I 10 STEG MONTERING AV FÖRTÄLT I 10 STEG Att montera ett förtält är mycket enklare än du tror. Här visas i tio steg hur lätt det är STEG 1 1 Förberedelser Se till att husvagnen står plant uppställd. Lägg ut stativet

Läs mer

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU M 80 TVÅNGSBLANDARE (80L) Baron M80 tvångsblandare är kraftfull och effektiv. M80 ger en optimal blandning av allt från jordfuktig betong till spackel. En användarvänlig

Läs mer

Petra Engström Stockholm Business region Maj 2007

Petra Engström Stockholm Business region Maj 2007 FÖR VEM DESIGNAR DU? Petra Engström Stockholm Business region Maj 2007 EN PRODUKTS URSPRUNG Vad ger en produkt existensberättigande? Är det tillgång och efterfrågan? Eller är det så att åtrå, längtan,

Läs mer

Vilken version av Dreamweaver använder du?

Vilken version av Dreamweaver använder du? Sida 1 av 7 Lektion 1: sida 1 av 4 Till kursens framsida Sida 2 av 4» Lektion 1 Då ska vi sätta igång med den här kursens första lektion! Här kommer du att få lära dig hur man skapar och förbereder webbplatser

Läs mer

TÄLT, MÅLPORTALER m.m. Tält, Målportaler, Stjärntält, Air Dancers, Sackosäckar m.m.

TÄLT, MÅLPORTALER m.m. Tält, Målportaler, Stjärntält, Air Dancers, Sackosäckar m.m. TÄLT, MÅLPORTALER m.m. Tält, Målportaler, Stjärntält, Air Dancers, Sackosäckar m.m. TÄLT UPPBLÅSBART KUDDAR / KUDDFODRAL m.m. 45 Vrigstad Skyltfabrik_NEUTRAL_Produktkatalog 2016 80s.indd 45 2016-07-07

Läs mer

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen

det behagliga din egen terrass eller uteplats. Om man slår ut investeringen Terrassmarkiser det behagliga Snyggt Utseende och och praktiskt funktion Lunex Behovet har utvecklat av solskydd och tillverkat har existerat solskydd sedan för nordiska tidernas förhållanden begynnelse,

Läs mer

Stadshuset. En manual för att bygga din egna bostad.

Stadshuset. En manual för att bygga din egna bostad. Stadshuset En manual för att bygga din egna bostad. Förord. Nästan en halv miljon människor står i bostadskö i Stockholm. Vi har byggt ett samhälle där människor är beroende av staden för att leva och

Läs mer

FÖRETAGSPRESENTATION. Rulljalusi Solskydd Ventilation

FÖRETAGSPRESENTATION. Rulljalusi Solskydd Ventilation FÖRETAGSPRESENTATION Rulljalusi Solskydd Ventilation PRODUKTION INTRODUKTION Berättelsen om Wilms börjar 1975, när Jos Wilms som ensam ägare startar en enskild firma, som snabbt växer till ett stort företag.

Läs mer

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson

Insekternas värld Jorden i fara, del 1. KG Johansson Insekternas värld Jorden i fara, del 1 KG Johansson SMAKPROV Publicerad av Molnfritt Förlag Copyright 2014 Molnfritt Förlag Den fulla boken har ISBN 978-91-87317-31-6 Boken kan laddas ned från nätbutiker

Läs mer

MANUAL För MA, TE och ZON

MANUAL För MA, TE och ZON MANUAL För MA, TE och ZON Obs! Läs igenom denna manual noggrant innan du börjar att använda bänken, så att du kan använda bänken på rätt sätt. Denna manual innehåller bland annat följande information:

Läs mer

Elstängsel. för att stänga rovdjur ute och hålla tamdjur inne

Elstängsel. för att stänga rovdjur ute och hålla tamdjur inne Elstängsel för att stänga rovdjur ute och hålla tamdjur inne Tidigare har Viltskadecenter rekommenderat att den nedre tråden monteras på 20 cm från marken för att så effektivt som möjligt stänga ute alla

Läs mer

>> Klubbdesign. >> Kompletteringsgaranti

>> Klubbdesign. >> Kompletteringsgaranti SKIDOR Skapa din egen profil! Trimtex hjälper dig! >> Klubbdesign Vi utformar tillsammans med er en unik design för just er klubb. I designen inkluderar vi även alla tryck, det betyder att ni slipper onödiga

Läs mer

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan

Bosses Trimguide 1. Kolla mastkurvan Bosses Trimguide Guiden bygger på mitt eget gamla valspråk ungefär rätt är alltid bättre än exakt fel! Med det menar jag att man skall se till att kunna få till ett skapligt bra trim snabbt och säkert

Läs mer

VIKTIGT!!!! Man får under inga omständigheter starta fästet utan att en TV är monterad!

VIKTIGT!!!! Man får under inga omständigheter starta fästet utan att en TV är monterad! VIKTIGT!!!! Man får under inga omständigheter starta fästet utan att en TV är monterad! Vikten behövs för att hålla vajern mellan motorn och fästets arm spänd. Detta krävs för att elektroniken skall kunna

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Trend i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

Vandra i fjället Utrustning: Spade Första förbandslåda Rep/Makramé Kniv med slida Yxa/Såg Tändstål Tändstickor Stormkök Liggunderlag Sovsäck Tandborste som är avklippt Tandkräm i liten behållare Tält/Vindskydd

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

Måttguide veckad gardinlängd

Måttguide veckad gardinlängd Måttguide veckad gardinlängd Nedan följer guidning för hur måttagning ska ske för veckade gardinlängder som du kan måttbeställa i online-shoppen bytextile.se Längd Om du beställer veckad gardinlängd från

Läs mer

Montering för första gången (steg 1-2)

Montering för första gången (steg 1-2) ROLLI PREMIUM, MONTERINGSANVISNING Montering för första gången (steg 1-2) Rulla ut taket. Håll fast frontröret och drag in markispåsen i förtältsskenan Rulla upp taket på röret, fäste det hoprulade taket

Läs mer

MONTERING av PVC fönster

MONTERING av PVC fönster MANUAL Verktyg som behövs Monteringsjärn Kofot Skruv/skruv +plugg om betongvägg Vattenpass Skruvdragare Fogskum svällande fogband, drevremsa, etc Falstång Kilar (trä eller plast) Plåtsax 1 ~1,5 cm 1170

Läs mer

Chill - Adjustable. Chill är en ställbar säng med dubbla Okinmotorer som enkelt hjälper dig att ställa rygg- och fotända till önskat läge.

Chill - Adjustable. Chill är en ställbar säng med dubbla Okinmotorer som enkelt hjälper dig att ställa rygg- och fotända till önskat läge. Chill - Adjustable Chill är en ställbar säng med dubbla Okinmotorer som enkelt hjälper dig att ställa rygg- och fotända till önskat läge. UPPLEV SKILLNADEN! Sängen har en stabil konstruktion, dels genom

Läs mer

KNÄCKET. Våga säga ifrån! -ficktidningen för dig som ska ut och jobba!

KNÄCKET. Våga säga ifrån! -ficktidningen för dig som ska ut och jobba! Våga säga ifrån! Prata med din chef eller skyddsombudet på din arbetsplats. Om inte det hjälper, kontakta oss på 010-730 90 00 eller genom att sms:a din fråga till 71700 AV mellanslag fråga. Vill du veta

Läs mer

Nu kan stugan användas nästan hela året

Nu kan stugan användas nästan hela året SJÄLVBYGGARENS SOMMARSTUGA DEL 6 FASADBEKLÄDNAD Självbyggaren gör nu i ordning husets fasad. Det arbetet handlar om mer än den snygga träpanelen, för isolering, fuktskydd och vindskydd skall arbeta ihop

Läs mer

SOLDATKÖK 09, K M2824-064011-7 Instruktionsbok

SOLDATKÖK 09, K M2824-064011-7 Instruktionsbok SOLDATKÖK 09, K M2824-064011-7 Instruktionsbok 1. SÄKERHETSANVISNINGAR VARNING - FÖRVARA ALDRIG BENSIN ELLER ANDRA VÄTSKOR SOM AVGER BRANDFAR- LIGA ÅNGOR I NÄRHETEN AV SOLDATKÖKETS BRÄNNARE. VARNING -

Läs mer

1:a gången på vårt NTA arbete.

1:a gången på vårt NTA arbete. 1:a gången på vårt NTA arbete. TEMA LUFT- för barn födda -05 1 april Vi började med att samla alla barnen och berätta att vi vid 5 st tillfälle ska experimentera och lära oss mer om luft. Vi frågade vad

Läs mer

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet.

Randboken. - din kompletta guide för ränder i hemmet. Randboken - din kompletta guide för ränder i hemmet www.durosweden.se Vilken rand passar dig? Svårt att veta hur du snabbt och enkelt kan förändra ditt hem? Svaret är enkelt, med ränder! Horisontella,

Läs mer

Stallinredning. Abiana mellanvägg, Douglas trä 2500 mm bred 2510 mm - 3000 mm bred 3010 mm - 3500 mm bred 3510 mm - 4000 mm bred

Stallinredning. Abiana mellanvägg, Douglas trä 2500 mm bred 2510 mm - 3000 mm bred 3010 mm - 3500 mm bred 3510 mm - 4000 mm bred Stallinredning Abiana mellanvägg, Douglas trä 2500 mm bred 2510 mm - 3000 mm bred 3010 mm - 3500 mm bred 3510 mm - 4000 mm bred Abiana mellanvägg, Bongossi trä 2500 mm bred 2510 mm - 3000 mm bred 3010

Läs mer

Växthuskatalog. Wexthuset - Tfn:

Växthuskatalog. Wexthuset - Tfn: Växthuskatalog 1 Prestige - Växthus att odla och leva i Växthusen i Prestigeserien har alla de egenskaper som är viktiga för ett riktigt odlingsväxthus och är ett perfekt val för dig som både vill odla

Läs mer

Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com>

Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken <http://skrotboken.blogspot.com> Tutorial - Adventskalender Lastbil av Bi för Skrotboken Du behöver Tjock kartong (baksidan till ett akvarellblock eller liknande) till bilens underrede ca 10,5 x 30 cm

Läs mer

Packlista fjällvandring sommar/höst

Packlista fjällvandring sommar/höst Packlista fjällvandring sommar/höst Förslag till utrustningslista för fjällvandring med Friluftsfrämjandet i Skäckerfjällen hösten 2015 Denna packlista är anpassad för en tälttur på några dagar under sensommar/höst

Läs mer

Stabil och flexibel screen-markis för många typer av byggnader

Stabil och flexibel screen-markis för många typer av byggnader Fönstermarkis/Hestra Brava Stabil och flexibel screen-markis för många typer av byggnader Hestra Brava är en stabil screen-markis som passar för en rad byggnader butiker, kontor, radhus, sjukhus, skolor

Läs mer

Material som kan orsaka statisk elektricitet, tex. plaströr, får inta användas, eftersom detta kan orsaka explosioner.

Material som kan orsaka statisk elektricitet, tex. plaströr, får inta användas, eftersom detta kan orsaka explosioner. Tips och råd om mottagnings förhållanden till ett förråd/ en silo Det finns flera leverantörer och modeller av pellets förråd och pellets silo på marknaden. Undersök i första hand om det finns något som

Läs mer

Från familjeäventyr till extrema expeditioner hitta tältkåtan i världsklass för just dina behov. www.tentipi.com

Från familjeäventyr till extrema expeditioner hitta tältkåtan i världsklass för just dina behov. www.tentipi.com Från familjeäventyr till extrema expeditioner hitta tältkåtan i världsklass för just dina behov www.tentipi.com ELD JORD LUFT VATTEN Bli vän med elementen. Inga andra tält gör dig så samhörig med naturen

Läs mer

Tvättstugor och källargångar

Tvättstugor och källargångar 1 Tvättstugor och källargångar Tvättstugorna är viktiga, men känns eftersatta och otrygga. De upplevs ofta som trånga, smutsiga och osäkra. Öppna upp ytorna i tvättstugorna, ta bort onödiga väggar och

Läs mer

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Primärvården. Tips, råd och träning för gravida

ÖREBRO LÄNS LANDSTING. Primärvården. Tips, råd och träning för gravida ÖREBRO LÄNS LANDSTING Primärvården Tips, råd och träning för gravida Tips och råd Under graviditeten förändras din hållning. På grund av att magen växer får man oftast en ökad svank som kan ge trötthetsvärk

Läs mer

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Superior 42. Optimala lösningar. Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 Optimala lösningar Crawford Superior 42, modell Style i vit kulör (RAL 9016) Crawford Superior 42 - fjärrstyrd kvalitet Marknadens mest prisvärda lösning Med Crawford Superior 42 får

Läs mer

Vindkraftverk. Principen bakom vårt vindkraftverk

Vindkraftverk. Principen bakom vårt vindkraftverk Vindkraftverk Min grupp har gjort ett speciellt vindkraftverk som är inspirerat av det flygande vindkraftverket Buoyant airborne turbine. Det som gör vårt vindkraftverk annorlunda jämfört med andra är

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

TINGER T UNIVERSELL FLYTANDE SLÄPVAGN

TINGER T UNIVERSELL FLYTANDE SLÄPVAGN TINGER T UNIVERSELL FLYTANDE SLÄPVAGN MER ÄN BARA EN SLÄPVAGN Tusentals ATV, fyrhjulingar, skoter, och bilägare berömer släpvagnarna Tinger T för sin mångsidighet. Den universella Tinger-vagnen bjuder

Läs mer

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte?

De 10 mest basala avslutsteknikerna. Direkt avslutet: - Ska vi köra på det här då? Ja. - Om du gillar den, varför inte slå till? Ja, varför inte? 20 vanliga avslutstekniker att använda för att öka din försäljning Du kanske blir förvirrad när du läser det här, men det är alldeles för många säljare som tror och hoppas, att bara för att de kan allt

Läs mer

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du

Att montera lapptäcke utan vadd. Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du Plocka fram de tyger du vill ha i täcket. Det du behöver när du gör detta är: tyger, gärna gardiner, ej för nötta. Sytråd, symaskin, gummimatta och rullkniv, sax, säkerhetsnålar, måttband. Riv/klipp bort

Läs mer

Glitterälvorna och den magiska ön

Glitterälvorna och den magiska ön Glitterälvorna och den magiska ön 1 Med glittrande kläder flög dom tvärs över ön. Det här är livet! ropade Rebecca med fladdrande hår. Dom två älvorna, Rebecca och Tristan bodde på Glitterön med deras

Läs mer

Sammanställning av cykelparkeringstest

Sammanställning av cykelparkeringstest 2013-11-07 Sammanställning av cykelparkeringstest 1. När och hur genomfördes testet Cykelparkeringstestet genomfördes 24/9-30/10 2013. Tio olika modeller var utplacerade på olika platser. Vid varje cykelparkering

Läs mer

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016)

Crawford Smart 42. Prismedvetna lösningar. Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 Prismedvetna lösningar Crawford Smart 42, modell Trend - brilliantstruktur i vit kulör (RAL 9016) Crawford Smart 42 - prismedvetet val Inifrån och ut Med Crawford Smart 42 får du en garageport,

Läs mer

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt.

Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Dags att byta port? Allt du behöver veta när du funderar på att byta! Vi gör det lätt. Välj en leverantör som passar dig Det kan vara viktigare än du tror! Hur mår din port? Kanske är det uppenbart dags

Läs mer

Foto: Robert Olsson. Säkert frostskydd av dina betor

Foto: Robert Olsson. Säkert frostskydd av dina betor Foto: Robert Olsson Säkert frostskydd av dina betor Strategi för skörd och lagring Leverans av nyskördade betor Leverans av lagringsbetor Tidigt Kampanjdel 1 Kampanjdel 2 Kampanjdel 3 Anpassa strategin

Läs mer

NTA - tema luft - HT-11

NTA - tema luft - HT-11 NTA - tema luft - HT-11 Nu har vi startat vårt NTA arbete med de största barnen på förskolan. Vid det första tillfället den 15 september hade vi en introduktion på vad luft är för något och vi gjorde några

Läs mer

INSTALLATIONSANVISNINGAR

INSTALLATIONSANVISNINGAR INSTALLATIONSANVISNINGAR 1/5 Bästa kund Tack för att Ni valt ett kvalitetsgolv från Par-ky. Innan installationen, är det viktigt att läsa dessa instruktioner noggrant. INSTALLATIONSMATERIAL (bild 1) Par-ky

Läs mer

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert

Hubert såg en gammal gammal gubbe som satt vid ett av tälten gubben såg halv död ut. - Hallå du, viskar Hubert Ökpojken Mitt i natten så vaknar Hubert han är kall och fryser. Han märker att ingen av familjen är där. Han blir rädd och går upp och kollar ifall någon av dom är utanför. Men ingen är där. - Hallå är

Läs mer

Installation av Värmefilm, värmefolie.

Installation av Värmefilm, värmefolie. Installation av Värmefilm, värmefolie. Till en början ska du se till att beställa rätt mängd material inför installationen. Detta får du hjälm med i dokumentet (Beräkning.pdf). Se till att vara noggrann

Läs mer

3-4 person Dome tent 3-4-manna kupoltält / 3-4-manns kuppeltelt Kebnekaise

3-4 person Dome tent 3-4-manna kupoltält / 3-4-manns kuppeltelt Kebnekaise Manual / Bruksanvisning / Bruksanvisning 3-4 person Dome tent 3-4-manna kupoltält / 3-4-manns kuppeltelt Kebnekaise ENG SE NO Item. No 7515-1066 ENG 3-4 person Dome tent Dimensions: L215+80+55xB245xH130

Läs mer

Tips & tricks! För smarta katter Ge din smarta katt vad den behöver

Tips & tricks! För smarta katter Ge din smarta katt vad den behöver Tips & tricks! För smarta katter Ge din smarta katt vad den behöver Hej kompis! Kul att träffa dig och din smarta katt. Smarta katter är lite som vi människor. De behöver god mat, kärlek och roliga saker

Läs mer

Vattnet finns överallt även inuti varje människa.

Vattnet finns överallt även inuti varje människa. Bygg en karusell tillsammans. Ställ er i en ring och kroka fast i varandras armar. När karusellen inte får energi står den still. En av er låtsas sätta i kontakten. Karusellen börjar snurra. Dra ut kontakten.

Läs mer

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött.

Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött. en bok av mamma Kvällen har kommit och Wilma ligger i sin säng och tittar upp i taket. Hon släcker sänglampan och gäspar stort och länge. Wilma är trött. Men inte så där trött att hon skulle somna så fort

Läs mer

1.1 Önskat tältdjup ca. 240 cm (standard) cm cm cm 241-260 cm 261-280 cm 281-300 cm. Vorderwand

1.1 Önskat tältdjup ca. 240 cm (standard) cm cm cm 241-260 cm 261-280 cm 281-300 cm. Vorderwand 1. Välja takform, takdjup, material och din favorit färgsättning CHECKLIST Runtomtak Vid runtomtak modellen finns det insydda klettband till fäste av sido stängerne. aldakinen har et djup på ca. 30 1.1

Läs mer

- den ultimata regnbyxan för barn som verkligen ÄLSKAR att leka ute i alla slags väder! :)

- den ultimata regnbyxan för barn som verkligen ÄLSKAR att leka ute i alla slags väder! :) - den ultimata regnbyxan för barn som verkligen ÄLSKAR att leka ute i alla slags väder! :) v a t t e n t ä t s l i t s t a r k f l e x i b e l VAD ÄR EN BARNVADARE? En barnvadare är en regnbyxa där stöveln

Läs mer

Instruktionsmanual WT-Metalls moduler

Instruktionsmanual WT-Metalls moduler Instruktionsmanual WT-Metalls moduler WT Metall Norden säger tack Vi vill börja med att tacka för att ni har valt en modul från oss på WT-Metall. Vi hoppas och tror att ni kommer ha stor användning av

Läs mer

Undersökning Starke Arvid Hållningsväst

Undersökning Starke Arvid Hållningsväst Undersökning Starke Arvid Hållningsväst Deltagare i studien: personer i blandade åldrar, olika kön samt med olika träningsbakgrund. Syfte: Undersökningen syftade till att ta reda på hur användaren upplever

Läs mer

Av Eva Sahlström publicerad i Friluftsliv nr 4, 2004 (med bilder av Patrik Ritzén)

Av Eva Sahlström publicerad i Friluftsliv nr 4, 2004 (med bilder av Patrik Ritzén) Livet på sin spets Att du ska ha isdubbar med dig när du ger dig ut på naturis vet du förstås, men vilka dubbar ska du köpa? Fungerar en enkel klassiker som Hansadubben lika bra som en tre gånger så dyr

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SUP MODELLER uppblåsbara...4 PLAY 8.0...6 ACTIVE 10.6...8 ACTIVE 10.8...10 CRUISER 11.0...12 CRUISER 12.6...14 RACE 12.6...

INNEHÅLLSFÖRTECKNING. SUP MODELLER uppblåsbara...4 PLAY 8.0...6 ACTIVE 10.6...8 ACTIVE 10.8...10 CRUISER 11.0...12 CRUISER 12.6...14 RACE 12.6... KONA SUP 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SUP MODELLER uppblåsbara...4 PLAY 8.0...6 ACTIVE 10.6...8 ACTIVE 10.8...10 CRUISER 11.0...12 CRUISER 12.6...14 RACE 12.6...16 SUP MODELLER hårda brädor...18 MOLOKA I

Läs mer

Friluftsliv testar kajaker: Kajakerna som tar dig ut på havet

Friluftsliv testar kajaker: Kajakerna som tar dig ut på havet Friluftsliv testar kajaker: Kajakerna som tar dig ut på havet Att köpa sin första kajak är inte lätt. Det finns väldigt många modeller att välja mellan och ännu fler åsikter om vad man bör välja. Friluftsliv

Läs mer

Mei Tai bärsele. www.kolmarken.se

Mei Tai bärsele. www.kolmarken.se Mei Tai bärsele www.kolmarken.se Vad är en Mei Tai? En Mei Tai (MT) är ett mellanting mellan en bärsjal och en bärsele. Det är en modern variant av ett gammal kinesiskt bärdon. Mei betyder att bära på

Läs mer

Dörrar som inredning

Dörrar som inredning DÖRRGUIDEN Dörrar som inredning Har du tänkt på att dörren är den mest synliga möbeln i ditt hem? I en bostad med tio dörrar blir det nästan 40 kvadratmeter dörr. Då är det lätt att förstå att dörrarna

Läs mer

CW263BT. Badrumsvåg. Manual

CW263BT. Badrumsvåg. Manual CW263BT Badrumsvåg Manual Innehållsförteckning 1. Specifikationer... 3 2. Batteri... 4 3. Drift/Funktion... 4 3. Indikation... 5 4. ios Enheter... 5 5. Android Enheter Installation... 10 6. Andra Instuktioner

Läs mer

Vinkyl. Bruksanvisning. Modell KCC-VDK 12 DS150:1001

Vinkyl. Bruksanvisning. Modell KCC-VDK 12 DS150:1001 Vinkyl Modell KCC-VDK 12 Bruksanvisning DS150:1001 1 Innehåll ALLMÄNNA SÄKERHETSANVISNINGAR... 3 VARNINGAR... 3 TEKNISKA DATA... 4 UPPBYGGNADSSKISS... 5 ELSHEMA... 5 FUNKTIONER OCH ANVÄNDANDE... 6 TÄNK

Läs mer

Knaus Y-A-T. av Markus Vesala

Knaus Y-A-T. av Markus Vesala Knaus Y-A-T av Markus Vesala Först ut skall jag visa fram Knaus Y-A-T. En husvagn som inte fallt meg i smaken då jag såg den för första gången på Düsseldorfmässan 2004. Nu har den hittat fram till Skandinavien

Läs mer

Effektiva, lätta, färgglada förpackningslösningar

Effektiva, lätta, färgglada förpackningslösningar Effektiva, lätta, färgglada förpackningslösningar Kuvert behöver inte vara bruna De kan vara stora, små, långa och korta Vattentäta och miljövänliga Starka riv- och spricksäkra De ska skydda värdefullt

Läs mer

KORGHANTVERK. en värld med fair trade WATTAKE WATTI KORGHANTVERK FRÅN SRI LANKA NORTH & SOUTH FAIR TRADE NORTH & SOUTH FAIR TRADE

KORGHANTVERK. en värld med fair trade WATTAKE WATTI KORGHANTVERK FRÅN SRI LANKA NORTH & SOUTH FAIR TRADE NORTH & SOUTH FAIR TRADE en värld med fair trade KORGHANTVERK WATTAKE WATTI KORGHANTVERK FRÅN SRI LANKA Korgarna i denna katalog kommer från Sri Lanka och några kvinnogrupper på landsbygden söder om Colombo. Materialet är torkade

Läs mer