Evolution är alltid annorlunda

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Evolution är alltid annorlunda"

Transkript

1 Evolution är alltid annorlunda

2 Stäm in i evolutionen Bara för att vi i över hundra år har tänkt på ett sätt, så behöver vi inte nödvändigtvis tänka likadant i ytterligare hundra år. Plötsligt händer något som öppnar våra sinnen. Man börja tänka i nya banor. Det kallas utveckling och framåtskridande. Du får bättre instrument att spela med. Du blir en del av evolutionen.

3 Från idé till verklighet Redan 1880 visste Jonas Wenström att den optimala trefastransformatorn borde ha formen av en trekant med kärnbenen i en deltaform. Att det skulle ta över 100 år innan det blev verklighet hade han ingen aning om. Under tiden har vi levt med en sämre lösning med tre transformatorspolar på rad. Vi har blivit så vana vid det att många säkert tror att det är så det ska vara. Men det ska det inte, egentligen. Varför först nu? Den vanligaste frågan vi får när vi presenterar Hexaformer är: Om nu detta är så pass mycket bättre, varför har ingen utvecklat det tidigare? Svaret på den frågan är att väldigt många har försökt utan att lyckas. De flesta stora aktörer i branschen har gnuggat sina geniknölar utan att nå fram till en producerbar lösning. Nästa fråga är förstås: Varför har då Hexaformer lyckats, när de stora gått bet? Det enkla svaret är Lennart Höglund, innovatör från Linköping. Han hade idéer om hur man kunde bygga trefastransformatorer i deltaform kostnadseffektivt. Hans idéer ligger till grund för det omfattande patent som ledde till produktion och bildande av Hexaformer. Vi är stolta över att kunna leverera lösningen som Jonas Wenström väntat på i över 100 år. Vi är övertygade om att Hexaformer kommer att förändra branschen för gott. Fakta talar sitt tydliga språk. Jonas Wenströmmer har vetat det hela tiden. I över hundra år har vi levt med att en trefastransformator ska se ut så här Bättre på alla sätt Det visade sig att Jonas Wenström hade rätt. Idéerna fungerade i praktiken. De första prototyperna visade upp egenskaper som var vida överlägsna traditionell teknik. Den solida och kompakta deltaformen är optimal ur elteknisk synvinkel och ger en lång rad fördelar, både ekonomiska och miljömässiga. Alla installationer som gjorts sedan produktionsstarten bekräftar detta. Det lite längre svaret på frågan om varför Hexaformer lyckats, är att vi kunnat konstruera och tillverka en helt symmetrisk burkärna med minimal materialåtgång, en konstruktion som utnyttjar materialet optimalt och som ger optimala elektriska egenskaper. Hexaformer är evolution Vi vill inte kalla det revolution utan snarare evolution. Revolution är när man gör gamla saker på helt nya sätt. Det gör inte vi. Vi har fortfarande kärnor, spolar och magnetfält för att transformera elströmmen. Vi har däremot utvecklat och förbättrat tekniken. Det kallas evolution. Kärnan består av 9 st lindade och sammansatta band som motsvarar ca lagda plåtar i en konventionell transformator. Tekniken kommer succesivt att förändra branschen. För vem vill inte ha lägre förluster, lägre vikt och mindre volym, mindre elektromagnetiskt läckage, lägre ljudnivå, längre livslängd och dessutom veta att man installerar en lösning som är bättre för miljön? Vi har många nöjda kunder som kan verifiera det vi berättar. Mindre, kompaktare, lättare och effektivare.

4 Att vara en god medborgare Det flesta individer och företag vill vara goda medborgare i samhället. Ta ansvar och agera för samhällets bästa. Att bidra till den allmäna välfärden och till en bra miljö. Elektrisk energi och eldistributionen är den viktigaste infrastrukturen för samhällets utveckling. Med Hexaformer tar du ytterligare ett kliv genom att minska energiförluster, bli energieffektivare och mer miljövänlig. Och vem vill inte vara med om det?

5 Spar energi, pengar och miljö Hexaformers symmetriska kärnkonstruktion ger en transformator som i alla väsentliga delar är överlägsen traditionell teknik. Beroende på applikation kan den optimeras för allra lägsta vikt, storlek eller effektförlust. Väsentligt lägre förluster Tack vare den symmetriska och slutna kärnan ger Hexaformer väsentligt lägre förluster än en traditionell kärna. Materialet i en Hexaformertransformator väger mindre än i en traditionell transformator. Med Hexaformers teknologi kan du reducera dina tomgångsförluster med upp till 50 %. Med lägre förluster minskar också behovet av kylning. Det i sin tur medför att de totala driftskostnaderna också minskas i motsvarande grad. Mycket svagare magnetfältsläckage Hexaformers symmetriska och slutna form drar samman magnetfälten i konstruktionen. Det elektromagnetiska läckaget utanför transformatorn blir nästan försumbart och ger en bättre arbetsmiljö och mindre påverkan på omkringliggande utrustning. Du behöver inte längre överdimensioner säkringarna Hexaformer startar snabbt. Strömpiken är extremt kortvarig, endast 90 ms jämfört med ca 2,5 s för en traditionell transformator. Det innebär att säkringen aldrig hinner lösa ut. Därför behöver du inte översäkra transformatorn eller mata den med mer effekt än märkströmmen. Mindre och lättare Vill du optimera på vikt väger en Hexaformertransformator ca 30 % mindre och tar därför mindre plats än en konventionell tranformator, vilket gör den lättare att placera och bygga in. Hexaformers lågviktstransformatorer kan installeras på platser där vanliga transformatorer inte får plats, t ex liggande på en mobil borrigg eller nedgrävd i ett betongrör i marken. Mindre vibrationer och längre livslängd En Hexaformer vibrerar mindre och är nästan ljudlös, vilket gör den utmärkt för installationer inomhus. Med minskade vibrationer ökar också livslängden på transformatorn. Lättare att kompensera Konstruktionen gör att de tre lindningarna arbetar under identiska förhållanden och att nätet uppfattar faserna symmetriska. Det gör dem lätta att kompensera med en traditionell spole och ger dem överlägsna prestanda. Din vinst De låga förlusterna, de låga startströmmarna och den mindre storleken kan du direkt räkna hem i investeringskalkylen*. Det finns idag ingen känd transformatorlösning av konventionell typ som klarar en jämförelse med Hexaformer. Med mindre materialåtgång, minskade energiförluster och mindre elektromagnetisk påverkan på omgivningen är Hexaformer en klart mer miljövänlig och samhällsnyttig lösning. *) på Hexaformers webbplats kan du enkelt räkna ut din besparing utifrån dina värden,

6 Made in Sweden Transforming the world Sverige är sedan länge en av de ledande nationerna inom elteknik. Från kraftgenerering och transmission till alla viktiga applikationsområden, som kommunikationer, IT och industriteknik. Därför är det inte konstigt att Hexaformer föds i Sverige. Innovationer är motorn. Så är det med all utveckling. Nytänkande, nya tekniska möjligheter och nya behov driver oss framåt. Vi är tacksamma att vi får vara en del, en ny pusselbit, i den processen. Gräv ner elen Kraven på att leverera utan avbrott och utan störningar ökar. Ett antal stormar har tydligt visat vägen och miltals med luftledningar ersätts med nedgrävda kablar. Detta ger nya konsekvenser och problem med kapacitiva strömmar. Hexaformer har utvecklat en serie produkter där vi utnyttjar Hexaformerteknikens symmetriska egenskaper som löser problemen enklare än andra. Tack vare vår kärnkonstruktion så uppfattar nätet faserna symmetriskt och det är därför mycket lätt att kompensera med en reaktor. Lägg därtill att Hexaformerlösningen blir mindre och väger mindre, är lättare att installera och ger lägre förluster och driftkostnader, jämfört med konventionella lösningar. innovationer är gnistan till all utveckling. Hexaformer är gjord för framtiden Mindre, effektivare, miljövänligare, flexibare och enklare. Det låter som ord i tiden och beskriver Hexaformer rätt väl. Idag har vi ett begränsat sortiment av transformatorer, i huvudsak för regionala och lokala distributionsnät. Men vi ser en snar utveckling mot både bredare och mer nischade applikationsområden. Hexaformers flexibilitet och egenskaper är skräddarsydda för framtiden. Partnerskap och nya nischer Vi samarbetar och licensierar vår patenterade teknologi till andra transformatortillverkare. Det är ett aktivt led i att utveckla och diversifiera produkten för nya applikationsområden och marknader. Hexaformer har ett nära samarbete med forskning och utveckling vid bland annat Chalmers och Linköpings Tekniska Högskola, med våra licenstagare samt med Energimyndigheten. Vi ser stora möjligheter med Hexaformers teknik. Möjligheter till nya och bättre lösningar för till exempel vindkraftverk, vågkraftverk, järnväg och eldrivna fordon samt för specialanpassade industriapplikationer. Framtiden börjar nu. Hexaformer gör det enklare att gräva ner distributionsnäten. Mobila och flexibla lösningar hör framtiden till. Det gäller även transformatorer.

7 Framtiden börjar alltid nu Det finns ett kinesiskt ordspråk som säger att även en tusenmilaresa börjar med ett enda steg. Kontakta oss om du vill veta mer om vad Hexaformer kan göra för dig. Vi är ett snabbt, flexibelt och kundnära företag som vill att du ska få uppleva de fördelarna med vår lösning. Du är också välkommen till vår webbsida för mer information.

8 Hexaformer AB Vår mission är att effektivisera transformering av elkraft i stor och liten skala med ny samhällsnyttig och miljövänlig teknik. Att erbjuda en ny generation unika transformatorer till marknaden som på alla väsentliga områden överträffar konventionella lösningar. Företaget bildades formellt sätt 2004, men verksamheten började redan 1999 med att patentera hexaformertekniken. Hexaformers produktionsanläggning finns i Västervik. Evolution in Energy Transforming Hexaformer AB Kanalvägen 5A Upplands-Väsby Sweden Tel +46 (0) Fax +46 (0) E-post info@hexaformer.se Hexaformer Produktion AB Lysingsvägen Västervik Sweden

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2

Det bästa har blivit ännu bättre. Kräv NYA ALPHA2 Det bästa har blivit ännu bättre Kräv NYA ALPHA2 KONTINUERLIG INNOVATION. DET LIGGER I VÅRA GENER. Med över 3 miljoner sålda enheter världen över har Grundfos ALPHA2 visat sig vara världens bäst säljande

Läs mer

PACKNINGSFÖRSEDDA OCH SVETSADE VÄRMEVÄXLARE FÖR ALLA BEHOV

PACKNINGSFÖRSEDDA OCH SVETSADE VÄRMEVÄXLARE FÖR ALLA BEHOV PACKNINGSFÖRSEDDA OCH SVETSADE VÄRMEVÄXLARE FÖR ALLA BEHOV Packningsförsedda Plattvärmeväxlare Helsvetsade Plattvärmeväxlare Platecoil Värmeväxlare Spiral Värmeväxlare www.tranter.com Packningsförsedda

Läs mer

ATT TÄNKA PÅ VID LEDNINGSFÖRNYELSE KONKRETA INSIKTER, TIPS OCH RÅD

ATT TÄNKA PÅ VID LEDNINGSFÖRNYELSE KONKRETA INSIKTER, TIPS OCH RÅD ATT TÄNKA PÅ VID LEDNINGSFÖRNYELSE KONKRETA INSIKTER, TIPS OCH RÅD Renovering av ledningar behöver inte vara en krävande process. Det finns en del viktiga faktorer att ta hänsyn till och många aspekter

Läs mer

Torrisolerade transformatorer. RESIBLOC Transformatorteknik med mindre miljöpåverkan

Torrisolerade transformatorer. RESIBLOC Transformatorteknik med mindre miljöpåverkan Torrisolerade transformatorer RESIBLOC Transformatorteknik med mindre miljöpåverkan Miljövänlig, tillförlitlig och med förbättrad säkerhet Utmaningen Torrisolerade transformatorer används ofta i tillämpningar

Läs mer

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss.

10 % Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem. mphe.danfoss. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Överlägsen systemeffektivitet Ett nytt sätt att minska kostnaderna Micro Plate -värmeväxlare för värmesystem 10 % Bättre värmeöverföring Tack vare en innovativ plåtkonstruktion

Läs mer

Naturligtvis är du mer än välkommen att kontakta oss om du har andra frågor eller om du saknar en giltig läggningsanvisning.

Naturligtvis är du mer än välkommen att kontakta oss om du har andra frågor eller om du saknar en giltig läggningsanvisning. Läs mer om våra produkter på www.fann.se Till installatören Informationsblad till grannar Här hittar du ett antal flyers som kan ge dig mer jobb. Det är mycket vanligt att om en fastighet behöver en ny

Läs mer

LNB727, Transformatorn. Jimmy Ehnberg, Examinator Avd. för Elkraftteknik Inst. för Elektroteknik

LNB727, Transformatorn. Jimmy Ehnberg, Examinator Avd. för Elkraftteknik Inst. för Elektroteknik LNB727, Transformatorn Jimmy Ehnberg, Examinator Avd. för Elkraftteknik Inst. för Elektroteknik Innehåll Vad är en transformator och varför behövs den Magnetisk koppling Kopplingsfaktor Ideal transformatorn

Läs mer

AVANCERADE BATTERILÖSNINGAR HAWKER WATER LESS MINDRE VATTEN FLER KUNDFÖRDELAR

AVANCERADE BATTERILÖSNINGAR HAWKER WATER LESS MINDRE VATTEN FLER KUNDFÖRDELAR AVANCERADE BATTERILÖSNINGAR HAWKER WATER LESS MINDRE VATTEN FLER KUNDFÖRDELAR AVANCERADE BATTERILÖSNINGAR WATER LESS Water Less ger mer flexibilitet och frigör tid tack vare de längre påfyllningsintervallerna

Läs mer

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive Mekaniska Cylindrar 1 Snäckväxel 2 Ledlager 3 Motorfläns, IEC-norm 4 Smörjnippel 5 Luftnings nippel 6 Löpmutter 7 Trapetsspindel 8 Cylinderrör 9 Kolvrör 10 Tätning 11 Avskrapare 12 Rotations stopp Nära

Läs mer

Framtidens energieffektiva elinstallationer

Framtidens energieffektiva elinstallationer Framtidens energieffektiva elinstallationer Det vi inte mäter kan vi inte förbättra Per Carlberg, Schneider Electric Energieffektivitet idag och imorgon Björn Norberg, ABB Mätvärdesinsamling Det vi inte

Läs mer

KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR. Förnybar energi

KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR. Förnybar energi KUNDUNIKA LÖSNINGAR OCH UTRUSTNING FÖR Förnybar energi Mål för förnybar energi EU har tagit fram gemensamma mål om förnybar energi: År 2020 ska 20 procent av EU:s energikonsumtion komma från förnybara

Läs mer

Temperaturgivare för industri och forskning

Temperaturgivare för industri och forskning Temperaturgivare för industri och forskning Pentronic din partner för säker temperaturmätning 1 Pentronic Det här är Pentronic Pentronic är en av Europas största tillverkare av industriella temperaturgivare.

Läs mer

since 1928 ALBIN PUMP AD since 1928

since 1928 ALBIN PUMP AD since 1928 since 1928 ALBIN PUMP AD since 1928 LITEN JÄTTE För att skapa en riktigt bra produkt krävs naturligtvis massor av kunskap och nytänkande. Men viktigast av allt är att lyssna på våra kunders behov. Då

Läs mer

Goda förutsättningar för ökad lönsamhet. Direktdrivet vindkraftverk SWT-3.0-101. Answers for energy.

Goda förutsättningar för ökad lönsamhet. Direktdrivet vindkraftverk SWT-3.0-101. Answers for energy. Goda förutsättningar för ökad lönsamhet Direktdrivet vindkraftverk SWT-3.0-101 Answers for energy. Hur kan man få bästa möjliga prestanda med bara hälften så många delar? 2 I takt med att vindkraftanläggningar

Läs mer

därför behöver båten batterier

därför behöver båten batterier för alla behov därför behöver båten batterier Starteffekt En båt som är utrustad med en motor behöver ett eller flera startbatterier för att motorn ska kunna starta. Ett startbatteri är specialutformat

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

>Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013

>Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013 >Nyhetsblad Pacom Nordic Maj 2013 Viktiga samarbeten Pacom Nordic har inlett ett betydande samarbete med säkerhetsföretagen Swesafe och Zenita. Samarbetet innebär att de tillsammans med nuvarande partners

Läs mer

OUR ENERGY YOUR SUCCESS. Lösningar och utrustning för Förnybar energi

OUR ENERGY YOUR SUCCESS. Lösningar och utrustning för Förnybar energi OUR ENERGY YOUR SUCCESS Lösningar och utrustning för Förnybar energi Mål för förnybar energi EU har tagit fram gemensamma mål om förnybar energi: År 2020 ska 20 procent av EU:s energikonsumtion komma från

Läs mer

EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ

EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ KRAFTFULLA PRODUKTER FÖR PÅLITLIG RADONSANERING AV BOSTÄDER 1 EFFEKTIVA ÅTGÄRDER VID HÖGA VÄRDEN AV RADON I BOENDEMILJÖ. Radon är en radioaktiv gas som är osynlig

Läs mer

Blockbatterien Industri Batterier / / Motive Power TENSOR.»Det nya optimerade batteriet för högsta prestanda och maximal lönsamhet«

Blockbatterien Industri Batterier / / Motive Power TENSOR.»Det nya optimerade batteriet för högsta prestanda och maximal lönsamhet« Blockbatterien Industri Batterier / / Motive Power»Det nya optimerade batteriet för högsta prestanda och maximal lönsamhet« Motive Power > Det unika högeffektbatteriet för maximalt ekonomiskt utbyte Prestanda

Läs mer

EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ

EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ EFFEKTIVA LÖSNINGAR FÖR EN SUND BOENDEMILJÖ KRAFTFULLA PRODUKTER FÖR PÅLITLIG RADONSANERING AV BOSTÄDER 1 D B C 1 SÅ HÄR FUNGERAR RADONSANERING MED CORROVENTAS PRODUKTER. Radon tränger upp i boendemiljön

Läs mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer

E-Serien Lättare och starkare bankar som klarar mer Lättare och starkare bankar som klarar mer Bankarna har de egenskaper som krävs för säkra och krävande transporter under lång tid E-Seriens bankar passar alla virkestransporter Förändringar på marknaden

Läs mer

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet...

Vår vision. Tillsammans mot en värld med mera LED. Designlight ska vara förstahandsvalet inom LED-belysning. Designlight ska vara förstahandsvalet... VÅR VISION VÄX MED OSS! Vi sådde ett frö... Från starten 1996 har vi på Designlight utvecklat och levererat produkter med fokus på design, smidighet och mycket bra kvalitet. Bolaget grundades av paret

Läs mer

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar

Skillnaden ligger i detaljerna. Främsta konkurrensfördelar med LG Solar Skillnaden ligger i detaljerna Främsta konkurrensfördelar med LG Solar FINANSIELL STYRKA HUR ÄR DEN AKTUELLA SITUATIONEN INOM SOLCELLSINDUSTRIN? Marknaden för solceller är under kraftig förändring. Minskande

Läs mer

30HX GLOBAL CHILLER VÄTSKEKYLARE I HARMONI MED MILJÖN

30HX GLOBAL CHILLER VÄTSKEKYLARE I HARMONI MED MILJÖN GLOBAL CHILLER TM VÄTSKEKYLARE 30HX I HARMONI MED MILJÖN GLOBAL CHILLER 30HX:AVANCERAD STOR PÅLITLIGHET KOMPAKT STORLEK - HÖG PRESTANDA LÖ Fler än 50000 Carrier skruvkompressorer sålda över hela världen

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar

SVENSKA. Spiralformade låsringar Vågfjädrar SVENSKA www.smalley.com Spiralformade låsringar Vågfjädrar är Smalley Vad är Smalley Vad Företagets historia Smalley Steel Ring Company grundades 1918 och var från början en leverantör av kolvringar för

Läs mer

Nya lampor på våra ursprungliga idéer

Nya lampor på våra ursprungliga idéer Duron UV-system. Nya lampor på våra ursprungliga idéer WEDECO har varit kända för sina effektiva UVdesinfektionslösningar i nästan 40 år. Vertikalt arrangerade UV-lampor har använts framgångsrikt under

Läs mer

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution 5 9 tons kapacitet Har du råd att inte välja Kalmar? Slutsatsen är densamma oavsett om du är användare eller ägare. En totallösning från Kalmar ger lägre

Läs mer

Välkommen till en enklare vardag!

Välkommen till en enklare vardag! Thermotech utvecklar, tillverkar och levererar kund anpassade och hållbara värme- och rörsystem. Vi brinner för att förenkla din vardag och sätter stolthet i att ha en god och nära relation med både leverantörer

Läs mer

Järnvägens elanläggningar

Järnvägens elanläggningar Järnvägens elanläggningar Innehåll Förord 3 Så får loket sin el 4 Omformad energi för tågbruk 6 Växelström med rätt spänning 7 Strömbrytare bryter strömmen snabbt 7 Kontaktledningen 7 Två system för att

Läs mer

Långsamtgående omrörare. En serie med överlägsen prestanda

Långsamtgående omrörare. En serie med överlägsen prestanda Långsamtgående omrörare En serie med överlägsen prestanda 2 Effektivare omrörning och lägre effektförbrukning Dränkbar omrörning Om jetstrålen får utbredas så långt och obehindrat som möjligt leder det

Läs mer

Totally Integrated Power

Totally Integrated Power Special Elfack 2011 Totally Integrated Power Integrerade totallösningar för hela energiförsörjningskedjan: produktion, transmission, distribution och konsumtion En pålitlig och optimal elförsörjning och

Läs mer

Kompetens Produkt Pris

Kompetens Produkt Pris Affärsidé Att med rätt Kompetens och erfarenhet leverera Produkter till rätt Pris Kompetens Produkt Pris Kompetens Vi tillför mer än bara en produkt när vi gör affärer med våra kunder. Med hög teknisk

Läs mer

www.alfredssontransport.com NÄR KVALITET, MILJÖ OCH PERSONLIGHET ÄR AVGÖRANDE

www.alfredssontransport.com NÄR KVALITET, MILJÖ OCH PERSONLIGHET ÄR AVGÖRANDE www.alfredssontransport.com NÄR KVALITET, MILJÖ OCH PERSONLIGHET ÄR AVGÖRANDE Familjen Alfredsson: Magnus, Heléne, Olle, Erik ETT INNOVATIVT FAMILJEFÖRETAG Alfredsson Transport startades redan 1937. Idag

Läs mer

Upp till kamp mot den reaktiva effekten. Hur du ökar verkningsgraden med ABBs nya utrustning för faskompensering

Upp till kamp mot den reaktiva effekten. Hur du ökar verkningsgraden med ABBs nya utrustning för faskompensering Upp till kamp mot den reaktiva effekten Hur du ökar verkningsgraden med ABBs nya utrustning för faskompensering Att betala för reaktiv effekt är som att kasta pengarna ut genom fönstret. Helt i onödan.

Läs mer

HydraWay EE En ny generation energieffektiv hydraulvätska

HydraWay EE En ny generation energieffektiv hydraulvätska En ny generation energieffektiv hydraulvätska ENERGY EFFICIENT ECC (ENVIRONMENTALLY CONSIDERATE CHOISE) 2 3 Säkra en energieffektiv drift En av vår tids viktigaste utmaningar är tillgången på energi. Samtidigt

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

Reducerar deponin med 70-95 %

Reducerar deponin med 70-95 % Reducerar deponin med 70-95 % Torrt Dammfritt Snabbt STÅLBROAR Ekonomiskt & Miljövänligt Några Svenska företag är de första i Världen som lyckats sammanföra två unika och patenterade teknologier och arbetssätt

Läs mer

HYDROSCANDS METALLSLANGSPROGRAM

HYDROSCANDS METALLSLANGSPROGRAM Metallslang HROSCANDS METALLSLANGSPROGRAM INGET ÄR OMÖJLIGT HROSCAND erbjuder ett brett och kundanpassat utbud av metallslangar anpassade till en mängd olika användningsområden. Vi kan, i egen regi, ta

Läs mer

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare

Mjuka starter smarta stopp. Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mjuka starter smarta stopp Emotron MSF 2.0 mjukstartare Mycket mer än mjuka starter Att starta en elektrisk motor medför en mängd utmaningar, såsom hög startström och mekanisk påfrestning på utrustningen.

Läs mer

HydraWay EE En ny generation energieffektiv hydraulvätska

HydraWay EE En ny generation energieffektiv hydraulvätska HydraWay EE En ny generation energieffektiv hydraulvätska Energy efficient ECC (Environmentally Considerate Choise) 2 HydraWay EE HydraWay EE 3 Säkra en energieffektiv drift En av vår tids viktigaste utmaningar

Läs mer

Hydraulik. När du behöver superkrafter

Hydraulik. När du behöver superkrafter Hydraulik När du behöver superkrafter En stor stark familj Vårt breda program för högtryckshydraulik förser dig snabbt och enkelt med enorma krafter, genialiskt förpackade i utrymmessnåla och lätthanterade

Läs mer

Ballpressar. Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön

Ballpressar. Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön Ballpressar Säkerställer rationell ekonomisk drift runt källsortering och besparingar för miljön Balpressar Balpressar Tystgående Kräver minimalt utrymme Driftsäkra och funktionella Sparar på kostnader

Läs mer

Marknadens bästa värmekabel blev just ännu bättre.

Marknadens bästa värmekabel blev just ännu bättre. DEVIflex ersätter DTIP hitta dina nya här IEC 60800:2009 godkänd PVC yttermantel Installationstemperatur ner till -5 C Rund konstruktion 360 full screening DTIP = DEVIflex DEVIflex ersätter DTIP Marknadens

Läs mer

SANHA RefHP Premium Rörsystem. Passar alla... Premium högtrycksrördelar för kylindustrin. Tål det högsta trycket Hög precision - Säker installation

SANHA RefHP Premium Rörsystem. Passar alla... Premium högtrycksrördelar för kylindustrin. Tål det högsta trycket Hög precision - Säker installation SANHA RefHP Premium Rörsystem Passar alla... Premium högtrycksrördelar för kylindustrin Tål det högsta trycket Hög precision - Säker installation Kvalitet som lönar sig - med premium rördelar från SANHA

Läs mer

nya generationens skopa

nya generationens skopa More care. Built in. VOLVO KOMPAKTA GRÄVMASKINER nya generationens skopa Öka effektiviteten på platsen, gräv upp vinsten Den nya generationens Volvo-skopor hjälper dig att få ut bästa möjliga gräv- och

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

50Hz. BIBO is back. Pålitligare än någonsin YOUR TASK. OUR FORCE.

50Hz. BIBO is back. Pålitligare än någonsin YOUR TASK. OUR FORCE. 50Hz BIBO is back Pålitligare än någonsin YOUR TASK. OUR FORCE. APPLIKATIONER BIBO IS BACK Vid tuffa avvattningsprojekt var lösningen tidigare Flygt BIBO. Nu är ordningen återställd, Flygt BIBO är tillbaka,

Läs mer

Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning

Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning Vårt företag 150 år erfaren s het Vårt löfte: THINK 360 Intelligenta passerlösningar utgör i dag en central beståndsdel av säkerhetskoncepten inom många

Läs mer

Sugtransformator motverkar vagabonderande ström och dess magnetfält.

Sugtransformator motverkar vagabonderande ström och dess magnetfält. Sugtransformator motverkar vagabonderande ström och dess magnetfält. Vallentuna 2013-02-05 Alla hus både nya och gamla har med några få undantag, endast elmatning med 4-ledare s.k. TN-C system. Äldre hus

Läs mer

Luxor. Automatiskt nedsänkbara pollare CAME GROUP AUTOMATIC BOLLARDS

Luxor. Automatiskt nedsänkbara pollare CAME GROUP AUTOMATIC BOLLARDS Luxor Automatiskt nedsänkbara pollare CAME GROUP AUTOMATIC BOLLARDS Styr, kontrollera och begränsa Modern stadsplanering ställer högre och högre krav på grad även i privata applikationer. Urbaco har över

Läs mer

Ultra Classic. Vi tar ansvar på riktigt

Ultra Classic. Vi tar ansvar på riktigt Ultra Classic Vi tar ansvar på riktigt Miljö Ultra Classics strukturväggskonstruktion (se under Säkerhet) innebär mindre materialåtgång vid tillverkningen samt låg vikt på röret. Det betyder att Ultra

Läs mer

ORIGINALET TELESTEPS. Originalet är testat och certifierat enligt alla relevanta normer av oberoende parter.

ORIGINALET TELESTEPS. Originalet är testat och certifierat enligt alla relevanta normer av oberoende parter. ETT STEG FÖRE Stege som stege? Inte i Telesteps värld. Sedan starten 1996 har vi alltid tänkt lite annorlunda och det har tagit oss till en ledande position på marknaden. Med annorlunda menas att vi har

Läs mer

Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning

Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning Heltäckande passerlösningar från egen tillverkning Vårt löfte: THINK 360 Intelligenta passerlösningar utgör i dag en central beståndsdel av säkerhetskoncepten inom många branscher. THINK 360 är en filosofi

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

MBB. - När prestanda är avgörande...

MBB. - När prestanda är avgörande... lindab comfort MBB - När prestanda är avgörande... MBB - När prestanda är avgörande I och med lanseringen av marknadens första riktiga donlåda för korrekt injustering, MBB så sätter vi en ny standard för

Läs mer

DESIGNADE FÖR ATT PASSA» MODERNA, ANPASSNINGSBARA TILL- OCH FRÅNLUFTSVENTILER

DESIGNADE FÖR ATT PASSA» MODERNA, ANPASSNINGSBARA TILL- OCH FRÅNLUFTSVENTILER FLÖDESKONTROLL & LUFTDON DESIGNVENTILER LUMI & LUMO DESIGNADE FÖR ATT PASSA» MODERNA, ANPASSNINGSBARA TILL- OCH FRÅNLUFTSVENTILER DESIGNADE FÖR ATT PASSA IN KONSTRUERADE FÖR ATT FUNKA Utvecklingen av våra

Läs mer

Trygga och klimatsmarta byggelement. KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se

Trygga och klimatsmarta byggelement. KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se Trygga och klimatsmarta byggelement KOLJERN är en del av FOAMGLAS www.koljern.se Grunder, Väggar, Tak och Terrasselement... Världsledande teknik i långsiktigt miljöbyggande. Högsta miljövärdering och kvalitet.

Läs mer

Sjöfartshögskolan WINDBELT. Henrik Nilsson Thomas Helgesson. Handledare: Åke Nyström Sjöfartshögskolan

Sjöfartshögskolan WINDBELT. Henrik Nilsson Thomas Helgesson. Handledare: Åke Nyström Sjöfartshögskolan 1 Sjöfartshögskolan WINDBELT Henrik Nilsson Thomas Helgesson Examensarbete 6 hp Vårterminen 2012 Handledare: Åke Nyström Sjöfartshögskolan 2 Linnéuniversitetet Sjöbefälskolan Arbetets art: Titel: Författare:

Läs mer

Strömförsörjning. Transformatorns arbetssätt

Strömförsörjning. Transformatorns arbetssätt Strömförsörjning Transformatorns arbetssätt Transformatorn kan omvandla växelspänningar och växelströmmar. En fulltransformators in och utgångar är galvaniskt skilda från varandra. Att in- och utgångarna

Läs mer

MC 2000. Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga. Den svenska kvalitetslösningen

MC 2000. Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga. Den svenska kvalitetslösningen MC 2000 Plattformshiss typ A. En tillförlitlig och trygg hiss för personer med nedsatt rörelseförmåga Den svenska kvalitetslösningen Stort utbud av tillval Ingen Motala MC2000 är den andra lik eftersom

Läs mer

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since

Luftreningssystem. Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since Luftreningssystem Tysta och effektiva luftreningslösningar med den lägsta möjliga energiförbrukningen. Healthier homes since 1970. www.woods.se Hotel Caféer & barer Wood s inbyggda luftrenare Wood s inbyggda

Läs mer

ELEQ EML Energy Management Line. Smarta Strömtransformatorer och Enkel Spänningsavkännare för Energimätare

ELEQ EML Energy Management Line. Smarta Strömtransformatorer och Enkel Spänningsavkännare för Energimätare ELEQ EML Energy Management Line Smarta Strömtransformatorer och Enkel Spänningsavkännare för Energimätare Energy Management Line ELEQ Strömtransformatorer med Delad Kärna: kompakta strömtransformatorer

Läs mer

EN PARTNER MED HELHETSSYN

EN PARTNER MED HELHETSSYN INTERNORDIC AR... 3 EN PARTNER MED HELHETSSYN Med huvudkontor och lager i Nässjö, säljkontor i Stockholm och Umeå, finns vi tillgängliga för hela den nordiska marknaden. Sedan 1997 är vi en del av börsnoterade

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

17 % bättre dämpning av vätskeslag än branschstandard. Skydda ditt system Pressa dina priser. ia.danfoss.com

17 % bättre dämpning av vätskeslag än branschstandard. Skydda ditt system Pressa dina priser. ia.danfoss.com Skydda ditt system Pressa dina priser Magnet-, snedsätes- och termostatventiler en översikt över produkter för vätskeregleringar 17 % bättre dämpning av vätskeslag än branschstandard ia.danfoss.com Tre

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 besparingar*

Läs mer

Hållbar framtid redan idag

Hållbar framtid redan idag Hållbar framtid redan idag Electrolux Professional Fastighetstvätt Innovationer i framkant ger lägre driftskostnad Hög miljömedvetenhet Tankar och tillverkning, allt sker i Sverige Att omvärlden är i ständig

Läs mer

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar

Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Sveriges främsta systemleverantör av fiberlösningar Vi skapar framtidens kommunikationsnätverk Dagens kommunikation kräver snabb och stabil nätverksuppkoppling. Att utöka bredbandsnätet och uppgradera

Läs mer

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova

MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR. KONE ReNova MODULMODERNISERINGSLÖSNINGAR FÖR HISSDÖRRAR KONE ReNova Förbättrad säkerhet och tillgänglighet börjar med dörren Många driftsäkerhetsproblem för hissar är följden av föråldrade eller dåligt fungerande

Läs mer

Säker, säkrare, SafeEnd

Säker, säkrare, SafeEnd Säker, säkrare, SafeEnd Fakta Birstaverken Birstaverken AB grundades 1961 och är ett verkstadsföretag med egen anläggning för varmförzinkning. Vår tillverkning och vårt huvudkontor finns i Sundsvall. Lokala

Läs mer

Isolationsprovning (så kallad megger)

Isolationsprovning (så kallad megger) Isolationsprovning (så kallad megger) Varför bör man testa isolationen? Att testa isolationsresistansen rekommenderas starkt för att förebygga och förhindra elektriska stötar. Det ger ökad säkerhet för

Läs mer

Isolationsprovning (så kallad meggning)

Isolationsprovning (så kallad meggning) Isolationsprovning (så kallad meggning) Varför bör man testa isolationen? Att testa isolationsresistansen rekommenderas starkt för att förebygga och förhindra elektriska stötar. Det ger ökad säkerhet för

Läs mer

IEC Hona, IEC Hane, F Hane

IEC Hona, IEC Hane, F Hane ... a step into a digital world 110218 01992 Televés PRO-Easy kontakter Med skärmning i professionell klass IEC Hona, IEC Hane, F Hane MED SKÄRMNING ÄVEN FÖR STÖRNINGAR FRÅN NYA 4G-NÄTEN Long Term Evolution

Läs mer

optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S

optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S POWER TRANSMISSION optibelt SUPER XE-POWER Pro M=S underhållsfri Prestanda i toppklass Perfekt för kompakta drivsystem HÖG PRESTANDA DÄR ANDRA TAPPAR FART Den nya optibelt SUPER XE-POWER PRO M=S är en

Läs mer

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se

Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Mectec Elektronik AB Agnesfridsvägen 189 213 75 Malmö, Sverige Tel 040 689 25 00 Fax 040 689 25 25 info@mectec.se www.mectec.se Helhetslösningar för Print & Apply skräddarsydda för din verksamhet Endast

Läs mer

Tufvasson Tesch ANTBRUK. Pålitlig strömförsörjning för alla användningsområden PRODUKTGUIDE KRAFT SJUKVÅRD BELYSNING SÄKERHET TEST

Tufvasson Tesch ANTBRUK. Pålitlig strömförsörjning för alla användningsområden PRODUKTGUIDE KRAFT SJUKVÅRD BELYSNING SÄKERHET TEST ANTBRUK KRAFT Tufvasson Tesch Pålitlig strömförsörjning för alla användningsområden SJUKVÅRD TEST PRODUKTGUIDE BELYSNING ENE SÄKERHET 1 Innehåll Allt inom strömförsörjning på ett och samma ställe 4 ENERGI

Läs mer

Siemens Press. Dynamisk balansering för dynamiska nät

Siemens Press. Dynamisk balansering för dynamiska nät Siemens Press Dynamisk balansering för dynamiska nät Avancerade hydrauliska nät måste sörja för energisnål, ekonomisk och felfri drift, kompensera för avvikelser från de ursprungliga projekteringsvärdena,

Läs mer

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life

Kylenhet Cooler. We Bring Air to Life We Bring Air to Life Fläkt Woods Group kan erbjuda ett komplett sortiment av produkter och lösningar för ventilation, luftbehandling och industriell luftteknik Kylenhet Cooler Försäljningskontor Luleå

Läs mer

R I FRAMTIDENS LAGER

R I FRAMTIDENS LAGER R I FRAMTIDENS LAGER HYGIEN Hygienområdet hamnar inte bara påtagligt och alltmer i kundernas fokus, det är också en av de aktiviteter som förbrukar flest resurser när lagret är omodernt inrett. TONON HYLLSYSTEM

Läs mer

Induktans Induktans Induktans Induktans

Induktans Induktans Induktans Induktans 71! 72! Spole med resistans R och med N varv! i! N v! För ett varv gäller! v ett varv = R ett varv " i + d# Seriekoppling ger! v = R " i + d#! är det sammanlänkade flödet och är summan av flödena genom

Läs mer

Vi kan erbjuda våra kunder beprövade kreativa standard- och speciallösningar

Vi kan erbjuda våra kunder beprövade kreativa standard- och speciallösningar 2 Vi kan erbjuda våra kunder beprövade kreativa standard- och speciallösningar Modern produktion kräver ständig effektivisering. Effektivisering i form av minskade produktionskostnader men också i form

Läs mer

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner

Helhetsleverantör av stålkonstruktioner Helhetsleverantör av stålkonstruktioner EN 1090-1 ABT-BALKEN AB Niclas, Torsten och Johan Salomonsson ABT-Balken AB helhetsleverantör av stålkonstruktioner ABT-Balken är familjeföretaget som sätter kunden

Läs mer

SMISSLINE TP Touch proof system Säkerhet under spänning

SMISSLINE TP Touch proof system Säkerhet under spänning SMISSLINE TP Touch proof system Säkerhet under spänning Ström bakom galler Världens säkraste plug-in system Liten orsak, stor effekt: SMISSLINE TP är världens första plugin system som möjliggör in- och

Läs mer

Hur små företag utvecklar och kommersialiserar nya produkter. Lars Löfqvist

Hur små företag utvecklar och kommersialiserar nya produkter. Lars Löfqvist Hur små företag utvecklar och kommersialiserar nya produkter Lars Löfqvist Några definitioner Litet etablerat företag = färre än 50 anställda, etablerat på sin marknad Innovation = processen i företag

Läs mer

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk!

Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! Upptäck vad SKF smörjsystem kan göra för ditt sågverk! SKF en pålitlig partner Att ha rätt partner för smörjning är en viktig framgångsfaktor. Väljer du SKF kan du lita på att våra tekniker ger marknadsledande

Läs mer

Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet

Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet Danfoss komponenter för värmepumpar Förbättra din lösning med 360 energieffektivitet Upplev kraften hos 360 effektivitet med vår marknadsledande expertis och omfattande produktportfölj för värmepumpar

Läs mer

AQUASNAP JUNIOR ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP 30RA/30RH LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP

AQUASNAP JUNIOR ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP 30RA/30RH LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP AQUASNAP JUNIOR LUFTKYLD VÄTSKEKYLARE KYLMASKIN VÄRMEPUMP 30RA/30RH ETT STARKT HJÄRTA I EN LITEN KROPP ALLA VIKTIGA KOMPONENTER FINNS REDAN INBYGGDA... Med Aquasnap Junior är vår redan så populära Aquasnap-produktfamilj

Läs mer

MASTER. Perfect light, perfect sense

MASTER. Perfect light, perfect sense VÄLJ PHILIPS NYA LJUSKÄLLOR FÖR BÅE IG OH Fördelar för dig som installatör u fokuserar på dina kunders behov och blir förstavalsleverantör. Philips MASTER PL ger en ljuskvalitet som är bäst i sin klass.

Läs mer

Deadline 3. Grupp A.4 Kathrin Dahlberg Elin Gardshol Lina Johansson Petter Liedberg Pernilla Lydén

Deadline 3. Grupp A.4 Kathrin Dahlberg Elin Gardshol Lina Johansson Petter Liedberg Pernilla Lydén Deadline 3 Grupp A.4 Kathrin Dahlberg Elin Gardshol Lina Johansson Petter Liedberg Pernilla Lydén 1 3. Kartlägg kundens röst För att få en klar bild av kundens nuvarande och kommande behov definieras marknaden

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

R I FRAMTIDENS LAGER

R I FRAMTIDENS LAGER R I FRAMTIDENS LAGER HYGIEN Hygienområdet hamnar inte bara påtagligt och alltmer i kundernas fokus, det är också en av de aktiviteter som förbrukar flest resurser när lagret är omodernt inrett. TONON HYLLSYSTEM

Läs mer

VEISTO GROUP. Veisto Sverige AB

VEISTO GROUP. Veisto Sverige AB VEISTO GROUP Veisto Sverige AB VEISTO SVERIGE AB INNEHÅLL Optimera din produktion med våra helhetslösningar 3 Ett gott samarbete ger goda framtidsutsikter 4 5 När dina behov förändras utvecklar vi nya

Läs mer

Energieffektivitet och flexibilitet

Energieffektivitet och flexibilitet Energieffektivitet och flexibilitet LOGSTOR FlexPipe Flexibla förisolerade rör för fjärrvärme Flexibla rörsystem för stora och små fjärrvärmeanläggningar Det skyddande et är tillverkat av polyetylen (PE-LD).

Läs mer

PIVAB THE ART OF PAINTBOX.

PIVAB THE ART OF PAINTBOX. PIVAB THE ART OF PAINTBOX. Sweden Angola Algeria Saudi- Arabia Thailand USA Siberia China Ett konsekvent arbete är det som gör skillnaden mellan ett bra lackjobb och ett perfekt lackjobb. Och det krävs

Läs mer

COOLNESS ON THE MOVE

COOLNESS ON THE MOVE COOLNESS ON THE MOVE Kyla i ständig rörelse kräver unika lösningar. 44 En historia med en unik start. VAD BETYDER EGENTLIGEN HULTSTEINS historia för oss och för våra kunder? En hel del faktiskt. Den säger

Läs mer

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi

SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi Fläktar Luftbehandlingsaggregat Luftdistributionsprodukter Brandsäkerhet Luftkonditionering Luftridåer och värmeprodukter Tunnelfläktar SAVE ger utmärkt inomhusklimat och sparar energi 2 Ren, frisk luft

Läs mer