ANSÖKAN. Länsstyrelsen i Södermanlands län Förvaltningsenheten NYKÖPING

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSÖKAN. Länsstyrelsen i Södermanlands län Förvaltningsenheten NYKÖPING"

Transkript

1 ANSÖKAN Länsstyrelsen postgirokonto Ange på plusgirotalongen: Deponering av arrende och pant. Information, se nästa sida Länsstyrelsen i Södermanlands län Förvaltningsenheten NYKÖPING Härmed ansöker jag om att få deponera arrendeavgift enligt 8 kap 12 a jordabalken Deponeringen avser arrende för Arrendeställe Arrendeställets adress Jordägarens namn Jordägarens adress Skäl för deponeringen Med anledning av ovanstående skäl anser jag mig ha rätt till reducering av arrendeavgiften enligt jordabalken pga: (Om fler än en grund ange belopp per grund.) Hinder och men i nyttjanderätten Under tiden Rätt till ersättning för skada Ange kr Ange minsta belopp Per kvartal halvår helår Rätt till ersättning för att jag på egen bekostnad avhjälpt brist Motfordran på jordägaren Från och med Belopp Ange minsta belopp Oenighet om arrendeavgiftens storlek Ange kr Per kvartal halvår helår Härmed ansöker jag om att få deponera följande arrendebelopp hos Länsstyrelsen Avdrag från vilket kv/halvår/helår Deponeringsbelopp Sista betalningsdag Säkerhet pant kr borgen Arrendatorns namn Arrendatorns adress Person- /organisationsnummer Telefon dagtid Postnummer och ort Telefon övrig tid Datum Namnunderskrift Namnförtydligande Information om personuppgiftslagen Länsstyrelsen i Södermanlands län registrerar och behandlar de personuppgifter som du lämnar till oss för att vi ska kunna hantera din ansökan på ett smidigt sätt och fullgöra våra arbetsuppgifter. Vi behandlar personuppgifterna enligt bestämmelserna i personuppgiftslagen (SFS 1998:204). Syftet med lagen är att skydda människor mot att deras personliga integritet kränks genom felaktig behandling av personuppgifter. Du har rätt att efter skriftlig ansökan få besked om hur dina personuppgifter behandlats. Upptäcker du felaktigheter är vi skyldiga att på din begäran rätta uppgifterna.

2 Information om DEPONERING AV ARRENDE Lagrum: Jordabalken 8 kap. 12 a Du har som arrendator möjlighet att göra avdrag på arrendeavgiften och deponera det avdragna beloppet hos länsstyrelsen. Avdraget måste svara mot värdet på det du anser dig ha rätt till. Du kan på detta sätt undgå att arrenderätten förklaras förverkad (och att du skiljs från arrendestället) p.g.a. att du inte har betalat arrendeavgiften i tid. Varning Grunder Beloppet Arrenderätten kan dock förverkas om du mot bättre vetande eller som stridsåtgärd deponerar en för stor del av arrendeavgiften. Du deponerar som exempel hela arrendeavgiften därför att en tjugondel av arrendeställets ägor har försämrats genom jordras. - Detsamma gäller om du deponerar efter arrendeavgiftens förfallodag. Du har rätt att deponera arrendeavgiften om du anser dig ha rätt till nedsättning av avgiften enligt någon bestämmelse i jordabalken (t.ex. att ägorna har minskats eller försämrats p.g.a. vattenflöde eller jordras och du inte är vållande till det), ha rätt till ersättning för skada enligt jordabalken, ha rätt till ersättning för att du på egen bekostnad har avhjälpt brist, du har t.ex. vidtagit åtgärd som jordägaren har förelagts av synemän men inte vidtagit inom tiden, ha en fordran på jordägaren oberoende av om fordran grundar sig på arrendeförhållandet eller inte eller om du vill ha nedsättning av avgiften för tid du redan betalat full avgift för, eller inte vara överens med jordägaren om vad som skall betalas - storleken på beloppet är inte direkt bestämd i arrendeavtalet. Länsstyrelsen avgör inte hur stort belopp som är skäligt att deponera, utan den bedömningen gör du själv. Du får deponera det belopp, som du anser svara mot det avdrag du är berättigad till eller som svarar mot din fordran. Resterande avgift betalas på vanligt sätt. OBS! Moms och ränta på arrende kan inte deponeras. Dina åtgärder vid deponering Ansökan 1. Du lämnar eller skickar in en ansökan (blankett bifogas) om deponering till Länsstyrelsen. Av din ansökan ska framgå: från vilken månads arrendeavgift avdraget görs, det avdragna beloppets storlek och avgiftens förfallodag, arrendeställets adress, jordägarens namn och adress, person- eller organisationsnummer och skälet/skälen för deponeringen (är det flera skäl måste du ange ett belopp för varje skäl). Tänk på att underteckna ansökan och att Länsstyrelsen vill ha ansökan i original.

3 Säkerhet 2. För att få deponera måste du också ställa en säkerhet bestående av pant eller borgensförbindelse, motsvarande nedanstående belopp. Säkerhet Deponera belopp upp till kr (minsta säkerhet) 1/2 basbelopp (år 2010 = kr kr Över 1/2 basbelopp ( kr) upp till kr kr kr kr kr kr kr Länsstyrelsen för en individuell prövning för Över kr varje deponeringstillfälle. En säkerhet motsvarande minst kr kommer dock att krävas Säkerheten är avsedd att täcka rättegångskostnader och dröjsmålsränta som hyresvärden kan ha rätt till om han vinner en eventuell rättsprocess. Beloppet 3. Du betalar in det belopp som du vill deponera tillsammans med eventuell pant på den länsstyrelses plusgirokonto som du ansöker om att få deponera hos. Plusgironummer finner du på nästa sida. Betala in beloppet i god tid (minst en vecka) före den sista betalningsdagen eftersom pengarna inte anses deponerade förrän de har bokförts på Länsstyrelsens plusgirokonto. Om du efter den första deponeringen vill fortsätta att deponera pengar av samma orsak (se Grunder på förra sidan), räcker det med att du betalar in pengarna på Länsstyrelsens plusgirokonto och anger följande på talongen: vilken tid betalningen avser (t.ex. "arrendeavgift för sept") och det ärendenummer (beteckning, t.ex. " ") du erhöll vid den första deponeringen. Om pant ingår, ange pantens storlek. Länsstyrelsens åtgärder i samband med deponering Beslut Jordägaren Länsstyrelsen fattar beslut i ärendet först då ansökan och eventuell borgen har kommit in och pengarna (arrendeavgiften och panten) har betalats till Länsstyrelsen. Om Länsstyrelsen beslutar att ta emot pengarna sätts dessa in på räntebärande konto. Om laglig grund för deponering saknas avslås ansökningen och beloppet återbetalas till dig. Din avgift anses då inte vara betald. Länsstyrelsens beslut skickas till dig och beslutet kan överklagas till tingsrätten på den ort där länsstyrelsen finns. Länsstyrelsen underrättar jordägaren om deponeringen. När tre månader har gått från underrättelsen och arrendeavgiftens förfallodag har du rätt att skriftligen ta tillbaka det deponerade beloppet om jordägaren inte har visat för Länsstyrelsen att han har stämt dig eller att han har träffat en överenskommelse med dig. Om du tar tillbaka beloppet efter tre månader innebär det inte att jordägaren förlorar rätten till avgiften, endast att han förlorar den trygghet som depositionen utgör. Jordägarens eventuella fordran kvarstår och denne kan väcka talan mot dig inom preskriptionstiden (jfr 8 kap 26 Jordabalken).

4 Ut- och återbetalning Tio år Ansökan om ut- eller återbetalning ska vara skiftlig och undertecknad. Adress och person- eller organisationsnummer ska alltid anges vid ansökan. Är det en juridisk person som ansöker måste ansökan vara undertecknad av behörig firmatecknare. För styrkande av vem som är behörig firmatecknare måste en bestyrkt kopia av utdrag från PRV inges till Länsstyrelsen. Ansökan skall även innehålla uppgift om hur pengarna önskas återbetalda, exempelvis a) plusgironummer, b) bankkonto, bankens clearingnummer, bankens namn och adress och gärna plusgironummer, utbetalning kan även ske med plusgiroanvisning till sökandens adress. Räntan är skattepliktig inkomst. Innan Länsstyrelsen gör utbetalningar till fysiska personer och dödsbon dras skatt (30%) på ränteinkomsten, kontrolluppgift kommer att upprättas för ränteinkomster över 100 kronor. Om ingenting har hänt efter det att tio år har förflutit från deponeringen kan du återta beloppet. Bar ansökan om utbetalning av deponerat belopp inte inkommit till Länsstyrelsen inom elva år från beslut om deponering tillfaller beloppet staten. För Länsstyrelsen Gotlands län, ytterligare Länsstyrelsen i Stockholms län, telefontid kl och information ( sommartid) , eller ring Länsstyrelsen i Södermanlands län: eller Länsstyrelsen Uppsala län, Länsstyrelsen Västman1ands län, Länsstyrelsen Örebro län, eller Adresser Plusgironr Enligt lagen har du själv rätt att välja vilken länsstyrelse du vill ansöka om att få deponera arrendet hos. Skicka din ansökan om deponering till den länsstyrelse där du vill nedsätta pengar. Här är adresser till de länsstyrelser som ingår i samarbetet "Länsstyrelserna i Östra Mellansverige". Länsstyrelsen Gotlands län, VISBY Länsstyrelsen i Stockholms län, Ekonomiavdelningen, Box 22067, STOCKHOLM Länsstyrelsen i Södermanlands län, NYKÖPING Länsstyrelsen Uppsala län, UPPSALA Länsstyrelsen Västman1ands län, VÄSTERÅS Länsstyrelsen Örebro län, ÖREBRO De pengar du vill deponera betalar du in på den länsstyrelses plusgirokonto där du önskar nedsätta pengar, plusgironummer finner du nedan. På plusgirotalongen skriver du ditt namn, adress och i meddelandefältet skriver du "deposition av arrende (och pant)", båda specificerade till beloppen, samt vilken månad deponeringen avser. Länsstyrelsen Gotlands län har postgironummer Länsstyrelsen i Stockholms län har bankgironummer Länsstyrelsen i Södermanlands län har postgironummer Länsstyrelsen Uppsala län har postgironummer Länsstyrelsen Västman1ands län har postgironummer Länsstyrelsen Örebro län har postgironummer

5 Tänk på 1. Att ansökningsblanketten är fullständigt och korrekt ifylld med rätt angiven grund. 2. Säkerheten; pant eller borgen. 3. Att vid följande deponeringar på talongen ange ärendenummer/beteckning och den arrendeperiod från vilken avdraget görs. 4. Om annan inbetalare än arrendatorn, ange arrendatorns namn på talongen.

Ansökan om auktorisation av delgivningsföretag

Ansökan om auktorisation av delgivningsföretag Delgivningsföretag har möjlighet att ansöka hos Länsstyrelsen om auktorisation. All personal hos ett auktoriserat ska vara godkänd. Personal som är godkänd har bland annat rätt att utföra stämningsmannadelgivning.

Läs mer

Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning. Information. Vår service. Upplysningsplikt. Länsstyrelsens prövning.

Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning. Information. Vår service. Upplysningsplikt. Länsstyrelsens prövning. Ansökan om tillstånd till allmän kameraövervakning Information Lagen (SFS 1998:150) om allmän kameraövervakning omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument

Läs mer

Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398)

Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398) Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398) Inkom till Boverket Blanketten ifylls och skickas till Boverket Box 534 371 23 KARLSKRONA Obs!

Läs mer

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk Ansökan - Utbetalning av stöd 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk På den här blanketten

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 17 december 2013 Ö 822-12 KLAGANDE Dödsboet efter Rolf Nilson, 391007-5716 c/o ÅA MOTPARTER 1. CW 2. MW Ombud för 1 och 2: JE SAKEN Hinder

Läs mer

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler

Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Strategi Program Plan Policy Riktlinjer Regler Styrdokument REGLER RÖRANDE ARRENDEAVGIFT ANTAGET AV: Kommunstyrelsen DATUM: 2018-10-04, 272 GÄLLER FRÅN OCH MED: 2018-09-06 ANSVAR UPPFÖLJNING/UPPDATERING:

Läs mer

Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen.

Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i län Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information En övervakningskamera får inte sättas

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

Hur du ansöker om kameraövervakning

Hur du ansöker om kameraövervakning INFORMATION Hur du ansöker om kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om förfarandet vid skattereduktion för hushållsarbete; SFS 2009:194 Utkom från trycket den 31 mars 2009 utfärdad den 19 mars 2009. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs följande.

Läs mer

Ansökan om tillstånd till utplantering av fisk

Ansökan om tillstånd till utplantering av fisk Information För att plantera ut fisk i ett vattenområde krävs tillstånd av länsstyrelsen enligt förordningen (SFS 1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen. Tillstånd att utplantera fisk gäller

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

1. Läs igenom villkorstexten. 2. Fyll i Autogiromedgivande. 3. Klipp av, vik på mitten, tejpa ihop och posta. Vi betalar portot.

1. Läs igenom villkorstexten. 2. Fyll i Autogiromedgivande. 3. Klipp av, vik på mitten, tejpa ihop och posta. Vi betalar portot. Autogiro Ett enkelt sätt att betala räkningar Vad är Autogiro? Att betala via Autogiro innebär att pengar förs över från ditt bankkonto till Skånska Energi, samma dag som räkningen förfaller till betalning.

Läs mer

Anmälan om ändring av uppgift i stiftelseregistret

Anmälan om ändring av uppgift i stiftelseregistret Anmälan om ändring av uppgift i stiftelseregistret Alla stiftelser ska vara registrerade i det stiftelseregister som förs av länsstyrelserna. Enda undantaget gäller stiftelser vilkas tillgångar enligt

Läs mer

Hur du ansöker om kameraövervakning

Hur du ansöker om kameraövervakning INFORMATION Hur du ansöker om kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT

HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Sida 1 (7) HÖGSTA DOMSTOLENS BESLUT Mål nr meddelat i Stockholm den 20 februari 2013 Ö 5531-11 KLAGANDE KO Ombud: Jur.kand. JW MOTPART CE Ombud: Jur.kand. AG SAKEN Ändring av arrendevillkor ÖVERKLAGAT

Läs mer

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX E-POST WEBB

POSTADRESS BESÖKSADRESS TELEFON TELEFAX E-POST WEBB Ansökan Tillstånd till allmän kameraövervakning 1 (6) Information Kameraövervakningslagen omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

Ansökan om utbetalning Målklassning

Ansökan om utbetalning Målklassning Ansökan om utbetalning Målklassning 1(6) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat stöd för Målklassning. Kom ihåg att din ansökan

Läs mer

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel

Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden. Ändamål och villkor. Information om projektet. Rekvisition av medel Generella villkor för projektstöd ur Allmänna arvsfonden Dessa generella villkor gäller tillsammans med de villkor som anges i Arvsfondsdelegationens beslut om projektstöd. Genom att rekvirera medel godtar

Läs mer

TILLÄGGSAVTAL om förskottsladdning och medgivande om betalning via Bankgirots autogiro

TILLÄGGSAVTAL om förskottsladdning och medgivande om betalning via Bankgirots autogiro TILLÄGGSAVTAL om förskottsladdning och medgivande om betalning via Bankgirots autogiro Kund (Betalaren) Fullständig firmabeteckning Gata, box e d Postnummer och postort Organisationsnummer Telefonnummer

Läs mer

Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke

Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke ANSÖKAN 1(6) Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke På den här blanketten ansöker du om stöd för lagrings- och omlastningsplatser samt för sanering

Läs mer

ANSÖKAN OM BOSTADSANPASSNINGSBIDRAG Enligt SFS 1992:1574

ANSÖKAN OM BOSTADSANPASSNINGSBIDRAG Enligt SFS 1992:1574 ANSÖKAN OM BOSTADSANPASSNINGSBIDRAG Enligt SFS 1992:1574 Skicka ansökan till Nacka Kommun Bostadsanpassningsbidrag Äldreenheten 131 81 Nacka Fastighetsbeteckning (fylls i av handläggare) 1. Sökande * Förnamn

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Ansökan om registrering av område för älgjakt

Ansökan om registrering av område för älgjakt Ansökan om registrering av område för älgjakt Älgjakten kan bedrivas antingen som licensierad och då ska området vara registrerat som licensområde eller som jakt efter enbart kalv (fria kalvjakten). Älgjakt

Läs mer

CSNFS 2001:4 Omtryckt CSNFS 2007:9 Ändrad CSNFS 2008:5 CSNFS 2010:4 CSNFS 2011:8 CSNFS 2011:11 CSNFS 2015:4 CSNFS 2016:3

CSNFS 2001:4 Omtryckt CSNFS 2007:9 Ändrad CSNFS 2008:5 CSNFS 2010:4 CSNFS 2011:8 CSNFS 2011:11 CSNFS 2015:4 CSNFS 2016:3 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2001:4) om återbetalning av studielån tagna mellan den 1 januari 1989 och den 30 juni 2001 Grundförfattningen i dess lydelse med införda

Läs mer

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald 1(7) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat arealstöd

Läs mer

Instruktioner. Vår service. För mer information kontakta: Länsstyrelsen i Blekinge län 0455-870 00

Instruktioner. Vår service. För mer information kontakta: Länsstyrelsen i Blekinge län 0455-870 00 Ansökan om tillstånd till transport av avfall och/eller farligt avfall Information Enligt 36 avfallsförordningen krävs särskilt tillstånd för den person eller det företag som: yrkesmässigt transporterar

Läs mer

Innan ansökan om auktorisation av bevakningsföretag

Innan ansökan om auktorisation av bevakningsföretag Ansökan om auktorisation av bevakningsföretag Enligt 2 lagen (1974:191) om bevakningsföretag får inte bevakningsföretag bedriva verksamhet som avses i 1 första stycket utan tillstånd enligt denna lag (auktorisation)

Läs mer

Ansökan om tillstånd för kameraövervakning

Ansökan om tillstånd för kameraövervakning Ansökan om tillstånd för kameraövervakning Information Kameraövervakningslagen (2013:460) omfattar dels övervakningskameror (TV-kameror, webbkameror, optisk-elektroniska instrument och jämförbara utrustningar)

Läs mer

BOSTADSARRENDE. Organisationen för bostadsarrendatorer i Sverige

BOSTADSARRENDE. Organisationen för bostadsarrendatorer i Sverige BOSTADSARRENDE Organisationen för bostadsarrendatorer i Sverige Bostadsarrendatorernas riksorganisation (BARO) BARO bildades år 2011 BARO:s ändamål är att tillvarata bostadsarrendatorernas intressen genom

Läs mer

Ansökan ska skickas till: Socialstyrelsen Avdelningen för regler och tillstånd Enheten för tillstånd 106 30 Stockholm

Ansökan ska skickas till: Socialstyrelsen Avdelningen för regler och tillstånd Enheten för tillstånd 106 30 Stockholm 1 Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet med personlig assistans enligt 9 2 lag (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Information Bolag, stiftelser, föreningar

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2007:8

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2007:8 Centrala studiestödsnämndens författningssamling Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd om återbetalning av studielån tagna efter den 30 juni 2001 Innehållsförteckning 1 kap. Inledande

Läs mer

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 %

1 000 kr 350 kr 245 kr 1 350 kr 5 896 % 2 000 kr * 500 kr 350 kr 2 500 kr 1 822 % 3 000 kr ** 650 kr 455 kr 3 650 kr 1 183 % Allmänna villkor Expresskredit Norden AB (hädanefter långivaren) förmedlar blancolån via SMS och på webben (sammanfattas hädanefter som mikrolån) till privatpersoner (hädanefter låntagaren) som uppfyller

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2001:3) om återbetalning av studielån tagna efter den 30 juni 2001

Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2001:3) om återbetalning av studielån tagna efter den 30 juni 2001 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2001:3) om återbetalning av studielån tagna efter den 30 juni 2001 Grundförfattningen i dess lydelse med införda ändringar CSNFS 2001:3

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer och ort Ansökan avser Inackorderingstillägg Resetillägg

Läs mer

Upplysningar om lönegarantihandläggning

Upplysningar om lönegarantihandläggning Upplysningar om lönegarantihandläggning 1. Upplysningar till blanketterna m.m. Blankett B1, KFM 9580, bör användas för beslut om lönegaranti, både bifall och avslag. Blankett B2, KFM 9581, bör användas

Läs mer

Anmälan om registrering av stiftelse

Anmälan om registrering av stiftelse Anmälan om registrering av stiftelse Länsstyrelsen Skåne är tillsyns- och registreringsmyndighet för stiftelser som har sitt säte i eller, om sätesort inte är bestämd, vars förvaltning huvudsakligen utövas

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2007:9

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2007:9 Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2007:9 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd om återbetalning av studielån tagna mellan den 1 januari 1989 och den 30 juni 2001

Läs mer

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ny ansökan Förlängning av redan pågående andrahandsuthyrning Hyresgäst Avtalsnummer (Hyresgäst 1) (Hyresgäst 1)

Läs mer

Stiftelsen Göteborgs Teaterförenings Stipendiefond

Stiftelsen Göteborgs Teaterförenings Stipendiefond Stiftelsen Göteborgs Teaterförenings Stipendiefond 1 Stiftelsen Göteborgs Teaterförenings Stipendiefond delar varje år ut resestipendier till unga lovande sceniska artister med anknytning till Göteborgs

Läs mer

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ny ansökan Förlängning av redan pågående andrahandsuthyrning Hyresgäst Avtalsnummer (Hyresgäst 1) (Hyresgäst 1)

Läs mer

Ansökan Svensk sjuksköterskeförenings fonder för ekonomiskt stöd

Ansökan Svensk sjuksköterskeförenings fonder för ekonomiskt stöd 1 Svensk sjuksköterskeförening, Baldersgatan 1, 114 27 STOCKHOLM Ansökan Svensk sjuksköterskeförenings fonder för ekonomiskt stöd Denna förenklade ansökningsblankett gäller för ansökan av bidrag på max

Läs mer

Bilaga 4. ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL

Bilaga 4. ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL Bilaga 4. ARRENDEKONTRAKT - MEDLEMSAVTAL Fritidsträdgårdsföreningen Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till namn personnummer adress.. vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad

Läs mer

Avtal om bostadsarrende

Avtal om bostadsarrende Avtal om bostadsarrende nr 033-099-029 1. Parter Jord ägare Jordägare: Karlstads kommun Postadress: 651 84 Karlstad Organisationsnummer: 212000-1850 ( Arrendator Arrendator: Adress: Personnummer: Telefonnummer:

Läs mer

Ansökan Stiftelsen Sjuksköterskornas Kamratfond

Ansökan Stiftelsen Sjuksköterskornas Kamratfond 1 Ansökan Stiftelsen Sjuksköterskornas Kamratfond c/o Svensk sjuksköterskeförening, Baldersgatan 1, 114 27 STOCKHOLM Denna förenklade ansökningsblankett gäller för ansökan av bidrag på max 4 480 kr per

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

Ansökan om byte av lägenhet

Ansökan om byte av lägenhet Ansökan om byte av lägenhet Sökande (avflyttande) Hyresgäst namn 1 Hyresgäst namn 2 Avtalsnummer Adress Önskar flytta till Skäl för bytet Telefonnummer E-postadress Föreslagen hyresgäst/er (tillträdande):

Läs mer

Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd

Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd Om du inte kan försörja dig och din familj kan du ansöka om ekonomiskt bistånd. För att ha rätt till detta i Stockholms stad måste du bo eller vistas

Läs mer

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning ANSÖKAN 1(5) Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning På den här blanketten ansöker du om stöd för upparbetning av brandskadat virke för energiproduktion och sågtimmer som

Läs mer

INFORMATION OM SJÖFARTSSTÖD 2015

INFORMATION OM SJÖFARTSSTÖD 2015 INFORMATION OM SJÖFARTSSTÖD 2015 Götgatan 15 Dnr DFS 15/1:1 Enligt förordning (SFS 2001:770) om sjöfartsstöd, ändrad senast (SFS 2014:232). Villkor för sjöfartsstöd Enligt 2 första stycket i förordningen

Läs mer

Slutredovisning av genomfört projekt avseende verksamhetsutvecklingsbidrag till allmänna samlingslokaler enligt SFS 2016:1367

Slutredovisning av genomfört projekt avseende verksamhetsutvecklingsbidrag till allmänna samlingslokaler enligt SFS 2016:1367 Slutredovisning av genomfört projekt avseende verksamhetsutvecklingsbidrag till allmänna samlingslokaler enligt SFS 2016:1367 Inkom till Boverket Blanketten fylls i och skickas till Boverket Box 534 371

Läs mer

Ansökan om statligt investeringsstöd för bostäder för studerande (SFS 2016:881)

Ansökan om statligt investeringsstöd för bostäder för studerande (SFS 2016:881) Ansökan om statligt investeringsstöd för bostäder för studerande (SFS 2016:881) Inkom till länsstyrelsen För att få stöd ska flera villkor vara uppfyllda. Läs mer på Boverkets webbplats. Ansök hos länsstyrelsen.

Läs mer

Vårdnadshavare som ansöker om bidrag, för- och efternamn. Maka/make/sambo till ovanstående vårdnadshavare, för- och efternamn

Vårdnadshavare som ansöker om bidrag, för- och efternamn. Maka/make/sambo till ovanstående vårdnadshavare, för- och efternamn Ansökan om vårdnadsbidrag Upplands-Bro tillhanda senast den 20:e i månaden före önskad start. Var vänlig texta tydligt. Ansökan skickas till Kundcenter, Upplands-Bro kommun, 196 81 Kungsängen. De personuppgifter

Läs mer

Ansökan om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter (SFS 2013:1102)

Ansökan om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter (SFS 2013:1102) Läs informationsbroschyren om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter innan du fyller i ansökan. Ansökningsblanketten fylls i på svenska och måste vara Boverket

Läs mer

Ansökan om tillstånd för fisk- och kräftodling

Ansökan om tillstånd för fisk- och kräftodling Information För att odla fisk krävs tillstånd av länsstyrelsen enligt förordningen (SFS 1994:1716) om fisket, vattenbruket och fiskerinäringen. Anmälan ska även göras hos berörd kommun om fiskodlingen

Läs mer

Tillitsgranskningsavtal

Tillitsgranskningsavtal Tillitsgranskningsavtal Part Part Stiftelsen för Internetinfrastruktur Box 92073 120 07 Stockholm Org nr 802405-0190 (i det följande IIS ) (i det följande Sökanden ) 1 Inledning Sambi (Samverkan för behörighet

Läs mer

ARRENDEKONTRAKT. Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till. vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad medlemmen,

ARRENDEKONTRAKT. Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till. vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad medlemmen, ARRENDEKONTRAKT Koloniträdgårdsföreningen. Här nedan kallad föreningen, upplåter härmed till. personummer... adress... vilken skall vara medlem av nämnda förening, nedan kallad medlemmen, arrenderätten

Läs mer

Ansökan om statligt stöd för innovativt byggande av bostäder för unga (SFS 2013:145)

Ansökan om statligt stöd för innovativt byggande av bostäder för unga (SFS 2013:145) Läs informationsbroschyren om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga innan du fyller i ansökan. Ansökningsblanketten fylls i på svenska och måste vara Boverket tillhanda senast den 1 augusti

Läs mer

Ansökan om byte av lägenhet

Ansökan om byte av lägenhet Ansökan om byte av lägenhet Sökande (avflyttande) Hyresgäst namn 1 Avtalsnummer Hyresgäst namn 2 Adress Önskar flytta till Skäl för bytet Telefonnummer E-postadress Föreslagen hyresgäst/er (tillträdande):

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens författningssamling

Centrala studiestödsnämndens författningssamling Centrala studiestödsnämndens författningssamling ISSN 0347-3066 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd om lån till hemutrustning för flyktingar och vissa andra utlänningar; CSNFS 2010:6

Läs mer

Hyresförhandlingslag (1978:304)

Hyresförhandlingslag (1978:304) Hyresförhandlingslag (1978:304) Källa: http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=3911&bet=1978:304 Datum: 26 januari 2010 Inledande bestämmelser 1 Förhandling om hyresförhållanden i fråga om bostadslägenheter

Läs mer

Jordbruksarrende. Eslöv Östra Asmundtorp. Jordbruksarrende 4366 Sidan 1 av 9

Jordbruksarrende. Eslöv Östra Asmundtorp. Jordbruksarrende 4366 Sidan 1 av 9 Jordbruksarrende Eslöv Östra Asmundtorp Sidan 1 av 9 Beskrivning av jordbruksarrende Fastighet Del av Eslöv Östra Asmundtorp 18:1 Jordägare Erik Andersson Asmundtorps Nygård 241 92 Eslöv Arrendets omfattning

Läs mer

Välj den försäkringar du/ni vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade.

Välj den försäkringar du/ni vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade. Unionens personförsäkringar 2017 Gruppavtal nr 1000 ANSÖKAN: Barnförsäkring FYLL I: 1. Personuppgifter 2. Försäkringar Välj den försäkringar du/ni vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade.

Läs mer

ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET

ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET sidan 1 av 5 ANMÄLAN TILL SAMFÄLLIGHETSFÖRENINGSREGISTRET Blanketten ska användas vid uppdatering av samfällighetsföreningsregistret. Det är styrelsens ansvar att anmäla ändringar till samfällighetsföreningsregistret

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2001:3

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2001:3 Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2001:3 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd om återbetalning av studielån tagna efter den 30 juni 2001 Innehållsförteckning

Läs mer

Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make/maka/sambo).

Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make/maka/sambo). Unionens personförsäkringar 2017 Gruppavtal nr 1005 ANSÖKAN: Studentmedlem FYLL I: 1. Personer Uppgifter om dig och den person du vill medförsäkra (make/maka/sambo). 2. Försäkring 3. Intygande 4. Betala

Läs mer

Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet för äldre samt för personer med funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL) Information

Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet för äldre samt för personer med funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL) Information Ansökan om tillstånd att bedriva enskild verksamhet för äldre samt för personer med funktionsnedsättning enligt socialtjänstlagen (SoL) Information På länsstyrelsens webbplats finns Riktlinjer för länsstyrelsens

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1996:1030) om underhållsstöd; SFS 2004:829 Utkom från trycket den 9 november 2004 utfärdad den 28 oktober 2004. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs

Läs mer

Ansökan om yrkesfiskelicens Insändes till länsstyrelsen i ditt hemlän

Ansökan om yrkesfiskelicens Insändes till länsstyrelsen i ditt hemlän Ansökan om yrkesfiskelicens Insändes till länsstyrelsen i ditt hemlän 1(5) Ansökningsavgifter Förstagångsansökan: 500 kronor Ansökan som ges in mer än tre månader efter det att tidigare licens löpt ut:

Läs mer

Avgifter. Vid debitering till hyresgäst är fastighetsägaren (Medlem) ansvarig för utebliven betalning.

Avgifter. Vid debitering till hyresgäst är fastighetsägaren (Medlem) ansvarig för utebliven betalning. Avgifter Pappersfaktura 29:- Påminnelseavgift 60:-, Valt företag hanterar kravhantering mot att erhålla de avgifter som inkassobolag har rätt, enligt vid varje tid gällande lagstiftning, att lägga på.

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2010:6) om lån till hemutrustning för flyktingar och vissa andra utlänningar

Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2010:6) om lån till hemutrustning för flyktingar och vissa andra utlänningar Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allmänna råd (CSNFS 2010:6) om lån till hemutrustning för flyktingar och vissa andra utlänningar Grundförfattningen Observera att det kan förekomma fel i författningstexterna.

Läs mer

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg

Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg Delegationsbeslut Ansökan om inackorderingstillägg/resetillägg - för elever bosatta i Östra Göinge kommun Personuppgifter Efternamn och förnamn Personnummer Bostadsadress (gata, nr box, fack) Telefon Postnummer

Läs mer

DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se

DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se DU BEHÖVER TRANSPORT OCH TRANSPORT BEHÖVER DIG! www.transport.se MEDLEMSKAP I SVENSKA TRANSPORTARBETAREFÖRBUNDET GER DIG: Tecknande och bevakning av kollektivavtal avtalen innehåller regler för löner,

Läs mer

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för fristående förskola

Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för fristående förskola Ansökan om godkännande och rätt till bidrag för fristående förskola Denna ansökan avser godkännande för fristående förskola i Växjö kommun enligt skollagen 2 kap 5 samt Riktlinjer för godkännande och rätt

Läs mer

Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. Om upphandling enligt LOV VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN

Förfrågningsunderlag. LEKRÄTT - Valfrihetssystemet enligt LOV. Om upphandling enligt LOV VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Ansök an Om upphandling enligt LOV att bedriva hemtjänst i kommunerna Leksand och Rättvik Förfrågningsunderlag VÅRD & OMSORG - SOCIALFÖRVALTNINGEN Leksands kommun Rättviks kommun - Valfrihetssystemet enligt

Läs mer

Kronofogden FÖRELÄGGANDE. BF~ENHETEN UTBILDNINGSDATABAS Kundeenter Tel 0771-73 73 00 /Fax 026-187544 Öppet kl 8-18

Kronofogden FÖRELÄGGANDE. BF~ENHETEN UTBILDNINGSDATABAS Kundeenter Tel 0771-73 73 00 /Fax 026-187544 Öppet kl 8-18 Kronofogden BF~ENHETEN UTBILDNINGSDATABAS Kundeenter Tel 0771-73 73 00 /Fax 026-187544 Öppet kl 8-18 Kronofogdemyndigheten GÄVLEBORGS LÄN 801 2 9 GÄVLE FÖRELÄGGANDE Datum 2010-12-29 840107*9622 Målnummer

Läs mer

Revisorer Revisorssuppleanter Revisionsbolag Huvudansvarig revisor. Föreningens e-postadress

Revisorer Revisorssuppleanter Revisionsbolag Huvudansvarig revisor. Föreningens e-postadress 851 81 Sundsvall Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ändringsanmälan Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

Nu kan du ge dina sparpengar en god uppväxt

Nu kan du ge dina sparpengar en god uppväxt Nu kan du ge dina sparpengar en god uppväxt För att kunna öppna ditt sparkonto så att du kan sätta in dina sparpengar, behöver du fylla i de bifogade blanketterna och skicka tillbaka dem till oss. Ansökningsblankett

Läs mer

Bidrag för säkra skolvägar

Bidrag för säkra skolvägar 1(5) Bidrag för säkra skolvägar Sista ansökningsdag är den 17 november 2017. 1. Uppgifter om sökande Föreningens namn Kontaktperson Organisationsnummer/Personnummer Adress Postnummer Postadress Telefon

Läs mer

Blankett för ansökan om markavvattning enligt 11 kap 13 miljöbalken

Blankett för ansökan om markavvattning enligt 11 kap 13 miljöbalken Blankett för ansökan om markavvattning enligt 11 kap 13 miljöbalken 1. Sökande Namn E-post Adress Postnummer Ort Telefon bostad Telefon dagtid Mobiltelefon 2. Markägare (om annan än sökande, vid flera

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2007:10

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2007:10 Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2007:10 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter och allämänna råd om återbetalning av återbetalningspliktiga studiemedel tagna före den 1 januari

Läs mer

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2001:4

Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2001:4 Centrala studiestödsnämndens författningssamling CSNFS 2001:4 Centrala studiestödsnämndens föreskrifter om återbetalning av studielån tagna mellan den 1 januari 1989 och den 30 juni 2001 Innehållsförteckning

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning

Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ansökan om tillstånd vid andrahandsuthyrning Ny ansökan Förlängning av redan pågående andrahandsuthyrning Hyresgäst Avtalsnummer (Hyresgäst 1) (Hyresgäst 1)

Läs mer

Årsräkning. Redogörelse. Årsredovisning. Instruktioner

Årsräkning. Redogörelse. Årsredovisning. Instruktioner Årsräkning Redogörelse Årsredovisning Instruktioner 1 Att tänka på till redovisningen... Upprättande av årsräkningen Större inköp ska specificeras och kvitton bifogas. Överföringar ska vara en post (eller

Läs mer

(SFS 2015:552) Organisationsnummer. Bank Clearingnummer Kontonummer

(SFS 2015:552) Organisationsnummer. Bank Clearingnummer Kontonummer Ansökan om statsbidrag för upprustning av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem (SFS 2015:552) Inkom till Boverket Boverkets diarienummer Läs informationsbroschyren om statsbidrag för upprustning

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 864 Bankaktiebolag 1 (7) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka

Läs mer

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd för investering i lagringsplats för brandskadat virke efter branden i Västmanland den

Läs mer

Sotenäs kommun har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme.

Sotenäs kommun har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme. Kommunens mål har som mål att boende inom kommunen skall kunna få en plats för sjöbod eller i sjöbodsutrymme. Ett led för att detta skall kunna genomföras, så skall arrende avses för två personer per sjöbod.

Läs mer

Cirkulärnr: 1995:190 Diarienr: 1995/3083. Datum: Fastigheter Uppsägning av bostadsarrenden m.m. Förslag till lagtext

Cirkulärnr: 1995:190 Diarienr: 1995/3083. Datum: Fastigheter Uppsägning av bostadsarrenden m.m. Förslag till lagtext Cirkulärnr: 1995:190 Diarienr: 1995/3083 Handläggare: Sektion/Enhet: Civilrättssektionen Datum: 1995-11-08 Mottagare: Rubrik: Bilagor: Kommunstyrelsen Fastigheter Uppsägning av bostadsarrenden m.m. Förslag

Läs mer

Ansökan om bidrag ur stiftelser förvaltade av Svenska kyrkan Helsingborg

Ansökan om bidrag ur stiftelser förvaltade av Svenska kyrkan Helsingborg 2018 Ansökan om bidrag ur stiftelser förvaltade av Svenska kyrkan Helsingborg Sökandes hemförsamling: Handläggares anteckning: För att söka stiftelsemedel får du inte tjäna mer än 182.000 kronor/år. För

Läs mer

Överlåtare/Säljare 1 Namn: Personnummer: Procentandel: Överlåtare/Säljare 2 Namn: Personnummer: Procentandel:

Överlåtare/Säljare 1 Namn: Personnummer: Procentandel: Överlåtare/Säljare 2 Namn: Personnummer: Procentandel: Överlåtare/Säljare 1 Överlåtare/Säljare 2 Överlåtare/Säljare 2 Förvärvare/Köpare 1 Förvärvare/Köpare 2 Förvärvare/Köpare 3 Bostadsrättsförening Namn: Bostadsrättsföreningen Norra Gubberogatan 9-11 1/5

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE KS/2018:357. Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1

TJÄNSTESKRIVELSE KS/2018:357. Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1 TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2018-05-29 Diarienummer KS/2018:357 Nyttjanderättsavtal Kungsbacka 3:1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen godkänner förslag till nyttjanderättsavtal med Innerstadens Café i Kungsbacka

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av stöd till insatser

Läs mer

Välj den försäkring du vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade.

Välj den försäkring du vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade. Unionens personförsäkringar 2018 Gruppavtal nr 1000 ANSÖKAN: Barnförsäkring FYLL I: 1. Personuppgifter 2. Försäkringar Välj den försäkring du vill ansöka om och fyll i uppgifter om försäkrad/försäkrade.

Läs mer

CARL JÖNSSONS UNDERSTÖDSSTIFTELSE II 1 (4)

CARL JÖNSSONS UNDERSTÖDSSTIFTELSE II 1 (4) CARL JÖNSSONS UNDERSTÖDSSTIFTELSE II 1 (4) Stiftelsen lämnar i år (2016) behovsprövade bidrag till ekonomiskt och socialt behövande ensamboende ålderspensionärer (personer 65 år eller äldre), födda i Skåne

Läs mer

Föreningens postadress Föreningens e-postadress Företrädares postadress Revisors postadress Företrädare och revisor

Föreningens postadress Föreningens e-postadress Företrädares postadress Revisors postadress Företrädare och revisor 851 81 Sundsvall Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 914 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ

Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen VÄXJÖ ANSÖKAN OM KAMERAÖVERVAKNING Länsstyrelsen i Kronobergs län Rättsfunktionen 351 86 VÄXJÖ Läs ifyllnadshjälpen för frågorna i ansökningsblanketten innan ansökan lämnas till Länsstyrelsen. Viktig information

Läs mer

Rubrik: - Handelsregisterförordning (1974:188)

Rubrik: - Handelsregisterförordning (1974:188) Rubrik: - Handelsregisterförordning (197:188) Databas: SFST Observera att det kan förekomma fel i författningstexterna. Bilagor till författningarna saknas. Kontrollera därför alltid texten mot den tryckta

Läs mer