Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald"

Transkript

1 Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald 1(7) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat arealstöd för att Bevara och utveckla skogens mångfald. Kom ihåg att din ansökan om slututbetalning måste ha kommit in till Skogsstyrelsen senast det klardatum som finns i ditt beslut om stöd. Läs anvisningarna till denna ansökan innan du fyller i blanketten. Läs även den information som finns på Du kan även ringa tisdag fredag kl eller torsdag om du har frågor om blanketten och/eller stödet. A. Sökande Namn Kundnummer Journalnummer Person-/organisationsnummer Om några uppgifter har ändrats sedan ansökan om stöd ange de nya här (t.ex. namn, adress, telefonnummer, organisationsnummer) B. Kontaktperson om annan än sökanden Om några uppgifter har ändrats sedan ansökan om stöd ange de nya här (t.ex. namn, adress, telefonnummer, e-postadress, funktion) C. Uppgifter om utbetalningen Utbetalningen avser Redovisningsperiod Delutbetalning Slutlig utbetalning Fr.o.m. t.o.m. Bankgiro/bankkonto för utbetalning Bankgironummer Bankgiro Bankkonto Clearingnummer Bankkontonummer OBS! Du ansvarar själv för att bankgiro- eller kontonumret finns registrerat hos Jordbruksverket som betalar ut stödet. Välj ett av följande alternativ: Bankgiro- eller kontonumret är redan registrerat hos Jordbruksverket på ovanstående kundnummer Jag registrerar bankgiro- eller kontonummer på Jordbruksverkets mina sidor ( Jag skickar in uppgift om bankgiro- eller kontonummer till Jordbruksverket på fastställd blankett

2 Skogsstyrelsen Ansökan utbetalning arealstöd - Skogens mångfald 2(7) D. Uppgifter om genomförandet D1. Följer åtgärderna ditt beslut om stöd samt din skötselplan? Ja Nej Om Nej, förklara avvikelsen. D2. Om du ansöker om delutbetalning, kommer åtgärderna att kunna slutredovisas inom den tidsram som angivits i ditt beslut om stöd? Om Nej, förklara varför. Ja Nej Om Nej, ange önskat nytt sista klardatum för slututbetalning. E. Andra stöd Har du sedan ansökan om stöd gjordes, sökt eller fått annat stöd eller annan statlig finansiering för åtgärderna i denna ansökan? Om Ja, specificera Ja Nej F. Ansökta stödberättigande faktiska kostnader Faktiska kostnader (exkl. eget arbete) Belopp, kr Fakturanr Betalningsbevis/kvitto nr Utförda åtgärder + Material Avdrag kreditfaktura - Summa G. Offentlig upphandling Representerar sökanden en offentlig verksamhet eller upphandlande myndighet? Ja Nej Om Ja, bifoga organisationens upphandlingspolicy.

3 Skogsstyrelsen Ansökan utbetalning arealstöd - Skogens mångfald 3(7) H. Bilagor Obligatoriska bilagor Bilaga nr 1 Underlag som styrker redovisade kostnader (exempelvis fakturor, kvitton och kontoutdrag) Övriga bilagor Bilaga nr Underlag som styrker ändringar Om du sökt eller beviljats annat stöd bifoga kopia på ansökan eller beslut. Andra bilagor: specificera: I. Försäkran och underskrift Jag ansöker om utbetalning och försäkrar att: kostnaderna som redovisas i denna ansökan om utbetalning avser den verksamhet som beviljats stöd kostnaderna som redovisas i denna ansökan om utbetalning är betalda inom redovisningsperioden och har inte redovisats i någon tidigare ansökan om utbetalning ingående moms som det finns möjlighet att göra avdrag för ingår inte i de redovisade kostnaderna eventuella kreditfakturor som avser projektet har avräknats från de kostnader som redovisats bifogade kopior av verifikationer som styrker projektets kostnader, betalningar och intäkter överensstämmer med originalen uppgifter i denna ansökan om utbetalning med bilagor i övrigt är fullständiga och riktiga Datum Namnunderskrift Namnförtydligande De uppgifter du lämnat i din ansökan används för stödhantering, kontroll, statistik, information och för uppföljning, utvärdering och analys inom Skogsstyrelsen och Jordbruksverket. Uppgifterna behandlas elektroniskt. Uppgifterna kommer även att lämnas till andra myndigheter och till EU:s institutioner för kontrolländamål. En del uppgifter publiceras på Skogsstyrelsens och Jordbruksverkets webbplats i enlighet med kommissionens förordning (EG) 259/2008 om tillämpningsföreskrifter för rådets förordning (EG) nr 1290/2005 när det gäller offentliggörande av uppgifter om de stödmottagare som får stöd från Europeiska garantifonden för jordbruket (EGFJ) och Europeiska jordbruksfonden för landsbygdsutveckling (EJFLU).

4 4(7) Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av arealstöd för att Bevara och utveckla skogens mångfald Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av arealstöd för att bevara och utveckla skogens mångfald. Vart ska du skicka blanketten? Du ska skicka blanketten till Skogsstyrelsen, Box 241, Ronneby. När ska du skicka in din ansökan? Ansökan om utbetalning måste komma in till Skogsstyrelsen senast tre månader efter det klardatum som angetts i ditt beslut om stöd. Om ansökan om slututbetalning kommer in senare kommer din ansökan om utbetalning att avvisas och stödet inte att betalas ut. Du är ansvarig för att ansökan når Skogsstyrelsen i rätt tid. Du kan ansöka om framflyttning av senaste ansökningsdag för slututbetalning hos Skogsstyrelsen om du ser att du inte kommer att bli klar i tid. Denna ansökan måste du lämna in senast det klardatum som anges i ditt beslut om stöd. Se även avsnitt D2 i denna anvisning för mer information. Var kan du hitta mer information? Information om utbetalning av stöd kan du få på Skogsstyrelsens webbplats Du kan även ringa tisdag fredag kl eller torsdag om du har frågor om blanketten och/eller stödet. Så här fyller du i blanketten A. Sökande Fyll i ditt namn. För att underlätta handläggningen är det viktigt att du fyller i ditt kundnummer och ditt journalnummer. Dessa nummer framgår av ditt beslut om stöd. Om några av dina uppgifter har ändrats sedan ansökan om stöd ska du fylla i de nya uppgifterna här. B. Kontaktperson om annan än sökanden Om några uppgifter som gäller kontaktperson har ändrats sedan ansökan om stöd ska du ange de nya uppgifterna här. Det kan även handla om att det har tillkommit en ny kontaktperson i ärendet. C. Uppgifter om utbetalningen Här ska du ange om du ansöker om delutbetalning eller slututbetalning. Du ska även ange redovisningsperiod för de åtgärder som du söker stöd för. Redovisningsperioden ska ange mellan vilka datum du betalat de kostnader som du redovisar i ansökan om utbetalning. Bankkonto/bankgiro för utbetalning Du registrera bankonto/bankgiro för utbetalning på eller genom att skicka in blanketten Anmälan - kontonummer. Blanketten finns på Jordbruksverkets webbplats. Du kan också hitta den via länk på Brukar du få andra stöd från Jordbruksverket på samma kundnummer och har konto/bankgiro registrerat behöver du inte göra några ändringar.

5 Skogsstyrelsen Anvisning utbetalning arealstöd - Skogens mångfald 5(7) D. Uppgifter om genomförandet D1. Redogör för om arbetet följer din godkända skötselplan och ditt beslut om stöd. Om genomförandet på något sätt avviker från den ursprungliga planen kryssar du i Nej. Avvikelsen kan avse bland annat förändringar av åtgärder, kostnader, tidsplan och resultat, men även förändringar som rör firmatecknare och liknande. Om du av någon anledning har behov av att göra ändringar i skötselplanen ska du meddela Skogsstyrelsen omedelbart. Om ändringen inte ryms inom beviljad plan för insatsen kommer den inte att ge rätt till stöd. I dessa fall måste du ansöka om omprövning av ditt beslut om stöd. En begäran om ändring av beslut ska ha kommit in till Skogsstyrelsen senast det klardatum som framgår av ditt beslut om stöd. D2. Om du ansöker om delutbetalning ska du ange om insatsen kommer att kunna slutredovisas senast det klardatum för ansökan om utbetalning som angivits i ditt beslut om stöd. Om du tror att du behöver mer tid för att slutföra arbetet, betala alla fakturor och redovisa kostnaderna till Skogsstyrelsen innan sista ansökningsdatum, kan du ansöka om framflyttning av klardatumet. Detta gör du genom att skicka in en skriftlig ansökan till Skogsstyrelsen där du anger varför du inte hinner klart och till vilket datum du önskar förlänga tiden eller också anger du det önskade datumet under D2 i denna blankett. Denna förfrågan måste komma in till Skogsstyrelsen senast det klardatum som angivits i ditt beslut om stöd för att kunna beaktas. I annat fall upphör din rätt till stöd efter tre månader. Tänk på att komma in med ansökan om framflyttning av datumet i så god tid som möjligt då det inte är garanterat att Skogsstyrelsen beviljar din ansökan om ändring av beslutet. E. Andra stöd Om du har sökt eller fått annat stöd sedan ansökan gjordes anger du det här. Om du svarar Ja, ska du specificera vilka stöd och kostnader samt vilka avdelningar det handlar om på raderna nedanför. Detta eftersom till exempel två EU-finansierade stöd inte kan beviljas för samma verksamhet. Om ansökan avser åtgärder i område skyddat av miljöbalken (t.ex. naturreservat eller biotopskyddsområde) får det inte finnas statliga anslag till åtgärderna. F. Ansökta stödberättigande faktiska kostnader Här fyller du i en sammanställning av de stödberättigande faktiska kostnader som berörts av åtgärder och som omfattas av beslutet om stöd. Kom ihåg att ta med rätt kostnader! Rätt kostnader är kostnader som berör det stödberättigade området. Kostnaderna ska vara specificerade och det ska framgå var och när åtgärderna utfördes. Kontrollera vad som står i din skötselplan och i ditt beslut om stöd. Kom även ihåg att redovisa eventuella kreditfakturor! Du ska bara ta med de faktiska kostnader exkl. moms som omfattas av beslutet om stöd och som ger rätt till stöd. Faktiska kostnader är inköp av tjänster samt material och du ska kunna styrka kostnaderna genom fakturor och betalningsbevis. Redovisa varje faktisk kostnad för sig. Var noga med att ange samtliga faktura/kvittonummer som en kostnad relaterar till i rutan avsedd för detta. Om bara en del av kostnaden i en faktura ger rätt till stöd, ska du i sammanställningen skriva in beloppet som du kan få stöd för istället för fakturabeloppet. Tar du med kostnader som inte ger rätt till stöd kan du få ett extra avdrag för detta i samband med din slututbetalning. Har insatsen blivit dyrare än du planerat räknas inte den överstigande kostnaden som en felredovisning och leder därför inte till något extra avdrag. Om du är osäker på om en kostnad får tas upp i ansökan eller inte, ska du kontakta Skogsstyrelsen innan du skickar in din ansökan om utbetalning. Kostnaderna ska vara betalda innan stödet kan betalas ut. Om du får en kreditfaktura på en kostnad som du redan har betalat, ska du ange den som en minuspost i kostnadssammanställningen. Kreditfakturor innebär att du får pengar tillbaka för någon av de kostnader du har haft för åtgärderna som omfattas av beslutet om stöd. Har du fler än en kreditfaktura summerar du beloppen och hänvisar till samtliga fakturanummer i sammanställningen. Du ska skicka med kopior på fakturor och kvitton som utgör underlag för dina kostnader. Även kopior på följesedlar och annat fakturaunderlag ska bifogas. Markera det redovisade

6 Skogsstyrelsen Anvisning utbetalning arealstöd - Skogens mångfald 6(7) beloppet på fakturakopian med färgpenna eller på annat tydligt sätt. Du ska också skicka med kopior av betalningsbevis. Om du har betalat via Internet ska du bifoga en utskrift över genomförda utbetalningar. Av utskriften ska det framgå till vilket kontonummer som beloppen har betalats. Skickar du istället in betalningsuppdrag ska det styrkas med kontoutdrag från banken. Skickar du in kassakvitton ska det tydligt framgå vad kvittona avser, annars ska du skicka med ett underlag som specificerar dessa. I sammanställningen av stödberättigande faktiska kostnader får du inte ta med kostnaden för eget arbete. Om du är momsredovisningsskyldig ska du redovisa kostnaderna exklusive moms. Undantag om du inte har rätt att dra av ingående moms får den medräknas i de kostnader som anges i kostnadssammanställningen. Om din momssituation har ändrats sedan du skickade in din ansökan om stöd, ska Skogsstyrelsen underrättas om detta. G. Offentlig upphandling Här ska du ange om sökanden är en offentlig verksamhet eller upphandlande myndighet. Om Ja, ska du bifoga organisationens upphandlingspolicy. I de fall stödmottagaren är en upphandlande myndighet enligt lag (2007:1091) om offentlig upphandling, ska upphandling av varor och tjänster ske enligt nationella regler och/eller gemenskapsregler. Definitionen av upphandlande enhet finns i 2 kap. 19 samma lag. H. Bilagor Obligatorisk bilaga Underlag som styrker redovisade kostnader Bifoga kopior på alla kvitton och fakturor samt betalningsverifikationer (utdrag från bank- eller plusgirolistor). Även kopior på följesedlar och annat fakturaunderlag ska bifogas. Se F. Ansökta stödberättigande faktiska kostnader och berörd areal för mer information. Övriga bilagor Underlag som styrker ändringar om ändringar har skett under genomförandets gång, i förhållande till beslutet om stöd, ska du skicka in nya aktuella underlag, exempelvis nytt registreringsbevis som visar vem som tecknar firman. Kopia på ansökan eller på beslut om annat stöd om du har sökt eller blivit beviljad andra stöd sedan beslutet om stöd, ska du bifoga kopia på ansökan eller på beslut om detta. Andra bilagor har du andra bilagor som är aktuella för denna ansökan om utbetalning ska du även bifoga dessa. Kom ihåg att numrera dina bilagor! I. Försäkran och underskrift Här försäkrar du att de uppgifter du lämnat är riktiga och att inskickade och kopierade handlingar överensstämmer med originalen. Kom ihåg att du eller ditt ombud ska skriva under ansökan.

7 7(7) Checklista till ansökan om utbetalning av stöd för att bevara och utveckla skogens mångfald - arealstöd Innan du skickar in din ansökan, kontrollera att din ansökan lämnas in i original att du har skrivit under din ansökan med namn och datum att du har skrivit journalnummer (finns på ditt beslut om stöd). Om du inte hittar journalnumret skriv ditt person- eller organisationsnummer under övrigt att du har ett bankkonto-/bankgironummer för utbetalning registrerat hos jordbruksverket. att du fyllt i dina faktiska kostnader under F. Det räcker inte att hänvisa till ansökan/ beslut om stöd att bifoga kopia på fakturan för dina kostnader. Fakturan ska innehålla kostnadsslag (typ av kostnad t.ex. naturvårdhuggning, skotning, risskotning) områdesbeskrivning där det framgår att kostnaderna endast avser bidragsberättigat område datum för när åtgärderna är utförda fakturamottagare ska vara den som sökt stödet (Saknas det på fakturan kan det istället finnas på intyg från den som skrivit fakturan) att du bifogat kopia på betalningsbevis (att fakturan är betald) där det framgår att sökande betalat fakturan att betalningen är genomförd (ej betalningsorder!). Alla banker har olika benämningar för detta men ett kontoutdrag fungerar alltid om betalningsmottagaren framgår.

Ansökan om utbetalning Målklassning

Ansökan om utbetalning Målklassning Ansökan om utbetalning Målklassning 1(6) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat stöd för Målklassning. Kom ihåg att din ansökan

Läs mer

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning Denna blankett använder du när du vill söka utbetalning av projektstöd inom Leader. Tänk på: Din ansökan om slututbetalning måste ha kommit in till länsstyrelsen

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk Ansökan - Utbetalning av stöd 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk På den här blanketten

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd. Ska du ansöka om utbetalning av projektstöd

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av stöd till insatser

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Var finns övriga blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets webbplats

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd. Ska du ansöka om utbetalning av projektstöd

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd

Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Använd checklistan så undviker du de vanligaste misstagen! 1. Har du läst igenom

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning projektstöd inom Leader Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av projektstöd inom Leader. Kontakta gärna

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader

Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader Anvisning till ansökan om utbetalning av projektstöd inom Leader Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Var finns övriga blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Vart ska ni skicka blanketten? Du ska skicka ansökan om utbetalning till Jordbruksverket, Företagsstödsenheten, 551 82 Jönköping.

Läs mer

Ansökan om projektstöd för fiberbredband

Ansökan om projektstöd för fiberbredband Hemmesjö 2012-10-29 Länsstyrelsen Kronoberg 351 86 Växjö Ref: Anders Meijer, Allan Karlsson Ansökan om projektstöd för fiberbredband Härmed kompletterar Billa-Hemmesjö Fibernät ekonomisk förening vår tidigare

Läs mer

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd för investering i lagringsplats för brandskadat virke efter branden i Västmanland den

Läs mer

ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020

ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020 SJV FPMB 12:29 2015-08 ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020 Använd den här blanketten när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning inom landsbygdsprogrammet 2014-2020.

Läs mer

Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke

Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke ANSÖKAN 1(6) Ansökan om stöd för lagringsplats och sanering av industri efter bearbetning av brandskadat virke På den här blanketten ansöker du om stöd för lagrings- och omlastningsplatser samt för sanering

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk

Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk 1(11) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om stöd till ädellövskogsbruk enligt förordning (2010:1879)

Läs mer

Ansökan om stöd Nokås 1(12)

Ansökan om stöd Nokås 1(12) Ansökan om stöd Nokås 1(12) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om stöd för natur- och kulturmiljövårdsåtgärder i skogen (Nokås)

Läs mer

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson

Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt. Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer. Kontaktperson Telefon kontaktperson E-post kontaktperson REKVISITION Inkom (plats för Region Norrbottens stämpel) Regionalt projekt Delfinansiering EU-projekt Annat Projektnamn Beslutsdatum Diarienummer Betalningsmottagare Organisationsnummer Postadress Kontaktperson

Läs mer

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning ANSÖKAN 1(5) Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning På den här blanketten ansöker du om stöd för upparbetning av brandskadat virke för energiproduktion och sågtimmer som

Läs mer

Checklista inför del/slutredovisning av projekt

Checklista inför del/slutredovisning av projekt Checklista inför del/slutredovisning av projekt Redovisningen är viktig. För att undvika felaktigheter rekommenderar vi att redan från början skapa rutiner. Det är betydligt svårare att i efterhand begära

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

Anvisning till ansökan om projektstöd

Anvisning till ansökan om projektstöd Anvisning till ansökan om projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 SAMARBETE INOM DEN GRÖNA SEKTORN En särskild anvisning för dig som företagare som i samarbete med andra vill utveckla

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Slutrapport för Väx med skogen 1 (11)

Slutrapport för Väx med skogen 1 (11) Slutrapport för Väx med skogen 1 (11) Den här blanketten använder du för att skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av åtgärder du fått stöd för. Blanketten finns att ladda ner

Läs mer

Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer

Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer Bilaga 1 Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer Ansökan om erkännande av producentorganisation eller sammanslutning av producentorganisationer ska

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka projektstöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling & innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering

Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling & innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering 1 (9) Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling & innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering Genom den ekonomiska redovisningen ska samtliga stödberättigade kostnader verifieras, vilket

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar

Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar Anvisningar till blanketten Ansökan för utvald miljö miljöinvesteringar 1. Läs om miljöinvesteringarna i broschyren Miljöersättningar 2007. Broschyren innehåller detaljerade villkor för miljöinvesteringarna.

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Föreskrifter om ändring i Skogsstyrelsens föreskrifter (SKSFS 2008:6) om stöd för att öka arealen ädellövskog; beslutade den 16 juni 2009. SKSFS 2009:1

Läs mer

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning.

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Bilaga 1 Övriga upplysningar Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Gå gärna in på Jordbruksverkets webbplats www.jordbruksverket.se

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Begäran om slutlig utbetalning för stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199)

Begäran om slutlig utbetalning för stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199) Begäran om slutlig utbetalning för stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199) Inkom till Boverket Formuläret fylls i och skickas till Boverket Box 534 371 23 KARLSKRONA Obs! Begäran

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i din projektplan

Läs mer

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem

Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem BESLUT XXXX-XX-XX 1(6) Handläggare Saknas Testkommunen 123 45 Karlskrona Beslut enligt förordning (2015:552) om statsbidrag för för upprustning av skollokaler och av utemiljöer vid skolor, förskolor och

Läs mer

Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas Leader KalmarÖland. Bankkontonr.

Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas Leader KalmarÖland. Bankkontonr. 1(5) Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas. Sökande Bankgiro Bankgironr Bankkonto Clearingnr Bankkontonr. Är du medlem i någon producentorganisation för frukt och grönt? (Ringa in ett

Läs mer

Anvisning till anmälan om. Var finns blanketter?

Anvisning till anmälan om. Var finns blanketter? Anvisning till anmälan om fastställande av driftsfond för producentorganisationer för frukt och grönsaker Var finns blanketter? Alla blanketter finns på Jordbruksverkets webbplats (www.jordbruksverket.se).

Läs mer

Anvisning till ansökan om projektstöd

Anvisning till ansökan om projektstöd Anvisning till ansökan om projektstöd Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Vem ska använda blanketten? Den här blanketten ska du använda om ni har en idé som ni vill ta fram

Läs mer

Anvisningar till ansökan om

Anvisningar till ansökan om om utbetalning av stöd till producentorganisationer för frukt och grönsaker Följ anvisningen noga så att du fyller i ansökan rätt. Kom ihåg att lämna in den i rätt tid! Var finns blanketten? Alla blanketter

Läs mer

Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader

Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader Anvisning till ansökan om projektstöd inom Leader Ett stöd inom landsbygdsprogrammet 2007 2013 www.jordbruksverket.se Vem ska använda blanketten? Den här blanketten ska ni använda om ni har en idé som

Läs mer

Ansökan om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199)

Ansökan om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199) Ansökan om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder (SFS 2018:199) Inkom till Boverket Ansökan ska lämnas till Boverket. För att få stöd ska flera villkor vara uppfyllda. Läs mer på Boverkets

Läs mer

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning

Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Guide till e-tjänsten för ansökan om utbetalning Landsbygdsprogrammet Havs- och fiskeriprogrammet Lokalt ledd utveckling Sida 1 av 29 Innehållsförteckning Inledning... 4 Fullmakter... 4 Logga in på Mina

Läs mer

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor 2014 Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

SAM E-postadress

SAM E-postadress Du ska skicka eller lämna blanketten till SAM 2011 Person-/organisationsnummer Telefonnummer Mobiltelefonnummer Faxnummer Gör din ansökan i SAM Internet i stället - enkelt och snabbt! www.jordbruksverket.se/saminternet

Läs mer

Investeringsfonden Ansökan

Investeringsfonden Ansökan Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Investeringsfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Investeringsfonden. Ansökan med bilagor skickas till: Naturskyddsföreningen

Läs mer

BESLUT din ansökan om projektstöd

BESLUT din ansökan om projektstöd Returadress Länsstyrelsen Östergötland 581 86 [Eventuell Linköping Leader-logga] Regionalekonomiska enheten Jonas Jernberg Tfn: 010-2235294 E-postadress: jonas.jernberg@lansstyrelsen.se Motala kommun Box

Läs mer

Handbok för projekt inom Leader

Handbok för projekt inom Leader Projekthandbok Handbok för projekt inom Leader Företags- och landsbygdsutvecklingsenheten 2008-12-22 Referenser Johan Fors Anne-Charlotte Franzén Handbok för projekt inom Leader 2009-01-19 GENOMFÖRANDE...

Läs mer

Mottagare. C. Momsredovisning Kan du för åtgärderna i denna ansökan göra avdrag för ingående moms? Ja Nej. Län Kommun Församling Fastighetsbeteckning

Mottagare. C. Momsredovisning Kan du för åtgärderna i denna ansökan göra avdrag för ingående moms? Ja Nej. Län Kommun Församling Fastighetsbeteckning Ansökan om stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk 1(12) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om stöd för natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Ankom. Handläggare. Land Telefon Fax. E-post Telefon Mobil

Ankom. Handläggare. Land Telefon Fax. E-post Telefon Mobil Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Miljöfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur miljöfonden. Naturskyddsföreningens anteckningar 2009:E Ankom Ansökan med bilagor

Läs mer

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett.

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett. Anvisning till blanketten BYTE AV SÖKANDE ELLER STÖDMOTTAGARE - ansökan om stöd Vem ska använda blanketten? Använd blanketten för att ansöka om något av följande: byta sökande på en redan inlämnad ansökan

Läs mer

Energieffektiviseringsfonden

Energieffektiviseringsfonden Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Energieffektiviseringsfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur energieffektiviseringsfonden. Ansökan med bilagor skickas till:

Läs mer

Anvisning till blanketten ANSÖKAN hotade husdjursraser 2013

Anvisning till blanketten ANSÖKAN hotade husdjursraser 2013 Anvisning till blanketten ANSÖKAN hotade husdjursraser 2013 1. Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för den eller de miljöersättningar som du tänker söka. Läs mer på

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling och innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering

Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling och innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering 1 (9) Lathund Ekonomisk redovisning Teknikutveckling och innovation fördjupande stöd inom energieffektivisering I samband med att ett företag rapporterar in till Energimyndigheten ska företaget även skicka

Läs mer

Miljöfond Bränsle Ansökan

Miljöfond Bränsle Ansökan Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Miljöfond Bränsle Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Miljöfond Bränsle. Ansökan med bilagor skickas till: Naturskyddsföreningen

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor 2013 1. Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

Paraplyprojekt Events

Paraplyprojekt Events Paraplyprojekt Events Information till dig som vill söka check ur ett paraplyprojekt - Tänk på att stödet syftar till att utveckla befintliga evenemang eller skapa nya. Detta måste tydligt framgå i ansökan.

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar

Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Paraplyprojekt Digitalisering för föreningar Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för föreningar - Du som söker är en förening, minst tre företag i samarbete eller

Läs mer

Ansökan om statligt stöd för innovativt byggande av bostäder för unga (SFS 2013:145)

Ansökan om statligt stöd för innovativt byggande av bostäder för unga (SFS 2013:145) Läs informationsbroschyren om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga innan du fyller i ansökan. Ansökningsblanketten fylls i på svenska och måste vara Boverket tillhanda senast den 1 augusti

Läs mer

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd.

Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Bilaga 1 Följ affärsplanen och beslutet Du ska genomföra din insats enligt din affärsplan och beslutet

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning för Miljöstudier

Lathund Ekonomisk redovisning för Miljöstudier Datum 1 (10) Lathund Ekonomisk redovisning för Miljöstudier I samband med att ett företag rapporterar in till Energimyndigheten ska företaget även skicka in den ekonomiska redovisning som ligger som underlag

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska söka projektstöd och som ska göra något av nedanstående. Utveckla annan verksamhet än

Läs mer

BANKGIRO DIREKT en betaltjänst för företag

BANKGIRO DIREKT en betaltjänst för företag BANKGIRO DIREKT en betaltjänst för företag Bankgiro Direkt är en blankettbetalningstjänst som du tecknar avtal med banken om för att använda. Tjänsten innebär att ditt företag sänder sina betalningar direkt

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd från det nationella

Läs mer

Nyregistrering 904. Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Nyregistrering 904. Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening Nyregistrering 904 851 81 Sundsvall Tfn: 0771-670 670 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag

Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Lathund för webbansökan om utbetalning av beviljat regionalt bidrag till företagsutveckling - investeringsbidrag Du är nu på väg att ansöka om utbetalning av beviljat investeringsbidrag via webbansökan

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet

Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet Datum 1 (9) Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet I samband med att ett företag lägesrapporterar ska företaget även skicka in den ekonomiska redovisning som ligger som underlag för

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 SJVFS 2017:32 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter

Läs mer

Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398)

Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398) Begäran om slutlig utbetalning och slutrapport för stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden (SFS 2016:398) Inkom till Boverket Blanketten ifylls och skickas till Boverket Box 534 371 23 KARLSKRONA Obs!

Läs mer

Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet

Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet Datum 1 (9) Lathund Ekonomisk redovisning för Energikartläggningsstödet I samband med att ett företag lägesrapporterar ska företaget även skicka in den ekonomiska redovisning som ligger som underlag för

Läs mer

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1 (6) Inkom till fiskeområdesgruppen, datum: Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1. Insats Projektrubrik Startdatum för insatsen Slutdatum

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall Tfn: 060-18 40 00 Fax: 060-12 98 40 bolagsverket@bolagsverket.se www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 914 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Läs mer

Ändra styrelse och firmateckning 818

Ändra styrelse och firmateckning 818 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändra styrelse och firmateckning 818 Aktiebolag 1 (4) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original.

Läs mer

Ansökan. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Energieffektiviseringsfonden.

Ansökan. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval. Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Energieffektiviseringsfonden. Naturskyddsföreningen Bra Miljöval Energieffektiviseringsfonden Ansökan Denna handling är tillsammans med bilagor en ansökan om medel ur Energieffektiviseringsfonden. Ansökan skickas till: Naturskyddsföreningen

Läs mer

Ändra företagsform 909

Ändra företagsform 909 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändra företagsform 909 Handelsbolag och kommanditbolag 1 (5) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-12-01 kl. 08.30-11.25 Plats: Regionens hus sal B 12 Stöd till anläggning av kanalisation för bredband (SFS 2008:81), Beslut

Läs mer

Ansökan om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter (SFS 2013:1102)

Ansökan om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter (SFS 2013:1102) Läs informationsbroschyren om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter innan du fyller i ansökan. Ansökningsblanketten fylls i på svenska och måste vara Boverket

Läs mer

Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd

Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd Information om hur du ansöker om ekonomiskt bistånd Om du inte kan försörja dig och din familj kan du ansöka om ekonomiskt bistånd. För att ha rätt till detta i Stockholms stad måste du bo eller vistas

Läs mer

Nyregistrering 970. Försäkringsförening 1 (7)

Nyregistrering 970. Försäkringsförening 1 (7) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 970 Försäkringsförening 1 (7) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd för kompetensutveckling

Läs mer

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala

Autogirobetalning. Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Autogirobetalning Välj själv vilket sätt som passar dig att betala Läs noga igenom innan du bestämmer dig Villkor för Autogiro Villkor för autogiro Jag medger att uttag får göras från det konto jag har

Läs mer

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen

Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen Värmlands läns författningssamling Länsstyrelsen ISSN 0347-1667 17 FS 1999:18 Utkom från trycket Länsstyrelsens i Värmlands län föreskrifter om den 28 juni 1999 vissa stöd från EG:s strukturfonder; beslutade

Läs mer

Bidrag för säkra skolvägar

Bidrag för säkra skolvägar 1(5) Bidrag för säkra skolvägar Sista ansökningsdag är den 17 november 2017. 1. Uppgifter om sökande Föreningens namn Kontaktperson Organisationsnummer/Personnummer Adress Postnummer Postadress Telefon

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 816 Aktiebolag 1 (7) Skicka till: Bolagsverket 851 81 Sundsvall 1. Kontaktperson i detta ärende Kom ihåg att fylla i e-postadress och telefonnummer

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 905 Näringsdrivande ideell förening 1 (6) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i

Läs mer

(SFS 2015:552) Organisationsnummer. Bank Clearingnummer Kontonummer

(SFS 2015:552) Organisationsnummer. Bank Clearingnummer Kontonummer Ansökan om statsbidrag för upprustning av utemiljöer vid skolor, förskolor och fritidshem (SFS 2015:552) Inkom till Boverket Boverkets diarienummer Läs informationsbroschyren om statsbidrag för upprustning

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 864 Bankaktiebolag 1 (7) Fyll i blanketten på din dator eller texta tydligt. Underteckna blanketten och skicka in den i original. Skicka

Läs mer

Nyregistrering 904. Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening

Nyregistrering 904. Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 904 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening 1 (6) Skicka till: Bolagsverket 851 81

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Nyregistrering 865 Försäkringsaktiebolag 1 (7) Skicka till: Bolagsverket 851 81 Sundsvall 1. Kontaktperson i detta ärende Kom ihåg att fylla i e-postadress

Läs mer

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar

Sök. Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor miljöersättningar Anvisning till blanketten ANSÖKAN ersättning för extra djuromsorg för suggor 2012 1. Innan du fyller i din blankett ska du ta reda på vilka villkor som gäller för ersättningen som du tänker söka. Läs mer

Läs mer

ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017

ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017 ANSÖKAN OM STATSBIDRAG TILL IDEELLA ORGANISATIONER INOM KULTURMILJÖOMRÅDET FÖR ÅR 2017 Sänds till: Riksantikvarieämbetet Kulturmiljöavdelningen Box 5405 114 84 Stockholm registrator@raa.se Bidragsansökan

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 914 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening och kooperativ hyresrättsförening och bostadsförening 1 (7) Fyll i blanketten

Läs mer

Projektbidrag till projekt: "Kompletterande åtgärder avseende mål 2 projekt, muddring av farled Karlsborgs hamn"

Projektbidrag till projekt: Kompletterande åtgärder avseende mål 2 projekt, muddring av farled Karlsborgs hamn BESLUT Länsstyrelsen Beslutsdatum 2013-10-09 (16212000-2692) Kalix kommun Nygatan 4 95281 KALIX Diarienummer 303-303-10603-13 Ärendeid 00178308 Projektbidrag till projekt: "Kompletterande åtgärder avseende

Läs mer

ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Allmänna uppgifter 1(3) Läromedelsproducenten AB. Produktgatan 100

ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD. Allmänna uppgifter 1(3) Läromedelsproducenten AB. Produktgatan 100 1(3) ANSÖKAN OM PRODUKTIONSSTÖD Datum ÅÅÅÅ-MM-DD Till Specialpedagogiska skolmyndigheten, Box 1100, 871 29 HÄRNÖSAND SEKRETESS Delar av ansökningshandlingarna kan beläggas med sekretess om det kan antas

Läs mer

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror)

E-postadress Telefonnummer dagtid Ev. depositionskontonr (tre siffror) 851 81 Sundsvall 0771-670 670 www.bolagsverket.se Ändringsanmälan 914 Ekonomisk förening, bostadsrättsförening, sambruksförening, kooperativ hyresrättsförening och bostadsförening 1 (7) Skicka till: Bolagsverket

Läs mer

Anvisning till blanketten

Anvisning till blanketten Anvisning till blanketten Ansökan miljöinvestering - fast ersättning 2014-2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning

Läs mer