ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR EKONOMISKT STÖD TILL FÖRENINGAR

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR EKONOMISKT STÖD TILL FÖRENINGAR"

Transkript

1 ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR EKONOMISKT STÖD TILL FÖRENINGAR Föreningslivets värde för samhället I ett demokratiskt samhälle är ett aktivt föreningsliv en oumbärlig tillgång. Inom det traditionella ideella föreningslivet skolas människor i en demokratisk tradition och lär sig ta ansvar. Genom föreningsverksamhet sprids information och kunskap, bevaras viktiga traditioner och kreativitet utvecklas. Genom att medborgarna engageras i ett frivilligt arbete kring gemensamma intressen och mål bidrar föreningars aktiviteter till en positiv utveckling av samhället. Det är i hög grad den enskilde individens ansvarstagande engagemang och beteende som avgör hur väl ett samhälle skall fungera och hur bra dess innevånare mår och utvecklas. Hela samhället tjänar på att ha ett väl fungerande föreningsliv där alla kommunmedborgare känner att de har en plats. Genom föreningsverksamhet får människan fysisk, psykisk och social stimulans vilket skapar förutsättningar för en god folkhälsa. Vision Åtvidaberg - kommun med framåtanda. Framåtanda är ett förhållningssätt som ska genomsyra kommunens arbete och därmed medverka till att invånare och i synnerhet barn och ungdomar ska uppleva ett intressant och bra vardagsliv. I Åtvidaberg ska alla barn och ungdomar mellan 5 år och 20 år ges möjlighet och utrymme att aktivt medverka i någon förening. Målsättning Kommunens ekonomiska stöd skall ge hjälp till självhjälp och ge förutsättningar för en stimulerande verksamhet och verka för det ideella engagemanget som ska bidra till goda uppväxtvillkor och goda förutsättningar för en meningsfull fritid och stödjande miljö för alla. Vid fördelningen av ekonomiskt stöd, där barn- och ungdomsverksamhet skall prioriteras, utgår kommunen från följande ståndpunkter: Ekonomiskt stöd ska ges för att tillgängliggöra lokaler och anläggningar som i sin tur möjliggör verksamhet. Detta kan ske genom stöd till hyror för kommunägda lokaler eller anläggningar eller genom direkt stöd till drift och underhåll av föreningsägda anläggningar samt stöd till investeringar.

2 2 Allmänna bestämmelser grundregler För att erhålla kommunalt stöd ska föreningen: Vara ideell. Vara demokratiskt uppbyggd. Ha en av årsmötet utsedd styrelse. Öppen för alla som önskar bli medlem. Arbeta efter stadgar fastställda av årsmötet (vid stadgeändring skall de nya stadgarna bifogas). Årligen lämna in och uppdatera en föreningsrapport till kommunen. Bedriva verksamhet i och vända sig till invånarna i. Ha en policy och en genomtänkt målsättning för sin verksamhet (Varför finns vi och vad vill vi uppnå). Årligen upprätta en verksamhetsplan och en budget. Vara ansluten till riksorganisation. Kommunen kan dock besluta om undantag från detta krav. Föreningen kan uppmanas att ansluta sig till lämplig allians eller krets. Ha eget post- eller bankgironummer. Alternativt ett bankkonto. Erbjuda drogfria barn- och ungdomsaktiviteter och upprätthålla ett strikt förhållningssätt mot droger. Med drogfria aktiviteter avses aktiviteter som är fria från tobak, alkohol, narkotika och doping. Avgränsningar Ekonomiskt stöd utgår inte till företag, föreningar knutna till försvaret, fackliga organisationer, stödföreningar eller ekonomiska föreningar. I stadgarna skall det framgå att syftet med föreningen har ett ideellt ändamål och inte är av karaktären enskild ekonomisk vinning. Kommunens rättigheter och ansvar för handläggning av ansökan Det är den enskilda föreningen som har det ekonomiska ansvaret för sin egen verksamhet. Verksamhetsplan, budget, policy, resultat- och balansräkning samt revisionsberättelse för det senaste verksamhetsåret skall årligen bifogas ansökan. Kommunen har rätt att tillsammans med föreningens revisorer granska underlag för föreningens ansökan och vid behov begära in aktuellt medlemsregister. Kommunen kan kräva återbetalning av stöd som utbetalats på felaktiga grunder. Kommunen kan reglera eventuell fordran på föreningen innan beviljat stöd utbetalas. Kommunen kan begränsa stödets storlek eller avslå ansökan om särskilda skäl föreligger. Särskilda skäl kan vara om ansökningarna överstiger budgeterade medel eller om föreningen har ett större eget sparkapital som inte är avsett att användas till planerad investering.

3 3 Ekonomiskt stöd för barn- och ungdomsverksamhet Aktivitetsstöd för barn och ungdomsverksamhet Föreningar som uppfyller s allmänna bestämmelser grundregler kan söka kommunalt stöd för aktiviteter om följande regler är uppfyllda: Berättigade är föreningar som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i åldern 5-20 år. Stöd utgår för sammankomster som sker i föreningens regi. En sammankomst ska ligga i linje med föreningens verksamhet och idé. En sammankomst ska omfatta minst 3 deltagare i åldern 5-20 år utöver ledare. En sammankomst ska pågå minst 60 minuter med gemensam samling och avslutning. En sammankomst ska vara en ledarledd gruppaktivitet, ledaren ska vara utsedd av föreningen samt vara lägst 13 år. Gruppen får inte, även om det finns flera ledare delas i mindre grupper för att erhålla flera sammankomster. Vid varje sammankomst ska närvaro på deltagare och ledare redovisas. Bidrag utgår för maximalt 30 deltagare per sammankomst. Redovisningen sammanställs på närvarokort. Redovisningen ska undertecknas av ansvarig ledare. Avgränsningar Entrébelagda tävlingar eller kommersiella arrangemang är inte berättigade till stöd. Aktivitetsstöd betalas ut i två nivåer. Förening som uppfyller samtliga kriterier nedan Aktivitetsstöd om 30 kr/sammankomst samt 2 kr/deltagare Förening som uppfyller minst fem av kriterierna nedan Aktivitetsstöd om 15 kr/sammankomst samt 2 kr/deltagare Förening som enligt egen beskrivning och dokumentation: Erbjuder anpassad verksamhet till pojkar och flickor på lika villkor Har en policy med handlingsplaner för mobbing, tobak och alkohol (en handlingsplan beskriver hur föreningen och ledare ska agera om någon använder, tobak, alkohol eller om mobbing förekommer). Rekryterar unga aktiva till ledare, domare eller andra förtroendeuppdrag inom föreningen Har en rutin för kontinuerlig ledarutveckling och anordnar utbildningar för alla aktiva ledare (SISU:s plattformsutbildning eller motsvarande ledarutbildning) Arbetar med fair play och livskunskap i all barn- och ungdomsverksamhet Erbjuder prova på verksamhet för att nå så många barn som möjligt Har en rutin för samverkan med andra föreningar för att bidra till att barn ges rätt att prova på så många aktiviteter som möjligt.

4 4 Ansökan om aktivitetsstöd Ansökan med redovisade deltagartillfällen och antal sammankomster för barn och unga som är 5-20 år senast den 25 februari för redovisningsperioden 1/7-31/12 samt den 25 augusti varje år för redovisningsperioden 1/1-30/6. Redovisning av antalet genomförda sammankomster och deltagartillfällen görs på särskild blankett som erhålles via kommunens hemsida. (Närvarokorten skall inte skickas med vid ansökan men skall sparas av föreningen i 4 år för eventuell revision.) För att vara berättigad till stöd ska föreningen årligen beskriva på vilket sätt ovanstående kriterier är uppfyllda, OBS det görs direkt på ansökningsblanketten eller på en bilaga! Kommunen kan begära in aktuellt medlemsregister för perioden. Ansökningsblanketten skall undertecknas av ordförande eller kassör. För sent inkommen eller utebliven ansökan ger inte rätt till ekonomiskt stöd. Aktivitetsstödet utbetalas årligen under april och oktober månad. Ekonomiskt stöd till drift, hyra och investeringar Föreningar som uppfyller s allmänna bestämmelser och som bedriver verksamhet för barn och ungdomar i åldern 5-20 år kan söka stöd tilldrift av egna anläggningar, stöd till hyra och stöd till investeringar. För föreningar som äger egna anläggningar kan stöd till drift sökas. Föreningens verksamhet ska riktas mot målgruppen 5-20 år eller vara av mer allmänt slag där merparten av medlemmarna är under 20 år. Stöd till hyra för barn- och ungdomsverksamhet utgår med 50 % av skäliga hyreskostnader dock högst 30 kr/medlem och år för målgruppen 5-20 år. Stöd till egen ägd lokal för barn- och ungdomsverksamhet utgår med max 75 % av kostnaden eller max 6000 kr/år till lokal som nyttjas regelbundet av målgruppen 5-20 år. Stöd utgår inte för lokal som används för inkomstbringande evenemang, ex bingo- och danstillställningar eller tillställningar med inträdesavgift. Stöd till investeringar är avsett att vara ett ekonomiskt stöd till föreningars barnoch ungdomsverksamhet. Ekonomiskt stöd kan sökas för inköp av maskiner, redskap och fasta inventarier som krävs för en anläggnings skötsel, drift och/eller funktion. Ekonomiskt stöd till investering kan erhållas efter särskild prövning av kultur och samhällsbyggnadsutskottet. Statliga bidragsmöjligheter ska utnyttjas. Ansökan ska innehålla redogörelse för projektets kostnader, finansiering och drift. OBS! Ekonomiskt stöd kan inte erhållas för påbörjade arbeten eller gjorda inköp såvida inte kultur och samhällsbyggnadsutskottet särskilt medgivit detta. Stödet får inte användas för annat ändamål utan skall vara en hjälp för att bibehålla eller öka standarden på lokalen/anläggningen i fråga eller medföra att ökad tillgänglighet.

5 5 Prioriteringsordning Om beloppet i ansökningarna överstiger avsatta medel bestäms den faktiska summan med utgångspunkt från: Hänsyn tas till om föreningen fått ekonomiskt stöd tidigare Verksamhetens samhällsnytta Antalet barn och ungdomar i åldrarna 5 20 år som under större delen av året nyttjar anläggningen/lokalen eller deltar i verksamhet Antalet personer som totalt nyttjar anläggningen/lokalen eller deltar i verksamhet Lokalens standard Drift- och underhållskostnader Föreningens möjligheter att skaffa andra intäkter än kommunalt stöd Ansökan om stöd till drift, hyra och investeringar Ansökan om ekonomiskt stöd till egna anläggningar, hyra och investeringar ska lämnas in senast 25 februari, som underlag för ansökan är föregående års medlemsantal. Ansökan görs på särskilt ansökningsformulär som erhålles via kommunens hemsida. Kommunen kan begära in aktuellt medlemsregister för perioden. Ansökningsblanketten skall undertecknas av ordförande eller kassör. För sent inkommen ansökan ger inte rätt till Ekonomiskt stöd. Stöd till drift, hyra och investeringar betalas årligen ut under april månad. För föreningar där huvudparten av medlemmarna är över 20 år finns följande ekonomiska stöd: Pensionärsföreningar och handikapporganisationer kan få 15kr/medlem och år i ekonomiskt stöd som kan användas som stöd till hyra eller aktiviteter. Ekonomiskt stöd beviljas centralt i korporationsidrottsförbund med 0,5 kr per start i av förbundet arrangerade aktiviteter. Ansökan om ekonomiskt stöd då merparten av medlemmarna över 20 år Ansökan görs på särskilda ansökningsformulär som erhålles via kommunens hemsida. Ansökan sker årligen den 25 februari i efterskott för föregående år. Kommunen kan begära in aktuellt medlemsregister för perioden. Ansökningsblanketten skall undertecknas av ordförande eller kassör. För sent inkommen ansökan ger inte rätt till ekonomiskt stöd. Ekonomiskt stöd till handikapporganisationer, pensionärsföreningar och korporationsidrottsförbund betalas årligen ut under april månad.

6 6 Ekonomiskt stöd till kultur- och ungdomsevenemang Stöd till kulturevenemang Föreningar som uppfyller s allmänna bestämmelser och som vårdar kulturarvet, bedriver regelbunden offentlig kulturverksamhet eller som arrangerar tillfälliga offentliga evenemang kan söka ekonomiskt stöd. En förutsättning är att evenemanget har lokal anknytning och/eller kan bedömas vara av allmänt intresse för kommuninvånarna samt att evenemanget kan kopplas till - kommun med framåtanda. Ändamål Det ekonomiska stödet avser att stimulera föreningars och organisationers utbud av evenemang att ge ett kulturutbud som är allsidigt och av god kvalitet, att försöka nå människor inom olika åldersgrupper och kommundelar och att säkerställa kulturaktiviteter för barn och ungdom. Evenemanget skall vara offentligt där allmänheten ges information genom bred marknadsföring. Stöd till ungdomsevenemang Föreningar och ideella organisationer som bedriver verksamhet för barn och unga i åldern 5-20 år kan söka ekonomiskt stöd för de kostnader som man har för att anordna ett evenemang såsom hyra, tillstånd från polis, vakter och kostnader för musik. OBS! Inte inköp av varor som ska säljas. Evenemangen ska vända sig till en bred publik. Det ska inte vara ett internt evenemang i en förening som till exempel seriematcher, utflykter, studiebesök eller liknande. Evenemangen kan anordnas för alla medborgare i kommunen, men det är ett krav att huvudmålgruppen ska vara ungdomar som är år när ansökan gäller evenemang på fredagar och lördagar eller år när ansökan gäller evenemang på valborg, skolavslutning eller höstaktivitet. Evenemangen ska vara drogfria. Föreningar och ideella organisationer som beviljas att anordna evenemang har rätt att ta ut en inträdesavgift om max 50 kr/besökare. Föreningar och ideella organisationer som beviljas ekonomiskt stöd ska föra en dialog med kommunens drogförebyggare och polisen vid slutlig planering av evenemang som kräver tillstånd från polisen. Ekonomiskt stöd till ungdomsevenemang görs på särskild ansökningsblankett som finns på kommunen hemsida. Ansökningshandlingarna ska lämnas till kommunen senast den 25 februari.

7 7 Ansökan om ekonomiskt stöd till kultur- och ungdomsevenemang Ekonomiskt stöd till kulturevenemang görs på särskild ansökningsblankett som finns på kommunen hemsida. Ansökningshandlingarna ska lämnas till kommunen senast den 25 februari. Ekonomiskt stöd till ungdomsevenemang görs på särskild ansökningsblankett som finns på kommunens hemsida. Det finns vid extraordinära fall möjlighet att ansöka om evenemangsbidrag utanför ansökningstiden.

8 8 Utmärkelser och stipendium Årets kulturstipendiat s kulturstipendium tilldelas enskild person eller förening som har främjat kulturverksamheten i kommunen under året. Priset är kr. Åtvidabergsplaketten Åtvidabergsplaketten ska premiera enskilda idrottsprestationer under året. Det ska vara en enskild idrottsutövare eller ett lag i en förening som tilldelas Åtvidabergsplaketten. Priset är kr. Årets förening Den förening som aktivt tar socialt ansvar för kommunens barn och unga och som utvecklar föreningen utifrån kommunens vision och målsättning kan ansöka om eller föreslås bli årets förening. Priset är kr. Nominering Nominering till någon av de tre kategorierna kan göras innevarande år till. Nomineringen ska innehålla den nominerades namn, till vilket pris/stipendium samt en kort motivering och skickas senast 3 november till kommunens e-post adress eller, Box 206, Åtvidaberg. Nominering kan göras av enskild person och av kommunen.

Riktlinjer för ekonomiskt stöd

Riktlinjer för ekonomiskt stöd Riktlinjer för ekonomiskt stöd för kultur- och fritidsverksamhet i ÅKF: 2018:21 Dnr: ATVKS 2018-00764 805 Antagen: Kommunfullmäktige 176, 2018-12-19 Reviderad:- Dokumentansvarig förvaltning: Dokumentet

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR KULTUR- OCH FÖRENINGSBIDRAG

ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR KULTUR- OCH FÖRENINGSBIDRAG ÅTVIDABERGS KOMMUNS RIKTLINJER FÖR KULTUR- OCH FÖRENINGSBIDRAG Föreningslivets värde för samhället I ett demokratiskt samhälle är aktiva och framåtblickande folkrörelser med ett aktivt föreningsliv en

Läs mer

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen genom: att ge kontanta bidrag till verksamhet samt

Läs mer

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR STORFORS KOMMUN

REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR STORFORS KOMMUN REGLER OCH RIKTLINJER FÖR TILLÄMPNING AV KOMMUNALT STÖD TILL FÖRENINGAR I STORFORS KOMMUN REGLER För att en förening ska bli stödberättigad från kommunen ska den: Bedriva sin ideella verksamhet inom Storfors

Läs mer

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01

REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 REGLER FÖR STÖD TILL FÖRENINGAR I LOMMA KOMMUN Kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde Gäller från 2011-01-01 Syfte Lomma kommuns stöd till det ideella föreningslivet syftar till att stimulera till ett

Läs mer

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun

BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Antagna av Kommunfullmäktige 2011-01-19 8 Reviderad av kommunfullmäktige 2014-09-10 129 BIDRAGSNORMER För barn- och ungdomsorganisationer i Vadstena kommun Gäller fr.o.m. 2011-03-01 och ersätter tidigare

Läs mer

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN

Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Bilaga 1. Bidragsreglemente Föreningslivet NYKVARNS KOMMUN Kultur- och fritidsupplevelser av alla slag ger människor en ökad livskraft och därmed förutsättningar för en bättre allmän folkhälsa. Ett varierat

Läs mer

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Bidragsbestämmelser föreningsbidrag Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen genom: att ge kontanta bidrag till verksamhet samt

Läs mer

Innehållsförteckning 2(13)

Innehållsförteckning 2(13) BIDRAGSREGLER Dokumentet är ett förslag från Kultur och Fritid. Dokumentet innefattar allt monetärt stöd till föreningar och andra aktörer i Eslövs kommun som utgår ifrån Kultur- och fritidsnämnden. Dokumentet

Läs mer

Reviderat av kultur- och fritidsnämnden 2011-09-27 32. Eva Sorvari Järnvägsgatan 12 0520-65 95 90 eva.sorvari@lillaedet.se

Reviderat av kultur- och fritidsnämnden 2011-09-27 32. Eva Sorvari Järnvägsgatan 12 0520-65 95 90 eva.sorvari@lillaedet.se kultur och fritid BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALT BIDRAG TILL FÖRENINGAR / ORGANISATIONER I LILLA EDETS KOMMUN Reviderat av kultur- och fritidsnämnden 2011-09-27 32 Adress Telefon e-post sid 1/7 Eva Sorvari

Läs mer

Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun

Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun 2016-12-07 Regler och villkor för Föreningsbidrag i Hallsbergs kommun Att gälla från och med 1 januari 2017 1 (5) Allmänna villkor 1. Föreningens medlemmar ska ha valt styrelse demokratiskt, vilket innebär

Läs mer

Bidragsregler i Skara kommun

Bidragsregler i Skara kommun Kultur- och fritidsnämnden Bidragsregler i Skara kommun Skara kommun har ett stort och rikt föreningsliv där kommuninvånarna har möjlighet att hitta just den förening som är anpassad efter individens önskemål

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

BIDRAGSREGLER. För ideella kultur- och fritidsorganisationer i Eksjö kommun. Övergripande riktlinjer antagna av Kommunfullmäktige

BIDRAGSREGLER. För ideella kultur- och fritidsorganisationer i Eksjö kommun. Övergripande riktlinjer antagna av Kommunfullmäktige BIDRAGSREGLER För ideella kultur- och fritidsorganisationer i Eksjö kommun Övergripande riktlinjer antagna av Kommunfullmäktige 2013-12-17 Bidragsregler antagna av Kommunstyrelsen 2013-12-03 INNEHÅLL Övergripande

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar

Bidragsnormer Eslövs kommun. Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Eslövs kommun Barn- och ungdomsföreningar Handikappföreningar Pensionärsföreningar Bidragsnormer Delar ur Kultur- och fritidsnämndens mål för 2003 2006 Kultur- och fritidsaktiviteter främjar

Läs mer

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN

STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Kultur och Fritidsnämnden 2013-01-01 STÖD OCH BIDRAG FÖR FÖRENINGAR I HÖRBY KOMMUN Antagen av kultur och fritidsnämnden den 13/11 2013 och börja gälla 2013-01-01. Hörby kommun 242 80 Hörby Tel: 0415-182

Läs mer

Regler för kommunalt föreningsbidrag

Regler för kommunalt föreningsbidrag Regler för kommunalt föreningsbidrag Fritidsavdelningen Mariestad Antaget av Kommunstyrelsen Mariestad 2015-03-16 Datum: 2015-03-24 Dnr: Sida: 2 (9) Reglemente för kommunalt föreningsbidrag Kommunstyrelsens

Läs mer

Regler för föreningsbidrag Gäller från 1 januari 2018

Regler för föreningsbidrag Gäller från 1 januari 2018 Regler för föreningsbidrag Gäller från 1 januari 2018 Antagen av: Dokumentkategori: Dokumenttyp: Kommunfullmäktige 2017-11-29, 107. Dnr KS 2017/158 Styrdokument Föreskrift Kultur och fritid Regler för

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR

ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR ESLÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING NR 18 BIDRAGSNORMER FÖR BARN- OCH UNGDOMS- FÖRENINGAR SAMT PENSIONÄRS- OCH HANDIKAPPFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2005-11-28 att gälla fr o m 2006-01-01 Delar

Läs mer

REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR

REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR Socialförvaltningen 2012-07-20 REGLEMENTE FÖR BIDRAG TILL PENSIONÄRSFÖRENINGAR Bidragsberättigade är lokalföreningar, med säte i Gislaveds kommun, som bedriver

Läs mer

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun

Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet. Hudiksvalls kommun Riktlinjer för bidrag för föreningsverksamhet Hudiksvalls kommun Bidrag till föreningsverksamhet Gäller från och med januari 2014. Innehåll Punkt Inriktning 1 Allmänna bestämmelser 2 Förening... 2 Bidrag

Läs mer

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun

Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Dnr: 2015/37 1 (5) Regler för kommunala bidrag till ungdomsföreningar i Vänersborgs kommun Fastställt av Barn- och ungdomsnämnden 2012-12-10 136 Reviderad 2014-04-14 58 Överfört och fastställt av Kultur-

Läs mer

Bidragsnormer för kultur och fritid

Bidragsnormer för kultur och fritid Bidragsnormer för kultur och fritid Riktlinjer Kommunfullmäktige bestämmer ramen för Nämnden för bildning, fritid och kulturs (BFK) anslag. Denna ram styr nämndens föreningsstöd. Kultur- och fritidspolitikers

Läs mer

Bestämmelser för kommunala bidrag

Bestämmelser för kommunala bidrag Bestämmelser för kommunala bidrag Fastställda av kommunfullmäktige 2012-09-26 74 Syftet med bidrag Syftet med bidrag till ideella föreningar är att skapa bättre förutsättningar för föreningarnas samhällsnyttiga

Läs mer

RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD

RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD (Beslutade av RS den 8 december 1997 samt reviderade av RS den 21-22 november 2002, den 1-2 december 2003 och den 3 oktober 2006 ) 1 BIDRAGSBERÄTTIGADE

Läs mer

Bidragsnormer för kultur och fritid

Bidragsnormer för kultur och fritid Bidragsnormer för kultur och fritid Dokumentets namn Bidragsnormer för kultur och fritid Diarienr Ks 2018/610 Dokumenttyp Policy Fastställd av Kommunfullmäktige Datum och 2018/-11-26 210 paragraf Dokumentansvarig/processägare

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer

Bidragsnormer för föreningar och organisationer 1 (7) Typ: Bestämmelse Giltighetstid: Version: 2.0 Fastställd: KF 2014-04-16, 20 Uppdateras: Barn, kultur- och utbildningsnämnden lämnar bidrag till olika föreningar och organisationer som bedriver barn-

Läs mer

Föreningsstöd i Degerfors kommun

Föreningsstöd i Degerfors kommun RIKTLINJE 1(7) Madelene Hedström, 0586-482 67 madelene.hedstrom@degerfors.se Policy Plan Riktlinje Handlingsplan Rutin Instruktion Föreningsstöd i Degerfors kommun Dokumenttyp Riktlinje Dokumentet gäller

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN 1 Kommunalt bidrag utgår till lokalavdelning i kommunen, ansluten till riksorganisation som erhåller statsbidrag till ungdomsorganisationer

Läs mer

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet.

Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet. Styrdokument, regler Kundvalskontoret 2012-01-01 Andreas Åstrand 08-590 971 56 Dnr Fax 08-590 890 77 Andreas.astrand@upplandsvasby.se Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med

Läs mer

Kommunala bidrag till ideella föreningar

Kommunala bidrag till ideella föreningar RIKTLINJE 1(7) Kommunala bidrag till ideella föreningar Dokumenttyp RIKTLINJE Beslutsinstans Kommunstyrelsen Dokument-ID Dokumentansvarig Majvor Byström för beslut 2017-09-12 Ansvarig för uppföljning 2(7)

Läs mer

Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer

Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer Riktlinjer och regler - stöd till föreningar/organisationer Övertorneå kommun - Kommunstyrelsen - Kultur och fritid Antagen av KF, 20160912, 47 Vision för Övertorneå kommun: - Övertorneå Vision 2020 en

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN. Tryckt 2007-04-02

Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN. Tryckt 2007-04-02 Bidragsregler FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN Tryckt 2007-04-02 1 [14] BIDRAGSREGLER FÖR IDEELLA FÖRENINGAR I BOTKYRKA KOMMUN 1. ALLMÄNNA VILLKOR FÖR ATT EN FÖRENING SKA KUNNA SÖKA FÖRENINGSBIDRAG

Läs mer

Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige Gäller från och med

Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige Gäller från och med Regler för föreningsbidrag/föreningsstöd Antagna av Kommunfullmäktige 2016-10-25. Gäller från och med 2017-01-01. Munkfors-Ransäter en attraktiv, företagsam, nära och hållbar kommun-känd för att vara spännande,

Läs mer

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN

SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖR FÖRENINGAR I SVALÖVS KOMMUN SVALÖVS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING Kommunfullmäktige KFS 1997:2 1997-12-22, 173 2000-01-31, 6 2002-02-25, 15 2004-01-26, 5 2005-08-29, 157 2008-12-22, 153 2009-12-21, 146 Reviderade av välfärdsutskottet

Läs mer

Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG

Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG 1 Bestämmelser för KOMMUNALA BIDRAG UNGDOMSORGANISATIONER Fastställda av kommunfullmäktige 2000-12-20 SYFTET MED BIDRAG Syftet med bidrag till ideella föreningar är att skapa bättre förutsättningar för

Läs mer

Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet

Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet STYRDOKUMENT 1(7) Beteckning Barn och utbildning Godkänd/ansvarig Kommunfullmäktig 66 Dnr 609/06 Bidragsnormer för det kommunala stödet till barn- och ungdomsverksamhet Föreliggande bestämmelser för kommunala

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar med barn- och ungdomsverksamhet i Upplands Väsby kommun, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet 1 (7) Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Föreningslivet stärker civilsamhället och bidrar till ett lokalt engagemang. Därför har Sundbybergs stad valt att på olika sätt stötta föreningar

Läs mer

Bidragsregler 2016. Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel

Bidragsregler 2016. Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Bidragsregler 2016 Reviderad av kultur- och fritidsnämnden 2015-06-16, 36, dnr KFN 2015/58 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Innehållsförteckning Allmänna regler för erhållande av bidrag

Läs mer

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun

Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun Bidragsregler för Kultur och Fritid i Nora Kommun antagna av Kommunfullmäktige 2015-10-14 119 att gälla från 2016-01-01 tillsvidare, revideras under kommande

Läs mer

Laholms kommuns författningssamling 7.8

Laholms kommuns författningssamling 7.8 Laholms kommuns författningssamling 7.8 Bestämmelser om bidrag till ideella föreningar; antagna av kommunfullmäktige den 16 december 2004, 145 1, med ändring den 30 augusti 2007, 115 2, den 26 november

Läs mer

VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Bidragsnormer. för föreningsverksamhet i Vallentuna

VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN. Bidragsnormer. för föreningsverksamhet i Vallentuna VERSION 2012-03-13 N O R M E R FRITIDSFÖRVALTNINGEN Bidragsnormer för föreningsverksamhet i Vallentuna Fastställda av kommunfullmäktige 2003 Bidragsnormer för föreningsverksamhet i Vallentuna Innehåll

Läs mer

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun

Bidragsregler. Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Bidragsregler Regler för bidrag till föreningslivet i Alingsås Kommun Innehållsförteckning Förutsättningar för att få föreningsbidrag... 4 Bidrag till verksamhet... 5 1. Bidrag för aktiviteter riktat till

Läs mer

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun

Bidragsreglemente för ideell. fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Bidragsreglemente för ideell fritidsverksamhet i Nordmalings kommun Fastställt av kommunfullmäktige 2013-12-16 126 Innehållsförteckning 1 Målsättning... 3 2 Allmänna villkor... 3 3 Föreningsregister...

Läs mer

Bidragsregler för idrottsföreningar

Bidragsregler för idrottsföreningar Bidragsregler för idrottsföreningar Regler för bidrag till idrottsföreningar i Upplands Väsby kommun med barn- och ungdomsverksamhet, anslutna till Riksidrottsförbundet Bestämmelser för kommunala bidrag

Läs mer

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN

FÖRENINGSBIDRAG. Handikappverksamhet. Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN FÖRENINGSBIDRAG Handikappverksamhet Dokumentet uppdaterat 2015-02-20 SKÖVDE KOMMUN 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1:1 Rätt till bidrag Organisation i Skövde kommun som bedriver fritidsverksamhet för handikappade

Läs mer

Idrotts- och ungdomsorganisationer

Idrotts- och ungdomsorganisationer Idrotts- och ungdomsorganisationer Allmänna bestämmelser Kommunalt bidrag utgår till idrottsorganisationer och övriga barn- och ungdomsorganisationer, vilka skapar respekt för de olika värderingar som

Läs mer

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH

NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH Antagen av kommunfullmäktige 1999-11-23 122 1 NYA NORMER FRÅN OCH MED 2000-01-01 FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR OCH ORGANISATIONER MED UNGDOMSVERKSAMHET. Bidrag till föreningars ungdomsverksamhet i Säters

Läs mer

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun

Bidragsbestämmelser. Föreningsbidrag Hammarö kommun Bidragsbestämmelser Föreningsbidrag Hammarö kommun BIDRAGSBESTÄMMELSER FÖRENINGSBIDRAG Hammarö kommun vill genom olika bidragsformer skapa en god förutsättning för ett allsidigt föreningsliv i kommunen

Läs mer

REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN

REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN REGLER FÖR I VALDEMARSVIKS KOMMUN Antagna av kommunfullmäktige 2001-09-24 och gäller from 2002-01-01 Rev KF 2010-11-29, 89 Rev KF 2012-11-26 1 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG TILL UNGDOMS- ORGANISATIONER, VALDEMARSVIKSKORPEN,

Läs mer

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR

HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR HÖÖRS KOMMUN Kultur- och fritidsnämnd BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNAL BIDRAG TILL KULTURELLA FÖRENINGAR BIDRAGSNORMER FÖR KULTURFÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2011-06-15. Syftet med kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

Stödsystem för ideella föreningar i Staffanstorp

Stödsystem för ideella föreningar i Staffanstorp Stödsystem för ideella föreningar i Staffanstorp Övergripande mål för stöd till ideella föreningar Staffanstorps kommun vill genom olika stödformer ge föreningar möjligheter att genomföra stimulerande,

Läs mer

NORMER 1(5) Normer. Fr.o.m. 2012-12-06. För bidragsgivning till idrotts-, ungdoms-, handikapp- och pensionärsföreningar

NORMER 1(5) Normer. Fr.o.m. 2012-12-06. För bidragsgivning till idrotts-, ungdoms-, handikapp- och pensionärsföreningar NORMER 1(5) Normer Fr.o.m. 2012-12-06 För bidragsgivning till idrotts-, ungdoms-, handikapp- och pensionärsföreningar 2 Föreningsstöd gällande ungdoms-, idrotts-, handikappoch pensionärsföreningar i Rättviks

Läs mer

Bidragsbestämmelser för organisationer verksamma inom Alvesta kommun

Bidragsbestämmelser för organisationer verksamma inom Alvesta kommun Bidragsbestämmelser för organisationer verksamma inom Alvesta kommun Innehållsförteckning Riktlinjer... 2 Regler... 2 Bidragsformer... 3 A. Aktivitetsbidrag (verksamhetsbidrag)... 4 B. Bidrag till drift

Läs mer

Förening som bedriver verksamhet på uppdrag av någon kommunal förvaltning är ej bidragsberättigad.

Förening som bedriver verksamhet på uppdrag av någon kommunal förvaltning är ej bidragsberättigad. 4.4.1 Kommunal författningssamling Fastställda av kommunfullmäktige 6 oktober 1997 67 Reviderade av kommunfullmäktige 10 mars 2003 12 att gälla fr o m den 10 mars 2003 Syftet med kommunens bidragsgivning

Läs mer

Regler för föreningsstöd

Regler för föreningsstöd Regler för föreningsstöd KULTUR- OCH FRITIDSNÄMNDEN Antagen av Kultur- och fritidsnämnden 2019-06-13 Dokumentinformation Fastställt av: Kultur- och fritidsnämnden Fastställt, datum: 2019-06-13 Dokumentsansvarig:

Läs mer

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag

Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Antagen av kommunfullmäktige (KF) 2011-02-22. 5,gäller från 2011-03-28. Ändringar antagna av KF 2012-02-28, gäller från 2012-01-01.

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag

Riktlinjer för föreningsbidrag Riktlinjer för föreningsbidrag GULLSPÅNGS KOMMUN Antagen av kommunfullmäktige 2017-06-21, 93 Dnr: KS 2016/544 Revideras Kommunledningskontoret Torggatan 19, Box 80 548 22 HOVA Tel: 0506-360 00 www.gullspang.se

Läs mer

BIDRAGSNORMER FÖR FÖRENINGAR I ÅSELE KOMMUN

BIDRAGSNORMER FÖR FÖRENINGAR I ÅSELE KOMMUN BIDRAGSNORMER FÖR FÖRENINGAR I ÅSELE KOMMUN Dessa bestämmelser för kommunalt stöd till ideella föreningars lokala verksamhet i Åsele kommun gäller fr.o.m. 1 januari 2014 och tills vidare. Villkoren för

Läs mer

Kiruna kommuns bidragsregler för fritids- och kulturverksamhet. från och med januari 2015

Kiruna kommuns bidragsregler för fritids- och kulturverksamhet. från och med januari 2015 Kiruna kommuns bidragsregler för fritids- och kulturverksamhet från och med januari 2015 Antagen av fritids- och kulturnämnden 2014-12-04 Reviderad av kultur- och utbildningsnämnden 2015-04-23 OLIKA MÅLGRUPPER

Läs mer

Riktlinjer för föreningsstöd och sponsring i Bengtsfors kommun

Riktlinjer för föreningsstöd och sponsring i Bengtsfors kommun 1(8) Riktlinjer för föreningsstöd och sponsring i Bengtsfors kommun Dessa Riktlinjer för föreningsstöd och sponsring gäller från och med 2015 i Bengtsfors kommun genom fastställelse i Kommunfullmäktige

Läs mer

Bidragsregler - föreningslivet

Bidragsregler - föreningslivet Bidragsregler - föreningslivet Kommunala regler för stöd till ungdoms-, handikapp-, pensionärsföreningar, övriga föreningar, föreningsägda anläggningar, samlingslokaler samt ledarstipendium Kommunfullmäktige

Läs mer

Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014. Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015

Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014. Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015 Regler fastställda i upplevelsenämnden 4 december 2014 Ärendenummer UPN2012/104 Regler för bidrag till föreningar med idrotts- och kulturverksamhet 2015 INNEHÅLLSFÖRTECKNING GEMENSAMMA REGLER FÖR FÖRENINGAR

Läs mer

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR

RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR RIKTLINJER FÖR BIDRAG TILL FÖRENINGAR Antagna av kommunfullmäktige 2012-03-05 13 Reviderade KF 2015-12-14 105 Ockelbo Kommun, 816 80 Ockelbo Södra Åsgatan 30 D 0297-555 00 www.ockelbo.se Utbildnings- och

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN UNGDOMSORGANISATIONER Reviderad upplaga enligt beslut i Kulturnämnden 2005-11-03 1. FOLKRÖRELSEBIDRAG UNGDOMSORGANISATIONER Folkrörelserna utgör

Läs mer

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning.

Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. 1 (5) Kultur & Fritid Föreningsbidrag Föreningar kan söka bidrag för verksamhet, idéförverkligande, utbildning och driftsstöd av anläggning. Allmänna bestämmelser Kriterier för kultur- och fritidsnämndens

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3 Bromölla kommun KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr 805.3 Antagen/Senast ändrad Gäller från Dnr Ks 2015-05-27 140 2015-05-28 2015/288 REGLER FÖR FÖRENINGSBIDRAG RIKTLINJER FÖR KOMMUNSTYRELSENS BIDRAG INOM

Läs mer

Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN

Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN Regelverk för stöd från Mariehamns stad GODKÄNT AV STADSFULLMÄKTIGE DEN 25.9.2018 Innehållsförteckning 1. Allmänna förutsättningar för beviljande av grundbidrag och aktivitetsbidrag... 2 1.1 Grundbidrag...

Läs mer

Stöd till barn-och ungdomsverksamhet

Stöd till barn-och ungdomsverksamhet Kommunledningsförvaltningen TJÄNSTEFÖRESKRIFT 1(7) Stöd till barn-och ungdomsverksamhet Dokumenttyp TJÄNSTEFÖRESKRIFT Beslutsinstans Kommunchef Dokument-ID Dokumentansvarig Fritidschef KS för beslut 2017-09-12

Läs mer

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND

BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND BIDRAGSREGLER FÖR FOLKRÖRELSER I VÄSTRA GÖTALANDSREGIONEN POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND Reviderad upplaga enligt beslut Kulturnämnden 2005-11-03 1. BIDRAGSREGLER POLITISKA UNGDOMSFÖRBUND Folkrörelserna utgör

Läs mer

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar.

Fritidsbidragen gäller för idrottsföreningar, handikappföreningar, naturföreningar och ideella föreningar. Information Föreningar som uppfyller Strängnäs kommuns bidragspolicy (http://www.strangnas.se/globalassets/upload/ kommun-och-politik/forfattningssamling/ovriga-styrdokument/policys/bidragspolicy-i-strangnas-kommun.pdf)

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD

RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD RF:s REGLER MED KOMMENTARER FÖR STATLIGT LOKALT AKTIVITETSSTÖD (Beslutade av RS den 8 december 1997 samt reviderade av RS den 21-22 november 2002 och den 1-2 december 2003) 1 BIDRAGSBERÄTTIGADE FÖRENINGAR

Läs mer

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg

Riktlinjer föreningsbidrag Sektor stöd och omsorg Sektor stöd och omsorg Dnr KS16.475-1 Reviderat 2016-06-10 Innehåll Riktlinjer Föreningsbidrag Sektor SO 4 Generella krav och förutsättningar... 4 Fördelningsprinciper.. 5 Medlemsbidrag... 5 Lokalkostnadsbidrag...

Läs mer

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län

Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län 1 (7) Bidragsregler för Ungdomsorganisationer LTV091060 Landstingsstyrelsen 2010-01-01 Landstingsbidrag för Ungdomsorganisationer i Västmanlands län Fastställd av Landstingsstyrelsen 16 december 2009 312

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN ALLMÄNNA BESTÄMMELSER FÖR KOMMUNALA BIDRAG TILL FÖRENINGAR I MORA KOMMUN 1 Kommunalt bidrag utgår till lokalavdelning i kommunen, ansluten till riksorganisation som erhåller statsbidrag till ungdomsorganisationer

Läs mer

Nedanstående regler och riktlinjer för stöd gäller Surahammars kommuns sätt att se på det kommunala stödet till föreningslivet

Nedanstående regler och riktlinjer för stöd gäller Surahammars kommuns sätt att se på det kommunala stödet till föreningslivet VIKTIG INFORMATION Barn och Bildningsnämnden har i år sett över reglerna för föreningsstödet. Det av kommunen antagna Alkohol och drogpolitiska programmet har införlivats i föreningsstödet. Andra viktiga

Läs mer

Allmänna bestämmelser

Allmänna bestämmelser Allmänna bestämmelser Sundsvalls kommun vill genom sitt bidragssystem stödja kommunens föreningsliv så att möjlighet skapas för en omfattande och stimulerande fritid för alla på ett både jämlikt och jämställt

Läs mer

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande

Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande KULTURFÖRVALTNINGEN Riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturutövande Fastställda av kulturnämnden 2017-03-24, KTN-2015-0125, 13 Postadress: Uppsala kommun, kulturförvaltningen, 753 75 Uppsala Telefon:

Läs mer

Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar

Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Att söka föreningsbidrag för funktionsrätts- och pensionärsföreningar samt samhällsnyttiga föreningar Fr.o.m. 2018-01-01 Reviderade av tekniska förvaltningen 2018-01-03 Allmänna bestämmelser Bidragsberättigade

Läs mer

Regler för föreningsbidrag

Regler för föreningsbidrag Regler för föreningsbidrag Gäller från 1 januari 2016 Antagen av: Kommunfullmäktige 2015-09-23, 81. Dnr KS 2015/112 Dokumentkategori: Styrdokument Dokumenttyp: Regel Kultur- och fritidskontoret Sara Fältskog

Läs mer

Ansökan om föreningsbidrag

Ansökan om föreningsbidrag 1 Ansökan om föreningsbidrag Så är det åter dags att söka kommunalt bidrag. Bidragsansökan ska vara Fritidskontoret tillhanda senast sista vardagen i januari. Inget bidrag betalas ut om ansökan är försenad.

Läs mer

RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG

RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG Antagna av SeN 141119 90 RIKTLINJER FÖR SERVICENÄMNDENS FÖRENINGSBIDRAG 2015 2 INNEHÅLLFÖRTECKNING Målsättning sid 3 Allmänna villkor sid 4-5 Registrering av förening sid 5 Sammankomstbidrag/Aktivitetsstöd

Läs mer

Regler för föreningsstöd

Regler för föreningsstöd Dnr 85/2016 Grästorps kommun Fastställd av Kommunfullmäktige 2016-06-13, 49. Uppdateras före 2020-06-20. 1/7 Innehållsförteckning Allmänt om föreningsstöd... 3 Allmänt om ansökan... 3 Bidragsformer...

Läs mer

Prioriterade målområden för stöd till kultur- och fritidsverksamhet: Barn och ungdom

Prioriterade målområden för stöd till kultur- och fritidsverksamhet: Barn och ungdom PENSIONÄRSSTÖD Vision Ett rikt och varierat föreningsliv inom såväl kultur- som fritidssektorn är en viktig bärare av vår demokratiska samhällssyn. Det utgör en god grogrund för att utveckla ett dynamiskt

Läs mer

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad

Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad 1 (12) Regler för stöd till föreningslivet i Sundbybergs stad Stadens målsättning med stöd till föreningslivet Sundbybergs stads målsättning med stöd till föreningslivet är att främja ett brett föreningsliv

Läs mer

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet

Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Kultur- och fritidsnämndens riktlinjer till Sundbybergs stads regler för stöd till föreningslivet Riktlinjerna reglerar hur bidragsansökningar till kultur och fritidsnämnden ska göras, vilka krav som ställs

Läs mer

Bidragsbestämmelser. riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag. Gäller från 1 juli 2008

Bidragsbestämmelser. riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag. Gäller från 1 juli 2008 Bidragsbestämmelser riktlinjer och anvisningar för kommunalt föreningsbidrag Gäller från 1 juli 2008 Antagna av utbildnings- och fritidsnämnden 2007-10-31, 108 och Fagersta kommunfullmäktige 2008-04-29,

Läs mer

Bildningsnämndens bidragsregler för föreningar och organisationer.

Bildningsnämndens bidragsregler för föreningar och organisationer. Datum 2008-01-14 SUNNE KOMMUN Rev. 2008-01-21 Tjänsteställe, handläggare Jan-Olof Appel Bildningsnämndens bidragsregler för föreningar och organisationer. Regler för bidrag fastställs av Bildningsnämnden

Läs mer

Regler och riktlinjer för föreningsbidrag till ungdomsverksamhet i Kristinehamns kommun

Regler och riktlinjer för föreningsbidrag till ungdomsverksamhet i Kristinehamns kommun RIKTLINJE 1(7) Plan Policy Handlingsplan Rutin Instruktion Riktlinje Regler och riktlinjer för föreningsbidrag till ungdomsverksamhet i Kristinehamns kommun Dokumenttyp Riktlinje Dokument-ID Tn/2014:201

Läs mer

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande

Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande KULTURFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Sabina Andersson 2018-06-04 KTN-2015-0125 Kulturnämnden Revidering av riktlinjer för stöd till barns och ungas kulturövande Förslag till beslut Kulturnämnden

Läs mer

BIDRAGSREGLER 2013. Att starta en förening... 3. Startbidrag 3. Föreningens verksamhet... 3. Aktivitetsbidrag 3 Utvecklingsbidrag 3

BIDRAGSREGLER 2013. Att starta en förening... 3. Startbidrag 3. Föreningens verksamhet... 3. Aktivitetsbidrag 3 Utvecklingsbidrag 3 BIDRAGSREGLER 2013 Att starta en förening... 3 Startbidrag 3 Föreningens verksamhet... 3 Aktivitetsbidrag 3 Utvecklingsbidrag 3 Mentorsbidrag... 4 Vilka kan söka? 4 Hur stort är bidraget? 4 Utbildning...

Läs mer

Version Remissutskick - Föreningsbidragsregler för kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet

Version Remissutskick - Föreningsbidragsregler för kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet Version Remissutskick - Föreningsbidragsregler för kultur-, idrotts- och fritidsverksamhet Fastställd av: Kultur- och bildningsnämnden Datum: 20XX-XX-XX Ansvarig för revidering: Kultur- och bildningsförvaltningen

Läs mer

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING

KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING FÖR FALKÖPINGS KOMMUN 96/KS310 805 KFS 1997:1 Bidragsnormer för föreningar med verksamhet inom kultur/fritid/idrott (Antagna av kommunfullmäktige den 27 januari 1997) (Gäller

Läs mer