Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 10 augusti 2005 kl. 08:30-15:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 10 augusti 2005 kl. 08:30-15:00"

Transkript

1 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 10 augusti 2005 kl. 08:30-15:00 Beslutande Ove Wallberg, (m) ordförande Börje Berglöf (c) Stefan Haglund (fp) Stig Jonsson (s) Boerje Bohlin (s) Nisse Sundström, (kd) tjänstg ers. (Ej 68) Övriga deltagande Inga-Lill Dahlin Sekreterare Berndt Nordberg Yvonne Nilsson Utbildnings-och kulturchef Ekonom Torgny Sjöström Konsult 69 Mona Franzen-Lundin Rektor 69 Utses att justera Justeringens plats och tid Stefan Haglund (fp) Kommunkontoret Underskrifter Sekreterare Paragrafer Inga-Lill Dahlin Ordförande Ove Wallberg Justerande Stefan Haglund Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och kulturnämnden Sammanträdesdatum Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Kommunkontoret, Bergsjö Underskrift Inga-Lill Dahlin

2 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2 (10) 67 Verksamhetsuppföljning Dnr: 346/ Skolverkets utbildningsinspektion Skolverket kommer under hösten 2005 att genomföra en omfattande inspektion av förskolan och skolan i vår kommun. En information om inspektionens mål, syfte, uppläggning och återrapportering kommer att ske den 19 augusti kl av företrädare för Skolverket. Det är viktigt att ett antal nämndsledamöter får del av denna information. Förslag till beslut Utse ledamöter till informationsmötet. (Utbildnings- och kulturchef Berndt Nordbergs tjänsteutlåtande) Utse Stig Jonsson (s), Börje Berglöf (c) samt Ove Wallberg (m) att delta i Skolverkets informationsmöte den

3 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 3 (10) 68 Ekonomiuppföljning 1. Det ekonomiska utfallet per den redovisades. Förvaltningschefen bedömer att verksamheten följer uppgjord budget. 2. Ledamoten Stefan Haglund (fp) önskar en redovisning av varför budget för cafeterian på Komvux är så hög. 3. Förvaltningschefen redovisarkostnader för ungdomar som arbetat i förvaltningen under sommaren. 1. Godkänna redovisningen. 2. Förvaltningschefen redovisar kostnaderna för cafeterian på Komvux på nästa sammanträde. 3. Ordföranden och förvaltningschefen utreder frågan om kostnaderna för ungdomarna.

4 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 (10). 69 Information - ASO Aktuell Skolorientering- Deltagande ledamöter redovisade från konferensen. - Lokalåtgärder samt redovisning av lokalutredningarna. (Kommunchefens uppdrag). Torgny Sjöström redovisade följande: Ombyggnad av skolan i Ilsbo för att inrymma fritidshem och träslöjd har påbörjats och beräknas vara klar i mitten av september. Utredningarna hur lokalerna skall nyttjas i Bergsjö och Hassela fortsätter enligt planerna. - Mona Franzén-Lundin redovisade betygsresultaten från de 9:or som avlutade grundskolan i och med vårterminen Resultaten visar att et 25-tal elever inte nått målen för godkända betyg i matematik, svenska och engelska. Ett sämre resultat än tidigare. - Projekt Jämrum (jämställdhetsprojekt) Förvaltningschefen redogjorde över ett tjänsteutlåtande som han ställt till Kommunstyrelsen. Förvaltningschefen önskar att kommunen agerar för en samordning av två parallella projekt i länet. - Stefan Haglund redogjorde från en studieresa som han deltagit i, med inriktning på bl a Hur man arbetar med olika typer av distansutbildning. Resan arrangerades av styrelsen för Hälsingeutbildning och var förlagd till Nordnorge. Godkänna informationen.

5 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 (10) 70 Dnr: 306/2005 Budget Fortsatt diskussion om inriktning och prioriteringar samt redovisning av budgetberedningens arbete Historik Förvaltningschefen, ordföranden och ekonomen redovisade intäktsberäkningar, budgetberedningens arbete samt den rapport ta greppet om ekonomin som redovisades i KS den 9 juni Detta som underlag för fortsatta diskussioner om prioriteringar inom nämndens och hela kommunens verksamheter. (Utbildnings- och kulturchefens tjänsteutlåtande) Förvaltningschefen, ordföranden och ekonomen redovisade från budgetberedningens arbete samt den rapport ta greppet om ekonomin som redovisades i KS den 9 juni Uppdra till förvaltningschefen att beskriva den mest kostnadseffektiva organisationen för skola/barnomsorg i kommunen om 5 år. 2. Eventuellt kalla till extra sammanträden den klockan 08:230 12:00 samt klockan 08:30 12:00 om budgetprocessen så kräver.

6 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 (10) 71 Dnr: 242/2005 Utvärdering av Utbildnings- och kulturnämndens arbete Historik På Utbildnings- och kulturnämndens sammanträde den , tog Stefan Haglund (fp) upp frågan om arbets- och ansvarsfördelningen mellan politiker och chefstjänsteman i nämndsarbetet. Utbildnings- och kulturnämnden beslutade att fortsätta diskussionen vid ett senare nämndssammanträde. Stefan Haglund (fp) funderar över : Huruvida nämnden gör rätt saker och går det att arbeta bättre och effektivare? Följande synpunkter togs upp: 1. Överdriven slagsida mot ekonomin 2. Fokusering på grundskolan och för lite om förskola, komvux och kulturen. Det bör avsättas mera tid för allmänna kulturen och biblioteken. 3. Den politiska oppositionen byter ledamöter för ofta under pågående sammanträden. 4. I protokollen bör man skilja på tjänstemanna- och politikerrollerna. 1. Diskutera nämndens arbete vid varje årsslut. 2. Uppdra till ordföranden att beakta de synpunkter, som framförts av Stefan Haglund, i det fortsatta arbetet.

7 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 7 (10) 72 Dnr: 302/2005 Fastställande av friskolebelopp Bidraget till fristående skolor skall motsvara kommunens kostnader för motsvarande verksamhet. Förvaltningen har beräknat dessa kostnader utifrån gällande budget. Att beloppen för Stocka friskola och Hosianna friskola är olika beror på att skolhälsovården i Stocka ombesörjs och bekostas av utbildningsförvaltningen separat. (Utbildnings- och kulturchef Berndt Nordbergs tjänsteutlåtande) Fastställa beloppen enligt ovanstående upprättat förslag. Beloppen gäller från och med den 1 jan 2005.

8 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 8 (10) /2005 A Non Smoking Generations ansökan om stöd för skoltävling Ansökan är på 2 700kr vilket motsvarar ca 3kr/elev och skall täcka produktions- och distributionskostnader för en landsomfattande tävling för åringar. Syftet med tävlingen och organisationens övriga verksamhet är att påverka elevernas möjligheter att säga nej till tobak. (Utbildnings- och kulturchefens tjänsteutlåtande) Bevilja 2 700:- kronor till A Nonsmoking Generation att tas ur förvaltningens budget enligt förvaltningschefens beslut.

9 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 9 (10) 74 Dnr: 123/2005 Anpassningskrav av 2005 års budget enligt beslut i Kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen har beslutat att Utbildnings- och kulturnämndens budget för innevarande år skall minskas med 800 tkr. Några direktiv eller prioriteringar i övrigt har inte uttalats. (Utbildnings- och kulturchefens tjänsteutlåtande) Uppmana förvaltningschefen att aktivt arbeta för att uppfylla kommunstyrelsens förslag.

10 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL10 (10) 75 Dnr: 305/2005 Ändring i delegationsordning för Utbildnings- och kulturnämnden Kommunstyrelsen har beslutat om ändringar i delegationsordningen utifrån beslutet att kommunstyrelsen är hela kommunens organ för frågor som rör kommunen som arbetsgivare och dess arbetstagare. Kommunstyrelsen rekommenderar Utbildnings- och kulturnämnden att besluta om motsvarande ändringar i den egna delegationsordningen. (Utbildnings- och kulturchefens tjänsteutlåtande) Uppdra till förvaltningschefen att till sammanträdet i september 2005 presentera ett förslag till delegationsordning för UK nämnden där kommunstyrelsens beslut beaktas.

11 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL11 (10) 76 Dnr: 202/2005 Målsättningsdiskussion - Allmän kultur (Bordlagt ärende) Konstaterades att Nordanstigs satsning på kulturen är skamligt låg. Diskuterades även det kulturutbud som sker med Landstingets och Statens medel genom Kultur Gävleborg och Folkteatern. Uppfattningen är att det till alltför liten del är tillgängligt för Nordanstigsborna inom rimliga avstånd. Uppdra till förvaltningschefen att förbereda en skrivelse till Landstinget om Nordanstigsbornas möjligheter att nyttja rådande kulturutbud.

12 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL12 (10) 77 Dnr: 307/2005 Ansökan om stöd till teaterproduktioner i Mellanfjärden för sommaren 2005 I år liksom tidigare år kommer föreningen att producera teater. En produktion tör barn och en för en bredare allmänhet. Dessa föreställningar brukar bli det största kulturevenemanget i kommunen under året publikt sett. Det är i stort sett omöjligt att få dessa produktioner att gå ihop ekonomiskt trots stora ideella insatser. Något som på intet sätt är unikt för Mellanfjärdens teaterförening. Föreningen söker därför ett ekonomiskt stöd på kr. Jag anser att kommunen bör ställa upp med detta av såväl kulturella som marknadsföringsskäl.. (Utbildnings- och kulturchef Berndt Nordbergs tjänsteutlåtande) Yrkande Stefan Haglund (fp) yrkar bifall på Mellanfjärdens Teaterförenings ansökan om bidrag på :- kronor. Bevilja Mellanfjärdens teaterförening ett ekonomiskt stöd på kr att tas ur kontot för allmänkultur.

13 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL13 (10) 78 Dnr: 308/2005 Sjöräddningssällskapets anhållan om kommunalt driftsbidrag för verksamhetsåret 2006 Svenska Sällskapet för Räddning af Skeppsbrutne (Sjöräddningssällskapet) ansöker om ekonomiskt stöd med 5000 kr. Närmaste räddningsstation finns i Lönnångersfjärden. Räddningsstationen har sedan oktober 2002 utrustats med en större båt Resque Folke Östman. Besättningen består av frivilliga. Verksamheten är trygghetsskapande och viktig för kommunens invånare, fritidsboende och turister som av olika anledningar befinner sig på havet eller på någon av öarna. Utbildnings- och kulturchef Berndt Nordbergs tjänsteutlåtande) Yrkande Börje Berglöf (c) yrkar bifall på Svenska Sjöräddningssällskapets ansökan om bidrag på 5 000:- kronor. Bevilja ett bidrag på 5000 kr för verksamhetsåret 2006 att tas ur konto 3030, föreningsstöd.

14 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL14 (10) 79 Dnr: 309/2005 Uppmaning från kommunstyrelsen, 133/2005, om anpassning av grundskolans verksamhet Kommunstyrelsen beslöt den 24 maj 2005 att uppmana utbildningsoch kulturnämnden att påskynda strukturarbetet med besparingar inom grundskolan för att anpassa verksamheten till elevunderlaget enligt fullmäktiges 66/2004. Utarbetat underlag för budget kan ligga till grund för diskussion om framtida skolstruktur. (Utbildnings- och kulturchef Berndt Nordbergs tjänsteutlåtande) Nämnden har tagit del av uppmaningen. Arbetet har pågått tidigare enligt Utbildnings- och kulturnämndens 74/2005.

15 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL15 (10) /2005 Ansökan om ekonomiskt stöd för genomförandet av CARMINA BURANA, musikdramatisk teater Hudiksvalls Kammarkör som projektägare ansöker om ett ekonomiskt stöd på kr för att producera den nyskrivna Sagan om Iggesund till Carl Orffs musikverk Carmina Burana. Verket kommer att uppföras med 6 föreställningar runt veckosluten samt augusti i år. I verket medverkar professionella samt amatörer från Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner. Detta är en mycket stor satsning av hög kvalitet som innebär stora kostnader och kräver stora ideella insatser. Jag anser att det är en värdefull kulturinsats som Kammarkören gör i vår region. Rent allmänt är det viktigt med samverkan över kommungränserna inte minst när det gäller kultursatsningar. (Utbildnings- och kulturchefens tjänsteutlåtande) Yrkande Ledamöterna Börje Berglöf (c) och Stefan Haglund (fp) yrkar avslag på ansökan om bidrag från Hudiksvalls Kammarkör. Avslå Hudiksvalls Kammarkörs ansökan om bidrag.

16 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL16 (10) 81 Kurser/konferenser 1. För en mångkulturell och integrerad skola i Gävle, från kommunförbundet Gävleborg. 2. Förvaltningschef och ordförandeträff Kultur och Fritid, Högbo Bruk i Sandviken den Anmäla Boerje Bohlin, Ove Wallberg och Berndt Nordberg till förvaltningschefs- och ordförandeträffen i Sandviken..

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden 2006-12-13 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 13 december 2006 kl 08:30-15:00 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 9 mars 2005 klockan 08:30 12:30. Ove Wallberg (m) Ordförande

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 9 mars 2005 klockan 08:30 12:30. Ove Wallberg (m) Ordförande NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden 2005-03-09 1 (15) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 9 mars 2005 klockan 08:30 12:30

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00. Inga-Lill Dahlin Sekreterare. Kommunkontoret, 2004-02-16

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00. Inga-Lill Dahlin Sekreterare. Kommunkontoret, 2004-02-16 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 11 februari 2004 klockan 08.30-12.00 Se närvarolista Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 12 oktober 2005 kl. 08:30-15:30. Inga-Lill Dahlin Sekreterare Berndt Nordberg, Utbildn.

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 12 oktober 2005 kl. 08:30-15:30. Inga-Lill Dahlin Sekreterare Berndt Nordberg, Utbildn. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (144) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 12 oktober 2005 kl. 08:30-15:30 Ove Wallberg (m) ordförande Boerje Bohlin

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00 NORDANSTIGS KOMMUN Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdag 15 december 2004 klockan 08:30 13:00 Ove Wallberg (m) ordförande Pernilla

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 12 december 2007 kl. 08:30-15:40

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 12 december 2007 kl. 08:30-15:40 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden 2007-12-12 1(18) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 12 december 2007 kl. 08:30-15:40

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50. Ulla Britt Hånell Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 28 november 2012 kl. 13:00-15:50 Beslutande Åke Bertils (S) Ordförande Anders Engström

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 2. Bordlagt ärende- Motion om fritids- och kulturbuss

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 2. Bordlagt ärende- Motion om fritids- och kulturbuss NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen den 7 november 2007 kl 08:30 16:00 1. Val av justerare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 13 december 2010 kl. 09:00 11:45 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s)

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Sven-Erik Sjölund (s) Ersättare för Stig Jonsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 15 december 2008 kl. 08:15-13:40 samt kl. 15:10-16:10. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande

Läs mer

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30

Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Gnarps skola Måndag 17 mars 2014 kl. 08:30-14:35 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00-12:30 Beslutande Boerje Bohlin

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 oktober 2014 kl. 08:15-11:00. Eva Engström Sekreterare. Ruthström, Mona Franzén-Lundin

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 oktober 2014 kl. 08:15-11:00. Eva Engström Sekreterare. Ruthström, Mona Franzén-Lundin NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 16 oktober 2014 kl. 08:15-11:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Boerje Bohlin (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Eva Engström Sekreterare. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 3 april 2008 kl. 08:15-12:25. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson (s)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 7 november 2007 kl 08:30 17:25

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 7 november 2007 kl 08:30 17:25 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 7 november 2007 kl 08:30 17:25 Hans Betulander (c) ordförande Thomas

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom,

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Eva Engström Sekreterare. Yvonne Nilsson Ekonom, NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 14 december 2015 kl. 08:15-13:30. Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 8 november 2011 kl. 08:15-12:05. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Dick Lindkvist

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 6 oktober 2008 kl. 08:30 15:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:00

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 6 oktober 2008 kl. 08:30 15:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 6 oktober 2008 kl. 08:30 15:00 Ajournering för lunch mellan kl. 12:00 13:00 Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Stig Eng (c) ordf Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 14 februari 2011 kl. 09:00 12:45

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 14 februari 2011 kl. 09:00 12:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 14 februari 2011 kl. 09:00 12:45 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 22 september 2004, klockan 08:30-15:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 22 september 2004, klockan 08:30-15:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Utbildnings- och kulturnämnden 1 (15) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 22 september 2004, klockan 08:30-15:00 Ove

Läs mer

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s)

Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Eva Engström Sekreterare. Hans-Åke Bergman (c) Sven-Erik Sjölund (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Harmånger. Måndag 7 maj 2007 kl. 19:00. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva Engström Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 9 juni 2008 kl. 08:15-12:30. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 2. Bordlagt ärende. Skrivelse ang. musikskolans lokaler.

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 2. Bordlagt ärende. Skrivelse ang. musikskolans lokaler. NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen den 14 mars 2007 kl. 08:30-16:00 1. Val av justerare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 22 september 2014 kl. 08:15 11:55

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 22 september 2014 kl. 08:15 11:55 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 22 september 2014 kl. 08:15 11:55 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 12 april 2012 kl. 08:15-12:05. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Eva Engström Sekreterare Mona Franzén-Lundin Tf kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (6) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 11 juni 2014 kl. 08:15-14:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Åke

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 1 december 2011 kl. 10:00-12:40. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Örnnästet, Bergsjö (se bifogad beskrivning) 5. Ansökan om bidrag till utvidgad verksamhet till insjöbad i Gårdsjön

Örnnästet, Bergsjö (se bifogad beskrivning) 5. Ansökan om bidrag till utvidgad verksamhet till insjöbad i Gårdsjön NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom OBSERVERA PLATS!!! Plats: Örnnästet, Bergsjö (se bifogad beskrivning) Tid: Onsdagen 18 maj 2005, kl.

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare och godkännande av dagordning. 4. Hassela Bergsjö 6-9, samarbetet uppföljning

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare och godkännande av dagordning. 4. Hassela Bergsjö 6-9, samarbetet uppföljning NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen den 17 januari 2007 klockan 08:30 1. Val av justerare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 17 februari 2014 kl. 08:15-11:25 (S) Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 17 februari 2014 kl. 08:15-11:25 (S) Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 17 februari 2014 kl. 08:15-11:25 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 26 februari 2015 kl. 08:15-13:35

Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 26 februari 2015 kl. 08:15-13:35 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Torsdag 26 februari 2015 kl. 08:15-13:35 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 21 november 2012 kl. 13:00-14:35. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Ersättare Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) lats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 18 juni 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh (NOP)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 31 oktober 2011 kl. 08:00-10:00. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 (S) Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 (S) Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. OBSERVERA! Vi äter en gemensam lunch på Bergsjö Hotell klockan 13:00 efter sammanträdet.

Kommunkontoret, Bergsjö. OBSERVERA! Vi äter en gemensam lunch på Bergsjö Hotell klockan 13:00 efter sammanträdet. NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen 15 december 2004 klockan 08:30 OBSERVERA! Vi äter en

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 21 juni 2010 kl. 09:00 12:05

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 21 juni 2010 kl. 09:00 12:05 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 21 juni 2010 kl. 09:00 12:05 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare.

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00. Ulla Britt Hånell Sekreterare Per Nordgren (m) Ej tjänstg. ersättare. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (19) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 26 januari 2009 kl. 08:30 16:00 Beslutande Boerje Bohlin (s) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 30 oktober 2007 kl. 08:15-12:35. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 4. Önskemål om att kunna utnyttja det gamla biblioteket vid Gnarps skola

Kommunkontoret, Bergsjö. 1. Val av justerare samt godkännande av dagordning. 4. Önskemål om att kunna utnyttja det gamla biblioteket vid Gnarps skola NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret, Bergsjö Tid: Onsdagen den 21 februari 2007 klockan 08:30 1. Val av justerare

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50. Kommunkontoret I Bergsjö 2014-09-09 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (5) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 3 september 2014 kl. 08:15 10:50 Beslutande Åke Bertils (S) Anders Engström (S) Yvonne

Läs mer

Kommunkontoret Djurås , kl. 17:

Kommunkontoret Djurås , kl. 17: Kommunstyrelsen 2018-06-14 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 17:00-17:36 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S), ordförande Tomas Fredén (S) Lars-Erik Granholm (KOSA) Svante Hanses (KOSA) Fredrik

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 17 juni 2013 kl. 13:30-15:40. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Christina Englund Stadsarkitekt

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 17 juni 2013 kl. 13:30-15:40. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Christina Englund Stadsarkitekt NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 17 juni 2013 kl. 13:30-15:40. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S) Håkan

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 7 april 2015 kl. 13:00-16:45

Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 7 april 2015 kl. 13:00-16:45 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Tisdag 7 april 2015 kl. 13:00-16:45 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 augusti 2008 kl. 13:00-15:45. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 (S) Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 (S) Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 14 maj 2014 kl. 08:15-12:15 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 11 september 2007 kl. 08:15-16:20. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 11 september 2007 kl. 08:15-16:20. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (13) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 11 september 2007 kl. 08:15-16:20. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00

Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 18 september 2017 kl. 08:15-13:00 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 1 oktober 2007 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte tid

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Måndag 31 januari 2011 kl. 08:30 ca 13:00 OBS! Starttiden 08:30. Beräkna halvdagsmöte till ca 13:00

Kommunkontoret i Bergsjö. Tid: Måndag 31 januari 2011 kl. 08:30 ca 13:00 OBS! Starttiden 08:30. Beräkna halvdagsmöte till ca 13:00 NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag 31 januari 2011 kl. 08:30 ca 13:00 OBS! Starttiden 08:30.

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och kulturnämnden

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildnings- och kulturnämnden NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 21 februari 2007 klockan 08:30-16:30 Hans Betulander (c) ordförande

Läs mer

Kommunledningsutskottet

Kommunledningsutskottet 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga, klockan 9.00 12.20 Beslutande Henrik Yngvesson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Margaretha Lööf-Johanson (S) Berne Klysing (FP) Nina Åkesson-Nylander

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 oktober 2012 kl. 08:15-11:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef. Stig Eng (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 oktober 2012 kl. 08:15-11:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef. Stig Eng (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (15) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 25 oktober 2012 kl. 08:15-11:20. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare Tommy Staaf Kommunchef Mona Franzén-Lundin Verksamhetschef NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 17 oktober 2013 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 18 februari 2008 kl. 08:30-11:30. Eva Engström Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 18 februari 2008 kl. 08:30-11:30. Eva Engström Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 18 februari 2008 kl. 08:30-11:30. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C)

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Anders Engström (S) Ersättare för Dick Lindkvist. Per-Åke Kardell (C) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 18 oktober 2012 kl. 08:15-09:50. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

2. Bokslut 2005 (Bilaga nr 1) Skickas senare. 35/2006. 3. Fastställande av internbudget år 2006. 49/2006

2. Bokslut 2005 (Bilaga nr 1) Skickas senare. 35/2006. 3. Fastställande av internbudget år 2006. 49/2006 NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom OBSERVERA PLATS! Plats: Bergsjö Centralskola, Sal 2 Tid: Onsdagen 15 februari 2006, kl. 08:30 1. Val

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 7 oktober 2004 kl. 08:15-12:35. Se närvarolista. Övriga deltagande Eva

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Oskar Lundin (S) Sven-Erik Sjölund (S) Tjänstg.

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 28 november 2016 kl. 08:15-13:30. Christina Myhrer Sekreterare

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 28 november 2016 kl. 08:15-13:30. Christina Myhrer Sekreterare NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 28 november 2016 kl. 08:15-13:30 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Förvaltningschefen informerar. 4. Ekonomirapport BILAGA 94/2012

Kommunkontoret i Bergsjö. 3. Förvaltningschefen informerar. 4. Ekonomirapport BILAGA 94/2012 NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag 15 oktober 2012 kl. 08:30 1. Val av justerare 2. Godkännande

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2012-02-29 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 29 februari kl. 9.00 12.15 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 11 augusti 2004 klockan 08:30-16:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 11 augusti 2004 klockan 08:30-16:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (22) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen 11 augusti 2004 klockan 08:30-16:00 Ove Wallberg (m) ordförande Börje Berglöf

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 24 november 2014 kl. 08:15-09:50

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 24 november 2014 kl. 08:15-09:50 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 24 november 2014 kl. 08:15-09:50 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S)

Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström (S) - Plats och tid Fagerudd, Enköping, kl 10:00 12:30 Beslutande Tomas Bergström (L), ordföranden Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Anders Kihl (KD) Britt Nilsson (S) Marie Lindström

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 9 juni 2014 kl. 08:15 11:30

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 9 juni 2014 kl. 08:15 11:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 9 juni 2014 kl. 08:15 11:30 Beslutande Åke Bertils (S) Yvonne Kardell (C) Sigbritt Persson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Kommunkontoret i Bergsjö Tid: Måndag 12 december 2011 kl. 08:30 ca 13:00 1. Val av justerare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:

Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10: NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Måndagen den 19 augusti 2013 klockan 10:00-12.00 Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Bengt Ola

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Dick Lindkvist (S) Kommunkontoret i Bergsjö 2012-03-05.

Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Dick Lindkvist (S) Kommunkontoret i Bergsjö 2012-03-05. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Måndag 20 februari 2012 kl. 13:30-15:30. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 23 januari 2017 kl. 08:15-13:00

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 23 januari 2017 kl. 08:15-13:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 23 januari 2017 kl. 08:15-13:00 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Ordförande Kent Hammarström

Läs mer

OBSERVERA TID OCH PLATS! Biblioteket Bergsjö. 2. Ekonomiuppföljning och analys 2004 115/2004

OBSERVERA TID OCH PLATS! Biblioteket Bergsjö. 2. Ekonomiuppföljning och analys 2004 115/2004 NORDANSTIGS KOMMUN Utbildnings- och kulturnämnden KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: OBSERVERA TID OCH PLATS! Biblioteket Bergsjö. Tid: Onsdagen den 14 april 2004 klockan 08.00.

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD)

Ersättare Sven-Erik Sjölund (S) Magdalena Fagerhov (KD) Eva Andersson (SD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(21) Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö, tisdagen den 16 april 2019 kl 08:15 Beslutande Anette Nybom (S), Ordförande Lisa Bergman Östman (C), 1:e vice ordförande Stefan Bergh

Läs mer

Måndag 19 juni 2017 kl. 08:15-12:30

Måndag 19 juni 2017 kl. 08:15-12:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 19 juni 2017 kl. 08:15-12:30 Beslutande Övriga deltagande Kent Hammarström (S) Erik

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Eva Engström Sekreterare. Ove Wallberg (m) Monica Olsson (s)

Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Eva Engström Sekreterare. Ove Wallberg (m) Monica Olsson (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Beslutande Fullmäktigesalen i Harmånger. Måndag 27 november 2006 kl. 19:00-20:25. Se närvarolista. Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (23) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 april 2012 kl. 08:15-12:15. Beslutande Monica Olsson (S) Ordförande Stig Eng (C)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 30 Godkännande av ärendelista... 41 31 Budget 2017... 42 32 Statusrapport över pågående ärenden i barn- och utbildningsnämnden... 43 33 Ansökan om bidrag för Miljö & Naturboken... 44 34 Hur blir

Läs mer

Utskottet lärande och stöd

Utskottet lärande och stöd Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Kongsvinger, Ö:a Esplanaden 5, 671 81 Arvika, kl. 13.00 15.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Aina Wåhlund, ordförande (S) Henrik Axelsson,

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Onsdagen den 6 mars 2012 kl 10:00-12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Bengt-Ola Olsson,

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10.

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag kl. 10. 2017-05-31 1(11) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2017-05-31 kl. 11.00 12.20. Paragrafer 82-84, 86-88 Utses att justera Bo-Göran Bihl (SD) Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult fredag 2017-06-02

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, fredag 3 oktober, omedelbar justering. Sekreterare Paragrafer 78 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (2) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 9.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Paul Namerius (M) Bernt Ove Stenmark (KD) Per Sverkersson (S) Per-Eric

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 19 mars 2008 kl. 08:30 12:15. Ulla Britt Hånell Sekreterare. handikappomsorgschef Urban Rohlin (s)

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 19 mars 2008 kl. 08:30 12:15. Ulla Britt Hånell Sekreterare. handikappomsorgschef Urban Rohlin (s) NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (12) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 19 mars 2008 kl. 08:30 12:15 Beslutande Sven-Åke Eriksson (c) Ordförande Barbro Högström-Larsson

Läs mer

Kultur- och utbildningsutskott

Kultur- och utbildningsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2018-10-03, kl 0900-1600 Beslutande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 maj 2009 kl. 08:15-16:10.

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 maj 2009 kl. 08:15-16:10. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (14) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 14 maj 2009 kl. 08:15-16:10. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Sven-Åke Eriksson

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 14 oktober 2013 kl. 08:30 11:30

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 14 oktober 2013 kl. 08:30 11:30 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 14 oktober 2013 kl. 08:30 11:30 Beslutande Boerje Bohlin (S) Ordförande Pernilla Kardell

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Eva Engström Sekreterare. Erik Eriksson Neu (S) Utbildningsutskottet NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (7) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 24 september 2015 kl. 08:15-12:20. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00

Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Torsdagen den 3 mars klockan 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (c) ordförande Anders Broberg (c) vice

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 15 juni 2015 kl. 08:15 12:40

Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 15 juni 2015 kl. 08:15 12:40 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (16) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Måndag 15 juni 2015 kl. 08:15 12:40 Beslutande Erik Eriksson Neu (S) Kent Hammarström (S) Oskar

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) Sammanträdesdatum Plats och tid Kallingesalen, kl 09 00 12 30, ajournering kl 10 30 10 45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild

Läs mer