Anna Bengtsson. Anna-Clara Tidholm

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anna Bengtsson. Anna-Clara Tidholm"

Transkript

1 Anna Bengtsson Anna Bengtsson, född 1951, uppvuxen i Vreta kloster i Östergötland. Bosatt i Stockholm. KV:s konstskola i Göteborg 1975/76 och Konstfacks linje för grafisk formgivning och illustration Bollongexpeditionen, Undervåttensresan, Myror i fara, Åskan kommer, Gummi-Lisa hittar hem, Det kittlar när löven kommer m.fl. Anna-Clara Tidholm Illustratör och författare född 1946 i Stockholm, bosatt i Arbrå i Hälsingland sedan Debuterade med diktsamling, arbetade som journalist (bl a Expressen, Örebro-Kuriren), skrev för radio och TV. Adjö, herr Muffin, Pojken och Stjärnan, sju böcker med den lilla gubben Ture som huvudperson, Ture blir blöt, Ture kokar soppa m.fl. Emma Virke Född och uppvuxen i Stockholm. Arbetat som grafisk formgivare i flera år och sedan sadlat om och utbildat sig på bland annat Pernbys Målarskola. Varvar arbete med bilderböcker och tidningsillustration med fria bilder till konstutställningar. Arbetar främst i blyerts och collage. Mops, Brevet till månen, Memmo och Mysen söker efter färger m.fl. Gunilla Kvarnström Född 1946 och uppvuxen i Göteborg i en konstnärsfamilj där det var självklart att rita och måla. På den tiden hade Göteborgs Posten en gång i veckan en sida där de publicerade barnteckningar. Hennes mamma skickade då och då in teckningar som hon och hennes syster gjort och de kom ofta med på veckans sida. Lilla Snoppboken och lilla Snippa boken. na om Turbo m.fl.

2 Gunna Grähs Född 1954 i Filipstad och började som glad ettåring att rita och har inte slutat sedan dess. Är numera bosatt i Stockholm. Hon debuterade 1982 med Jullan vill vara med (text av Kjell Johansson) och har sedan dess hunnit illustrera ett femtiotal titlar, mestadels bilderböcker, men också faktaböcker och serier. na om Jullan, na om Nusse-kudden, Tutu och tant Kotla m.fl. Helena Davidsson-Neppelberg Föddes 1963 i Tolg, Småland men är nu bosatt i Stockholm. Utbildad vid Konstfack, linjen för Grafisk Design & Illustration Verksam som illustratör med tidningar, reklambyråer och bok- och läromedelsförlag som uppdragsgivare. Kom in om du vågar!, Mammas lilla Olle, Det spökar Gubben! m.fl. Helena Willis Uppvuxen på söder i Stockholm och numera bosatt i Tullinge. Har ritat så länge hon kan minnas. Har gått på Nyckelviksskolan samt Beckmans reklamlinje. Började sedan frilansa och startade med att gå till Kamratposten. LasseMajas Detektivbyrå, 21 titlar ihop med författaren Martin Widmark Olga kastar lasso, Olga och Stefan gräver guld m.fl. Jeanette Milde Född i Malmköping. Gått i skola i Upplands-Väsby. Jeanette gick linjen Grafisk formgivning och illustration på RMI-Berghs, som skolan hette då, och var då inriktad på reklam och arbetade också med reklam först Oscars pinnar, När jag mötte Carl-Einar (för jag lyckades övertala Carl-Einar Häckner att vara med i boken), Serien om Noah m.fl.

3 Jens Ahlbom Jens Ahlbom är född och uppvuxen i Hudiksvall. Är i grunden bildlärare och har sedan 1986 arbetat som illustratör och tecknare på heltid vann Jens andra pris i Rabén & Sjögrens bilderbokstävling med Jonatan på Måsberget. En historia om en pojke utan vingar i en värld där alla kan flyga. Mulle Meck, Dagsspöket på kalas, Luddes första cup m.fl. Johan Egerkrans Arbetar som illustratör och serietecknare. I tidig ålder plockade han upp en penna, började rita och har inte lagt ned den sedan dess. Har arbetat som professionell illustratör i femton år och illustrerat för spel, böcker, serier, filmer, mode, reklam och magasin. Taggtråds Tim, Lille Atlas, Monsterflickan serien, Legenden om Tann m.fl. Johan Unenge Född 1963 i Stockholm och nu boende i Enskede, är mycket produktiv både som tecknare och författare. Han försågs tidigt med drivor av ritblock av sina tecknande föräldrar. Han har tecknat hela sitt liv, och arbetade under en period som reklamtecknare. Livet enligt Rosa, Eva & Adam, Hotell Gyllene knorren m.fl. Jonas Burman Född 1962 och bor med sin familj i Uppsala. Han började sin illustratörsbana 1985 som mellantecknare på Cinemation i Stockholm. Filmen han jobbade med var Grodan Boll och Kalle Stropp. Jonas utbildade sig på RMI-Berghs Här kommer bussen, Här kommer polisbåten, Halvan kör brandbil, Halvan kör polisbil, Här kommer tåget, Här kommer rymdskeppet, Halvans ABC m.fl.

4 Kristina Digman Född 1959 i Göteborg och uppvuxen i Båstad. Är illustratör på heltid sedan 1999 då hon debuterade med bilder till Sanna Töringes Vår hemliga trädgård. Hon har sedan dess illustrerat närmare 30 böcker, och medverkat i lika många antologier. Floras Kulle, Floras Blommor, Floras egen bok, Vår Hemliga Trädgård, Lilla Äppelboken, Lilla Vinterboken, Följa Felix, na om Sandvargen m.fl. Lotta Geffenblad Född 1962 i Lund. Hon är uppvuxen i Teckomatorp men flyttade till Stockholm 1982 för att studera på Beckmans. Lotta har huvudsakligen arbetat med animerad film sedan Björnes magasin-vinjetten är nog den mest välkända av dem. Prick och Fläck snöar in, Prick och Fläck ser stjärnor, Prick och Fläck är hemliga Betty mitt i natten, Astons stenar, Astons presenter m.fl. Lotta Sjöberg Lotta föddes i en förort till Stockholm på sjuttiotalet av arbetskraftsinvandrande föräldrar från Finland. Hon ritade mycket tillsammans med sin pappa när hon var liten, det blev många karikatyrer på politiker. Sedan 2009 driver hon också den öppna bloggen Family living - the true story på Facebook. Family living - den ostädade sanningen, Bebisbekännelser m.fl. Maria Nilsson-Thore Född 1975 i Täby utanför Stockholm. Bosatt i Norrby, Haninge. Är utbildad på Konstfack (Grafisk design & illustration) i Stockholm. Ända sedan den avslutade utbildningen år 2000 har hon frilansat som illustratör. Idag är hon verksam som illustratör och författare. Molly och molnet, Petras prick, Vira vaknar, Sami somnar m.fl.

5 Mati Lepp Föddes 1947 och växte upp i en omodern arbetarbostad i Saltsjöbaden. Hans föräldrar hade flytt till Sverige från Estland ett par år tidigare, för att komma undan den sovjetiska regimen. Efter examen i Saltsjöbaden fortsatte Mati sina studier på Konstfacks linje för reklam och bokhantverk. Eriks Kanin, Röda hund, na om Viggo, na om Billy m.fl. Mia Nilsson Född i Malmö och uppväxt i Skanör i Skåne. Hon har jobbat en del med tidningar som Dagens Nyheter, Vanity Fair, The Guardian Newspaper, Tatler, Vogue India, Damernas Värld, Esquire magazine med flera. Andra kunder innefattar Arla, Acne, Apotekens Service, Vinmonopolet-Norge och Moderna Museet. Djurens ABC, Mitt Livsfarliga Liv, Tudor & Konta Monsterdansen m.fl. Michaela Favilla Är uppvuxen i Växjö och i Haninge. Började arbeta med animation och illustration för tecknad film 1995 och för dataspel Arbetar sedan 2008 främst med bilderböcker och pysselböcker. Baddags med Bolibompadraken, Hos tandläkaren med Bolibompadraken, Ludde blir en lirare, Luddes första cup m.fl. Per Gustavsson Började rita och måla när han var 14 och bodde i Arvika. Jag försökte imponera på en tjej i min klass, berättar Per. Men hon blev väl kanske inte så imponerad just då så jag tröttnade på henne men fortsatte måla och rita bilder. Stoppa bollen, När prinsar fångar drakar, Så känns kärlek, Så gör prinsessor, Så känns ilska, Deckarboken m.fl.

6 Pernilla Stalfelt Född 1962 och är i Sverige mest känd för succéboken Bajsboken. Sedan debuten 1996 med Hårboken har Pernillas böcker väckt stor uppmärksamhet och förtjusning, bland både publik och press. Pernilla Stalfelt är den första svensk som fått Klax-Award. Hårboken, Bajsboken, Lilla maskboken, Lika som bär, Dödenboken m.fl. Peter Bergting Uppväxt i Åmål och har ritat sedan han kunde hålla i en penna. Hemvändare efter 15 år i Stockholm. Peter har varit yrkesverksam i 20 år. Mestadels inom serier och barnböcker. Aktuell med pocketomslagen till Ronja Rövardotter och Sagan om Ringen böckerna, samt min alldeles egna romantrilogi Legenden om Morwhayle. The Portent, Legenden om Morwhayle, De dödas rike, Gängkrig 145 m.fl. Sara Lundberg Född 1971 och bosatt i Stockholm. Hon är bildkonstnär, illustratör och barnboksförfattare. Hon har illustrerat ett 20-tal barnböcker. Hennes egen debut som författare, bilderboken Vita streck, nominerades till debutantpriset Slangbellan. Vita streck och Öjvind, Emblas Universum, Sommar, Skriv om och om igen, Dunderlunds Bästa Bokstav, Vita Streck, Bland Tomtar och Troll m.fl. Sven Nordqvist Född 1946 i Helsingborg och har tecknat och målat i hela sitt liv. Barnboksförfattare och egen illustratör blev han när han 1983 vann Bokförlaget Opals bilderbokstävling med Agaton Öman och alfabetet. Genombrottet kom med nästa bok Pannkakstårtan med gubben Pettson och hans katt Findus. Agaton Öman och alfabetet, Pannkakstårtan, Mamma Mu gungar m.fl.

Anders Nyberg. Anna Höglund. Anna Sandler. Catarina Kruusval

Anders Nyberg. Anna Höglund. Anna Sandler. Catarina Kruusval Anders Nyberg Född i Arvika 1962 och numera bosatt i Göteborg. Illustratör, grafisk formgivare och musiker. Studerade som 20-åring vid Högskolan för Design och Konsthantverk och vid Nordiska Konstskolan

Läs mer

BÖCKERNA DU INTE FÅR MISSA. 50 böcker att läsa innan du fyller 6 år

BÖCKERNA DU INTE FÅR MISSA. 50 böcker att läsa innan du fyller 6 år BÖCKERNA DU INTE FÅR MISSA 50 böcker att läsa innan du fyller 6 år Nu startar en resa i böckernas värld Det är aldrig för tidigt eller för sent att börja läsa tillsammans. Förutom att det är roligt och

Läs mer

Jens. Ahlbom. illustratör, tecknare och barnboksförfattare. en av skaparna av mulle meck

Jens. Ahlbom. illustratör, tecknare och barnboksförfattare. en av skaparna av mulle meck 1 en av skaparna av mulle meck Jens Ahlbom illustratör, tecknare och barnboksförfattare 2 3 inledning Mulle Meck George Johansson/Jens Ahlbom Foto: Monika Franzon I hjärtat av Hudiksvall i norra Sverige

Läs mer

för de små Vi bjuder på tröst till de allra minsta som aldrig fått gå på bio!

för de små Vi bjuder på tröst till de allra minsta som aldrig fått gå på bio! för de små Vi bjuder på tröst till de allra minsta som aldrig fått gå på bio! Snuttefilm är fem filmberättelser i ett paket som vänder sig till barn från två år och uppåt. Anna- Clara Tidholm och Gun Jacobson

Läs mer

böcker att läsa innan du fyller

böcker att läsa innan du fyller 100 böcker att läsa innan du fyller 6 Häftet tillhör:. Ditt födelseår:.. Datum när ni läste bok nr. 1 i häftet:. Datum när ni läste bok nr. 100 i häftet:..... Favoritböcker:...... Det är aldrig för tidigt

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor firar jul Åsa och Michael Rönn Ingrid Flygare Efter Gösta Knutssons berättelser om Pelle Svanslös Pelle Svanslös börjar skolan art.nr. 83675 Pelle Svanslös firar

Läs mer

Sökuppdrag Sofia Kemi, Grupp 11

Sökuppdrag Sofia Kemi, Grupp 11 Sökuppdraget Margareta är specialpedagog och arbetar med barn i förskoleklasser upp till årskurs 6. De barn hon arbetar med är många gånger är traumatiserade och/eller kommer från trassliga hemförhållanden.

Läs mer

Katalog för BOKPUFFAR

Katalog för BOKPUFFAR Nynäshamns bibliotek Barn- och ungdomsavdelningen Katalog för BOKPUFFAR Bokpuffar är ett begrepp som bl.a kommer från böcker skrivna av Lisa Henriksson. I korthet går det ut på att läsa böcker tillsammans

Läs mer

Julboktips för alla. Ljudbok

Julboktips för alla. Ljudbok Julboktips för alla Martina och Petra tipsar om böcker för stora och små med jultema. Låt dig inspireras! På alla våra bibliotek dukar vi upp med böcker som handlar om julen på olika sätt. Välkommen in

Läs mer

Fackbok (barn & ungdom)

Fackbok (barn & ungdom) Äntligen är vi åter med nya boktips lagom till sportlovet. Hoppas alla lässugna får möjlighet att läsa lite nya böcker nu när ni är lediga. Denna gång tipsar vi om lite nytt lättläst och annat smått och

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Pelle Svanslös fyller år art.nr. 78831 Pelle Svanslös leker kurragömma art.nr. 78824 Pelle Svanslös Våga vara snäll art.nr. 78800 Berättelser om Pelle Svanslös

Läs mer

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn:

Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna ordföljd Ett övningshäfte där du tränar rak ordföljd och omvänd ordföljd. Namn: Träna rak ordföljd. Subjektet är först. Verbet är alltid på andra plats. Subjekt Verb Objekt Zlatan spelar fotboll.

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Display Nalleböcker 260x434 mm (inkl. toppskylt) art.nr. 21610 4 titlar x 8 ex God natt Ingrid art.nr. 83699 Djurungar på gården art.nr. 83439 Nu kör vi! art.nr.

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Alla får åka med

Läs mer

Kängurutävlingen Matematikens Hopp Ecolier 2003 Uppgifter

Kängurutävlingen Matematikens Hopp Ecolier 2003 Uppgifter Kängurutävlingen Matematikens Hopp Uppgifter Arrangeras av Kungl. Vetenskapsakademien & NCM/Nämnaren 3-poängsuppgifter 1. 0 + 1 + 2 + 3 + 4 3 2 1 0 = A: 0 B: 2 C: 4 D: 10 E: 16 2. Vilket tal ska stå på

Läs mer

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 18 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 18 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Barnens sånger och sagor Kruusval, Catarina Raben & Sjögren Klassiska sagor

Läs mer

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist

Kalle med klänning och Kalle som Lucia (Hcf bilderbok) Författare: Anette Skåhlberg Illustratör: Katarina Dahlquist Nytt år och nya boktips från Martina och Petra! Skriv gärna till oss och lämna förslag eller kommentarer genom att skicka ett mail till petra.ljungberg@laholm.se Kalle med klänning och Kalle som Lucia

Läs mer

Sagan om kungafamiljen Silver

Sagan om kungafamiljen Silver Sagan om kungafamiljen Silver Det var en gång för länge sen en familj som hette kungafamiljen Silver. De bodde i ett stort slott. Runt slottet var det en bred vallgrav. Muren var gjord av silver med guldstjärnor

Läs mer

LEVA LIVET 2. Arbetsblad. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig.

LEVA LIVET 2. Arbetsblad. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig. Vem är jag? (sidan 2) 1 Presentera dig själv. Vem är du? Måla en bild av dig. 2 Skriv och berätta om vad du kan, vad du vill och om annat som finns i ditt inre rum. Jag är rädd (sidan 4) 1 Läs sidan 4.

Läs mer

Böcker för alla barn från liten till stor

Böcker för alla barn från liten till stor Böcker för alla barn från liten till stor Ingrid och pappa art.nr. 79944 Ingrid har plåster art.nr. 72020 Ingrid ska resa art.nr. 67170 Ingrid och Bassiluskan art.nr. 75281 Ingrid vill bada art.nr. 73737

Läs mer

Kompisböcker 1-2 Facit

Kompisböcker 1-2 Facit Kompisböcker 1-2 Facit Matchen Kristina Murray Brodin Paket 1 MATCHEN 1 Matchen Kan du? 1 ONSDAG 2 TRÄNARE 3 VIKTOR 4 SAMS MAMMA 5 SVÄRA 6 ARVIDS PAPPA 7 FOTEN 8 KLUBBAN 9 DATASPEL Vem är det? Johan Viktor

Läs mer

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 3 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 3 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Den stora slummerboken Av Giovanna Zoboli Urax Orättvist! Av Åsa Mendel-Hartvig

Läs mer

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009

STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 STOR STOR AMATÖRUTSTÄLLNING 9 16 maj 2009 Viveka Gardahl, Ann Helen Bengtsson, Martina Eriksson, Eva Fresk, Helga Gudding Östman, Hans Karlsson, Sara Karlsson, Gunilla Karlström, Lennart Melin, Anette

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

SPÖKHISTORIER. Den blodiga handsken Spökhuset. En mörk höstnatt Djurkyrkogården

SPÖKHISTORIER. Den blodiga handsken Spökhuset. En mörk höstnatt Djurkyrkogården SPÖKHISTORIER Vi kommer att fortsätta svensklektionerna med ett arbete kring spökhistorier. Vi kommer att läsa spökhistorier, rita och berätta, se en film samt skriva en egen spökhistoria. Spökhistorierna

Läs mer

LEVA LIVET 3. Gunvor Petersson Lilian Nilsson. Arbetsblad

LEVA LIVET 3. Gunvor Petersson Lilian Nilsson. Arbetsblad Jag är fantastisk (sidan 2) 1 Läs sidan 2. Rita av dig själv. Både huvud och hela kroppen ska vara med. Skriv ditt namn. 2 Tänk efter vad du kan göra med dina händer. Skriv en lista. 3 Vad kan du göra

Läs mer

Sammanställning av svaren

Sammanställning av svaren Sammanställning av svaren Utvärderingsfrågor Barnboksveckorna 2009 1. Hur tycker ni att det länsövergripande samarbetet kring Barnboksveckorna har fungerat? Vad var bra? Vad var dåligt? Tanken på ett länsövergripande

Läs mer

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler

Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler Föräldrahyllan Leva med barn Lars H. Gustafsson & Marie Köhler En lättläst bok med tilltalande layout. Författarna skriver om barnets utveckling och omvårdnad, med tips om t.ex. amning, sömn, tandborstning

Läs mer

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson

Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Läsnyckel Hallon, bäst av alla av Erika Eklund Wilson Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med lite mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

Kan du vissla Johanna. Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren

Kan du vissla Johanna. Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren Kan du vissla Johanna Läs en film-handledning av Bisse Falk och Malin Lagergren 1 LÄS EN FILM Hur kommer det sig att man gör en film, när det redan finns en bok med samma historia? Är det någon skillnad

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Lalo trummar Av Eva Susso och Benjamin

Läs mer

Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013

Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013 Månadsbrev från bibliotekens barnavdelningar i november 2013 Vi är inne i en av de mörkaste tiderna på året. Kanske är det därför som böckerna jag tipsar om rymmer allvar och som får oss att fundera och

Läs mer

FRÅGA 1: ÄNGELHOLM - HISTORIA VUXEN Tingstorget har även haft andra benämningar. Vilken av dessa har använts: 1 Gröna torg Nya torg 2 Sandbacken

FRÅGA 1: ÄNGELHOLM - HISTORIA VUXEN Tingstorget har även haft andra benämningar. Vilken av dessa har använts: 1 Gröna torg Nya torg 2 Sandbacken 4 25 66 86 FRÅGA 1: ÄNGELHOLM - HISTORIA VUEN Tingstorget har även haft andra benämningar. Vilken av dessa har använts: 1 Gröna torg Nya torg 2 Sandbacken Nästa söndag kommer Pettson hit till Tipspromenaden

Läs mer

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 1 år. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 1 år Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Knacka på! Av Anna-Clara Tidholm Alfabeta Följ med in i det lilla huset och knacka

Läs mer

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3

Läskort 2. Läskort 1. Läskort 4. Läskort 3 Läskort 1 Simon är 12 år. Han tycker mycket om att resa. Han har varit i många länder. Han tyckte mest om Italien, Spanien och USA för att maten är godast där. Nästa gång vill han resa till Sydafrika.

Läs mer

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum

Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Berättelsen om Tugummi von Bubbelgum Författare: Izabella Rydén Det var en gång för inte så länge sedan. Då levde den 14-åriga Tugummi von Bubbelgum med sin lillasyster Molly Viktoria von Bubbelgum. Tugummi

Läs mer

ALEXANDRA BIZI. Flabelino. och flickan som inte ville sova. Illustrationer av Katalin Szegedi. Översatt av Carolin Nilsson

ALEXANDRA BIZI. Flabelino. och flickan som inte ville sova. Illustrationer av Katalin Szegedi. Översatt av Carolin Nilsson ALEXANDRA BIZI Flabelino och flickan som inte ville sova Illustrationer av Katalin Szegedi Översatt av Carolin Nilsson Lindskog Förlag et var en gång en flicka som drömde mardrömmar. Varje natt vaknade

Läs mer

Fakta om Astrid Lindgren

Fakta om Astrid Lindgren SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken presenterar en av världens mest berömda barnboksförfattare. Vi får följa Astrids liv från barn till vuxen och får lära oss om hur historier och böcker

Läs mer

DigIT SKÄRHOLMENS BARN VISAR DIGITALA MÅLNINGAR

DigIT SKÄRHOLMENS BARN VISAR DIGITALA MÅLNINGAR DigIT SKÄRHOLMENS BARN VISAR DIGITALA MÅLNINGAR Konstfack Telefonplan 18-27 april 2007 ONSDAG 18 APRIL KLOCKAN 10.00: 352 FÖRSKOLEBARN INVADERAR KONSTFACK! VERNISSAGE FÖR UTSTÄLLNINGEN DigIT! Under hösten,

Läs mer

Föräldrar. Att stärka barnet, syskon och hela familjen. Föräldrafrågor. Funktionsnedsättning sårbarhet och motståndskraft.

Föräldrar. Att stärka barnet, syskon och hela familjen. Föräldrafrågor. Funktionsnedsättning sårbarhet och motståndskraft. Att stärka barnet, syskon och hela familjen Christina Renlund Leg psykolog och psykoterapeut Föräldrar Föräldrafrågor Att hjälpa barn att uttrycka sig handlar också om att hjälpa föräldrar Hur pratar man

Läs mer

Snigelhjärta Författare: Helen Rundgren Illustratör: Kennhet Andersson

Snigelhjärta Författare: Helen Rundgren Illustratör: Kennhet Andersson Nu är det februari och Martina och Petra vill passa på att tipsa om nya och lite äldre böcker, som vi tycker är riktigt bra och som man kan passa på att läsa när vädret inte är så bra och man helst vill

Läs mer

NYA BARNBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014

NYA BARNBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014 NYA BARNBÖCKER PÅ PATIENTBIBLIOTEKET SOMMAREN 2014 Små barns böcker Adbåge, Emma. Lilla magen. Albrekston, Hanna. Svansar runt på bondgården. Andersson, Laura Ellen. Hundvalpar. Andersson, Laura Ellen,

Läs mer

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen

Selma Lagerlöf. Astrid Lindgren. HC:Andersen S A G O Tales for everybody! R K O N S T S A G O R HC:Andersen HC Andersen föddes år 1805,när han var 17 år gick han i en skola för barn,han blev mobbad för att han var så lång och klumpig. Därför skrev

Läs mer

Han som älskade vinden

Han som älskade vinden Draken är färdig hos smeden Torbjörn Nilsson i Råby. Jörgens lilla blå MG Midget får också vara med på bild. Han som älskade vinden Det var en gång en man som tyckte om det som rörde sig. Han älskade vinden

Läs mer

Anna Siverbo 5B Ht-15

Anna Siverbo 5B Ht-15 1 Drakägget Kapitel 1 Hej jag heter Maja jag är 9 år. Jag och min familj bor på en bondgård. När jag går ut från vårat hem så kommer jag till en marknad som heter Rikedall. Så min familj brukar gå dit

Läs mer

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda!

- Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! - Små skrivuppgifter som kan bli något stort, sätt inga gränser för fantasin och låt pennan glöda! PLANETEN GODISHUSET Uppfinn din egen planet, beskriv vad den heter och hur den ser ut, vilka djur och

Läs mer

Barn på sjukhus. Lästips från sjukhusbiblioteket

Barn på sjukhus. Lästips från sjukhusbiblioteket Barn på sjukhus Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2014 Småbarnsberättelser & bilderböcker Billy på sjukhus (2011). Bilderbok. Av Birgitta Stenberg När Billy ramlar från trädet

Läs mer

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES

DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES DEN MAGISKA STENEN OM HUR JORDEN SKAPADES Den magiska stenen En gång för länge, länge, länge sedan var det 5 gudar Ty, Wesp, Plopp Sod och Vespan. Vespan och wesp var tvillingar lika så var Ty och Plopp.

Läs mer

Sagans värld. För vuxna, men även för barn!

Sagans värld. För vuxna, men även för barn! Sagans värld För vuxna, men även för barn! 1 F OLKSAGOR Det finns massor av olika folksagor och många av dom är väldigt gamla så vissa sagor vet man inte när dom kom eller var. I början skrev man inte

Läs mer

Boktips år 3-5. Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012

Boktips år 3-5. Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012 Boktips år 3-5 Vem är du? En bok om tolerans av Pernilla Stalfelt, Rabén & Sjögren, 2012 Pernilla Stalfelts nya bok handlar om tolerans i alla dess former. Om likheter, om olikheter, om rädsla och utanförskap.

Läs mer

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa

Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa Sagagifts Gåvokort erbjuder ett sortiment som vi vet är eftertraktat i butik, artiklar som många vill ha! Produkterna är skapade av våra kreativa formgivare med de skandinaviska trenderna som grund. Från

Läs mer

www.visitestonia.com

www.visitestonia.com www.visitestonia.com RESAN BÖRJAR Gadgetville är en liten by vid en stillsam plats nära havet. Nästan alla invånarna i byn älskar uppfinningar och att uppfinna saker. Lektionerna i naturvetenskap på skolan

Läs mer

6. SVENSKA OCH BILD ÅK 5

6. SVENSKA OCH BILD ÅK 5 6. SVENSKA OCH BILD ÅK 5 6.1. Elevenkät, Svenska i skolan Vad tycker du? Sätt kryss i de rutor som stämmer med vad du tycker. Hur viktigt är det att (mycket viktigt, ganska viktigt, inte särskilt viktigt,

Läs mer

Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund

Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund Läsnyckel Anna och Simon. Solresan av Bente Bratlund Hegas arbetsmaterial heter nu Läsnycklar med mer fokus på samtal och bearbetning. Vi vill att böckerna ska räcka länge och att läsaren ska aktiveras

Läs mer

Sagan om Nallen Nelly

Sagan om Nallen Nelly Sagan om Nallen Nelly Titel Författare Det var en gång en flicka som hette Lisa som bodde i Göteborg. Lisa tog med sig skolans nalle Nelly på resan till mormor som bodde i Kiruna. Lisa åkte tåg med Nelly

Läs mer

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst?

INNEHÅLL. Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA. Sid 3. Intervju med Ms Ekholm. Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Nr 1 INNEHÅLL Sid 1 Presentation av redaktionen. Sid 2. BISA Sid 3. Intervju med Ms Ekholm Sid 4 Månadens bild. Sid 5 Vilken ungdomstidning är bäst? Sid 6-7 Vad tyckte eleverna om teatern Tant Meier? Sid

Läs mer

Du kan bli vad du vill!

Du kan bli vad du vill! Du kan bli vad du vill! 1 Mamma Nadia läser en bok för sin dotter Amanda. Boken handlar om en man som uppfinner saker. Mannen är en professor. Professor låter som ett spännande jobb. Är det bara killar

Läs mer

Barn på sjukhus. Lästips från sjukhusbiblioteket

Barn på sjukhus. Lästips från sjukhusbiblioteket Barn på sjukhus Lästips från sjukhusbiblioteket Sjukhusbiblioteken i Värmland 2016 Småbarnsberättelser & bilderböcker Billy på sjukhus (2011). Bilderbok. Av Birgitta Stenberg När Billy ramlar från trädet

Läs mer

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah

UTSTÄLLNINGAR. Textilia. textilkonstnär katrin bawah Textilia Textilia Huset med balkongerna Hamngatan 27 Svôlte Street 29 A Lekstugan Farstubron Lilla Fönstret Stora fönstret Hus från Pengsjö Mormor Lisa Klass 3 C examen Din för evigt Tills döden skiljer

Läs mer

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald

FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET. illustration: Fibben Hald FÖRDJUPNINGS- OCH INSPIRATIONMATERIAL TILL FÖRETSTÄLLNINGEN ÄGGET illustration: Fibben Hald Detta är ett material till dig som lärare att använda före eller efter ni sett föreställningen Ägget på Unga

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Berättare i första hand

Berättare i första hand Berättare i första hand Porträtt. En pojke i fritidsgruppen som skulle flytta ville ha med sig sina favoritberättelser. Det blev startskottet för Ulf Sindts författarkarriär. Text Marie Bengts Foto Viktor

Läs mer

-B a han disk ska nog allt gå bra...

-B a han disk ska nog allt gå bra... Man behöver inte alltid köpa diamanter till en prinsessa, tuggummin går också bra - Fredrika 7 år När man gift sig reser man bort en vecka för att beställa en bebis - Hugo 7 år Pappor köper en ring som

Läs mer

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet?

Katten Bus. B Mus C Bus A B C A B C. A i en vas B på ett bord C på ett fat. Vad heter katten? Lus. Vad vill Bus? sova leka äta. Vad ser du på bordet? 1 Katten us 1 Vad heter katten? Lus Mus us 2 Vad vill us? sova leka äta 3 Vad ser du på bordet? en duk en vas en bok 4 Var är us? i en vas på ett bord på ett fat Kopiering tillåten Författarna och Gleerups

Läs mer

Fråga mellan raderna (Du måste tänka efter när du har läst texten. Genom ledtrådar i texten hittar du svaret.)

Fråga mellan raderna (Du måste tänka efter när du har läst texten. Genom ledtrådar i texten hittar du svaret.) EVA SUSSO SIDAN 1 Elevmaterial Namn: Läsförståelse 1. Det hemliga brevet Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) 1. Vad heter huvudpersonen? 2. Vilken årstid är det? 3. Vad låg i brevet

Läs mer

Drömmaskiner. Den moderna tekniken i människans tjänst Drömmaskiner: Från Minimetern till Jag Vill-appen (från 1998 till idag) Björn Breidegard

Drömmaskiner. Den moderna tekniken i människans tjänst Drömmaskiner: Från Minimetern till Jag Vill-appen (från 1998 till idag) Björn Breidegard Drömmaskiner Den moderna tekniken i människans tjänst Drömmaskiner: Från Minimetern till Jag Vill-appen (från 1998 till idag) Björn Breidegard Certec, Inst. för Designvetenskaper, Lunds tekniska högskola,

Läs mer

26 mars - 2 april BARNKULTURVECKA

26 mars - 2 april BARNKULTURVECKA 26 mars - 2 april BARNKULTURVECKA våren 2015 VERKSTÄDER - MINIBIO - BERÄTTELSER UTSTÄLLNING - KONST - FILM MUSIK - TEATER - GYMNASTIK barnkulturvecka 26 mars- 2 april 2015 Välkommen till barnkulturveckan

Läs mer

ALL WE NEED IS LOVE 2016

ALL WE NEED IS LOVE 2016 ALL WE NEED IS LOVE 2016 INNEHÅLLSFÖRTECKNING We hate cancer Porslinsfabriken Köksfabriken Trollfabriken 3 4 8 16 HELP US FIGHT IT... Livet far förbi. Vi människor jäktar och stannar sällan upp och utvärderar

Läs mer

En fotbollsplan Jag har gjort en fotbollsplan. På min fotbollsplan finns det ett fotbollsmål, spelare som är både tjejer och killar, en domare, en hejarklack som bara är killar, en matta som hejarklacken

Läs mer

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson

Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Tipshandledning 6-årsboken: Måntornet av Per Gustavsson Hej. Du håller en tipshandledning i din hand som satts ihop av barnbibliotekarierna på biblioteken i Kävlinge kommun. Tanken är att den ska ge uppslag

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Hurra för Alfons Åberg! Välkommen till ett MAGISKT kalas

Hurra för Alfons Åberg! Välkommen till ett MAGISKT kalas Hurra för Alfons Åberg! Välkommen till ett MAGISKT kalas Stor är han inte, och inte så stark. Och slåss gör han helst inte heller. Och bäst är han inte. Och inte berömd. Och rik ska han nog aldrig bli!

Läs mer

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom

Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare: Jujja Wieslander Illustratör: Jens Ahlbom Då var det dags igen för lite nya boktips! Vi hoppas ni ska bli inspirerade och komma till biblioteket och låna lite böcker! Ha det gott i solen! /Martina och Petra Dagspöket på kalas (bilderbok) Författare:

Läs mer

Språklust boklista språkliga kategorier 2016

Språklust boklista språkliga kategorier 2016 Språklust boklista språkliga kategorier 2016 Samspel i samtal Känslor och känslouttryck Bergström, G Mera miner med Alfons Magnusson, A-C Bumbum bygger en snögumma Magnusson, A-C Bumbum bygger ett torn

Läs mer

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Nell 5A Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Jag vaknade på morgonen. Fåglarna kvittrade och solen lyste. Jag gick ut ur den trasiga fula dörren. Idag var det en vacker dag på gården. Jag satte mig på gräset vid min syster.

Läs mer

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land.

hade. Många har nationella konflikter med andra länder vilket drabbar invånarna och det sitter kvar även om de har kommit till ett annat land. Jag träffade Elmir för att prata om hans flykt från Bosnien till Sverige när kriget bröt ut och belägringen av Sarajevo inträffade i början på 1990-talet. Han berättade hur det var precis innan det bröt

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp

Rödluvan. Med bilder av Mati Lepp Rödluvan Med bilder av Mati Lepp Det var en gång en liten flicka som var så söt och rar att alla människor tyckte om henne. Den som älskade henne allra mest var hennes gamla mormor. Alltid när hon kom

Läs mer

Turbo blir spökjägare

Turbo blir spökjägare SIDAN 1 Elevmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Turbo och hans kompisar Olle och Simon tar en tur till flygarens hus på väg hem från skolan. Flygarens hus står tomt sedan han dog. Pojkarna smyger runt i huset

Läs mer

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge

Produktion. Suzanne Carling. Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson. Bepa Hedåsen. Andreas Ekbåge Pettson & Findus 2013 Produktion Författare Sven Nordqvist Manus Suzanne Carling Regi Suzanne Carling Koreograf Cecilia Tomasdotter Scenografi Erik Bohlin Text & Musik till Här vill jag bo Alexandra Larson

Läs mer

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste.

Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och till dina närmaste. 1 Ditt liv din historia Ditt liv är viktigt och har stor betydelse för alla omkring dig! Att skriva ner din livshistoria och vad som varit viktigt för dig genom livet är en gåva både till dig själv och

Läs mer

26 30 maj MARIA. Varför bara sitta inne och skapa? Ta med Skapande ut! Det gjorde Ingrid och Matilda KLUBBNYTT

26 30 maj MARIA. Varför bara sitta inne och skapa? Ta med Skapande ut! Det gjorde Ingrid och Matilda KLUBBNYTT 26 30 maj MARIA KLUBBNYTT Varför bara sitta inne och skapa? Ta med Skapande ut! Det gjorde Ingrid och Matilda aktiviteter på MFK 26 30 maj LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter SAL 3 SAL

Läs mer

Barnkammaren och Barnkammarböckerna

Barnkammaren och Barnkammarböckerna Välkommen till ett av världens mysigaste hörn Barnkammaren och Barnkammarböckerna Barnkammaren är ett varumärke som har utvecklats av Bonnier Group Agency i samråd med bokförlaget Bonnier Carlsen. Barnkammaren

Läs mer

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan.

Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Av Agaton Kapitel 1 Hej Hej jag heter Henke. Min bäste vän heter Ludvig, men han kallas Ludde. Vi är lika gamla, vi är 8år. Vi är rädda för städerskan. Hon är gammal och hon har stora tänder. Vi går på

Läs mer

HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON

HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON HANDLEDNING TILL FILMEN AV AGNETA DANIELSSON FÖRSLAG PÅ FRÅGOR OCH AKTIVITETER VAR ÄR MIN KOMPIS? Att Prick blev rädd när Fläck var borta är fullt förståeligt. Att tappa bort sin vän kan skrämma både liten

Läs mer

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker

Böcker för barn 6 månader. Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Böcker för barn 6 månader Låna böcker gratis på biblioteket. Köp dem i bokhandeln. På nätet. I mataffären. Barn älskar böcker Alla kläder på Av Charlotte Ramel och Lotta Olsson Bonnier Carlsen Först ska

Läs mer

Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga.

Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga. Vad är en saga? Ordet saga betyder egentligen bara någonting som sägs men det räcker inte för att det ska bli en riktig saga. Från början var sagorna något som man sade, som man berättade, i första hand

Läs mer

Inplaceringstest A1/A2

Inplaceringstest A1/A2 SVENSKA Inplaceringstest A1/A2 Välj ett ord som passar i meningen. Skriv inte det! Ring in bokstaven med det passande ordet! Exempel: Smöret står i kylskåpet. a) om b) på c) i d) från Svar c) ska ringas

Läs mer

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step, Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia oktober 2011

Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step, Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia oktober 2011 Elektrobladh AB Konstnär Ulla Bolin Acta Kapitalförvaltning Helsingborg Nyhetsbrev från Barnhemmet The Step, Insamlingsstiftelsen Barnhemmet Sofia oktober 2011 Dashain-festligheterna är över och alla barn

Läs mer

Vi i Femman 2012 Semifinal 2

Vi i Femman 2012 Semifinal 2 Vi i Femman 2012 Semifinal 2 Snabbfrågor del 1 Lag Lag 1. En man vid namn Elvis föddes 1935 och kom att bli världskänd artist. Vad hette Elvis i efternamn? Svar: Presley 2. Hur många gram är ¼ (ett fjärdedels)

Läs mer

Allan Zongo. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Henrik Einspor

Allan Zongo. Vad handlar boken om? Mål och förmågor som tränas: Eleverna tränar på följande förmågor: Författare: Henrik Einspor Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Henrik Einspor Vad handlar boken om? Max har en rymdvarelse, Allan Zongo hemma hos sig. Den har råkat landa i deras trädgård med sitt rymdskepp. Max mamma är på sjukhuset,

Läs mer

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN

ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN ALI, SARA & ALLEMANSRÅTTAN Allemansrätten är en fantastisk möjlighet för alla i Sverige att röra sig fritt i naturen. Men vi behöver också ta ansvar för natur och djurliv och visa hänsyn mot markägare

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell)

Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Farmor Gerda Theresia Larsson, född Gustafsson (Farmor till Gunnel, Gerd och Kjell) Gerda föddes den 1 september 1882 i Östra Kannebäck. Hon var tredje dottern i familjen. Hennes föräldrar var sjökaptenen

Läs mer

Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker:

Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker: Bokkatalog utgivning 2018, Barnböcker: Bokförlaget K&R AB www.bokforlaget-kr.com bokforlaget.kr@telia.com +46703368673 äventyrliga Busfröt upp och förverkligar Fläckfris högsta önskan om ömsesidig vänskap.

Läs mer