Survivor. Inledning Värld och Scenarion Regler Rollformulär

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Survivor. Inledning Värld och Scenarion Regler Rollformulär"

Transkript

1

2 Survivor Inledning Värld och Scenarion Regler Rollformulär

3 Inledning Survivor är ett rollspels system som riktar sig till lite mer erfarna spelare. Grundtanken med survivor är skapa ett system som är anpassat för att rollspela överlevnad oavsett om det är på en öde ö eller i en zombie apokalyps. Survivor är inte ett förlåtande spel det finns inga extra räddningar i form av ödespoäng eller liknande för att ge rollpersonen en extra chans. Som spelledare är det viktigt att inte vara rädd att döda en rollperson och inte hitta på ursäkter för att låta rollpersonen överleva. Survivor är menat att vara dödligt. Därför kan det vara en god dé att alltid ha några extra rollpersoner liggande för att kunna plocka fram vid behov.

4 Värld och Scenarion Under detta kapitel kommer det endast finnas några bas scenarion som kan användas som språngbrädor åt spelgruppen.

5 I ett wasteland scenario har världen som vi känner gått under troligtvis av krig. Gammal teknologi fungerar sporadiskt, datorer och mer avancerad teknologi inte alls. Världen är en karg och farlig plats där den starke överlever. Man slåss om bensin och basala råvaror. Här och var bildas primitiva samhällen med egna lagar. En typisk del av postapokalyptiska scenarion är strävan efter att komma närmre den gamla världen. Någonstans finns paradiset som lämnades orört, en bunker fylld med forntida artefakter, en fungerande dator. En bra inspirations källa kan man hitta i mad max filmerna eller fallout spelen.

6 I ett stalker scenario har något skapat speciella zoner, i Roadside Picnic är det utomjordingar som landat, i S.T.A.L.K.E.R spelen är det chernobyls härdsmälta. I dessa zoner är naturlagarna satta ur spel. Djurlivet är muterat, gravitationen kan ändras radikalt konstiga anomaliteter som häx gelé eller flugsmälla. I zonen finns eller produceras olika artefakter med speciella egenskaper. Rollpersonerna spelar stalkers, privat personer som dyker in i zonerna för att hitta dessa artefakter och tjäna stora pengar på att sälja dem. Livet som stalker är sällan långvarigt om inte zonen tar dig så kommer en annan stalker att göra det. Det finns en hel del olika inspirations källor att hitta. S.T.A.L.K.E.R spelen, Roadside picnic, stalker novelerna, Metro 2033(Där hela världen eller iallafall ryssland blivit en zon och människornatvingas överleva i moskvas tunnelbana.)

7 Den klassiska zombie apokalypsen. De döda vaknar till liv och hungrar efter de levande. Finns i mängder av olika tappningar och varianter. Ett ständigt tema är dock att överlevarna är minst lika farliga som zombierna om inte farligare. Zombies vet man iallafall vart man har. Rollpersonerna kanske är överlevare som hittills lyckats leva isolerat men nu behöver nya förnödenheter. Kanske börjar äventyret mitt under en flykt eller är de där när den första zombien blir till?. Det här scenariot behöver egentligen ingen större presentation än det här. Skriv in zombies i din favorit sökmotor och sedans finns det en myriad av verk att ta inspiration ifrån.

8 Det här är ett Scenario där polcirklarna har smällt och världen blivit täckt av vatten. Överlevnad på öppet hav är svårt gamla världens teknologi ligger lång under ytan. Här och var bygger den resterande mänskligheten atoller för att skapa någon form av fast boningsplats. Som vanligt när det kommer till post apokalyptiska scenarion är det den starkes rätt som gäller. Bra inspirationskällor är Waterworld the ulysses cut de efterföljande novellerna och serietidningarna.

9 Regler Kom ihåg att inga regler är satta i sten och spelare och spelledare kan husreglera efter eget behov. Tärningar I Survivor använder man en till två tiosidiga tärningar härefter kallad T10. Dessa används lite olika beroende på situation men vi kommer in mer på det senare. Slag Det finns några olika sätt att slå tärningar i Survivor. Singel slag, används vid situationer där rollpersonen inte har något aktivt motstånd till exempel att dyrka ett lås, tjuvkoppla en bil eller avfyra ett vapen. Dessa slag görs mot en svårighetsgrad nämligen 7 denna svårighetsgrad modifieras sedan efter spelledarens behov. Exempelvis så kanske bara låsdyrkaren har tillgång till en böjd gaffel och en hårnål, Speledaren väljer då att sänka svårighetsgraden med - 2 så att spelaren nu måste slå under 5 för att lyckas. Slag med aktivt motstånd, Detta är slag som görs när någon fysiskt försöker motverka rollpersonen. Exempel på detta kan vara vid olika sorters handgemäng eller om någon håller emot en dörr som den andra försöker öppna eller liknande styrkeövningar. Vid dessa tillfällen slår de olika parterna en anfallstärning och en försvarstärning( det är bra om dessa tärningar särskilljer sig). Dessa jämnförs sedan med varandra. Skillnaden är effekten/skadan. Exempel: Jerry och Hanna har hamnat i slagsmål mot varandra. Båda slår varsin anfallstärning och varsin försvarstärning. Jerry slår 4 på sin anfalls tärning och 5 på sin försvars tärning. Medans Hanna slår 3 på sin anfallstärning och 5 på sin försvarstärning. En snabb jämnförelse visar att de båda kommer igenom varandras försvar. Hanna med en effekt på 2 och Jerry med en effekt på 1. Detta betyder att Hanna gör 2 i skada på Jerrys rollperson och Jerry gör 1 i skada på Hannas. Färdigheter, varje rollperson har ett antal färdigheter dessa används för att sänka sitt slag och på så sätt komma under den utsatta svårighetsgraden. Exempel: Hanna försöker dyrka ett lås, SL har satt en svårighetsgrad på 5 eftersom Hanna inte har de rätta verktygen. Hon slår en T10 resultatet hamnar på 6 men hanna som har 2 i låsdyrkning sänker slaget till 4 så att hon lyckas med uppgiften. Synergi, Två rollpersoner kan hjälpas åt för att lösa ett problem. För att synergi skall gälla måste spelaren ge en bra förklaring till varför just hennes färdighet skall kunna hjälpa sin medspelare. Efter att speledaren godkänt anledningen får spelaren som slår slaget 1 extra poäng att dra bort från resultatet. Komplikation, om spelaren slår en 10 på sin tärning uppstår en komplikation. Komplikationen bestäms av spelledaren och kan vara allt från att ett rep brister till att geväret får eldavbrott.

10 Nu när vi gått igenom de olika typerna av tärningslag som kommer användas i Survivor är det dags att gå in på lite andra regler som kommer ha inverkan på spelet. Törst. Som de flesta vet är det oerhört vikigt att få i sig tillräckligt med vätska som människa. En människa kan genomföra arbetsmoment i tre dagar utan vätska, därefter kommer det bli mycket svårare, under extremt gynsamma förhållande kan vi klara oss i upp till två veckor men detta kan medföra hemska skador på kroppen. I Suvivor har vi valt att sätta gränsen på tre dagar efter detta kan rollpersonen knappt utföra de mest basala handlingar. Törst representeras av tre cirklar på rollformuläret dessa cirklar är uppdelade i fyra delar varje del är lika med en halv liter. Om rollpersonen inte dricker något på 6 timmar eller gör något mycket ansträngande fylls en av delarna detta fortsätter tills rollpersonen fått i sig tillräckligt med vätska dvs en halvliter per del. Dag 1 Dag 2 Dag 3 Efter att dag ett fyllts kommer rollpersonen få +1 på alla slag det vill säga ett tärningslag med ett resultat på 5 kommer att bli en 6:a. Efter dag 2 kommer rollpersonen få +2. Efter att dag tre är fylld är rollpersonen oförmögen att utföra några sysslor som kräver någon ansträgning. Efter åtta dagar utan vatten är rollpersonen död(detta kan hända tidigare eller senare beroende på omständigheterna. Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5 Dag 6 Dag 7 Hunger. Att äta är inte lika viktigt för oss människor vi kan klara oss väldigt länge utan mat. I Survivor kan rollpersonen klara sig en vecka utan mat innan rollpersonen blir utslagen. Hunger representeras av 7 cirklar varje del i cirkeln representerar 6 timmar. Vid dag 5 får rollpersonen +1 på alla sina slag, efter dag sju kan rollpersonen endast ägna sig åt icke ansträngande sysslor exempelvis röra sig korta sträckor lyfta lätta föremål och liknande. efter 30 dagar utan mat dör rollpersonen. Att förlora törst och hunger genom ansträgning. När en spelare slår ett lag och tvingas använda sina färdighets poäng för att klara svårighetsgraden anstränger sig rollpersonen. Vid sådana ansträgningar förlorar rollpersonen en del hunger eller törst. Hanna använder sig av färdigheten parkour för att snabbt ta sig över några hinder. Spelledaren lägger en svårighetsgrad på 3 då det är ett riktigt svårt hopp. Hanna slår 4:a och använder sig av sitt 1:a i parkour för att sänka slaget med ett.

11 Detta gör att det är extra ansträngande och spelledaren väljer att Hannas karaktär blir hungrig. Hanna strycker en pajdel i sin första hungercirkel. Åkommor, Åkommer i Survior innefattar både psykiska och fysiska. Dessa bestäms av spelledaren. En rollperson som dricker orenat vatten kan till exempel få magsjuka. En rollperson som landar dåligt efter ett fall kan stuka foten. Dessa är helt upp till spelledaren att hitta på, spelledaren bestämmer även om åkommerna skall ha någon regelmässig påverkan eller om de endast skall rollspelas. Tänk på, Rollpersoner som är i varma eller kalla miljöer kommer ha svårare att överleva utan basala tillgångar. Kyla kan ge hypotermi(nedkylning) som stänger av kroppens funktioner. Värme gör att vatten försvinner snabbare ur kroppen. Fuktiga miljöer kan ge skyttegravsfot.

12 Strid Strid i Survivor har fått en ett eget kapitel då det beroende på miljöval kan vara svårt att undvika. Strid separeras i två delar skjutvapen som är ett singelslag och närstrid som är ett motståndsslag. Men för att kunna förstå oss på strid helt och hållet behöver vi kunna vissa termer. Trauma Trauma är ett mått på hur mycket en människa i survivor tål fysiskt. En människa i Survivor har 10 trauma poäng. När dessa når noll dör rollpersonen. Trauma fungerar även som ett mått på blödning. En skottskada eller ordentligt knivsår blöder med ett traumapoäng per runda, Medans en artär blödning blöder med 3 trauma per runda. Kroppsdelar. Utöver trauma så har även rollpersonen hälsa i olika kroppsområden Dessa delas in i tio olika områden. När ett område når noll i hälsa fungerar det inte längre. Om rollpersonens huvud når noll dör rollpersonen. Huvud, höger och vänster överarm, höger och vänster underarm, torso, höger och vänster överben, höger och vänster underben. Runda. Ett mått på tid en runda varar några sekunder. Strid med skjutvapen. För att skjuta någon slår spelaren ett singelslag om denne hamnar under svårighetsgraden kommer kulan att träffa. Svårighetsgraden modiferas enligt följande. Perfekta slag och vingklippning, Om spelaren får en etta på sitt tärningslag räknas detta som ett perfekt slag spelaren får då flytta träff området med ett steg. Ett perfekt slag kan inte inträffa om svårighetsgraden är ett. Vingklippning inträffar när spelaren får samma resultat på tärning som svårighetsgraden. Dvs om svårighetsgraden är fem och Hanna med modifikatoner får en femma på sitt tärnings slag har hon gjort en vingklippning. Skott som Vingklipper gör halv skada. En stillastående helfigur har en svårighetsgrad på 7 att träffa. Detta är grundsvårigheten. Negativa modifikationer Endast halvfigur synlig ger -2 i svårighetsgrad. Endast lem synlig ger 4 i svårighetsgrad. Rörligt mål ger -2 i svårighetsgrad. Liggande ger 3 i svårighetsgrad. Över 50 meter ger 2 i svårighetsgrad. Över 100 meter ger -3 i svårighetsgrad. Automat eld ger 3 i svårighetsgrad. Dessa modifikationer kan även kombineras i viss mån. En rörlig halfigur ger alltå 4 i svårighetsgrad skulle halvfigur även vara över 50 meter bort tillkommer ytterliggare -2 i svårighetsgrad.

13 Positiva modifikationer. Rödpunktsikte/Laser ger + 1 i svårighetsgrad. Optik med förstoring motverkar avstånd, efter 100 meter blir det endast -1 för att träffa istället för 3. Sikta, för varje runda som man siktar blir svårighetsgraden lättare med + 1 upp till + 4. Rollpersonen kan även sikta på specefika kroppsdelar men då måste en runda spenderas på att sikta på den specefika kroppsdelen. Om rollpersonen blir skadad undertiden som hon siktar förloras all tillfällig bonus. Automat eld, vissa skjutvapen kan använda sig av automat eld. Automat eld är oerhört dödligt men det är i gengäld svårt att träffa med en skur automat eld. När man använder sig av automat eld bestämmer först spelaren hur många kulor som skall ingå i skuren och slår därefter en tärning för varje kula. Närstrid. Närstrid i Survivor är lite speciellt då de inblandade parterna kan skada varandra samtidigt. I grund och botten är fungerar närstrid som ett slag med aktivt motstånd effekten blir till skadan som delas ut. Detta betyder att teoretiskt sett är det fullt möjligt för två personer att simultant döda varandra. Skador. Skador i survivor kan uppkomma på en hel del olika sätt. Allt från att rammla ner för en kulle till att bli skjuten av ett jaktgevär. Vid pistol och gevärskott är det ammunitions typen som avgör skadan. Enklast är att följa denna tabell. Ammunition Skada Vapen exempel 9mm 2 Glock, Beretta M9.45 ACP 3 Colt 1911, Smith & Wesson Model M4, Scar, Fn FNC Ak-47, Fn Fal, SVD Dragunov.50 8 Barett M82. (Alternativ regel) Variabel skada. Vapen kan ha chans att göra mer skada. Singla en slant en krona ger ett mer i skada klave ger ingen extra skada. Detta funkar lika bra med nästan vilken sorts tärning som helst.

14 Skapa en rollperson Att skapa en rollperson går relativt snabbt. Börja med att skapa namn och utseende på på din rollperson. Arketypen är en sammanfattning på rollpersonens yrke och erfarenheter. Exempelvis programmerare, rörmokare, bilmekaniker, yrkesmilitär. Använd dig sedan av färdighets listan för att skapa två yrkesgrupper, varje yrkesgrupp bör bestå av fyra färdigheter. Exempelvis skulle yrkesgruppen jägare kunna ha färdigheterna, Slakt, Gevär, Kamoflage och Garvning. När dessa är klara väljer spelaren två separata färdigheter dessa är rollpersonens specialintresse. Så nu är vi nästan klara. Yrkesgrupperna har ett färdighetsvärde på ett, medans specialintressena har ett värde på två. Skulle någon av yrkesgruppernas färdigheter överlappa får denna färdighet ett värde på två. Exempel rollperson.

15

Ett regeldokument of sorts Innehållsförteckning

Ett regeldokument of sorts Innehållsförteckning Ett regeldokument of sorts Innehållsförteckning Rollpersonen...2 Kroppspoäng...2 Skadebonus...2 Initiativbonus...2 Färdigheter och besvärjelser...3 Namn och beskrivning...3 Färdigheter...4 Grundfärdigheter...4

Läs mer

Page 1 of 11 Errata till Drakar och Demoner 2016

Page 1 of 11 Errata till Drakar och Demoner 2016 Page 1 of 11 Errata till Drakar och Demoner 2016 ERRATA Sidan 2 I förorden Det står "...spelet från 1987 och 1989" på näst sista raden. Jag tänker att det ska vara 1991. Sidan 3 Rubrik: Innehåll Motståndstabellen

Läs mer

Spelare Spelarens namn. Här skriver man namnet på spelaren, mest av tradition men även för att hålla reda på vem som äger vilken rollperson.

Spelare Spelarens namn. Här skriver man namnet på spelaren, mest av tradition men även för att hålla reda på vem som äger vilken rollperson. Gemini Light Inledning Detta är en lättvariant av Geminis stridsregler. Systemet är byggt för att initiativ ska vara viktigt samt att handlingar ska ske med endast ett tärningsslag. Dessutom är det tänkt

Läs mer

Baserat på SAGA - ETT ROLLSPEL I LEGENDARISK MEDELTID av Tomas Arfert & Johan Danforth. BEARBETNING OCH DESIGN: Tomas Arfert och Mikael Hassel

Baserat på SAGA - ETT ROLLSPEL I LEGENDARISK MEDELTID av Tomas Arfert & Johan Danforth. BEARBETNING OCH DESIGN: Tomas Arfert och Mikael Hassel Baserat på SAGA - ETT ROLLSPEL I LEGENDARISK MEDELTID av Tomas Arfert & Johan Danforth BEARBETNING OCH DESIGN: Tomas Arfert och Mikael Hassel 6 GRAFISK FORMGIVNING: Mikael hassel LOGODESIGN: Tomas Arfert

Läs mer

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans.

En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och balans. 1. Innebandyspelaren 1.1 De två grundpelarna hos en innebandyspelare: Fysik Spelsinne En innebandyspelare består av två olika grundpelare. Den ena är fysik som består av styrka, snabbhet, kondition och

Läs mer

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon

Teckenförklaring. Försvarspelare. Anfallsspelare. Spelare med boll. Löpning utan boll. Löpning med boll. Bollens väg. Kon F-97 TRÄNINGSPÄRM Teckenförklaring Försvarspelare Anfallsspelare Spelare med boll Löpning utan boll Löpning med boll Bollens väg Kon Tips & råd Gå gärna igenom övningarna teoretiskt med gruppen först..

Läs mer

ÖN Av ANTON AXELSSON

ÖN Av ANTON AXELSSON ÖN Av ANTON AXELSSON Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar lite och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker att

Läs mer

TDP005 Projekt: Objektorienterat system

TDP005 Projekt: Objektorienterat system . TDP005 Projekt: Objektorienterat system Kravspecifikation Författare, dylma900@student.liu.se, albve061@student.liu.se Höstterminen 2016 Version 1.1 2016-11-16 1 Revisionshistorik Ver. Revisionsbeskrivning

Läs mer

Regelkort ti ll. Ett fantasyrollspel i legendarisk medeltid av Tomas Arfert & Johan Danforth. Dokumentet sammanställt av Anders Bohlin

Regelkort ti ll. Ett fantasyrollspel i legendarisk medeltid av Tomas Arfert & Johan Danforth. Dokumentet sammanställt av Anders Bohlin Regelkort ti ll Ett fantasyrollspel i legendarisk medeltid av Tomas Arfert & Johan Danforth - Dokumentet sammanställt av Anders Bohlin VERSION 1.0 I nt ro d u kt i o n Det här dokumentet består av ett

Läs mer

Övningsbank 2017 Basövningar 7-manna Version 1.0 BÅSTADS GIF. Basövningar 7-manna

Övningsbank 2017 Basövningar 7-manna Version 1.0 BÅSTADS GIF. Basövningar 7-manna Basövningar 7-manna 1 Bollbehandling Övning: 1 Hela truppen uppdelat på 3-4 spelare per grupp, 1-2 bollar/grupp. Bollhållare driver över bollen till andra sidan och gör överlämning. Insida-insida, utsida-utsida,

Läs mer

Instruktion Finta/dribbla

Instruktion Finta/dribbla Instruktion Finta/dribbla Du kan skilja på att finta och att dribbla Finta gör du före dribblingen Du kan finta utan att dribbla efteråt T.ex. en inläggsfint då du vänder och slår inlägget med andra foten

Läs mer

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF

Fotbollsövningar 5-7 år. Lindsdals IF Fotbollsövningar 5-7 år Lindsdals IF Övning: Passa genom mål Kommentar: Ta emot och passa eller passa direkt. Man kan tävla genom att räkna antal pass på tid. Övning: Driva bollen i en slalombana Kommentar:

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Mustang Innehållsförteckning Inledning 3 Skapa karaktär 4 Utveckla spelarens karaktär 5 Bakgrund 6 Attribut och färdigheter 7-8 Stridsregler 9-10 Djur och arketyper 11-16 Föremål och utrustning 17-19 Karaktärsblad

Läs mer

Ungefär lika stora tal

Ungefär lika stora tal Bilaga 2:1 Arbeta med jämförelser mellan tal Ungefär lika stora tal Jämför de tre talen här nedan: 234567 234566 234568 Alla siffrorna i talen är lika utom den sista, den högra, där siffrorna är 7,6 och

Läs mer

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning

Play Football. Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination. av färdighetsträning Play Football Uppvärmningslekar/tävlingar, avslutande övningar i kombination av färdighetsträning Rekomenderad ålder: Från 6 år - 11år Parkull med boll Vad: Driva, samarbete/kommunikation Hur: Utsatt yta

Läs mer

Sommarprogram för Årsta F03

Sommarprogram för Årsta F03 Sommarprogram för Årsta F03 Här kommer lite inspiration för vad man kan träna på under sommaren. Ingenting är obligatoriskt men vill ni träna finns dessa program som inspiration. Sommaren är en perfekt

Läs mer

Fotbollsövningar UPPVÄRMING:

Fotbollsövningar UPPVÄRMING: UPPVÄRMING: 1. Nummerboll Dela upp barnen i grupper om 4-6 som alla får varsitt nummer. Nummer ett börjar med bollen och skall passa till nummer två, osv. Viktigt med rörelse över stor del av planen, variera

Läs mer

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer -

Kvarterslag driva finta dribbla. Created with Sideline XPS Trainer - 1 Driva, utmana, finta och dribbla nå1/10 2/10 1 2 3 4 5 6 Teckenförklaring. 1. Springa utan boll 2. Passning eller skott (bollens förflyttning) 3. Driva med boll 4. Boll 5. Spelare 6. Koner Övningarnas

Läs mer

Regler. Ändringar av befintliga regler

Regler. Ändringar av befintliga regler Regler 1) 2000 poängs arméer. 2) Arméer görs efter befintliga Codex, Sisters of Battle använder den senaste listan från White Dwarf. 3) FAQ och errata från GW s hemsida kommer att användas. Berörs ni av

Läs mer

Bordsspel som stöd för lärande. Thomas Sundell Vasa / Vanda

Bordsspel som stöd för lärande. Thomas Sundell Vasa / Vanda Bordsspel som stöd för lärande Thomas Sundell Vasa 4.4.2019 / Vanda 5.4.2019 Vad är (strategiska) bordsspel? Bordsspel är ett takbegrepp för olika spel som åtminstone inte i sin helhet är digitala, dvs.

Läs mer

händelsen som alltid inträffar. Den tomma mängden representerar händelsen som aldrig inträffar.

händelsen som alltid inträffar. Den tomma mängden representerar händelsen som aldrig inträffar. Marco Kuhlmann Detta är en kompakt sammanfattning av momentet sannolikhetslära som ingår i kurserna Matematik 1b och 1c på gymnasiet. 1 Grundläggande begrepp 1.01 När vi singlar slant eller kastar tärning

Läs mer

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som

Kapitel 1 Kapitel 2 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som Ön Av Darin Kapitel 1 Jag nickar och ler mot flygvärdinnan som passerar. Bredvid mig sitter en gammal dam. Vi småpratar och jag får reda på att hon är rädd för att flyga. Jag försöker lugna henne. Jag

Läs mer

Analys av Hungerspelen

Analys av Hungerspelen Analys av Hungerspelen Sammanfattning av boken Hungerspelen, som är skriven av Suzanne Collins, utspelar sig i Amerikas framtid där alla stater delats upp i olika distrikt, landet kallas Panem. Katniss

Läs mer

DEL 1 GÄNGKRIG. Var man med förväntades fullständig lojalitet Svikare straffas på hårdast tänkbara sätt.

DEL 1 GÄNGKRIG. Var man med förväntades fullständig lojalitet Svikare straffas på hårdast tänkbara sätt. DEL 1 GÄNGKRIG Var man med förväntades fullständig lojalitet Svikare straffas på hårdast tänkbara sätt. En millimeter från döden Vi var alltid på vår vakt, men inte förberedda på något speciellt hot just

Läs mer

RUNDOR & INITIATIV AVANCERADE REGLER

RUNDOR & INITIATIV AVANCERADE REGLER När någon ställer sig i din väg har du ibland inget annat val än att få honom att flytta på sig. Flera av färdigheterna i Mutant: År Noll låter dig påverka andra personer, via manipulation, hot eller naket

Läs mer

CORIOLIS BELEDSAGARE

CORIOLIS BELEDSAGARE CORIOLIS BELEDSAGARE Välkommen till Coriolis Beledsagare. Detta dokument utgör min personliga samling anteckningar kring och om Järnringens rollspel Coriolis. Här hittar du förtydliganden, tillägg och

Läs mer

öde framgång och misslyckande ödestärningar busenkelt 3 lätt 4 normalt 5 utmanande 6 svårt 7 absurt 8

öde framgång och misslyckande ödestärningar busenkelt 3 lätt 4 normalt 5 utmanande 6 svårt 7 absurt 8 Denna spelmekanik är konstruerad för att helt ersätta Coriolis regelsystem. Tanken är att systemet ska uppmuntra dramatik och action, kräva ett minimum av bokföring och tvinga spelarna att välja mellan

Läs mer

STY FYS SMI INT PSY PER. Mutant Chronicles rollformulär

STY FYS SMI INT PSY PER. Mutant Chronicles rollformulär Mutant Chronicles rollformulär Rollpersonens namn: Smeknamn: Spelarens namn: Alias: Person/ID-nummer: Ålder: Längd: Vikt: Ögonfärg: Hårfärg: Korporationstillhörighet: Arbetsgivare: Yrke: Grad/titel: Andra

Läs mer

Helgträning

Helgträning Helgträning 2013-11- 26 P01 2013-14 Teknikträning Stopp och rotering 1. Stopp utan boll på linje Alla spelare på en sidlinje i basketposition. På signal tar alla spelare ett steg och sedan stannar. Spelare

Läs mer

Åkersberga P05: Röd & Blå

Åkersberga P05: Röd & Blå Åkersberga P05: Röd & Blå Träningsövningar 2015 ÅBK P05: Röd & Blå TRÄNINGSÖVNINGAR 2015 (1) Vändning Vändning och passning. 6-8 spelare. Avstånd mellan A och D ca 30 meter. A passar B, som vänder och

Läs mer

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring

Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring Målvaktsträning Bas 1 för zon och föreningspaket -Stegring Syfte: Att kunna lära ut grundläggande målvaktsteknik för barn och ungdomar Träningens fokusområden: Försvarsinriktning Greppteknik -Fallteknik

Läs mer

Skapare: Mikael Bergström Korrläsare: Andreas Sölvebring, Dan Algstrand Typografihjälp: Anders Bohlin, Dan Algstrand. ISBN

Skapare: Mikael Bergström Korrläsare: Andreas Sölvebring, Dan Algstrand Typografihjälp: Anders Bohlin, Dan Algstrand. ISBN [ V Ä R M E D Ö D ] Innehåll VAD DU BEHÖVER 3 FÖRBEREDELSER 7 ÖVERBLICK 13 AVSNITT 17 SCENER 21 KORTA AVSNITT [FRIVILLIG REGEL] 27 KONFLIKTER 31 ENTROPIN 39 SPELETS SLUT 45 Skapare: Mikael Bergström Korrläsare:

Läs mer

Instruktion Finta/dribbla

Instruktion Finta/dribbla Instruktion Du kan skilja på att finta och att dribbla Finta gör du före dribblingen Du kan finta utan att dribbla efteråt T.ex. en inläggsfint då du vänder och slår inlägget med andra foten istället Du

Läs mer

Cobi WWII Tank Game. Vardera sidan spelas utav ett team som kallas AXIS som kallas Allierad/USSR.

Cobi WWII Tank Game. Vardera sidan spelas utav ett team som kallas AXIS som kallas Allierad/USSR. Dessa regler är en enkel simulering utav närstrid under andra världskriget. Det är viktigt att komma ihåg att det är enkla grundläggande regler baserade på fakta. Om båda sidor anser att en regel är dum

Läs mer

Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi

Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi Ishavsspelet är ett kort- och tärningsspel för 2-4 spelare som bygger på tur och lite strategi Spelet hör ihop med Sveriges Radios julkalender Siri och ishavspiraterna och du kan ladda hem och skriva ut

Läs mer

2-4: Bråktal addition-subtraktion. Namn:.

2-4: Bråktal addition-subtraktion. Namn:. -: Bråktal addition-subtraktion. Namn:. Inledning I det här kapitlet skall du räkna med bråk. Det blir inte så stökigt som du tror, eftersom vi talar om bråk i matematisk mening. Du skall lära dig hur

Läs mer

Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh!

Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh! Regelsammandrag på Svenska Yu-Gi-Oh! Spelets Mål Målet med Yu-Gi-Oh! SAMLARKORTSPEL är att vinna en match mot din motståndare. Kort Det finns tre huvudsakliga typer av kort i Yu-Gi-Oh!: Monsterkort, Magickort

Läs mer

ZOMBIE WORLD. Du är jagad

ZOMBIE WORLD. Du är jagad ZOMBIE WORLD Du är jagad Benni Bødker ZOMBIE WORLD Du är jagad Bok 2 Illustrerad av Simon Bukhave Översatt av Marie Helleday Ekwurtzel 1. En rutten stank Det är barnen jag är mest rädd för. De vuxna har

Läs mer

MATEMATIKSPELET TAR DU RISKEN

MATEMATIKSPELET TAR DU RISKEN MATEMATIKSPELET TAR DU RISKEN 1. Kasta en tärning 20 gånger. Målet är att minst 10 gånger få ögontalet 4, 5 eller 6. Om du lyckas, får du 300 poäng. Om du inte lyckas, förlorar du 100 poäng. Tar 2. Kasta

Läs mer

Öppna händer ett säkrare koncept av obeväpnad självförsvar

Öppna händer ett säkrare koncept av obeväpnad självförsvar Öppna händer ett säkrare koncept av obeväpnad självförsvar Under många decennier har man samlat information & diskuterat effektivare och tryggare metoder av självförsvar / obeväpnad kamp samt olika polisiära

Läs mer

Modifierade golfregler för spelare med funktionsnedsättningar. UR OFFICIAL GUIDE TO THE RULES OF GOLF 2019

Modifierade golfregler för spelare med funktionsnedsättningar. UR OFFICIAL GUIDE TO THE RULES OF GOLF 2019 Modifierade golfregler för spelare med funktionsnedsättningar. UR OFFICIAL GUIDE TO THE RULES OF GOLF 2019 Innehållsförteckning Inledning... 3 Modifierad Regel 1 För spelare som är blinda... 4 Modifierad

Läs mer

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a)

Stafetter Teknikbanor 1 2 a) 3 e) a) STAFETTER OCH TEKNIKBANOR Stafetter, både med och utan boll, är en spännande och rolig form av träning för barnen. Det finns ingen given mall för hur stafetterna ska gå till, använd fantasin eller låt

Läs mer

Det finns en röd tråd. Kanske så tunn att den knappt syns. Den tunna tråden syns bara med ord. Den tunna tråden är alla tankar som följt med hela

Det finns en röd tråd. Kanske så tunn att den knappt syns. Den tunna tråden syns bara med ord. Den tunna tråden är alla tankar som följt med hela Den hårda attityden slog mot huden. Stenhård. Den kvävde lungorna som desperat försökte undvika den smutsiga luften. Cykelturen hade varit ansträngande och den varma kroppen började kylas ned. Fanns det

Läs mer

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas:

Lgr 11 - Centralt innehåll och förmågor som tränas: SIDAN 1 Författare: Michael Dahl Vad handlar boken om? Boken handlar om Erik, som ständigt drömmer mardrömmar om att han är en drake. En dag när han vaknar ur sin mardröm, hör han en röst som han inte

Läs mer

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen

Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken. Steg 1 - Basketbollen Manual för genomförande av Svenska Basketbollförbundets Teknikmärken Steg 1 - Basketbollen Stopp/Rotering/Pass Syftet med denna drill är att lära ut grunderna i hur man tekniskt slår en bra pass. Arbeta

Läs mer

SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. Världsstrategispelet FÖRSTÄRKNINGSFAS

SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. Världsstrategispelet FÖRSTÄRKNINGSFAS 14538i06 2/18/00 5:05 PM Page 1 SAMMANFATTNING Här följer spelets gång under en tur i sammanfattning. En tur måste spelas i denna ordning. FÖRSTÄRKNINGSFAS - en tredjedel av områdena ska behärskas - extra

Läs mer

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar "per lag".

Spel. 1 mot 1 på en spelplan som omfattar ca 2 m². Endast fingerslag (eller bagger) är tillåtet. Alternativt kan man tillåta tre beröringar per lag. Spel (! = även lämplig för nybörjare) 1. Spel som tvingar till val av snabba utvägar (minst 8 spelare). Med extra antenner två meter in från sidantennerna d v s man använder 4 antenner. 5 mot 5 (eller

Läs mer

Plutonen. Introduktion. Regler

Plutonen. Introduktion. Regler Plutonen Ett pluginsystem för storskaliga strider Simon Pettersson www.urverkspel.com Introduktion Regler Det här dokumentet beskriver ett pluginsystem för att hantera storskaliga strider i rollspel. Plutonen

Läs mer

F05 Övningsbank Våren2016 BOLLEN OCH VI!

F05 Övningsbank Våren2016 BOLLEN OCH VI! F05 Övningsbank Våren2016 BOLLEN OCH VI! Uppvärmning 2 - Kvadraten 1 Plan: ca 7 x 7 m (beroende på förmåga) En spelare i mi4en som sä4er press på bollhållare och försöker bryta. Tre spelare e?er kvadratens

Läs mer

Fotbollsskolan. bollekar.indd

Fotbollsskolan. bollekar.indd Fotbollsskolan bollekar.indd 1 07-06-05 16.14.36 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

Vad är det här. Förhandskrav. Grundegenskaper. Spelvärld. Tassar & Morrhår. Av Nils-Erik Lindström

Vad är det här. Förhandskrav. Grundegenskaper. Spelvärld. Tassar & Morrhår. Av Nils-Erik Lindström Av Nils-Erik Lindström Vad är det här Förenklad Tassar & Morrhår är en väldigt enkel regeluppsättning baserad på reglerna för rollspelet Tassar & Morrhår, som du kan köpa online på www.tassarochmorrhar.se

Läs mer

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR

INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR INNEBANDYSPELAREN ÖVNINGAR innebandyspelaren övningar Huvudmoment 1 Växlingar i viss fart (Bollbehandling) 3 2 Ytterligare moment 1 1 2 3 Förklaring Ställ upp 10 konor och spelare i led med var sin boll

Läs mer

Medioteket Utbildningsförvaltningen stockholm.se/medioteket

Medioteket Utbildningsförvaltningen stockholm.se/medioteket De två, tre första minuterna i en film kallas anslag. Här ska vi få en uppfattning om vilken sorts film det är vi tittar på och vad den handlar om. 1. Kommer ni ihåg hur filmen Nerve börjar? Vad är det

Läs mer

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel.

Kapitel 1 Hej. Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kapitel 1 Hej Jag heter Max. Jag är 10 år gammal. Jag går på Rävskolan. Jag gillar tv och dataspel. Kalle är min bästis. Vi går i samma klass. Kalle har massor av coola tv och dataspel. Jag är rädd för

Läs mer

Legend 2018 Aktivitetspaket för utmanare

Legend 2018 Aktivitetspaket för utmanare Legend 2018 Aktivitetspaket för utmanare Aktivitet 1 Survival of the fittest? Målspår: fysiska utmaningar, självinsikt och självkänsla, problemlösning Aktivitet: Se på din omvärld med nya ögon, hur skulle

Läs mer

IDROTTSKUNSKAP Basket

IDROTTSKUNSKAP Basket Träff 1: Baskettermer Vet du vad dessa 13 viktiga basketord betyder? - Försteg - Cut - Give n go - Jumpstop - Stridestop - Screen - Pick n roll - Hjälpsida - 8 sekunder - 24 sekunder - Man-man försvar

Läs mer

DEMONER ROLLPERSONEN GRUNDEGENSKAPER KROPPSPOÄNG ÅLDER

DEMONER ROLLPERSONEN GRUNDEGENSKAPER KROPPSPOÄNG ÅLDER DRAKAR & DEMONER TRUDVANG HUSREGLER OBA 2014 http://eldritchtentacles.wordpress.com Ytterligare en iteration av husregler för DoD, denna gång för den ursprungliga versionen, Drakar och Demoner Trudvang

Läs mer

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här

Träningsbank. Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) Tänka på. Uppvärmning Följa John 10 min (max 20 st) Fotbollsträning. Ålder: 8-10 Ange tid här Fotbollsträning Träningsbank Ålder: 8-10 Ange tid här Uppvärmning Tåget 10 min (max 20 st) 1. Led om två och två 2. Starta tåget som ett ånglok långsamma steg som ökar till joggning, gör ångloksljud 3.

Läs mer

Squash gruppspel i Spånga

Squash gruppspel i Spånga Squash gruppspel i Spånga Spelform: Gruppspel, nio spelare i varje grupp, alla möter alla en gång under 9 veckor. Varje spelare har en spelledig vecka. Rak räkning till 11, efter 10-10 gäller vinst med

Läs mer

3. Välj den sprajt (bild) ni vill ha som fallande objekt, t ex en tårta, Cake. Klicka därefter på OK.

3. Välj den sprajt (bild) ni vill ha som fallande objekt, t ex en tårta, Cake. Klicka därefter på OK. Moment 2: Klonspel Instruktioner för deltagare Idag ska du få lära dig om: Kloner - kopior av samma figur (sprajt) Variabler - ett värde, exempelvis antal poäng Slumptal - slå en tärning för att välja

Läs mer

Innehållsförteckning. Handboll i skolan

Innehållsförteckning. Handboll i skolan Lekar med boll Innehållsförteckning 1. BLIXTBOLL... 3 2. BOLLJAKTEN... 3 3. BOLLKULL (MJUKBOLL)... 3 4. BOLLKULL MED PASS... 3 5. BORT MED BOLLARNA... 3 6. BRÄNNBOLL (UTELEK)... 4 7. BRÄNNBOLLSRUGBY...

Läs mer

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så

Efter att jag byggt mitt bo är jag väldigt hungrig, efter långt slit märker jag att det inte finns något på stranden så jag hugger mer material så Ön av Gabbe KAPITEL 1 Jag sitter på ett plan och lyssnar på Arne alligator så hör jag en smäll. Alla skriker: AAAAAAAAA` Jag förstår att något hemskt håller på att hända. Plötsligt ser jag brandrök och

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Expressbollen Expressbollen Övning nr. 1 2 lag på varje långlinje i en rektangel på 15x25 meter. o Viktigt att va tydlig med mitten, d.v.s. markera mitten med koner. Varje spelare har en boll. Leken går ut på att sparka

Läs mer

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi

Annie & Pernilla. Made by: Hossai Jeddi Ön Annie & Pernilla Made by: Hossai Jeddi Kapitel 1 Alla passagerare har kommit ombord nu. Jag är väldigt spänd över att åka flygplan med folk för första gången. Allting går som planerat, men det börjar

Läs mer

Ön Av: Axel Melakari

Ön Av: Axel Melakari Av: Axel Melakari Ön Kapitel 1 Jag sitter på mitt plan. Jag är på väg till thailand när det börjar skaka. Den ena motorn börjar brinna och jag tänker att jag kommer dö. Planet sjunker långsamt neråt. Långt

Läs mer

På västfronten intet nytt

På västfronten intet nytt ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ERICH MARIA REMARQUE LÄSFÖRSTÅELSE KAPITEL 1 smed (sida 8, rad 3), en som jobbar med metall skyttegravar (sida 11, rad 4), diken där soldater kan skjuta på fienden men ändå vara

Läs mer

läromedel JVM-mani mani läromedel

läromedel JVM-mani   mani läromedel läromedel JVM-mani www.manilaromedel.se Manual Vad är JVM-mani? JVM-mani är ett ämnesövergripande läromedel, med tyngdpunkten på matematik, där eleverna får skapa sin egen idrottsperson, för att sedan

Läs mer

Vietnam kriget. Vietnamkriget var en konflikt under kalla kriget i Vietnam,Laos och Kambodja

Vietnam kriget. Vietnamkriget var en konflikt under kalla kriget i Vietnam,Laos och Kambodja Vietnam kriget Vietnamkriget var en konflikt under kalla kriget i Vietnam,Laos och Kambodja Kriget pågick från 1 november 1955 till 30 april 1975. Alltså pågick kriget i 19 år och 180 dagar. Kriget slutade

Läs mer

JULUTMANINGEN. Regler: Teknikövningarna sida görs minst 5 minuter vardera för att räknas. Be gärna någon ta tid!

JULUTMANINGEN. Regler: Teknikövningarna sida görs minst 5 minuter vardera för att räknas. Be gärna någon ta tid! JULUTMANINGEN Utrustning: klubba, boll, två koner. Regler: Teknikövningarna sida 2-5 - görs minst 5 minuter vardera för att räknas. Be gärna någon ta tid! Styrkeövningarna sida 6-15 görs enligt antal gånger

Läs mer

4.3 Försvarsspel 2v2

4.3 Försvarsspel 2v2 4.3 Försvarsspel 2v2 Försvarsspel 2 mot 2 Övning 1 Vad: Försvarsspel 2 mot 2 i ytterzon och styrande mot markerad yta Varför: Försvarsarbete inom begränsad yta enligt bild, för att arbeta med att hålla

Läs mer

Game of 40. Regler och om sidan är in princip samma sak. Det som skiljer dem åt är att de inte har samma text.

Game of 40. Regler och om sidan är in princip samma sak. Det som skiljer dem åt är att de inte har samma text. Presentation av uppgiften Vi har fått i att skapa en webbapplikation med ett spelbart spel inbyt i sig. Eller som läraren formulerar sig: uppgiften är att skapa en webbapplikation där en eller flera spelare

Läs mer

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det:

När jag gick ut på rasten såg jag att en affisch var fasttejpad på väggen. Jag började läsa. Såhär stod det: Monstret Kapitel 1 - Ljuden Kalle var i NO-salen och blandade färg då hörde han något stampa i källaren. Han frågade Max: - Hörde du? - Vadå? Undrade Max. - Att något stampade i källaren, sa Kalle. - Jag

Läs mer

Post-apokalyptisk film Första utkast. Gabriel de Bourg. Baserad på en idé av Niklas Aldén

Post-apokalyptisk film Första utkast. Gabriel de Bourg. Baserad på en idé av Niklas Aldén Post-apokalyptisk film Första utkast Av Gabriel de Bourg Baserad på en idé av Niklas Aldén (C) GARN Productions 2011 1 EXT. ÅKER - DAG. går över en åker. Allting runtomkring honom är tomt. Den sista mannen

Läs mer

Övning 2. Passningsträning. Minst 1 st ledare behövs

Övning 2. Passningsträning. Minst 1 st ledare behövs Grodhopp Övningar Fotbollsskolan 2013 (Skapad av Gabriel) Jag har fått förfrågan om att lägga ut alla övningar med beskrivning och mål. Beskrivningen skall vara ett hjälpmedel för de föräldrar som ansvarar

Läs mer

Viltmålsskytte 1. Vapen och ammunition

Viltmålsskytte 1. Vapen och ammunition 1. Vapen och ammunition Innehåll 1. Vapen och ammunition... 1 1.1 Inledning... 1 1.2 80 meter... 2 1.2.1 Ammunition... 2 1.2.2 Vård... 2 1.3 50 m... 3 1.3.1 Ammunition... 3 1.3.2 Vård... 3 1.4 10 m...

Läs mer

Organisation: 4v4, boll, 35x20m 15min, 2 småmål. Anvisningar: När man är på sin egna planhalva får man bara spela 2 touch

Organisation: 4v4, boll, 35x20m 15min, 2 småmål. Anvisningar: När man är på sin egna planhalva får man bara spela 2 touch Organisation: 4v4, boll, 35x20m 15min, 2 småmål Anvisningar: När man är på sin egna planhalva får man bara spela 2 touch Syfte: Passningspel i defensiven Coaching Points: Uppmuntra lugn i defensiven, spela

Läs mer

Första pris: Mikael Lind s18ae. Andra pris:

Första pris: Mikael Lind s18ae. Andra pris: Första pris: Det jag vill ha Jag är rik och från djurs. PAPPA betalar! Pappas bil, HAN betalar Pappas kort, pappa löser Jag vill ha en häst, pappa löser Jag får det jag vill ha. Mikael Lind s18ae Andra

Läs mer

Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning

Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning Svenska fotbollförbundets Tränar- och spelarutbildning Driva mot mål Anfallsspel - Komma till avslut och göra mål 6 övningar. Nivåer: 1 Enklare målvaktträning. träna avslut vid friläge Övningar i träningspasset:

Läs mer

Text och layout: Mikael Bergström (Null State, More than Human, Rotsystem, VÄRMEDÖD) Karta: Johan Nohr (Symbaroum, Kutulu) Speltest: Krister Sundelin

Text och layout: Mikael Bergström (Null State, More than Human, Rotsystem, VÄRMEDÖD) Karta: Johan Nohr (Symbaroum, Kutulu) Speltest: Krister Sundelin Text och layout: Mikael Bergström (Null State, More than Human, Rotsystem, VÄRMEDÖD) Karta: Johan Nohr (Symbaroum, Kutulu) Speltest: Krister Sundelin (Järn) Logga: Dan Algstrand (alla rollspelsprodukter

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING APOKALYPSEN DET KOMMER ATT GÅ DÅLIGT LINDHOLMEN HISINGEN WWW.BACKATEATER.SE 031 708 71 01

LÄRARHANDLEDNING APOKALYPSEN DET KOMMER ATT GÅ DÅLIGT LINDHOLMEN HISINGEN WWW.BACKATEATER.SE 031 708 71 01 LÄRARHANDLEDNING APOKALYPSEN DET KOMMER ATT GÅ DÅLIGT LINDHOLMEN HISINGEN WWW.BACKATEATER.SE 031 708 71 01 HEJ När du var 11 år, vad var du rädd för då? Vad hände i världen? Vad hände i ditt liv? Berättade

Läs mer

Stridsgenomgång. Spelledarstilen. Stridssystemet. Str i d s g e n o m g å n g

Stridsgenomgång. Spelledarstilen. Stridssystemet. Str i d s g e n o m g å n g Str i d s g e n o m g å n g Stridsgenomgång Trevligt att du vill ta del av hur Matinés stridsregler ska fungera. Detta dokument har kommit till då det har efterfrågats hur det egentligen är tänkt att man

Läs mer

Träningspass 1 Tid: 1,5 h Passning/ Mottagning

Träningspass 1 Tid: 1,5 h Passning/ Mottagning Övning: Uppvärmning Tid: 10 min Vad: Uppvärmning med boll. Varför: För att värma upp muskler och öka pulsen inför träningen. Hur: Vi ska slå en passning till en lagkamrat som tar emot bollen och samtidigt

Läs mer

Innehåll. Sample file. Strid 25. Välkommen till Fantasy! old school gaming 7. Rollpersonen 11. Att utföra handlingar 19. Spelleda Fantasy!

Innehåll. Sample file. Strid 25. Välkommen till Fantasy! old school gaming 7. Rollpersonen 11. Att utföra handlingar 19. Spelleda Fantasy! Innehåll Välkommen till Fantasy! old school gaming 7 Den viktigaste regeln 7 Vad är rollspel? 7 Old School Gaming 8 Tärningar 10 Rollpersonen 11 Rollpersonskonstruktion 11 Egenskaper 11 Vad betyder nivån

Läs mer

Var är Galeshin? Bakgrund. Introduktion. Ett SAGA-äventyr i Selinor

Var är Galeshin? Bakgrund. Introduktion. Ett SAGA-äventyr i Selinor Var är Galeshin? Ett SAGA-äventyr i Selinor Detta äventyr utspelar sig i staden Selinor som är den största staden i länet Calevan. Äventyret passar till 2-4 spelare och går att spela klart på en kväll.

Läs mer

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm

Ön Ön Ön. Författare: Elma Palm Ön Ön Ön Författare: Elma Palm Kapitel 1 Jag befinner mig bara några hundra mil från Madagaskar. Det var första gången jag flyger själv och är på väg mot Madagaskar för att plugga. Som min vanliga otur

Läs mer

Författare: Can. Kapitel1

Författare: Can. Kapitel1 Ön Författare: Can Kapitel1 Jag heter Johnny Depp och är 37 år. Jag. bor i Madagaskar. Min mamma är svårt sjuk och jag måste försöka se min mamma innan hon dör.hon bor i Australien och jag har lånat en

Läs mer

Sannolikhetslära. 1 Grundläggande begrepp. 2 Likformiga sannolikhetsfördelningar. Marco Kuhlmann

Sannolikhetslära. 1 Grundläggande begrepp. 2 Likformiga sannolikhetsfördelningar. Marco Kuhlmann Marco Kuhlmann Detta är en kompakt sammanfattning av momentet sannolikhetslära som ingår i kurserna Matematik 1b och 1c på gymnasiet. I slutet av dokumentet hittar du uppgifter med vilka du kan testa om

Läs mer

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING

SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING SVENSKA FOTBOLLFÖRBUNDETS TRÄNAR- OCH SPELARUTBILDNING VIK flickor 10 Anfallsspel - Komma till avslut och göra mål 7 övningar. Nivåer: 1 Övningar i träningspasset: 1 2 3 4 5 6 7 Lek - Tusenfotingen m l.

Läs mer

Jonathan Lehtonen DEREALISATION

Jonathan Lehtonen DEREALISATION Jonathan Lehtonen DEREALISATION 1. Ett rum med en hatthylla. och ligger/står intill varandra på scen. Jag kom undan. Jag kom undan med det. Jag gjorde det och jag kom undan. Jag är en hjälte. En hjälte!

Läs mer

matematik Lärarguide Koll på FACIT ARBETSBLAD Sanoma Utbildning Hanna Almström Pernilla Tengvall

matematik Lärarguide Koll på FACIT ARBETSBLAD Sanoma Utbildning Hanna Almström Pernilla Tengvall Koll på A matematik Lärarguide Hanna Almström Pernilla Tengvall Sanoma Utbildning Hur många? Räkna och skriv. : 0 Rita kulor. 0 Räkna och skriv. FACIT KAPITEL 0 Halsbandet Välj en färg. Slå en tiosidig

Läs mer

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom

Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Träningsprogram för att bli av med tvångssyndrom Programmet bygger på Kognitiv biobeteendeterapeutisk självhjälpsmanual för tvångssyndrom av Jeffrey Schwartz. Texten har översatts av Susanne Bejerot. Texten

Läs mer

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen

[ÖVNINGSBANK] Sollentuna FK. Träffa linjen Träffa linjen Övning nr. 1 Alla spelare samlas på en linje med boll. Avstånd till linjen som ska träffa ca 10-15 meter. Varje spelare försöker passa bollen mot linjen och låta den stanna exakt på linjen.

Läs mer

Den hungriga fisken. Vi ska göra ett spel om en hunrgig fisk! Styr den stora Hungriga Fisken och försök att äta upp alla kräftor som simmar omkring.

Den hungriga fisken. Vi ska göra ett spel om en hunrgig fisk! Styr den stora Hungriga Fisken och försök att äta upp alla kräftor som simmar omkring. Nivå 2 Den hungriga fisken All Code Clubs must be registered. Registered clubs appear on the map at codeclubworld.org - if your club is not on the map then visit jumpto.cc/ccwreg to register your club.

Läs mer

Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan

Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan Fotbollsövningar 3 P08 Mariaskolan Bollkontroll (tvåfots teknik) ca 15 minuter. Fria riktningar med passiv press, ca 400 bollnud Yta ca 8 x 8 meter. Mindre yta ger svårare utföranden. Samtliga spelare

Läs mer

Fotbollsskolan. mottagning.indd

Fotbollsskolan. mottagning.indd Fotbollsskolan mottagning.indd 1 07-06-05 16.16.51 Välkommen till fotbollsskolan! Fotboll är en meningsfull sysselsättning året runt. För att få ett friskare och roligare liv och inte minst - för att lära

Läs mer

passning Passningsövningar stegrande svår 1/9 Created with Sideline XPS Trainer - 2/9

passning Passningsövningar stegrande svår 1/9 Created with Sideline XPS Trainer -   2/9 Passningsövningar stegrande svår 1/9 2/9 1 2 3 4 5 6 Teckenförklaring. 1. Springa utan boll 2. Passning eller skott (bollens förflyttning) 3. Driva med boll 4. Boll 5. Spelare 6. Koner Förklaring av vissa

Läs mer

Spelutveckling Spelbalans. Design och produktion

Spelutveckling Spelbalans. Design och produktion Spelutveckling Spelbalans Design och produktion Tre balanser Spelare spelare Rättvist multiplayer (inkluderar AI-spelare) Spelare gameplay Balansera utmaningar och stöd gentemot belöningar och straff Gameplay

Läs mer

Figurspel LotR. Om figurspel. Kort om LotR

Figurspel LotR. Om figurspel. Kort om LotR Figurspel LotR Kurs oktober 2005 Kursledare: Marcus Groth Hjälpledare: August Groth Om figurspel Kombination av strategi- och brädspel Bygg och måla en armé och spelplan Utkämpa strider eller lös uppgifter

Läs mer

Fotbollsskola Charlo. Nivå 1. Skott och avslut på mål

Fotbollsskola Charlo. Nivå 1. Skott och avslut på mål Fotbollsskola Charlo Nivå 1 Skott och avslut på mål Uppvärmning övning 1 5-10 min VAD? Lek - Driva boll, bollkontroll VARFÖR? Uppvärmning och för att få en känsla för var vristen sitter HUR? Se markerad

Läs mer

Innehåll: Spelplan 5 arméer med 40 infanteripjäser, 12 kavalleripjäser och 8 artilleripjäser 43 kort 2 referenskort 5 tärningar

Innehåll: Spelplan 5 arméer med 40 infanteripjäser, 12 kavalleripjäser och 8 artilleripjäser 43 kort 2 referenskort 5 tärningar REGLER FÖR 2 5 SPELARE ÅLDER 10+ S P E L E T O M V Ä R L D S H E R R A V Ä L D E 2010 Hasbro. Med ensamrätt. Tillverkad av: Hasbro SA, Route de Courroux 6, 2800 Delemont CH Representerad av: Hasbro Europe,

Läs mer