Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015"

Transkript

1 SID 1 (6) Upplåtelse av Blå Hallen och Gyllene Salen 2015 Lokalhyra För närvarande utgår ingen moms på lokalhyra. Blå Hallen :- Gyllene Salen :- Båda lokalerna :- Tillkommande kostnader beroende på antalet gäster Moms tillkommer. I priset ingår personal för vakthållning och garderob : : : : : : :- Extra evenemangsvärd kl debiteras med 600 kronor/timme. Extra evenemangsvärd kl debiteras med kronor/timme. Övrigt Moms tillkommer. Scenpodium, per del (80 x 160 cm) 150:- Marschaller (inkl. påfyllning) 900:- Flygel :- Orgel :- Avbokningsregler Avbokning ska göras skriftligen och följande avbokningsavgifter gäller vid påskrivet kontrakt: kronor fram till sex månader före hyresdatum. 25 % av lokalhyran vid avbokning fyra till sex månader före hyresdatum. 50 % av lokalhyran vid avbokning två till fyra månader före hyresdatum. 75 % av lokalhyran vid avbokning en till två månader före hyresdatum. 100 % av lokalhyran vid avbokning inom en månad före hyresdatum.

2 SID 2 (6) Allmänna villkor Följande villkor gäller för tillfällig upplåtelse av Stadshusets bankettlokaler med anslutande utrymmen. Stockholms stad, genom stadsledningskontoret (nedan kallad hyresvärden) hyr ut Blå Hallen och Gyllene Salen till företag, organisationer och föreningar för banketter och liknande arrangemang under kvällstid. Maximalt personer får uppehålla sig i Blå Hallen, i Gyllene Salen får maximalt 700 personer vistas. Det totala antalet personer för båda lokalerna är Mässor, utställningar, försäljning, konferenser och liknande verksamhet bör inte förekomma. Stadshusparken och Borgargården kan inte disponeras av hyresgästerna då dessa är öppna för allmänheten. Lokaler På grund av den kulturhistoriskt känsliga miljön upplåts inte Blå Hallen och Gyllene Salen för arrangemang som kräver omfattande utrustning, förändringar eller ombyggnader. Stor försiktighet ska iakttas för att undvika skador på golv och övriga ytskikt. Innehållet i evenemanget ska passa in i Stadshusets kulturhistoriska miljö. Rök, öppen eld eller inomhusfyrverkerier får inte förekomma i lokalerna. Soundcheck får ske tidigast kl och endast i samråd med hyresvärden. Ljudnivån i lokalerna får inte överskrida 97 db. Om hyresgästen engagerar annan part för att genomföra de praktiska arrangemangen ska denne godkännas av hyresvärden. Hyresgästen är dock alltid ansvarig för arrangemanget gentemot staden. Hyreskontraktet får inte överlåtas på annan part. Garderober och toaletter i anslutning till lokalen, samt efter överenskommelse logerna i källarplanet, ingår i lokalhyran. Övriga tjänster debiteras enligt särskild prislista efter hyresgästens beställning. Korridorerna och anslutande utrymmen på våning 1 och 2 får inte disponeras av hyresgästen. Lokalen med tillhörande utrustning hyrs ut i befintligt skick. Det åligger hyresgästen att återställa lokalerna till samma skick som vid upplåtelsetidens start omedelbart efter evenemangets slut. Bokning/avbokning och uppsägning Preliminära bokningar kan göras enligt skriftlig överenskommelse och måste då bekräftas med kontrakt inom tio dagar. En preliminär bokning som inte bekräftas med skriftligt avtal inom tio dagar betraktas som avbokad. Upplåtelseavtal ska undertecknas av ansvarig person från hyresgästen och innehålla organisationsnummer och fullständig faktureringsadress.

3 SID 3 (6) Hyresgästen ansvarar för att information om evenemanget lämnas till hyresvärden i god tid före evenemanget. Hyresvärden har rätt att vid detta tillfälle upphäva kontraktet utan ersättning till hyresgästen, om hyresgästen inte följer fastställda regler. Vid väsentligt avtalsbrott kan hyresvärden säga upp hyresavtalet med omedelbar verkan utan att hyresgästen får rätt till ekonomisk ersättning. Detta gäller även om hyresgästen engagerar annan part för genomförande av de praktiska arrangemangen. Riggning och utrustning Alla riggningar i lokalerna ska godkännas av hyresvärden. Riggning av utrustning får påbörjas tidigast kl och efter överenskommelse med hyresvärden. Evenemanget kan starta tidigast kl och avslutas senast kl Repetitioner och soundcheck får ske enligt överenskommelse och inte starta före kl Hyresgästen ansvarar för att allt material inklusive sopor (emballage, scenmattor och dylikt) forslas bort omedelbart efter arrangemangets slut. Senast kl måste lokalerna vara återställda för att kunna städas, om detta inte efterlevs debiteras lokalhyra för ett extra dygn. Ljussättning av lokalerna ska ske med hyresvärdens utrustning och driftpersonal, kostnaden för detta debiteras enligt separat prislista. Hyresvärden anvisar entreprenör för servering vid evenemanget. Annan entreprenör än denna får inte engageras. Personal Hyresvärden engagerar personal för garderober och vakthållning och har rätt att på hyresgästens bekostnad anlita ytterligare personal och/eller ordningsvakt om hyresvärden bedömer att det krävs. Kostnader och betalning Hyreskostnader och övriga kostnader framgår av Stadshusets prislistor. Hyresvärden fakturerar samtliga kostnader till den part som har undertecknat hyreskontraktet. Efterdebitering kan förekomma med anledning av extra tillsyn, extra städning, reparationer eller om hyresgästen på annat sätt har orsakat extraordinära kostnader. Förfallna fakturor från tidigare upplåtelsetillfällen ska vara reglerade innan lokalen får upplåtas igen. Om en obetald faktura går till inkasso kommer alla kostnader i samband med hanteringen att debiteras hyresgästen. Ansvar Hyresgästen ansvarar för att deltagarna i arrangemanget informeras om de risker som kan vara förenade med arrangemanget och för att föreskrifter och övriga anvisningar följs. Hyresgästen ansvarar för att förmedla hyresvärdens villkor och regler vidare till anlitade underentreprenörer. Hyresvärdens anvisningar om in- och utpassering i lokalerna ska följas både vad gäller personer och material. Hyresgästen ansvarar för att obehöriga personer inte ges tillträde till lokalen och att det inte vistas fler personer i lokalen än vad som anmälts.

4 SID 4 (6) Hyresgästen är skyldig att se till att nödutgångarna inte är blockerade och att rätta sig efter instruktioner från Stadshusets personal om att forsla bort föremål från dessa. Hyresgästen ansvarar för att utrymningsledarens instruktioner följs. Hyresgästen ska utse en ansvarig person som finns tillgänglig i lokalen under hela upplåtelsetillfället samt meddela namn på denne till både hyresvärd och entreprenör för servering. Skada på lokalen, utrustning eller inventarier ska omedelbart anmälas till Stadshusets personal. Skador som orsakats av hyresgästen, dennes personal, medhjälpare, leverantörer eller gäster ska ersättas av hyresgästen. Hyresvärden ansvarar inte för egendom som lämnats i lokalen efter hyrestidens utgång. Hyresgästen ansvarar för att rapportera musikunderhållning till STIM, SAMI och liknande organisationer. Övrigt Hyresgästen får inte hindra Stadshusets personal att under hyrestiden utföra nödvändiga akuta arbetsuppgifter i lokalen. Hyresgästen har inte rätt till ersättning om sådant akut arbete skulle innebära men i nyttjandet. Omständigheter som parterna inte kan råda över, så som strejk, lockout eller annan arbetsmarknadskonflikt, brand, strömavbrott eller beslut av myndighet, och som innebär att lokalen inte kan användas enligt avtalet, medför inte skadeståndsskyldighet för parterna. Bud eller andra leveranser till Stadshuset får av säkerhetsskäl levereras tidigast kl på evenemangsdagen. En ansvarig person från hyresgästen måste stå som mottagare för leveransen och vara på plats för att ta emot det. Bud eller leveranser som inte uppfyller dessa villkor kommer att avvisas. Hyresgästen ansvarar för att hyresvärden senast två arbetsdagar före arrangemanget får inpasseringslistor över den personal som ska ha tillträde till Stadshuset innan gästerna kommer. Personer som inte är föranmälda får inte tillträde till Stadshuset. Mattor, tyger eller liknande som ska användas i Stadshuset måste vara brandklassade och detta ska kunna styrkas med skriftligt intyg. Hyresgästen måste, på anmodan från hyresvärden, kunna tillhandahålla tyger för proveldning. Rökning är endast tillåten utomhus. Stadshuset har ingen egen parkering utan all parkering hänvisas till gatumark. Infart, parkering eller uppställning av fordon på Borgargården och i Stadshusparken är ej tillåten.

5 SID 5 (6) IN- OCH AVRIGG I STADSHUSET Nedan följer en instruktion för att underlätta in- och avrigg under evenemangsdagen samt lite om Stadshusets ordningsregler. Under hela dagen finns Evenemangsvärdar (E-värdar) för att informera och svara på frågor. E-värdarnas instruktioner måste följas. Vid frågor nås tjänstgörande E-värd på Inrigg All personal ska anmäla sig i receptionen på Ragnar Östbergs plan 1 för att få sin ackreditering. Här möter ansvarig E-värd upp och visar vilken väg evenemangets gods ska tas in. Det kan tidigast ske kl All in- och utpassering av personal ska ske via receptionen och Stadshusets ackreditering ska bäras väl synlig. Inlastning av gods ska ske genom anvisad ytterdörr. Ytterdörrar får aldrig öppnas utan att en E-värd är närvarande, om så sker går det ett larm. Nödutgångar får aldrig blockeras. Det är inte tillåtet att fästa något på väggarna. Scenpodier och stativ med metallben får inte ställas direkt på golvet. Skydd måste finnas mellan ben och golv. Soundcheck får ske tidigast kl Tillåten maxvolym i Stadshuset är 97 db vilken kontrolleras av E-värdarna. Bud till Stadshuset får levereras tidigast kl på evenemangsdagen. En ansvarig person från arrangören måste stå som mottagare och finnas på plats för att ta emot budet. Stadshuset har ingen egen parkering utan all parkering hänvisas till Hantverkargatan samt till Norr Mälarstrand. Dagtid fram till kl pågår guidade visningar av Stadshuset och hänsyn ska tas till dessa. Användning av rök, eld och fyrverkerier är förbjuden. Avrigg När evenemanget är slut ska avriggningen påbörjas direkt. Inget gods får lämnas kvar i Stadshuset under natten. Tejprester och liknade ska tas bort för att undvika kostnader för extra städning. Tänk på att E-värdarnas tid under avrigget innebär en kostnad för arrangören. Utlastning av gods ska ske genom anvisad ytterdörr. Ytterdörrar får aldrig öppnas utan att en E-värd är närvarande, om så sker går det ett larm.

6 SID 6 (6)

Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013

Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013 STADSLEDNINGSKONTORET SID 1 (6) 2012-01-01 Priser för att hyra Blå Hallen och Gyllene Salen 2013 (Priser för hyra och tillhörande tjänster efter 2013 beslutas under året.) Hyra På hyra utgår för närvarande

Läs mer

Bilagor Dnr. Mesta möjliga rättvisa mellan olika aktiviteter och föreningar/anordnare ska råda.

Bilagor Dnr. Mesta möjliga rättvisa mellan olika aktiviteter och föreningar/anordnare ska råda. Bilagor Dnr Bilaga 3, generella riktlinjer för lokalbokningar Verksamhet för barn och ungdomar samt personer med funktionsnedsättning ska prioriteras när det gäller tilldelning av tider i lokaler. Mesta

Läs mer

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler 018-0-13 Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler Datum för kontrakt: Hyresperiod: Beställare: Bokad tid: Aktivitet: Lokal/lokaler: Ansvarig person*: Person nr./org. nr: Faktureringsadress (texta

Läs mer

upp, 9», Ändring av regelverk för lokalhyra Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden föreslås besluta

upp, 9», Ändring av regelverk för lokalhyra Förslag till beslut Idrotts- och fritidsnämnden föreslås besluta upp, 9», STADSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Maria Sandberg 2018-01-22 LFN-2018-0033 Idrott- och fritidsnämnden Ändring av regelverk för lokalhyra Förslag till beslut Idrotts- och

Läs mer

Lokalhyran för arrangemanget faktureras i förskott efter bekräftad beställning.

Lokalhyran för arrangemanget faktureras i förskott efter bekräftad beställning. 2013 01 30 BOKNINGSVILLKOR 1. Offert och betalningsvillkor 1.1. Förskott Lokalhyran för arrangemanget faktureras i förskott efter bekräftad beställning. Betalas inte förskottet är beställningen inte bindande

Läs mer

Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5)

Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5) Reglemente lokalbokning kultur- och fritidsavdelningen 1(5) Antagen av: Samhällsbyggnadsnämnden 102, 2016-06-08 Senast reviderad: Samhällsbyggnadsnämnden 95 2017-09-11 ÄKF-nummer: Handläggare/författare:

Läs mer

Uthyrningsregler. Bilaga 1

Uthyrningsregler. Bilaga 1 Bilaga 1 Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson POLICY Diarienummer: Ö 2014/215 Datum: 2014-06-18 Författare: Fredrik Nilsson Beslutat av: Förvaltningschef Beslutsdatum: 2014-06-18 Uthyrningsregler

Läs mer

REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015

REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015 REGLEMENTE (MED TAXOR OCH AVGIFTER) FÖR LOKALBOKNING GÄLLANDE FRÅN OCH MED 1 AUGUSTI 2015 Gymnastiksalar, sporthallar, ishall och andra kommunala anläggningar Fritidskontoret Tfn 026-831 61, 831 65 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler

Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler RIKTLINJE Regler och villkor vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler Dokumentets syfte Syftet med detta dokument är att reglera villkor och regler som ska tillämpas vid bokning och upplåtelse av kulturlokaler.

Läs mer

Hyrestagaren har ej rätt att själv reparera utrustningen utan Star Audios tillåtelse.

Hyrestagaren har ej rätt att själv reparera utrustningen utan Star Audios tillåtelse. Allmänna villkor 1. Om Star Audio AB Star Audio AB hyr ut, säljer och reparerar utrustning för ljud, ljus, bild mm samt tillhandahåller personal för transport, installation och handhavande av event-utrustningen.

Läs mer

Midsommargården. Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler på övervåningen

Midsommargården. Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler på övervåningen Midsommargården Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler på övervåningen Datum för kontrakt: Datum för arrangemang: Beställare: Bokad tid: Bokningen gäller för fest (alkohol får serveras till

Läs mer

Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar.

Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar. Hyresvillkor för lokaler och idrottsanläggningar. Innehåll Fritidsenheten... 3 Boka lokal/idrottsanläggning... 3 Bokningsbekräftelse... 3 Avbokning... 4 Begränsningar... 4 Avgift... 4 Fakturering... 4

Läs mer

Priser & villkor. Kvällsevenemang Välkommen till Skandinaviens mest välbesökta museum

Priser & villkor. Kvällsevenemang Välkommen till Skandinaviens mest välbesökta museum Priser & villkor Kvällsevenemang 2018-2019 Välkommen till Skandinaviens mest välbesökta museum Priser & villkor Kvällsevenemang Lokaler Tilläggspriser Särskilda villkor Personal Ansvar Bokningsregler Betalning

Läs mer

Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen

Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen Föreningshuset Gasellen Hellbergssalen Hyresvillkor upprättade 2015-02-17. Fastställda av styrelsen för HSB brf. Gasellen per den 2015-04-14. 1 Bokning av lokalen Hellbergssalen Hyresvillkor för Hellbergssalen

Läs mer

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler

Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler 2018-05-18 Midsommargården Kontrakt vid regelbunden uthyrning av lokal/lokaler Datum för kontrakt: Hyresperiod: Beställare: Bokad tid: Aktivitet: Lokal/lokaler: Ansvarig person: Person nr./org. nr: Hur

Läs mer

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland.

Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Allmänna Villkor för hotell/ B&B/vandrarhem/rum på Öland. Särskilda betalnings- och avbokningsregler gäller vid bokning av stugor/lägenheter. Vid grupp och skolresebokningar gäller avbokningsregler enligt

Läs mer

OBS! För Idrottshallen/Bollhallen gäller särskild ordning beträffande prioritering (bilaga 1).

OBS! För Idrottshallen/Bollhallen gäller särskild ordning beträffande prioritering (bilaga 1). Policy för uthyrning av Töreboda kommuns lokaler Töreboda kommun har lokaler som utanför ordinarie verksamhet kan hyras ut för olika aktiviteter och arrangemang. Föreningslivet i Töreboda kommun är ett

Läs mer

AVGIFTER FÖR UTHYRNING AV KBS KLUBBHUS

AVGIFTER FÖR UTHYRNING AV KBS KLUBBHUS AVGIFTER FÖR UTHYRNING AV KBS KLUBBHUS 2013-11-25 KBS MEDLEM Bokningsavgift 400:- 500:- Hyra 600:- 4000:- Deposition 1000:- 2000:- TOTALT 2000:- 6500:- Återbetalas efter godk. avsyning 1000:- 2000: EJ

Läs mer

Riktlinjer för lokaluthyrning

Riktlinjer för lokaluthyrning 1 Riktlinjer för lokaluthyrning 2 Innehållsförteckning Kontakt på Kumla kommun 3 Allmänna hyresregler för kommunens lokaler 4 Riktlinjer för lokaluthyrning 4 Brandskydd 6 Städinstruktioner 7 Avbokningsregler

Läs mer

Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter

Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter 1(6) Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter Från och med 2017-08-01 Gymnastiksalar, sporthallar och ishall 2(6) Bokning Fritidskontoret ombesörjer uthyrning av gymnastiksalar, sporthallar,

Läs mer

Midsommargården. Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler. Aktivitet (slutet sällskap): Lokal/lokaler: Faktureringsadress:

Midsommargården. Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler. Aktivitet (slutet sällskap): Lokal/lokaler: Faktureringsadress: Midsommargården Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler Datum för kontrakt: Datum för arrangemang: Beställare: Bokad tid: Aktivitet (slutet sällskap): Lokal/lokaler: Ansvarig person: Personnummer:

Läs mer

VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM

VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM VARMT VÄLKOMMEN TILL FIRST HOTEL REISEN // STOCKHOLM First Hotel Reisen är ett klassiskt Stockholmshotell med anor från 1600-talet, centralt beläget vid vattnet i hjärtat av Gamla stan, nära Kungliga slottet

Läs mer

Uthyrning av idrotts- anläggningar

Uthyrning av idrotts- anläggningar Uthyrning av idrotts- anläggningar Taxor, avgifter och regler www.sollentuna.se Taxor och avgifter för nyttjande av idrottsanläggningar i Sollentuna kommun Förord Dessa taxor och avgifter är fastställda

Läs mer

Hotellrummet står till ditt förfogande senast från kl ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl

Hotellrummet står till ditt förfogande senast från kl ankomstdagen. Avresedagen måste du lämna rummet senast kl BOKNINGSREGLER: Allmänt * Receptionen stänger kl. 22.00 alla dagar förutom söndag då vi stänger kl. 15.00, för att komma in krävs en nyckel eller portkod, koden får ni om ni kontaktar receptionen på tel.

Läs mer

Regler för korttidsuthyrning

Regler för korttidsuthyrning Riktlinjer Regler för korttidsuthyrning Antagna av kommunfullmäktige den 15 september 2015 89/2015 Att gälla från den 1 januari 2016 Tierps kommun 815 80 TIERP Telefon: 0293-21 80 00 www.tierp.se Regler

Läs mer

Uthyrningsregler. Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson

Uthyrningsregler. Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson Intendentur och service Chef Fredrik Nilsson POLICY Diarienummer: GIH 2017/122 Författare: Fredrik Nilsson Beslutat av: Förvaltningschef Beslutsdatum: 2017-03-10 Ersätter: dnr Ö 2014/215, 2014-06-18 Uthyrningsregler

Läs mer

Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler

Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler Regler för uthyrning eller upplåtelse och hyressättning av förvaltningens lokaler Stadens olika föreningar och medborgare bedriver många olika verksamheter som kommer våra medborgare till del. Tillgång

Läs mer

POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT

POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT POLICY FÖR UTHYRNING AV FASTIGHETER OCH KYRKOR INOM HUSKVARNA PASTORAT Fastställt av kyrkorådet 150224 6 Samtliga lokaler i Huskvarna pastorat är i förstahand avsedda för församlingarnas egna verksamheter.

Läs mer

Allmänna villkor. 1. Tillämplighet. 2. Nyttjanderätt. 3. Avhämtning och återlämnande. För uthyrning av maskiner m.m.

Allmänna villkor. 1. Tillämplighet. 2. Nyttjanderätt. 3. Avhämtning och återlämnande. För uthyrning av maskiner m.m. Allmänna villkor För uthyrning av maskiner m.m. 1. Tillämplighet 1.1 Dessa allmänna villkor gäller vid uthyrning av maskiner och annan utrustning eller liknande som Uthyraren tillhandahåller Hyrestagaren.

Läs mer

Välkomna till Nobelpristagarnas alldeles egna museum. I en helt unik miljö kan du kombinera inspirerande upplevelser med god mat och dryck.

Välkomna till Nobelpristagarnas alldeles egna museum. I en helt unik miljö kan du kombinera inspirerande upplevelser med god mat och dryck. Bokningsregler för event på Nobelmuseet Välkomna till Nobelpristagarnas alldeles egna museum. I en helt unik miljö kan du kombinera inspirerande upplevelser med god mat och dryck. Allmänna förhållningsregler

Läs mer

1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING

1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING 1 (100226 ) Uthyrning av lokaler i församlingsgården 1. RIKTLINJER FÖR KORTTIDSUTHYRNING 1.1 Bakgrund Som öppen folkkyrka vill församlingen även ha öppna församlingslokaler. Dessa är i första hand till

Läs mer

Anvisningar och regler Med reservation för ändringar

Anvisningar och regler Med reservation för ändringar Anvisningar och regler 11.8.2014 Med reservation för ändringar Innehållsförteckning Fritidsbyråns anvisningar... 1 Ansökningstider för regelbundna hallturer görs enligt följande:... 2 Anvisningar och regler

Läs mer

PRISLISTA UTHYRNING 2013-09-01

PRISLISTA UTHYRNING 2013-09-01 PRISLISTA UTHYRNING 2013-09-01 ALLMÄNNA HYRESVILLKOR 1 Parter. Uthyrningen sker fritt Leif "Budda" Baltazars AB (Budda's Ljud & Ljus), Ruddammsgatan 5, 803 20 GÄVLE, nedan kallad Uthyraren. Vid eventuell

Läs mer

Bokningsregler 2014-2015

Bokningsregler 2014-2015 Bokningsregler 2014-2015 1. Vänligen kontrollera din bokning och kontakta oss omedelbart om det är något som inte stämmer För att muntliga löften ska kunna åberopas måste de vara skriftligen bekräftade.

Läs mer

Midsommargården. Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler på övervåningen

Midsommargården. Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler på övervåningen Midsommargården Kontrakt vid tillfällig uthyrning av lokal/lokaler på övervåningen Datum för kontrakt: Datum för arrangemang: Beställare: Bokad tid: Bokningen gäller för fest (alkohol får serveras till

Läs mer

Betalas inte depositionsavgiften in är bokningen inte bindande.

Betalas inte depositionsavgiften in är bokningen inte bindande. 2018-09-03 BOKNINGSVILLKOR BRÖLLOP ROSENDALS TRÄDGÅRD 1. OFFERT OCH BETALNINGSVILLKOR Deposition En depositionsavgift på 15 000 kr betalas in till Rosendals Trädgård via kassan i kafét eller faktura efter

Läs mer

Preliminärbokning är möjlig i 10 dgr, därefter upphör preliminärbokningen om bokning inte har bekräftats.

Preliminärbokning är möjlig i 10 dgr, därefter upphör preliminärbokningen om bokning inte har bekräftats. 2018 02 20 BOKNINGSVILLKOR 1. Offert och betalningsvillkor 1.1. Preliminärbokning Preliminärbokning är möjlig i 10 dgr, därefter upphör preliminärbokningen om bokning inte har bekräftats. 1.2. Förskott

Läs mer

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering

KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 NYTTJANDERÄTTSVILLKOR. 3 Efter festen 3:1 Städning 3:2 Utcheckning 3:2:1 Skador 3:2:2 Fakturering NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRAT, PLAN 10 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Avbokning 1:2 Incheckning 1:3 Ljud/Ljus 1.3.1 Porslin 2 Under festen 2:1 Lokal 2:1:1 YtterÖrat

Läs mer

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme VL-Kollektivtrafikförvaltningen Org.nr 232100-0172 www.vl.se 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme

Läs mer

Sätila Bygdegård. Sätila Bygdegårdsförening. Hyreskontrakt. Org. nummer 802440-4355. Föreningen är ansluten till Bygdegårdarnas Riksförbund

Sätila Bygdegård. Sätila Bygdegårdsförening. Hyreskontrakt. Org. nummer 802440-4355. Föreningen är ansluten till Bygdegårdarnas Riksförbund Sätila Bygdegård Hyreskontrakt Sätila Bygdegårdsförening Org. nummer 802440-4355 Föreningen är ansluten till Bygdegårdarnas Riksförbund 1 Hyreskontrakt Sätila Bygdegårdsförening upplåter härmed Sätila

Läs mer

Ristomta Gård Ristomta Gård, Sorunda Tel , Fax Postgiro

Ristomta Gård Ristomta Gård, Sorunda Tel , Fax Postgiro Hyreskontrakt Hyresgäst... Adress... Postnr och ort...... Telefon/mobil...... E-post... Hyresobjekt... Bilplats(er)... Annan plats (...)... Boxplats(er)... kvm Lager / Lokal Tidsperiod Från 20...-...-...

Läs mer

Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter Gällande från och med 1 juli 2016

Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter Gällande från och med 1 juli 2016 Reglemente för lokalbokning med taxor och avgifter Gällande från och med 1 juli 2016 Gymnastiksalar, sporthallar, ishall och andra kommunala anläggningar Fritidskontoret Tfn 026-831 61, 831 65 Samhällsbyggnadsförvaltningen

Läs mer

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS

UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS UTHYRNINGSMANUAL NYTTJANDERÄTTSVILLKOR KÅRHUS ÖRATS FESTLOKAL DRIFTCHEF: DC@ORAT.NU 0733 45 59 31 1 Före festen 1:1 Bokning 1:1:1 Vem kan boka? 1:1:2 Kostnader 1:1:3 Kontrakt 1:1:4 Avbokning 1:2 Incheckning

Läs mer

Besök gärna vår hemsida för tips om team - & gruppaktiviteter, föreläsningar, After Work, mat - & dryckesprovningar eller personliga tillval.

Besök gärna vår hemsida för tips om team - & gruppaktiviteter, föreläsningar, After Work, mat - & dryckesprovningar eller personliga tillval. Jönköpings kommun 70VIRAN Box 393 551 15 JÖNKÖPING Bekräftelse: Jönköpings kommun Varmt tack för er bokning med bokningsnummer 143257, vi har nöjet att bekräfta följande: Lokaler Från Till á kr. Pris inkl.

Läs mer

ALLMÄNNA VILLKOR tider på idrottsanläggningar

ALLMÄNNA VILLKOR tider på idrottsanläggningar 2006-03-24 Solna stad Kultur- och fritidsförvaltningen ALLMÄNNA VILLKOR tider på idrottsanläggningar 1. Bokningsbekräftelse Hyresavtalet gäller enligt bifogad bokningsbekräftelse. Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Uppstallningsavtal för häst på Allstar Ranch

Uppstallningsavtal för häst på Allstar Ranch Allstar Ranch Misela Vrucina Altjärn 15 92266 Tavelsjö Sweden Uppstallningsavtal för häst på Allstar Ranch Hyresvärd: Misela Vrucina Person/Org.Nummer: 8703238629 Telefon: 0706202832 Hästägare/Fodervärd:

Läs mer

OBS: Vid offentlig tillställning kontrollera hos Polismyndigheten i Kronobergs län om tillstånd kvävs.

OBS: Vid offentlig tillställning kontrollera hos Polismyndigheten i Kronobergs län om tillstånd kvävs. Ankomststämpel 1 (6) ANMÄLAN TILLFÄLLIGA ARRANGEMANG I SAMLINGSLOKAL Fylls i av den person som är ansvarig för det tillfälliga arrangemanget. Samtliga fält är obligatoriska. Blanketten ska ha inkommit

Läs mer

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM.

HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. HYRESVILLKOR FÖR CAMPINGTOMTER, STUGOR & RUM. UTHYRNINGSTID På fakturan står mellan vilka datum uthyrningen gäller. Var vänlig kontrollera så att datumen och övriga uppgifter stämmer. BETALNING 10 dagar

Läs mer

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN?

VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? VAD GÄLLER NÄR DU BOKAR HOS GUNNARSGÅRDEN I SÄLEN? Gunnarsgården i Sälen s Allmänna bokningsvillkor Dessa allmänna villkor gäller mellan Gunnarsgården i Sälen och den som själv eller genom annan träffar

Läs mer

April 2015. Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme

April 2015. Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme Allmänna villkor för försäljning av reklamutrymme 1. Inledande bestämmelser A. Dessa allmänna villkor gäller för avtal om upplåtelse av reklamutrymme på och i bussar samt vid väderskydd/busskurer utanför

Läs mer

Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet.

Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Uppstallningsvärd: Stiernhööksgymnasiet Adress: Masvägen 5, 79532 Rättvik

Läs mer

Bokningsregler 2014-2015

Bokningsregler 2014-2015 Bokningsregler 2014-2015 1. Vänligen kontrollera din bokning och kontakta oss omedelbart om det är något som inte stämmer För att muntliga löften ska kunna åberopas måste de vara skriftligen bekräftade.

Läs mer

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrningspolicy Hur får man möjlighet att hyra en lägenhet hos Atrium Ljungberg? I första hand förmedlas våra bostäder genom Bostadsförmedlingen. Atrium

Läs mer

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren.

Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan Gislaveds kommun, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. Avtal 1. Parter Detta avtal är upprättat mellan, nedan kallat Beställaren och NN (XXXXX-XXXX) nedan kallad Utföraren. 2. Avtalstid Avtalet gäller under perioden XXXX-XX-XX till XXXX-XX-XX med möjlighet

Läs mer

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun

Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun ANTAGEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE 2011-04-11 31 4.6.1 KOMMUNLEDNINGSKONTORET 2011 Policy för uthyrning av sammanträdeslokaler m.m. i Vallentuna kommun Innehåll 1. Lokalpolicy Vallentuna kommun... 1 2. Lokaler

Läs mer

UPPSTALLNINGSKONTRAKT VID FÄRJESTADS RIDKLUBB

UPPSTALLNINGSKONTRAKT VID FÄRJESTADS RIDKLUBB Uppstallningskontrakt Färjestads ridklubb (FäRK) Sida 1 av 5 UPPSTALLNINGSKONTRAKT VID FÄRJESTADS RIDKLUBB Uppstallningsvärd/upplåtare Färjestads ridklubb Person-/organisationsnummer 873200-6369 Adress

Läs mer

Bokningsregler för event på Nobel Prize Museum

Bokningsregler för event på Nobel Prize Museum Bokningsregler för event på Nobel Prize Museum Välkomna till Nobelpristagarnas alldeles egna museum. I en helt unik miljö kan du kombinera inspirerande upplevelser med god mat och dryck. Allmänna förhållningsregler

Läs mer

Beskrivning av Utsikten

Beskrivning av Utsikten Brf. Månberget 2009-12-14 Hyr gästrummet Utsikten Beskrivning av Utsikten Rummet har en magnifik utsikt över Mysingen och hamnområdet genom sina stora fönster på långsidan. Här finns matplats för 20 personer

Läs mer

Markupplåtelseavtal. Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet. Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare

Markupplåtelseavtal. Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet. Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare Markupplåtelseavtal Markupplåtelseavtal Berörd fastighet, nedan kallad Fastighet Kommun och fastighet Upplåtelse avser Samtliga fastighetsägare, nedan gemensamt kallad Fastighetsägare Fastighetsägare 1

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber stamnät Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

REGLER FÖR UPPLÅTELSE OCH BOKNING AV FÖRSAMLINGENS LOKALER

REGLER FÖR UPPLÅTELSE OCH BOKNING AV FÖRSAMLINGENS LOKALER PETRUSGÅRDEN, JÄMSHÖG REGLER FÖR UPPLÅTELSE OCH BOKNING AV FÖRSAMLINGENS LOKALER OLOFSTRÖMS KYRKA OCH FÖRSAMLINGSGÅRD INNEHÅLLSFÖRTECKNING Planskiss, Petrusgården 3 Planskiss, Olofströms församlingsgård

Läs mer

Regler. Hyra av Mariestads teater. Mariestad. Antagna av Kulturnämnden Mariestad 2013-01-29

Regler. Hyra av Mariestads teater. Mariestad. Antagna av Kulturnämnden Mariestad 2013-01-29 Regler Hyra av Mariestads teater Mariestad Antagna av Kulturnämnden Mariestad 2013-01-29 Datum: 2013-01-29 Dnr: Sida: 2 (5) Regler för hyra av Mariestads teater Kulturnämndens beslut 4/13 Mariestads teater

Läs mer

Hyra av eventyta på Kungsmässan.

Hyra av eventyta på Kungsmässan. Hyra av eventyta på Kungsmässan. Vill du synas med ditt företag eller din förening? Då är du välkommen att komma in med förfrågan angående hyra eventyta på Kungsmässan. Gyllene Tider signerar skivor Art4u

Läs mer

Brostugan - Kanot Cafe AB

Brostugan - Kanot Cafe AB Brostugan - Kanot Cafe AB 1 Parter Båtägare (fylls i av båtägaren) Namn:... Pers. nr:... Gatuadress:... Postnr o adress:... Telefon:... E-mail:... Nedan benämnd Båtplatsinnehavaren Finns flera ägare till

Läs mer

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg

Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrning och boendepolicy för Atrium Ljungberg Uthyrningspolicy Hur får man möjlighet att hyra en lägenhet hos Atrium Ljungberg? Bostadsförmedlingen/Atrium Ljungbergs egen intressebank Interna sökande

Läs mer

2.1 Fastighet Med Fastighet avses fast egendom som angivits i Avtalet (definierat nedan).

2.1 Fastighet Med Fastighet avses fast egendom som angivits i Avtalet (definierat nedan). 1. Allmänt 1.1 Dessa allmänna villkor ( Villkoren ) gäller när du som husägare ( Fastighetsägaren ) tecknar avtal med Satellithuset i limmared ab, org nr 556180-4583, med adress Fabriksgatan 2, 51442 Limmared,

Läs mer

Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn

Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn Hyresregler och instruktioner för Chalmers Studentkårs järnvägsvagn Kontraktstecknaren som hyrt Järnvägsvagnen förpliktar sig att följa nedanstående regler och tar fullständigt personligt ansvar för vagn

Läs mer

Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Hälsingland Gästrikland AB (VHG) och dig när du bokar via Jungfrukusten ekonomisk förening.

Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Hälsingland Gästrikland AB (VHG) och dig när du bokar via Jungfrukusten ekonomisk förening. ALLMÄNNA VILLKOR Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Hälsingland Gästrikland AB (VHG) och dig när du bokar via Jungfrukusten ekonomisk förening. Avtalet kan gälla boende, transport, köp av andra

Läs mer

WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG

WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG WOODSTOCK MUSIK DANS POESI LITTERATUR SÅNG Informationshäfte om framträdanden och uthyrning av scener hos EQ House. Framträdanden på scen i Woodstock Den ideella kulturföreningen EQ Kultur har en önskan

Läs mer

Regler vid korttidsuthyrning och nyttjande av kommunens lokaler

Regler vid korttidsuthyrning och nyttjande av kommunens lokaler 2010-12-01 Regler vid korttidsuthyrning och nyttjande av kommunens lokaler Fastställda av Tekniska nämnden Fastställda av Kultur- och fritidsnämnden Fastställda av Barn- och utbildningsnämnden Innehållsförteckning

Läs mer

Datum. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Elev: Häst: Härstamning: Kön, Födelseår, Ras: Registreringsnr, Passnr:

Datum. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Elev: Häst: Härstamning: Kön, Födelseår, Ras: Registreringsnr, Passnr: 1(12) Datum Barn- och utbildningsförvaltningen Stiernhööksgymnasiet Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet Uppstallningsvärd: Stiernhööksgymnasiet Adress: Masvägen 5, 79532 Rättvik

Läs mer

Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i. Teleborgshallen. Växjö

Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i. Teleborgshallen. Växjö Säkerhetsföreskrifter för arrangörer i Teleborgshallen Växjö Teleborgshallen i Växjö Teleborgshallen passar utmärkt för alla inomhusidrotter och som publikarena för såväl matcher, konserter och andra arrangemang.

Läs mer

INSTRUKTION FÖR ALKOHOLRELATERADE ARRANGEMANG I TRYGGHETEN

INSTRUKTION FÖR ALKOHOLRELATERADE ARRANGEMANG I TRYGGHETEN Instruktion Michele Cicchetti Ansvarig för medlemsnytta 2018-03-09 INSTRUKTION FÖR ALKOHOLRELATERADE ARRANGEMANG I TRYGGHETEN Allmänt Umeå studentkår förfogar över lokalen Tryggheten, på källarplan i Samhällsvetarhuset.

Läs mer

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag

MARKUPPLÅTELSEAVTAL Optofiber byalag Varje upplåtelse är unik. Det finns i många fall skäl att anpassa innehållet med hänsyn till omständigheterna i projektet eller det enskilda fallet. Läs därför informationsmaterialet viktiga punkter att

Läs mer

Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Hälsingland Gästrikland AB (VHG) och dig när du bokar via Visit Glada Hudik AB.

Dessa allmänna villkor gäller mellan Visit Hälsingland Gästrikland AB (VHG) och dig när du bokar via Visit Glada Hudik AB. ALLMÄNNA VILLKOR Dessa allmänna villkor gäller mellan (VHG) och dig när du bokar via Visit Glada Hudik AB. Avtalet kan gälla boende, transport, köp av andra produkter och tjänster, eller en kombination

Läs mer

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25.

Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. Allmänna villkor Ver. 1.1 Gäller från 2011-03-25. 1 Allmänt 1.1 Dessa villkor reglerar förhållandet mellan kunden ( Kund ) och Excellent Hosting Sweden AB ("EHSAB") 1.2 Kunden kan vara en myndig fysisk

Läs mer

Dnr RIKTLINJER. Förslag -Taxa för markupplåtelse. Antagen av. Gäller från och med..

Dnr RIKTLINJER. Förslag -Taxa för markupplåtelse. Antagen av. Gäller från och med.. Dnr RIKTLINJER Förslag -Taxa för markupplåtelse. Gäller från och med.. Dnr 2/13 Innehållsförteckning Inledning... 3 Syfte... 3 Avgiftsreglering... 3 Taxa... 4 1 Tillfällig reklam och information... 4 2

Läs mer

Torsdag, 05 april 2012 Arrangemang Tid Antal Pris

Torsdag, 05 april 2012 Arrangemang Tid Antal Pris Älvsjö AIK Fotboll Wilny, Johan Box 5 1 21 Älvsjö Sverige +46 72828167 Lidingö den 16 November 211 Bokningsnummer: 6389 Er Referens: Kerstin Kjell johan.wilny@dif.se Vi har härmed nöjet att bekräfta Er

Läs mer

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil

Förening Privat kund. Utdelningsadress Telefon Telefax. Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid Mobil Förening Privat kund ANSÖKAN Träningstid säsongen 201-201 Namn Sektion/avdelning/lag o dyl Utdelningsadress Telefon Telefax Postnr Ort E-post Kontaktperson i detta ärende Person-/organisationsnr Tel dagtid

Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden

GÖTEBORGS UNIVERSITET Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden Utbildningsvetenskapliga fakultetsnämnden GÖTEBORG UNIVERSITY The Faculty Board of Education Lokalkommittén Hans Dahlgren BESLUT C2/06:307 UFN 2006-06-13 Regler vid uthyrning (korttidsuthyrning) av utbildningsvetenskapliga

Läs mer

BILAGA LEVERANS BITSTREAM DSL LEVERANS

BILAGA LEVERANS BITSTREAM DSL LEVERANS LEVERANS 1. Allmänt... 2 1.1. Omfattning... 2 1.2. Rutiner för Offert Beställning... 2 2. NetBusiness... 2 3. Förfarande vid Beställning utan föregående Offert... 2 3.1. Beställning... 2 3.2. Svar på Beställning...

Läs mer

Hyreskontrakt Hyresvärdens ex.

Hyreskontrakt Hyresvärdens ex. lördag den 11 april 2009 1/5 Hyreskontrakt Hyresvärdens ex. Var god ange bokningnr vid betalning! Ditt bokningsnr:. Hyresvärd Hyresgäst Föreningen för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar RBU Halland Produkt

Läs mer

Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet.

Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Kontrakt för uppstallning av ponny/häst på Stiernhööksgymnasiet. Uppstallningsvärd: Stiernhööksgymnasiet Adress: Masvägen 5, 79532 Rättvik

Läs mer

Lokalregler för Linnéuniversitetet

Lokalregler för Linnéuniversitetet Diarie nr: 2017/2474 1.1 Regeldokument Lokalregler för Linnéuniversitetet Beslutat av Universitetsdirektör Per Brolin Gäller från 2017-05-01 Beslutat av: Universitetsdirektör Beslutsdatum: 2017-05-01 Dnr:

Läs mer

Konsumentverket och Föreningen Sverige Turism (FÖRST) har denna dag träffat följande överenskommelse:

Konsumentverket och Föreningen Sverige Turism (FÖRST) har denna dag träffat följande överenskommelse: 7 3 PROTOKOLL 1990-05-29 89/1(3658 Konsumentverket och Föreningen Sverige Turism (FÖRST) har denna dag träffat följande överenskommelse: 1. Allmänna villkor för uthyrning av stugor och lägenheter skall

Läs mer

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa.

Se bilaga 1. Prislista. Priserna som anges är takpris och Leverantören ska kunna offerera nya system under förutsättning att Cisco producerar dessa. 1 Ramavtal Detta ramavtal med dnr har träffats mellan Domstolsverket med organisationsnummer 202100-2742 och Företagsnamn med organisationsnummer Organisationsnummer. 2 Omfattning Ramavtalet omfattar Cisco

Läs mer

Adress Postnr Postort

Adress Postnr Postort Sidan 1 av 6 BESTÄLLNING / AVTAL Företagskund Företagsnamn Kontaktperson Adress Postnr Postort Organisationsnummer Tel Mobiltel E-post Tjänstebeskrivning (GEAB) tillhandahåller ett fiberpar för kunds bruk

Läs mer

Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler och övriga föreningslokaler

Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler och övriga föreningslokaler Styrdokument, riktlinjer Enhetschef idrott- och fritidsenheten 2019-03-08 Johanna Dermer 08-590 973 63 Dnr johanna.dermer@upplandsvasby.se KFN/2019:2 Taxor och riktlinjer vid uthyrning av idrottslokaler

Läs mer

BOKNING TAXOR & AVGIFTER Gäller from 120101

BOKNING TAXOR & AVGIFTER Gäller from 120101 BOKNING TAXOR & AVGIFTER Gäller from 120101 1 Bokning Allmänt Fritidskontoret ombesörjer, förutom uthyrning av fritidskontorets egna anläggningar, uthyrning av vissa lokaler som förvaltas av andra kommunala

Läs mer

MESSINGENS REGELVERK FÖR UTHYRNING AV LOKALER

MESSINGENS REGELVERK FÖR UTHYRNING AV LOKALER MESSINGENS REGELVERK FÖR UTHYRNING AV LOKALER Bakgrund I december 2015 invigdes Upplands Väsbys nya scenrum, som idag ingår i byggnadskomplexet Messingen. I februari 2016 övergick också driften av Messingenhuset

Läs mer

Allmänna Bestämmelser

Allmänna Bestämmelser 2014/05 Self Storage Association Sweden Allmänna Bestämmelser Avseende upplåtelse av förvaringsutrymme Allmänna bestämmelser 1. Upplåtelseavtal och villkor 1.1 Genom detta Avtal får Kunden rätt att under

Läs mer

Hyresvillkor Åhus scoutstuga.

Hyresvillkor Åhus scoutstuga. Hyresvillkor Åhus scoutstuga. Vem får hyra Uthyrning sker i första hand till scoutverksamheter eller andra barn/ungdomsverksamheter. Uthyrning kan ske när scoutstugan inte används för den egna verksamheten.

Läs mer

Kontrakt för uthyrning av SUB Klubbhus

Kontrakt för uthyrning av SUB Klubbhus Kontrakt för uthyrning av SUB Klubbhus Här följer reglerna för uthyrning. Läs igenom dem inför varje gång du hyr lokalen. Förutsättningar och Bokningsinformation Uthyrningen gäller antingen undervåningen

Läs mer

Information om brandskyddet till dig som hyresgäst

Information om brandskyddet till dig som hyresgäst Information om brandskyddet till dig som hyresgäst Tänk efter före Det är ofta flera olyckliga omständigheter som tillsammans bidrar till att en brand uppstår och att egendom förstörs eller att människor

Läs mer

VILLKOR FÖR GRUPPBOKNINGAR AV FORSTSTYRELSENS NATURTJÄNSTER

VILLKOR FÖR GRUPPBOKNINGAR AV FORSTSTYRELSENS NATURTJÄNSTER VILLKOR FÖR GRUPPBOKNINGAR AV FORSTSTYRELSENS NATURTJÄNSTER gäller fr.o.m. 1.7.2014 1. Bokningsvillkor Dessa bokningsvillkor gäller gruppbokningar och tillämpas på avtalsförhållandet mellan kunden (hyresgäst)

Läs mer

Produktbeskrivning Resttrafik

Produktbeskrivning Resttrafik Produktbeskrivning Resttrafik 1 Inledning Produkten Resttrafik är en del i Telefoniabonnemang och ger Kundens Slutkund tillgång till de trafikslag som inte omfattas av förval och som hittills faktureringsmässigt

Läs mer

Villa Wöhler med reception, restaurang, bar och tio dubbelrum (rum nummer 4 ovan).

Villa Wöhler med reception, restaurang, bar och tio dubbelrum (rum nummer 4 ovan). Pensionatet på udden En middag i matsalen medan solen sänker sig i havet. Ett bad från bryggan på udden med Karlsöarna som bakgrund. En utgångspunkt för att upptäcka Gotland. Ett sekelskiftespensionat

Läs mer

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler

Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler Brandskydd vid tillfällig uthyrning av samlingslokaler 1 Inledning Denna information riktar sig till dig som hyr ut eller upplåter lokaler tillfälligt för till exempel dans eller fester. Här är några enkla

Läs mer

Utlåningsregler för idét och sektionens inventarier 2.0. Styrelsen

Utlåningsregler för idét och sektionens inventarier 2.0. Styrelsen för idét och sektionens inventarier 2.0 Styrelsen 30 november 2010 1 Tillåtna låntagare idét får lånas ut till Teknologkåren vid LTH (TLTH), fria föreningar under TLTH, sektioner inom TLTH, medlemmar i

Läs mer