Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet"

Transkript

1 Dnr / Landsbygdsutvecklingsenheten Bilaga till konsekvensutredning av förslag till Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet Beskrivning av föreslagna regler i föreskriften 1 KAP. OMFATTNING Detta kapitel tar upp för vad föreskriften gäller samt definitioner av specifika termer som anges i föreskriften samt att undantag kan göras om det finns särskilda skäl. 1 Stöd Här anges de stöd för vilka det ska gå att söka stöd för under 2014 i landsbygdsprogrammet enligt den interimistiska förordningen (XX:XX). 2 Definitioner Under denna paragraf definieras de termer som finns i föreskriften. 3 Undantag Om det finns särskilda skäl kan Jordbruksverket enligt 3 ge undantag från bestämmelserna i föreskriften. 2 KAP. GEMENSAMMA VILLKOR Detta kapitel innehåller gemensamma delar för samtliga stöd och åtgärder. Ansökan om stöd 1-3 Hur ansökan om stöd ska göras Huvudtanken med ansökningar i landsbygdsprogrammet är att ansökan ska skickas in elektroniskt. I 1 anges att ansökan om den görs elektroniskt ska göras på jordbruksverkets webbplats Skälet till en elektronisk ansökan är att kunna ge bättre stöd till sökanden för att ansökan ska bli så komplett som möjligt, innan den kommer in till den behöriga myndigheten. En komplett ansökan kan handläggas snabbare och leder till att sökanden får beslut snabbare. Ansökan kan också göras på blankett och om det görs ska sökande använda den blankett som gäller för stödet och som specificeras i bilaga 1. 2 tar upp att det finns risk för att sökanden lämnar in en ansökan på Jordbruksverkets blankett men som avser fel stödtyp. Denna paragraf öppnar upp för att ansökan ändå ska anses ha kommit in till den behöriga myndigheten även om stödsökanden lämnat

2 Jordbruksverket Dnr /14 2(8) in fel blankett. Genom detta uppfyller vi serviceskyldigheten i enlighet med 4 förvaltningslagen (1986:223). 3 Förberedande stöd för lokalt ledd utveckling ska ha en ansökningsomgång och vi har valt sista ansökningsdatum till den 22 september Vilka uppgifter som ansökan om stöd ska innehålla I 4 anges vad som ansökan ska innehålla. Vi har valt att hänvisa till bilaga 2 och har där räknat upp de uppgifter som är bindande för sökanden att lämna in för att behöriga myndigheten ska kunna handlägga ärendet. Alternativet till att räkna upp uppgifterna i bilaga 2 är att ta med blanketterna som bilagor till föreskriften, vilket vi vill undvika. 5 tar upp vilka uppgifter vi kräver för att ansökan om stöd ska godkännas vara en ansökan, och komplettering av de uppgifterna. Datumet för när en ansökan om stöd kommit in enligt kraven i 2 kap. 5 har stor betydelse för sökanden som planerar att ansöka om stöd för investeringar. Detta beror på att EU ställer krav på att endast utgifter som har uppstått efter att en ansökan om investering har kommit in till den behöriga myndigheten kan anses vara stödberättigande. Här anges också att behörig myndighet kan bestämma när en komplettering med resterande uppgifter som framgår av bilaga 2 senast ska ha kommit in. Dessa delar är viktiga för fortsatta handläggningen av ärendena. 6 Underskrift Här anges att sökanden eller firmatecknare för sökanden ska använda e-legitimation för underskrift av den elektroniska ansökan, kompletteringen eller ändringen, samt vem som ska underteckna motsvarande om uppgifterna lämnas på papper. 7 Var ansökan ska lämnas Här anges var ansökan på pappersblankett ska lämnas. Sökande ska skicka ansökan till behörig myndighet. Om ansökan skulle komma in till fel behörig myndighet ska ansökan om den innehåller uppgifterna i 2 kap. 2 ändå anses vara en inkommen ansökan om stöd. Genom detta uppfyller vi serviceskyldigheten i enlighet med 4 förvaltningslagen (1986:223). 8 Överlåtelse Denna paragraf reglerar hur ansökan om stöd kan övertas. Hur beslut om stöd kan övertas har vi inte bemyndigande att föreskriva om just nu. Det kommer att regleras i en uppdatering av föreskriften när landsbygdsprogrammet beslutats och nationella förordningen för landsbygdsutveckling är på plats. Det är oklart om man i framtiden kan överlåta ansökan elektroniskt men överlåtelse via blankett kommer vara möjligt på den blankett som redovisas i bilaga 1 till förslaget på föreskrift. 3 KAP. GRUNDLÄGGANDE BESTÄMMELSER I paragrafen definieras författningens tillämpningsområde. Denna paragraf kommer att byggas på med namn på den interimistiska förordningen samt med den EU-lagstiftning som beslutats fram till föreskriften beslutats. Ikraftträdande och övergångsbestämmelser Föreskriften ska träda i kraft efter att den interimistiska förordningen för landsbygdsutveckling trätt i kraft.

3 Jordbruksverket Dnr /14 3(8) Uppgifter som ska tas in i samband med ansökan om stöd Följande tabeller tar upp vilka uppgifter som krävs för att ansökan om företagsstöd och projektstöd inom landsbygdsprogrammet ska kunna handläggas och varför uppgifterna behövs. Vi har markerat om uppgiften ingår som stödvillkor (S), i affärsplan (A) eller i projektplan (P). Stöd Gemensamma uppgifter för företagsstöd inom landsbygdsprogrammet Uppgifter som krävs i ansökan om stöd Uppgift om 1. Namn, organisations- eller personnummer och övriga kontaktuppgifter. 2. Vad ansökan avser. 3. Sökanden är skyldig att redovisa moms för den verksamhet som ansökan avser. 4. Sökanden har ansökt om eller beviljats andra stöd för samma investering. 5. Sökandens yrkes- och branscherfarenheter och vilken utbildning har särskilt betydelse för investeringen. 6. Varför sökanden vill genomföra investeringen. 7. Plats för den verksamhet som utvecklas genom investeringen. 8. Utgift och total anskaffningsutgift för investeringen och hur investeringen ska finansieras. 9. Slutdatum för investeringen. 10. Vilket år investeringen ger full effekt inom verksamheten och hur många år investeringen ska användas. 11. EU-indikatorer och nationella indikatorer, i de fall sådana finns. 12. Företagets nuvarande verksamhet. 13. Förväntad ekonomisk livslängd för investeringen. 14. Investeringens påverkan på ekonomin och arbetstiden. 15. Andra planerade investeringar. 16. Konsekvenser om sökande inte får stöd. Motivering till varför uppgiften behövs 1. Uppgifterna krävs för handläggning av ansökan. Vi måste veta vem som sökt och vem som ska få beslut och vem vi ska skicka begäran om kompletteringar till. (S) 2. Uppgift behövs för att vi ska kunna bestämma åtgärd och fokusområde för ansökan om stöd. Vi behöver veta vad stödansökan avser för att kunna jämföra med andra ansökningar. (A) 3. Bedöms för underlag för bedömning av stödbelopp. (S) 4. Görs för att kontrollera att stödmottagaren inte får dubbelt stöd. Stödvillkor enligt art. 65 punkt 11 EUförordning 1303/2013. (S) 5. Underlag för urval. (A) 6. Underlag för urval. (A) 7. Bestämmer vem som ska handlägga stöd och kopplad till urvalskriterier och stödnivå. Krävs också för uppföljning av stöd. (A) 8. Underlag för stödbelopp och för urval av ärenden. (A) 9. Krävs för budget och för att kunna planera och genomföra kontroller. (S) 10. Krävs för urval och utvärdering. (S) 11. EU-krav och krav i landsbygdsprogrammet. (S) 12. Urval och uppföljning. (A) 13. Urval och uppföljning. (A) 14. Urval och uppföljning. (A) 15. Urval och uppföljning. (A) 16. Urval och uppföljning. (A)

4 Jordbruksverket Dnr /14 4(8) För investering i jordbruk Uppgift om 1. Hur många djur och hur stor areal som påverkas av investeringen. 2. Sökanden kommer att göra extra åtgärder för att öka djurvälfärden. 3. Sökanden kommer göra extra åtgärder för att öka miljönyttan. 4. Sökanden kommer köpa in kompetens vid genomförandet av sin investering. I så fall vilken. 5. Större delen av gården brukas ekologiskt. 6. Företaget deltar i ett produktionsuppföljningsprogra m och resultatet av uppföljningen. 7. Energianvändning per producerad enhet om investeringen avser om-, till-, eller nybyggnad som påverkar energianvändningen i företaget. 8. Producerad mängd för den produktionsgren som påverkas mest av investeringen om investeringen avser om-, tilleller nybyggnad som påverkar energianvändningen i företaget. 1. Urval. (A) 2. Urval. (A) 3. Urval. (A) 4. Urval. (A) 5. EU-indikator. (A) 6. EU-indikator. (A) 7. Krävs för underlag för EUindikatorer. (A) 8. EU-indikator. (A)

5 Jordbruksverket Dnr /14 5(8) Bilagor som sökande ska bifoga beroende på vad ansökan om företagsstöd inom landsbygdsprogrammet avser 1. Företagets senaste balansoch resultaträkning alternativt tidigare ägares bokslut om det finns tillgängligt. Om det inte går att få tag på ska sökande bifoga öppningsbalansräkning som också bifogas om det är ett nystartat företag. 2. Tillstånd eller godkännande som krävs för investeringen. 3. Ritningar vid ny-, om- eller tillbyggnad. 4. Vid köp av byggnad, intyg om att byggnaden inte fått stöd från offentliga medel under de senaste tio åren. 5. Vid köp av byggnad, taxeringsvärde från Skatteverket. 6. Lånelöfte eller lånehandlingar om insatsen finansieras med hjälp av banklån. 7. Kopior av offerter eller annan redovisning av att utgifterna för investeringen är rimliga.8. Kopia av ansökan eller beslut om annat stöd om sökanden sökt eller beviljats sådant. 9. Andra bilagor som har betydelse för ansökan. 1. Urval. (A) 2. Stödvillkor. (S) 3. Urval. (S+A) 4. Stödvillkor. (S) 5. Stödvillkor. (S) 6. Som underlag för att bedöma riktigheten i finansieringsplanen. (S) 7. För rimlighetsbedömning av kostander, EU-krav. Delegerad akt till (EU) nr 1306/2013. (S) 8. Underlag för bedömning av dubbelfinansiering. EU-regel. (S) 9. Urval eller särskilda stödvillkor kopplade till en viss typ av investering. (S+A)

6 Jordbruksverket Dnr /14 6(8) Stöd Projektstöd för bredband inom landsbygdsprogrammet Uppgifter som krävs i ansökan om stöd Uppgift om 1. Namn, organisations- eller personnummer och övriga kontaktuppgifter. 2. Vad ansökan avser. 3. Sökanden är skyldig att redovisa moms för projektet. 4. Sökanden har ansökt om eller beviljats andra stöd för hela eller delar av samma projekt utöver det som framgår av finansieringsplanen. 5. Vilka som ska genomföra projektet, deras roller och kompetenser. 6. Var projektet ska genomföras inklusive karta. 7. Antal km bredband. 8. Antal timmar ideellt arbete i projektet. 9. Terrängförhållanden där projektet genomförs. 10. Antal beräknade anslutningar. 11. Sökanden kommer att äga investeringen efter investeringen är byggd. 12. Budget och finansiering. 13. Tidsplan för genomförande av projektet inklusive slutdatum. Motivering till varför uppgiften behövs 1. Uppgifterna krävs för handläggning av ansökan. Vi måste veta vem som sökt och vem som ska få beslut och vem vi ska skicka begäran om kompletteringar till. (S) 2. Uppgift behövs för att vi ska kunna bestämma åtgärd och fokusområde för ansökan om stöd. Vi behöver veta vad stödansökan avser för att kunna jämföra med andra ansökningar. (P) 3. Bedöms för underlag för bedömning av stödbelopp. (S) 4. Görs för att kontrollera att stödmottagaren inte får dubbelt stöd. Stödvillkor enligt art. 65 punkt 11 EUförordning 1303/2013. (S) 5. Urval. (P) 6. Urval och uppföljning. (P) 7. Underlag för rimlighetsbedömning. (S) 8. För uppföljning. (S) 9. Underlag för rimlighetsbedömning. (S) 10. Underlag för rimlighetsbedömning. (S) 11. Stödvillkor. (S) 12. Underlag för att bestämma stödnivån och för urval av ärenden. (P) 13. Krävs för budget och för att kunna planera och genomföra kontroller. (S)

7 Jordbruksverket Dnr /14 7(8) Bilagor som sökande ska bifoga ansökan om projektstöd för bredband inom landsbygdsprogrammet 1. Tillstånd eller godkännande som krävs för investeringen. 2. Karta. 3. Om stödet blir under euro, kopior av offerter eller annan redovisning av att utgifterna för investeringen är rimliga. 4. Kopia av ansökan eller beslut om annat stöd om sökanden sökt eller beviljats sådant. 5. Andra bilagor som har betydelse för ansökan. 1. Stödvillkor. (S) 2. Urval och uppföljning. (P) 3. Underlag för rimlighetsbedömning. (S) 4. Görs för att kontrollera att stödmottagaren inte får dubbelt stöd. Stödvillkor enligt art. 65 punkt 11 EUförordning 1303/2013. (S) 5. Urval eller särskilda stödvillkor kopplade till en viss typ av investering. (S+A)

8 Jordbruksverket Dnr /14 8(8) Stöd Förberedande stöd för lokalt ledd utveckling Ansökan om stöd ska innehålla 1. Namn, organisationseller personnummer och övriga kontaktuppgifter. 2. Vad ansökan avser. 3. Avsiktsförklaring från alla ingående kommuner om att de står bakom strategiskrivningen. 4. Kort beskrivning av tänkt partnerskap och vilka fonder man har tänkt ska ingå. 5. Beskrivning av geografiskt område som omfattas av strategin. Vilka kommuner som ingår i området. Om delar av kommuner ingår ska de preciseras. 6. Hur många invånare det finns i området. 7. Budget för att skriva strategin. Motivering till varför uppgiften behövs 1. Uppgifterna krävs för handläggning av ansökan. Vi måste veta vem som sökt och vem som ska få beslut och vem vi ska skicka begäran om kompletteringar till. (S) 2. Underlag för urval. (P) 3. Samtliga kommuner måste vara överens om att leaderområde ska bildas och att de är beredda på att medfinansiera insatser inom området. (S) 4. Underlag för urval för val av leaderområden. (P) 5. Underlag för urval för val av leaderområden. (P) 6. Underlag för urval för val av leaderområden. (P) 7. Underlag för att bestämma stödnivån. (S)

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om företagsstöd

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om projektstöd inom

Läs mer

Beskrivning av föreslagna ändringar/tillägg i föreskriften

Beskrivning av föreslagna ändringar/tillägg i föreskriften BILAGA Dnr 3.2.16-1158/15 2015-02-26 Landsbygdsutvecklingsenheten Bilaga till konsekvensutredning av förslag till ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS 2014:22) om ansökan om företagsstöd

Läs mer

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett.

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett. Anvisning till blanketten BYTE AV SÖKANDE ELLER STÖDMOTTAGARE - ansökan om stöd Vem ska använda blanketten? Använd blanketten för att ansöka om något av följande: byta sökande på en redan inlämnad ansökan

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka stöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd

Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd Anvisning till blanketten Projektstöd ansökan om stöd 2014 2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka projektstöd inom havs-och fiskeriprogrammet 2014-2020 för produktions-och

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om ansökan om företagsstöd,

Läs mer

Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi

Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi Anvisning till blanketten Förberedande stöd inom Lokalt ledd utveckling ansökan om stöd för att ta fram en utvecklingsstrategi Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du för att söka förberedande

Läs mer

ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020

ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020 SJV FPMB 12:29 2015-08 ANSÖKAN MILJÖINVESTERING - fast ersättning 2014-2020 Använd den här blanketten när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning inom landsbygdsprogrammet 2014-2020.

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i ansökningshandlingarna

Läs mer

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning.

Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Bilaga 1 Övriga upplysningar Här hittar du viktig information som du behöver känna till när du genomför ditt projekt samt när du söker utbetalning. Gå gärna in på Jordbruksverkets webbplats www.jordbruksverket.se

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 SJVFS 2017:32 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd från det nationella

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Kommunfullmäktige. Ärende 5

Kommunfullmäktige. Ärende 5 Kommunfullmäktige Ärende 5 Kommunledningsstaben, Ekonomiavdelningen Johan Örnberg, 0571-281 13 johan.ornberg@eda.se TJÄNSTESKRIVELSE Datum 2015-10-08 Sida 1(3) Kommunal borgen till fiberföreningar

Läs mer

Alternativa lösningar och effekter av om ingen reglering kommer till stånd

Alternativa lösningar och effekter av om ingen reglering kommer till stånd Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om lokalt ledd utveckling; SFS 2015:407 Utkom från trycket den 26 juni 2015 utfärdad den 11 juni 2015. Regeringen föreskriver följande. Normgivningsbemyndigande 1

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret)

PROJEKTPLAN LEADER. Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) Leader DalÄlvarna PROJEKTPLAN LEADER PROJEKTPLANEN SKA ALLTID BIFOGAS TILL JORDBRUKSVERKETS ANSÖKNINGS- BLANKETT OM PROJEKTSTÖD INOM LEADER Ankomstdatum / diarienummer (fylls i av leaderkontoret) ANVÄND

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Ansökan om utbetalning 1(8)

Ansökan om utbetalning 1(8) Ansökan om utbetalning 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om utbetalning av stöd till natur- och kulturmiljövårdsåtgärder

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Artikel 15, Rådgivningstjänster samt företagslednings- och avbytartjänster inom jordbruket

Artikel 15, Rådgivningstjänster samt företagslednings- och avbytartjänster inom jordbruket Artikel 15, Rådgivningstjänster samt företagslednings- och avbytartjänster inom jordbruket Innehållsförteckning Artikel 15, Rådgivningstjänster samt företagslednings- och avbytartjänster inom jordbruket...

Läs mer

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk

Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk Ansökan - Utbetalning av stöd 1(8) Ärendenr Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö Ansökan om utbetalning av stöd till Nokås eller Ädellövskogsbruk På den här blanketten

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst 1 Guide till projektansökan i Jordbruksverkets e-tjänst Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil. Fullmakt

Läs mer

Artikel 14, Kunskapsöverförings- och informationsåtgärder. Innehållsförteckning

Artikel 14, Kunskapsöverförings- och informationsåtgärder. Innehållsförteckning Artikel 14, Kunskapsöverförings- och informationsåtgärder Innehållsförteckning Artikel 14, Kunskapsöverförings- och informationsåtgärder... 1 Beskrivning av delåtgärd 1.1, Stöd till yrkesutbildnings- och

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd

HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd HANDLEDNING till ansökningsblankett om projektstöd Handledning till ansökningsblankett om projektstöd Rubrikerna nedan följer de punkter som finns i ansökningsblanketten. 1. Allmänna uppgifter Projektets

Läs mer

LEADER Innehåll LEADER...1

LEADER Innehåll LEADER...1 LEADER Innehåll LEADER...1 Beskrivning av delåtgärd 19.1, Kostnader för förberedande stöd... 7 Beskrivning av delåtgärd 19.2, Genomförande av insatser inom den lokala utvecklingsstrategin... 10 Beskrivning

Läs mer

Om din ansökan om slututbetalning kommer in till oss senare än tre månader efter klardatum kan det hända att du inte får några pengar alls.

Om din ansökan om slututbetalning kommer in till oss senare än tre månader efter klardatum kan det hända att du inte får några pengar alls. Allmänna villkor för företagsstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla företagsstöd. Du ska följa de allmänna villkoren. Om du inte gör det kan du få avdrag på ditt företagsstöd. Bilaga 1

Läs mer

Ansökan om projektstöd för fiberbredband

Ansökan om projektstöd för fiberbredband Hemmesjö 2012-10-29 Länsstyrelsen Kronoberg 351 86 Växjö Ref: Anders Meijer, Allan Karlsson Ansökan om projektstöd för fiberbredband Härmed kompletterar Billa-Hemmesjö Fibernät ekonomisk förening vår tidigare

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping Tfn Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 SJVFS 2018:10 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll

Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1 (6) Inkom till fiskeområdesgruppen, datum: Ansökan Stöd till fiskerinäringen 2007 2013 Projekt inom Vindelälvens fiskeområde Från kust till fjäll 1. Insats Projektrubrik Startdatum för insatsen Slutdatum

Läs mer

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6)

Rundvirkesstiftelsen. Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) Rundvirkesstiftelsen Ansökan om stöd från Rundvirkesstiftelsen 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd från Rundvirkesstiftelsen. Rundvirkesstiftelsen har som ändamål att stödja verksamhet som är

Läs mer

Ansökan om bygdemedel vindkraft

Ansökan om bygdemedel vindkraft Ansökan om bygdemedel vindkraft Sökande: Sökandens namn Organisationsnummer/personnummer c/o namn Postadress Postnummer Postort Bankgiro, Plusgiro eller kontonummer (inklusive clearingnummer) Kontaktperson:

Läs mer

Konsekvensutredning BFS 2018:xx. Boverkets föreskrifter och allmänna råd om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder

Konsekvensutredning BFS 2018:xx. Boverkets föreskrifter och allmänna råd om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder Konsekvensutredning BFS 2018:xx s föreskrifter och allmänna råd om stöd för innovativt och hållbart byggande av bostäder Konsekvensutredning BFS 2018:xx s föreskrifter och allmänna råd om stöd för innovativt

Läs mer

Ansökan om projektstöd

Ansökan om projektstöd Ansökan om projektstöd Bredband till flera, Vindeln Skivsjöbygden Övergripande Ansöker du för egen räkning: Uppgifter om stödsökande VINDELNS KOMMUN Utdelningsadress Kommunalhusvägen 11 Postnummer 92281

Läs mer

Paraplyprojekt Lokal mat

Paraplyprojekt Lokal mat Paraplyprojekt Lokal mat Namn på ansökan: Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet Lokal mat - Checkarna inom Lokal mat är främst riktade mot enskilda företag. Då insatserna i första

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till utvecklingsprojekt för jämställda offentliga miljöer i städer och tätorter Boverket december 2013 Titel: Konsekvensutredning - Boverkets föreskrifter

Läs mer

Förprövning av djurstall. Kristina Thunström Förprövningshandläggare

Förprövning av djurstall. Kristina Thunström Förprövningshandläggare 1 Förprövning av djurstall Kristina Thunström Förprövningshandläggare 2 Vad är förprövning och varför? Förprövning är en granskning av djurutrymmen ur djurskyddssynpunkt med syfte att förbättra djurhälsan

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46, telex: 70991 SJV-S ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks

Läs mer

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6)

Skogsstyrelsen Anvisning ansökan om utbetalning av företagsstöd 2(6) 1(6) Anvisning till ansökan om utbetalning av företagsstöd för kompetensutveckling Vem ska använda blanketten? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av beviljat företagsstöd

Läs mer

Paraplyprojekt Digitalisering för företag

Paraplyprojekt Digitalisering för företag Paraplyprojekt Digitalisering för företag Information till dig som vill söka check ur paraplyprojektet digitalisering för företag - Checkarna inom Digitalisering för företag är främst riktade mot enskilda

Läs mer

Konsekvensutredning av förslag till ändring i följande föreskrifter:

Konsekvensutredning av förslag till ändring i följande föreskrifter: Statens Jordbruksverk Diarienummer 19-11947/12 Konsekvensutredning av förslag till ändring i följande föreskrifter: - Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS 2011:16) om rutiner

Läs mer

Konsekvensutredning Ändring av Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd från det nationella honungsprogrammet

Konsekvensutredning Ändring av Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd från det nationella honungsprogrammet KONSEKVENS- Dnr. 3.2.16-6835/17 UTREDNING 2017-10-16 Stödregelenheten Konsekvensutredning Ändring av Statens jordbruksverks föreskrifter om stöd från det nationella honungsprogrammet Allmänt 1. BESKRIVNING

Läs mer

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning

PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning PROJEKTSTÖD INOM LEADER - ansökan om utbetalning Denna blankett använder du när du vill söka utbetalning av projektstöd inom Leader. Tänk på: Din ansökan om slututbetalning måste ha kommit in till länsstyrelsen

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till utemiljöer i vissa bostadsområden Boverket Titel: Konsekvensutredning

Läs mer

INFORMATION. Samordningsenheten Lina Andersson 2014-05-19. Dnr 3.2.17-2297 13

INFORMATION. Samordningsenheten Lina Andersson 2014-05-19. Dnr 3.2.17-2297 13 INFORMATION Samordningsenheten Lina Andersson 2014-05-19 Dnr 3.2.17-2297 13 Strukturen för landsbygdsprogrammet 2014-2020 Landsbygdsprogrammet får en helt ny struktur jämfört med det förra landsbygdsprogrammet.

Läs mer

BESLUT din ansökan om projektstöd

BESLUT din ansökan om projektstöd Returadress Länsstyrelsen Östergötland 581 86 [Eventuell Linköping Leader-logga] Regionalekonomiska enheten Jonas Jernberg Tfn: 010-2235294 E-postadress: jonas.jernberg@lansstyrelsen.se Motala kommun Box

Läs mer

Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller

Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller Energimyndigheten 2018-10-05 Diarienummer 2018-14133 Konsekvensutredning av förslag till föreskrift om statligt stöd till solceller 1. Uppgifter om de bemyndiganden som myndighetens beslutanderätt grundar

Läs mer

Artikel 21, Investeringar i skogsområdesutveckling och förbättring av skogars livskraft

Artikel 21, Investeringar i skogsområdesutveckling och förbättring av skogars livskraft Artikel 21, Investeringar i skogsområdesutveckling och förbättring av skogars livskraft Denna åtgärd kom in sent i processen och texter finns därför inte ännu Innehållsförteckning Artikel 21, Investeringar

Läs mer

Polismyndighetens författningssamling

Polismyndighetens författningssamling Polismyndighetens författningssamling ISSN 2002-0139 Utgivare: Gunilla Svahn Lindström Polismyndighetens föreskrifter om förvaltning av fonden för inre säkerhet; beslutade den 23 maj 2016. PMFS 2016:2

Läs mer

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014):

Landsbygdsverket föreskriver med stöd av 45, 46 och 47 i lagen av den 17 januari 2014 om stödjande av landsbygdens utveckling (28/2014): 1(5) FÖRESKRIFT Nr 53/15 Dnr 1189/54/2015 Giltighetstid 2.7.2015-31.12.2023 LANDSBYGDSVERKETS FÖRESKRIFT OM ANSÖKAN OM UTBETALNING AV STÖD FÖR UTVECKLINGSPROJEKT, FÖRETAGSSTÖD FÖR LANDSBYGDEN OCH VERKSAMHETSPENNING

Läs mer

Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas Leader KalmarÖland. Bankkontonr.

Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas Leader KalmarÖland. Bankkontonr. 1(5) Ansökan om delaktivitet inom paraplyprojektet Startgas. Sökande Bankgiro Bankgironr Bankkonto Clearingnr Bankkontonr. Är du medlem i någon producentorganisation för frukt och grönt? (Ringa in ett

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter om företagsstöd och projektstöd;

Läs mer

Anvisning till blanketten

Anvisning till blanketten Anvisning till blanketten Ansökan miljöinvestering - fast ersättning 2014-2020 Vem ska använda blanketten? Den här blanketten använder du när du ska söka stöd till miljöinvesteringar med fast ersättning

Läs mer

A Allmänt. KONSEKVENS- Dnr 3.4.16-9306/13 UTREDNING 2013-11-06. Stödkommunikationsenheten

A Allmänt. KONSEKVENS- Dnr 3.4.16-9306/13 UTREDNING 2013-11-06. Stödkommunikationsenheten KONSEKVENS- Dnr 3.4.16-9306/13 UTREDNING 2013-11-06 Stödkommunikationsenheten Konsekvensutredning med anledning av ändringar i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS 2009:90) om ansökan om vissa jordbrukarstöd

Läs mer

Vilka stöd går att söka inom lokalt ledd utveckling

Vilka stöd går att söka inom lokalt ledd utveckling 2016-02-19 Vilka stöd går att söka inom lokalt ledd utveckling Vilka stöd finns? Dessa stöd finns inom lokalt ledd utveckling: genomförande samarbete driftstöd Alla beviljade projekt ska bidra till att

Läs mer

Ingår i landsbygdsprogrammet. Vem ska använda blanketten?

Ingår i landsbygdsprogrammet. Vem ska använda blanketten? Anvisning till blanketten Åtagande för utvald miljö miljöersättning för naturfrämjande insatser på åkermark Ingår i landsbygdsprogrammet 1. På länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se kan du läsa

Läs mer

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg

Att ansöka om projekt hos Leader Nordvästra Skaraborg Senast uppdaterad: 2016-12-01 Lovisa Johansson Hollsten: 070-25 770 39 lovisa@leadernvskaraborg.se Emma Häggberg: 070-25 770 93 emma@leadernvskaraborg.se info@leadernvskaraborg.se Att ansöka om projekt

Läs mer

Riktlinjer för ansökan om medfinansiering från PTS

Riktlinjer för ansökan om medfinansiering från PTS Datum Vår referens Sida 2012-02-14 Dnr: 12-1027 1(6) Riktlinjer för ansökan om medfinansiering från PTS beslutade den 14 februari 2012. Inledning Post- och telestyrelsen (PTS) kan lämna stöd i form av

Läs mer

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900)

Konsekvensutredning. Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900) Konsekvensutredning Boverkets föreskrifter om stöd till nationella projekt för utveckling av tillämpning av planoch bygglagen (2010:900) Titel: Konsekvensutredning - Boverkets föreskrifter om stöd till

Läs mer

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet

Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet Anvisningar till blanketten Ansökan utbetalning stöd till insatser på livsmedelsområdet VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska ansöka om utbetalning av stöd till insatser

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping Tfn 036-15 50 00 www.jordbruksverket.se ISSN 1102-0970 Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS XX:Y) om officiella veterinärer;

Läs mer

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor

Beskriv kort och konkret ditt projekt genom att svara på följande frågor Anvisning till slutrapport för projektstöd När du har avslutat ditt projekt ska du skriva en slutrapport som beskriver genomförandet och resultatet av projektet. Jordbruksverket kommer att publicera rapporten

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Statens energimyndighets författningssamling

Statens energimyndighets författningssamling Utkast 2010-03-12 Statens energimyndighets författningssamling Utgivare: Fredrik Selander (verksjurist) ISSN 1650:7703 Statens energimyndighets föreskrifter och STEMFS allmänna råd om statligt stöd till

Läs mer

Information om. stöd för innovativt byggande av bostäder för unga

Information om. stöd för innovativt byggande av bostäder för unga Information om stöd för innovativt byggande av bostäder för unga Denna information beskriver översiktligt vem som har rätt att söka stöd, vilka åtgärder som är stödberättigande och hur du går till väga

Läs mer

Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk

Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk Ansökan om stöd Ädellövskogsbruk 1(11) Mottagare Plats för streckkodsetikett Skogsstyrelsen Stöd Box 7 351 03 Växjö På den här blanketten ansöker du om stöd till ädellövskogsbruk enligt förordning (2010:1879)

Läs mer

Privat. Övrigt offentligt stöd. Svenskt stöd (statlig del) EU-stöd

Privat. Övrigt offentligt stöd. Svenskt stöd (statlig del) EU-stöd Leaderguiden 2016-04-26 Till skillnad från programperioden 2007-2013 kommer inte ideella resurser att ingå som en privat medfinansiering i projektens budget. Under programperioden 2014-2020 kommer det

Läs mer

Vem behöver blanketten? Vad kan du överta med den här blanketten?

Vem behöver blanketten? Vad kan du överta med den här blanketten? Anvisning till blanketten Övertagande av SAM-ansökan och åtagande 2015 Följ anvisningen så att du fyller i ansökan rätt. Kom ihåg att lämna in ansökan i rätt tid! Observera att länsstyrelserna har särskilda

Läs mer

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke

Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke Ansökan om stöd för investering i lagringsplatser av brandskadat virke 1(6) På den här blanketten ansöker du om stöd för investering i lagringsplats för brandskadat virke efter branden i Västmanland den

Läs mer

Skogsstyrelsens författningssamling

Skogsstyrelsens författningssamling Skogsstyrelsens författningssamling ISSN 0347-5212 Föreskrifter om ändring i Skogsstyrelsens föreskrifter (SKSFS 2008:6) om stöd för att öka arealen ädellövskog; beslutade den 16 juni 2009. SKSFS 2009:1

Läs mer

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD

ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Anvisning 1 (5) 5.4.2013 ANVISNING OM IFYLLANDE AV BLANKETT FÖR UTBETALNING AV STATLIGT STÖD Allmänt Denna blankett använder man när man ansöker om utbetalning av stöd hos Kommunikationsverket enligt lagen

Läs mer

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald

Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald Ansökan om utbetalning av arealstöd Bevara och utveckla skogens mångfald 1(7) Ansökan skickas till Skogsstyrelsen Box 241 372 21 Ronneby På den här blanketten ansöker du om utbetalning av beviljat arealstöd

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader

Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader Anvisning till blanketten Ansökan utbetalning av ersättning för miljöinvestering enligt faktiska kostnader VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som vill ansöka om utbetalning

Läs mer

Yttrande över Statens jordbruksverks förslag till ändrade föreskrifter (SJVFS 2015:2) om ansökan om jordbruksstöd

Yttrande över Statens jordbruksverks förslag till ändrade föreskrifter (SJVFS 2015:2) om ansökan om jordbruksstöd Regelrådet är ett särskilt beslutsorgan inom Tillväxtverket vars ledamöter utses av regeringen. Regelrådet ansvarar för sina egna beslut. Regelrådets uppgifter är att granska och yttra sig över kvaliteten

Läs mer

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd

Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd Anvisning till blanketten Ansökan projektstöd VEM SKA ANVÄNDA BLANKETTEN? Den här blanketten är till för dig som ska söka projektstöd och som ska göra något av nedanstående. Utveckla annan verksamhet än

Läs mer

Allmänna villkor för projektstöd

Allmänna villkor för projektstöd Allmänna villkor för projektstöd Här finns de viktigaste villkoren som gäller alla projektstöd. Bilaga 1 Följ projektplanen och beslutet Du ska genomföra ditt projekt på det sätt du har angivit i din projektplan

Läs mer

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem

Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Guide till projektansökan i Jordbruksverkets ansökningssystem Följande uppgifter är hämtade från e-ansökan under Jordbruksverkets Mina sidor. Ändringar och/eller förtydliganden är skrivet i kursiv stil.

Läs mer

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax:

Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk Jönköping, tel: telefax: Statens jordbruksverks författningssamling Statens jordbruksverk 551 82 Jönköping, tel: 036-15 50 00 telefax: 036-19 05 46 ISSN 1102-0970 Föreskrifter om ändring i Statens jordbruksverks föreskrifter (SJVFS

Läs mer

Regler, en översikt. Elin Jern, Tobias Kreuzpointner Per Emanuelsson, Anna Lööv.

Regler, en översikt. Elin Jern, Tobias Kreuzpointner Per Emanuelsson, Anna Lööv. Regler, en översikt Elin Jern, Tobias Kreuzpointner Per Emanuelsson, Anna Lööv Regler, en översikt EU2020 Fondgemensam EU-förordning (1303/2013) Fondförordningar - Regionalfonden (1301/2013) - Socialfonden

Läs mer

Anvisningar till sökande

Anvisningar till sökande 1 (5) Datum 2014-01-23 Dnr: 2014-000190 Anvisningar till sökande Detta dokument är avsett som en hjälp till dig som ämnar lämna in en ansökan till Utlysning inom biogasprogrammet. Sista ansökningsdatum

Läs mer

Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan.

Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan. Datum 2018-04-04 1(6) Utlysning av pengar till informationsinsatser om ökad biologisk mångfald eller klimatpåverkan. Skogsstyrelsen utlyser 5 miljoner kronor för att anordna informationsinsatser och/eller

Läs mer

Konsekvensutredning avseende förslag om ändring i Skolverket föreskrifter (SKOLFS 2011:35) om ansökan om legitimation för lärare och förskollärare

Konsekvensutredning avseende förslag om ändring i Skolverket föreskrifter (SKOLFS 2011:35) om ansökan om legitimation för lärare och förskollärare Rättssekretariatet Elin Brunell Konsekvensutredning Dnr: 2013:903. 1 (8) Konsekvensutredning avseende förslag om ändring i Skolverket föreskrifter (SKOLFS 2011:35) om ansökan om legitimation för lärare

Läs mer

Ingår i landsbygdsprogrammet. Vem ska använda blanketten?

Ingår i landsbygdsprogrammet. Vem ska använda blanketten? Anvisning till blanketten Åtagande för utvald miljö miljöersättning för naturfrämjande insatser på åkermark Ingår i landsbygdsprogrammet 1. På länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se kan du läsa

Läs mer

Konsekvensutredning BFS 2018:9 och BFS 2018:10

Konsekvensutredning BFS 2018:9 och BFS 2018:10 Konsekvensutredning BFS 2018:9 och BFS 2018:10 Ändring av s föreskrifter och allmänna råd (2016:10) om statligt stöd för att anordna och tillhandahålla hyresbostäder och bostäder för studerande samt s

Läs mer

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet

Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Anvisning till ansökan om utbetalning av stöd inom Nationella honungsprogrammet Vart ska ni skicka blanketten? Du ska skicka ansökan om utbetalning till Jordbruksverket, Företagsstödsenheten, 551 82 Jönköping.

Läs mer

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning

Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning ANSÖKAN 1(5) Ansökan om stöd för upparbetning av brandskadat virke och gränsutvisning På den här blanketten ansöker du om stöd för upparbetning av brandskadat virke för energiproduktion och sågtimmer som

Läs mer

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö

Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö PROTOKOLL UTDRAG Presidium Nämnd för Trafik, infrastruktur och miljö Tid: 2016-12-01 kl. 08.30-11.25 Plats: Regionens hus sal B 12 Stöd till anläggning av kanalisation för bredband (SFS 2008:81), Beslut

Läs mer

Landsbygdsprogrammet

Landsbygdsprogrammet Landsbygdsprogrammet 2014-2020 1 Upplägg 1. Mål, struktur, budget, m.m. 2. Åtgärder och delåtgärder 3. Uppföljning och utvädering 4. Stödprocesserna vad möter kunden och vad händer efter ansökan skickats

Läs mer

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2

Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Ansökan om projektstöd - lokalt ledd utveckling Steg 2 Din ansökan är inte fullständigt ifylld. Du behöver komplettera din ansökan. Du kan bara få stöd för godkända utgifter som uppstår efter att din ansökan

Läs mer

Hur blir vi startklara leaderområden?

Hur blir vi startklara leaderområden? Hur blir vi startklara leaderområden? Utbildning starta leaderområde 12 och 13 maj 2015 Carin.alfredsson@jordbruksverket.se Lokalt ledd utveckling optimalt genomförande Möta potential och utmaningar som

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om EU:s direktstöd för jordbrukare; SFS 2014:1101 Utkom från trycket den 30 september 2014 utfärdad den 11 september 2014. Regeringen föreskriver följande. Grundläggande

Läs mer

Konsekvensutredning BFS 2018:1. Boverkets föreskrifter och allmänna råd om bidrag för grönare städer

Konsekvensutredning BFS 2018:1. Boverkets föreskrifter och allmänna råd om bidrag för grönare städer Konsekvensutredning BFS 2018:1 s föreskrifter och allmänna råd om bidrag för grönare städer Konsekvensutredning BFS 2018:1 s föreskrifter och allmänna råd om bidrag för grönare städer Titel: Konsekvensutredning

Läs mer