Bra villkor för. akademiker i staten. Bli medlem i ett Saco-S-förbund

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bra villkor för. akademiker i staten. Bli medlem i ett Saco-S-förbund"

Transkript

1 Bra villkor för akademiker i staten Bli medlem i ett Saco-S-förbund

2 Bli medlem i ett Saco-S-förbund det tjänar du på Arbetet är en stor del av ditt liv. Du tillbringar den största delen av din vakna tid på arbetet att du ska trivas där och kunna göra ett bra jobb är grund läggande. Men det behövs någon som bevakar att arbetsvillkoren är riktigt bra och arbetar för en utveckling av arbetslivet. Det gör vi. Vårt uppdrag är att skapa bra förutsättningar för dig som är akademiker; att du ska ha bra villkor på jobbet helt enkelt. Mer än medlemmar vet att vi gör det på bästa sätt. Och ju fler vi är ju större genomslagskraft får vi och då blir din vardag mycket bättre. Kollektivavtalen är för din skull Vi förhandlar med din arbetsgivare om vilka villkor som ska gälla för dig, det vi kommer fram till skrivs ned i kollektivavtal. Här regleras hur mycket arbetsgivaren ska betala till din framtida pension, hur stor ersättning du får vid föräldraledighet och sjukdom och hur många semesterdagar du får. Dessutom anger de spelreglerna för lönen, till exempel hur bedömningen av ditt arbete ska göras och hur den årliga löneprocessen ska gå till. Inom ramen för kollektiv avtalet kan du, som Saco-S-medlem, genom enskild överenskommelse påverka dina villkor avseende lön, pensionsavsättning, arbetstid och semesterdagar. Vi har skapat möjlighet för att du ska kunna påverka dina villkor utifrån vad som passar just dig bäst.

3 Därför är ett medlemskap en bra affär Står du inför en förändring? Tala med oss När du vill byta jobb, ska bli förälder eller är på väg att skriva på ett anställnings avtal dyker många frågor upp. Då är det läge att kontakta ditt fackförbund. Vår rådgivning och service anpassas efter dina unika behov. Våra ombudsmän är experter på frågor om semester, övertid och pension, uppsägning, anställningsavtal, arbetstider, övertid och tjänst- och föräldraledighet. Hur ligger du lönemässigt? Kontakta oss Vi har Sveriges största databas för akademikerlöner. När du får ett nytt arbete eller din lön ska revideras, sök i databasen för att se vad du bör ligga lönemässigt. Våra ombudsmän hjälper dig att slipa argumenten som gör dig förberedd inför samtalet. Den kanske billigaste (och bästa) a-kassan AEA, Akademikernas a-kassa är en av de mest förmånliga, det beror på att arbetslösheten bland akademiker är relativt låg. Det håller premien nere. Nytt jobb? Kontakta oss När du funderar på att byta jobb eller inriktning har vi verktygen. Vi hjälper dig att utvärdera din situation och ta ett nytt steg i karriären. Vi arrangerar seminarier, nätverksträffar och erbjuder mentorprogram. Teckna försäkringar? Gör det hos oss När man är många kan man få riktigt bra rabatter. Det har vi sett till och kan därför erbjuda dig som medlem riktigt bra försäkringsvillkor på till exempel hem-, sjuk- och livförsäkring. Pensionsfrågor? Kontakta oss På många av förbunden inom Saco-S finns det särskilda pensionsexperter som kan hjälpa dig genom den djungel av regler som finns. Vi finns på din arbetsplats och känner till de lokala förutsättningarna Det finns ofta en lokal Saco-S-förening på din arbetsplats. Föreningen förhandlar med arbetsgivaren, hjälper dig om du hamnar i konflikt på arbets-

4 platsen, kontrollerar att lönerevisionen följer kollektivavtalet, är en länk mellan dig och arbetsgivaren och kan förmedla information åt båda hållen. Saknar du en Saco-S-förening på din arbetsplats? Tala med oss Skulle du börja på en arbetsplats som saknar Saco-S-förening är du alltid välkommen att kontakta det förbund du väljer att gå med i för support och rådgivning. Vilket Saco-S-förbund passar dig bäst? Förbunden inom Saco-S bygger sin gemenskap på ett yrke eller en examen och varje förbund är expert på sina medlemmars utbildning och arbetsmarknad. Det spelar alltså ingen roll om du byter arbetsgivare eller bransch du kan fortfarande vara kvar i ditt förbund när du rör dig på arbets marknaden. Om du är verksam som universitetslärare, forskare eller doktorand kan du vara dubbelansluten. Vill du veta mer om vilket förbund som passar dig bäst är du välkommen att kontakta Saco-S-föreningen på din arbetsplats eller det Saco-S-förbund du är intresserad av direkt. Våra kontaktuppgifter hittar du på baksidan. Det här är Saco-S Saco-S är en förhandlingsorganisation för statligt anställda akademiker. Vi driver frågor på central nivå med Arbetsgivarverket som motpart. Vi tecknar kollektivavtal om till exempel pensioner, allmänna anställningsvillkor, semester, sjukersättning och föräldraledighet. Ett bra exempel på vad en god förhandlingsstyrka kan innebära är Trygghetsavtalet. Trygghetsavtalet ger utöver ekonomisk kompensation vid arbetslöshet en rad andra förmåner. Saco-S består av 22 Sacoförbund. Tillsammans företräder vi över akademiker. Som medlem i ett Saco-S-förbund omfattas du av Saco-S förhandlingsverksamhet. Saco-S-förening en sammanslutning av alla Saco-S-förbunds medlemmar som finns på arbetsplatsen.

5 Ansökan om medlemskap Fyll i uppgifterna och skicka till oss (portot är redan betalt) så kontaktar vi dig inom kort. n Jag vill bli medlem i ett Sacoförbund (kryssa för vilket): n Akademikerförbundet SSR n Civilekonomerna n DIK n Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, FSA n Jusek n Kyrkans Akademikerförbund, KyrkA n Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund, LSR n Lärarnas Riksförbund, LR n Naturvetarna n Reservofficerarna n Sacoförbundet Trafik och Järnväg, TJ n SRAT n Sveriges Arkitekter n Sveriges Farmacevtförbund n Sveriges Fartygsbefälsförening, SFBF n Sveriges Ingenjörer n Sveriges Läkarförbund n Sveriges Psykologförbund n Sveriges Skolledarförbund n Sveriges Tandläkarbörbund n Sveriges universitetslärarförbund, SULF n Sveriges Veterinärförbund n Jag vill även bli medlem i Akademikernas a-kassa n Jag är redan medlem i A-kassan, vilken? Namn: Personnr: E-post: Telefon (mobil): Arbetsplats: Underskrift:

6 Tejpa här! Ansök om medlemsskap fyll i talongen och posta Vik här! B B-post Porto betalt Saco-S C/O Jusek Medlemsregistret Svarspost Kundnummer Stockholm Tejpa här!

7 Vårt uppdrag är att skapa bra förutsättningar för dig som är akademiker; att du ska ha bra villkor på jobbet helt enkelt.

8 Sacoförbund inom statlig sektor Akademikerförbundet SSR Organiserar akademiker inom beteendevetenskap, ekonomi, personalvetenskap, samhällsvetenskap och socialt arbete. SRAT Organiserar specialister, kvalificerade tjänstemän och chefer inom hälsa, kommunikation och förvaltning inom alla arbetsmarknadssektorer. Civilekonomerna Organiserar civilekonomer och ekonomer. Sveriges Arkitekter Organiserar arkitekter. DIK Akademikerfacket för kultur och kommunikation. Sveriges Farmacevtförbund Organiserar apotekare och receptarier samt farmacie magistrar och farmacie kandidater. Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, FSA Organiserar arbetsterapeuter. Sveriges Fartygsbefälsförening, SFBF Organiserar befälhavare och styrmän, radiotelegrafer och intendenturbefäl. Jusek Organiserar jurister, ekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare. Sveriges Ingenjörer Organiserar civil- och högskoleingenjörer inom alla yrkesinriktningar. Kyrkans Akademikerförbund, KyrkA Organiserar präster, diakoner, församlingspedagoger och alla akademiker som har tjänst inom kyrkan. Legitimerade Sjukgymnasters Riksförbund, LSR Organiserar av Socialstyrelsen legitimerade sjukgymnaster och sjukgymnaststudenter. Lärarnas Riksförbund, LR Organiserar behöriga lärare och studie- och yrkesvägledare. Sveriges Läkarförbund Organiserar läkare. Sveriges Psykologförbund Organiserar leg psykologer, de med psykologexamen och fil doktorsexamen i psykologi eller pedagogik. Sveriges Skolledarförbund Organiserar skolchefer och skolledare. Sveriges Tandläkarförbund Organiserar tandläkare. Saco-förbundet Trafik & Järnväg Naturvetarna Organiserar naturvetare. Agronomer, biologer, biomedicinare, BMA, datavetare, dietister, kemister, fysiker, matematiker, miljövetare och skogsakademiker är några av yrkesgrupperna. Reservofficerarna Organiserar reservofficerare. Sacoförbundet Trafik och Järnväg, TJ Organiserar tjänstemän vid företag inom trafik och transportbranschen; främst de som arbetar med spårtrafik, dess infrastruktur och stödfunktioner samt busstrafik. Sveriges universitetslärarförbund, SULF Universitetslärarnas, forskarnas och doktorandernas fackliga och professionella organisation. Sveriges Veterinärförbund Organiserar veterinärer. Fotoskrift AB ex Billes Tryckeri AB

Bra villkor på jobbet

Bra villkor på jobbet Bra villkor på jobbet Bli medlem i ett Sacoförbund det tjänar du på Bli medlem i ett Sacoförbund det tjänar du på Arbetet är en stor del av livet. Du tillbringar den största delen av din vakna tid på arbetet

Läs mer

Att arrangera en akademikerdag

Att arrangera en akademikerdag Att arrangera en akademikerdag En lathund 1 Ditt stöd för att arrangera akademikerdagar Syftet med akademikerdagar är att stärka Sacoförbundens varumärken, öka medlemsnyttan och rekrytera nya medlemmar.

Läs mer

Att synas och bli flera. En lathund i att marknadsföra Akademikerföreningen och att rekrytera nya medlemmar

Att synas och bli flera. En lathund i att marknadsföra Akademikerföreningen och att rekrytera nya medlemmar Att synas och bli flera En lathund i att marknadsföra Akademikerföreningen och att rekrytera nya medlemmar 1 Att synas och bli flera Det går bra nu. Sacoförbunden växer och får kontinuerligt fler medlemmar.

Läs mer

Vi samlar Sveriges. akademiker!

Vi samlar Sveriges. akademiker! Vi samlar Sveriges akademiker! 2 Vi samlar Sveriges akademiker 3 Detta är Saco Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, är en sammanslutning av 22 självständiga fack- och yrkesförbund. Tillsammans

Läs mer

Vi samlar Sveriges framtida. akademiker!

Vi samlar Sveriges framtida. akademiker! Vi samlar Sveriges framtida akademiker! 2 Vi samlar Sveriges framtida akademiker 3 Detta är Saco Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, består av 22 självständiga fackförbund och yrkesförbund.

Läs mer

Saco driver akademikernas frågor

Saco driver akademikernas frågor s e g i r e v S r a l! r m e a k s mi i V ade ak 2 Vi samlar Sveriges akademiker Saco driver akademikernas frågor Saco, Sveriges akademikers centralorganisation, driver akademikernas intressen. Genom opinionsbildning,

Läs mer

Verksam samverkan Sacoförbunden om samverkan med arbetsförmedlingen

Verksam samverkan Sacoförbunden om samverkan med arbetsförmedlingen 2009 Ossian Wennström Verksam samverkan Sacoförbunden om samverkan med arbetsförmedlingen Verksam samverkan. Sacoförbunden om samverkan med Arbetsförmedlingen Ossian Wennström Citera gärna ur skriften,

Läs mer

Akademikerförbundens löneprocess

Akademikerförbundens löneprocess Akademikerförbundens löneprocess Akademikerförbunden består av Akademikerförbundet SSR, Civilekonomerna, DIK, Fysioterapeuterna, Förbundet Sveriges Arbetsterapeuter, Jusek, Naturvetarna, Sveriges Farmaceuter,

Läs mer

Strukturförändringar. i den statliga sektorn. Oktober 2008

Strukturförändringar. i den statliga sektorn. Oktober 2008 Strukturförändringar i den statliga sektorn Oktober 2008 Strukturförändringar i den statliga sektorn Denna broschyr är framtagen för att ge dig som medlem i något av Saco-S 22 medlems förbund en presentation

Läs mer

Strukturförändringar. inom staten

Strukturförändringar. inom staten Strukturförändringar inom staten Detta gäller vid strukturförändringar inom staten Strukturförändringar inom staten kan röra sig om allt från mindre omorganisationer till nedläggning av hela verksamheter.

Läs mer

Saco SalusAnsvar Försäkrings AB. Tilläggsförsäkring Saco Inkomstförsäkring

Saco SalusAnsvar Försäkrings AB. Tilläggsförsäkring Saco Inkomstförsäkring Saco SalusAnsvar Försäkrings AB Gemensam inkomstförsäkring Tilläggsförsäkring Saco Inkomstförsäkring Agenda Företaget bakom försäkringen Allmän a-kassa Gemensam Inkomstförsäkring Tilläggsförsäkring Saco

Läs mer

Guide till Saco Lönesök. Guide till Saco Lönesök

Guide till Saco Lönesök. Guide till Saco Lönesök Guide till Saco Lönesök Guide till Saco Lönesök Guide för att komma igång med Saco Lönesök Du når Saco Lönesök genom att logga in på ditt förbunds medlemssidor. Vad är Saco Lönesök? Saco Lönesök är en

Läs mer

Strukturförändringar. inom staten

Strukturförändringar. inom staten Strukturförändringar inom staten Detta gäller vid strukturförändringar inom staten Strukturförändringar inom staten kan röra sig om allt från mindre omorganisationer till nedläggning av hela verksamheter.

Läs mer

Medlemsstatistik års forsknings-h

Medlemsstatistik års forsknings-h Medlemsstatistik 2013-12-31 2012 års forsknings-h Tabell 1 Medlemsutveckling Sacomedlemmar 2003-2013 År Antal medlemmar Förändring Proc. förändring 2003 556 473 18 985 3,5 2004 569 308 12 835 2,3 2005

Läs mer

Sacos medlemsstatistik

Sacos medlemsstatistik Sacos medlemsstatistik 2014 12 31 Tabell 1 Medlemsutveckling Sacomedlemmar 2004-2014 År Antal medlemmar Förändring Proc. förändring 2004 569 308 12 835 2,3 2005 580 566 11 258 2,0 2006 585 776 5 210 0,9

Läs mer

Kommunal avtalspension KAP-KL

Kommunal avtalspension KAP-KL Kommunal avtalspension KAP-KL tjänstepensionen för dig som arbetar i kommun, landsting, region, kommunalt företag eller inom svenska kyrkan i samarbete med I den här broschyren kan du läsa om din tjänstepension.

Läs mer

Bilda. Lokala frågor behöver lokala företrädare. lokalavdelning

Bilda. Lokala frågor behöver lokala företrädare. lokalavdelning Bilda Lokala frågor behöver lokala företrädare lokalavdelning Innehåll > Lokala frågor behöver lokala företrädare > Hur arbetar en lokalavdelning > Stöd och hjälp till förtroendevalda > Första mötet Bildandet

Läs mer

Din pension enligt det nya KTP-avtalet. För dig som är född 1980 eller tidigare och arbetar på ett företag som är medlem i KFO.

Din pension enligt det nya KTP-avtalet. För dig som är född 1980 eller tidigare och arbetar på ett företag som är medlem i KFO. Din pension enligt det nya KTP-avtalet För dig som är född 1980 eller tidigare och arbetar på ett företag som är medlem i KFO. 2011 OM PTK PTK är en samarbetspartner för 27 medlemsförbund med cirka 700

Läs mer

Är du MELLAN JOBB. eller riskerar du att bli arbetslös?

Är du MELLAN JOBB. eller riskerar du att bli arbetslös? Är du MELLAN JOBB eller riskerar du att bli arbetslös? 1 Innehåll Ekonomin mellan jobb 4 A-kassa 5 Inkomstförsäkring 6 Avgångsersättning (AGE) 7 Från TRR 8 Från TRS 9 Råd och stöd från TRR 10 Råd och stöd

Läs mer

Siffror och diagram om medlemsantal, organisationsgrad och kollektivavtalstäckning

Siffror och diagram om medlemsantal, organisationsgrad och kollektivavtalstäckning Siffror och diagram om medlemsantal, organisationsgrad och kollektivavtalstäckning Facklig organisationsgrad för arbetare, tjänstemän och anställda totalt samt per bransch och sektor 2006- A. Arbetare

Läs mer

Arbetsmarknadsinformation nr 3 / 2005. Civilingenjörsförbundet

Arbetsmarknadsinformation nr 3 / 2005. Civilingenjörsförbundet Arbetsmarknadsinformation nr 3 / 2005 Civilingenjörsförbundet Antal arbetslösa CF-medlemmar med ersättning från AEA per månad 2002-2005 3000 2500 2000 1500 1922 1000 500 0 2002 2003 2004 2005 Jan Feb Mars

Läs mer

Din pension enligt KTP-avtalet. För dig som är född 1980 eller tidigare och arbetar på ett företag som är medlem i KFO.

Din pension enligt KTP-avtalet. För dig som är född 1980 eller tidigare och arbetar på ett företag som är medlem i KFO. Din pension enligt KTP-avtalet För dig som är född 1980 eller tidigare och arbetar på ett företag som är medlem i KFO. 2012 OM PTK PTK är en samarbetspartner för 26 medlemsförbund med cirka 700 000 medlemmar

Läs mer

Lönesättande samtal resultat och prestation i fokus

Lönesättande samtal resultat och prestation i fokus Lönesättande samtal resultat och prestation i fokus Ditt lönesättande samtal Det lönesättande samtalet ska kopplas till det årliga utvecklings- eller medarbetarsamtalet och till den löpande dialogen i

Läs mer

Lönesättande samtal resultat och prestation i fokus

Lönesättande samtal resultat och prestation i fokus Lönesättande samtal resultat och prestation i fokus Ditt lönesättande samtal Det lönesättande samtalet ska kopplas till det årliga utvecklings- eller medarbetarsamtalet och till den löpande dialogen i

Läs mer

Att använda Saco Lönesök

Att använda Saco Lönesök Manual Saco Lönesök 2010 Att använda Saco Lönesök - presentation av funktionerna. Vad är Saco Lönesök? Saco Lönesök är en webbapplikation kopplad till Sveriges största databas för akademikerlöner. Den

Läs mer

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad.

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad. Månadsstatistik från Akademikernas A-kassa: november 2011 Akademikernas a-kassa presenterar varje månad statistik över antalet a-kassemedlemmar och antalet arbetslösa medlemmar i kassan. Statistiken hämtas

Läs mer

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad.

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad. Månadsstatistik från Akademikernas A-kassa: september 2011 Akademikernas a-kassa presenterar varje månad statistik över antalet a-kassemedlemmar och antalet arbetslösa medlemmar i kassan. Statistiken hämtas

Läs mer

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad.

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad. Månadsstatistik från Akademikernas A-kassa: juni och juli 2011 Akademikernas a-kassa presenterar varje månad statistik över antalet a-kassemedlemmar och antalet arbetslösa medlemmar i kassan. Statistiken

Läs mer

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad.

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad. Månadsstatistik från Akademikernas A-kassa: augusti 2011 Akademikernas a-kassa presenterar varje månad statistik över antalet a-kassemedlemmar och antalet arbetslösa medlemmar i kassan. Statistiken hämtas

Läs mer

Medlemsstatistik februari 2011

Medlemsstatistik februari 2011 Medlemsstatistik februari 2011 Distrikt/förbund Antal Antal Ändring Ändring 2011-02-28 2010-12-31 antal procent Summa samtliga 629062 627334 1728 0,28 % s:a direktaviserade 296610 294929 1681 0,57 % s:a

Läs mer

Det här är Saco. Framgången i ett sådant arbete bygger till stor del på engagemanget från våra lokalt fackligt förtroendevalda.

Det här är Saco. Framgången i ett sådant arbete bygger till stor del på engagemanget från våra lokalt fackligt förtroendevalda. Det här är Saco I drygt 70 år har Saco drivit akademikers intresseintresse. Som organisation har Saco bidragit till att utveckla och förbättra anställningsförhållanden och yrkesutövning för Sveriges akademiker

Läs mer

Medlemsstatistik juni 2011

Medlemsstatistik juni 2011 Medlemsstatistik juni 2011 Distrikt/förbund Antal Antal Ändring Ändring 2011-06-30 2010-12-31 antal procent Summa samtliga 633677 627334 6343 1,01 % s:a direktaviserade 299969 294929 5040 1,71 % s:a förbundsaviserade

Läs mer

Medlemsstatistik maj 2011

Medlemsstatistik maj 2011 Medlemsstatistik maj 2011 Distrikt/förbund Antal Antal Ändring Ändring 2011-05-31 2010-12-31 antal procent Summa samtliga 632467 627334 5133 0,82 % s:a direktaviserade 299113 294929 4184 1,42 % s:a förbundsaviserade

Läs mer

EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL

EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL EXPERTER PÅ LÄKEMEDEL Sveriges Farmaceuter 2013 Grafisk form: Erika Jonés Foto: Ola Hedin Tryck: Vitt Grafiska OMVÄRLDEN FÖRÄNDRAS OCH VI MED DEN. Det innebär nya roller, nya uppgifter och nya utmaningar

Läs mer

Mellan jobb. Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös?

Mellan jobb. Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös? Mellan jobb Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös? 2019 1 Innehåll Ekonomin mellan jobb 4 Ersättning från a-kassan 5 Inkomstförsäkring via facket 6 Avgångsersättning genom kollektivavtalet

Läs mer

Demokratiklausul i SACO-förbundens stadgar. redovisning av läget 2000-12-12

Demokratiklausul i SACO-förbundens stadgar. redovisning av läget 2000-12-12 Demokratiklausul i SACO-förbundens stadgar redovisning av läget 2000-12-12 SACO:s ordförandekonferens, bestående av ledande företrädare för de 26 SACOförbunden, beslöt i mars 2000 att ge SACO-styrelsen

Läs mer

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad.

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad. Månadsstatistik från Akademikernas A-kassa: februari 2012 Akademikernas a-kassa presenterar varje månad statistik över antalet a-kassemedlemmar och antalet arbetslösa medlemmar i kassan. Statistiken hämtas

Läs mer

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad.

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad. Månadsstatistik från Akademikernas A-kassa: december 2011 Akademikernas a-kassa presenterar varje månad statistik över antalet a-kassemedlemmar och antalet arbetslösa medlemmar i kassan. Statistiken hämtas

Läs mer

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad.

Månadsstatistiken publiceras den tredje måndagen i varje månad och avser föregående månad. Månadsstatistik från Akademikernas A-kassa: september 2011 Akademikernas a-kassa presenterar varje månad statistik över antalet a-kassemedlemmar och antalet arbetslösa medlemmar i kassan. Statistiken hämtas

Läs mer

Medlemsstatistik januari 2011

Medlemsstatistik januari 2011 Medlemsstatistik januari 2011 Distrikt/förbund Antal Antal Ändring Ändring 2011-01-31 2010-12-31 antal procent Summa samtliga 627657 s:a direktaviserade 295313 s:a förbundsaviserade 332344 därav förbundsaviserade

Läs mer

Arbetslöshetsstatistik Den som varit arbetslös och fått minst en dags arbetslöshetsersättning utbetald räknas som arbetslös i kassans statistik.

Arbetslöshetsstatistik Den som varit arbetslös och fått minst en dags arbetslöshetsersättning utbetald räknas som arbetslös i kassans statistik. Månadsstatistik från Akademikernas A-kassa: januari 2012 Akademikernas a-kassa presenterar varje månad statistik över antalet a-kassemedlemmar och antalet arbetslösa medlemmar i kassan. Statistiken hämtas

Läs mer

Din pension enligt det nya ITP-avtalet.

Din pension enligt det nya ITP-avtalet. Din pension enligt det nya ITP-avtalet. För dig som är född 979 eller senare. 2008/mars Reviderad 6:e upplaga! PTK (Förhandlings- och samverkansrådet PTK) består av 26 tjänstemannaförbund med cirka 700

Läs mer

Ändring i HÖK T med AkademikerAlliansen, centrala och lokala protokollsanteckningar bilaga 3 förteckning över i AkademikerAlliansen ingående förbund

Ändring i HÖK T med AkademikerAlliansen, centrala och lokala protokollsanteckningar bilaga 3 förteckning över i AkademikerAlliansen ingående förbund Förhandlingsprotokoll 2019-03-28 Ändring i HÖK T med AkademikerAlliansen, centrala och lokala protokollsanteckningar bilaga 3 förteckning över i AkademikerAlliansen ingående förbund Parter Arbetsgivarsidan

Läs mer

Din partner i arbetslivet

Din partner i arbetslivet Din partner i arbetslivet För dig som är akademiker inom hälsa, kommunikation och förvaltning En del av Saco SRAT en investering i arbetslivet SRAT förhandlar och sluter avtal om dina anställningsvillkor.

Läs mer

Medan du utvecklar Sverige så utvecklar vi dig

Medan du utvecklar Sverige så utvecklar vi dig Medan du utvecklar Sverige så utvecklar vi dig Välkommen till Sveriges Ingenjörer Som ingenjör banar du vägen mot framtiden. Det är dina innovationer och visioner som ska lösa våra gemensamma problem,

Läs mer

Kvartalsrapport KVARTAL Akademikernas a-kassa ger dig färska siffror om arbetslösheten det senaste kvartalet

Kvartalsrapport KVARTAL Akademikernas a-kassa ger dig färska siffror om arbetslösheten det senaste kvartalet Akademikernas a-kassa ger dig färska siffror om arbetslösheten det senaste kvartalet. Kvartalsrapport KVARTAL 1 2017 08-412 33 89 statistik@aea.se aea.se/statistik Vi ger dig det senaste om arbetsmarknaden

Läs mer

MELLAN JOBB. Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös? 2017

MELLAN JOBB. Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös? 2017 MELLAN JOBB Är du mellan jobb eller riskerar du att bli arbetslös? 2017 1 Innehåll Ekonomin mellan jobb 4 A-kassa 5 Inkomstförsäkring 6 Avgångsersättning (AGE) 7 Från TRR 8 Från TRS 9 Råd och stöd från

Läs mer

Välkommen som medlem. Information om Handels avtal för tjänstemän inom Coop

Välkommen som medlem. Information om Handels avtal för tjänstemän inom Coop Välkommen som medlem Information om Handels avtal för tjänstemän inom Coop Välkommen som medlem Handels förhandlar avtal för ett stort antal tjänstemän. Handels målsättning är att våra tjänstemannaavtal

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

September. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: (+1,2%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar:

September. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: (+1,2%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: Månadens statistik från AEA Medlemmar: 660 812 (+1,2%) Ersättningstagare: 9 684 (1,5%) Deltagare i program: 4 643 (0,7%) Antal arbetslösa: 14 327 (2,2%) AEA kommenterar: Enligt IAF:s statistik fick 109

Läs mer

Kvartalsrapport KVARTAL Akademikernas a-kassa ger dig färska siffror om arbetslösheten det senaste kvartalet

Kvartalsrapport KVARTAL Akademikernas a-kassa ger dig färska siffror om arbetslösheten det senaste kvartalet Akademikernas a-kassa ger dig färska siffror om arbetslösheten det senaste kvartalet. Kvartalsrapport KVARTAL 2 2017 08-412 33 89 statistik@aea.se aea.se/statistik Vi ger dig det senaste om arbetsmarknaden

Läs mer

Medlemsstatistik april 2011

Medlemsstatistik april 2011 Medlemsstatistik april 2011 Distrikt/förbund Antal Antal Ändring Ändring 2011-04-30 2010-12-31 antal procent Summa samtliga 631707 627334 4373 0,70 % s:a direktaviserade 298553 294929 3624 1,23 % s:a förbundsaviserade

Läs mer

Gå på avslut gå med i Säljarnas!

Gå på avslut gå med i Säljarnas! Gå på avslut gå med i Säljarnas! Yrkesförbundet för dig som jobbar med försäljning. Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen

Läs mer

Enskild överenskommelse. En möjlighet för dig att påverka dina villkor

Enskild överenskommelse. En möjlighet för dig att påverka dina villkor Enskild överenskommelse En möjlighet för dig att påverka dina villkor 2 Varför enskild överenskommelse Vi pratar ofta om hur vi ska få ihop vårt livspussel. Vad det innebär är givetvis väldigt individuellt.

Läs mer

Månadsrapport. Juni 2016

Månadsrapport. Juni 2016 statistik@aea.se 08 4123389 www.aea.se/statistik Månadsrapport MEDLEMMAR 689 326 personer (71% i förbund, 28% direktanslutna) +1,1% (juni 2015) ARBETSLÖSHET 11 618 personer (1,7%) Med ersättning 64% (7

Läs mer

Enskild överenskommelse. En möjlighet för dig att påverka dina villkor

Enskild överenskommelse. En möjlighet för dig att påverka dina villkor Enskild överenskommelse En möjlighet för dig att påverka dina villkor 2 Varför enskild överenskommelse? Vi pratar ofta om hur vi ska få ihop vårt livspussel. Vad det innebär är väldigt individuellt. Under

Läs mer

E-PRINT, 3 000 EX, AUG 2015. REKRYTERING YRK 2015:013. Medan du utvecklar Sverige så utvecklar vi dig

E-PRINT, 3 000 EX, AUG 2015. REKRYTERING YRK 2015:013. Medan du utvecklar Sverige så utvecklar vi dig E-PRINT, 3 000 EX, AUG 2015. REKRYTERING YRK 2015:013 Medan du utvecklar Sverige så utvecklar vi dig 150714_Broschyr_skiss_2.indd 3 2015-07-17 17:12 Välkommen till Sveriges Ingenjörer Som ingenjör banar

Läs mer

Mars. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: 668 696 (+0,6%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se

Mars. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: 668 696 (+0,6%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se Månadens statistik från AEA 2013 Medlemmar: 668 696 (+0,6%) Ersättningstagare: 9 259 (1,4%) Deltagare i program: 4 732 (0,7%) Antal arbetslösa: 13 991 (2,1%) AEA kommenterar: Det tre inledande månaderna

Läs mer

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa Månadsrapport 29% direktanslutna 71% i förbund 30% programdeltagare 70% ersättningstagare +0,5% VÅRA MEDLEMMAR: 701 591 ARBETSLÖSHET: 1,6 % (11 128 personer) 9 545 var heltidsarbetslösa 2 802 var deltidsarbetslösa

Läs mer

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa Månadsrapport 29% direktanslutna 71% i förbund 29% programdeltagare 71% ersättningstagare +0,5% VÅRA MEDLEMMAR: 700 832 ARBETSLÖSHET: 1,7 % (11 655 personer) 9 315 var heltidsarbetslösa 2 757 var deltidsarbetslösa

Läs mer

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa Månadsrapport 29% direktanslutna 71% i förbund 29% programdeltagare 71% ersättningstagare +0,5% VÅRA MEDLEMMAR: 703 212 ARBETSLÖSHET: 1,6 % (11 063 personer) 8 487 var heltidsarbetslösa 2 787 var deltidsarbetslösa

Läs mer

Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem

Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Är du frisör? Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Välkommen som medlem Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för

Läs mer

Maj. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: 669 910 (+0,8%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se

Maj. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: 669 910 (+0,8%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se Månadens statistik från AEA Medlemmar: 669 910 (+0,8%) Ersättningstagare: 9 008 (1,3%) Deltagare i program: 4 685 (0,7%) Antal arbetslösa: 13 693 (2,0%) AEA kommenterar: Antalet medlemmar i AEA fortsätter

Läs mer

Månadsrapport kronor betalades ut i ersättning ,5 ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa

Månadsrapport kronor betalades ut i ersättning ,5 ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa Månadsrapport JANUARI 28% direktanslutna 72% i förbund 37% programdeltagare 63% ersättningstagare +1,0% VÅRA MEDLEMMAR: 694 355 ARBETSLÖSHET: 1,6 % (11 383 personer) 8 389 var heltidsarbetslösa 2 579 var

Läs mer

Din pension enligt det nya ITP-avtalet

Din pension enligt det nya ITP-avtalet Din pension enligt det nya ITP-avtalet För dig som är född 1978 eller tidigare. 008/mars Reviderad 6:e upplaga! PTK (Förhandlings- och samverkansrådet PTK) består av 6 tjänstemannaförbund med cirka 700

Läs mer

Månadsrapport kronor betalades ut i ersättning ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa

Månadsrapport kronor betalades ut i ersättning ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa Månadsrapport DECEMBER 28% direktanslutna 72% i förbund 37% programdeltagare 63% ersättningstagare +1,1% VÅRA MEDLEMMAR: 694 097 ARBETSLÖSHET: 1,6 % (11 158 personer) 8 125 var heltidsarbetslösa 2 539

Läs mer

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa Månadsrapport DECEMBER 28% direktanslutna 72% i förbund 35% programdeltagare 65% ersättningstagare +0,9% VÅRA MEDLEMMAR: 700 521 ARBETSLÖSHET: 1,5 % (10 834 personer) 8 298 var heltidsarbetslösa 2 728

Läs mer

Frågor och svar kring Saco-S löneavtal

Frågor och svar kring Saco-S löneavtal Frågor och svar kring Saco-S löneavtal Frågor och svar kring Saco-S löneavtal Varför finns inga nivåer eller ramar angivna i löneavtalet? Saco-S utgångspunkt är att lönebildningen ska vara ett verktyg

Läs mer

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa Månadsrapport 29% direktanslutna 71% i förbund 37% programdeltagare 63% ersättningstagare +0,5% VÅRA MEDLEMMAR: 699 890 ARBETSLÖSHET: 1,7 % (11 645 personer) 7 911 var heltidsarbetslösa 2 807 var deltidsarbetslösa

Läs mer

Mars 2008. Enskild överenskommelse. en möjlighet för dig att påverka dina villkor

Mars 2008. Enskild överenskommelse. en möjlighet för dig att påverka dina villkor Mars 2008 Enskild överenskommelse en möjlighet för dig att påverka dina villkor Varför enskilda överenskommelser? Vi pratar ofta om hur vi ska få ihop vårt livspussel. Vad det innebär är givetvis väldigt

Läs mer

Antalet medlemmar som fått ersättning ökade med knappt personer över årsskiftet. I januari 2013 var antalet högre än i januari 2011 och 2012.

Antalet medlemmar som fått ersättning ökade med knappt personer över årsskiftet. I januari 2013 var antalet högre än i januari 2011 och 2012. Månadens statistik från AEA 201 Medlemmar: 654 674 (+0,00%) Ersättningstagare: 9 218 (1,40%) Deltagare i program: 4 872 (0,74%) Antal arbetslösa: 14 090 (2,15%) AEA kommenterar: Antalet medlemmar som fått

Läs mer

December. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: (+1,90%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar:

December. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: (+1,90%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: Månadens statistik från AEA Medlemmar: 653 327 (+1,90%) Ersättningstagare: 8 265 (1,27%) Deltagare i program: 4 811 (0,74%) Antal arbetslösa: 13 076 (2,00%) AEA kommenterar: Under har 23 599 medlemmar

Läs mer

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa Månadsrapport OKTOBER 29% direktanslutna 71% i förbund 36% programdeltagare 64% ersättningstagare +1,0% VÅRA MEDLEMMAR: 699 240 ARBETSLÖSHET: 1,5 % (10 803 personer) 8 020 var heltidsarbetslösa 2 612 var

Läs mer

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa

Månadsrapport ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa var heltidsarbetslösa Månadsrapport MAJ 29% direktanslutna 71% i förbund 38% programdeltagare 62% ersättningstagare +1,1% VÅRA MEDLEMMAR: 696 062 ARBETSLÖSHET: 1,6 % (10 832 personer) 7 633 var heltidsarbetslösa 2 552 var deltidsarbetslösa

Läs mer

Månadsrapport kronor betalades ut i ersättning ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa

Månadsrapport kronor betalades ut i ersättning ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa Månadsrapport SEPTEMBER 28% direktanslutna 72% i förbund 33% programtagare 67% ersättningsdeltagare +1,0% VÅRA MEDLEMMAR: 691 232 ARBETSLÖSHET: 1,8 % (12 184 personer) 8 304 var heltidsarbetslösa 2 453

Läs mer

Till dig som har tjänstepensionen ITP 1

Till dig som har tjänstepensionen ITP 1 Till dig som har tjänstepensionen ITP 1 1 Innehåll Vi har ordnat en riktigt bra pension åt dig 3 Varifrån kommer pensionen? 4 ITP 1 när du går i pension 6 ITP-valet är ditt 8 ITP till din familj 10 ITP

Läs mer

Välkommen som medlem. 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också.

Välkommen som medlem. 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem 7 av 10 är redan med. Bli medlem och gör skillnad du också. Välkommen som medlem Handels är ett av Sveriges mest framgångsrika fackförbund. Vi ökar och har idag cirka 156 000 medlemmar.

Läs mer

Augusti. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: KONTAKTA OSS. Antal arbetslösa: AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se

Augusti. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: KONTAKTA OSS. Antal arbetslösa: AEA kommenterar: 08-412 33 89 statistik@aea.se Månadens statistik från AEA Medlemmar: Ersättningstagare: Deltagare i program: Antal arbetslösa: AEA kommenterar: ick var var Har du frågor om statistiken? KONTAKTA OSS 08-412 33 89 statistik@aea.se Medlemmar

Läs mer

Augusti. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: (+1,1%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar:

Augusti. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: (+1,1%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: Månadens statistik från AEA Medlemmar: 672 527 (+1,1%) Ersättningstagare: 9 057 (1,3%) Deltagare i program: 4 657 (0,7%) Antal arbetslösa: 13 714 (2,0%) AEA kommenterar: Arbetslöshetsersättning betalas

Läs mer

Oktober. Månadens statistik från AEA (+1,2%) Medlemmar: KONTAKTA OSS. Kommentar: Har du frågor om statistiken?

Oktober. Månadens statistik från AEA (+1,2%) Medlemmar: KONTAKTA OSS. Kommentar: Har du frågor om statistiken? Månadens statistik från AEA Medlemmar: 685 388 (+1,2%) Ersättningstagare: 8 164 (1,2%) Deltagare i program: 4 701 (0,7%) Antal arbetslösa: 12 865 (1,9%) Kommentar: I oktober hade antalet medlemmar i Akademikernas

Läs mer

AVSKAFFA TJEJTAXAN NU

AVSKAFFA TJEJTAXAN NU Juseks undersökning bland nyexaminerade jurister, civilekonomer, systemvetare, personalvetare och samhällsvetare år 2007. AVSKAFFA TJEJTAXAN NU Ingångslöneskillnaderna ökar dramatiskt 2 Om Juseks arbetsmarknadsundersökning

Läs mer

Oktober. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: (+1,51%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar:

Oktober. Månadens statistik från AEA. Medlemmar: (+1,51%) KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: Månadens statistik från AEA Medlemmar: 650 761 (+1,51%) Ersättningstagare: 8 606 (1,32%) Deltagare i program: 4 719 (0,73%) Antal arbetslösa: 13 325 (2,05%) AEA kommenterar: Antalet medlemmar fortsätter

Läs mer

Saco Hälso- och sjukvård

Saco Hälso- och sjukvård Saco Hälso- och sjukvård Vi i Saco Hälso- och sjukvård arbetar för en effektivare och mer ändamålsenlig hälso- och sjukvård. En fråga som har särskilt stor betydelse är att hälso- och sjukvården, i samklang

Läs mer

ITP 1. Till dig som har tjänstepensionen ITP 1

ITP 1. Till dig som har tjänstepensionen ITP 1 ITP 1 Till dig som har tjänstepensionen ITP 1 2019 1 Innehåll Vi har ordnat en riktigt bra pension åt dig 3 Varifrån kommer pensionen? 4 ITP 1 när du går i pension 6 ITP-valet är ditt 8 ITP till din familj

Läs mer

Kollektivavtalet.

Kollektivavtalet. Kollektivavtalet ida.hellberg@jur.lu.se Upplägg Introduktion Definition och formkrav Avtalsparter Tvingande och normativa verkan Tolkning av kollektivavtal Några viktiga termer Kollektivavtal Arbetsmarknadens

Läs mer

Du gör skillnad. Stark tillsammans

Du gör skillnad. Stark tillsammans Du gör skillnad Stark tillsammans Du gör skillnad Som medlem är du alltid i fokus hos oss. Tillsammans hjälps vi åt och ser till att medlemskapet lönar sig för dig och dina arbetskamrater. Ditt engagemang

Läs mer

Månadsrapport kronor betalades ut i ersättning ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa

Månadsrapport kronor betalades ut i ersättning ersättningsdagar betalades ut var deltidsarbetslösa Månadsrapport AUGUSTI 28% direktanslutna 72% i förbund 35% programtagare 65% ersättningsdeltagare +1,1% VÅRA MEDLEMMAR: 690 277 ARBETSLÖSHET: 1,7 % (11 954 personer) 8 926 var heltidsarbetslösa 2 456 var

Läs mer

Innehåll. Löneväxling sid 3. Varför löneväxla? sid 4. Att tänka på ifall man vill löneväxla sid 4. Exempel sid 6. Checklista för löneväxling sid 7

Innehåll. Löneväxling sid 3. Varför löneväxla? sid 4. Att tänka på ifall man vill löneväxla sid 4. Exempel sid 6. Checklista för löneväxling sid 7 LÖNEVÄXLING 2017 1 Innehåll Löneväxling sid 3 Varför löneväxla? sid 4 Att tänka på ifall man vill löneväxla sid 4 Exempel sid 6 Checklista för löneväxling sid 7 2 Löneväxling Löneväxling, eller löneavstående,

Läs mer

Information till Akademikerföreningar på IDEA området

Information till Akademikerföreningar på IDEA området Akademikerförbunden Akademikerförbundet SSR Box 12800 112 96 Stockholm www.akademikerforbunden.se Information till Akademikerföreningar på IDEA området Här kommer kompletterande information till tidigare

Läs mer

FACKLIG HANDBOK. om arbetsmarknadens parter och avtalsområden

FACKLIG HANDBOK. om arbetsmarknadens parter och avtalsområden FACKLIG HANDBOK om arbetsmarknadens parter och avtalsområden Innehåll 1. Inledning... 3 2. Arbetsmarknadssektorer/avtalsområden... 3 Kommunal sektor 3 Statlig sektor 3 Privat sektor 3 3. Arbetsmarknadens

Läs mer

Jobbar du extra eller deltid? Nu ännu förmånligare att vara medlem i Handels om du pluggar och jobbar extra eller jobbar deltid.

Jobbar du extra eller deltid? Nu ännu förmånligare att vara medlem i Handels om du pluggar och jobbar extra eller jobbar deltid. Nu ännu förmånligare att vara medlem i Handels om du pluggar och jobbar extra eller jobbar deltid. Martin, medlem i Handels Jobbar du extra eller deltid? Nu är det ännu förmånligare att vara medlem i Handels

Läs mer

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL

FÖRHANDLINGSPROTOKOLL FÖRHANDLINGSPROTOKOLL Ärende Parter Avtal om löner och allmänna bestämmelser för tjänstemän vid A Orkesterföretag, orkesterföreningar och musikstiftelser B Teater- och länsteaterföreningar samt andra ideella

Läs mer

Ingenjör och högskoleanställd

Ingenjör och högskoleanställd Ingenjör och högskoleanställd Välkommen till Sveriges Ingenjörer Ingenjörernas visioner leder oss steg för steg mot ett bättre samhälle. Det är er innovationskraft som löser våra gemensamma problem, höjer

Läs mer

Förmånliga kollektivavtal. försäkrar akademiker. Kollektivavtal Sjukdom Arbetsskada Ålderspension

Förmånliga kollektivavtal. försäkrar akademiker. Kollektivavtal Sjukdom Arbetsskada Ålderspension Förmånliga kollektivavtal försäkrar akademiker 1 Sjukdom Arbetsskada Ålderspension Sjukpension Föräldraledighet Arbetslöshet Efterlevandeskydd Innehåll: Sjukdom 4 Arbetsskada 5 Sjukpension 6 Föräldraledighet

Läs mer

Fackligt arbete. så funkar det. Introduktion för dig som är förtroendevald inom privat sektor.

Fackligt arbete. så funkar det. Introduktion för dig som är förtroendevald inom privat sektor. Fackligt arbete så funkar det Introduktion för dig som är förtroendevald inom privat sektor. Den här broschyren riktar sig till dig som nyligen har fått ett fackligt för troendeuppdrag vid din arbetsplats.

Läs mer

April. Månadens statistik från AEA (+0,4%) Medlemmar: KONTAKTA OSS. AEA kommenterar:

April. Månadens statistik från AEA (+0,4%) Medlemmar: KONTAKTA OSS. AEA kommenterar: Månadens statistik från AEA Medlemmar: 680 485 (+0,4%) Ersättningstagare: 8 405 (1,2%) Deltagare i program: 4 812 (0,7%) Antal arbetslösa: 13 217 (1,9%) AEA kommenterar: Antalet arbetslösa medlemmar ligger

Läs mer

Välkommen till Seko!

Välkommen till Seko! Välkommen till Seko! Gemenskap ger styrka Varmt välkommen till Seko! Som medlem hos oss står du starkare på din arbetsplats. Starkare tack vare att vi är många. Det är det som gör att vi kan ställa krav

Läs mer

Lönerna ska bestämmas med hänsyn till arbetstagarens bidrag till verksamhetens utveckling och måluppfyllelse.

Lönerna ska bestämmas med hänsyn till arbetstagarens bidrag till verksamhetens utveckling och måluppfyllelse. 080306 Information till dig som är anställd där arbetsgivaren omfattas av Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Branschkommittén för Vård och Omsorg Akademikerförbunden och Arbetsgivaralliansen

Läs mer