G-TECTA Cellaguard Övervakningssystem för Koldioxid och Syre

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "G-TECTA Cellaguard Övervakningssystem för Koldioxid och Syre"

Transkript

1 G-TECTA Cellaguard Övervakningssystem för Koldioxid och Syre SE Användarhandbok

2 2 Innehåll Säkerhets- och varningsinformation 2 Introduktion 3 Drift och installation 3 Cellaguard -funktioner 3 Initial installation 4 Varningsetiketter för koldioxid 4 Lampornas status 5 Larmtillstånd 5 Självtest 6 Gastestning 6 Cellaguard -alternativ 7 Produktspecifikation 8 Felsökning 8 Försäkran om överensstämmelse 9 Garanti 10 The Linde Group har vidtagit alla åtgärder för att säkerställa att detaljerna och informationen i våra publikationer, både tryckta och onlineutgåvor, är korrekta vid tidpunkten för utgivandet, men det kan ändå hända att kompletta tekniska specifikationer inte ingår. The Linde Groups policy är att kontinuerligt förbättra produkterna och förbehåller sig rätten att vid behov ändra detaljer och information. Därför bör kunderna alltid vid inköpstillfället kontrollera detaljer och information som de vill kunna lita på med The Linde Group. The Linde Group ansvarar inte för eventuella fel och utelämnanden i den här handboken, och inte heller för förluster, skador, funktionsstörningar eller följdförluster som uppstår på grund av tillit till vår publikation. Kunden ansvarar för alla hälso- och säkerhetsrisker som orsakas av varor i kundens besittning och/eller kontroll. Kunden uppmärksammas på att det finns regleringar enligt lag och erkänd praxis för användning och hantering av vissa varor (inklusive säkerhetsprodukter.) Kunden måste säkerställa att de personer som använder varorna får lämplig utbildning och säkerhetslitteratur. Säkerhets- och varningsinformation VARNING Läs och förstå alla instruktioner i handbokens driftsavsnitt innan användning. VARNING Byt inte ut komponenter. VARNING Observera alla varningar och instruktioner på enheten och i den här Användarhandboken. VARNING Observera anläggningens hälso- och säkerhetsprocedurer för övervakning av gaser, samt utrymningsprocedurerna. VARNING Se till att du förstår larmvarningarna. VARNING Om produkten inte fungerar som den ska läser du Användarhandboken eller ringer The Linde Group. VARNING G-TECTA Cellaguard -instrumentens exakthet ska kontrolleras regelbundet med kalibreringsgas med känd koncentration. Om de inte kontrolleras kan det leda till felaktiga och potentiellt farliga avläsningar. VARNING Se till att underhåll och kalibreringar utförs enligt procedurerna i installations- och underhållshandboken. VARNING Se till att enbart behörig servicepersonal byter sensorer och batterier.

3 3 Introduktion G-TECTA Cellaguard är ett fast övervakningssystem för koldioxid (CO 2 ) eller koldioxid och syre (O 2 ) som har utformats för att övervaka gasnivåerna i slutna utrymmen, till exempel källare. Cellaguard -systemet består av en väggmonterad basstation som innehåller gasövervakningssystemet. Den har vanligtvis en repeater som ska placeras på en säkert ställe utanför det slutna utrymmet. Det finns två huvudversioner av G-TECTA Cellaguard. Version 1 är en koldioxidmonitor, som enbart övervakar stigande CO 2 -nivåer i det slutna utrymmet. Version 2 är ett kombinerat sensorsystem som övervakar både stigande nivåer av koldioxid och fallande nivåer av syre. G-TECTA Cellaguard har två larmreläer som styr externa visuella larm eller ljudlarm, eller extrautrustning som en ventilationsfläkt. Cellaguard -systemet är enkelt att installera med hjälp av nätström, och kan installeras av en person. Larmnivåerna är fabriksinställda och reläerna är haverisäkra för att säkerställa att larmen aktiveras även om strömförsörjningen bryts. G-TECTA Cellaguard har vanligtvis en repeaterenhet. Repeaterenheten härmar larmen, fellarmen, strömindikatorn, lägesknappen och ljudsignalerna på basenheten. En serie på upp till fyra repeaterenheter kan kopplas ihop på avstånd på upp till nio meter per repeater. Därmed kan användaren placera larmsystemvarningar på synliga och praktiska platser. Drift och installation G-TECTA Cellaguard Basstationsfunktioner Ljudanordning Ström Fellampa Nätström Display Lampa för låg gasnivå Lampa för hög gasnivå G-TECTA Cellaguard CO 2 Basstation Obs! CO 2 och O 2 -versionen av G-TECTA Cellaguard har två sensorpositioner. I basstationen finns gassensorerna, en display, en lägesknapp, fyra lampor som kan tändas och en ljudanordning. Det finns elektriska anslutningar för nätström, två reläutgångar och repeaterenheten på basstationens undersida. En tvåmeterskabel för nätström och två varningsetiketter för koldioxid medföljer också. G-TECTA Cellaguard Repeaterfunktioner Repeatern har en lägesknapp, fyra lampor som kan tändas och en ljudanordning. Repeatern härmar utdata från basstationen och levereras med en niometers anslutningskabel. Larm om hög gasnivå Lägesknapp CO 2 -sensor Larm om låg gasnivå Fel Lägesknapp Strömlampa Ljudanordning G-TECTA Cellaguard Repeater

4 4 Lägesknapp Lägesknappen finns både på basstationen och på repeatern och används till att kommunicera med Cellaguard. Lägesknappen används för displayens bakgrundsljus, monitorns självtest och till att stänga av ljudsignalen om ett larm sker eller ett fel inträffar. Basstationens display Cellaguard -basstationens display visar den faktiska nivån på gasen som övervakas. Koldioxid (CO 2 ) visas som en procentandel, vilken i normala miljöer (säker nivå) är 0 till 0,2 %. G-TECTA Cellaguard -monitorer med syresensor visar omväxlande avläsningar av CO 2 och O 2. Den normala syrgasnivån är 20,9%. Displayens bakgrundsljus Du aktiverar displayens bakgrundsljus genom att trycka snabbt på lägesknappen. G-TECTA Cellaguard Initial installation Cellaguard fungerar direkt när du köper den, och kräver ingen konfiguration av gassensorerna eller larminställningarna. När Cellaguard -basstationen och repeaterenheterna har installerats kan du slå på nätströmmen. Cellaguard -systemet kan användas efter 40 sekunders uppvärmning. Obs! Lysdiodlarmen och ljudanordningen aktiveras helt kort under den här perioden, och displayen självtestas. VARNING Varningsetiketter för koldioxid Cellaguard har två varningsetiketter för koldioxid. Koldioxid kan orsaka kvävning i låga koncentrationer, och det är viktigt att fästa etiketterna i ögonhöjd och på väl synliga platser vid ingången till det slutna utrymme som övervakas (vanligtvis bredvid repeatern). Skriv namn och kontaktinformation (i den avsedda rutan) till den person som ansvarar för det slutna utrymmet och som ska kontaktas i händelse av larm. CO 2 LIVSFARA GÅ INTE IN om: Den gula fellampan lyser Den röda larmlampan lyser Den gröna strömlampan är släckt LÄMNA OMEDELBART OMRÅDET om larmet ljuder och varningslamporna tänds För information om larmen, kontakta: G-TECTA CELLAGUARD Background colour: Pantone 186 (red) Text Colour: White Symbol Colours: White Border Colour: Pantone 116 (yellow) Text: Linde Dax Warning triangle: Pantone 116 (yellow)

5 5 Lampornas normalläge och felläge Lamporna på basstationen och repeaterenheterna anger olika förhållanden enligt tabellen nedan: Lampans funktion Drift Indikation Ström Normal drift Lampan blinkar (grön lampa) Fungerar inte Lampan släckt Feltillstånd Lampan lyser hela tiden Strömavbrott En ljudsignal hörs var 20:e sekund Fel Systemfel Lampan blinkar (gul lampa) Larm om låg gasnivå (röd lampa)* Larm om hög gasnivå (röd lampa)* Nivån för larm om låg gasnivå (förlarm) har överskridits Nivån för larm om hög gasnivå (huvudlarm) har överskridits Lampan blinkar Lampan blinkar G-TECTA Cellaguard Larmtillstånd för basstation och repeater När larmgasnivån överskrids aktiveras ljudanordningen och larmlamporna enligt nedan: Gasnivåer Lampindikation Ljudindikation Reläindikation Normal Inga larmlampor Inget ljud Inte aktivt Koldioxidlarm Larm om låg gasnivå aktiveras Lampan för låg gasnivå blinkar Lång ljudsignal en gång i sekunden Förlarmets reläanslutning aktiv Larm om hög gasnivå aktiveras Syrelarm Larm om låg gasnivå aktiveras Larm om hög gasnivå aktiveras Lamporna för låg och hög gasnivå blinkar Lampan för låg gasnivå blinkar Lamporna för låg och hög gasnivå blinkar Lång ljudsignal en gång i sekunden Lång ljudsignal en gång i sekunden följt av en kort ljudsignal Lång ljudsignal en gång i sekunden följt av en kort ljudsignal Förlarmets och huvudlarmets reläanslutning aktiv Förlarmets reläanslutning aktiv Förlarmets och huvudlarmets reläanslutning aktiv Obs! CO 2 larm kan ha en 25-sekunders fördröjning för att förhindra falsklarm vid byte av gasflaskor. Syrelarm är ögonblickliga. När gasnivåerna har återgått till det normala släcks larmlamporna automatiskt och Cellaguard återgår till normalt driftsläge. Obs! Ljudanordningen och lamporna aktiveras igen om larmnivåerna överskrids igen.

6 6 G-TECTA Cellaguard Fellarm Systemets fellarm aktiveras om fel uppstår i en sensor. Om systemets fellarm aktiveras avges två ljudsignaler per sekund och den gula varningslampan blinkar. Obs! Om fellarmet aktiveras kontaktar du The Linde Group för att ordna ett byte av sensor. G-TECTA Cellaguard Lägesknapp (larmfunktion) Lägesknappen används till att kommunicera med Cellaguard -systemet när ett larm har utlösts. Håll ned lägesknappen i fem sekunder för att tysta larmet. Larmlamporna fortsätter blinka i ett larmtillstånd (dvs. CO 2 -gas finns kvar, eller syrenivån är låg). VARNING I händelse av ett larmtillstånd, GÅ INTE IN I RUMMET. Kontakta personen som är ansvarig för det slutna utrymmet. Koldioxid och brist på syre kan leda till ögonblicklig död. Obs! Elektriska anslutningar för extern larmutrustning finns inuti Cellaguard -basstationen, ett anslutningsstift för huvudlarmet och ett för förlarmet. G-TECTA Cellaguard Självtest En självtestrutin ingår för att testa Cellaguard och eventuell extrautrustning via larmreläerna. Om du vill köra självtestet håller du ned lägesknappen i fem sekunder. Självtestet kan startas från basstationen eller från någon av repeaterenheterna. Basstationens display tänds och alla displaysegment testas, och Cellaguard larmar i tio sekunder: larmlamporna tänds, ljudanordningen aktiveras och eventuella larm för extrautrustning som är kopplad till Cellaguard - reläerna aktiveras. Gastestning Funktionstest G-TECTA Cellaguard -monitorer ska funktionstestas minst en gång om året för att säkerställa att sensorerna och larmen fungerar. Koldioxid (CO 2 ) Cellaguard -monitorer Återkommande test kan göras genom att använda utandningsluft för att utlösa larm om hög CO 2 -nivå. Utandningsluft innehåller omkring 4 % CO 2, och innehåller därmed tillräcklig nivå av CO 2 -gas för att utlösa larm på Cellaguard -monitorn. CO 2 -sensorer har en livslängd på mer än fem år i normala driftsmiljöer. Koldioxid (CO 2 ) och syre (O 2 ) Cellaguard - monitorer Återkommande test av båda sensorerna kan göras genom att använda utandningsluft för att utlösa larm om hög CO 2 -nivå och låg syrenivå. Utandningsluft innehåller omkring 4 % CO 2 och 16 % syre, och innehåller därmed tillräcklig nivå av båda gaserna för att utlösa larm på Cellaguard -monitorn. Syresensorn måste bytas ut var tredje år. Obs! The Linde Group rekommenderar även en fullständig omkalibrering efter tre till fyra års användning. G-TECTA Cellaguard Funktionstest 1. Ta fram en lämplig plastpåse. 2. Blås försiktigt upp plastpåsen med utandningsluft. 3. Håll den uppblåsta påsens öppna ände tätt över sensorerna och vänta tills larmen aktiveras. 4. Cellaguard -displayen visar ökade nivåer av CO 2 och minskade nivåer av syre (om en sådan sensor finns). O 2 -larmet (om sådant finns) aktiveras omedelbart, och CO 2 -larmet efter omkring 25 sekunder.

7 7 G-TECTA Cellaguard Alternativ Batteribackup Cellaguard kan utrustas med ett extra batteri som ger två timmars backupström i händelse av strömavbrott. I backupläget avger Cellaguard en ljudsignal var 20:e sekund. Extra repeaterenheter Upp till fyra repeaterenheter kan anslutas till Cellaguard -basstationen. Varje repeater har en niometerskabel. G-TECTA Cellaguard Kalibreringsenhet Med kalibreringsenheten kan serviceingenjören kalibrera sensorerna i Cellaguard -monitorn. The Linde Group rekommenderar kalibrering var tredje till var fjärde år för att säkerställa att monitorn fungerar som den ska. Obs! Omkalibrering erbjuds vanligtvis som en tjänst för Cellaguard -monitorn. Kontakta The Linde Group om du vill ha mer information.

8 8 G-TECTA Cellaguard Produktspecifikation BASENHET Mått Vikt IP-klassning (damm och vätskor) Klassning av drifttemperatur Driftspänning Fuktighetsklassning Display Tid för uppvärmning 210 x 150 x 75 mm 1,3 kg IP65 +3 C till +50 C 230 Vac (115 Vac), 50/60 Hz, 16 VA, dubbelisolerad 0-95% RH LCD-display med bakgrundsbelysning 13,5 mm höga siffror 40 sekunder Instrumentets statusindikatorer Röda lampor gasnivålarm Gul lampa fellarm Grön lampa strömindikator Larmljud > 82d B (A) vid 10 cm Kabellängd 2 m Fästcentrum 192 mm x 72,5 mm (antal 4) Reläutgångar SPCO 10 A, 240 Vac/30 Vdc REPEATER Mått 143 x 56 x 41 mm Vikt 120g IP-klassning (damm och IP54 vätskor) Klassning av drifttemperatur 0 till +50 C Instrumentets statusindikatorer Röda lampor gasnivålarm Gul lampa fellarm Grön lampa strömindikator Larmljud > 82d B (A) vid 10 cm Kabellängd 9 cm Fästcentrum 130 mm (antal 2) G-TECTA Cellaguard Felsökning Problem/ felmeddelande Strömlampan släckt Strömlampan lyser hela tiden Fellampan lyser och kontinuerliga ljudsignaler hörs Ett fel visas på displayen Möjlig orsak Strömmen når inte monitorns processor Monitorns processor fungerar inte som den ska Sensorfel Basstationen har öppnats för service eller ledningar med batteribackup har installerats Lösning Kontrollera att basstationen har anslutits och att elförsörjningen är ansluten och påslagen. Kontrollera huvudsäkringen. Monitorn måste repareras kontakta The Linde Group Monitorn behöver en ny sensor kontakta The Linde Group Vänta på uppvärmning i 40 sekunder. Kontakta The Linde Group om felet kvarstår Om du får andra problem med användningen av G-TECTA Cellaguard -instrumentet ber vi dig att gå till eller kontakta ett servicecenter som är auktoriserat av Linde Group.

9 9 Försäkran om överensstämmelse Enligt ISO/IEC :2004 Vi deklarerar härmed att produkterna som anges nedan har utformats för att följa standarderna som anges nedan, och att de överensstämmer i allt väsentligt med kraven i tillämpliga EC-direktiv. Produkttyp G-TECTA Cellaguard Produktbeskrivning Fast gasdetekteringsmonitor för koldioxid och syre Tillämpliga direktiv Elektromagnetisk kompatibilitet 2004/108/EC Överensstämmelse harmonierade standarder EN50270:2006; EN :2007 Överensstämmelse andra standarder FCC CFR 47: Del 15.B: 2007 Signerat: Namn: Peter Upcott Företag: The Linde Group, GU2 7XY, Storbritannien Befattning: Global Category Manager Safety Products Datum: Juni 2010

10 10 The Linde Group-garanti Gasdetekteringsprodukter Allmänt The Linde Group garanterar att gas, sensorer och tillbehör som tillverkas och säljs av The Linde Group är fria från defekter vad gäller material och utförande för de perioder som anges i tabellerna nedan. Skador på Linde Group-produkter som orsakas av vanvård, ändringar, växlingar i strömstyrka inklusive strömrusning och blixtnedslag, fel spänningsinställningar, fel batterier eller reparationer som inte utförs i enlighet med produktens Användarhandbok täcks inte av The Linde Group-garantin. Garantiperioder för instrument och tillbehör Produkt G-TECTA Cellaguard Batterier och förbrukningsvaror Garantiperioder för sensorer Sensortyp Syre CO 2 Garantiperiod 1 år från inköpsdatumet 1 år från inköpsdatumet Garantiperiod 3 år 3 år The Linde Groups åtaganden enligt denna garanti är begränsade till reparation eller utbyte av komponenter som av The Linde Groups serviceavdelning bedöms ha varit defekta enligt denna standardgarantis omfattning. För att kunna tas i beaktande för reparation eller utbyte enligt garantin måste produkten returneras med transport- och leveransavgifter förbetalda till The Linde Group, eller till ett garantiservicecenter som är auktoriserat av Linde Group. Du måste få ett returattestnummer från The Linde Group före leveransen. DENNA GARANTI GÄLLER UTTRYCKLIGEN I STÄLLET FÖR ALLA ANDRA GARANTIER OCH UPPGIFTER, UTTRYCKLIGA ELLER UNDERFÖRSTÅDDA, INKLUSIVE MEN INTE BEGRÄNSADE TILL, GARANTI FÖR PRODUKTENS LÄMPLIGHET FÖR SÄRSKILT ÄNDAMÅL. THE LINDE GROUP ÄR INTE ANSVARIGT FÖR NÅGON FÖRLUST ELLER SKADA KOPPLAD TILL ANVÄNDNINGEN AV DESS PRODUKTER ELLER ATT DESS PRODUKTER INTE FUNGERAR ELLER ARBETAR SOM DE SKA.

11 Notes 11

12 Denmark AGA A/S Vermlandsgade København S Tel: Estonia Eesti AGA AS Pärnu mnt Tallinn Tel: Finland Oy AGA Ab Itsehallintokuja Espoo Tel: +358 (0) Iceland ÍSAGA ehf Breidhofda Reykjavik Tel: Latvia AGA SIA Katrīnas iela 5 Rīga 1045 Tel: Lithuania AGA UAB Office Didlaukio st Vilnius Tel: Norway AGA AS Gjerdrumsvei Oslo Tel: Sweden AGA Gas AB Agavägen Lidingö Tel: + 46 (0) V G-TECTA Cellaguard användarhandbok 2010 The Linde Group. Med ensamrätt. Ingen sida i eller del av denna Användarhandbok får reproduceras i någon form utan skriftligt tillstånd från upphovsrättsinnehavaren som visas ovan. The Linde Group förbehåller sig rätten att rätta tryckfel. All information är korrekt vid tidpunkten för tryckning.

G TECTA 4GP Multi-gas detektor

G TECTA 4GP Multi-gas detektor G TECTA 4GP Multi-gas detektor SE Snabbstartguide 2 SE Innehåll Säkerhets- och varningsinformation 2 Förpackningens innehåll 3 Produktöversikt 3 Produktens funktioner 3 Batterikontroll 4 Slå på 4 Startsekvens

Läs mer

G TECTA SG Premium Singelgasdetektor för detektering av en gas

G TECTA SG Premium Singelgasdetektor för detektering av en gas G TECTA SG Premium Singelgasdetektor för detektering av en gas SE Snabbstartguide 2 SE Innehåll Säkerhets- och varningsinformation 2 Förpackningens innehåll 3 Produktöversikt 3 Produktens funktioner 3

Läs mer

G TECTA 4G Multi-gas detektor

G TECTA 4G Multi-gas detektor G TECTA 4G Multi-gas detektor SE Snabbstartguide 2 SE Innehåll Säkerhets- och varningsinformation 2 Förpackningens innehåll 3 Produktöversikt 3 Produktens funktioner 3 Batterikontroll 4 Slå på 4 G-TECTA

Läs mer

BRUKSANVISNING SPÄNNINGSPROVARE E4201193, 42.6702

BRUKSANVISNING SPÄNNINGSPROVARE E4201193, 42.6702 BRUKSANVISNING SPÄNNINGSPROVARE E4201193, 42.6702 Säkerhet Internationella säkerhetssymboler Varning för farlig spänning, läs bruksanvisningen. Varning! Farlig spänning. Risk för elektrisk chock Dubbel

Läs mer

DC-108. Trådlös kontrollpanel för Nexa s brandvarnare i 868 MHz serien

DC-108. Trådlös kontrollpanel för Nexa s brandvarnare i 868 MHz serien DC-108 Trådlös kontrollpanel för Nexa s brandvarnare i 868 MHz serien INNEHÅLL I. SÄKERHETSINFORMATION II. III. IV. ALLMÄN BESKRIVNING SPECIFIKATION NAMN OCH FUNKTIONER V. ANVÄNDA DC-108 VI. VII. VIII.

Läs mer

Gigaset Repeater. Issued by Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG Schlavenhorst 66 D-46395 Bocholt

Gigaset Repeater. Issued by Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG Schlavenhorst 66 D-46395 Bocholt s Issued by Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG Schlavenhorst 66 D-46395 Bocholt Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co. KG 2005 All rights reserved. Subject to

Läs mer

Milliamp Process Clamp Meter

Milliamp Process Clamp Meter 771 Milliamp Process Clamp Meter Instruktionsblad Inledning Fluke 771 Milliamp Processklämmätare ( mätare ) är en handhållen, batteridriven klämmätare som mäter 4-20 ma likström utan att den elektriska

Läs mer

Din manual SUUNTO MEMORY BELT http://sv.yourpdfguides.com/dref/2350515

Din manual SUUNTO MEMORY BELT http://sv.yourpdfguides.com/dref/2350515 Du kan läsa rekommendationerna i instruktionsboken, den tekniska specifikationen eller installationsanvisningarna för SUUNTO MEMORY BELT. Du hittar svar på alla dina frågor i instruktionsbok (information,

Läs mer

Bruksanvisning för. Triplog AlcoTrue. Alkomätare. For everyone s. safety

Bruksanvisning för. Triplog AlcoTrue. Alkomätare. For everyone s. safety Bruksanvisning för Triplog AlcoTrue Alkomätare For everyone s safety Introduktion Tack för att du har köpt Triplog AlcoTrue alkoholmätare från Opus Prodox AB. AlcoTrue använder samma typ av mätteknik som

Läs mer

Model T50. Voltage/Continuity Tester. Bruksanvisning. PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China.

Model T50. Voltage/Continuity Tester. Bruksanvisning. PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Model T50 Voltage/Continuity Tester Bruksanvisning PN 2438510 May 2005 2005 Fluke Corporation. All rights reserved. Printed in China. Symbolbeskrivning: Varningstext Utförs med stor försiktighet. Varning

Läs mer

MODELL C-HOMWA-1 ANSLUTNINGSSATS, CONNEX (USB) MODELL L-HOMWA-1 ANSLUTNINGSSATS, LXi (RS-232)

MODELL C-HOMWA-1 ANSLUTNINGSSATS, CONNEX (USB) MODELL L-HOMWA-1 ANSLUTNINGSSATS, LXi (RS-232) MODELL C-HOMWA-1 ANSLUTNINGSSATS, CONNEX (USB) MODELL L-HOMWA-1 ANSLUTNINGSSATS, LXi (RS-232) BRUKSANVISNING Rev 20110525 Patentsökt ALLMÄNT Tack för att du köpt denna produkt. Det är viktigt att du läser

Läs mer

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM

BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BOLTHi INTELLIGENT RÖRELSEDETEKTOR MED SVÄNGBAR STRÅLKASTARE, KAMERA OCH LARM BRUKSANVISNING Vänligen läs alla instruktioner innan installationen ÖVERBLICK 00701/00708 med kamera (480x640 pixlar) och 00707

Läs mer

Bruksanvisning. Spisec AddOn spisvakt 20836 V4.6.0

Bruksanvisning. Spisec AddOn spisvakt 20836 V4.6.0 Bruksanvisning Spisec AddOn spisvakt 20836 V4.6.0 Spisec AddOn spisvakt 1. Varningar Bruksanvisning Grattis till köpet av Spisec AddOn spisvakt. I denna anvisning beskrivs användning och underhåll av produkten.

Läs mer

G TECTA 4G Instrument för detektering av flera gaser

G TECTA 4G Instrument för detektering av flera gaser G TECTA 4G Instrument för detektering av flera gaser SE Användarhandbok 2 Innehåll Säkerhets- och varningsinformation 3 Instruktioner specifika för användning i riskområden 3 Instruktioner specifika för

Läs mer

Användarmanual. UV-handlampa 97050/97051

Användarmanual. UV-handlampa 97050/97051 Användarmanual UV-handlampa 97050/97051 Innehåll Svenska 1 Var vänlig observera följande...3 1.1 Viktigt...3 1.2 Medföljande delar...3 1.3 Säkerhet...3 1.4 Användning...3 2 Beskrivning...4 3 Tekniska data...4

Läs mer

GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064

GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064 1 GASOLKAMIN BLUEGAZ BG 64 MED ELEKTRISK VÄRME OCH FLÄKT ARTIKEL NR 780064 ANVÄNDARMANUAL Innehåll: A. Bra att veta före användning. B. Säkerhetsanordningar C. Installation och Användning D. Installera

Läs mer

Instruktionsbok DeLaval propellerfläkt PFE

Instruktionsbok DeLaval propellerfläkt PFE Bruksanvisning i orginal Instruktionsbok DeLaval propellerfläkt PFE - 0906 - Innehållsförteckning DeLaval propellerfläkt PFE... 3 Allmän beskrivning... 3 Ventilationsfläktar för alla behov... 3 Aerodynamiskt

Läs mer

ALL-1 EC ELEKTRISK FETTPUMP INSTRUKTIONER & ANVÄNDARMANUAL

ALL-1 EC ELEKTRISK FETTPUMP INSTRUKTIONER & ANVÄNDARMANUAL ALL-1 EC ELEKTRISK FETTPUMP INSTRUKTIONER & ANVÄNDARMANUAL SIDRUBRIK PRODUKTBESKRIVNING Centralsmörjningspumpen är av kolvtyp. Det elektroniska styr- och övervakningskortet är placerat i motorns plastkåpa,

Läs mer

v1.02 BRUKSANVISNING 42.6561 / 42.6560 E42 033 80 / E42 034 59

v1.02 BRUKSANVISNING 42.6561 / 42.6560 E42 033 80 / E42 034 59 v1.02 BRUKSANVISNING 42.6561 / 42.6560 E42 033 80 / E42 034 59 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SÄKERHETSANVISNINGAR... 2 1.1. ALLMÄNT... 2 1.2. under användning... 3 1.3. efter användning... 3 2. ALLMÄN BESKRIVNING...

Läs mer

Centralens funktioner & indikeringar - Förklaring av ikoner. Allmän & Sektionsbrand LED. System LED. Sektion FEL/FRÅN/ PROV LED.

Centralens funktioner & indikeringar - Förklaring av ikoner. Allmän & Sektionsbrand LED. System LED. Sektion FEL/FRÅN/ PROV LED. Centralens funktioner & indikeringar - Förklaring av ikoner Allmän & Sektionsbrand LED KVITTERA LARMDON TYSTA/ STARTA ÅTERSTÄLLNING TYSTA SUMMER NYCKEL LARM- LAGRING ALTERNATIV Sektion FEL/FRÅN/ PROV LED

Läs mer

MHS 2500 MANUAL - SVENSKA

MHS 2500 MANUAL - SVENSKA MHS 2500 MANUAL - SVENSKA ! VARNING TIPPVINKEL ÖVER 3 ORSAKAR FEL I MÄTNINGEN. Begränsad 3 vinkel 3 Infästningarna är fabriksmonterade med belastningscellen. De ska inte under några omständigheter vridas.

Läs mer

VA-ALERT W. Fulltankalarm för avloppstankar. Afriso Ema AB. Kilvägen 2 232 37 Arlöv T 040-92 20 50 F 040-19 33 58 www.afriso.

VA-ALERT W. Fulltankalarm för avloppstankar. Afriso Ema AB. Kilvägen 2 232 37 Arlöv T 040-92 20 50 F 040-19 33 58 www.afriso. Fulltankalarm för avloppstankar INNEHÅLL: Funktionsbeskrivning... 2 Ingående komponenter... 2 Säkerhetsföreskrifter... 2 Funktionsprovning... 3 Kontroll av enhet... 4 Installation... 5 Handhavande... 6

Läs mer

Installations- och bruksanvisning

Installations- och bruksanvisning Installations- och bruksanvisning Rörelsevakt 869 MHz 67007/97 V1.01 PLa 100921 Inledning Rörelsevakten är en TeleCare-sensor som ansluts till Tunstalls trygghetstelefoner och andra system från Tunstall

Läs mer

Smart laddare SBC - 8168 Bruksanvisning

Smart laddare SBC - 8168 Bruksanvisning Smart laddare SBC - 8168 Bruksanvisning Inledning SBC-8168 är en switchad batteriladdare med mikrodatorstyrning. Laddningen sker på effektivast möjliga sätt i fyra steg (batterianalys, bulkladdning, pulsladdning

Läs mer

MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU

MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU MANUAL RADIOSTYRD KLOCKA med PROJEKTOR RM316P / RM316PU OBS! För alla illustrationer till texten hänvisar vi till den engelska originalmanualen. INLEDNING RM316P är en radiostyrd klocka med flera funktioner.

Läs mer

Installationsanvisning

Installationsanvisning Installationsanvisning SPISVAKT STARTKNAPP LÄCKAGEVAKT 20837 v4.5.3 Athena-Spisec-AddOn-installation-manual-v4-SWE.indd 1 8.4.2015 21.21 Athena-Spisec-AddOn-installation-manual-v4-SWE.indd 2 8.4.2015 21.21

Läs mer

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok Bluetooth-högtalare med NFC-teknik Användarhandbok Bäste kund, Tack för att du köpt en IRC-produkt. Vi är mycket glada att du har valt en av våra produkter. Vi är säkra på att du kommer att ha mycket glädje

Läs mer

BRUKSANVISNING. SYR Safe-T

BRUKSANVISNING. SYR Safe-T BRUKSANVISNING SYR Safe-T 1 Innehållsförteckning 1. Tillämpningsområde 1 Tillämpningsområde 2 SYR Safe-T är ett effektiv anti-läckage system som följer internationella och rekommenderade standarder. Den

Läs mer

Trådlös Rök Detektor SD14

Trådlös Rök Detektor SD14 Instruktions manual Trådlös Rök Detektor SD14 Passar till följande larm: Home Prosafe SC9100 och Homesafe SC14 Innehållsförteckning Kapitel: Sida: 1. Introduktion... 3 2. Funktion... 3 3. Säkerhets- och

Läs mer

ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah

ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah ANVÄNDARMANUAL 12 V Blybatterier 1-85 Ah SE 1 Tack för att du valt en laddare från Exide Technologies Din nya batteriladdare hjälper dig att hålla batteriet vid full kapacitet och förlänger livslängden.

Läs mer

D-TEK CO2. Detektor för koldioxidläckage

D-TEK CO2. Detektor för koldioxidläckage A N V Ä N D A R H A N D B O K D-TEK CO2 Detektor för koldioxidläckage FÖRSÄKRAN OM ÖVERENSSTÄMMELSE Härmed intygas att denna utrustning, som utformats och tillverkats av INFICON Inc., Two Technology Place,

Läs mer

Bruksanvisning för EkoTek anropsberlock

Bruksanvisning för EkoTek anropsberlock BRUKSANVISNING för EkoTek anropsberlock 9261-8277 Utgåva 5 INNEHÅLL Inledning 3 Överensstämmelse 4 Allmän information till användaren 5 Systemschema för EkoTek 6 Slå till anropsberlocken 7 Status- och

Läs mer

G-TECTA G-TECTA. Bärbara instrument för gasdetektering.

G-TECTA G-TECTA. Bärbara instrument för gasdetektering. G-TECTA G-TECTA Bärbara instrument för gasdetektering. 2 Gasdetektering. AGA är en del av The Linde Group, en världsledande gasleverantör. Vi erbjuder expertis och produktlösningar för bland annat verkstads-,

Läs mer

BrukSAnviSning. SAFERA Siro R spisvakt

BrukSAnviSning. SAFERA Siro R spisvakt BrukSAnviSning SAFERA Siro R spisvakt v4.1.3 v4.1.3 SWE SWE Siro Siro r r 1 SAFErA oy SAFErA Siro r SpiSvAkt Bruksanvisning gratulerar till köpet av SAFErA Siro r spisvakt, som ökar säkerheten i ditt hem.

Läs mer

Smoke Alarm FERION 4000 O

Smoke Alarm FERION 4000 O Smoke Alarm FERION 4000 O sv Smoke Alarm Innehållsförteckning sv 3 Innehållsförteckning 1 Graphics 4 2 Inledning 6 3 Montering 7 4 Underhåll 9 5 Tekniska data 10 6 Kundtjänst 12 Bosch Sicherheitssysteme

Läs mer

T A 3 0 / T A 3 5. Bruksanvisning. www.defa.com

T A 3 0 / T A 3 5. Bruksanvisning. www.defa.com T A 3 0 / T A 3 5 Bruksanvisning S www.defa.com Gratulerar till ditt nya DEFA Transportlarm! Med över 40 års erfarenhet med utveckling av bilelektriska produkter, är du med ditt DEFA AutoSecurity transport

Läs mer

HDA 300 Högfrekvenshörlurar för audiometri

HDA 300 Högfrekvenshörlurar för audiometri HDA 300 Högfrekvenshörlurar för audiometri Användarhandbok Dokument nr. 7-50-1570-SE/00 Del nr. 7-50-15700-SE Meddelande om upphovsrätt Ingen delav dennadokumentation ellerdetta programfår reproduceras,

Läs mer

Användarmanual QuickLan 6055 LAN-testare

Användarmanual QuickLan 6055 LAN-testare Användarmanual QuickLan 6055 LAN-testare EAN: 5706445500192 QuickLan 6055 side 1 Innehåll: 1. SÄKERHET..2 Inledande instruktion.2 Under användning..2 Efter användning.2 2. GENERELL BESKRIVNING.. 3 3. INNAN

Läs mer

Doro Secure 211. + Doro Secure 271. Svenska

Doro Secure 211. + Doro Secure 271. Svenska Doro Secure 211 + Doro Secure 271 Svenska 1 2 3 7 4 5 8 6 9 Översikt 1. Gul knapp 2. Nödknapp 3. Blå knapp 4. Högtalare 5. Mikrofon 6. Statuslysdioder 7. Radioutlösare 8. Väggmontering 9. Strömkälla I

Läs mer

BRUKSANVISNING KRM-1 & KRM-2

BRUKSANVISNING KRM-1 & KRM-2 -1 & -2 V2.0 (05.11.2015) 1 (8) GIVRENS KONSTRUKTION. Elektronik. B. Övre kapsling med tätning.. Lägre kapsling med tätning. dapterplatta med packning. E. Optisk rökgivare. F. Gummihylsa (endast för isolerade

Läs mer

125436/20111214. Swegon CASA PRE. Premium-styrteknik, bruks-och serviceanvisning samt eltekniska funktioner

125436/20111214. Swegon CASA PRE. Premium-styrteknik, bruks-och serviceanvisning samt eltekniska funktioner 125436/20111214 Swegon CASA PRE Premium-styrteknik, bruks-och serviceanvisning samt eltekniska funktioner Innehåll Användning 3 Underhållsanvisning 4 Eltekniska funktioner 5 2 www.swegon.com/casa Rätten

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Hårtrimmer Professional Series Artikelnummer 9070-1162

B R U K S A N V I S N I N G. Hårtrimmer Professional Series Artikelnummer 9070-1162 B R U K S A N V I S N I N G Hårtrimmer Professional Series Artikelnummer 9070-1162 1 Hårtrimmer Professional Series Artikelnummer 9070-1162 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Hårtrimmern är avsedd för klippning och

Läs mer

användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah

användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah användarmanual 12 v blybatterier 20-300 ah se 1 Tack för att du valt en laddare från Exide Technologies Din nya batteriladdare hjälper dig att hålla batteriet vid full kapacitet och förlänger livslängden.

Läs mer

BLUETOOTH SPEAKER BLUEBEAT GSB 110

BLUETOOTH SPEAKER BLUEBEAT GSB 110 BLUETOOTH SPEAKER BLUEBEAT GSB 110 SV 2 8 + A AUX IN MICRO USB 3 5 SÄKERHET OCH INSTALLATION 5 RF-exponeringsvarning 5 Viktig varningsinformation om batteri 6 ÖVERSIKT 6 Kompatibilitet med Bluetooth-enhet

Läs mer

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning

UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM. Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning UPONOR VVS GOLVVÄRME UPONOR CONTROL SYSTEM Uponor Control System DEM Ökad komfort och mindre energiförbrukning 5070 09 2009 Uponor Control System Radio Dynamic Energy Management (DEM) Uponor Control System

Läs mer

VANTAGE TRÅDLÖST INDIREKT OFTALMOSKOP ANVISNINGAR

VANTAGE TRÅDLÖST INDIREKT OFTALMOSKOP ANVISNINGAR VANTAGE TRÅDLÖST INDIREKT OFTALMOSKOP ANVISNINGAR LÄS IGENOM OCH FÖLJ DESSA ANVISNINGAR NOGA INNEHÅLL 1. Symboler 2. Varningar och försiktighetsåtgärder 3. Miljö 4. Beskrivning av produkten 5. Isättning/byte

Läs mer

EM2050 RotoBolt Elektroniskt Svängregellås. BRUKSANVISNING för ANVÄNDARE och MANAGER_EL1+9/S (EM2050) Att Öppna: Exempel: jjjjjj.

EM2050 RotoBolt Elektroniskt Svängregellås. BRUKSANVISNING för ANVÄNDARE och MANAGER_EL1+9/S (EM2050) Att Öppna: Exempel: jjjjjj. MLS Software EM2050 RotoBolt Elektroniskt Svängregellås BRUKSANVISNING för ANVÄNDARE och MANAGER_EL1+9/S (EM2050) Software: MLS EM2050 Att Öppna: Tryck in kod: ex. 1-2-3-4-5-6 Rekommenderade Knappsatser:

Läs mer

DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS. Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik

DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS. Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik DET ÄR INSIDAN SOM RÄKNAS Multigasdetektorn ALTAIR 4X med MSA:s XCell-sensorteknik PRESTANDA MER ÄN VAD DU KAN SE VÅR SÄKERHETSVISION. Personal som ställs inför potentiellt farliga situationer förtjänar

Läs mer

ZAFIR 45 Batteriladdare

ZAFIR 45 Batteriladdare ZAFIR 45 Batteriladdare För bly-syra batterier 1.2 90Ah Bruksanvisning och guide till professionell laddning av start- och djupcyklingsbatterier. SE INTRODUKTION Vi gratulerar till köpet av din nya professionella

Läs mer

Lumitester PD-20. Användarmanual. Innehållsförteckning

Lumitester PD-20. Användarmanual. Innehållsförteckning Innehållsförteckning Lumitester PD-20 Användarmanual Tack för att du har valt Lumitester PD-20. Hela användarmanualen måste läsas innan produkten används, för att garantera en säker och korrekt användning.

Läs mer

BRUKSANVISNING VE ISO

BRUKSANVISNING VE ISO BRUKSANVISNING ISOLATIONSPROVARE VE ISO E9019200 Referenser märkta på instrumentet eller i manualen Mått i mm Varning för potentiell fara, kontrollera i manualen. Referens: Läs detta noga. Försiktighet!

Läs mer

Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual

Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual 8 0 0 A L A R M Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual www.defa.com Gratulerar till ditt nya DEFA BILLARM! S Med över 40 års erfarenhet med utveckling av bilelektriska produkter, är du

Läs mer

Installationsinstruktioner

Installationsinstruktioner Installationsinstruktioner T20RX-02AKL, T20RX-02AKM, T20/T60RX-03ADL, T20RX-03ADM, T60RX-04ASL, T60RX-04ASM, T60RX-04BSL, T60RX-04BSM,T60RX-04CSL, T60RX-04CSM, T60RX-04DSL, T60RX-04DSM, T60RX-08ASL, T60RX-08ASM,

Läs mer

Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46 8 555 36108 Internet: www.labkotec.se GA-1

Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46 8 555 36108 Internet: www.labkotec.se GA-1 Labkotec Oy Myllyhaantie 6 FI-33960 PIRKKALA FINLAND Tel: +358 29 006 260 Fax: +358 29 006 1260 Internet: www.labkotec.fi Labkotec AB Ekbacksvägen 28 SE-168 69 BROMMA SVERIGE Tel. +46 8 130060 Fax +46

Läs mer

Bruksanvisning. Digital styrpanel Digi II. Model 1601-12. För kontaktorboxar: WE 3 2005-3 WE 4 2005-4 WE 5 2005-5

Bruksanvisning. Digital styrpanel Digi II. Model 1601-12. För kontaktorboxar: WE 3 2005-3 WE 4 2005-4 WE 5 2005-5 Bruksanvisning Digital styrpanel Digi II Model 1601-12 För kontaktorboxar: WE 3 2005-3 WE 4 2005-4 WE 5 2005-5 Tack för att du väljer kvalitetsprodukter Vi tror att våra produkter kommer att uppfylla dina

Läs mer

Ljudnivåmätare C.A 832

Ljudnivåmätare C.A 832 Ljudnivåmätare C.A 832 SVENSKA Användarmanual 1 Symbolens betydelse Varning! Läs igenom användarmanualen innan instrumentet används. Instruktioner som i manualen är märkta med symbolen ovan måste följas

Läs mer

RTD Calibrator. Instruktionsblad. Inledning

RTD Calibrator. Instruktionsblad. Inledning 712 RTD Calibrator Instruktionsblad Inledning Fluke 712 RTD Calibrator är ett handverktyg för kalibrering av RTD-sändare (motståndstemperaturdetektering), inklusive de flesta pulsstyrda sändare. Det simulerar

Läs mer

Dator i-series. DATORHANDBOK Reebok i-series-20090220

Dator i-series. DATORHANDBOK Reebok i-series-20090220 Dator i-series DATORHANDBOK Reebok i-series-20090220 ! Läs noggrant igenom försiktighetsåtgärderna som ingår i monteringsanvisningarna innan du monterar eller använder ditt träningsredskap. DISPLAY 1

Läs mer

Manual Likriktare SM3000

Manual Likriktare SM3000 Manual Likriktare SM3000 Postadress/Postal address Swansons Telemekanik AB Hålstensvägen 4 SE-446 37 Älvängen Telefon nr/telephone no +46(0)303-746 320 Hemsida/Webb www.swtm.se Telefax nr/telefax no +46(0)303-748

Läs mer

Larmanordning för motorcykel BRUKSANVISNING

Larmanordning för motorcykel BRUKSANVISNING Larmanordning för motorcykel BRUKSANVISNING Tack för att du valt en produkt från Honda Access. Läs igenom denna bruksanvisning noga före användning, för att kunna använda produkten rätt och säkert. Detta

Läs mer

Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B

Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B Batteriladdare 420.093.050, 420.093.050.A, 420.093.050.B schwedisch 12.09 2009 AUDI AG AUDI AG arbetar ständigt med vidareutveckling av alla typer

Läs mer

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL

ORIGINAL LINE A ANVÄNDARMANUAL ANVÄNDARMANUAL Maskiner med automatisk vattenpåfyllning UM_SV Part No.: 1764079_01 INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING... 2 ALLMÄN INFORMATION... 4 Inledning...4 Varningar...4 Försiktighetsåtgärder...4

Läs mer

EMN2 växelriktare 2 10 kva

EMN2 växelriktare 2 10 kva EMN2 växelriktare 2 10 kva Ih IP 21 230V AC VÄXELRIKTARE Växelriktarserien ger växelriktad spänning efter nätbortfall, 230V - 50Hz, sinus. Hög verkningsgrad ger låg värmeutveckling och därmed en längre

Läs mer

Gas-Detector G 3000. Bruksanvisning Odgciey Vqgrgy

Gas-Detector G 3000. Bruksanvisning Odgciey Vqgrgy Gas-Detector G 3000 Bruksanvisning Odgciey Vqgrgy HUVUDFUNKTIONER Varmtrådssensor Enkel att montera och underhålla Självdiagnos av sensorn och elektroniken Modern design Detektering av alla typer av brännbar

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL QHW+

INSTRUKTIONSMANUAL QHW+ INSTRUKTIONSMANUAL QHW+ Innehåll 1. Introduktion 2. Knappförklaringar 3. Användning 4. Kalibrering 5. Batteri Scandinavian Scale Company AB Järnvägsgatan 23 360 51 Hovmantorp www.scandscale.com Mail :

Läs mer

POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Bruksanvisning

POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Bruksanvisning POLAR CS CADENCE SENSOR W.I.N.D. Bruksanvisning SVENSKA Polar CS kadenssensor W.I.N.D. är konstruerad för att mäta kadens, d.v.s. varv per minut på tramporna vid cykling. Ingen annan användning är avsedd

Läs mer

Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk.

Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk. SANGEAN PR-D4 Svensk Bruksanvisning Läs igenom hela bruksanvisningen Spara den för framtida bruk. VIKTIGA SÄKERHETS ANVISNINGAR 1. Läs dessa instruktioner. 2. Spara dessa instruktioner. 3. Beakta alla

Läs mer

Powerware 3105 UPS Användarhandbok

Powerware 3105 UPS Användarhandbok Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Innehållet i denna handbok är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse av utgivaren. Stor noggrannhet

Läs mer

Bruksanvisning REV D SE

Bruksanvisning REV D SE Bruksanvisning 2 REV D SE 2 Innehållsförteckning 1. Inledning... 5 2. Artiklar som medföljer:... 6 3. Tillbehör... 6 4. Inkoppling EPIsafe 2-larmet... 7 5. Montering av Basmodul... 8 6. Användning av EPIsafe

Läs mer

Nov N a o vt a r e T n r d e n Ö d Ö

Nov N a o vt a r e T n r d e n Ö d Ö Nova Trend Ö Ö BRUKSANVISNING Nova Trend Ö 3 INNEHÅLLSFÖRTECKNING I Generella upplysningar II Delar III Tekniska data IV Driftsvillkor V Montering 1. Montering av väggbeslag 2. Montering av spiskåpa 3.

Läs mer

BRUKSANVISNING VÄGGUTTAGSPROVARE 42.4610 (E42 002 18)

BRUKSANVISNING VÄGGUTTAGSPROVARE 42.4610 (E42 002 18) BRUKSANVISNING VÄGGUTTAGSPROVARE 42.4610 (E42 002 18) OBSERVERA! Läs igenom hela bruksanvisningen före användandet. 1. INLEDNING a. Allmänt Denna provare är konstruerad i samarbete med ingenjörer, auktoriserade

Läs mer

Powerware 3105 UPS Användarhandbok

Powerware 3105 UPS Användarhandbok Powerware 3105 UPS 2005 Eaton Corporation Innehållet i denna handbok är skyddat enligt upphovsrättslagen och får varken helt eller delvis kopieras utan uttrycklig tillåtelse av utgivaren. Stor noggrannhet

Läs mer

tsense (Disp) T RH RL

tsense (Disp) T RH RL Gas and Air Sensors Användarmanual tsense (Disp) T RH RL CO 2 -, temperatur- och relativ fukt-mätare Allmänt Luftanalysator tsense (Disp) för väggmontage, mäter koldioxid, temperatur och relativ luftfuktighet.

Läs mer

DeLaval aktivitetsmätartestare

DeLaval aktivitetsmätartestare Instruktionsbok TAG ON 94429731 2014-12-17, Version 2 Bruksanvisning i original Innehållsförteckning EG-försäkran om överensstämmelse - DeLaval aktivitetsmätartestare... 5 Allmän beskrivning... 7 DeLaval

Läs mer

LR Intelligent 300 PLUS. LR Intelligent 600 PLUS

LR Intelligent 300 PLUS. LR Intelligent 600 PLUS LR Intelligent 300 PLUS LR Intelligent 600 PLUS GeneralAgent/Auktoriserad Återförsäljare: 0481-14620 www.photax.se 2009 PHOTAX AB (www.photax.se) Visico LR intelligent Plus är en serie toppmoderna mikroprocessorstyrda

Läs mer

Bruksanvisning PIR-900

Bruksanvisning PIR-900 Bruksanvisning PIR-900 KNOP REHATEK AB GIAB huset Ankdammsgatan 35 SE-171 67 Solna Tel: 020 12 12 34 KNOP REHATEK AB Version 2.3 2013-10-21 Innehåll 1 INNEHÅLL... 2 2 INTRODUKTION... 3 3 MONTERING / PLACERING...

Läs mer

ESMI Multi Signal AB ESCO OCH ESCO 4 BRANDLARMCENTRAL, INSTALLATION OCH DRIFTSÄTTNING

ESMI Multi Signal AB ESCO OCH ESCO 4 BRANDLARMCENTRAL, INSTALLATION OCH DRIFTSÄTTNING ESMI Multi Signal AB Telefon: 09-768 0 00 Telefax: 09-768 0 99 Kumla Sweden ESCO OCH ESCO 4 BRANDLARMCENTRAL, INSTALLATION OCH DRIFTSÄTTNING Läs dessa anvisningar noggrant före installation och driftsättning!

Läs mer

TTS är stolta över att ingå i

TTS är stolta över att ingå i Garanti & Support Denna produkt är försedd med ett års garanti för fel som uppstår vid normal användning. Att missbruka enheten Easi-Speak Pro eller att öppna den gör garantin ogiltig. Allt arbete utöver

Läs mer

Bruksanvisning MS 5900. Babyvåg 56-433. OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk.

Bruksanvisning MS 5900. Babyvåg 56-433. OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk. Bruksanvisning MS 5900 Babyvåg OBS! Läs igenom bruksanvisningen innan produkten tas i bruk. 56-433 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING FÖRORD...3 ALLMÄN INFORMATION...3 SÄKERHETSINSTRUKTIONER...3 MILJÖ...4 RENGÖRING...4

Läs mer

TomTom LINK 200 Referenshandbok

TomTom LINK 200 Referenshandbok TomTom LINK 200 Referenshandbok Innehåll Förpackningens innehåll 3 Läs mig först 4 Grattis... 4 Vad du behöver för installationen... 4 Säkerheten först 5 Viktig säkerhetsinformation och varningar... 5

Läs mer

Bruksanvisning AS-i-säkerhetsmodul för nödstopp Manöverenhet AC012S 7390732 / 00 05 / 2008

Bruksanvisning AS-i-säkerhetsmodul för nödstopp Manöverenhet AC012S 7390732 / 00 05 / 2008 Bruksanvisning AS-i-säkerhetsmodul för nödstopp Manöverenhet SV AC012S 7390732 / 00 05 / 2008 Innehåll Säkerhetsanvisningar...3 Installation/idrifttagning...4 Manövrerings- och indikeringselement...6 Montering...6

Läs mer

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045

Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Bruksanvisning för gasolkamin 430-045 Värna om miljön! Får ej slängas bland hushållssopor! Denna produkt innehåller elektriska eller elektroniska komponenter som skall återvinnas. Lämna produkten för återvinning

Läs mer

WaterFuse - Stuga. Användarmanual. Monteringsanvisning 1(16)

WaterFuse - Stuga. Användarmanual. Monteringsanvisning 1(16) WaterFuse - Stuga Användarmanual & Monteringsanvisning 1(16) Tack för att du har valt att köpa en automatisk vattenavstängare, WaterFuse. Vi hoppas att WaterFuse kommer uppfylla dina förväntningar på ett

Läs mer

MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR

MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR MASSAGEAPPARAT FÖR ÅTERUPPLIVAD ÖGONKONTUR FULLSTÄNDIG BRUKSANVISNING KOMMA IGÅNG Gratulerar! Du har tagit det första steget mot yngre, piggare ögon genom att köpa denna produkt från FOREO. Passa på och

Läs mer

BRUKSANVISNING APPlicator

BRUKSANVISNING APPlicator BRUKSANVISNING APPlicator Förpackningens innehåll Kontrollera noggrant innehållet i förpackningen: APPlicator-enhet USB-sladd Strömadapter Detta dokument Produktbeskrivning APPlicator är en trådlös kontaktlåda

Läs mer

MIRI LARM SOL 3000 Solcellsdrivet larm för olje- och fettavskiljare

MIRI LARM SOL 3000 Solcellsdrivet larm för olje- och fettavskiljare Installation, drift & underhåll MIRI LARM SOL 3000 Solcellsdrivet larm för olje- och fettavskiljare INNEHÅLL Tekniska data...2 Definitioner...2 Ingående komponenter...3 Installation centralenhet - Montering...4

Läs mer

8137-Twintalker 3000 ZW.fm Page 1 Thursday, June 27, 2002 4:26 PM. Bruksanvisning U8003010/8

8137-Twintalker 3000 ZW.fm Page 1 Thursday, June 27, 2002 4:26 PM. Bruksanvisning U8003010/8 8137-Twintalker 3000 ZW.fm Page 1 Thursday, June 27, 2002 4:26 PM Bruksanvisning U8003010/8 8137-Twintalker 3000 ZW.fm Page 2 Thursday, June 27, 2002 4:26 PM 1. BESKRIVNING (se etuiets framsida) 1. Mikrofon

Läs mer

BN30 BRUKSANVISNING KONTAKTUTTAGSTERMOSTAT TRT-BA-BN30-TC-001-SV

BN30 BRUKSANVISNING KONTAKTUTTAGSTERMOSTAT TRT-BA-BN30-TC-001-SV BN30 SV BRUKSANVISNING KONTAKTUTTAGSTERMOSTAT TRT-BA-BN30-TC-001-SV Innehållsförteckning Information om bruksanvisningen... 1 Säkerhet... 2 Information om apparaten... 2 Teknisk information... 3 Transport

Läs mer

SenseAir Alarm pat. pend.

SenseAir Alarm pat. pend. Manual SenseAir Alarm pat. pend. CO 2 Bärbar koldioxidmätare/larm SenseAir Alarm för personlig säkerhet Sidan av 8 1 Allmänt SenseAir är ett mycket lätt, bärbart CO 2 -instrument med digital display för

Läs mer

NÖDBELYSNINGSCENTRAL. Monterings- och servicemanual TKT65XXB

NÖDBELYSNINGSCENTRAL. Monterings- och servicemanual TKT65XXB VOT6506 SVE NÖDBELYSNINGSCENTRAL Monterings- och servicemanual TKT65XXB FÖRVARA PÅ SÄKER PLATS FÖR SENARE ANVÄNDNING 2 TKT65XXB PRODUKTBESKRIVNING REV.3; 24.2.2009 PHO Innehållsförteckning Sida 1. Produktegenskaper

Läs mer

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE

MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 WWW.NETALERT.SE MANUAL NETALERT FÖR ANDROID VERSION 3.3 Installation Hämta och installera NetAlert till din telefon från Android market. Följ därefter instruktionerna under Första gången. Vad är NetAlert? NetAlert är

Läs mer

Användarmanual. Scientific Slim Dual Band RF Reseklocka (RM928N) INNEHÅLLSFÖRTECKNING SWE

Användarmanual. Scientific Slim Dual Band RF Reseklocka (RM928N) INNEHÅLLSFÖRTECKNING SWE Scientific Slim Dual Band RF Reseklocka (RM928N) Användarmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING Introduktion... 2 Nyckelfunktioner... 2 Framifrån... 2 Ovanifrån... 2 Bakifrån... 3 LCD display symboler... 3 Säkerhets

Läs mer

Falck 6709 Universal sändare

Falck 6709 Universal sändare Bruksanvisning Falck 6709 Universal sändare Art.nr.: 320 864 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Falck 6709 Universal sändare består av:... 2 Beskrivning av Falck 6709 Universal sändare... 2

Läs mer

Uponor Control System Radio Bruksanvisning Reglercentral och Termostater, SE 9416-060-10 / IOM- V_07-02

Uponor Control System Radio Bruksanvisning Reglercentral och Termostater, SE 9416-060-10 / IOM- V_07-02 Uponor Control System Radio Bruksanvisning Reglercentral och Termostater, SE 946-060-0 / IOM- V_07-0 Uponor AB, VVS Sverige förbehåller sig rätten att utan föregående meddelande ändra de tekniska egenskaperna

Läs mer

MANUAL - SF6 MED VMS/E13

MANUAL - SF6 MED VMS/E13 MANUAL - SF6 MED VMS/E13 V.1.1 2016-05-09 1 1 SF6 MED VMS/E13 1. Produktspecifikation för SF6 med VMS/E13...3 2. Installation av SF6...4 3. Handhavandeinstruktion...5 3.1 Ljuspil...6 3.2 VMS...7 3.3 Standardsymboler...8

Läs mer

FDI Brand/Brandgasspjäll för cirkulära kanaler

FDI Brand/Brandgasspjäll för cirkulära kanaler FDI Brand/Brandgasspjäll för cirkulära kanaler Version: 31.01.2012 Typgodkänd och uppfyller kraven i normerna EN 1366-2 och EN 13501-3. Brandklass EI 60 (ve,ho,io) S, och i betongbjälklag även E 90

Läs mer

SafetyMOB. Installations och användarmanual för. trådlöst nödstopp - dödmansgrepp. SafePort Marine. Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25

SafetyMOB. Installations och användarmanual för. trådlöst nödstopp - dödmansgrepp. SafePort Marine. Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25 Installations och användarmanual för SafetyMOB trådlöst nödstopp - dödmansgrepp Dokument: SM_UM_sv Version: 2014-09-25 SafePort Marine email: info@safeportmarine.se tel: +46 8 501 64 306 www.safeportmarine.se

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

Manual. Viktigt! Läs igenom Manualen innan ni använder utrustningen. Denna Manual beskriver den automatiska korkavtagaren Pluggo Standard.

Manual. Viktigt! Läs igenom Manualen innan ni använder utrustningen. Denna Manual beskriver den automatiska korkavtagaren Pluggo Standard. Manual Viktigt! Läs igenom Manualen innan ni använder utrustningen Denna Manual beskriver den automatiska korkavtagaren Pluggo Standard. Innehåll 1. 2. 3. 3.1 3.2 4. 5. 5.1 5.2 6. 7. Allmän Information

Läs mer

2009-11-19. Gäller från tillverkningsvecka 2005.48

2009-11-19. Gäller från tillverkningsvecka 2005.48 ABC-KSUB/KSUB-LIGHT STYR OCH ÖVERVAKNINGSENHET. Gäller från tillverkningsvecka 2005.48 beskrivning: KSUB är en styr och övervakningsenhet avsedd för att styra olika typer av brand/ brandgasspjäll och fläktar

Läs mer