Protokoll. Socialnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll. Socialnämnden 2015-03-24 39-49"

Transkript

1 Socialnämnden 39-49

2 2 39 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl Information arbetsmiljö Behov av Asyl/PUT-boende Minskning av antal platser i korttidsverksamheten Socialförvaltningens lokalförsörjningsplan Kvalitetsberättelse för Socialförvaltningen Månadsuppföljning Förvaltningschefen informerar Överenskommelse mellan Migrationsverket, Länsstyrelsen och Alingsås kommun om asyl och PUT Förfrågan om inrättande av Barnhus i Södra Älvsborg Remiss ang förändring i verksamheten rörande ekonomiskt bistånd för nyanlända...17

3 3 Plats och tid Socialförvaltningen, Sidenvägen 7 D, Alingsås, kl , Paragrafer Beslutande Britt-Marie Kuylenstierna (MP), ordförande Niklas Hellgren (KD), vice ordförande Helena Carlström (S), Lars-Ivan Gustafsson (S) Ander Dahl (V) Katarina Ekenger (MP) Roland Salomonsson (M) Carl Gunnarsson (M) Henry Johansson (C) Håkan Jonsson (FP) Gunilla Gomér (SD) Anna-Maria Olsson (S) Jalel Ayeb (S) Ida Svensson (M) Övriga deltagare Jalel Ayeb (S) Tobias Wiik (V) Ann-Lie Tulokas Olsson (KD) Susanne Åhman, förvaltningschef Marita Haglund, avdelningschef planeringsavdelningen Karin Alvermalm, avdelningschef IFA Björn Lind, avdelningschef service och tf utföraravdelningen 42 Angelica Liljedahl, alkoholhandläggare 39 Susanne Söfgren, controller 45 Maria Jerkeman, utvecklingsledare 43 Vivi Metsola, utvecklingsledare 44 Ninni Flodin, sekreterare Utses att justera Niklas Hellgren Justeringens plats och tid Socialförvaltningen, Alingsås, Sekreterare Ordförande Justerande Ninni Flodin Britt-Marie Kuylenstierna Niklas Hellgren

4 4 Anslag / Bevis et är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Socialnämnden Sammanträdesdatum Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Socialförvaltningen, Alingsås Underskrift Ninni Flodin

5 5 SN 39 Dnr SN Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl 2015 Kommunen har enligt alkohollagen, lagen om handel med vissa receptfria läkemedel samt tobakslagen ett kontroll och tillsynsansvar över efterlevnaden av de bestämmelser som gäller för berörda verksamheter. Beredning Förvaltingen har upprättat ett förslag till tillsynsplan för serveringstillstånd daterad Arbetsutskottet har behandlat ärendet vid sammanträdet , 88. Socialnämnden antar tillsynsplan för serveringstillstånd 2015.

6 6 SN 40 Information arbetsmiljö Gunnar Hedberg, företagshälsovården, och Maria Wallmyr, personalavdelningen, har bjudits in till socialnämnden för att informera om de förtroendevaldas roll som arbetsgivare och nämndens arbetsmiljöansvar. Socialnämnden antecknar informationen.

7 7 SN 41 Dnr SN Behov av Asyl/PUT-boende Förvaltningen har haft i uppdrag att utreda hur boendesituationen för ensamkommande flyktingbarn kan säkerställas, samt utreda möjligheten att starta ett asyl- och eller PUT boende för ensamkommande barn under De ensamkommande flyktingbarn som anvisas Alingsås kommun i dag är i huvudsak pojkar i åldrarna 15-17år. Kommunen tar även emot ett fåtal barn i lägre åldrar samt flickor. Vid en anvisning från migrationsverket placeras barnet/ungdomen i första hand i ett asylboende i avvaktan på besked om permanent uppehållstillstånd (PUT). Vid besked om PUT placeras därefter barnet/ungdomen på ett så kallat PUT-boende fram tills dess att de är 18 år. Inom kort kommer en överenskommelse tecknas mellan Migrationsverket och Alingsås kommun där förslaget från Migrationsverket i skrivandets stund omfattar ett fördelningstal på 19 asylplatser. Varje asylplats beräknas ha en omsättning på 1,7 personer per år vilket innebär att Alingsås kommun skall bereda plats för 27 ensamkommande flyktingbarn under I dagsläget har Alingsås även 20 ungdomar med permanent uppehållstillstånd placerade runt om i landet. Plan för start av asyl/put-boende I november 2014 tillsattes en arbetsgrupp med uppdrag att ta fram en plan över vad som krävs för att starta ett boende för ensamkommande flyktingbarn. Arbetsgruppen har besökt och samlat erfarenheter från flera kommuner som startat boenden för ensamkommande flyktingbarn. Arbetsgruppen har utgjorts av Agneta Söqvist, enhetschef UFA, Anders Hjälm, enhetschef IFA, Lena Sanner, socialsekreterare, ensamkommande flyktingbarn. Yrkande Gunilla Gomér (SD) yrkar avslag till beslutsförslaget. Socialnämnden beslutar att ge socialförvaltningen i uppdrag att under 2015 starta ett boende för ensamkommande flyktingbarn och unga, med 8 platser.

8 8 Socialnämnden uppdrar åt socialförvaltningen att utreda hur kedjan av boendeinsatser kan utvecklas för att stödja den unges självständiga deltagande i samhällslivet. Reservation Gunilla Gomér (SD) reserverar sig mot beslutet i enlighet med sitt yrkande.

9 9 SN 42 Dnr SN Minskning av antal platser i korttidsverksamheten Korttidsverksamheten kan vara ett alternativ för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar som behöver miljöombyte och rekreation samt avlösning för anhöriga till personer med funktionsnedsättning. För att ha rätt till korttidsverksamhet ska den brukaren tillhöra LSS-personkrets och ha ett behov av korttidsverksamhet. I nämndens Flerårsstrategi finns anpassning av korttidsverksamheten med som en åtgärd för att minska nämndens kostnader. En anpassning av korttidsverksamhetens ram har gjorts med 1,75 mnkr i 2015 års budget. Volym Under 2014 har antalet beslutade övernattningar ökat jämfört med Trots detta redovisar Korttidsverksamheten en överkapacitet. Beläggningen på tillgängliga platser 2014, efter bland annat avbokningar, var 54 procent. Korttidsverksamheten har idag 18 platser (rum) fördelade på fyra lokaler: - Lövet 2 platser - Myran 5 platser - Nollyckan 6 platser - Tuvebo 5 platser. Anpassning av korttidsverksamheten Följande åtgärder föreslås: Korttidsverksamhetens lokaler samordnas och minskas från fyra till tre. Korttidsverksamhetenvid Tuvebo avvecklas och de brukare som har haft sin korttidsverksamhet där placeras i någon av de övriga tre verksamheterna utifrån vilken av dessa som bäst möter brukarens behov. Antalet platser minskas från 18 till 13 platser. Antalet årsarbetare anpassas till minskat antal platser och minskar med 3,2 årsarbetare. Åtgärden innebär omställning av personal och beräknas ge helårseffekt Med föreslagen kapacitet på 13 platser beräknas korttidsverksamheten kunna bibehålla en beredskap för svängningar av behoven under året och viss ökad efterfrågan. De förslagna åtgärderna förväntas inte negativt påverka kvaliteten för den enskilde. Socialnämnden beslutar i enlighet med förvaltningens förslag om att minska antalet platser i korttidsverksamheten från 18 till 13 platser. Exp: Björn Lind Ann-Christin Aldenmalm

10 10 SN 43 Dnr SN Socialförvaltningens lokalförsörjningsplan 2015 Kommunfullmäktige beslutade i samband med budget 2008 att anslå medel till Kommunstyrelsen för att kunna påbörja ett strategiskt lokalförsörjningsarbete och genomföra en samordnad lokalförsörjningsplan för kommunens samtliga verksamheter. En lokalförsörjningsplan ska ge en översikt och vara ett instrument för planering, samordning och effektivisering. Socialnämndens uppdrag omfattar att upprätta en lokalförsörjningsplan för sina verksamheter, som sedan blir en del av den kommunövergripande lokalförsörjningsplanen. Planen ska revideras årligen. Socialnämnden antar Lokalförsörjningsplan för Socialförvaltningen 2015.

11 11 SN 44 Dnr SN Kvalitetsberättelse för Socialförvaltningen 2014 Socialnämnden beslutade i samband med att Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete antogs att en årlig Kvalitetsberättelse ska utarbetas. Beslutet grundade sig på att enligt Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd (SOSFS 2011:9) bör den som bedriver socialtjänst eller verksamhet enligt LSS varje år upprätta en sammanhållen kvalitetsberättelse. Syftet med Kvalitetsberättelsen är uppföljning av hur arbetet med att systematiskt utveckla kvalitet har bedrivits samt att kvalitetsberättelsen ska vara ett underlag för planering av kommande kvalitetsarbete. I Kvalitetsberättelsen görs bland annat uppföljning av nationella jämförelser, inkomna klagomål och synpunkter, brukarundersökningar och Lex Sarah-utredningar. Socialnämnden godkänner Kvalitetsberättelse för socialförvaltningen 2014.

12 12 SN 45 Månadsuppföljning Marita Haglund, avdelningschef planeringsavdelningen, och Susanne Söfgren, controller, gör en kortfattad ekonomisk avstämning per sista februari Socialnämnden antecknar informationen.

13 13 SN 46 Förvaltningschefen informerar - Kommunstyrelsen föreslår ett besparingskrav för förvaltningen om 3 Mnkr. Något beslut är ännu inte fattat. Presidiet har gett förvaltningen i uppdrag att se över områden där det är möjligt att dra ner i kostnader. - Rekryteringen av ny avdelningschef till utföraravdelningen är nu klar. - Uppstarten av det nya ungdomsboendet går enligt plan. Grundtanken med boendet är att arbeta med ungdomar på hemmaplan och minska ner institutionstid. - Förvaltningen arbetar vidare med satsningar på cheferna. En översyn av det administrativa stödet och chefsuppdragen pågår och utbildningar i samverkan, styrning och ledning samt ständiga förbättringar är i full gång. - Den 25/3 skall presidiet tillsammans med förvaltningschefen till KSAU för att redogöra för det överskott som redovisades för Socialnämnden antecknar informationen.

14 14 SN 47 Dnr SN Överenskommelse mellan Migrationsverket, Länsstyrelsen och Alingsås kommun om asyl och PUT I Migrationverkets höstprognos till regeringen i november 2014 redovisades en kraftig ökning av antalet asylsökande ensamkommande barn. Under 2015 beräknas cirka ensamkommande barn söka asyl i Sverige. För kommunerna i Västra Götalands län, däribland Alingsås, innebär det att fördelningstalen för året skrivs upp. Alingsås har 2015 ett tilldelat fördelningstal om 19 asylplatser. En plats beräknas omsättas 1,7 gånger per år unde Alingsås kommun har sedan tidigare tecknade överenskommelser med Migrationsverket och Länsstyrelsen Överenskommelse om platser för barn med uppehållstillstånd samt Överenskommelse om asylplatser. I dessa överenskommelser regleras omfattning, tider samt tvist och brott mot överenskommelsen. Med anledning av det nya fördelningstalet behöver Alingsås kommun teckna nya överenskommelser med Migrationsverket och Länsstyrelsen. Yrkande Gunilla Gomér (SD) yrkar avslag till beslutsförslaget. Socialnämnden föreslår kommunstyrelsen att ställa sig bakom den nya överenskommelsen mellan Alingsås kommun och Migrationsverket avseende platser för barn med uppehållstillstånd. Socialnämnden föreslår kommunstyrelsen att ställa sig bakom den nya överenskommelsen mellan Alingsås kommun och Migrationsverket avseende asylplatser. Reservation Gunilla Gomér (SD) reserverar sig mot beslutet i enlighet med sitt yrkande. Exp: Kommunstyrelsen

15 15 SN 48 Dnr SN Förfrågan om inrättande av Barnhus i Södra Älvsborg Alingsås kommun har tillsammans med Lerums kommun fått en förfrågan från Boråsregionen och Sjuhärads kommunalförbund om intresset av att delta i inrättandet av ett så kallat Barnhus i Södra Älvsborg. Målet med ett barnhus är att tillförsäkra rättstrygghet för barn som utsatts för olika typer av misshandel och brott, samt tillförsäkra ett gott bemötande och ett kvalitativt stöd. I ett Barnhus samverkar socialtjänst, polis, åklagare, rättsmedicin, barnmedicin samt barn- och ungdomspsykiatri (BUP). Med ett barnhus ska barnen/ungdomarna inte behöva lämna sin berättelse vid flera tillfällen till olika personer. Ett viktigt syfte är att polis och socialtjänst, med stöd från BUP, omgående ska kunna göra en risk- och skyddsbedömning. Kommunerna Bollebygd, Borås, Herrljunga, Mark, Svenljunga, Tranemo, Ulricehamn och Vårgårda har fattat politiska beslut i frågan och är positiva till att delta i Barnhus i Södra Älvsborg. Förfrågan om medverkan har även gått till Åklagarmyndigheten, Polismyndigheten Södra Älvsborg, Södra Älvsborgs sjukhus, västra och södra hälso- och sjukvårdsnämnden. Socialnämnden hade uppe ärendet vid sitt sammanträde och beslutade då att återkomma till beslut i frågan under våren Barnhusets verksamhet Att en samlad profession i ett tidigt skede kan samråda ger ett bättre omhändertagande av den unge och höjer kvaliteten i handläggningen. De frågor som hanteras i dessa ärenden är oerhört laddade och hur man initialt hanterar den uppkomna situationen har betydelse för hur ärendet utvecklas. Som utsatt har barnen/ungdomarna möjlighet att få stöd av professionella som är extra skickliga på just detta. Planen är att aktuellt barnhus upprättas i Borås. Målgruppen är barn/ungdomar 0-18 år. Barnhuset kommer att ha två socionomer som blir anställda av Borås Stad. Arbets- /ansvarsfördelning mellan Barnhusets samordnare och hemkommunens socialsekreterare skall vara tydligt uttalad i varje enskilt fall. Startdatum för Barnhuset är ännu inte fastställt, men startas tidigast i slutet av Beräknad kostnad för Socialnämnden Alingsås kommun är 207 tkr per år. Yrkande Gunilla Gomér (SD) yrkar avslag till beslutsförslaget. Socialnämnden ställer sig positiv till att ansluta sig till Barnhus i Södra Älvsborg.

16 16 Socialnämnden ger förvaltningen i uppdrag att arbeta för en anslutning i samband med att barnhuset startar. Reservation Gunilla Gomér (SD) reserverar sig mot beslutet i enlighet med sitt yrkande. Exp: Elisabeth Jonsson, Boråsregionen

17 17 SN 49 Dnr SN Remiss ang förändring i verksamheten rörande ekonomiskt bistånd för nyanlända Vid behandling av ärende Verksamhetsförändringar rörande ensamkommande flyktingbarn, beslutade kommunstyrelsen den 8 september 2014, 106, följande: Kommunledningskontoret får i uppdrag att utreda frågan om övergripande samordning, organisation och ansvarsfördelning kring kommunens mottagning av asylsökande och introduktion av personer med uppehållstillstånd. Kommunledningskontoret gör bedömningen att allmänna överväganden kring rättssäkerhet och barnperspektiv talar för att i alla delar överföra beslut enligt socialtjänstlagen från utbildningsnämnden till socialnämnden. I övrigt föreslås inga förändringar. Kommunsstyrelsens arbetsutskott har beslutat att förslaget om att överföra alla beslut enligt socialtjänstlag (2001:453) kring kommunens mottagning av asylsökande och introduktion av personer med uppehållstillstånd från utbildningsnämnden till socialnämnden remitteras till dessa nämnder. Svar senast den 6 mars. Ställningstagande om förslaget Det finns ingen självklarhet för den organisatoriska tillhörigheten av aktuell verksamhet. En överflytt av verksamheten till socialnämnden ger fördelar, men även nackdelar. Vid närmare granskning av förslaget och dess innebörd behöver förvaltningen utreda frågan ytterligare för att kunna ha bra grund för ett ställningsstagande. Förvaltningen föreslår ytterligare utredning och ett nämndbeslut i ärendet vid nämndens sammanträde i juni. Socialnämnden begär att få lämna yttrande senast 30 juni Exp: Kommunsstyrelsens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96

Protokoll. Socialnämnden 2015-06-16 87-96 Socialnämnden 87-96 2 87 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten - O learys...5 88 Tillfälligt tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Lejonberget AB (Savannen)...6 89 Presentation

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 88-95 2 88 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl 2015...5 89 Behov av Asyl/PUT-boende...6 90 Förfrågan om inrättande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-07 1-4

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-07 1-4 Socialnämnden 1-4 2 1 Utökat tillstånd för alkoholservering till allmänheten 2015 - First Hotel Grand...5 2 Alingsås Ljusplan...6 3 Val av ledamöter och ersättare till socialnämndens arbetsutskott 2015-2018...7

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13

Protokoll. Socialnämnden 2015-01-27 6-13 Socialnämnden 6-13 2 6 Information från förvaltningschef och avdelningschefer...5 7 Flerårsstrategi för Socialnämnden 2015-2017...6 8 Samverkansavtal mellan Föreningen Kvinnojouren Olivia och Alingsås

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90

Protokoll. Socialnämnden 2014-09-23 86-90 Socialnämnden 86-90 2 86 Information om målgruppsanalys inom beroende och missbruk...5 87 Information om handlingsplan för ej verkställda beslut...6 88 Ledningssystem för systematiskt kvalitetsarbete...7

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 1-3 2 1 Månadsrapport kring ensamkommande barn...6 2 Behov av Asyl/PUT-boende...7 3 Meddelanden...9 3 Plats och tid Socialförvaltningen, Sidenvägen 7 D, Alingsås, kl 15.00-16.10 Paragrafer

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 53-62 2 53 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Amvrosia AB...5 54 Controller information...6 55 Enheten barn och unga...7 56 Månadsuppföljning...8 57 Besparingskrav...9 58 Målvärden...10

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 20-33 2 20 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl 2015...5 21 Årsredovisning 2014...6 22 Månadsuppföljning...7 23

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 42-50 2 42 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - SMELOC AB (A Dahlbom)...5 43 Tillfälligt utökat tillstånd för alkoholservering inför Potatisfestivalen 2014 - Restaurang Åkanten...6

Läs mer

Datum: 2015-12-14 kl 17:00-18:00 Paragrafer: 598-602

Datum: 2015-12-14 kl 17:00-18:00 Paragrafer: 598-602 Datum: kl 17:00-18:00 Paragrafer: 598-602 Plats: Nämndrummet Underskrifter Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeringens plats och tid: Justeras Björn Thodenius Per-Arne Brandberg

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 104-111 2 104 Ansökan om utökat tillstånd Stures Bowling...5 105 Uppdrag beroende - Förslag till socialförvaltningens framtida arbete...6 106 Information från utföraravdelningen, personlig

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden 169-179 2 169 Information om LSS och funktionsstöd...5 170 s flerårsstrategi 2016-2018...6 171 Månadsrapport kring ensamkommande barn...7 172 Förvaltningschefen informerar...8 173 Studiebesök/kontaktpolitiker

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 21-26 2 21 Redovisning till Inspektionen för vård och omsorg Dnr 8.5-39109/2013...4 22 Information om samverkan i kommunen för att främja integration...5 23 Redovisning till revisorerna med

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 111-119 2 111 Information om drogvaneundersökning...5 112 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten - Mantram Restaurang...6 113 Utökat stadigvarande tillstånd för alkoholservering

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 4-7 2 4 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd - Harrys Alingsås...4 5 Ansökan om utvecklingsmedel för insatser mot våld i nära relationer...5 6 Ansökan om statsbidrag för verksamhet

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38

Protokoll. Socialnämnden 2014-04-22 31-38 Socialnämnden 31-38 2 31 Information om projektet Plug In...4 32 Ansökan om serveringstillstånd - Amvrosia, Alingsås...5 33 Ansökan om serveringstillstånd - MX Rockbar, Alingsås...6 34 Ansökan om serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26

Protokoll. Vård- och äldreomsorgsnämnden 2014-03-24 20-26 Vård- och 20-26 2 Information och överläggningar 20. Anmälan av delegationsbeslut från februari 21. Kvalitetskrav för hemtjänst, särskilt boende och hemsjukvård 22. Införande av kvalitetsledningssystem

Läs mer

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN

PROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN 2014-11-27 1 (8) NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga Sekreterare Péter Kovács (M) Anders Ståhl (M) Göran Bengtsson (M) Margareta Ölwe (M) Anita Söderlind

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 135-141 2 135 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten...5 136 Förvaltningschefen informerar...6 137 Information angående målvärden...7 138 Besparingskrav 2015...8 139 Omlokalisering

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2013-01-22 4-8

Protokoll. Socialnämnden 2013-01-22 4-8 Socialnämnden 4-8 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om arbetsmarknadsfrågor 5 Redovisning av verksamhet för personligt ombud 6 Samverkansavtal med Arken 7 Återrapportering till

Läs mer

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Socialförvaltningen. Sekreterare: Paragrafer 40-46 Emelie Lindbergh. ANSLAG / BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2014-04-24 Plats och tid: Kungsgatan 12, Socialnämndens sammanträdesrum, kl 09:10-10:00 ande: Mikaela Waltersson (M), ordförande Gullvi Johansson (S) Magnus Ackerot (M) Stefan Hansson (S)

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2011-09-13. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden Omedelbar justering 43 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 43. Budget 2012-2014 44. Delårsbokslut 2011 45. Kultur- och fritidsnämndens bidrag till ideella föreningar

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Kristine Andersson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 1(24) Sammanträdesprotokoll Tid och plats 2015-06-02 - Kommunhuset klockan 14.15-16.00 Beslutande Övriga deltagande Arne Andersson (M) - ordförande Helena Lordhem (KD) - tjänstgörande ersättare Patric

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 109-114 2 109 Ansökan om serveringstillstånd - Alingsås Golfrestaurang...4 110 Ansökan om Vård- och omsorgscollege...5 111 Genomförande av beslut om borttagande av hyressättningsmodell och

Läs mer

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd

Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Sammanträdesdatum Sida 1 INNEHÅLLSFÖRTECKNING SID Asylsökande personer som fyllt 18 år och som inte beviljas 3 uppehållstillstånd Förslag angående nya riktlinjer och vägledning vid 4 bedömning av ekonomiskt

Läs mer

Ulla Gunnevik Sandstedt (KD) Arnold Sigonius (C) Gunilla Everland Rylner (FP) Karin Widerberg (S) Eric Winbladh (S)

Ulla Gunnevik Sandstedt (KD) Arnold Sigonius (C) Gunilla Everland Rylner (FP) Karin Widerberg (S) Eric Winbladh (S) JÖNKÖPINGS KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-07-21 1 Plats och tid Sessionssalen, entréplan, Juneporten, Jönköping, kl 08.15 10.05 Beslutande Ola Nilsson (KD) ordförande Kamo Aziz (M) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-03-26 1 (16) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 09.00-11.25 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (14) Plats och tid Frösundarummet, 15.00 17.40 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), Vice ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing-Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

Förslag till beslut. Kommunstyrelsen

Förslag till beslut. Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2016-01-11 Kommunledningskontoret Demokrati och välfärd KSKF/2015:588 Sara Molander 016-710 25 16 1 (2) Kommunstyrelsen Reviderad överenskommelse mellan Migrationsverket och Eskilstuna

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2012-11-07 1 Innehållsförteckning Ärende 112 Individärende... 3 113 Individärende... 4 114 Individärende... 5 115 Månadsuppföljning oktober... 6 116 Riskanalys sjuksköterskor natt... 7 117 Tillägg till

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 2015-06-18 1(23) Plats och tid Kommunstyrelsesalen kl. 08.30-12.00 Beslutande Ewa Arvidsson (S), ordförande Birgit Karlsson (MP) Cecilia

Läs mer

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05

Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 1(15) Plats och tid ande Ledamöter Tjg ersättare Kommunkontoret, Nedre Fryken, onsdag 30 november 2011, kl 15.00-18.05 Peter Krööse (c), ordförande Anita Karmteg (fp) Annika Bjelvert (m) Eva Hammar (mp)

Läs mer

Socialnämnden 2014-08-20 1(17)

Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Socialnämnden 2014-08-20 1(17) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 8.30-16.00 Beslutande Övriga närvarande Margareta Ivarsson (C) ordförande Björn Hörgren (M) Anders Westerlind (M) Barbro Thelaus(KD)

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 67-80 2 67 Information om hur Frälsningsarmén och andra kyrkor arbetar i förhållande till EU - migranterna i kommunen...5 68 Information om socialförvaltningens handlingsplan EU-migranter...6

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= = = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMPJNR= = =ORJPS= = Socialnämndens sammanträde Information om förslaget till ny styrmodell för Alingsås kommun 3 Information om alkohollagen 4 Återkallelse av serveringstillstånd

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden 2013-05-14 20-25

Protokoll. Utbildningsnämnden 2013-05-14 20-25 Utbildningsnämnden 20-25 2 Ekonomisk uppföljning per månad 2013...7 Programutbud 2014/2015...8 Riktlinjer integrationsarbetet...9 Nationell idrottsutbildning - Gymnastik...10 Meddelanden 2013...12 Delegationsbeslut

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunkontoret, 2014-01-20, kl 1300-1540 ande Kurt Wennberg, S, 1-3 Anne Niska, S, 4-9 Laila Mäki, S Åke Johdet, S, 3-9 Maria Alldén, V Stig Töyrä,

Läs mer

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014

Jan Plantin (M) K ristina Pettersson (S) Å ke Malmqvist (MP), ersättare för Karl Arne Larsson (C) 17. Medborgarkontoret, Östervåla 28 januari 2014 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30 12.00 Beslutande Karl Arne Larsson (C), ordförande, 2 16, 18 22 Inga Lill Hellgre n (S) Susanne Stambolidou T ellebo

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07

PROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-05-07 1 (17) Paragrafer 59-75 Plats och tid Sessionssalen, Kommunhuset kl 18.00-21.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair(m), ordförande Janeth Nilsson-Norén

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNOJMRJMU= = =QRJRS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNOJMRJMU QRJRS Socialnämndens sammanträde Ny hyressättningsmodell i Alingsås kommun - remissvar 3 Ansökan om serveringstillstånd vid restaurang China 4 Ansökan om tillfälligt utökat serveringstillstånd

Läs mer

INNEHÅLLSFÖRTECKNING

INNEHÅLLSFÖRTECKNING INNEHÅLLSFÖRTECKNING 35 Godkännande av dagordning... 44 36 Redovisningar av placeringar inom Individ- och familjeomsorgen... 45 37 Fortsatta insatser för män som utövar våld i nära relationer... 46 38

Läs mer

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott

Protokoll. Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens 30-37 2 30 Tillsynsplaner för serveringstillstånd, försäljning av receptfria läkemedel och försäljning av tobak och folköl...5 31 Ansökan om serveringstillstånd - Åkantens restaurang och

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Carl Björnberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Datum Social- och arbetsmarknadsnämnden 2016-02-24 Plats och tid KS-salen, Rådhuset, Köping kl. 13.15 15.00 ande Andreas Trygg (V) ordförande Carl-Inge Westberg (S) Ann-Marie

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2015-03-25. Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Sida 1/18 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.10 15.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Pernilla Ekelund (FP), tjg

Läs mer

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD)

Fredrik Axelsson (M) Pierre Månsson (FP) Sven Nilsson (C) Kalle Heise (MP) Heléne Fritzon (S Anders Sensson (S) Niclas Nilsson (SD) KRISTIANSTADS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2011-11-02 (8) Plats och tid Björkhemsvägen 13, Kristianstad kl 10.00 11.15 Beslutande Fredrik Axelsson (M) Pierre

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2015-01-21

Socialnämnden Sammanträdesprotokoll 1 Sammanträdesdatum 2015-01-21 Sammanträdesprotokoll 1 Plats och tid: Diamanten, Brotorget 1, kl 16:30-19:15 Ordförande: Sven-Bertil Persson (V) Vice ordförande: Björn Åhlin (MP) 2:e vice ordförande: Göran Wallén (M) Ledamöter: Eva

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-02-06 Sida 1 (11) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset i Arlöv, Lilla Sessionssalen kl. 18:30 20:00 Inger Borgenberg (S) ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10

Sammanträdesprotokoll Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Servicenämnden 2015-10-22 1-10 Plats och tid Neden, kl. 13:30 16:00 Beslutande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Harald Lagerstedt (C) Lennart Johansson (S) Göran Dahl (M) Jan

Läs mer

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN

PROTOKOLL SOCIALNÄMNDEN Sida 1 av 13 NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Sekreterare Bo Brantmark (M) Mufida Dizdar (FP) Charlotta Bermhagen (M) Peter Schölander (M) Lars-Anders Ottosson

Läs mer

Protokoll. Utbildningsnämnden 2014-02-18 1-8

Protokoll. Utbildningsnämnden 2014-02-18 1-8 Utbildningsnämnden 1-8 2 Information från skolhälsovårdens verksamhetschef Petra Lernås om skolhälsovårdens verksamhetsberättelse för 2013...5 Information och överläggningar...5 Ansökan om Teknikcollege...6

Läs mer

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17

Protokoll. Överförmyndarnämnden 2015-10-06 15-17 Överförmyndarnämnden 15-17 2 15 Information från presidiedialog med kommunstyrelsens arbetsutskott...4 16 Månadsuppföljning för överförmyndarnämnden 2015...5 17 Kostnadsersättning för utbildning av gode

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 142-150 2 142 Information om Alingsås Ungdomsboende...5 143 Förvaltningschefen informerar...6 144 Fortsatt användning och utveckling av nationell digital tjänst för ekonomiskt bistånd - SSBTEK...7

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 19 Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum 2016-02-25 Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-08-25 Social- och omvårdnadsnämnden 1/3 Sessionssalen, 2015-08-25 Kl. 13:00-16:15 77-92 Beslutande Christer Johansson (S) ordförande Peter Friberg (M) Ingvar Jansson (S) Mattias Ezelius (S) Anna Zöögling (S) Lisbeth Ider (V) Elisabeth Alfredsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Socialnämnden 2014-05-22 1-24 Plats och tid Sammanträdesrum Fävren, kv. Postmästaren, kl. 13.30-15.55 ande Ersättare ej tjänstgörande Övriga deltagare Utses att justera Lena Andersson (M) Inger Karlsson

Läs mer

F~;;;~~:a7' "~...~... ~tm<l... :5 :og;u~~

F~;;;~~:a7' ~...~... ~tm<l... :5 :og;u~~ Sammanträde Plats och tid Ledamöter Stadshuset, lokal Kasen, kl. 13.30-14.15 Stefan Skoglund (S), ordförande Lars-Olof Laxrot (V), l :e vice ordförande Elving Andersson (C), 2:e vice ordförande Said Olsson

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2014-04-02 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.20 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Inga Jonsson (C) Håkan Sjöborg (C) Britt-Marie Domeij (M) Rune Carlsson (KD) Renée Solstad (S) Britt-Marie Berg (S)

Läs mer

Anders Åkerlind (M) Anders Åkerlind (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anders Åkerlind (M) Anders Åkerlind (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2010-02-17 1(19) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 15.30 18.15 Beslutande Ledamöter Kerstin Ahlin (S), ordf Kirsti Håkansson (S) Ann-Marie Fridh (S) Hans Bergström (S) Martin Normark

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Sammanträdesdatum s. 1 (15) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-11.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Britt Hjertqvist (FP) vice ordförande Anders Widesjö (M)

Läs mer

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15

Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Social- och omvårdnadsnämnden 2014-05-20 1 (18) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen kl. 13.00 17.15 Paragrafer 55-69 BESLUTANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Namn Christer Johansson (S) ordförande

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden

Protokoll. Socialnämnden Socialnämnden 8-18 2 8 Information...7 9 Handlingsplan för att ha ekonomi och verksamhet i balans 2016...8 10 Tillstånd för alkoholservering till allmänheten Harrys Alingsås...9 11 Tillstånd för alkoholservering

Läs mer

Anna Karin Öhrström (C), tj ers Anita Dath (M), tj ers Fredrik Palmqvist (L) Eva Borelius-Zätterström (KD)

Anna Karin Öhrström (C), tj ers Anita Dath (M), tj ers Fredrik Palmqvist (L) Eva Borelius-Zätterström (KD) 1(11) Plats och tid Socialkontoret, Tranholmen Mörby centrum, kl 18:30-20:00 Paragrafer 1-9 ej 3 Beslutande Carina Erlandsson (M), ordförande Ersättare Birgitta Lindgren (L) Elisabeth Frostell (M) Ruby

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =NNVJNOS= = =

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJNMJOR= = =NNVJNOS= = = pçåá~äå ãåçéå OMNNJNMJOR NNVJNOS Socialnämndens sammanträde Information om jämförelser med andra kommuners insatser för vuxna med beroendeproblematik 3 Information om arbetet med handlingsplanen för budget

Läs mer

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50

Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 2012-04-02 1(19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset, Ringsjövägen 4, Hörby Måndagen den 2 april 2012, klockan 13.00 16.50 Maria Danielsson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00

Kommunhuset, Revelj 2010-09-08 kl 14.00 17.00 Sammanträdesprotokoll 1(19) Plats och tid Kommunhuset, Revelj kl 14.00 17.00 ande Mattias Wärnsberg, s Lars Eriksson, kd Stig Andersson, s Sture Persson, m Eva Svedberg, s Gillis Gustafsson, m Sylve Rydén,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum blå, 2014-01-21, kl. 13:15-14:30 Beslutande: Jan-Olof Sewring (M) Anders Malm (M) Mikael von Krassow (S) Katarina Nilsson (KD) Gun-Inger Sjögren (S) Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering

Protokoll. Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20. Omedelbar justering Protokoll Kultur- och fritidsnämnden 2012-02-20 Omedelbar justering 1 Kultur- och fritidsnämndens sammanträde 2012-02-20 1. Årsredovisning för år 2011 kommunversion 2. Årsredovisning för år 2011 nämndversion

Läs mer

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind

Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet. Christine Andersson (S) Ingela Lind Socialnämnden 2013-10-29 1(15) Tid och plats Tisdagen den 29 oktober 2013, klockan 08.30 12.30, i Skållerudsrummet Beslutande Ledamöter Daniel Jensen, ordf. (KD) Kerstin Nordström, v. ordf. (S) Christina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 SOCIALNÄMNDEN 2007-04-10 1(13) Plats och tid Kommunhuset, Vårgårda, tisdagen den 10 april 2007, kl. 13.00-17.00 Beslutande Övriga närvarande Agneta Janson (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.50 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2014-05-20 1 (15) 2014-05-20 1 (15) Plats och tid Älmhults kommunhus tisdagen 20 maj 2014 kl. 08.30-11.15 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande

Läs mer

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31

Ann-Christine Bingåker. Pia Ingvarsson 2015-01-31 1 1 Plats och tid Socialförvaltningen, kl 09.00-10.50 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Stora sammanträdesrummet, Björkarna

Stora sammanträdesrummet, Björkarna SOCIALNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 23 september 2014 kl. 10:00 12:30 Stora sammanträdesrummet, Björkarna Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45

Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2007-01-11 1 Plats och tid Kommunkontoret, Skärhamn, kl. 08.30 10.45 Sida Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s) ordf Benny Andersson (s) Martin Johansen

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. Socialnämnden 2015-11-24 1. 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter Socialnämnden 2015-11-24 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 137 Ekonomisk rapport 2015 socialnämndens verksamheter 138 Socialnämndens verksamheter, information och rapporter 139

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (13) Sammanträdesdatum s. 1 (13) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30-11.20 Beslutande Sofia Forsgren Böhmer (M) ordförande Barbro Söderberg (S) ledamot Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV=

Protokoll. = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= = pçåá~äå ãåçéå= = OMNNJMRJNT= = =SVJTV= Socialnämndens sammanträde Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Great Taste 3 Ansökan om tillfälligt serveringstillstånd Mangiamo 4 Ansökan om tillfälligt

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Socialnämnden 2015-09-23 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.10 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Åsa Ottosson (M) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Renée Solstad (S) Jan Karlsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (16) Plats och tid Rådhuset, Askersund, den 24 augusti 2010 kl 13.00-15.40 Beslutande Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan Calais (S) Gun-Britt Bourelius (S) i

Läs mer

Administrativa avdelningen

Administrativa avdelningen 1 (15) Plats och tid Nordmarkens skola, aulan 19.10 20.10 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida Sandra Norsell, Kommunsekreterare Britt-Marie Öjstrand, T.f. kommunchef Linda Sydengen, Ekonomichef

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset kl 18.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Hans-Bertil Sinclair (m), ordförande Janeth Nilsson Norén (c), 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 1(20) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30-14.00 Beslutande: Ingalill Jonsson (m), ordförande Tage Björk (s) Ingrid Holmgren (c) Lena Norgren (fp), tj g ersättare Eva-Lena Wrethén

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (20) Plats och tid Frösundarummet, 16.00-17.20 Beslutande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Ing- Marie Elfström (S) Ersättare

Läs mer

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50

Utskottet för omsorg 2015-12-01. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum Hälsön, 2015-12-01 08:30-11.50 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Mats Överfjord (M) Leif Appelgren (M) ersätter Ulf Sjölinder

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret

Barn- och utbildningskontoret 1(17) Plats och tid Norrtäljesalen, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00 16.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Måns Nilsson (S) Anneli Björck-Andersson (S) Sven-Olov

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1/14. Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05. Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20

Sammanträdesprotokoll 1/14. Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05. Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20 Socialnämndens arbetsutskott 2015-03-05 1/14 Sammanträdestid: 2015-03-05 kl. 9.00 16.20 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Tjänstgörande ledamöter och ersättare: Maria Forsberg (S)

Läs mer

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26

Uppsättande: 2012-10-04 Nedtagande: 2012-10-26 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl 18:00 20:10 Plats och tid 83-97 Anna Strand (C) Marie Raask (S) Lars Lewander (M) Adam Algotsson (M) Agne Eklund (FP) Hamza Demir (V) Marina Borneblad (MP) Olli Högström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag PROTOKOLL 2012-09-19 1(16) Plats och tid Kung Birger, Furuhällshuset, Kungsängen, kl 16.00 17.30 Beslutande Ledamöter Tina Teljstedt (KD), ordf Anders Åkerlind (M) Björn Liljedahl (M) Göran Malmestedt

Läs mer

Socialkontoret, kl.15.00-16.05

Socialkontoret, kl.15.00-16.05 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.05 Lena Nilsson (S) ordförande Sven-Erik Andersson (C) 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden 2015-12-10

Socialnämnden 2015-12-10 141 Budgetuppföljning... 2 142 Revidering av socialförvaltningens attestförteckning... 3 143 Riktlinjer för kravverksamhet... 4 144 Uppföljning av situation i personalgrupp... 5 145 Bostad med särskild

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott Socialnämndens arbetsutskott Sammanträdesdag 2015-09-23 Innehåll 111 Tillkommande ärenden och godkännande av föredragningslista... 127 112 Delgivningar... 128 113 Statusrapport... 129 114 Inbjudningar

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (15) Plats och tid Väsbysalen, Kl 17.30-19.00 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Marie-Louise Löwenbeck (M), Gillis

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-04-27 1 (20) Plats och tid Socialförvaltningen, Östhammar, kl. 09.00 12.10 Beslutande Kerstin Björck-Jansson (C), ordförande Lars Sandberg (S) Désirèe Mattsson (S) Mhesun Tekleab (S) Ingeborg Sevastik

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (23) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.00 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479

Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479 34 Lokaler för asylsökande ensamkommande barn. KS 2014-479 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Kommunstyrelsen har möjlighet att köpa in fastigheter för att täcka behov av boende

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Vård- och omsorgsnämnden 2009-10-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2009-10-22 kl 08.00-11.45 Beslutande Anne Sörqvist (C) ordförande Gunnar Dahlstrand (C) Terttu Martinsson (C) Torbjörn Kock

Läs mer