Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn."

Transkript

1 Tävling 2nd Youth Olympic Games i Nanjing, Kina (17-23 aug 2014) Wutaishan Gymnasium, Nanjing Domare: Anders Henriksson, Jönköping Anders var en av de tolv internationella domare som valdes ut av ITTF genom Young Umpires Project. Klasser: Herrsingel, Damsingel och Mixed Lag Gruppspel och Consolation i singelklasserna spelades i bäst av 5 set Slutspelet i singelklasserna spelades i bäst av 7 set Lagtävlingen spelades i bäst av 5 set Lagformatet var sådant att först spelades damsingeln, sedan herrsingeln och efter det dubbeln. I gruppspelet spelades samtliga matcher medan det i slutspelet tog slut när ett lag vunnit två matcher. Resa Göteborg Helsingfors Hongkong Nanjing och motsatt resa tillbaka. Anders anlände natten mellan 14e och 15e augusti. Samtliga domare skulle vara på plats ett par dagar innan tävlingsstart för genomgång av rutiner, domarbriefings etc. Tävlingarna startade den 17e. På plats i Nanjing fanns det ett överskott av funktionärer som hjälpte en rätt på flygplatsen och in i de taxis eller bussar som tog ca 40 minuter på sig att ta oss till vårt hotell. Inkvartering Lakeview Xuanwo Hotel (*****) höll mycket god standard och hade bland annat pool, bastu och gym som tyvärr inte hann utnyttjas. Vi bodde ensamma i dubbelrum vilket är en stor lyx som domare. Hotellets restaurang och frukostmatsal låg på tjugonde våningen och roterades i ett makligt tempo. Utsikten över Nanjing och Xuanwusjön hade varit spektakulär om det inte var för all smog i luften. Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn. Måltider Frukostbuffé serverades i hotellets restaurang och bestod av en blandning av västerländsk och asiatisk mat.

2 Lunch och middag serverades i hallen. Ursprungligen skulle det inte ha serverats alls men likväl fick vi lunch och middag. Dessa kom i matlådor och bestod till en början av ris med någon liten bit kyckling eller fisk. Efter ett par måltider började klagomål komma på att all mat var den samma och därefter serverade de också mat från McDonalds (officiell OS-partner). Så lunch och middag bestod av antingen av en ätbar kinesisk rätt eller en kycklingburgare och nuggets från McDonalds. Tillsammans med den frukt och det välfyllda kylskåp vi hade i domarrummet behövde vi inte vara hungriga eller törstiga under dagarna. Vanligtvis kompletterade vi internationella domare och de två internationella refereena med att gå ut och äta på kvällen. Lokala transporter Arrangörerna ordnade med bussar som gick mellan hotellet och pingishallen varje halvtimme. Beroende på trafikmängd tog resan minuter. Ackreditering Ackrediteringen skickades ut till oss ungefär en månad innan avresa. Ackrediteringen fungerade också som visum och var därför av extra vikt. Förutom pingisarenan hade vi också tillträde till OS-byn (dock ej bostäderna) och andra arenor i mån av plats. Ackrediteringen fungerade också som biljett i tunnelbanan och på bussar så den var till stor nytta under hela resan. Utöver ackrediteringen fick vi också ett par gymnastikskor, två kläduppsättningar med funktionärskläder (rosa som var färgen för officials ), keps, vattenflaska och lite andra småsaker. Likadant på OS-invigningen stod en kasse med diverse saker och väntade på platsen. Hallen Wutaishan Gymnasium som tar 5000 besökare. Tävlingen spelades på fyra bord varav bord 1 var tv sänt hela tiden av kinesisk tv. Bord 2 hade en läktarkamera men i vilken utsträckning den användes vet jag inte. Hallen blev något varm att vara i eftersom spelarna klagade på att ACn störde bollbanorna så den stängdes av. Trots det var det svalare vid borden än i Call Area och utomhus. Utöver de fyra matchborden fanns 6 uppvärmningsbord bredvid call area och i huset bredvid en träningshall med 8 bord. I samtliga hagar satt domaren i en av de lite högre stolarna och det användes time out ställning på samtliga bord i alla omgångar. Material Allt material var från DHS. Bordet var speciellt framtaget för ungdoms-os. Skyltning Spelschema, resultat och domare i varje match sattes upp i god tid på en tavla bredvid call area.

3 Domargenomgång Den 15e aug började med en domargenomgång där de visade mycket av de filmer och det regelmaterial som använts i YUP-kursen. På eftermiddagen tränade vi på inmarschproceduren. På kvällen hölls den formella domargenomgången. Materialet hade skickats ut i förväg men då delar av genomgången fick översättas till kinesiska av den kinesiska refereen så höll vi ändå på 1,5 timmar. På förmiddagen den 16e hade vi genomgång av racket kontrollproceduren. Samtidigt var racket kontrollen öppen för frivilliga testar så det kom ett flertal spelare för att få sina rackets testade inför turneringen. Domarorganisation Referee var Kirill Mazaev (RUS) med assistenter Silvia Garro (CRC) och Yingqiu Zhang (CHN). I övrigt bestod domarorganisationen av de tolv internationella domare som blivit uttagna genom YUP och tolv kinesiska domare. Samtliga var IU och någon var också BBP. De internationella domarna var mellan år och de kinesiska mellan år. Utöver domarna fanns ett par kinesiska frivilliga som hjälpte till med racketkontroll. Blue badge Ingen evaluering skedde. Vi fick dock fortlöpande feedback från refereena under turneringens gång med ett par ytterligare möten under speldagarna för gemensam feedback. Call Area 35 minuter innan match skulle domarna vara på plats i call area. 30 minuter före match skulle spelarna vara på plats. Detta funkade för det mesta förträffligt. I call area kollade vi tröjfärg, namn på tröjan, bollval och en visuell koll på racketen. Därefter skickades alla racket till racketkontroll. Det som var lite speciellt och nytt för mig var att vi också frågade efter vilken sida coacherna ville sitta på och i de fall de ville sitta på samma sida, utföra lottning. Rule 50 Något som också var nytt för mig var IOKs rule 50 som berör den mängd reklam man får ha på sina kläder. Detta ställde till problem även för spelare, då man max fick ha en reklam på varje plagg. Störst problem var detta på strumporna där de flesta hade en logo på höger och en på vänster sida av samma strumpa. Det var en logo för mycket så då fick tejpen komma fram. Likaså kantbandet ställde till problem. Utöver att vi gjorde en grundläggande koll så fanns det två kinesiska funktionärer som hade ansvar för att kolla rule 50.

4 Tjänstgöring Dag 1 dömde jag med Bae Jie från Kina. Vi dömde 6 matcher i singelns gruppspel och var reserv 2 omgångar. Dag 2 var domarparen de samma och vi dömde 3 matcher och var reserv 1 omgång. På eftermiddagen inleddes slutspelet i singel. Då hade jag racket kontroll. Dag 3 dömde jag tillsammans med Briant Won från Kanada. På förmiddagen dömde vi kvartsfinal och semifinal i damernas consolationturnering. På eftermiddagen fick vi döma damernas semifinal mellan japanska och kinesiska. Jag var domare med Briant som assisterande. Det var en mycket hätsk stämning på läktaren med tanke på den historia som utspelats i Nanjing. Dag 4 fick jag och Briant fortsatt förtroende och med mig som domare och Briant som assisterande fick vi döma damernas OS-final! På eftermiddagen drog lagspelet igång och vi fick döma två omgångar i gruppspelet. Dag 5 fortsatte gruppspelet i lagtävlingen. Då dömde jag i par med Wang Feng från Kina. Vi dömde två lagmatcher på förmiddagen och hade racketkontroll på eftermiddagen. Dag 6 började slutspelet i lagturneringen och då dömde jag tillsammans med Marc Lari från Andorra. Vi dömde två matcher i consolationturneringen och avslutade dagen med att döma Kinas kvartsfinal i huvudturneringen. Dag 7 var semifinal och final i lagtävlingen. Då hade jag en ledig dag. Speciella ingripande/händelser Det var en väldigt lugn turnering uppträdandemässigt och inga större incidenter hände. För min del var jag inblandad i att ge rött kort till en coach som fick lämna hagen. I övrigt var väl det mest speciella tillfället i herrarnas OS-final när den assisterande domaren fick resa sig vid 10-8 i första set för att gå fram till bordet och döda en fluga.

5 Generellt sett höll servandet en godtagbar nivå även om vissa spelare hade något sämre servar än andra. Den mest minnesvärde händelsen skedde under OS-invigningen då den japanska flaggan buades ut av den kinesiska publiken. Under tävlingen fyllde den tyska domaren Kerstin Duchatz år och firades av oss övriga med tårta. Arrangemanget i stort Det var ett mycket imponerande arrangemang och allt flöt väldigt bra både vad gällde tävlingen, allt runt omkring i hallen, transporter och hotell. Det var väldigt bekvämt att ha låsbara skåp i domarrummet. Fickpengar 10 dagar a 100 USD per dag som sattes in på vårt konto någon vecka innan avfärd. Övrigt Det var något trist för min del att bara ha en ledig dag. Jag hann inte göra all den sightseeing jag hade velat göra. De flesta fick minst 1 ½ dag ledigt men vi som dömde singelfinalspelet fick lite mindre ledig tid. Nanjing var Kinas huvudstad fram till 1940-talet så det fanns väldigt mycket att se ur historisk synvinkel. Det gamla presidentpalatset besöktes, liksom stadsmuren och Confuciustemplet. Vi hade en mycket bra sammanhållning i gruppen och samtliga internationella domare kom väldigt bra överens. Efter tävlingens slut stack sex av oss iväg till Shanghai för ett par dagars sightseeing. Där mötte vi upp med två av de kinesiska domarna och den assisterande refereen Silvia med familj så vi var ett stort gäng som umgicks ytterligare ett par dagar. Vid pennan Anders Henriksson

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel.

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. RESERAPPORT Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Toronto med mellanlandning i Bryssel på

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016!

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016! Arrangör: VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016! BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder härmed alla spelare och ledare till Helsingborg och Veteran-SM 2016. Information: All information

Läs mer

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN GAC Group 2015 ITTF World Tour Spanish Open 25 29 March 2015 Almeria, SPAIN 1 Tävling Spanish Open World Tour, Almeria Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS 10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS April 12th 15th, 2017 1 Tävling Luxembourg Open, Luxemburg Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Women s Singles (WS) Både i herrarnas

Läs mer

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY 2016 ITTF World Tour Super Series German Open 27 31 January 2016 Berlin, GERMANY 1 Tävling German Open World Tour, Berlin Tyskland Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Linz med mellanlandning i Frankfurt

Läs mer

Volkswagen Junior Masters

Volkswagen Junior Masters Världsomspännande fotbollsturnering för pojkar mellan 10-12 år. Nationell final med kvalificering till världsturneringen som avgörs i samband med Europamästerskapen i fotboll 2012 som hålls i Polen. Senast

Läs mer

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden.

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden. RESERAPPORT Tävling 2017 Seamaster 2017 ITTF World Tour Grand Finals, Sport Complex Daulet ASTANA, KAZAKHSTAN. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel, Herrsingel, Damdubbel, Herrdubbel. Resa

Läs mer

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna. RESERAPPORT Tävling 2017 ITTF Europe Top 16 Plats: Azur Arena, Antibes, Frankrike. Tid: 3-5 februari 2017 (domargenomgång 2 februari). Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Läs mer

Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente

Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente Svenska Taekwondo Förbundet Sverige 2001 Domarreglemente Domarkommittén Artikel 1 Syfte Syftet med domarreglementet är att alla domare skall kunna arbeta efter samma regler och avtal på alla tävlingar

Läs mer

BESTÄMMELSER FÖR ÖSTLIGAN OCH ÖSTSERIEN SOMMAREN 2015

BESTÄMMELSER FÖR ÖSTLIGAN OCH ÖSTSERIEN SOMMAREN 2015 1 BESTÄMMELSER FÖR ÖSTLIGAN OCH ÖSTSERIEN SOMMAREN 2015 1. BAKGRUND Då det under flera år varit lågt deltagande i ovanstående tävlingsformer tog Tennis Öst ledning initiativ till en utveckling genom att

Läs mer

ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD

ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD ARRANGÖRSINFORMATION Truppgymnastik SYD Trupptävlingskommittén Syd 1. Anmälan Alla lag ska senast 6 veckor före tävlingsdatum ha anmält sig på Gymnastikförbundet Syds hemsida. Efter det går det att göra

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser RESERAPPORT Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser Klasser: Herrar och Damer lag. Resa Jag åkte från Landvetter med mellanlandning

Läs mer

Turneringsinfo TÄVLINGSFORM

Turneringsinfo TÄVLINGSFORM Turneringsinfo TÄVLINGSFORM Till Gothia Cup är alla klubblag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos sitt lands FIFA-anslutna fotbollsförbund. I de länder där skolfotboll är en

Läs mer

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna..

GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. GSK P-95 i Barcelona, eller Hur vi försökte ta livet av ledarna.. Torsdag 16/9 Tidig morgon, väckarklockan står på 03:00. Man hoppade inte precis ut ur sängen. Starten på 95:ornas äventyr i Spanien kunde

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina.

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. RESERAPPORT Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg) och Erik Fahlén (Halmstad).

Läs mer

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010

BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 BOHUSLÄNS P95 PÅ ELITLÄGER I HALMSTAD 2010 SÖNDAG! När jag anländer till Halmstad känns det nästan overkligt. Tänk att jag verkligen är här. Att det är nu det händer. Har haft detta som mitt ständiga slut

Läs mer

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015

TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 TURNERINGSINFO GOTHIA 2015 Tävlingsform Till Gothia Innebandy Cup är alla lag välkomna. Enda förbehållet är att föreningen är registrerad hos respektive nations Innebandyförbund. Tävlingen inleds med gruppspel.

Läs mer

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen

Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Besöksnöjdhetsenkät, avdelningen för Områdesutveckling vt 2016, SoF Innerstaden, vuxen Påståenden (1 = stämmer sämst och 4 = stämmer bäst), 2015 års resultat i blått 1 Personalen lyssnar, förstår och respekterar

Läs mer

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN 2016 World Veteran Table Tennis Championships 23 29 May 2016 Alicante - Elche, SPAIN 1 Tävling World Veteran Table Tennis Championships, Alicante - Elche Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+.

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. Arrangör: Skövde PK, Skövde kommun och Svenska Bordtennisförbundet får härmed hälsa alla spelare och ledare välkomna till

Läs mer

ÄVENTYRSVANDRING 2015

ÄVENTYRSVANDRING 2015 På söndagen satte vi oss på bussen till Allinge. Här såg vi de stora tälten och alla arrangemangen för Folkmødet som hålls på torsdag till söndag i denna vecka. Vi tog oss genast till det stora fältet,

Läs mer

Än en gång välkommen till Västerortscupen 2011. Anna Norén-Ohlson, Cupansvarig Johan Kjellberg, bitr. Cupansvarig Per Calson, bitr.

Än en gång välkommen till Västerortscupen 2011. Anna Norén-Ohlson, Cupansvarig Johan Kjellberg, bitr. Cupansvarig Per Calson, bitr. Vi hälsar samtliga spelare, ledare, domare och besökare välkomna till Västerortscupen 2011. I år har intresset för Västerortscupen varit ovanligt stort med 108 spelande lag. Vi hoppas att alla lag, både

Läs mer

Göteborgs cupen 2016 Salems IF 1

Göteborgs cupen 2016 Salems IF 1 Göteborgs cupen 2016 Salems IF 1 Då är det nära till Göteborgscupen och en stor resa för killarna med tåg och buss. Vi är säkra på att vi kommer att mycket roligt tillsammans. Jag (Andreas S) har satt

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Herr- och Damsingel Klass 1-11 samt Herroch Damlag Klass 1-11. Resa Jag åkte

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling Spanish Open, Pabellón de los Juegos del Medterráneo i Almeria, 6-10/4 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Erik Fahlén (Halmstad). Resa Flyg från Köpenhamn, via Madrid,

Läs mer

scandic är COACHENS SMARTA VAL På Scandic får du och ditt lag bästa möjliga förutsättningar för att prestera på topp.

scandic är COACHENS SMARTA VAL På Scandic får du och ditt lag bästa möjliga förutsättningar för att prestera på topp. scandic är COACHENS SMARTA VAL På Scandic får du och ditt lag bästa möjliga förutsättningar för att prestera på topp. SOV BÄTTRE, PRESTERA BÄTTRE Gör ett smart val nästa gång det är dags för turnering

Läs mer

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest

Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest 2015 07 17 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Ungern & Budapest Ska du åka på Formel 1 resa till Ungern & Budapest med BE Resor kommer du vekligen

Läs mer

Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010

Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010 Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010 Logi Vi bor på Hotel Savoy i flerbäddsrum med dusch/wc. Anläggningen förbehåller sig rätten att fördela antal bäddar per rum, fördelas på plats. Bastu och pool

Läs mer

Prag-hjärtat av Europa

Prag-hjärtat av Europa Prag-hjärtat av Europa Att ha fått chansen att tillbringa 3,5 mån Prag har varit härligt. Jag är supernöjd med mitt val av stad och att tog chansen att åka iväg. Prag erbjöd mig ett liv av en blandning

Läs mer

Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016

Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016 Fotbollsresa till Schwerin 29 31/1 2016 Med detta dokument vill ledare och spelare i Tolg IF tacka för det bidrag vi fick från kommunen. Resan till Växjös vänort Schwerin kommer att bli ett minne för livet

Läs mer

Serieavslutning i DIV 1 Ö

Serieavslutning i DIV 1 Ö Serieavslutning i DIV 1 Ö I helgen som gick var det sista sammandraget i Div 1 Östra där Köpings BTK huserar. Köping har serieledning med 1 poäng inför helgen men med 4 lagmatcher och 8 möjliga poäng på

Läs mer

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari

KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari KFUM Malmabergs IK i Västerås inbjuder till City-Rats Cup 2007, 23-25 februari Vi bygger vidare på succén från tidigare år och provar att ytterligare förbättra cupen. Alla matcher kommer att spelas dygnet

Läs mer

Bruce Springsteen. Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013

Bruce Springsteen. Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013 Bruce Springsteen Undersökning bland besökare på konserten på Friends Arena 11 maj 2013 INNEHÅLLSFÖRTECKNING OM UNDERÖKNINGEN S. 3 KÖN OCH ÅLDER S. 4 SÄLLSKAP S. 5 HEMVIST S. 6 INFORMATION OM KONSERTEN

Läs mer

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR

INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR SEKTION I INDIVIDUELLA SENIORTÄVLINGAR I 1 ALLMÄNT I 1.1 Förbundets benämning I 1.1.1 I nedanstående dokument förkortas Svenska Badmintonförbundet respektive marknadsföringsnamnet Badminton Sweden med

Läs mer

Svennis Cup. 3-5 augusti 2012. Torsby. www.svenniscup.se

Svennis Cup. 3-5 augusti 2012. Torsby. www.svenniscup.se Svennis Cup 3-5 augusti 2012 Torsby www.svenniscup.se För vår del var Svennis Cup perfekt och låg helt rätt i tiden. Vi fick ett bra tillfälle att spela ihop vårt gäng och få bra matcher inför Kommunal

Läs mer

Guide för din fotbollsresa till Manchester United

Guide för din fotbollsresa till Manchester United Guide för din fotbollsresa till Manchester United Min senaste fotbollsresa till Manchester United var en riktig klassiker och självklart var det BE Resor som stod bakom den. Manchester United vann med

Läs mer

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle

Måndag 8/11-10. 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn. 06:25 Byte till tåg i Gävle Måndag 8/11-10 05:05 Avfärd med buss från Söderhamn 06:25 Byte till tåg i Gävle 10:00 Avfärd från Arlanda till Frankfurt I Frankfurt spärrades bandet där våra väskor skulle komma av. Det var lite obehagligt

Läs mer

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan

Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan Formel 1 resor till Spanien & Barcelona guide för resan 2015 05 29 Inga kommentarer Guide för Formel 1 resor till Spanien & Barcelona Om du inte har varit på Formel 1 resa till Spanien & Barcelona kommer

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till Genomförs i samarbete med Lyckeby BTK hälsar alla hjärtligt välkomna till vackra Blekinge och Karlskrona för 2012 års veteran SM. Information

Läs mer

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam

Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Utkast till förslag om förändringar Förbundsserierna Dam Version 0.5 2013-11-21 Sammanfattning I korthet innebär nedanstående utkast till förslag att: Basketligan Dam spelas med 10 lag fr.o.m. säsongen

Läs mer

Spelare och ledare bor på Hotell Linné, Skolgatan 45. 27/12 Lunch 13:00 Köttbullar och potatismos (Hotell Linné) Middag 18:00 Lasagne (Hotell Linné)

Spelare och ledare bor på Hotell Linné, Skolgatan 45. 27/12 Lunch 13:00 Köttbullar och potatismos (Hotell Linné) Middag 18:00 Lasagne (Hotell Linné) Storvretacupen i Uppsala 27-29 december 2012 Transport: Boende: Mat: Vi åker i egna bilar. Samåkning från Björkeby samlingen på stora Björkebyparkeringen den 27/12 kl 10:00. Spelare och ledare bor på Hotell

Läs mer

För spelplanen gäller handbollsplanernas mått och begränsningslinjer med tejpade kompletteringar för Futsal.

För spelplanen gäller handbollsplanernas mått och begränsningslinjer med tejpade kompletteringar för Futsal. Tävlingsföreskrifter för Crawford Cup Cupen är sanktionerad av Göteborgs Fotbollförbund Vi tillämpar SvFFs Spelregler för Futsal utgivna 2013 med följande undantag, tillägg och förtydliganden: Regel 1,

Läs mer

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships 18 23 October 2016 Budapest, HUNGARY 1 Tävling ITTF European Table Tennis Championships, Budapest Ungern Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel.

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, US Open, Americas Challenge Series Event, Las Vegas Convention Center, Las Vegas 3-6 juli 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg)

Läs mer

Anmäl dig här: http://goteborg.mobilise.se/default.aspx?did=9093235&formarrangement=9093340

Anmäl dig här: http://goteborg.mobilise.se/default.aspx?did=9093235&formarrangement=9093340 VOLONTÄRSUPPDRAG Inget evenemang kan ske utan volontärer och under EuroSkills 2016 kommer det att behövas ca 350 volontärer. Evenemanget pågår 30 november 4 december, med vissa uppdrag som även innefattar

Läs mer

KLASSINDELNING 1.1 ELIT

KLASSINDELNING 1.1 ELIT SVENSKA BILJARDFÖRBUNDET TÄVLINGSBESTÄMMELSER 3-VALLARE Reviderade 2002-02-16 KLASSINDELNING 1.1 ELIT Elitklassen består av 18 spelare, tävlingen stängs vid 18 deltagare. Turordning vid reservinträde:

Läs mer

Anmäl ditt lag på kaik.se/cuper

Anmäl ditt lag på kaik.se/cuper VÄLKOMMEN till Katrineholm Handboll Cup för BCD-ungdom som spelas lördag 16 april och söndag 17 april 2016 i Katrineholm. En av Sveriges populäraste cuper för ungdomar mellan 10 och 15 år. FAKTA Alla matcher

Läs mer

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33

Ut med domarn! Kenta. Ut med domarn! ur Två par mockasiner av Lars Collmar (Argument Förlag) 33 Ut med domarn! Kenta Äntligen! Där satt den! Fyra sekunder före full tid, ställning 3 3, kom bollen farande rakt mot Kentas klubba. Nån från motståndarlaget 8 C gav honom en hård tackling. Kenta fick en

Läs mer

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship

Fotoalbum. Englandsresa 15--19 Mars 2007. All England Veteran Championship Fotoalbum Englandsresa 15--19 All England Veteran Championship Resan startade på Säve pytte-flygplats. Där intogs Staropramen & Ahlgrens bilar (som synes) Gunnel & Jeanette Gunnel Deltagare från Sverige

Läs mer

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd.

med mig lite grejer som jag kunde använda till att bygga en hydda med. Jag hittade löv några stockar och träd. Kapitel 1 Resan Jag har väntat länge på att göra denna resan. Jag heter Hanna och är 23 år. Jag ska åka båt till en Ön Madagaskar. Jag kommer ha med mig en hel besättning. Vi tog med oss väldigt mycket

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen. RESERAPPORT Tävling 2018 World Para Table Tennis Championships, Sports hall Zlatorog, Celje, Slovenien Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer (klass 1-2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11), Herrar (klass

Läs mer

Kastades från balkong tog själv fallet till HD

Kastades från balkong tog själv fallet till HD Kastades från balkong tog själv fallet till HD Bakgrund Bakgrund. Natten till den 10 februari 2013 kommer ett larm om att en kvinna i Södertälje har fallit från sin lägenhet på sjätte våningen. Den 22

Läs mer

Olympic Equestrian Events OS i Hong Kong 8 22 Augusti 2008

Olympic Equestrian Events OS i Hong Kong 8 22 Augusti 2008 Olympic Equestrian Events OS i Hong Kong 8 22 Augusti 2008 Förbered dig på en oförglömlig upplevelse! Kl 8.00 den 8 dagen i den 8 månaden år 2008 den tursammaste dagen i almanackan enligt gammal Kinesisk

Läs mer

SPELPROGRAM. 26 27 april 2014. bb-ungdom Hummel Tropy C-ungdom Sefax Trophy

SPELPROGRAM. 26 27 april 2014. bb-ungdom Hummel Tropy C-ungdom Sefax Trophy SPELPROGRAM 26 27 april 2014 bb-ungdom Hummel Tropy C-ungdom Sefax Trophy Varmt välkomna till Sollentuna Mixed Cup 2014! Alla spelare, ledare, funktionärer och publik, åter igen varmt välkomna till Sollentuna

Läs mer

Välkomna till Solna Korv Vårcup 2015 SKÅ IK Hockey Team 01 28-29 Mars

Välkomna till Solna Korv Vårcup 2015 SKÅ IK Hockey Team 01 28-29 Mars Välkomna till Solna Korv Vårcup 2015 SKÅ IK Hockey Team 01 28-29 Mars Vi ser fram emot en trevlig hockeyhelg med många spännande och fartfyllda matcher. Cupansvarig: Fredrik Grahn: 070-20 20 700, fredrik.grahn@live.se

Läs mer

Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012

Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012 Rapport från OS-förberedelser och OS i London 2012 Vi hade klarat av att kvala in 2 singelspelare, via ranking 1/1 2011, och ett lag, via OS-kval i april 2012 där Jens tog en plats och genom vår 6:e plats

Läs mer

Tävlingsreglemente för SM i kendo

Tävlingsreglemente för SM i kendo Svenska Budo & Kampsportsförbundets Kendosektion Tävlingsreglemente för SM i kendo Senast reviderade 2006-04-17 Förord Följande regler gäller svenska mästerskap (SM) i kendo. Reglementets syfte är att

Läs mer

MALÅ KOMMUN 1 (5) Allmänna avdelningen 2013-07-10 Linda Korol, kommunsekreterare

MALÅ KOMMUN 1 (5) Allmänna avdelningen 2013-07-10 Linda Korol, kommunsekreterare MALÅ KOMMUN 1 (5) Reseskildring från Medvezhegorsk Fler än jag visste inte riktigt vad vi hade att vänta när vi satt oss i minibussarna morgonen den 12 juni. Vi var 18 personer, jag klart yngst. Vi som

Läs mer

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar

Österrike Wien Salzburg - 9 dagar 2016 Österrike Wien Salzburg - 9 dagar Schönbrunn Palace Wien Wien Välkommen med på vår sommarresa 2016. Vi väljer att resa till Österrike och till huvudstaden Wien. Vi hinner även med ett besök i Mozarts

Läs mer

Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen.

Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen. Vad är bra mat, egentligen? När forskningsrönen utvecklas till konkreta verktyg för hela familjen. Inspirationsdag om barn och fetma 17 september 2014 Anna Ek, dietist, doktorand Mahnoush Etminan Malek,

Läs mer

jonas karlsson det andra målet

jonas karlsson det andra målet jonas karlsson det andra målet noveller wahlström & widstrand 064802Det andra målet.orig.indd 3 12/21/06 3:03:00 PM Wahlström & Widstrand www.wwd.se Jonas Karlsson 2007 Tryck: GGP Media GmbH, Tyskland

Läs mer

Tävlingsreglemente för SM i kendo. Senast reviderade 2012-12-16

Tävlingsreglemente för SM i kendo. Senast reviderade 2012-12-16 Tävlingsreglemente för SM i kendo Senast reviderade 2012-12-16 Förord Följande regler gäller svenska mästerskap (SM) i kendo. Reglementets syfte är att klargöra för arrangören, tävlande och domarna reglerna

Läs mer

Min försvunna lillebror

Min försvunna lillebror 3S Ida Norberg Sa1a Min försvunna lillebror Vi hade precis sålt vårt hus och flyttat in i världens finaste hus, det var stort, väldigt stort, det fanns nästan allt där, pool, stor trädgård och stort garage.

Läs mer

Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block

Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block Rally Sweden, Colins Crest Award & Ken Block av Leif Bength, Wildlife Photographer. 2011-02-12 http://www.wildlifephotographer.se/blog/2011/02/rally-sweden-colins-crest-award-och-ken-block/ Tack vare att

Läs mer

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro.

Malaga here we come. Resans första fikapaus, på Gävle Bro. Malaga here we come Onsdag 18 september Fyra förväntansfulla tjejer (läs damer) samlades redan 8.30 för att hinna med flyget från Arlanda 13.15. Det gäller att vara ute i tid! Redan i Valbo började önskemål

Läs mer

Shakedown inför rallycross EM och SM.

Shakedown inför rallycross EM och SM. Shakedown inför rallycross EM och SM. Jag fick en inbjudan till Strängnäs där dom svenska EM- förarna i rallycross skulle hålla en presskonferens och shakedown inför 2007 säsong. Tanken att åka ner lockade

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat. RESERAPPORT Tävling 2019 ETTU CCB Europe Top 16 Cup, Salle Omnisport du Pierrier, Montreux, Schweiz. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer singel, Herrar singel Resa Jag åkte från Landvetter

Läs mer

KARLSKRONA KOMMUNMÄSTERSKAP INOMHUSFOTBOLL 2015

KARLSKRONA KOMMUNMÄSTERSKAP INOMHUSFOTBOLL 2015 KARLSKRONA KOMMUNMÄSTERSKAP INOMHUSFOTBOLL 2015 Jämjö Goif och Blekinge Läns Tidning hälsar er hjärtligt välkomna till Karlskrona Idrottshall annandag jul 26/12 och söndagen 27/12 2015, då vi spelar om

Läs mer

Slöjdarresa till Finland, 2015

Slöjdarresa till Finland, 2015 Slöjdarresa till Finland, 2015 Första träffen, på Stundars i Finland I månadsskiftet juli augusti 2015 genomfördes den första träffen i Stundars utanför Vasa i Finland. Åtta slöjdare anmälde sitt intresse

Läs mer

FÖRESKRIFTER GÄLLANDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE

FÖRESKRIFTER GÄLLANDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE FÖRESKRIFTER GÄLLANDE EKONOMISK ERSÄTTNING TILL DOMARE Ersättning till domare och assisterande domare i förbundsserierna Allsvenskan-div. 3, herrar, Damallsvenskan-div. 2, damer, samt Folksams U21-serier

Läs mer

NIBF SÖKER ARRANGÖRER AV

NIBF SÖKER ARRANGÖRER AV Sidan 1 (6) Till: Alla Föreningar inom NIBF NIBF SÖKER ARRANGÖRER AV DISTRIKTSMÄSTERSKAP (DM) 12/13, 13/14 & 14/15 Stora DM-Final helgen & Junior-DM Sidan 2 (6) Era ansökningar med kompletta handlingar

Läs mer

Göteborgs cupen 2016

Göteborgs cupen 2016 Göteborgs cupen 2016 Då är det nära till Göteborgscupen och en stor resa för killarna med tåg och buss. Vi är säkra på att vi kommer att mycket roligt tillsammans. Jag (Andreas S) har satt ihop ett schema

Läs mer

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro

www.sisuidrottsutbildarna.se/orebro Face to Face Skapa utbildning i världsklass! Idrottsrörelsen har drygt 3 miljoner medlemmar i Sverige och är landets största och kanske viktigaste folkrörelse. Idrottens vision är: Svensk idrott världens

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan)

Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Analys strukturförändringar damernas SSL och division 1 (allsvenskan) Förbundsstyrelsens uppdrag är att ta beslut som är så bra som möjligt för helheten inom Svensk Innebandy. Det inkluderar även beslut

Läs mer

KV HAREN EN OAS VID NORRTÄLJEÅN

KV HAREN EN OAS VID NORRTÄLJEÅN KV HAREN EN OAS VID NORRTÄLJEÅN BO I EN IDYLLISK HAMNSTAD MED UNIKA KVALITETER. Frukost i öst, lunch i söder och middag i väst. Tre balkonger i lika många väderstreck är lyx. Med kv Harens priser har du

Läs mer

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker.

Kidnappandet. Jag är 20 år och jag heter Nesrin jag älskar djur och choklad och jag kommer från Dijon i som ligger i Frankrike, plus jag röker. del 1 Kidnappandet Jag vaknade i min säng trött och arg, mamma och pappa hade slängt ut mig. För jag är nu 20 år, jag fyllde år i lördags. Varför slängde dom ut mig? Just nu bor jag hos min bästa vän Sara.

Läs mer

SKOL-DM I HANDBOLL 2012-2013 SPELSCHEMA OCH ÖVRIG INFO

SKOL-DM I HANDBOLL 2012-2013 SPELSCHEMA OCH ÖVRIG INFO SKOL-DM I HANDBOLL 2012-2013 SPELSCHEMA OCH ÖVRIG INFO Välkomna till årets Skol-DM i handboll 2012-2013! Mycket viktigt och ert ansvar att läsa igenom detta dokument. Arrangemang I gruppspel och slutspelsmatcher,

Läs mer

Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013

Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013 Till: Värmlands Idrottsförbund Värmland Örebro judodistrikt Karlstad Kommun Övriga intresserade Reseberättelse från VIII Baltic Sea Youth Competition i Vyborg, Ryssland 5 7 juli 2013 Bakgrund Karlstad

Läs mer

Kon-tiki Resor. Costa Rica

Kon-tiki Resor. Costa Rica Costa Rica Efter varje dag framgår i kursiv stil vilket hotell och vilka måltider som ingår i resans pris. Transfers, transporter och utflykter genomförs i internationella grupper, med engelsktalande guider

Läs mer

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5

VattenPosten. Seger i Arne Borgs Minne. Vi söker fler ledare RIO 2016! Nr 3. inför EJM. Kom ihåg datumet! S E P T E M B E R 2 0 1 5 Nr 3 S E P T E M B E R 2 0 1 5 VattenPosten SÖDERTÄLJE SIMSÄLLSKAP RIO 2016! Peter Axtelius har blivit uttagen till att döma OS i Simhopp. GRATTIS Facebook Bruttotruppsläger & Twitter inför EJM För att

Läs mer

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den

Halvmånsformade ärr. Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den Halvmånsformade ärr Något osynligt trycker mot mitt bröst. Jag vänder mitt ansikte mot fläkten, blundar åt den kalla luften. Det är inte så varmt längre. Dagen har börjat sjunka in i natten. Mamma talar

Läs mer

Londonprojektet 2015

Londonprojektet 2015 Londonprojektet 2015 För första gången någonsin på Stålforsskolan har elever i år fått möjligheten att besöka London i ett slags utbytessyfte med en brittisk skola samt för att få möjligheten att utforska

Läs mer

UEFA-CUPEN??? INTRESSEANMÄLAN. Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I

UEFA-CUPEN??? INTRESSEANMÄLAN. Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I Linköping 2009-09-04 Till föreningar i Östergötland med lag i Division 4 Herrar VILL NI SPELA I UEFA-CUPEN??? UEFA har, sedan några år tillbaka, introducerat en UEFA-tävling ENDAST FÖR AMATÖRSPELARE, dit

Läs mer

Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18

Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18 Tävlingsbestämmelser för Hyundai Cup Dam 2016 Kval till Svenska Cupen 2017/18 KAPITEL I ADMINISTRATION 1. T ä v l i n g s s t y r e l s e Smålands Fotbollförbund (SmFF) administrerar turneringen. SmFF:s

Läs mer

PM 1. RM 3 22-24 maj 2009 TÄBY

PM 1. RM 3 22-24 maj 2009 TÄBY PM 1 RM 3 22-24 maj 2009 TÄBY PM 1 Täby Gymnastikförening och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig VÄLKOMMEN TILL RM 3 den 22-24 maj 2009 i Tibblehallen, Täby Information Information och

Läs mer

Bordtennis 2015-2016. Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey

Bordtennis 2015-2016. Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey Bordtennis 2015-2016 Team Åland tar lagbrons i Island Games på Jersey Ifk Mariehamn Bordtennis r.f. Verksamhetsberättelse 2015-2016 Styrelse och Verksamhetsgranskare Följande personer har varit medlemmar

Läs mer

Hej. Du skall kryssa för minst två alternativ, då antalet platser är begränsat. Det är inte säkert att du får ditt första alternativ.

Hej. Du skall kryssa för minst två alternativ, då antalet platser är begränsat. Det är inte säkert att du får ditt första alternativ. Sommarresor 2016 Hej Nu har du 2016 års reseprogram i din hand. Programmet inbjuder vuxna funktionshindrade i Kramfors och Sollefteå kommuner. Alla resor är skrivna i tre textdelar. En del är lättläst.

Läs mer

Att tänka på inför friidrottstävling

Att tänka på inför friidrottstävling Att tänka på inför friidrottstävling Före tävling Tävlingar får ni reda på via friidrottsgruppen eller så läser ni själva på Smålands Friidrottsförbunds hemsida www.smfif.se och där under Tävlingar. Då

Läs mer

Uppdatering inför 2012 CARHA Hockey World Cup

Uppdatering inför 2012 CARHA Hockey World Cup Uppdatering inför 2012 CARHA Hockey World Cup Med bara några veckor kvar till 2012 CARHA Hockey World Cup i Sault Ste Marie vill vi ge dig en uppdatering av viktig turneringsinformation. Läs igenom följande

Läs mer

Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november

Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november Mexiko en rundresa med hästar, kultur, sol och bad! - besök på La Silla med Maria Gretzer 3 15 november Mexiko är ett variationernas land, här kan man uppleva flera olika kulturer, många språk som inte

Läs mer

Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet. Hälsar er varmt välkomna till

Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet. Hälsar er varmt välkomna till Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundet Hälsar er varmt välkomna till PM 1 Föreningen Gemini Gymnastics och Gymnastikförbundets Trupptekniska Kommitté hälsar dig Information Information och

Läs mer

Säsongens sista riktiga tävling

Säsongens sista riktiga tävling Säsongens sista riktiga tävling Söndag 8/11. Vi lyckades även denna tidiga morgon lura in Candy i trailern snart tror jag att hon blivit vuxen o förståndig (peppar, peppar, ta i trä!)! Idag skulle vi på

Läs mer

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen.

Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. 2013 Vi var totalt 36 personer som mött upp, och det är alltid trevligt att möta våra norska vänner igen. Fredagen den 13 september bjöd på solsken, då Gunilla, Eivor, Hjördis och Agneta blev hämtade av

Läs mer

2016 CARHA Hockey World Cup-uppdatering

2016 CARHA Hockey World Cup-uppdatering 2016 CARHA Hockey World Cup-uppdatering Med 2016 CARHA Hockey World Cup i Windsor, Kanada, några veckor bort, vill vi ge dig en uppdatering med viktig information om mästerskapet. Vänligen läs igenom följande.

Läs mer

NKI - Särskilt boende 2012

NKI - Särskilt boende 2012 NKI Särskilt boende (boende) 2012 1(7) NKI - Särskilt boende 2012 Enkät till boende 1.1 Nöjd Kund Index Tabell 1.1 Färgformatering i tabellen: Genomsnitt mellan svarsalt 1 & 2 RÖD Genomsnitt mellan svarsalt

Läs mer

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid!

Tänkvärt kring kalorier! 100g chips = en hel måltid! 1 liter läsk = en hel måltid! 90g choklad = en hel måltid! Att äta och röra sig är ett grundläggande behov hos människan. Det behövs för att vi ska förebygga sjukdom och hålla oss friska. Mat och rörelse är också en källa till glädje, njutning och social samvaro

Läs mer

DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016

DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016 DUBAI Medlemsresa med Företagarna Sundsvall & Företagarna Timrå 2016 12-16 oktober Dubai - mellanösterns svar på Miami, en metropol som uppfyller alla drömmar! Staden passar alla - barnfamiljer, kompisgäng,

Läs mer

Den äldre, digitala resenären

Den äldre, digitala resenären Den äldre, digitala resenären Resebranschen är en av de mest växande branscherna i världen. Digitaliseringen har dock gjort att branschen förändrats mycket under de senaste åren. Många resenärer agerar

Läs mer