RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RESERAPPORT. Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)"

Transkript

1 RESERAPPORT Tävling Bayreuth Open, Para event, Oberfrankenhalle, Bayreuth, Tyskland. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Herr- och Damsingel Klass 1-11 samt Herroch Damlag Klass Resa Jag åkte från Landvetter kl den 26 maj med mellanlandning i Frankfurt och var framme i Nürnberg kl efter något försenad flygning från Frankfurt. Arrangörerna mötte upp och jag samt spelare fick åka bussar till hotellet. Allt flöt på smidigt och vi var framme i Bayreuth vid kl Hemresan gick bra. Jag blev upphämtad vid hotellet kl den 31 maj. Flyget gick från Nürnberg kl och även nu med mellanlandning i Frankfurt. Var hemma vid kl på söndagsmorgonen. På väg till flygplatsen stoppade bussen då ett larm gick framme hos föraren men efter viss kommunikation mellan förare och någon tekniker fick vi åka vidare till flygplatsen för avfärd. Det var lite nervöst ett tag Inkvartering Arvena Kongress Hotel för utländska domare och funktionärer samt för tyska domare och funtionärer RAMADA Hotel Residenzschloss Bayreuth. Helt ok hotell, tyvärr någon som rökt i rummet innan vår ankomst, men efter lite vädring försvann lukten mer och mer för varje dag. Fri wifi fanns på hotellet. Inloggning fick man nere i receptionen en för varje dator eller telefon. Skulle fungera för alla dagar men fick bytas ut. Funkade bra under hela vistelsen. Som vanligt gällde del i dubbelrum. Jag delade med Ingela Lundbäck. Då arrangören hade svårt med rum och det inte fanns någon annan domare att dela med frågade de om det var möjligt att vi kunde dela. Det var ok och vi hade en mycket bra och trevlig tid tillsammans. Måltider Frukost och kvällsmåltiden serverades på hotellet och var mycket varierande och med bra kvalitet på maten. Det fanns flera rätter att välja på vid varje tillfälle och mycket fin salladsbuffé samt massor med efterrätter Lunchen serverades i hallen och tyvärr höll inte denna samma fina kvalitet. Enklare rätter serverades i en gymnastikhall. Dricka i hallen fungerade med ett slags

2 pantsystem. Du fick ut en flaska som du sedan skulle hålla reda på tills du ville byta och panten för denna var 1 Euro. Samma system vid lunchen. I hallen fanns det lite godis i call area och kaffe serverades i ett mindre rum vid sidan av dock var det ofta tomt på kaffe. Jag gjorde min del i godisserveringen då jag hade med mig bilar och kexchoklad. Det var mycket uppskattat. Lokala transporter Hotellet låg ca 1,6 km från hallen och bussar fanns för transport däremellan. Morgon och kväll varje 15 min och under dagarna varje hel timme. Transporterna fungerade mycket bra och alla bussar var handikappvänliga så alla med rullstol lätt kunde åka med. Det var en fin gångväg mellan hallen och hotellet så valet blev ibland att gå mellan hotellet och hallen. Ackreditering Det behövdes ingen ackreditering så vid ankomst var det bara att gå till hotellet och checka in. Hallen Tävlingen spelades i en hall med 20 bord. Nr 1-10 för rullstolls klasserna samt för alla stående klasser. Hallen hade försetts med ett mycket fint trägolv som hade lagts uppe på ett klinkergolv som fanns i hallen. Standarden var bra. Då det var endomarsystem under hela tävlingen förutom finalerna, placerades domaren på en vanlig stol och använde räkneverk. Vi blev tillsagda under briefingen att inte använda handsignaler under tävlingen. Endast i finalerna när det var tvådomarsystem användes handsignaler och då satt huvuddomaren på en vanlig stol utan domarbord och räkneverk. Det kändes till en början mycket ovant och konstigt. I varje hage fanns även 2 st handdukskorgar. På övervåningen fanns en träningshall med 20 bord. Alla spelare var berättigade att spela på sitt bord alltså samma som kommande match skulle spelas på under en viss tid innan matchen skulle starta.

3 Material Bord: Blå Butterfly Centrefold 25 bord, Bollar: vit plastboll Butterfly 40+***, Nät: Blå Butterfly. Handdukskorgar och Räkneverk: Butterfly, Barriärer: Blå Butterfly. Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen. Domargenomgång Domargenomgången hölls den 26/5 kl. 19:00 i ett konferensrum på Arvena hotell. Överdomare Karen Tonge höll i genomgången som varade i ca 45 min. Tyvärr missade jag genomgången då min flight var sen och genomgången planerad tidigare än vad jag först fått information om innan jag bokade min resa. Dock fick jag en kort genomgång av några kollegor från England efteråt när vi åt kvällsmat. Det var fler som inte kunde vara med så vi fick infon samtidigt. Information om procedurer för tävlingens genomförande gavs. En skriftlig briefing hade mejlats ut före tävlingen vilken kortfattat gicks igenom samt med vissa tillägg som delades ut vid briefingen. Domarschema för första dagen delades ut. Följande tävlingsdagar fick vi tjänstgöringsschema i slutet av dagen. De delades ut i hallen och hade man inte tjänstgöring när de delades ut fick man själv se till att skaffa

4 info via någon kollega då det inte delades ut några kopior på schemat på hotellet. Inget större problem. Domarorganisation Överdomare: Karen Tonge (ENG) tillsammans med biträdande Matija Krnc (SLO) och Martin Förtig (GER). Ansvarig för Callarea och domarkontroll. Margit Mörtl och Renate Struck samt support av Milana Krmely (SLO). 44 domare totalt samt 2 st ansvariga för Racketkontrollcenter. Antalet utländska domare 11 st (4st BEL, 1st CZE, 2st GBR, 1st JOR, 2st SLO, 1st SWE). Från tyskland kom det alltså 33 domare. Alla matcher dömdes med endomarsystem förutom finalerna. Det var inte alltid möjligt med neutral domare dock togs det hänsyn till detta ifrån semifinaler och framåt. Blue Badge Det fanns ingen blue badge bedömning under tävlingen. Racketkontroll Eric Laubach och Arno Schmitt var ansvariga för övergripande racketkontroller. Alla racketkontroller genomfördes av domarna i callarea. Då det framkom eventuell oklarhet i om racket var godkänt eller ej lämnades det in för kontroll i racketkontrollcentrat. Kontroll av tjocklek, planhet och VOC gjordes innan matchen påbörjades via centrat för två utvalda bord varje omgång. Om någon spelare ej dök upp i god tid innan match gjordes racketkontrollen efter avslutad match i racketkontrollcentrat. Tjänstgöring Tävlingen bestod av singel- och lagspel och tjänstgöringen var något ansträngande. Vissa pass var långa och lagmatcherna som man fick döma själv var tuffa när de gick till 5:e och avgörande matchen. Det kunde ta upp mot 3 timmar. Tjänstgöring innebar förutom ren dömning vid bordet såklart även sedvanliga uppgifter i Callarea såsom kontroll av racket, val av tröja och boll samt avstämning av coachnamn. Tjänstgöring kunde även innebära att vara reservdomare i hall eller callarea. 27/5 - Dag 1: (11) 7 st matcher, 4 st reserv och call area 28/5 - Dag 2: (6) 3 st singel matcher och en lag match samt 2 st reserv och call area. Finalmatch i klass 3 herrar tillsammans med Rico Uhlisch (GER) 29/5 - Dag 3 (2) 1st lagmatch och 1 st reserv och call area. Eftermiddag ledig. 30/5 - Dag 4 (2) 2 st lagmatcher. Final i klass 4 herrar lag tillsammans med Gudrun Wentzel (GER)

5 Lottning/Bollval Samling i Call area inför varje match 20 min före singel matcherna och 45 min före lagmatchernas start. Speciella ingripande/händelser Generellt var det en lugn tävling med mycket stillsamma spelare och ledare där inga konstigheter uppstod. Några varningar till coacher utdelades. I finalen i lagmatchen betedde sig spelare och ledare samt övriga lagkamrater och ledare från Turkiet mycket odisciplinerat och ojuste. De klagade högljutt och mycket på mina och Gudruns domslut gällande bortdömda servar och gult kort till coach och ledarna på läktare tillkallade även ÖD som dock ej gjorde något mer än lugna dem. De är visst kända för detta beteende från tidigare turneringar. Tråkigt men inget allvarligt. Generellt var det en del servar som var felaktiga, men det blev inget tjafs utan spelet fortlöpte i de flesta fallen. Spelarna var mycket accepterande och det var inte alls så mycket tafs som vanligt vid bortdömning av servar. Arrangemanget i stort Mycket bra arrangemang! Allt flöt på bra och mycket god service under tävlingen. Bra team av volontärer hjälpte till vid behov. Kul att delta och se hur det fungerar på en par tävling. Vissa rutiner var ju olika men det flöt på bra under tävlingen. Fickpengar Ersättning delades ut i Euro på den tredje speldagen. Det utgick 25 Euro per dag. Övrigt Min första para tävling. Det var tufft i början och det var svårt att se om servar i rullstolsklasserna gick utanför långsidorna. Ovant med endomarsystem. Synd att vi bodde på olika hotell. Kontakten med våra tyska kollegor blev minimal och endast då vi tjänstgjorde. Efter tävlingen slut på lördagskvällen arrangerades en avslutningsfest på hotellet. Efter middagen arrangerades rummet om och festen började vid Det fanns bord och stolar samt ett dansgolv. Discjockey fanns på plats och efter hand blev det mer och mer dans. Kul arrangemang som visst genomförs efter varje större tävling. Mycket kul och utvecklande tävling.

6 Jag tackar för förtroende och möjligheten att representera den svenska domarkåren. Vid pennan Ingrid

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel.

RESERAPPORT. Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. RESERAPPORT Tävling 2017 Women s World Cup, PANAM Centre, MARKHAM, CANADA. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Toronto med mellanlandning i Bryssel på

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på informationstavlor i hallen. RESERAPPORT Tävling 2018 World Para Table Tennis Championships, Sports hall Zlatorog, Celje, Slovenien Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer (klass 1-2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11), Herrar (klass

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser

RESERAPPORT. Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser RESERAPPORT Tävling 2014 Lag EM i Lissabon, MEO arena, LISSABON. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Utvärderare: Harald Schaffhauser Klasser: Herrar och Damer lag. Resa Jag åkte från Landvetter med mellanlandning

Läs mer

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg)

Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) RESERAPPORT Tävling 2014 Women s World Cup, Sportzentrum Lissfeld, LINZ, ÖSTERRIKE. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel. Resa Jag åkte från Landvetter till Linz med mellanlandning i Frankfurt

Läs mer

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden.

Elektroniska Time-Out markörer användes under hela tävlingen på båda borden. RESERAPPORT Tävling 2017 Seamaster 2017 ITTF World Tour Grand Finals, Sport Complex Daulet ASTANA, KAZAKHSTAN. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damsingel, Herrsingel, Damdubbel, Herrdubbel. Resa

Läs mer

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat.

Skyltning Spelschema och resultat sattes löpande upp på större tavlor i hallen som visade hela spelschemat. RESERAPPORT Tävling 2019 ETTU CCB Europe Top 16 Cup, Salle Omnisport du Pierrier, Montreux, Schweiz. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer singel, Herrar singel Resa Jag åkte från Landvetter

Läs mer

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna. RESERAPPORT Tävling 2017 ITTF Europe Top 16 Plats: Azur Arena, Antibes, Frankrike. Tid: 3-5 februari 2017 (domargenomgång 2 februari). Domare: Ingrid Bogren, Göteborg och Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna.

Läs mer

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS

10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS 10 TH LUXEMBOURG OPEN TABLE TENNIS CHAMPIONSHIPS April 12th 15th, 2017 1 Tävling Luxembourg Open, Luxemburg Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Women s Singles (WS) Både i herrarnas

Läs mer

pålägg, crepes, kaffe, te och frukter. Inga matbiljetter behövdes.

pålägg, crepes, kaffe, te och frukter. Inga matbiljetter behövdes. RESERAPPORT Tävling 2015 GAC Group 2015 ITTF World Tour Grand Finals, Pavilhão Multiusos de Odivelas, Lissabon, Portigal. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) och Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Klasser: Dam-

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag

RESERAPPORT. Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag RESERAPPORT Tävling 2018 ITTF Team World Cup, Copper Box Arena LONDON, ENGLAND. Domare: Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Damer lag, Herrar Lag Resa Jag åkte från Landvetter direkt till Gatwick Airport,

Läs mer

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel.

RESERAPPORT. Klasser: Herr- och damsingel samt U21 herr-och damsingel. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, US Open, Americas Challenge Series Event, Las Vegas Convention Center, Las Vegas 3-6 juli 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg)

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser:

RESERAPPORT. Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser: RESERAPPORT Tävling 2016 Paralympics Game Rio de Janerio, Brasilien Hall: Rio Centro Pavilion 3 Domare. Ingrid Bogren Klasser: Resa Ingrid reste från Göteborg Landvetter till Rio via Frankfurt redan vid

Läs mer

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN

GAC Group 2015 ITTF World Tour. Spanish Open. Almeria, SPAIN GAC Group 2015 ITTF World Tour Spanish Open 25 29 March 2015 Almeria, SPAIN 1 Tävling Spanish Open World Tour, Almeria Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY

2016 ITTF World Tour Super Series. German Open. Berlin, GERMANY 2016 ITTF World Tour Super Series German Open 27 31 January 2016 Berlin, GERMANY 1 Tävling German Open World Tour, Berlin Tyskland Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser: Men s Singles (MS) Men s Doubles

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern.

RESERAPPORT. Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern. RESERAPPORT Tävling Liebherr 2019 World Table Tennis Championships, Hungexpo Budapest, Ungern. Domare: Ingrid Bogren (Mölndal) Klasser: Herr och Dam singel, Herr och Dam dubbel samt Mixed dubbel. Resa

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; Spanish Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling Spanish Open, Pabellón de los Juegos del Medterráneo i Almeria, 6-10/4 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Erik Fahlén (Halmstad). Resa Flyg från Köpenhamn, via Madrid,

Läs mer

RESERAPPORT. Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)

RESERAPPORT. Domare: Erik Fahlén (Halmstad), Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) RESERAPPORT Tävling 2014 YOG World Qualification (22-23/1 2014) 2013 Global Junior Circuit Finals (24-26/1 2014) CAR Vila Nova de Gaia (Table Tennis High Performance Center) i Vila Nova de Gaia, Portugal

Läs mer

Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn.

Domare, ITTF-representanter osv bodde på detta hotell. Spelarna bodde i OS-byn. Tävling 2nd Youth Olympic Games i Nanjing, Kina (17-23 aug 2014) Wutaishan Gymnasium, Nanjing Domare: Anders Henriksson, Jönköping Anders var en av de tolv internationella domare som valdes ut av ITTF

Läs mer

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; English Open 2011 Sid 1 av 5

RESERAPPORT. Reserapport från domaren; English Open 2011 Sid 1 av 5 RESERAPPORT Tävling English Open, English Institute of Sport i Sheffield, 26-30/1 2011. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Mats Harich (Valbo) Resa Tåg till Arlanda och därifrån flyg till Manchester

Läs mer

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN

2016 World Veteran Table Tennis. Championships. Alicante - Elche, SPAIN 2016 World Veteran Table Tennis Championships 23 29 May 2016 Alicante - Elche, SPAIN 1 Tävling World Veteran Table Tennis Championships, Alicante - Elche Spanien Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober Hall: Country hall de Liège

RESERAPPORT. Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien oktober Hall: Country hall de Liège RESERAPPORT Tävling LIEBHERR 2017 ITTF Men s World Cup, Liège, Belgien 20 22 oktober 2017 Hall: Country hall de Liège Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Spelsystem: Totalt 20 herrar gör upp om titeln

Läs mer

Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013.

Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013. RESERAPPORT Tävling GAC Group ITTF World Tour, German Open (Super Series Event) Max Schmeling Halle, Berlin 13-17 november 2013. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Klasser: Herr- och damsingel, herr-

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina.

RESERAPPORT. Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. RESERAPPORT Tävling QOROS 2015 World Table Tennis Championships, Suzhou International Expo Centre, Suzhou, Kina. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna), Ingrid Bogren (Göteborg) och Erik Fahlén (Halmstad).

Läs mer

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY

LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships October Budapest, HUNGARY LIEBHERR 2016 ITTF European Table Tennis Championships 18 23 October 2016 Budapest, HUNGARY 1 Tävling ITTF European Table Tennis Championships, Budapest Ungern Domare: Benny Sandmo (Stockholm) Klasser:

Läs mer

2018 ITTF European Table Tennis Championships

2018 ITTF European Table Tennis Championships *+*+,-'./0%2.#3%4*$%5,('.#/,/'5#46%.3/7%689/#:%6;4

Läs mer

Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via Munchen till San Francisco. Hemresan 19/12 gick via Frankfurt.

Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via Munchen till San Francisco. Hemresan 19/12 gick via Frankfurt. RESERAPPORT Tävling Junior VM, Stanford University, Palo Alto, Kalifornien, USA 8-15/12 2007. Domarrepresentant från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan). Resa Avresa 7/12 med flyg från Arlanda via

Läs mer

Foto från lottningen mellan det inledande gruppspelet och huvudturneringen. Obligatorisk närvaro för spelarna.

Foto från lottningen mellan det inledande gruppspelet och huvudturneringen. Obligatorisk närvaro för spelarna. RESERAPPORT Tävling Liebherr Men s World Cup, ISS Dome, Dusseldorf fredag 24- söndag 26 oktober 2014. Domare: Rebecca Bergfeldt, Eskilstuna Spelsystem: Totalt 20 herrar gör upp om Men s World Cup med inledande

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+.

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 22-25 JANUARI 2015 FÖR PINGISSPELARE FRÅN 30 ÅR TILL 85+. Arrangör: Skövde PK, Skövde kommun och Svenska Bordtennisförbundet får härmed hälsa alla spelare och ledare välkomna till

Läs mer

Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Lag Herr och Dam, bäst av 5 set i varje individuell match i lagmatchen.

Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Ingrid Bogren (Göteborg) Klasser: Lag Herr och Dam, bäst av 5 set i varje individuell match i lagmatchen. RESERAPPORT Tävling ITTF Perfect 2016 World Team Table Tennis Championship, Kuala Lumpur, Malaysia Hallar: Huvudarena Malawati Stadium samt Hall 2A och 2B; uppbyggda tält utanför huvudarenan. Deputy Referee:

Läs mer

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017

Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / april 2017 www.itfsverige.se Europamästerskapen Sofia, Bulgarien / 20-23 april 2017 Söndag 23 april kl. 17.45 Landslagstränare Arto Alahäivälä rapporterar från dagens tävlingar: Bloggen uppdateras av: Petra Dydiszko

Läs mer

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien!

Erbjudande till medlemmarna i Mölndals Golfklubb med vänner och bekanta och alla andra som åkt med oss de senaste åren till Spanien! Åk med på golfresa till Benidorm och Alicante i Spanien hösten 2012! (OBS: Nytt program avresa en dag senare än vad tidigare meddelats flygresenärer flyger nu med Norwegian Air Shuttle direkt Göteborg-Alicante

Läs mer

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund

SVENSKA BORDTENNISFÖRBUNDET SWEDISH TABLE TENNIS ASSOCIATION Anslutet till International Table Tennis Federation och Sveriges Riksidrottsförbund Fall 1 (matchprotokoll 3) Lagmatch Lag-DM. Du är Överdomare på ett lag-dm och plötsligt kommer coach (ABC) fram till dig och säger till att fel spelare har spelat i match nummer 2. Strid har spelat mot

Läs mer

RESERAPPORT. Tävling. Resa. Inkvartering. Måltider. Lokala transporter. Hallen

RESERAPPORT. Tävling. Resa. Inkvartering. Måltider. Lokala transporter. Hallen RESERAPPORT Tävling EM, Porsche Arena och Hanns-Martin Schleyer Halle i Stuttgart, 13-20/9 2009. Domare: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) Resa Fredag 11/9 tåg till Arlanda för övernattning där och sedan

Läs mer

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti

FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti FEI European Championships Dressyr & Hoppning 2015, Aachen Tyskland, 11-23 augusti Följ med Equi Tours på mästerskapsresa till Aachen, Tyskland för ett spektakulärt Europamästerskap! Här väntas fantastiska

Läs mer

[Thomas Wadsten, Stockholm var uttagen som Deputy Referee.]

[Thomas Wadsten, Stockholm var uttagen som Deputy Referee.] RESERAPPORT Tävling 2014 ITTF ZEN-NOH World Table Tennis Championship Tokyo, Japan Hallar: Huvudarena Yoyogi National Gymnasium och Hall 2 Tokyo Metropolitan Gymnasium. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna)

Läs mer

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting!

Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! Dagbok från en spännande cup i Danmark - med kämparanda, smörrebröd och solsting! 20/7 2014 Vi åkte från Kuben kl. 01:00 söndag morgon. Busschauffören stannade i Västerås för att ta en bensträckare men

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till Genomförs i samarbete med Lyckeby BTK hälsar alla hjärtligt välkomna till vackra Blekinge och Karlskrona för 2012 års veteran SM. Information

Läs mer

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund

VETERAN-SM I BORDTENNIS januari 2019 i Östersund Jämtland-Härjedalens Bordtennisförbund i samarbete med distriktets föreningar samt Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN-SM I BORDTENNIS 17-20 januari 2019 i Östersund I samarbete med 1 Jämtland

Läs mer

Dagbok. från. resan till Brno 2008

Dagbok. från. resan till Brno 2008 Dagbok från resan till Brno 2008 Vi som åkte var: Johanna Engström Nora Ericsson Olga Fürst Värild Linnéa Gahm Charlie Hillbom Linda Holmström Sofie Holmström Angelica Härnlöv Johanna Larsson Prinz Felicia

Läs mer

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015

Europamästerskapen Glasgow, Skottland / oktober 2015 www.itfsverige.se Europamästerskapen Glasgow, Skottland / 22-25 oktober 2015 Bloggen skrivs av: Petra Dydiszko Söndag 25 oktober kl. 19.20 "Äntligen kom den efterlängtade medaljen. Damlaget kämpade stenhårt

Läs mer

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005.

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005. RESERAPPORT Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Sazka Arena i Prag i Tjeckien, 15-24/7 2005. Domarrepresentanter från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan) och Martin Johnsson (Göteborg). Resa

Läs mer

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004.

Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004. RESERAPPORT Tävling Ungdoms-EM (kadetter och juniorer), Round hall samt SYMA hall (delar av NEP stadion) i Budapest i Ungern, 16-25/7 2004. Domarrepresentanter från Sverige: Rebecca Bergfeldt (Långshyttan)

Läs mer

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen.

VACKRA PRAG. Vi bor fint och centralt, och har med oss svensktalande guide/reseledare under vistelsen. VACKRA PRAG Följ med och upplev vackra Prag! Staden som bjuder på allt vi förväntar oss av en storstad i form av historia, kultur, restauranger och goda shoppingmöjligheter. Under våra dagar i Prag lär

Läs mer

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017

Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 Statuter och tävlingsbestämmelser för UGF Matchplay Cup 2017 170321 Tävlingsform: Lagtävling matchspel mellan klubbar anslutna till Upplands Golfförbund (UGF). Tävlingen spelas mellan av klubbarna anmälda

Läs mer

Checklista inför tennisturnering

Checklista inför tennisturnering 13 april 2014 Revision E Checklista inför tennisturnering Målgrupp Denna information riktar sig till rullstolstennisspelare som gärna vill prova på, men ännu inte blivit trygga i, att tävla på den internationella

Läs mer

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm.

Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Ljungby Volley F15 kom 1:a i Gränsfejden Grön för U15 i Laholm. Lördagen den 14/4 spelades Gränsfejden i Laholm. Det var 15 lag som samlats för att spela. Det var en samlad trupp (Linnea Larsson, Vilma

Läs mer

Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop. 1. Näste servare 2. Bryt. 3. Poäng. Version

Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop. 1. Näste servare 2. Bryt. 3. Poäng. Version Appendix E Rekommenderade Handsignaler och Utrop 1. Näste servare 2. Bryt 3. Poäng Säkerställ att handsignalerna är tydligt åtskilda när de visas. Exempelvis, visa inte poäng med en arm samtidigt som du

Läs mer

Personalresan till Amsterdam

Personalresan till Amsterdam Personalresan till Amsterdam Jag har det stora nöjet att hälsa dig välkommen till personalresan som 2010 går till Holland och vackra Amsterdam. Vi kommer att starta avresan tidigt så det blir en lång,

Läs mer

Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019

Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019 Tävlings-PM SM U19, IFK Umeå 8-10 februari 2019 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska ta del av följande

Läs mer

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015

Inbjudan till. Träningsläger. Österrike Wipptal. 8-16 augusti 2015 Inbjudan till Träningsläger Österrike Wipptal 8-16 augusti 2015 Info: Den andra veckan i augusti är det dags för årets stora klubb-händelse. Då drar nämligen OK Hammaren till Wipptal i Österrikiska alperna

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM JANUARI 2020!

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM JANUARI 2020! Arrangör: VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 16-19 JANUARI 2020! BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder härmed alla spelare och ledare till Helsingborg och Veteran-SM 2020. Information: All information

Läs mer

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet

Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Hur upplever du att tävlingen Nordsjö Kalix Open genomförts i sin helhet Bra genomförd tävling,hoppas den återkommer Riktigt bra för att vara första gången, gärna en något tuffare profil nästa år! Bra

Läs mer

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016!

VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016! Arrangör: VÄLKOMNA TILL VETERAN-SM 28-31 JANUARI 2016! BTK Rekord och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder härmed alla spelare och ledare till Helsingborg och Veteran-SM 2016. Information: All information

Läs mer

SWEDISH OPEN SQUASH 09

SWEDISH OPEN SQUASH 09 SWEDISH OPEN SQUASH 09 Avgörs på fyrglasbanan i Linköpings Sporthall 5-8 februari. Kvalspel Linköping Squash Center och Norrköping Squashcenter.net 3-4 februari. Världens proffs är eniga Case Swedish Open

Läs mer

BowlingNytt

BowlingNytt BowlingNytt 2015-09-24 2015-10-07 Här kommer ett reportage från vår bortamatch den 24 sep mot våra bowlingvänner i Mariehamn, plus ett från vårt deltagande i årets Förbundsmästerskap (FM) i Skövde 6-7

Läs mer

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland

Grimmen 2011. Vänorts besök och Judo tävling. Tyskland Grimmen 2011 Vänorts besök och Judo tävling Tyskland 2-4 December 2011 Grimmen 2011, Sida!1 Nya vänner i Grimmen! Vänortsbesök Tidigt i våras damp det ner ett mail ifrån en Ralf Päplow ifrån Judoklubben

Läs mer

Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010

Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010 Träningsläger på Åland 19-21 Februari 2010 Logi Vi bor på Hotel Savoy i flerbäddsrum med dusch/wc. Anläggningen förbehåller sig rätten att fördela antal bäddar per rum, fördelas på plats. Bastu och pool

Läs mer

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s

POLEN 2011. Jesper Hulterström. V10 s POLEN 2011 Jesper Hulterström V10 s 1 Jag heter Jesper Hulterström och Har varit på utlandspraktik 5/5 25/5 i Polen i en stad vid namn Tuchola. Resan varade i 3 veckor och den gjorde jag med John Pettersson

Läs mer

Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost.

Hotellet hade gym, men själv tog jag chansen till att få frisk luft och började varje dag istället med en joggingtur före frukost. RESERAPPORT Tävling 2017 LIEBHERR World Table Tennis Championships, Düsseldorf, Tyskland Hall: Messe Düsseldorf Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna) Anders Henriksson Bjersér (Jönköping) Klasser: Dam-

Läs mer

ITALIEN Reggio Emilia

ITALIEN Reggio Emilia Maria Selin OP2A ITALIEN Reggio Emilia Maria Selin op2a Jag har varit i 3 Italien i veckor och haft praktik och det har varit jätte bra! Jag skulle rekommendera alla elever som får möjligheten att åka

Läs mer

BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM januari Göteborg. I samarbete med.

BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM januari Göteborg. I samarbete med. BTK Linne och Partille PK och Svenska Bordtennisförbundet inbjuder till VETERAN SM 2018 18-21 januari Göteborg I samarbete med Scandic Opalen BTK Linne och Partille PK hälsar alla hjärtligt välkomna till

Läs mer

Borlänge Skolors Musikkår

Borlänge Skolors Musikkår Borlänge Skolors Musikkår 27 juni 8 juli 2013 Nu är det snart dags att stiga på bussarna och åka till Lido di Jesolo! Vi ledare ser fram emot ett par härliga veckor tillsammans med er och hoppas att allt

Läs mer

Resebrev från Prima Donna

Resebrev från Prima Donna Resebrev 1 2016 från Prima Donna Marmaris den 30 maj Hej på Er Alla Välkomna till en ny segelsäsong med Prima Donna. Vår segelsäsong 2016 ser dock inte ut att bli som planerat. Tanken har varit att segla

Läs mer

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel

Londonresan Resan. //Simone. Rundturen. //Gabriel Londonresan 2017 Resan Kl 06.50 stod vi vid skolan och väntade in alla. Sen åkte vi till Älmhults tågstation. Strax innan 8 gick tåget, där satt vi nästan 2 h. Tillslut kom vi fram till Kastrup och checkade

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

VETERAN-SM. i bordtennis 31 jan 3 febr. Täljehallen i Södertälje. Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år.

VETERAN-SM. i bordtennis 31 jan 3 febr. Täljehallen i Södertälje. Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år. VETERAN-SM i bordtennis 31 jan 3 febr Täljehallen i Södertälje Över 550 deltagare i åldrar från 30 år upp till 85 år. VETERAN SM 31 jan - 3 febr 2013 i Täljehallen Södertälje Arrangör: Spellokal: Parkering:

Läs mer

Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF mars 2018

Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF mars 2018 Tävlings-PM SM U13, Spårvägens BMF 16-18 mars 2018 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska ta del av

Läs mer

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1

Liege 3 februari 2014. Belgian Open - Visé. 1-2 februari 2014. Belgian Open - Visé, Sida!1 Liege Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Belgian Open - Visé, Sida!1 Belgian Open - Visé 1-2 februari 2014 Resan började tidigt fredag morgon med att Mario och jag tog varsitt morgonflyg till Bryssel.

Läs mer

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015

Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 Gardasjön 9 dagar 25/7-2/8 2015 2015 GARDASJÖN Italiens största sjö, den azurblå Gardasjön med sitt kristallklara vatten, omgärdas av flera medeltida, pittoreska städer med smala gränder och charmiga stadskärnor.

Läs mer

Välkommen till februari 2017 Jämtkrafthallen i ÅS PM och Tidsprogram Hemsida: I samarbete med:

Välkommen till februari 2017 Jämtkrafthallen i ÅS PM och Tidsprogram Hemsida:   I samarbete med: Välkommen till 25-26 februari 2017 Jämtkrafthallen i ÅS PM och Tidsprogram Hemsida: www.pingis.asif.se I samarbete med: Information från arrangören: (allt finns också på www.pingis.asif.se) Följande klasser

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :)

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: -Fantastiskt! Vi behövde verkligen inte ga hungriga :) Namn: Malin Mauritsen Resa: Portugal - Atlantkusten langritt Datum: 26.4-3.5 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Enda var en missuppfattning om upphämtningstid

Läs mer

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014

Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 Namn: Anna Hellberg Resa: Terränghoppning Ashford Datum: 19-26 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: - Personligt välkomnande av Will, som sköter hotellet.

Läs mer

Sparringseminarium i Norge

Sparringseminarium i Norge Sparringseminarium i Norge Trondheim, 24-26 februari 2006 Text: Swavek Dydiszko På en personlig inbjudan från Master Per Andresen åkte jag till Norge för att träna med den norska organisationen NTNs bästa

Läs mer

LADDA UPP PÅ MALLORCA!

LADDA UPP PÅ MALLORCA! LADDA UPP PÅ MALLORCA! I samarbete med storlaget Real Mallorca kan vi erbjuda er en träningsvecka inför seriestarten där ni får perfekta träningsförhållanden, hemtrevlig boendemiljö och ett trevligt program

Läs mer

Studieresa Till EU-parlamentet

Studieresa Till EU-parlamentet Studieresa Till EU-parlamentet När våren fortfarande var i full blom gjorde DHR i Borås en studieresa till Bryssel. Man fick träffa politiker och på plats studera hur man arbetar för tillgänglighet. Med

Läs mer

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan.

Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Slovenienresan 2011 Hej, här kommer ett fantastiskt händelserikt och roligt program för Slovenienresan. Under resan representerar alla medföljande Varbergs Kommun. Det innebär att vi tar ansvar och följer

Läs mer

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM

SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM SPELAR- OCH LEDAR-PM VETERAN-SM Borlänge 22 24 mars 2019 Borlänge Badmintonklubb hälsar spelare, ledare, funktionärer och publik välkomna till en trevlig helg med många spännande matcher. Vi ber samtliga

Läs mer

SVERIGES RESA TILL VM I RYSSLAND. T M.

SVERIGES RESA TILL VM I RYSSLAND.  T M. SVERIGES RESA TILL VM I RYSSLAND VM-KVAL 13/8 2017 BULGARIEN VS. SVERIGE - Transfer mellan flygplatsen och hotellet Åk med Tailor Offerten Events är till giltig Sofia fram för till att onsdagen uppleva

Läs mer

I domarrummet fanns hela tiden kaffe och te att tillgå samt vatten. Mestadels fanns där även någon typ av frukt. Många gånger även fitnessbars.

I domarrummet fanns hela tiden kaffe och te att tillgå samt vatten. Mestadels fanns där även någon typ av frukt. Många gånger även fitnessbars. RESERAPPORT Tävling European Games, Baku Sportshall, Baku, Azerbadjan. Bordtennis: 13-19 juni 2015. Domare: Rebecca Bergfeldt (Eskilstuna). Klasser: Herrar och damer lag samt singel. Resa och ackreditering

Läs mer

Välkommen till U

Välkommen till U Välkommen till U-12 2019-03-23 Ishallar Här kommer lite information om de olika hallarna där matcherna skall spelas. Tänk på att klä er varmt och efter väderleken. 3 4 Mimer Hallen: Inomhusrink /träningshall

Läs mer

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll.

Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Reseberättelse från minitour med orientering och handboll. Idén att göra en resa till södra Sverige kom upp när det visade sig att Alexandras lag Skuru skulle spela i Kristianstad på fredagkvällen 26/1

Läs mer

Vad gör ni den 26:e till 30:e september?

Vad gör ni den 26:e till 30:e september? Vad gör ni den 26:e till 30:e september? För en tid sedan träffade jag Claes Claesson, f.d. mycket erkänd krögare i Karlstad, som numera tillsammans med hustrun Titti bl.a. arrangerar Njutningsresor se

Läs mer

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik.

Dagens tredje medalj kom i lagkross där det efter många omgångar med omkross stod klart att bronset tilldelades Sverige efter Petras handteknik. Senaste inlägg: 1 SILVER OCH 2 BRONS SISTA TÄVLINGSDAGEN Under sista tävlingsdagen var det lagkamp och lagkross på programmet. 2011-10-23, söndag - kl. 23.50 För herrarna var de första motståndarlagen

Läs mer

Utsikt över Europapark från ett torn.

Utsikt över Europapark från ett torn. DE SISTA DAGARNA I fredags morgon packade alla sina väskor och steg på bussen för att åka till Europapark! Bussresan gick ganska snabbt och väl framme fanns det massvis med olika attraktioner, allt från

Läs mer

60th European Senior Open fredag

60th European Senior Open fredag 60th European Senior Open 2017 - fredag I dag, fredagen den 9 juni, var det dags för några finaler i HS40 utan svenskt deltagande. Här prisutdelning med ITF:s representant Manuel Weiss som prisutdelare.

Läs mer

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta

Du borde bli ombud! Riksmöte 2009. 20-22 november - Stockholm. Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta Riksmöte 2009 20-22 november - Stockholm Du borde bli ombud! Fyra bra anledningar: - Du får lära känna massor av intressanta människor som har samma intressen som dig. - Du får tre dagars intensiv och

Läs mer

N Time. Trafik & Miljö

N Time. Trafik & Miljö N Time Trafik & Miljö On Time är en digital busstidstabell som ska göra det enklare för många att åka buss. On Time kan visa vart och när man ska byta buss för att minska väntetiden, Buss tiderna kommer

Läs mer

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet

Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet 2011-07-21 Bekräftelse av fältstudieresa till Kina för Thomasgymnasiet Resa till Peking, Zhengzhou och Shaolin den 16-29 november, 2011, 14 dagar Vår resa går till Peking och därefter direkt vidare till

Läs mer

Resa til Sri Lanka med tidningen nära med vistelse på Ayurvedisk klinik 11 nov Avresa 12 nov Framme på Sri Lanka (m)

Resa til Sri Lanka med tidningen nära med vistelse på Ayurvedisk klinik 11 nov Avresa 12 nov Framme på Sri Lanka (m) Resa till Sri Lanka med tidningen nära med vistelse på Ayurvedisk klinik 11 nov Avresa Flygtider Arlanda: Avresa med Qatar från Stockholm kl. 21.30. Flygtider Göteborg: Avresa med SAS kl. 18.50 och ankomst

Läs mer

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015

Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 PROGRAM Sprint-SM och TSK elitsommarläger 2015 Lördag 27/6 Avresedag 10:00 Tintin hämtar upp hyrbilen. Elin och Ida handlar kvällsmat + frukost för söndagen. 10:45 Samling på parkeringen bredvid St1-macken,

Läs mer

App Ladda ner vår app för Iphone och Android. Där hittar du spelprogram, planer och nyheter.

App Ladda ner vår app för Iphone och Android. Där hittar du spelprogram, planer och nyheter. Sök register A-Ö I detta register hittar du kortfattad information om Gothia Cup. För mer utförlig information gå till vår hemsida gothiacup.se A App Ladda ner vår app för Iphone och Android. Där hittar

Läs mer

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen

Resedagbok. Studieresa Limousin- och Blondeföreningen Resedagbok Studieresa Limousin- och Blondeföreningen - onsdag 24 juli 2013 07:59 Äntligen på väg! Några hade hoppat på redan i Varberg och resten hoppade på på Erikslund utanför Ängelholm. Totalt är 26

Läs mer

Tävlingen genomförs under lördag och söndag den oktober 2017.

Tävlingen genomförs under lördag och söndag den oktober 2017. Inbjudan Borgstena IF har härmed nöjet att bjuda in till den sjunde upplagan av Stonecastle Open en internationell bordtennistävling med A-status. Tävlingen går av stapeln i Borgstena, vilket ligger 2

Läs mer

TILL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN

TILL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN - 1 - (7) TILL I VÄNERSBORG/TROLLHÄTTAN ARRANGÖR: LANDSTINGETS PERSONALKLUBB NORDVÄSTA GÖTALAND (LPK) Arrangemanget är sanktionerat av: Svenska Sjukvårdsanställdas Idrottsförbund (SSIF) Kommunanställdas

Läs mer

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är.

HOLLAND I BLOMNING. Man måste ha sett det med egna ögon för att förstå hur stor, varierad och fantastisk den här parken är. HOLLAND I BLOMNING När det i början av maj fortfarande kan vara lite ostadigt väder här hemma i Sverige har som regel Nederländerna haft härlig vår ett tag. Uteserveringarna är öppna och vårblommor finns

Läs mer

Strikeforce SAN JOSE

Strikeforce SAN JOSE SAN JOSE Strikeforce torsdag Flyg Stockholm San Francisco Våra värdar väntar med transfer som tar sällskapet till hotellet. Incheckning på Clift Hotel o Ett av stadens främsta och coolaste hotell. Hotellet

Läs mer

PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby februari 2017

PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby februari 2017 PM SPELARE OCH LEDARE SENIOR-SM 2017 Täby 3-4-5 februari 2017 Några viktiga punkter för att bidra till att tävlingen blir minnesvärd, sevärd och av god kvalitet. Samtliga spelare, ledare och domare ska

Läs mer

Vinresa Bulgarien November

Vinresa Bulgarien November Vinresa Bulgarien 22-26 November Program Dag 1. Onsdagen den 22 november Flyg: Ryan Air från Skavsta/Stockholm-Sofia 19.50-23.40 Austrian Air från Köpenhamn Sofia 17.40-22.55 (en mellanladdning) Sen ankomst

Läs mer

DAVIS CUP-RESA. SCHWEIZ vs. SVERIGE september ÖG NBLICK! SANNINGENS TEAM SPONSOR DC-LAGET

DAVIS CUP-RESA. SCHWEIZ vs. SVERIGE september ÖG NBLICK! SANNINGENS TEAM SPONSOR DC-LAGET SCHWEIZ vs. SVERIGE 14 17 september SANNINGENS ÖG NBLICK! TEAM SPONSOR DC-LAGET Tennisbiljetter hela helgen Aktivitet med L-A Wahlgren* 3 hotellnätter inkl. frukost Träffa svenska DC-laget* Möjlighet till

Läs mer

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/

SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till Temaresa Vin 2017. Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/ SPF Freja inbjuder i samarbete med Ena Operations till "Temaresa Vin 2017". Resmålet blir Budapest och Balatonsjön, Ungern 12/9 18/9 2017. Ungerns huvudstad Budapest består av två stadshalvor. Dessa var

Läs mer