Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande"

Transkript

1 Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen kl (19) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Rolf Lundberg, kommundirektör Kent Holmer (s), ordförande BUN ( 356) Ann-Christine Sandell (m), 2:e vice ordförande BUN ( 356) Göran Olsson, förvaltningschef BUN( 356) Lena Thore, stadsarkitekt ( 356) Per Rosenqvist, fastighetsingenjör ( 356) Utses justera Arnold Andréasson Justeringens plats och tid Kommunkontoret Underskrifter Sekreterare Rolf Lundberg Paragrafer Ordförande Ulrika Thulin Justerare Arnold Andréasson Organ ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Kommunkontoret Cecilia Håkansson

2 2 (19) 344 Ställföreträdande vård- och omsorgschef Dnr Kommunstyrelsen ansvarar för tillsättning och anställning av förvaltningschefer och deras ersättare. Socialnämnden har gett vård- och omsorgschef Monica Dahl inkomma med förslag till ställföreträdande vård- och omsorgschef vid kortare frånvarotillfällen som sjukdom semester och annan ledighet. Socialnämnden beslutade föreslå kommunstyrelsen förordna områdeschef Tina Olofsson som ställföreträdande vård- och omsorgschef fr o m Förslaget har nu varit föremål för MBL-förhandling. Arbetsutskottets förslag till beslut: Kommunstyrelsen beslutar till ställföreträdande vård- och omsorgschef utse Tina Olofsson.

3 3 (19) 345 Trygghetsmätningar i Skåne Dnr Polismyndigheten har under ett flertal år genomfört trygghetsmätningar i Skåne. Dessa har genomförts två gånger per år. I år har en mätning genomförts i februari. Framledes är intentionen genomföra dem en gång per år, detta delvis på grund av Polismyndighetens ansträngda ekonomi. Polismyndigheten har inget erinra mot kommuner genomför och finansierar ytterligare undersökningar. Om så sker är myndigheten beredd biträda med analysarbetet och svara för kostnaderna för detsamma. avstå från i egen regi genomföra någon trygghetsmätning.

4 4 (19) 346 Länsstyrelsen: Kommunens planering av insatser för personer med funktionsnedsättning Dnr Rubricerade promemoria har inkommit från Länsstyrelsen. hemställa om socialnämndens synpunkter på innehållet i promemorian. Delgivning Socialnämnden

5 5 (19) 347 Handlingsplanen Samverkan Polis och Kommun Dnr Närpolischef Christer Welinder deltog vid ett tidigare sammanträde för med arbetsutskottet diskutera syftet med den av Rikspolisstyrelsen utarbetade handlingsplanen och vad som förväntas av kommunen enligt denna. Kommundirektören erhöll uppdraget diskutera kommunens önskemål med förvaltningscheferna och kommunledningskontorets chefer. Kommundirektören redovisar de synpunkter som framkommit, varvid arbetsutskottet föreslår vissa kompletteringar av innehållet. Kommundirektören och närpolischefen har nu i samråd utarbetat ett förslag till handlingsplan. hemställa om synpunkter på innehållet från individoch familjeomsorgsförvaltningen och miljökontoret lämnas till arbetsutskottet senast Delgivning Individ- och familjeomsorgsförvaltningen Miljökontoret

6 6 (19) 348 Affärsramp Skåne Nordost Dnr Högskolan i Kristianstad har initierat detta projekt som kommunerna av Skåne Nordost rekommenderas delta i. Målet för projektet är förstärka möjligheterna för goda affärsidéer växa och på sikt skapa nya arbetstillfällen och tillväxt i regionen. Rampen ska vara en gemensam resurs för hela nordöstra Skåne. Kostnaden för deltagande för Perstorps kommun beräknas bli kronor per år. uppdra till kommundirektören undersöka hur övriga SkNO-kommuner avser agera i ärendet.

7 7 (19) 349 Frågor från kommunala handikapprådet Dnr Från handikapporganisationernas referensgrupp har inkommit frågor som de vill ha svar på till sitt nästa sammanträde i september: 1. Är omarbetningen av de lokala ordningsföreskrifterna genomförd? 2. Sedan tekniska kontorets flytt till andra våningen på Järnvägsgatan är inte lokalerna tillgängliga för besök av personer med rörelsehinder, har tekniska kontoret något förslag till lösning? uppdra till kommundirektören, i samband med den pågående överarbetningen av de lokala ordningsföreskrifterna, beakta framförda synpunkter rörande placering av skyltar, inbjuda köpmännen samt företrädare för handikapprådet och de synskadade till en diskussion kring det kommande förslaget till föreskrifter, samt uppdra till kommunstyrelsen ordförande och kommundirektören besvara de ställda frågorna.

8 8 (19) 350 Ev gåva av porträtt Dnr Kommunen har blivit kontaktad av ett barnbarn till Erik Karlström som var municipal/provinsialläkare i Perstorp Han skriver enligt följande: I min ägo har jag genom arv fått bifogade porträtt av min morfar. Det är stort (105 x 124) och svårt ha i ett privathem. Min önskan är få skänka denna tavla till kommunen för hänga på lämpligt ställe i tex Läkarvillans mottagning eller i ett sammanträdesrum eller liknande. Erik Karlströms 30-åriga läkargärning i Perstorp åtföljdes av andra åtaganden i samhället, såsom i hälsovårdsnämnden och ordförande i Röda Korset. Hans minne lever säkert kvar hos många kommuninvånare, då han var mycket fäst vid människorna i Perstorp och den vackra omgivningen i naturen. Förslag till beslut: uppdra till ordförande kontakta donatorn för komma överens om detaljerna kring gåvan. Arbetsutskottet beslutar: i enlighet med det ovan redovisade förslaget till beslut.

9 9 (19) 351 Aktualisering av Skånes regionala utvecklingsprogram Dnr Region Skåne har för avsikt göra en översyn av rubricerade program. I anledning härav har ett antal frågor ställts till kommunerna inför påbörjandet av detta arbete. En grupp tjänstemän inom SkNO har utarbetat ett förslag till synpunkter i anledning av de ställda frågorna. Detta dokument har, av tidsskäl, redan ingivits till Region Skåne som svar på frågorna. Arbetsutskottet beslutade , notera ärendet samt lägga det till handlingarna. Nu är förslaget ute på remiss och Region Skåne vill ha svar på följande frågor: 1. Är programmet på rätt nivå rakt igenom? 2. Fångar visionen det viktigaste Skåne ska sträva efter? 3. Är de viktigaste utmaningarna med? Är det rätt insatser för möta dem? 4. Är målen rätt? Region Skåne vill ha skriftliga synpunkter senast uppdra till kommundirektören för kommunens räkning delta i arbetet inom SkNO med utarbeta ett gemensamt svar på remissen.

10 10 (19) 352 Enkät pågående samarbeten inom SkNO resp SkNV, (6K) Dnr Det har föreslagits det ska tas fram ett underlag som kan ligga till grund för ett eventuellt ställningstagande till Perstorps kommuns framtida samarbete med SkNO alt SkNV. Ett första steg skall härvid vara kartlägga de nu pågående samarbetena. Ett förslag till enkät har tagits fram. Arbetsutskottet beslutade , skicka ut denna till samtliga förvaltningar för besvarande, samt svaren skall vara arbetsutskottet tillhanda senast Arbetsutskottet beslutade , begära in svar från plan- och miljökontoret och tekniska kontoret, uppdra till kommundirektören formulera ett förslag till svar på den motion som inkommit från centern och moderaterna som berör rubricerade ärende, samt ta upp ärendet på nytt vid arbetsutskottets sammanträde då svaren skall ha erhållit en likartad layout. uppdra till ledningskontoret tillse underlaget ges en mera enhetlig och överskådlig form, deltagandet i samarbeten inom SkNO resp SkNV redovisas var för sig, samt ett förslag till enkät till kommuninvånarna utarbetas.

11 11 (19) 353 Skånetrafiken: Resvaneundersökning Dnr Resultatet av den nyligen genomförda resvaneundersökningen har nu inkommit till kommunen. Resultatet är ett mycket omfande material. Ett flertal olika statliga myndigheter inom infrastrukturområdet, Region Skåne och Skånetrafiken har studerat materialet vid en träff den 4 juni i syfte komma fram till en samlad plan för analyser och prioriteringar. Man avser utarbeta ett gemensamt arbetsprogram som senare kommer delges kommunerna. Om kommunen skall få ut ett användbart material utifrån undersökningens resultat är det nödvändigt materialet beträffande Perstorp studeras och specifika frågor formuleras. Arbetsutskottet beslutade , uppdra till kommundirektören undersöka möjligheterna till erhålla detaljresultat av undersökningen för Perstorps kommun och om detta material kan jämföras mot tidigare motsvarande undersökningar, samt ta upp ärendet på nytt vid ett sammanträde under september månad. behandla ärendet vid ett kommande sammanträde.

12 12 (19) 354 Pågående teleprojekt Dnr Från IT-chefen, Bo Nilsson har inkommit följande skrivelse: IT-ansvariga inom 4/6K har i slutet 2007 fått i uppdrag av kommuncheferna ta fram en strategi/förslag till framtida telefonilösning för 4K alternativt 6K. Förslaget beräknas vara framme i augusti Anledningen till vi arbetar på en ny strategi/förslag till ny plform är nuvarande 4K-lösning, som bygger på Ericsson MD110, håller på fasas ut av leverantören och måste ersättas. Supporten från Ericsson på nuvarande release av 4K-växeln upphör sept-08 och vi räknar med TeliaSoneras möjlighet ge förlängd support på växeln upphör efter 6-12 mån. Det vi inom 4K tittar på som första alternativ är efterföljaren till MD110 som heter MX-One och som medger möjlighet till successiv övergång av nuvarande analoga anknytningar till antingen mobila- (MEX)- eller IP-anknytningar under en övergångsperiod av ca 1-3 år. Samtliga växelleverantörer utvecklar idag sina lösningar mot IP- och mobilanknytningar. Fördelen med uppgradera till efterföljaren till nuvarande MD är vi på ett kontrollerat sätt kan hantera övergången samtidigt som våra nuvarande stödsystem i form av hänvisningtalsvar mm kan fungera för både ny och gammal version under övergångsperioden. Inom 33-kommuners telegruppen i Skåne diskuterar vi dessa frågor just nu med vår gemensamma samtalsleverantör Telenor för förhandla om priser och teknik som är anpassade till dessa kommande förändringar. Nuvarande telekostnad: Kostnad för del av 4K-växel (telefinansavtal) samt avgående samtal från växel 630 Krk/år Kostnad per anknytning och år 6280 kr omfar även personalkostnad Bo Nilsson IT-chef

13 13 (19) Arbetsutskottet beslutade ta upp ärendet vid sammanträdet , samt till detta sammanträde kalla ITchefen närvara. Arbetsutskottet beslutade , uppdra åt IT-chefen redovisa en projektplan på arbetsutskottets sammanträde , samt en förutsättning för projektet är kostnaderna ryms inom befintlig ram. behandla ärendet vid nästa sammanträde.

14 14 (19) 355 VA-Anslutning i Häljalt Dnr En fastighetsägare i Häljalt önskar ansluta sig till det kommunala VA-nätet, Fastighetsägaren är beredd själv svara för läggandet av ledningar och återställning i enlighet med tekniska kontorets direktiv. När anslutningen är genomförd övergår denna till kommunen utan kostnad. Mot denna bakgrund föreslås någon anslutningsavgift ej uttas. godkänna förslaget till uppgörelse. Delgivning Fastighetsägaren gn teknisk chef

15 15 (19) 356 Etablering av nya förskoleavdelningar Dnr , de närvarande från barnoch utbildningsnämndens arbetsutskott och deltagande tjänstemän konstaterar alternativet etablera nya avdelningar i Perstorps Bostäders fastigheter på Tjäderstigen inte kan genomföras inom aktuell kostnadsram. Fastighetsingenjör Per Rosenqvist redovisar ett alternativ till en temporär lösning av lokalbehovet och redogör för vad en nybyggnation av en förskola innehållande fem avdelningar och ett kök beräknas kosta i nuläget. Stadsarkitekt Lena Thore redovisar tänkbara alternativ till lokalisering av en sådan byggnation. två moduler, avsedda för förskoleavdelningen Skogsgläntan och en ny avdelning, skall förhyras, uppdra till BUN, stadsarkitekt och fastighetsingenjör inkomma med ett förslag till lokalisering av dessa moduler i anslutning till förskolan Nalle Puh där största möjliga samordningsvinster uppnås, finansieringen av dessa lokaler och verksamhet skall beaktas i samband med budget år 2009, låta utreda för- och nackdelar med nybyggnation av ny 5-avdelningarsförskola (Galaxen) på vart och ett av de tre föreslagna områdena, samt en redovisning av underlaget beträffande lokaliseringen av moduler och nybyggnation skall lämnas vid arbetsutskottets sammanträde Delgivning BUN Stadsarkitekt Fastighetsingenjör

16 16 (19) 357 Miljösamverkan inom 6 K Dnr Ordföranden redogör för hur långt arbetet framskridit vad avser framtagandet av ett komplett beslutsunderlag. notera informationen.

17 17 (19) 358 Leader Dnr Kommunstyrelsen 1:e vice ordförande, Sven-Erik Sjöstrand, redogör för hur långt arbetet framskridit. Härvid framgår bl a Perstorps kommun erhållit representation i form av två ledamöter i LAG-gruppens arbetsutskott, nämligen Sven-Erik Sjöstrand och Adisa Avdovic. notera informationen.

18 18 (19) 359 Delegationsbeslut Förköp: Varshult 7:43 Svarven 2 Björnmossan 11 notera dessa och lägga dem till handlingarna.

19 19 (19) 360 Meddelanden 1. Nårab: Kretsloppsanpassad avfallshantering för en grön framtid 2. Kfsk: Minnesanteckningar från sammanträde med styrgruppen för samhällsbetalda resor 3. Kfsk: Minnesanteckningar från sammanträde med beredningen för kommunalekonomiska frågor 4. Kfsk: Sammanträdesprotokoll Migrationsverket: Sänkt prognos över antalet asylsökande men oförändrat behov av introduktionsplatser i kommuner 6. Banverket: Utredning i förstudieskedet, Skånebanan, slutrapport med Banverkets ställningstagande 7. KBM: Det robusta sjukhuset 8. Kfsk: Kommunala markavtal vid infrastrukturutbyggnad för energi/värme/fiber 9. Kammarrätten i Göteborg: Beslut ang överklagande 10. Regionala tillväxtnämnden: Protokoll Region Skåne: Slutrapport ÖRIB II 12. Konsumentverket: Pengapusslet, en liten bok om tänka pengar 13. SKL: Vad kostar verksamheten i din kommun? Bokslut Sveriges Riksdag: Vägar till kunskap om riksdagen 2008/ Svenskt Näringsliv: Näringspolitikens nästa steg från anslagsstyrning till framsynthet 16. Hälso- och sjukvårdsnämnden: Protokoll , , SKL: Från Svarthålsbyn till Möllevången, kommunerna och integrationen 18. Regeringskansliet: Arv en kortfad information om ärvdabalken 19. Regionfullmäktige: Kungörelse för sammanträde Boverket: Bostadsmarknaden med slutsatser av bostadsmarknadsenkäten 2008 notera dessa och lägga dem till handlingarna.

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 08.00 16.45 1 (25) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.12 1 (9) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.58 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sven-Erik Sjöstrand. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsens arbetsutskott

Sven-Erik Sjöstrand. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 08.30-12.00 1 (19) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande ( 487-497)

Läs mer

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 14.50 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Plats och tid PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-01-17 1 (11) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 15.04 17.10 samt 17.15 17.54. Beslutande Ulrika Thulin,

Läs mer

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 08.00 11.06 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg

Thim Borg. Kommunkontoret 2011-02-25. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Thim Borg Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-14.50, 15.05-15.55 1 (16) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (18) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.55. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen kl 13.00 15.45 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 09.00-11.20 1 (14) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen kl. 09.00-09.30, 09.40-10.15 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare

Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare 1 (8) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.00 Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Bengt Marntell (C ), ersättare Övriga deltagande Ulf Bengtsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 17.00 19.15 Beslutande Sven Magnusson, ordförande Anders Westerlund, vice ordförande Patrik Dahlin, ledamot Kerstin den Braver, ledamot Anders Hansson, tjänstgörande

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 18.00 1 (24) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Boken kl 08.30-11.20 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl

Kommunkontoret, Karpen kl Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 17.09 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Cecilia Håkansson, sekreterare. Lars Holmström. Kommunkontoret

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Cecilia Håkansson, sekreterare. Lars Holmström. Kommunkontoret Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 16.40 16.45 1 (5) Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Sven-Erik Sjöstrand, 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, 2:e vice ordförande Lars Svensson,

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande

Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 09.00-11.10 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Kent Holmer (S), vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, förvaltningschef

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-11.40 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén

Bernt Franzén. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Bernt Franzén Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 14.00 15.11, 15.14-17.00 1 (19) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars

Läs mer

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret

Anders Ottosson, ekonomichef 8-10 Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Karolina Hansen, vice sekreterare. Kommunkontoret 1 (15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00 14.30, 14.40 16.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.43 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11

Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Rose-Marie Jönsson. Socialkontoret 2010-08-11 1 (10) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.15 Beslutande Anna Rönn (v), vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande Elisabeth Holmer (s) Övriga deltagande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Kent Holmer. Förvaltningskontoret 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Kommunkontoret kl 09.00 10.55

Kommunkontoret kl 09.00 10.55 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 10.55 Beslutande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande (v) Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande (m) Catharina Tann, ledamot (s)

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande 1 (11) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma. se bifogad närvaroförteckning Sammanträdesdatum s. 1 (7) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-02-08 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 8 februari 2012, kl. 08.00-12.15 Beslutande Anders Berngarn (M)

Läs mer

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.45 1 (12) Beslutande Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot

Folkets Park kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Sida 1 (19) Plats och tid Folkets Park kl 10.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Anki Jarl Bernt Franzén. Kommunkontoret kl

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Anki Jarl Bernt Franzén. Kommunkontoret kl Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 19.00 20.25 1 (14) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Utses justera Anki Jarl

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (16) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-09.30, 09.40-12.00. Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande. Lina Löfberg 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.55 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Agneta Henriksson,

Läs mer

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-17.55 1 (18) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 16.30 1 (15) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Björkhaga Rehabiliteringscenter, Oderljungavägen 39, Perstorp kl 14.00 16.45 Före sammanträdet visar föreståndare Britt-Mari Ranstorp Björkhaga för socialnämndens ledamöter Beslutande

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl

Kommunkontoret, Karpen kl Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 16.40 1 (15) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Kent Holmer

Läs mer

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare

Kommunkontoret kl 08.30 11.15. Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.15 Beslutande Kerstin Andersson, ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Tarja le Hégarat, tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Göran Olsson,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.00 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 18.25 1 (10) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl

Kommunkontoret, Karpen kl Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.00 17.40 1 (16) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Kommunkontoret

Kommunkontoret Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret 09.00 12.10 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Marianne Zackrisson, ledamot Marie Gärdby,

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Beslutande PERSTORPS 1 (28) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 15.30 och forts sammanträde 2008-08-15 kl 09.25 10.00 och 13.20 14.05. Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-14.50 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Lennart Persson,

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 10.00-12.50 1 (11) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Lars Holmström. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Lars Holmström

Lars Holmström. Kommunkontoret Cecilia Håkansson. Justerande Lars Holmström Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.10-15.35, 15.45-16.55, 17.05-17.48 1 (12) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin Jarl (s), 2:e vice ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (22) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 13.00 17.15 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 1:e vice ordförande Ann-Christin

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (10) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54)

Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef ( 52-54) Håkan Engström, ordförande kommunrevisionen ( 52-54) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.55 1 (12) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00 16.50 1 (18) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga

Läs mer

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande

Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-16.15 Beslutande Lars Ottosson (pf), ordförande Lina Löfberg (m), 1:e vice ordförande Kent Holmer (s), 2:vice ordförande Övriga deltagande Ann-Christine Sandell,

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Rose-Marie Jönsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 15.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anders Westerlund Jenny Delén. Agneta Henriksson ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1 (13) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.00 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Jenny Delén (M), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Sven Magnusson

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 15.00 18.00 1 (25) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.25 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Lars-Göran Thulin, ledamot Martin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 51 Godkännande av ärendelista... 70 52 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-... 2021 - remiss... 71 53 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 16.25

Kommunkontoret kl 14.00 16.25 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Marianne

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (17) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.15 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.30 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Lars Svensson. Kommunkontoret 2011-05-26. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Lars Svensson

Lars Svensson. Kommunkontoret 2011-05-26. Cecilia Håkansson. Ordförande Arnold Andréasson. Justerande Lars Svensson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 14.00-15.10 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 13.00 14.30 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (20) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.20 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 14.00-15.45 1 (18) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Stefan

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00

Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 Plats och tid Kommunkontoret, Karpen kl. 15.05 18.00 1 (17) Beslutande Ulrika Thulin (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson (c), 2:e vice ordförande Lars Svensson

Läs mer

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken, kl 15.00 16.50 1 (13) Beslutande Ulrika Thulin, (s), ordförande Sven-Erik Sjöstrand, (v), 1:e vice ordförande Arnold Andréasson, (c), 2:e vice ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen,

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum PERSTORPS KOMMUN Kommunstyrelsen. Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 15.00-17.15 1 (11) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Ronny

Läs mer

Kommunkontoret kl. 13.00 15.30. Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl. 13.00 15.30. Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Plats och tid Kommunkontoret kl. 13.00 15.30 Beslutande Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande 1 (20) Övriga deltagande Rolf Lundberg, kommundirektör

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-15.10 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Anders Ottosson,

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Cecilia Håkansson, sekreterare. Bengt Grönwall Håkan Engström

Rolf Lundberg, kommundirektör Cecilia Håkansson, sekreterare. Bengt Grönwall Håkan Engström Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.35 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Rolf Lundberg, kommundirektör Cecilia Håkansson, sekreterare Utses justera Bengt

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson

Lennart Johansson. Kommunkontoret kl Paragrafer Ronny Nilsson. Justerare Lennart Johansson. Sekreterare Cecilia Håkansson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl. 16.30-17.10 1 (9) Beslutande Ronny Nilsson (S), ordförande Patrik Ströbeck (M), 1:e vice ordförande Bo Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Thim

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Bernt Franzén. Kommunkontoret Rolf Lundberg. Ordförande Arnold Andréasson

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef. Bernt Franzén. Kommunkontoret Rolf Lundberg. Ordförande Arnold Andréasson Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 15.00 16.20 1 (13) Beslutande Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice ordförande Irene Alm, ledamot

Läs mer

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Marianne Zackrisson, ej tjänstgörande ersättare. Bernt Franzén. Kommunkontoret

Rolf Lundberg, kommundirektör Anders Ottosson, ekonomichef Marianne Zackrisson, ej tjänstgörande ersättare. Bernt Franzén. Kommunkontoret Plats och tid Beslutande PERSTORPS 1 (10) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, kl 15.00 15. 20 och 15.23 16.30. Arnold Andréasson, ordförande Lars Svensson, 1:e vice ordförande Kaj Seger, 2:e vice

Läs mer

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30.

Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Plats och tid för sammanträdet Föredragande Föredragningslista personal- och organisationsutskottet Ånge kommunkontor, personalenheten, tisdag den 17 augusti 2004, kl 08.30. Ärenden 1 Justering 2 Föregående

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson, socialchef 74. Kommunkontoret 2013-12-11 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.10, 19.25-20.20. 1 (9) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Bengt Andersson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.30 Beslutande Lars Ottosson, (pf) ordförande Lina Löfberg, (m) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (s) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Marianne

Läs mer

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot

Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl 13.00-16.00 1 (22) Beslutande Arnold Andréasson (c), ordförande Bo Dahlqvist (pf), 1:e vice ordförande Ulrika Thulin (s), ledamot Övriga deltagande Mats Rydby,

Läs mer