Sektionsmöte , 17:15

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Sektionsmöte 2015-12-01, 17:15"

Transkript

1 , 17:15 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat kl 17: Val av mötesordförande Matilda Carlson valdes till mötesordförande Val av mötessekreterare Emma Klint valdes till mötessekreterare Val av två justerare tillika rösträknare Felix Noren och Linnéa Lennartsson valdes till justerare tillika rösträknare Fråga om mötets behöriga utlysande Kallelsen gick ut ut den 29 oktober, i enlighet med stadgan. att anse mötet behörigt utlyst 1.6. Fastställande av föredragningslista Punkten 4.2 Fyllnadsval av Ledamot för Utbildningsfrågor läggs till. att fastställa föredragningslistan Adjungeringar Inga Entlediganden Ledamot för Utbildningsfrågor Rebecka Rönnbäck, LU, förklarar att hon gick på posten 1 juli och att hon sökte på grunden av att hon skulle be om entledigande på SM#2 eftersom hon ska på utbytesstudier. Hon ber om att bli entledigad från och med 31 december för att kunna ha en överlämningsperiod med en eventuell efterträdare. Felix Noren frågar om det är meningen att posten ska fyllnadsväljas idag till vilket mötesordförande svarar ja, om SM vill lägga till den punkten på föredragningslistan.

2 1.9. Anmälningsärenden Inga. att entlediga Rebecka Rönnbäck från posten 2. Rapporter 2.1. Sektionsstyrelsen Viktor Ceder, Ledamot för Studiesociala frågor, rapporterar att styrelsen sedan SM#1, utöver styrelsemöten, har anordnat teambuilding för funktionärer, haft funktionärsråd och haft workshop kring den interna filstrukturen. Därtill har styrelsen förberett inför SM#2 genom att gå igenom motioner och tagit fram en funktionärguide som kommer att delas ut till alla som blir valda under SM Näringslivsgruppen Christian Abdelmassih, Näringslivsansvarig, berättar att Näringslivsgruppen förbereder inför en föreläsning med Mediasmiths som de anordnar tillsammans med MKM Studienämnden Maria Bahrami, Studienämndsordförande, rapporterar att Studienämnden har varit på länkmöten och andra möten med CSC och andra delar av KTH. Studienämnden har även haft teambuilding och varit på möte med Datasektionens Studienämnd. Maria berättar även att det nästa onsdag kommer vara ett event där studenter kan lämna feedback på masterkurser. PAS berättar att information om det nya masterprogrammet nu finns uppe på KTHs hemsida Klubbmästeriet Marcus Hogler, Klubbmästare, berättar att MKM har haft pubar och gasquer och att de nu fokuserar på julgasquen. Därtill har de bokfört, städat spritis samt köpt in nya glas och märken Kommunikationsnämnden Kommunikatör är ej närvarande men Erik Lindström berättar att KN har haft uppstartsmöte Övriga nämnder och grupper inom sektionen Anton Martinsson, Gamemaster, rapporterar att Spelnörderiet har anordnat Pillars of Strength. Maria Bahrami, Sektionslokalsansvarig, berättar att METAdorerna har haft teambuilding och satt upp flertalet lappar i META. Bland annat på dörren eftersom den går sönder då många använder den fel. Hon påminner även om att diska sin egen disk och ställa tillbaka saker i skåpen. METAdorerna förbereder just nu en städgasque

3 som kommer vara den 19/12. Marcus Groth, Qulturnämndsordförande, berättar att QN har haft pannkaksmiddag vilket blev mycket lyckat och att de har haft ett lan tillsammans med CL. Olivia Bengtsson, Projektledare för Branschdagen, berättar att Branschdagen har varit och att det var kul. De kommer nu att påbörja överlämning. Terese Skoog, Vice Fanbärare, berättar att Fanborgen har representerat på diplomering Övriga rapporter Maria Bahrami, Kårfullmäktigeledamot, rapporterar att det har varit två KF sedan senaste SM. De pratade senast om utbildning och vad de vill att THS ska driva för åsikter gentemot KTH gällande utbildning. De har även tagit beslut om att ändra mandatfördelningen vilket innebär att varje sektion har ett mandat mindre än tidigare. Emma Klint frågar när nästa val till KF är. Maria svarar att de nyligen har varit fyllnadsval och att nästa val blir ordinarie val i vår. Christian frågar hur många mandat Medieteknik har. Maria svarar att vi efter att den nya mandatfördelningen träder i kraft i vår så har vi två ordinarie mandat och två suppleantmandat. 3. Information 3.1. Information från THS Ingen representant från THS är närvarande Bröllopet Mötesordförande förklarar att eftersom sektionen nu är förlovad med Datasektionen så har styrelsen fört diskussioner med Datasektionens styrelse om att anordna ett gemensamt sektionsprojekt, Bröllopet. Datasektionen kommer att besluta om de ska starta upp detta projekt på deras SM nästa vecka, det finns väldigt roliga planer och det vore roligt om någon från sektionen skulle vilja driva projektet. Om en är intresserad, kontakta styrelsen för mer information och hjälp Verksamhetsplanen* Mötesordförande förklarar att hon inte kommer gå igenom verksamhetsplanen punkt för punkt men visar den för SM och påpekar att det är fler punkter som är påbörjade nu än vid SM#1. Mötesordförande frågar om SM har några frågor eller uppdateringar om verksamhetsplanen. Inga frågor eller uppdateringar Budget* Adam Nyberg, Kassör, visar upp en lite snyggare budget med de ändringar som gjordes på SM#1. Han berättar att han har lagt till två kolumner, en för att visa hur mycket av budgetposten som har använts och en för att visa hur mycket som är kvar. NLG, Mottagningen och MKM är än så länge på 0 eftersom han inte har kollat igenom hur de ligger till än.

4 4. Bordlagda ärenden 4.1. Beslut om ansvarsfrihet för Styrelsen 13/14 Terese Skoog, Sektionsordförande 13/14, berättar att hon har förstått att punkten togs upp på förra SM men att den har varit avklarad för henne då hon har lämnat ifrån sig allt material till revisorerna och gått igenom verksamhetsberättelsen i våras. Anton Warnhag, Kassör 13/14, förklarar att han har haft mycket kontakt med Olof som var revisor för deras år och att de har hittade kvitton för de kr som saknades kvitton för och att utgiften gällde Osqvik. Terese förklarar att de har varit i kontakt med olika personer och frågat om det behövs en uppdaterad revisionsberättelse men att de har kommit fram till att det inte behövs. Hon frågar SM hur diskussionen gick på förra mötet. Mötesordförande förklarar att det lät som att det handlade om en stor summa pengar som saknade kvitton och att diskussionen främst handlade om att Terese och Anton inte var där och kunde svara på frågor. Anton förklarar att ansvarsbefrielse inte handlar om att kunna ställa styrelsen till svars eller inte, om de skulle ha gjort något olagligt så kan sektionen fortfarande ställa dem till svars även om SM ger dem ansvarsfrihet. Adam Nyberg, revisor för styrelsen 13/14, bekräftar att det Anton om ansvarsfrihet säger stämmer. att ansvarsbefria Styrelsen 13/ Fyllnadsval av Ledamot för Utbildningsfrågor Rebecka Rönnbäck, Ledamot för Utbildningsfrågor, berättar om posten. Cecilia Engelbert yrkar på att bordlägga punkten till nästa SM. att bifalla Cecilias yrkande. Punkten öppnas upp igen. Emma Olsson kandiderar. Hon berättar att hon går första året och efter att ha pratat med Rebecka under pausen så tycker hon att det är en viktig roll och att det inte är bra om den stolen står tom. Hon har upptäckt att det finns mycket att göra på kurserna, särskilt de som har med CSC att göra. De kurser som alla program läser är ofta bra och Emma tror att det beror på att de får så mycket feedback. Alexandra Runhem frågar hur Emma ser på att detta är en styrelsepost. Emma svarar att hon ser det som en bra ingång till sektionen och att det innebär ett stort ansvar att representera hela sektionen. Emma säger att hon inser att posten kommer ta mycket tid men hon har mycket dötid som hon gärna gör något av. Maria Bahrami frågar Emma om hon har några andra engagemang. Emma svarar att hon är med i METAspexets klubbmästeri och METAdorerna.

5 Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Emma Olsson till Ledamot för Utbildningsfrågor. 5. Motioner, propositioner, interpellationer och enkla frågor 5.1. Motion angående Intagningsprocess till Medias Klubbmästeri* Mötesordförande presenterar motionen och motionssvaret. SM ställer inga frågor. att bifalla motionen Motion angående Erkännande av Näringslivsgruppen* Mötesordförande presenterar motionen och motionssvaret. SM ställer inga frågor. att bifalla motionen Proposition angående Stadgeändring gällande deadlines inför sektionsmöte* Mötesordförande förklarar att propositionen handlar om att ändra deadline för motionsstopp eftersom den i dagsläget innebär att motionerna knappt hinner tas upp på styrelsemöte. Hon förklarar vidare att styrelsen har tolkat stadgan fel och kommer att vilja yrka på förändringar i propositionen. Det handlar om den andra attsatsen, som säger att revisionsberättelsen ska finnas tillgänglig för alla medlemmar 7 läsdagar innan SM och som styrelsen hade tolkat som att den ska vara inskickad som en handling till styrelsen 7 dagar innan SM. Robin Palmberg säger att det är bättre att ändra så att det är samma deadline som motionsstoppet. Maria Bahrami yrkar på att i den andra attsatsen ändra upprättas till vara styrelsen tillhanda. Robin påpekar att eftersom detta är en stadgeändring så krävs ett enhälligt beslut. Maria yrkar på sluten votering. att bifalla Marias yrkande om sluten votering. att bifalla Marias yrkande om ändring i den andra attsatsen. att bifalla propositionen med ovanstående ändring Proposition angående Stadgeändring gällande Sektionens symbol och logotyp* Mötessekreterare förklarar kort propositionen. Mötesordförande säger att även detta är en stadgeändring och att det därför krävs enhälligt beslut. Maria Bahrami yrkar på sluten votering.

6 att bifalla Marias yrkande. att bifalla propositionen men utan ett enhälligt beslut Motion angående reglementesändring; postbeskrivning Internationell sekreterare* Isabelle Hallman, Internationell sekreterare, berättar att hon och Datasektionens motsvarighet vill börja samarbeta mer och att hon med denna motion vill föra in det i reglementet. Mötessekreterare förklarar motionssvaret och Isabelle jämkar sig med det. att bifalla motionssvaret Motion angående Budgetändring för fanborgen pga. Nobelhögtidligheterna* Cecilia Engelbert och Terese Skoog, Fanbärare, berättar att de har blivit valda till fanbärare för ett år sedan och att posten innebär att en representerar sin sektion under exempelvis diplomeringar, mottagningen i Stadshuset och att det i år är Medietekniks tur att representera under Nobelfesten. De äskar om pengar till biljetten dit eftersom det inte ska vara upp till fanbäraren själv att behöva betala. De förklarar att fanbäraren ej får vara med under själva nobelfesten utan att det handlar om delar av middagen eftersom ens uppgift sedan är att hålla fanan. De tillägger också att i stort sett alla andra sektioner betalar detta åt sina fanbärare. Alexandra Runhem frågar vad som händer om motionen inte går igenom till vilket Cecilia svarar att det är upp till fanbäraren om hen vill gå eller inte. Mikael Dahlgren frågar vad det är som kostar till vilket Terese svarar att det är en anmälningsavgift där det ingår mat, lokal och så vidare och att det inte ingår alkohol. Hedvig Fahlstedt frågar om det inte går att se detta som bra marknadsföring för sektionen och Maria Bahrami frågar vad sektionen får ut av att vara med på Nobel. Terese säger att fanbärarna representerar alla medieteknikstudenter och Cecilia fortsätter och säger att det är ett sätt att erkänna oss själva som sektion och synas bland andra sektioner. Olivia Bengtsson frågar om alla sektioner får vara med på Nobel. Cecilia svarar att det är begränsat med platser vilket gör att varje sektion får vara med vartannat år. Per Jaakonantti frågar om motionen innebär att vi lägger in det i alla budgetar framöver. Mötesordförande förklarar att det bara gäller årets och Terese fortsätter och säger att det går att besluta om att behålla budgetposten kommande år. Mötesordförande förklarar motionssvaret och öppnar upp för diskussion. Maria frågar om fanbärarna redan har 1000 kronor i budgeten till vilket mötesordförande svarar att de har 1500 kronor och att styrelsen har förslagit att de ska använda 1000 kr av dem. Cecilia förtydligar att motionen innebär att de vill ha kvar budgetposten som den är eftersom det bland annat täcker in representationen vid

7 valborgsfirandet. Alexander Arozin säger att han tycker att det är en rimlig summa och att den är liten i jämförelse med den exponering vi får. Maria frågar var pengarna ska tas ifrån eftersom senast hon såg budgeten hade vi ungefär 6000 kr att röra oss med. Möteordförande förklarar att vi i dagsläget ligger ungefär kr plus. Alexander säger att han tycker det är dumt att kräva av en student att själv betala 2700 kr. Mikael säger att han tycker att det är en lustig situation om sektionen vill närvara men inte betala. Adam Nyberg påpekar att fanbärarna gör mer än Nobel och att det inte är deras enda funktion. Mötesordförande föreslår att SM istället ska diskutera hurvida det är värt för sektionen att skicka representanter till nobelfesten. Anton Warnhag säger att han tycker att det är bra marknadsföring, både internt inom kåren men också till KTH. Patric Hjorth frågar om de ber om 2700 kr utöver de 1000 kr som styrelsen har förslagit. Mötesordförande svarar att det är så det ser ut just nu men att SM kan yrka på ett annorlunda förslag. Olivia förklarar att Branschdagen har gått mycket bättre än vad budgeten säger, så pengar finns att ta ifrån där. Maria yrkar på streck i debatten. Maria yrkar på sluten votering. att bifalla Marias första yrkande att bifalla Marias andra yrkande att bifalla motionen. Mötessekreterare yrkar på att ta 10 minuters paus att ajournera mötet i 10 minuter. 6. Valärenden 6.1. Val av Öfversångledare Valberedningens kandidat: Marcus Groth Marcus presenterar sig och förklarar att han söker till Öfversångledare för att han har en bra idé. Han vill göra ett tillägg till Melodia genom att skapa ett häfte som kan finnas på hemsidan och att framtida sånglederier får bestämma om tilläggen ska finnas med i nästa upplaga av Melodia. Arvid Larsson frågar om tillägget är Emoji-låten till vilket Marcus svarar att Arvid gärna får föreslå den. Björn Lundkvist säger att Marcus låter väldigt insatt i Sånglederiet och frågar om han kan förklara vad posten innebär. Marcus svarar att posten defineras av vilka uppdrag en har, det kan bland annat handla om att välja ut sångledare och hålla koll på ens grupp. Moa Winberg frågar hur Marcus menar med att välja sångledare. Marcus svarar att han tror att det är mest rättvist med lottning. Emil Erlandsson frågar Marcus om han är bra på att tagga folk till vilket Marcus svarar att han har gjort det varje vecka senaste året som QN-ordförande och att han därför är rätt bra på det. Alexis Tubulekas påpekar att det

8 finns förslag på frågor att ställa i valkompassen. Maria Bahrami säger att Marcus som QN-ordförande har arbetat tillsammans med en från Datasektionen och frågar hur han ser på att tagga folk på egen hand. Marcus svarar att han anser att Sånglederiet innebär mindre arbetsbörda och att det därför kommer bli lättare. Maria frågar om Marcus har något fokus på det interna för Sånglederiet. Marcus svarar att han vill att Sånglederiet ska fungera som en motvikt till Spexmästeriet genom att fokusera mycket på musik. Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Marcus Groth till Öfversångledare Val av Qulturnämndsordförande Marcus Groth yrkar på att öppna upp för fri nominering. att bifalla Marcus yrkande. Martin Lindberg kandiderar. Erik Lindström nominerar Fredrik Spansk som tackar nej. Moa Winberg nominerar Erik Lindström som tackar nej. Maria Bahrami nominerar Mikael Dahlgren som frågar vad QN är och Marcus Groth förklarar posten, Mikael tackar sedan nej till sin nominering. Martin presenterar sig och berättar att han tidigare har blivit nominerad till posten men då tackade nej på grund av att det verkade läskigt. Han har nu pratat med Datasektionens motsvarighet och känner sig mer säker på posten eftersom ansvaret är delat. Martin berättar att han är Pillars of Strength-mästare och att han älskar film. Maria Bahrami frågar hur Martin ser på att samarbeta med Datasektionen till vilket Martin svarar att QN är en bra inkörsport till mer samarbete med Data. Alexandra Runhem frågar om QN bara kommer handla om spel och film om Martin blir vald till vilket Martin svarar att han inte har några andra visioner men att han är öppen för förslag. Marcus Groth frågar vad Martin tycker om en QN-gasque till vilket Martin svarar att det verkar kul men att han är osäker på om han vill ta ansvar för det. Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Martin Lindberg till Qulturnämndsordförande.

9 6.3. Val av Webmaster Alexandra Runhem yrkar på att öppna upp för fri nominering att bifalla Alexandras yrkande. Alexandra Runhem nominerar Marcus Frisell som tackar nej. Christian Abdelmassih nominerar Viktor Ceder som tackar nej. Erik Lindström nominerar Felix Noren som tackar nej. Alexandra Runhem nominerar Rickard Bergling som tackar nej. Maria Bahrami nominerar Emma Bäckström som tackar nej. Marcus Frisell förklarar posten. Maria Bahrami frågar om en behöver vara duktig på programmering till vilket Marcus svarar att en inte behöver det. Maria yrkar på att bordlägga punkten till nästa SM att bifalla Marias yrkande Val av Sekreterare Valberedningens kandidat: Patric Hjorth Patric presenterar sig och berättar att han är 25 år och läser första året på Media. Han blev intresserad av posten när han blev nominerad till den men var redan innan det intresserad av att på något sätt engagera sig i sektionen. Han är väl insatt i vad posten innebär, han har pratat med nuvarande sekreterare och känner sig trygg i vad rollen skulle kräva. Han har arbetat sedan gymnasiet och skulle ha god nytta av sin arbetslivserfarenhet i posten då han har haft mycket ansvar och agerat protokollförare. Hans roller har även inneburit att identifiera problem och ta fram rutiner där det behövs. Han har funderat på vad han vill göra om han blir vald men har i dagsläget inget konkret utan han vill först sätta sig in i hur allt fungerar och arbeta tillsammans med resten av styrelsen för att komma fram till förbättringsområden. Patric tycker inte att det är negativt att han inte har någon klar plan ännu. Han säger att han kommer ändå vara här i fem år och vill göra det bästa av den tiden. Jonathan Söderin frågar hur Patric ser på tidsåtgången eftersom styrelsen ses varje vecka. Patric säger att det inte verkar vara otroligt mycket arbetet efter att ha pratat med nuvarande sekreteraren och att han har mycket fritid så det ska inte vara något problem. Björn Lundkvist frågar Patric hur han tar emot kritik. Patric svarar att han försöker göra det bästa av situationen.

10 Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Patric Hjorth till Sekreterare Val av Vice Sektionsordförande Olivia Bengtsson yrkar på att öppna upp för fri nomingering. att bifalla Olivias yrkande. Patric Hjorth nominerar Johannes Karlsson som tackar ja. Disa Gillner frågar vad posten innebär och Josefine Lindqvist förklarar posten. Johannes förklarar att han har velat engagera sig i sektionen sedan han började på Medieteknik och att han vill göra det ordentligt. Han har pratat med Josefine och fått en klar bild av rollen vilket han känner sig trygg med. Johannes berättar att han är 26 år och läser första året, han har mycket arbetslivserfarenhet och kan därför komma in i styrelsen med ett annat perspektiv. Han har tidigare varit avdelningschef i en elektronikaffär. Johannes är målmedveten, har länge haft en plan över vad han ska göra och brinner för fotografering. Om han blir vald kommer han helhjärtat gå in för att lära sig hur sektionen fungerar och han säger att det vore en stor ära att ta en plats i styrelsen. Disa Gillner frågar Johannes varför han inte gick igenom valberedningen. Johannes svarade att han dels inte visste om att det gick att söka posten och att han har funderat på om det var för tidigt att söka posten i årskurs ett. Jonathan Söderin frågar Johannes ser på postens tidsåtgång till vilket Johannes svarar att han inte har något jobb och att han därför har gott om tid. Björn Lundkvist frågar vad Johannes tror att styrelsearbete innebär. Johannes svarar att det handlar om att diskutera problem och motioner samt utvärdera vad som kan förbättras. Björn frågar vad Johannes ansvarsområde skulle vara. Johannes svarar att Vice Sektionsordförande fungerar som ett bollplank åt Sektionsordförande samt är ansvarig för lokalbokning och accesser. Jonathan frågar Johannes vilken roll han tar i en grupp till vilket Johannes svarar att han ännu inte vet och att han vill sätta sig in i arbetet först. Björn frågar Johannes hur han tar emot kritik. Johannes svarrar att han tar åt sig, försöker att ta lärdom och gå vidare. Mötesordförande öppnar upp för diskussion.

11 att välja Johannes Karlsson till Vice Sektionsordförande Val av Programansvarig Student Per Jaakonantti yrkar på att öppna upp för fri nominering. att bifalla Pers yrkande. Mikael Dahlgren frågar vad posten innebär och Felix Noren förklarar. Maria Bahrami frågar Felix hur det var att gå på posten redan i ettan. Felix svarar att det var häftigt att redan i ettan kunna påverka CSC och programmet. Moa Winberg nominerar Linnéa Granlund som tackar ja. Marcus Groth nominerar Linnéa Lennartsson som tackar nej. Erik Lindström kandiderar. Linnéa presenterar sig och berättar att hon går i årskurs två och är KAS. Hon är bra på att ta in andras åsikter och föra dem vidare utan att lägga för stor vikt av sina egna åsikter i det. Hon säger att PAS är en viktig post där en kan påverka och förbättra programmet. Arvid Larsson frågar om det finns något Linnéa skulle vilja förbättra direkt. Linnéa svarar att hon skulle vilja arbeta för att CSC ska bli bättre på att få ut information till studenter eftersom informationen om nya mastern kom väldigt sent. Axel Hultman förklarar att en ibland hamnar i situationer där studenter och CSC inte är överens och frågar Linnéa hur hon skulle hantera en sådan situation. Linnéa svarar att det är viktigt att hitta en kompromiss där båda parter är nöjda. Terese Skoog säger att det ibland inte går att hitta en kompromiss och frågar Linnea hur hon skulle hantera situationen då. Linnéa svarar att hon anser att studenternas åsikt väger tyngre eftersom det ändå är vi som går utbildningen, hon skulle därför försöka övertala CSC. Erik prestenterar sig, han går i tvåan och har mycket åsikter om kurser. Han söker därför posten för att kunna bidra till en förändring. Arvid Larsson frågar om det finns något Erik skulle vilja förbättra direkt. Erik svarar att det finns många kurser, exempelvis Reflekterande Designprocess och Grafisk teknik som inte är optimala. Mikael Dahlgren frågar om inte posten snarare handlar om att sammanställa och framföra andra studenters åsikter än sina egna. Erik svarar att han självklart menar att föra fram andras åsikter också, inte bara sina egna. Maria Bahrami säger att Erik verkar ha mycket åsikter om kurser och frågar varför han inte har varit KAS tidigare. Erik svarar att han inte har tänkt på det eftersom har inte visste om att han hade den möjligheten att påverka. Alexandra Runhem frågar Erik hur han

12 hanterar en situation där två studenter har motsatta åsikter om en kurs. Erik svarar att han skulle ta till sig båda studenternas åsikter och framföra dem men att han även skulle försöka få in mer input i frågan. Axel Hultman frågar hur Erik skulle hantera en förhandlingsituation med CSC. Erik svarar att han inte vet hur mycket vi kan påverka men att han antar att vi har en del att säga till om och att det är viktigt att framföra de åsikterna. Axel frågar hur Erik hanterar en förhandlingsituation där den andra har en annan uppfattning. Erik svarar att han skulle väga för- och nackdelar samt ha en dialog om dessa. Josefine Martinsson frågar om Erik sitter i valberedningen fram till årsskiftet eller sommaren. Erik svarar att han sitter i valberedningen fram till sommaren men att han kan hantera båda posterna samtidigt. Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Linnea Granlund till Programansvarig Student. Linnea Holm yrkar på att ta paus i fem minuter. att ajournera mötet i 5 minuter. Emma Olsson yrkar på att öppna upp punkt 4.3 Fyllnadsval av Ledamot för Utbildningsfrågor. att bifalla Emmas yrkande Val av Branschdagschef Valberedningens kandidat: Niklas Gustavsson Valberedningen läser upp nomineringen. Olivia Bengtsson yrkar på att öppna upp för fri nominering. att bifalla Olivias yrkande. Olivia nominerar Moa Winberg som tackar ja. Niklas presenterar sig, han läser fjärde året på Medieteknik och beskriver sig själv som en driven och trevlig person. Han har i år varit med i projektgruppen och säger att det var en bra erfarenhet. Han vill gärna fokusera på att bygga vidare på Branschdagen genom att ha en bra överlämning. Det han också vill fokusera på är säljarbetet,

13 medieteknik är i sammanhanget en väldigt okänd sektion och vår marknadsföring kan göras bättre. Hans vision är att skapa en Branschdag för alla studenter, inte bara de som söker examensarbete eller jobb. Detta vill Niklas göra genom att fokusera på att visa upp Medieteknik för arbetsmarknaden där exempelvis styrelsen, andra nämnder och projekt kan visa upp sig för företagen. Maria Bahrami frågar Niklas hur säljarbetet skulle kunna utvecklas. Niklas svarar att projektledaren måste få gruppen att vilja sälja och sedan fokusera på att hitta de mest relevanta företagen som kanske ännu inte vet om oss. Björn Lundkvist frågar om Niklas har några tidigare ledarerfarenheter. Niklas svarar att han inte har några större erfarenheter men att han gillar att ta ledarrollen i grupper. Josefine Martinsson frågar om Niklas har tillräckligt med tid för att bygga en bra grupp. Niklas svarar att han både jobbar och studerar nu men att de inte är något problem att hitta tid för Branschdagen. Christian Abdelmassih frågar om Niklas har några personliga mål med posten. Niklas svarar att han vill visa vad han kan, han är enligt sig själv en väldigt driven person och han vill bevisa det för sig själv. Björn frågar hur Niklas hanterar stress. Niklas svarar att han hade gett olika svar nu och för ett år sedan, han har lärt sig mycket av sitt extrajobb och planerar numera allting i minsta detalj. Jonathan Söderin frågar hur Niklas tar till sig kritik. Niklas svarar att han gärna tar emot kritik eftersom en behöver det för att kunna bli bättre. Björn frågar hur Niklas hanterar dålig kritik. Niklas svarar att det är ett av hans utvecklingsområden men att han försöker se det positiva. Moa presenterar sig, hon läser andra året och var i år med i projektgruppen. Hon tyckte att det var himla kul och söker därför posten nu. Hon var en del av ledningsgruppen och har därför jobbat mycket med den nuvarande Branschdagschefen. Moa vill fokusera på arbetet med alumner och utveckla den kontakten. Hon vill även satsa mycket på föreläsningarna eftersom det verkade väldigt populärt. Därtill vill hon utveckla samarbetet med nämnderna och rikta in sig mer till yngre årskurser, dels genom att de kan vara företagsvärdar men även genom att företagen erbjuder praktikplatser. Hon vill att alla ska få höras eftersom alla roller är lika viktiga. Björn Lundkvist frågar om Moa har några tidigare ledarerfarenheter. Moa säger att utöver att vara en del av ledningsgruppen så har hon varit ledare i truppgymnastik där hon lärde sig mycket om att lyssna och kunna ge positiv och negativ feedback. Josefine Martinsson frågar hur Moa ser på att posten tar mycket tid. Moa förklarar att hon nu är revisor i sektionen och kursassistent men att det inte borde krocka med posten. Björn ber Moa att beskriva sig själv i en stressig situation. Moa förklarar att många stressiga situationer uppstod kring Branschdagen men att hon alltid hade inställningen att det skulle lösa sig. Axel Hultman frågar om Moa är revisor för 15/16 till vilket Moa svarar att hon är, men att hon inte skulle revidera Branschdagen. Björn frågar hur Moa

14 hanterar kritik. Moa svarar att det är viktigt hur en framför kritik och att det är viktigt att våga säga vad en tycker på ett bra sätt. Christian Abdelmassih frågar om Moa har några personliga mål med posten. Moa säger att hon vill växa som person och att hon har gjort det väldigt mycket genom att vara en del av ledningsgruppen. Björn frågar hur Moa hanterar negativ feedback. Moa svarar att oavsett så kommer hon fundera över innehållet i feedbacken. Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Niklas Gustavsson till Branschdagschef Val av Ljud- och Ljustekniker Erik Lindström nominerar Emil Erlandsson som tackar nej. Robin Palmberg nominerar Arvid Larsson som tackar nej. Valberedningen läser upp postbeskrivningen. Olivia Bengtsson nominerar Lucas Grönborg som tackar nej. Arvid ändrar sig och tackar ja till sin nominering. Arvid presenterar sig, han går i årskurs tre och har precis klarat ljudkursen. Han är intresserad av att lära sig om utrustningen i META, han ser det som en möjlighet att lära sig mycket och samtidigt göra sektionen nöjd. Björn Lundkvist frågar om Arvid vet hur en sätter igång ljusriggen i META till vilket Arvid svarar att han inte är helt säker. Maria Bahrami frågar om Arvid är bra på att lära sig nya saker och Arvid svarar att han är hyfsat bra på det. Marcus Groth frågar om Arvid är bra på att klättra i stegar till vilket Arvid svarar ja. Josefine Martinsson frågar hur Arvid ser på om han har tid för posten med tanke på att han är med i MKM. Arvid svarar att de kunskaper han skulle få som LoL bara skulle bidra positivt inom MKM. Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Arvid Larsson till Ljud- och Ljustekniker Val av upp till 3 Valberedare Evelina Hedberg nominerar Linnéa Lennartsson som tackar ja. Arvid Larsson nominerar Louise Gröndahl som tackar ja. Linnea Granlund nominerar Hanna Jungar som tackar ja. Martin Lindberg nominerar Thelma Svenns som tackar nej. Erik Lindström och Linn Lahtinen förklarar Valberdningens arbete.

15 Erik Lindström nominerar Lucas Grönborg som tackar ja. Olivia Bengtsson nominerar Fredrik Spansk som tackar nej. Lucas presenterar sig, han går andra året och har hört lite om Valberedningen och har funderat på att söka. Han behöver vanligtvis tid på sig att tänka igenom saker och hann inte kolla upp det ordentligt innan SM. Han tycker att posten som Valberedare låter intressant och givande. Maria Bahrami frågar om Lucas har några andra engagemang. Lucas svarar att han arbetar på söndagar men att han har mycket tid annars. Alexandra Runhem frågar hur Lucas hanterar en sitatuion där han ska valbereda en person som han verkligen ogillar. Lucas säger att han har svårt att se sig själv hamna i en sådan situation men att han tror att han kan hålla distans. Louise presenterar sig och säger att hon läser första året. Hon valde att tacka ja till nomineringen för att hon tycker att det verkar vara en rolig post och för att hon vill engagera sig i sektionen. Hon har tidigare tänkt på att kandidera men har varit lite feg. Hon har sett Arvid arbeta med valberedningen och tycker att det verkar kul att se hur allt går till. Hon jobbar utanför skolan med både skrivande och administration. Maria Bahrami frågar om Louise har några andra engagemang till vilket Louise svarar att hon är med i MKM och håller på med truppgymnasik. Maria frågar om Louise har tid för posten. Louise svarar att hon har det eftersom hon planerar mycket och vet om att hon har tid för en sak till. Hon är taggad på att göra mer inom sektionen och ser det här som en inkörsport. Linnéa presenterar sig, hon läser första året och vill engagera sig i sektionen men vet inte vad alla poster handlar om. Hon tänker därför att hon kan lära sig mer om det genom att vara med i Valberedningen. Linnéa arbetar extra som skiftledare och kan därför arbeta bra med människor. Hon har pratat med personer som är Valberedare nu och fått en bra uppfattning om posten. Maria Bahrami frågar om Linnéa har några andra engagemang. Linnéa svarar att hon är med i Fotogruppen, Ölsmakeriet och att hon arbetar extra. Hanna presenterar sig och säger att hon går i ettan och att hon vill engagera sig i något men att hon inte visste vad. Hon hade tänkt att vänta men tog nu chansen att söka när hon blev nominerad eftersom posten verkar kul och lärorik. Maria Bahrami frågar om Hanna har några andra engagemang. Hanna svarar att hon spelar med en orkester en gång i veckan och att hon är engagerad i KN och som KAS. att välja Per Jaakonantti till tillfällig rösträknare medan Linnéa är utanför salen. att välja Lucas Grönborg, Linnéa Lennartsson och Hanna Jungar till Valberedare. Anton Martinsson yrkar på att ta fem minuter paus.

16 att avslå Antons yrkande Val av 3 st Öfverphös varav en eko-phös Valberedningens kandidat: Linnea Holm Valberedningen läser om Linneas nominering. Alexandra Runhem yrkar på att öppna upp för fri nominering. att bifalla Alexandras yrkande. Josefine Möller kandiderar. Arvid Larsson nominerar Fredrik Spansk som tackar nej. Rebecka Rönnbäck nominerar Axel Hultman som tackar nej. Josefine Martinsson nominerar Simone Stenis Perron som tackar nej. Iryna Kulatska nominerar Disa Gillner som tackar nej. Maria Bahrami ber nuvarande ÖPH att beskriva posten och Björn Lundkvist, Jonathan Söderin och Sara Norrby förklarar posten och säger att det är det roligaste de har gjort i sina liv. Martin Lindberg nominerar Matilda Carlson som tackar nej. Fredrik Spansk nominerar Karolin Karlsson som tackar nej. Sanna Nordahl nominerar Alexandra Runhem som ber att få tänka på saken. Emil Erlandsson nominerar Adam Nyberg som tackar nej. Axel Hultman yrkar på att dela upp punkten. Björn Lundkvist säger att han anser att alla ÖPH ska väljas samtidigt. Rebecka Rönnbäck föreslår att vi skulle kunna flytta punkten till senare i föredragningslistan. Alexandra tackar ja till sin nominering. Axel tar tillbaka sitt yrkande. Maria Bahrami nominerar Linn Lahtinen som tackar nej. Per Jaakonantti nominerar Emma Bäckström som tackar nej. Josefine presenterar sig och säger att hon är 23 år och kommer från Linköping. Hon är äldst av fyra systrar och har arbetat som au pair i USA i ett år innan hon började på Medieteknik. Hon är ansvarsfull och har mycket erfarenhet av barn. Hon har varit med i Mottagningen tre gånger, som nøllan, KPH och ARR. Hon söker ÖPH för att hon tycker att Mottagningen är ett fantastiskt projekt med stor potential för utveckling men också för att hon själv ska utvecklas. Hon berättar att mottagningen tar mycket tid av de som engagerar sig och att det därför är viktigt att det finns tillräckligt med motivation för allt. Hon vill se över hur lång tid olika moment tar, antal veckor som

17 Mottagningen håller på och teambuildings för att öka motivationen. Josefine säger att det är viktigt att ser hur andra har upplevt det tidigare och lyssna på dem. Martin Lindberg frågar vad Josefine har för visioner. Josefine svarar att det beror på vad Phöseriet vill och vad som kommer fram i utvärderingar. Det viktigaste är att det är bra och välgrundade förändringar, en ska inte förändra bara för att förändra. Björn frågar vad Josefine skulle vilja se för egenskaper hos eventuella ÖPH partners. Josefine svarar att hon själv är väldigt eftertänksam så hon skulle vilja ha någon som är mer beslutsam. Maria Bahrami frågar varför Josefine inte sökte genom Valberedningen. Josefine svarar att hon funderade på att göra det men att hon blev nominerad till Vice Sektionsordförande och sökte den posten istället. Hon ändrade sig sedan och hoppade av kandidaturen eftersom hon brinner så mycket för mottagningen. Arvid Larsson frågar hur Josefine hanterar konflikter. Josefine svarar att hon vill att alla ska känna sig nöjda och att hon därför skulle försöka se varför konflikten har uppstått från början. Olivia Bengtsson frågar hur Josefine ser på traditioner. Josefine svarar att hon tycker att det är kul men att en alltid kan se över syftet och att det är roligt att skapa nya traditioner. Maria frågar om Josefine har några andra engagemang. Josefine svarar att hon just nu är med i MKM men att hon är klar till vintern och att hon arbetar extra en gång i veckan. Sara Norrby frågar hon Josefine kommer att arbeta konkreta för att förverkliga sina visioner. Josefine svarar att hon kommer att lyssna på andra och att det är viktigt att berätta anledningar bakom beslut. Björn frågar vad som kännetecknar en bra ÖPH trio. Josefine svarar att de har kompletterande egenskaper men gemensamma värderingar. Jonathan frågar vad som kännetecknar en bra respektive dålig ledare. Josefine svarar att en bra ledare lyssnar på kritik och arbetar för andras vinning. Jonathan frågar om Josefine anser att det är viktigt med kritik. Josefine svarar att det beror på hur den är framförd men att det är viktigt att lyssna på den. Maria frågar om Josefine är intresserad av att vara EKO. Josefine svarar att hon är villig att lära sig men att hon inte har mycket erfarenhet. Björn frågar hur Josefine hanterar stress. Josefine svarar att hon är van vid stressade situationer eftersom hon har arbetat så mycket med barn. Hon kan ibland köra på lite för fort och behöver då någon som kan stoppa henne. Sara förklarar att KTH nästa år kan komma att ha JML-fokus på mottagningen och frågar hur Josefine anser att en bör jobba med det. Josefine säger att hon tycker att det är ett roligt och viktigt fokus. Det finns många olika sätt att arbeta med det men att hon inte har tänkt på något konkret. Hon säger att det är viktigt att ha en atmosfär som skapas av att ha aktiviteter som är öppna och anpassade för alla. Martin Lindberg frågar vad EKO är. Björn svarar att det innebär att en är ekonomiskt ansvarig för Mottagningen och att någon måste vara det på pappret. Jonathan frågar om Josefine har någon planerad utlandsresa i sommar. Josefine svarar att hon kommer vara i Stockholm hela sommaren men att hon förmodligen kommer att arbeta. Sara frågar vad Josefine anser om längden på Mottagningen. Josefine svarar att hon själv har blivit omotiverad sista veckan och att det mest känns som en lång väntan till nøg. Hon tycker att det bör ses över och att en antingen kan lägga in

18 fler aktiviteter där eller förkorta mottagningen. Björn frågar vad Josefine har för ledarerfarenheter. Josefine svarar att hon som KPH har varit ledare för nøllan. Där lärde hon sig att det är viktigt att anspassa sig efter att alla är olika. Som ledare för barn har hon lärt sig att vara lugn och sansad. Linnea presenterar sig, hon går i årkurs tre och anledningen till att hon vill bli ÖPH står utförligt i hennes kandidatur. Hon förklarar att hon ser en mottagning där sektionen visar upp sin bästa sida och att hon som ÖPH skulle vilja fokusera på att motivera Phöseriet till att orka och vilja. Björn Lundkvist frågar vad Linnea har för konkreta verktyg för att uppnå sina visioner. Linnea svarar att hon vill involvera Electus mer i planeringen av Mottagningen. Hon säger att det finns många individer på sektionen som kan komma på idéer, hennes önskan är att involvera flera och utvärdera innan och under mottagningen för att alla ska känna att de alltid har något att säga till om. Jonathan Söderin frågar vad som kännetecknar en bra respektive dålig ledare. Linnea svarar att en bra ledare lyssnar, vågar delegera och ger andra människor ansvarig. En dålig ledare detaljstyr, gör det mesta själv och är mer en chef med piska. Olivia Bengtsson frågar hur Linnea ser på traditioner. Linnea säger att hon tycker att traditioner är roliga men att de är värda att ifrågasättas. Visionen är att ÖPH, gruppchefer och Phöseriet kommer överens om vilka traditioner de vill bevara. Jonathan frågar hur Linnea hanterar konflikter. Linnea svarar att hon lyssnar och låter den som har något att säga tala till punkt. Hon vill bygga en organisation där kommunikation sker öppet. Björn frågar vad Linnea skulle vilja se för egenskaper hos eventuella ÖPH partners. Linnea önskar någon som kan sätta ner foten tydligt och som är bra med företagskontakt. Martin Lindberg frågar vad Linnea har för visioner. Linnea svarar att hon har funderat mycket på det och att hon har lite tankar och idéer men att hon vill diskutera det med resten av Phöseriet för att ta fram en gemensam vision. Maria Bahrami frågar om Linnea har några andra engagemang. Linnea svarar att hon är revisor men att det arbetet är klart. Hon har ett extrajobb om somrarna men att hon har massor av tid och kraft för mottagningen. Sara förklarar att KTH nästa år kan komma att ha JML-fokus på mottagningen och frågar hur Linnea anser att en bör jobba med det. Linnea förklarar att det är något som värderar högt och att det är viktigt att vi kan erbjuda en bredd på mottagningen. Björn frågar hur Linnea hanterar stress. Linnea svarar att om hon är superstressad börjar hon gråta men att hon oftast är stresstålig. Hon har upplevt så pass många stressade situationer att hon vet när det är dags att ta ett steg tillbaka. Sara frågar vad Linnea anser om längden på Mottagningen. Linnea tycker att det är kul med fyra veckor men att hon är öppen för att utvärdera detta. Sara frågar hur Linnea tänker arbeta för att inkludera chefer och phöseriet i beslut när besluten måste tas väldigt snabbt. Linnea säger att hon förstår att den situationen kommer att uppstå och att det då är viktigt att förklara hur och varför beslutet togs. Björn frågar vad Linnea har för ledarerfarenheter. Linnea berättar att hon inom sektionen har varit MästerCock och Kommunikatör. Hon har

19 även arbetat med THS Armada och Mottagningen. Därtill har hon arbetat i butik och överlag haft väldigt sociala arbetsuppgifter. Hon har sett olika typer av ledare och organisationer och har lärt sig att det är viktigt att lyssna och få med alla för att hålla dem motiverade. Jonathan frågar hur Linnea tar till sig kritik. Linnea säger att hon är bra på det och att det är en av hennes egenskaper som hon är mest stolt över. Jonathan frågar om Linnea har någon planerad utlandsresa i sommar. Linnea intygar att tid finns men att hon ska på utlandsresa i januari. Maria frågar om det är samma resa som de andra kandidaterna till vilket Linnea svarar ja. Niklas Gustavsson frågar vad Linnea tycker om reglerna kring frack och schmeck under mottagningen. Linnea svarar att hon själv tycker om det men att det är värt att utvärdera. Linnea tillägger att hon kan tänka sig att vara EKO men att hon gärna skulle se att någon som skulle kunna lära sig mer om ekonomi fick den posten. Hon har själv arbetat som ekonomiassistent i fyra år och kan därför finnas som stöd. Alexandra presenterar sig och berättar att hon läser tredje året på Medieteknik. Hon har tidigare blivit nominerad till posten men tackade då nej eftersom hon valt att lägga mer fokus på skolan. Hon har engagerat sig mycket under sin tid på KTH och ligger därför efter i skolan. Hon anser dock att ÖPH väger tyngre än skolarbete och kan tänka sig att gå här ett år extra om det behövs. Alexandra berättar att hon som nøllan mådde ganska dåligt men att hon hittade trygghet i Mottagningen bland människor som öppnade upp sina armar, hon vill därför föra vidare detta som ÖPH. Björn Lundkvist frågar hur Alexandra tror det påverkar att hon bara varit med i Mottagningen en gång. Alexandra säger att hon bara sett KPH men att de andra kandidaterna kompletterar henne på den punkten. Hon har gjort mycket annat som kan väga upp, exempelvis festchef i Squvalp och arbete med Näringslivsgruppen. Jonathan frågar vad som kännetecknar en bra respektive dålig ledare. Alexandra säger att det är viktigt att ta till sig kritik och se till allas önskemål. Sara Norrby frågar vad Alexandra har för visioner för Mottagnigen. Alexandra säger att hon vill skapa en så bra mottagning som möjligt genom att se över utvärderingar och hitta förbättringsområden. Hon vill bygga vidare på årets arbete men öka kommunikationen i Phöseriet genom att exempelvis införa utvecklingssamtal. Maria Bahrami frågar hur Alexandra skulle göra för att balansera posten med sina andra engagemang. Alexandra svarar att hon inte hade sökt posten om hon inte hade tid för den, hon går alltid in till 200% i det hon gör och det finns uppdrag som hon kan avsluta. Björn frågar vad Alexandra skulle vilja se för egenskaper hos eventuella ÖPH partners. Alexandra förklarar att de andra kandidaterna kan ta ner henne på jorden. Sara förklarar att KTH nästa år kan komma att ha JML-fokus på mottagningen och frågar hur Alexandra anser att en bör jobba med det. Alexandra säger att hon exempelvis har funderat på hur en får fler tjejer att söka RSA och hur en involverar internationella studenter i mottagningen. Olivia Bengtsson frågar hur Alexandra ser på traditioner. Alexandra säger att hon inte är rädd för att göra förändringar. Sara frågar

20 vad Alexandra anser om längden på Mottagningen. Alexandra säger att hon har pratat om det med olika personer och att hon skulle vilja se över hur det skulle fungera med tre veckor istället för fyra. Björn frågar hur Alexandra hanterar stress. Alexandra säger att hon har lärt sig mycket om det, särskilt genom hennes engagemang i Squvalp. Jonathan frågar hur Alexandra hanterar konflikter. Alexandra säger att det viktigaste är en bra kommunikation och att identifiera problemet. Jonathan frågar vad Alexandra tycker om kritik. Alexandra säger att hon älskar kritik eftersom hon är med i massor av projekt för att utvecklas. Björn frågar om Alexandra är intresserad av rollen som EKO till vilket Alexandra svarar ja, om alla hjälps åt. Jonathan frågar om Alexandra har någon planerad utlandsresa i sommar. Alexandra svarar att hon inte har det och att hon inte heller ska sommarjobba. Maria frågar om Alexandra tror att det vore roligt att vara EKO. Alexandra svarar att det vore roligt eftersom en ändå är med på samma sätt som övriga ÖPH. Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Josefine Möller, Linnea Holm och Alexandra Runhem till Öfverphös att välja Alexandra Runhem till EKO Val av MästerCocken Erik Lindström nominerar Emil Erlandsson som tackar nej. Marcus Groth nominerar Erik Lindström som tackar nej. Viktor Ceder förklarar postens innebörd. Arvid Larsson nominerar Iryna Kulatska som tackar nej. Emma Olsson nominerar Hanna Jungar som tackar nej. Emma Klint yrkar på att bordlägga punkten till nästa SM. att bifalla Emmas yrkande Val av Fanbärare Valberedningens kandidat: Robin Palmberg Valberedningen läser upp Robins nominering. Fredrik Spansk nominerar Alexander Arozin som tackar nej. Arvid Larsson nominerar Fredrik Spansk med motiveringen att Fredrik är en stor del av sektionen och att han skulle vara en värdig fanbärare. Fredrik tackar ja till nomineringen. Fredrik presenterar sig och säger att han läser tredje året på Medieteknik. Han ser det som en stor ära att bli nominerad men säger att han inte riktigt förstår varför. Han

21 berättar att han älskar sektionen och att han har vuxit enormt som människa sedan han började här. Maria Bahrami frågar om Fredrik är stark till vilket han svarar tillräckligt. Patric Hjorth frågar om Fredrik kan stå stilla en längre tid vilket Fredrik säger att han kan. Robin säger att han är väldigt glad och rörd över nomineringen och säger att han har gjort en enorm resa inom sektionen genom att ha arbetat inom bland annat studienämnden och styrelsen. Han har kläder och allt som behövs eftersom att han har hoppat in för tidigare fanbärare. Axel Hultman frågar Robin vad som är det tråkigaste han har gjort på sektionen. Robin svarar att städa nerspydda toaletter inte är det roligaste men att det är en del av upplevelsen. Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Robin Palmberg till Fanbärare Val av Vice Fanbärare Maria Bahrami nominerar Fredrik Spansk som tackar ja. Cecilia Engelbert nominerar Alexander Arozin som tackar ja. Sara Norrby nominerar Josefine Lindqvist som tackar nej. Fredrik säger att det inte gör honom något om SM väljer Arozin eftersom han har gjort mycket för sektionen. Martin Lindberg frågar vad Fredriks favoritflagga är. Fredrik svarar att det är Medietekniks. Alexander presenterar sig och berättar att han började på Medieteknik 2010 och att han nu läser sista året och ska exjobba i vår. Han har en frack men han har också benhinneinflammation vilket gör att han inte kan vara stilla under en längre tid men han tror inte att det kommer vara ett problem efter som Vice Fanbärare behöver hoppa in mycket sällan. Arvid Larsson frågar om Alexander Arozin trivs i Palmbergs skugga till vilket Alexander svarar att han verkligen gör. Axel Hultman frågar vad Alexander har gjort på sektionen. Alexander svarar att han har varit aktiv i de flesta nämnder, suttit i styrelsen samt arbetat ett år i kårledningen. Maria Bahrami frågar hur Alexander ser på att han tar examen ett halvår in på posten. Alexander svarar att han inte direkt skulle behöva

22 göra något om inte Palmberg blir väldigt sjuk och inte själv kan närvara så det är lugnt. Mötesordförande öppnar upp för diskussion. att välja Alexander Arozin till Vice Fanbärare. 7. Beslutsärenden 7.1. Beslut om ansvarsfrihet för Styrelsen 14/15* Robin Palmberg, Sektionsordförande 14/15, går igenom verksamhetsberättelsen. Adam Nyberg, Revisor för 14/15, förklarar att det finns en miss i revisionsberättelsen där det står fel årtal, han förklarar att revisionsberättelsen endast berör 14/15. Linnea Holm, Revisor för 14/15, förtydligar gällande sektionsprojektet Jubileet, de hade inte någon egen ekonomiskt ansvarig och ingår därför i denna revisionsberättelse. Rebecka Rönnbäck frågar om MKM har blivit reviderat till vilket Adam svarar att Datasektionen reviderar MKMs ekonomi. Per Jaakonantti frågar om revisorerna menar att styrelsen 14/15 bör ansvarsbefrias till vilket revisorerna svarar ja, allt ser bra ut. att ansvarsbefria Styrelsen 14/15 8. Övriga ärenden 8.1. Avtack funktionärer Funktionärer som går av sin post vid årsskiftet får en varsin medalj och en ros Övriga frågor 9. Mötets högtidliga avslutande Mötet förklaras avslutat 23:10 Justeras: Matilda Carlson Linnéa Lennartsson Felix Noren

Föredragningslista. Sektionsmöte 2016-02-23, 17:15

Föredragningslista. Sektionsmöte 2016-02-23, 17:15 Föredragningslista Sektionsmöte 2016-02-23, 17:15 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:35. 1.2. Val av mötesordförande Matilda

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-25

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-25 Styrelsemöte 25 november 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:18 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-11-10 Styrelsemöte 10 november 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-14

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-14 Styrelsemöte 15 mars 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:30. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse gick ut den 14 mars,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-01

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-03-01 Styrelsemöte 2 mars 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:21. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse gick ut den 24 februari,

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Sektionen för Medieteknik Sektionsmöte 2013-10-09 Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare.

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2013-12-11. Anton Warnhag och Lukas Häggström utses till justerare. Styrelsemöte 11 december 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 18:43. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Samtliga styrelsemedlemmar är närvarande.

Läs mer

Föredragningslista. Sektionsmöte 2014-12-01, 17:15

Föredragningslista. Sektionsmöte 2014-12-01, 17:15 Föredragningslista, 17:15 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Robin Palmberg öppnar mötet klockan 17.16 1.2. Val av mötesordförande Robin Palmberg valdes till mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-02-10 Styrelsemöte 10 februari 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:21 1.2. Mötets behöriga utlysande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-05-06 Stockholm 2015-05-06 Styrelsemöte 6 maj 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:26 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-12-03, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-12-03, 17:00 Föredragningslista, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:20. 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare Terese Skoog väljs till mötesordförande. Niclas Ericsson väljs

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-05-14, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-05-14, 17:00 Föredragningslista, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:17. 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare Johan Lundh Heinstedt väljs till mötesordförande. Niclas Ericsson

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg Sektionen för Medieteknik Stockholm 20131022 Styrelsemöte den 23 oktober 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Kl 17:31. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Lukas,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-04-23

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-04-23 Styrelsemöte 23 april 2014 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppna 19.28. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse utgick måndagen den 21 april, i enlighet med

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Onsdagen den 2/11 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Johan Suvanen öppnar mötet 17.06. 1.2

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av:

Valberedningen för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. Valberedningen består detta verksamhetsår av: VALHANDLINGAR Sammansättning för 2015/2016 tillsattes under Sommar-SM 2015 efter fri nominering. består detta verksamhetsår av: Christoffer Bator, P13 Johanna Dolk, P11 Erik Hedin, M13 Gustav Johansson,

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte 2013-10-09, 17:00 Föredragningslista, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:15. 1.2. Val av mötesordförande Terece Skoog väljs till mötesordförande. 1.3. Val av mötessekreterare Niclas Ericsson väljs

Läs mer

Motion 1- Motion om ST

Motion 1- Motion om ST Motion 1- Motion om ST Motion till Sektionen för Energi och miljö Till SM6 2014/2015 Motivering/bakgrund: Det har tidigare varit tal om att masterprogrammet Sustainable technology (på svenska Teknik och

Läs mer

Föredragningslista. Sektionsmöte 2014-09- 30, 17:00

Föredragningslista. Sektionsmöte 2014-09- 30, 17:00 Föredragningslista Sektionsmöte 2014-09- 30, 17:00 * betyder att bilaga finns 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Robin Palmberg öppnar mötet kl 17.23 1.2. Val av mötesordförande Cecilia Engelbert valdes

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-06-03 Styrelsemöte 3 juni 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

Föredragningslista 2012-10-03

Föredragningslista 2012-10-03 Sida 1 av 22 1 Formalia Föredragningslista 1.1 Mötets högtidliga öppnande Johan Lundh Heindstedt förklarar mötet öppnat kl.17.41 1.2 Val av mötesordförande Johan Lundh Heindstedt väljs till mötesordförande

Läs mer

Föredragningslista. Sektionsmöte 2015-05-23, 09:15

Föredragningslista. Sektionsmöte 2015-05-23, 09:15 Föredragningslista Sektionsmöte 2015-05-23, 09:15 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare 1.4. Val av två justerare tillika rösträknare 1.5. Fråga om mötets

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 1 FEBRUARI 2017 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarar mötet öppnat klockan 17:34. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse och handlingar till

Läs mer

Sektionsmöte , 17:15

Sektionsmöte , 17:15 , 17:15 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Matilda Carlson förklarar mötet öppnat klockan 17:33 1.2. Val av mötesordförande Matilda Carlson valdes till mötesordförande Felix Noren kommer in i salen. 1.3.

Läs mer

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande

1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Styrelsemöte den 20 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:19. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla förutom Lukas Häggström.

Läs mer

Uppdaterade 2013-12-09. Stadgar Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-12-09. Stadgar Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-12-09 Stadgar Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 ALLMÄNT... 3 1.1 NAMN... 3 1.2 ÄNDAMÅL... 3 1.3 SAMMANSÄTTNING... 3 1.4 GRUNDPRINCIPER... 3 1.5 SÄTE... 3 1.6 VERKSAMHETSÅR...

Läs mer

2014-11- 12. Höstmöte 2014. Tid: 2014-11- 12 klockan 17:30-21:00 Plats: A1

2014-11- 12. Höstmöte 2014. Tid: 2014-11- 12 klockan 17:30-21:00 Plats: A1 Höstmöte 2014 Tid: klockan 17:30-21:00 Plats: A1 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare samt två justerare, tillika rösträknare vid votering. 4. Upprättande

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 november 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:22. 1.2. Mötets behöriga utlysande Anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Alla är närvarande. 1.4. Frånvarande Ingen.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-08 Stockholm 2015-04-08 Styrelsemöte 8 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-04-22 Styrelsemöte 22 april 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 15:21 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse mötet behörigt utlyst

Läs mer

Konglig Samhällsbyggnadssektion

Konglig Samhällsbyggnadssektion Konglig Samhällsbyggnadssektion Föredragningslista Sektionsmöte 2, 2014-04-24, kl. 17.00, oasen 1 Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt styrelsemöte 31 JANUARI 2018 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Mötets behöriga utlysande 1.3. Närvarande och frånvarande

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Styrelsemöte 13 oktober 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen anser att anse mötet behörigt utlyst.

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 3 oktober 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 18:23. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Terese Skoog, Niclas Ericsson, Carolina

Läs mer

Valberedningen, representant för Y1

Valberedningen, representant för Y1 Valberedningen, representant för Y1 Valberedningens nominering: Christopher Sundkvist Mitt namn är Christopher Sundkvist, jag är 20 år gammal och går i klassen MED 1. Jag är en glad, trevlig kille som

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-10-06

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-10-06 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppna 17.18 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse utgick måndagen den 6 oktober, i enlighet med stadgan. att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Frånvarande

Läs mer

1.4. Val av två justerare tillika rösträknare Fredrik Spansk och Maria Bahrami valdes till justerare tillika rösträknare

1.4. Val av två justerare tillika rösträknare Fredrik Spansk och Maria Bahrami valdes till justerare tillika rösträknare Föredragningslista, 09:15 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Robin Palmberg förklarar mötet öppnat kl. 09.36 1.2. Val av mötesordförande Robin Palmberg valdes till mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare

Läs mer

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30

PROTOKOLL HÖSTMÖTE THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN. THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 L1 2012-10-25 KLOCKAN 17:30 THS Kongliga Flygsektionen Höstmöte 2012 PROTOKOLL HÖSTMÖTE 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN L1 KLOCKAN 17:30 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG ERIKA KLINGMARK JONAS HÄGGMARK ERIK FLOGVALL BJÖRN MAGNUSSON

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN

VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN VÄLJ SMART! ETT IDÉ- OCH ARBETSHÄFTE FÖR DEN VIKTIGA VALBEREDNINGEN INNEHÅLL 3 Vilka sitter i valberedningen? 4 Vad gör valberedarna? 7 Liten checklista för valberedningen 8 Världens bästa styrelse 10

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-09-24

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-09-24 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-09-24 Styrelsemöte 24 september 2014 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppna 17.21 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

Juseks studerandesektion Årsmötesskola

Juseks studerandesektion Årsmötesskola Juseks studerandesektion Årsmötesskola En handbok som innehåller allt du som förtroendevald student inom Jusek behöver veta för att aktivt kunna delta och påverka under studerandesektionens årsmöte. 1.

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL $$M 2 31/8. Närvarande. Bilagor: 5 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson

MÖTESPROTOKOLL $$M 2 31/8. Närvarande. Bilagor: 5 1. Mötets öppnande. 2. Formalia. a. Mötets behöriga utlysande Bilaga 1. b. Val av justeringsperson Sid 1(5) MÖTESPROTOKOLL $$M 2 31/8 Måndagen den 14/9-2015 kl. 18:01. Lokalansvarigs lägenhet, Margretelundsvägen 32, lgh 1202, 167 41 Bromma Närvarande Anna Wessén, ordförande Fredrik Abele, vice ordförande

Läs mer

Vägledande dokument SSTSS

Vägledande dokument SSTSS 1 av 5 STS-sektionen, Senast uppdaterad 2015-07-15 Vägledande dokument Kapitel 1 STS-sektionens Projektfond 1 Projektfonden är på 5 000 SEK per termin. 2 För att söka pengar ur projektfonden måste de sökande

Läs mer

Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015

Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015 1(9) Linköpings Y-teknologsektions Höstmöte 2015 Onsdag 11 november 2015, kl 17:15, lokal: C4 Kallade: Sektionens medlemmar Närvarande: Se bifogad närvarolista. 1 Mötets öppnande Föredragare: Klas Gudmundsson,

Läs mer

G. Proposition: Vägledande dokument gällande överlämning och hantering av testamenten

G. Proposition: Vägledande dokument gällande överlämning och hantering av testamenten STS- sektionens Stormöte 2014-11- 20 Protokoll Tid: torsdag 20 november kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmlaboratoriet Bilagor A. Närvarolista B. Föredragningslista C. Verksamhetsplan HT 2014 D. Budgetförslag

Läs mer

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp

Utvärdering 2015 deltagare Voice Camp Utvärdering 15 deltagare Voice Camp 8 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Enkelt, jag älskar att sjunga och det är alltid kul att träffa nya vänner

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-01-23

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-01-23 Stockholm 2015-01-23 Styrelsemöte 23 januari 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 17:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen beslutar att anse

Läs mer

Protokoll Vårmötet. 1. Preliminärer. 2. Beslutsuppföljning. 3. Meddelanden. Mötet startades med att alla närvarande var med på ett sektionsfoto.

Protokoll Vårmötet. 1. Preliminärer. 2. Beslutsuppföljning. 3. Meddelanden. Mötet startades med att alla närvarande var med på ett sektionsfoto. Protokoll Vårmötet 1. Preliminärer Mötet startades med alla närvarande var med på ett sektionsfoto. a) Mötets öppnande, 18.09. b) Mötets ansågs vara stadgaenligt upplyst. c) Adjungeringar. d) Föredragningslistan

Läs mer

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25

STADGAR FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15. Senast reviderad: 2012-11-25 FÖR STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS- SEKTIONEN 2007-05-16 2009-12-15 Senast reviderad: 2012-11-25 STUDENTFÖRENINGEN FÖR STS-SEKTIONEN Kapitel 1 Allmänna stadganden 1 Studentföreningen för STS-sektionen, hädanefter

Läs mer

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande:

Medlemsmöte, Novitas. Inledning. Information. Tid: 2015-04-29 16:30. 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: Medlemsmöte, Novitas Tid: 2015-04-29 16:30 Plats: M402 Närvarande: Inledning 1. Mötets öppnande: 2. Sammanträdets behöriga utlysande: 3. Val av mötespresidie: Förslag: Helny Malmborg som mötesordförande

Läs mer

Dagordning Årsmöte 2010

Dagordning Årsmöte 2010 DAGORDNING Kårhuset Lund, 12 november 2010 Christian Nilsson, ordförande Dagordning Årsmöte 2010 Tid: Torsdag 2 december 2010 klockan 18.00 Plats: Fakultetsklubben, Kårhuset Ärende Åtgärd Kom Bilaga 1

Läs mer

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum

Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Äskning till Tbi-sektionens 20års jubileum Enligt Tbi-sektionens reglemente punkt 3.1.3 står det följande: Sektionsstyrelsen förvaltar ett jubileumssparande å medlemmarnas räkning på sektionens konton.

Läs mer

Föredragningslista Sektionsmöte , 17:00

Föredragningslista Sektionsmöte , 17:00 Föredragningslista, 17:00 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötesordförande Terese Skoog öppnar mötet kl. 17.17 1.2. Val av mötesordförande Terese Skoog valdes till mötesordförande 1.3. Val av mötessekreterare

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-11-26

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-11-26 Sektionen för Medieteknik Stockholm 2014-11-26 Styrelsemöte 26 november 2014 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppna 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

TECHNOLOGY MANAGEMENT

TECHNOLOGY MANAGEMENT TECHNOLOGY MANAGEMENT STUDENTERNAS FÖRSTA ORDINARIE STÄMMA 2010 TORSDAGEN DEN 28 JANUARI Plats: Pepparholm, Studiecentrum, Lund öö öö öö ö åäöä å ä öå öå ä ä ä å ö ö ö ä Öå öö ö Procedurregler 1. Yttranderätt

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

Konglig samhällsbyggnad. Föredragningslista

Konglig samhällsbyggnad. Föredragningslista Konglig samhällsbyggnad Föredragningslista 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner tillika rösträknare 1.5 Adjungeringar

Läs mer

Sök-Utskottspub Sök till:

Sök-Utskottspub Sök till: Sök-Utskottspub Sök till: AktU MafU NärU Webgruppen Yvette Valberedningen Näringslivsutskottet, NärU - Din väg till drömjobbet! Hej Ettan! Mitt namn är Albin Larsson och jag är Näringslivsansvarig på sektionen

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm 2016-11-08 Styrelsemöte 9 NOVEMBER 2016 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Mötets behöriga utlysande 1.3. Närvarande och frånvarande

Läs mer

1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat.

1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla till sektionsmötet och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Rickard Nilsson väljs som mötesordförande. Rickard Nilsson går igenom

Läs mer

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014

Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014 Valberedningens nomineringar inför sektionsmötet i LP2 2014 Teknologsektionen Informationsteknik Chalmers tekniska högskola Vid frågor, kontakta valberedningen@chalmers.it FanbärerIT 15 Med stolt och härlig

Läs mer

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet.

Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. Patric Westberg (styrit) väljs som sekreterare för mötet. 1 Mötets öppnande Marcus Sundberg (styrit) välkomnar alla och förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Marcus Sundberg väljs som mötesordförande. 3 Val av mötets sekreterare Patric Westberg (styrit)

Läs mer

Teknologkårens Fullmäktige

Teknologkårens Fullmäktige Teknologkårens Fullmäktige Protokoll fört vid FM9 söndagen den 23 november i Hörsalen, Kårhuset 1 TFMÖ Talman Johan Förberg förklarade mötet öppnat klockan 10.14. 2 Tid och sätt godkänna tid och sätt 3

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt styrelsemöte 1 MARS 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna, ** betyder att att bilaga finns i protokollet) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Maria Bahrami förklarade mötet öppnat klockan

Läs mer

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare

00000 Mötets öppnande Ordförande förklarade mötet öppet klockan 17:15 i TP52. 00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Närvarande: Philip Karlsson, Ordförande Mike Persson, Festerichef Alexander Lagerbielke, Rekrytering Erik Wetterin, Webb/Tryck/PR Elias Olsson, Näringsliv Jerry Sundin, SnOrdf Niklas Bohman, Vice SnOrdf

Läs mer

Stadgar för Logopedsektionen

Stadgar för Logopedsektionen Stadgar för Logopedsektionen Fastslagna 2004/04/20 Reviderade 2014/05/07 1 Kapitel 1, Ändamål... 3 Kapitel 2, Medlemskap... 3 Kapitel 3, Organisation... 3 Kapitel 4, Verksamhetsår... 4 Kapitel 5, Sektionsfullmäktige...

Läs mer

Valberedningens arbete under året

Valberedningens arbete under året Valberedningens arbete under året Här är valberedningens förslag till Riksårsmötet 2016. Valberedningen har till uppgift att ta fram kandidater, intervjua och lägga förslag på personer som årsmötet väljer.

Läs mer

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT

STYRELSENS JOBB SÅ LÅNGT Hej alla medlemmar i Svensk Räddningshundförarförening! I somras anordnade vi ett sommarläger i Nynäshamn/Stora Vika som samlade drygt 20 deltagare från norr till söder. Lägret började på onsdagen den

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 17.15 19.00, torsdag, 20141120 Plats: D315 Närvarande: Sandra Sjölander, Jessica Andersson, Martina Kraff, Petra Landestål, Emma Rydén, Linnéa Fällström, Sofia

Läs mer

LESS årsmöte 2014 12 03

LESS årsmöte 2014 12 03 LESS årsmöte 2014 12 03 Datum: 2014 12 03 Tid: 19:00 Plats: Michael Hansens Gillestuga, Lund Ordförande: Kristoffer Berglind Sekreterare: Anton Frisk Rösträknare: Emilie Edh, Pontus Renmarker Justerare:

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte den 6 februari 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 17:16. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Justering av röstlängd Alla är närvarande.

Läs mer

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15.

Protokoll SSTSS Vårmöte 2013-05-15. Protokoll SSTSS Vårmöte. Tid: onsdagen den 15 maj, kl. 17.15 Plats: Häggsalen, Ångströmslaboratoriet Bilagor: A. Föredragningslista B. Närvarolista C. Proposition Utredning av möjligheten starta upp STS-mentorskapsprogram

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte Luleå Universitets Datorförening

Protokoll fört vid Årsmöte Luleå Universitets Datorförening Luleå Universitets Datorförening Årsmöte 2013-04-23 1(5) Protokoll fört vid Årsmöte Luleå Universitets Datorförening Tidpunkt 2013-04-23, 18:12-20:12 Plats Närvarande A1510 26 personer 1 Mötets högtidliga

Läs mer

Mötesprotokoll. Närvarande: Per inledning Genomgång av mötesformalia. Formalia

Mötesprotokoll. Närvarande: Per inledning Genomgång av mötesformalia. Formalia Mötesprotokoll Vårstämma 2015 Datum och tid: 2015-05-06 klockan 18:00 Plats: C305 Mötestyp: Vårstämma Kallade: Studenter inom sektionens utbildningsområde Närvarande: Anna Karlsson Ebba Jadelind Ola Olsson

Läs mer

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö

Uppdaterade 2013-07- 23. Reglemente Sektionen för Energi och Miljö Uppdaterade 2013-07- 23 Reglemente Sektionen för Energi och Miljö 1 Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Ändamål... 3 1.2 Reglementsändringar... 3 2 Förtroendevalda... 3 2.1 Ordförande... 3 2.2 Vice

Läs mer

Sveriges Elevråds årsmöte 2014. Kallelse

Sveriges Elevråds årsmöte 2014. Kallelse Sveriges Elevråds årsmöte 2014 s årsmöte 2014 Sida 2 Förslag på dagordning 22 november 2014 1. Årsmötets öppnande 2. Val av årsmötesordförande 3. Val av årsmötessekreterare och biträdande årsmötessekreterare

Läs mer

Proposition till Sektionen för Energi och miljö om revidering av Verksamhetsplanen 2015/2016

Proposition till Sektionen för Energi och miljö om revidering av Verksamhetsplanen 2015/2016 Proposition till Sektionen för Energi och miljö om revidering av Verksamhetsplanen 2015/2016 Bakgrund: Detta gäller en revidering av verksamhetsplanen för verksamhetsåret 2015/2016. Styrelsen har gått

Läs mer

Fysikteknologsektionen

Fysikteknologsektionen Fysikteknologsektionen Protokoll fört vid styretmöte 26 september 2013 Tid: 12:00 Plats: Styretrummet Närvarande Vice ordförande Kassör Ledamot DP F6 FnollK SNF Foc FARM Vice ordförande FARM Karl Netto

Läs mer

2. Rapporter Föredragande

2. Rapporter Föredragande Styrelsemöte mars 2014 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet öppnas 16:25 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses vara behörigt utlyst. 1.3. Närvarande och frånvarande Terese, Robin, Mikael, Anton,

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #8 som ägde rum 2014 12 08 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Simon Lundmark (Informationsansvarig) Gry Frölich(Kassör)

Läs mer

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12

Stadgar. Technology Management Studenterna. Antagna 2014-02-12 Stadgar Technology Management Studenterna Antagna 2014-02-12 1 Förening Technology Management Studenterna (TMS) är en ideell förening som drivs utan vinstsyften. 2 Syfte Föreningens syfte är att tillvarata

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-30 Styrelsemöte 30 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 12:15 1.2. Mötets behöriga utlysande Styrelsen

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL SM1 15/16

MÖTESPROTOKOLL SM1 15/16 Sid 1(15) MÖTESPROTOKOLL SM1 15/16 Tid: 18:01, måndagen den 23 februari 2015. Plats: Sal K2, KTH, Campus Valhallavägen, Teknikringen 28. Närvarande ur Styrelsen 15/16 Anna Wessén, Ordförande Fredrik Abele,

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm Klockan förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat.

Sektionen för Medieteknik Stockholm Klockan förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat. Styrelsemöte 19 september 2018 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Klockan 17.32 förklarade Jesper Lundqvist styrelsemötet öppnat. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelsen skickades

Läs mer

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14

Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Föräldraenkät gällande verksamheten på fritidsklubben Vängåvan vt-14 Vi har fått in svar från 27 föräldrar. Vi har ca 70 barn i fyran och femman, resten är sexor. Alla frågor kunde ni svara på med ett

Läs mer

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala

Protokoll. Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Protokoll Styrelsemöte Söndagen den 12:e Juni 2011 kl 10.00-13, Ramsjö Gård, Uppsala Närvarande: Erika Rydegård (punkt 7-13), Gilbert Blondeau (styrelsemedlem), Josefin Gasic (skype, punkt 4-7), Josefin

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 7 13/14

Protokoll Styrelsemöte 7 13/14 PROTOKOLL Kårstyrelsen Kårhuset Lund, 7 februari 2014 Sara Gunnarsson, mötessekreterare Protokoll Styrelsemöte 7 13/14 Tid: Måndag 3 februari 2014 klockan 18.00 Plats: Brunnen, Studiecentrum Närvarande

Läs mer

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping

Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Stadgar för Sjuksköterskesektionen i Linköping Antagna VT 1995 Senaste revidering 2015-11-24 Innehållsförteckning 1 Benämning och ändamål.. 3 2 Medlemskap.. 3 3 Organisation.....3 4 Stormöte.....4 5 Valberedning..

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte 2016-03-23

Protokoll Styrelsemöte 2016-03-23 Protokoll Styrelsemöte 2016-03-23 Telefon: 08-16 16 82 E-post: info@disk.su.se Hemsida: www.disk.su.se Org.nr: 802401-9047 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Mötets öppnande... 1 2 Formalia... 1 2.1 Val av mötessekreterare...

Läs mer

PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN

PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN PROTOKOLL ÖSM #1 2012 THS, KONGLIGA FLYGSEKTIONEN T-CENTRALEN 2012-02-02 KLOCKAN 12:15 NÄRVARANDE UR STYRELSEN: ADAM BERG JOHANN BIRGISSON THERESE EK ERIKA KLINGMARK FANNIE JERILGÅRD SARA HALLIN BJÖRN

Läs mer

Vårmöte #1, VT 2015. Tid: Torsdagen den 19:e februari, kl 17.15 Plats: Vasa A, Vasa

Vårmöte #1, VT 2015. Tid: Torsdagen den 19:e februari, kl 17.15 Plats: Vasa A, Vasa Vårmöte #1, VT 2015 Tid: Torsdagen den 19:e februari, kl 17.15 Plats: Vasa A, Vasa 1 Mötets öppnande Mötet förklaras enhälligt öppnat. 2 Val av mötesordförande Caroline Hansson väljs enhälligt till mötesordförande.

Läs mer

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun

Välkommen. till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Välkommen till Kommunfullmäktige i Ragunda kommun Vad är Kommunfullmäktige? Kommunfullmäktige är kommunens högsta beslutande organ och kan sägas vara kommunens riksdag. Kommunfullmäktige fattar viktiga

Läs mer

Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012. 2 Rapporter från råd

Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012. 2 Rapporter från råd Protokoll studienämndsmöte 1 25/9-2012 Närvarolista: Ida Johansson, Sara Pettersson, Anders Johansson, Stanislaw Bengtsson, Henrik Roos, Helga Brage, Louise Anderberg, Anders Fredholm, Johan Ahlberg. 1

Läs mer