Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning. Annette Eiserman-Wikström. ... Ilona Martinson. ... Ing-Marie Samuelsson

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning. Annette Eiserman-Wikström. ... Ilona Martinson. ... Ing-Marie Samuelsson"

Transkript

1 Kommunstyrelsen (23) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 25 september 2006 Kl Paragrafer Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette Eiserman-Wikström m Ingemar Johansson m Kersti Lagergren fp Leif Persson c Anders Hell, tj ers s Bo Axelsson s Britt-Marie Nordin s Jan Linde mp Carin Nilsson v Kerstin Sandberg spi Gunnar Carlson Övriga deltagande Ersättare och tjänstemän enligt särskild förteckning Utses att justera Annette Eiserman-Wikström Justeringens plats och tid Kommunhuset, Mölnlycke, måndagen den 2 oktober 2006 kl Sekreterare... Ilona Martinson Ordförande... Ing-Marie Samuelsson Justerande... Annette Eiserman-Wikström Organ BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunförvaltningen, kommunkansliet, Mölnlycke Underskrift... Ilona Martinson

2 Kommunstyrelsen Ks 263 Dnr 2006/ ANTAGANDE AV ENTREPRENÖR FÖR NYBYGGNAD AV FÖRSKOLA I ÄLMHULT, HINDÅS Kommunfullmäktige beslutade i 142/2005 om nybyggnad av förskola i Älmhult, Hindås. En första etapp med färdigställande 2007 skulle innehålla fyra avdelningar. Två av dessa skulle användas av föräldrakooperativet Solåsen som skulle flytta från nuvarande lokaler vid Solåsvägen i Hindås. En andra etapp med en avdelning skulle tas i bruk Till den första etappen anslog fullmäktige kronor. Under planeringen ändrades förutsättningarna för etappindelningen. Föräldrakooperativet önskar skjuta upp sin flyttning till år 2008 varför första etappen kommer att innehålla tre avdelningar. Anbud har infordrats till den 14 september Planerad byggtid är oktober 2006 juni Från sektorn för teknik och försörjningsstöd föreligger skrivelse av den 21 september Kommunstyrelsen utser Vi Tre Bygg AB till entreprenör för nybyggnad av förskola i Älmhult, Hindås. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

3 Kommunstyrelsen Ks 264 Dnr 2006/ ANTAGANDE AV ENTREPRENÖR FÖR UTBYGGNAD AV MÖLNLYCKE CENTRUM ETAPP 3 Sektorn för samhällsbyggnad har låtit detaljprojektera markarbeten för Mölnlycke centrum etapp 3. Arbetena omfattar ombyggnad av korsningen Biblioteksgatan Säterileden till cirkulationsplats samt iordningställande av parkeringsplatsen väster om vårdcentralen. Anbudsinbjudan har skett och entreprenör skall utses. Anslag för projektets genomförande finns i investerings- och exploateringsbudgeten. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 25 september Kommunstyrelsen antar Veidekke Construction AB (Vecon) som entreprenör för markarbeten i Mölnlycke centrum etapp 3. Paragrafen förklaras omedelbart justerad.

4 Kommunstyrelsen Ks 265 Dnr 2006/371 ANTAGANDE AV ENTREPRENÖR FÖR UTBYGGNAD AV GÅNG- OCH CYKELVÄG LÄNGS ESKILSBYVÄGEN I LANDVETTER Härryda kommun och Vägverket har upprättat ett samverkans- och finansieringsavtal för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Eskilsbyvägen i Björröd, Landvetter. Sektorn för samhällsbyggnad har låtit detaljprojektera utbyggnaden. Arbetena omfattar utbyggnad av gång- och cykelväg mellan Backavägen och Davids väg samt utbyggnad av trafiksäkerhetsåtgärder och busshållplats mellan Davids väg och Stenavägen. Anbudsinbjudan har skett och entreprenör skall utses. Projektet samfinansieras mellan Vägverket Region Väst och Härryda kommun. Vägverket kommer att ta över driftansvaret för vägar, kollektivtrafikhållplatser samt gång- och cykelvägar. Kommunen tar över driftansvaret för belysningen längs med cykelbanan. Sektorn för samhällsbyggnad redovisar i skrivelse av den 25 september 2006 de ekonomiska förutsättningarna för projektet. Kommunstyrelsen antar VMA (Västkustens Mark- och Asfalt AB) som entreprenör för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Eskilsbyvägen i Landvetter. Kommunstyrelsen godkänner föreslagen finansiering för Kommunstyrelsen noterar att kostnaderna för utbyggnad av gång- och cykelväg längs Eskilsbyvägen skall finansieras i budget Paragrafen förklarar omedelbart justerad.

5 Kommunstyrelsen Ks 266 Dnr 2006/ NYTT REGLEMENTE FÖR S REVISORER Riksdagen fattade i maj 2006 beslut om ändringar i kommunallagen avseende revision, ansvarsprövning och ägarstyrning av kommunala aktiebolag. Vissa ändringar trädde i kraft redan från den 1 juli 2006 och får bland annat effekt på höstens val i fullmäktige. Sektorn för administrativt stöd har därför gjort en fullständig översyn av kommunens revisorsreglemente. Från sektorn för administrativt stöd föreligger skrivelse av den 29 augusti 2006 samt förslag till nytt reglemente. Förslaget har utformats med ledning av det underlag som presenterats av Sveriges kommuner och landsting. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige antar nytt reglemente för Härryda kommuns revisorer enligt föreliggande förslag.

6 Kommunstyrelsen Ks 267 Dnr 2006/ DETALJPLAN FÖR RÄVLANDA 5:37, BOSTÄDER VID EKEDALSVÄGEN I RÄVLANDA Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till detaljplan för Rävlanda 5:37, bostäder vid Ekedalsvägen i Rävlanda. Planförslaget har varit utställt enligt plan- och bygglagen 5:23 under tiden 5 juli 15 augusti Inkomna yttranden redovisas i utlåtande av den 21 augusti Antagandehandlingarna stämmer överens med utställningshandlingarna. Förslaget är förenligt med gällande översiktsplan och går att förena med en från allmän synpunkt lämplig användning av mark- och vattenresurser enligt Miljöbalken kapitel 3. Förslaget medför inte att någon miljökvalitetsnorm enligt Miljöbalken kapitel 5 överskrids. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 21 augusti Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige antar detaljplan för Rävlanda 5:37, bostäder vid Ekedalsvägen i Rävlanda, enligt föreliggande förslag.

7 Kommunstyrelsen Ks 268 Dnr 2006/ FÖRSLAG TILL PROGRAM FÖR SLAMBY Vägverket gjorde 1996 en vägutredning om lämplig förbindelseväg mellan riksväg 40 och E20. Utredningen visade att en anslutning mellan Landvettervägen, 549, och riksväg 40 vid Slamby var den effektivaste och mest samhällsekonomiskt lönsamma av redovisade alternativ även på lång sikt. I kommunens översiktsplan, ÖP 2002, har anslutningen redovisats och markanvändningen i dess närområde angivits som utredningsområde för framtida utökat industri/verksamhetsområde. Vägverket har i samarbete med kommunen tagit fram en samrådshandling till en förstudie av vägens sträckning, motets läge och den principiella utformningen. Sektorn för samhällsbyggnad har studerat möjlig markanvändning av området för samråd och remiss till berörda myndigheter och markägare. Programsamrådet avses starta i oktober Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 31 augusti Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att genomföra programsamråd för Slamby.

8 Kommunstyrelsen Ks 269 Dnr 2006/ EXPLOATERINGSAVTAL, KULLBÄCKSTORP 2:6 I MÖLNLYCKE Sektorn för samhällsbyggnad har upprättat förslag till exploateringsavtal med Roger och Ann-Christin Öjerdal avseende åtta byggrätter på fastigheten Kullbäckstorp 2:6 i Mölnlycke enligt gällande detaljplan. Ersättning för gatukostnader uppgår till kronor. I anslutning till området förvärvar kommunen mark om cirka kvm av exploatören. Marken är upptagen i markförvärvsprogrammet som mark som kommunen bör förvärva. Ersättningen för markförvärvet uppgår till 3,60 kronor/kvm. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 22 juni Kommunstyrelsen godkänner exploateringsavtal mellan kommunen och Roger och Ann-Christin Öjerdal enligt föreliggande förslag. Kommunstyrelsen uppdrar åt samhällsbyggnadschef Bengt Anders Nordwall och mark- och bostadschef Bertil Widén att underteckna avtalet.

9 Kommunstyrelsen Ks 270 Dnr 2006/ NÄRIDROTTSPLATS PÅ SÄTERIOMRÅDET I MÖLNLYCKE Sektorn för utbildning och kultur, fritidsverksamheten, har ansökt om bygglov för en näridrottsplats intill befintlig grusplan inom Rådasjöns naturreservat och avser att uppföra anläggningen under hösten. Näridrottsplatsen, som är avsedd för spontanidrott/lek, omfattar en yta med plastgräs på 20x40 meter med en sarg runt om och med 2-3 mindre belysningsstolpar intill. Enligt föreskrifterna för naturreservatet krävs kommunens tillstånd för att uppföra byggnad eller därmed jämförbar anläggning som behövs för utveckling av befintlig verksamhet... Detta innebär att tillstånd krävs för att uppföra en näridrottsplats. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 5 september Sektorn bedömer att tillstånd kan beviljas. Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att ge tillstånd till att anlägga näridrottsplats intill befintlig grusplan inom Rådasjöns naturreservat.

10 Kommunstyrelsen Ks 271 Dnr 2006/ NY ORGANISATION FÖR RÄDDNINGSTJÄNSTFÖRBUNDET STORGÖTEBORG De nuvarande medlemmarna i Räddningstjänstförbundet Storgöteborg har med anledning av Lerums kommuns intresse att bli ny medlem i förbundet diskuterat hur den politiska organisationen i förbundet skall se ut i framtiden. Vid medlemsmöte den 15 december 2005 enades medlemskommunerna om att ta fram ett förslag till förändring av organisationen med fullmäktigemodellen som utgångspunkt. Förslag till ny organisation föreligger. Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger skrivelse av den 13 september Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige antar förslag till förbundsordning för Räddningstjänsten Storgöteborg, reglemente för förbundsstyrelsen samt arbetsordning för förbundsfullmäktige.

11 Kommunstyrelsen Ks 272 Dnr 2006/ POLITISKA INRIKTNINGSMÅL FÖR MILJÖPOLICY OCH MILJÖKVALITETSMÅL Kommunfullmäktiges samhällsbyggnadsberedning har på uppdrag av fullmäktiges presidium arbetat fram förslag till politiska inriktningsmål för miljöpolicy och miljökvalitetsmål. Arbetet har skett i en miljögrupp och efter den modell och det arbetssätt kring målstyrning som fastställdes av fullmäktige i december Dokumentet innehåller politiska inriktningsmål för miljöpolicy och miljökvalitetsmål för förvaltningen. Förslag till verksamhetsmål finns sammanställda i en bilaga och överlämnas till kommunstyrelsen för vidare hantering enligt kommunens målstyrningsmodell. Från samhällsbyggnadsberedningens miljögrupp föreligger skrivelse av den 25 augusti Yrkanden Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar med instämmande av Carin Nilsson (mp) och Jan Linde (s) att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att - anta politiska inriktningsmål för miljöpolicy och miljökvalitetsmål enligt samhällsbyggnadsberedningens miljögrupps förslag. - överlämna de politiska inriktningsmålen till kommunstyrelsen för upprättande av verksamhetsmål samt - överlämna miljögruppens förslag till verksamhetsmål till kommunstyrelsen som underlag vid upprättande av verksamhetsmål. Gunnar Carlson (spi) yrkar med instämmande av Göran Hildén (fp) och Leif Persson (fp) - att ärendet återremitteras till samhällsbyggnadsberedningen för vidare bearbetning sedan fullmäktige antagit nedan nämnda kompletterande riktlinjer - att kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att snarast presentera förslag till modell för utformningen av politiska inriktningsmål i beredningarna samt - att förvaltningen i samband därmed också föreslår klara riktlinjer för en enklare behandlingsgång, politiska inriktningsmål-anvisningarverksamhetsmål. Kommunstyrelsen beslutar ajournera sammanträde i 10 minuter.

12 Kommunstyrelsen forts Ks 272 Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat avgöra ärendet idag. Votering begäres. Följande voteringsproposition godkännes. Den som bifaller att ärendet skall avgöras idag röstar Ja. Den som bifaller yrkandet om återremiss röstar Nej. Voteringen utfaller så att 6 ledamöter röstar Ja och 7 röstar Nej, bilaga 1 voteringslista. Kommunstyrelsen har således beslutat återremittera ärendet. Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att snarast presentera förslag till modell för utformningen av politiska inriktningsmål i beredningarna och att förvaltningen i samband därmed också föreslår klara riktlinjer för en enklare behandlingsgång, politiska inriktningsmål-anvisningarverksamhetsmål. Kommunstyrelsen återremitterar ärendet till samhällsbyggnadsberedningen för vidare bearbetning sedan fullmäktige antagit ovan nämnda kompletterande riktlinjer.

13 Kommunstyrelsen Ks 273 Dnr 2005/ POLITISKA INRIKTNINGSMÅL FÖR UTBILDNING OCH KULTUR (SKOLPLAN 2006) Nu gällande skolplan (Skolplan 2000) antogs av kommunfullmäktige den 28 februari 2000, 16. Fullmäktiges förberedning har uppdragit åt utbildningsoch kulturberedningen att revidera skolplanen. Kommunstyrelsen behandlade i 193/2006 utbildnings- och kulturberedningens förslag till reviderade politiska inriktningsmål för utbildning och kultur (Skolplan 2006) och beslutade då återremittera ärendet till beredningen för bearbetning. Från utbildnings- och kulturberedningen föreligger nytt förslag till inriktningsmål av den 17 augusti Målen är utformade efter intentionerna i kommunallagen och skollagen samt den modell om målstyrning som tilllämpas i Härryda kommun. Yrkanden Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar med instämmande av Jan Linde (s), Carin Nilsson (mp) och Kerstin Sandberg (v) att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att anta utbildnings- och kulturberedningens förslag till politiska inriktningsmål för utbildning och kultur (skolplan 2006) med följande ändringar: - Under rubriken Vår vision ändras ordet finslipar i stycket 4 till förbereder. - Under rubriken Övergripande förutsättningar ändras den sista meningen så att den i stället får följande lydelse: Kommunstyrelsen skall se till att utbildnings och kulturförvaltningen tillvaratar möjligheten till ett demokratiskt arbetssätt i det vardagliga arbetet. - Under rubriken Kulturskolan tas orden begåvade och bort ur stycket 3. Gunnar Carlson (spi) yrkar med instämmande av Göran Hildén (fp) och Kersti Lagergren (m) - att ärendet återremitteras till utbildnings- och kulturberedningen för vidare bearbetning sedan fullmäktige antagit nedan nämnda kompletterande riktlinjer - att kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att snarast presentera förslag till modell för utformningen av politiska inriktningsmål i beredningarna samt

14 Kommunstyrelsen forts Ks att förvaltningen i samband därmed också föreslår klara riktlinjer för en enklare behandlingsgång, politiska inriktningsmål-anvisningarverksamhetsmål. Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat avgöra ärendet idag. Votering begäres. Följande voteringsproposition godkännes. Den som bifaller att ärendet skall avgöras idag röstar Ja. Den som bifaller yrkandet om återremiss röstar Nej. Voteringen utfaller så att 6 ledamöter röstar Ja och 7 röstar Nej, bilaga 2 voteringslista. Kommunstyrelsen har således beslutat återremittera ärendet. Kommunstyrelsen uppdrar åt förvaltningen att snarast presentera förslag till modell för utformningen av politiska inriktningsmål i beredningarna och att förvaltningen i samband därmed också föreslår klara riktlinjer för en enklare behandlingsgång, politiska inriktningsmål-anvisningarverksamhetsmål. Kommunstyrelsen återremitterar ärendet till utbildnings- och kulturberedningen för vidare bearbetning sedan fullmäktige antagit ovan nämnda kompletterande riktlinjer.

15 Kommunstyrelsen Ks 274 Dnr 2006/ VALIDERINGSVERKSAMHETEN INOM GÖTEBORGSREGIONENS KOMMUNALFÖRBUND, GR - BEMYNDIGANDE Göteborgsregionens fullmäktige beslutade den 13 juni 2006 bilda ett av GR helägt dotterbolag för valideringsverksamheten kallat GR Kompetens och Valideringscentrum AB. Enligt förslaget bör verksamheten organisatoriskt vara kopplad till GR eftersom den har betydande inslag av myndighetskaraktär. Medlemskommunerna föreslås bemyndiga GR att svara för validering mot nationella kursplaner och för den myndighetsutövning som följer uppdraget. Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 23 augusti Kommunstyrelsen bemyndigar GR:s utbildningsgrupp att i förekommande fall för Härryda kommuns räkning svara för validering mot nationella kursplaner och för den myndighetsutövning som följer uppdraget.

16 Kommunstyrelsen Ks 275 Dnr 2006/ PRINCIPER FÖR PRISSÄTTNING (GRUNDSKOLA, FÖRSKOLE- KLASS, FRITIDSHEM OCH ISGR) INOM GR FRÅN OCH MED 2007 Göteborgsregionens förbundsstyrelse beslutade den 16 maj 2006 om principer för prissättning avseende köp och försäljning av platser inom grundskola, förskoleklass, fritidshem och ISGR (Göteborgsregionens internationella skola). Principerna skall börja gälla från och med 2007 och avser köp och försäljning mellan Göteborgsregionens kommuner. Förbundsstyrelsen rekommenderar medlemskommunerna att prissättningen skall genomföras enligt följande: För samtliga skolformer - Avsteg från principen för prissättning kan, avseende samtliga skolformer, ske om synnerliga skäl föreligger. Dessa skall skriftligen motiveras för Utbildningschefsgruppen. För grundskola och förskoleklass - Nuvarande ersättningsnivå (genomsnittskostnad reducerad med 12 %) skall kvarstå. - För elever som placeras i speciella grupper skall särskilt avtal upprättas enligt självkostnadsprincipen. - Särskilda avtal bör också upprättas när en annan kommun övertar ansvaret för samtliga elever i ett helt område. För fritidshem/fritidsklubb - Ersättningen för barn i fritidshem/fritidsklubb skolår 4-6 bör, oavsett verksamhetsform, vara 1/3 av ersättningen för barn i fritidshem/- fritidsklubb skolår F-3. För ISGR - Ersättningen till ISGR skall förändras enligt samma index som tas fram i arbetet med prissättningen inom gymnasieskolan. - Avsteg från indexuppräkningen kan ske om synnerliga skäl föreligger. Dessa skall skriftligen motiveras för Utbildningschefsgruppen. De nya principerna bedöms inte ge några ekonomiska konsekvenser för sektorn för utbildning och kultur. Från sektorn för utbildning och kultur föreligger skrivelse av den 16 augusti 2006.

17 Kommunstyrelsen forts Ks 275 Kommunstyrelsen fastställer principer för prissättning av platser inom grundskola, förskoleklass, fritidshem och ISGR i enlighet med Göteborgsregionens förbundsstyrelses beslut av den 16 maj 2006.

18 Kommunstyrelsen Ks 276 Dnr 2005/ MOTION ANGÅENDE MARK FÖR FOLKRACEBANA Kommunfullmäktige beslutade i 157/2005 till kommunstyrelsen remittera motion från Peter Brych (spi) om mark för folkracebana. Motionären önskar att kommunstyrelsen får i uppdrag att utreda frågan om mark för en folkracebana i kommunen, helst belägen i nära anslutning till befintlig verkstadslokal. Sektorn för utbildning och kultur anför i skrivelse av den 10 augusti 2006 bland annat följande: Folkraceverksamheten i kommunen är av liten omfattning. Föreningen har enligt de senaste uppgifterna 6 medlemmar i bidragsberättigad ålder (17-20 år) och 24 medlemmar över 20 år. I Göteborgsregionen är det ur flera aspekter svårt att etablera nya motorverksamheter. Det främsta hindret är bullerproblem och svårigheten blir då att finna mark belägen så att buller inte stör boende eller annan verksamhet. Kommunen äger idag ingen mark som kan anses lämplig för folkrace eller annan motorverksamhet. Det finns fem folkracebanor i Göteborgsregionen och ytterligare ett antal i Västra Götaland. Mölnlycke folkraceklubb har alltså möjligheter till verksamhet inom mycket rimligt avstånd från kommunen. Sektorn bedömer att etablering av en folkracebana i kommunen inte kan motiveras med tanke på det ringa underlaget och de stora kostnader en sådan anläggning skulle medföra. Yrkanden Ing-Marie Samuelsson (s) yrkar att kommunstyrelsen föreslår fullmäktige att med hänvisning till ovanstående avslå motionen. Gunnar Carlson (spi) yrkar att ärendet återremitteras till förvaltningen med begäran om förnyad behandling där förvaltningen svarar på frågan om mark och inte ger sig in på en fråga om motoranläggningar, en fråga som aldrig ställts. Efter ställd proposition på återremiss och avgörande idag finner ordföranden att kommunstyrelsen beslutat återremittera ärendet.

19 Kommunstyrelsen forts Ks 276 Kommunstyrelsen återremitterar ärendet till förvaltningen med begäran om förnyad behandling där förvaltningen svarar på frågan om mark och inte om motoranläggningar.

20 Kommunstyrelsen Ks 277 Dnr 2005/ REMISS ANGÅENDE GENOMFÖRANDEPROCESSEN FÖR VISION VÄSTRA GÖTALAND 2006 En arbetsgrupp bestående av kommunförbundsdirektörerna, regionutvecklingsdirektören och chefen för Business Region Göteborg (BRG) har arbetat fram ett förslag till ansvarsfördelning vid genomförandet av Vision Västra Götaland. Göteborgsregionens kommunalförbund har sänt förslaget på remiss till samtliga medlemskommuner. Rapporten avser samverkan och rollfördelning mellan kommunerna och Västra Götalandsregionen vid genomförandet av Vision Västra Götaland vars grund är det goda livet och hållbar utveckling. Gränssnitten kommun region redovisas utifrån visionens fem fokusområden: - Ett livskraftigt näringsliv - Ledande i kompetens och kunskapsutveckling - Infrastruktur och kommunikationer med hög standard - En ledande kulturregion - En god hälsa. Även internationella frågor och miljö redovisas. Från sektorn för administrativt stöd föreligger förslag till yttrande av den 8 september Kommunstyrelsen beslutar att ställa sig bakom förslaget till samverkan och rollfördelning gällande genomförandet av Vision Västra Götaland.

21 Kommunstyrelsen Ks 278 Dnr 2003/ MOTION ANGÅENDE DE POLITISKA PARTIERNAS ROLL OCH VILLKOR I KOMMUNEN Kommunfullmäktige beslutade i 153/2003 till kommunstyrelsen remittera motion från Bo Axelsson (s) och Birgitta Eriksson (s) om de politiska partiernas roll och villkor i kommunen. Motionärerna vill att motionen överlämnas till kommunfullmäktiges presidium att beaktas när direktiv lämnas till den arbetsgrupp (förtroendemannagrupp) som skall utvärdera den politiska organisationen, så att en översyn av de politiska partiernas arbetsvillkor kan ske parallellt. Fullmäktiges förberedning har fått i uppdrag att yttra sig över motionen. Förberedningen beslutade den 25 november 2003 att tills vidare skjuta upp starten av utvärderingen av den politiska organisationen. Beredningen beslutade därför avvakta med att besvara motionen till dess att utvärderingsgruppen (demokratiberedningen) kommit igång. Demokratiberedningens förslag till förändringar i det politiska arbetssättet behandlades av fullmäktige den 17 oktober 2005, 124. I motionen redovisas ett antal exempel på frågor som enligt motionärerna måste diskuteras i samband med en utvärdering. Förberedningen lämnade i skrivelse av den 24 oktober 2005 kommentarer kring frågorna. Förberedningen anser att demokratiberedningen har behandlat flera av frågeställningarna trots att de inte direkt ingick i uppdragshandlingen. Kommunstyrelsen behandlade ärendet i 318/2005 och beslutade då remittera det till demokratiberedningen för diskussion av de frågor i motionen som inte berörts i beredningens förslag till förändringar i det politiska arbetssättet. Demokratiberedningen redovisar uppdraget i skrivelse av den 16 maj Kommunstyrelsens förslag till beslut i kommunfullmäktige Fullmäktige beslutar att med hänvisning till beslutet angående förändringar i det politiska arbetssättet anse motionen besvarad.

22 Kommunstyrelsen Ks 279 Dnr 2006/ STATISTISKA UPPGIFTER PER DEN 31 JULI 2006 Från sektorn för samhällsbyggnad föreligger statistiska uppgifter per den 31 juli Kommunstyrelsen lägger ärendet till handlingarna.

23 Kommunstyrelsen Ks 280 ANMÄLAN AV DELEGATIONSBESLUT Kommunstyrelsen delges delegationsbeslut från sektorn för samhällsbyggnad (Dnr 2006/47 002), bilaga 3 från sektorn för socialtjänst (Dnr 2006/15 002), bilaga 4 från sektorn för utbildning och kultur (Dnr 2006/8 002), bilaga 5 från sektorn för teknik och försörjningsstöd (Dnr 2006/9 002), bilaga 6 från sektorn för administrativt stöd (Dnr 2006/47 002), bilaga 7.

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-11-12 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 12 november 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 319-325 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Bo Axelsson,

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9)

Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Kommunstyrelsen - information 2006-04-18 1 (9) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 18 april 2006 kl 16.00 20.00 Paragrafer 138-145 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2006-11-06 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 november 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 325-329 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (8)

Kommunstyrelsen - information (8) Kommunstyrelsen - information 2007-05-14 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 14 maj 2007 kl 17.00 21.55 Paragrafer 164-170 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (16) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (16) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-10-16 1 (16) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 16 oktober 2006 kl 19.00 21.00 Paragrafer 133-143 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (11)

Kommunstyrelsen - information (11) Kommunstyrelsen - information 2007-09-17 1 (11) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 17 september 2007 kl 16.00 21.20 Paragrafer 251-260 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen

Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Protokoll från sammanträde i Utbildningsgruppen Tid: Onsdagen 5 april 2006, kl 13.00-16.00 Plats: GR-Huset, Rum 377 Ledamöter Frank Andersson (s), Göteborg, ordf Agneta Granberg (m), Göteborg (anlände

Läs mer

Kommunstyrelsen ()

Kommunstyrelsen () Kommunstyrelsen 2008-01-07 1 31() Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 7 januari 2008 kl 16.00 19.20 Paragrafer 1-25 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson m

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20)

Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Kommunstyrelsen 2007-10-01 1 (20) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 1 oktober 2007 kl 17.00 17.40 Paragrafer 261-277 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8)

Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Kommunstyrelsen - information 2007-10-15 1 (8) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 15 oktober 2007 kl 16.00 19.45 Paragrafer 278-284 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (23) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-10-22 1 (23) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 22 oktober 2007 kl 18.00 20.20 Paragrafer 157-175 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen 2006-05-02 1 (25)

Kommunstyrelsen 2006-05-02 1 (25) Kommunstyrelsen 2006-05-02 1 (25) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, tisdagen den 2 maj 2006 kl 16.00 20.30 Paragrafer 147-165 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette Eiserman-Wikström

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-05-22 1 (20) Plats och tid Föreningsgården, Rävlanda, måndagen den 22 maj 2006 kl 19.00 21.30 Paragrafer 74-87 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7)

Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Kommunstyrelsen - information 2008-01-21 1 (7) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 21 januari 2008 kl 16.00 21.00 Paragrafer 26-31 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag

Göran Strömqvist och Lilian Stenqvist. Kommunsekreterarens rum torsdag Kommunstyrelsen 2009-02-24 1 (6) Plats och tid Folkets Hus, Hällefors, kl. 12.30 12.45 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Se bilagd förteckning Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 11 april 2003 i Lerums kommun, Aspenäs Hotell och Konferens i Lerum, kl. 10.30 12.45 Ledamöter Göran Johansson (s) Göteborg, ordförande

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl , i stadshuset, Mölndals kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde fredagen den 15 oktober 2004, kl. 13.40 14.05, i stadshuset, Mölndals kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Jan Hallberg

Läs mer

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej

Vårgårda kommunfullmäktige Namn Parti Närvar. Ja Nej Ja Nej Ja Nej KOMMUNFULLMÄKTIGE Nya hyrestaxor för kommunens idrottsanläggningar 2 Åtgärder för att få budget i balans 200 3 Kommunbidrag 2002, kommunfullmäktige och revisionen 4 Exploateringsavtal, Västra Degrabo 5

Läs mer

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige

Sävsjö kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunfullmäktige 1 Plats och tid Kommunalhuset, Vallsjösalen, Sävsjö, måndagen den 23 juni 2014 klockan 19.00 19.45 ande Samtliga ordinarie ledamöter med undantag av: Gunilla Andersson (KD), Ludwig Axelsson (KD), Hugo

Läs mer

Kommunfullmäktige (34) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (34) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-06-19 1 (34) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 19 juni 2006 kl 19.00 22.35 Paragrafer 88-114 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Kommunstyrelsen (8)

Kommunstyrelsen (8) Kommunstyrelsen 2012-06-25 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset i Älmhult måndagen den 25 juni 2012 kl 15.00-16.15 med ajournering kl 15.50-16.00 Sonja Emilsson (M), 1:e vice ordförande Tord Åkesson

Läs mer

Kommunstyrelsen (27)

Kommunstyrelsen (27) Kommunstyrelsen 2008-02-04 1 (27) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 4 februari 2008 kl 16.00 20.55 Paragrafer 32-53 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie Samuelsson

Läs mer

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson

û/t KOMMUN SD Calle Johansson .../.[A,Ð. Mats Werner Datum för anslass nedtagande HÄRRYDA I (4) MP Birgitta Olsson HÄRRYDA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-06-21 I (4) Plats och tid Paragrafer Beslutande Övriga deltagande Kommunhuset i Mölnlycke, tisdagen den 2l juni 2016, kl 16.00-17.40 2rl-212 M Per Vorberg, ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

Kommunstyrelsen (21)

Kommunstyrelsen (21) Kommunstyrelsen 2006-02-06 1 (21) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 6 februari 2006 kl 16.00 17.10 Paragrafer 49-64 Beslutande s Ing-Marie Samuelsson, ordf fp Göran Hildén m Annette Eiserman-Wikström

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert

A/^A-/ C\/ [1//\A/ C EvaRydén. S Anna Palmér, $$ 326-331 V Kerstin Sandberg, tj ers $ 325 S Thomas Gustafsson, tj ers S Siw Hallbert HÄRRYDA KOMMUN SAM MANTRADES PROTOKOLL 2015-1 l-09 I (8) Plats och tid Paragrafer Beslutande Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 9 november 2015, kl. 16.00-20.00 32s-33r M Per Vorberg, ordf. S Mats Werner

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (20) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2006-02-27 1 (20) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 27 februari 2006 kl 19.00 22.30 Paragrafer 22-36 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation

367 Kommunstyrelsens ärendelista. 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan. 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 Paragrafer 367 Kommunstyrelsens ärendelista 368 Kv Dalen avtal med Siemens och Missionskyrkan 369 Uppföljning av ny politisk organisation 2010-06-14 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Skuten-Dovern,

Läs mer

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ

Therese Weckström. Malin Eriksson. Kommunstyrelsen. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida Beslutande organ Sammanträdesdatum Sida 0 Beslutande organ Plats och tid Stadshuset, Vänersalen klockan 15.30 15.55 Beslutande Johan Abrahamsson (M) Ordförande Sture Pettersson (S) Ledamot Therése Weckström (S) Ledamot

Läs mer

ÖVERKALLX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl , sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen

ÖVERKALLX KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl , sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen ÖVERKALLX Plats och tid Måndagen den 26 juni 2017, kl.9.00-10.00, sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen Beslutande Övriga deltagande Mikael Larsson (v) Birgitta Persson (s) ers. för Anne Jakobsson Sarah

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunfullmäktige 2007-03-22 1 Plats och tid Torsdag 22 mars 2007 kl 19.00-19.50 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Förbundsfullmäktige

Förbundsfullmäktige Tid och plats Tisdagen den 10 juni 2014 kl 1, Ullevi Restaurang & Konferens ande Ledamöter Göteborg Ann-Christine Andersson (S) Jonas Ransgård (M) Kristina Tharing (M) Mikael Törnqvist (MP) Svetlana Lucic

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Rådasjön kl. 16:00-20:10 ande ledamöter Per Vorberg (M) (ordförande) Patrik Linde (S) (vice ordförande) Evalotta Liljenzin (M) Grim Pedersen (M) Kersti Lagergren (M) (16:05-20:10) 36-43 Hans

Läs mer

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning

Kommunfullmäktige (32) Se särskild förteckning Kommunfullmäktige 2007-03-26 1 (32) Plats och tid Kulturhuset, Mölnlycke, måndagen den 26 mars 2007 kl 1900 23.20 Paragrafer 47-70 Beslutande Se särskild förteckning Övriga deltagande Ersättare enligt

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C)

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Maria Syd. Madelaine Jakobsson (C) 1(12) Plats och tid måndagen den 8 april 2019 kl. 11:00 12:20 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Grethel Broman (S) Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl PERSTORPS KOMMUN Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2007-10-22 Sida 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret kl 16.00 18.20 Beslutande Leif Andersson, ordförande Catharina

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2006-10-26 1 Plats och tid Sagahuset, Skärhamn, kl.17.10 19.00 Beslutande Martin Johansen (fp) Gudrun Ivarsson (fp) tjg ers Bo Bertelsen (ka) Vilgoth Wilhelmsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25

Enligt bilagda förteckning. Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson, sekreterare Bo Wallströmer, ekonomichef 24-25 LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Tingshuset, Kopparberg Tid: 19.00 20.25 Beslutande Enligt bilagda förteckning Övriga deltagande Torbjörn Brännlund, kommunchef Anders Andersson,

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10.

Chatarina Gustafsson (m), ersättare Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl 10. 1 (5) Plats och tid: Kommunkontoret, kl 8.30-9.15 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Ulla-Maj Andersson (s), ordförande Bengt Åberg (s) Thomas Johansson (s), tj ers. Assar Nilsson (s) Mona

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 2011-02-21 Plats och tid Förvaltningshuset, klockan 17.00 17.30 Beslutande Leif Nilsson (S), ordf. Ingemar Hellström (S) Fredrik Rönning (S) Kerstin Junker (S) Kjell Midér (S) Hans Jansson

Läs mer

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl , i Ale gymnasium, Ale kommun

Protokoll från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl , i Ale gymnasium, Ale kommun FÖRBUNDSSTYRELSEN GR 1 från förbundsstyrelsens sammanträde torsdagen den 21 april 2005, kl. 12.45-13.05, i Ale gymnasium, Ale kommun Ledamöter Göran Johansson (s), Göteborg, ordförande Jan Hallberg (m),

Läs mer

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist.

Kerstin Hörnqvist, sekreterare. Justeringens tid och plats: Kommunkontoret, , kl Kerstin Hörnqvist. 1 (8) Plats och tid: Oasen, Nordmaling kl 19-19.35 Beslutande: Övriga närvarande: Utses att justera: Gunnar Wiglöv (s), ordförande Anders Lundberg (c), 1:e vice ordförande Bo Westermark (v), 2:e vice ordförande

Läs mer

Folkets Park kl

Folkets Park kl 1 (11) Plats och tid Folkets Park kl 09.00 11.45 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson, (c) ledamot Lars-Göran Thulin,

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (13)

Miljö- och bygglovsnämnden (13) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-03-20 1(13) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, onsdag den 20 mars 2019, kl 16.00-19.05 Paragrafer 28-37 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Rum 226 kl. 09:00-10:10 ande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Marie Östh Karlsson (S) (ordförande) Hans Bergfelt (M) (vice ordförande) Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP)

Läs mer

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson

Fritids- och kulturchef Annica Andersson, föreningskonsulent Margareta Nöstdal och sekreterare Pernilla Larsson Fritids- och kulturnämnden 2014-11-18 Plats och tid Robothistoriska muséet 13.15 15.30 mötet ajournerades 14.39 14.45 Beslutande Övriga deltagare Lena Träff (S) Stefan Carlsson (S) Jan-Erik Jansson (S)

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45

Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 1 1 Plats och tid Rådhuset, 11 juni 2015, kl 09.00-11.45 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP

Protokoll. = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP = ríäáäçåáåöëå ãåçéå= = OMNNJMNJNT= = =NJP Utbildningsnämnden sammanträde 1. Val av ledamöter och ersättare till utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-2014 2. Val av representanter till skolkonferens,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunstyrelsen 1(8) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Gnosjösalen kl. 17.30-17.50 Beslutande Övriga närvarande Arne Ottosson (M), ordförande Johan Malm (C) 1:e vice ordförande Markus Kauppinen (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Miljö- och bygglovsnämnden (12)

Miljö- och bygglovsnämnden (12) Miljö- och bygglovsnämnden 2019-07-11 1(12) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, torsdag den 11 juli 2019, kl 8.30-9.40. Paragrafer 67-72 Beslutande ledamöter M Grim Pedersen, ordf KD Madeleine Söderlund,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum 1 / 28 Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Lennart Ohlsson

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15. Beslutande ledamöter

Sammansträdesprotokoll Barn- o utbildningsnämndens au. Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15. Beslutande ledamöter 1 / 13 Sammansträdesprotokoll Plats och tid Dialogen kl. 18:00-19:15 ande ledamöter Övriga närvarande Lena Gerby (M) (ordförande) Gunnar Mossberg (M) Johan Hammarström (S) (2:e vice ordförande) Camilla

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.00 08.55 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande, tillika mötesordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann,

Läs mer

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback

Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt. Bengt Jarring Helene Norrback Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.00 1 (15) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Mats Rydby, kommunchef Cecilia Håkansson, sekreterare Lena Thore, stadsarkitekt

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28

Barn- och ungdomsnämnden Sammanträdesdatum 2014-08-28 Barn- och ungdomsnämnden Paragraf Ärendelista Sammanträdesdatum 2014-08-28 69 Budgetuppföljning och ekonomisk redovisning år 2014 70 Budget skolskjuts 2015 71 Återremiss motion om förskola i Vallberga

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning

Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl Se bifogad deltagarförteckning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Kommunstyrelsen 2006-06-20 Plats och tid Beslutande Grand Konferens Folkets Hus Sibberön kl 14.00-14.35 Se bifogad deltagarförteckning Utses att justera Bosse Pettersson Gunnar

Läs mer

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS

Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare. Kommunkontoret 2013-04-25 ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdeslokalen Karpen, kl. 18.00 19.15 1 (13) Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Per Almström, kommunchef Stefan Didrik, sekreterare Utses justera Justeringens

Läs mer

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström

Tommy Persson, kommunsekreterare Claes Lewander, kommunchef Erling Karlsson, teknisk chef 83. Ann-Marie Fagerström 2010-06-21 123 Plats och tid Karl-Oskar kommunhuset Emmaboda, 2010-06-21, 16:30 17:30 Beslutande Övriga deltagande Ann-Marie Fagerström (s) Stig-Ove Andersson (s) Gullvi Dahllöf (s) Bo Eddie Rossbol (s)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Mölndals stadshus, rum 226 kl. 13:00-13:35 ande ledamöter Stefan Gustafsson (S) Ulrika Frick (MP) Marcus Claesson (FP) Hans Bergfelt (M), ordförande Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret 2003-11-26 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.55 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Bo-Anders Thornberg (m) Kanslichef Per Hildingson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sammanträdesdatum Samhällsbyggnadsutskottet 2013 11 18 1 (8) Plats och tid: Astrakanen, kommunkontoret i Båstad kl 13.00 14.55. Beslutande: Thomas Andersson (FP), ordförande Pelle Höglund (M), ledamot

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2000-10-30 1 Plats och tid Kommunkontoret, kl. 17.00 18.00 Beslutande Jan-Evert Halldin (s), ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Benny Andersson (s), Eva Lind (s)

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot

Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP) tjg ers för A Linander (C) Håkan Svensson-Sixbo (V) ledamot Sammanträdesprotokoll Sida 1 (6) Plats och tid Stadshuset, 9.00-10.15, 10.30-11.00 ande Johan Andersson (S) ordförande Janet Andersson (S) ledamot Henrik Wöhlecke (M) vice ordförande Håkan Larsson (MP)

Läs mer

Socialnämnden 2014-11-28

Socialnämnden 2014-11-28 Socialnämnden 2014-11-28 Plats och tid Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-10.00, 10.30-11.00 ande Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef Christer Eklund, sekreterare

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp

Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan 7, Tierp 2016-03-22 1 (6) Plats och tid B-salen, kl. 11:30 12:10 Beslutande Se förteckning sid 2 Övriga närvarande Se förteckning sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Anna Ahlin (C) Kommunhuset, Centralgatan

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530

Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 2019KS106. Page 128 of 530 Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt 10 2019KS106 Page 128 of 530 Sektorn för samhällsbyggnad Hanna Henningsson Datum 2019-02-07 2019KS106 073 Dnr Politisk styrgrupp i samhällsbyggnadsprojekt Sammanfattning

Läs mer

Godkännande av ansökan om regional garanti VVS och fastighetsprogrammet-fastighet

Godkännande av ansökan om regional garanti VVS och fastighetsprogrammet-fastighet Göteborgsregionens kommunalförbund MISSIV Utbildningsgruppen 2018-05-31 ÄRENDE 1 Till Utbildningsgruppen Förslag till Godkännande av ansökan om regional garanti VVS och fastighetsprogrammet-fastighet Genom

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer