Plats och tid Omvårdnadsboendet Kungsgården, Tennisgatan 11, torsdagen den 23 augusti 2018, klockan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Plats och tid Omvårdnadsboendet Kungsgården, Tennisgatan 11, torsdagen den 23 augusti 2018, klockan"

Transkript

1 Protokoll 1 (24) ande organ Plats och tid Omvårdnadsboendet Kungsgården, Tennisgatan 11, torsdagen den 23 augusti 2018, klockan ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Sundblad, Ordförande (S) Bitte Myrsell, Vice ordförande (M) Tomas Hellsberg (S) Anette Lindgren (S) Björn Berg (NE) Ulrika Ornbrant (C) Ritva Sunnanå-Ericson (M) Kristina Einarsdotter (-) Anne-Marie Lindström (NE), tjänstgörande ersättare Poly Polychronopoulos (S) Gunilla Hedén (C) Stefan Forslund (M) Pernilla Åström (M) Justeringens plats och tid Avser paragrafer Sekreterare Ordförande Justerande Jenny Norling Solweig Sundblad Kristina Einarsdotter Bevis om anslag Protokollet är justerat och justeringen har meddelats genom anslag på kommunens anslagstavla som finns på enkoping.se/anslagstavla. ande organ Anslaget sätts upp Anslaget tas ned Sista dag att överklaga Protokollet finns tillgängligt på enkoping.se/kommun-och-politik och hos det beslutande organet.

2 Protokoll 2 (24) Övriga deltagare Iréne Hansson, tf förvaltningschef Agnetha Resin-Fredriksson, biståndschef AnnaKarin Bye, MAS Barbara Lundgren, administrativ chef Jenny Norling, nämndsekreterare Agneta Åkesson, verksamhetsområdeschef Linda Bejersten, enhetschef Trygg hemgång Vezira Vazda, verksamhetschef för Kungsgården, 112 Elisabeth Sköld, äldreombudsman, 113

3 Protokoll 3 (24) Innehållsförteckning Ärende Sidnr Presentation av Kungsgården...4 Äldreombudsmannen informerar...5 Upprop och val av protokolljusterare...6 Godkännande av föredragningslista...7 Anmälan av protokoll...8 Ekonomi - månadsuppföljning Återrapportering av PwC s granskning av vård- och omsorgsnämndens verksamhet...10 Kundavgifter Statsbidrag till habiliteringsersättning under Anmälan till IVO - legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal...14 Anmälan av beslut från IVO...15 Anmälan till IVO enligt lex Maria...16 Statistik över avvikelserapportering enligt SoL och LSS Ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service (LSS)...18 Anmälan av inkomna domar från Förvaltningsrätten i Uppsala...19 Statistik boendekö juli Förvaltningen informerar...21 Kontaktpolitiker informerar...22 Ordföranden informerar...23 Anmälan av delegeringsbeslut...24

4 Protokoll 4 (24) Paragraf 113 Presentation av Kungsgården Verksamhetschef Vezira Vazda informerar om Kungsgårdens omvårdnadsboende.

5 Protokoll Paragraf 114 Äldreombudsmannen informerar Äldreomsorgsman Elisabeth Sköld deltar och informerar om sin verksamhet under året.

6 Protokoll Paragraf 115 Upprop och val av protokolljusterare utser Kristina Einarsdotter (-) att justera protokollet.

7 Protokoll Paragraf 116 Godkännande av föredragningslista godkänner och fastställer föredragningslistan.

8 Protokoll Paragraf 117 Anmälan av protokoll godkänner protokollen och lägger dem till handlingarna. Anmäls protokoll från sammanträde med vård- och omsorgsnämnden den 14 juni 2018 och arbetsutskottet den 15 augusti Anmäles protokollsutdrag från kommunstyrelsen den 22 maj 2018, paragraferna 102 och 115. Anmäles protokollsutdrag från kommunstyrelsen den 11 juni 2018, paragraf 93. Anmäles protokollsutdrag från kommunfullmäktige den 11 juni 2018, paragraferna och 144. Anmäles protokollsutdrag från regionfullmäktige den 18 juni 2018, paragraf 93.

9 Protokoll Paragraf 118 Ärendenummer VON2018/28 Ekonomi - månadsuppföljning 2018 har tagit del av månadsuppföljningen för juli 2018 och lägger den till handlingarna. Administrativ chef Barbara Lundgren informerar om det ekonomiska läget till och med juli Verksamhetsuppföljningen presenteras.

10 Protokoll 1 Paragraf 119 Ärendenummer VON2018/28 Återrapportering av PwC s granskning av vård- och omsorgsnämndens verksamhet har tagit del av informationen. Med anledning av vård- och omsorgsförvaltningens stora underskott de senaste åren så har förvaltningen tagit fram åtgärdsplaner för att nå en budget i balans. En del i den senaste åtgärdsplanen var att anlita PwC för att göra en granskning av förvaltningen för att eventuellt få fram saker som kunde ha missats i de framtagna åtgärdsplanerna. PwC var och rapporterade resultatet på nämndsammanträdet den 19 april Ett antal medskick och rekommendationer gavs i rapporten. Förvaltningen beskriver i tjänsteskrivelse daterad den 16 augusti 2018 hur förvaltningen arbetar vidare med resultatet.

11 Protokoll 1 Paragraf 120 Ärendenummer VON2018/85 Kundavgifter 2019 Förslag till kommunfullmäktige föreslår att kommunfullmäktige beslutar fastställa följande kundavgifter för vård- och omsorgsnämnden 2019: 1. Bibehålla nuvarande avgiftssystem för Samtliga hemtjänstinsatser, exklusive insatser från arbetsterapeut/fysioterapeut, debiteras och ingår i hemtjänstavgiften 3. I övrigt oförändrade avgifter för för egen del föreslår att kommunfullmäktige beslutar fastställa följande kundavgifter för vård- och omsorgsnämnden 2019: 1. Bibehålla nuvarande avgiftssystem för Samtliga hemtjänstinsatser, exklusive insatser från arbetsterapeut/fysioterapeut, debiteras och ingår i hemtjänstavgiften 3. I övrigt oförändrade avgifter för behandlade ärendet vid sammanträdet den 14 juni 2018 och skickade förslaget på remiss till kommunala handikapprådet och kommunala pensionärsrådet KPRAU har haft möte den 15 augusti 2018 och diskuterat ärendet. De två pensionärsorganisationerna PRO och SPF Seniorerna som ingår i KPRAU och som deltog i mötet med var sin representant lämnar följande svar, som är deras egna och inte förankrade i respektive organisation: I princip är vi emot avgiftshöjningar. Punkt 1 och 3 bifaller vi därmed. Med den knapphändiga information vi fått, bland annat på grund av att remissen kom under sommar- och semesterperioden då inga möten äger rum, ställer vi oss frågande till en avgift för besök av hemsjukvården enligt punkt 2.

12 Protokoll 1 Vård- och omsorgsförvaltningen beskriver i uppdaterad tjänsteskrivelse daterad den 21 augusti 2018 med tillhörande bilaga, förslaget i sin helhet. Kopia till: kommunfullmäktige

13 Protokoll 1 Paragraf 121 Ärendenummer VON2018/61 Statsbidrag till habiliteringsersättning under 2018 beslutar enligt förvaltningens förslag. Regeringen har gett Socialstyrelsen i uppdrag att under 2018 fördela medel till kommunerna i stimulansbidrag för habiliteringsersättningen. Statsbidraget får rekvireras för att införa eller höja en låg dagpenning till de som deltar i daglig verksamhet enligt LSS och den höjda ersättningen kommer endast att gälla för Vård- och omsorgsförvaltningen i Enköping har fått kr att fördela ut under Vård- och omsorgsförvaltningens bedömning Förvaltningen föreslår att beloppet betalas ut två gånger under året. Det baseras på respektive arbetstagares närvaro på daglig verksamhet.

14 Protokoll 1 Paragraf 122 Ärendenummer VON2018/106 Anmälan till IVO - legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal har tagit del av anmälan. Enligt bestämmelserna i 3 kap. 7 patientsäkerhetslagen ska vårdgivare anmäla till IVO om man anser att det finns skälig anledning att en person, som har legitimation för ett yrke inom hälso- och sjukvården och som är verksam eller har varit verksam hos vårdgivaren, kan utgöra en fara för patientsäkerheten. IVO utreder legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal vars yrkesutövning kan ifrågasättas utifrån ett patientsäkerhetsperspektiv eller ur förtroendesynpunkt. Skälen till granskningen kan vara oskicklighet, olämplighet, brottslighet, sjukdom eller missbruk av alkohol, narkotika eller andra droger. Vård- och omsorgsförvaltningen har anmält en legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal då flera medarbetare upplevde en allvarlig oro.

15 Protokoll 1 Paragraf 123 Anmälan av beslut från IVO har tagit del av besluten och lägger dem till handlingarna. Följande beslut från Inspektionen för vård och omsorg (IVO) anmäles: Dnr VON2017/178 Tillsyn av vård och omsorg som ges vid det särskilda boendet Rosengården som drivs av Vardaga. Dnr 2018/103 Anmälan enligt lex Maria om allvarlig vårdskada vid ett omvårdnadsboende. I samtliga beslut avslutar IVO ärendena och kommer inte att vidta några ytterligare åtgärder.

16 Protokoll 1 Paragraf 124 Ärendenummer VON2018/103 Anmälan till IVO enligt lex Maria har tagit del av anmälan. Medicinskt ansvarig sjuksköterska AnnaKarin Bye informerar om att en anmälan enligt lex Maria har skickats till IVO.

17 Protokoll 1 Paragraf 125 Ärendenummer VON2018/98 Statistik över avvikelserapportering enligt SoL och LSS 2018 har tagit del av statistik över avvikelserapporteringen enligt SoL och LSS för perioden har vid sammanträde antagit riktlinjer avseende avvikelsehantering som rör kund inom vård och omsorgsförvaltningens ansvarsområde. Dessa riktlinjer har antagits mot bakgrund av den skyldighet som finns föreskriven i SoL kap 14 2 och LSS 24 a. Skyldigheten innebär att den som arbetar i vård eller omsorg har ett rapporteringsansvar och ett ansvar för att förhindra att fel eller brister leder till allvarliga konsekvenser för dem som får vård, behandling eller insatser från socialtjänsten. I riktlinjerna framgår också att förvaltningen skall presentera statistik till nämnden halvårsvis. I vård- och omsorgsförvaltningen rapporteras alla avvikelser i ett ITbaserat system (Flexite). Vård- och omsorgsförvaltningen redovisar i tjänsteskrivelse daterad den 7 augusti 2018, avvikelser som registrerats under de första 6 månaderna. Majoriteten av dessa kommer från egenregi. Alla verksamheter har kunskap om den skyldighet de har och om hur rapporteringen skall gå till. Alla medarbetare har tillgång till Flexite och är uppmanade att rapportera eventuell avvikelse innan de lämnar sitt arbete för dagen. Att göra en rapportering tar högst 15 minuter i anspråk. Rapporter kan också lämnas via papper. Samtliga rapporter kommer direkt till biståndschef.

18 Protokoll 1 Paragraf 126 Ärendenummer VON2018/80 Ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service (LSS) Vård och omsorgsnämnden godkänner uppgifterna och överlämnar dem till kommunfullmäktige. En gång per kvartal ska kommunernas socialnämnder anmäla ej verkställda beslut och avbrott till Inspektionen för Vård och omsorg (IVO). Syftet med rapporteringsskyldigheten är att stärka enskildas rättssäkerhet. Rapporteringsskyldigheten omfattar alla former av beviljat bistånd enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service (LSS). Rapporten ska avse beslut som inte verkställts inom tre månader. Redovisningen ska också lämnas till kommunfullmäktige. Om IVO bedömer att insatsen inte verkställts inom skälig tid har de en skyldighet att ansöka hos förvaltningsrätten om utdömande av en särskild avgift. Redovisningen avser beslut fattade till och med den 31 mars 2018 och som inte verkställts senast den 30 juni I redovisningen ska också framgå beslut som tidigare verkställts men där det för närvarande finns ett avbrott. Vård- och omsorgsförvaltningen redovisar i tjänsteskrivelse daterad den 20 augusti 2018 med tillhörande bilagor, antalet beslut enligt SoL och LSS som ej har verkställts inom den aktuella perioden. Kopia till: Kommunfullmäktige

19 Protokoll 1 Paragraf 127 Anmälan av inkomna domar från Förvaltningsrätten i Uppsala har tagit del av inkomna domar från Förvaltningsrätten i Uppsala och lägger dem till handlingarna. Förteckning med inkomna domar under perioden 9 juni - 20 augusti 2018 anmäls.

20 Protokoll 2 Paragraf 128 Ärendenummer VON2018/38 Statistik boendekö juli 2018 har tagit del av boendestatistik för juni och juli 2018 och lägger den till handlingarna.

21 Protokoll 2 Paragraf 129 Förvaltningen informerar Förvaltningen informerar om följande: Åkersbergsvägen 3 Stimulansmedel för välfärdsteknik Glashissen på Ljunggården Sadelmakargatans boende enligt LSS Start av samsjuklighetsboendet är försenat till våren 2020.

22 Protokoll 2 Paragraf 130 Kontaktpolitiker informerar Ingen information.

23 Protokoll 2 Paragraf 131 Ordföranden informerar Ordföranden informerar att Regeringen har tillsatt en utredning om digitalisering. Utredningen beräknas vara klar 2020.

24 Protokoll 2 Paragraf 132 Anmälan av delegeringsbeslut Delegeringsbesluten anmäls och läggs till handlingarna. Följande delegeringsbeslut för juni 2018 anmäls: 13 beslut om bostadsanpassningsbidrag enligt lista, 213 beslut enligt socialtjänstlagen enligt lista, 44 beslut enligt lagen om stöd och service enligt lista, samt 15 anställningsavtal enligt lista. Följande delegeringsbeslut för juli 2018 anmäls: 19 beslut om bostadsanpassningsbidrag enligt lista, 232 beslut enligt socialtjänstlagen enligt lista, 41 beslut enligt lagen om stöd och service enligt lista, samt 8 anställningsavtal enligt lista.

Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan

Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan Protokoll 1 (20) ande organ Plats och tid Sydney, Rådhusgatan 8, torsdagen den 20 september 2018, klockan 17.00 20.00 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Sundblad, Ordförande (S) Bitte Myrsell, Vice

Läs mer

Jobbcentrum, Drottninggatan 44, torsdagen den 22 november 2018, klockan

Jobbcentrum, Drottninggatan 44, torsdagen den 22 november 2018, klockan Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid ande Ej tjänstgörande ersättare Jobbcentrum, Drottninggatan 44, torsdagen den 22 november 2018, klockan 17.00 19.40 Solweig Sundblad, Ordförande (S) Bitte Myrsell,

Läs mer

Plats och tid Liljegården, Örsundsbro, tisdagen den 18 december 2018, klockan

Plats och tid Liljegården, Örsundsbro, tisdagen den 18 december 2018, klockan Protokoll 1 (25) ande organ Plats och tid Liljegården, Örsundsbro, tisdagen den 18 december 2018, klockan 17.00 20.20 ande Solweig Sundblad, Ordförande (S) Bitte Myrsell, Vice ordförande (M) Anette Lindgren

Läs mer

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD)

Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan Marja-Leena Tiitinen (KD) Britta Dalved (V) Barbara Ciolek (SD) Protokoll 1 (14) Beslutande organ Plats och tid Syndey, Rådhusgatan 8, torsdagen den 25 april 2019, klockan 17.00 19.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Bitte Myrsell, Ordförande (M) Solweig Sundblad,

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 augusti 2019, klockan

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 augusti 2019, klockan Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 augusti 2019, klockan 17.00 19.00 ande Ej tjänstgörande ersättare Peter Book, Ordförande (M) Tuija Rönnback, 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (10) Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan

Protokoll 1 (10) Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan Protokoll 1 (10) ande organ Plats och tid Torsvi, måndagen den 10 december 2018, klockan 13.30 15.00 ande Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant, Vice ordförande (C) Jesper Englundh (S) Ej tjänstgörande

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande

ANSLAGSBEVIS. Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl Beslutande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan 13, Köping, kl 14.00-17.00 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Barbro Andersson (S) för Hans Andersson (S) Marie Oskarsson

Läs mer

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare

Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan Elin Billås, HR-konsult Maria Westberg, kommunsekreterare Protokoll 1 (12) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, måndagen den 29 januari 2018, klockan 13.30 15.40 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 47-52 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna-Lena Carlsson Sammanträdesdatum ONSDAG 20 april 2016 Plats och tid Församlingshemmet, 09:00 17:00 09:00 12:00 Mål & budget

Läs mer

Protokoll 1 (7) Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan

Protokoll 1 (7) Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan Protokoll 1 (7) Beslutande organ Plats och tid Enköpingsrummet, torsdagen den 22 november 2018, klockan 12.30 12.45 Beslutande Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika Ornbrant, 1:e vice ordförande (C) Jesper

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Protokoll 1 (19) Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan

Protokoll 1 (19) Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan Protokoll 1 (19) ande organ Plats och tid Jobbcentrum, Drottninggatan 44, måndagen den 24 september 2018, klockan 17.15 19.45 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback,

Läs mer

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 22 oktober 2018, klockan

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 22 oktober 2018, klockan Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 22 oktober 2018, klockan 15.00 16.20 ande Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande (NE) Peter Book, 2:e vice

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tid och plats Torsdag 15 juni 2017, kl. 13:00-16:00 Beslutande Solweig Gard (S), ordförande Margareta Ivarsson (C), vice ordförande Anncharlott Eskel (S) Lillemor Larsson (V) ersätter:daniel Hjelm (S)

Läs mer

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden

sammanträde. Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden 1 KALLELSE/underrättelse till sammanträde Ledamot som är förhindrad deltaga i sammanträde inkallar vederbörande ersättare att tjänstgöra. Ärenden Plats och tid Hälsön 2018-03-13 08:30 Ledamöter: Bertil

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan

Protokoll 1 (11) Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan Protokoll 1 (11) ande organ Plats och tid Trögdsrummet, OBS! Lokalen, måndagen den 9 april 2018, klockan 13.30 15.45 ande Helena Proos, Ordförande (S) Anders Wikman (NE) Ingvar Smedlund (M) Ej tjänstgörande

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Anna Berg von Linde (M), tjg

Läs mer

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl

PROTOKOLL Nämnden för arbete och välfärd Plats och tid Årydssalen, klockan 13: Ajournering kl Sida 1(16) Plats och tid Årydssalen, klockan 13:15 16.00. Ajournering kl. 14.45 15.00. Beslutande Ulla Sandgren Ordförande (S) Tommy Persson 1:e vice ordf (S) Britt Karlsson Ledamot (SD) Ankie Boklund

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Protokoll 1 (36) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 27 augusti 2018, klockan

Protokoll 1 (36) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 27 augusti 2018, klockan Protokoll 1 (36) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 27 augusti 2018, klockan 17.15-19.35 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ...

Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.40 ande Roger Eklund (S), ordförande Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija

Läs mer

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD)

Inga Bakken (S) Magdalena Rydståle (M) Emma Lord (V) Jan Herder-Blixt (L) Per Rosvall (L) Thomas Fasth (SD) 1 (14) Plats och tid Blosset, torsdagen den 20 oktober 2016 kl 13:00-15:00 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Bert

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 15.50 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ...

Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd Holmström (M) ... SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Älgen, Barnhemsgatan13, Köping, kl 14.00 15.45 ande Roger Eklund (S), ordförande Shazia Qorbani (S) Johan Jansson (S) Marie Oskarsson (S) Ritva Sjöholm (S) Gerd

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 16 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.25 15.22 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Thomas Löfgren (M) Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Bysjön, kommunhuset kl. 08:30 11:15 Beslutande Ledamöter Kenneth Axelsson, (M), Ordförande Astrid-Marie Jonsson (C) Peder Griph, (S) Marianne Sandberg, (M)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson (M) Ingrid

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Protokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan

Protokoll 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan Protokoll 1 (9) ande organ Plats och tid Sammanträdesrummet Allium, Linbanegatan 12 plan 1, måndagen den 8 april 2019, klockan 13.30 14.50 ande Övriga deltagare Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Jesper Englundh

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Strået, Svalöv, kl Ajournering; kl Beslutande

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Strået, Svalöv, kl Ajournering; kl Beslutande 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Strået, Svalöv, kl 13.30-16.50 Ajournering; kl. 15.10-15.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Annelie Johnsson (C) Ingrid Ekström (SD) Anneli Persson

Läs mer

Protokoll 1 (10) Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan

Protokoll 1 (10) Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan Protokoll 1 (10) ande organ Plats och tid ande Sammanträdesrummet Torsvi, kommunledningsförvaltningen, Linbanegatan 12, måndagen den 11 mars 2019, klockan 13.30 14.40 Ingvar Smedlund, Ordförande (M) Ulrika

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Plats och tid Lokal Roten, kl Ajournering Beslutande Sida 1/10 Plats och tid Lokal Roten, kl. 14.20 16.00 Ajournering 14.20 14.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C), vice ordförande Anneli

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, Kay Stark (S) Gudrun Bengtsson (SD) 1(29) Kommunstyrelsens omsorgsutskott Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Mathias Gerdin (AltBr) 76-80, 90-92

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 9 december Tid: 14.00 15.50 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 10 december Paragrafer: 91-100 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 1(17) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 12 mars 2019 kl. 08:30 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Randi Lindström (c) Justeringens

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Protokoll 1 (18) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan

Protokoll 1 (18) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan Protokoll 1 (18) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 20 maj 2019, klockan 15.00 17.30 ande Ej tjänstgörande ersättare Peter Book, Ordförande (M) Amanda Forsberg, 1:e vice ordförande (L)

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 9-11 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Erica Aspgren Wallin (S)

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Erica Aspgren Wallin (S) Tid och plats 8 april 2019, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 28-34 Utses att justera Erica Aspgren Wallin ande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Alexander Karlsson. Lotta Carlberg (C) ordförande Linda Friberg (S) vice ordförande Alfred Mujambere (L) Tid och plats 9 oktober 2019, kl. 08:30-12:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 211-212, 221-227 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 14.05-15.40 Ajournering, kl. 14.35-14.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Ingrid Ekström (SD), tjg. ersättare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordförande Nina Renarve (MP), tjg ersättare för Eva Olofsson (C), vice ordförande

Läs mer

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30

Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 DALS-EDS KOMMUN Socialnämnden 2011-06-14 Plats och tid Kommunkontoret, Stora Lee tisdagen 14 juni 2011 kl 08:30 11:30 Beslutande Kenneth Gustavsson (c) ordf Yvonne Simonsson (s) vice ordf Britt-Marie Johansson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(8) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 15.00 15.50. Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström

Läs mer

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S)

Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S) Johan Jansson (S) Seija Eriksson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.30 ande Roger Eklund (S), ordförande Barbro Andersson (S) för Irene Smedberg (S) Hans Andersson (S) Marie Oskarsson (S)

Läs mer

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD)

Gunilla Apler (M) för Heidi Sjöstedt (M) Peder Kirsten (L) för Jessica Larsson (SD) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Teknikgatan 12 Klockan 15-17 ande Övriga närvarande Ledamöter Kristina Karlsson (C), ordförande Kent Stenhammar (S), vice ordförande Bo

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD) 1(17) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Tjänstgörande ersättare Stefan Sturesson (M)

Läs mer

Protokoll 1 (26) Plats och tid Friiberghs Herrgård, tisdagen den 26 februari 2019, klockan

Protokoll 1 (26) Plats och tid Friiberghs Herrgård, tisdagen den 26 februari 2019, klockan Protokoll 1 (26) ande organ Plats och tid Friiberghs Herrgård, tisdagen den 26 februari 2019, klockan 15.00-16.30 ande Ej tjänstgörande ersättare Peter Book, Ordförande (M) Amanda Forsberg, 1:e vice ordförande

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, Svalöv, kl 09.40-11.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Håkan Andersson (C) Jenny Ulfvin (SD), tjg, ers. för Hans Lindström (SD), vice

Läs mer

Plats och tid Kompassen, måndagen den 21 maj 2018, klockan

Plats och tid Kompassen, måndagen den 21 maj 2018, klockan Protokoll 1 (20) ande organ Plats och tid Kompassen, måndagen den 21 maj 2018, klockan 15.00 17.00 ande Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande (NE) Peter Book, 2:e vice ordförande

Läs mer

Protokoll 1 (16) Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan

Protokoll 1 (16) Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan Protokoll 1 (16) ande organ Plats och tid Linbanegatan 12, onsdagen den 16 maj 2018, klockan 15.00 17.25 ande Ej tjänstgörande ersättare Sven Jansson, Ordförande (S) Monica Avås, Vice ordförande (M) Susanne

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(9) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 14.35, lokal Strået Anders Svärd (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Stefan Pettersson

Läs mer

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 november 2018, klockan

Protokoll 1 (22) Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 november 2018, klockan Protokoll 1 (22) ande organ Plats och tid Vallbyrummet, måndagen den 26 november 2018, klockan 17.15-19.45 ande Ej tjänstgörande ersättare Solweig Eklund, Ordförande (S) Tuija Rönnback, 1:e vice ordförande

Läs mer

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet

Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Kallelse Omsorgsnämnden Tid: Onsdagen den 9 december 2015 kl. 14.00 Observera dag och tid! Plats: Östra Roten, Kommunhuset i Lilla Edet Ärenden 1. Upprop 2. Val av justerare samt fastställande av tid för

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträde Sammanträdesdatum: Sammanträdestid: Plats: Paragrafe r: Beslutande: Övriga deltagare: Justerande: Justering: 2015-01-26 14.00-15.30 Rådhuset, sammanträdesrum

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(15) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-11.30 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-12-05, kl. 18:31-19:05 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Krister

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Protokoll. Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M) Sammanträdesdatum Sida 1/8 Plats och tid Sammanträdesrummet, stadshuset kl 13:00 15:40 Beslutande Övriga Thony Liljemark (OR) Pernilla Boström (S) Eva Johansson (OR) Sten-Inge Olsson (S) Roger Brodin (M)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-15.50 Ajournering 14.50-15.05 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Lena Nilsson (S) 1:e vice ordförande

Läs mer

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15

Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 2016-04-21 1 (22) Plats och tid ande Höörsalen Kommunhuset Torsdagen den 21 april 2016 kl 13:00 16:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf Linda Andersson (S) Lars-Håkan

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2017-11-21 Ärendelista 107 Dnr 2017-000116 Ej verkställda gynnande beslut enligt 4 kap 1 SoL och rapportering enligt 16 kap 6 f SoL samt beslut enligt 9 LSS och rapportering

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8

Sammanträdesdatum 2015-08-19. Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00. 1 Godkännande av dagordning SN 15/8 SOCIALNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-08-19 PLATS OCH TID Kommunhuset, Nedre Fryken, onsdag 19 augusti 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1 Godkännande av dagordning

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista Omsorgsnämnden Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Anna Lena Carlsson Sammanträdesdatum 25 februari 2016 Plats och tid KS salen, Stadshuset, 09:00 12:00 (ingång genom dörrarna till

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll 2013-02-19. Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Sida 1/11 Plats och tid Lokal Roten, kl. 13.50 16.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Krister Olsson (S) Agnetha Persson (C) Pernilla Ekelund (FP), tjänstgörande ersättare för Thomas Löfgren (M) Anneli

Läs mer

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl

(17) Socialnämnden. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl 2015-04-23 1 (17) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, torsdag den 23 april, kl. 9.00-11.00 Beslutande Ledamöter Jan-Åke Lindgren (S), ordförande Carina Nordqvist (S), vice ordförande Lars

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(14) Plats och tid Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Arbetsmarknadsenhetens lokal, Svalegatan 25, 1 tr ner, Svalöv, kl 15.15-16.20 Håkan Andersson (C) Hans Lindström (SD), vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 23 oktober Tid: 15.30 16.30 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 26 oktober, klockan 13.00 Paragrafer: 53-61 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP)

Läs mer

Margareta Heimer, socialdirektör Hans Wallöf, nämndsekreterare Cristine Dahlbom Nygren, avdelningschef

Margareta Heimer, socialdirektör Hans Wallöf, nämndsekreterare Cristine Dahlbom Nygren, avdelningschef Sammanträdesdatum Plats och tid Klingsta äldreboende, dagverksamheten Soltorpet 18.00 19.10 Paragrafer 65-76 Beslutande Isabella Jernbeck (M) Ersättare Anna-Karin Öhrström (C) Anna-Lena Corell (M) Inge

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Östra kommunhuset, plan 5, D503 klockan 13:

Östra kommunhuset, plan 5, D503 klockan 13: 1 Plats och tid Östra kommunhuset, plan 5, D503 klockan 13:00-15.00 Marianne Eriksson (S), ordförande Linnéa Sjögren (S) Caroline Hedenström (M), vice ordförande Emelie Nyberg (M) Thord Bagan (S) Lisbeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum

Socialnämnden. Ärendelista. Sammanträdesdatum Socialnämnden Sammanträdesdatum 2016-08-23 Ärendelista 77 Dnr 2016-000118 Budget, kommunplan och nämndsplan för år 2017 samt ekonomisk plan 2018-2019 78 Dnr 2016-000132 Kvalitetsdeklarationer 2016 79 Dnr

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Brinkehem Brösarp, den, kl. 13.30-16.15 Beslutande Övriga närvarande Gunnel Andersson, ordförande (M) Gunvor Olsson, 1:e vice ordförande (C) Mona Nihlén, 2:e vice ordförande (V) Peo Örnsved

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 66 Godkännande av ärendelista... 82 67 Handlingsplan för det ANDT-förebyggande arbetet i Jönköpings län 2017-2021 - remiss... 83 68 Om förenklat beslutsfattande och särskilda boendeformer för

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018

Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018 Södertä1je kommun 1 (2) TJÄNSTESKRIVELSE 2018-05-07 Social- och omsorgskontoret Socialnämnden Rapportering av ej verkställda beslut och avbrott enligt Sol, kvartal 1, 2018 Dnr: SN 18/003 Sammanfattning

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl Socialnämnden 2018-11-21 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 11.20 Ajournering, kl. 10.40 11.05 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S) Christer Olsson

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer