MOTOMAN. Robotiserad kantpressbetjäning

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "MOTOMAN. Robotiserad kantpressbetjäning"

Transkript

1 MOTOMAN Robotiserad kantpressbetjäning

2 Press-Brake System 000/0 med en MOTOMAN UP0 som plockar plåtämnen från ett inpallbord. Vid automatisk plåthämtning kan det trots olika separeringsfunktioner inträffa att två eller fl era plåtar hänger ihop vid hämtningen. Genom att utrusta inpallbordet med dubbelplåtskontroll (till vänster i bild) är det lätt att undvika sådana misstag i separeringen.

3 Robot + kantpress = ökad produktivitet! Produktivitet En robotbetjänad kantpressanläggning kommer, på lite längre sikt, att ha en mycket högre produktionskapacitet än den manuellt betjänade. Eftersom roboten jobbar i en säkerhetsavskärmad cell går det dessutom att köra kantpressen på maximal hastighet, något som inte är möjligt med manuell betjäning. Genom att placera roboten på en rörlig robotfot får den ett utökat arbetsområde framför pressen. Oavsett plåtdimension kan roboten alltid hitta det bästa läget inför bockning. På så sätt kan både stora och små plåtämnen hanteras i en och samma cell. Det utökade arbetsområdet ger också en möjlighet att utnyttja hela kantpressens balkbredd vid bockning. För att upprätthålla produktiviteten kan stilleståndet vid införandet av nya produkter minskas med hjälp av Motomans fördefi nierade makrojobb och speciella mjukvaror för offl ineprogrammering. Med en robot i kantpresscellen försvinner också ett tungt, monotont och ibland riskfyllt arbetsmoment för personalen, som i stället blir robotoperatörer. Det är oftast en positiv förändring som höjer motivationen och leder till minskad sjukfrånvaro. Flexibilitet All utrustning i en robotanläggning från Motoman är konstruerad så att det snabbt går att ställa om mellan olika plåtdimensioner. Gripdonen är uppbyggda av standardiserade aluminiumprofi ler vilket gör det lätt att få fram nya verktyg när det kommer in nya produkter i produktionen. Lönsamhet Generellt gäller att ju större plåtar och fl er bockar desto bättre blir lönsamheten i anläggningen. De minsta robotanläggningarna är dock särskilt utformade för att ge en bra lönsamhet även med plåtämnen av ett mindre format. Grundregeln för god lönsamhet är också att de detaljer som tillverkas i cellen ska vara av en återkommande produktion och då i serier på mellan 0 och 00 plåtar (beroende på plåtens storlek och antalet bockar). Utnyttjas möjligheten med obemannad drift blir kantpresscellen ännu fortare lönsam. För att öka tiden som cellen är produktiv vid obemannad drift är det lämpligt att använda ett system med transportbanor för färdigt gods. Kvalitetshöjningen, som är ett resultat av robotens exakta rörelser, bidrar också till en ökad vinst genom att kassationer och reklamationer minskar. Press-Brake System 000 Motomans nyckelfärdiga system med robotbetjänad kantpressning för valfritt kantpressfabrikat. Systemen innehåller olika alternativ för att hämta inkommande plåtämnen och placera färdiga detaljer på pall eller transportband.

4 Robot och kantpress Robot Motomans robotfamilj innehåller -axliga servokontrollerade robotar med maximal hanteringskapacitet på upp till 00 kg. Lämpliga robotar för kantpressbetjäning fi nns med maximal hanteringskapacitet, inklusive gripdon, från kg till 00 kg. För att utöka robotens rörelseområde är det vanligt att integrera en sjunde axel i styrsystemet, en robotfot. Den ökar robotens maximala räckvidd med upp till 0 mm och gör det möjligt för roboten att vara optimalt placerad inför varje bockningssekvens. Kantpress Roboten och kantpressen kommunicerar under bockningen med ett utbyte av signaler. Roboten styr på det viset kantpressens rörelser och tar också emot information från den, t ex att plåtämnet har kontakt med de bakre anslagen. Motoman har erfarenhet av installationer med kantpressar av de vanligast förekommande märkena *) på marknaden: Amada, Beyeler, Darley, Edwards Pearson, Gasparini, Guifil, LVD, Safan,Trumph och Ursviken med flera.. Roboten hämtar plåtämnet från inpallbord eller plåtmagasin och går till orienteringsbordet.. Efter avslutad bockning mönsterlägger roboten detaljerna på utpall eller tran sportband. Arbetscykel. På orienteringsbordet hamnar plåten automatiskt i rätt position inför bockningen. 4. Omgreppsstationen, framför pressen, kan användas om roboten behöver byta grepp mellan olika bockar.. Roboten tar plåten till kantpressen och börjar bockningen. *) Kantpressen måste ha ett gränssnitt för signaler som är godkänt av Motoman. 4

5 Kringutrustning Robotfot En servodriven robotfot som ökar robotens räckvidd med upp till 0 mm. Det gör det möjligt att hantera långa detaljer och också utnyttja hela kantpressens balkbredd för bockning. Med robotfoten kan roboten jobba på optimalt avstånd från pressen i varje moment. Robotfoten är integrerad i styrsystemet. Magasinbord (vridbart) Ett vridbart plåtmagasin med två stationer för mindre plåtar. Bordet kan laddas när cellen är i drift, stationsbytet utförs manuellt. Det är försett med magnetseparatorer och är justerbart för plåtstorlekar upp till 00 x 00 mm. Omgreppsstation Justerbar omgreppsstation uppbyggd i moduler av aluminiumprofi ler och försedd med magneter, justerbara referensstopp och in byggd stållinjal. Kan kompletteras med extra stöd och gripenheter, separat sugkoppsenhet för mindre plåtar samt snabbfäste i golvet. Magasinbord (två- eller trefack) Magasinbord för mindre plåtar med justerbara magnetseparatorer och in byggd stålskala. Ett litet orienteringsbord för små plåtar sitter nedanför bordet. Magasinbordet tar plåtstorlekar upp till 00 x 00 mm (tvåfack) respektive 00 x 00 mm (tre fack). Orienteringsbord Utrustat med en rull kedja som ger snabb och säker orientering av plåten. En givare ger signal när plåten är i rätt position. För plåttjocklek mellan 0,7 och 4 mm. Finns i bredder från 00 till 4000 mm och med lutning åt vänster eller höger. Inpallbord Bordet har fl yttbara sidostyrningar och plåtseparering med magnetseparatorer eller borst och luftridå. Det är anpassat för ladd ning med gaffel- eller stödbens truck. Finns i bredder från 00 till 000 mm. Utrustning för dubbelplåts kontroll som tillbehör.

6 Kringutrustning Gripdon Robotens gripdon är byggda av standardiserade aluminiumprofi ler vilket gör dem lätta att konstruera och modifi era till en låg kostnad. Snabbkoppling för el och luft underlättar vid bytet mellan olika gripdon. Gripdonen är utrustade med en induktiv givare, som känner av närheten till metall. Funktionen används vid sökning av en ny plåtstapel. Om produktionen består av många artiklar av varierande storlek kan det behövas fl era olika gripdon. Då är det extra viktigt att de kan konstrueras så enkelt och billigt som möjligt. Varje gripdon har två vakuumzoner med möjlighet att stänga av enskilda sugkoppar, vilket gör det möjligt att hantera plåt av olika dimensioner. Gripdonet kan också förses med elmagneter eller gripfi ngrar i stället för vakuumsugkoppar. Det gör det möjligt att hantera perforerad plåt och andra material som inte lämpar sig för sugkoppar. En automatisk verktygsväxlare fi nns som tillbehör. Det kan vara praktiskt vid samtidig produktion av detaljer med stora måttskillnader. Med snabbkopplingar för el- och luftslangar är det lätt att växla mellan olika gripdon.

7 Kringutrustning Plåtmatare Genom att låta plåtmataren hantera plåtämnen från inkommande pall till orienteringsbordet går det att minimera cykeltiderna i cellen. Roboten slipper det momentet och kan helt ägna sig åt bockningen. Plåtmataren är konstruerad för att passa in i Motomans standardsystem för robotiserad kantpressning. Styrningen är integrerad i robotens styrsystem.. Plåtmataren hämtar en ny plåt från inpallen. Rörelsen i höjdled utförs av en cylinder utrustad med en kolvstångslåsning som snabbt kan bromsa rörelsen både vid lyft- och sänkning. Gripdonet har tre vakuumzoner samt möjlighet att stänga av enskilda sugkoppar vilket gör att det kan anpassas till olika plåtdimensioner. Plåtmataren kan hantera plåtar som är minst 400 x 400 mm och högst 00 x 0 mm. Den klarar en maximal plåtvikt på kg.. Med en snabb vridrörelse fl yttar plåtmataren plåten till orienteringsbordet, medan roboten är sysselsatt vid kantpressen. Då plåtmataren inte behöver användas kan den ställas i ett parkeringsläge så att roboten själv kommer åt att hämta plåtämnen från inpallen.. Orienteringsbordet tippar ner plåten till orienteringsläget, varefter roboten hämtar plåten och går till kantpressen. 7

8 Offl ineprogrammering MotoPBM Programmet är speciellt framtaget för att programmera och testa robotjobb för kantpress offl ine. Offl ineprogramme ringen leder till minskad stopptid i produktionen och möjlighet att på förhand minimera cykeltider vilket ger en effektivare produktion. Genom att i förväg få uppgift om cykeltider går det att kalkylera kostnaden för att tillverka en viss produkt i cellen. För att bygga upp alla stationer i kantpresscellen fi nns det färdiga modeller att välja bland. Nya gripdon, kantpressverktyg och vissa stationer kan också skapas och modifi eras i programmet. Jobbet genereras automatiskt och resultatet visas som en simulering i programmet MotoSim som ingår. Det färdiga jobbet kan sedan laddas ner till robotens styr system. MotoSim är ett verktyg för offl ine-programmering och realtidssimulering i D-miljö. Som en del av MotoPBM ger det en möjlighet att provköra och eventuellt justera robotjobben innan de laddas ner till anläggningen. Som underlag till arbetsstycket används ritningsfi ler i D-fi lformat. Till dem läggs bockningslinjer och bock ningsinformation i MotoPBM. Kantpresscellen kan skapas antingen enbart från ritnings underlag eller med hjälp av referenspunkter i en befi ntlig anläggning. En förhandvisning i D underlättar vid skapandet av gripdonsverktyg. Robotjobbet visas som en simulering i MotoSim. Här fi nns möjlighet att göra ändringar innan jobbet laddas ner till robotcellen.

9 Press-Brake System 000/ Nyckelfärdigt system för robotbetjänad kantpressning med MOTOMAN industrirobot UP. Den minsta standard cellen som är konstruerad för högsta effektivitet vid bockning av små detaljer. Lämplig balkbredd på kantpressen är, till m. Inkommande plåtämnen hämtas från ett vridbart magasinbord. Färdiga detaljer kan läggas på utpall eller på en bandtransportör ner till en EUR-pall med krage. Det senare alternativet är särskilt lämpligt för mindre detaljer som inte behöver mönster läggas. För små detaljer som kan läggas direkt på en pall med krage passar alternativet med en liten bandtransportör. 7 UP 4 L = 000. Robotstyrsystem. Magasinbord (vridbart) 4. Orienteringsbord. Omgreppsstation. Kantpress 7. Utpall. Utpall med bandtransportör. Servicedörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca. 4x4 meter

10 Press-Brake System 000/0 Nyckelfärdigt system för robotbetjänad kantpressning med MOTOMAN industrirobot UP0. En anläggning för övervägande produktion av mindre detaljer men där en del medelstora plåtar också förekommer. Flera tillval ger möjlighet att skräddarsy cellen efter de produkter som ska bockas. Lämplig balkbredd på kantpressen är till m. Inkommande plåtämnen hämtas från pall eller magasinbord. Färdiga detaljer kan läggas på utpall placerad på golv eller PLC-styrd transportbana. 7 L =00 UP0 4. Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Utpall. Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca x7 meter

11 7 L =00 UP0 4. Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Transportbana för EUR-pall (med eller utan krage). Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca x7, meter (inklusive transportbana) L =00 7 UP0 4. Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Transportbana för EUR-pall utan krage. Pallmagasin (högst pall). Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca x7, meter (inklusive transportbana) Den stora transportbanan har plats för sex fyllda EUR-pallar utan krage. Pallmagasinet rymmer tompallar.

12 Press-Brake System 000/0 Nyckelfärdigt system för robotbetjänad kantpressning med MOTOMAN industrirobot UP0. En allsidig anläggning som kan anpassas efter produktionen med hjälp av olika tillval. Anläggningen ger möjlighet till effektiv produktion av både små och stora detaljer i samma cell. Lämplig balkbredd på kantpressen är, till 4 m. Transportbanan rymmer som mest fyra fyllda EUR-pallar utan krage, eller tre fyllda EUR-pallar med krage. Inkommande plåtämnen hämtas från pall eller magasinbord. Färdiga detaljer kan läggas på utpall placerad på golv eller PLC-styrd transportbana. 4 UP0 L = Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Transportbana för EUR-pall (med eller utan krage). Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca. x, meter (inklusive transportbana)

13 Press-Brake System 000/0, här med det vridbara magasinbordet för mindre plåtar som tillval. Magasinbordet har två stationer och kan laddas medan cellen är i drift. L = 4000 UP0 4. Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Utpall. Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca. 7x7 meter 7 L = UP0 4. Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Transportbana för EUR-pall utan krage. Pallmagasin (högst pall). Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca. x meter (inklusive transportbana)

14 Press-Brake System 000/ och 000/ Nyckelfärdigt system för robotbetjänad kantpressning med MOTOMAN industrirobot UP eller UP. Det största stan dardsystemet för stora och tunga plåtar. UP-robotens smidighet gör att anläggningen behåller mycket av de små cellernas fl exibilitet. Lämplig balkbredd på kantpressen är till 4 m. Inkommande plåtämnen hämtas från inpallbord. Färdiga detaljer kan läggas på utpall placerad på golv eller PLC-styrd transportbana. 7 L = 4000 UP UP 4. Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Utpall. Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca.x7 meter 4

15 7 L = 4000 UP UP 4. Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Transportbana för EUR-pall (med eller utan krage). Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca. x meter (inklusive transportbana) 7 L = 4000 UP UP 4. Robotstyrsystem. Robotfot. Orienteringsbord. Transportbana för EUR-pall utan krage. Pallmagasin (högst pall). Förreglad skjutdörr. Operatörspanel Upptagen golvyta ca. x meter (inklusive transportbana)

16 a YASKAWA company Motoman Robotics Europe AB Box 04, SE- Torsås, Sweden Phone: +4 (0) Fax: +4-(0) Group Companies: Denmark: MOTOMAN Robotics Europe, , Finland: MOTOMAN Robotics, Turku ,France: MOTOMAN Robotics, Nantes +--40, Germany: MOTOMAN Robotec, Allershausen MOTOMAN Robotec, Frankfurt , Great Britain: MOTOMAN Robotics, Banbury , Italy: MOTOMAN Robotics, Modena , Netherlands: MOTOMAN Benelux, Breda , Portugal: MOTOMAN Robotics Iberica, Aveiro , Slovenia: RISTRO, Ribnica +--, Spain: MOTOMAN Robotics Iberica, Barcelona , Sweden: MOTOMAN Robotics Europe, Torsås MOTOMAN Mecatron Robotic Systems, Kalmar Distributors: Czech Republic: MGM Spol, Tabor , Greece: Kouvalias Industrial Robots, Kallithea +0--4, Hungary: REHM Hegesztéstechnika, Budapest +-0-0, Israel: KNT Engineering, Kfar Azar +7-44, Norway: Robia, Hokksund +47-0, South Africa: Robotic Systems, Johannesburg , Switzerland: Geiger Handling, Schwarzenburg Messer SAG, Dällikon Reg. C SE

Öka produktiviteten med robotiserad kantpressbetjäning

Öka produktiviteten med robotiserad kantpressbetjäning Öka produktiviteten med robotiserad kantpressbetjäning Robot + kantpress = ökad produktivitet! Produktivitet En robotbetjänad kantpressanläggning kommer, på lite längre sikt, att ha en mycket högre produktionskapacitet

Läs mer

Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils.

Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils. Pivatic introducerar det NYA elektriska Stanscentret för Coils. Stansmaskin för tillverkning dir ekt från coils, förbrukar mindre energi, kräver mindre underhåll och är miljövänligare. Pivatic s stanscenter,

Läs mer

maximal funktionalitet

maximal funktionalitet mervärde HÖGRE SÄKERHET maximal funktionalitet tillbehör för utökad funktionalitet Till EdmoLift s lyftbord finns en mängd olika tillbehör som ger ett mervärde på Er investering. I den här broschyren ser

Läs mer

Paletteringsrobot öppnar nya marknader

Paletteringsrobot öppnar nya marknader Paletteringsrobot öppnar nya marknader För att möta målen på återbetalning av investeringar inom exempelvis matvaruindustrin har ABB Flexible Automation lanserat en ny paletteringsrobot, FlexPalletizer

Läs mer

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET

Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbordsguiden DIN GUIDE TILL DET BÄSTA SKÖTBORDET Skötbord Alla våra skötbordsmodeller är ergonomiska och snälla mot din rygg. I denna broschyr ger vi dig en överblick samt en kort presentation av skötbordsmodeller

Läs mer

Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad

Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad Nyhet! Allt som krävs för en ren, säker och effektiv fordonsverkstad Rent, säkert och effektivt Avgaser, slipdamm, oljespill, löst liggande kablar och slangar är bara några av alla säkerhetsrisker som

Läs mer

för reparation av lättare kollisionsskador

för reparation av lättare kollisionsskador Sv för reparation av lättare kollisionsskador SPEED klarar det mesta! De flesta kollisioner sker vid låga hastigheter och ger bara lättare skador SPEED har en dragriktare för snabb och enkel reparation

Läs mer

my baby carrier SVENSKA BRUKSANVISNING

my baby carrier SVENSKA BRUKSANVISNING my baby carrier BRUKSANVISNING SVENSKA Integrerat huvudstöd VIKTIGT! SPARA BRUKS- ANVISNINGEN SÅ ATT DU HAR DEN TILL HANDS OM DU SKULLE BEHÖVA DEN IGEN! Integrerad ryggförlängning... > VARNINGAR VARNING:

Läs mer

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format

Tranås Rostfria AB. Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Det lilla bolagets flexibilitet i stort format Tranås Rostfria AB är en svenskägd legotillverkare som är inne i en stark expansionsfas

Läs mer

NYHET. NYHET: Megamat RS LÄTTGÅENDE SKJUTDÖRR. PATERNOSTERVERK Ett kompaktlager, som spar utrymme, tid och pengar! AUTOMATISK KEDJESPÄNNARE

NYHET. NYHET: Megamat RS LÄTTGÅENDE SKJUTDÖRR. PATERNOSTERVERK Ett kompaktlager, som spar utrymme, tid och pengar! AUTOMATISK KEDJESPÄNNARE Standard Solutions Vertical Carousel NYHET: Megamat RS PATERNOSTERVERK Ett kompaktlager, som spar utrymme, tid och pengar! NYHET MODERN DESIGN AUTOMATISK KEDJESPÄNNARE LÅG ENERGI- FÖRBRUKNING LÄTTGÅENDE

Läs mer

Ett förstklassigt val

Ett förstklassigt val Kalmar DCF50-90 Ett förstklassigt val Lätta gaffeltruckar 5-9 ton. När endast det bästa är gott nog Är du en Kalmar-kund? Sedan 1949 har Kalmar varit det märke kvalitetsmedvetna truckförare och ägare föredrar.

Läs mer

Oberoende förare Autoadapt. Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon.

Oberoende förare Autoadapt. Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon. Oberoende förare Autoadapt Hur du oberoende och säkert kör ditt fordon. Välkommen till Autoadapt, varsågod och starta motorn. NORMALT SETT KÖR man ett fordon med pedaler, en ratt och ibland även en växelspak.

Läs mer

Innehållsförteckning: Lycka till!

Innehållsförteckning: Lycka till! Inredning och skjutdörrar 2015 Pelly har tillverkat smart garderobsinredning i småländska Hillerstorp sedan 1947. Vi gör helt enkelt bra förvaring baserad på Skandinavisk designtradition. Med vårt fl exibla

Läs mer

7 Slangupprullare. Innehåll: Information... 88 Serie ORK... 88 Serie ORM... 88 Serie OR... 89. Serie ORL... 90 Serie LOR... 90 Serie CRM...

7 Slangupprullare. Innehåll: Information... 88 Serie ORK... 88 Serie ORM... 88 Serie OR... 89. Serie ORL... 90 Serie LOR... 90 Serie CRM... 7 Slangupprullare Innehåll: Information... 88 Serie ORK... 88 Serie ORM... 88 Serie ORS... 89 Serie OR... 89 Serie ORL... 90 Serie LOR... 90 Serie CRM... 91 Serie CRM... 91 Serie CRS... 92 Kabelupprullare...

Läs mer

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM

Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM. och MobiArm TM Flexibel och mobil med många möjligheter! MobiCrane TM och MobiArm TM MobiCrane TM flexibla och mycket enkla att flytta och MobiArm TM Fördelar MobiCrane och MobiArm skapar en bättre arbetsmiljö. Du lyfter

Läs mer

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar.

hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. hyllsystem Ergonomiska, flexibla och säkra. Modulära system för sjukhusapotek och sjukhusavdelningar. FAMA hyllsystem maximal flexibilitet för maximal effektivitet Willach Pharmacy Solutions hör till världens

Läs mer

Orsaker till och effekter av arbetstidsförlängning

Orsaker till och effekter av arbetstidsförlängning Orsaker till och effekter av arbetstidsförlängning Två huvudfrågor 1. Hur förklara tendenser till längre arbetstid? 2. Vilka blir effekterna på produktion och sysselsättning? ANNUAL HOURS WORKED PER CAPITA

Läs mer

DOSMATIC SYSTEMS. Lösningar för robotiserad applicering...

DOSMATIC SYSTEMS. Lösningar för robotiserad applicering... DOSMATIC SYSTEMS Lösningar för robotiserad applicering... Varför har vi ansträngt oss så mycket för att lyckas med något som så många dömt ut? Genom att sammanföra kompetens inom pneumatik, reglerteknik

Läs mer

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen.

MaxiWash. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. WashTec har allt för Er framgång inom fordonstvättbranschen. MaxiWash STORT UTBUD Vi har rätt lösning för din fordonstvättverksamhet: KOMMERSIELL TUNG FORDONSTVÄTT ROLLOVER BILTVÄTTAR för låga, medelstora

Läs mer

BATTERIBYTESSYSTEM AntiCorr AB

BATTERIBYTESSYSTEM AntiCorr AB BATTERIBYTESSYSTEM AntiCorr AB Tillverkare: AntiCorr AB Box 10, 576 21 Sävsjö Tel: 0382-613 80 Fax: 0382-670 42 www.anticorr.se Olika typer AntiCorr levererar många olika typer av batteriväxlare. Beroende

Läs mer

CORE LINK-GUIDEN GENVÄGEN TILL EFFEKTIV HYLSHANTERING!...

CORE LINK-GUIDEN GENVÄGEN TILL EFFEKTIV HYLSHANTERING!... CORE LINK-GUIDEN GENVÄGEN TILL EFFEKTIV HYLSHANTERING!... ... INNEHÅLL 3 DEN TYSTA REVOLUTIONEN 4 KUNDANPASSAD TEKNIK 6 AUTOMATISK HYLSKAPNING CL 4090 AUTOMATISK HYLSKAP 8 UTRUSTNING FÖR HANTERING AV FULLÄNGDSHYLSOR

Läs mer

Vår styrka - den kompletta lösningen

Vår styrka - den kompletta lösningen hissar hissar 1 Vår styrka - den kompletta lösningen P DAHL har sedan starten specialiserat sig på hissystem och sedan många år har vi varit Norra Europas största leverantör och tillverkare av hisselektronik.

Läs mer

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947

KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 KVALITET OCH INNOVATION SEDAN 1947 Vi vet att professionella användare ställer höga krav på sin utrustning och våra verktyg är konstruerade för att tillmötesgå våra kunders behov, både med avseende på

Läs mer

norclean 118 www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem www.norclean.nu

norclean 118 www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem www.norclean.nu Vakuumåtervinningssystem Denna anläggning är den enda i marknaden, som är helt komplett för blästring och rening av lättblästermedel som PMB, glaskulor och nötskal. Anläggningen består av en blästerapparat

Läs mer

Västkust-trojka laddar för framtiden

Västkust-trojka laddar för framtiden Materialhantering Västkust-trojka laddar för framtiden I 30 år har barndomsvännerna och Varbergsprofilerna Rune Linderoth och Sören Strömberg fantiserat om att starta och driva ett företag tillsammans.

Läs mer

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera

Vår process. Konstruktion Produktion Logistik Installation. Design. Exponera, förvara, producera Producera Din värld är vår inspiration Vår passion är inredningar och förvaringslösningar för professionell miljö. Hyllsystem, däckställ, butiksdisplayer, shop-in-shop-lösningar för att nämna några. Hos

Läs mer

Manuell spänning och förslutning Pneumatisk spänning och förslutning

Manuell spänning och förslutning Pneumatisk spänning och förslutning Handverktyg för stålband Manuell spänning och förslutning Pneumatisk spänning och förslutning Fördelen med Strapex Handverktyg, band och service i ett paket Det rätta verktyget Det fi nns många olika varianter

Läs mer

Robotsystemet ingår i den redan så framgångsrika robotfamiljen IRB. Eric Hemmingson Staffan Ellqvist ABB Robotics Products AB

Robotsystemet ingår i den redan så framgångsrika robotfamiljen IRB. Eric Hemmingson Staffan Ellqvist ABB Robotics Products AB Ny kompaktrobot förbättrar produktiviteten vid punktsvetsning ABB Robotics Products har i samarbete med ABB Flexible Automation och ledande bilindustri utvecklat ett nytt robotsystem IRB 6400C. Systemet

Läs mer

Flexibelt förvaringssystem i kromat stål 1

Flexibelt förvaringssystem i kromat stål 1 MOSYS Flexibelt förvaringssystem i kromat stål 1 MOSYS Förvaringssystem Med MOSYS modulsystem kan vilket vagn- eller hyllsystem som helst byggas. Tack vare stor variantion av tillbehör kan MOSYS anpassas

Läs mer

Flexibla elektriska linjärmoduler

Flexibla elektriska linjärmoduler Flexibla elektriska linjärmoduler Kortfattad introduktion på Svenska Plug & Play "Redo att användas direkt ur förpackningen" Det enkla och användarvänliga alternativet till pneumatik Ger kontrollmöjligheter

Läs mer

EXAKTKOMBI JC XL ORIGINALET FRÅN TUME.

EXAKTKOMBI JC XL ORIGINALET FRÅN TUME. EXAKTKOMBI JC EXAKTKOMBI JC XL ORIGINALET FRÅN TUME. Kombisåmaskinernas vägvisare. Tume var den första tillverkaren som lanserade en kombisåmaskin utrustad med en hjulsektion bakom maskinen. Maskinen blev

Läs mer

Föreläsning 2 Mer om skyddsjord.

Föreläsning 2 Mer om skyddsjord. Föreläsning 2 Mer om skyddsjord. Tänk dig en tvättmaskin som står på gummifötter. Ytterhöljet är en typisk utsatt del. Om fasen pga ett isolationfel kommer i beröring med ytterhöljet får hela tvättmaskinen

Läs mer

Yaskawa Electric Corporation, Japan

Yaskawa Electric Corporation, Japan Yaskawa Electric Corporation, Japan! Grundat 1915. Huvudkontor Kitakyushu City, Japan.! 14.500 anställda globalt! Omsättning: 4 Miljarder.! En av världens största tillverkare av el-, servomotorer och industrirobotar.!

Läs mer

Enkel Flexibel Prisvärd

Enkel Flexibel Prisvärd Robotik som den bör vara Enkel Flexibel Prisvärd 195 INTJÄNINGSTID DAGAR GENOMSNITTLIG TEKNISKA SPECIFIKATIONER: www.universal-robots.se/se/produkter Robotiken är äntligen inom räckhåll Universal Robots

Läs mer

Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service

Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service Stålskåp till kontor, arkiv och lager Kvalitet - säkerhet - service Flexibla arkivlösningar Välkommen till Sarpsborg Metall din leverantör av kontorsgarderob- arkivering- och lagringslösningar. Vi är ett

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

Vård och omsorg på dina villkor! Vårdkvalitet i samverkan. Gösta Bucht, professor emeritus i Geriatrik Talesperson för vård och omsorg, SPF

Vård och omsorg på dina villkor! Vårdkvalitet i samverkan. Gösta Bucht, professor emeritus i Geriatrik Talesperson för vård och omsorg, SPF Vård och omsorg på dina villkor! Vårdkvalitet i samverkan Gösta Bucht, professor emeritus i Geriatrik Talesperson för vård och omsorg, SPF Hur ser det ut idag? Vågar jag bli gammal? Samverkan eller stuprör?

Läs mer

Termoventiler 4H_SE.indd 88000001 150320 4H-SERIEN

Termoventiler 4H_SE.indd 88000001 150320 4H-SERIEN Termoventiler 4H_SE.indd 88000001 150320 4H-SERIEN 4H-SERIEN LADDOMATIC 125 (alternativ) Sida 6-7 LADDOMAT 11-30 125 Sida 4-5 2 THERMOMATIC 125 Sida 8-9 LADDOMAT Pumpenhet 125 Sida 10-11 Fördelningsbalk

Läs mer

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie

FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM. Mixon Fingerskarvning separat applicering 2400 CL Serie FINGERSKARVSAPPLICERING SEPARAT APPLICERING GENOM KONTAKTLÖST SYSTEM Mixons fingerskarvningssystem med separat applicering används för olika produkter där trälameller limmas ihop i kortändarna. Detta görs

Läs mer

Biblioteksinredningar - utrymme för inspiration

Biblioteksinredningar - utrymme för inspiration Biblioteksinredningar - utrymme för inspiration POST- & KÄLLSORTERING BRAND- & SÄKERHETSSKÅP MÖBLER OCH FÖRVARING FÖR KONTOR ARKIV BIBLIOTEK MUSEUM LAGERINREDNING Vår design ger större harmoni och ordning

Läs mer

Arbetstidsförlängning en ny trend?

Arbetstidsförlängning en ny trend? Arbetstidsförlängning en ny trend? Avtal om förlängd arbetstid i Tyskland på företagsnivå DaimlerChrysler Siemens Volkswagen MAN Thomas Cook Lufthansa Många mindre och medelstora företag Offentlig sektor

Läs mer

Smart Ring 12kV kompaktställverk

Smart Ring 12kV kompaktställverk Smart Ring 12kV kompaktställverk Smart Ring 12kV Enfasisolerat kompaktställverk Allmänt Smart Ring är ett nyutvecklat kompaktställverk från HM Power avsett för distributionsnät. Ställverket kan erbjudas

Läs mer

Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE

Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE Exportsuccé, innovativ och hållbar 10 fakta om MÖBELNATIONEN SVERIGE Rapport från TMF vi bygger och inreder Sverige, Januari 2015 Om rapporten Denna rapport är baserad på en större studie sammanställd

Läs mer

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem

Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan VacuMyggan Den ekonomiska lösningen på ett ergonomiskt problem VacuMyggan är en manuell vakuumlyftare som hanterar alla typer av laster. Manövreringen är extremt smidig och snabb. Samtliga funktioner

Läs mer

En konsument som ser Nyckelflaggan i anslutning till produkter eller tjänster vet ögonblickligen att dessa är producerade i Finland.

En konsument som ser Nyckelflaggan i anslutning till produkter eller tjänster vet ögonblickligen att dessa är producerade i Finland. Båttrailers 2012 Extra tillbehör Stöldlås Tillbehörs låda Reservhjulshållare och reservhjul Flyttbara kölrullar Vinterhjul Sidostödhjul i olika bredder och längder Gasdämpade sidostöd Bromssköljninsystem

Läs mer

CNC5003. CNC5003 är en industrimaskin som även passar hantverkaren. Maskinen är speciellt framtagen för trä, skivmaterial, plast och aluminium.

CNC5003. CNC5003 är en industrimaskin som även passar hantverkaren. Maskinen är speciellt framtagen för trä, skivmaterial, plast och aluminium. CNC5003 CNC5003 CNC5003 är en industrimaskin som även passar hantverkaren. Maskinen är speciellt framtagen för trä, skivmaterial, plast och aluminium. Industrimaskin som även passar hantverkaren Kombinerad

Läs mer

Ny insamling för villor i Norrköping. Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack.

Ny insamling för villor i Norrköping. Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack. Ny insamling för villor i Norrköping Nu byter vi ut den gröna och bruna tunnan till sortering i flera fack. Nu ökar vi servicen för dig, för miljön Senast det skedde en stor förändring som rörde hämtningen

Läs mer

Efter detta så testade vi produkterna på SGS som är världens största testföretag med toppresultat.

Efter detta så testade vi produkterna på SGS som är världens största testföretag med toppresultat. Nordic Hoj När vi skapade vår egen serie med cyklar, så utgick vi från de produkter som fi nns på marknaden. Vi tog det bästa från var och ett av de olika märkena som hade något bra och sammanförde det

Läs mer

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG

SLIMLIFT 6250. Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG SLIMLIFT 6250 Väggmonterad Bänklyftare GRANBERG Slimlift 6250 Väggmonterad Bänklyftare SLIMLIFT 6250 är en väggmonterad bänklyftare med stor flexibilitet för anpassning till olika behov. Utrustningen i

Läs mer

PM-fästen. Pedestal Mounts

PM-fästen. Pedestal Mounts PM-fästen Pedestal Mounts Set: Justerbara PM-Fästen Fyrkantig monteringsplatta Kombinera färdiga set med lösa delar och skapa din egen unika konstrutkion efter behov. Vinkeln mellan PM-fästets delar kan

Läs mer

Efter detta så testade vi produkterna på SGS som är världens största test-företag med toppresultat.

Efter detta så testade vi produkterna på SGS som är världens största test-företag med toppresultat. Nordic Hoj När vi skapade vår egen serie med cyklar, så utgick vi från de produkter som fi nns på marknaden. Vi tog det bästa från var och ett av de olika märkena som hade något bra och sammanförde det

Läs mer

SANDSPRIDARE. för effektiv halkbekämpning

SANDSPRIDARE. för effektiv halkbekämpning SANDSPRIDARE för effektiv halkbekämpning OPTIMAL Svensk kvalitet! OPTIMALA Flera arbetsområden OPTIMAL sandspridare är ett lättmanövrerat redskap för spridning av sand, salt och stenfl is. De passar även

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid ISOfix. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för

Läs mer

PEMA Rullbockar. Rullbockar

PEMA Rullbockar. Rullbockar Rullbockar PEMA Rullbockar Rullbockar är en nödvändighet vid hantering av cylindriska objekt såsom tankar, tryckkärl, vindkrafttorn, stora rör eller liknande vid svetsning, målning, blästring eller montering.

Läs mer

HENO SANITETSLÖSNINGAR FÖR HÖGRISKMILJÖER

HENO SANITETSLÖSNINGAR FÖR HÖGRISKMILJÖER HENO SANITETSLÖSNINGAR FÖR HÖGRISKMILJÖER - SEDAN 1966 - INNOVATIVA OCH DRIFTSÄKRA LÖSNINGAR FÖR HÖGRISKMILJÖER Idag ställs inte bara krav på funktionalitet och hållbarhet utan även på enkel installation

Läs mer

Skjutdörr Aluminiumprofil Diamant i silver, fyllning av betong melamin

Skjutdörr Aluminiumprofil Diamant i silver, fyllning av betong melamin lista 2015 Skjutdörr Aluminiumprofil Diamant i silver, fyllning av betong melamin SKJUTDÖRRAR Skjutdörrar & profi ler Opal Rubin Diamant Titan Symmetric Nordica Solid Belysning Avslutningssidor, paneler

Läs mer

Skyddsnätsystem. en flexibel kantskyddslösning vid takbygge

Skyddsnätsystem. en flexibel kantskyddslösning vid takbygge Skyddsnätsystem en flexibel kantskyddslösning vid takbygge Föreskrifter och standarder Skyddsnätsystemet har genomgått grundliga tester med avseende på prestanda, användningsområden och förenlighet med

Läs mer

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar

Ninolab och Forma. Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab och Forma Sveriges bästa kombination inom -86 C frysar Ninolab har representerat Forma* i mer än 42 år på den svenska marknaden och levererat många tusen lågtemperaturfrysar till svenska laboratorier.

Läs mer

GBP verkstads/monteringsoch

GBP verkstads/monteringsoch PACKORD OCH PÅYGGNADSDETALJER GP verkstads/monteringsoch packbord GP har ett brett sortiment av bordsstativ för både lätt monterings- arbete, lite tyngre verkstadsarbete och packningsarbete. Stativen finns

Läs mer

Sheet Metalworking Our Passion, Your Solution

Sheet Metalworking Our Passion, Your Solution Sheet Metalworking Our Passion, Your Solution BOCKNING STANSNING LASERSKÄRNING KLIPPNING KANTPRESS VERKTYG INTEGRERBAR MJUKVARA BOCKNING STANSNING LASERSKÄRNING LASERSYSTEM LASERSYSTEM Lasersystem Med

Läs mer

Använd dig av fördelarna i Norgrens unika On-line tjänster!

Använd dig av fördelarna i Norgrens unika On-line tjänster! Använd dig av fördelarna i Norgrens unika On-line tjänster! Gör ditt jobb lättare och spar tid - allt du behöver för att välja, konstruera och köpa Norgren pneumatikkomponeneter på ett bekvämt sätt - 24

Läs mer

produktblad Inredning Disk och arbetsbänkar

produktblad Inredning Disk och arbetsbänkar Ledande när det gäller hygien, ergonomi och design Bäst på hygien QuickClean Upptäck våra nya arbetsbänkar som är anpassade för framtidens behov av ännu renare storkök. Vår bedömning är att hygienkraven

Läs mer

CARENDO. Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion. with people in mind

CARENDO. Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion. with people in mind CARENDO Ergonomisk hygienstol med unik omsorgsfunktion with people in mind Carendo 3 En verklig problemlösare Duschning blir allt vanligare inom äldrevården, men de nuvarande metoderna är ofta obekväma

Läs mer

MODULSTOLEN REAL 9000

MODULSTOLEN REAL 9000 MODULSTOLEN REAL 9000 Artikelnr: 803336 Mercado 0811 Giltig från 960601 REAL 9000 - Den svenska kvalitetsstolen ett system där behoven bestämmer utförandet När benen är svaga behöver man en stol både

Läs mer

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s

PACKBORD PACKBORD. 1800 x 800 mm...bl-1100-300-18m-s 2000 x 800 mm...bl-1100-300-20m-s 2400 x 800 mm...bl-1100-300-24m-s Bloms packbord bygger på det flexibla Multi Flex stativet, vilket innebär att tillbehören i katalogen även passar detta bord. Bordet går att få i andra mått och layouter än de som är standard. Packborden

Läs mer

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT

3:e generationen laserskrivare. Imaje 7000-serien. Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT 3:e generationen laserskrivare Imaje Gör mer med mindre YOU MAKE IT, WE MARK IT En smart modulkonstruktion kan mer Imaje erbjuder en innovativ modulkonstruktion som består av tre separata komponenter (kontrollenhet,

Läs mer

86 www.norclean.nu. Påfyllningsventil SP 14 Huvudluftventil SP-SU 18. Evakueringsventil SU 34 Evakueringsventil SP 80-30.

86 www.norclean.nu. Påfyllningsventil SP 14 Huvudluftventil SP-SU 18. Evakueringsventil SU 34 Evakueringsventil SP 80-30. Påfyllningsventil SP 14 Huvudluftventil SP-SU 18 SP18: 32 mm SU18: 50 mm 010246 Bronskon 010250 Gummikragring SP18: 25 mm SU18: 40 mm 019018 Repsats SP 18 019118 Repsats SU 18 Evakueringsventil SU 34 Evakueringsventil

Läs mer

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik!

Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark. BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Värmeprodukter Plåtbearbetning Trinettekök Företagspark BORÖ erbjuder helhetslösningar från tillverkning till lagerhållning och logistik! Ackumulatortankar och beredare för både enkla och avancerade energisystem,

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera!

Invacare. Enkel att använda, enkel att hantera! Janus 2010 de la Santé Enkel att använda, enkel att hantera! har tagits fram för att uppfylla högt ställda krav avseende funktion, möjlighet att konfigurera och möjlighet att anpassa. Den är inte bara

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen

NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin. För en bekväm rengöring av trånga utrymmen NYHET! Scrubmaster B75 R Kompakt åkbar skurmaskin För en bekväm rengöring av trånga utrymmen 1 Effektiv och användarvänlig Kostnadseffektivitet möter ergonomi Ergonomisk & bekväm Förarplatsen har designats

Läs mer

Vedkombi 330 Bruksanvisning

Vedkombi 330 Bruksanvisning Vedkombi 330 Bruksanvisning Produktpresentation Effektiv och användarvänlig vedkombi som kapar och klyver veden i ett moment. Producerar ca 5 m3 per timme. Klarar vedlängder upp till 53 cm och veddiameter

Läs mer

Delårsinformation HL Display-koncernen januari - juni 2012

Delårsinformation HL Display-koncernen januari - juni 2012 PRESSMEDDELANDE Kontaktpersoner: Gérard Dubuy, vd CFO Magnus Bergendorff Telefon: 08-683 73 00 Internet inklusive bildarkiv: www.hl-display.com Delårsinformation HL Display-koncernen januari - juni 2012

Läs mer

Maskininformation vm-1200

Maskininformation vm-1200 VM-1200 INFO AMADA MACHINE TOOLS är ett välkänt begrepp för industriaktörer världen över. Företaget leder utvecklingen av såväl sågmaskiner som sågblad och har ett av världens största sortiment av bimetall-

Läs mer

Automatiska slagdörröppnare

Automatiska slagdörröppnare Automatiska slagdörröppnare Kvalitet är vår drivkraft Tillsammans med pålitliga partners över hela världen erbjuder TORMAX slagdörrslösningar för många olika behov. Själva hjärnan i systemet består av

Läs mer

Öppnar dörrar snyggt, smidigt & säkert

Öppnar dörrar snyggt, smidigt & säkert SVENSKA Öppnar dörrar snyggt, smidigt & säkert The installer s choice Produkten är anpassad till de nya reglerna för tillgänglighet för personer med nedsatt rörlighet DigiWay+ är en innovativ slagdörrautomatik

Läs mer

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år

bakåtvänd montering Monteringsanvisning Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år bakåtvänd montering Monteringsanvisning ECE R44 04 Grupp Vikt Ålder 0+/1 0-18 kg 6 mån-4 år 1 Tack för att du valde BeSafe izi Kid. BeSafe har noggrant och omsorgsfullt utvecklat denna stol för att skydda

Läs mer

Specifikation: BOX KING box maker från Klett

Specifikation: BOX KING box maker från Klett Specifikation: BOX KING box maker från Klett Box King - framifrån Box King - bakifrån Tillverkning av små och stora lådor i små och medelstora upplagor - över 70 Fefco olika lådor kan tillverkas - upp

Läs mer

Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare

Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare Monterings- och installationsanvisning SUNPUR vakuumrör-solfångare Northern Nature Energy 1 02/2009 Innehåll Allmänt om solvärmeanläggningar 3 Allmänna råd 6 Placering 7 Dimensionering 7 Montering på tak

Läs mer

Lamellgardin. En elegant produkt för reglering av insyn och ljus.

Lamellgardin. En elegant produkt för reglering av insyn och ljus. Lamellgardin En elegant produkt för reglering av insyn och ljus. Haglunds lamellgardiner har ett brett användningsområde. Som solskydd, fördunkling, rumsavskiljning, avskärmning, inredning på kontor, hemma,

Läs mer

Nallelek Lärarvägledning

Nallelek Lärarvägledning NALLELEK - LÄRA MERA PROGRAM AB Nallelek Lärarvägledning NALLELEK... 2 1.1 Programmet... 2 1.2 Övningar som stärker förmågan att iaktta bilder och se detaljer... 3 1.2.1 Pedagogiska tips... 3 1.3 Kategorisering

Läs mer

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer?

PROCESS / OEM NYFiKEN på hur VårA FuNKtiONS- lösningar FörBättrAr DiNA processer? PROCESS / OEM Nyfiken på hur våra funktionslösningar förbättrar dina processer? Armatec är ett renodlat kunskapsföretag på tekniska system inom processindustrin. Av naturliga skäl är det därför människorna

Läs mer

1.495:- NYHET NYHET NYHET. Från 4.100:- Golv/bordsvåg med räknefunktion. Paketvåg 100 kg. Elektronisk räknevåg med rostfri vågplatta.

1.495:- NYHET NYHET NYHET. Från 4.100:- Golv/bordsvåg med räknefunktion. Paketvåg 100 kg. Elektronisk räknevåg med rostfri vågplatta. Golv/bordsvåg med räknefunktion Rostfri vågplatta. Nät- eller batteri drift (ackumulator ingår). Inbyggt, laddningsbart batteri med 100 h drift. Förberedd för printer- och dataanslutning. Stativhöjd inkl.

Läs mer

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske.

2. Får jag bestämma var ni ska gräva? Ja, om det finns något känsligt i vägen vid grävning kan ni påverka var grävning ska ske. Vanliga frågor Anslutning 1. Ska ni gräva på min tomt eller gör jag det själv? Om det finns behov av grävning så gör vi det. Grävning och återställning ingår i kampanjerbjudandet. Finns det tomrör som

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack det finns många starka skäl att välja geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Installationsanvisningar för RD905 Volvo sekventiell växellåda

Installationsanvisningar för RD905 Volvo sekventiell växellåda 1 Installationsanvisningar för RD905 Volvo sekventiell växellåda Om du läser detta dokument kommer du att kunna dra nytta av din RD90 växellåda på ett bra sätt, och du undviker en del fällor som, om du

Läs mer

Klassuppgift: Hinderrally

Klassuppgift: Hinderrally Klassuppgift: Hinderrally I detta dokument finns Instruktion till uppgiften Regler för konstruktionen Användarhandledning till Algodoo Uppgift Bygg ett simulerat fordon som ska klara ett antal hinder.

Läs mer

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR

GRUSSKOPOR SNÖSKOPOR GRUSSKOPOR Grusskopa 400 400 1400 155 365 Grusskopa 600 600 1700 215 455B Grusskopa 850 850 1800 335 655C Grusskopa 1000 1000 2100 365 655C Grusskopa 1300 1300 2300 450 855C - För lastning och lossning

Läs mer

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se

Monteringsanvisning. trätrappor. Tel. 0382-133 10 www.snickarlaget.se Monteringsanvisning trätrappor Denna monteringsanvisning är en generell anvisning för hur en trappa i olika utföranden skall monteras. Läs igenom hela monteringsanvisningen innan montaget börjar för att

Läs mer

Baler Range. Det professionella alternativet

Baler Range. Det professionella alternativet Baler Range Det professionella alternativet Press- serie utvecklad utifrån kraven från dagens lantbrukare och maskinstationer Maskinen är konstruerad och byggd för lång livslängd med tester från områden

Läs mer

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5

Innehållsförteckning. Vilket skötbord ska man välja?... 3. Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 1 Innehållsförteckning Vilket skötbord ska man välja?... 3 Uppfällbara skötbord Robust... 4 Robust Extra... 5 Fasta skötbord Budget... 6 Fast... 7 Björk... 8 Mäta... 9 Eldrivna höj- och sänkbara skötbord

Läs mer

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind MIRANTI Lyftbadvagn with people in mind Miranti 3 MIRANTI-KRAFT ERSÄTTER MUSKELKRAFT Bad ger en känsla av välbefinnande. Människan har upplevt fördelarna för kropp och själ ända sedan forntiden, och idag

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

Välkommen till AGRIPPAFABRIKEN

Välkommen till AGRIPPAFABRIKEN Välkommen till AGRIPPAFABRIKEN för Utveckling & tillverkning av dina produkter i tunnplåt och rör 9001/14001 www.agrippafabriken.se Certifierade Allt från idé till leverans Spara kapital & tid med AGRIPPAFABRIKENS

Läs mer

SmartgymS TRÄNA HEMMA PROGRAM SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort!

SmartgymS TRÄNA HEMMA PROGRAM SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort! S TRÄNA HEMMA PROGRAM 28 SMARTA ÖVNINGAR FÖR ATT KOMMA I FORM - HEMMA! Effektiv Träning UTAN Dyra Gymkort! Kom i form hemma Vi träffar många personer som tränar mycket och som är motiverade och som har

Läs mer

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se

EC Declaration of Conformity. Decon Wheel AB Tel 0345-40880 Södra Ekeryd 115 Fax 0345-40895 314 93 Hyltebruk www.decon.se Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 EC Declaration of Conformity... 2 Easywheel... 3 Leveranskontroll... 3 Ingående komponenter... 3 Identifiering och märknig av Easywheel... 4 CE-märkning...

Läs mer

IDÉER FÖR HÖJ- OCH SÄNKBARA PLATTFORMAR/LYFTGOLV

IDÉER FÖR HÖJ- OCH SÄNKBARA PLATTFORMAR/LYFTGOLV IDÉER FÖR HÖJ- OCH SÄNKBARA PLATTFORMAR/LYFTGOLV Bloms AB tillverkar ergonomiska plattformar efter era individuella förutsättningar. Lyftgolven kan användas inom alla typer av industrier t.ex. läkemedel,

Läs mer

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag?

Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? Energieffektivisera och behålla elvärmen Hur väljer jag? 1 www.glendimplex.se Energieffektivisera och behåll din elvärme Fastigheter som värms upp med elradiatorer kan sänka energi - för brukningen genom

Läs mer