PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 1 (29) Paragrafer Plats och tid Kommunhuset i Klippan, ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Kristin Grenås (MP), tjg istället för Per-Olof Byrlén (KD) Gunnel Johansson (C) Olle Nilsson (S) Roland Åkesson (S) Gun Samuelsson (S) Matthias Rausbo (SD) Anders Nilsson (S), ej tjänstgörande ersättare Ann-Charlotte Brämhagen (S), ej tjänstgörande ersättare JanEric Assarsson, skolchef Charlotta Hasselberg, nämndsekreterare Per Dahl, verksamhetschef frivilliga skolformer Helena Esbjörnsson, rektor Mats Salomonsson, rektor Mattias Säflund, rektor Bengt Eriksson, personalföreträdare Jan Lindberg, personalföreträdare Gunnel Johansson (C) Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag , Charlotta Hasselberg Tommy Cedervall Gunnel Johansson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Klippans kommun, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningsförvaltningen i Klippan Charlotta Hasselberg

2 2 (29) Innehållsförteckning: 139 Avstängning av elev. 140 Avstängning av elev. 141 Ekonomisk månadsuppföljning Gymnasieskolans budget Hyresavtal byggnad B, Åbyskolan. 144 Industriprogrammet. 145 Industriprogrammet -uppföljning av beslut Inriktning "Lastbil och mobila maskiner" 147 Gymnasieskolans utbildningsutbud läsåret 2012/ APL-ersättningar till gymnasieskolan. 149 Internbudget Peng Resultatmål 2012 och årsjhul. 152 Lokaler för förskolan Hermelinen. 153 s pris 2011.

3 3 (29) 154 Nämndens mötestider Motion om att införa rastfadderverksamhet i skolorna. 156 Elevärenden 157 Delegationsärenden 158 Informationsärenden Information som ej bifogats kallelsen. 159 Kurser och konferenser 160 Organisation av dagbarnvårdare 161 Skolskjuts till Östra Ljungby/Stidsvig 162 Arbetsmiljö

4 4 (29) 139 Avstängning av elev. BUN Rektor Helena Esbjörnsson har med stöd av gymnasiesärskoleförordningen 6 kap 7 interimistiskt stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden till Elev och vårdnadshavare har inbjuds till nämndens sammanträde och yttrar sig i ärendet. Avstängning av elev Utredning av avstängning beslutar: Avstängningen fastställs i enlighet med rektors beslut.

5 5 (29) 140 Avstängning av elev. BUN Rektor Helena Esbjörnsson har med stöd av skollagen 5 kap 17 stängt av en elev från undervisningen på gymnasieskolan perioden till Elev och vårdnadshavare har inbjuds till nämndens sammanträde för att få möjlighet att yttra sig i ärendet. Avstängning av elev Utredning av avstängning beslutar: Avstängningen fastställs i enlighet med rektors beslut.

6 6 (29) 141 Ekonomisk månadsuppföljning BUN Barn- och utbildningsförvaltningen har sammanställt ekonomisk månadsuppföljning. Vid september månads slut är helårsprognosen ett underskott på kr, bilaga Bun 141/11. Ekonomisk månadsuppföljning beslutar: Den ekonomiska månadsuppföljningen godkänns.

7 7 (29) 142 Gymnasieskolans budget BUN Per Dahl informerar om det ekonomiska läget inom gymnasieskolan och budgetarbetet för Enligt beräkningar för 2012 har gymnasieskolan kr i tillgängliga medel och beräknade kostnader/ utfall om kr, vilket ger en prognos om underskott på kr, enligt bilaga Bun 142/11 A. Verksamhetschef för de frivilliga skolformerna Per Dahl och skolchef JanEric Assarsson pekar på att av detta underskott härrör ur kostnader för icke godkända elever från grundskolan som inte är gymnasieelever och att man därför bör fråga sig om denna kostnad bör belasta gymnasieskolans budget, bilaga Bun 142/11 B. I skrivelsen konstaterar man även att man för att skapa en budget i balans måste ta bort kostnader motsvarande 23 tjänster. Skrivelse från Per Dahl och JanEric Assarsson om konsekvenserna av underskottet. Beräkningar för kostnader för gymnasieskolan Bekräftelse av uppsägning av hyreskontrakt, fastighetsavdelningen, Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar: Notera informationen.

8 8 (29) 143 Hyresavtal byggnad B, Åbyskolan. BUN Per Dahl har i skrivelse till nämnden föreslagit att förlänga hyreskontraktet på Åbyskolan byggnad B till och med Med bakgrund av att ny information om möjligheten att lämna byggnad B har tillkommit från och med årsskiftet, ändras föreslaget datum för förlängning av hyra för byggnad B till Förslag om förlängning av hyresavtal för byggnad B. Yrkande Olle Nilsson (S) yrkar på att byggnad B hyrs av till och med vårterminens slut, utan förslag på finansiering. Ordförande yrkar att nämnden röstar enligt förvaltningens förslag. beslutar: Förlänga hyresavtalet för byggnad B till och med Reservation Socialdemokraterna reserverar sig mot beslutet.

9 9 (29) 144 Industriprogrammet. BUN Olle Nilsson (S), 2:e vice ordförande i har inkommit med skrivelse till nämnden. Olle Nilsson skriver att det är fel att lägga ner industriprogrammet då det är budgeterat lägre kostnader än inriktning per elev. Han anser att sättet att budgetera högre kostnader än intäkter har fått direkt negativa konsekvenser för elever både på industri- och det estetiska programmet med inriktning musik, och att de inte ska lida för detta sätt att budgetera. I skrivelsen yrkar Olle Nilsson: Att beslutet att inte erbjuda industriprogrammet i programutbudet hösten 2012 upphäves. Att man ser över kostnadsbilden för de program som budgeterats högre kostnader än intäkter. Inkommen skrivelse från Olle Nilsson (S) Yrkanden Olle Nilsson yrkar att nämnden beslutar i enlighet med liggande förslag. Ordföranden yrkar att nämnden fastställer tidigare beslut att ej erbjuda industriprogrammet hösten 2012, enligt Bun 126/11 samt att ej se över kostnadsbilden för de program som budgeterats högre kostnader än intäkter. Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar: Fastställa beslutet att ej erbjuda industriprogrammet i gymnasieskolans programutbud Att ej se över kostnadsbilden för program som budgeterats högre kostnader än intäckter. Reservation Socialdemokraterna reserverar sig mot beslutet.

10 10 (29) 145 Industriprogrammet -uppföljning av beslut BUN Med anledning av s beslut att lägga ner industriprogrammet på gymnasieskolan har rektor Mats Salomonsson på Åbyskolan lämnat in en redogörelse över vidtagna åtgärder för att informera berörd personal, elever och föräldrar. I skrivelsen framgår att det även fortsättningsvis är nödvändigt att förfoga över de lokaler som tidigare sagts upp från och med Det har visat sig praktiskt möjligt att utrymma gymnasieprogrammen från byggnad D från och med 2012 och Mats föreslår därför nämnden att förlänga hyran av byggnad D till och med Tjänsteskrivelse om åtgärder och handlingsplan efter beslut att inte erbjuda industriprogrammet i Klippans gymnasieskola hösten 2012, Förteckning över produktionskostnad budget 2011 kontra intäkt prognos 2011, Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar Förlänga förfogandet av byggnad D till och med I övrigt notera handlingsplanen.

11 11 (29) 146 Inriktning "Lastbil och mobila maskiner" BUN Rektor Mattias Säflund har inkommit med ansökan till nämnden att bevilja antagning av fyra lärlingselever på inriktningen Lastbil och mobila maskiner inför hösten 2012, bilaga Bun 146/11. Detta görs då fordonsbranschen har visat stort intresse för att samarbete med Tegelbruksskolans fordonsprogram, samtidigt som flera intresserade grundskoleelever saknat behörighet att antas till fordonsprogrammet. Lärlingselever skulle beredas möjlighet att läsa integrerat med övriga årskurs ett på fordons- och transportprogrammet, under årskurs två och tre förläggs stora delar av utbildningen till företag i branschen. Målet med lärlingsplatserna är att öka fyllnadsgraden i årskurs ett och att tillse att branschen kan få behovet av utbildad personal tillgodosett. Information till nämnden angående inriktningen Lastbil och mobila maskiner inom fordons- och transportprogrammet. Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar: Godkänna ansökan om lärlingsplatser till inriktning Lastbil och mobila maskiner.

12 12 (29) 147 Gymnasieskolans utbildningsutbud läsåret 2012/2013. BUN Per Dahl, verksamhetschef för de frivilliga skolformerna har sammanställt ett förslag på utbildningsutbud för Klippans gymnasieskola läsåret 2012/13 enligt bilaga Bun 147/11. Sammanställning av nationella program i Klippans kommun Yrkanden Orföranden yrkar på att godkänna förslaget på utbildningsutbud läsåret 2012/2013, enligt bilaga med tillägget att dator och kommunikationsteknik samt elteknik har 16 platser vardera, personbil har 18 platser samt 4 tillkomna lärlingsplatser på lastbil och mobila maskiner. Olle Nilsson (S) yrkar enligt ordförandes förslag med tillägget att industriprogrammet ska ingå i programutbudet 2012/13. Barn och utbildningsnämnden beslutar: I enlighet med ordförandens förslag godkänna förslaget på utbildningsutbud läsåret 2012/2013, enligt bilaga Bun 147/11, med tillägget att dator och kommunikationsteknik samt elteknik har 16 platser vardera, personbil har 18 platser samt 4 tillkomna lärlingsplatser på lastbil och mobila maskiner. Reservation Socialdemokraterna reserverar sig mot beslutet.

13 13 (29) 148 APL-ersättningar till gymnasieskolan. BUN Per Dahl, verksamhetschef för de frivilliga skolformerna har sammanställt ett förslag på nya ersättningsnivåer för arbetsplatsförlagt lärande (APL) från och med höstterminen Ersättningarna gäller då det ej finns möjlighet att använda allmänna kommunikationer. 15 kr/mil med bil 6 kr/mil med moped Matersättning 45 kr/dag. Förslag på APL-ersättningar inför höstterminen beslutar: Godkänna förvaltningens förslag om APL-ersättningar.

14 14 (29) 149 Internbudget 2012 BUN Barn- utbildningsförvaltningen har upprättat förslag till fördelning av beloppet (budgetramen) som barn- och utbildningsnämnden tilldelats av kommunfullmäktige, bilaga Bun 149/11. Internbudget Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar: Fördelningen av budgetramen godkänns enligt bilaga.

15 15 (29) 150 Peng 2012 Barn- och utbildningsförvaltningen har utarbetat förslag till peng som underlag för budget 2012, bilaga Bun 150/11. Förslag till peng för enskilda verksamheter och interkommunal pris/peng Bidrag/peng till enskilda verksamheter och interkommunal pris/peng för 2011, beslutar Att pengen för de olika verksamhetsområdena blir i enlighet med bilaga. Att pengen för eventuell pedagogisk omsorg i enskild regi (F-skattesedel krävs) blir motsvarande lägsta lön i den utbildningskategori vederbörande tillhör och att verksamheten tar emot sex förskolebarn, inklusive egna, varav lägst fyra barn har en omsorgstid om mer än 15 timmar per vecka (samt omkostnadsersättning enligt gällande avtal).

16 16 (29) 151 Resultatmål 2012 och årsjhul. BUN och förvaltningen har sammanställt förslag på resultatmål, inriktningsmål samt årshjul för , bilaga Bun 151/11. Årshjul Resultatmål för förskola Resultatmål för grundskola Resultatmål för frivilliga skolformer Resultatmål för elevhälsan beslutar: Godkänna resultatmål och årshjul enligt bilaga Bun 151/11. Dock ska inriktningsmålen ej stå med i resultatmålen. Dessa ska gälla för , eller till dess att nämnden beslutar om revidering.

17 17 (29) 152 Lokaler för förskolan Hermelinen. BUN Skolchef JanEric Assarsson informerar nämnden om den senaste utvecklingen kring förskolan Hermelinen. Arbetet med att lösa lokalsituationen pågår i en arbetsgrupp, en ledningsgrupp och en styrgrupp. Det har framkommit i utredningen Hermelinen att den återstående delen av Hermelinen ej är i sådant skick att den är lämplig att använda som förskola. beslutar: Godkänna att det sätts upp moduler som ersättning för förskolan Hermelinen under förutsättning att det inte belastar nämndens budget.

18 18 (29) 153 s pris BUN har instiftat ett pris på kr som skall delas ut till befattningshavare inom nämndens arbetsområde för förtjänstfulla insatser. Priset delas ut för insatser inom hela verksamhetsområdet. Priset kan ges till enskild eller ett arbetslag och det kan delas mellan olika projekt. Sammanställning av BUN-pris kandidater Pristagare av barn- och utbildningsnämndens pris från Nomineringar till barn- och utbildningsnämndens pris Ajournering Socialdemokraterna begär en kortare ajournering. beslutar: Personalen på förskolan Hermelinen får barn- och utbildningsnämndens pris 2011.

19 19 (29) 154 Nämndens mötestider BUN Barn- och utbildningsförvaltningen lämnar förslag till fasta sammanträdestider för barn- och utbildningsnämnden och dess presidium under Förslag till ordinarie sammanträdestider under år beslutar: Följande sammanträdestider under år 2012 fastställs: sammanträder måndagar kl : 30 jan, 27 feb, 26 mars, 23 april, 28 maj, 18 juni, 27 aug, 24 sep, 29 okt, 26 nov, 17 dec. s presidium sammanträder onsdagar kl : 18 jan, 15 feb, 12 mars, 11 april, 16 maj, 5 juni, 15 aug, 12 sep, 8 okt, 14 nov, 5 dec. har tema/informationssammanträde måndagar kl : 12 mars och 8 okt.

20 20 (29) 155 Motion om att införa rastfadderverksamhet i skolorna. Christian Hendlertz (SD) och Matthias Rausbo (SD) och Göran Andreasson (SD) inkom med en motion till Barn- och utbildningsförvaltningen om att låta äldre och arbetslösa arbeta ideellt som rastfaddrar på skolor i Klippans kommun. Rektor Kristina Brink Nilsson, rektor på Antilopenskolan har skrivit svar på motionen där hon meddelar att man på Antilopenskolan är villig att delta i ett försök med frivilliga rastfaddrar på skolan under hösten 2011, och att hon kommer att ta kontakt med pensionärsföreningar i Klipppans kommun för att närmare undersöka förutsättningarna. Svar på motion om rastfadderverksamhet i Klippans kommun Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar: Att ställa sig bakom motionssvaret om rastfadderverksamhet i Klippans kommun.

21 21 (29) 156 Elevärenden Nämndsekreterare Charlotta Hasselberg informerar om följande elevärenden: Dnr Skolinspektionen angående anmälan om skolsituation för elev på resursskolan. Dnr Förvaltningsrätten i Malmö Domslut för överklagande av kommunens beslut att ej bevilja busskort. beslutar: Notera informationen.

22 22 (29) 157 Delegationsärenden Enligt gällande delegationsordning anmäles följande beslut fattade på barn- och utbildningsnämndens uppdrag: Anställning av rektor Vuxenutbildningen VHC frivsk. Matts Skoog tv biträdande rektor 100% VHC frivsk. Freddy Jönsson % Freddy Jönsson Anställning av rektor Staffan Broddesson VHC frivsk biträdande rektor Bengt Tollstadius VHC frivsk angående barnomsorg på Ordförande obekväm arbetstid om beslutsattestanter. Skolchef

23 23 (29) 158 Informationsärenden Förslag till Kultur- och fritidsförvaltningen om att utreda möjligheten att ta över driften för Open Heart på Snyggatorpsskolan. Dnr Svar till revisionen angående brev om estetprogrammet, Barn- och utbildningsförvaltningen genom Olle Nilsson. Dnr Svar till revisionen angående estetprogramsbeslut våren 2011, Tommy Cederevall, Barn- och utbildningsförvaltningens ordförande. Fråga till förvaltningschefen angående nya organsiationen inom BUN:s verksamhet, Gunnel Johansson, ledamot i BUN. Dnr Redogörelse för sommarskola 2011, Pia Dahl Svar på motion om rastfadderverksamhet i Klippans Kommun, Kristina Brink Nilsson, rektor Antilopenskolan. Dnr Samråd om förslag till ny översiktsplan för Klippans kommun. Dnr Rutiner för klagomålshantering samt blankett, barn- och utbildningsförvaltningen. om godkännande av Drivkraft Värend AB som huvudman för gymnasieskola i Ängelholms kommun, Skolinspektionen. Dnr Elevstatistik Gymnasieskola/Gymnasiesärskola och inspektion av Bofinkenskolan, Skolinspektionen Dnr Brev till kommunstyrelsen om ungdomsmottagning i Klippan. Dnr om ansökan om särskild variant, Skolverket Dnr om ansökan om riksrekryterande yrkesutbildning.

24 24 (29) Dnr om inspektion av Resursskolan, Skolinspektionen. Dnr Svar på motion angående ett projekt mellan socialtjänst och skola för återställande av ordning. Dnr Rökfri arbetstid personalkontoret i Klippans kommun Handlingsnr. BUN Incidenter anmälda till arbetsmiljöverket september Information som ej bifogats kallelsen. Kvalitetsgranskning av Kunskapsbedömning i grundskolan årskurs 1-3, Skolinspektionen. Dnr Nattis i Klippan, brev från Stefan Jönsson, samt svar. Dnr Utbetalningsbeslut nr 2 och 3 för utbildningsinriktning: Trafiklärare 300 p, Myndigheten för yrkeshögskolan. Dnr Avtal om köp av tjänst av ambulerande hörselpedagog från Silviaskolan. Ärendenr. BUN Utskick om hälsorisker med trådlös teknik, Kalle Hellberg, Maxicom AB Dnr Stickprov uppföljning av statsbidrag för handledarutbildning läsåret 2010/2011, Skolverket. Dnr Tilläggsanslag för måltidsavgifter enligt kommunfullmäktiges sammanträde Dnr Utbetalningar av statsbidrag i september 2011, Skolverket. Dnr Kommunblad med jämförelsetal, Skolverket

25 25 (29) Ärendenr. BUN Underrättelse om att Pilagårdsskolan är utvald för kvalitetsgranskning, Skolinspektionen. Dnr Hyresöverenskommelse för lokal, Tekniska förvaltningen samt Barn- och utbildningsförvaltningen. Etablering av en regional plattform för validering, Kommunförbundet Skåne Dnr

26 26 (29) 159 Kurser och konferenser Inga kurser och konferenser har inrapporterats för 2011 i enlighet med nämndens beslut Information om att välfärdskonferensen kommer att genomföras i Lund 9-10 februari Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar: Notera informationen.

27 27 (29) 160 Organisation av dagbarnvårdare Gunnel Johansson (C), efterfrågar svar från förvaltningen om hur ledningen för kommunens dagbarnvårdare kommer att se ut från och med Barn- och utbildningsförvaltningen beslutar: Att återrapportering till nämnden om dagbarnvårdarnas ledarskap ska ske på nämndsmötet

28 28 (29) 161 Skolskjuts till Östra Ljungby/Stidsvig Kostnaderna för kommunens elever att åka buss med Skånetrafiken har ökat mellan Klippan och Östra Ljungby/Stidsvig, samtidigt har fler ansökningar kommit in från elever som begär ersättning för resor till och från skolor i andra kommuner med hänvisning till dessa ökade kostnader för kommunens elever. Olle Nilsson (S) efterfrågar att förvaltningen undersöker om det är mer kostnadseffektivt att själv anordna busstransport mellan Östra Ljungby/Stidsvig och Klippan, istället för att låta eleverna åka med busskort på Skånetrafiken. beslutar: Uppdra åt förvaltningen att utreda förutsättningarna för att utöka de egna skoltransporterna till Östra Ljungby/Stidsvig.

29 29 (29) 162 Arbetsmiljö Roland Åkesson (S) efterlyser punkten arbetsmiljö på nämndens möten och vill ha detta som en stående punkt i enlighet med tidigare fattade beslut. : Noterar att frågan om arbetsmiljö kommer att tas upp på kommande nämndsmöten.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 64-76 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45. ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) 64-71 Kristin Grenås (MP) 72-76 Per-Olof Byrlén (KD) Gunnel Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 49-49 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (C), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson 1 (24) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Övriga närvarande Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand (M) Per-Olof Byrlén (KD) Madeleine Atlas (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (19) Paragrafer 66-81 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Ingrid Fredriksson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (13) Paragrafer 172-181 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.30. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 32-44 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Maria Sjöberg (S), tjänstgörande istället för Cecilia Örnemark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73 1 (10) Paragrafer 69-73 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 87-99 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00-21.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 1 (17) Paragrafer 16-27 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Neyssa Lundmark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 1-19 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M), 1-6 Ann-Sofie Johansson (M), tjg istället för Helena Dådring (M) 7-19 Ann-Sofie

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (20) Paragrafer 150-161 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Madeleine Atlas (C), ordförande 150-153, 155-161 Helena Dådring (M), ordförande istället för Madeleine Atlas 154. Bodil

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Paragrafer 120-132 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl.19.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 82-101 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (28) Paragrafer 20-42 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 19.00-22.45. ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Ann-Sofie Johansson (M), tjg istället för Per-Olof

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (19) Paragrafer 162-177 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Helena Dådring (M),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Paragrafer 180-194 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 22.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (22) Paragrafer 122-138 Plats och tid Ljungbyhedsskolan i Ljungbyhed, kl. 19.00-22.15 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 90-101 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 104-114 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Neyssa Lundmark (S) Thomas Thorné

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 29-37

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 29-37 1 (13) Paragrafer 29-37 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-10:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande) Cecilia Örnemark

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (28) Paragrafer 22-45 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1 (19) Paragrafer 111-125 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:30-15:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 23-35 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Helena Dådring (M) Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johanson (C),

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 90-101 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (26) Paragrafer 102-119 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl.19.00-21.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Tonny Svensson (M), tjänstgörande för Helena

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 46-56 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Charlotte Eliasson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Paragrafer 1-20 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S), ordförande

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Utbildningsnämnden (10)

Utbildningsnämnden (10) Utbildningsnämnden 2014-01-22 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 22 januari kl. 9.00 11.40 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(19) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 21 november 2018 kl. 08:30-14:00, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-08-15 1(7) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-25

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-02-25 1 (21) Paragrafer 17-32 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.40 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Anne Rosengren (M), tjänstgörande för Helena Dådring

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (18) Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:20

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (18) Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:20 1 (18) Paragrafer 63-75 Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:20 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45

Sida 1(14) PROTOKOLL. Utbildningsnämnden. Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 1(14) Plats och tid Ljusdalssalen, Kommunhuset torsdagen den 28 juni 2018 kl 13:00-15:45 Beslutande Ledamöter Allan Cederborg (M), Ordförande Nathalie Häll (M) Suzanne Blomqvist (L) Mikael Andersson Sellberg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden

Sammanträdesprotokoll (14) Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 2015-11-25 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 14.00-16.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl

Barn- och utbildningsnämnden (9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Ajournering kl Barn- och utbildningsnämnden 2018-11-20 1(9) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 11.30 Ajournering kl 10.10 10.20 Beslutande: Ersättare: Torbjörn Parling (S), ordförande Nils-Erik

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2013-02-20 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 20 februari kl. 9.00 16.35 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (28) Paragrafer 187-209 Plats och tid ande Skäralids Restaurang, Söderåsens Nationalpark Skäralid 747, 260 70 Ljungbyhed Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Eva Jönsson (FP), tjg på vakant

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Nea Mustonen (KD) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Kenth Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-17.45 Beslutande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) ledamot Helene Svensson, (S) ledamot Pehr Magnusson,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Thomas Thorné (S),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 39-47

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 39-47 1 (14) 217-5-18 Paragrafer 39-47 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sammanträdesrum 1 kl. 8:3 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 48-59

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 48-59 1 (17) Paragrafer 48-59 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1 kl. 08:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (15) Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:15

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (15) Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:15 1 (15) Paragrafer 26-36 Plats och tid Sessionssalen kl. 17:30-19:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Förskolan Prästkragen kl. 14:30 17.15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2015-01-14 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 januari kl.8.30 12.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare

Läs mer

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19

Onsdagen den 27 februari 2019, Kommunhuset Justerade paragrafer 19 Tid och plats Kl. 18:00 onsdag den 27 februari 2019, Skoklosterrummet/Kalmarrummet, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Carl-Johan Torstenson (M), Ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 1-10 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné (S)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 86-93

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 86-93 1 (14) Paragrafer 86-93 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-10:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S

Per-Erik Andersson, C ordförande Eva Malvå, MP Lena Rosvall, S Tommy Neubert, S 2012-10-23 1(11) Plats och tid Christian Kruse- rummet, kommunhuset Ringsjöv. 4. Hörby kl. 13.00 16.30 Ajournering kl. 14.57 15.02 Beslutande Birgitta Andersson, M, ordförande 225-230 Per-Erik Andersson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-01-28

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2013-01-28 1 (21) Paragrafer 1-16 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00 22.40 Beslutande Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil Andersson (KD) Kristin Grenås (MP),

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll

BARN- OCH BILDNINGSNÄMND Protokoll 1 (6) Plats och tid Beslutande Övriga, Sammanträdesrummet, övre våningen, Stadshuset i Hagfors, kl 09:00-11:45 Anna-Greta Johansson (S) Anna Hammar (V) Jan Sandström (S) Ola Ekblom (FP) Inge-Marie Byström

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (20) Paragrafer 1-15

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (20) Paragrafer 1-15 1 (20) Paragrafer 1-15 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-10:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Rune Persson (S) (ordförande) Tonny Svensson (M) (1:e vice ordförande) Elin Luckmann

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Eva Jönsson (FP), tjg

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

fs? Maiung-Sälens kommun

fs? Maiung-Sälens kommun fs? Maiung-Sälens kommun 1 Plats och tid Beslutande Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung kl. 08:00-15.15 Sofia Söderström (S), ordförande Kristina Bäckman (M) Agneta Åhs-Sivertsen (C) Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens utskott 2011-11-03 Plats och tid Rådhuset, torsdagen den 3 november 2011, Kl. 08.30-15.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-20.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012.

154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och utbildningsnämnden, dess beredning och MBL 2012. BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-12-14 151 Meddelanden. 152 Anmälan om delegationsbeslut. 153 Ekonomiskt utfall och ekonomisk rapport oktober 2011. 154 Förslag på sammanträdesdagar/tider för barn- och

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Björkskolan 14:30-17.00 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Kristina Eriksson (C) vice ordf. Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson (C) Kristina Brundin

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Gymnasieutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svalöfs gymnasium, kl 14.30 15.45 Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordförande Birgitta Jönsson (S), tjg ers för Charlotte Wachtmeister (M) Christer Laurell (C) Övriga deltagare Lena Hansson,

Läs mer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer

Onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen Justerade paragrafer SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Kl. 18:00 onsdagen den 5 december 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lennart Carlsson (M), Ordförande

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2014-09-24 1(1 7) Plats och tid Stadshuset 13:00-17:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Linda Strand (S), vice ordförande Cajsa Branchetti Hallberg (S) Ann Ottosson (M), 2:e vice ordförande Lisa

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Paragrafer 166-186 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP),

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer