Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Ersättare: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Ersättare: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag."

Transkript

1 Uppsala u OMS ORGSNÄMNDEN 1(10) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Stig Rådahl (M) Inger Liljeberg Kjelsson (M) Roine Thunberg (M) Ludvig Larsson (FP) Mikaela Persson (MP) Björn Lind (V) Stefan Hamnstedt (C) Ersättare: Börje Hallberg (S) Josefin Mannberg (S) Eric Lennerth (M) Viktoria Rönnqvist (Kl)) Övriga deltagare: Tornas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Jenny Hedberg, avdelningschef LenaThal&I avdelningschef Ann LarAn, avdelningschef Marie Öberg, controller Utses att justera: Stig Rådahl (1\4) Paragrafer: Justeringens plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Underskrifter: Eva Christiernin (S), ordförande Stig Råda (FP), justerare Kerstin Sundqvist, sekreterare ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Omsorgsnämnden Datum: Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats för protokollet: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12 Sista dag för överklagande: Datum för anslags nedtagande: Underskrift: ålia,a (A4 Kerstin Sundqvist, sekreter re

2 2 Uppsala u 2(10) 110 Val av justeringsperson och justeringsdag att Stig Rådahl (M) utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll den 20 augusti Fastställande av föredragningslista att fastställa föredragningslistan med följande tillägg: Blomma till Therese Sundqvist (V) 112 Astma- och allergiföreningen Astrid Mäkitalo, ordförande för Astma- och Allergiföreningen i Uppsala och Knivsta, informerar om astma och allergier samt föreningens arbete.

3 2 upeacie 3(10) 113 Tilldelningsbeslut Bostad med särskild service enligt lagen (1993:387) om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) Förstärkta arbetsutskottet beslutade den 10 augusti 2015 om åtta stycken tilldelning av bostad med särskild enligt LSS. 114 Val till arbetsutskottet att utse Stefan Hamnstedt (C) till ersättare i arbetsutskottet tillika förstärkta arbetsutskottet. Stefan Hamnstedt (C) föreslås som ersättare i arbetsutskottet tillika förstärkta arbetsutskottet då vakans uppstått på grund av avsägelse i nämnden. 115 Ekonomiskt bokslut och prognos per maj och juni Dnr OSN att godkänna föreliggande resultat för maj 2015 med -634 tkr, samt att godkänna föreliggande resultat för juni 2015 med tkr. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Förvaltningen informerar om det pågående arbetet och projekt för ekonomi i balans. Arbetsutskottet kommer löpande att följa arbetet.

4 551uPealue 4(10) 116 Sammanträdesdatum: Internavtal 2015 med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende transporter till och från daglig verksamhet. Dnr OSN att godkänna förvaltningens förslag till internavtal 2015 med Styrelsen Uppsala vård och omsorg avseende transporter till och från daglig verksamhet. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Nämnden ska för 2015 fastställa internavtalet och ersättningen avseende transporter till och från daglig verksamhet. Förvaltningens förslag innebär en uppräkning med cirka 1,4 procent. Förarna i Vård & omsorgs transporter är i huvudsak anställda inom daglig verksamhet vilket innebär att de har kompetens och erfarenhet om målgruppen. De har också utbildats i säker körning. Uppsala kommuns Miljö- och Klimatprogram är styrande för all kommunal verksamhet så nämndens krav i internavtal behöver inte omfatta miljökrav. I upphandlingen ställdes krav på höjoch sänkbar baklyft på specialfordonen, vilket samtliga leasade fordon har.

5 Uppsala 5(10) 117 Arvodering och ersättning till ledsagare inom valfrihetssystemet för ledsagarservice. Dnr OSN att i förfrågningsunderlag höja ersättningen till 275 kr per timme från och med 1 juli 2015 för ledsagarservice enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS), samt att direktören ges i uppdrag att skriva avtal med Vård & omsorg gällande fortsatt arvodering för de cirka 20 arvoderade ledsagare som har en heltidsanställning i kommunen, samt att ge förvaltningen i uppdrag att återkomma med förslag till åtgärder med syfte att finansiera de föreslagna förändringarna. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Nämnden för hälsa och omsorg tog den 27 november 2014 beslut om att kontoret i samarbete med berörda utförare skulle arbeta för att möjligheten att arvodera ledsagare skulle tas bort snarast och senast 1 juli Omsorgsförvaltningen har efter dialog med Vård & omsorg nämndens beslut. Dialogen har dock visat att borttagandet av arvodering medför ökade kostnader för utförarna. Förvaltningen har tillsammans med Vård & omsorg beräknat att 275 kronor per utförd timme är en rimlig ersättning. Förvaltningen föreslår att för de 20 personer som skulle ha sagts upp på grund av att de har en heltidsanställning i botten görs ett undantag, för att kontinuiteten med ledsagare ska kunna vidmakthållas. Vidare föreslås att direktören ges i uppdrag att skriva ett särskilt avtal så att de får möjlighet till fortsatt arvodering.,us

6 faupealue 6(10) 118 Riktlinjer och ersättning för kontaktperson för personer med omfattande stödbehov. Dnr OSN att delegera till avdelningschef att ingå individuella avtal med Vård 84 omsorg gällande kontaktperson till en maximal kostnad om kronor per person och månad, att i nämndens delegationsordning föra in ovan delegation, att förvaltningen får i uppdrag att förelägga nämnden förslag till riktlinjer avseende individuella avtal. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Nämnden tog den 25 mars beslut om teckna Åtagande och avtal med Styrelsen Uppsala vård och omsorg för 2015 gällande drift av verksamheter för personer, 21 år och äldre, där omsorgsnämnden är uppdragsgivare. Förvaltningen har i uppdrag att utreda en ny ersättningsmodell för kontaktperson för personer med omfattande stödbehov. Förvaltningen har haft en dialog med Vård 84 omsorg. Förvaltningen föreslår att eftersom det rör sig om ett fåtal personer så kan individuella avtal ingås i vissa komplexa kontaktpersonsärenden. Nämnden föreslås besluta om en maximal kostnad om kronor per person och månad.

7 tnnaelo, 7(10) 119 Motion av Mohamad Hassan och Anna Manell (båda FP) om att höja habiliteringsersättningen med tio kronor per dag. Dnr OSN att föreslå kommunstyrelsen föreslå kommunfullmäktige att besvara motionen i enlighet med föredragningen i ärendet Reservationer Ludvig Larsson (FP), Stig Rådahl (M), Inger Liljeberg Kjellson (M), Roine Thunberg (M) och Stefan Hamnstedt (C) reserverar sig till förmån för Ludvig Larssons (FP) yrkande. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Anna Manell och Mohamad Hassan båda FP föreslår i motion, väckt vid kommunfullmäktiges sammanträde 27 oktober 2014, att habiliteringsersättningen (HAB-ersättning) ska höjas med 10 kronor per dag. Motionärerna föreslår vidare att kommunfullmäktige uppdrar till dåvarande nämnden för hälsa och omsorg, numera omsorgsnämnden, att säkerställa att förslaget angående HAB-ersättningen verkställs samt att det indexregleras årligen. Nämnden kan konstatera att det under år 2014 och 2015 tagits beslut i syfte att förbättra de ekonomiska villkoren för personer med funktionsnedsättning. Yrkanden Ludvig Larsson (FP) yrkar att omsorgsnämnden föreslår kommunfullmäktige att bifalla motionen. Eva Christiernin (S) yrkar i enlighet med föreliggande förslag. sgång Ordföranden ställer proposition på Ludvig Larssons (FP) yrkande mot eget och finner bifall till föreliggande förslag.

8 faupp,alue 8(10) 120 Räddningsnämnden: Remiss om Handlingsprogram Uppsala brandförsvar Dnr OSN att avge yttrande i enlighet med förvaltningens förslag. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Enligt lag om skydd mot olyckor ska kommunen upprätta ett handlingsprogram för sin förebyggande verksamhet och räddningstjänst. Den gemensamma räddningsnämnden för kommunerna Tierp, Uppsala och Östhammar har utarbetat ett förslag till handlingsprogram Programmet omfattar en riskanalys och förslag till åtta inriktningsmål för att förebygga och minska effekterna av bränder och andra olyckor. Omsorgsnämnden anser att det i programmet tydligt bör framgå vikten av samverkan med ideella sektorn. Vidare vill nämnden tydliggöra vikten av att information, råd och utbildning som ges anpassas utifrån olika målgruppers behov.

9 2uPemlue 121 Digitala handlingar. Dnr OSN OMS ORGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum: (10) att ge förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheterna att till nämndens utskott skicka sekretesshandlingar digitalt. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Arbetsutskottet den 10 augusti 2015 föreslog att nämnden beslutar om att ge förvaltningen i uppdrag att utreda möjligheterna att till utskotten skicka sekretesshandlingar digitalt. 122 Inbjudningar, skrivelser, protokollsutdrag m m att lägga inbjudningar, skrivelser, protokollsutdrag, beslut m m till handlingarna. Till nämnden anmäls inkomna inbjudningar, skrivelser, protokollsutdrag, beslut m m: Regionförbundet Uppsala län Inbjudan "Processdag Socialt investeringsperspektiv" Omsorgsnämnden Hearing om funktionshinderpolitiskt program Inspektionen för vård och omsorg (IVO) "Ansökan om överflyttning av ärende från Uppsala kommun till Östhammars kommun" IVO -. "Klagomål avseende verkställighet av insats" Rapporter och anmälningar enligt Lex Sarah Landstinget i Uppsala län , 57, "Revidering av mål för tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning i TFP 2012 efter synpunkter från Transportstyrelsens granskning av programmet Kommunfullmäktige , 96, "Valärende" Kommunfullmäktige , 97, "Inrättande av en bostadsförmedling i Uppsala" Kommunfullmäktige , 99, Överföring av ansvaret för sysselsättningsinsatser för personer med psykiskt funktionsnedsättning till omsorgsnämnden

10 upe,5ale 10(10) 123 Ordförandebeslut och delegationsbeslut att lägga anmälda ordförandebeslut och delegationsbeslut till protokollet. Till nämnden anmäls ordförandebeslut från och med den 26 juni 2015 till och med den 20 juli 2015 samt delegationslistor med beslut tagna från och med den 2 juni 2015 till och med 30 juli Anmälan av nämndens utskottsprotokoll att lägga anmälda protokoll till handlingarna. Till nämnden anmäls följande protokoll: Protokoll från utskottet för stöd, service och omsorg den 10 juni 2015 och den 10 augusti 2015 Protokoll från utskottet för socialpsykiatri den 5 augusti 2015 Protokoll från förstärkta arbetsutskottet den 10 augusti 2015 Protokoll från arbetsutskottet den 10 augusti Blomma till Therese Sundqvist (V) att skicka blomma till Therese Sundqvist (V) då hon på grund av olycka inte kunnat närvara vid nämndens sammanträde.

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Uppsala au 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf, ej 201 Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. upeleloi Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden

Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Datum 2015-12-07 Diarienummer KSN-2015-1447 Kommunstyrelsen Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala Konsert & Kongress,

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala 1 (9) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

Avgifter för resor till daglig verksamhet

Avgifter för resor till daglig verksamhet KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Grapp Lena Datum 2016-06-21 Diarienummer KSN-2016-1391 Kommunstyrelsen Avgifter för resor till daglig verksamhet Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

sala -4Sr- 2,L Eva Christiernin (S), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Börje Hallberg (S)

sala -4Sr- 2,L Eva Christiernin (S), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Börje Hallberg (S) sala KOMMUN Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.45 Tjänstgörande: Eva Christiemin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

'2 uppe» OMSORGSNÄMNDEN

'2 uppe» OMSORGSNÄMNDEN 1(14) '2 uppe» SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Plats och tid: Tjänstgörande: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Eva Christiemin (S), ordf Ersättare: Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique

Läs mer

Ersättare: Börje Hallberg (S), Tomas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Helena Thorén-Lindqvist, kommunikationsstrateg

Ersättare: Börje Hallberg (S), Tomas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Helena Thorén-Lindqvist, kommunikationsstrateg upplelue OMS ORGS NÄMNDEN 1(13) Plats och tid: Bergius, 15:15 18.15 Ledamöter: Eva Christiernin (S), ordf. Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

att överföra kr i kommunbidrag från äldrenämnden till omsorgsnämnden i 2016 års budget

att överföra kr i kommunbidrag från äldrenämnden till omsorgsnämnden i 2016 års budget KF 23 29 FEB 2016 Handläggare Davidsson Per Datum 2015-12-07 Diarienummer KSN-2015-1447 Kommunstyrelsen 23. Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden Förslag till beslut

Läs mer

Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN

Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN 1(13) Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.00 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Börje

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan emloi Plats och tid: Sammanträdesdatum: 201 8-01-3 1 Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.00 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Åsa Strahlemo (MP), 2:e vice ordförande Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren

Läs mer

Uppsala u, L14.A.4 Kerstin Sundqvist, sek eterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10)

Uppsala u, L14.A.4 Kerstin Sundqvist, sek eterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Uppsala u, 1(10) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.30 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan upenloi Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.30 ande: Åsa Strahlemo (MP), tjänstgörande ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S) Börje Hallberg

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan upekeiloi 1 (9) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. num Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.10 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie

Läs mer

OMSORGSNÄMNDEN. Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

OMSORGSNÄMNDEN. Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala 1(14) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.00 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf, t o m 84 Angelique Prinz Bliz (L), 2:e

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan 1(10) upp,m113 Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.10 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala u 1 (12) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 14.00-17.15 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: 1(3) NÄMNDEN FÖR HÄLSA OCH OMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Platsochtid: Aspen, 16:00-17:00 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Gunvor Nicander-Ekström (M) Inger Liljeberg-Kjelsson (M) Josefine Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala, 1 (12) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny HuAn (S),

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Up Ram 1(16) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.30 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55 upple», 1(15) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf', t o m 67 Angelique Prinz Bliz (L), 2:e

Läs mer

upplalk, Sammanträdesdatum:

upplalk, Sammanträdesdatum: upplalk, Plats och tid: Stationsgatan 12, 15.00-15.40 ande: Ersättare: Övriga deltagare: Angelique Prinz Blix (L), Ordförande Loa Mothata (S), 1:e vice ordförande Carolina Bringbom (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Stationsgatan 12 den 20 juni 2018 LU.

Stationsgatan 12 den 20 juni 2018 LU. Uplinte 1(16) Plats och tid: ande: Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordförande Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S) Stig Rådahl (M) Inger Liljeberg Kjelsson

Läs mer

upp(5.», ifprys SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

upp(5.», ifprys SAMMANTRÄDESPROTOKOLL upp(5.», OMS ORGS NÄMNDEN 1(20) Plats och tid: Bergius, 15:00 18:00 Ledamöter: Eva Christiernin (S), ordf. Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

Sammanträdesdatum: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan * "KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(12) och tid: Ledamöter: Övriga deltagare: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-19.15 Caroline Andersson (S), ordf Linda Eskilsson (MP), 1 :e vice

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Storskogen, 15:00-16:45 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande Ersättare: Övriga deltagare: Magnus Johannesson,

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG 1(7) Plats och tid: Storskogen, 15:15-19:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Ersättare: Benny Lindholm (FP) Martin Wisell (KD), 1 :e vice Eva Christiernin (S)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, 2014-09-03

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, 2014-09-03 KOMMUN 1 Plats och tid Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.30 ande Cecilia ForSS (M), Ordförande Ersättare: Malin Sjöberg Högrell (FP), 1:e vice ordf Bengt Sandblad (S), 2:e vice ordf Héléne Brodin Rheindorf

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Förslag till avgifter 2016 inom omsorgsnämndens verksamhetsområde

Förslag till avgifter 2016 inom omsorgsnämndens verksamhetsområde KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Opard Ylva Datum 2015-11-20 Diarienummer KSN-2015-1960 Kommunstyrelsen Förslag till avgifter 2016 inom omsorgsnämndens verksamhetsområde Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala 1(2) Plats och tid: Stationsgatan 12, Uppsala, kl 15.00-17.10 Tjänstgörande: Peter Gustavsson (S) ordf Karolin Lundström (V) 1:e v ordf Eva Edwardsson (FP) 2:e v ordf Elisabeth Ståhle (MP) Arne

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50

SOCIALNÄMNDEN. Sammanträdesdatum: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12, Uppsala, 09:00-10:50 1(12) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Socialförvaltningen, Stationsgatan 12,, 09:00-10:50 ande: Hona Szatmåri Waldau (V), ordförande Ylva Stadell (S), l:e vice ordförande Mohamad Hassan (FP), 2:e

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Reservationer Mohamad Hassan (L) reserverar sig till förmån för bifall till motionen.

Reservationer Mohamad Hassan (L) reserverar sig till förmån för bifall till motionen. KF 108 24 april 2017 Diarienummer KSN-2016-0470 Kommunfullmäktige Motion av Mohamad Hassan (L) om att införa en samordningsfunktion med brukarperspektiv för personer med funktionsnedsättning som har rätt

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

Motion av Stefan Hanna och Ulf Schmidt (båda C) om fritt Wi-fi på servicehus

Motion av Stefan Hanna och Ulf Schmidt (båda C) om fritt Wi-fi på servicehus KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Karlsson Daniel Datum 2017-03-01 Diarienummer KSN-2016-1051 Kommunstyrelsen Motion av Stefan Hanna och Ulf Schmidt (båda C) om fritt Wi-fi på servicehus

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S)

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén (M) Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erica Aspgren Wallin (S) Tid och plats 19 augusti 2019, kl. 13:00-16:00 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 67-68, 78-81 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2013-11-25 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-11-25, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

peke» SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Viktoria, 17:00 19:50 Plats och tid: Ledamöter:

peke» SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Viktoria, 17:00 19:50 Plats och tid: Ledamöter: peke» 1(8) Plats och tid: Ledamöter: Viktoria, 17:00 19:50 Catrin Johansson (S) Anders Gustafsson (S) Terence Hongslo (MP) James Jonsson (V) Stefan Edelsvärd (L) Daniel Enholm (M) Maria Jansson (M) Margareta

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) per den 31 mars 2017

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) per den 31 mars 2017 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Maarit Rajamäki 2017-06-05 OSN-2017-0366 Omsorgsnämnden Rapport av ej beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service vissa funktionshindrade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Alnarp Tid 2017-10-03, kl. 18:30-20:07 Ajournering: 19:00-19:15 Sammanträdesdatum s. 1 (10) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-29, kl. 18:30-20:33 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

UpEntie. il k/y x, justerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum:

UpEntie. il k/y x, justerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: 1(15) UpEntie Plats och tid: ande: Ersättare: Övriga deltagare: Utses justera: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.15 Eva Christiemin (S), Ordförande Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Angelique Prinz

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

TIBRO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-10 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN Sammanträdesdatum 2009-12-08 Plats och tid Beslutande Kavelbron Event, Tibro Tisdagen den 8 december 2009, kl. 17.30 18.30 Ann Ohlsson (fp)

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla, 26 maj 2014, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-12.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Elisabet Wollein (S) ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) Åke

Läs mer

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 2015-12-15 1 (23) Plats och tid ande Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Camilla Hindersson (S) Adele Olander

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndag 4 april 2016 kl. 17.00 19.45, konferensrum Yngern, kommunhuset Peter Ohlsson (m), ordförande Jan Linderhielm (np),

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c)

Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars Bäckström (c) Marie Viberg (c) Barn- och utbildningsutskottet 2014-04-14 1 (11) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2014-04-14, kl 13.00-16.10 Beslutande Hans Lindgren (s), ordf Kjell-Åke Nilsson (s) Inga-Britt Berglund (s) Lars

Läs mer

KS-salen, Stadshuset, Vaksalagatan 15, klockan

KS-salen, Stadshuset, Vaksalagatan 15, klockan Uppsala, 1(10) Plats och tid: KS-salen, Stadshuset, Vaksalagatan 15, klockan 15.00-18.45 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Ersättare: Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e

Läs mer

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00. Birgitta Luoto. Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau 1 Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 13,15-16,00 Beslutande Heikki Perttula Birgitta Luoto Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Bjarne Westerlund Ann Svensson Jan Staszewski Gunnar Carlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg "^^L^^..

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg ^^L^^.. NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(10) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18.30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Ej tjänstgörande ersättare Tjänstemän Övriga deltagande. Kommunkontoret, måndag 20 juni 2016, kl 13:00. Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS VÅRD OCH OMSORGSNÄMNDEN- Plats och tid Kroksbo, Enåker kl 09:00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Karl-Arne T Larsson (C) Ljiljana Micic (LP) Gudrun Wängelin Lernskog (C) Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: ALDRENAMNDENS 1(7) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 16:00-18:20 Ledamöter: Ebba Busch Thor (KD), ordförande Mats Hansén (M), l:e vice ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Ersättare: Tomas Odin, tf direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg /

Ersättare: Tomas Odin, tf direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg / KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(6) SAMMANTRÅDESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-16:50 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Mats Hansén (M), 1 :e vice ordförande Cecilia Bernsten (C) Eva Adler (MP)

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (8)

Sammanträdesprotokoll 1 (8) Sammanträdesprotokoll 1 (8) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård (S), ordförande Jonas Ås (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M), 2:e vice

Läs mer

Individnämndens protokoll

Individnämndens protokoll Datum: Onsdagen den 20 april Tid: 17.00 19.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 28 april Paragrafer: 23-31 Utses att justera: Paulina Svenungsson (C) Underskrifter:

Läs mer

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) den 30 september 2017

Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) den 30 september 2017 OMSORGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Camilla Viberg -10-31 OSN--0581 Omsorgsnämnden Rapport av ej verkställda beslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service vissa funktionshindrade

Läs mer

Protokoll 2013-10-30

Protokoll 2013-10-30 2013-10-30 Socialnämnden Plats och tid Kumla, 2013-10-30, klockan 13:30 Beslutande Gunnel Kask (S) Jan Engman (C) Lars Malmberg (S) Göran Andersson (M) Sölve Persson (S) Barbro Backlund (FP) Agneta Eriksson

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 47-52 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset Underskrifter Sekreterare Susanne

Läs mer

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30

Plats och tid: 429, , kl. 14:00-15:30 Plats och tid: 429, 2019-03-19, kl. 14:00-15:30 Beslutande: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael von Krassow (S) Maths Kjellin (M) Rose-Marie

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala u 1(9) Plats och tid: Danmarksgatan 26 Uppsala, kl. 17.00-18.40 Ledamöter: Per Mattsson (V), ordförande Kerstin Westman (S) Anders Klang (S) Jonas Josefsson (MP) Jonas Petersson (C) Ersättare:

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Folkets hus i Torsås, 2017-11-28, 17.00 17.30 Beslutande Henrik Nilsson Bokor, S ordförande Roland Swedestam, S Susanne Rosén, S Roger Isberg,

Läs mer

Jonas P ersson (C), justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Jonas P ersson (C), justerare. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala u 1(5) Plats och tid: Sågargatan 17 A Uppsala, kl. 17.00-19.10 Ledamöter: Per Mattsson (V), ordförande Urban Wästljung (L), v ordf 29-33 Kerstin Westman (S) Anders Klang (S), 28-30 Helena Fomstedt

Läs mer

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare

Övriga deltagare Anette Fäldt, tf förvaltningschef Åsa-Marie Sundström, avdelningschef Susanne Persson nämndsekreterare Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdeslokal Önnerup Tid kl. 08.30-11.30 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Bert Larsson (M) vice ordförande Lena Forsberg (M) ledamot

Läs mer

uprkaluf .11.9da rn-i K-K SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Skansberget, 15:00 18:00

uprkaluf .11.9da rn-i K-K SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Skansberget, 15:00 18:00 1(20) uprkaluf OMSORGSNÄMNDEN Plats och tid: Skansberget, 15:00 18:00 Ledamöter: Eva Christiemin (S), ordf. Åsa Puide (AH), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Jonny Husen (S) Therese

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth Wollein (S), ersättare för Inga-Lill Hellgren (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) - SOCIALA NÄMNDEN - Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 08.30-10.45 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Kristina Pettersson (S) Jan Plantin (M) Elisabeth

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Kommunledningsutskottet 2012-01-19 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00 11.50 Beslutande Kent Ingvarsson (M), ordförande Hans Sabelström (C) Malin Hedberg (S) Anette Håkansson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, A-salen, kl. 13.00 16.00 ande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 35-40 Utses att justera Justeringens plats och tid Catarina Deremar Kommunhuset Underskrifter Sekreterare

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Kommunhuset, Socialchefens tjänsterum kl. 13:00-14:55 Beslutande Elisabeth Holmer (S), ordförande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Övriga

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen...

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Marie Öhlund TEKNISKA NÄMNDEN. Tekniska förvaltningen... SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15) Plats och tid Tekniska förvaltningen, kl 14.00-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad

Läs mer

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Kommunhusets arkiv, Centralgatan 7, Tierp Carola Fredén. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 17 juni 2019, kl. 13:00-15:10 i Kommunhuset, Rådrummet, Tierp Paragrafer 54-58 Bevis om anslag Anslaget sätts upp: Anslaget tas ner: Protokollets förvaringsplats Utses att justera Beslutande

Läs mer

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17)

Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Omsorgsnämnden 2009-10-29 1 (17) Plats och tid Tingshuset, torsdagen den 29 oktober 2009, kl. 16.00-20.30 Ajournering kl.19.30-20.00 Beslutande Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan Edvardsson (m) 87-90

Läs mer

Sammanträdesdatum: 2013-07-11. Ersättare:

Sammanträdesdatum: 2013-07-11. Ersättare: "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG (FÖRSTÄRKT) SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(7) Plats och tid: Storskogen 15:00-16:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Eva Christiernin

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-10.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. 22-25 Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Anneli

Läs mer

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Tid och plats 15 november 2018, kl. 13:00-14:30 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp Paragrafer 98-102 Utses att justera Agnetha Andersson (V) Beslutande Ledamöter Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 18 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer