Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN"

Transkript

1 1(13) Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Börje Hallberg (S), t o m 177, from 186 Josefin Mannberg (S), t o m 185 Stig Rådahl (M) Eric Lennerth (M), tom 189 Kerstin Andersson (MP) Linda Eskilsson (MP), fr o m 185 Therese Rhann (V) Stefan Hamnstedt (C) Ludvig Arbin (L), fr o m 178, tom 184 Ersättare: Börje Hallberg (S), fr o m 178, tom 185 Linda Eskilsson (MP), fr o m 176, tom 184 Övriga deltagare: Tomas Odin, förvaltningsdirektör, Magnus Johannesson, avdelningschef, Lena Thal&i, avdelningschef, Monica Petersson, t f avdelningschef, Ann LarAn, avdelningschef och Hel6la Thorén-Lindqvist, kommunikatör Utses att justera: Stig Rådahl (M) Justeringens plats och tid: Stationsgatan 12, Paragrafer: Underskrifter: Eva Christiernin (S), ordförande Stig Rådahl (M), justerare Kerstin Sundqvist, sekret rare ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Omsorgsnämnden Datum: Datum för anslags uppsättande: Förvaringsplats för protokollet: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12 Sista dag för överklagande: Datum för anslags nedtagande: Underskrift: 2446 (-ÅÅÅ 45V.) Kerstin Sundqvist, sekreterare

2 2 Uppsala OMSORGSNÄMNDEN 2(13) 174 Val av justeringsperson och justeringsdag att Stig Rådahl (M) utses att tillsammans med ordföranden justera dagens protokoll den 25 november Fastställande av föredragningslista att fastställa föredragningslistan enligt följande: Särskilt partiaktivitet med maj oritetsgruppen Handlingsplan i Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning 176 Föreningsdialog Frisk & Fri Föreningen Frisk & Fri presenterar föreningen och dess verksamhet. 177 Information om serviceboenden Förvaltningen informerar om genomförda uppföljnings-/dialogmöten på serviceboenden under Vidare informeras om planerade aktiviteter/åtgärder som ska genomföras utifrån framkomna synpunkter.

3 upekelue OMSORGSNÄMNDEN 3(13) 178 Utbildningssatsning för baspersonal Förvaltningen informerar om att Socialstyrelsen har på uppdrag av regeringen fördelat statsbidrag för en kunskapssatsning riktad bl a mot baspersonal under Syftet med statsbidraget är att ge verksamheter inom äldre- och funktionshindersomsorgen bättre förutsättningar att öka kunskaperna genom olika kompetensutvecklingsinsatser. Bidraget till omsorgsförvaltningen är 1,19 miljoner. Förvaltningen gör utbildningsinsatsning för baspersonal där även förtroendevalda är inbjudna att delta. 179 Information om IBIC Förvaltningen informerar om IBIC (Individens behov i centrum), som är ett verktyg och en metod för biståndshandläggarna för att ta beslut om stöd som svarar mot individens faktiska behov. Att öka brukarinflytandet genom att i högre utsträckning involvera brukaren i målsättning och syfte med beslut om insats, samt även väger in individens resurser. Att i uppföljningarna på ett bättre sätt, i samverkan med brukaren, kunna följa hur insatsen fungerar samt hur behov av fortsatt insats ser ut. 180 Samverkan med arbetsmarknadsnämnden Förvaltningen informerar om förvaltningen i samverkan med arbetsmarknadsförvaltningen starat ett arbete med att ge personer med psykisk funktionsnedsättning sysselsättning.

4 2 Uppsala OMSORGSNÄMNDEN 4(13) Sammanträdesdatum: Information om assistansersättning Förvaltningen informerar om assistansersättning. 182 Månadsbokslut och prognos per oktober Dnr OSN att godkänna ekonomiskt bokslut per oktober 2016 om tkr. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Nämnden redovisar ett oktoberbokslut på tkr, vilket är 1,3 procent lägre än budget. Nämnden fortsätter att redovisa ett positivt resultat. Detta beror till viss del på att volymerna inom exempelvis hemvård och socialpsykiatriboenden har varit lägre än förväntat. I budgeten fanns en utökning i form av två LSS-boenden vilka inte kommer att starta under I resultatet för oktober saknas kostnader på 1,4 mnkr för sex gruppbostäder som under oktober har gått över till externa utförare.

5 5(13) 2 upemmlue OMSORGSNÄMNDEN 183 Överenskommelse om partnerskap med FUB-gården Tallkrogen. Dnr OSN att ingå en överenskommelse om partnerskap med FUB-gården Tallkrogen under perioden , att bevilja FUB-gården Tallkrogen ett verksamhetsbidrag för år 2017 på kr, samt att bidraget uppräknas för 2018 och 2019 med 2,8 procent. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Uppsala kommuns samspel med det civila samhället regleras i Överenskommelse mellan Uppsalas föreningsliv och Uppsala kommun (LöK, eller den lokala överenskommelsen) som antogs av kommunfullmäktige våren Överenskommelsen lyfter fram betydelsen av att skapa tydliga förutsättningar och strukturer för dialog och samverkan mellan parterna. Den beskriver ett antal principer och åtaganden för såväl kommunen som de anslutna föreningarna, till exempel samverkan kring partnerskapslösningar. I linje med den lokala överenskommelsen föreslås omsorgsnämnden och föreningen FUB-gården Tallkrogen ingå en överenskommelse om partnerskap. Syftet med partnerskapet är att främja hälsa och bidrar till ökade sociala aktiviteter för målgruppen, personer med intellektuell funktionsnedsättning. Partnerskapet syftar också till att möjliggöra särskild rekreationsverksamhet genom den unika upplevelseträdgård som föreningen FUB-gården Tallkrogen erbjuder. Partnerskapsinsatsen möjliggör även utveckling av samarbetet mellan förvaltningen och föreningen.

6 elelue OMSORGSNÄMNDEN 6(13) 184 Föreningsbidrag för år 2017 till Föreningen FUB-gården. Dnr OSN att avslå Föreningen FUB-gårdens tilläggsansökan om föreningsbidrag för barn- och ungdomsverksamhet om kronor för år 2017, då det inte finns ekonomiskt utrymme för ett utökat bidrag. I ärendet föreligger förvaltningens förslag Föreningen FUB-gården ansökte i sin ursprungsansökan för tre år om föreningsbidrag om kronor för år Föreningen FUB-gårdens verksamhet är av särskild betydelse för den aktuella målgruppen och kan ses som ett viktigt komplement till nämndens ordinarie verksamhet. Föregående år beslutade nämnden att avslå ansökan om föreningsbidrag och att utreda möjligheterna att ingå partnerskap med Föreningen FUB-gården. Vidare beslutades att om inte avtal tecknades, skulle föreningsbidrag om kronor betalas ut enligt förslag. Då utredningen om eventuellt partnerskap drog ut på tiden och ännu inte var klar till sommaren betalades kronor ut i juli För år 2017 har ett partnerskap ingåtts och kr betalas ut inom ramen för detta. Tilläggsansökan avser föreningsbidrag för barn- och ungdomsverksamhet om kronor för år

7 7(13) OMSORGSNÄMNDEN 185 Projekt Bättre brukarinflytande Dnr OSN att ur nämndens budget avsätta 60 tkr för projektanställning Bättre brukarinflytande år I ärendet föreligger förvaltningens förslag HSO Uppsala kommun ansöker för 2017 om medel för att fortsätta projektet Bättre brukarinflytande. Den statliga PRIO-satsningen har legat till grund för projektet 2016 och tanken för 2017 är att vidga projektet till att även omfatta konkreta inflytandeprojekt i inom arbetsmarknadsnämnden och omsorgsnämnden.

8 fl Uppsala, OMSORGSNÄMNDEN 8(13) 186 Skrivelse från Hjärnfonden gällande strokerehabilitering. Dnr OSN att i enlighet med förvaltningen förslag avge svar till Hjärnfonden gällande strokerehabilitering. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Omsorgsnämnden har fått en skrivelse från Hjärnfonden. Hjärnfonden vill med sin skrivelse uppmuntra nämnden att ta ett krafttag för att uppnå en bättre och jämlik strokevård i Uppsala län. De belyser att samverkan mellan den drabbade, kommun, landsting och övriga huvudmän behöver förbättras för att uppnå en bättre vård och eftervård för personer som drabbats av en stroke. Omsorgsnämnden delar Hjärnfondens uppfattning om att samverkan inom strokesjukvården och strokerehabiliteringen behöver förbättras. Det pågår ett arbete för att uppnå en bättre och mer jämlik strokerehabilitering på nationell nivå och även på länsövergripande och lokal nivå där samarbetsdokument har upprättats och samverkan i olika forum mellan Uppsala läns landsting och Uppsala kommun pågår. Omsorgsnämnden har som ambition att i samverkan med andra huvudmän säkra en bra och jämlik strokerehabilitering för invånarna i Uppsala län, Uppsala kommun och kringliggande kommuner och verkar för att möjliggöra samverkan mellan olika huvudmän, på flera nivåer och mellan olika yrkesgrupper.

9 9(13) Uppsala KOMMUN OMS 187 Avtalsuppföljning på Enevadsvägen 6, Uppsala. Dnr OSN att med beaktande av resultatet godkänna rapporten avtalsuppföljning på Enevadsvägen 6, Uppsala. I ärendet föreligger förvaltningens förslag till beslut. Efter genomförd avtalsuppföljning på gruppbostad Enevadsvägen 6, konstaterade omsorgsförvaltningen att verksamheten på många sätt är väl fungerande dock framkom det vissa brister. Begärd handlingsplan utifrån bristerna har inkommit och godkänts av omsorgsförvaltningen.

10 10(13) 2 upelealue OMSORGSNÄMNDEN 188 Särskilt partiaktivitet med majoritetsgruppen Ordföranden anmäler särskild partiaktivitet för majoriteten den 30 november 2016, klockan Handlingsplan i Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning Stig Rådahl (M) frågar om handlingsplan i Program för full delaktighet för personer med funktionsnedsättning som föreligger kommunstyrelsen. Handlingsplanens innehåll är inte förenligt med programmet i alla delar. Eva Christiernin (S) tar med sig synpunkterna till kommunstyrelsen den 23 november Omorganisation Förvaltningen har inget nytt att rapportera. 191 Information från förvaltningen Förvaltningen har inget att rapportera.

11 upekalue OMSORGSNÄMNDEN 192 Rapport från förtroendevalda Ordföranden informerar om att nämndens preliminära sammanträde den 4 januari 2017 utgår. Eva Christiemin (S) berättar att hon invigde kulturveckan på Grand. Vidare informerar Eva att kulturförvaltningen och omsorgsförvaltningen ska samarbeta kring kultur för nämndens målgrupp. Stig Rådahl (M) informerar om dialogmöte på Fyrisgården. Börje Hallberg (S) och Britt-Marie Löfgren (S) informerar om besök på Club Lindormen.

12 Uppsala KOMMUN 12(13) 193 Anmälan av inbjudningar, skrivelser, protokollsutdrag m m att lägga anmälda inbjudningar, skrivelser, protokollsutdrag, beslut m m till handlingarna. Till nämnden anmäls inkomna inbjudningar, skrivelser, protokollsutdrag, beslut m m: Aktiviteter (för kännedom); Musikpub 23 november, Adventskonsert 2 december och Julkonsert 14 december Omtanke Tidningen för vård och omsorg Fyrisgården Mötesplatsen (medlemstidning 3/2016) Kommunfullmäktige , 209, Uppföljning per augusti och årsprognos 2016 Kammarrätten i Stockholm, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr E Förvaltningsrätten i Uppsala, dom mål nr Lex Sarah-rapport angående bristande kontinuitet bland personal

13 2 uppkalla OMSORGSNÄMNDEN 13(13) 194 Delegationsbeslut att lägga anmälda delegationsbeslut till protokollet. Till nämnden anmäls följande delegationslista: Ordförandebeslut i utskottet för socialpsykiatri daterat Delegationsbeslut enligt socialtjänstlagen (SoL) och lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) under oktober månad Anmälan av nämndens utskottsprotokoll och samverkansprotokoll att lägga anmälda protokoll till handlingarna. Till nämnden anmäls följande protokoll: Protokoll från arbetsutskott 17 oktober 2016 Protokoll från utskottet för socialpsykiatri 14 november 2016 Protokoll från utskottet för stöd, service och omsorg 22 november 2016 Protokoll från Handikapprådet 7 oktober 2016 Protokoll från facklig samverkan 15 november 2016

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Uppsala au 1 (7) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf, ej 201 Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. upeleloi Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan upenloi Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.30 ande: Åsa Strahlemo (MP), tjänstgörande ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S) Börje Hallberg

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala u 1 (12) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 14.00-17.15 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf

Läs mer

Uppsala u, L14.A.4 Kerstin Sundqvist, sek eterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10)

Uppsala u, L14.A.4 Kerstin Sundqvist, sek eterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Uppsala u, 1(10) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.30 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan emloi Plats och tid: Sammanträdesdatum: 201 8-01-3 1 Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.00 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Åsa Strahlemo (MP), 2:e vice ordförande Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren

Läs mer

OMSORGSNÄMNDEN. Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

OMSORGSNÄMNDEN. Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala 1(14) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.00 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf, t o m 84 Angelique Prinz Bliz (L), 2:e

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan upekeiloi 1 (9) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 ande: Eva Christiernin (S), ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie Löfgren (S) Anton Berg (S)

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala Konsert & Kongress,

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala 1 (9) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

sala -4Sr- 2,L Eva Christiernin (S), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Börje Hallberg (S)

sala -4Sr- 2,L Eva Christiernin (S), ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Börje Hallberg (S) sala KOMMUN Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.45 Tjänstgörande: Eva Christiemin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden

Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Datum 2015-12-07 Diarienummer KSN-2015-1447 Kommunstyrelsen Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Avgifter för resor till daglig verksamhet

Avgifter för resor till daglig verksamhet KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Grapp Lena Datum 2016-06-21 Diarienummer KSN-2016-1391 Kommunstyrelsen Avgifter för resor till daglig verksamhet Förslag till beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala, 1 (12) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.40 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny HuAn (S),

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Ersättare: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Ersättare: Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala u OMS ORGSNÄMNDEN 1(10) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.05 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. num Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.10 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husen (S) Britt-Marie

Läs mer

'2 uppe» OMSORGSNÄMNDEN

'2 uppe» OMSORGSNÄMNDEN 1(14) '2 uppe» SAMMANTRÄDES PROTOKOLL Plats och tid: Tjänstgörande: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.40 Eva Christiemin (S), ordf Ersättare: Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique

Läs mer

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Stationsgatan 12, klockan 1(10) upp,m113 Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.10 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordf Jonny Husén (S) Britt-Marie

Läs mer

Ersättare: Börje Hallberg (S), Tomas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Helena Thorén-Lindqvist, kommunikationsstrateg

Ersättare: Börje Hallberg (S), Tomas Odin, direktör Magnus Johannesson, avdelningschef Helena Thorén-Lindqvist, kommunikationsstrateg upplelue OMS ORGS NÄMNDEN 1(13) Plats och tid: Bergius, 15:15 18.15 Ledamöter: Eva Christiernin (S), ordf. Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Up Ram 1(16) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.30 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Asa Puide (MP), 1:e vice ordf Angelique Prinz Bliz (L), 2:e vice ordf Jonny

Läs mer

Stationsgatan 12 den 20 juni 2018 LU.

Stationsgatan 12 den 20 juni 2018 LU. Uplinte 1(16) Plats och tid: ande: Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordförande Jonny Husen (S) Britt-Marie Löfgren (S) Stig Rådahl (M) Inger Liljeberg Kjelsson

Läs mer

att överföra kr i kommunbidrag från äldrenämnden till omsorgsnämnden i 2016 års budget

att överföra kr i kommunbidrag från äldrenämnden till omsorgsnämnden i 2016 års budget KF 23 29 FEB 2016 Handläggare Davidsson Per Datum 2015-12-07 Diarienummer KSN-2015-1447 Kommunstyrelsen 23. Överföring av ansvaret för träffpunkt Gudruns uppdrag till omsorgsnämnden Förslag till beslut

Läs mer

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55

Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55 upple», 1(15) Plats och tid: Omsorgsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-18.55 Tjänstgörande: Eva Christiernin (S), ordf Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf', t o m 67 Angelique Prinz Bliz (L), 2:e

Läs mer

UpEntie. il k/y x, justerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum:

UpEntie. il k/y x, justerare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: 1(15) UpEntie Plats och tid: ande: Ersättare: Övriga deltagare: Utses justera: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.15 Eva Christiemin (S), Ordförande Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Angelique Prinz

Läs mer

upp19.13, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan

upp19.13, SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 1(12) upp19.13, Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.45 ande: Eva Christiernin (S), Ordförande Åsa Strahlemo (M:P), 1:e vice ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordförande Jonny

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: 1(3) NÄMNDEN FÖR HÄLSA OCH OMSORG SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Platsochtid: Aspen, 16:00-17:00 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Gunvor Nicander-Ekström (M) Inger Liljeberg-Kjelsson (M) Josefine Andersson

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg Uppsala "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18:30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande

Läs mer

Uppsala SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan Beslutande:

Uppsala SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan Beslutande: Uppsala KOMMUN 1(13) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.00-17.45 ande: Eva Christiernin (S), Ordförande Åsa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Angelique Prinz Blix (L), 2:e vice ordförande Jonny

Läs mer

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande.

Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande. 1 (26) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 16.40 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare:

Sammanträdesdatum: Ersättare: NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(6) Plats och tid: Storskogen, 15:00-16:45 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice ordförande Ersättare: Övriga deltagare: Magnus Johannesson,

Läs mer

upplalk, Sammanträdesdatum:

upplalk, Sammanträdesdatum: upplalk, Plats och tid: Stationsgatan 12, 15.00-15.40 ande: Ersättare: Övriga deltagare: Angelique Prinz Blix (L), Ordförande Loa Mothata (S), 1:e vice ordförande Carolina Bringbom (M), 2:e vice ordförande

Läs mer

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson

Josefine Petersson Lars Ottosson. Socialkontoret kl. Paragrafer. Eva-Mona Welther Stjernfeldt. Lars Svensson 1 (9) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Karpen, kl. 14.00 15.40 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), ordförande Jenny Delén (M), 1:e vice ordf Lars Ottosson (PF), 2:e

Läs mer

upp(5.», ifprys SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

upp(5.», ifprys SAMMANTRÄDESPROTOKOLL upp(5.», OMS ORGS NÄMNDEN 1(20) Plats och tid: Bergius, 15:00 18:00 Ledamöter: Eva Christiernin (S), ordf. Åsa Puide (MP), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Britt-Marie Löfgren (S)

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2014-01-28 1 (14) Plats och tid Älmhults kommunhus 28 januari 2014 kl. 8.30 11.20 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander (C)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott

Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-16:10 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. Kontoret för hälsa, vård och omsorg "KOMMUN NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(11) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Storskogen, 15:00-17:30 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP),

Läs mer

uppniufa SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Uppsala Konsert & Kongress, Beslutande:

uppniufa SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum: Plats och tid: Uppsala Konsert & Kongress, Beslutande: 1(15) uppniufa Plats och tid: Uppsala Konsert & Kongress, 15.00-17.00 ande: Ersättare: Övriga deltagare: Eva Christiernin (S), Ordförande Asa Strahlemo (MP), 1:e vice ordförande Jonny Husen (S) Britt-Marie

Läs mer

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

tom 21 tom 21 Kulturförvaltningen Stationsgatan 12 Uppsala 2015-8-28 Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala 1(2) Plats och tid: Stationsgatan 12, Uppsala, kl 15.00-17.10 Tjänstgörande: Peter Gustavsson (S) ordf Karolin Lundström (V) 1:e v ordf Eva Edwardsson (FP) 2:e v ordf Elisabeth Ståhle (MP) Arne

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00

Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Värdshuset 17 rum och kök i Harmånger Tisdag 2 december 2014 kl. 10:00 12:00 Beslutande Stig Eng (C) Bengt-Ola Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (22) Plats Lomma kommunhus, sammanträdesrum Önnerup Tid 2017-09-21, kl. 08:30-09:44 Sammanträdesdatum s. 1 (22) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Pia

Läs mer

uprkaluf .11.9da rn-i K-K SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Skansberget, 15:00 18:00

uprkaluf .11.9da rn-i K-K SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Skansberget, 15:00 18:00 1(20) uprkaluf OMSORGSNÄMNDEN Plats och tid: Skansberget, 15:00 18:00 Ledamöter: Eva Christiemin (S), ordf. Åsa Puide (AH), 1:e vice ordf. Angelique Prinz Blix (FP), 2:e vice ordf. Jonny Husen (S) Therese

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm (KV) Tommy Edenholm (KV) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2015-03-12 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Klockan 13:15-15:40 Gunnel Johansson (S) Ordförande Leif Smith (S) Tommy Edenholm

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll 2014-02-12 Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll omsorgs utskottet sammanträdesdatum 1 (15) Plats och tid Beslutande Vintergatan, sammanträdesrum Venus, kl. 09.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C), tjänstgörande

Läs mer

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD)

Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Stefan Sturesson (M) Eric Berntsson (SD) 1(17) Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 9.00-10.15 Beslutande Ledamöter Joakim Engström (MP), ordförande Berit Lind (S) Lars Petersson (S) Tjänstgörande ersättare Stefan Sturesson (M)

Läs mer

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3

Dnr: SN. Rapport från socialnämndens verksamhet Samverksansskolan i Vinäs... 3 2013-06-19 Sida 1-12 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, onsdagen den 19 juni 2013, Kl 08:30 10:00 ande Bernt Persson (S) Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Ulla Rombo (KD) Eva

Läs mer

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00

Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunkontoret, fredagen den 23 november kl. 08:00 1(18) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 20 november 2018 kl. 08:00-14:00, ajournering för lunch kl. 11:30-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid

Läs mer

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg "^^L^^..

Sammanträdesdatum: Ersättare: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. ior4iälsa, vård och.omsorg ^^L^^.. NÄMNDENS FOR HALSA OCH OMSORG 1(10) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Ledamöter: Storskogen, 15:00-18.30 Stig Rådahl (M), Ordförande Martin Wisell (KD), l:e vice ordförande Malena Ranch (MP), 2:e vice

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Motion av Stefan Hanna och Ulf Schmidt (båda C) om fritt Wi-fi på servicehus

Motion av Stefan Hanna och Ulf Schmidt (båda C) om fritt Wi-fi på servicehus KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Davidsson Per Karlsson Daniel Datum 2017-03-01 Diarienummer KSN-2016-1051 Kommunstyrelsen Motion av Stefan Hanna och Ulf Schmidt (båda C) om fritt Wi-fi på servicehus

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

Sammanträdesdatum: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan

Sammanträdesdatum: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan * "KOMMUN SAMMANTRADESPROTOKOLL 1(12) och tid: Ledamöter: Övriga deltagare: Utbildningsförvaltningen, Stationsgatan 12, klockan 15.00-19.15 Caroline Andersson (S), ordf Linda Eskilsson (MP), 1 :e vice

Läs mer

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson

Patrik Wilhelmsson, verksamhetschef VO Anders Ferm, ekonom. 15 Underskrifter Sekreterare Anders Ivarsson 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Boken, kl. 14.00-15.25 Beslutande Jenny Delén (M), 1 vice ordförande Lars Ottosson (PF), 2 vice ordförande Berith Lantz (S), tjänstgörande ersättare Catharina Tann (S)

Läs mer

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll

Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och omsorgsutskottet. Protokoll Omsorgsnämndens arbetsutskott, vård- och Protokoll SammanträdeSdatum 1 (13) omsorgs utskottet Plats och tid Beslutande Tjädernhuset, sammanträdesrum Björnen, kl. 09.00-11.00 Ledamöter Owe Ahlinder (C},

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2012-04-18 Plats och tid Kommunstyrelserummet, Kommunhuset, Mora, kl 08.15-09:15 ande Övriga deltagare Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 17 september 2015 klockan 13:30-14:20 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Torbjörn Nyholm

Läs mer

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl.

Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) Sektor omsorg, Kommunhuset, Henån Onsdag 15 augusti kl. 1 Plats och tid Hälsön 2018-08-14 08:30-14:00 Beslutande Catharina Bråkenhielm (S) Maria Sörkvist (C) Eva Skoglund (S) tjänstgörande Ulf Sjölinder (L) Lisbeth Arff (M) ersättare Övriga deltagande Se sidan

Läs mer

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M) 1 (10) Plats och tid S8, Almliden, fredagen den 27 april 2018 kl 09:00-10.15 Beslutande Christer Landin (S), Ordförande Martin Fridehjelm (S), 1:e vice ordförande Urban Berglund (KD) Lisbeth Madsen (M)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Blad Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41 Utskottet Vård och omsorg 2009-04-16 41 Plats och tid Västängsgården, klockan 13.15-17.00 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande Maria Rönnehäll (s) Ragnar Mensner (mp)

Läs mer

VU PROTOKOLL

VU PROTOKOLL VU PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119

Protokoll. Socialnämnden 2012-12-11 113-119 Socialnämnden 113-119 Socialnämnden Sida 2 Socialnämndens sammanträde Information om kvalitetsledningssystem 5 Ansökan om utökat serveringstillstånd First Hotel Grand 6 Handlingsprogram Våld i nära relationer

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00

Sida Ulla Rombo Socialkontoret, tisdagen den 28 maj 2013, kl 13.00 2013-05-14 Sida 1-11 Socialnämnden Plats och tid Konferensrum Älven, Mora, tisdagen den 14 maj 2013, kl 08:30-09.30 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje Andersson

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (27) Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, Heby, kl 08.30-13.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Jan Albinsson (S) Therese Hellgren (FP) Jan Plantin (M)

Läs mer

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT

Uppsala KOMMUN ALDRENAMNDENS ARBETSUTSKOTT KOMMUN ALDRENAMNDENS 1(5) SAMMANTRADESPROTOKOLL Plats och tid: Vattenhästen, 15:00-17:10 Ledamöter: Ebba Busch (KD), ordförande Caroline Andersson (S), 2:e vice ordförande Erica Närlinge (FP) Cecilia Bernsten

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen

Vård- och omsorgsförvaltningen 1(13) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare Se närvarolista

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2017-08-29, kl. 18:30-20:33 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö

Läs mer

Utbildningsnämnden (14)

Utbildningsnämnden (14) Utbildningsnämnden 2013-10-02 1 (14) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 2 oktober kl. 9.00 11.35. Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Stationsgatan 12, 6 december Annie Arkebäck Mora, sekreterare

Stationsgatan 12, 6 december Annie Arkebäck Mora, sekreterare 1(10) uppleue Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 16.00-17.30 ande: Monica Östman (S), Ordförande Ersättare: Staffan Yngve (S) Eva Adler (MP), 1:e vice Eileen Rönnlund-Holmgren (S) ordförande Monica

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden Vård- och omsorgsnämnden 2007-02-22 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2007-02-22, kl 08.00-12.00 Beslutande Anne Sörqvist (c), ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret

Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c), 2:e vice ordförande. Socialkontoret SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (17) Plats och tid Kommunförvaltningens sammanträdesrum Eken kl 14.00 17.45 Beslutande Bengt Ingvarsson (s), ordförande Anna Rönn (v), 1:e vice ordförande Rose-Marie Jönsson (c),

Läs mer

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg

Sammanträdesdatum: Inga-Lill Björklund, direktör, och föredragande tjänstemän. rg "KOMMUN NÄMNDENS FÖR HÄLSA OCH OMSORG 1(7) Plats och tid: Storskogen, 15:15-19:10 Ledamöter: Stig Rådahl (M), Ordförande Ersättare: Benny Lindholm (FP) Martin Wisell (KD), 1 :e vice Eva Christiernin (S)

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Uppsala u 1(9) Plats och tid: Danmarksgatan 26 Uppsala, kl. 17.00-18.40 Ledamöter: Per Mattsson (V), ordförande Kerstin Westman (S) Anders Klang (S) Jonas Josefsson (MP) Jonas Petersson (C) Ersättare:

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-11

Sammanträdesdatum Sida 1-11 Sammanträdesdatum Sida 1-11 Socialnämnden 2010-12-15 Plats och tid Moraparken, konferensrum Hökberg, Mora, kl 10.30-11.15 ande Bernt Persson (S), ordförande Terje Andersson (C) Christiane Djäken (M) Marianne

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (17)

Sammanträdesprotokoll 1 (17) Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Nämndrummet, kl. 14:15 16:40 Beslutande Se nästa sida Övriga deltagande Se nästa sida Paragrafer 76 89 Utses att justera Niklas Borg Sekreterare Arne Linder Ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1

Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Sida Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-15 1 Plats och Tid sammanträdesrum Norrtull 2008-05-15 kl 08.00-12.10 Beslutande Anne Sörqvist (c) ordf Anelia Dotcheva (c) Gunnar Dahlstrand (c) Terttu Martinsson (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 19 november 2015 klockan 13:30-14:45 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Bertil Rutström (V) ersättare för Sarah Andersson (S) Torbjörn Nyholm (S) ersättare för

Läs mer

Reservationer Mohamad Hassan (L) reserverar sig till förmån för bifall till motionen.

Reservationer Mohamad Hassan (L) reserverar sig till förmån för bifall till motionen. KF 108 24 april 2017 Diarienummer KSN-2016-0470 Kommunfullmäktige Motion av Mohamad Hassan (L) om att införa en samordningsfunktion med brukarperspektiv för personer med funktionsnedsättning som har rätt

Läs mer

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet.

Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Socialnämnden 2015-03-31 1(10) Tid och plats Tisdagen den 31 mars 2015, klockan 08.30 12.15, i Skållerudrummet. Beslutande Ledamöter Michael Melby, ordf. (S) Daniel Jensen, vice ordf. (KD) Kerstin Lindberg

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 26 augusti 2013 Tid: 15.30 19.15 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 29 augusti 2013 Paragrafer: 71-81 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott

Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Protokoll 1 (12) Diarienummer VOO 2019/0051 Vård- och omsorgsnämndens arbetsutskott Plats och tid Vård- och omsorgsnämndens sammanträdeslokal, Bangatan 10 A, Lund,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr sida Socialnämnden 1(11) Esad Sukurica Christine Andersson (s) Nr 2006-11-28 Socialnämnden 1(11) Plats och tid Melleruds kommunkontor, klockan 14.00-16.15 Beslutande Kerstin Nordström (s) Eivor Östergren (c) Erik Johansson (kd) Stig Andersson (s) Stefan Hellman (v)

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Anders Svärd (S), ordf. Eva Olofsson (C), vice ordf. Stefan Pettersson (M) Ingrid Ekström (SD) Anneli Persson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden

Vård- och omsorgsnämnden 2016-12-15 1 (16) Plats och tid Brobygården, Landsbro kl. 13.30-17.35 Beslutande T Bohman (S), ordf., L Lööw (S), M Högberg (VF), P Brannestam (VF), S-G Fransson (C), C Bardh (M), J-E Josefsson (KD), A

Läs mer

Kommunhuset, Mora, Bernt Persson (S), Mora, ordförande Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (C), Älvdalen

Kommunhuset, Mora, Bernt Persson (S), Mora, ordförande Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (C), Älvdalen myndighetsutövning Sammanträdesdatum Sida 1-7 Plats och tid ande Kommunhuset, Mora, Bernt Persson (S), Mora, ordförande Hans Sternbro (S), Orsa Roland Dahlström (C), Älvdalen Övriga deltagare Agnetha Runberg,

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:00-16:00

Plats och tid: Sammanträdesrum 429, , kl. 14:00-16:00 Plats och tid: Sammanträdesrum 429, 2019-02-19, kl. 14:00-16:00 Beslutande: Ersättare: Ingela Sylwander (M) Sonny Rosén (L) Pia Radil (S) Mats Sahlin (SD) Katrina Dakouri (M) Wiveca Britzén (M) Mikael

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(9) Plats och tid Ängslyckan äldreboende, Västergatan 33 i Teckomatorp, kl. 13.30-15.10 Ajournering: kl. 14.10-14.20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Anders Svärd (S), ordf. Eva

Läs mer

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, 2014-09-03

Kontoret för barn, ungdom och arbetsmarknad, Stationsgatan 12, 2014-09-03 KOMMUN 1 Plats och tid Stationsgatan 12, klockan 15.00-16.30 ande Cecilia ForSS (M), Ordförande Ersättare: Malin Sjöberg Högrell (FP), 1:e vice ordf Bengt Sandblad (S), 2:e vice ordf Héléne Brodin Rheindorf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesdatum Plats och tid Bruket, vård- och omsorgsförvaltningen kl. 16:30-20:15 ande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Ove Dröscher (S), ordförande Margareta Krakowski (L),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Lomma kommunhus, Alnarp Tid 2018-08-28, kl. 18:36-20:23 Sammanträdesdatum s. 1 (8) Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Pia Johnson (S) Anders Widesjö (M) Krister

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl

Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Kommunhuset i Lomma, stora sessionssalen Tid kl. 18.30-19.05 Beslutande Övriga deltagare Britt Hjertqvist (FP) ordförande Malin Taggu (M) tjg ersättare för Sofia Forsgren-Böhmer

Läs mer

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

SOCIALNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 1 (6) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00 11:20 Beslutande Åsa Johansson (S) Dennis Byberg (M) Övriga Ersättare Eva Pettersson, sekreterare Monica Hammar, socialchef Eva Alama,

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida 1-10

Sammanträdesdatum Sida 1-10 Sammanträdesdatum Sida 1-10 Socialnämnden 2013-01-30 Plats och tid Socialkontoret, konferensrum Älven, kl 08.30-09.45 ande Bernt Persson (S), ordförande Christina Bröms (C) Christiane Djäken (M) Terje

Läs mer

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDES PROTOKOLL. Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Stadshuset, kl 08.30-12.00 Beslutande Ledamöter Ewa F Thorstenson (M), ordförande Kerstin Strandberg (M) Sture Anderson (Fp) Annelie Nilsson (S) Tjänstgörande ersättare Gert Franzen (C)

Läs mer

Uppsala KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan

Uppsala KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum: Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan Uppsala KOMMUN 1 (9) Plats och tid: Stationsgatan 12, klockan 15.30 18.00 ande: Mohamad Hassan (L), ordförande Klas-Herman Lundgren (S), 1:e vice ordförande Robin Kronvall (M), 2:e vice ordförande Josefin

Läs mer