PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden"

Transkript

1 1 (23) Paragrafer Plats och tid Kommunhuset i Klippan, ande Övriga närvarande Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand (M) Per-Olof Byrlén (KD) Madeleine Atlas (C) Gun Samuelsson (S) Jan Lindqvist (S), tjg istället för Björn Lundin (S) Olle Nilsson (S) Roland Åkesson (S) Bengt Amilon (C), ej tjänstgörande ersättare Carina Andersson (V), ej tjänstgörande ersättare JanEric Assarsson, skolchef Hanna Nicander, nämndsekreterare Marie Berlin, rektor 47, 49 Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Roland Åkesson Barn- och utbildningsförvaltningen, dag Hanna Nicander Tommy Cedervall Roland Åkesson ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Klippans kommun, Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Underskrift Barn- och utbildningsförvaltningen i Klippan Hanna Nicander

2 2 (23) Innehållsförteckning: 47 Rapport från nätverk Luppen 48 Ekonomisk månadsuppföljning 49 Konsekvenser av den preliminära ansökningsbilden till gymnasieskolan 50 Utredning om gymnasieskolans organisation - SWOT analys 51 Måltider för gymnasieelever 52 Höjning av hyror för internatboende för Naturbruksgymnasiets elever 53 Förtydligande av intern kontrollplan för år Inriktningsmål för år Upphandling av skolskjuts 56 Projekt Triaden 57 Avgiftsbefrielse för barn med särskilt behov i skolbarnomsorg 58 Ombyggnation för Träningsskolans flytt till Antilopenskolan 59 Sommarskola Utbildning för nyanlända elever - svar på skolinspektionens kvalitetsgranskning 61

3 3 (23) Rickmansgården 62 Busskort för grundskoleelev 63 Elevärenden grundskola 64 Delegationsärenden 65 Informationsärenden

4 4 (23) 47 Rapport från nätverk Luppen BUN Rektor Marie Berlin informerar om rapporten från nätverket Luppen. Nätverket Luppen är ett av knappt trettio nätverk som ingår i det treåriga nationella Jämförelseprojektet. De kommuner som deltar i nätverket är Bromölla, Höganäs, Klippan, Olofström, Sölvesborg, Trelleborg och Örkelljunga. Tillsammans finns det över invånare i dessa kommuner. Det primära syftet med projektet är att ta fram effektiva arbetsmodeller där jämförelser mellan kommuner och nätverk leder till praktiska förbättringar i verksamheterna. Detta är nätverket Luppens andra rapport. Den första rapporten, som presenterades i april 2009, var en jämförelse mellan de deltagande kommunernas Individ- och familjeomsorg. Denna gång gav styrgruppen nätverket i uppdrag att jämföra gymnasieskolan. Rapporten redovisar resultat av jämförelser av betygsutveckling, kostnad per meritvärde, studievägledning och elevvård, avhopp, frånvaro, åtgärdsprogram och elevvårdskonferens, individuella programmet och informationsgivning på webben. När det gäller kostnader i relation till meritvärdet fann gruppen så stora skillnader i de redovisade kostnaderna att gruppen funderade kring jämförbarheten. Luppen föreslår i rapporten att de kostnader som redovisas prövas inom respektive kommun. Kommunstyrelsen 185/09. beslutar att notera informationen.

5 5 (23) 48 Ekonomisk månadsuppföljning BUN Förvaltningsekonom Ingegerd Johansson har sammanställt ekonomisk månadsuppföljning, bilaga Bun 48/10. Vid februari månads utgång är helårsprognosen ett underskott på kr. Ekonomisk månadsuppföljning, beslutar att godkänna månadsuppföljningen.

6 6 (23) 49 Konsekvenser av den preliminära ansökningsbilden till gymnasieskolan BUN Rektor Marie Berlin informerar om konsekvenser av den preliminära ansökningsbilden till gymnasieskolan. Gymnasieskolan har i den första ansökningsomgången till höstterminen 2010 färre antal sökande jämfört med förra året. Gymnasieskolans budget 2010, Gymnasieskolan förslag budget 2010, Sammanställning elevavgiftsintäkter 2010, Sökandeprognos till gymnasieskolan, Intagningsstatistik för gymnasieprogram Klippan, Sammanställning över förstahandssökande och förstahandsmottagna till Skåne Nordväst, beslutar att notera informationen.

7 7 (23) 50 Utredning om gymnasieskolans organisation - SWOT analys BUN s presidium och Jan Lindqvist (S) arbetar med en SWOT-analys (Strengths, Weaknesses, Opportunites, Threats). Analysens syfte är att visa på gymnasieskolans styrkor, svagheter, möjligheter och hot. När analysen är klar kommer den att vara underlag för utredningen om gymnasieskolans organisation. beslutar att notera informationen samt att notera att arbetet med analysen fortsätter.

8 8 (23) 51 Måltider för gymnasieelever BUN Tommy Cedervall (FP) och Annika Ingelström Nilsson (FP) föreslår att innan beslut tas om investeringar i kök ska en utredning om alternativ för erbjudande av skollunch till gymnasieelever vid Åbyskolan och Tegelbruksskolan göras. En modell som prövas i andra kommuner bland annat Helsingborg, är att utrusta eleverna med ett matkort. Detta är laddat med ett antal skolluncher. Avtal har slutits med ett antal lunchrestauranger där eleverna sedan har möjlighet att använda sitt kort. Detta innebär att skolans huvudman inte behöver göra investeringen. Förutom att denna modell kan vara mindre kostsam medför den också en pedagogisk sida, då det blir en del i de förberedelser inför arbetslivet som gymnasieeleverna skall ha. Ett annat alternativ är att erbjuda en privat aktör att stå för driften i det av kommunen byggda köket, enligt samma princip som sker med det äldreboende som är under projektering. Måltider för gymnasieelever, beslutar att ge barn- och utbildningsförvaltningen i uppdrag att utreda alternativ för erbjudande av skollunch till gymnasieelever vid Åbyskolan och Tegelbruksskolan.

9 9 (23) 52 Höjning av hyror för internatboende för Naturbruksgymnasiets elever BUN Rektor Staffan Broddesson föreslår att hyrorna för internatboende för Naturbruksgymnasiets elever i Östra Ljungby höjs. Under de tio senaste åren har hyrorna varit oförändrade. Höjning av hyror för elever på internat på Naturbruksgymnasiet, beslutar att hyrorna för internatboende för Naturbruksgymnasiets elever från och med höstterminen 2010 är följande: Kommunfastigheters dubbelrum 1400 kr/månad, kommunfastigheters enkelrum 1500 kr/månad, Treklöverns lägenheter del i lägenhet 1500 kr/månad och hund 150 kr/månad.

10 10 (23) 53 Förtydligande av intern kontrollplan för år 2010 BUN har beslutat om en intern kontrollplan för år 2010 som anger tre områden. Dessa områden är ekonomisk uppföljning, delegation och nämndens mål och handlingsprogram. Skolchef JanEric Assarsson har på uppdrag av ekonomikontoret upprättat förslag till förtydligande av hur den interna kontrollen för de tre beslutade områdena ska ske. Förtydligande av intern kontrollplan för år 2010, beslutar att godkänna förtydligandet av intern kontrollplan för år 2010 enligt bilaga Bun 53/10.

11 11 (23) 54 Inriktningsmål för år 2011 BUN Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår att alla inriktningsmål som gäller för 2010 förutom tre ska gälla för Det är viktigt att målen överensstämmer med vad som är möjligt att uppnå i relation till budget. De tre inriktningsmålen som föreslås tas bort är: Under perspektivet medborgare/kund inriktningsmålet Skolor och förskolor ska genom att utnyttja närområdet öppna skolan för spännande kultur- och idrottsupplevelser. Under perspektivet process/arbetssätt inriktningsmålet Genom entreprenörskap skall kreativitet och problemlösningsförmåga utvecklas hos elever. Under perspektivet utveckling/framtid Alla utbildningar skall genom god skolutveckling ligga i framkant inom förskole- och skolområdet. Ordförande föreslår att inriktningsmålen för 2010 ska gälla även för Inriktningsmål för år 2011, Inriktningsmål för år beslutar att föreslå Kommunstyrelsen att de fastställda inriktningsmålen och visionen för 2010 för barn- och utbildningsnämndens ansvarsområde ska gälla även för 2011.

12 12 (23) 55 Upphandling av skolskjuts BUN I förfrågningsunderlaget har det begärts in anbud på två fordonsgrupper. Den ena omfattar sju fordon (fordonsgrupp A) och den andra två fordon (fordonsgrupp B). Vid anbudstidens utgång hade anbud från fyra anbudsgivare inkommit. Utvärdering har gjorts enligt den formel som angivits i förfrågningsunderlaget. Upphandling av skolskjutsar, beslutar att med Klippans busstrafik AB teckna avtal om skolskjutsar för åren med möjlighet till förlängning med tre år avseende fordonsgrupp A. att med Resteamet AB teckna avtal om skolskjutsar för åren med möjlighet till förlängning med tre år avseende fordonsgrupp B.

13 13 (23) 56 Projekt Triaden BUN Projekt Triaden är fyra brotts- och drogförebyggande program som riktar sig till ungdomar i årskurs fyra till sex och deras föräldrar. Tanken med Triaden är att samtliga elever på mellanstadiet ska få insikt om vilka problem ett liv som brottsling eller missbrukare kan ge. Förhoppningen är att dessa program ska ge medvetenhet som får individen att avstå. 22/10. Projekt Triaden informationsbroschyr. Projekt Triaden, Ett av skolans uppdrag tillsammans med kunskapsuppdraget är att växa som människa,. beslutar att föreslå Kommunstyrelsen att projekt Triaden genomförs och att Barn- och utbildningsnämnden kompenseras för kostnaderna på kr samt att notera att projekt Triaden är ett komplement till det redan pågående förebyggande arbetet bland barn och ungdomar, bilaga Bun 56/10.

14 14 (23) 57 Avgiftsbefrielse för barn med särskilt behov i skolbarnomsorg BUN Inom Klippans skolbarnomsorg finns två typer av platser: - Barn inskrivna enligt tillämpningsreglerna, d.v.s. föräldrar arbetar eller studerar för att erhålla plats. - Barn inskrivna som barn i behov av särskilt stöd. Tillämpningsreglerna för Klippans kommuns barnomsorg säger att Omsorg erbjuds ej om föräldrar är arbetslösa eller föräldralediga. Tillämpningsreglerna följer skollagen. I kap 2a 9 skollagen står det dock: Barn som av fysiska, psykiska eller andra skäl behöver särskilt stöd i sin utveckling skall anvisas plats i förskola eller fritidshem, om inte barnens behov av sådant stöd tillgodoses på något annat sätt. Ett antal barn finns idag inskrivna i Klippan kommuns skolbarnsomsorg enligt regeln i kap 2a 9. Anledningen till inskrivning är t ex att barnet behöver extra stöd, att barnet behöver vistas i svensk språkmiljö, det saknas lekkamrater i hemmiljön eller att barnet/föräldrarna har sociala skäl. Enligt tillämpningsreglerna för Klippans kommuns barnomsorg har dessa barn avgiftsbefrielse. Skollagen föreskriver att plats i förskoleverksamhet enligt kap 2a 9 ska vara avgiftsbefriad för 15 timmar. Det finns ingen sådan föreskrift för samma placering i skolbarnomsorg. Mot bakgrund av ovanstående föreslår barn- och utbildningsförvaltningen att den generella avgiftsbefrielsen för plats i skolbarnomsorg enligt kap 2a 9 tas bort samt att tillämpningsreglerna justeras. Generell avgiftsbefrielse för barn i behov av särskilt stöd i skolbarnomsorg, Barn och utbildningsnämnden beslutar att den nuvarande generella avgiftsbefrielsen tas bort fr. o. m , avgiftsbefrielse kan medges efter särskild prövning av elevhälsans områdeschef. att tillämpningsreglerna kompletteras enligt följande: Efter prövning kan avgiftsbefriad plats med 15 timmar i skolbarnomsorg erbjudas till barn i behov av särskilt stöd eller av andra särskilda skäl.

15 15 (23) 58 Ombyggnation för Träningsskolans flytt till Antilopenskolan BUN Utöver de kr i investering som tidigare har beviljats för flytt av träningsskolan till Antilopenskolan har det tillkommit extra åtgärder för att ytterligare handikappanpassa lokalerna. - Nya handikappanpassade aluminiumpartier i entréer med dörröppnare för rullstolsbundna. 4 st à kr, summa kr. - Montering av automatiska dörröppnare i alla dörrar där handikappade ska in. 14 st à kr, summa kr. - Montering av kök och tvättställ i samtliga lärosalar. 4 st à kr, summa kr. - Montering av taklyftar. 3 st à kr, summa kr. Total investeringskostnad på kr. Ombyggnation för Träningsskolans flytt till Antilopenskolan, beslutar att genomföra ovanstående extra åtgärder för att handikappanpassa lokalerna på Antilopenskolan ytterligare samt att kostnaderna för de extra investeringarna för handikappsåtgärderna ska rymmas inom budget.

16 16 (23) 59 Sommarskola 2010 BUN Bakgrund Sommaren 2009 deltog 24 elever i Klippans kommuns sommarskola. Undervisning erbjöds 3 timmar förmiddag eller eftermiddag. Som underlag för studierna begärdes åtgärdsprogram in från elevernas hemskola. Matematik, svenska, engelska och svenska som andraspråk var huvudämnena. Flest elever deltog i mattegruppen. Sommarskolan resulterade i att 3 av de 8 eleverna i årskurs 9 lyckades erhålla godkänt betyg. Till skillnad från tidigare år beslutades det att inte ge betyg till elever i årskurs 8, utan istället ge rekommendationer inför årskurs 9 till dem som lyckades. Fyra elever fick därmed G i omdöme. Totalt lyckades cirka 30 % av eleverna att läsa upp något betyg. Sommarskola 2010 Förslaget är att erbjuda elever sommarskola under sommaren 2010 och att den genomförs i samma omfattning som Eleverna erbjuds skola förmiddag eller eftermiddag, ingen lunch serveras. Erbjudande om sommarskola 2010 gäller för elever i årskurs 8 och 9 som i sitt betyg inte uppnår betyget godkänd i svenska, matematik, engelska eller svenska som andra språk. Utbildningen avser tre veckors studier under sommartiden och hålls från den 21 juni till den 9 juli. Eleverna kommer att få stöd av två erfarna pedagoger samt 4 5 gymnasieelever. Transporter får var och en ombesörja själv. Syfte med sommarskolan: - Att hitta lusten att lära. - Att fler elever uppnår betyg godkänt i matematik, svenska, engelska eller svenska som andra språk. - Att utveckla synen på kunskapen, dvs att fakta, begrepp och metoder är verktyg för lärandet. Utvärdering kommer att ske efter slutförd sommarskola.

17 17 (23) Ekonomi för sommarskola 2010 Beräknad kostnad för sommarskola kronor Preliminär uppskattning av statsbidrag kronor. Kommunens kostnader kronor Sommarskola 2010, beslutar att sommarskola erbjuds elever som har avslutat årskurs åtta eller nio och som vill få möjlighet att läsa uppnå godkänd nivå i matematik, svenska, engelska eller svenska som andra språk. att genomföra sommarskola 2010 under förutsättning att kostnaden ryms inom budget.

18 18 (23) 60 Utbildning för nyanlända elever - svar på skolinspektionens kvalitetsgranskning BUN Barn- och utbildningsförvaltningen har sänt svar till Skolinspektionen om kvalitetsgranskningen av utbildning för nyanlända elever enligt bilaga Bun 60/10. Svar på Skolinspektionens kvalitetsgranskning av utbildning för nyanlända elever, beslutar att notera informationen.

19 19 (23) 61 Rickmansgården BUN Politiker och tjänstemän i barn- och utbildningsnämnden har tillsammans med representanter för tekniska förvaltningen varit och tittat på Rickmansgården. Rickmansgården ligger i Ljungbyhed och är idag ett äldreboende. Verksamheten för äldreboende ska avvecklas och tekniska förvaltningen har därför föreslagit barn- och utbildningsnämnden att använda lokalerna för förskola. Rickmansgården, beslutar att det inte är intressant att använda Rickmansgården för förskoleverksamhet samt att begära svar från tekniska förvaltningen om varför inte renovering och tillbyggnad har gjorts av förskolan Värdshuset och varför inte renovering har gjorts av förskolan Heden.

20 20 (23) 62 Busskort för grundskoleelev BUN Förälder har inkommit med ansökan om busskort för en grundskoleelev som är folkbokförd i Klippans kommun men går i en skola i Helsingborg. Enligt Skollagen 4 kap 7 är hemkommunen inte skyldig att anordna kostnadsfri skolskjuts för elev som väljer annan grundskola än den som kommunen annars skulle ha placerat dem i. Barn- och utbildningsförvaltningen föreslår att ansökan om busskort för grundskoleelev avslås. Ansökan om busskort, Busskort grundskoleelev, Elevens skolgång i Klippans kommun - klasslärare, Elevens skolgång i Klippans kommun - specialpedagog, Olle Nilsson (S) föreslår att ansökan om busskort beviljas. Ordförande ställer barn- och utbildningsförvaltningens förslag mot Olle Nilssons förslag och finner att nämnden beslutat enligt förvaltningens förslag. beslutar att avslå ansökan om busskort. S-gruppens ledamöter reserverar sig mot beslutet.

21 21 (23) 63 Elevärenden grundskola BUN Nämndsekreterare Hanna Nicander informerar om följande elevärenden: Dnr Barn- och elevombudet Anmälan om kränkande behandling vid Pilagårdsskolan. Dnr Barn- och utbildningsförvaltningen Yttrande om anmälan om kränkande behandling vid Pilagårdsskolan. Dnr Skolinspektionen Uppföljning av Skolinspektionens beslut angående skolsituation för grundskoleelev vid Norrekrok. beslutar att notera informationen.

22 22 (23) 64 Delegationsärenden Enligt gällande delegationsordning anmäles följande beslut fattade på barn- och utbildningsnämndens uppdrag: om anpassad studiegång för Områdeschef elev i årskurs åtta om hemundervisning för elev Områdeschef i årskurs fem om anpassad studiegång för elev Områdeschef i årskurs fyra.

23 23 (23) 65 Informationsärenden Riksidrottsförbundet Remiss avseende dimensioneringen av riksidrottsgymnasieverksamhet Barn- och utbildningsförvaltningen Elevstatistik Personalkontoret Delegation/instruktion till arbetsledare med personalansvar i arbetsmiljöfrågor. Information om delegationsbeslut i personalärenden på kommunstyrelsens vägnar nr 2/10. Arbetsmiljörapport för februari 2010.

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, torsdag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Roland Åkesson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M), tjg istället för Marianne

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 93-106 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-20.45. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 139-149 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Gun Samuelsson 1 (24) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Övriga närvarande Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand (M) Per-Olof Byrlén (KD) Madeleine Atlas (C)

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (19) Paragrafer 66-81 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Ingrid Fredriksson (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (16) Paragrafer 64-76 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45. ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) 64-71 Kristin Grenås (MP) 72-76 Per-Olof Byrlén (KD) Gunnel Johansson

Läs mer

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson

PROTOKOLL. Barn- och utbildningsförvaltningen, måndag 2009-11-30. Hanna Nicander. Ordförande Tommy Cedervall. Justerare Ingrid Fredriksson 1 (16) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Fredrik Hammarstrand

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (22) Paragrafer 122-138 Plats och tid Ljungbyhedsskolan i Ljungbyhed, kl. 19.00-22.15 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Barn- och utbildningsförvaltningen, fredag ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (28) Paragrafer 22-45 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.10 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 82-101 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 182-194 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 17.00-19.15. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (25) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.45 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Tommy Cedervall (FP), ordförande Ingrid Fredriksson (M) Eva Jönsson (FP), tjg

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 1-14 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Mattias Säflund, verksamhetschef frivilliga

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (6) Paragrafer 49-49 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (C), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Paragrafer 120-132 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl.19.00 21.25 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (13) Paragrafer 172-181 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.30. ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Tommy Cedervall (FP), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (23) Paragrafer 1-19 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.40 ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M), 1-6 Ann-Sofie Johansson (M), tjg istället för Helena Dådring (M) 7-19 Ann-Sofie

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret onsdagen den 7 september 2005 kl. 13.00-14.50. Beslutande Irma Folkesson (c), ordförande 24-30 Ann Ludwigsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (17) Paragrafer 51-63 1 (17) Paragrafer 51-63 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 14:00-15:35 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (7) Paragrafer 1-2 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 13.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Monica Gyllenstierna (M), tjänstgörande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 1 (19) Paragrafer 162-177 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Helena Dådring (M),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (18) Paragrafer 33-48 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-21.45 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M) Bodil

Läs mer

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare

Sammanträdesdatum Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson (C) Martin Samuelsson (S) tjänstgörande ersättare MÖNSTERÅS KOMMUN Sammanträdesdatum Plats Tid ande Övriga Närvarande Utsedd att justera Sammanträdesrum Centralen, Kl.13:00 Jacqueline Doohan (C) Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner (S) Sarah Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (13) Paragrafer 45-55 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Charlotte Eliasson Anderberg (KD), tjänstgörande

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.40 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Paragrafer 138-145 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Maria Sjöberg (S) Thomas Thorné

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2012-09-24 1 (15) Paragrafer 138-149 0Plats och tid Kommunhuset i Klippan, 19.00-22.00 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Madeleine Atlas (M), ordförande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (17) Paragrafer 180-194 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 22.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Fredrik Hammarstrand (M)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (28) Paragrafer 20-42 Plats och tid Kommunförbundets sammanträdeslokal i Klippan, kl. 19.00-22.45. ande Tommy Cedervall (FP), ordförande Helena Dådring (M) Ann-Sofie Johansson (M), tjg istället för Per-Olof

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 69-73 1 (10) Paragrafer 69-73 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 08:30-09:45 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S) (ordförande)

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-24 1(8) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 16.00 17.50 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 16.00-18.15 Beslutande Övriga deltagande Marie Gärdby, (C) ordförande Kent Holmer, (S) 1:e vice ordförande Viveca Dahlqvist (PF) 2:e vice ordförande Mikael Malm,

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2013-08-21 1(7) Plats och tid Björkö skola/förskola, Björkö, klockan 16.15 18.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Justering

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (16) Paragrafer 32-44 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Maria Sjöberg (S), tjänstgörande istället för Cecilia Örnemark

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Bildningscentrum Facetten, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Dahl, S Astrid-Marie

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.10

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.10 1(1) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.10 Ulf Eriksson, ordförande (s) Annsofi Ramevik (s) Siv Friedmann Björk (c) Sandra Sjöberg (s), tjänstgörande ersättare Therese Leufvén

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (7) SAMMANTRÄDES Barn- och utbildningsnämnden 2014-04-23 1(7) Plats och tid Lejonet, kommunhuset Öckerö, klockan 17.00 19.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 15.35 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Bengt Jarring, (KD) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Mikael Malm, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15

Protokoll Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2010-09-15 Ärendeförteckning Sid. 98 Föregående protokoll... 2 99 Ekonomisk rapport, Dnr BUN/2010:23... 3 100 Delårsrapport, Dnr BUN/2010:23... 4 101 Omställningsplan 2009-2012, Dnr BUN/2010:128... 5 102 Sommarskola,

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann

Utbildningschef Roland Beijer Ekonomiadmin. chef Annika Hellberg Enhetschef kvalitet och utveckling Eva Lod 92-98 Nämndsekreterare Lotta Lann Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2009-08-18 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2017-01-17 1(8) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.00 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Sune Frisk (S) ersättare för Patrik Fornander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-10-21 92 Innehållsförteckning Ärende 72 Mot en giftfri förskola... 94 73 Ekonomisk månadsrapport... 96 74 Aktuell kö till förskoleverksamhet... 97 75 Barn- och elevprognos per den 15 oktober 2014...

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (19) Paragrafer 1 (19) Paragrafer 111-125 Plats och tid Sammanträdesrum 1 kl. 13:30-15:15 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Rune Persson (S)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 1-9 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Thomas Thorné (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 17.00-19.15 Beslutande Annika Holmstrand (c) Ordförande Karl-Erik Andersson (c) Therese Gustafsson (fp) Stefan Moberg

Läs mer

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31

Mats Spånberg, skolchef Margaretha Carlsson, nämndsekreterare Agneta Åhsberg, utvecklingsledare, 31 1 (5) Plats och tid Kommunhuset i Gislaved, kl. 14.00 16.00 Beslutande Inga-Maj Eleholt (C), ordförande Ulla Christiansson (M) Johan Björn (M) Malin Ingelsbo (M) Kjell Claesson (M) Anders Martinsson (C)

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (7) Paragrafer 85-89 Plats och tid Sammanträdesrum 3, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Gunnel Johansson (C), tjänstgörande istället

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie Westerlund (s) Barn- och utbildningsutskottet 2015-10-12 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2015-10-12 kl. 13:00 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Lars-Gunnar Andersson (s) Eva-Marie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 2014-06-17 58 Innehållsförteckning Ärende 46 Förstelärare i Habo kommun... 60 47 Besök från Kulturskolan... 61 48 Ekonomisk månadsrapport... 62 49 Budget 2015 - ramtilldelning... 63 50 Ung Företagsamhet

Läs mer

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS

Barn- och utbildningskontoret, Heby, måndag 7 september, kl 8.00. Sekreterare Paragrafer 65-76 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, Heby, kl 08.15 13.00 Beslutande Tomas Bergström (FP), ordförande Rickert Olzon (M) Rose-Marie Isaksson (S) Göran Hillbom (C) Linda

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kyrkeruds Folkhögskola, kl 16.00-19.20 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidson (c) kl 16.00-17.00 51 Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (10) Paragrafer 8-15 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 16.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Neyssa Lundmark

Läs mer

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi, controller. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS

Maarit Enbuske, barn- och utbildningschef Tarja Lakkapää, sekreterare Lars Niemi, controller. Desirée Waaranperä Krutrök ANSLAG/BEVIS Barn- och utbildningsnämnden 2012-06-19 sid 55 Plats och tid Centralskolan i Svanstein, tisdagen den 19 juni 2012 kl 12.30-14.55 Beslutande Desirée Waaranperä Krutrök (S), ordförande Hans Palo, (S) tjg

Läs mer

Kansli-och utvecklingsenheten

Kansli-och utvecklingsenheten 1(18) Kommunstyrelsens utskott för Plats och tid Sammanträdesrummet i Vita huset, kl. 8.30 11.40 Beslutande Ledamöter Elisabeth Stenberg Michalski (S), ordförande Mathias Gerdin (AltBr) Rolf Mårtensson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 20 augusti 2014, klockan 16.00 17.25 ande Taito Arkkukangas (S), Maija Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius (S),

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl.

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Paragrafer (17) Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 1 (17) Paragrafer 16-27 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Vita huset kl. 16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Neyssa Lundmark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (17) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:10, rast klockan 14:30-15:00 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Sonia Danella Smith tjänstgör för Urban

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Barn- och utbildningsnämnden 2013-09-19 1 [7] Plats och tid Kommunhuset, Skärhamn kl 17.00 19.45 Beslutande Inga-Lill Hast (M), ordförande Björn Möller (M) Miia

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2016-10-18, kl 0900-1510 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Kjell Kangas, S Linda Jonsson, V, 09.00-12.30, 47-48 Pirkko

Läs mer

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD)

Tonny Fernerud (S), Ann-Catrin Cederlund (S), Madelene Eriksson (C), Peder Kostet (V), Carina Sjölund (M), Ingrid Gummeson (KD) Barn- och utbildningsnämnden 1 (11) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 17 april 2013, klockan 16.00-17.30 Beslutande Taito Arkkukangas (S), Maija-Liisa Åsenbrygg (S), Tauno Arbelius

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (14) Paragrafer 104-114 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Neyssa Lundmark (S) Thomas Thorné

Läs mer

Utbildningsnämnden (13)

Utbildningsnämnden (13) Utbildningsnämnden 2016-06-15 1 (13) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 15 juni kl.8.30 11.10. Beslutande Stefan Jönsson (S), ordförande Håkan Pettersson (S), 1:e vice ordförande Kent Ballovarre

Läs mer

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP)

Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David Edin (ByP) 1(1) Plats och tid Plenisalen, kommunhuset, 08:30 11.15 Beslutande Ledamöter Sakarias Winberg, (KD) ordförande Pelle Lindsjö (C) Birgitta Björndahl (M) Thomas Gudmundsson (KD) Lars Halvarsson (S) David

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.30 Beslutande Leif Andersson, ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran Thulin, ledamot Martin Nilsson,

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2018-05-14 1 (16) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2018-05-14 kl. 13:00-15:30 Beslutande Robert Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Eva-Marie Westerlund

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (14) Paragrafer 90-101 Plats och tid Sammanträdesrum 1, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring (M) Gunnel Johansson

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Förvaltningsbyggnad Viktoria, Stenbocken, kl 14.20-16.40 Beslutande: Jonas Ahlström (M), ordförande Elisabet Stålarm (M) Patrik Ragnar (M) Suzanne Johansson

Läs mer

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden

Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Tid Plats 13:30-16:00 Vargavidderna ande ledamöter Arne Augustsson (C) (ordförande) Thorbjörn Bäckrud (KD) (vice ordförande) Nea Mustonen (KD) Ylva von Schéele (M) Maud Pettersson (MP) Kenth Gustafsson

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Plats och tid Rådhus Skåne rum, 106 kl. 08:30 Beslutande Anders Tell (S) ordförande Lena Ohlsson (M) v ordförande Karl Gemfeldt (C)

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl

Barn- och utbildningsnämnden (10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl Barn- och utbildningsnämnden 2016-08-16 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 10.40 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande, 51 56 Henric Forsberg (S) ersättare för Patrik

Läs mer

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Robert Lindgren (s) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s)

Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Robert Lindgren (s) Eva-Marie Westerlund (s) Lars-Gunnar Andersson (s) Barn- och utbildningsutskottet 2017-11-27 1 (20) Plats och tid Kommunkontoret Robertsfors 2017-11-27 kl. 13:00-15:30 Beslutande Hans Lindgren (s), ordförande Elisabeth Tängdén (c) Robert Lindgren (s) Eva-Marie

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (15) Paragrafer 87-99 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl. 19.00-21.00 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Rune Persson (S),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (15) Plats och tid Finaborummet, Kommunhuset, Kinna, klockan 13.00 16:00, rast klockan 14:50-15:10 Beslutande S Gunnar Nilsson, ordförande S Urban Jernberg S Ann-Sofi Tureson KD

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden 1 (26) Paragrafer 102-119 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, kl.19.00-21.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Madeleine Atlas (C), ordförande Tonny Svensson (M), tjänstgörande för Helena

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret

Gunnar Crona, skolchef Thomas Svenningsson, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom. Kultur- och utbildningskontoret 1(11) Plats och tid Naturum kl. 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Gunnar Friborg (C) Jessica Källberg

Läs mer

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58

Gunnar Crona, skolchef Per Kjöllerström, sekreterare Sanna Rickardsson, skolekonom Nelly Jansson (KD), 56 Annika Wernborg, 53-58 1(15) Plats och tid KU-kontorets konferensrum 15.00 Beslutande Kristine Hästmark (M), ordförande Annie Fredriksen (S), 1:vice ordförande Daniel Karlsson (KD), 2:e vice ordförande Lizbeth Johansson (C)

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl

Stenbockskolans konferensrum, kl 1(14) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-16.15 Hans Sjögren (s), ordförande Janet Åkesson (s) Henrik Carlsson (s) Siv Friedmann Björk (c) Stig Johansson (m), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson (V) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-11-28 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Finaborummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13:30-16.50 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande M Anders Lindal C Bengt Axbrink S Urban Jernberg S AnnSofi

Läs mer