Atlas Copco Oljefria rotationskompressorer kw/20-75 hk

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Atlas Copco Oljefria rotationskompressorer. 15-55 kw/20-75 hk"

Transkript

1 Atlas Copco Oljefria rotationskompressorer ZT 15-22, ZR/ZT 30-45, ZR/ZT VSD kw/20-75 hk

2 Ekonomisk, högkvalitativ oljefri luft Ren, oljefri tryckluft är en förutsättning för att många tillverkningsprocesser ska kunna ske utan avbrott och med hög kvalitet. Under de senaste årtiondena har Atlas Copco varit en pionjär inom utvecklingen av oljefria rotationskompressorer, vilket lett till ett komplett utbud av mycket pålitliga kompressorer som levererar 100 % oljefri och ren luft. Atlas Copcos ZR/ZT har utvecklats speciellt för användningsområden som kräver högsta renhetsnivå. Därför eliminerar Atlas Copcos kompressorserie ZR/ZT risken för oljeföroreningar samt kostnaderna förknippade med dessa. Genom att stänga ute oljan från kompressionsprocessen går det att säkerställa 100 %-igt oljefri luft samtidigt som du drar nytta av lägre drift- och underhållskostnader med en KLASS 0-certifierad kompressor. 100 % OLJEFRI LUFT Oavsett om du är verksam inom läkemedelsproduktion, livsmedelsbearbetning, kritisk elektroniktillverkning eller någon annan krävande bransch är luftens kvalitet av största vikt för slutprodukten och produktionsprocessen. Det är nödvändigt att utestänga oljan från kompressionsprocessen för att kunna generera luft som alltid är 100 % oljefri. Eftersom de tillverkats med hänsyn till dina specifika användningsområden eliminerar Atlas Copcos oljefria rotationskompressorer risken för oljeförorening samt de extrakostnader som föroreningen orsakar, t.ex. i form av produktskador, leveransförseningar och i värsta fall skada av företagets varumärke. ZR/ZT-kompressorerna uppfyller det välrenommerade TÜV-institutets ISO KLASS 0-specifikationer och garanterar tillämpningens säkerhet samtidigt som de medför lägre drifts- och underhållskostnader. FÖR DIN SINNESRO Atlas Copco, med omfattande erfarenhet och kontinuerliga tekniska innovationer i ryggen, har varit branschledande inom oljefri tryckluftsteknik i över sextio år. Du kan alltid känna dig trygg: Kompressorerna har genomgått krävande certifierings- och testningsprocedurer där man har säkerställt att de levererar luft av högsta standard. Med stöd av omfattande kunskaper inom området för utveckling av tillförlitliga kvalitetsluftlösningar är Atlas Copco den enda tillverkaren som erbjuder ett sådant brett utbud av olika tekniker för att passa dina specifika behov. Detta säkerställer att du alltid kan hitta en lösning som är perfekt för ditt användningsområde. SÄNKTA ELKOSTNADER Eftersom energi står för mer än 70 % av en kompressors kostnader under dess livslängd ( lifecycle costs - LCC) är energins betydelse uppenbar. Den mest kostnadseffektiva tryckluftslösningen optimerar tryck, volym och utrustning för luftbehandling för varje produktionsprocess. Atlas Copcos ZR/ZT-kompressorer ger dig det ultimata allt-i-ett-paketet så att du kan minska din elräkning med i genomsnitt 35 %. För att hjälpa dig att spara energi, oavsett om du behöver en låg- eller högkapacitetskompressor, har vi utökat vårt VSD-utbud med ZT 22 VSD och ZR/ZT 55 VSD.

3 En tillförlitlig lösning för kvalitetsluft Vi på Atlas Copco har som mål att förse dig med kompressorer som uppfyller och till och med överträffar dina förväntningar och krav. ZR/ZT-serien med oljefria tandkompressorer, som konstruerats med utgångspunkt från flera decenniers erfarenhet av oljefri konstruktion och tillverkning, ger dig all denna erfarenhet och kunskap i en klassledande paketlösning. ZR/ZT Kompressorerna i ZR/ZT serien är konstruerade som helt integrerade, kompakta och ljuddämpade paket med drivmotor, kylare, fuktavtappningar och filtrering tillsammans med en styrenhet för att garantera optimal effektivitet och tillförlitlighet. I Full Feature-versionerna ingår integrerade miljövänliga kyltorkar så att kraven på luftkvalitet uppfylls och den värdefulla golvytan utnyttjas på bästa sätt. ZR/ZT VSD-SERIEN Den integrerade frekvensomvandlaren i ZR/ZT VSD-serien reglerar drivmotorns varvtal så att tryckluftsbehovet matchas. Energiförbrukningen blir därigenom den lägsta möjliga, och den ytterligare investeringskostnaden motiveras mer än väl. Det integrerade konceptet, kombinationen frekvensomvandlare-motor-kompressor har följande fördelar: garanterad elektromagnetisk kompabilitet. fullständig reglering mellan 30 och 100 % av den maximala kapaciteten. energibesparing på upp till 25 %. ZR 55 VSD-FF framifrån På enheter med varvtalsdrift får du dessutom: processtillförlitlighet. lägre och mer konstant lufttryck. lågt vridmoment vid starten. låga startströmmar. konstant hög effektfaktor genom alla varvtal.

4 En mängd fördelar Eftersom Atlas Copco strävar efter att uppfylla dina specifika krav och hjälpa dig att tackla dagliga utmaningar kan vi erbjuda dig ZR/ZT, serien med roterande tandkompressorer. Med den här kraftfulla lösningen får du omgående tillgång till tillförsel av luft av högsta kvalitet och den tillförlitlighet, effektivitet och integrering du behöver ZR 55 VSD-FF 3 MILJÖANPASSAD OCH KOSTNADSEFFEKTIV Du kan välja mellan kylmedels- och adsorptionstorkningsteknik vilket gör att du kan vara säker på att vi uppfyller dina specifika behov när det gäller tryckluftskvalitet. Atlas Copco tillhandahåller en unik serie av MD-adsorptionstorkar som är framtagna för att fungera tillsammans med Z-kompressorer. Dessa två garanterar en kvalitetslösning med en tillförlitlig produktionsprocess. Atlas Copcos MD-adsorptionstorkar är miljövänliga och kostnadseffektiva: inget freon och inget CFC används. förbrukar endast 0,06 kw vid drift. ingen tryckluftsförlust. fullständigt korrosionsskyddad tork. finns på vatten- och luftkylda versioner. helautomatisk drift. kontinuerlig regenerering med hjälp av kompressionsvärmen. låg daggpunkt. Inbyggd adsorptionstork

5 HÖGSTA TILLFÖRLITLIGHET 1. LUFTFILTER SAE fint 99,5 %; SAE grovt 99,9 %. Det robusta luftinloppsfiltret erbjuder lång livslängd och hög tillförlitlighet under långa serviceperioder samt lågt underhållsbehov. Underhållsperioderna är förutbestämda för de mest krävande miljöerna. För att underlätta underhållet ytterligare är luftfiltret mycket lätt att byta ut. När luftfiltret och ljuddämparen kombineras säkerställs god ljudisolering. 2. INDUKTIONSMOTOR En flänsmonterad induktionsmotor för perfekt inriktning. Finns i två versioner: IP54 för VSD-modeller och IP55 för modeller med fast hastighet. Den torra motorkopplingen behöver inte smörjas, vilket eliminerar kraven på underhåll. ENERGIBESPARING 6. TVÅSTEGSTANDELEMENT Lägre energiförbrukning jämfört med system för enstegskompression eftersom ingen avblåsning av trycket krävs, vilket säkerställer att minsta möjliga elförbrukning för obelastad status snabbt uppnås. 7. INTEGRERAD FREKVENSOMVANDLARE Med VSD som automatiskt justerar tillförseln av tryckluft efter behovet kan du undvika att energi går till spillo på grund av obelastad drift samt förluster vid avblåsning av oljebehållaren. Dessutom kan VSD arbeta inom ett mycket smalt tryckband, vilket minskar systemets totala arbetstryck. 3. ELEKTRONISKA VATTENAVLEDARE Vattenavledarna som är vibrationsfritt monterade på ramen kommunicerar med kompressorstyrningen för att säkerställa att kondensatet kontinuerligt tas bort. Detta förbättrar inte enbart vattenavskiljningen utan ökar även din kompressors livslängd. En avtappningsport med stor diameter eliminerar risken för tilltäppning och ser till att driften sker utan problem. 8. INTEGRERAD TORK Energisparcykeln minskar energiförbrukningen för den integrerade luftbehandlingsutrustningen under förhållanden med lätt belastning. När kondensatavskiljningen integreras förbättras vattenavskiljningen och tryckdaggpunkten (PDP, pressure dew point) blir mer stabil. TYST DRIFT STYRNING OCH ÖVERVAKNING 4. ELEKTRONIKON Avancerat Elektronikon-system för styrning och övervakning, utformat för integrering i ett (fjärr-)processtyrsystem. 9. LJUDISOLERAD HUV Det behövs inget separat kompressorrum eftersom den ljudisolerade huven medger installation i de flesta arbetsmiljöer. Z-kompressorerna producerar 3 db mindre än tidigare Pack-enheter och finns endast i versionen WorkPlace Air System. ENKELT UNDERHÅLL 5. ALLMÄN DESIGN Den delade takpanelen gör det möjligt att ta bort IMD-torkens lock och trumma, vilket underlättar underhållsarbeten om du har installerat fläktledningar. IMD-torken är en oberoende modul som gör byten enkla. 10. RADIALFLÄKT Radialfläkten, som ser till att enheten kyls ned på ett effektivt sätt, producerar så lite ljud som möjligt. 11. MELLANKYLARE OCH EFTERKYLARE Tack vara den vertikala layouten för kylarna har ljudnivån från fläkten samt elementen minskat drastiskt.

6 ISO KLASS 0 Atlas Copco sätter en ny branschstandard När det handlar om ren, oljefri tryckluft för dina kritiska processer har du inte råd att kompromissa. Atlas Copco, pionjären inom oljefri kompressorteknik, är välkänt för sitt breda sortiment av rotationskompressorer särskilt konstruerade för användningsområden som kräver oljefri luft. Nu har Atlas Copco uppnått en ny milstolpe: Upprättandet av standarden för ren luft som den första tillverkare som certifierats enligt ISO KLASS 0. De första luftkompressorer som är TÜV-certifierade som oljefria (ISO KLASS 0) Varför en ny klass? Industrier inom läkemedel, livsmedel och drycker, elektronik och textil måste undanröja alla föroreningsrisker. Om så inte sker kan allvarliga följder uppstå genom förstörda eller felaktiga produkter, produktionsstopp och ett skadat rykte och varumärke. För att tillgodose behoven inom kritiska användningsområden där ren luft är av största vikt, reviderades ISO tryckluftsstandard år Tillsammans med en mer omfattande mätmetod, lades en ny renhetsklass till de fem befintliga: ISO KLASS 0. KLASS Koncentration olja totalt (aerosol, vätska, ånga) mg/m 3 Enligt specifikation av utrustningens användare eller leverantör och strängare än klass 1 < 0,01 < 0,1 < 1 < 5 Först med att uppnå ISO KLASS 0 Som branschledande företag med fokus på att uppfylla de allra högsta kraven, begärde Atlas Copco att det välrenommerade TÜV-institutet skulle typtesta de oljefria ZR/ZT-rotationskompressorerna. Med hjälp av de strängaste tillgängliga testmetoderna mättes alla oljeformer över ett intervall och tryck. TÜV hittade inga spår av olja alls i utgående luftström. Därmed blev Atlas Copco inte bara den första kompressortillverkaren att få KLASS 0-certifiering, utan också att överträffa ISO KLASS 0-specifikationerna. Atlas Copco eliminerar alla risker Bara oljefria kompressorer levererar oljefri luft. Oavsett om din verksamhet finns inom läkemedelsproduktion, livsmedelshantering, kritisk elektroniktillverkning eller en motsvarande krävande bransch, så är det nödvändigt att eliminera risker. Därför behöver du en riskfri lösning från Atlas Copco: oljefria kompressorer särskilt för tillämpningar som kräver den högsta nivån av renhet. Noll procent olja betyder noll procents risk. Noll procents risk för förorening. Noll procents risk för skadade eller felaktiga produkter. Noll procents risk för förluster genom stilleståndstid. Men framför allt, noll procent olja betyder noll procents risk för skada av ditt upparbetade rykte.

7 Den strängaste tillgängliga metoden för test av renhet hos tryckluft De flesta tillverkare föredrar kontroller av delflöde, vilket endast riktar in sig på luftflödets centrum. Atlas Copcos ZR/ZT-utbud för oljefria rotationskompressorer har testats under användning av den strängare fullflödesmetoden. Aerosoler Mycket små droppar av olja uppslammade i avgiven luft Vätska på rörväggarna Olja i vätskeform, som kryper längs rörväggen Ångor eller oljedimma Förångad olja i molnform Denna undersöker hela luftflödet för att mäta aerosoler, ångor och vätska på rörväggarna. Till och med vid en sådan noggrann kontroll fann man inga spår av olja i den avgivna luftmängden. Kan oljeinsprutade kompressorer med oljeavskiljningsfilter leverera oljefri luft? Det här systemet, som många gånger refereras till som tekniskt oljefri luft, bygger på kylningsenheter och flera steg med oljeavskiljning med hjälp av många komponenter. Ett fel hos någon av dessa komponenter eller otillräckligt underhåll kan resultera i oljeförorening av en process. Därför finns det alltid en risk att oljeinsprutade kompressorer ger kontaminerad tryckluft, vilket kan medföra allvarliga konsekvenser för din verksamhet. TÜV (Technische Überwachungsverein, en tysk provningsanstalt) rapporterar om Atlas Copco ZR/ZT-serien med oljefria rotationskompressorer. Uppgradera till en riskfri standard. Besök

8 Beprövad teknik, maximerad effektivitet Atlas Copcos ZR/ZT-serie är utrustad med avancerad teknik som ger dig 100 % oljefri luft av bästa kvalitet. Det unika rotationselementet ökar effektiviteten tack vare kompression i två steg. Eftersom tryckelementet inte behöver luftas är energiförbrukningen betydligt lägre jämfört med kompressionssystem som arbetar med ett steg. Med den symmetriskt och dynamiskt balanserade konstruktionen ökar dubbeltandselementet den fria avgivna luftmängden och ger konstant prestanda på lång sikt. Rotorer Symmetriska rotorer säkerställer en perfekt dynamisk balansering och en låg lagerbelastning som garanterar en lång livslängd. Axiell in- och utloppsport Rak rotorkonstruktion samt motsatta axiella in- och utloppsportar förhindrar axiell belastning på elementdelar och ökar därigenom elementets livslängd. Luftkyld konstruktion Gjutna kuggar ger effektiv värmeavledning, undanröjer behovet av ett komplicerat kylvattensystem och ger större tillförlitlighet. Tätar Två oberoende flytande olje- och lufttätningar, som skiljs åt av ett neutralt buffertområde skyddar kompressionskammaren så att ingen olja tränger in. TANDKOMPRESSORNS ARBETSPRINCIPER Intag Transport Kompression Utlopp Utloppsport 1. Atmosfärisk luft sugs in genom inloppsporten till kompressionskammaren som ett resultat av att tandrotorerna roterar. 2. Luften fastnar mellan han- och honrotorernas tänder. 3. Kompression sker. Han- och honrotorn vänder sig mot varandra och minskar utrymmet vilket leder till tryckökning. 4. Honrotorn frilägger utloppsporten och tryckluften levereras till systemet.

9 Utomordentlig mångsidighet I motsats till traditionella kompressorinstallationer passar Atlas Copcos ZR/ZT WorkPlace Air System -kompressorer perfekt på din arbetsplats. Eftersom de kräver lite utrymme och har integrerad luftbehandlingsutrustning, ger ZR/ZT-kompressorerna optimal effektivitet och tillförlitlighet. Tack vare kylarnas vertikala layout har ljudnivån från fläkten, motorn och elementen minskats drastiskt. Z-kompressorerna är utformade för att tillhandahålla en mycket mångsidig tryckluftskälla och ger dig ett allt-i-ett-paket för smidig produktion i många år framöver. TRADITIONELL KOMPRESSORINSTALLATION 1 HÖGT TRYCKFALL GENOM HELA SYSTEMET 3 2 EXTERN FILTRERINGSUTRUSTNING/TORK 4 3 KOSTSAMMA RÖRSYSTEM 2 4 FLERA ANSLUTNINGAR OCH LUFTLÄCKAGE 5 5 FLERA ÖVERVAKNINGSPUNKTER 2 1 HÖG LJUDNIVÅ separat KOMPRESSORRUM Höjda installations- och energikostnader resultatet AV högt tryckfall Alstras av kompressorn: ± 10 bar Används vid användningsstället: ± 8 bar Tryckfall: ± 2 bar WORKPLACE AIR SYSTEM 3 1 BEGRÄNSAT INTERNT TRYCKFALL 2 INBYGGD LUFT- OCH KONDENSATBEHANDLING 3 SÄNKTA KOSTNADER FÖR RÖRLEDNING 4 ANSLUTNINGAR PÅ ETT STÄLLE ÖVERVAKNING PÅ ETT STÄLLE 4 LÅG LJUDNIVÅ INGET ENSKILT KOMPRESSORRUM BEHÖVS minimerade INSTALLATIONSKOSTNADER Alstras av kompressorn: ± 8,3 bar Används vid användningsstället: ± 8 bar Tryckfall: begränsat 1

10 VSD: sänkta elkostnader Energi motsvarar vanligtvis över 80% av en kompressors totala livscykelkostnad. I sitt ständiga arbete med att sänka sina kunders kostnader, blev Atlas Copco år 1994 pionjärer med sina varvtalsstyrda kompressorer (VSD). VSD innebär stora energibesparingar och skyddar därigenom vår miljö för kommande generation. Tack vare våra ständiga investeringar i forskning och utveckling, erbjuder Atlas Copco det bredaste utbudet av varvtalsstyrda kompressorer på marknaden. Ett växlande behov har ett högt pris VSD: låt volymen variera, ha kontroll på kostnaderna Luftbehov Energikostnad Luftbehov Energikostnad Luftbehov Kostnad VSD-kompressor Traditionella kompressorer som drivs med av- och pålastningskontroll arbetar mellan två tryckpunkter. När det maximala trycket nås går kompressorn på tomgång. Vid lågt eller genomsnittligt tryckluftsbehov kan energiförbrukningen vid avlastning bli överdrivet hög och slöseriet med energi ett faktum. Tid Luftbehov Standardkostnader Eftersom den inte förbrukar någon energi i onödan kan VSD-kompressorn reducera elkostnaderna med 35 % eller mer. Kompressorns livscykelkostnad (LCC) kan sänkas med 22 % i genomsnitt. Generellt kan kostnaden för en extra VSD-kompressor jämfört med en kompressor med fast hastighet tjänas in på bara ett till två år. Tid Energibesparingar på upp till 35 % Atlas Copcos VSD-teknik innebär att systemet följer luftbehovet noggrant och justerar motorns varvtal automatiskt. Detta ger stora energibesparingar på upp till 35 %. Kompressorns livscykelkostnad kan sänkas med i genomsnitt 22 %. Dessutom gör det sänkta systemtrycket tack vare VSD att energianvändningen i din produktion minskar drastiskt. Total livscykelkostnad för kompressorn Energi Energibesparingar med VSD Investering Underhåll AVANCERADE MÖJLIGHETER Användarvänlighet: 3,5 tums högupplöst färgdisplay med skarpa bildtecken och extra fjärde lysdiodsindikator för service. Tillval: 5,7 tums-skärm. Internetbaserad visning av kompressorstatus med hjälp av vanlig Ethernet-anslutning. Ökad tillförlitlighet: nytt, användarvänligt, flerspråkigt gränssnitt och ett tåligt tangentbord. Automatisk återstart efter spänningsfel. Grafisk indikering, serviceplan. Fjärrstyrning och anslutbarhetsfunktioner finns tillgängliga som tillval.

11 Sinnesro Med ZR/ZT-serien erbjuder Atlas Copco inte bara de mest tillförlitliga och effektiva kompressorerna. Vi kan även ta hand om kundens hela tryckluftsystem, från filtersatser till hela rörsysteminstallationer, och erbjuda förstklassig tryckluft. Efter inköp finns ett stort sortiment Atlas Copco-produkter och -tjänster som kommer att hålla din ZR/ZT-produkt igång i många år framöver. Kvalificerad Atlas Copco-support finns tillgänglig i över 150 länder. Vår produktportfölj för eftermarknaden är utformad för att ge maximal nytta till våra kunder genom en maximalt tillgänglig och pålitlig tryckluftsutrustning med lägsta tänkbara driftskostnad. ORIGINALRESERVDELAR Kompromissa inte med din kvalitetsinvestering genom att köpa reservdelar som inte har tillverkats enligt Atlas Copcos kvalitetskrav. Det är bara med Atlas Copcos originalreservdelar som du bibehåller vår berömda kvalitet, hållbarhet och låga energi- och oljeförbrukning. AIRConnect Från ditt skrivbord kan du övervaka driften av ZR/ZT-kompressorn när som helst. Du kan också låta Atlas Copco göra det åt dig. Tack vare AIRConnect kan du kontrollera tryckluftssystemet via internet, ögonblickligen få varningsmeddelanden och även vidta förebyggande åtgärder. Serviceplan Se till att kompressorn fortsätter att jobba problemfritt genom schemalagt underhåll. Välj mellan en plan för full service, förebyggande service eller grundservice. Du kan vara säker på att Atlas Copco erbjuder support dygnet runt för din verksamhet. Luftnät Räkna med absolut högsta effektivitet i ditt ZR/ZT-tryckluftsystem och rörsystemet som hör till. AIRnet distribuerar tryckluft av högsta kvalitet från genereringsplats till arbetsplats. Separata arbetsplatser kopplas samman utan problem. Med AIRnets sortiment av kopplingar går det att skräddarsy ett tryckluftsystem som passar dina specifika behov.

12 Luft- /oljeflöde ZT/ID Luftkyld Inkommande luft Varm omättad luft Kyld mättad luft Torr tryckluft Olja Köldmedium i gasfas Köldmedium i vätskefas Isolering Kondensat Vattenkyld Luft- /oljeflöde ZT/IMD Luftkyld Inkommande luft Varm omättad luft Kyld mättad luft Varm mättad luft Torr tryckluft Kylvatten Kondensat Isolering Olja Vattenkyld

13 Optimera ditt system För vissa tillämpningar kan det behövas, eller vara fördelaktigt med, ytterligare alternativ och mer förfinade kontroll- och luftbehandlingssystem. Atlas Copco har utvecklat alternativ och kompatibel utrustning som är enkel att integrera. Allt är anpassat efter dina behov och ger tryckluft till lägsta pris. Tillval Huvudströmbrytare Automatisk avstängningsventil för kylvatten Användning utomhus (vattenskydd) Utförande för hög omgivningstemperatur: ser till att kompressorn presterar även i svåra miljöer upp till 50 C (122 F). Övervaknings- och styralternativ Integrerad tork Integrerad torkshunt Inbyggd MD-tork Specialfärg Ankarbultsfäste ANSI-flänsar Grafisk display 5 % ingångsspärrspolar IT-variant Marin luft Luftkontakt Tekniska specifikationer 50- och 60 Hz-versioner Kompressortyp Maximalt arbetstryck Kapacitet FAD* bar(e) psig l/s m 3 /min kubikfot/ min Installerad motoreffekt Ljudnivå** Vikt utan tork*** kw hp db(a) kg lbs Integrerad tork tillgänglig Endast luftkylda kompressorer ZT 15 7, ,6 2,3 80 8, ,9 2, ,9 1,8 63 ZT 18 7, ,0 2, , ,7 2, ,2 2,2 79 ZT 22 7, ,0 3, , ,2 3, ,0 2, ID ID/IMD ID/IMD Luft- (ZT) och vattenkylda (ZR) ZT/ZR 30 7, ,7 4, , ,7 4,4 156 ZT/ZR 37 7, ,5 5, , ,1 5,5 195 ZR/ZT 45 7, ,4 6, , ,9 6,5 231 ZT 22 VSD 7, ,6-55,3 1,3-3,4 43,8-117,6 8, ,1-51,0 1,2-3,1 42,7-108, ,7-47,0 1,2-2,8 41,9-100 ZR/ZT 37 VSD 7, ,3-101,2 2,5-6,2 87,8-215,2 8, ,2-97,3 2,5-5,9 87,6-206,9 ZR/ZT 55 VSD 7, ,3-142,5 2,5-8,7 87,6-303,1 8, ,2-138,8 2,5-8,4 87,6-295, ID/IMD ID/IMD ID/IMD ID ID/IMD ID/IMD * Enhetens prestanda uppmätta enligt ISO 1217, utgåva 3, bilaga C-1996 Referensförhållanden: - absolut inloppstryck 1 bar (14,5 psi) - Intagsluftens temperatur 20 C (68 F) ** Ljudnivå uppmätt enligt Pneurop/Cagi PN8NTC2, tolerans: 3 db(a). *** Integrerade torkar ökar vikten. **** För ZT luftkylda enheter: +3 db(a). H Fritt avgiven luftmängd mäts vid följande arbetstryck: 7,5-barversioner vid 7 bar. 8,6-barversioner vid 8 bar. 10-barversioner vid 9,75 bar. ZT ZR/ZT ZT 22 VSD ZR/ZT VSD L W Dimensioner (mm/tum) Längd Bredd Höjd 1760 / 69,3" 1026 / 40,4" 1621 / 63,8" 2005 / 78,9" 1026 / 40,4" 1880 / 74,0" 2195 / 86,4" 1026 / 40,4" 1621 / 63,8" 2440 / 96,1" 1026 / 40,4" 1880 / 74,0"

14 Drivet av innovation Med mer än 135 år av innovation och erfarenhet levererar Atlas Copco produkter och tjänster för att hjälpa ditt företag att maximera effektivitet och produktivitet. Som marknadsledare arbetar vi för att erbjuda hög luftkvalitet till lägsta möjliga ägandekostnad. Genom kontinuerlig innovation strävar vi efter att säkra ditt luftbehov utan bekymmer. Bygger på samarbete Som en del i vår långsiktiga relation med våra kunder har vi byggt upp en omfattande kunskap om många skiftande processer, behov och mål. Detta ger oss flexibiliteten att effektivt producera anpassade tryckluftslösningar som uppfyller och överträffar dina förväntningar. En engagerad affärspartner Med närvaro i över 160 länder levererar vi kundservice av högsta kvalitet när som helst, var som helst. Våra skickliga tekniker är tillgängliga dygnet runt och stöds av en effektiv logistikorganisation, vilket garanterar snabb leverans av originalreservdelar när du behöver dem. Vi strävar efter att tillhandahålla den bästa kunskapen och tekniken för att hjälpa ditt företag att producera, växa och lyckas. Du kan vara säker på att din överlägsna produktivitet är Atlas Copcos viktigaste mål! Tryckt i Belgien Kan ändras utan förgående meddelande. Andas aldrig in tryckluft som inte renats i enlighet med gällande lagstiftning och standarder.

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk)

OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk) OLJEFRIA, VATTENINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER AQ 15-55 VSD/AQ 30-55 (15-55 kw/20-75 hk) KRAFTFULL OLJEFRI LUFT När det handlar om ren, oljefri tryckluft så har du inte råd att kompromissa med kvaliteten.

Läs mer

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk)

Atlas Copco. Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) Atlas Copco Kolvkompressorer Automan-serien (0,75-8,1 kw/1-11 hk) AH-serien med direktdrift: små, praktiska och oljefria AH-seriens oljefria kompressorer är konstruerade för en mängd tillämpningar. Utan

Läs mer

Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar. BD 100-3000 100-3000 l/s

Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar. BD 100-3000 100-3000 l/s Atlas Copco Varmregenererade adsorptionstorkar BD 100-3000 100-3000 l/s Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten.

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Din vakuumspecialist På Atlas Copco har vi utvecklat högtekniska vakuumpumpar i många

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer. 5-90 kw/7-120 hk

Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer. 5-90 kw/7-120 hk Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer 5-90 kw/7-120 hk Full kapacitet, fullt ansvar Effektivitet med kraft Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden skall få ut maximalt

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk)

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk) Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer Drift med variabelt varvtal + (7-37 kw/10-50 hk) Exceptionella besparingar Ingen tomgångstid Tyst drift Tar liten plats Den nya revolutionerande kompressorn

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 5-11/GA 5-15 VSD Den ultimata lösningen som passar överallt Atlas Copcos GA-kompressorer ger enastående prestanda, flexibel drift och hög produktivitet,

Läs mer

GX 2-11. Tyst och kraftfull med total tillförlitlighet. 2,2-11 kw/3,0-15 hk. Oljeinsprutade skruvkompressorer

GX 2-11. Tyst och kraftfull med total tillförlitlighet. 2,2-11 kw/3,0-15 hk. Oljeinsprutade skruvkompressorer GX 2-11 2,2-11 kw/3,0-15 hk Oljeinsprutade skruvkompressorer Tyst och kraftfull med total tillförlitlighet GX 2-11: Industriteknik för verkstaden. Atlas Copcos skruvkompressorer har alltid varit normgivande

Läs mer

OLJEFRIA ROTATIONSKOMPRESSORER ZT 15-22, ZR/ZT 30-45, ZT 22 VSD, ZR/ZT VSD

OLJEFRIA ROTATIONSKOMPRESSORER ZT 15-22, ZR/ZT 30-45, ZT 22 VSD, ZR/ZT VSD OLJEFRIA ROTATIONSKOMPRESSORER ZT 5-, ZR/ZT 0-5, ZT VSD, ZR/ZT 7-55 VSD EKONOMISK, HÖGKVALITATIV OLJEFRI LUFT Ren oljefri tryckluft är en förutsättning för kontinuitet och kvalitet i många tillverkningsprocesser.

Läs mer

Atlas Copco. Rening av medicinsk luft MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm)

Atlas Copco. Rening av medicinsk luft MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm) Atlas Copco MED-serien (7-145 l/s / 15-307 cfm) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs att ren medicinsk luft levereras till operationssalar

Läs mer

LZ OLJEFRI KOMPRESSOR. En oljefri lösning utan kompromisser

LZ OLJEFRI KOMPRESSOR. En oljefri lösning utan kompromisser Z OJEFRI KOMPRESSOR En oljefri lösning utan kompromisser ÖGSTA PRESTANDA Kolvkompressorer har alltid varit ett attraktivt alternativ: robusta, med låga underhållskrav och energieffektiva. Men denna höga

Läs mer

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk)

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk) OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER GA 7-37 VSD+ (7-37 kw/10-50 hk) DEN NYA REVOLUTIONERANDE KOMPRESSORN FRÅN ATLAS COPCO Med sin innovativa vertikala konstruktion är Atlas Copcos GA 7-37 VSD+ revolutionerande

Läs mer

Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer. 5-11 kw/7-15 hk

Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer. 5-11 kw/7-15 hk Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer 5-11 kw/7-15 hk Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden ska få ut maximalt av sin kärnverksamhet. Du

Läs mer

Atlas Copco Adsorptionstorkar. MD l/s

Atlas Copco Adsorptionstorkar. MD l/s Atlas Copco Adsorptionstorkar MD 5-25 88-25 l/s Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten. Du väljer ur vårt

Läs mer

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk)

Atlas Copco. Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk) Atlas Copco Oljeinsprutade skruvkompressorer GA 30 + -90/GA 37-90 VSD (30-90 kw/40-125 hk) Den ultimata, intelligenta och effektiva lösningen Atlas Copcos GA 30 + -90-kompressorer ger dig enastående hållbarhet,

Läs mer

Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft. SD-membrantorkar

Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft. SD-membrantorkar Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft SD-membrantorkar Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden skall få ut maximalt av sin kärnverksamhet. Du väljer

Läs mer

Atlas Copco. Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare. HD 4-96 och TD 8-650, WSD och WD 80/EWD

Atlas Copco. Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare. HD 4-96 och TD 8-650, WSD och WD 80/EWD Atlas Copco Efterkylare, vattenavskiljare och kondensavledare HD -96 och TD 8-650, WSD 25-750 och WD 80/EWD 50-1500 Ett sortiment bestående av effektiva efterkylare och vattenavskiljare som passar till

Läs mer

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer.

rar reglering av kompressor. Systemet är förberett för att kunna styra och kontrollera ett nätverk med upp till sex anslutna kompressorer. NEWTON HÖGSTA PRESTANDA FÖR DE MEST KRÄVANDE LÖSNINGARNA NEWTON-serien är direktdrivna kompressorer för optimering av energiförbrukning. Låga varvtal och låg arbetstemperatur ger bästa prestanda och förlänger

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 106-136 101-135 l/s, 6,1-8,1 m 3 /min vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Vi bryr oss om dina tryckluftsbehov XA(S) 106 till 136 Dd är specialkonstruerade

Läs mer

Lamellkompressor HV 01 04

Lamellkompressor HV 01 04 HV 01 04 Lamellkompressorn är baserat på en mycket välbeprövad teknologi som har utvecklats under 50 år. IP55 klass F motorn driver kompressorenheten direkt med låga varvtal. Ingen växellåda, inga remmar

Läs mer

KA - KA PLUS. SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw

KA - KA PLUS. SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw KA - KA PLUS SKRUVKOMPRESSORER 2,2-7,5 Kw KA - KA PLUS en ny serie teknologiskt avancerade kompressorer är resultatet av en utförlig forsknings- och utvecklingsprocess. Resultatet är en extremt tyst och

Läs mer

www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm

www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm www.almig.se OlJefrIA, VAttenInsprUtAde skruvkompressorer Luftflöde: 0,86 12,46 m 3 /min 36 440 acfm 2 IntellIgente druckluft MAde In germany AlMig kompressoren gmbh Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer XA(T,H)S 37-97 32-89 l/s, 1,9-5,3 m 3 /min, vid 7-12 bar(e), 102-175 psig Serie 7 Ett fullständigt sortiment utformat för att ge så nöjda kunder som möjligt Kompressorerna

Läs mer

Atlas Copco. Lösningar för kvalitetsluft. Tryckluftsfilter

Atlas Copco. Lösningar för kvalitetsluft. Tryckluftsfilter Atlas Copco Lösningar för kvalitetsluft Tryckluftsfilter Fullt ansvar för miljön Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut maximalt av kärnverksamheten. Du väljer i vårt

Läs mer

Skruvkompressorer under 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer under 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer under 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så gör vårt Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer

Läs mer

Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK

Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK Skruvkompressor CSM N 2 5,5 10 HK Med dubbelt utlopp för luft/kväve T E K N I K A T T L I T A P Å En komplett enhet med liten uppställningsyta Tillgång till kvävgas VAR, HUR och NÄR DU BEHÖVER DET med

Läs mer

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw

KSV. Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Frekvensstyrda Skruvkompressorer 11-22 Kw Resultatet är en extremt tyst och användarvänlig kompressor med reducerad elförbrukning och återvinningsbara komponenter. = Energibesparingar och lägre CO2 utsläpp

Läs mer

Energiförbrukning Tryckluftsproduktion. Spara energi i din tryckluftsanläggning. Livscykelkostnad för tryckluftsanläggningen. Genomsnittliga förluster

Energiförbrukning Tryckluftsproduktion. Spara energi i din tryckluftsanläggning. Livscykelkostnad för tryckluftsanläggningen. Genomsnittliga förluster Spara energi i din tryckluftsanläggning Energiförbrukning Tryckluftsproduktion Svensk industri använder 3% = 1,7 TWh av den totala elenergin till tryckluftsproduktion. 8% = 0,6 TWh av verkstadsindustrins

Läs mer

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT

D-FILTER FÖR REN TRYCKLUFT FILTER D DFILTER FÖR REN TRYCKLUFT Tryckluftskvalitet är direkt relaterat till din kompressors driftsförhållanden. De flesta kompressorintagsfilter avlägsnar partiklar större än 2 µm. Mindre partiklar

Läs mer

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer upp till 37kW. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer upp till 37kW Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov, så gör Om du väljer vårt omfattande erbjudande med oljeinsprutade skruvkompressorer under

Läs mer

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet

Luftfiltrering. Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Luftfiltrering Innovation Tillförlitlighet Effektivitet Ni, Ert Företag och Vår Miljö Ingersoll Rand Ingersoll Rands nästa generation tryckluftsfilter presenteras med vår nya mätare som visar när det är

Läs mer

GA 55 + -90 GA 75-90 VSD

GA 55 + -90 GA 75-90 VSD GA 55 + -90 GA 75-90 VSD 55-90 kw/75-125 hk Oljeinsprutade skruvkompressorer WorkPlace Air System Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden skall få

Läs mer

Atlas Copco trycklufttorkar. Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET

Atlas Copco trycklufttorkar. Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET Atlas Copco trycklufttorkar Kyltorkar FX-serie 50Hz INDUSTRIPRESTANDA ENKEL TILLFÖRLITLIGHET Luftförbättring en klok investering Den dolda faran med obehandlad luft När den omgivande luften komprimeras

Läs mer

Kompressorer till Bil & Verkstad. Människor. Passion. Prestanda.

Kompressorer till Bil & Verkstad. Människor. Passion. Prestanda. Kompressorer till Bil & Verkstad Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Vårt fokus på fordonsindustrin I decennier har Chicago Pneumatics hjärta vurmat lite extra för fordonsverkstadsindustrin.

Läs mer

www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm

www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm www.almig.se VARVTALSREGLERADE SKRUVKOMPRESSORER Luftflöde: 0,18 4,12 m 3 /min 6 145 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Ett namn som är en garanti för spetsteknikkompetens

Läs mer

Kylaggregat EWAQ-E-/F- EWYQ-F- Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar

Kylaggregat EWAQ-E-/F- EWYQ-F- Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar Kylaggregat Luftkylda multi-scroll kylaggregat och värmepumpar Högeffektiva värden både vid kyla och värme Extremt stort driftsintervall, omgivningsstemperatur upp till 52 C 1 eller 2 köldmediekretsar

Läs mer

www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm

www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm www.almig.se Varvtalsreglerade skruvkompressorer Luftflöde: 0,16 4,27 m 3 /min 6 145 acfm 2 INTELLIGENTE DRUCKLUFT MADE IN GERMANY ALMiG Kompressoren GmbH Namnet garanterar toppteknologi inom tryckluftsbranschen.

Läs mer

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar.

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar. Kolvkompressorer Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Ett differentierat erbjudande som matchar ditt behov av tryckluft Vår produktportfölj med kolvkompressorer omfattar ett brett

Läs mer

Oljefria kolvkompressorer Serie DENTAL

Oljefria kolvkompressorer Serie DENTAL www.kaeser.com Oljefria kolvkompressorer Serie DENTA kapacitet 65 till 950 l/min Tryck 10 bar Skäl till att välja KAESER dentalkompressorer Som användare förväntar du dig framför allt säker tryckluftsförsörjning

Läs mer

GA /GA VSD

GA /GA VSD GA 11 + -30/GA 18-30 VSD 11-30 kw/15-40 hk Oljeinsprutade skruvkompressorer Ledande prestanda, total tillförlitlighet Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för

Läs mer

Oljefria skruvkompressorer

Oljefria skruvkompressorer Oljefria skruvkompressorer EnviroAire 15-37 fast hastighet och EnviroAire VS 15-110 varierbar hastighet Rely on GD to provide the perfect fit Kompromissa inte med kvaliteten Varför oljefri? Om din industri

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 7-75 VSD+ (7 75 kw/ hk)

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 7-75 VSD+ (7 75 kw/ hk) OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER GA - VSD ( kw/ 0 hk) Innovativ Atlas Copco har vänt upp och ner på tryckluftsindustrin genom att konstruera om den konventionella tryckluftskompressorn. Istället för den

Läs mer

ren luft för din dentala klinik

ren luft för din dentala klinik ren och tyst dental ren luft för din dentala klinik JUN-AIR presenterade den första kompressorn för nästan 50 år sedan och har sedan dess utvecklat teknik och design, vilket gjort JUN-AIR kompressorer

Läs mer

Atlas Copco. Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien (25 1400 l/s) / BD + -serien (100 3000 l/s)

Atlas Copco. Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien (25 1400 l/s) / BD + -serien (100 3000 l/s) Atlas Copco Adsorptionstorkar för suverän produktivitet CD + -serien (25 1400 l/s) / BD + -serien (100 3000 l/s) Välja rätt adsorptionstork beroende på användningsområde Ett system för torr tryckluft är

Läs mer

SCROLLKOMPRESSORER. SF 1-6 (1,5-5,5 kw/2-7,5 hk)/sf (2,2-22 kw/3-30 hk)

SCROLLKOMPRESSORER. SF 1-6 (1,5-5,5 kw/2-7,5 hk)/sf (2,2-22 kw/3-30 hk) SCROLLKOMPRESSORER SF 1-6 (1,5-5,5 kw/2-7,5 hk)/sf + 2-22 (2,2-22 kw/3-30 hk) KOSTNADSEFFEKTIV HÖGKVALITETSLUFT Atlas Copcos toppmoderna tekniker för oljefria kompressorer, t.ex. skruv-, tand-, centrifugal-,

Läs mer

ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM

ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM ELEKTRONISKT TRYCKHÅLLNINGSSYSTEM DAB e.sybox tillkom efter en idé om ergonomisk teknik* och är utvecklad genom 37 års erfarenhet och kunskap inom mekanik och elektronik för pumpar. Det här är en ny PATENTERAD

Läs mer

Bakgrund till Miljömärkning av Kompressorer. Version 1.0 2003-10-09

Bakgrund till Miljömärkning av Kompressorer. Version 1.0 2003-10-09 Bakgrund till Miljömärkning av. Version 1.0 2003-10-09 1 Inledning...2 2 Relevans...2 3 Potential...2 4 Styrbarhet...4 5 Marknad....5 5.1 Produktion...5 5.2 Andra märkningar...5 2 Bakgrundsdokument 1 Inledning

Läs mer

COS luftkylda kylaggregat

COS luftkylda kylaggregat 1.1401.13 COS luftkylda kylaggregat Nu även med Bitzer Allmänt COS tillverkar kylaggregat för industriella och kommersiella installationer. Aggregaten är avsedda för utomhusplacering och är korrosionsskyddade

Läs mer

Atlas Copco Direktdrivna centrifugalkompressorer med variabelt varvtal. ZB 100-160 VSD 100-160 kw

Atlas Copco Direktdrivna centrifugalkompressorer med variabelt varvtal. ZB 100-160 VSD 100-160 kw Atlas Copco Direktdrivna centrifugalkompressorer med variabelt varvtal ZB 100-160 VSD 100-160 kw Total förmåga, totalt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som kund får ut

Läs mer

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet

Atlas Copco Eftermarknadstjänster. Trygga servicelösningar för din verksamhet Atlas Copco Eftermarknadstjänster Trygga servicelösningar för din verksamhet Air-tjänster för optimal energibesparing Våra energibesparande Air-tjänster kan radikalt minska livscykelkostnaden för din tryckluftanläggning.

Läs mer

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V.

GHH CS1200. Saleby Bulk & Tank AB. Kompressorinstallation direktdriven. RTI Transport Installaties B.V. GHH CS1200 Kompressorinstallation direktdriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB Kylning RTI Transport Installaties B.V. har utvecklat flera kylalternativ. Låt våra specialister på

Läs mer

Rum att leva och arbeta i...

Rum att leva och arbeta i... Rum att leva och arbeta i... City Multi... kräver ett naturligt och behagligt inomhusklimat effektivt ekonomiskt flexibelt Vi tror det är luft tills vi vet vad vi egentligen andas in Det är inte alltid

Läs mer

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 5-11 (5,5-11 kw/7,5-15 hp)

OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER. GA 5-11 (5,5-11 kw/7,5-15 hp) OLJEINSPRUTADE SKRUVKOMPRESSORER GA 5- (5,5- kw/7,5- hp) DEN ULTIMATA LÖSNINGEN SOM PASSAR ÖVERALLT Atlas Copcos GA-kompressorer ger enastående prestanda, flexibel drift och hög produktivitet, och detta

Läs mer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer

Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Atlas Copco Transportabla luftkompressorer Skydd för din investering. HardHat XA(T,H)S 37-97 32-89 l/s, 1,9-5,3 m 3 /min vid 7-12 bar(e), 102-175 psig HardHat Konstruerad för hårda tider Över hela världen

Läs mer

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien

PARKETTAPPLICERING. Mixon Lösningar för parkettapplicering 3000 Serien PARKETTAPPLICERING Mixons systemlösning för parkettapplicering används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det horisontella fältet på träets ovansida.

Läs mer

Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar

Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar Atlas Copco Oljefri luft för tandläkar- och medicinska tillämpningar Högklassig operationsluft Full kapacitet, fullt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet för att kunden ska få ut maximalt

Läs mer

Kompressorer. 30/37 kw. Ljudisolerad eldriven. RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB

Kompressorer. 30/37 kw. Ljudisolerad eldriven. RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB Kompressorer 30/37 kw Ljudisolerad eldriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB RTI är specialiserade på att tillverka kompressorer med låg ljudnivå, litet underhåll och lång livslängd

Läs mer

Atlas Copco Stationära luftkompressorer. L-serien Oljesmorda och oljefria kolvkompressorer 0,75 20 hk/0,55 15 kw LÅNG LIVSLÄNGD LITET UNDERHÅLL

Atlas Copco Stationära luftkompressorer. L-serien Oljesmorda och oljefria kolvkompressorer 0,75 20 hk/0,55 15 kw LÅNG LIVSLÄNGD LITET UNDERHÅLL Atlas Copco Stationära luftkompressorer Lserien Oljesmorda och oljefria kolvkompressorer 0,75 hk/0,55 kw LÅNG LIVSLÄNGD LITET UNDERHÅLL Atlas Copcos Lserie, oljefria och oljesmorda kolvkompressorer med

Läs mer

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar

HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar HUR GRÖN ÄR ER ANLÄGGNING? Energibesparande lösningar VISSTE NI ATT? Energikostnaden är ca 70% av livscykelkostnaden för en typisk tryckluftsanläggning. Vet ni var er anläggning befinner sig i detta genomsnitt?

Läs mer

CVS SiloKing Saleby Bulk & Tank AB. Ljudisolerad kompressorinstallation kilremsdriven. RTI Transport Installaties B.V.

CVS SiloKing Saleby Bulk & Tank AB. Ljudisolerad kompressorinstallation kilremsdriven. RTI Transport Installaties B.V. CVS SiloKing 1500 Ljudisolerad kompressorinstallation kilremsdriven RTI Transport Installaties B.V. Saleby Bulk & Tank AB RTI är specialiserade på att tillverka kompressorer med låg ljudnivå, litet underhåll

Läs mer

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten

ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER. Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten ECODAN LUFT/VATTEN INVERTER Ny revolutionerande teknik och ett komplett system för värme/varmvatten Ny effektiv och miljövänlig teknik sänker dina kostnader Ecodan ett komplett system I uteluften finns

Läs mer

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten

Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Behovsreglerad Högre verkningsgrad Ingen frysrisk vid elavbrott Tar värme från uteluften ner till -25 C Ger stor mängd 65 C varmt tappvatten Möjlighet att styras och övervakas över Internet Ett teknologiskt

Läs mer

KDV Frekvensstyrda Skruvkompressorer

KDV Frekvensstyrda Skruvkompressorer KDV Frekvensstyrda Skruvkompressorer ALLTID EN SMART LÖSNING DIN VERKSAMHET ÄR UNIK, DET ÄR ÄVEN DITT TRYCKLUFTSSYSTEM. Vanligtvis varierar luftbehovet stort i en anläggning under en arbetsdag. Dessutom

Läs mer

KYLTORKARDW DW 2-420

KYLTORKARDW DW 2-420 KYLTORKAR DW DW 2-420 VATTEN I TRYCKLUFT Atmosfärsluft innehåller vatten i form av ånga i olika volymer i förhållande till rådande omgivning. Vid komprimering dras detta vatten in med luften. Efter komprimeringen

Läs mer

Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnät. Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form

Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnät. Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnät Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form Förbättrar produktiviteten, kvaliteten och effektiviteten i

Läs mer

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz)

Elektriska dränkbara länspumpar. Medelstora och stora WEDA-pumpar (50 Hz) Elektriska dränkbara länspumpar Medelstora och stora WEDA-pumpar (5 Hz) WEDA länspumpar Pumpar i WEDA-serien och deras tillbehör är konstruerade för en mängd olika applikationer för avvattning. De ger

Läs mer

OLJEFRIA SKRUVKOMPRESSORER. ZR/ZT (FF) och ZR/ZT VSD (FF)

OLJEFRIA SKRUVKOMPRESSORER. ZR/ZT (FF) och ZR/ZT VSD (FF) OLJEFRIA SKRUVKOMPRESSORER ZR/ZT 110-275 (FF) och ZR/ZT 132-315 VSD (FF) SÄTTER STANDARDEN FÖR ENERGIEFFEKTIVITET, SÄKERHET OCH TILLFÖRLITLIGHET Snabbaste vägen till överlägsen produktivitet är att minimera

Läs mer

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja.

Oljedimavskiljare. Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. Oljedimavskiljare Oljedimavskiljare för processer med vattenbaserad emulsion. Oljerökavskiljare avsedda för processer med rak olja. FILTAC Filtac AB grundades 1982 i Göteborg. Allt sedan dess har vi specialiserat

Läs mer

People. Passion. Performance. Mobila dieselkompressorer Byggda för tillförlitlig drift

People. Passion. Performance. Mobila dieselkompressorer Byggda för tillförlitlig drift People. Passion. Performance. Mobila dieselkompressorer Byggda för tillförlitlig drift Kraft när du behöver det En mobil kompressor ska fylla en funktion: ge kraft på rätt plats, vid rätt tid. Chicago

Läs mer

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET

URURU SARARA. Total. komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET URURU SARARA Total komfortlösning DAIKIN SÄTTER NY STANDARD FÖR KLIMATET Rätt klimat för dig Vill du slippa tänka på klimatet på din arbetsplats? Bara känna att du alltid har ett skönt klimat på kontoret,

Läs mer

Roterande kompressionsvärmeregenererade. trumtorkar

Roterande kompressionsvärmeregenererade. trumtorkar Roterande kompressionsvärmeregenererade trumtorkar MDserien (000 l/s, 448480 cfm) NDserien (3000 l/s, 6368480 cfm) MDGserien (450 l/s, 954 cfm) Kostnadseffektiv torr luft för din applikation Ren och torr

Läs mer

Oljeinsprutade skruvkompressorer. G ( kw/ hk) G 160 VSD (160 kw/200 hk)

Oljeinsprutade skruvkompressorer. G ( kw/ hk) G 160 VSD (160 kw/200 hk) Oljeinsprutade skruvkompressorer G 110 250 (110 250 kw/150 340 hk) G 160 VSD (160 kw/200 hk) Tillförlitlig teknik i robust konstruktion Atlas Copco har en lång och framgångsrik historia av att designa

Läs mer

Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB

Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB Blåsmaskinsanläggningar i serie BB, CB, DB, EB, FB Med globalt erkända OMEGA-PROFILEN Kapacitet 0,5 till 74 m³/min övertryck upp till 1 000 mbar, vakuum ner till 500 mbar COMPACT-blåsmaskiner Ett vägvisande

Läs mer

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking.

Modernisera ditt garage. Nya innovativa Pacific LED Green Parking. Garageytor Pacific LED Green Parking Modernisera ditt garage. Nya innovativa. Stora energibesparingar, minskat underhåll, längre livslängd och enkel installation. 80 Besparingar besparingar* *Reducerade

Läs mer

50 % Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50 % Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda. EcoDesign.   Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda Utökat program för ett komplett erbjudande: 0.6-16.5 kw för MBP området 0.7-9.6 kw för LBP området 50 % kortare

Läs mer

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien

TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER. Mixon Separat limning av bärande konstruktioner 2800 Serien TEKNISKA LÖSNINGAR FÖR BÄRANDE KONSTRUKTIONER Mixons system för separat limning av bärande konstruktioner används för olika produkter där trälameller limmas ovanpå varandra genom att applicera lim på det

Läs mer

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR

FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR AT M O S P H E R ATM FLÄKTKONVEKTOR FLÄKTKONVEKTOR - 42EM IDEALISK FÖR KONTOR, HOTELL OCH SKOLOR TÄCKER ALLA BEHOV Med 42EM erbjuder Carrier ett brett urval av lösningar inom luftkonditionering, anpassade

Läs mer

IE3. motors in every BOGE compressor. Premium Efficiency. Skruvkompressorer BOGE S-3 serien. Partner of BOGE

IE3. motors in every BOGE compressor. Premium Efficiency. Skruvkompressorer BOGE S-3 serien. Partner of BOGE IE3 motors in every BOGE compressor Premium Efficiency Skruvkompressorer BOGE S-3 serien Partner of BOGE Effektiv har blivit effektivare. Nya generationen BOGE S-serie! 6 Detaljfokus på nya generationen:

Läs mer

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump

Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW Luft/vatten-värmepump Bosch EHP AW är en ny generation luft/vattenvärmepumpar. Här förenar vi mer än 35 års erfarenhet av värmepumpteknik med den senaste utvecklingen. Resultatet blir en värmepump

Läs mer

by Lindquist Heating

by Lindquist Heating by Lindquist Heating En smart investering -nya generationen RB Grand Lux Driftsäkerhet, underhållsfritt och tillgänglighet var ledorden vid utvecklingen av nya RB Grand Lux serien. Nya RB Grand Lux serien

Läs mer

50% Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda. EcoDesign. Optyma Plus New Generation

50% Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda. EcoDesign.   Optyma Plus New Generation Optyma Plus New Generation Höj din effektivitet till en högre nivå. Tyst drift med topprestanda Utökat program för ett komplett erbjudande: 0.6-16.5 kw för MBP området 0.7-9.6 kw för LBP området 50% kortare

Läs mer

Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnätet. Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form

Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnätet. Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form Rost, korrosion och läckage hotar även det bästa distributionsnätet Endast kvalitetslösningar håller din lufttrycksdistribution i optimal form Förbättra produktiviteten, kvaliteten och effektiviteten i

Läs mer

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012

5 ÅRS GARANTI Midea M idea nordic nordic v är v M är epu M Mpska M t pska alog t alog 2012 5 ÅRS GARANTI Midea nordic värmepumpskatalog 2012 nordic värmepumpskatalog 2012 Midea Design Series 5.05 20 db 5 ÅRS GARANTI Premier Nordic Premier Nordic Heatpump Heatpump Premier Nordic Premier Nordic

Läs mer

Komprimerad luft inom livsmedelsindustrin. Riktlinjer och lösningar för produktion, torkning och filtrering av tryckluft.

Komprimerad luft inom livsmedelsindustrin. Riktlinjer och lösningar för produktion, torkning och filtrering av tryckluft. Komprimerad luft inom livsmedelsindustrin Riktlinjer och lösningar för produktion, torkning och filtrering av tryckluft. Tryckluft i livsmedelsprocessen en källa till kontaminering? I de allra flesta företag

Läs mer

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

DAIKIN BERGVÄRME. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem DAIKIN BERGVÄRME Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump RÄTT VÄRMEPUMP FÖR ALLA FÖRHÅLLANDEN Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem

Daikin bergvärme. Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus. Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin bergvärme Värmepumpen som anpassar sig efter behovet i ditt hus Topptestade värmepumpar för alla svenska hem Daikin Bergvärmepump Rätt värmepump för alla förhållanden Daikin Bergvärme gör det riktigt

Läs mer

Kyltorkar. FD-serien ( l/s, kubikfot/min)

Kyltorkar. FD-serien ( l/s, kubikfot/min) Kyltorkar FDserien (6 4 000 l/s, 13 8 480 kubikfot/min) Varför ska man använda torr tryckluft? Tryckluft används i en mängd olika tillämpningar inom industrin. Oavsett var tryckluften används måste den

Läs mer

OLJEFRIA SKRUVKOMPRESSORER. ZR/ZT (FF) och ZR/ZT VSD (FF)

OLJEFRIA SKRUVKOMPRESSORER. ZR/ZT (FF) och ZR/ZT VSD (FF) OLJEFRIA SKRUVKOMPRESSORER ZR/ZT 55-90 (FF) och ZR/ZT 75-90 VSD (FF) SÄTTER STANDARDEN FÖR ENERGIEFFEKTIVITET, SÄKERHET OCH TILLFÖRLITLIGHET Snabbaste vägen till överlägsen produktivitet är att minska

Läs mer

Atlas Copco Kallregenererade adsorptionstorkar för tryckluft. CD-serien CD 2-17 / CD 25-100 / CD 110-300 / CD 390-1050

Atlas Copco Kallregenererade adsorptionstorkar för tryckluft. CD-serien CD 2-17 / CD 25-100 / CD 110-300 / CD 390-1050 Atlas Copco Kallregenererade adsorptionstorkar för tryckluft CD-serien CD -7 / CD -00 / CD 0-00 / CD 90-00 Total förmåga, totalt ansvar Atlas Copco levererar tryckluft av högsta kvalitet så att du som

Läs mer

DRILLAIR Y35/V39. Fully empowered

DRILLAIR Y35/V39. Fully empowered DRILLAIR Y35/V39 Fully empowered 4 SKÄL att investera i en DrillAir Y35 3 I DrillAir Y35/V39 500 1 100 % 2,2 Att borra 500 meter per dag är fullt möjligt med DrillAir Y35. Två 4,5-tums geotermiska brunnar

Läs mer

T30 11/14 bar. Kolvkompressorer

T30 11/14 bar. Kolvkompressorer T30 11/14 bar Kolvkompressorer Ingersoll Rand T30 har varit ledare i sin klass ända sedan den kom år 1929. Ingen annan kompressor kan mäta sig med den, vare sig beträffande pålitlighet, effektivitet, robust

Läs mer

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus

Bostadsaggregat RECOM 4. Experter på inneklimat i lågenergihus Experter på inneklimat i lågenergihus ... sid. 3 Om aggregatet... sid. 4 Prestanda... sid. 5 Tekniska data... sid. 6 Mått... sid. 7 Ventilation & värmeåtervinning... sid. 7 Komponenter... sid. 8 Tillbehör...

Läs mer

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning

eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning eq Luftbehandlingsaggregat Nya Semco Roterande Värmeväxlare med marknadens bästa kylåtervinning Två av de viktigaste faktorerna som påverkar inomhusluft är lufttemperaturen och luftfuktigheten, men att

Läs mer

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus.

Värmepumpar Bergvärme Frånluft. Sänk. energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. Värmepumpar Bergvärme Frånluft Sänk energikostnaden. Det värmer. Det perfekta inomhusklimatet till ditt hus. - tryggt och enkelt sedan 1989 Inomhusklimat är ett nogrannt utvalt produktsortiment av marknadens

Läs mer

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser.

Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow. När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Vakuumpumpar och kompressorsystem från AxFlow När du behöver en pålitlig pumplösning för processgaser. Med hundra års erfarenhet Tack vare vår mångåriga erfarenhet av installerade system med vakuumpumpar

Läs mer

TRYCKLUFT. Slang- och kabelupprullare. Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig

TRYCKLUFT. Slang- och kabelupprullare. Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig TRYCKLUFT Slang- och kabelupprullare Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig 2 För yrkesmässigt användande i industrimiljö. Tillfredställer de behov som finns i professionella arbetsmiljöer

Läs mer