Årsberättelse Föreningen för folkbildningsforskning. org.nr Fastställd av styrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Årsberättelse Föreningen för folkbildningsforskning. org.nr Fastställd av styrelsen"

Transkript

1 Årsberättelse 2016 Föreningen för folkbildningsforskning org.nr Fastställd av styrelsen Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen ska bidra till utveckling av folkbildningen genom: att utgöra en mötesplats för verksamma inom forskning och folkbildning, att initiera, stimulera och stödja forskning och andra studier om folkbildning, att bidra till spridning av resultat av forskning och av andra studier om folkbildning, att verka för att ny kunskap kommer till användning inom det fria och frivilliga folkbildningsarbetet. Verksamhetsplan Styrelsen utformar verksamhetsplan och budget för kalenderår i rullande tvåårsperioder. Föreningsstämman beslutar om verksamhetens och budgetens huvudsakliga inriktning i form av verksamhetsplan och budget för innevarande år. Verksamheten under året Styrelsen redovisar nedan 2016 års verksamhet, som har bedrivits i enlighet med gällande verksamhetsplan och möjliggjorts tack vare ideella insatser från föreningens medlemmar och andra, relativt små egna ekonomiska resurser samt bidrag från andra organisationer för några särskilda insatser. utvecklingsprocesser Utvecklingsprocesser utgörs av mer långsiktiga diskussioner och utredningar av frågor som är eller kan bli angelägna för föreningen. Under 2016 har styrelsen fortsatt arbetet med de två framtidsfrågor som stämman beslöt om 2015 och har också tagit sig an en tredje: Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 1 (6)

2 Forskningsdialog/praktiknära folkbildningsforskning (tidigare kallad amatörforskning): Syftet är att undersöka hur föreningen ska kunna stimulera forskning och andra studier om folkbildning av folkhögskollärare, cirkelledare och andra folkbildare. Den 11 maj 2016 genomfördes en workshop i Stockholm, Från grävprojekt till forskningsdialog deltagarstyrd folkbildningsforskning, för att belysa hur man kan stärka deltagarbaserad och praktiknära forskning inom folkbildningen. Det blev totalt 26 deltagare, vilka visade stort intresse för att fortsätta vara delaktig i utvecklingen av området. Under årets Bokmässa genomförde vi två miniseminarier om de grävprojekt som beskrivs i årsboken för Ett ägde rum i ABFs monter och ett i montern för Studieförbundet Vuxenskolan. Samarbeten: Styrelsen har även fortsatt diskussionerna om vilka organisationer som föreningen potentiellt skulle kunna samarbeta med, utöver de vilka vi sedan tidigare har ett mer eller mindre kontinuerligt samarbete med. Folkhögskolan 150 år: under maj 2016 beslöt styrelsen att tillsammans med Mimer skapa en referensgrupp kring folkhögskolornas 150-årsjubileum samt att till den gruppen bjuda in representanter för RIO (Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation), OFI (Offentligägda folkhögskolors intresseorganisation) och SFHL (Svenska folkhögskolans lärarförbund) samt Folkhögskollärarna och andra organisationer. Under hösten beslöts att föreningens årsbok 2018 ska ägnas åt Folkhögskolan 150 år. aktiviteter Mötesplatser Genom seminarier, konferenser och andra möten bidrar föreningen till spridandet av kunskaper, till erfarenhetsutbyte och idéutveckling. Vestlunddagarna genomfördes för tredje gången 2016 i samarbete med Tollare folkhögskola, Studieförbundet Bilda, Demokratiakademin och ABF Stockholm. Arrangemanget ägde rum på Tollare folkhögskola och på ABF den april, med drygt femtio deltagare. Temat 2016 var: Brinna eller bränna? Att utveckla demokrati och medmänsklighet dilemman och möjligheter. Ett referat från Vestlunddagarna skickades senare ut via föreningens nyhetsbrev. Inbjudan till Vestlunddagarna 2017, med temat Folkets röst ett hot mot demokratin?, skickades ut i slutet av Bakgrunden till Vestlunddagarna vars övergripande tema är Demokratisera demokratin är en insamling i samband med att Gösta Vestlund, föreningens hedersordförande, fyllde 100 år De insamlade medlen, cirka kr, har Föreningen för folkbildningsforskning fått förtroendet att förvalta. Föreningen har åtagit sig att under minst sex år arrangera Vestlunddagarna för att i Gösta Vestlunds anda belysa folkbildningens utvecklingsmöjligheter genom att skapa kreativa möten mellan aktiva folkbildare och andra intresserade. Vestlunddagarna har även en egen hemsida: Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 2 (6)

3 Folkbildningens forskningsdag genomfördes för fjärde gången 2016, den 13 september, i samarbete med Mimer, RIO (Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation), Studieförbunden i samverkan och Studiefrämjandet. Temat 2016 var Det goda mötet folkbildning, migration och delaktighet och det samlade ett 80-tal deltagare. Tre organisationer (Mimer, RIO och Studieförbunden i samverkan) bidrog till finansieringen medan Studiefrämjandet bidrog med ett rabatterat pris på lokalerna och med att ställa vissa lokaler fritt till vårt förfogande. Ett referat från forskningsdagen skickades senare ut via föreningens nyhetsbrev. Dialogseminarierna är tänkta som mötesplatser och tankesmedjor för forskare, praktiker och andra intresserade. Den 31 augusti arrangerades ett seminarium om Göran Palms författarskap i samarbete med ABF Stockholm, Föreningen Liv i Sverige och Jakobsbergs folkhögskola. Cirka 150 personer deltog, däribland Göran Palms familj. Västkustverksamhet: Två miniseminarier under Bokmässan (se ovan under Forskningsdialog). Seminarium vid föreningsstämman: Vid föreningsstämman den 26 april 2016 medverkade Signild Håkansson, tidigare Folkbildningsrådet, med en föreläsning, Mellan målen och marknaden perspektiv på svensk folkhögskola under 40 år. Publikationer & kommunikation En central del av föreningens verksamhet är publikationer av olika slag, tryckta och digitala, liksom användandet av exempelvis sociala medier. Folkbildning & Forskning Årsbok Årsboken har getts ut sedan 1994 och har en given plats i föreningens verksamhet. För att möjliggöra utgivningen söks medel från Stockholms arbetareinstitutsförening. Skribenter medverkar utan arvodering. Årsboken 2016 blev på drygt 150 sidor och utöver den sedvanliga årskrönikan över föreningens verksamhet 2015 bestod boken av tolv kapitel under fyra teman: Vikten av att hitta sin egen historia, Vikten av att läsa och samtala, Demokratin och folkbildningen samt Vikten av öppna möten och mötesplatser. Nyhetsbrev. Det digitala nyhetsbrevet skickas till medlemmar och publiceras efterhand som det finns nyheter inom föreningens verksamhetsområde att rapportera, såsom nya och avslutade forskningsprojekt, nya böcker som ligger nära föreningens verksamhet, inbjudningar till seminarier och andra möten. Hemsidan. Under hösten 2016 fick föreningens hemsida en helt ny första sida och ett bantat och mer fokuserat innehåll. Hemsidans adress är Sociala medier. Föreningen har en sida på Facebook. Där publiceras även nyhetsbrev och där läggs bilder och kommentarer från aktualiteter ut. Sidans adress är folkbildningsforskning. Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 3 (6)

4 Påverkansarbete Utöver föreningens verksamhet med seminarier, publikationer m.m. kan styrelsen vid behov göra särskilda opinionsbildande insatser, om möjligt i samverkan med andra parter. Under november månad lade regeringen fram sin forskningspolitiska proposition, Kunskap i samverkan för samhällets utmaningar och stärkt konkurrenskraft. Prop. 2016/17:50. Föreningen hade tidigare, oktober 2015, i samverkan med Mimer och Ideell arena verkat för att frågor om folkbildning, folkrörelser och civilt samhälle skulle lyftas fram i propositionen, vilket inte skedde trots att temat var Kunskap i samverkan. Styrelsen har därför beslutat att fortsätta driva forskningsstrategiska frågor för folkbildningen. Samverkan Föreningen samverkar med ett antal organisationer och institutioner. Viktiga samarbetsparter under 2016 var Mimer, Folkbildningsrådet, Stockholms Arbetareinstitutsförening, RIO (Rörelsefolkhögskolornas intresseorganisation), Studieförbunden i samverkan, Demokratiakademin, studieförbunden ABF, Bilda och Studiefrämjandet samt Tollare folkhögskola. Vi har även inlett ett samarbete med NBV kring Vestlunddagarna. Mimers forskarkonferens är ett årligt möte för folkbildningsforskare och verksamma inom folkbildningen. Den genomfördes 2016 i Malmö den 8-9 november. Föreningen var representerad under konferensen. Föreningen är adjungerad i Mimer Nationella rådet för folkbildningsforskning medan representanter för Mimer och Folkbildningsrådet är adjungerade i föreningens styrelse. Ledamöter ur styrelsen har även representerat föreningen i andra sammanhang såsom på Folkbildarforum i Linköping den november Föreningen är representerad i nämnden för Carl Cederblads minnesfond. Medlemmar Antalet betalande medlemmar vid senaste årsskiftet var 86 enskilda personer, 14 nationella organisationer och 41 regionala organisationer. Föreningsstämman 2016 uppdrog åt styrelsen att till nästa stämma göra en översyn av medlemsavgifterna och att omgående arbeta för att öka antalet medlemmar samt att målsättningen bör vara att under 2017 minst fördubbla intäkterna från medlemsavgifter. Detta arbete påbörjades under Under 2016 aktualiserade styrelsen också behovet att göra det möjligt för medlemmar att informellt träffas vid sidan av andra arrangemang. Föreningsstämma Föreningsstämman 2016 hölls den 26 april på Folkbildningsrådet i Stockholm. Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 4 (6)

5 Styrelse Tore Persson, ordförande (vald för ett år), Stockholm Valda 2016 (för två år): Irma Carlsson, Mjölby Anneli Dahlqvist Pettersson, Motala Göran Hellmalm, Ekerö Ann-Marie Laginder, Linköping Filippa Millenberg, Bankeryd Mats Myrstener, Stockholm Lisbeth Stenberg, Göteborg Vald 2016 (för ett år, fyllnadsval): Lena Svensson, Ljungbyholm Valda 2015 (för två år): Kenneth Abrahamsson, Stockholm Stina-Britt Björk, Trollhättan Jan-Erik Perneman, Ljungskile Olof Sand, Stockholm Torvald Åkesson, Järfälla Eva Önnesjö, Saltsjö-Boo Styrelsen har inom sig utsett Kenneth Abrahamsson till vice ordförande, Stina-Britt Björk till kassör och Eva Önnesjö till sekreterare. Dessa har tillsammans med ordföranden utgjort arbetsutskottet. Styrelsen har haft fem protokollförda ordinarie sammanträden. Arbetsutskottet har haft överläggningar mellan styrelsemötena. Till styrelsen har adjungerats Erik Nylander från Mimer Nationellt program för folkbildningsforskning samt Ambika Hansell Ek och Lloyd Baltz från Folkbildningsrådet under första halvåret och därefter Eva Åström. Revisorer Ordinarie revisorer: Birgitta Persson, Stockholm, och Stellan Boozon, Linköping. Suppleanter: Lars Svedberg, Nacka, och Rikard Lilljeqvist, Sveg. Valberedning Valberedning: Mats Bernerstedt (sammankallande), Uppsala, Gerhard Holmgren, Uppsala, och Ingela Zetterberg, Stockholm. Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 5 (6)

6 Ekonomi Föreningens ekonomi baseras på medlemsavgifter och ansökta fondmedel. Stöd har givits bland annat genom att Stockholms arbetareinstitutsförening gett bidrag till produktionen av årsboken. Folkbildningsrådet har bidragit med lokaler till styrelsens sammanträden. Föreningen har även avtal med Folkbildningsrådet om kontorsservice och förrådsutrymmen medan Studieförbunden i samverkan tar emot inkommande post till föreningen. Övriga kostnader för styrelsens och arbetsutskottets sammanträden, porto, kontorsmaterial m.m. har täckts av medlemsavgifterna. (Årsbokslut i separat dokument) Föreningen för folkbildningsforskning (org.-nr: ) 6 (6)

Årsberättelse 2015 Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse 2015 Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2015 Föreningen för folkbildningsforskning Org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2016-03-01 Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen ska bidra till

Läs mer

Verksamhetsplan 2017 och prel Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2017 och prel Föreningen för folkbildningsforskning Förslag till stämman 2017 Verksamhetsplan 2017 och prel. 2018 Föreningen för folkbildningsforskning org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2017-03-01 Föreningens uppgift

Läs mer

Verksamhetsplan 2016 och prel Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2016 och prel Föreningen för folkbildningsforskning Förslag till stämman 2016 Verksamhetsplan 2016 och prel. 2017 Föreningen för folkbildningsforskning org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2016-03-01 Föreningens uppgift

Läs mer

Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning Förslag till stämman 2015 Verksamhetsplan 2015 och prel. 2016 Föreningen för folkbildningsforskning org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2015-03-23 Föreningens uppgift

Läs mer

Årsberättelse 2014 Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse 2014 Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2014 Föreningen för folkbildningsforskning Org.-nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2015-03-23 Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen som har hela Sverige

Läs mer

Verksamhetsplan 2018 och prel Föreningen för folkbildningsforskning

Verksamhetsplan 2018 och prel Föreningen för folkbildningsforskning QuickTime och en TIFF (LZW)-dekomprimerare krävs för att kunna se bilden. Verksamhetsplan 2018 och prel. 2019 Föreningen för folkbildningsforskning org. nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd

Läs mer

Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Till årsmötet Styrelsens förslag till verksamhetsplan och årsbudget för 2012 Verksamhetsplan 2012 och 2013 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Läs mer

Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Till årsmötet Styrelsens förslag till verksamhetsplan och årsbudget för 2013 Verksamhetsplan 2013 och 2014 för Föreningen för folkbildningsforskning org.nr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning

Läs mer

Årsberättelse 2017 Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse 2017 Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2017 Föreningen för folkbildningsforskning org. nr 802016-5315 www.folkbildningsforskning.se Fastställd av styrelsen 2018-03-01 och förslag till stämman 2018-04-26 Föreningens uppgift Föreningen

Läs mer

Årsberättelse 2013 Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse 2013 Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2013 Föreningen för folkbildningsforskning Orgnr 8020165315 www.folkbildning.net/fbforskning Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift

Läs mer

Årsberättelse Föreningen för folkbildningsforskning

Årsberättelse Föreningen för folkbildningsforskning Årsberättelse 2011 Föreningen för folkbildningsforskning Orgnr 802016-5315 www.folkbildning.net/fb-forskning Föreningens uppgift (stadgarna 2) Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift

Läs mer

25 år som mötesplats mellan forskning och folkbildning

25 år som mötesplats mellan forskning och folkbildning 25 år som mötesplats mellan forskning och folkbildning Föreningen för folkbildningsforskning har 2016 under 25 år arbetat för att bidra till utvecklingen av folkbildningen genom att utgöra en mötesplats

Läs mer

FÖRSLAG TILL NY STADGA: NUVARANDE STADGA:

FÖRSLAG TILL NY STADGA: NUVARANDE STADGA: NUVARANDE STADGA: 1 Namn Föreningens namn är Föreningen för folkbildningsforskning. 2 Uppgift Föreningen som har hela Sverige till arbetsfält har till uppgift att främja och stimulera forskning och studier

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2010 Föreningsstämma Föreningsstämman 2010 hölls den 13 april i ABF-huset, Sveavägen 41, Stockholm. Före stämman genomfördes ett välbesökt seminarium om Staten, Kulturen och Studieförbunden.

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Föreningsstämman 2010 VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2009 Föreningsstämma Föreningsstämman 2009 hölls den 28 april i Lärarhögskolans lokaler, Campus Konradsberg, Stockholm. Föreningsstämman föregicks av ett seminarium

Läs mer

Onsdagen den 23 april 2008, Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, Stockholm

Onsdagen den 23 april 2008, Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, Stockholm FÖRENINGSSTÄMMAN 2008 Onsdagen den 23 april 2008, Skeppsholmens folkhögskola, Slupskjulsvägen 12, Stockholm Kl. 13.00 Seminarium till Bo Göthbergs minne Aktuell forskning om folkhögskolan Inledare: Sam

Läs mer

Verksamhetsplan med budget 2019

Verksamhetsplan med budget 2019 Folkbildningens gemensamma intresseorganisation Verksamhetsplan med budget 2019 Antagen av ÖLBF:s styrelse 2018-12-07 Verksamheten 2019 Inledning Örebro läns bildningsförbund (ÖLBF) är folkbildningens

Läs mer

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014

SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 SVENSK IDROTTSPSYKOLOGISK FÖRENING VERKSAMHETSBERÄTTELSE 1 januari 31 december 2014 INNEHÅLL 1. Ordföranden har ordet 2. Styrelsens berättelse Styrelsens sammansättning och organisation 3. Styrelsemöten

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm

Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm FOLKBILDNINGSRÅDET Representantskapet Protokoll Vårsammanträdet 2005 Datum 20 april 2005 Plats Närvarande ombud Sveriges Kommuner och Landsting, Stockholm Folkbildningsförbundet Mats Bernerstedt Rolf Carlsson

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013

Folkbildningsförbundets. verksamhetsplan 2013 Folkbildningsförbundets verksamhetsplan 2013 1. Inledning Tio studieförbund med 374 medlems- eller samverkansorganisationer, ca. 280 000 studiecirklar och drygt 330 000 kulturprogram per år, samlas i

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011

Verksamhetsberättelse 2011 Verksamhetsberättelse 20 Härmed lämnas redogörelse för föreningens verksamhet under ovanstående period. Föreningens styrelse har under verksamhetsåret 20 haft följande sammansättning: Ordförande Marinette

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

KALLELSE TILL ÅRSMÖTE MED LINKÖPINGS GOD MAN OCH FÖRVALTARFÖRENING ONSDAGEN 29 MARS 2017 KL 18:00 PLATSEN ÄR RESTAURANG LAGERBLADET STORGATAN 24 I LINKÖPING ANMÄLAN SENAST TORSDAG 23 MARS TILL IRMA LINDMARK

Läs mer

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM

Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 1(5) Stadgar/vedtekter för samverkansorganisationen FINNSAM 2015-05-31 2(5) 1 Organisationens namn Organisationens namn är FINNSAM - Finnbygder i samverkan. FINNSAM har sitt säte i den kommun

Läs mer

Inledning. Syfte. Personalbehov 2019

Inledning. Syfte. Personalbehov 2019 Inledning Västra Götalands Bildningsförbund är en organisation för den samlade folkbildningens aktörer i Västra Götaland. Folkhögskolor och studieförbund utgör basen i Bildningsförbundet. Inför verksamhetsåret

Läs mer

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN 1 Skånska Fältrittklubben är en ideell förening som har till ändamål att samverka med Svensk Galopp (SG) och/eller annan organisation för att anordna galopptävlingar. Föreningen

Läs mer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer

Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer Uppdragsbeskrivning för styrelseledamöter, valberedning och revisorer STYRELSE Styrelsen väljs av medlemmarna på föreningsstämman. 1.8 Valbar till förtroendeuppdrag. Röstberättigad medlem, enligt 5.3,

Läs mer

Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164

Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164 Årsberättelse för Tibet Charity år 2010. Orgnr: 857209-2164 Inledning. Styrelsen har under året haft sex protokollförda möten. Årsmöte hölls 14 februari. Styrelsen har under året bestått av följande personer:

Läs mer

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING

FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING FÖRSLAG NYA STADGAR FÖR STOCKHOLMS LÄNS HEMSLÖJDSFÖRENING, IDEELL FÖRENING Organisationsnummer 802014-9830 Förändring av stadgar från 2013 beslutades vid extra respektive ordinarie årsstämma 2015-xx-xx

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå

Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå Protokoll fört vid ordinarie föreningsstämma i StyrelseAkademien Norr, 17 mars 2017 Umeå Inledning Styrelsens ordförande Olof Degerfeldt hälsade välkommen och förklarade stämman för öppnad. Org.nr. 897002-0221

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå

Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå Stadgar för Föreningen Emmaus Björkå 1 Föreningen Emmaus Björkå Föreningens namn är Föreningen Emmaus Björkå. Emmaus Björkå är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening som verkar på socialistisk

Läs mer

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar

Bentley User Group Sweden BUS. Föreningsstadgar Bentley User Group Sweden BUS Föreningsstadgar Stadgar för Bentley User Group Sweden 1. Namn och säte Föreningens namn är Bentley User Group Sweden. Förkortas BUS. Föreningen har sitt säte på föreningsordförandens

Läs mer

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26

Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Årsmöte Göteborgs goklubb 2014-03-26 Org. nummer: 802446-9499 Närvarande: Markus Artman Tobias Eriksson Erik Hellsten Viktor Hessle Lukas Lindroos Robin Nilsson Magnus Sandén Micael Svensson Eskil Varenius

Läs mer

Styrelsens förslag till verksamhetsplan för VLBF verksamhetsåret 2013

Styrelsens förslag till verksamhetsplan för VLBF verksamhetsåret 2013 Styrelsens förslag till verksamhetsplan för VLBF verksamhetsåret 2013 Inledning Folkbildningen i Västmanlands län är en garant för det demokratiska kvalitetsfyllda mötet och ger människor med olika bakgrund

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT!

Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! Stadgar för Hela Sverige ska leva Östergötland antagna vid.. FÖRSLAG TILL ÄNDRING ÄR RÖDMARKERAT! 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva Östergötland. 2 Föreningens säte Hela Sverige

Läs mer

Protokoll. Årsstämma LEADER Terra et Mare 24 maj Tid: Mariagården, Stenungsund

Protokoll. Årsstämma LEADER Terra et Mare 24 maj Tid: Mariagården, Stenungsund Protokoll Årsstämma LEADER Terra et Mare 24 maj 2010 Tid: 19.00-20.00 Plats: Mariagården, Stenungsund Medverkande: Arne Lernhag, Öckerö Göran Oskarsson, Kungälv Gösta Andersson, Tjörn Inger Blixt, Södra

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R

NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R NORMALSTADGAR FÖR UNGDOMSFÖRENING S T A D G A R för... Försvarsutbildningsungdomsförening Föreningen bildad den..... Stadgarna antagna vid.. Försvarsutbildningsungdomsförenings stämma och godkända av...

Läs mer

Tid: 1/10 kl 16:00 2015 Wilandersalen (M-huset) på Universitetssjukhuset Örebro

Tid: 1/10 kl 16:00 2015 Wilandersalen (M-huset) på Universitetssjukhuset Örebro Svensk Förening för Klinisk Fysiologi Protokoll vid ordinarie föreningsmöte(årsmöte) Tid: 1/10 kl 16:00 2015 Wilandersalen (M-huset) på Universitetssjukhuset Örebro Årsmötets dagordning: 1. Mötets öppnande.

Läs mer

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum.

Föreningens namn är Ideella föreningen Nätverket Företagsamma kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner och är ett Lokalt Resurs Centrum. Företagsamma kvinnor Tjörn Orust Stenungsund Stadgar Stadgar för ideella Föreningen Nätverket Företagsamma Kvinnor i Tjörns, Orusts och Stenungsunds kommuner. 1 Föreningens namn Föreningens namn är Ideella

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter. Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2013 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Carina Burman Ann-Britt Sundström Jan-Erik Nordlund Daniel Jönsson Anita Edström

Läs mer

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige

Till alla antroposofiskt orienterade verksamheter och intresserade personer i Sverige TillallaantroposofisktorienteradeverksamheterochintresseradepersoneriSverige AntroposofiskaSällskapetiSverige Inbjudertillbildandetavdenideellaföreningen TrialogTankesmedja enfristående,antroposofisktorienterad,tankesmedja

Läs mer

Föreningen för folkbildningsforskning

Föreningen för folkbildningsforskning Föreningen för folkbildningsforskning VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2002 Föreningsstämma Föreningsstämman 2002 hölls den 17 april på Riksarkivet, Stockholm. Föreningens ordförande Jan Byström hälsade deltagarna

Läs mer

Protokoll från ordinarie årsstämma

Protokoll från ordinarie årsstämma Protokoll från ordinarie årsstämma 2017-02-15 Tid: 2017-02-15 kl 18.30 Plats: Rydebäcksskolan, Rydebäck 1. Stämmans öppnande. Byalagets ordförande Ingvar Pettersson hälsade deltagarna välkomna och förklarade

Läs mer

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter

Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter 1(5) FUB Sundsvall VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2012 Funktion Ordinarie ledamöter Suppleanter Ordförande Vakant Vice ordf Carin Mellberg Daniel Jönsson Ann-Britt Sundström Kickan Brandström Jan-Erik Nordlund

Läs mer

Föreningen Ordfront.

Föreningen Ordfront. Stadgar Stadgar först antagna 2006, inklusive ändringar antagna vid s ordinarie stämma den 28 maj 2016 i första läsningen och vid s extra stämma den 26 november 2016 i andra läsningen. 1 a) Föreningens

Läs mer

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF

Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Svensk Förening för Matematikdidaktisk Forskning, SMDF Protokoll från konstituerande möte den 22 januari 1999 i Stockholm. 1 Mötet förklarades öppnat av Christer Bergsten. 2 Till mötesordförande valdes

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening

STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 1(6) STADGAR FÖR EBCC European Bison Conservation Center Scandinavia Ideell Förening 2(6) 1 FIRMA Föreningens firma är, European Bison Conservation Center of Scandinavia, ideell förening 2 ÄNDAMÅL Föreningen

Läs mer

Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI Västra Götalands Bildningsförbund

Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI Västra Götalands Bildningsförbund Förslag VERKSAMHET OCH EKONOMI 2017-2018-2019 Västra Götalands Bildningsförbund Folkbildningen växte fram parallellt med folkrörelserna och blev ett sätt för dessa att utveckla samhället genom att förmedla

Läs mer

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014

FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 FUB Östergötlands län verksamhetsberättelse 2014 Styrelse Revisorer Gunnar Besson Elisabeth Ingvarsson Sven-Erik Blixt Ingegerd Carlman Katarina Sandberg Angelica Mörner Johanna Palm Karin Heggby Margareta

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011.

Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Verksamhetsberättelse för Scenkonst Kalmar Riksteaterförening verksamhetsåret 2011. Styrelsen för Scenkonst Kalmar lämnar härmed följande rapport för året 2011. 1 Styrelsens sammansättning Ordinarie ledamöter:

Läs mer

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter

Verksamhet. 1 Samverkansaktiviteter Verksamhet HSO Blekinge är en partipolitisk och religiöst obunden samverkansorganisation för länsövergripande medlemsföreningar, som i sin verksamhet organiserar personer med funktionshinder och/eller

Läs mer

Ericsson Seniorers årsmöte den 8 mars 2016

Ericsson Seniorers årsmöte den 8 mars 2016 Dagordning Ericsson Seniorers årsmöte den 8 mars 2016 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Upprättande och godkännande av röstlängd 5. Val av två justeringsmän,

Läs mer

Ideella föreningen Blåshuset

Ideella föreningen Blåshuset Ideella föreningen Blåshuset Stadgar Föreningens ändamål 1 Föreningen har till ändamål att verka för att ett hus, och tillhörande mark, byggs eller köps där föreningen Linköpings Tekniska Högskolas Blåscorps

Läs mer

Stadgar för FRO Stockholm

Stadgar för FRO Stockholm Bilaga 1 till Proposition 2 Förb.stadgar2011mmm 110130 Stadgar för FRO Stockholm 1. ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 FRO Stockholm (ett förbund inom Frivilliga Radioorganisationen FRO) är en sammanslutning av

Läs mer

Folkdansringen i Örebro län

Folkdansringen i Örebro län Folkdansringen i Örebro län Protokoll från Distrikts Årsmötet den 5 mars 2011 i Åmmebergs Folkets Hus, Arrangör Norra Vätterbygdens folkdansgille. 1 Mötets öppnande Ordförande Rolf Östman hälsar välkommen

Läs mer

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d

Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d Stadgar fo Norsa lvens Vattenra d 1 Syfte och verksamhet 1.1 Syfte Norsälvens vattenråd utgör ett organ för samverkan och delaktighet inom vattenförvaltningen. En grundförutsättning för rådets funktion

Läs mer

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige

Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige FÖRSVARETS PERSONALTJÄNSTFÖRENING I ÖSTRA SVERIGE (FPFÖ) Stadgar för Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige Uppgift 1 Försvarets personaltjänstförening i östra Sverige (FPFÖ) har till uppgift

Läs mer

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma

Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma Stadgar. Förslag på ändring av stadgar för Svensk Live - Unga arrangörsnätverkets extra årsstämma 2018-01-08. 1 NAMN 1.1 Föreningens namn är Svensk Live - Unga arrangörsnätverket. 1.2 I internationella

Läs mer

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR

Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet STADGAR Sida 1 (5) 1 Föreningens namn och syfte Svenskt Nätverk för Systemsäkerhet är en allmännyttig ideell förening vars uppgift är att gagna systemsäkerhetsmässig

Läs mer

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening

Årsredovisning Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015-01-01 2015-12-31 Östra Stranden i Halmstad Ekonomisk förening Årsredovisning 2015 Östra Stranden i Halmstad ekonomisk förening, org.nr 769609 7620 Styrelse Ordförande Kassör Sekreterare

Läs mer

Protokoll OFI styrelsemöte den 13 oktober 2017

Protokoll OFI styrelsemöte den 13 oktober 2017 Protokoll OFI styrelsemöte den 13 oktober 2017 Tid och plats: 10-12.30 via telefonkonferens. Närvarande: Thomas Nilsson, Annika Bodelius, Lisa Rosander, Eva Avgerinou, Hans-Olov Furberg, Hans Petersson,

Läs mer

Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand)

Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand) Stagar för ROSIS (Reservofficerssällskapet i Svealand) (Antagna den 12 oktober 1943 med ändringar till och med den 20 februari 2017) (Godkända av Sverof 2017-02-05) (Godkända av Försvarsutbildarna i Stockholm

Läs mer

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf

Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf 1 Kallelse till årsmöte i Tyresö Golfklubb Måndagen den 31 mars 2014 kl. 19.00 Golfrestaurangen Spis & Vin vid Tyresö Golf Innehållsförteckning SID 2: FÖREDRAGNINGSLISTA / STYRELSE / REVISION / VALBEREDNING

Läs mer

STADGAR för Ideell förening med årsavgifter

STADGAR för Ideell förening med årsavgifter STADGAR för Ideell förening med årsavgifter 1 NAMN Föreningens namn är Grängsbo Bygdegårdsförening 1 2 ÄNDAMÅL Föreningen, som är en ideell förening, politiskt och religiöst obunden, har till uppgift att

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter

STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter STADGAR FÖR IDEELLA FÖRENINGEN Vi Konsumenter Fastställda av årsmötet 21 april 2015 1. Namn 2. Ändamål 3. Uppgift 4. Säte Föreningens namn är Vi Konsumenter Föreningen är en fristående, partipolitiskt

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög

PROTOKOLL fört vid årsmöte på Hembygdsgården, Jämshög PROTOKOLL fört vid årsmöte 2018-02-22 på Hembygdsgården, Jämshög 1 Mötets öppnande Föreningens ordförande Gunni-Ann Berggren öppnade mötet och hälsade ett 80-tal medlemmar välkomna. 2 Val av ordförande

Läs mer

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla

Stadgar. reviderade vid extra årsmöte Lasse-Maja, Järfälla Stadgar reviderade vid extra årsmöte 2018-11-13 Lasse-Maja, Järfälla 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket

Läs mer

Föreningen stiftades den 17 februari 1935.

Föreningen stiftades den 17 februari 1935. VOLVO IDROTTS- OCH FRITIDSFÖRENING STADGAR 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER Volvo Idrotts- och Fritidsförening,Göteborg är en lokal organisation för personal anställda på företag helt eller delvis ägda av AB Volvo

Läs mer

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans!

STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM. Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! STOCKHOLM SAMARBETA MED ABF STOCKHOLM Forverkliga drommar och forandra varlden tillsammans! Gör en annan värld möjlig! Den här broschyren riktar sig till arrangörer som är på väg eller vill börja samarbeta

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006

Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare. verksamhetsåret 2006 Verksamhetsberättelse för Yrkesförbundet Sveriges Socialarbetare verksamhetsåret 2006 Styrelsen för YSS har under verksamhetsåret varit: fredag den 24 augusti 2007 Ordföranden fram till årsmötet i Skövde

Läs mer

Ericsson Seniorers årsmöte den 7 mars 2017

Ericsson Seniorers årsmöte den 7 mars 2017 Dagordning Ericsson Seniorers årsmöte den 7 mars 2017 1. Årsmötets öppnande 2. Val av ordförande för mötet 3. Val av sekreterare för mötet 4. Upprättande och godkännande av röstlängd 5. Val av två justeringsmän,

Läs mer

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet

Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening. Samt bedriva med ovanstående förenlig verksamhet STADGAR för Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 1. FIRMA Föreningens firma är Social ekonomi Sjuhärad ideell förening 2. ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Utgöra ett samarbetsorgan mellan aktörer inom

Läs mer

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD

STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD STADGAR FÖR MEDELPADS ORNITOLOGISKA FÖRENING BIRDLIFE MEDELPAD Antagna första gången vid ordinarie årsmöte 2018-03-20 Antagna andra gången vid extra årsmöte 2018-11-13 Godkända av BirdLife Sverige November

Läs mer

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg.

1 / 5 STADGAR. 1 Namn. 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 1 Namn STADGAR 1.1 Den ideella föreningen Intize (Intize) 2 Säte 2.1 Intize har sitt säte i Göteborg. 3 Ändamål 3.1 Föreningens syfte är att inspirera till ett ökat intresse för och öka kunskaperna i matematik

Läs mer

STADGAR NATURSKYDDSFÖRENINGEN SUNDSVALL ÅNGE

STADGAR NATURSKYDDSFÖRENINGEN SUNDSVALL ÅNGE STADGAR NATURSKYDDSFÖRENINGEN SUNDSVALL ÅNGE antagna den 26 februari 1991 vid ordinarie kretsstämma I. Uppgifter och verksamhet 1 Uppgifter Naturskyddsföreningen Sundsvall Ånge är Naturskyddsföreningens

Läs mer

URnära Ideell förening 1 (5)

URnära Ideell förening 1 (5) Ideell förening 1 (5) Protokoll fört vid föreningsstämma för URnära ideell förening Tid: tisdagen den 13 mars 2017 kl. 18.00-20.00 Plats: Ersboda slöjdförening, Umeå Ordförande Enar Jonsson öppnade föreningsstämman.

Läs mer

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING

RFSL REGNBÅGEN. Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING MEDLEMMAR STADGEÄNDRING RFSL REGNBÅGEN Verksamhetsberättelse 2018 INLEDNING Organisationen bildades den 8 augusti 1982 som Föreningen Regnbågen Skandinavien, fram till liknande föreningar bildades i Danmark och Norge. År 2000

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 5-- -- 5--3 Målbeskrivning Länsföreningen Halland HjärtLung har till målsättning att arbeta för de hjärt-och lungsjukas intressen genom kärnverksamheterna - opinionsbildning, livsstilsförändring

Läs mer

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011

Verksamhetsberättelse. Västra Regionen 2011 Verksamhetsberättelse Västra Regionen 2011 Västra Regionen omfattar Hallands län, Jönköpings kommun samt hela Västra Götaland utom Göteborg och Mölndal Verksamhetsberättelse för 2011 Styrelsen för Västra

Läs mer

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA

STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA STADGAR JAGVILLHABOSTAD.NU UPPSALA Antagna på årsmöte 2011-xx-xx 1. Firma Lokalavdelningens namn är jagvillhabostad.nu Uppsala. 2. Syfte Lokalavdelningens syfte är att bevaka samt agera utifrån unga bostadssökandes

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015

VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 1 (5) VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2015 Styrelsen Förtroendevalda och uppdragstagare under verksamhetsåret 2015 Britt-Marie Lindgren Ewa Langerbeck Eva Lindgren Karl-Henrik Forsman Maria Åling Joachim Eckerström

Läs mer

Protokoll OFI styrelsemöte den 22 november 2018

Protokoll OFI styrelsemöte den 22 november 2018 Protokoll OFI styrelsemöte den 22 november 2018 Tid och plats: Kl. 9-12 på Steam hotell i Västerås Närvarande: Thomas Nilsson, HansOlov Furberg, Hasse Petersson, Lisa Rosander, Eva Avgerinou, Inka Horstmann,

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING

NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING NORMALSTADGAR FÖR REGIONAL UF-FÖRENING 1 UNG FÖRETAGSAMHET STOCKHOLMSREGIONENS ÄNDAMÅL Ung Företagsamhet Stockholmsregionen är en ideell förening som har till ändamål att ge ungdomar insikter i företagandets

Läs mer

FÖRSLAG TILL: Stadgar för Advokater utan Gränser

FÖRSLAG TILL: Stadgar för Advokater utan Gränser FÖRSLAG TILL: Stadgar för Advokater utan Gränser I stadgeförslaget är de delar som föreslås utgå understrukna och de delar som föreslås komma till inskrivna med fet stil. Vid varje anges om det föreslås

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-01-01 2017-12-31 Styrelsens sammansättning: Ordförande Bo Birgersson Vice ordförande Eva Nordell Kassör Lars-Erik Carlsson Falkenberg Sekreterare Lars-Erik Carlsson Falkenberg

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218

Verksamhetsplan 2015. Kunskapsplattform ledning. Myndigheten för samhällsskydd och beredskap 1 (8) Datum 150218 samhällsskydd och beredskap 1 (8) Pia Håkansson 010-240 35 93 pia.hakansson@msb.se Noomi Egan 010 240 35 45 noomi.egan@msb.se Verksamhetsplan 2015 Kunskapsplattform ledning samhällsskydd och beredskap

Läs mer

SVENSKA DREVERKLUBBEN

SVENSKA DREVERKLUBBEN SVENSKA DREVERKLUBBEN Protokoll fört vid möte med CS för Svenska Dreverklubben, lördag och söndag 15-16/3 2014, Upplands Väsby 1. Sammanträdets öppnande Ordförande Martin Svensson hälsade välkommen och

Läs mer

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län

Stadgar för Folkdansringen i Örebro län Stadgar för Folkdansringen i Örebro län 1 ÄNDAMÅL Uppdaterad senast 25/11 2010 Folkdansringen i Örebro län, i fortsättningen kallad Distriktet, är en distriktsorganisation för alla åldrar, vars ändamål

Läs mer

Stadgar för FRO Sollefteå 231

Stadgar för FRO Sollefteå 231 Stadgar för FRO Sollefteå sid 1(5) Stadgar för FRO Sollefteå 231 Fastställda vid avdelningsstämman 2011-02-05 1 ALLMÄNNA BESTÄMMELSER 1.1 FRO Sollefteå (av Frivilliga Radioorganisationen FRO) är en sammanslutning

Läs mer

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening

Stadgar för Solidaritetshuset Ekonomisk Förening Proposition om tillägg i stadgarna Styrelsen för Solidaritetshuset vill härmed lägga förslag om ett tillägg i stadgarna. Vi saknar en tydlig regel kring hur vi kan hantera medlemmar som inte verkar vara

Läs mer