SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa."

Transkript

1 SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2018 Bildförklaring: Ett par flugsvampar i grön mossa.

2 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon: eller E-post: uppsala.knivsta@srf.nu Adress: Kungsgatan Uppsala 48:an Kungsängsgatan 48 2 tr Telefon:

3 Föreningens styrelse Ordförande: Bo Östen Svensson e-post: Vice ordförande: Mohamad Farazi e-post: Ekonomiskt föredragande: Monica H Zetterström e-post: monika_herman@hotmail.com Ledamot: Annelie Olsson e-post: annelie74.olsson@telia.com Ledamot: Anna-Stina Eriksson Ledamot: Wieslaw Wasowski e-post: wieslaw.wasowski@tele2.se Ledamot: Ulf Zetterström e-post: ulf.zetterstrom@comhem.se

4 Kansliets spalt Ja nu är det dags igen att öppna det sista numret av Synvinkeln för i år. Vi har här försökt att få fram trevliga träffar med intressanta teman och social samvaro. Vi hoppas att något av de vi erbjuder ska falla dig i smaken. I slutet av oktober närmare bestämt den 24 oktober kommer Lotta Nenzén och hjälper oss att reda ut reglerna kring sjukresor. Vad är det egentligen som gäller? Det är en dagträff som startar kl på Kungsängsgatan 48. Den 31 oktober har vi tänkt besöka Uppsalas yrkesgymnasium för restaurangpersonal, där vi njuter av en lyxlunch tillsammans. Den 14 november får vi besök av hjälpmedelsbutiken Vobis som visar upp praktiska hjälpmedel som man inte kan få från t ex regionens syncentral men som finns att köpa. För oss lässugna så har vi bjudit in Eva Hellström och Lena Andersson från stadsbiblioteket för att berätta om nya talböcker den 21 november. Vi avslutar året med julbord den 12 december i Saluhallens unika ombonade vinterträdgård, vilket är något nytt för i år. Vi börjar 2019 med att slänga ut julen den 19 januari. Ja ta dig en titt längre in i Synvinkeln så hittar du säkert något som kan passa dig av allt det som vi har nämnt här. Du vet väl att du alltid är välkommen till våra aktiviteter, där de flesta är på 48:an, Kungsängsgatan 48, två trappor, hiss finns. I samband med tematräffarna på onsdagar serveras en lättare lunch till en billig penning kl ca. Varmt välkomna!

5 Medlemsträff på temat sjukresor Tid: onsdagen den 24 oktober Plats: Kungsängsgatan 48, 2 tr Lunch mellan Program mellan ca. Pris: 40 kr, Piroger, sallad, och bodsdryck samt kaffe och kaka. Anmälan senast den 22 oktober till kansliet. Att man inte får nyttja sin färdtjänst till regionens olika instanser, så som till Akademiska, Sammariterhemmet och vårdcentraler där försäkringskassan subventionerar din vård, har vi alla hört om. Men hur är det med reglerna egentligen? Får man ta färdtjänst till Akademiska för att besöka en vän/släkting som är inlagd där? Och hur är det med ledsagare? Allt detta har vi tänkt att få svar på under eftermiddagen, då vi har bjudit in kunnig personal från sjukreseenheten på regionen, Lotta Nenzén administratör. Lyxlunch på Uppsala yrkesgymnasium Tid: onsdagen den 31 oktober kl Plats: Ekeby Bruk, Uppsala Pris: 130 kr för trerätters meny och 90 kr för enbart varmrätt. Läsk/lättöl tillkommer med 15 kr.(bordsvatten finns på borden) Anmälan senast den 25 oktober till kansliet. (bindande)

6 Under några år har vi besökt olika serviceboendens lunchrestauranger och prövat deras menyer. Det har varit väldigt givande. I Ekeby finns sen många år tillbaka en yrkesgymnasieutbildning för restaurangpersonal. Dit hade vi nu tänkt gå för att få en lyxig måltid till en billig penning samtidigt som vi ger ungdomarna möjlighet att praktisera sina kunskaper i sin utbildning. Två flugor i en smäll med andra ord. Vi får god mat och de får praktik. I skrivande stund vet vi inte än vad som står på menyn, men det är säkert något extra gott. Ta chansen att umgås och äta något gott med dina föreningskamrater. Du får även ta med dig en god vän. Hälsar Fritidskommittéen. Medlemsträff på temat hjälpmedel Tid: onsdagen den 14 november Plats: Kungsängsgatan 48 2tr Lunch: mellan Program från ca Pris: 40 kr för matpaj med sallad och dryck samt kaffe och kaka. Anmälan senast den 12 november till kansliet. Föreningen har bjudit in personal från hjälpmedelsbutiken Vobis i Uppsala för att de ska visa och tipsa om hjälpmedel som finns att köpa och som ej ges ut som hjälpmedel på regionens syncentral. Kanske kan du hitta något som kan underlätta din vardag! Varmt välkommen hälsar Marie, Hans, Ulf, Monica och Annelie.

7 Medlemsträff på temat ny litteratur från talboken Tid: onsdagen den 21 november kl Plats: 48:an, Kungsängsgatan 48, 2 tr Lunch: kl Pris: 50 kr. Potatisgratäng med rökt skinka samt kaffe och kaka. Anmälan till kansliet före den 19 november. Nu när höstmånaden november är här och man helst vill kura ihop sig med en spännande bok, ja då tänkte vi att det skulle vara intressant att få tips på nyutkomna böcker som finns på talboksavdelningen. Därför har vi bjudit in Eva Hellström och Lena Andersson från stadsbiblioteket för att berätta om nya spännande böcker. De kommer även att berätta om sin uppsökande verksamhet som de nu även arbetar med. Ja att de söker upp nya lässugna personer och berättar om talböcker.

8 Jullunch i Saluhallen längs Fyrisån Tid: onsdagen den 12 december kl Plats: Saluhallen, S:t Eriks Torg Uppsala Pris: 150 kr plus dryck för medlem, 295 kr plus dryck för icke medlem. (subventionerat pris för medlem). Anmälan senast den 23 november före kl till kansliet. Begränsat antal platser, så först till kvarn är det som gäller. Anmälan är bindande. Detta är nog Uppsalas mest vinternära julbord någonsin. I en unik inglasad miljö i direkt anslutning till Uppsalas vackra Årum genomgår Saluhallens uteservering en förvandling från somrig altan till ombonad vinterträdgård. Av erfarenhet från tidigare år när det gäller julbord, så vet vi att det är ett måste att ha en ledsagare/seende vän med sig. Nu är det dessutom en ny restaurang vars miljö vi inte känner. Det är väldigt mycket folk och kan stundtals vara trångt.

9 Släng ut julen med oss Datum: lördagen den 19 januari 2019 kl Plats: Kungsängsgatan 48, 2 tr Pris: 40 kr (risgrynsgröt och skinksmörgås, kaffe och kaka) Anmälan senast den 15 januari till kansliet. Ja, då var det åter dags att säga hej då till julen gör vi det efter Tjugondag Knut som egentligen är den rätta dagen för att avlägsna allt som har med julen att göra. Du kanske undrar varför vi har med denna inbjudan i 4:e nr av Synvinkeln Jo, vi hinner inte få ut inbjudan efter nyårshelgen med så kort varsel. Vi ordnar lite god gröt och skinksmörgås, och var och en tar med sig ett paket värt högst 30 kr och ett glatt humör, så ska du se att det blir riktigt trevligt. Vi ses på det nya året!

10 Bra att känna till: Taltidning Uppsala Taltidning ges ut kostnadsfritt av Uppsala Kommun, beställ den från kansliet. Talboksavdelningen Stadsbibliotekets talboksavdelning har följande telefontider: Måndag - fredag och Givetvis kan du låna talböcker direkt på biblioteket när du besöker dem på deras övriga öppettider men telefonservicen finns enbart på de tider som angivits ovan. Tfn E-post: talbok@uppsala.se Regionens syncentral Regionens syncentral har telefontid på förmiddagar måndagfredag kl Tfn E-postadresser till kansliet: pia-maria.hammarling@c.hso.se linda.sundblom@c.hso.se gemensam e-post Pia-Maria och Linda: uppsala.knivsta@srf.nu, bra vid ex. anmälningar Bra telefonnummer: Pia-Maria Hammarling Linda Sundblom Distriktet: Tina Gallone Wieslaw Wasowski Växel :an

11 Äldreombudsmannen Talboksavdelningen Syncentralen Beställning av färdtjänsttaxi Färdtjänstexp Sjukresor Diakonicentrum Syn-/hörselinstruktörerna Linda Zander Gun Eriksson Anhörigcentrum Bostadsanpassning Vid behov av hjälp och stöd i hemmet, t ex hemtjänst och hjälpmedel (eget val) Röda Korsets besöks- och ledsagarservice Pensionsmyndigheten (frågor om t.ex. bostadstillägg, mm) Kommunens stöd till elever med synnedsättning: Särskolan/förskolan Britt-Inger Olsson SRF i Enskede Iris Hjälpmedel AB Upplysningen (UL/Stadsbussarna) SJ försäljning , välj knappval 5, (om du har en funktionsnedsättning) och sedan knappval 2 för köp av biljett och kundservice. Tala om att du är synskadad så har du rätt att använda detta köpsätt även utanför kontorstid. Vi samarbetar med ABF och Syncentralen i Region Uppsala.

12 Kungsgatan Uppsala Kalendarium Onsdag 24 oktober Sjukresor vad gäller? Onsdag 31 oktober Lyxlunch på Uppsalas yrkesgymnasium i Ekeby Bruk Onsdag 14 november Vobis tipsar om hjälpmedel Onsdag 21 november Talboksavdelningen tipsar om böcker Onsdag 12 december Jullunch på Saluhallen Lördag 19 januari Släng ut julen med oss Kansliets öppettider: mån fred

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Maj - Juli. Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Maj - Juli 2019 Bildförklaring: Solnedgång över en åker SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Maj - juli Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Okt - Dec. Bildförklaring: En knippe rönnbär. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2017 Bildförklaring: En knippe rönnbär. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober-December Telefon kansliet Anmälningar görs på

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - September 2016 Bildförklaring: Gamla Uppsala högar SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - September Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juli. Bildförklaring: En blå blomma SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2018 Bildförklaring: En blå blomma SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Augusti - Oktober. Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Augusti - Oktober. Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Augusti - Oktober 2019 Bildförklaring: Några röda äpplen på en gren SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Januari - Mars 2018 Bildförklaring: En bukett tulpaner i olika färger. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Januari - Mars Telefon kansliet.

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juni. Bildförklaring: Blåsippor

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln April - Juni. Bildförklaring: Blåsippor SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juni 2017 Bildförklaring: Blåsippor SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juni Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Oktober - December 2016 Bildförklaring: En blomma i kruka står på fruset gräs SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Okt - Dec 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Oktober - December Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug - Okt. Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på.

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug - Okt. Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på. SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug - Okt 2017 Bildförklaring: Några röda och gröna äpplen, ett äppelskrutt och ett tuggat på. SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti -

Läs mer

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug-Okt. Bildförklaring: Några äpplen på en gren

SRF. Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta. Synvinkeln Aug-Okt. Bildförklaring: Några äpplen på en gren SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug-Okt 2018 Bildförklaring: Några äpplen på en gren SRF Uppsala Knivsta Program Synvinkeln Aug-okt Telefon kansliet. Anmälningar görs på telefon:

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln April - Juli 2016 Bildförklaring: Uppsala slott och domkyrkan SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln April - Juli Telefon kansliet Anmälningar görs

Läs mer

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta

SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta SRF Synskadades Riksförbund Uppsala Knivsta Synvinkeln Aug Okt 2015 SRF Uppsala - Knivsta Program Synvinkeln Augusti - Oktober Telefon kansliet Anmälningar görs på telefon: 018 56 09 21 eller 56 09 22

Läs mer

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015

Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Unionen-Seniorerna Sydväst Helsingborg HÖSTPROGRAM 2015 Kära Unionen-Senior! Välkommen till en ny termin! Vi hoppas att du ska finna höstens program attraktivt! Fredriksdals köksträdgård Utfärd till Wanås

Läs mer

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005

POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 POSTTRAMPET LUDVIKA 10 september 2005 Postens IF Ludvika och Postens Idrottsförbund inbjuder till POSTTRAMPET. Motionsklassen kommer att cykla på natursköna cykelbanor anlagda på gamla järnvägsbankar på

Läs mer

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få.

SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN Till dig som är senior. Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 2018 Till dig som är senior Information om det stöd och den service du som äldre kan ha rätt att få. Dagcentral Kommunens dagcentraler är värdefulla mötesplatser

Läs mer

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås

KARLSLUNDS MÖTESPLATS. MÅNADSPROGRAM December Västerås stad Västerås MÅNADSPROGRAM December 2017 KARLSLUNDS MÖTESPLATS MÅNADSPROGRAM December 2017 Västerås stad 721 87 Västerås 021-39 00 00 www.vasteras.se Aktiviteter december 2017 Varje vecka: Måndag: Tisdag: 13.30 Sittande

Läs mer

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019

Program Våren SPF Seniorerna Lundby Vårprogram 2019 1 Program Våren 2019 2 Program för våra månadsmöten Vi träffas på våra månadsmöten den tredje torsdagen i månaden, kl 12.00. Vi träffas i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2019 Aktiviteter Hösten 2017 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer,

Läs mer

Till dig som är äldre

Till dig som är äldre Till dig som är äldre Information och telefonummer Stenungsunds kommun Hej! I den här broschyren hittar du som är äldre information och bra telefonnummer till kommunens verksamheter samt andra aktörer.

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium. 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid April. Bad och pizza på Aqua Nova i Borlänge, se sid 4

DALABULLEN. Kalendarium. 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid April. Bad och pizza på Aqua Nova i Borlänge, se sid 4 DALABULLEN Nr 12 Våren Hösten 2019 2017 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium 6 Mars. Årsmöte i ABF-lokalen i Falun, se sid 3 Mässa, Mat för livet, Kista Lörd 11/11, se sid 8 13 April. Bad och pizza på Aqua

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering.

Träffpunkt Ekåsen DECEMBER Ekåsen stängt pga. aktivitet för boende på Enliden och planering. DECEMBER 2018 Dag Datum Tid Aktiviteter Måndag 3/12 Ewa har gymnastik på Enliden på fm. V.49 Tisdag 4/12 Onsdag 5/12 11.00 Torsdag 6/12 GEMENSAMT JULBORD I ARONTORP MED SOLBUSSEN PRIS: 275kr/per. Vi åker

Läs mer

Bya Nytt. Vintern 2012/2013. Ansvarig utgivare:

Bya Nytt. Vintern 2012/2013. Ansvarig utgivare: Bya Nytt Vintern 2012/2013 Ansvarig utgivare: Ordförande: Sekreterare: Kassör: Ledamöter: Suppleanter: styrelse för 2012 består av: Robert Edskär Lars Högstomm Iris Berg Roland Berg Markus Brander Simon

Läs mer

information till dig som ska söka Färd tjänst

information till dig som ska söka Färd tjänst information till dig som ska söka Färd tjänst Gäller från och med 1 april 2010 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av den allmänna kollektivtrafiken för personer som på grund av fysiskt eller psykiskt

Läs mer

MÅNADSBLAD. december 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN

MÅNADSBLAD. december 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN MÅNADSBLAD december 2017 SOCIALFÖRVALTNINGEN Mötesplats Kristallen Torget 1 A, Klippan Kl. 13.30-15.30. Fika till självkostnadspris. Program: 5 dec Våfflor 12 dec Luciatåg Tisdagsfika Balansträning Fredagar

Läs mer

Infoblad. nr 4 november 2015

Infoblad. nr 4 november 2015 Infoblad nr 4 november 2015 Ordförande har ordet Nu är det så dags igen för mörka kvällar och när vi vaknar är det frost på marken. Vi plockar fram våra lyktor och stakar och tänder levande ljus. Det ger

Läs mer

Aktiviteter Vecka 1. Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar. Öppettider. Priser

Aktiviteter Vecka 1. Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar. Öppettider. Priser Rosenlund Januari Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar Har du något förslag på utfärdsmål, underhållning eller är det någon verksamhet du saknar? Kom in

Läs mer

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun

Guide. Information om äldreomsorg i Timrå kommun Guide Information om äldreomsorg i Timrå kommun Socialnämnden ska verka för att äldre människor får möjlighet att leva och bo självständigt under trygga förhållanden och ha en aktiv och meningsfull tillvaro

Läs mer

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon:

MÅNADSBLAD DECEMBER-16. Malmabergs Mötesplats. Släggargatan VÄSTERÅS Telefon: MÅNADSBLAD DECEMBER-16 Malmabergs Mötesplats Släggargatan 3 723 37 VÄSTERÅS Telefon: 021-39 18 70 Veckoschema Malmabergs Mötesplats Måndagar Tvåänds-stickning 09.00-12.00 Internationella danser (Avslutning

Läs mer

Program. september december 2017

Program. september december 2017 Program september december 2017 Detta är höstterminens program med en blandning av information, intressanta föredrag, aktiviteter och studiecirklar. På våra månadsmöten serveras kaffe med tillbehör till

Läs mer

Din Fritid Våren 2016

Din Fritid Våren 2016 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamhet Din Fritid Våren 2016 Fritidsverksamhet för ungdomar och vuxna Innehåll Information Fritidsverksamheten....

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017

Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30. Din Fritid Hösten 2017 Vård- och omsorgsförvaltningen Stöd och aktivering för personer med funktionsnedsättning Fritidsverksamheten/F30 Din Fritid Hösten 2017 Innehåll Information om Fritidsverksamheten....... 3 Hemsidan och

Läs mer

TILL DIG SOM ÄR SENIOR

TILL DIG SOM ÄR SENIOR TILL DIG SOM ÄR SENIOR SOCIAL- OCH ARBETSMARKNADSFÖRVALTNINGEN 2016 Östansjö Folkets hus 2016, Foto: Ove Andersson DAGCENTRAL Kommunens dagcentraler är värdefulla mötesplatser där man dagligen kan äta

Läs mer

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2018

Foto: Medsamredaktionen. Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2018 Foto: Medsamredaktionen Fritidsbladet Aktiviteter hösten 2018 Aktiviteter Hösten 2017 Aktivitetsinformation Bokning Ange alltid födelsenummer (underlag till faktureringen), adress, samt telefonnummer,

Läs mer

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow

Program våren 2015. Foto: Britt Tellow Program våren 2015 Foto: Britt Tellow Tag vara på livet det går inte i repris! Vi träffas på våra månadsmöten i Carl Johans församlingshem som ligger intill Carl Johans kyrka, Kyrkoplan 1 Känn dig varmt

Läs mer

Inte bara för. syns skull

Inte bara för. syns skull Inte bara för syns skull För ett tillgängligt samhälle Vet du att bankomaten kan prata med dig? Det har vi på Syn skadades Riksförbund (SRF) arbetat fram för att vi med synnedsättning ska kunna ta ut pengar

Läs mer

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018

Program Hösten SPF Lundby Höstprogram 2018 1 Program Hösten 2018 2 Program för våra månadsmöten Månadsmötena börjar kl.12.00 tredje torsdagen i månaden i Samlingslokalen Granngården, Wieselgrensgatan 11, våning 2, hiss finns. (Buss 31 hållplats

Läs mer

Vad sägs om det här: 21 okt. Hej

Vad sägs om det här: 21 okt. Hej 21 okt Hej Första frosten och vi säger redan. Nästa söndag börjar vintertiden och vi säger redan. Men visst är hösten vacker och mysig, det gäller bara att plocka fram lite varmare kläder. Och så får vi

Läs mer

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014

Mötesplatser för Seniorer. Program för hösten 2014 Mötesplatser för Seniorer Program för hösten 2014 Välkommen! I Lidköpings kommun finns flera trevliga mötesplatser där vi erbjuder olika aktiviteter, matservering och framförallt gemenskap! Du som är äldre

Läs mer

Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro!

Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro! 1 Hösten 2018 2 Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro! Hösten är här efter en fantastisk sommar! Dags att starta höstens aktiviteter. Det blir Dyslexivecka, anhörigdag, en kurs med Sanna Cederquist,

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson

PROGRAM HÖSTEN Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2015 Foto Sia Magnusson Göteborg i augusti 2015 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av sommaren. Vi hoppas också att ni har möjlighet att

Läs mer

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida.

LSS-rådet utvecklas också vidare (men ingår inte i projektet) vill du läsa mer så gå in på rådets hemsida. FUB bladet, maj 2017 Information till medlemmar i Uppsala/Knivsta FUB Snart sommar Sommaren är snart här och vi vill ge er lite sammanfattande information om vad som hänt sedan sist inom FUB. Det roligaste

Läs mer

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD

VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD VÅRENS PROGRAM 2015 FÖR DIG SOM HAR ANHÖRIGSTÖD MÖTESPLATSER Kom för att träffa andra anhöriga under en enkel samvaro. Det serveras kaffe till självkostnadspris och vanligtvis görs en aktivitet. Kom ensam

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008

Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008 Aktiviteter i Eslövs kommun Vår och sommar 2008 AKTIVITETSHUSET KARIDAL Karidal är en mötesplats för kommunens alla pensionärer där alla är lika välkomna! På Karidal finns det möjlighet för dig att träffas

Läs mer

Fritidskatalog Våren 2010

Fritidskatalog Våren 2010 Fritidskatalog Våren 2010 HEJ! I denna katalog hittar du vårens fritidsaktiviteter. Hoppas att du ska hitta något som du tycker är roligt. Vi ser fram emot att så många som möjligt kan komma och ha kul

Läs mer

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10

Innehåll. Färdtjänst 3. Beställning av resa 4. Trappklättrare 7. Riksfärdtjänst 8. Resor på annan ort 9. Synpunkter och frågor 10 Färdtjänst Innehåll Färdtjänst 3 Beställning av resa 4 Trappklättrare 7 Riksfärdtjänst 8 Resor på annan ort 9 Synpunkter och frågor 10 Telefonnummer och adresser 11 Mölndals färdtjänstområde 12 Färdtjänst

Läs mer

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman)

SPF-NYTT 2009-4. Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10. (Foto: Lennart Ekman) SPF-NYTT 2009-4 Falubygden INFÖR VINTERN 2009-10 (Foto: Lennart Ekman) Styrelse Ordförande: Vice ordf: Kassör: Sekreterare: Vice sekr: Ledamöter: Ersättare: Karin Michols 253 98 Barbro Andréason 147 72

Läs mer

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla

Program hösten Jeepläkare i Kenya berättar. Pegasus spelar miniteater. Grannarna underhåller på höstens fest. Lucia ger oss adventskänsla Program hösten 2018 Föreningen präglas av nyckelorden GLÄDJE KVALITET GEMENSKAP Gamla som nya medlemmar är Välkomna! Jeepläkare i Kenya berättar Pegasus spelar miniteater Grannarna underhåller på höstens

Läs mer

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna

Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna Du som besökare kan också vara med och påverka aktivitetsutbudet! Alla är välkomna MÖTESPLATSER FÖR HÖSTEN 2017 Kom och umgås, ta en kopp kaffe och nåt gott Mötesplatserna arrangeras i samverkan med lokala

Läs mer

Information till dig som är äldre

Information till dig som är äldre e inf ko pe ve inf ve Re gra sju dig Information till dig som är äldre e ha är ha bo iso 03 enungsunds kommun växel 0303-73 00 00 w.stenungsund.se mmunala pensionärsrådet mmunala pensionärsrådet är ett

Läs mer

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson

SPF Högsboseniorerna. Foto Sia Magnusson SPF Högsboseniorerna Foto Sia Magnusson PROGRAM HÖSTEN 2014 Göteborg i augusti 2014 Hjärtligt välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Hoppas att ni alla kunnat njuta av den sköna sommaren. En i mitt

Läs mer

Föreningsbladet Program höst en 2017

Föreningsbladet Program höst en 2017 Foto: Rudi Zaloga Föreningsbladet Program hösten 2017 I Motala kommun finns en arbetsgrupp som arbetar inom LSS för att du ska få en bra och meningsfull fritid. Detta häfte är ett exempel på vad som finns

Läs mer

BrickeNytt. Nov / Dec 2009

BrickeNytt. Nov / Dec 2009 BrickeNytt Nov / Dec 2009 2 BrickeNytt ges ut av verksamhetsgruppen för Brickebacken. Verksamhetsgruppen består av representanter från Föreningen Trädet, Öbo, Hyresgästföreningen och Örebro kommun. Ansvarig

Läs mer

FUB bladet, augusti 2015

FUB bladet, augusti 2015 FUB bladet, augusti 2015 Information till Uppsala FUB:s medlemmar Har du något att göra på fritiden under hösten? Hoppas att ni alla har fått göra något som ni vanligtvis inte gör under sommaren? Åkt någonstans,

Läs mer

Passalbladet December 2013

Passalbladet December 2013 Passalbladet December 2013 Hej på er alla Passalare I skrivande stund så sitter jag i soffan och har tänt en brasa. När jag nu tittar på brasan och på alla levande ljus jag har tänt runtomkring så känns

Läs mer

Senast reviderad Färdtjänst

Senast reviderad Färdtjänst Senast reviderad 2017-02-06 Färdtjänst Färdtjänst Färdtjänst är ett komplement till kollektivtrafik för personer med funktionsnedsättning. För att vara berättigad till färdtjänst har du en funktionsnedsättning

Läs mer

Jul på Vättern 2009. från Jönköping och Motala. Jönköping. Motala. Nyhet! S/S Motala Express. M/S Nya Skärgården

Jul på Vättern 2009. från Jönköping och Motala. Jönköping. Motala. Nyhet! S/S Motala Express. M/S Nya Skärgården Jul på Vättern 2009 från Jönköping och Motala Nyhet! Fartygen byter hemmahamn under julbordssäsongen 2009 S/S Motala Express Jönköping M/S Nya Skärgården Motala Jul till sjöss - på Vättern Välkommen ombord!

Läs mer

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR

HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR Huvudsta Klippgatan 8, 171 47 SOLNA pg 129756-3 Hemsida:pro.se/huvudsta E-post: huvudsta@pro.se HÖSTPROGRAMMET 2019 MEDLEMSTRÄFFAR OBS! OBS! OBS! Medlemsträffarna är i Skoga äldrecentrum, på onsdagar,

Läs mer

Kurser. Hösten 2015. Autismcenter för barn & ungdom, Stadshagsvägen 7, 1 tr, 112 50 Stockholm www.habiltering.se

Kurser. Hösten 2015. Autismcenter för barn & ungdom, Stadshagsvägen 7, 1 tr, 112 50 Stockholm www.habiltering.se Kurser Hösten 2015 Autismcenter för barn & ungdom,, 112 50 Stockholm www.habiltering.se Autismcenter för barn & ungdom,, 112 50 Stockholm www.habilitering.nu ANMÄLAN TILL VÅRA KURSER Våra kurser riktar

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun

Aktiviteter i Eslövs kommun Aktiviteter i Eslövs kommun höst och vinter 2013 Öppet för alla! AKTIVITETER I ESLÖV Aktivitetshuset Karidal Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna. Här finns möjlighet

Läs mer

Månadsbrev nr

Månadsbrev nr BURLÖV INNER WHEEL CLUB Distrikt 239 Sverige President Sekreterare Klubbmästare Gärd Olsson Agneta Olofsson Viola Ohlsson 040-416768 046-292295 046-294882 0709-324067 agneta.olofsson@insatnet.nu vgohlsson@hotmail.com

Läs mer

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser

DET HÄR ÄR POCKET PARKEN. ALLTID NÅGOT PÅ GÅNG Korvklubben på tisdagar Champagneonsdag After work Matlagningskurser 2014 Här har vi samlat ihop allt vi tycker att du bör och allt vi tror att du vill veta, om vad restaurangen erbjuder. Det är en hel del. Stort eller smått, snabbt eller långsamt, här eller där, tidigt

Läs mer

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER

PROGRAM HÖSTEN 2014 SEPTEMBER PROGRAM HÖSTEN 2014 Varmt välkomna till höstens aktiviteter! Separat inbjudan med utförlig information och pris kommer att skickas ut via email i god tid inför varje aktivitet. För uppdaterat program,

Läs mer

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter

Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Välkommen till Skärholmens stödenhet med aktivitetscenter Juni - augusti 2019 Innehåll Skärholmens stödenhet 3-11 Stödenheten 3-4 Aktivitetscenter Eken 5-6 Aktivitetscenter Björken 7-9 Aktivitetscenter

Läs mer

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!!

SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! MEDLEMSINFORMATION 2019 SPARA FOLDERN PÅ EN LÄTTILLGÄNGLIG PLATS!!! Till samtliga medlemmar i SKPF avdelning 45 Umeå I Din hand håller Du en informationsfolder från SKPF avdelning 45 Umeå. Foldern innehåller

Läs mer

Detta utskick innehåller följande:

Detta utskick innehåller följande: Detta utskick innehåller följande: Resor & lägerprogrammet Inbjudan till FUB:s Årsmöte Talldungen, Haverdal 2014 (Ansökan kan laddas ned på www.fubjonkoping.org eller hämtas på FUB-Gården) Information

Läs mer

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul

Hösten 2015. Dans. Bowling. Musikcafé. Simning. Disco. Grillning vid Glänninge. Och annat kul Hösten 2015 Dans Bowling Musikcafé Simning Disco Grillning vid Glänninge Och annat kul I Samarbete med bl a Fub Laholm, Höks Hi, Fritid Halmstad, m fl. Hej! Från och med den 1:e januari 2015 finns fritidsprogrammet

Läs mer

Detta händer i Fritiden i december:

Detta händer i Fritiden i december: Detta händer i Fritiden i december: OMS Fritid Alvesta 2018 Hej! Nästa utskick från fritiden blir i januari 2019. Man hittar information & aktiviteter från fritiden på Alvesta kommuns hemsida. (omsorg

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 3. 2015

DHR Ängelholm NR. 3. 2015 DHR Ängelholm NR. 3. 2015 Utsikt från hotellets altan på sommarresan 2015 i Bohuslän ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94 MOBIL. 070 52 169 41 STYRELSELEDAMÖTER. MARIANNE WINSTEDT 0431-187 57 MOBIL.

Läs mer

Hemstöd. För dig med en psykisk funktionsnedsättning

Hemstöd. För dig med en psykisk funktionsnedsättning Hemstöd För dig med en psykisk funktionsnedsättning 1 INNEHÅLL HEMSTÖD...3 Ansökan Beslut Kontaktman Avgift SYSSELSÄTTNING...5 Avgift TRYGGHETSLARM... 6 Ansökan, beslut och avgift SÄRSKILT BOENDE... 7

Läs mer

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums

Solbergsgatan 12 B källaringång Grums Fritidsverksamheten. Alice Lönnemalm Grums Personal Fritiden: Adress: Telefon: Telefonsvarare: Postadress: Alice Lönnemalm Jonathan Andersson jobbar tisdagskvällar Solbergsgatan 12 B källaringång 664 30 Grums 070-347 01 40 Lämna namn och telefonnummer

Läs mer

Välkommen till stödenheten i Skärholmen!

Välkommen till stödenheten i Skärholmen! Välkommen till stödenheten i Skärholmen! Mars 2018 2 Innehåll Skärholmens stödenhet 4-10 Stödenheten 4-5 Aktivitetscenter Eken 6-7 Aktivitetscenter Björken 8-9 IT-värdar hjälper dig 10 Anhörigstöd 11-13

Läs mer

Syncentralen Vänersborg Gruppverksamhet

Syncentralen Vänersborg Gruppverksamhet Syncentralen Vänersborg Gruppverksamhet Vuxna 2014 Information om ny teknik Denna grupp vänder sig till dig som är nyfiken på IT och som har lite eller inte någon erfarenhet, eller har använt en dator

Läs mer

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf

Styrelsemedlemmar SPRÅKTRÄFF. Gun-Britt Delsvik Svensson, ordf PROGRAM HÖSTEN 2017 Öppet hus och telefontid måndagar 10:00 13:00 Telefon: 0302-135 75 Besöksadress: Alingsåsvägen 1 443 35 Lerum e-post: lerum@pro.se BG 398-8938 Sommarstängt fr.o.m 13 juni t.o.m 6 augusti

Läs mer

Välkommen. HÖGVINST JANUARI 2015 kuba / Aruba / curaco. Reselotteri. till Finaldragningen av 2014-2015 års

Välkommen. HÖGVINST JANUARI 2015 kuba / Aruba / curaco. Reselotteri. till Finaldragningen av 2014-2015 års Välkommen till Finaldragningen av 2014-2015 års Reselotteri HÖGVINST JANUARI 2015 kuba / Aruba / curaco Fredagen den 16 januari 2015 kl. 19.00 ingång via Tandvårdscenter V:a Ringgatan 18 Vi bjuder på mat

Läs mer

Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar

Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar Rosenlund Februari Välkommen till Rosenlunds restaurang & aktiviteter! Med reservation för ev. ändringar Har du något förslag på utfärdsmål, underhållning eller är det någon verksamhet du saknar? Kom in

Läs mer

Välkommen. HÖGVINST JANUARI 2014 Västinidienkryssning. Reselotteri. till Finaldragningen av 2013-2014 års 1914-2014 ÅR

Välkommen. HÖGVINST JANUARI 2014 Västinidienkryssning. Reselotteri. till Finaldragningen av 2013-2014 års 1914-2014 ÅR Välkommen till Finaldragningen av 2013-2014 års 100 1914-2014 ÅR Reselotteri HÖGVINST JANUARI 2014 Västinidienkryssning Fredagen den 10 januari 2014 kl. 19.00 ingång via Tandvårdscenter V:a Ringgatan 18

Läs mer

Årsavgift 150:- Huvudmedlem och stödjande medlem 90:- Familjemedlem med samma

Årsavgift 150:- Huvudmedlem och stödjande medlem 90:- Familjemedlem med samma 1 (6) Verksamhetsberättelse för 2008 Styrelsen för Afasiföreningen i Umeå får härmed avlämna följande berättelse över föreningens verksamhet under tiden 2008.01.01 2008.12.31 Medlemsantal 121 Styrelse

Läs mer

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås.

Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Protokoll från lokala brukarrådets möte 2011-03-09 på Syncentralen, Borås. Närvarande: Inga Aspehult, SRF Alingsås Eva-Karin Öhman Willberg, SRF Borås Sonja Jonsson, SRF Lerum Marita Johansson, SRF Mark

Läs mer

DALABULLEN. Kalendarium

DALABULLEN. Kalendarium DALABULLEN Nr 1 Våren 2018 www.celiaki.se/dalarna Kalendarium Föreläsning Söndag 21/1, se sid 3 Bad och pizza Lördag 10/2, se sid 4 Årsmöte Söndag 11/3, Se sid 5 Lunch och fikaträffar i: Ludvika, lördag

Läs mer

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter

DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011. Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter DHR ÄNGELHOLM. NR.4. 2011 Informationsblad om vad som händer i föreningen Kurser, fester, resor Och andra aktiviteter ORDFÖRANDE. OVE JANSSON. Tel. 0435-21694 MOBIL. 070-5216941 KASSÖR. SVEN-ÅKE JÖNSSON.

Läs mer

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun

Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun Välkommen till äldreomsorgen i Karlskrona kommun 1 Denna broschyr har arbetats fram av Birgitta Håkansson, Margareta Olsson, Eleonore Steenari och Ewa Axén Gustavsson, Äldreförvaltningen våren 2004 Layout,

Läs mer

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på

För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på Aktiviteter För er som har tillgång till Internet så finns vår hemsida med det senaste på fub.se/lokalt/fub-i-sodra-roslagen TRÄFFPUNKTEN TÄBY Linbastuvägen 1, måndagar kl 18 21 Träffpunkten erbjuder en

Läs mer

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun

Färdtjänst. En del av kollektivtrafiken. Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun Färdtjänst En del av kollektivtrafiken Information om regler och avgifter för färdtjänst i Nordanstigs kommun 2 Vad är färdtjänst? Färdtjänst är en del av kollektivtrafiken. Färdtjänstresan är en resa

Läs mer

Denna veckas innehåll: Matsedel

Denna veckas innehåll: Matsedel Sista dag för inlämnande av manus: Torsdagar klockan 09.00 till Anders, anders.baltsjo@kommun.gellivare.se Denna veckas innehåll: Matsedel NA prov SV NY faktureringsadress Öppethus Eva,Anders borta Efterlysning

Läs mer

Anhörigstöd Program januari-juni 2019

Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Anhörigstöd Program januari-juni 2019 Är du anhörig? Med anhörig menas en person som hjälper eller stödjer en närstående som inte klarar vardagen på egen hand. Behov av stöd kan bero på ålder, psykisk

Läs mer

Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till

Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till Hela Naturhistoriska hade jul fest när vi hade vårt JULMÖTET den 4 dec. Dan öppnar vår julfest 2011 och hälsade alla hjärtligt välkomna och lämnar ordet vidare till Håkan Kronholm som guidade oss genom

Läs mer

Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till

Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till Lyckeby Bordtennisklubb och Blekinge Bordtennisförbund inbjuder till Sydsvenska Mästerskapen i Bordtennis den 10-11 December 2011 med pingisiadens regionfinal R1 tävling där även segrarna i klasserna 12,14,15

Läs mer

Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr Sundbyberg. Välkommen till Ungdomsklubbskonferens 2017!

Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr Sundbyberg. Välkommen till Ungdomsklubbskonferens 2017! Sveriges Dövas Ungdomsförbund Rissneleden 138, 5 tr 174 57 Sundbyberg E-post: kansli@sduf.se Telefon (sms): 0735 287 971 Hemsida: www.sduf.se Organisationsnr: 88 32 02-1342 Bankgironr: 5759-5647 Inbjudan

Läs mer

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga

INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga TÖREBODA KOMMUN 2011-03-01 Vård och omsorg INFORMATION OCH VERKSAMHET för äldre och daglediga Äldreomsorgens dagverksamhet i samarbete med föreningslivet Om du undrar över något eller känner någon som

Läs mer

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER

Psykosociala föreningen Sympati rf MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER MEDLEMSBLAD 4/2015 SEPTEMBER-OKTBER Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863

Läs mer

Jul på Vättern 2008 från Jönköping och Motala

Jul på Vättern 2008 från Jönköping och Motala Jul på Vättern 2008 från Jönköping och Motala Jul till sjöss - på Vättern Välkommen ombord! Inled julfirandet på något av våra fantastiska flytande kulturskatter, M/S Nya Skärgården från 1915 i Jönköping

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2013

Verksamhetsberättelse för 2013 Verksamhetsberättelse för 2013 ILCO:s Jönköpings länsförening 2014-03-16 Mäster Gudmunds Källar Jönköping Kallelse till ILCO:s årsmöte 2014 Söndagen den 16 mars håller vi årsmötesförhandlingar på restaurang

Läs mer

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM

SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN. Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM SENIORERNAS HUS LÖDERUPSGÅRDEN Ystads kommuns mötesplats för seniorer PROGRAM September 2017 Hej. Ja då var sommaren över för denna gång sägs det, men vi kan ju alltid hoppas på en underbar höst istället.

Läs mer

Programblad Hösten 2016

Programblad Hösten 2016 Programblad Hösten 2016 Foto: Berit Ström INFLYTANDE - VALFRIHET - LIVSKVALITET ENSKEDE ÅRSTA Ordföranden har ordet Var så goda. Här serveras 2016 års höstprogram. Mycket välkomna till höstens aktiviteter

Läs mer

Vi fick ett vykort från Vasatorps Golfklubb med en lockande inbjudan och naturligtvis nappade vi på den eftersom detta är en av landets bästa banor.

Vi fick ett vykort från Vasatorps Golfklubb med en lockande inbjudan och naturligtvis nappade vi på den eftersom detta är en av landets bästa banor. Golf i Helsingborg Vi fick ett vykort från Vasatorps Golfklubb med en lockande inbjudan och naturligtvis nappade vi på den eftersom detta är en av landets bästa banor. Sedan invigningen 1974 har klubben

Läs mer

Program Anhörigcentrum

Program Anhörigcentrum Program 2019 Anhörigcentrum Det här är Anhörigcentrum Anhörigcentrum erbjuder anhörigstöd till dig som stödjer någon som är 21 år eller äldre. Det kan vara en make eller maka, en livskamrat, en förälder,

Läs mer

DHR Ängelholm NR. 2. 2014

DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR Ängelholm NR. 2. 2014 DHR ÄNGELHOLM. dhr.angelholm@gmail.com MOBIL. 070 58 180 51 ORGANISATIONSNR: 839400-5931 BANKGIRO: 414-8698 Hemsida. dhr-angelholm.se ORDFÖRANDE. OVE JANSSON TEL. 0435-216 94

Läs mer

Fritidsaktiviteter. December 2017-Februari 2018

Fritidsaktiviteter. December 2017-Februari 2018 Fritidsaktiviteter December 2017-Februari 2018 Brohaga Gränsgatan Nitvägen Jakobsväg Frostagatan Potatisvägen Hagadal Snälltågsvägen Södra Kaserngatan Rekonditioneringen Mobila stödet Fasta aktiviteter

Läs mer