Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet"

Transkript

1 MINNESANTECKNINGAR 1 (5) Hässleholms kommun Datum Plats och tid: Högalidshemmet, kl. 13:00-16:00 Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet Närvarande Helene Larsson (FUB) vice ordf Irene Nilsson (s) Lisen Ekdahl (Demensför.) Hans-Göran Hansson (mp) Karin Axelsson (m) Agneta Karlsson (mp) Margareta Hedlund (Fibro.) Bo Nilsson (HRF) Cecilia Miillern-Aspegren (sekr.) Ej närvarande Sven Lundh ( ordf) Mie Levin (HIF Klinten) Birgitta Andersson (NEURO) Pia Litbo (s) Ingvar Malmström (Hjärt- & lung.) Asa Kull Persson (c) Inledande informationsmöte Kommunalråden Lars Johnsson, Lena Wallentheim och Robin Gustavsson är inbjudna för en gemensam informations- och frågestund. Följande frågor och svar presenteras: V ad har kommunstyrelsen gjort för att implementera den av kommunfullmäktige antagna tillgänglighets- och delaktighetsstrategin? Hur mycket tid är avsatt för en tillgänglighetssamordnare? Hur många gånger har nätverket för tillgänglighet och delaktighet sammanträtt? Robin Gustavsson berättar att kommunens folkhälsostrateg Vidar Albinsson har tilldelats rollen som tillgänglighetssamordnare. En av Vidars uppdrag blir att starta upp nätverket för tillgänglighet och delaktighet. Dessutom kommer han att påbörja revideringen av tillgänglighetsstrategin inför kommande mandatperiod.

2 2(5) På vilket sätt kommer kommunen att arbeta för tryggare miljöer i Hässleholm? Sätts några resurser till för kostnader detta? Hur kommer Det tillgängligheten och tryggheten att beaktas vid den fortsatta omgestaltningen av Hässleholms centrum? Robin informerar om att Hässleholms kommun lägger ner mycket tid, kraft och resurser för att skapa trygga miljöer. Under uppgick exempelvis kommunens för väktare och ordningsvakter till närmare 4 miljoner kronor. lokala brottsförebyggande rådet (Brå) har under hösten genomfört trygghetsvandringar i Hembygdsparken och tekniska förvaltningen har fått i uppgift att genomföra trygghetsåtgärder i form av röjning av skymmande växtlighet och bättre belysning. Ett antal otrygga platser i kommunen har identifierats, främst i Hässleholms stad vid resecentrum och kulturhuset samt i Sösdala och Hästveda. En viktig del i arbetet för ökad trygghet är de mobila teamen och den förebyggande verksamheten för ungdomar. En annan viktig insats är påtryckningarna för att öka den polisiära närvaron i hela kommunen. Inom kort kommer kommunen att ingå en ny överenskommelse, ett så kallat medborgarlöfte, med polisen för ökad trygghet och säkerhet. Kommer busslinje 531 Enligt Lena Wallentheim kommer mellan Tyringe-Finja- Skånetrafiken inte att åternppta linje 531. Hässleholm att Det pågår dock en dialog med Skånetrafiken återupptas? för att finna nya innovativa lösningar som skulle ge allmänheten möjlighet att nyttja skolskjutstrafiken. I nuläget satsar kommunen närmare 30 miljoner kronor på skolskjutsar. Lars J ohnsson informerar om att trafiksäkerheten vid busshållplatsen i Finja har förbättrats genom nytt väderskydd, belysning, cykelställ och säker vägövergång.

3 3(5) Vad gör kommunen för att öka tillgången på mellanboende och tillgängliga bostäder? Hans-Göran Hansson berättar att önskemålet om byggnation på Göingetorget i Tyringe behandlas som alla övriga ärenden. För att planavdelningen ska påbörja ett arbete måste det finnas en förfrågan om planbesked. I fallet med Göingetorget finns det ingen extern byggherre som har inkommit med en förfrågan. Robin berättar att kommunen arbetar metodiskt utifrån de prioriterade insatser som finns i kommunens riktlinjer för bostadsförsörjning. En viktig del i arbetet med bostadsförsörjning är planberedskap och Hans-Göran informerar om att utställningstiden för framtidsplanen för Hässleholms stad är förlängd till den 12 1nars. V ad händer med badet i Qpoolen? Vilka insatser är planerade för Järnvägsgatan i Hässleholms stad? Hans-Göran informerar om att tekniska förvaltningen ska genomföra ett antal planerade insatser under sommaren. Bland annat kommer fönsterna att bytas ut. Hans-Göran berättar vidare att det pågår ett arbete kring lokalisering av ett nytt badhus i Hässleholm. En extern konsult kommer att anlitas för en översyn kring trafiksituationen vid Järnvägsgatan och i centrum. Upprop Helene Larsson hälsar alla ledamöter välkomna och därefter sker upprop. Tillgänglighets samordnare Vidar Albinsson berättar kort om sig själv och sitt uppdrag som folkhälsostrateg, och numera även tillgänglighetssamordnare. Ledamöterna i rådet tycker att det är glädjande att kommunen utsett en samordnare för tillgänglighetsfrågor men de uttrycker även en viss oro över att uppdraget som tillgänglighetssamordnare ska hanteras inom ramen för den ordinarie heltidstjänsten som folkhälsostrateg.

4 4(5) Helene påpekar att det är viktigt att det avsätts tillräcklig tid för tillgänglighetsfrågorna. Rapportering från Skånetrafikens råd för serviceresor Tillgänglighetsrådets ledamöter beslutar att välja Helene Larsson till representant i kundrådet för serviceresor. Rådets nästa möte blir den 6 april 2018 då kunder, tjänstemän och politiker samlas för ett gemensamt möte på Stadshotellet i Hässleholm. Cecilia Miillern-Aspegren tillägger att Ewa Gustafsson på tillväxtavdelningen kommer att vara kommunens representant i tjänstemannarådet. Rapportering från nämndsmöten och samrådsgrupp Irene Nilsson berättar att kommunstyrelsen har beslutat om ett extra tillskott för utbyte av hörselteknisk utrustning på Silviaskolan. Agneta Karlsson redogör för barn- och utbildningsnämndens verksamhet. I Ballingslöv och Hästveda har behovet av förskoleplatser ökat dramatiskt. För att möta behovet kommer förskolan att flytta in i vårdcentralens lokaler i Hästveda, men det är osäkert när flytten kan ske. I Ballingslöv är situationen ännu svårare och delar av förskoleverksamheten har fått flytta in i skolans lokaler i avvaktan på en mer permanent lösning. Även i Hässleholms stad finns det behov av fler förskoleplatser och en ny förskola på Väster ligger i planen. Det kan bli aktuellt med en modulförskola för 50 barn utanför Syrsans förskola för att möta det akuta behovet. Agneta berättar vidare att Norrängsskolan behöver en ny buss men det är oklart vem som ska bära kostnaden. Avslutningsvis rapporterar Agneta att det kommer att ske en del organisatoriska förändringar. Exempelvis finns det förslag på att lägga ner den centrala mottagningsenheten. Samtidigt föreslås en ny avdelning för flerspråkighet som ska samla modersmålslärare och modersmålsstödjare. Nämnden arbetar även för att hitta lösningar som avlastar rektorerna. Bland annat föreslås en ny organisation med färre rektorsområden och fler biträdande rektorer. Karin Axelsson berättar att omsorgsnämnden jobbar aktivt med tillgänglighetsfrågor. Hon skulle dock gärna se ett mer samordnat och kommunövergripande arbete för att inte riskera att frågorna faller mellan stolarna. Helene rapporterar att samrådsgrnppen håller årsmöte den 21 mars. I år är Arne Dahlström (kd) inbjuden för att leda mötet. Bo Nilsson berättar att HRF efterfrågar en utbildningsinsats inom omsorgen för att öka personalens kunskap om hörsel- och synnedsättningar och användningen och skötseln av syn- och hörselhjälpmedel. Karin meddelar att omsorgsnämnden har en förteckning över alla de utbildningar som personalen ska genomgå och vid en genomgång av katalogen finner hon ingen utbildning som i nuläget motsvarar HRF:s önskemål. E-post: kommunen@hassleholm.se Bankgiro: Org. nr: Webb:

5 5(5) Synpunkter på ordet brukare Karin berättar att det har framförts synpunkter på ordet brukare från en rad olika föreningar och omsorgsnämnden har därför beslutat att inhämta synpunkter från pensionärsrådet och tillgänglighetsrådet. Ledamöterna i tillgänglighetsrådet beslutar att frågan ska tas upp på mötet i september. Det innebär att föreningarna har ett antal månader på sig att diskutera frågan och lämna synpunkter. Tillgänglighetsvandring i centrala Hässleholm Mötet den 24 maj kommer att inledas med en tillgänglighetsvandring i centrala Hässleholm, närmare bestämt i och omkring resecentrum. Rådet enas om att vandringen bör ske i två olika grupper för att en större sträcka ska kunna inventeras. Information om mötesplats kommer att skickas ut i kallelsen till kommande möte. Handlings-/beslutspunkter Helene Larsson ersätter Anna-Lena Päkkilä som representant i Skånetrafikens kundråd för serviceresor. Karin Axelsson frågar om det är bekräftat att radiosändningen av kommunfullmäktige ska upphöra. Vidar lovar att kontrollera detta till kommande rådsmöte. Föreningarna får i uppdrag att diskutera och lämna synpunkter på ordet brukare. n kommer att hanteras på rådsmötet den 27 september. Helene Larsson (FUB) Vice ordförande.. -, Cecilia Miillern-Aspegren Sekreterare E-post: kommunen@hassleholm.se Bankgiro: Org. nr: Webb:

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä.

Helen Larsson, FUB för Lisen Ekdahl Astrid Strömblad, Hjä-Lungsj för Ingvar Malmström. Iréne Persson, Sekreterare. Anna-Lena Päkkilä. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.40 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet MINNESANTECKN INGAR 1 (3) Hässleholms kommun Datum 2017-02-23 Plats och tid: Högalidshemmet, storstugan Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet 2017-02-23 Närvarande!rene Nilsson (S) ordf.

Läs mer

Minnesanteckningar KTR

Minnesanteckningar KTR Minnesanteckningar KTR 2018-09-27 Hässleholms kommun Minnesanteckningar KTR Sammanträde: Kommunala tillgänglighetsrådet Tid: Torsdagen 2018-09-27 kl 13.00-16.00 Plats: Storstugan, Högalid Närvarande: Sven

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet 1 MINNESANTECKNINGAR Hässleholms kommun Datum 2018-05-24 Plats och tid: Sammanträdesrum resecentrum, kl. 13:00-16:00 Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet 2018-05-24 Närvarande Sven Lundh

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson

Helene Larsson Ps FUB. Tolk Charlotte Wallgren Tolk Carina Matsson Tolk praktikant Anneli Tuvesson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, kl. 09.30-11.15 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Utses att justera ens plats Anna Gustavsson (KD)

Läs mer

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare

Lill-Marie Ekelund, Tolklärare Anna Nilsson, Tolk elev Marielle Trempenau, Tolk elev Annika Andersson, omsorgschef Iréne Persson, Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.45 16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Peter Groth (MP) Bn Anna-Lena

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet MINNESANTECKNINGAR 1(3) Datum 2016-11-10 Plats och tid: Högalidshemmet, Storstugan, kl. 13:00-16:00 Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet 2016-11-10 Närvarande Irene Nilsson (s) ordf Håkan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2008-05-29 1 (10) 2008-05-29 1 (10) Plats och tid Silviaskolan Hässleholm. Kl 13.30 16.15 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF Helen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (10) 2009-12-03 1 (10) Plats och tid Ehrenborg, Ehrenborgsplan 3, Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Jonas Pettersson, v. ordf Yvonne Gustafsson, HRF Margit Lindberg, Astma Allergi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (17) 2011-02-17 1 (17) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Hässleholm 13.30-15.00 ande Förtoendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Peter Groth (mp) BN Ernst Herslow

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2007-03-06 1 (13) Plats och tid Stadshuset sammanträdesrum 1, Kl 09.00-11.00 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON, ordf, Arne Johansson, SRF vice ordf Kl 09.00-10.00 Johan Berglund, BUN Per-Ingvar

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådets arbetsutskott Datum Sid 2008-03-13 1 (13) 2008-03-13 1 (13) Plats och tid Finjagatan 44, sammanträdesrum Gäddan. Kl 13.30 15.30 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson,

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet MINNESANTECKNINGAR 1 (3) Hässleholms kommun Datum 2017-09-28 Plats och tid: Högalidshemmet, kl. 13:00-16:00 Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet 2017-09-28 Närvarande Helene Larsson (FUB)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid 2011-12-08 1 (14) 2011-12-08 1 (14) Plats och tid Sjögläntan, Vinslöv, sammanträdesrum 1 Kl 13.30-15.15 ande Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Ernst Herslow (m) tekniska utskottet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (11) 2008-12-04 1 (11) Plats och tid Högalidshemmet, salongen. Kl 13.30 16.20 ande Anna Gustavsson, ordf, ON Arne Johansson, v ordf SRF Ingvar Malmström, HLR Gun Arhag, Reumatikerför Yvonne Gustavsson, HRF

Läs mer

Bengt-Åke Nilsson. Malin Dahl. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16)

Bengt-Åke Nilsson. Malin Dahl. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(16) Plats och tid Sammanträdesrum 1 Stadshuset, 2012-03-22 kl. 13.30-16.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Anna Gustavsson (KD) ordförande

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Flädie Tid kl. 18.00-20.00 Ledamöter Representanter Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) ordförande Alf Michelsen (M) ledamot

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-09-20 1 (11) 2007-09-20 1 (11) Plats och tid Trädhuset Kl 13.30 15.40 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Birgitta Nilsson, NHR Ingvar Malmström, Hjärt o lungsjukas förening Helen Larsson, FUB Kerstin Rittbo,

Läs mer

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd

Redovisning av partistöd 2017 samt ändring av regler för partistöd TJÄNSTESKRIVELSE 1(3) Datum Diarienummer 2018-11-26 KLK 2018/473 Handläggare Kanslichef Elisabeth Aidemark Kansliavdelningen Elisabeth.Aidemark@hassleholm.se Kommunfullmäktige Redovisning av partistöd

Läs mer

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF

Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO Lars-Åke Magnusson PRO, Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Johnny Lindh RPG, Ingvar Johansson SPF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-10.50 Beslutande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt

Läs mer

Högalid storstugan, , kl. 09:00-16:00. Torgny Holmberg (SD) för Rebecca Pedersen (SD) Rebecca Pedersen (SD), Anita Peterson (V)

Högalid storstugan, , kl. 09:00-16:00. Torgny Holmberg (SD) för Rebecca Pedersen (SD) Rebecca Pedersen (SD), Anita Peterson (V) 1 (8) H.. ss holms kommun Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ej närvarande Politiker Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera ens plats, tid: Högalid storstugan,,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (13) 2010-10- 07 1 (13) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 2 Hässleholm 13.30 16.00 Beslutande Ingvar Malmström, vice ordf. Hjärt- och Lungsjukas Förening Jonas Pettersson, SRF Yvonne Gustafsson, HRF

Läs mer

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl

Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl SAI'vfMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid ande Sammanträdesrum Visheten, Socialförvaltningen, kl.15.00-16.20 Robin Gustavsson (KD) ordförande Sven Lundh (SD) 1 :e vice ordförande Lena Nilsson (S) 2:e

Läs mer

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet

Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet ,,,,,,,,,,.-------= * Hässleholms kommun MINNESANTECKN INGAR Datum 2017-11-16 1 (3) Plats och tid: Högalidshemmet, kl. 13:00-16:00 Minnesanteckningar från kommunala tillgänglighetsrådet 2017-11-16 Närvarande

Läs mer

Annika Andersson, omsorgschef Gunilla Larsén, verksamhetsutvecklare 22-25 Iréne Persson Sekreterare

Annika Andersson, omsorgschef Gunilla Larsén, verksamhetsutvecklare 22-25 Iréne Persson Sekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30 15.45 ande Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson, (S) ON Ledamöter Lena Svensson (C) BUN 28-31

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Kommunala Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 10.00-12.00 Beslutande Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen Äldreomsorgsnämnden PRO PRO PRO PRO SPF Sätila Fristående

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet Datum Sid (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl 2011-02-08 1 (12) Plats och tid Lokal Gäddan, Finjagatan 44, Hässleholm kl. 13.00-16.00 ande Lars-Göran Wiberg (c), ordf Solbritt Lindborg (mp), ON Pauli Petersson, SPF Ulla Eberhardt, SPF Kjell-Göran

Läs mer

Datum Werna Hansson (S) Anne-May Nilsson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla)

Datum Werna Hansson (S) Anne-May Nilsson (M) Bengt-Olof Bengtsson (SD) Birgitta Persson (SPF) Arne Danielsson (PRO Gualöv-Nymölla) 1(8) Kommunala Pensionärsrådet Plats och tid Studierummet, Lagunen, kl. 14.00 16.15 Beslutande Ledamöter Conny Svensson (S), ordförande Bo Jönsson (V) Gudrun Bengtsson (SD) Bengt Nilsson (PRO Bromölla)

Läs mer

Ordförande Bo Silverbern

Ordförande Bo Silverbern PROTOKOLL Kommunala Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Quality Grand Hotell Beslutande Bo Silverbern (m) ordförande Marianne Eriksson (s) vice ordförande Pensionärsrådets ledamöter Knut Welander, PRO

Läs mer

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40.

Kristianstads. kommun. Birgitta Johansson, anhöriglots/volontärsamordnare S 38 Nils Becke, Teknisk larmgrupp $ 39 Joakim Hörnell, ekonom $ 40. 2018-10-26 2 KPR Kommunala Rådet för Pensionärer Tid och plats: Klockan 09.00 12.00, Östra huset rum 107 Ledamöter Kommunala rådet för pensionärer Greta Nordquist, SPF Gudrun Sandgren, SPF Gun Söderstedt.

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset Sammanträdesdatum 1(14) Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 17 50 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Anita

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2009-05-28 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2009-05-28 1 (9) 2009-05-28 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum 1,Stadshuset Hässleholm 13.30-15.30 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, Ordf. ON Arne Johansson, V ordf Per- Ingvar Önnevik, TN Yvonne Gustafsson, HRF Margit

Läs mer

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare

Rune Håkansson PRO för Ingegerd Jönsson PRO Johnny Lindh RPG för Ruth Wernolf-Nyberg RPG. Annika Andersson Omsorgschef Iréne Persson nämndsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Lars-Göran Wiberg (C) ordförande 1-6 Ledamöter Siv Nilsson PRO vice ordförande, ordförande 7-8 Solbritt Lindborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid 2007-05-31 1 (11) 2007-05-31 1 (11) Plats och tid Senioren Kl 13.30 15.45 Beslutande Ersättare Anna Gustavsson, ON ordf Arne Johansson, SRF v ordf Gun Arhag, Reumatikerföreningen Birgitta Nilsson, NHR Helen Larsson, FUB

Läs mer

Rådet för frågor kring funktionsnedsättning Mötesdatum: 2015-03-11 kl. 18.00 20.00 Plats: Nacka stadshus, lokal: Jelgava, ÖF0

Rådet för frågor kring funktionsnedsättning Mötesdatum: 2015-03-11 kl. 18.00 20.00 Plats: Nacka stadshus, lokal: Jelgava, ÖF0 1 (6) Minne utkast 150401 Typ av möte: Rådet för frågor kring funktionsnedsättning Mötesdatum: 2015-03-11 kl. 18.00 20.00 Plats: Närvarande: Nacka stadshus, lokal: Jelgava, ÖF0 Monica Brohede Tellström

Läs mer

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET

KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET KOMMUNALA TILLGÄNGLIGHETSRÅDET Tid och plats Måndag 20 juni kl. 13 15.40 Stora salen, Torsby bibliotek Beslutande Carina Nordqvist (S), ordförande Monicka Lindberg, SRF Erik Gustafsson, HRF Curth Åsberg,

Läs mer

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll

Kommunala Diarienummer: Datum: Pensionärsrådet Sov Protokoll Tid Måndag den 7 mars 2016 kl. 13.30-16.30 Plats Närvarande Ledamöter Kupolen, Rådhuset Marie Brorson, ordförande (S) Åsa Johansson, (FP) Johanna Reimfelt, (M) Anita Forsström, PRO Karin Sahli, PRO Britta

Läs mer

Verksamhetsberättelse juni juni 2017

Verksamhetsberättelse juni juni 2017 [Ange dnr] LSS-rådet [Ange namn och funktion] 1(5) Verksamhetsberättelse 2016- LSS-rådet LSS-rådet drivs i projektform sedan beslut i nämnd i april 2016 och ska utvärderas under. Vid LSS-rådets möte 19

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2002-12-27 1 Plats och tid Matsalen, Gamla T4-området, kl 09.00-09.10 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl. 08.13-08.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande

Läs mer

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17:

Handikapprådet. Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, , kl. 17: Plats och tid: Grå Rummet, stadshuset Ängelholm, 2015-03-05, kl. 17:00-18.20 ande: Ersättare: Susanne Jönsson, ordförande Elisabeth Sandberg Kullenberg Anders Bengtsson BrittMarie Hansson Conny Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Handikapprådet Datum Sid (12) 2009-03-12 1 (12) Plats och tid Sammanträdesrum 1,Stadshuset Hässleholm 13.30-15.00 Beslutande Anna Gustavsson, ordf. ON Arne Johansson, V ordf. SRF Johan Berglund, BUN Gösta Hedin, Tn Lena Wallentheim,

Läs mer

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet

Stöd o omsorgschef May Hansson Nämndsekreterare Birgitta Schmidt Områdeschef Gunilla Dahlin, HVB-hemmet 1(7) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, Årjäng, den 14 november kl 10.00-12.00 Beslutande Ledamöter Knut Janson, ordf Elsie Olsson, SPF, PRO Lisbeth Larsson, SPF Stina Hesselborn-Ek, PRO Staffan Nilsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-16.05 2004-10-13 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf, 124-126

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.15 ande Ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Siv Nilsson PRO vice ordförande Solbritt Lindborg (MP) Ingegärd Jönsson

Läs mer

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007

Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Folkhälsovetenskapligt centrum 2007-03-05 Kjerstin Strandh Minnesanteckningar från Hälsosamverkansberedningens möte den 28 februari 2007 Närvarande Agneta Niklasson (mp) vice ordförande Alma Basic (s)

Läs mer

Tid och plats Fredag den 29 mars kl 09:00-11:50 Resurscentrum Rosenbadsgatan 2C, Karlstad

Tid och plats Fredag den 29 mars kl 09:00-11:50 Resurscentrum Rosenbadsgatan 2C, Karlstad sid 1 (12) Tid och plats Fredag den 29 mars kl 09:00-11:50 Resurscentrum Rosenbadsgatan 2C, Karlstad Ledamöter Christian Holm Barenfeld (M), ordförande, kommunstyrelsen Bengt Finnmark (S), vård- och omsorgsnämnden

Läs mer

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF

Per-Åke Purk (V), Rolf Delcomyn (S), Rune Håkansson PRO, Anita Bertilsson SPF, Barbro Bengtsson SPF, Hanna Karlsson SPRF SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum 1, kl. 09.00-11.00 ande Ledamöter Siv Nilsson PRO ordförande Ingegärd Jönsson PRO Solbritt Lindborg (MP) Pauli Petersson SPF Heinz Quednau

Läs mer

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF)

Protokoll från Kommunala rådet för funktionshinderfrågor (KRF) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Protokoll från Vänersborgs kommun Protokoll från (KRF) Tid: Kl 13:00-16.00 Plats: Ursands camping, konferensrum Justerare Ing-Marie Lagher Kågerstig. Paragrafer 27-33 Underskrifter

Läs mer

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare

12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby. Anna-Lisa Simonsson, verksamhetschef Kerstin Wanstadius, sekreterare Sida 1 av 5 Tid och plats 12 maj 2015 kl. 14.00 16.00, Sessionssalen i kommunhuset i Broby Närvarande Ledamöter Sofia Nilsson (C), ordförande Sven-Arne Persson (S), vice ordförande Inger Kjellberg Bengt

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 8 december 2014. Sekreterare Paragrafer 107-113 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Susanna Hansson (M), ersättare för Gudrun Wängelin-Lernskog

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Jerker Löfgren, SPF Pensionärsrådet Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-04-14 Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 10.00 12.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande: Martina Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala handikapprådet Datum Sid (16) 2011-05-26 1 (16) Plats och tid Senioren, stora sammanträdesrummet Kl 13.10 ande Förtroendevalda: Anna Gustavsson (kd) ordförande, ON Irene Nilsson (s) ON Lena Wallentheim (s) KS Susanna Kennethsdotter

Läs mer

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna

Kommunala Funktionshinderrådet. Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10. Örestensrummet i kommunhuset, Kinna PROTOKOLL Organ: Kommunala Funktionshinderrådet Tid: Tisdagen den 7 april 2015 kl. 13:30-16:10 Plats: Örestensrummet i kommunhuset, Kinna Närvarande: Marita Johansson, SRF, ledamot Ingela Börjesson, RMR,

Läs mer

Till ordförande i arbetsutskottet för perioden utses Robin Gustavsson (KD).

Till ordförande i arbetsutskottet för perioden utses Robin Gustavsson (KD). S.AM:MANTRÄDESPROTOKOLL 4 (10) Hässleholms kommun Sammanträdesdatum 2019-01-02 1 Val av arbetsutskott Beslut beslutar följande: Till ordförande i arbetsutskottet för perioden 2019-01-01-2022-12-31 utses

Läs mer

Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen

Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen TJÄNSTESKRIVELSE 1(2) Datum Diarienummer 2019-03-19 KLK 2018/531 Handläggare Kommunjurist Magnus Gjerstad Kansliavdelningen Magnus.Gjerstad@hassleholm.se Motion om att inrätta en samrådsgrupp inom omsorgen

Läs mer

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby

i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby 1(9) Tid och plats Torsdagen den 23 augusti 2018 kl 14.00-15.30 i sammanträdesrum Bolmen, Olofsgatan 9, Ljungby Beslutande Ann-Charlotte Wiesel (M), ordförande Pia Johansson (S), vice ordförande kl. 14.00-14.40

Läs mer

Hässleholms kommun 1 (5)

Hässleholms kommun 1 (5) SAMMANIRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid: Sammanträdesrum 1, Stadshuset,, kl. 13:30-15.55 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 08. Kultur- och utbildningsnämnden (11) Marianne Sand Wallin (S) Nr 08 Kultur- och utbildningsnämnden 2018-09-26 1(11) Tid och plats onsdagen den 26 september 2018, klockan 08.30 12.00, i Dalslandsrummet Beslutande Ledamöter Rune Stenén, ordf. (C) Henrik Sandberg (MP)

Läs mer

Kommunala Handikapprådet

Kommunala Handikapprådet 1 Protokoll Kommunala Handikapprådet Plats och tid Beslutande Övriga ledamöter Sandvikens Stadshus, Varkaussalen, tisdagen den 30 november 2010 kl 09.00-14.00 Marie Frestadius HO ordf. Lars-Göran Wadén

Läs mer

, kl. 13:00-15:00, Norra Kringelvägen 42

, kl. 13:00-15:00, Norra Kringelvägen 42 V V V '17 V IIU'lillUIZI ~ SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid: Beslutande Ledamöter 2018-11 -27, kl. 13:00-15:00, Norra Kringelvägen 42 Arne Dahlström (KD), ordförande Ulf Berggren (SD), 1 :e vice

Läs mer

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden

Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden LJUNGBY Sammanträdesprotokoll 2017-10-24 14(23) Kommunstyrelsens arbetsutskott Au 130 Ks2017/0309 103 Beslut om samråd av förslagen till revidering av reglementen för råden Beslut Kommunstyrelsens arbetsutskott

Läs mer

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor

Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Anteckningar förda vid möte med rådet för funktionshinderfrågor Dag och tid Fredag 6 december 2013 kl. 10.00 12.00 Plats Närvarande Prosten, Västerviks Bostads AB, Bryggaren, Västervik Christin Rampeltin

Läs mer

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Håkan Svensson Biståndsenheten Vara vårdcentral. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala rådet för personer med funktionsnedsättning 1 Plats och tid Servicehuset Snickarboden kl. 18.00 19.00. Beslutand Thomas Hansson. Sn. Ordf. Håkan Svensson Sn Petra Sahlström.

Läs mer

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S)

Underskrifter Paragrafer Sven-Arne Persson (S) Sida 1 av 5 Tid och plats 22 maj 2018 kl. 15.30 17.30, Kommunhuset Broby Närvarande Ledamöter Ersättare Sven-Arne Persson (S), vice ordförande, tjg ordförande på mötet Jörgen Svensson Mats Erik Nilsson

Läs mer

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar

, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(6) Tid och plats 10.00 15.20, Smedjan, Landstingets kansli, Kalmar ande Pierre Edström fr o m 10 Landstinget Madeleine Rosenqvist fr o m 5 Landstinget Lena Segerberg adj, mötesordf

Läs mer

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF

Birgitta Granström, omsorgs- och socialutskottet Gerry Ekgrund, PRO Inger Kjällström, PRO Britt Strömberg, PRO Ulf P R Svensson, SPF Plats och tid Kvarnberget, "Kontakten", Kungshamn, kl 14.00-16.00. Öppet sammanträde Beslutande Kristina Frigert, ordförande Leif Åsberg, PRO Rune Rohdin, PRO Gert Larsson, PRO Ulla Turemark, SPF Verena

Läs mer

Yvonne Torstensson, tolk 1-4. Bengt-Åke Nilsson. Kasern Johnsson. Iréne Persson. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15)

Yvonne Torstensson, tolk 1-4. Bengt-Åke Nilsson. Kasern Johnsson. Iréne Persson. Anna Gustavsson. Bengt-Åke Nilsson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Högalid Storstugan, kl. 13.30-16.00 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Peter

Läs mer

Reglemente för tillgänglighetsrådet

Reglemente för tillgänglighetsrådet www.hassleholm.se Reglemente för tillgänglighetsrådet Reglementen Innehållsförteckning Reglemente för tillgänglighetsrådet... 1 Syfte... 1 Rådets uppgifter... 1 Rådets sammansättning... 1 Rådets arbetsformer

Läs mer

Camilla Johansson socialt ansvarig samordnare 3, Intern Service: Barbro Larsson dietist 1, Kommunstyrelsen: Kajsa Ezelius 2.

Camilla Johansson socialt ansvarig samordnare 3, Intern Service: Barbro Larsson dietist 1, Kommunstyrelsen: Kajsa Ezelius 2. PENSIONÄRSRÅDET 2017-03-16 Sida 1 (6) Plats och tid Trygghetsboendet Tusenfotingen, kl. 14:00 16:10 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ordförande Lena Blomgren (S), Jan Larsson (C), Iréne Apelqvist

Läs mer

Utbildningsnämnden 2011-05-19

Utbildningsnämnden 2011-05-19 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.50 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren Beselin (C), ordförande,

Läs mer

Folkhälsopolitiska rådet

Folkhälsopolitiska rådet 2016-09-07 KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Folkhälsopolitiska rådet Plats och tid: Koch, Kommunhuset Forum kl. 09.00-12.00 ande: Åsa Karlsson (S), kommunstyrelsen, ordf. Ulla Gustafsson (M), kommunstyrelsen

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 1, , kl

Stadshuset, Sammanträdesrum 1, , kl SAMMANIRÄDESPROTOKOLL 1(12) Plats och tid ande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 1, 2014-03-12, kl. 08.30-16.20 Pär Palmgren (M) ordförande Lars-Göran Wiberg (Q l:e vice ordförande Lena Wallentheim

Läs mer

Helene Larsson Ps FUB. Carina Mattsson, Tolk Lena Bellman, Tolk

Helene Larsson Ps FUB. Carina Mattsson, Tolk Lena Bellman, Tolk SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sjögläntan Vinslöv, kl. 13.30 15.30 ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Anna Gustavsson (KD) ordförande Evert Storm, AstmAll, V ordf Irene Nilsson (S) ON Lena

Läs mer

KLK 2018/918

KLK 2018/918 TJÄNSTESKRIVELSE 1(4) 2018-11-07 KLK 2018/918 Handläggare Säkerhetschef Anders Nählstedt Kommunledningskontoret Anders.Nahlstedt@hassleholm.se Kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår kommunstyrelsen följande

Läs mer

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström

(tf!d?r 1va1 ~ Camilla Nordström 1 (15) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare ens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Barn- och utbildningskontoret,

Läs mer

PROTOKOLL 1 (6) Kommunala pensionärsrådet

PROTOKOLL 1 (6) Kommunala pensionärsrådet PROTOKOLL 1 (6) Plats och tid Kulturhuset, Dävensö, Kungsängen kl. 14.00-15.30 Ajournering Övriga deltagare Ledamöter Camilla Janson (S) ordf Anders Åkerlind (M) Kerstin Ahlin (S) Agneta Svensson (PRO

Läs mer

Tillgänglighet och delaktighet för alla. Strategi

Tillgänglighet och delaktighet för alla. Strategi Tillgänglighet och delaktighet för alla Strategi Innehållsförteckning Inledning 3 Tillvägagångssätt 4 Tillgänglig fysisk miljö 5 Information och dialog 6 Ett samhälle för alla 7 Diarienummer: 2016/449

Läs mer

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson

Justeringens plats och tid: Sekreterare: Paragrafer: 41-51. Hans Måhagen. Ordförande: Pontus Wessman. Justerande: Lena Ringensjö Andersson Barn- och utbildningsnämnden 2011-05-25 1 (12) Plats och tid: Kommunkontoret sammanträdesrum Ängen, kl. 09.00-15.15 Beslutande: Pontus Wessman (mp), ordförande Sigvard Olsson (s), för Jörgen Banck Torbjörn

Läs mer

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl

Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl Pensionärsrådet och Rådet för personer med Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Plats och tid: Pensionärernas Hus, kl. 18.00 20.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Övriga närvarande:

Läs mer

Tekniska nämnden 2008-09-11 1

Tekniska nämnden 2008-09-11 1 Tekniska nämnden 2008-09-11 1 Plats och tid kl 13.00 15.35 Beslutande Ersättare Arne Dahlström, kd, ordf. Benny Petersson, s, 2:e vice ordf Gösta Hedin, m, tj gj som ers för Pär Palmgren, m Kristina Berglund,

Läs mer

Kommunala handikapprådet

Kommunala handikapprådet Kommunala handikapprådet 2014-12-16 22 Plats och tid DHR:s lokal, Rådmansgatan 9, 2014-12-16 kl. 15.00-17.00 Beslutande Tom Rymoen (M), ordförande Britt Spiik, DHR Stig Broms, DHR Hans Nordgren, FUB Kent

Läs mer

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M)

Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45. Jacob Högfeldt (M) 2018-02-14 Dnr. KS/2018:5-103 1/6 Plats och tid Ordförande Närvarande rådsrepresentanter och ersättare Gyllenhjelm, Kommunhuset, Strängnäs kl. 15:00-16:45 Jacob Högfeldt (M) Maud Husberg, Föreningen Autism

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.00-13.25 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-03-28 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson

Läs mer

Hässleholms kommun 1 (10)

Hässleholms kommun 1 (10) 1 (10) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare Justeringens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter: Sammanträdesrum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunala pensionärsrådet 1/3 Villan, samlingssalen, 2019-02-25 kl. 14-16 1-11 Beslutande Anna Zöögling (ordf. SON), Göran Blom (PRO), Lars Hjertén (SPF seniorerna), Kerstin Thuvesson (SPF seniorerna), Ruby Lindström (SPF seniorerna),

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag

ANSLAGSBEVIS Justeringen har tillkännagivits via anslag 1 (6) Tid: Kl 10.00-11.00 Plats: Selet Förvaltningsbyggnaden, Storgatan 27 Ledamöter Bill Nilsson, KS ordförande Anita Karlsson, PRO Majvor Lundberg, Hjärt- o Lungföreningen Jan-Ove Olsson, HRF Lilian

Läs mer

Sammanträdesrum 1, Stadshuset, , kl. 8:30-15:45

Sammanträdesrum 1, Stadshuset, , kl. 8:30-15:45 SAMMAN1RÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: ande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarand e Ersättare Tjänstemän Utses att justera Ersättare Justeringens plats, tid: Justerade paragrafer Underskrifter:

Läs mer

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010-

Sessionssalen 18.30 20.30. Göran Sjögren, Kultur och Fritidsnämnden Marianne Carlson, sekreterare. Boris Svensson Rönngården 2010- 2010-03-10 Sida 1 av 10 Plats och tid Sessionssalen 18.30 20.30 Beslutande Övriga deltagare Kurt Johansson NHR, vice ordförande Boris Svensson (s) Socialnämnden Kent Lodesjö (s) Plan-och byggnadsnämnden

Läs mer

Lokala medborgarlöften i Lund 2015

Lokala medborgarlöften i Lund 2015 2015-04-21 Lokala medborgarlöften i Lund 2015 Kvartalsrapport 1 1. En tryggare trafiksituation Inventera trafikskyltarna i området samt tydliggöra vilka regler som gäller för fotgängare och cyklister i

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justering har tillkännagivits genom anslag Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2015-11-02, kl. 13:30-15:00 ande: Susanne Jönsson, ordförande, ledamot kommunstyrelsen Elisabeth Sandberg Kullenberg, ledamot kommunstyrelsen Hans Bengtsson,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid: Rum Grå, stadshuset Ängelholm, 2019-03-27, kl. 13:00 14:30 Ledamöter/ ersättare Ingela Sylwander (NOS), ordförande Sonny Rosén (NOS) Karl-Otto Rosenqvist (KS) Per Ringdahl (HRF) Birgit Persson

Läs mer

Margareta Gustavsson (s)

Margareta Gustavsson (s) 1(11) Plats och tid: Resecentrum, Nordmaling 13:00 15:00 Beslutande: Anna-Karin Nilsson (m), ordförande Margareta Gustavsson (s), vice ordförande Jenny Sjöström (kd), tjänstgörande ersättare för Lena Norgren

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset

Kommunledningsförvaltningen, Stadshuset 1(12) - Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen kl 17 00 18 10 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent

Kommunalt pensionärsråd 17 februari 2011. Helena Åhman, Enhetschef äldre och funktionsnedsatta. Inger Kjellerby-Åberg, Anhörigkonsulent 1 (9) Plats och tid Bällstarummet, Kommunkontoret, Vallentuna. Kl. 13.00-15.00 ande Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande, Ewa Thorin (M), Anne Spetz (C), och Åke T Carlestam (MP) Bengt Edling SPF/KOM,

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten

Ingrid Noord-Silversten Barn- och utbildningsnämnden 2015-02-18 Plats och tid Högskolecentrum, hörsalen kl. 13.15-17.30 Beslutande Övriga deltagare Ingrid Noord-Silversten, S Aleksandra Janse, S Lena Håkansson, S Per Landén,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-01-16 1 (21) Plats och tid Högalid, Storstugan, kl 13.00 16.15 Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera John Bruun (fp) ordf Cecilia Tornerefelt (m) 1:e

Läs mer

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad

Anna-Lena Skatt, omvårdnad Anna Persson, omvårdnad Kommunala pensionärsrådet 2014-12-01 1 (13) Plats och tid Villan samlingssalen, kl. 14-16 Paragrafer 25-34 BESLUTANDE Ledamöter Namn Christer Johansson (ordf. SN) Anna-Karin Skatt (KS) Göran Blom (PRO)

Läs mer

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening

Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson, HRF Elsa Eriksson, SRF Syrene Öberg, HCK Gun Eirand, Nordmalings astma- och allergiförening 1(12) Plats och tid: Kommunhusets konferensrum 13.00 15.10 Beslutande: Margareta Gustavsson (s), ordförande Ingvar Kleinert (fp), vice ordförande Anneli Kuosmanen (s) Stig Ögren, R Ros-Marie Eriksson,

Läs mer